B1 blogcsalád



„A kormány szövetségesei fokozatosan átvették az ellenőrzést és a befolyást a médiapiac felett”

2017. október 19. - Mr Flynn Rider

David Kostelancik amerikai ügyvivő, a legmagasabb rangú amerikai diplomata Magyarországon keményen odaszólt a magyar kormánynak és a médiapolitikájának. A Külügy belpolitikába való beavatkozásnak minősítette az amerikai ügyvivő véleményét. Közben kirúgták a NER-nek nem tetsző főszerkesztőket az újonnan felvásárolt lapoktól. 

david-kostelancik.jpg

A Magyar Újságírók Szövetségénél tartott beszédében David Kostelancik három dolgot említett, ami eltorzítja Magyarországon a sajtószabadságot:

  1. A kormányhoz köthető gazdasági és politikai szereplők felvásárlásai, tulajdonszerzése;
  2. Az állami hirdetések a haveri médiának;
  3. A haveri média túlkapásai.

A 444 tudósításában kiemelte: amerikai diplomata nyilvánosan valószínűleg még sosem beszélt ilyen egyértelműen Andy Vajna, Habony Árpád, a Matolcsy-klán és a többi kormánybarát médiafelvásárló nyomulásáról.

„A kormány szövetségesei fokozatosan átvették az ellenőrzést és a befolyást a médiapiac felett anélkül, hogy a monopóliumok létrejöttét megakadályozni hivatott szabályozó testület kifogást emelt volna ez ellen”

mondta Kostelancik, aki szerint ugyan ma is van lehetőség a kormánnyal ellenkező vélemények kifejtésére, de az utóbbi években 

rossz irányba változott a helyzet.

„A közelmúltban a kormányzatot támogató személyekhez kötődő vállalatok megszerezték az ellenőrzést az utolsó, még megmaradt független megyei lapok felett. Azok az újságírók, akik ezeknél a médiumoknál dolgoznak vagy dolgoztak, úgy tájékoztattak minket, hogy az új tulajdonosok diktálta szerkesztőségi irányvonalat kell követniük, és nem lehet kormánykritikus cikket megjelentetniük.”

Kostelanciknak a hirdetési piacról is azt mondta:

az állami hirdetések elosztása is torzítja a szabad sajtót.

„A kormányzat jelentős állami hirdetéseket csatornáz a baráti médiatulajdonosokhoz, miközben a független médiumok szinte semennyi állami hirdetéshez nem jutnak. Azt halljuk, hogy magánvállalkozásokkal közlik, ne hirdessenek a független médiumokban, ellenkező esetben retorzióra számíthatnak.”

Az ügyvivő arról beszélt, mindenkinek, így a kormánynak is joga van kritizálni a sajtót, elmondani a véleményét, ha tényszerű tévedést vagy elfogultságot lát. Ez viszont nem ugyanaz, mint az egyes újságírók személyes megtámadása. Az ügyvivő megemlítette, hogy a közelmúltban az egyik kormányhoz szorosan kötődő médium, a 888 listát közölt azokról az újságírókról, akik szerintük fenyegetést jelentenek Magyarország számára. Szerinte ez veszélyes az újságírók biztonsága és a sajtószabadság szempontjából is.

„Ezeknek a médiumoknak jogukban áll bírálni újságírókat, vagy egyet nem érteni velük, de arra kísérletet tenni, hogy megfélemlítsék őket, vagy megnehezítsék a munkájukat, összeegyeztethetetlen a szabad sajtó megvédésére tett nemzetközi kötelezettségvállalásokkal.”

Kostelancik arról is beszélt, hogy miért fontos nekik a szabad sajtó. Szerinte az, hogy a kritikus média mindig kész megkérdőjelezni a döntéseiket, hatékonyabb és etikusabb diplomatákká teszi őket. Mikor fel kell készülni arra, hogy nyilvánosan megvédjenek egy döntést vagy politikát, akkor lényegében nekik is végig kell gondolni, hogy miért helyes, miért támogatásra érdemes éppen az a döntés.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára másnap reagált az elhangzottakra. Az ideiglenes ügyvivőjének

a sajtószabadságról tett nyilatkozatát „kéretlen beavatkozásnak” minősítette a magyar belpolitikába.

A külügyminisztérium szerint az amerikaiaknak „nem a rendben lévő magyar sajtószabadsággal” kellene foglalkozniuk, hanem az ukrán oktatási törvénnyel. Magyar Levente az MTI szerint azt mondta: „a rossz emlékű goodfriendi hagyomány útjára lépett” az ügyvivő, amikor nagy nyilvánosság előtt hosszan értekezett a magyar sajtószabadság állapotáról, annak általa vélelmezett hiányosságairól.

A csavar a történetben az, hogy épp aznap, amikor Magyar Levente nyilatkozata elhangzott,

  • kirúgták az Andy Vajna által egy hónapja megszerzett Bors főszerkesztőjét,
  • és a szintén Vajnához került Délmagyar eddigi főszerkesztő-kiadóigazgató helyét Bonifert Gábor, a Csongrád Megyei Önkormányzati Hivatal kabinetvezetője veszi át,
  • az újság főszerkesztő-helyettese pedig Gidró Kriszta, a Magyar Idők eddigi munkatársa lett.
  • A múlt héten az Origo komplett filmes rovata mondott fel, miután a Fidelitasból odaejtőernyőztetett „újságíró” migráncsozós filmkritikát írt a rovatba. 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4113016352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morpho 2017.10.19. 19:46:11

@nemecsekerno_007: Te mit hazudozol itt összevissza pubi? " Akinek nincs médiuma az vegyen magának, hogy élő klasszikust idézzek" Akkor idézzed! Ki mondta? Mire mondta ezt?
Mi közöd hozzá, hogy milyen médiát csinálnak magánpénzből? Ne olvasd, ha nem tetszik! Ott van neked a 888. Nem is értem, miért nem ott rontod a levegőt? Otthon éreznéd magad és nem írogatnának mindenféle liberális hangvételű posztokat! A Népszabadság kommunista pártlapozása, meg azon túl, hogy hülyeség, meg butaság, még ócska is. Lehet, hogy neked tetszik, ha kézivezérelnek, de ehhez meg nekem nincs közöm.

2017.10.19. 19:46:21

@nemecsekerno_007: bezzeg a ripost, a lokál meg a 888 létrehozására csak úgy törték a kezüket a befektetők...

morpho 2017.10.19. 19:47:20

@taga20: Ernő megfázott a füvészkertben. Aztán az egész az agyára ment. Szóra sem...

taga20 2017.10.19. 19:50:11

@morpho: pedig gyerek koromban, mikor olvastam, kurvára mekkönnyeztem:)

erre ez a selejt lenullázza a karaktert.

morpho 2017.10.19. 19:52:44

@taga20: Ez nem ugyanaz. Ez oo7-es Nemecsek. Az ügynök haláli! :)

Larry Silverstein 2017.10.19. 19:56:37

Hát, ha amerikai akkor igazán tisztelhetné a magántulajdont.

És tudhatná, hogy a NER sajtójából a NER azt rúg ki, akit akar.

A MÚSZt meg még a szovjetek alapították, ez meg ott szeretné megmondani a frankót a sajtószabadságról? Pofám leszakad.

taga20 2017.10.19. 20:08:49

@Larry Silverstein: a NER magántulajdon. na meséjj nemzetitrafikos!

Larry Silverstein 2017.10.19. 20:11:52

@taga20: A lapok magántulajdonban vannak akár csak amerikában.

Úgyhogy az ügyvivő úr bizonyára tudja, hogy az dolgozhat a lapoknál szerkesztőként aki tetszik a tulajdonosnak.

Akinek sajtó kell, vegyen magának.

taga20 2017.10.19. 20:16:44

@Larry Silverstein: a geci és maffiája közpénzből, a mi pénzünkből tarolta le a sajtót.

semmi közük nincs a magántulajdonhoz.

döbbenet, hogy te ilyenek írogatsz ide!

morpho 2017.10.19. 20:19:06

@Larry Silverstein: Milyen magántulajdon pubi?? Akinek sajtó kell, vegyen magának. Aha, de ne közpénzből baszod!

Larry Silverstein 2017.10.19. 20:22:37

@taga20: És erre hol találtál bizonyítékot?

Vagy ez ugynolyan köztudomású tény, mint hogy a volt kommunisták az igazi demokraták?

Willkommenskultur 2017.10.19. 20:26:09

@morpho: @taga20: haha

Az orbánság 11 éve alatt a legnagyobb értékü bizonyított lopás ami kiderült a 170 mrdos 4es metró ügy személyesen demszky-megyó lopása volt.

Minden lopás elítélendő de nem attól lesz vmi lopás mert a ballibek lopásként emlegetik. ez van.

taga20 2017.10.19. 20:26:10

@Larry Silverstein: gyökér droid, poltpeti súgta a fülembe, te istenbarma!

na mennyél a kurvaanyádba vissza a lendvaiuccába!

morpho 2017.10.19. 20:30:11

@Larry Silverstein: Bizonyítékot??? Muhahha! Van aki a gázkamrák létezéséről is bizonyítékot követel. Nézd meg a "médiavásárlásokat" Eximbank hitelek leginkább. Az közpénz nem? Aztán majd visszafizetik az állami megrendelésekből és hírdetésekből, ami szintén közpénz. Közpénzhitelt visszafizetnek közpénzből, majd lesz egy tévéjük/rádiójuk/újságjuk. Ez így olyan, mintha ajándékba kapták volna. De ezt te is tudod narancskullancs! Ne értetlenkedj itt, mert a végén még elhiszem! Na jó, ez csak vicc volt, dehogy hiszem!

$pi$ 2017.10.19. 20:33:26

Felmerül az emberben a kérdés, hogy vajon a baloldali ellenzék melyik mondanivalója nem jut el a választókhoz. Mi az amit mondani akarnak, de nem tudnak, mert a sajtóhoz nem férnek hozzá?

Várom a válaszokat! :D

morpho 2017.10.19. 20:34:19

@Willkommenskultur: Lehet ilyeneket írni, de ez hülyeség. Ez a nem volt taggyűlés című magyarázat. Nokiás doboz sem volt a bíróság szerint és a fideszes plakátköltségek is rendben voltak az ügyészség szerint. Egy gázszerelő meg összedob két év alatt 100 Milliárdot, ezt mindenki elhiszi. Te meg jössz itt a 4-es metróval. Juteszembe ott se stimmel valami. Az OLAF bejelentette, hogy gyanús a magyar ügyészség meg valamiért nem nyomoz túl lelkesen... Vajon miért?

taga20 2017.10.19. 20:35:40

@Willkommenskultur: na megjött a következő agyhalott.

na droid, mennyé vissza a mészaroslölö jachtjára és főzd le a kávét, me seggbe fog durrantani a sertéstelep vezetője, ha itt égeted a maffiát!

morpho 2017.10.19. 20:37:40

@$pi$: "Felmerül az emberben a kérdés, hogy vajon a baloldali ellenzék melyik mondanivalója nem jut el a választókhoz. Mi az amit mondani akarnak, de nem tudnak, mert a sajtóhoz nem férnek hozzá?"

A vidéki kistelepülésen élőkhöz nem jut el semmi amit az ellenzék el akar juttatni. Köztévét néznek és közrádiót hallgatnak. Plakátozni is csak a kormánynak szabad. Az összes vidéki lap kormánykézben van. Mást nem olvasnak, internetet nem használnak. Ez most a beugrató kérdés volt? Nézd meg, hol nő a fidesz népszerűsége! A vidéki, 60 év felettiek körében. Vajon miért?

Willkommenskultur 2017.10.19. 20:38:03

@morpho: Az OLAF azt jelentette be, hogy Megyó és Demszky, azaz a baloldali MINISZTERELNÖK és FŐPOLGÁRMESTER név szerint benne volt a LOPÁSBAN.

Orbánról nem derült ki ilyesmi, pedig mindenkinél régebben van a politikában. Majd akkor lehet dumálni, ha kiderül vmi büncselekmény róla.

taga20 2017.10.19. 20:38:13

@$pi$: szerintem nem kell ide ellenzék! fullba kéne nyomni a putyin rendszert itt is.

látom elalélnál, ha ez lenne már ma itt nálunk!

u.i.: ti eszt ingyé csináljátok? komolyan érdekel.

Willkommenskultur 2017.10.19. 20:41:06

@morpho: Ezen kívül a Feri nevü másik baloldali MINISZTERELNÖK is név szerint büncselekményt követett el, magánokirat hamisítást.

Az MSZPs kincstárnokot az osztrák nyomozók vágták börtönbe, ő volt az afrikai útleveles.

Valahogy Orbán és a FIDESZ nagyembereiről nem derülnek ki büncselekmények. Hogy lehet ez?

taga20 2017.10.19. 20:45:27

@Willkommenskultur: csak úgy, hogy ők semmit nem loptak. ők az ország napszámosai, az ország terézanyái.

na elmész a kurvaanyádba droid! kit nézel te hülyének?

a kétmillia idióta fityeszjobbágyot etesd, evvel a bulshit dumáddal!

taga20 2017.10.19. 20:48:26

@morpho: komolyan mondom, nem létezik, hogy ezek hús-vér emberek lennének.

ezek a paraziták maksz. számítógép vírusok lehetnek!

morpho 2017.10.19. 20:49:10

@Willkommenskultur: Az OLAF egy csalás ellenes hivatal, nem bíróság. Max gyanúval élhetnek, amit aztán a magyar ügyészségnek kell(kéne vizsgálni) De valamiért nem igazán vizsgálják. Pedig milyen egyszerűnek tűnik....
A Feri milyen bűncselekményt követett el?
Ami a fideszt illeti. Várhegyi Attila államtitkár volt az első magyar politikus, akit jogerősen felfüggesztett börtönre ítéltek. Aztán itt van Varga Tamás a fidesz pénzügyi mágusa. Szintén letöltendő. Írjak még?

morpho 2017.10.19. 20:51:01

@taga20: Terlenk, mint curlingesek a jégen! Előszednek teljesen irreleváns faszságokat (azt is bénán), hogy ne arról essék a szó, hogy Orbán és brigádja lassan a teljes magyar médiát bekebelezi!

Willkommenskultur 2017.10.19. 20:52:07

@morpho: Tehát két balos miniszterelnök egy főpolgármester és egy pártpénztáros a baloldalon,

1 államtitkár a másikon

Ez nem néz ki jól. Hány államtitkár van, 100valamennyi?

anyadmajma 2017.10.19. 20:54:08

@Willkommenskultur: tán kérdezd meg a gazdádat, hogy miért nem utasítja a legfőbb ügyészt, hogy ugyan már, ha feljelentést tesznek az általuk írt BTk meg tákolmány alapján, legalább tegyen úgy mintha nyomozna, maikor rólatok, hazaáruló bolsevik geci fideszesekről van szó.

anyadmajma 2017.10.19. 20:56:34

@morpho: már várom, mikor küldik rá a navot meg a többieket, jó bolsevik szokás szerint azokra a médiumokra, mait nem tudnak megvenni. Bevett állami zsarolás lett ez megint az elmútt7évben.
Na jó, nem várom, de az lesz.

Willkommenskultur 2017.10.19. 20:58:56

@anyadmajma: Az elmúlt 27 évben mindig a Zorbán ugráltatta az ügyészt? Meg az OLAFot, meg az osztrák nyomozókat?

Valamiért rájár a rúd a komcsikra. Miért választanék meg bünözőket Orbán helyett, mert demokratáknak nevezik magukat, vagy mert csődbe viszik az államot, a pártot, meg a Népszabadságot?

Nem sok érv szól mellettük.

anyadmajma 2017.10.19. 21:00:59

@Willkommenskultur: amúgy meg a komcsik a fidesz vezérkarában ülnek. Többen vannak, mint az egész baloldalon összesen.:)

morpho 2017.10.19. 21:02:43

@anyadmajma: Ha behúzzák kétharmaddal jövőre a választásokat (ami simán lehet), akkor a maradék 4-5 kb kormánykritikus médiumot rögtön bezárják. Jövő júniusig kell várnod rá! Jó móka lesz!

anyadmajma 2017.10.19. 21:03:35

@Willkommenskultur: Ja, meg még annyit, hogy annyi eszed sincs, hogy felfogd: aki látja a fidesz tolvajlását és országrombolását, és nem teszik neki, az bizony utálta az mszp-t is.
csak hát nálatok a birkaszellem az úr, de hát az ostoba tudatlan és tanulatlan embereknél mindig is ez volt.
Intelligencia nélkül nem lehet felvilágosodni, csak megvilágosodni valamelyik hamis isten üdvére.

Willkommenskultur 2017.10.19. 21:04:21

@anyadmajma: Erre ugynott van a bizonyíték, ahol a fideszes bcs-eket őrzik?

A zöld dossziéban? Na ne röhögtess.

Willkommenskultur 2017.10.19. 21:06:03

@anyadmajma: Nem szentek a politikusok egyik oldalon sem.

De sokkal előrébb lenne Magyarország, ha csak Orbán országrombolt volna 1990től. Jövő tavasszal sem néz ki neki méltó kihívó.

morpho 2017.10.19. 21:09:07

@Willkommenskultur: Orbán a tisztesség szobra, aki sosem hazudott :)))
Az megvan, hogy "Nem volt taggyűlés" az megvan, hogy a Vállasztási bizottság elmarasztal, a kogászok majd kimosnak, oszt jónapot"? Az megvan, hogy Mészáros Lőrinc Orbán strómanja? Az megvan, hogy a letelepedési kötvény biznisz egy gigantikus csalás? Az megvan, hogy minden fronton két kézzel lopják a közpénzt, csak levédték magukat úgynevezett "törvényekkel" Az megvan, hogy a Polt nevű semmilyen feljelentést nem enged a bíróság elé? Te azt gondolod, hogy a magyar társadalom ezt nem látja? A rendszerszintű korrupciót a századvéges Lánczi is elismeri! Sőt "Lánczi András: Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája" Hogy jönnek ide a szocialisták 2017-ben? Be kell őket zárni, oszt jónapot! Miért nem zárják be őket? Csak pofázol pubi! A fidesz is csak pofázik és közben talicskázza ki a közpénzt.

anyadmajma 2017.10.19. 21:11:31

@Willkommenskultur: hát, akkor már rég kirobbantotta volna a 3. világháborút.
megkaptátok a cirkuszt, ne kérjétek a kenyeret.
pont azt csinálja gazdaságilag, amit a spanyolok csináltak. csak ők kb 5-6 évvel vannak előttünk. nekik ez a lufi már kipukkadt.
aztán meg kishazánk lesz az iskolázatlan biorobotok országa.
szép jövő ez.
Persze a mocskos mszp meg olyan generációt nevelt ki, akik simán itthagyták ezt a senkiházi tolvaj bandát, és a világ minden táján szívesen, tárt karokkal fogadták őket.
de ha tudatlan, akkor itt kel maradni kapálnia mészáros földjén, meg a mocskos multinál végezhet kulimunkát. Amíg a multi szerint nem lesz olcsóbb a robot.

Willkommenskultur 2017.10.19. 21:14:57

@morpho: 'az megvan, hogy a Vállasztási bizottság elmarasztal, a kogászok majd kimosnak, oszt jónapot"? Az megvan, hogy Mészáros Lőrinc Orbán strómanja? Az megvan, hogy a letelepedési kötvény biznisz egy gigantikus csalás? Az megvan, hogy minden fronton két kézzel lopják a közpénzt'

Ne erőlködj, a demokráciákban nem a ballib sajtó dönti el, mi büncselekmény, ki stróman, mi a csalás, meg a lopás.

Maradjunk a tényeknél, a ballibek vezetése, ellentétben a fidesszel, tele van elítélt bünözőkkel.

De nem ez velük a fő probléma. A fő probléma az, hogy többször kormányoztak, és a legjobb kormányzásuk is rosszabb volt a legrosszabb fidesz kormányzásnál.

Tehát nem feltétlen szeretetből szavaznak a zemberek Orbánra, hanem félelemből, az elqróktól való félelemből. Szerintem.

Willkommenskultur 2017.10.19. 21:17:10

@anyadmajma: Orbán 11 évet kormányzott le, többbet mint bármelyik választott magyar miniszterelnök. A 'lufi' sosem pukkadt ki.

Azok akik ma lufiról beszélnek, csődbe mentek 1990ben, 1995ben, 2007ben. Nem bízom bennük.

anyadmajma 2017.10.19. 21:21:31

@Willkommenskultur: hm, elítélt bűnöző az, aki pl gyilkosságért ült, aztán meg védte a székházatokat.:)

Willkommenskultur 2017.10.19. 21:26:44

@anyadmajma: Ő vmi fidesz vezető? Nem hallottam róla.

anyadmajma 2017.10.19. 21:27:10

@Willkommenskultur: ja, mert az tény, hogy az mszp meg úgy együttvéve a magyar ellenzék a világ legtöketlenebb bandája.:)

anyadmajma 2017.10.19. 21:39:25

@Willkommenskultur: ja, nem nem fidesz vezető, az igaz.
De mondjuk Dunaújváros polgármestere már elég fideszvezető, asszem:)

morpho 2017.10.19. 21:43:40

@Willkommenskultur: Az a bibi, hogy az államtitkárt jogerősen elítélték, a szocik és a Demszky ellen meg vádat sem emeltek. A gyanú, és a bírósági itélet közt tényleg nem tudod mi a különbség? Akkor te elég sok mindent összekeverhetsz! Szar lehet neked pubi!

Azt, hogy a fidesz korrupt a magyarok többsége tényként kezeli, még a fideszesek is!
www.alon.hu/aktualis/2016/07/median-kutatas-az-emberek-ketharmada-szerint-korrupt-a-fidesz

Te ne erőlködj pubi! Tök felesleges. A közvélemény nem hisz neked. Van kétmillió agyhalott szerencsétlen fidesz szavazó, aki semmiről nem tud semmit. Amig ez megvan, Orbán hatalma is megvan. De nem lesz meg mindig, nyugi. Aztán majd újratárgyaljuk az igazságszolgáltatás című fejezetet. Én kivárom, ráérek.

Willkommenskultur 2017.10.19. 21:44:15

@anyadmajma: Végre egyetértünk valamiben.

Az MSZP megérett a pusztulásra, eleget élt. Orbán sem jó, csak nincs jobb és szerintem az mszp-nél gazdaságilag jobban teljesít.

Én nagyon boldog leszek, ha jön valaki aki nem vett részt az elmúlt30 évben politikusként, van egy normális mondnivalója és tiszta a neve. Szívesen szavaznék pl. egy befutott magyar üzletemberre, ha úgy döntene, hogy a politikában folytatja...pl. a Prezi alapítóira.

Vmi ilyesmi lehet a jövőben Magyarországon, mert Szlovákiában ilyen elnököt választottak legutóbb /igaz 'csak' elnök/, Csehországban pedig valószínüleg az ország egyik leggazdagabb milliárdosa lesz a köv. miniszterelnök /igaz ő azért mutyult már a rendszerváltáskor is/.

De szentek soha nem lesznek a politikában, ahogy nyugaton sincsenek. Vagy személyesen fog kormányozni egy csilliárdos, vagy egy népinek látszó fazon lesz az ember, de akkor meg a gazdasági hátországa hozza majd a döntéseket. Ilyen a világ.

Ami miatt Orbánt tisztelet illeti az az, hogy ellent mert mondani a nk-i karvalytőkéseknek, és valamennyire tehermentesíteni tudta a jómódú középosztályt, akik a hátukon viszik az országot. Mindemellett se a bankok, se a multik nem hagyták itt Magyarországot sőt újabb munkahelyek jöttek létre, és még a bérek is elindultak végre felfelé.

Ez egy ügyes kompromisszum, amiért én tisztelem Orbánt. Sok hibája van, de ezt úgyis leírták itt a többiek.

Willkommenskultur 2017.10.19. 21:45:26

@morpho: Gyurcsányt meg a pénztárost is jogerősen elítélték. Reméljük Demszkyvel és Megyóval csak a választási kampányt várják.

morpho 2017.10.19. 21:46:04

@Willkommenskultur: Azért szállták meg a sajtót, hogy ezt a kétmillió agyhalottat nehogy megzavarja holmi kormánykritikus hang. Portál, plakát, esetleg civil szervezet. A civilek elleni hadjárat is erről szól. A plakáttörvény is erről szól és Mészáros "sajtóbirodalma" (muhaha) is erről szól.

$pi$ 2017.10.19. 21:48:17

@morpho: "Nézd meg, hol nő a fidesz népszerűsége! A vidéki, 60 év felettiek körében. Vajon miért? "

- alacsony infláció
- rezsicsöki
- a fidesz is egyre idősebb, már nem fiatalok
- nyugdíj, karácsonyi ajándék
- nagyfokú rugalmatlanság az iszlamizáció kérdésében
- nem csípik a buliforradalmár fiatalokat

és még sorolhatnám. És most te sorold, hogy mi az, amit el akarnak mondani szegény elmaradott vidékieknek a baloldalról, de nem tudnak, jó? ;)

morpho 2017.10.19. 21:48:19

@Willkommenskultur: Szép a kormánypropaganda! Jól felmondtad, leülhetsz, ötös.
Gyurcsányt mikor ítélték el jogerősen? Lemaradtam. Segíts légyszi!

morpho 2017.10.19. 21:50:51

@Willkommenskultur: Mikor ítélték el Gyurcsányt? Miért? Mi volt az ítélet?

Willkommenskultur 2017.10.19. 21:51:41

@morpho: Te is tudod hogy minden országban minden politikust korruptnak tartanak az emberek -nem járnak messze a valóságtól-, de utána meg elmennek rájuk szavazni. Ennek nincs jelentősége.

Ettől még nagy a különbség egy korrupt és egy lebukott korrupt között.

És ez mind másodlagos. Tőlem Orbáné /vagy az aktuális miniszterelnöké/ lehetne az ország 2 megyéje, ha megduplázódna a magyarok fizetése, és ebben sokan velem lennének.

Willkommenskultur 2017.10.19. 21:53:22

@morpho: közokirat hamisításért ítélték el. Büntetést nem kapott mert a büntethetőség elévült mire az ítélet megszületett.

Willkommenskultur 2017.10.19. 21:54:24

@morpho: persze hogy ezért, én nem állítottam ennek az ellenkezőjét.

morpho 2017.10.19. 21:56:28

@$pi$: Mivel semmilyen üzenet nem jut el, ezért semmit nem tudnak eljuttatni. Nincs mit sorolni. Az előbb leírtam. Nem olvastad?
Amit felsoroltál, az tavaly is volt, akkor mégsem nőtt.

A vidéki 60 felettiek körében azért nő a fidesz népszerűsége egyik hónapról a másikra, mert bekajálják szerencsétlenek a "Soros terv" hantát és azt gondolják, hogy majd Orbán megvédi őket. Igaz, hogy nincs kitől, de ez már nem jut el. Ja tényleg az se jut el, hogy nincs "Soros terv" és nincsenek migránsok Magyarországon. Az egész fidesz kampány az emberi ostobaságra és a magyarok kirekesztésére és rasszizmusára épít. De ez neked valamiért kurvára tetszik! Csak az a baj, hogy nincs olyan normális ember, akinek ez tetszik.

morpho 2017.10.19. 22:00:26

@Willkommenskultur: Egyrészt nem tartanak minden országban minden politikust korruptnak! Elkezdted a szerecsenmosdatást! Azt hiszed nem látom? Ócska narancskullancs!
Ne hazudozzál! Nem ítélték el Gyurcsányt! Az ügyészség nyomozott, aztán megszüntette! Semmilyen ítélet nem volt! Mostantól semennyire nem veszlek komolyan buta kullancs! Hazudozz otthon anyucinak!

Willkommenskultur 2017.10.19. 22:02:26

@morpho: a politikai kampányok nem éppen az értelmiségi krémnek szólnak, sosem nekik szóltak, és sehol sem nekik szólnak /nyilván követted trump és hillary kampányát/

DE! Vidékem az utóbbi választásokon is a fidesz volt a legerősebb, az mszp a legtöbbször már második se volt, mert oda a jobbik tolakodott be /jé ők se éppen az észlényekre építettek/

Plusz Orbán csúsztatott egy kis pénzt a nyuggereknek, ez se vmi olyan húzás amin meglepődtünk, csak a választás után Orbán nem fogja visszakérni azt a pénzt mint a ballerek, és még csődbe sem megy tőle az ország.

itt a különbség

Willkommenskultur 2017.10.19. 22:04:43

@morpho: Én naponta beszélek csehekkel, angolokkal, írekkel, románokkal, amerikaiakkal, ők a közvetlen irodai munkatársaim.

Na jó ők nem a világ de mégis több külföldi mint akivel te életedben beszélni fogsz. És igen, a politikus minden országban a korrupció szinonímája.

2017.10.19. 22:06:10

@morpho: csak hogy árnyaltabb legyen a kép, komcsi:
- a 60 év felettiek között a népszerűségük még így is csak kb. 30%... azaz a 60 év felettiek kétharmada nem támogatja a fideszt.
- ugyanannyival nőtt a budapestiek körében a fidesz népszerűsége... akikről abszolút nem lehet azt mondani, hogy nem jut el hozzájuk semmi, amit az ún. demokratikus ellenzék el akar juttatni.

$pi$ 2017.10.19. 22:06:30

@morpho: "A vidéki 60 felettiek körében azért nő a fidesz népszerűsége egyik hónapról a másikra, mert bekajálják szerencsétlenek a "Soros terv" hantát"

Szóval az a probléma, hogy nem tudja elmondani a bal oldal, hogy "nincs is soros terv"? Ne nézd le ennyire a vidékieket, hallották ezt már, tudják, hogy a bal oldal ezt mondja. Csak nem hiszik el.

Mint ahogyan a világon mindenütt úgy gondolják, hogy van "soros terv". Menj a youtube-ra, olvass el pár tucat hozzászólást, látni fogod, hogy európában és amerikában az emberek nagy többsége, elsöprő többsége igencsak soros ellenes. Drukkolnak Magyarországnak és Lengyelországnak, bevándorló ellenesek és Soros ellenesek a hozzászólások 98%-a.

Butaság lenne azt gondolni, hogy csak a szegény vidékiek vannak megvezetve, mert nem kötötték be hozzájuk az internetet. Egyébként megalázó is, vidéken van internet, sőt sokkal fontosabb mint a nagyvárosokban.

Zsoltbacsi 2017.10.19. 22:07:11

@morpho: Fittelina kft
Papiron eladta maganak a hazat (tudod amit a zsidoktol lopott Apro elvtars). Epitett medencet, uj csillarok, stb. Aztan visszaigenyelte az afat, es a vegen visszapapirozta a hazat. Mliardoskent fogott az egész bulin kb 20 milliot, cserebe jogerosen eliteltek adocsalasert, csak nem kapott buntetest, mert elevult.

Most telefonrol irok, nem neztem pontosan utana, szoval lehetnek apro elteresek, de kb a lenyeg stimmel

anyadmajma 2017.10.19. 22:09:55

@Willkommenskultur: mondjuk azért az sem semmi, hogy van egy jogerős bírósági ítélet, miszerint orbánnak bocsánatot kéne kérnie gyurcsánytól, mert megrágalmazta, de hát a miniszterlenök megteheti, hogy leszarja magyar jogrendszert.

2017.10.19. 22:10:20

@morpho: az meg hazugság, hogy nincsenek. gyere budapestre, saját szemeddel láthatod őket.

MIx 2017.10.19. 22:20:19

Pártunk és kormányunk, a "gyűlölet karmesterei" jól összeugrasztottak benneteket kedves kommentelők!
Jobban érzitek magatokat ettől?
Nem veszitek észre, hogy közben mindent kilopnak alólunk?
Statisztikákat ugye nem szoktatok olvasni?
Most értük el a 2007 évi szintet!
Jó ez nektek? 1800 Ft-ért már húst is vehetsz! Rezsicsökkentésen a kormány kedvencei keresnek százmilliárdokat!
Piaci áron kb fele lenne a rezsi!
A kormány plakátolási tevékenységének árából rendbe lehetne hozni az oktatást!
Nem értitek?
A kormánynak a BUTA, EGYMÁSSAL MARAKODÓ EMBEREK kellenek, mert nem gondolkodnak azon, miért olyan sza* az életük!!!

Zsoltbacsi 2017.10.19. 22:22:55

@morpho: Kicsit osszevissza volt az elozo, ezert ujrafogalmazom

Szoval a sajat tulajdonaban levo hazat (Apro villa) atiratta a cege nevere, csak azert hogy ceg penzbol ujithassa fel (adot visszaigenyelve). Aztan kovetkezo evben visszairatta

(Ezt csak emlekezetbol irom, de valami hasonlo volt a lenyeg)
Mindenesetre jogerosen kimondtak az adocsalast, es a buntetes csak az elevules miatt maradt el

morpho 2017.10.19. 22:24:04

@Willkommenskultur: Momentán ha végigmegyek a lakásomtól a sarki fűszeresig, mindenki külföldi aki szembejön. Momentán nem vagyok Magyarországon. Majd mindjárt lemegyek sörért és összeszámolom hány emberrel találkoztam, aztán megírom. Jó lesz így nagypofájú hazudós narancskullancs? :))

@aleksz róz: Attól, hogy lekomcsizol, még rühellem a komcsikat. A nagyapámat fél évig verték az Andrássy út 60-ban. De engem nem zavar, csak nyugodtan. Avidéki 60 felettiek között megduplázódott a támogatók száma. ez erősen szignifikáns. Budapesten 15%-ponttal nőtt, amit én sem értek, de biztos van valami oka. Mondjuk rádöbbentek, hogy Soros támadni akar!

@$pi$: Ettől a "Soros terv" hantától agyfaszt kapok. Az a vicc, hogy te is csak megbízásból csinálsz úgy, mintha lenne. A magyarok is csak vidéken szopják be!
b1.blog.hu/2017/10/19/a_fidesz_belebukik_ebbe_a_konzultacioba_is

@Zsoltbacsi: Valóban vannak apró eltérések. Például hogy nem ítélték el adócsalásért!

Most pedig leugrom sörért a Sainsbury's-be! Mindjárt jövök, addig csak Gyurcsányozzatok meg komcsizzatok nyugodtan!

Willkommenskultur 2017.10.19. 22:27:28

@morpho: Nem találkozni kell, hanem beszélgetni, politikáról. Ehhez pedig nyelvtudás is szükséges.

2017.10.19. 22:28:30

@Willkommenskultur: annyira ellent mert nekik mondani, hogy néhány látványintézkedést leszámítva pont azt teszi, ami a nk karvalytőkések érdeke... csak hogy a valóság talaján maradjunk

2017.10.19. 22:30:09

@morpho: de semmiképpen sem azért, mert nem jut el hozzájuk amit ellenzék el akar hozzájuk juttatni

Willkommenskultur 2017.10.19. 22:35:15

@aleksz róz: Hát, attól függ, kihez viszonyítasz. A karvalytőkével veszélyes szembemenni, Putyin tudja.

Nem véletlenül Orbán az egyik mumus a karvalytőke médiájában.

anyadmajma 2017.10.19. 23:10:35

@MIx: mi értjük, csak a fideszbirkák nem.
Mondjuk mit vár az ember olyanoktól, akiket azért fizetnek, hogy próbálják meg nyomni a kormány pogormját.

anyadmajma 2017.10.19. 23:23:48

@Willkommenskultur: hja, hitler is mumus volt ám ott:)
meg előtte az év embere is People szerint:)
a gazdád se különb nála:)

2017.10.19. 23:24:35

@anyadmajma: ez meg pont úgy tűnik, mintha nem egy buta, marakodó ember írta volna...

morpho 2017.10.19. 23:25:36

@Willkommenskultur: 43 emberrel találkoztam. A magyaron kívül három nyelven beszélek jól(angol német olasz) és spanyolul egy kicsit. Ja és ha még nem mondtam volna Heinekent vettem vörös csillaggal!

@aleksz róz: Lehet, hogy a hatvan feletti Budapestiekről van szó, akik nem neteznek. Hozzájuk Budapesten se jut el semmi más, csak a kormánypropaganda.
Juteszembe szerinted az normális egy "demokráciában", hogy a kormányzat szisztematikusan ellehetetleníti és/vagy felvásárolja a médiát?

anyadmajma 2017.10.19. 23:35:51

@aleksz róz: a fideszbirkákkal máshogy nem lehet beszélni:) mást nem értenek:)
ez van.
Ja és nem minden jobboldali ember fideszbirka, vannak, akikkel lehet beszélgetni.

Willkommenskultur 2017.10.19. 23:38:22

@anyadmajma: hitlert a karvalytőke támogatta, év embere volt a timesban

aztán meg, meggondolták magukat

de hát a háború jó üzlet

Willkommenskultur 2017.10.19. 23:39:57

@morpho: semmilyen nyelven nem beszélsz, és állásod sincs

itt hörögsz egész nap

anyadmajma 2017.10.19. 23:45:47

@Willkommenskultur: nehéz elhinni, mi, hogy van akinek nem aza munkája, hogy itt hörögjön egész nap, mint nektek, hanem olyan munkája van, hogy van ideje itt olvasgatni:)

morpho 2017.10.19. 23:46:56

@Willkommenskultur: Ha ettől jobban alszol, akkor gondold ezt. Pont leszarom. Buta narancskullancs :)

2017.10.19. 23:54:06

@morpho: alapvetően azt az információt keresi mindenki, amivel egyetért (lehet, hogy gagyin hangzik, de egy vitatott facebook-algoritmus kapcsán jött mostanában elő ez az érdekes tény)
arra nem gondoltál, hogy valószínűleg már nem is érdekli őket, amit az mszp és dk vezette mai ellenzék el akar hozzájuk juttatni?

nem, szerintem nem normális.
a demokrácia alapja, hogy az információk birtokában hozod meg a döntésedet. ha nincsenek meg a szükséges információk, nincs demokrácia.
(és ebből a szempontból a nyugati ún. demokráciák is kimondottan szarul állnak.)

2017.10.19. 23:59:47

@anyadmajma: hát ja, itt a fórumon se mindenki fideszbirka, csak aki olyat ír, ami nektek nem tetszik :-)

anyadmajma 2017.10.20. 00:06:01

@aleksz róz: nem itt mindannyian azok vagytok, látszik rajtatok:)

anyadmajma 2017.10.20. 00:10:22

@aleksz róz: az embereket 2014ben nem érdekelt, de most ott tartanak elég sokan, hogy akár a gyurcsány is lehetne megint a miniszterelnök, csak a fidesz tűnjön el.
Persze, ez nem így lesz, mert a fidesz magára írta a választási törvényt, plusz mint írtam, az ellenzék a világ legtöketlenebb bandája.
És igen, elhiszem, hogy az olyan lelki nyomoroncok, akik a faszbukon élik az életüket, azoknál ez lett az eredmény.

2017.10.20. 00:28:05

@anyadmajma: akkor mégiscsak jól mondtam.

2017.10.20. 00:32:58

@anyadmajma: nem, nem ott tartanak az emberek. ott tartanak, hogy menjen a fidesz, de nincs kire lecserélni.

az alapján volt egy kutatás, nem csak azokra igaz.

2017.10.20. 00:35:43

@anyadmajma: az meg aztán tényleg nagy cáfolat, hogy ha valami nem tetszik nektek a valóságban, akkor csak lelki nyomoroncokra igaz meg ostoba birkák találták ki meg biztos azért, mert nem internetezik.

morpho 2017.10.20. 00:37:32

@aleksz róz: "arra nem gondoltál, hogy valószínűleg már nem is érdekli őket, amit az mszp és dk vezette mai ellenzék el akar hozzájuk juttatni?"

Mi ez a hülyeség? Honnan tudnák, hogy nem érdekli őket, ha nem jut el?
Egyébként szerinted a sorosozás érdekli őket? Max megijednek, de kb ennyi. Lemegy a választás tavasszal és egy hét múlva mindenki elfelejti a Soros nevet. A fidesz sem fog annyira tartani tőle már valahogy hirtelen.
Az meg külön vicces, hogy erre bírsz hivatkozni! A fidesznek milyen üzenetei voltak? Itt az idő! Folytatjuk! Ez aztán ütős! (a legutolsó nem fideszes üzenet, hanem a véleményem)
"ebből a szempontból a nyugati ún. demokráciák is kimondottan szarul állnak"
Mondj már egy nyugati demokráciát, ahol a kormányzat saját magára írta át a választási rendszert, a kampányfinanszírozást és egypárti alkotmány fogadott el egyedül, majd szisztematikusan felvásárolta a komplett médiát. Most épp megy a BBC 2-n egy beszélgetés arról, hogy a Labour hogy viszonyul a kormányzat Brexites politikájához... Tudod mikor menne ez le Budapesten? Hogy a szocik egy órán keresztül basztatnák a köztévében mondjuk a fidesz egészségügyi politikáját?! Ezt el tudnád képzelni? Pedig lenne mit javítani az egészségügyön. De a fidesz mindent jól csinál. Legalább is a médiából ez jön. Ha meg valaki kritizálja őket, akkor az sorosbérenc! Azért ebből viszonylag nem csak nekem van elegem!

anyadmajma 2017.10.20. 00:42:51

@morpho: nos, mondjuk ez a berlusconi recept. pont ezzel a módszerrel tudott kb 30 évig elnök maradni.
Aztán mégiscsak lecsukták, adócsalásért.

morpho 2017.10.20. 00:50:38

@anyadmajma: Orbán barátunk erősen kopizza Berlusconi barátunkat. Elég a Forza Itália:Hajrá Magyarország vonalat követni. De az egész menekült démonizálást is Berlusconi kezdte Lampedusán...
Szóval ja.

2017.10.20. 00:56:20

@morpho: budapesten nem jut el? ne nevettess... úgy teszel, mintha ettől az egy dologtól függne, hogy már a kutya se kíváncsi rátok. már szinte "aki nem internetezik, az fideszes" című nagy állításokkal operálsz itt, ember.
nem érdekli őket, hanem az arcukba tolják. és igen, ilyen gagyikkal jön elő a fidesz. és? ettől még nyugodtan fennállhat az a helyzet, hogy egy mszp-dk vezette ellenzékben már abszolút semmi bizodalma nincs a nagy többségnek...

információkról beszéltem, papám. úgyhogy a második felét a szövegednek gondold át még egyszer.

morpho 2017.10.20. 01:20:16

@aleksz róz: Nincs semmi baj a szöveg második felével. Amikoir a narancskullancsok nem tudnak/akarnak válaszolni, akkor szoktak ilyen ócskaságokat firkálgatni, ami tulajdonképpen egyenlő a kapitulációval. Azért kár amúgy, mert igazándiból abban a részben volt a lényeg, nem az elejében, mert az nem érdekel, csak megkérdeztél, ezért válaszoltam.
(Egyébként egy nyugdíjashoz 60 felett Budapesten is csak az jut el, amit beenged a köreibe.Semmi más! Légy erős!)

2017.10.20. 03:33:16

@morpho: ha téged nem érdekel a valóság, az a te bajod, komcsi... önmagában nincs baj a második felével, csak pont nem arra reagáltál vele, amit írtam.

de hát neked egyszerűbb azt gondolni, hogy azért szavaznak a fideszre, mert nincs internetük...
meg hogy akkor már egyből nem a tömegmanipuláció eszköze a média, ha nem a fidesz kezében van...
nyilván egyszerűbb így az életed

2017.10.20. 03:36:10

@morpho: légy erős, pont ezt írtam. csak még annyi, hogy ez nem csak a nyugdíjasokra igaz.

nemecsekerno_007 2017.10.20. 11:07:33

@taga20: jaja, a vidéki médiapiac meg a TV2 a sajtószabadság bástyái voltak. Persze.

Rúgózhatsz ezen, de a többség leszarja.

nemecsekerno_007 2017.10.20. 11:15:09

@morpho: "A Népszabadság kommunista pártlapozása, meg azon túl, hogy hülyeség, meg butaság, még ócska is...."

Igen? :) Mi lett volna ha a Volkischer Beobachter még 1972-ben is megjelent volna, update tartalommal, de nagyjából ugyanazokkal az emberekkel. Vicces lett volna.
A Népszabi a rendszerváltás abszurditásának egyik példája.

De nem akarom sokáig ragozni, itt egy jó dokufilm amiből meg lehet érteni az egészet nagyjából, már aki akarja. Két részes:

www.youtube.com/watch?v=9fLbxIhIbvQ&t=655s

morpho 2017.10.20. 14:16:34

@nemecsekerno_007: A Népszabadság a kilencvenes években a legprofibb magyar újság volt, messze a legjobb gárdával és sokkal demokratikusabban müködött mint jelenleg bármelyik orbánista pártlap. Például a szerkesztőség választotta a főszerkesztőt... A Népszabadságnál dolgozni rangot jelentett. Senki nem gondolt az mszmp-re ha kézbe vette. Amiről lövésed nincs, arról nem kell haknizni, mert ki fognak röhögni! Muhaha! :)

nemecsekerno_007 2017.10.20. 14:51:34

@morpho: " Népszabadság a kilencvenes években a legprofibb....."

Jajj, csak ezt ne írtad volna. :(

Hagyjuk, ha nem akarod érteni akkor mindegy. Lehet tovább sirdogálni a sötétben...

nemecsekerno_007 2017.10.20. 14:52:19

@morpho: ... azért mert a gonosz patás megszüntette ezt a csodálatos napilapot..

morpho 2017.10.20. 15:20:57

@nemecsekerno_007: Ami azt illeti, tényleg ő szüntette meg, de nem patás, hanem egy geci. A többi stimmel!
Az a baj, hogy nem azért szüntette meg, mert anno az mszmp lapja volt, hanem mert kiteregette az Orbán kormány szennyesét! Például rászálltak Rogánra (helikopterrel), meg a Népszabadságot néhány fideszes is használta kiszivárogtatásra. Bezony! Na ennyit a szabad sajtóról. Ja nem bocs, gazdasági okok! Az volt ja! Minden napilap nyereséges volt, csak a Népszabadság nem, meg különben is a szocik eladták. Ezért ráküldtem Lőrinc testvért, hogy szántsa be. Logikus nem?
süti beállítások módosítása