B1 blogcsaládGulyás Mártonék összecelluxozták az ellenzéket, kezdődhet a „forró ősz”

2017. szeptember 24. - Mr Flynn Rider

A fideszes propaganda egyfolytában tolja, hogy mindenféle zavargások lesznek ősszel. Ebből annyi igaz, hogy Gulyás Mártonék mostmár az egész ellenzékkel (Látszólag) egyetértve követelnek igazságosabb választási rendszert.

gulyasmarton_agor.jpg

Megszületett az ellenzéki együttműködés csírája:

egy ügyben nagyjából egyetértenek a pártok.

Azért írtuk, hogy nagyjából, mert máris mindenki helyezkedik és értelmez, de erről később. 

A Gulyás Márton-féle Közös Ország Mozgalom ugyanis a 2017. szeptember 1 és 2017. szeptember 20. között tartott tárgyalásokon összehozta, asztalhoz ültette és megállapodásra kényszerítette az ellenzéket egy arányosabb, igazságosabb választási rendszer érdekében.

A 8 ellenzéki párt által elfogadott nyilatkozatot ma hozták nyilvánosságra. Ebben azt írják, hogy az aláírók törvényjavaslatot nyújtanak be (vagy a parlamenten kívülről a javaslatot nyilatkozattal támogatják) egy új, arányos választási rendszerről. Az új rendszerben

  • megszüntetnék a (most a Fidesznek kedvező) győztesek kompenzációját,
  • a manipulált választókerületeket,
  • a korrupt kampányfinanszírozást,
  • valamint a határon túli és a külföldön élő magyarok szavazati jogainak gyakorlásában lévő különbségeket.

igazsagosabb_valasztasert_zaro_nyialtkozat.png

Az ellenzéki pártok természetesen nem lennének ellenzéki pártok, ha nem kezdtek volna el azonnal taktikázni egymással szemben is.

  • Gyurcsány Ferenc ki is írta a Facebookra, hogy a DK csak azzal a záradékkal írta alá a nyilatkozatot, hogy ők nem járulnak hozzá ahhoz, hogy a nem Magyarországon élők is szavazhassanak;
  • ugyancsak záradékkal látta el a nyilatkozatot a Fodor-féle MLP, mert nem teljesen értenek egyet vele;
  • a Momentumnak alig pár hete jött ki a saját javaslata, ami ezzel nem azonos;
  • az MSZP elnöke szerint a jelenlegi rendszerben kell legyőzni Orbánékat.

Gulyásék korábban azt mondták, ha ezt a javaslatcsomagot nem fogadja el a Fidesz, akkor október 23. után engedetlenségi mozgalmat indítanak. Ez az, amit a fideszes propaganda erőszakos zavargásokkal való fenyegetésként igyekszik beállítani.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9112892908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ulpius66 2017.09.24. 20:47:26

Figyusz!

Eddig nem az volt a ballibsi mantra, hogy a választások előtti egy éveben TILOS!!!! a választási törvényhez nyúlni??????????????

2013-ban az "előzetes választási regisztrációnál" amikor egy évvel a választások előtt a Fidesz akarta megváltoztatni a választási törvényt, akkor az diktatúra, sőt fasiszta diktatúra volt ... mondhatnám NETTÓ FASIZMUS!

Csaba Szikora 2017.09.25. 08:50:54

cellux?Innen látszik mennyit is érnek.

werecke 2017.09.25. 13:30:53

Eddig az volt a nyavalyájuk hogy a kormány csak vizionálja a forró őszt. Most lelkesen beindulnának a csalafinta fiúk (?) , lányok. Minden vizió a migránsáradat is , a Soros-terv is.
Van még valami ?

LKerekes 2017.09.25. 17:12:13

MI lehet a nem erőszakos, törvényes polgári engedetlenség?
Nem lyukasztanak a villamoson jegyet? Nem fizetik be a csekket? Hidegen eszik a hot dogot? Pirosban megy át a zebrán? Nem él házaséletet?
Ettől megrendül a kormány,