B1 blogcsalád



Ügyes csel az LMP-től: látszólag nem akarják leváltani Orbánt, de ezzel a stratégiával még nyerhetnek

2017. október 13. - Mr Flynn Rider

Nem megy el a párt a közös október 23-ai tüntetésre. Az MSZP és a DK törzsszavazói és fizetett blogjai máris rájuk szálltak. Pedig a párt reakciója logikus és kedvez az ellenzéknek is. 

hadhazy_akos.jpg

Gulyás Márton szervez közös ellenzéki tüntetést október 23-ára. A demonstráción ott lesz majdnem minden ellenzéki párt, kivéve az LMP-t és a Momentumot. A Momentum kimaradása érthető: mindig is el akarták határolni magukat a „régi ellenzéktől”, hogy ők lehessenek az új alternatíva.

Az LMP társelnöke tegnap az ATV-n jelentette be, hogy a párt nem vesz részt az ellenzéki összeborulásban a nemzeti ünnepen. Hadházyt Ákos az Indexnek elmondta, hogy sokat gondolkodtak a dolgon, és alapvetően jogosnak és fontosnak tartják a Gulyás-féle mozgalom célját, illetve gratulálnak a konzultáció és a választási törvény koncepciójának összehozásához. A politikus szerint azonban az október 23-i tüntetés már nem ennek a jegyében történik, pedig lehetne az is a célja akár, hogy reményt adjon az embereknek. Helyette valószínűleg együttműködési technikákról, összefogásokról lenne szó az ott megjelenő ellenzéki pártokkal kapcsolatban, és Hadházy szerint ennél azért fontosabb ünnep az október 23. Azt viszont leszögezte, hogy az LMP távolmaradása nem jelenti azt, hogy a jövőben nem vesznek részt választási szövetségekben vagy fognak össze más pártokkal, de ezekről akkor kell beszélni, amikor megvan a megfelelő mód és idő rá.

Ellentétben a közhiedelemmel, az LMP teljesen logikus döntést hozott.

Miért?

  1. Mindenki róluk beszél, amiért elhatárolódnak a jelenlegi ellenzéktől. A jelenlegi ellenzék nagyon sok szavazónak nem jelent valós alternatívát az Orbáni rendszerrel szemben, ezért akkora a passzívak aránya. Az LMP-nek eze remek lehetőség lenne az imázsépítésre. Akik az ellenzékre szeretnének szavazni, majd elzarándokolnak külön az LMP, vagy a Momentum megemlékezésére – ha akarnak.
  2. Ettől nem változik semmi. A lehetőség még mindig adott, hogy az LMP összefogjon bárkivel, vagy koordináltan állítson jelöltet a Fidesszel szemben.
  3. 2014-ben az összefogás nem működött, az ellenzék csúnyán leszerepelt a választásokon. Tehát a mostani összefogás, ugyanazokkal a pártokkal és arcokkal borítékolhatóan ugyanúgy nem fog működni, mint három éve. Mást kell kitalálni helyette.
  4. Az október 23-i nemzet ünnepnek nem arról kellene szólnia, hogy ki fog össze kivel és melyik párt hogyan helyezkedik. Magáról, Magyarország talán legnagyobb nemzeti ünnepéről egy szó sem esik.
  5. Szél Bernadettet az MSZP elnöke máris elkezdte ugyanúgy ekézni, mint botkát („Botka jobb választás, mint Szél Bernadett”), hiszen az MSZP-s jelöltet ő maga fúrta meg, ezzel pedig az egyetlen hiteles jelölt Szél maradt. (Karácsony Gergely is versenyben van, de a pártja sehol sincsen, a választásokig valószínűleg nem is lesz.) Ilyen körülmények között az LMP-nek beállni az összefogósdiba csak veszteséges lehet.

Mi a megoldás, hogy az ellenzék mégis jól szerepeljen a választásokon?

Sokan felháborodtak, hogy az LMP és a Momentum különcködik. Korábban már írtunk arról, hogy az ellenzéknek egyszerre kell versenyeznie egymással és együtt is működnie. A megoldás – többek között Ceglédi Zoltán politológus szerint - az országos lista lenne, amit minden párt állít, de koordinált jelöltállítás. Ahogy fentebb leírtuk: ha mindenki egy közös listán lesz, akkor megint a Fidesz nyer kétharmaddal, mint 2014-ben. Hiszen a közös lista ugyanolyan hiteltelen, marakodós lesz, mint három éve és ugyanúgy képtelen lesz a passzív szavazókat megszólítani.

Számtalanszor leírtuk már: nem az összefogósdival kellene foglalkoznia a pártoknak, nem egymással kellene foglalkozniuk, hanem bemutatni, milyen országot szeretnének építeni. Hitelességet kölcsönözni maguknak, imázst építeni Amíg az összefogósdival vannak elfoglalva, addig a Fidesznek nem kell amiatt aggódnia, mi történik jövőre a választásokon.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3212967085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Okos Tóbiás 2017.10.13. 13:16:56

A választókat nem az érdekli, hogy az ellenzéki pártok hogyan ekézik, vagy "szeretik" egymást, hanem tudnak-e valós alternatívát mutatni Vitéz OrrBányai országrontó rendszere eltakarítására. Minden egyéb, mint ez a szösszenet is, csupán szerecsen mosdatás.

kekex 2017.10.13. 14:50:16

Nagyon helyes! Az lmp (és a momentum) a fizesd csinálmánya, nincs ott a helyük a valódi ellenzékiek mellett!
De azért azt megkockáztatni, hogy ezt egy magánszemély kezdeményezte akárminek minősítsék - erős lenézése az olvasóiknak és választóiknak! Mintha ez lenne az első X.23 ami az ellenzék vélemény-nyilvánításáról szól! És nem pont az egységes kiállásról.
Elég gyomorforgatű ez az "ünnepnek másról kellene szólnia" Igen? Miről? Orbán dicsőítéséről a Soros terv ő tudja jóbbanról? Vagy mafasz?

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.10.13. 15:02:02

Teljesen fölösleges felháborodni azon, ha egyik vagy másik ellenzéki párt nem akar együttműködni a többivel. Ha a választóknak ez nem ez a különállás tetszik, úgysem szavaznak majd rájuk. Ha pedig tetszik, akkor abban az esetben nem szavaznának rájuk, ha összeborulnának a többiekkel. Nem azért van külön LMP vagy Momentum, hogy eggyel több Mszp vagy Dk legyen, hanem mert egyfajta választói igény létrehozta őket. Hogy milyen erős ez az igény, az pedig majd kiderül.

2017.10.13. 15:05:13

@kekex: de Feri, pont ebből a valódi ellenzékedből nem kér a választópolgárok többsége...

2017.10.13. 15:08:38

@kekex: az az egész programotok, hogy a fideszt váltsuk le
csak az a baj, hogy az embereknek nem mindegy, hogy kire

2017.10.13. 15:12:34

@kekex: csak annyi jön le, hogy ti mindent másképp csinálnátok
ami egyáltalán nem vonzó ajánlat

kekex 2017.10.13. 17:31:26

@aleksz róz: Én nem vagyok PISA-negatív. Tehát értelmezni tudom a szövegben a "látszólag nem akarja leváltani" részt. Merthogy ez a magatartás csakis ennek a sugallására alkalmas. Az más kérdés, ha vannak akik ennek bedőlnek (márminthogy "ügyes"), hiszen vannak akik komolyan hisznek abban is, hogy a föld lapos.
Felőlem nézve ez két egyező halmaz.

2017.10.13. 17:54:03

"Hiszen a közös lista ugyanolyan hiteltelen, marakodós lesz, mint három éve és ugyanúgy képtelen lesz a passzív szavazókat megszólítani."

Bármilyen ellenzéki összefogás hiteltelen és marakodós. És különösen ilyen lenne bármilyen olyan parlament, amelyben a jelenlegi ellenzék szerez többséget.

Ugyanis arról még mindig nem tudunk semmit, hogy ez a katyvasz-koalíció hogyan kormányozna. Bár ahogy az ellenzéki tevékenységüket elnézzük, nem is olyan nehéz elképzelni.

Morpheus. 2017.10.13. 18:17:44

A végkövetkeztetés stimmel, a többi csak itt-ott klammol. Egy mindenfajta együttműködéstől elhatárolódó párt (mint az LMP) veszíthet is ezzel a fajta különálló hozzáállással, amit követ. Főleg amikor soha nem volt még annyira fekete - fehér a helyzet, mint most.

Urancityhero 2017.10.13. 18:28:29

Abszolút egyetértek. Az egyetlen hiteles jelölt Szél Bernadett.

Urancityhero 2017.10.13. 18:30:02

@kekex: Mire alapozod ezt? Valódi ellenzék? MSZP, DK, mesélj, mi az ahogy "valódi" ellenzék. Azok a pártok, amelyek kétszer kétharmaddal segítették hatalomra OV-t? Gondolkodj s ne mantrázd a butaságaidat, kérlek.

guvat 2017.10.13. 18:51:35

"Mindenki róluk beszél, amiért elhatárolódnak a..." Medve anyám! Mindenki!

Okos Tóbiás 2017.10.13. 18:58:44

Juhász által szorgalmazott "Új Pólus" akár életképes is lehet. Aki a "régiekre" szavazna, annak ott lenne a DK-MSzP-MOMA-stb, akik új szereplőket akarnak, jöhet az LMP-Momentum-Együtt-Párbeszéd-stb. A 106 egyénit koordináltan indítanák. De jelen pillanatban a két fideSS kreálmány hallani sem akar róla.

morph on deer 2017.10.13. 19:39:05

“Helyette valószínűleg együttműködési technikákról, összefogásokról lenne szó”

“Valószínűleg” megalapozott a döntés...
Vagyis “lenne”, mert lehet, hogy tényleg lenne arról azó, hogy bizony ‘56-ban képesek voltak együttműködni teljesen eltérő hátterű, múltú és világnézetű emberek is, mert közös volt a cél!

Ezt pedig egy olyan párt prominenseinek, akik mereven és határozottan elzárkóznak minden hasonló lépéstől nyilván kényelmetlen kihívásokat jelentene, ráadásul nyílt színen!

Ne is, a világért se!
Lehet tovább nyomni a ‘most ne, itt ne azt ne’ félszűz dumát, mert az valóban “eredménnyel” kecsegtethet.

A párrtnak. Ja, az orbán leváltásáról is fognak majd beszélni, meg majd arról is, hogy miért nem most, miért nem “azokkal” és miért is ők lesznek a jövő!
Majd..!

Duplaxiii 2017.10.13. 19:43:14

Egyre pontosabban mutatja a média, a blogtér a valóságot!
Kamuvita az ex-mszmp-sekkel... A kollaborán lmp és a kitudjakik momentum 1000%-os sztárolása...
A bloggerek ma már döntően cenzúrázzák az írásaikat, aza zigazolódik, hogy azok mind bércikkek és más, akár semleges vélemény nem jelenhet meg.
A bm irányít mindent a háttérből, a társadalom többségének el kell fogadnia, hogy egy 30%-nyi karrierista és megélhetési csoport ciccaharcokkal színesített egyezséggel fogja a mai áldatlan állapotokat véglegesíteni.
Tisztességes társadalom terveket, programokat várna el, nem pár szélhámos napi szerepeltetését.

jolka40 2017.10.13. 19:58:28

@morph on deer: Már a PM és az Együtt sem. Beszariak.

Janossz 2017.10.13. 20:06:51

"Félek, hogy Gyurcsány Ferenc és Vona Gábor valójában része az Orbán-rendszer hatalmi felállásának, és a többiek is azok." Tölgyessy Péter

Innen:mno.hu/belfold/tolgyessy-peter-az-ellenzekkel-egyutt-bukhat-orban-1365962

taga20 2017.10.13. 20:22:59

@Janossz: te arra a faszira hivatkozol, aki 98-06-ig a fityeszfrakció tagja volt?

nem tűnt fel ennek az elmének, joszip meg kaja, meg az ezüsthajó, stb.?

köszönjük, többet köszt petyának, hogy ránk szabadította eszt a gecit! dánkesün!

LucisFero 2017.10.13. 20:32:12

Az "ellenzék" eddigi tevékenységéből az jött le, hogy nem akarnak kormányváltást, csak parlamenti mandátumot.

Brix 2017.10.13. 20:35:08

A gyengékkel nincs értelme összefogni, mert az többet vinne, mint hozna...Az Lmp és a Momentum legalàbb bízik magàban, hogy egyedül le tudja győzni Orbànt...Egy erős ellenzéki pàrt kell, amelyik kivàlasztódik a politikai harcban. Az a pàrt, amelyik egyszer legyőzi a Fideszt, az nagyon sokat fog nyerni, akàr 8-12 évre is be tudja magàt betonozni a hatalomba...Lehet klientúràt építeni és korlàtlanul gazdagodni...

2017.10.13. 20:39:42

@kekex: ettől még pont ugyanúgy igaz, amit rólatok írtam, te Pisa-pozitív

2017.10.13. 20:43:48

amúgy az mszp-nek mint az mdp és az mszmp örökösének és jogutódjának semmi keresnivalója nincs egy okt23 ünnepségen

morph on deer 2017.10.13. 20:46:02

@jolka40:
Mindegyik próbál lavírozni, mert ugye köztudott, hogy szokás szerint a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad.

Vagy ha nem, akkor majd jön “a francba! pedig minden felmérés azt mutatta, hogy...”

Akármit, mert úgy is mindegy.
Fogadni mernék, hogy már mindenkinek megvan a kommunikációs stratégiai gorgatókönyve arról, hogy hogyn lehet a legjobban meggyőzni legalább a saját támogatóikat arról, hogy most éppen ki mindenki más is volt a hibás, pedig ők puszta kézzel akarták egycsapásra megdönteni az orbánt is meg a Gyurcsányt is, de ez a hálátlan nép nem hidalt le azonnal az ötlet hallatán...

Valaki tényleg beveszi ezt a bábszínházi matiné műsort?
Mert nem baj, van ilyen, csak kiváncsi vagyok, hogy hány nagykorú kommentelhet éppen...

Janossz 2017.10.13. 20:57:16

@taga20: A megtérteket meg kell hallgatni.
Túl sokan nem értik még az országban, hogy nem a Fideszt kell leváltani, hanem a rendszert, és vele az egész vérszívó-társadalmat, a szivárvány bármely színét öltse is magára. Ehhez valami Mohács kell, kataklizma nélkül a társadalom szépen fő, mint a béka a lassan forralt vízben.

taga20 2017.10.13. 20:59:19

@aleksz róz: rózi, az olyan férgeknek, mint amilyen te is vagy, és a gecigazdádnak sincs!

taga20 2017.10.13. 21:01:50

@Janossz: haver, ez a kommented a nesze semmi fogd meg jól kategória volt.

miről beszélsz?:)

morpho 2017.10.13. 21:06:09

@aleksz róz: Te mondod meg, hogy kinek van keresnivalója ahol? A fidesz tele van egykori mszmp tagokkal, meg kisztitkárokkal, akik a komcsi párt tagjai és ifjúsági szervezetének vezetői voltak, azoknak semmi keresnivalójuk egy október 23.-ai ünnepségen! Ugye egyetértünk narancskullancs?

morph on deer 2017.10.13. 21:12:21

@Janossz:
Magyarul azt mondja Tölgyessy, hogy a sakktáblán a fekete és a fehér mezőkre egyaránt szükség van ahhoz, hogy sakkozni lehessen!
Zseniális.

Naná, hogy a ‘hatalmi struktúrához’ szükséges a hatalmon kívüli, azzal ellentétes, azt ‘fenyegető’ entitás, hiszen anélkül nincs kihez képest erősnek és hatalmasnak lenni, nem?
Ha kiveszed a képből Vonát, Gyurcsányt meg a többieket, akkor azonnal oda az orbáni “hatalmi struktúra”!

Egyedül ugyanis nincs kinél erősebbnek lenni, sem annak látszani!

Ezért is hangoztattam már legutóbb is, hogy bojkottálni kell(ett volna) a választásokat! Ellenzék nélkül nemcsak illegitim, de teljesen életképtelen is lett volna a fidesz, orbánostól!

(Abba mondjuk nem gondoltam bele, hogy milyen lett volna a KDNP mint a fidesz ellenzéke :))

Ha lenne cseppnyi felelősségtudat ebben a sok “hősben”, akkor legalább most meglépnék!

Persze akkor mindjárt ugrana mind a két “hűdeqrvárafüggetlen” párt, hogy kisegítsék viktorkát, mert ők ‘egyedül’ a legjobbak...

Pedig..!

morph on deer 2017.10.13. 21:14:46

@Janossz:
“hogy nem a Fideszt kell leváltani”

Hogy NEM CSAK a fideszt kell leváltani!
Így gondoltad?

2017.10.13. 21:19:39

@morpho: mert mit ünnepel ott az mszp, komcsi barátom, hogy ők voltak azok, akik leverték az 56-os forradalmat?

2017.10.13. 21:21:31

@morpho: ennyi erővel meghívhatod a hitlerjugendet egy 2. világháborús megemlékezésre

Janossz 2017.10.13. 21:23:34

@taga20: Arról, hogy a tabella első négy helyezettje sem egyenként, sem bármilyen konstellációban nem látszik alkalmasnak egy normális pályára állítani az országot, az életünk.
A kicsik meg kicsik, ugyebár...

BAZINGA2 2017.10.13. 21:27:20

Az LMP is beszél össze vissza. Egyelőre nem olyan erősek, és ezzel a páva tánccal amit csinálnak egyáltalán nem lesznek szimpatikusabbak. Nem tudom, hogy Szél Bernadett milyen tanácsokat kap, de az biztos, hogy nálam lassan teljesen elveszti a hitelességét. Nálam az adott szó kötelez! Megígérek valamit, akkor ahhoz tartom magam. Nem bírom a napraforgó embereket. Lassan úgy nézek rá mint Botka Lászlóra. Annak is nagy arca volt. Felőlem most már oda mehet az egész LMP ahova akar, egy biztos NEM SZAVAZOK rájuk. Semmivel sem különbek, mint bármelyik másik párt, tán még olyanok sem! Úgy látszik, hogy csak egy céljuk van, beülni a Parlamentbe még 4 évre!

taga20 2017.10.13. 21:31:08

@Janossz: "Arról, hogy a tabella első négy helyezettje sem egyenként, sem bármilyen konstellációban nem látszik alkalmasnak egy normális pályára állítani az országot, az életünk.
A kicsik meg kicsik, ugyebár..."!

akkor kit javasolsz, me most kiraktál mindenkit?

Janossz 2017.10.13. 21:39:25

@taga20: Nem tudom. A mostani "elit" lejárt, kész.
Megjegyzem, ilyen figurákat, mint a mai parlamenti képviselők jó része, egy hét alatt lehetne összeszedni, fáradság nélkül. Csak nem ilyenek kellenek.
Amíg meg nem tudja valaki értetni a néppel, hogy az ő bőrére megy a játék, és talán mutathatna némi érdeklődést iránta, ez már így marad.
Mellár megmutatta a kivezető utat: Száz tiszta múltú civilt a Parlamentbe, lehetőleg a versenyszférából: valamihez értő embereket, a szájtépésen túl is.

morpho 2017.10.13. 21:39:38

@aleksz róz: Egyrészt nem vagyok komcsi. Másrészt nem vagyok a barátod. Azért megválogatom, hogy kikkel barátkozom és az abortuszmaradék narancskullancsok nincsenek a potenciális jelöltek közt. Viszont valahogy nem arra reagáltál amit felvetettem. A volt komcsik, egykori mszmp tag és kisztitkár fideszvezetők mit keresnek egy 56-os ünnepségen? Például Orbán? Pintér? Harrach?? Hogy van ez pubi?

taga20 2017.10.13. 21:47:06

@Janossz: haver bírlak, csak néha röhögök rajtad:))

"Száz tiszta múltú civilt a Parlamentbe, "

csak virágevtárs aranyköpése jút erröl eszembe:))) a végét hallgasd!

www.youtube.com/watch?v=oNlEiM5s8BU

jolka40 2017.10.13. 21:48:49

Ami most van, az már a gödör legalja. Innen már csak felfelé vezet az út. Reménykedjünk.

Janossz 2017.10.13. 21:52:53

@taga20: "...akkor kit javasolsz, me most kiraktál mindenkit?"
Ennek a fényében Te se vagy túl következetes...:-)

taga20 2017.10.13. 22:00:23

@Janossz: me mé? teríccsé, ne vetíccsé!

egyébként, nem tudom mi lenne a jó. azt viszont tudom, hogy a fityeszmaffia a pokol.

tudom ez olyan kdmp-és volt:)

Janossz 2017.10.13. 22:16:12

@taga20: KDMP? Az jó lenne még. Kereszténydemokrata Munkáspárt. Olyan posztkomcsi alakulat még nem volt. De még lehet. Thürmer csuhában.

2017.10.13. 22:45:01

@Janossz: ez nagyon találó. kereszténydemokrata munkáspárt. tényleg olyan a fílingje.

taga20 2017.10.13. 22:50:08

@aleksz róz: te rózsi, nem basznak az ilyen kámigáutjaid miatt a picsádra, a központban?:))

2017.10.13. 23:00:29

@morpho: papám, ha te úgy érzed, hogy joggal narancskullancsozol engem (a 6 alkalomból amin részt vehettem, egyszer sem sikerült a fideszre szavaznom), akkor én legalább ugyanannyira érzem magam feljogosítva, hogy komcsi barátomnak nevezezzek (amiből a "barátomat" természetesen nem gondoltam komolyan)
az a része, amely szerint jobb lett volna, ha anyám kikapartat, tényleg nagyon jól igazolja, hogy milyen gyűlölködőek a magyarok, és hogy nem csak egy oldalra jellemző az árokásás.

amit felvetettél, az az egyénekre vonatkozik. amit én írtam előtte, az a szervezetekre.

2017.10.13. 23:05:25

@taga20: magadból indulsz ki, lauly...

taga20 2017.10.13. 23:09:16

@aleksz róz: te magaddal dumálsz haver?
iszol te rendesen?:)))

morpho 2017.10.13. 23:21:52

@aleksz róz: Eszem az érzékeny kis zúzádat te cuki narancslekvár! A szervezetek egyénekből vannak ősszerakva édes kis narancsos maffinom! Egyébként ki a fasz kérdezte, hogy kire szoktál szavazni te egyetlen narancsos kacsám! Te!
Nem gondoltad komolyan? Te cukrozott narancsjuice! Nevezezzé csak nevezezzé kifulladásig!

morph on deer 2017.10.14. 00:04:44

@jolka40:
“Innen már csak felfelé vezet az út.”

Hát ez az, és ez a baj!
Ezért leszünk kénytelenek megbízni a Mészáros & Mészáros cégét útépítéssel!
Tovább, lefelé..!

Mert ugye az nem járja, hogy pont arra nem vezet út, amerre épp mi akarunk menni!
Majd fog!

És ha nem tetszik, akkor majd meghosszabbítjuk Lovasberényig!

2017.10.14. 00:58:51

@morpho: te nem vagy tisztában azzal, hogy mi a szervezet.

ügyesen prezentálod a habzó szájú kommunistát.

2017.10.14. 01:18:31

Mi lesz itt, amikor megint elbukják a választást? :-D

kekex 2017.10.14. 07:57:27

@V Fucktor:
Valódi ellenzék: Akiknek a születésénél nem Orbán bábáskodott. Akikhez "nem fújta be" a kopogtató cédulákat a szél. Akik nem másolják a "fiatal" fidesz és vezére mentalitását.

babbaba 2017.10.14. 08:03:26

Szerintem 100%-kal nagyobb eselye van a bolsiknak, hogy végleg kiessenek a parlamentből, mint hogy nyerjenek. De meg is érdemlik. Nagyon barátságosak a köpcös bandájával. Igaz, mindkét bagázs KISZ titkárként indult.:))

kekex 2017.10.14. 08:07:09

@Janossz:
Mellár javaslata megmutatta, hogy halványlila sejtelme sincs a parlamenti munkáról! A 106 egyéni csakis "függetlenként" kerülhetne be, nem alkothatna frakciót, és úgy kuksolhatnának, mint a DK. De azokat a pártlistán bekerülve legalább bizottságokba bevették. Se napirend előtti felszólalás, se azonnali kérdés, se semmi. Ehhez képest kapnák a többköbméternyi anyagot, amit egyedül kellene feldolgozniuk és érdemben szavazniuk - mindenféle háttér segítség nélkül. Elég drága biodíszletet alkotnának!
Ha meg a párttámogatás arányában osztájk őket a frakciók között: nem őszintébb és tisztességesebb, ha pártszínekben indulnak?

kekex 2017.10.14. 08:19:05

@kekex:
Ráadásul 106-27, mert ennyi körzetben kell pártlistát állítani, hogy egyáltalán el lehessen indulni, és ott saját jelöltet a visszaléptetések után is meg kell tartani.
Ha lenne egy kis esze az ellenzéknek (márpedig szemmel láthatólag nemigen van) azt a 27 körzetet a biztos fidesznyertes körzetekben tartanák meg egymás ellen, és a többin békésen megosztoznának.
NA: ennek mondott nyasgemet az lmp és halványlila klónjai. Szavazzon rájuk az, aki szerint ezek tényleg "egyedül is" nyerhetnek.
Ortbán 5-ik hadoszlopának egyetlen feladata van: megakadályozni az egyeztetést.
Ja: és akkor a 27 körzetben listát állító pártoknak "járó" 600 millióról és az 1 %-ot eléárőknek "járó" 700 millióról nem is szóltam. Kőkemény ANYAGI éárdeke van a kispártoknak az önálló induláshoz. Az ország meg rohadjon meg ott, ahol van!
És vannak erre vevők - de hát a földlaposságának is vannak.

NemodaBuda 2017.10.14. 10:16:43

Semmi sem mentheti a defetista hozzáállást ! Persze, izzadják ki a többiek a közös álláspontot, majd az LMP finnyásan csatlakozik, vagy akkor sem ! Ez így nem nyerő ! Ai rájuk szavaz, sajnos, a Fidesz ittmaradására voksol ! Úgy tűnik.

Anna Kisfaludiné Baán 2017.10.14. 10:48:11

kit érdekel az LMP, a bejutási küszöb közelében a szeles mostoha okádja a tüzet, de minek?

2017.10.14. 13:13:59

@NemodaBuda: külön-külön sincs álláspontotok
süti beállítások módosítása