B1 blogcsalád



A kormánynak mindent szabad, és ha ez nem tetszik, áruló vagy

2017. október 15. - ashwood

3-format2101.jpgMessziről nézve Magyarország megtévesztésig hasonlít egy jogállamra. Közelebbről azonban hamar kiderül: a kormány bármit megtehet, és ha valaki vélt sérelmei miatt jogszerűen bírósághoz fordul, abból azonnal áruló lesz.

Egy népszavazási kezdeményezés és az ahhoz kapcsolódó aláírásgyűjtés - látszólag jogszerű, a törvényeket mindenben betartó cselekedet. Magyarországon a kormány szerint hátba szúrás. Jogorvoslat keresése a lehetséges bírói fórumokon - látszólag jogszerű, a törvényeket mindenben betartó cselekedet. Magyarországon a kormány szerint hátba szúrás. Míg az előbbi a Momentum Nolimpia kampányával kapcsolatos kormányzati reakció, az utóbbira számtalan példa akad. Ha – mint utóbb rendre kiderül – a kormány épp törvényellenes jogszabályokkal igyekszik csuklóztatni iparágakat, cégeket, ha az érintettek mernek élni a számukra (is) rendelkezésre álló eszközökkel, akkor nemzetárulók, hátba szúró hálátlanok. Hát még, ha kiderül, hogy igazuk van...

Az Orbán Viktor vezette magyar kormány viszonyát a jogállamhoz mi sem érzékelteti jobban, mint a fenti példák bármelyike. Persze, aki elindul egy úton, nem fog vissza fordulni. A legújabb botrány: a Helsinki Bizottság – így a narancsnyik propaganda – meg akarja akadályozni, hogy a kedves vezető megérdeklődje a magyar néptől, mennyire is igyekszik az egyetérteni vele, fantomokkal vívott álháborújában. Ez annyira fontos, nemzeti ügy, mindent elsöprő jelentőségű, hogy nyugodtan zárójelbe lehet miatta tenni a jogot, törvényességet. Nosza, mondott is nagyot a Fidesz a nemzetileg megkonzultálandó íven: a Soros-bérenc (mi más?) Helsinki Bizottság a sátáni háttérhatalom megbízottjaként enyhébb büntetést akar kiharcolni a menekültek által elkövetett bűnökért. (Emlékszünk még: korábban maga volt a migránsbiznisz, hogy az említett civil szervezet ellátta menekültek jogi képviseletét. Aki migráncst segít - áruló. Még akkor is, ha alaptörvényileg is garantált jog a bíróság előtti egyenlőség és mindenkit megillet a jogi képviselet. Még!)

A Helsinki Bizottság kifogásolta az inkriminált részt a "kérdőíven", majd – egyéb jogi eszköze nem lévén –, bírósághoz fordult rágalmazás miatt. Szerintük ugyanis a bíróság előtti egyenlőség és a jogi képviselet csupán egyenlőséget jelent, előnyben bűnözőt eszük ágának sincs részesíteni. Minthogy pedig a szerintük hamis állítás egymillió konzultációs cetlin olvasható, hát mindegyik bezúzásának elrendelését kérik a bíróságtól.

Ez így jogszerű. A bíróság ilyen vagy olyan fokon majd dönt a kérdésben. Tegyük hozzá: meglehetősen rosszul áll a Helsinki Bizottság kontra kormány meccs. A kabinet rendre bukja a civilekkel szembeni pereket - merthogy hazudik a szentem, becsmérel és rágalmaz. Van ez így. Pontosabban: így megy ez. (Akinek nem sűl ki a szeme, hogy ilyenekről akar olvasni, az megteheti itt és itt és itt és itt és itt.)

Jogállamban jogi vita kezdődött. Látszólag. A kormány ugyanis azonnal reagált: "a Soros György által támogatott szervezetek mindent megtesznek azért, hogy a magyar állampolgárok ne nyilváníthassanak véleményt a milliárdos terveivel kapcsolatban." Naná: egy bírósági eljárás valójában sátáni támadás Magyarország ellen.

Kíváncsian, de félve várjuk a pillanatot, amikor a fenti tételt is gránitba vésik.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3312981898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.10.15. 13:01:40

A sok-sok betű között miért is nem fért el a kifogásolt szöveg pontosan idézve?

"Soros György jelentős összegekkel támogat olyan szervezeteket, amelyek segítik a bevándorlást és védik a törvénytelenségeket elkövető bevándorlókat.
Ilyen például a Helsinki Bizottság, mely a határzár tiltott átlépése kapcsán azzal érvelt, hogy »aggályosnak tekinthető a jogellenes belépéssel kapcsolatos súlyos jogkövetkezmények alkalmazása«.”

Arról ne is essék szó, hogy már megint elegáns könnyedséggel mosnak össze menekültet, bevándorlót, katonaszökevényt, börtönből szökött bűnözőt, mindenkit ...
Milyen jogvédő szervezet az, amelyik éppen a mindenkire egyaránt érvényes jog megkerülésére (stílszerűen átvágására..) tesz javaslatot? A tiltott határátlépés bűncselekmény. pont. Bárki kövesse is el, a meghatározott szankciót vonja maga után.
Hihetetlen, hogy a pozitív diszkriminációért síránkoznak...

" Minthogy pedig a szerintük hamis állítás egymillió konzultációs cetlin olvasható, hát mindegyik bezúzásának elrendelését kérik a bíróságtól."

Hamis állítás??? Hát hiszen ők állították.

morpho 2017.10.15. 14:38:58

@Womb Raider: Az egész állítás egy hatalmas hazugság pubi! "a határzár tiltott átlépése kapcsán azzal érvelt, hogy »aggályosnak tekinthető a jogellenes belépéssel kapcsolatos súlyos jogkövetkezmények alkalmazása«.”
Mikor a Helsinki bizottság ezt a mondatot megfogalmazta, még nem is volt határzár! Ennyi. Egy tök más kontextusból kivették a mondatot és berakták egy másikba. Nettó hazudozás. Te meg ezt véded? Ezt a szart? Milyen ócska ember vagy te? Értem én, hogy pénzért csinálod, de akkor is undorít! Mamit is meghajtanád, van az a pénz?

teéjesenmindegy 2017.10.15. 14:50:21

@morpho: Na igen, amikor te érvelsz az ingyen van és szívből, ha ellened mond valaki, akkor az fizetett.. :D:D
Amíg nem volt határzár addig ki be lehetett járkálni a határon? Nem azért határ a határ, hogy azt ne lépd át?

morpho 2017.10.15. 15:56:40

@teéjesenmindegy: Ezzel most mindenre rávilágítottál! Köszi az építő jellegű kritikát.
Nem ellenem mondtak valamit, hanem hazudtak. Tudod mi a különbség a hazugság és az érv között?

2017.10.15. 18:13:02

@morpho: Nem foglak győzködni, rögeszmés ember vagy, hiábavaló lenne. Most veszem a második X6-ost a hónap legaktívabb női kommentelője díjhoz járó jutalomból. Reméelm,karácsonyra Apusnak is összejön a Tesla...

No, a HB... a HB maszatol, mert tendenciózusan hivatkozik a "menekültek" ENSZ által biztosított bizonyos védettségre, de arrólvalahogy megfeledkezik, hogy egyrészt a menekült státusz az elsőbékés országig áll fenn, onnatól már csak bevándorló... másrészt a 'menekülésnek' is vannak normái. Nem vágunk át szögesdrótot, nem viselkedünk állat módjára belépési pontoknál, nem skandáljuk hohgy "No fingerprint!" és még sorolhatnám. A másik, hogy a menekült státusz megszerzéséhez illenék valamilyen formában az arra jogosultságot igazolni. Ez olyan elvárás, amit avilág minden épeszű országa megkövetel. Aki mindezeket fellírná homályos okokra és kötelezettségekre hivatkozással, az igen is számoljon azzal, hogy a többség ferde szemmel fog rá nézni. Akinek mindig fontosabb a ki tudja honnan, ki tudja milyen okkal, milyen szándékkal tervekkel érkező idegen jogainak védelme előrébb való, mint az adottbefogadóország polgárainak biztonsága az kritikus helyzetben könnyen hazaárulónak, kollaboránsnak minősíttetődik. Az is, aki csak tolmácsként hazudik a bevándorló előnyszerzésében reménykedve, megmásítva annak szavait,segít, hogy kedvezőbb elbírálásban részesüljön az ember, akiről sok esetben semmi hiteles információja nincsen. Vékony jég ez, háborús helyzetben kb. falhoz űllítanák.

conchita wurst 2017.10.15. 19:06:04

a lényeg hogy ma éppen a sógoroknál BUKOTT MEG

nem, nem Orbán, hanem a szoci-lippsi kormány

morpho 2017.10.15. 20:05:41

@Womb Raider: Ez egy gyönyörű hanta a semmiről. Viszont az első kommentedben hazudtál. Ezt elfelejtetted cáfolni. A többi hanta!

@conchita wurst: Ausztriában eddig nagykoalíció volt náci! Semmi féle szoci-lipsi kormány nem volt. Mi a fasznak kell hazudozni? Most a néppárt nyert,majd meglátjuk hogyan tovább, de nem a szabadságpártot fogják felkérni kormányt alakítani, úgyhogy nem tudom mitől vibrál így a szakállad?

conchita wurst 2017.10.15. 20:09:01

@morpho: szoci lipsi hazugságkormány volt szoic-lipsi hazudozó kormányfővel

aki szárnyas kapuzta a kerítésüket

MA megbuktak újabb lipppsik a süllyesztőben jöhet egy normális európai érték kormány végre

morpho 2017.10.15. 21:26:51

@conchita wurst: Hogy mi az európai érték, azt te, egy náci dönti majd el! Ki kell hogy ábrándítsalak náci. Egy lófaszt!

conchita wurst 2017.10.15. 22:04:00

@morpho: nem fújtok ti már passzátszelet amice

Andras J Fazekas 2017.10.15. 22:15:50

ashwood !

Nagyon szeretnétek ti fából vaskarikát csinálni, csak hülyék vagytok hozzá.

Van egy rossz hírem: ha összesz@rjátok magatokat az erőlködéstől, akkor se fog sikerülni.

A 2010 előtti, működésképtelen, a korábbi kommunista alkotmányra eszkábált, és lazán becsődölt posztkommunista disznóólhoz képest a mostani, az új alaptörvénnyel és az abban lefektetett szabadság- és polgárjogokkal, "szuper demokrácia" és "szuper jogállam".

Ti meg csak nyivákoljatok, konfabuláljatok jó hangosan !

Bár értelme egy szál se …

morpho 2017.10.15. 22:24:33

@conchita wurst: Kik azok a ti??? Te is csak falkában, meg vezérben tudsz gondolkodni! Tipikus náci!

morpho 2017.10.15. 22:26:07

@Andras J Fazekas: Attól, hogy felteszed a szart a polcra, még nem változik lekvárrá! Akkor sem, ha ezt mondod, és akkor sem, ha ezt szeretnéd hinni! Ez van!

Andras J Fazekas 2017.10.15. 22:26:30

Figyu, ASHWOOD !

Hazudozni akkor van értelme, ha van aki el is hiszi, amit elhitetni próbálsz …

De te valós tényekkel szemben próbálsz hazudozni, ennek következményeként, már nem hisz neked senki.

Mi a frász értelme van az ilyen hazudozásnak ?

Andras J Fazekas 2017.10.15. 22:32:53

@morpho:

Vagy sík értetlen vagy, vagy összetévesztettél valakivel.

Mikor én ide betettem a lábam, a szar már a polcon volt, én a szellőztetéssel próbálkoztam.

Bár úgy gondolom, hogy van utánpótlás, úgyhogy valószínűleg felesleges.

Andras J Fazekas 2017.10.15. 22:36:53

@morpho:

Vagy sík értetlen vagy, vagy összetévesztettél valakivel.

Mikor én ide betettem a lábam, a szar már a polcon volt, én a szellőztetéssel próbálkoztam.

Bár úgy gondolom, hogy van utánpótlás, úgyhogy valószínűleg felesleges.

morpho 2017.10.15. 22:52:59

@Andras J Fazekas: Ezt a szart csomagoltad be!

"A 2010 előtti, működésképtelen, a korábbi kommunista alkotmányra eszkábált, és lazán becsődölt posztkommunista disznóólhoz képest a mostani, az új alaptörvénnyel és az abban lefektetett szabadság- és polgárjogokkal, "szuper demokrácia" és "szuper jogállam"

Andras J Fazekas 2017.10.15. 23:07:48

@morpho:

Ez nem csomag, ez a valóság … !

Ha nem vagy képes szembenézni vele, és inkább dédelgeted az ezzel kapcsolatos ellenzéki politikai és jogi konfabulációt, az a te egyéni problémád.

Tudod, a valóság magasról tesz a hazugságaitokra.

De ha nagyon akarod, elmagyarázhatod, hogy a kommunista, 1949-évi XX-as törvényre eszkábált – egyébként az alkotói által is ideiglenesnek minősített – "alkotmány", aminek nagy része le sem volt írva, csak Sólyom László fejében létezett, vagy még ott se, mert a hiányzó részeket menet közben találta ki, na, hogy egy ilyen illegitim katyvaszra épült jogrendszer, az mitől is lenne jogállam.

Várom válaszodat … !

morpho 2017.10.15. 23:39:23

@Andras J Fazekas: A mostani alkotmány alapja ugyanaz 49-es, de ne mond senkinek. Az alapvetéseket egy az egyben úgy hagyták. Engem inkább az érdekelne, hogy mitől volt ez más, mint a 89-es? Amit konszenzussal fogadtak el és amúgy a fidesz is aláírt. Miből lehetett tudni, hogy a társadalom elvárja ezt az "új" alaptörvényt? Továbbá az is érdekel, hogy mitől lesz egy demokráciában legitim egy kizárólag egyetlen párt által kreált és elfogadott alkotmány? A szuper demokrácia meg szuper jogállam a vicc kategóriájának is gyenge, úgyhogy ezt inkább észre se vettem. Ami meg a jogi konfabulációt illeti. Van veled szemben egy tükör?

Andras J Fazekas 2017.10.16. 00:00:22

Bele volt írva, hogy ideiglenes, és kétharmaddal megváltoztatható.

Ezt írta alá mindenki, mert tudták, hogy hevenyészett fércmunka, javításra szorul, de valami alapján meg kellett tartani a választásokat.

Egyébként pedig alkuk réven jött létre, és nem szavazta meg senki. Ezért írták bele, a fentebb idézett záradékot.

A Fidesz 2010-ben megkapta az alkotmányozó kétharmadot, és teljesen legitim módon élt is vele.

A 2011-es alkotmányt (Alaptörvényt) pedig megszavazta egy demokratikus módon és demokratikus keretek között megválasztott parlament.

A korábbi két alkotmányt nem szavazta meg senki.

A 2011-es Alaptörvény a korábbi alkotmányhoz képest hatalmas előrelépés a jogállam és a demokrácia irányába a korábbi állapotokhoz képest.

Hogy ezt megpróbáljátok letagadni, és hazudoztok össze-vissza, ez jogi értelemben irreleváns.

Megismétlem: A 2010 előtti állapotokhoz képest a mostani, "szuper demokrácia" és "szuper jogállam".

De ha annyira be akarod bizonyítani az ellenkezőjét, olvasd végig az Alaptörvényt, és írogasd ki nekem, hogy mi benne az antidemokratikus, és mi a nem "jogállami".

Amíg nincs ilyen lista, felsorolás, addig csak bla-bla, meg sz@rhabosítás amit előadsz.

kőkobaki 2017.10.16. 00:14:09

@Womb Raider: Ebben a Helsinki Bizottság tevékenységének prioritására való hivatkozás egy nagy csúsztatás.

morpho 2017.10.16. 00:46:19

@Andras J Fazekas: Szarhabosítás amit előadsz! Mondom, hogy van ott egy tükör. Amiket leírtál, az mind irreleváns. Ez egy egypárti diktátum, a jogállamot pedig leradírozták. Ezt az egész trágyát el fogják takarítani a magyarok, csak idő kérdése. Egy élmény volt veled cserélni az eszmét!

morpho 2017.10.16. 00:47:01

@kőkobaki: Ezt ő is tudja, de a tények nem zavarják.

Andras J Fazekas 2017.10.16. 00:50:32

@morpho:

Úgy néz ki, morpho, hogy érvek híján trollkodásra adtad a fejed, és a kettőnk közti diskurzust hitvitává próbálod változtatni.

Én viszont ebben nem vagyok partner …

A többit majd intézd el majd a választókkal 2018-ban.

Bye !

*

Andras J Fazekas 2017.10.16. 00:54:02

Javítás:

@morpho:

Úgy néz ki, morpho, hogy érvek híján trollkodásra adtad a fejed, és a kettőnk közti diskurzust hitvitává próbálod változtatni.

Én viszont ebben nem vagyok partner …

A többit intézd el majd a választókkal 2018-ban.

Bye !

*

2017.10.16. 05:43:28

@morpho: "Hogy mi az európai érték, azt te, egy náci dönti majd el! Ki kell hogy ábrándítsalak náci. Egy lófaszt!"

Óóóó... hogyne... mik is azok az európai értékek? Amikről egy liberálfasiszta kijelenti, hogy az ? Mi lenne, ha az efféle fajsúlyos kérdésekben egyszer végre (s minddenkorra) a többség határozna? Unalmas, hogy egy kb. mindenhol törpe kissebbségként lavírozó politikai csoportosulás igyekszik meghatározni azokat a kereteket, amin belül mindenkinek élnie kellene. Örülök, hogy a nácizásról sem feledkeztél meg, így kerek. Azt, hogy ki a náci, azt is ti döntitek el... perszepersze..

morpho 2017.10.16. 11:19:27

@Womb Raider: Az európai éttékeket már kitalálták: hu.m.wikipedia.org/wiki/Eur%C3%B3pai_Uni%C3%B3_Alapjogi_Chart%C3%A1ja
Aki zsidótörvényeket emleget az náci. Saját maga is felvállalta. Ez itt ennyi.

2017.10.16. 11:44:17

@morpho:
Muhahah...
"10. cikk: A gondolat-, a lelkiismeret- és a vallásszabadság
11. cikk: A véleménynyilvánítás és a tájékozódás szabadsága
12. cikk: A gyülekezés szabadsága és az egyesülés szabadsága"

"22. cikk: A kulturális, vallás és nyelvi sokféleség
23. cikk: A férfiak és a nők közötti egyenlőség"
Az 'értékek' egzaktságáról:
magyaridok.hu/ahelyzet/europai-ertekek-2206291/
webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:jhdbDRYi6-gJ:vigilia.hu/regihonlap/2003/2/fejto.htm+&cd=4&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=opera

"Aki zsidótörvényeket emleget az náci."
Aki meg reflexből lobogtatja a náci/antiszemita kártyát (ritkábban a fasiszta) az meg sziplán , nagy valószínűség szerint liberális/neoliberális (vagy amelyiknek éppen hazudja magát...) Ennek megfelelően egyre kevésbé veszik őket komolyan. A sz@rral dobálózás erősen kontraproduktív.
süti beállítások módosítása