B1 blogcsalád



„A választók félre vannak vezetve, amiből óriási bukta lesz” - cifra pletykákat kotyogott ki Tarjáni Botkáról

2017. szeptember 28. - Mr Flynn Rider

Ha lehet hinni Tarjányi Péternek, akkor Lattmann Tamás helyére egyszerűen bejelentkezett Botka László miniszterelnök-jelöltnek, az MSZP pedig az utolsó pillanatban, az ellenzék megegyezése előtt visszatáncolt, felborítva mindent.

tarjanyi_atv.jpg

Az előző cikkünkben hosszasan foglalkoztunk azzal, hogy lett Lattmann Tamás nemzetközi jogász miniszterelnök-jelölt és aztán mégsem. Az utolsó sort azzal zártuk:

„Lattmann egyelőre nem jutott Falus Ferenc sorsára, 3 percig volt érdekes még a télen, aztán szépen lassan elsüllyedt az érdektelenségben, de legalább nem szégyenült meg nyilvánosan.

Legalábbis eddig, mert nem tett le politikai ambícióiról, és most a Tarjányi Péter-féle Progresszív Mozgalomban próbálkozik. Az még derül derült ki, hogy oda ki küldte.”

Ezt a történetet görgette tovább tegnap este Tarjáni Péter, a Zoom.hu tulajdonosa, korábban a médiában sokszor szereplő biztonságpolitikai szakértő. Az ATV-nek azt mondta:

ő találta meg és ajánlotta be Lattmann Tamást az ellenzéknek,

akire állítólag az szocialisták vezetése is rábólintott, és erről Gyurcsányt is értesítették. Aztán jött Botka László. Az MSZP ugyanakkor közölte: a nemzetközi jogász soha nem volt az MSZP miniszterelnök-jelöltje. (Erről bővebben itt olvashat.)

Röviden: vita van arról az MSZP és Lattmann között, hogy volt-e miniszterelnök-jelölt, amibe később beszállt a DK és most Tarjáni Péter is, akik Lattmann verzióját erősítették meg az MSZP-vel szemben. Mind a DK, mind a Zoom.hu tulajdonosa azt állítja: tárgyaltak Lattmannal. Az atv.hu-nak azt írták, tavaly ősszel kaptak tájékoztatást a párt vezetői, hogy az MSZP tárgyalásokat folytat Lattmann Tamással a miniszterelnök-jelöltségéről. Később a szocialisták megkeresték a DK-t is, ahonnan Molnár Csaba ügyvezető alelnök tárgyalt a jogásszal. A kapcsolat akkor szakadt meg, amikor az MSZP korábbi álláspontját feladva Botka Lászlót jelölte miniszterelnök-jelöltnek.

"Miniszterelnök-jelöltet kerestem, és ezt Molnár Gyula is tudta”

– fogalmazott a biztonságpolitikai szakértő az ATV-n. 2016 februárjában beszélt a szocialisták akkori elnökével, Tóbiás Józseffel először arról, hogy felmerült, hogy egy civil jelöltet indítsanak a 2018-as parlamenti választásokon. A biztonságpolitikai szakértő ezután az Egyesült Államokban gyűjtött információt arról, hogyan lehet felépíteni egy politikai szereplőt. Tarjányi ezután mandátumot kapott Tóbiástól, hogy elkezdje a megfelelő személy utáni kutatást.

A Zoom.hu tulajdonosa, aki szakértőként vett részt a folyamatban, azt is elmondta, hogy 2016 június 25-én, Molnár Gyula elnökké választásának éjszakáján az új elnököt is tájékoztatta erről a háttérmunkáról.

Tarjányi egyértelművé tette:

mindenki számára világos volt, hogy az első pillanattól kezdve miniszterelnök-jelölt után kutatott,

nem pedig szakpolitikust keresett. Felidézte: volt egy listája, amelyen szerepeltek azok a szempontok, amelyeknek meg kellett felelnie a jelöltnek. Augusztusra négy személyre szűkült a lista, őszre pedig a párt vezetése Lattmann Tamás nemzetközi jogász mellett döntött. Arról is beszámolt, hogy még tavaly augusztusban, Molnár Gyulával együtt meglátogatták Gyurcsány Ferencet kötcsei házában, hogy értesítsék a folyamatról.

A médiatulajdonos azzal folytatta, hogy közben Lattmann Tamás is találkozott az ellenzéki pártok vezetőivel, és egyre konkrétabb irányba haladtak a tárgyalások, már egy menetrend is készen állt a hivatalos bejelentésre. Tarjányi hozzátette: Botka László tavaly decemberben tette világossá, hogy miniszterelnök-jelölt szeretne lenni, az MSZP vezetése pedig közölte vele és Lattmann Tamással is, hogy számukra a párt saját embere fontosabb.

Tarjányi Péter szerint az MSZP-nél jelenleg válságkommunikáció zajlik, amelynek egy részét megérti, a másikat nem. Hozzátette:

"A választók félre vannak vezetve, amiből óriási bukta lesz."

A médiatulajdonos azt sem érti, hogy Molnár Gyula miért tagadja le ezeket az eseményeket. Botka Lászlóval kapcsolatban azt mondta: szelektív az emlékezete, mert korábban azt mondta, hogy ha nem jönnek a kedvező adatok, akkor jöhet az első variáció, vagyis Lattmann.

A választók eddig is erősen büntették az ellenzéket a teszetosza miniszterelnök-jelölt keresgélés miatt: míg az LMP és a Fidesz erősödött, az MSZP sosem látott mélységbe csúszott, derül ki a Medián szeptember 15. és 20. között készített reprezentatív közvélemény-kutatásából. Úgyhogy Tarjáninak valószínűleg igaza lesz, ami az óriási buktát illeti.

 

Update: kiderült, hogy az egész médiaszereplés Lattmann és Tarjáni részéről egy új választási mozgalom felvezetése volt. Részletek az Indexen.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2612908794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tanár52 2017.09.28. 13:06:30

már mindenki miniszterelnök jelölt az ellenzéki oldalon?

morpho 2017.09.28. 15:11:04

@tanár52: @Kristóf Tarnay: Úgy tűnik megint casting van.

BAZINGA2 2017.09.28. 15:59:57

Hetekkel ezelőtt megmondtam, hogy Botka bukni fog. Sőt az is megfordult a fejemben, hogy szétakarja verni a pártot, cserébe kap örökös polgármesterséget. Vajon igazam lesz?

FCUK10 2017.09.28. 16:33:34

Röhögni lehet már, vagy ez még mindig csak a bevezetés?

mojszipupi 2017.09.28. 17:53:22

Az a minimum h Botka, Molnár és a teljes kampány stáb lemond

k robert 2017.09.28. 20:53:46

Ne miniszterelnök jelőltet állítsanak hanem miniszterelnököt

api99 2017.09.29. 00:47:04

Ti nem érzitek, hogy ez az egész mennyire nevetséges? És mindezzel komolynak gondolt emberek időt töltenek ..... pffff
A tényeket kellene figyelembe venni és azokon elgondolkodni mindenféle vágyálmok helyett. Szerintem ezek a tények:
1. 2018-ban kb. 5millióan fognak szavazni +/- egy kevés
2. a fidesznek van 2millió szavazója (+/- egy kevés)
3. a jobbik szavazóiból olyan 1millió semmilyen körülmények közt nem fog magát demokratikusnak mondott balosliberálglobalista pártokra szavazni
4. ebből a matekból két eredmény lehetséges:
A/ Győz a fidesz és újra kormányt alapít
B/ a jobbik leváltja a fideszt
5. Csak ennyi van, nincs több variáció/lehetőség. Minden más a vágyak birodalmába tartozik és nem a valóságba.
6. B/ -re is csak akkor van esély, ha a szavazók felismerik, hogy csak a jobbik lehet váltópárt, ugyanis a pártocskák és szatelitjeik (pl. blog.hu) önérdekek miatt ezt elhallgatják, illetve nagy komolyan mindenféle hülyeségeket beszélnek.

LKerekes 2017.09.29. 05:47:29

@api99:

Az általad írtakból, hol következhet a Jobbik győzelme?

babbaba 2017.09.29. 06:56:42

@LKerekes: Ahogy a bolsik szavazói átszavaztam már nem egyszer, a Vonáékra, a legelmaradottabb-legelkeseredettebb térségekben, a sok szarakodás után a többi helyen is átszavazhatnak, csak, hogy leváltsák a köpcös tolvajt! Mondjuk időközin sikerült már nyerni a Jobbiknak a Dunántúl szívében, pedig akkor is Fidesz győzelmet jósolt minden kutatás.

Én is úgy látom ők az egyetlen esély. A Fidesz is. Nem véletlenül szarja le a bolsikat a Fidesz és ekézi ezerrel Vonáékat.

Csaba Szikora 2017.09.29. 08:39:37

"Hazudtunk este..."És ez azóta sem változott.

Kivlov 2017.09.29. 10:01:46

És még ezek akarnak országot vezetni, mikor abban sem tudnak megegyezni, hogy őket ki vezesse... :D

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.29. 10:49:12

Mára Botka lett a ballib agytröszt egyes számú ellensége. Orbán hirtelen a második helyre szorult a kilövendők listájában. Vajon mi történt?

Hogyan lehetett a legerősebb ballib szervezet vezetőjéből a ballibek, s a mögöttük álló Soros-maffia, valamint a háttérhatalom fő ellensége?

Mert tény: a magyar ballibaizmus ismét kitermelt egy embert, aki rádöbbent, a liberalizmus az oka minden bajnak, s balra kellene fordulni ahhoz, hogy a politika hasznos legyen. Ez Botka, ő az, aki rájött: az MSZP bajának minden oka, hogy az az évek során liberális párttá züllött, így szavazói lassan elmentek, elsősorban a Fideszhez és a Jobbikhoz.

Már volt egy ilyen eset: egy ifjú lánglelkú, nyugatnyaló ultraliberális, a háttérhatalom nagy reménysége, Soros személyes haverja. Orbánnak hívták. Az évek során szembefordult gazdájával, miután rádöbbent, hogy a nyugat érdekeinek követése és a Soros-félék receptjének betartása sehová se vezet, azon kívül, hogy pár parazita globálkulák naponta újabb milliárdokkal gazdagszik, miközben az ország népe nem lép előre.

A háttérhatalom legnagyobb rémálma: Orbán ellenfele egy másik Orbán lehet a magyar politikában! Ez olyan szörnyű jövőkép, ami ellenében még az Orbán “diktátor” elleni harcot is szüneteltetni kell.

Jönnek egymás után tehát a lejárató cikkek, a hamisított közvéleménykutatások, neves ballib megmondóemberek hányásai, s minden ismert eszköz a liberális boszorkánykonyháról. Most nem szégyellik ehhez a fideszes médiákat is felhasználni.

Nem adok sok időt Botkának, le lesz vadászva hamarosan. De mindenesetre le a kalappal előtte, hogy mert kesztyűt dobni a Soros-féle elnyomók mocskos pofájába.

morph on deer 2017.09.29. 10:49:15

@Csaba Szikora:
“Hazudtunk este..."És ez azóta sem változott.”

Ebből is látszik, hogy ez a mondat akkor is a pártra vonatkozott.
Ezt hívják ‘hagyományőrzésnek’? :)

2017.09.29. 10:49:47

@Kivlov: Mert mind egyformán kimagasló vezéregyéniség. Lehetne úgy is, ahogyan a Le Mans 24 -ben van... autónként három pilóta és váltva vezetnek. Nálunk lehetne évente négy miniszterelnök és úgy minden ellenzéki politikus mehetne egy kört az országgal!

morph on deer 2017.09.29. 11:04:49

Szerény bigasz, hogy az MSZP-sek mégsem teljesen hülyék, hanem csak annyira, hogy megvárják mire alig marad ép köcsög a porcelánboltban, mielőtt kicseszik az elefántot...
Vagy legalább is megpróbálják, mert az eléggé nyilvánvaló, hogy nem lesz túl könnyű dolguk. A jó hír viszont az, hogy legalább nem cáfolták az MSZP-ről kialakult képet: ugyanolyan tökettlenek, mint mindig...

élveteg 2017.09.29. 11:05:10

Ennél bármi jobb lenne a szociknak Beállnának keményen a Botka mögé egységes kommunikációval elkezdeni nyomni hogy mi önállóan indulunk van egy saját miniszterelnök jelöltönk Kérem aki nem akarja az Orbánt az szavazzon ránk Ez tiszta világos egyenes beszéd lenne és győzni nem fognak ( azt így se ) viszont stabilizálnák a helyzetüket Fel nem foghatom mi szükségük van nekik akik mégiscsak egy még ma is a mai állapotukban is a társadalomban beágyazott párt . teljes országos lefedettséggel ,szervezettséggel teljes európai -nemzetközi kapcsolatrendszerrel olyan gyakorlatilag nem létező alakulatokkal alkudozni mint az Együtt a Pm A Fodor meg a többi Lattaman Ki az ? Tarjányi Még annyi sem

morph on deer 2017.09.29. 11:10:47

@élveteg:
“Beállnának keményen a Botka mögé”

A baj ezzel az, hogy a Botka egy ellenszenves karakter. Igazából senki sem szereti a parancsolgató kiskirályokat, még az emeszpében sem.

sinus67 2017.09.29. 11:32:28

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
Baszki Birca! Mi a jófene vagy Te? Papagáj? Nem tudnál megírni egy véleményt, vagy érvet annélkül, hogy a fidesz-kormány-propaganda éppen aktuális agymenéseit ne ismételgetnéd?
Rohadt unalmas már a sorosozás. Égy-két éve migránsozás, előtte Gyurcsány meg emútnyócév. Most Soros!
Hát milyen világhatalmi tényező szerény kis országunk, hogy mindenki a vesztünkre tör?

Mindenesetre az MSZP-től nem vártam mást, csak a jól ismert balfaszságaikat hazudozásaikat ismétlik újra, meg újra. Soha nem adatik meg, hogy egyszer ebben a tetves életben egyenesen és őszintén beszéljenek. Semmiben nem különböznek a fidesztől. (Egyben igen. Gyengék, mint a lepkefing.)
Más sem hiányozna jobban, mint újra kormányra kerülésük. Pláne szövetségben, vagy koalícióban valakikkel. Egész ciklus alatt azon menne a vita, hogy ki milyen miniszter meg államtitkár legyen!
:)))

DarthVader 2017.09.29. 11:32:41

Botka előbb sértetten azt mondja az elbukott MSZP elnöki választás után, hogy ha nem jó a pártnak, hogy lenne jó az országnak. Majd varázsütésre megvilágosodik, onnantól ő az egyetlen, aki jó az országnak. Lófaszt,mama, ahogy a klasszikus mondta.

babbaba 2017.09.29. 11:36:06

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Tőle félnek más a Fideszen kívül az orosz ügynökök is? Nofene.

ben2 2017.09.29. 11:44:15

@babbaba:

A Jobbiknak akkor van csak esélye, ha:
- a protest szavazók nagyobb arányban aktivizálódnak, mint a kormánypártiak
- az összes protest szavazó következetesen átszavaz a Jobbikra akkor is, ha van számára szimpatikusabb jelölt a körzetében

Ezek esélye erősen konvergál a nullához, a következők miatt:
- A balosok bohóckodása riasztja a nem szélsőjobbos protest szavazókat mondván, hogy az egész szavazósdi úgy röhejes, ahogy van.
- Az ország gazdasági eredményei, rohamosan csökkenő munkanélküliség, adókedvezmények, családtámogatási rendszer, csok, stb. komoly összegeket tol a lakosságba ahhoz, hogy a korrupciós ügyek és az ideológiai preferenciák miatt alapvetően kormányellenes, de bizonytalan szavazókat inkább a távolmaradás, mint a kormány ellen szavazásra késztesse, főleg ha az alternatíva a korábbi elk..rókból és fékezett habzású szélsőjobbos hőbörgőkből áll.
- Az átszavazás sosem automatikus, ez többször bebizonyosodott már. Ahhoz, hogy a ballib szavazók milliós nagyságrendben szavazzanak a Jobbikra az kell, hogy a Jobbik - minimum hallgatólagos - választási szövetséget kössön a ballibekkel, azaz koordinált visszalépésekre lenne szükség. Ez viszont kvázi-koalíciós egyeszséget is jelent, azaz hiába győzik esetleg le a fideszt, kormányozni is együtt kellene, ami kormányválságok sorozatát, a jobbik megszűnését és a fidesz megerősödését eredményezné.

Egyetlen reális lehetőség van egy Jobbik kormányra: ha a 2018-as választásokon a baloldal annyira összeomlik, hogy a Jobbik marad az egyetlen komolyan vehető ellenzéki erő. Ezzel gyakorlatilag a Lengyel példa ismétlődne. Ebben az esetben 2022-re a Jobbik már valódi váltópártként indulhat neki a választásoknak.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.29. 11:51:45

@sinus67:

Nem magyar kérdés ez csak, hanem világkérdés. A népek forrnganak a rendszerureak lenyomása ellen.

morph on deer 2017.09.29. 12:04:42

@ben2:
“A Jobbiknak akkor van csak esélye, ha:”

Akkor is, ha valamilyen csoda folytán a Bokros-féle megoldásra kerül sor, azaz mindent bele, kibasszák orbánt, stb., aztán 500 nap után új választások, ahol már ki-ki maga nyomul.

Egy orbán nélküli fidesz akkor már messze nem lenne olyan- és akkora, mint jelenleg, a többiek meg ahányan vannak, annyi felé húznak, - tehát marad(hat) a jobbik a legerősebb, vagy legalább is nagyon közel ahhoz.

Azaz: a kerülő út ugyan hosszabb, de néha gyorsabban célhoz lehet rajta érni.

Kivlov 2017.09.29. 12:08:43

@élveteg:
"... aki nem akarja az Orbánt az szavazzon ránk..."

A gond ott van, hogy attól még hogy valaki nem akarja Orbánt, lehet hogy őket még inkább nem akarja! :D
Vágod a borsót, haver?

2017.09.29. 12:54:28

@élveteg: "... Beállnának keményen a Botka mögé egységes kommunikációval elkezdeni nyomni "

Vizualizálom a szituációt... most már tudom miért olyan vörös néha a feje... kevés a vazelin.

api99 2017.09.29. 15:43:41

@LKerekes:

azt hittem levezettem :-)
5-2 =3 millió, akik leváltanák ov-t
A 3-ból 1 milla jobbikos sosem szavazna mszpdkpmtököm.. pártokra
Vannak az egyéb pártocskák 0,00 ..%-kal
A fidesz már vitte is a többséget.
És nekik elég az 50%+1 ahhoz, hogy pont úgy lesz.ják az ellenzék véleményét és a népet mint eddig.

api99 2017.09.29. 15:45:47

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
jobbik: 1.kerítés marad, 2.migránsok még kötvénnyel sem jöhetnek
ezt csatolt már össze a fityesz által agyonragozott soros-tervvel

api99 2017.09.29. 15:52:52

@ben2:
a jobbiknak van kb. 1,5milla szavazója (+/- egy kevés)
a teljes balosliberális bagázsnak (lmpstől,momentóstól..) is kb ennyi van.
Mindkettő kevés a nyeréshez, és a szétaprózódás miatt a fidesz viszi a többséget
A Jobbiknak van csak reális esélye a fityesz ellen.
Neki is csak akkor, ha a szavazók ráébrednek, hogy ők lehetnek a váltópárt.
A balosliberális bagázst ki kell hagyni. Ha a szavazók nem ezt teszik, marad a fityisz. De akkor nem 4 évre, hanem amíg ov vissza nem vonul. Mert a gazdasági világ után az egész társadalmat átszövik és bekebelezik a következő 4 év alatt.

2017.09.29. 16:14:41

@Kivlov: Ez valahogy abszolút nem tudatosult eddig az ellenzék oldalán. Fixa ideájuk, hogy a népnek elege van a narancsmaffiából és na, majd most utilapu... egy frászt. Egyrészt nem felejtették el teljesen az elmútt nyóc év előtti nyóc évet, másrészt meg ugyan mivel is javulna bármit a helyzet attól, hogy a éveken át totális bénaságra kárhoztatott és amúgy se nagyon ambíciózus csapat kormányozna? Amikor tehették volna, akkor is csak lestek kifelé eu felé, meg az usa felé, mindig várták az útmutatást. Hát, ezt nehéz lesz úgy eladni, hogy az átlagember elhiggye, érdemes megkockáztatni a váltást. Az egy dolog, hogy Orbánék mit akarnak elhitetni (mit tudnak elhitetni) az ellenzékről a választókkal, meg az is más kérdés, hogy az ellenzék mit tud magából felmutatni. mantrázhatná naphosszat a habonymédia , hogy migránnsímogató a bal/lib tábor, ha csak kicsit is mérsékeltebben viszonyulnának a témához. Áááá... isten őrizz... há' hiszen mit is szólna a zúnió, meg a liberális felvilágosult nyugat? Bukta lesz a vége, a végén még kétpártos parlamentnek örülhetünk, a többiek meg mehetnek az utcára politizálni. Amíg meg nem unják és haza nem mennek...

2017.09.29. 16:16:34

@api99: "azt hittem levezettem :-)
5-2 =3 millió, akik leváltanák ov-t"

Jó, de aztán min alapulnak ezek a számok és mennyire helytállóak?

api99 2017.10.01. 12:02:10

@Dorottya Veres RLDD:
Realistának kell lenni.
5 milló felett nem igen szavaznak. Eddig is ekörül volt, most sem lehet plusz erők aktivizálódására számítani -már most mocskos a kampány és még sok ember kedvét fogják elvenni.
Az eddigi szavazások és a közvéleménykutatások megerősítik, hogy a fidesznek van 2milla körül (+/- egy kevés), ugyanúgy a jobbiknak az 1-1,5 milla.

2017.10.01. 14:49:12

Jó, de a mutatvány ott bukik, hogy hiába akarják többen megbuktatni a Fideszt, mint amennyien szeretnék tobábbra is a hatalomban látni, még közel sincs (soha nem is lesz...) egyetértés abban, kire is cserélnék. Ez az egyik.. én inkább arra hajlok, hogy egyáltalán nem három millióan akarják kipenderíteni orbánékat, hanem annál csak jóval kevesebben. Sokan pontosan elégedettek lennének egy Fidesz-Jobbik koalícióval. Nekik megfelel, hogy a Fidesz mellé beszuszakolják vonáékat egy jó masszív koalícióba ... akár bőven túl a 2/3-on is.

Kivlov 2017.10.02. 08:05:16

@Dorottya Veres RLDD:
Erről van szó...

Arról már nem is beszélve, hogy hiába akarják sokan leváltani a fityiszt. Még többen vannak akik látni sem akarják a maszopot, qrcsit, meg az óvodás-pártokat. Marad a Jobbik, de arra meg a múltja miatt nem szavaznak ZS-k és vérvörösek.

api99 2017.10.03. 02:56:30

@Dorottya Veres RLDD:
Ezért írtam korábban, hogy a jobbiknak is csak 25%-nyi esélye van kb. És azon múlik, hogy a szavazók felfogják-e, hogy az EGYETLEN lehetséges váltópárt.
Én nem beszélek a többi pártocskákról, mert az önérdekük a parlamentbe kerülés, amiért mindent meg fognak tenni.
A szavazóknak kell helyesen felismerni ezt a helyzetet.

Ha figyeled a politikát egy fidesz-jobbik koalíciónak pont annyi esélye van, mint egy dk-jobbik koalíciónak. Inkább negatívba hajlik, mint nulla.
Egy ilyen helyzetben előrehozott választások lennének, mert senki nem tudna kormányt alakítani.

2017.10.03. 05:50:31

@api99: Hmmm... láttam én már szoci-liberális koalíciót :) A hatalomért az ördöggel is... dalolva-pucsítva.
A Jobbik nem fogja eldobni a hosszú évek óta egyetlen lehetőséget, ha arra kerül a sor. Majd elmagyarázzák, hogy csakis a jobbik Magyarországért érzett felelősségükből fakadó kötelességként tekintenek a Fidesszel való koalícióra. A másik brigád darabonként kevás, összességében se sok, de ha valami okból kifolyólag a liberális/antifa brigád összeállna az eleddig nyilas/fasiszta/náci/antiszemita meg ki tudja még milyen stigmákkal kivert turbómagyar párttal, onnantól mennének a szalámiba. Elveszítenék az egyetlen támogató erőt is maguk mögül , súlytalanná válnának. Idő kérdése és tehetetlen, béna kacsává válna a minimális többséggel kormányzó brigád. Az EU nem biztos, hogy elnézné ezt a ballépésüket.

api99 2017.10.04. 00:06:04

@Dorottya Veres RLDD:
"A Jobbik nem fogja eldobni a hosszú évek óta egyetlen lehetőséget, ha arra kerül a sor."
Szerintem egyáltalán nem érted, hogy miből, milyen társadalmi mozgásokból, érdekekből, kívánságokból került elő a jobbik.
Lehetetlen, amit írsz.
Hallgasd meg párszor a jobbik kommunikációját. Elég egyenes, egyértelműen beszélnek, nem rébuszokban. Szokatlan a mai politikusoktól.

Aztán még azt is feltételezed, hogy a liberálantifa brigáddal állnának össze.
Szerintem a realitásérzéket nagyon gyenge. (bocsi)

"A hatalomért az ördöggel is puccsítva..." Nos, igen ez a pont a ballibantifa bagázs jellemzője. Ne keverd össze másokkal.

.."onnantól mennének a szalámiba.."
már most ott vannak, sőt ők is tudják. De titkolják, terelnek. Mert ha a választók is rájönnek, akkor vége a gyöngyéletnek.
Nos erre kéne a választókat rádöbbenteni. Van még fél év rá.

2017.10.04. 07:05:03

@api99: Nézd... én annyira nem követem a Jobbik napi megnyilvánulásait. Volt pár fura eset a házuk táján az elmúlt pár évben, őszintén szólva picit elbizonytalanítottak és ez a néppártosodás is elég haszonelvű megmozdulásnak tűnt. Nem látok be a színfalak mögé, de bármennyire is nézem Vonát, nekem póznak, szerepnek tűnik a mostani arca.
Tudom, az előző Jobbik nem volt EU konform, még esetleges kormányra kerülésük után sem lett volna túl hosszú a kormányzásuk, a külső nyomásgyakorlás térdre kényszerítette volna őket, vagy totál elszigetelődünk.
Szóval lehet, nem jól értelmezem, nem jól látom, miben gyökerezett a Jobbik. Azt látom, hogy folyamatos változáson (nem feltétlen evolúción...) megy keresztül. Ám egyre kevésbé vagyok abban biztos, hogy a hatalomban a jelenleg hirdetett elveiket céljaikat igyekeznének megvalósítani. Néha Vona olyan, mint Orbán reinkarnációja.. "Ne azt nézzék, mit mondok..."
Ezzel együtt továbbra is azt gondolom, a hatalom bárkit képes megkísérteni. Anno a szocik odadobtak egy csomó fontos tárcát egy kis törpepártnak, cserébe a kormányalakításért, a liberálisok meg vidáman lecidázták az addig legnagyobb ellenségüknek kikiáltott MSZMP örökösöket.

api99 2017.10.05. 10:49:22

@Dorottya Veres RLDD:
Érdekel a politika, véleményt formálsz róla és nem követed a második legnagyobb párt megnyilvánulásait... - most erre mit mondjak?
Pótold:
www.youtube.com/watch?v=rMUW0n333Lc
vagy régebbről:
www.youtube.com/watch?v=4eTe00cwIEI
süti beállítások módosítása