B1 blogcsalád



Az igazi Soros-tervet maga Soros György leplezte le: megváltani a világot az Orbán-féléktől

2017. október 18. - Mr Flynn Rider

Orbán Viktor mindig jól ismeri fel, ki a főellenség. Most éppen Soros György, aki ugyan nem azt akarja, amit a Fidesz állít róla. Hanem valami sokkal „rosszabbat”. Nyílt társadalmat.

soros_new_york_times.jpg

A magyar származású üzletember 18 milliárd dollárt, vagyis közel 4800 milliárd forintot utalt át az Open Society Foundations-nek. A világtörténelemben ez volt a legnagyobb összeg, amit egy ember egy alapítványnak adott. Ezzel az Open Society a második legnagyobb civil szervezetté vált az Egyesült Államokban, a Bill és Melinda Gates Alapítvány után. Ahogy a New York Times meg is jegyzi: ezzel a Demokratákat támogató üzletember bizonyosan a politikai viták középpontjába kerül újra.

A Napi.hu a Bloombergre hivatkozva azt írta: Soros azért utalt át az elmúlt években 18 milliárd dollárt (a paksi bővítésre felvett orosz hitel közel másfélszerese) befektetési alapjából az alapítványába, mert ezzel tud elkerülni egy jelentős adóbefizetést.

A 2008-as pénzügyi válság idején ugyanis az USA kongresszusa eltörölte azt az adókedvezményt, amely lehetővé tette a hedge fundok menedzsereinek, hogy elhalasszák a külföldi befektetőktől kapott díjazásuk után járó adó befizetését. Az új szabályozás 2017. december 17-éig adott határidőt az érintetteknek, hogy hazautalják a pénzt és kicsengessék a halasztott adót.

Az olyan New York-i székhelyű pénzügyi szolgáltatók, mint Soros, elspájzolt jövedelmük egy része után akár 39,6 százalékos szövetségi jövedelemadót fizethetnek, nem beszélve a városi és a helyi állami közterhekről. A pénzügyi szabályozó hatóság adatai szerint a 87 éves üzletember 2013 végéig 13,3 milliárd dollárt halmozott fel a halasztott adónak köszönhetően Soros Fund Management cégében, hogy ehhez mennyit gyűjtött azóta, azt nem tudni.

A másik ok, amiért Soros György ilyen bőkezűen adakozik, az azért van, mert zsidóként átélte a náci megszállást, majd a kommunista hatalomátvételt Magyarországon. 1947-ben emigrált Londonba, majd New Yorkba, hogy ott aztán nagy pénzügyi sikereket érjen el. A jelek szerint azonban nem felejtette el a múltat: 1984-ben (pont akkor) hozta létre az Open Society-t Magyarországon. A nevet egy filozófustól, Karl Poppertől vette, aki a nyílt társadalmakról és az ellenségeikről írt könyvet. Ebben hosszasan érvel a demokratikus kormányzás, a szabad véleménynyilvánítás és az egyéni szabadságjogok mellett.

Ha úgy tetszik, Sorosnak valóban van egy terve: hogy megszabadítsa az illiberális, populista, gyűlöletet és félelmet keltő politikai erőktől a világot.

De korántsem teszi ezt úgy, ahogy politikai ellenfelei – a Fidesz is szeretne az lenni – gondolják. Demokrata politikusokat támogat, felsorakozik ügyek – társadalmi igazságosság, szabad véleménynyilvánítás, oktatás és hasonlók – mellé.

„Látva Amerika helyzetét jelenleg, úgy gondolom, hatalmas jelentősége van ennek az adománynak”

kommentálta Eileen Heisman a New York Times-nak az esetet. Az Egyesült Államokban működő Nemzeti Filantrópiai Alap ügyvezetője szerint Sorosnak

„Nagyon tiszta szempontjai vannak és nem is próbálja őket elrejteni.”

A lap megszólaltatja Soros alapítványának következő vezetőjét is. “Folyamatosan és rendszeresen beszélek George-dzsal” mondta a lapnak Patrick Gaspard, aki szerint “George rendkívül elkötelezett ezekben az ügyekben.” A lap azt is írja: Sorost nem bátortalanította el a magyar kormány támadása a CEU ellen. 

Mi is az az Open Society? 

30 éve alapította Soros György; ez egy olyan alapítvány, amely a demokráciát és az emberi jogokat népszerűsíti több, mint 120 országban. Az utóbbi években a szervezet az Egyesült Államokra koncentrál, a melegek jogaiért küzd és azért, hogy a rendőrségi erőszakot, a rendőrség túlkapásait csökkentse.  

A 2014-es ebola-járvány időszakban az alapítvány kezelési központokat hozott létre; központot a cigány kultúrának és művészetnek; lépéseket tettek a rasszista erőszak visszaszorítására az Egyesült Államokban a 2016-os választások után. A 87 éves üzletember akkor 10 millió dollárt ajánlott fel az erőszak megfékezésére.

„Tennünk kell valamit, hogy visszaszorítsuk, mai történik”

– mondta novemberben. „Sötét erők ébredtek fel” a választásokkal, mondta a médiának.

Politikai tevékenysége nem csak Magyarországon és nem csak a Fideszből váltott ki idegrángást. Az Egyesült Államokban Soros György egyértelműen a Demokratákat segíti és Hillary Clinton kampányába szállt be. Így a Republikánusok és a szélsőjobb támadják újra meg újra. Az ultrakonzervatív Breitbart nevű lap például azzal vádolta meg Sorost, hogy abortuszpártivá akarta átformálni Írországot a kampányával és – ismerős? – megpróbálta az európai országokat határvédelmét szabotálni.

Igen, a Fidesznek könnyű dolga volt, amikor előkészítette a Soros-ellenes kampányt: csak kellett valaki, aki el tudja olvasni angolul a republikánusok és szélsőjobbosok propagandalapjainak címeit. Ebből állt össze a mostani Nemzeti Konzultáció.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2813016196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Okos Tóbiás 2017.10.18. 18:22:51

Erről a fideSS-nek annyi jött le, hogy Soros be akar avatkozni a magyar választásokba. Vajon ki keverte bele Sorost? Csak nem a fideSS? Ha ennek a pénznek a töredékével beszállna, beteríthetné az egész országot a csüngőhasú és bandája elleni plakátokkal. Lehet, nem eredménytelenül. De ő demokrata, nem pedig diktátortanonc.

Jakab.gipsz 2017.10.18. 21:29:59

Soros Györgynek fogalma sincs arról amit művel!

A mondás szerint a pokolba vezető út is, jó-szándékkal van ki kövezve!

Soros a "fene vad" manifesztálódott megnyilvánulása.

A " Sorost a "fülénél és a tökeinél fogva" kell a tudományos akadémia kapujára szegezni, elrettentő példaként, minden önjelölt istent-játszó barom számára, aki belekontárkodik a tudományba.

Soros György a Ön tudomány-filozófia szégyen foltja, a tudomány nem az unatkozó milliárdosok játszó tere, azonnal hagyja abba amit művel, az utolsó szó nem az az öné és a kilóra megvett professzorai.

U.i. Lehet anyázni és kitiltani politikailag korrekt módon, ahogyan szoktátok.

Arthur Bloch 2017.10.19. 04:55:33

@Jakab.gipsz: Nagyon butának tetszik lenni!!! Tetszik????!

Bolondtyuk 2017.10.21. 17:14:06

Soros tudatában van a cselekedeteinek....

Megfontolt 2 2017.10.22. 17:13:35

... talán érdemes lenne belekukkantani ,valójában mit is tervezett 2015-ben aki minden "menekültnek" évi 15000 Eurós apanázs fizetésére kötelezné a befogadó országokat !

www.marketwatch.com/story/george-soros-heres-my-plan-to-solve-the-asylum-chaos-2015-09-29?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201710
süti beállítások módosítása