B1 blogcsalád



Az európai realitáshoz hozzátartozik, amit Orbán Őcsényről mondott, de az EU jövőjéről hallgatott

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2017. október 01. - Szelestey
  • Szijjártó: a menekültek tehetnek róla, hogy ilyen keményen bántak velük a magyar hatóságok.
  • Az Orbán-kormány Juncker ellen is municiót igyekszik szerezni a nemzeti konzultációval.
  • A V4-ek szétverik az uniót, ugyanakkor kerülik, hogy feldolgozzák saját, kommunista múltjukat.

Die Zeit

die_zeit.jpg

Nem jutottak előbbre az unió jövője ügyében Tallinnban az EU állam- és kormányfői. Úgy hogy maradtak abban, amit a végén a Tanács elnöke közölt: még sok mindent tisztázni kell, ezért Tusk két hét múlva dokumentumban foglalja össze a reformelképzeléseket. A francia államfő ugyan pár napja kifejtette, miként gondolja a szervezet radikális átalakítását, csakhogy ebben kulcsszerep jutna a német kancellárnak, ám neki a legfőbb gondja az, hogy működőképes koalíciót hozzon össze, miután meggyengült a választásokon. Ettől azonban a csúcskonferencián Merkel nagy érdeklődést tanúsított Macron terve iránt, ám odahaza potenciális szövetségesként a szabaddemokraták várják, akik nem lelkesednek a francia vezető egy sor gazdasági javaslatáért. Orbán Viktor egy szót sem mondott az államfő programjáról, ellenben kijelentette, hogy támogatja az őcsényieket, akik részben erőszakos akcióval tiltakoztak néhány befogadott menedékkérő gyerek ottani üdültetése ellen. Ez is része az európai valóságnak.

Al-Jazeera

aljazeera.jpg

A magyar külügyminiszter rendkívül igazságtalannak tartja a menekültügyben érkező bírálatokat. Szíjjártó Péter a több mint 25 perces beszélgetésben azzal érvelt, hogy valóban van eltérés Magyarország és mások álláspontja között, mivel mi úgy gondoljuk, hogy az illegális migráció biztonsági fenyegetést jelent Európa számára, mások viszont nem találnak abban semmi kivetnivalót. De ettől még senkinek sem szabadna azt állítania, hogy a magyar kormány nem tartja tiszteletben az európai értékeket, mert az unió tagjaként elfogadjuk a játékszabályokat. Hogy akkor miért nem fogadunk be mégsem menedékkérőket, arra a politikus úgy válaszolt, hogy a magyar fél mindig is teljesítette nemzetközi kötelezettségvállalásait. Amikor jöttek a migránsok, a hatalom megfelelő ellátást és gondoskodást ígért nekik, ám ezek az emberek eltorlaszolták az autópályát, pályaudvart szálltak meg. Nem voltak hajlandók együttműködni a helyi szervekkel, táborba menni. Nagyon fontos európai normákat sértettek meg.

A miniszter kedvezőtlen jelenségnek minősítette a jogellenes bevándorlást, és úgy hiszi, hogy a migránsügy a felelős a biztonságot ért fenyegetésekért. Szerinte a legújabbkori történelemben e tekintetben még sosem volt annyira rossz a helyzet Európában, mint most, ideértve, hogy minden eddiginél súlyosabb a terrorfenyegetés. Ez pedig annak a következménye, hogy 1,5 millióan jöhettek a földrészre, minden ellenőrzés nélkül. Ily módon terroristák is beszivároghattak.  Mint kifejtette, a magyar álláspont az, hogy nem kellene még többeket csábítani Európába. Inkább arra kellene rávenni őket, hogy maradjanak közel a hazájukhoz, amennyire ez csak lehetséges. Azt is megismételte, hogy Magyarország az EU tagja kíván maradni, ellentétek ide vagy oda. A televízió hozzáteszi, hogy a válság kirobbanása óta az Orbán-kabinet a bírálatok kereszttüzében áll ellentmondásos és kemény migrációs politikája miatt. Ugyanakkor az Európai Bíróság pár héttel ezelőtti döntése feljogosítja Brüsszelt, hogy a jövőben is bizonyos számú menekült átvételére szólítsa fel a tagokat.

Le Monde

le_monde.jpg

Orbán Viktor 2 év alatt már a 3. nemzeti konzultációval igyekszik mozgósítani a választóit. A célpont ezúttal Soros György, akit a miniszterelnök azzal vádol, hogy az a migránsáradattal meg akarja fojtani az uniót. Európán belül a miniszterelnök a menekültek befogadását elutasító erők zászlóvivőjének számít. A meglehetősen drága, közpénzből finanszírozott kampány célpontja a « Soros-terv ». A hatalom már hosszú hónapok óta az állam elsőszámú közellenségévé kiáltotta ki az emberbarát befektetőt. A kormány biztos abban, hogy tömegesen támogatják, és így megerősödik helyzete Junckerrel szemben, akinek a magyar fél azt hányja nyíltan a szemére, hogy a menedékkérők áttelepítésére tett javaslattal Soros programját valósítja meg. A hadjáratot emellett azzal is igazolják, hogy a Bizottság nemrégiben jelezte: állandó mechanizmust kíván kialakítani a menekültek átköltöztetésére. A civil szervezetek ugyanakkor attól félnek, hogy a legújabb akció csak tovább ront az amúgy is kártékony magyarországi politikai légkörön.

Gulyás Márton úgy értékeli, hogy itt átléptünk egy mérföldkövet, mivel Őcsényben halállal fenyegették meg a hoteltulajdonost, aki menekültgyerekeket akart nyaraltatni, Orbán Viktor pedig nyilvánosan e vélemény mellé állt. Soros hallgat, megszólalt viszont a Nyílt Társadalom Alapítványok képviseletében Goran Buldioski európai igazgató, aki arra az egyszerű igazságra emlékeztet, hogy szó sincs semmiféle nemzetközi összeesküvésről Magyarország ellen. Az Orbán-kabinet simán az egészségügy, az oktatás és a vidékfejlesztés súlyos gondjairól próbálja meg ily módon elterelni a figyelmet. A nemzeti konzultáció eredményét egyébként várhatóan januárban jelentik be – éppen akkor amikor eljön az ideje, hogy Orbán Viktor megindítsa a maga választási korteshadjáratát.

Der Standard

der_standard.jpg

A visegrádi csoport szétrobbantja az uniót, ám hogy a magyarok, lengyelek és a többiek semmiféle szolidaritást nem mutatnak a menedékkérők befogadásánál, azt az uniós pénzek megvonásával kell megtorolni. Így látja a helyzetet az osztrák zöldek egyik alapító tagja, aki nagyjából 30 éve parlamenti képviselő, ám ezúttal külön listán indul a két hét múlva rendezendő választáson. Peter Pilz szerint meg kell értetni ezekkel az országokkal, hogy ezen a területen nincs külön út. Mint mondta, a nettó befizető államok a lengyel költségvetés 15 %-át finanszírozzák, ám ezt az összeget a nullára kell csökkenteni, ha Varsó csak a pénzre tart igényt, ellenben hallani sem kíván a menekültekről. A négyek megakadályozzák a közös politikát. Ez teszi tönkre az EU-t, nem a pénzügyi retorzió.

Le Monde

le_monde.jpg

Egy francia történész szerint a közép-európai államok nem akarnak szembenézni saját kommunista múltjukkal. Muriel Blaive, aki tanácsadó a tekintélyuralmi rendszerek történetével foglalkozó prágai intézet igazgatója mellett, úgy értékeli, hogy a németek képesek voltak a fő vonalakban egyetértésre jutni az ügyben: mind a nácizmus, mind a kommunizmus autoriter rezsim volt, az áldozatokat tisztelet és kártérítés illeti meg. Azt is el tudták kerülni, hogy bármelyikre lehessen hivatkozni a másik védelmében.

Ám 25 évvel később a neoliberális retorika járványos korrupciót és urambátyám-rendszert takar. Az egyenlőtlenségek fokozódnak, a társadalom egy része szegénységbe zuhant és ennek megfelelő a kiábrándulás. A múltat illetően ezek az államok megosztottak. Magyarországon, amely az illiberális demokrácia útján halad, működik a Terror Háza, hogy bemutassa a totalitárius rendszerek által okozott szenvedéseket, ám a New York Times a történelem marketingjének minősítette a tárlatot. Az 56-os forradalom emlékeinek felhasználására alakult a Veritas Intézet, amelynek jelszavául Orbán Viktor azt választotta: „Nem fogsz hazudni”. Ez is azt bizonyítja, hogy kisajátítják a történelmet, illetve a nemzet emlékezetét, helyére színlelt hazafias igazságot állítanak.

A CEU bezárására tett kísérlet szintén azt tanúsítja, hogy a kritikus szellemet alávetik a miniszterelnök politikájának. Az egyetem nehéz helyzetben van, mivel a hatalom át akarja írni a történelmet. Mivel a kutatások javarészt az állami forrásokból zajlanka, ha valaki ragaszkodik a szakmai előrejutáshoz, az állásához, és nem akarja, hogy nevét sárba döngölje a konzervatív sajtó, akkor annak tanácsos a közmegegyezéses témákra összpontosítania (szenvedés és ellenállás), illetve idegen nyelven dolgozni. De még a történészek fizikai épsége is veszélybe kerülhet, ha felvetik, hogy a szenvedések mértéke nem volt azonos a kommunizmus, illetve a nácizmus alatt, a közvélemény egy része annyira radikalizálódott.

A helyzet nagy visszalépést jelent, a múlttal szemben tanúsította tolerancia és kritikus szellem arányban áll azzal, mennyire elégedettek az emberek a jelennel. Vagyis esik vissza. A kutató intézetek a fennálló hatalomtól függnek. Utóbbi jogot formál arra, hogy beleszóljon a tudományos munkába. Vagyis újból a politika szabja meg a történelemről folyó vitákat, akárcsak a szocializmus alatt. Németország más, de ott komoly erőfeszítéseket tettek az egykori NDK-ban a civil társadalom megteremtésére. A régió egésze afelé tart, hogy belezuhanjon a populizmusba. A Nyugat megfizeti majd az árat saját közönyösségéért. Ennek csak az első megnyilvánulása, amit a visegrádiak csinálnak a menekültválság kapcsán.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1612914829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bolshevik 2017.10.02. 21:21:50

"saját, kommunista múltjuk" ezek baszki nem hallottak 56-ról meg nem tudtak róla hogy itt szovjet katonák vannak :D Baszki akkor Franciaország is szembenézhetne a náci múltjával ennyi erővel :D

Esküszöm még pár ilyen beszólás, és a Fidesznek kilenctizede lesz :D Pláne most hogy a szocik magukat lőtték a gödörbe :D

dunántúli gyerek 2017.10.02. 21:24:07

én nem gyülölöm a migriket, a menekülteket meg végképp

de mindenképp olyanra szavazok aki nem engedi ide őket

kunzoo 2017.10.02. 21:31:38

"...nincs is kvóta!"
"...egyszeri eset, 1800 ember. Mi az nekünk?"
"...a Bizottság nemrégiben jelezte: állandó mechanizmust kíván kialakítani a menekültek átköltöztetésére."

Három hazugság egymás után, kedves B1 blog. Erről cikk esetleg?

==T== 2017.10.02. 21:37:36

Anyám borogass...

$pi$ 2017.10.02. 21:52:55

"hogy a szenvedések mértéke nem volt azonos a kommunizmus, illetve a nácizmus alatt"

1) Kommunizmus soha nem volt. Sehol.
2) A Vörös Khmerek rémtettei simán rávertek a nácikra. Sokkal brutálisabbak voltak.
3) A második világháború előtt a németek a Szojetúnióban tanulmányozták a koncentrációs táborokat.
4) Mao kommunista rendszerének több mint 100 millió áldozata volt. Ez jóval több mint a második világháború áldozatainak száma.

Ezek azért elég közismert tények.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2017.10.02. 21:56:23

Ez a B1 blogcsalád mostanában az egyik legmókásabb hely. Nagyon jókat mulatok azon, hogy a hírek mondataiból kiválogatják a nekik tetszőket, majd levonják belőlük a teljesen logikátlan tanulságokat. Itt pedig illett volna elhatárolni a kiemeléseket a saját kommentároktól. Ha van ebben bármi, amit tényleg a megnevezett lapok írtak.

Kegy 2017.10.02. 22:01:33

Migransok vagy menekültek? Nem rokonértelmű. Nálam...

mh1973 2017.10.02. 22:07:10

Hihetetlen, hogy a tanulatlan, faluját soha el nem hagyó, idegen nyelvet nem beszélő, m1-en élőknek van a legnagyobb pofája és csontig benyalják a hazug propagandát!

odysszeusz 2017.10.02. 22:17:46

Az az út amire ráléptünk és haladunk szépen, féregjárat a múltba...de kell ez nekünk nagyon kell. Az szerintem is vitathatatlan, hogy Európát ez a menekült hullám alaposan megviselte. Az is, hogy megkísérelték emberi módon kezelni. NEM AZÉRT, hogy tönkre tegyék saját népüket!! A szájtépők közössége számára ismeretlen fogalom az emberiesség. Az is igaz hogy a terrorveszély és cselekmények megnövekedtek...ám ebbe a háborúba Európa is belépett...valamilyen módon. Amit mi csináltunk az bizony lejáratott bennünket...az őcsényi eset végképpen...nem csak a kormányt hanem a magyar lakosságot is. Soros bűnbakká nyilvánítása végképpen röhejes...ez a kormány vergődik, rugódozik, mindenkinek nekimegy...mivel valójában szétkent taknyok vagyunk a nagyobbakhoz képest így hát a kommunikációjában. Ceu, Norvég alap és a többi baromság...sorozatban, most éppen az EU ellenőrei kapcsán...beteges.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.10.02. 22:17:49

Ennek a tarajosgőte fejű hülegyereknek az ovódában lenne a helye az orr bán nevezetű ovóbácsijával együtt. Szánalom amit ezek a félkegyelműek kormányzás címszó alatt végeznek. Folyamatosan okádják magukból sorost, a migránsokat, mintha más nem is létezne. Folyamatosan összeokádnak minden televízióadót az állami miliárdokból létrehozott reklámjaikban. Percenként ismételgetik. Óriásplakátokat ragasztgatnak soros fejekkel, eu csillagokkal. Ez már az ovóda szintje. Ezeknek annyi agysejtjük van, mint amennyi hajszála egy kopasz embernek.

Weißkopf 2017.10.02. 22:20:22

Itt az egész papagájkommadó...

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.10.02. 22:21:45

@Kegy: Figyu. A hatökör orr bán kiadta parancsba az ovigyűlésen, hogy a "menekült" szót nem ejtheti ki a száján senki. Csak a "migráns" kifejezés elfogadott a fidesz-dedóban. Aki ennek nem tesz eleget az repül a közbeszerzések listájáról, a parlament széksoraiból, de lehet még a párttagkönyvét is leadhatja.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.10.02. 22:26:03

@dunántúli gyerek: Szerintem lassan nemcsak menekültek nem lesznek, hanem a magyar fiatalok is elhúznak innen a vérvörös picsába. Kiürül az ország, és marad a seggnyaló birkahad egy megalomániás csuti hatökörrel az élen.

dunántúli gyerek 2017.10.02. 22:30:02

@bluebear: már megbeszéltük hogy nettó bevándorlás van

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.10.02. 22:53:03

@dunántúli gyerek: A magyar fiatalok elmenekülnek nyugatra, a keletről menekültek meg nincsenek beengedve, akkor ki marad? No ki? Hát a fideszes birkahad. Csoda hogy lassan már 98%-al nyerik a választást? Nem is szavaz már senki, csak fideszes. A kutyát nem érdekelnek már ezek a tolvajok. Arra emlékszik valaki, hogy a fidesz által kiírt kvótanépszavazásra a kutya nem ment el, ezért érvénytelen lett? No, ugyanez lesz a parlamenti szavazáson is. Csak ott nem lesz érvénytelen a választás, hanem 98%-ban fideszes képviselő lesz. De érdekel ez valakit? Úgyis azt csinálnak amit akarnak, nem hallgatnak meg senkit, akkor miért is kéne görcsölni ezekkel a bunkókkal? Rájuk kell hagyni. Elvan a fideszgyerek ha játszik.

Che21 2017.10.02. 23:19:21

@bluebear: Egy bangladesi mi a faszom elől menekül a magyar-szerb határon?

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.10.02. 23:22:57

@bluebear: Ja. A kutya nem ment el. Csak 3,4 millió ember.
Kicsivel több mint ahány igent az uniós csatlakozás kapott.

Erő e-meló 2017.10.02. 23:39:07

Ahogy mind lejjeb tapossa magát a zellenzék a mocsárba, úgy lesz egyre szánalmasabb az őket támogató külföldi sajtó. És hol vannak még a választások ...

Egy random bullshit-generátor működik, valódi hírek híján csak különböző szitokszókat ontva magából. Mint pl. :

" a Terror Háza csak politikai marketing" a New York Times szerint - érti ezt valaki? Ezek New Yorkból azt akarják mondani, milyen jó volt nekünk az ÁVH? Nevessünk vagy sírjunk ennyi baromságon?

Le Orme 2 2017.10.02. 23:44:57

Éljenek az Öcsényiek!

Le Orme 2 2017.10.02. 23:48:50

" a társadalom egy része szegénységbe zuhant és ennek megfelelő a kiábrándulás"

Persze, persze, 10 éve még 2 millió forint volt az átlagfizetés.

Erő e-meló 2017.10.02. 23:49:42

@odysszeusz:
"vitathatatlan, hogy Európát ez a menekült hullám alaposan megviselte. Az is, hogy megkísérelték emberi módon kezelni. "

Ha egy picit is sejtenél abból, mi folyik a török-szír határon vagy az ország belsejében a migrincsekkel a reszkető szívű Merkeltől kapott megbízás alapján, nem írnál ilyen zsenge gondolatokat. És ezért még fizet is az EU egy halom pénzt a törököknek

Ez olyan, mint amikor valaki ellenzi a háziállatok leölését, de rajong a pecsenye sültért

postumus mumus 2017.10.02. 23:49:53

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: Az eu csatlakozási szavazás hogy is lett érvényes? Ja, hogy akkor az elég volt, most meg a fideszes jogász hülegyerekek szúrták magukat tökön? Hát, így jártak, ki nem szarja le. Addig keverik a szart, amíg maguk esnek bele.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyeIemző · http://bircahang.org 2017.10.03. 00:10:44

@$pi$: " Mao kommunista rendszerének több mint 100 millió áldozata volt. Ez jóval több mint a második világháború áldozatainak száma."

Hülye vagy és tájékozatlan vagy. Először is csak 65 millió, másodszor éhínség miatt volt.
De tudjuk hogy agyatlan zombi vagy, már megszoktunk.

morph on deer 2017.10.03. 01:53:05

@Erő e-meló:
" a Terror Háza csak politikai marketing" a New York Times szerint - érti ezt valaki? Ezek New Yorkból azt akarják mondani, milyen jó volt nekünk az ÁVH? Nevessünk vagy sírjunk ennyi baromságon?“

Te melyik szót nem érted tisztán?
A ‘politikai marketing’

morph on deer 2017.10.03. 01:56:06

@morph on deer:
Szóval a ‘politikai marketing’ nem azt jelenti, hogy nekünk jó volt, mert nem az minősíti, hogy milyen volt az ÁVH!

Arról van szó, hogy most mi a célja!
Az pedig ‘politikai marketing’, bizony.

$pi$ 2017.10.03. 05:43:34

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyeIemző: "Hülye vagy és tájékozatlan vagy. Először is csak 65 millió, másodszor éhínség miatt volt."

A 65 millió is egy becslés, a 120 millió is. Akkor te pont olyan hülye vagy mint én.

Az éhínség meg közvetlenül Mao miatt volt.

torró 2017.10.03. 06:26:26

Csak a lét fenntartásukra milliókat kellene költeni, akkor amikor az ellenzék arról beszél, hogy nálunk mekkora a nyomor, meg a gyerek éhezés. Akkor miből fizetnénk havi 500 eurót fejenként, és lakást biztosítani teljes rezsi költség fizetéssel? Azonkívül szeretném megvilágítani, hogy a mai információs dömpingben, már a falvakban is tudnak az emberek hírekkel találkozni, nemcsak az úgymond királyi médiából.Amúgy ezek a az inkább gazdasági menekültek, mert miért nem az, ha némelyikük több országban felveszi, több néven a segélyt. Mert kijelentették, hogy dolgozni nem fognak, mert Merkel mama vendégnek hívta őket.Azt is hangoztatják, hogy ahová ők bemennek az a terület onnantól az övék. A másik. Tömegesen csak fiatal férfiakat látni csapatostól. Hol vannak az öregek, a nők, és a gyerekek? Amúgy meg egy normális kormánynak a választói biztonságát kell szem előtt tartani, nem az akárhonnan beözönlőkét.Mielőtt bárki le fideszesezne, közlöm, hogy kurvára nem tetszik amit gazdasági területen művelnek!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.10.03. 06:32:58

@$pi$: Aha. Az éhínség egy rossz gazdasági döntés következménye, nem haláltáborokban ölték az emberekee. Akkor az usákok 50 millió kiirtott indiánja még nagyobb bűn.
Te olyan hülye vagy, hogy még az orosz propagandisták is lenéznek téged.

$pi$ 2017.10.03. 06:41:10

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Az éhínség egy rossz gazdasági döntés következménye,"

Nem! Tudatos népirtás volt.

"nem haláltáborokban ölték az emberekee."

És?

"Akkor az usákok 50 millió kiirtott indiánja még nagyobb bűn."

Nem is arról beszélünk, hogy mi a "nagyobb bűn", arról volt szó, hogy mi okozott nagyobb szenvedést.

"Te olyan hülye vagy, hogy még az orosz propagandisták is lenéznek téged. "

Ja, tényleg! Akkor neked van igazad, nem tudtam.

2017.10.03. 08:02:33

A kommunista múltat addig nem lehet feldolgozni, amíg a volt állampárt a parlamentben van. Most egy elég nagy lépést tettek afelé a szocik, hogy kiessenek.
Franciaországban, Olaszországban, NSZK-ban amúgy nagy divat volt évtizedekig kommunistának (sőt maoistának) lenni. Belőlük lett mára az EU elitje meg a kaviárbaloldal.

Magyarország évtizedek óta fogad be menekülteket. Bosnyákok, koszovóiak, erdélyi magyarok, vajdaságiak. Arról nem a magyar állam tehet, hogy az utóbbi időben egyre kevesebb menekült érkezik, viszont egyre több illegális migráns. Érdekes, a katari al-Jazeera osztja az észt, minközben Katar csak és kizárólag rabszolgamunkásokat enged be, akiknek semmi joguk nincs. Meg persze al-Kaida és Muszlim Testvériség vezéreket, akik oda mennek nyugdíjba, miután kidzsihádozták magukat máshol.

"a magyarok, lengyelek és a többiek semmiféle szolidaritást nem mutatnak a menedékkérők befogadásánál" - a németek, osztrákok, olaszok, görögök semmiféle szolidaritást nem mutattak az EU közös külső határainak védelmekor. Bundesführerin Merkel meghívta a fél harmadik világot Németországba, azt mondta Németország mindenkit be fog fogadni, akkor minek akarja szétosztani őket? Ha én meghívok vendégségbe egy csomó embert, akkor nem a szomszédaimtól követelem, hogy lássák el őket étellel, szállással, pihe-puha meleg pinával.

Elképesztően egyoldalú a nyugati Lügenpresse. FAKE NEWS!

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.10.03. 08:15:43

@postumus mumus: "Az eu csatlakozási szavazás hogy is lett érvényes? Ja, hogy akkor az elég volt, most meg a fideszes jogász hülegyerekek szúrták magukat tökön?"
Próbáld már meg kettéválasztani a dolgot.
Az, hogy honnantól érvényes egy népszavazás az egy dolog. Ja, lehet, hogy tökönszúrták magukat az 50%-kal ebben az ügyben. Ha kitalálják, hogy holnaptól 80%-tól lesz érvényes valami akkor soha az életben nem lesz érvényes a népszavazás.
Többen voltak hajlandók felemelni a valagukat és elmenni szavazni, mint az eu csatlakozáskor. Ez viszont tény. Valahogy nem hallottam egyszer sem olyat, hogy 7 millió nem szavazott az eu-ra, ezért ki kéne lépni, ugye?

Tényleg nem veszitek észre, hogy pont az ilyen faszságaitok miatt vagytok 5%on?
De komolyan. Itt a migri kérdés. A magyarok nem akarják az arabokat. PONT. Orbán ezt tökéletesen érzi, úgy is tesz. Erre ti, meg
- beszéltek arról, hogy az orbán csinálja a gyűlöletet (gyűlölet? nem akarom itt őket. Ez miért gyűlölet. Oroszlánt sem akarok a lakásomba, pedig egyáltalán nem gyűlölöm).
- gúnyoljátok aki fél
- hazudtok, hogy mennyire jók a migrik
- homofóboztok, rasszistáztok, fröcsögtök, hülyének állítotok be embereket
Szerinted ezzel szinpatikusak lesztek bárkinek is?
Kb:
A:-Tessék itt egy oroszlán, vidd haza, élj vele együtt.
B: Köszi én nem akarok oroszlánt otthon.
A: Te egy rohadt kirekesztő náci vagy. Az oroszlánnak rengeteg előnyös tulajdonsága van, nagyobb is, szebb is mint egy ember. Csak azért félsz tőle, mert kirekesztő vagy, oroszlánfób. A szomszédnak is van kettő, ha nem fogadsz be egyet, akkor haragudni fog. Statisztikailag alig halnak meg oroszlánharapásban a világon. Az a néhány harapás csak elszigetelt eset.

Fülig José 2017.10.03. 09:46:33

@Nagy fasz vagy te Válasszunk:
asszem Te nem értesz valamit:
a mucsaőcsényben elszállásolni kívánt gyerekeknél a törpecigány erőszakszervezete seggjukon át végzett retinavizsgálattal megállapította, hogy nem terroristák. Pont. mindent elkövettek, hogy az ellenkezője legyen igaz, de nem sikerült. sajnos nem robbantani jöttek, nincs mit tenni..(köcsög soros!)
kaptak ezért menekült státuszt, tehát MENEKÜLTEK, bazmeg, még a cigány szerint is!
erre a f@szkalap, 3.5 általános iskolával rendelkező, belső-ázsiai lovasnomád mucsaröcsögei tajparaszt elkezd fröcsögő nyállal óbégatni, hogy márpedig fatornyos (lepukkadt, lassan elnéptelenedő) falujába ezek a terroristák ne jöjjenek.
és a cigány meg a hordája melléjük áll. tehát egyfelől igazolta menekült státuszukat, de a felkoncolásukat is helyesli...
megvagyunk??
hát mi ez, ha nem a legócskább propaganda a világtörténelemben?
tudod ki a fideSS szavazóbázisa?
az iskolázatlan, ostoba, befolyásolható, primitív ember(?... birka)
szép új Magyarországot építetek ti itten...

Ravasz Figyelmeztetés 2017.10.03. 10:00:52

Olvasni az Al-Jazeerától, hogy Magyarország csúnyán bánik a menekültekkel, miközben egyetlen öbölmenti arab ország sem írta alá az ENSZ menekültügyi konvencióját - megfizethetetlen.

Erő e-meló 2017.10.03. 10:06:55

@morph on deer:
Elmagyarázom neked, mit érthetett a NYT cikkírója ezen: az általuk támogatott SZDSZ-es csodagyerekek apukái működtették az ÁVH-t és a dicső munkájukkal óvták a sztálinista rendszert

Persze hogy nem tetszik a fiúknak hogy ott az apuka neve és fényképe a Terror Háza tablóján. És ha nekik nem tetszik, akkor persze a New York Timesnek se tetszik, mert most már nem jó dolog erről beszélni, végül is rendes emberek a mi embereink, míg ellenben az Urban blablabla

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.10.03. 10:36:36

@Fülig José:
Oké. Menekültek. És? A 3.5 osztályosnak nincs joga ahhoz, hogy ne akarja ezeket látni?
A németek felgyújtották a kijelölt menekültszállásokat, vagy két tucatot. Az is a cigány műve?
NEM AKARJA OTT ŐKET. TARTSD AZ IGÉNYÉT TISZTELETBEN.
A faszt nem lehet ezen megérteni? Ja, még egy ujjal nem nyúltak a migrijeidhez.

Persze. A balos szavazók meg agyoniskolázottak, és nem befolyásolhatók. Lásd még "a migránsok orvosmérnökök"

Fülig José 2017.10.03. 11:22:40

@Nagy fasz vagy te Válasszunk:
baszi, TE télleg ostoba vagy..
a KIRÁLYOTOK mondta, hogy nem veszélyesek! akkor f@szt pofáztok ellenük??
ócska, szar, köpönyegforgató népség...amíg ígérget a cár, nyaljátok a seggit, ahogy kéne valamit tenni, rögvest mindegyik ugat...fel sem fogjátok, hogy az uratok is kifarol a saját döntése mögül, csak hogy egy kis gyűlöletet szíthasson...kib@szott agymosott zombik...
ÉS: nekem nincsenek migrijeim te nyomoronc, amikor te meg a tolvaj bandád még beengedte ezeket a teveszar zabáló homoknepperket, amikor a cikkekben még összepisált bugyis bloggerpicsák ömlengtek ezen emberek nagyszerűségen (akarsz linket?!)én már utáltam mindet...mikor is volt, baszki....2015?
de akkor még szocik voltak, ugye?? ja nem! a kurva cigányod volt akkor is, csak akkor ez volt a duma, amivel pénzez jutott az uniótól és leoszthatta a haverkáknak...
ostobák vagytok, de végtelenül.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.10.03. 12:13:36

@Fülig José:
A fidesz 2015ben beengedte a rétinégereket? Hát ez új nekem.
És akkor, ha orbán azt mondja, hogy valami nem veszélyes, akkor az kötelező érvényű a világra, te fasz?
Az öcsényiek meg nem akarják. Fogd fel. Te is, a migrisimizők is, meg orbán is. Ja, orbán felfogta. Azért mondta, hogy érthető, hogy miért nem akarják ezeket.
Hogy még egyszerűbb legyen felfognod. Nem a királya senkinek. Aszerint megy, ahogy a nép éppen dönt. Tessék, el lehetett volna menni, és leszavazni.

Fülig José 2017.10.03. 12:41:39

@Nagy fasz vagy te Válasszunk:
ha új, tán tekintsd meg az akkori híradásokat, hogyan masíroztak ezek az ajnározott faszok az autópályán nyugatnak vagy hogy milyen állapotok voltak a keleti környékén. a törpe semmit nem mert tenni, mást nem hallgattunk, mint hogy szegény bozótlakók, háború, emberi jogok, kisfaszom...
őcsény meg jog, bazmeg,... a szomszédjuk hozott volna nyaralni gyerekeket, erre kapát-kaszát fogott a tolnai agyhalottak serege...a saját szomszédjukra...ostoba, gyáva, utolsó szar emberek mind egy szálig...analfabéta, saját vélemény és gondolatok nélküli kézivezérelt parasztok...de nyugi, amit tudniuk kell majd elmondja a nagyvezír.
hja, középkor, katolicizmus...ja, nem: XXI század, Magyarország.
egyébként leszavazni nem lehet. sajnos. máskülönben a fényes tekintetű jóságos vezető már rég égő szurokba lógna fejjel lefelé...

$pi$ 2017.10.03. 12:55:43

@Fülig José: "a törpe semmit nem mert tenni"

Akkoriban az ment ezerrel, hogy nem engedte őket fel a vonatra meg leszedték őket a vonatról meg ezt nem engedik meg azt nem. Bécsből jöttek kocsikkal kimenteni az arabokat a csúnya erőszakos orbán karmai közül.

Most meg kiderül, hogy semmit sem mert csinálni? nab+!

$pi$ 2017.10.03. 12:58:12

@Fülig José: "kapát-kaszát fogott a tolnai agyhalottak serege..." "a fényes tekintetű jóságos vezető már rég égő szurokba lógna fejjel lefelé..."

Vicces, hogy a kapával-kaszával mennyire nem vagy kibékülve, közben meg égő szurokról álmodozol. :D Ha jól értem, akkor a parasztoknak nem szabad, de te azért fenntartanád magadnak a jogot, ugye? :D
süti beállítások módosítása