B1 blogcsalád



Íme a kormány összes hazugsága a menekültválsággal kapcsolatban

2017. szeptember 10. - ashwood

0_sktkpturbxy9lzgq1ntq5odk3ota4zmriyzg1mtayownjmwy3zjnlzc5qcgeslqmazqgczq2azqeykwxnaxtnabw.jpegOrbán Viktor kormánya még véletlenül sem képes igazat mondani a menekültekkel, az Unióval, a kvótaperrel és Soros Györggyel kapcsolatban. Igyekeztünk összeszedni minden kormányzati hazugságot - nem volt könnyű.

1, Magyarország a határra épített kerítéssel megvédte Európát – kiegészítése: nem az EU-török megállapodás miatt csökken a menekültek száma.

Hazugság: A tagállamoktól származó hivatalos, uniós statisztika szerint Olaszországba augusztusban 81 százalékkal kevesebben érkeztek, mint egy évvel korábban, Görögországba a 2016. márciusa óta 97 százalékkal kevesebben jöttek. Az Égei tengert bizonyosan nem Orbán kerítése zárta le, sem a Földközi Tengert.

2, Az Európai Bizottság újabb kötelező, betelepítési kvótát akar, egyben emeli a most elosztandó menekültek számát.

Hazugság: épp az ellenkezője igaz. Már a 2015-ben elfogadott mechanizmus szerinti 120 ezres számot is 96 ezerre csökkentették és várható további mérséklés. Vagyis Magyarországnak már nem is 1294 menekült kérelmét kellene elbírálnia, hanem ezernél is kevesebbét.

Hazugság: maga a Bizottság jelentette be: nem működik a kötelező kvóta, más megoldást kell keresni.

Hazugság: az Európai Bizottság nem döntéshozó szerve az Európai Uniónak.

3, Brüsszel meg akarja mondani, kivel éljünk együtt. Ez a nemzeti szuverenitás alapja, erről senki nem mondhat le.

Hazugság: a Miniszterek Tanácsa többségi szavazással fogadta el a menekültek szátosztásáról szóló döntést, nem az Európai Bizottság. Nem betelepítésről van szó, hanem menekültkérelmek elbírálásáról.

Hazugság: hiszen jelen pillanatban is élnek Magyarországon olyan külföldiek, akiknek a magyar állam nem adott erre külön engedélyt. A schengeni övezethez való csatlakozással nem ellenőrizzük a Magyarországra érkező uniós állampolgárokat, emellett az EU-hoz való csatlakozással elfogadtuk a személyek szabad áramlásának elvét. Ahogy százezres létszámban élnek külön engedély nélkül magyarok külföldön, ugyan úgy érkeznek ide is idegenek.

4, Brüsszel milliókkal támogatja az elosztási mechanizmusba bevont menekülteket.

Hazugság: a mechanizmusba bevont menekültek után 4 millió forintnak megfelelő eurót a befogadó állam kapja, nem a menekültek. Épp az adott állam extra terheinek enyhítésére.

5, Brüsszel nem hajlandó fizetni a magyar intézkedések, kerítés-építés után, miközben több országnak – például Bulgáriának – kifizették az ottani kerítés költségeinek egy részét.

Hazugság: az Unió eddig is több millió eurót adott a határvédelmi intézkedésekre és az ellenőrzésekre Magyarországnak. Emellett most is nyitott az a közel 5 millió eurós alap, amelyből jogos költségekre hivatkozva lehívhat Budapest.

Hazugság: egyetlen országban sem finanszíroztak uniós pénzből kerítés-építést.

6, A kvótaperben a bíróság politikai döntést hozott. Az ítélet semmire nem kötelezi Magyarországot, ez alapján nem lehet kötelezettségszegési eljárást kezdeni az országgal szemben.

Hazugság: eljárásjogi ítélet született arról, hogy a Miniszterek Tanácsa jogszerűen hozta-e meg a kvótáról szóló uniós határozatot. A bíróság mindössze annyit vizsgált és mondott ki: szabályos volt a döntés, megfelelt az EU határozat-hozatali mechanizmusának.

Hazugság: az ítélet alapján Magyarországnak végre kell hajtania a 2015 szeptemberében elfogadott határozatot.

Hazugság: kötelezettségszegési eljárás már el is indult Magyarországgal szemben, az Európai Bizottság mindössze az ítéletig felfüggesztette azt, hisz a pernek épp az volt a tárgya, hogy hatályos-e a jogszabály. Minthogy az, az eljárás hamarosan fel fog pörögni.

7, Az Európai Unió Magyarország akarata ellenére is el akar fogadni egy felső korlát nélküli elosztási mechanizmust.

Hazugság: a tagállami vezetőkből álló Európai Tanács 2016-ban úgy döntött: csak egyhangú döntéssel fogadnak el a jövőben kvótára vonatkozó döntést, egyetlen tagállam is megvétózhat bármilyen határozatot. Ennek a döntésnek a következménye, hogy azóta egyetlen ilyen jellegű döntés sem született.

8, Soros György egymillió menekültet akar Európába telepíteni évente.

Hazugság: Soros György 2015-ben egy nyilvános tanulmányában vetette fel ezt az ötletet. Egy évvel később már 300 ezret javasolt csak. Soros saját javaslatait fogalmazta meg, ahogy megtették ezt rajta kívül több százan, ugyancsak az uniós döntéshozók körén kívül.

9, Soros minden államba betelepítene menekülteket.

Hazugság: Soros javaslataiban külön hangsúlyos elem, hogy kizárólag az államok önkéntes felajánlásai mellett jöhetne létre a befogadás.

10, Soros milliókat adna minden egyes menekültnek, ezzel is csalogatva őket Európába.

Hazugság: Soros javaslata is – menekültenként egyszeri, 12 ezer eurós támogatást – a befogadó államok költségvetése kapná, nem a menekültek.

A  kormányközeli médiában mostanában divatos kifejezéssel éljünk: ennyike.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4712819110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ynd 2017.09.10. 12:09:20

Linkekkel azért ütősebb lenne.

2017.09.10. 12:47:04

Nincs kedvem végigbogarászni, de a 10. pont szerintem erősen pontatlan... (most mondjam azt, hogy a cikk írója hazudik?)

"..Adequate financing is critical. The EU should provide €15,000 ($16,800) per asylum-seeker for each of the first two years to help cover housing, health care, and ..."
www.project-syndicate.org/commentary/rebuilding-refugee-asylum-system-by-george-soros-2015-09
Vagy össze-vissza beszél már mindenki?
Akárhogyan számolom, 30kEUR az valamivel több, mint 9 millió forint 2 év alatt.
(Nyilván ezért is szorgalmazta, hogy az únió 100mrdEUR nagyságrendű hitelből folyósítsa a "támogatásokat" és ebből finanszírozza a bevándorlókkal kapcsolatos egyéb kiadásokat is.)

John Nethem 2017.09.10. 13:09:47

Kedves ashwood !!

Formai hibát követtél el.
Ugyanis éppen az tűnik hazugságnak, amit a piros hátterű "HAZUGSÁG:" szavak mögé tettél.
Valahogy úgy kellett volna, hogy a sárga hátterű mondatok után teszed (de csak egyszer) :
EZ HAZUGSÁG, MERT ÉPPENHOGY:
és itt jönnének az állításaid.

John Nethem 2017.09.10. 13:37:10

És akkor kezdjük:

1.)

2015 elejére jelentősen romlott a közel-keleti és észak-afrikai biztonsági helyzet. Líbiában a 2011-es polgárháború nyomán megbukott Moammer Kadhafi diktatúrája, de ezt követően nem alakult ki stabil állam. A harcok folytatódtak, és több mint 140 000 ember volt kénytelen elmenekülni lakóhelyéről. Az ország eközben az embercsempészek terepévé vált. Mindeközben negyedik évébe lépett a szíriai polgárháború, melynek nyomán hárommillió ember menekült el az országból, és további 6,5 millió vált földönfutóvá az országon belül. Az okok között vezető szerepet játszott az Iszlám Állam térnyerése, amely súlyos menekültproblémát gerjesztett Irakban is, ahol mintegy 1,8 millió ember volt kénytelen elhagyni az otthonát.

Ennek nyomán 2015 első felében jelentősen megnőtt a Magyarországra érkező migránsok száma is. Ekkor Toroczkai Lászlónak, Ásotthalom polgármesterének ötleteként merült fel először a Magyarország déli határain felépítendő kerítés gondolata, amelynek célja az volna, hogy az illegális határsértést elkövető migránsok beözönlését meggátolná. 2014-ben összesen 42 777 menedékkérelmet nyújtottak be a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalhoz, ez a szám 2015 első felében átlépte az 57 ezret. Július közepéig 78 ezren lépték át az országhatárt illegálisan, közülük 77 600-an Szerbia felől érkeztek.

A magyar kormány 2015. június 17-én döntött arról, hogy – a görög–török, a bolgár–török, illetve a lett–orosz határhoz hasonlóan – lezárja a zöldhatárt a magyar–szerb szakaszon, hogy a bevándorlók lehetőleg a legális belépési pontokat vegyék igénybe. Az elfogadott 1401/2015. (VI. 17.) számú kormányhatározat értelmében körülbelül 175 km hosszúságban 4 méter magas „határőrizeti célú ideiglenes kerítést” kell létesíteni.

Az Országgyűlés 2015. július 6-án fogadta el az államhatárról szóló törvény módosítását tartalmazó 2015. évi CXXVII. törvényt, amely szerint Magyarország határvonalától számított 10 méteres sáv „az államhatár rendjének védelmét biztosító létesítmények” építése, telepítése és üzemeltetése céljából igénybe vehető. Az itt található ingatlanokon az államot közérdekű használati jog illeti meg a tulajdonos megfelelő kártalanítása mellett.

A kerítés felépítésének eredeti határideje 2015. november 30. volt, de Orbán Viktor július 25-én a Bálványosi Szabadegyetemen bejelentette, hogy a határzár augusztus 31-ig megépül.
Az Országgyűlés szeptember 4-én fogadta el a 2015. évi CXL. törvényt, mely szerint a határzár tiltott átlépése, megrongálása, valamint építésének megakadályozása bűncselekménynek minősül, és szabadságvesztéssel, illetve kiutasítással büntetendő. A szabályozás 2015. szeptember 15-től hatályos.

----------
KONKLÚZIÓ:

Figyelembe véve az állításaidat, és Orbán állítását "Magyarország a határra épített kerítéssel megvédte Európát – kiegészítése: nem az EU-török megállapodás miatt csökken a menekültek száma."

2015. ősze -2016. márciusa közötti időre mindenképpen IGAZ ORBÁN állítása. Az azt követő időtartamra már csúsztatás, de most is kétségtelenül VISSZATARTÓ erő a magyar határkerítés. Jelenleg Szerbiában 6-7 ezerre teszik a menekültek számát, akik heti rendszerességgel próbálkoznak ILLEGÁLISAN átjutni a magyar határon, mindig más helyen, és ez a létszám heti kb. 100-150 fővel emelkedik.

2017. első félév statisztikája:

Idegenrendészet által kiutasítottak száma: 411 fő
Bíróság által elrendelt kiutasítás: 239 fő
Idegenrendészeti őrizet: 327 fő
Kijelölt helyen való kötelező tartózkodás: 168 fő
Kitoloncolás: 315 fő
Regisztrált menedékkérők száma: 2217 fő ( ebből afgán: 922, iraki: 464, szír:403, pakisztáni:143, algériai: 61, stb.)
Menekültként elismert: 61 fő
oltalmazottként elismert: 383 fő
befogadottként elismert: 20 fő
elutasított: 2503 fő
eljárás megszüntetése: 1895 fő

taga20 2017.09.10. 13:51:30

@John Nethem: remélem azé a vasárnapi misét nem hagytad ki, me olyan über kereszténynek nézel ki, hogy ferencpápa elbújhat szégyenében.

egy kérdés,!
te gyerek korodtól ilyen antiszociális voltál, vagy csak a csúti geci kezemunkáját láthatjuk benned????

John Nethem 2017.09.10. 14:03:31

@taga20:

Zoroasztrista vagyok:-)

Melyik is az a rész, ahol én antiszociális volnék ?

taga20 2017.09.10. 14:10:01

@John Nethem: az mindig teccett, ha mondjuk a tolvaj fityesz rendőrért kiált.

te és a bandád, folyamatosan toljátok az embertelenebbnél embertelenebb dolgaitokat.

és van pofád visszakérdezni!:)

John Nethem 2017.09.10. 14:13:35

@taga20:
A hülyeséged határtalan .....

Ha érdemi válaszod nincs, fölösleges a személyeskedésed, mert nem fogok rá reagálni.

taga20 2017.09.10. 14:32:28

@John Nethem: ja persze. te és az afrikai gyerekek támogatása:)))

majd, ha a pina dalol, akkor fogod támogatni te a fekagyerköcöket.

döbbenet, hogy mire nem vagytok képesek!

atomic power 1986DucaDuca 2017.09.10. 15:09:46

A német hatóságok becslése szerint a nyugat-balkáni migrációs útvonal lezárásával 77 ezer ember rekedt Délkelet-Európában.

Görögországban kb. 62 ezer migráns van. 15 ezer fő a többi balkáni országban rekedt.

Szerbiában folyamatosan nő az illegális migránsok létszáma a magyar határzár következtében.

BAZINGA2 2017.09.10. 15:12:01

A hazudozás nagyon megy nekik. Pláne most a választás előtt, nagyon rákapcsoltak. Kíváncsi vagyok, hogy ha mégis elveszítenék a választást, mi történne? Szerintem őrjöngenének az utcán, mert "a haza nem lehet ellenzékben!" Volt már ilyen...

zsindex isis alkajda mind CIA projekt 2017.09.10. 16:36:20

2 éve még azt hazudta a CIA- csicskablog, hogy nem is jönnek "menekültek".

www.police.hu/sites/default/files/illegalis_hataratlepes_megakadalyozas_atkiseres_szerb_szakasz_2017_05_26.pdf

Aztán kiderült, hogy kötelező kvóta se létezik.

A terrorizmusnak pedig pláne semmi, de semmi köze a tömeges illegális bevándorláshoz.

Az NSA- spicli Mürkülmutti pedig persze nem parancsra akar minket is elárasztani cokifasszal és Ahmedékkel.

ulpius66 2017.09.10. 17:13:45

"Íme a kormány összes hazugsága a menekültválsággal kapcsolatban"

Hát kedves S. Wúd!

Ez elég nyögvenyelősre sikeredett! Csak 10 hazugsága volt?

Nekem pl. sokkal könnyebb dolgom van!

A ballibsi ellenzék minden megszólalása hazugság a menekültválsággal kapcsolatban!!

És hát ez ugye végtelen!!!!!!

2017.09.10. 17:17:43

@BAZINGA2: "Kíváncsi vagyok, hogy ha mégis elveszítenék a választást, mi történne?

Mivel ennek valószínűsége gyakorlatilag elhanyagolható, ez a mondatod végképp a tudománytalan fikció kategóriája.
"Szerintem őrjöngenének az utcán, mert "a haza nem lehet ellenzékben!"
Teljesen megszakadt a kapcsolatotok a valósággal, egypárhuzamus univerzumban éltek és nem veszitek észre, nem vesztek arról tudomást, hogy azzal, amit nap mint nap levágtok ebben és aklón/rokon blogokban, csak még messzebb kerültök attól, hogy a létező világban elérjétek a kitűzött céljaitokat. Remélem csomagoltatok bőven ellátmányt, mert hosszú, sötét és hideg az út, 4 év nem kis idő. Csak a legerősebbek fogják túlélni, a többiek csontjai csak útjelzők lesznek a hátatok mögött. Persze, ha egyszer visszafordulnátok, ennek is meg lesz a maga haszna.

ulpius66 2017.09.10. 17:26:29

A kedvencem!

Kálmán Olga a ballibsi demokrácia-huszár, a barcelonai 13 halálos áldozatot követelő terrortámadás napján a HírTV Egyenesen című műsorában arról beszélt, hogy valójában a magyar határt védő rendőrök kegyetlen bánásmódja radikalizálja a nyugat-európai muzulmánokat.

Ennek tényleg nincs párja!

2017.09.10. 17:31:16

"Hazugság: A tagállamoktól származó hivatalos, uniós statisztika szerint Olaszországba augusztusban 81 százalékkal kevesebben érkeztek, mint egy évvel korábban, "

Valóban, ez hazugság. Az UNHCR adatai alapján messze nem ilyen arányú a visszaesés, az éves,azonos terminust jellemző adatokban meg végképp minimális az eltéreés.
data2.unhcr.org/en/documents/download/58896
Könyörgöm... az internet és a google századában komolyan van még olyan, aki megpróbálkozik ilyen átlátszó mesékkel hülyíteni az olvasókat?

ulpius66 2017.09.10. 17:32:45

Egyebekben meg annyira édi ezeknek a ballibsi blogoknak a szerecsen-mosdatása..... a magyarok mindössze 87%-a ért egyet a kormány migráncs-politikájával.....
... erre a ballibsi firkászok 10 blogból 9-ben azt akarják BEBIZONYÍTANI, hogy milyen hibás a kormány migráncs-politikája!

További JÓ ERŐLKÖDÉST KÍVÁNOK!

2017.09.10. 17:34:39

@ulpius66: Há' idegállapotba kerültek... na... Nekem a nagynéném élt Torontóban és amikor meghalt, bizony engem is megviselt lelkileg. Pedig Toronto messzebb van, mint Barcelona.

atomic power 1986DucaDuca 2017.09.10. 17:48:29

@BAZINGA2:

"Kíváncsi vagyok, hogy ha mégis elveszítenék a választást, mi történne? Szerintem őrjöngenének az utcán, mert "a haza nem lehet ellenzékben!""

Lehet választást elveszítve győzni! Phyrrusi gyözelem.

Lenne egy robosztus ellenzéki párt, amely vasfegyelemmel összezár, mögötte többmilliós választói tómeg, mely továbbra is elkötelezett maradna a jelenlegi irány folytatására.
Lenne egy ezer irányba széthúzó, koherens kormányzásra képtelen konglomerátum a hatalomban, amely minden döntését hosszas viták után tudná legjobb esetben is meghozni. Lehetetlen lenne a kormányzás, a hatalmon lévő erők gyorsan amortizálódnának. A tőzsde, a gazdaság, az ingatlanpiac megindulna lefelé, a befektetők, a csődkockázati mutatók drasztikusan romlanának. A jelenlegi ellenzéki választók gyorsan elfordulnának a "győztesektől".
Az elörehozott valasztason, akarmilyen valasztasi rendszerben is, a jelenlegi kormánypártok újra győznének, a jelenlegi ellenzék azon része pedig, amely részt venne egy ilyen természetellenes "koalícióban" erkölcsileg megsemmisülne, örókre elveszetné
a még meglévő csekély hitelét is. Új, életképes ellenzéki pártok alakulhatnának.

Megtisztulás szempontjából nem is lenne olyan rossz ez a forgatókönyv, csak nagy lenne a gazdasági kára.

John Nethem 2017.09.10. 18:02:42

@taga20:

Tekintettel arra hogy számomra egy senki vagy, nem oszt- nem szoroz, mit gondolsz.
A sorsod egyszer úgyis utolér a megkeseredett életedben .....

taga20 2017.09.10. 18:12:19

@John Nethem: tekintettel arra, hogy te is isten teremtménye vagy, érdekel, hogy miért lettél ekkora szar? a beteg lelked, az életed minden percében végig kísér.
nem menekülsz, te elvetemült !

John Nethem 2017.09.10. 18:16:54

@taga20: Egy ateistától meglehetősen abszurd kijelentés, már így első nekifutásra is disszociatív kórképre vall nálad....

taga20 2017.09.10. 18:24:49

@John Nethem: látom, avval semmi bajod, hogy egy darab szar vagy.
kezdelek megérteni:)))

John Nethem 2017.09.10. 19:16:07

@taga20: a számítógépem van olyan intelligens, hogy a szemetet már szelektálja előlem..

taga20 2017.09.10. 19:20:11

@John Nethem: viszont te gyagyás vagy.
vigyázz, me előbb-utóbb kivág a számítógéped!:)))

zsindex isis alkajda mind CIA projekt 2017.09.10. 19:42:10

@ulpius66:
"Egyebekben meg annyira édi ezeknek a ballibsi blogoknak a szerecsen-mosdatása..... a magyarok mindössze 87%-a ért egyet a kormány migráncs-politikájával.....
... erre a ballibsi firkászok 10 blogból 9-ben azt akarják BEBIZONYÍTANI, hogy milyen hibás a kormány migráncs-politikája!"

Nem az a lényeg.
A CIA- csicskasajtó és a nyugati vezetők (értsd: az USA NSA- spiclijei) mindenképp össz- európai káoszt akarnak a migriceik, terroristáik, mérsékelt fegyveres lázadóik szétterítésével.
Utána, ha már elég nagy lesz a zűrzavar- indulhat az amerikai nukleáris csapás Oroszország ellen.

Remélem a 2 hurrikánban szörnyű kínok között megdöglik az összes CIA- spicli "újságíró" odaát, az összes rokonukkal együtt, minden háziákkatukkal és az összes vagyontárgyuk is odavész.
Aztán még Kim papától is kaphatnak egy kis szeretet- csomagot, a'la Hiroshima & Nagaszaki

John Nethem 2017.09.10. 19:59:21

A város túlterheltsége miatt nem engednek beköltözni több migránst a németországi Salzgitterbe. A 106 ezer lakosú városban 5700 migráns él.

Salzgitter az első németországi település, ami megtiltja migránsok beköltözését. De vélhetően nem az utolsó. Ugyanis

az Alsó-Szászország tartományi város vezetésének döntése precedenst teremthet, más települések is követhetik példáját.

A város új szabályai szerint migránsok csak rendkívüli esetben költözhetnek a városba. Ugyanakkor a már ott élők rokonaira nem vonatkozik a korlátozás, amit legkorábban 2019 augusztusában vonhatnak vissza.

A kereszténydemokrata (CDU) városvezetés arra hivatkozik, hogy a menedékkérők – főleg szíriaiak – koncentrációja meghaladja a település integrációs képességét. A 106 ezer lakosú városban már így is 5700 migráns él. A ZDF országos köztelevízió beszámolója szerint egyes óvodákban 60-70 százalék a nem német gyerekek aránya.

A városháza szerint a munkaerőpiaci helyzet is korlátozást indokol: míg a tartomány egészében a munkakeresők között 0,6 százalék a migránsok aránya, ez Salzgitterben 1,8 százalék.

A tartomány szociáldemokrata (SPD) vezetésű belügyminisztériuma támogatja a döntést, és 11 millió euró (3,4 milliárd forint) sürgősségi támogatást biztosít Salzgitternek a tartományi integrációs alapból. További 9 millió euróval támogatják a szintén nehéz helyzetbe került Delmenhorstot és Wilhelmshavent, ahol 1,4 százalék, illetve 1,3 százalék a migránsok aránya a munkakeresők között.

A három város főleg azért vonzza a migránsokat, mert viszonylag olcsón lehet lakást bérelni.
A tartományi gyűlésben ellenzékben lévő CDU szerint az egyszeri támogatás csak "tűzoltás", helyette az egész tartományra kiterjedő szabályozásra van szükség.

Németországba 2015-ben 890 ezer migráns érkezett, tavaly pedig 280 ezer, és az idén augusztus végéig további 124 ezer.

Európai téridő 2017.09.10. 20:20:15

Ha nem az illegálisan, okmányokat eldobva az országba a zöldhatáron át belépőkkel és a budapesti és autópályás fesztiválozásukkal, valamint a bénázó EU-val kezdődött volna a hacacáré, akkor okés is lenne ez a fejtegetés.

John Nethem 2017.09.10. 20:36:53

A kvótaper révén azért sem indul az uniós alapszerződés 7. cikkelyében rögzített eljárás, mert az utóbbi 12 hónapban intenzív tárgyalásokat folytattak egy új modellről, és ebben az egyik felperes, Szlovákia igen konstruktív szerepet tölt be. A tárgyalásokon magyar diplomaták is részt vesznek. Az új terv még nem készült el, de több eleme már kibontakozott - írta a FAS a tárgyalások menetét ismerő forrásokra hivatkozva.

Az eredeti modell három "merev" elemből áll, sebtében állították össze 2015-ben, hogy segítsenek a menekülthullám nyomása alá került tagállamoknak: 120 ezer menekültet kell elosztani, minden országnak kvóták alapján meghatározott számú menekültet kell befogadnia, az elosztást, illetve befogadást két év alatt kell végrehajtani.

A modell "nem lett óriási siker", ami nem csak az EU keleti részén fekvő tagországok ellenállásának tulajdonítható - emelte ki a FAS, rámutatva, hogy röviddel a határidő előtt csupán 28 ezer menekültet sikerült elosztani.

a nagy hohoohooo 2017.09.10. 21:23:00

@John Nethem: Aztakurva...,de kurva szellemi sötét van ott nyakon felül,mégiscsak Soros nevet a végén.?!..bazz, most már értem miért nem értünk szót Brüsszellel!
Oh Turáni átok,Soros "ante portas".A gaz brüsszeli bürokraták,Soros bevitte Orbánt az erdőbe.! Ím eljövend a vég, minden egyes településünkre jutna belőlük majdnem egy fél! (0,4101)
Jogos! A rózsának -EU-s kötelezettségnek- nemcsak illata,PÉNZE van ,de tövise is,ha szagolni akarjuk kelljen a tövis,a kötelesség is!
Hja kérem, jobb helyeken ha egyszer aláír az ember egy vállalást, akkor azt számon is kérik rajta.
De ez az egész nem lesz jó egyébre, minthogy menekültek millióival lehessen riogatni a jónépet.Sokan nem értik a dagadt ravaszságát. Azért kért pénzt Brüsszelből, mert tudta hogy úgysem fogunk kapni. Ez viszont jó ürügy az elvesztett kvóta per be nem tartására. Ha ti így akkor mi úgy!
Nem BEFOGADNI és főleg nem KELL őket. Csak az EU által Magyarországnak az uniós tagállamok közös döntése alapján fogadnia kell 1294 menedékkérőt Görögországból és Olaszországból, és egyenként meg kell vizsgálnia a kérelmüket. Azt kell eldönteni, hogy az illető jogosult-e védelemre. Aki igen, annak a nemzetközi és a magyar menekültügyi törvények alapján jár a menekült-, a menedékes-, az oltalmazotti- vagy a befogadotti státusz. Aki erre nem jogosult, azt vissza lehet küldeni vagy toloncolni hazájába." Nagyon nem ugyanaz.1300 háborús menekült ember befogadásának elutasítása (úgy hogy pénzt is kaptunk volna az emberek után és 100 szorosát költöttük ellen kampányra, gyűlöletre) történelmi szégyen
Fogadjunk ha az a 1294 menekült tejelne Orbánnak nem is lenne probléma, sőt Orbán csontig benyalna nekik is mint annak a 18000-nek akiknek pénzért letelepedési kötvényt kínált!
A német külügyminiszter szavai a kvótaper-ítéletről:
Csak, hogy képben legyél. A menekültáradatot nem a magyar kerítés, hanem a Törökországnak adott Euró milliárdok állították meg, fékezték le. A kerítés csak annyit ér, mint ahogy a szerző is megjegyzi, hogy most a menekültek a horvát határ felé veszik az irányt. Merkel és egyébként az Unió a Genfi egyezmény betartásával a szír (háború elől) menekültek befogadása mellett döntött, azonban a magyar kormány a menekültválság kezelésében nyújtott impotenciájának köszönhetően, ellenőrzés nélkül mindeféle nációt a segytséget nyújtó sógorok és németek nyakába zúdított a valós menekült létszám tekintetében jól átbaszva őket.
-Nem kell 1294 menekültet befogadni, csak a státuszukat ellenőrizni, elbírálni!!
Bezzeg a 100 mrdokért kiadott letelepedési kötvényekkel bejött 6 ezer kötvényes és hozzájuk csapodó családtagokkal kb 30 ezer migráns akik között bizonyítottan többszáz bűnöző van az a fideszmaffia szerint rendben, lévén ennek folyamányaként 100 milliárdokat tettek zsebre, amit aztán nekünk kell kifizetni a kötvény lejáratakor.
A német külügyminiszter szavai a kvótaper-ítéletről:
brachinaimagepress.wordpress.com/2017/09/06/aussenminister-sigmar-gabriel-sagte-zum-heutigen-urteil-des-eugh-zur-europaweiten-verteilung-von-fluechtlingen-aus-griechenland-und-italien-heute-06-09/
Az Európai Bíróság ítélete világos és egyértelmű.
Augusztus közepéig közel 18 ezer bevándorló kapott letelepedési, illetve tartózkodási engedélyt „nemzetgazdasági érdekre” hivatkozva engedélyt – közölte Pintér Sándor belügyminiszter egy képviselői kérdésre válaszolva. A papírokból eddig közel egymilliárd euró (310 milliárd forint) folyt be.
Vagyis 18 ezer magánszemélytől vett fel az állam kölcsönt, 5 éves futamidőre, Ráadásul olyan konstrukcióban amelynél a kölcsön összegéből kifizette a közvetítőt, bár az ellenőrzést már az állam végezte el. Azonkívül a végén esedékes kamatok mellé még biztosított ajándékba egy Unión belüli szabad mozgást!
amennyiben ezek az emberek Magyarországon élnek életvitelszerűen még elfogadható, hogy állampolgárt vásárolt,( mert az eredeti magyarok menekülnek innen), de ha ezt arra használták, hogy más EU-s tagállamba boldoguljanak akkor ez állami szintű embercsempészés!
És mint mondom mindezt olyan pénzért amit vissza is kell adni!
Orbán most tutira hálamisét mondat és gyertyát gyújt Szent Antalnak. Innentől kezdve megint le lehet szarni mindent (még jobban, mint eddig), kit érdekelnek az Azerbajdzsánból idesunnyogott korrupciós pénzek, a pécsi önkori puccs, a stb. stb. stb.
Mindenki ezen fog vergődni pro és kontra, beindulhat az újabb lopásgyár (értsd plakát- és médiakampányok tömkelege), "én megmondtam hogy ez a rohadtzsidó soros csak a migráncsokat akarja idehozni" (ld. " a "18-as választások tétje: Orbán vagy a kerítés lebontása"), és egyéb nyalánkságok.
-A történet arról szól: Hogyan riogassuk a lakosságunkat, ha nem jönnek a menekültek?
Riogatás nélkül nem lehet megnyerni a választásokat, mert azt nem mondhatjuk, hogy Soros György lazsál, vagy lazít, vagy tulajdonképp nem is tekint bennünket ellenfélnek sem (mert sasok nem kapkodnak légy után), vagy a civiljeink megvannak Soros nélkül is (ha ez kiderülne, nagy gáz lenne).

a nagy hohoohooo 2017.09.10. 21:46:13

@Dorottya Veres: Szegény korlátolt örglány.Milyen sötétségben élsz Ne haragudj, de a te korlátolt jobber értelmi képességeddel nem alkotnék vélemény Az a baj, hogy mindenkit megtanítunk írni....
Nem sok sikerrel
És olvasni?
Hát aztmeg minek?A világ már 30 éve túlhaladott a szellemi felfogókészségeden!

Kevesebb bevándorló érkezett Olaszországba 2017-ben, mint egy évvel azelőtt

2017. szeptember 09., szombat, 12:10 | MT

Az év eleje óta 100 003 migráns érkezett Olaszországba a római belügyminisztérium adatai szerint - írta az APA osztrák hírügynökség szombaton. Ez 19,7 százalékos csökkenést jelent az előző év hasonló időszakához képest, amikor 124 555 illegális határátlépőről adtak hírt az olasz hatóságok.

Július óta egyre csökken a Földközi-tengeren át Olaszországba érkezők száma: augusztusban mindössze 876-an tették meg sikeresen a veszélyes utat – közölte az olasz belügyminisztérium péntek este.

Az olasz belügyminisztérium szerint a csökkenő trendek arra utalnak, hogy sikeres az eddigi együttműködés a líbiai parti őrséggel az embercsempészet elleni küzdelemben.
www.maszol.ro/index.php/kulfold/85639-kevesebb-bevandorlo-erkezett-olaszorszagba-2017-ben-mint-egy-evvel-azel-tt

Na, kábé ilyen hiteles minden amit
mond... ezen már csak röhögni lehet.... vagy sírni...
Fel kellene mérni, hogy ki vezeti a "ki tud a leghülyébb" lenni címért
folyó versenyt Soros,migráns,de akár a jobbanteljesít témában! Az élmezőny szoros a kormány tagjai, mezei IQ hiányos halandók, és a kormányközeli konzumidióták között.

John Nethem 2017.09.10. 21:53:56

@a nagy hohoohooo:

HooohooohÓÓÓÓÓÓÓÓ !!! Számolj már egy kicsit ! Ha 1,1 milliárd eurót elosztasz 300 ezer euróval, mennyit kapsz ? ( Vagy ha a 310 milliárd forintot elosztod a 90 millióval ??) / Merthogy egy kötvény kb. annyi/ akkor hogyan is jön ki a 18 ezer ember ????
Úgy, hogy ez már a családtagokat is tartalmazza.
A kötvények 90 -át kínaiak vették.
NEM JÁR ÁLLAMPOLGÁRSÁGGAL !!!! 8 év után kaphatja meg a magyar állampolgárságot, CSAK LETELEPEDÉSI / TARTÓZKODÁSI engedély, aminek birtokában illetve hozhatja a közvetlen családtagjait, szabadon mozoghat az EU-ban de csak MAGYARországhoz kötődően. NEM TELEPÜLHET át máshova. (Persze ideiglenesen ott lakhat ahol akar....)

Vagy hazudsz, vagy csak kántálod a hazugságot, de közben használhatnád egy kicsit a nyaktól fölfelé lévőket is, ne csak nekem kelljen....

Úgy teszel, mintha más országok nem csinálnák ezt. Csehország nemsokára bevezeti. Jóval nagyobb összeggel.
Az viszont egyértelműen vita tárgya, hogy milyen cégek és milyen offshore csatornákon, milyen kondíciókkal árulták ezeket a kötvényeket.
De részemről ez nem vita kérdése, mert eredendően elítéltem és fölháborítónak tartottam az egész árusítás módozatát.

John Nethem 2017.09.10. 21:58:05

@a nagy hohoohooo:
El kéne már dönteni, hogy a ravaszság az jó-e a politikában vagy nem ....
Ha ravasz , az a baj, ha nem ravasz, akkor málé ?
Legalább olvass régi magyar népmeséket !!!
Ott is a pénznélküli szegénylegénynek ravaszsággal kellett kicsikarni a garast..... :-)

a nagy hohoohooo 2017.09.10. 22:12:24

@John Nethem: mindig széles mosoly szalad át az arcomom amikor egy segghülye orbánseggszolgálatos takonynáci troll feldobja a saját szarát,oszt bambán tátott szájjal alááll..hehee..ez olyan:nézegetem magam a tükörben... hm... nem nézek ki teljesen hülyének... és mégis.... ( régen ezt úgy mondtuk, hogy tollas a hátam? Nem? Akkor ne nézzetek madárnak!) Dehát az evolúció.. ,nade ilyen gyorsan gyártja a selejtet?

24.hu/kozelet/2016/09/12/18-ezer-bevandorlo-kapott-letelepedesi-engedelyt-a-magyar-kormanytol/
Az Államadóság Kezelő Központ (ÁKK) 2013 és 2016 között összesen 17009 letelepedési államkötvényt (LMÁK) értékesített a kormányhoz erősen kötődő, offshore hátterű közvetítő cégeken keresztül külföldi állampolgároknak – derül ki Tállai András, a nemzetgazdasági tárca államtitkárának, a parlament oldalán fellelhető, Schneider Tamás jobbikos képviselő kérdésére adott írásos válaszából.
Hivatalos válasz híján az is rejtve marad, hogy mekkora bevételt értek el az offshore közvetítők. Az államtitkár csak azt részletezi, hogy 2013-2014-ben egy darab 250 ezer eurós, 2015-ben már öt darab 50 ezer eurós névértékű kötvényeket lehetett jegyezni. Ráadásul ebben az évben más is változott, hiszen a korábbi 250 ezer euróról 300 ezer euróra emelték a lejegyzendő mennyiséget. 2016-ban már ez utóbbi rendszer élt, vagyis 6 darab 50 ezer eurós papírt kellett lejegyezni a harmadik országbeli állampolgároknak ahhoz, hogy Magyarországon beutazási és tartózkodási engedélyt kapjanak.
nepszava.hu/cikk/1122984-letelepedesi-biznisz---tallai-elarulta-hany-kotvenyt-adtak-el
Csaxólok a link azért van mert abban van az információ,mint a tojásban az élet,s nem mint a fejedben lévő szellemi sötétség,és bameg igaz ,hogy nektek jobbereknek a hat szó már meghaladja az értelmi képességeteket..höhööö..

John Nethem 2017.09.10. 22:13:48

@a nagy hohoohooo:

Újfent számolási hiba: a menekültek kumulálódnak !!
Tehát
2013: N1
2014: N1+N2
2015: N1+N2+N3
2016: N1+N2+N3+N4
Természetesen van egy természetes csökkenés menet közben, de ez alig 10 % az egésznek. Tehát ha évenként ezer menekültet befogadunk, akkor 5-6 év alatt 5000-6000 menekülttel lehet számolni. ( Akik menet közben elátvoznak, azok helyére a természetes szaporulat lép...)

John Nethem 2017.09.10. 22:25:15

@a nagy hohoohooo:

Én is olvastam, de sehogy nem jött ki a számítás, így egyértelmű hazugságok vannak a rendszerben.
Az adatokat az Adósságkezelő Központtól vettem.

Az ÁKK 2016. december 31-i adatai szerint a letelepedési kötvény-csomagból az indulás óta 17 009 darabot értékesítettek, 1 milliárd 293 millió euró össznévértékben.
De mint TE is írtad, van ahol 5 vagy 6 DARAB KÖTVÉNYT (egyenként 50 ezres) kellett venni EGY embernek, hogy a 250 ezer vagy a 300 ezer eurós letelepedési összeget elérje.......

John Nethem 2017.09.10. 22:27:02

@a nagy hohoohooo:

Szóval nem elég ám COPYPASTE-olni, néha az sem árt, ha elolvasod amire válaszolni akarsz, de főleg, amivel válaszolsz.

a nagy hohoohooo 2017.09.10. 22:32:52

@John Nethem: Hány éves vagy és mi a legmagasabb iskolali végzettséged ,hogy nem tudod megkülönböztetni a fejed a seggedtől? :)
Sebaj nertárs. Nem olvastad, ha megtetted volna sem érted, de nem is ezért fizetnek egy takonynáci bértrollt.
Nehéz meghatározni pontosan, hogy hol kezdődik, és hol végződik a funkcionális analfabetizmus... :)
Anno, a kerítésépítés bejelentésekor tudatta az Unió, hogy határvédelem kell, adnak hozzá pézet is, de kerítés az nem köll, és nem is finanszírozzák.
Most, a választási kampányban majd ki lehet plakátolni, hogy az átkozottak nem küldik jogos(nak hazudott) jussunkat.
Ugyanis Orbán aláírta Brüsszelben ami arra emlékezteti, hogy a kvótát mindenkinek be kell tartania,meg kell nézni a decemberi tanácsi következtetéseket. A decemberi csúcson kiadott dokumentum így fogalmaz a relokáció ügyében:

„Végre kell hajtani a relokációról szóló döntéseket, figyelembe véve a kedvezményeket, amelyeket bizonyos tagállamok javára már megítéltek, tekintettel az őket érő nagy nyomásra hivatkozó kérésükre.”
Conclusions on migration - European Council (17 December 2015
www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2016/02/19-euco-conclusions/?fref=gc&dti=292885767569434

Kezdjük ott ,hogy Merkel nem hívta be a menekülteket,ő az életüket mentő szíreknek kínált menedéket amíg hazájukban nem rendeződnek a dolgok,Orbán szabadította rá a németekre amikor 3-4 ezer menekültek átvonatoztatott ,át BKV buszoztatott ellenőrzés és regisztráció nélkül a sógorokhoz,Orbán nem zárta le a balkáni útvonalat, hanem rátolta a menekültek százezreit Németországra, a horvátokra és az osztrákokra. Beengedett többtízezer menekültet, felszállíttatta őket Budapestre, ott megállíttatta őket mindenféle ellátás nélkül, majd elrohant Merkelhez könyörögni, hogy engedje be ezeket, mert humanitárius válság lesz nemsokára Budapesten. Merkel akkor követte el élete legnagyobb hibáját = megnyittatta a német határt, ahelyett, hogy beintett volna a felcsútinak, hogy "edd meg szart kedves barátom, amit odaszartál az ország közepébe.

Bakker te gyengébb vagy, mint gondoltam :).. ha rádnézek tényleg egy illegális bevándorlót látok aki a Lipótról vándorolt ki a közéletbe épülésünkre :) mindig széles mosollyal nyugtázom ,hogy éppen azok ellenzik a menekültek befogadását akik a világon egyedüli népként ünneplik a honfoglalást :) :) :) téged teljesen megfertőzött a kormánypropaganda, a baloldal már ötvenszer megmondta: nem ellenőrzés nélküli bevándorlás és nem is letelepedési kötvény kell, hanem tisztességes menekültügyi eljárások, nemzetbiztonsági vizsgálattal,az hogy migráns-e, akkor derülne ki, ha megvizsgálnák rendesen, méltányosan a kérelmét. akik ide jöttek, azok menekültek, és csak a kérelmük kivizsgálása után derült volna ki, hogy "csupán" egy jobb élet reményében jöttek vagy háború elől menekültek, de keresztényi szempontból, az is pont ugyanolyan menekült, aki az éhhalál elől jön, "csupán" a jobb élet reményében. a kormány ráadásul azért sem tartja menekülteknek ezeket az embereket, mert szerintük csak az első országig tart a menekült státus, utána már minden más háborúmentes ország biztonságos, így akik szerbiából jönnek már migránsok. igaz, hogy a világon senki nem így értelmezi a menekült-státust, és szerbiát senki sem tartja biztonságos országnak.
De mindez mellékes is, mert kifejezetten a keresztényi magatartást kéri számon a kormányon (emberséges bánásmód, retorika, stb).
Vagy küldjünk vissza mindenki?.. :) mondjuk 896-tól vagy már korábbról? Mi legyen az indiai származású bankigazgatóval Párizsban? Vagy a muszlim tanárnővel, aki a Canterbury-i Saint John's-ban tanít? Meg az orosz maffiózóval és a kínai kémmel, akik a letelepedési kötvénnyel jöttek be? ez utóbbiak mennyivel Európa-kompatibilisebbek?
Ebből is csak az látszik, hogy aki nem olvas, az meg rendkívül okos(nak hiszi magát).Azé'próbáld a farkad helyett néha az agyadat is ellátni vérkeringéssel,mert már eléggé elsorvadt ..

a nagy hohoohooo 2017.09.10. 22:33:31

@John Nethem: Hány éves vagy és mi a legmagasabb iskolali végzettséged ,hogy nem tudod megkülönböztetni a fejed a seggedtől? :)
Sebaj nertárs. Nem olvastad, ha megtetted volna sem érted, de nem is ezért fizetnek egy takonynáci bértrollt.
Nehéz meghatározni pontosan, hogy hol kezdődik, és hol végződik a funkcionális analfabetizmus... :)
Anno, a kerítésépítés bejelentésekor tudatta az Unió, hogy határvédelem kell, adnak hozzá pézet is, de kerítés az nem köll, és nem is finanszírozzák.
Most, a választási kampányban majd ki lehet plakátolni, hogy az átkozottak nem küldik jogos(nak hazudott) jussunkat.
Ugyanis Orbán aláírta Brüsszelben ami arra emlékezteti, hogy a kvótát mindenkinek be kell tartania,meg kell nézni a decemberi tanácsi következtetéseket. A decemberi csúcson kiadott dokumentum így fogalmaz a relokáció ügyében:

„Végre kell hajtani a relokációról szóló döntéseket, figyelembe véve a kedvezményeket, amelyeket bizonyos tagállamok javára már megítéltek, tekintettel az őket érő nagy nyomásra hivatkozó kérésükre.”
Conclusions on migration - European Council (17 December 2015
www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2016/02/19-euco-conclusions/?fref=gc&dti=292885767569434

Kezdjük ott ,hogy Merkel nem hívta be a menekülteket,ő az életüket mentő szíreknek kínált menedéket amíg hazájukban nem rendeződnek a dolgok,Orbán szabadította rá a németekre amikor 3-4 ezer menekültek átvonatoztatott ,át BKV buszoztatott ellenőrzés és regisztráció nélkül a sógorokhoz,Orbán nem zárta le a balkáni útvonalat, hanem rátolta a menekültek százezreit Németországra, a horvátokra és az osztrákokra. Beengedett többtízezer menekültet, felszállíttatta őket Budapestre, ott megállíttatta őket mindenféle ellátás nélkül, majd elrohant Merkelhez könyörögni, hogy engedje be ezeket, mert humanitárius válság lesz nemsokára Budapesten. Merkel akkor követte el élete legnagyobb hibáját = megnyittatta a német határt, ahelyett, hogy beintett volna a felcsútinak, hogy "edd meg szart kedves barátom, amit odaszartál az ország közepébe.

Bakker te gyengébb vagy, mint gondoltam :).. ha rádnézek tényleg egy illegális bevándorlót látok aki a Lipótról vándorolt ki a közéletbe épülésünkre :) mindig széles mosollyal nyugtázom ,hogy éppen azok ellenzik a menekültek befogadását akik a világon egyedüli népként ünneplik a honfoglalást :) :) :) téged teljesen megfertőzött a kormánypropaganda, a baloldal már ötvenszer megmondta: nem ellenőrzés nélküli bevándorlás és nem is letelepedési kötvény kell, hanem tisztességes menekültügyi eljárások, nemzetbiztonsági vizsgálattal,az hogy migráns-e, akkor derülne ki, ha megvizsgálnák rendesen, méltányosan a kérelmét. akik ide jöttek, azok menekültek, és csak a kérelmük kivizsgálása után derült volna ki, hogy "csupán" egy jobb élet reményében jöttek vagy háború elől menekültek, de keresztényi szempontból, az is pont ugyanolyan menekült, aki az éhhalál elől jön, "csupán" a jobb élet reményében. a kormány ráadásul azért sem tartja menekülteknek ezeket az embereket, mert szerintük csak az első országig tart a menekült státus, utána már minden más háborúmentes ország biztonságos, így akik szerbiából jönnek már migránsok. igaz, hogy a világon senki nem így értelmezi a menekült-státust, és szerbiát senki sem tartja biztonságos országnak.
De mindez mellékes is, mert kifejezetten a keresztényi magatartást kéri számon a kormányon (emberséges bánásmód, retorika, stb).
Vagy küldjünk vissza mindenki?.. :) mondjuk 896-tól vagy már korábbról? Mi legyen az indiai származású bankigazgatóval Párizsban? Vagy a muszlim tanárnővel, aki a Canterbury-i Saint John's-ban tanít? Meg az orosz maffiózóval és a kínai kémmel, akik a letelepedési kötvénnyel jöttek be? ez utóbbiak mennyivel Európa-kompatibilisebbek?
Ebből is csak az látszik, hogy aki nem olvas, az meg rendkívül okos(nak hiszi magát).Azé'próbáld a farkad helyett néha az agyadat is ellátni vérkeringéssel,mert már eléggé elsorvadt ..

John Nethem 2017.09.10. 22:34:24

@John Nethem:

Vagyis az én számításom áll közelebb a valósághoz, amikor azt mondtam, hogy az egész bevételt !!! ( és nem a névérték darabszámot !) elosztod a kötvény értékével: a kb. 275 ezer euróval. ( mivel 2013-2014-ben 250.000 euró volt, 2015-2016-ban meg 300.000 euró.) Bár tudni kell, hogy az első másfél év nagyon lassan indult.
Ez kb. 4700 fő.

John Nethem 2017.09.10. 22:40:49

@a nagy hohoohooo:

"...Beengedett többtízezer menekültet, felszállíttatta őket Budapestre, ott megállíttatta őket mindenféle ellátás nélkül, majd elrohant Merkelhez könyörögni, hogy engedje be ezeket, mert humanitárius válság lesz .."

Rövidagyú !!!!

Nézz vissza a 2015-ös anyagokat, aztán rájössz, milyen hazugságokat terjesztessz UTÓLAG kreált sorrendben.
Te még a kronológiával sem vagy tisztában....

a nagy hohoohooo 2017.09.10. 22:42:08

@John Nethem: Csaxólok szerencsétlen korlátolt orbánseggszolgálatos hülyegyerek ,hogy nem velem vitázol hanem ,lásd fentebb 1 Pintér olajosanyival és Tállai zsírdisznóval,én arról nem tehetek ,hogy az evolúció -a tőle mexokott oly bölcs előrelátással -a seggedre helyezte a szemed...hehee.....és lám még a böngésző motorja is érzékeli mekkor seggfej vagy hehe....megismételte a hsz-at hehee......bár tök falrahányt borsó,lyukas hordóba ...heheee...

John Nethem 2017.09.10. 22:55:15

@a nagy hohoohooo:

Az most mindegy, TE ÍRTAD IDE.
Ezért írtam, előrébb, hogy hazugságok vannak a rendszerben.

A többi meg az a pocsolya, amiben dagonyázol és hohohooohohoho-zol.
Ennyi.

a nagy hohoohooo 2017.09.10. 23:06:30

@John Nethem: Egyébként meg úgy fest az egész kvóta hajcihő ,hogy Orbán megint a trambulinról fog belehuggyozni a imádattól bambán tátott szájjal a slicce elé leboruló segghülye hívői szájába...hehee ,.ajánlom igyekezz mert hosszú lesz a sor a slicce előtt foglalj helyet előre heheee..
Magyarországon lassan már az is migráns, aki túlzottan az ország szélén született.

John Nethem 2017.09.10. 23:24:15

@a nagy hohoohooo:
Le vagy maradva. Ezt már délután háromkor olvastam.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2017.09.10. 23:34:43

Szinte már megható ez a minden napos fáradozás.

"az Európai Bizottság nem döntéshozó szerve az Európai Uniónak."

Hazugság: "Az Európai Bizottság az Európai Unió döntés-előkészítő, végrehajtó, döntéshozó, ellenőrző és képviseleti szerve. Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsa mellett egyike az EU három fő kormányzati intézményének." (Wikipédia)

:-P

zenitó 2017.09.10. 23:46:33

Ennek az irománynak már a címe is förtelmes hazugság.
Ezek a buckalakók nem menekültek,hanem betolakodók,illegális módon.
Meneküljenek a saját fajtájuk közé, esetleg a Kanadába,USA-ba,netán Japánba.
Jahhh,hogy ez a horda sehol sem kell? Ha itt Európában valóban demokratizmus lenne, akkor már régen kiírtak volna egy egész földrészre kiterjedő népszavazást arról,hogy akarjuk-e ezt a csürhét a nyakunkra.

John Nethem 2017.09.10. 23:53:56

@Androsz:

NE OLVASS WIKIPÉDIÁT , / különösen ne az orvosi részét/ mert belehalhatsz egy nyomdahibába !!!!!!

AMI VÉGREHAJTÓ SZERV, AZ NEM LEHET DÖNTÉSHOZÓ !!!!!!
( Egy demokráciában ez a minimum ! )

europa.eu/european-union/about-eu/institutions-bodies/european-commission_hu

Evel Knievel 2017.09.10. 23:59:57

Ebben az országban nem lesznek iszlamista migránsok, se ma se holnap se máskor. Ez az ország fehér és keresztény. Kár erőlködni, még az elvetemült liberális Együtt Lmp DK szavazók is a menekültek ellen szavaznak a fülke magányában. Újra jobb közép kormány lesz, újra Orbán Viktor lesz a miniszterelnök..az ellenzék meg szépen elsüllyed a picsába oda, ahova való.

Evel Knievel 2017.09.11. 00:01:11

@zenitó: Japánba fölöslegesen mennének :) 2016-ban befogadtak 17 db menekültet. 17 darab :) A japánok nem hülyék.

John Nethem 2017.09.11. 00:03:03

@Androsz:

Viszont: Az hogy DÖNTÉSELŐKÉSZÍTŐ, simán keresztülverheti a tagországokon a terveit. Ehhez csak a megfelelő mennyiségű országot kell a befolyásához megszerzenie. Úgy, ahogy például legutóbb MACRON járt itt pár V4 országban........

zenitó 2017.09.11. 00:14:30

@John Nethem: Egyik V4-es országban sem járt a csigazabáló.
Salzburgban találkozott a tót és a cseh miniszterelnökkel.

John Nethem 2017.09.11. 00:18:10

@Evel Knievel:

Japán az összes muszlim vallásút monitorozza. Még a muszlim gyerekeket is. Az 1995-ös AUM (világvége) szekta támadása óta még erőteljesebben.

zenitó 2017.09.11. 00:19:52

@John Nethem: Akkor szankciókat a Japán fasiszták ellen-)))

zokogjatok 2017.09.11. 00:19:55

Ez a blog egy éve még azt harsogta, hogy nincs is kvóta:
b1.blog.hu/2016/09/14/okafogyotta_valt_a_migransellenes_nepszavazas

A szánalmas utóvédharcot folytató balos trollok meg közben vadul igyekeznek összemosni a legális migrációt az illegális százezrekkel. Nagy bukta lesz 2018-ban is :D

John Nethem 2017.09.11. 00:20:43

@zenitó: ÍGY igaz. A cseh és a szlovák kormányfővel ott találkozott. Utána Romániába és BUlgáriába ment...

John Nethem 2017.09.11. 00:25:14

@zenitó:
Nos volt egy per, ahol 17 japán származású de muszlim vallású beperelte az államot, ahol 250 millió forintnak megfelelő jent kaptak.
De az állam nem tett le erről a monitorozásról, 2014-ben elfogadott törvények pedig még védettebbé tették az államtitkokat, így a megfigyelési eljárásokat is.

zenitó 2017.09.11. 00:35:18

@John Nethem: Nyilván működik még az egészséges védekezési ösztönük.
Itt Európában pedig elkorcsosult nemzedéket hoztak létre. Most kezd érthetővé válni az SZDSZ ragaszkodása az oktatási tárcához,az eltörölt sorkatonaság, a "valóságshow" térnyerése.
Mindjárt más megvilágításba kerül a pápa lemondása-aki szerencsére a mai napig jó egészségnek örvend-,csak nyilván kellett a helye egy befogadóbarát és nem európai származású atya számára. Akinek kedvenc időtöltése az arab lábak csókolgatása.

morpho 2017.09.11. 00:40:09

Kb 3-4 nicknéven hazudozó narancskullancs csapatja itt a kormánypropagandát. A szart is megpróbálják kimagyarázni Orbánék seggéből. Semmi értelme az egésznek. Csak mondom. A poszt állításai teljesen korrektek.

zokogjatok 2017.09.11. 00:56:56

@morpho: "Kb 3-4 nicknéven hazudozó narancskullancs "

Most ezt úgy érted, hogy 1 ember 3-4 nicknéven, vagy 3-4 ember, de nicknéven, tehát nem a valós nevén? A következő mondatodban a többesszám a 2. verzióra utal, de annak nincs sok értelme, mert hát mi máson lennénk mi itt, ha nem nicknéven.

"Semmi értelme az egésznek. Csak mondom."

Én nagyon örülök minden ilyen cikknek, minden menekültsimiző cikk tovább erodálja a ballib hitelességét. Igen tudom ők nem ballibek, hanem függetlencivilek, csak véletlen mindig pont azt mondják, amit a ballibek.

zenitó 2017.09.11. 01:11:24

@morpho: Narancskullancs vagyok,mondd mit szeretnél?
Igaz,nincs több nicknevem de ez remélem bocsánatos bűn.

Kunhallmi Agnes. 2017.09.11. 01:39:59

"Íme a kormány összes hazugsága a menekültválsággal kapcsolatban"

Nem ertem mirol hazudozik a fasiszta blogger. Nincs is semmilyen menekultvalsag, ez csak allproblema, amivel kormany akarja elterelni a korrupciorol a figyelmet.

ROLEXLACI megvéd minket a gazdagoktól 2017.09.11. 01:58:37

"8, Soros György egymillió menekültet akar Európába telepíteni évente.""

Na ez tényleg hazugság, mert Soros és civiljei, magyarországra akarnak évi egymillió arabot telepíteni.
Ez volt a nagy tervük 2015-ben a liberálisoknak, hogy 18-ra behoznak 3 millió arabot, és velük megnyerik a választást. Mert már akkor is tudták, hogy másképp semmi esélyük.
De az Orbán megszopatta a libbantakat a kerítéssel.

morpho 2017.09.11. 02:45:32

@Kunhallmi Agnes.: Stimm.
@ROLEXLACI : 4 milla volt az erdetileg, csak ekúrtad! Nem kicsit, nagyon!

2017.09.11. 03:33:52

A megoldás egyszerű lenne. Látszólag el kell fogadni a kvótákat, majd elbírálni a Magyarországra erőltetett kérelmeket nagy hatékonysággal: Mindet visszautasítani, vagy esetleg egyet-kettőt elfogadni, pont olyanokét, akik dzsihádisták, azoknak meg venni egy-egy vonatjegyet Münchenig és viszlát, hisz úgyse Magyarországon akarnak élni.
Embertelen dolog rákényszeríteni a mohamedánistákat, hogy Orbánisztánban éljenek, amikor ők Németországba vágynak.

2017.09.11. 03:51:17

@John Nethem: na, pont Japánra van egy kis rálátásom. Olyan szekták vannak, amiknek több tízezer vagy százezer követője van és olyan dolgokban hisznek, amik mellett egy muszlim is teljesen normálisnak tűnik. A fényevés, médiumokon keresztül a spirituális világgal kommunikálás, követők teljes fanatizálása, életük minden részletének kontroll alatt tartása, vezető iránti személyi kultusz, áltudományos baromságok, energiagyógyászat, követők anyagi kizsákmányolása teljesen átlagosak egy japán új vallásban. Csak hát ezeket japánok csinálják más japánokkal, gyakran buddhista köntösbe bújtatva és így nem üti meg az ingerküszöböt. Egy külföldi muszlim meg szemet szúr.
Maradjunk annyiban, hogy ha egy Japánban teljesen átlagos Soka Gakkai, Happy Science vagy Aum Shinrikyo jellegű elmebeteg csapat jelenne meg Magyarországon, akkor nagyobb pánik lenne, mintha az an-Nuszra Front jelentkezne be, hogy nyitnának egy kebabos büfét.
Csak hát az átlag európai lófaszt se tud a titokzatos japán szektákról, a muszlimokról meg évszázadok óta vannak tapasztalatai.

DFK 2017.09.11. 04:56:19

Lemaradt, hogy mind agysebész és atomfizikus.

Amúgy mi a poszter véleménye a Barcelonában halálra gázolt 3 éves gyerekről?

DFK 2017.09.11. 04:57:30

A poszt helyes címe: Íme a balodal összes hazugsága az illegális migrációról.

midnightcoder3 2017.09.11. 05:51:08

Azért én a hörgő üzemmódban működő liberósbolsi zombik helyében elgondolkodnék két dolgon. Tudom, nehéz ez annyi aggyal ami nekik van, de egy próbát megér:

1. Vajon miért is nem jönnek azok a migrik akik amúgy egyébként meg de ? Az, ha az illiberális törökök, vagy a még annyira sem az líbiaiak lövik le a határon őket, az mennyivel is humánusabb mint a patás kerítése ? És Pl. a törökök szívességének mi is az ára ? Csak nem a kurdok elleni népirtás támogatása ? Kis derék humanistáim!

2. A demográfusok előrejelzése alapján 2050-ig Afrika lakossága megduplázódik. És gyanítom, hogy közben a Közel-Kelet sem fog csökkenni. És kissé kétlem, hogy a terület eltartóképessége növekedni fog. Az elvtársak alsó hangon is úgy 1.3 milliárd agysebész.
Sok szerencsét az integrációhoz! Szükségetek lesz rá...

2017.09.11. 06:11:34

@a nagy hohoohoo: Nagy arc, az van. Augusztusig 27 , az előző év augusztusát nézve összességében valami 7000 mínusz van. Azé' nem nagy különbség, lássuk be, 7% hozzávetőlegesen. Arról se feledkezz meg, hogy az okok közé beemeld az olaszok változni látszó migrációs politikáját, azt, hogy a 'civil' szervezetek kis visszavonulót fújtak. Így, ha nem működik a 'vizitaxi' nyilván csökken a beáramló tömeg. Ebből látszik, kik és milyen szerepet vittek az eddigi időszak alatt. Egy biztos, a bevándorlási kedv cseppet sem csökkent, főleg, hogy az olasz partokat a legkevésbé a szírek ostromolták, akikről meg annyit tudunk, hogy sorra térnek vissza a hazájukba. No, nem európából, de legalább a környező országok táboraiból .
Zakatolhatsz , én azért elhiszem a ENSZ által kiadott pillanatfelvétel adatait. Amiket azért te sem tudtál cáfolni, maximum neked félig üres a pohár, amit én félig telinek láttam.

Semper Fidelis 2017.09.11. 06:12:46

@John Nethem: Ne válaszolj neki, nem érdemes. Aki ismeri az átugorja az aktuális okádását.

2017.09.11. 06:19:41

@a nagy hohoohooo: " Mi legyen az indiai származású bankigazgatóval Párizsban? Vagy a muszlim tanárnővel, aki a Canterbury-i Saint John's-ban tanít? Meg az orosz maffiózóval és a kínai kémmel, akik a letelepedési kötvénnyel jöttek be? ez utóbbiak mennyivel Európa-kompatibilisebbek? "

Jujj... ez nagyon ócska... be kéne látnod. Hogy lásd, mit írtál le: én is kérdeznék... mi legyen a kiskorú lányok prostituálásából hájasodó cigánnyal Borsodnádasdon? Mi legyen a pedofil rabbival Brooklynban?? Vagy mi legyen az elmúlt hónapok terrorcselekményeiben szerepet vállaló muszlimokkal??

2017.09.11. 06:23:02

Na, ezen meg már csak röhög az ember kínjában :)

kuruc.info/r/2/176969/

vajdasagi 2017.09.11. 06:55:32

@ulpius66: Azért egy dolog az, amikor egy ellenzéki politikus vagy újságíró hazudik, és megint más, amikor a kormányon lévők, ne adj isten, a kormányfő. Ellenzéki politikusból ugyanis sok van, és azoknak nincs is komoly felelősségük. Aki kormányon van, az engem is képvisel: ne hazudozzon hát!

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2017.09.11. 06:59:30

Hat ha valaki hazudozott az a fajtád kedves blogger.

midnightcoder3 2017.09.11. 07:10:00

@vajdasagi: Mert az ellenzéki politikus soha nem volt, és soha nem lesz hatalmon, és nem azért hazudik hogy aztán téged képviselhessen... Amúgy tényleg nem, azért hazudik hogy odaférjen a húsosfazékhoz. Az, hogy téged képviseljen a politikusoknál kb. huszadrangú kérdés, akármelyik pártról vagy szervezetről is legyen szó. A fazék a lényeg.

VT Man 2017.09.11. 07:57:09

@zokogjatok:
Haha, és igaz!

"A luxemburgi Jean Claude Juncker bizottsági elnök szerdai beszédében, a Parlament előtt bejelentette, hogy a Bizottság nem javasolja már a menekültek arányos elosztását az Unió miniszterelnökeinek.

Meggyőződésem, hogy sokkal több szolidaritás kellene. De a szolidaritásnak önkéntesnek kell lennie. Szívből kell jönnie. Nem lehet kikényszeríteni.

(I am convinced much more solidarity is needed. But I also know that solidarity must be given voluntarily. It must come from the heart. It cannot be forced.)

Azaz gyakorlatilag bejelentette, hogy nem akar kötelező kvótát. Nem ragaszkodik hozzá. Nem javasolja.

Ennél egyértelműbben ezt már nem lehetett volna közölni. Most már hivatalosan sincs napirenden a kvótaötlet, ami nemhivatalosan már legalább tavasz óta nincs az asztalon. "

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.11. 08:18:32

@Dorottya Veres:

A blog írója mindenben hazudik konkrétan.

Menekültseggnyalás rulez, Soros pénzéből.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.11. 08:22:12

@zsindex isis alkajda mind CIA projekt:

Akkor még a B1 blog ugyanazt írta, mint amit itt a videóban az MSZP politikusai pfátlanul hazudtak.

Hogy nincs kvóta.
Megírta a Népszava, a HVG is, mint minden más ballib hírhamisító.

Most éppen azt hazudják, hogy nem lesz újabb elosztás.

Oszt legfeljebb majd lesz, ahogy kvóta is lett.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.11. 08:23:25

@zokogjatok:

A b1 blog minden hónapban mást nevez hazugságnak.

Persze utólag kiderül minden esetben ők hazudtak a b1-en.

moonlight777 2017.09.11. 08:24:17

Szerintem meg ez a blogbejegyzés a tömény hazugság...hányok tőle..

chrisred 2017.09.11. 08:26:59

@zokogjatok: Tehát nem lesz állandósítva kvótarendszer, vagyis azok a rémisztgetések, hogy most csak 120 ezerből 1294, utána meg jönnek a százezrek, alaptalanok. De attól még ezt az egyszeri és meghatározott időszakra vonatkozó kvótát megszavazta az Európai Unió Tanácsa, vagyis kötelező végrehajtani.

Exploiter 2017.09.11. 08:28:11

"Magyarország a határra épített kerítéssel megvédte Európát – kiegészítése: nem az EU-török megállapodás miatt csökken a menekültek száma."

Bár időben később volt, valoban hatékonyabb módszernek bizonyult. Bár azt nem tudom, az érzékeny nyugat miért pénzel inkább diktatúrákat, hogy azok tartsák fegyveres őrizet alatt, erőszakkal a szegény menekülteket, de én is ezt tenném.
Csak nem én nem is hazudom magam humanistának.

chrisred 2017.09.11. 08:34:25

@Exploiter: Van benne igazság, de valahogy úgy gondolkodnak, hogy kevésbé kínos egy ázsiai vagy egy afrikai autoriter rendszert pénzzel támogatni a menekültek bármilyen módszerrel történő megfékezésére, mint egy európait, sőt, unióst.

putris72 2017.09.11. 08:36:10

Gondolom a blogíró a sárga színnel kihúzottakra gondolt mit igazság!A piros meg a hazugság!Mivel így történtek a dolgok!Amúgy azért nem érkeznek menekültek Olaszországba,mert nyár eleje- közepe óta szépen lezárta a tengeri határait!És azt monda a(civilszervezeteknek),hogy csak akkor menthetnek ha meg mondják ki állnak mögöttük,és ki pénzeli őket!Egyből eltisztult az összes a tengeröl!Ennyit erről,hogy életmentés,és a segítség volt a feladatuk,és nem az embercsempészés!! www.youtube.com/watch?v=ZA7tUS2rI28 www.youtube.com/watch?v=XPVJXe_olGI . Amúgy egyébként látszik,hogy a baloldali,és liberális választok mennyire alul informáltak mindenbe,és mennyire könnyen manipulálhatok!Nyilvánvalóan ez azért van mert egyszerűen beléjük égették,hogy gyűlölj mindenkit akinek más a véleménye ,vagy esetleg le írja és kimondja az igazságot!Mert ugye ha dolgoztak volna már pár évet Nyugat -Európába akkor tudnák,hogy mi zajlik ott!Mert a munkahelyen nem túl sok arab(muszlim)munkatársa lenne,de kint az utcán megtalálna az összesen,mert ott lődörögnek,hiszen a segílyböl jól elvannak,dolgozni nem akarnak,viszont gyűlölik azokat akik befogadták őket!!Kizárólag a saját törvényeik szerint élnek,és nem fogadják el a befogadó társadalom törvényeit és kultúráját!Viszont a sajátjukat ráerőltetik a többségre!Ebben segítséget találnak világszerte a a médiában,és a pénzvilágban világszerte többségben lévő liberális és baloldali elitben!Akik használják a politikai befolyásukat a szintén liberális,és baloldali politikusokkal!Mivel ezen saját nemzetgyűlölő politikusok tudják,hogy rájuk már senki nem nagyon akar szavazni,hát úgy gondolják ha befogadnak sok ingyenélőt azok majd hatalomba tartják,vagy segítik őket!

eßemfaßom meg áll 2017.09.11. 08:37:42

@vajdasagi: "Azért egy dolog az, amikor egy ellenzéki politikus vagy újságíró hazudik," Ha jól értem nekik szabad

2017.09.11. 08:44:41

"hiszen jelen pillanatban is élnek Magyarországon olyan külföldiek, akiknek a magyar állam nem adott erre külön engedélyt. A schengeni övezethez való csatlakozással nem ellenőrizzük a Magyarországra érkező uniós állampolgárokat, emellett az EU-hoz való csatlakozással elfogadtuk a személyek szabad áramlásának elvét. Ahogy százezres létszámban élnek külön engedély nélkül magyarok külföldön, ugyan úgy érkeznek ide is idegenek."

Ez már megint mi??? Egyenlőségjelet tesz az EU-s állampolgárok EU-n belüli szabad lakhely választása és a világ túlsó feléről a kerítés alatt bekúszó azonosíthatatlan személyazonosságú és és előéletű KÜLFÖLDI állampolgárok közé? Totál meggárgyult a poszt szerzője? A szerzőnek migráció, ha a magyar pénteken felül Ferihegyen a gépre, majd leszáll Luton-on és hétfőn reggel már ő nyitja az éttermet a Soho-ban... meg migráció az is, ha egy eritereai betutajozik Olaszországba, fogócskázik egyet a carabinierikkel , négy-öt hónapig mereszti a seggét egy szálláson, kap 1500 euró ajándékot aztán ... legfeljebb a nagy sültgalamb várás közepette, idegállapotba kerül, mert szakadozik az ingyenwifi és leugrik a tengerpartra lengyel lányokat töcskölni a haverokkal.

2017.09.11. 08:48:04

@eßemfaßom meg áll: "Szijjártó voltaképpen beismerte, hogy a Fidesz-kormány felelős a 2015-ös menekültválságért"

ROTFL... zavarában és szégyenében megfeledkezett az eboláról és a dohány-mozaik vírusról, meg a krumplibogarakról.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.11. 08:52:32

Megjegyzem egy Gyurcsnyista féreg, terjeszti szándékosan az indulatokat kezdetektől, aki pornó iparban utazik:

mandiner.hu/cikk/20150923_heti_valasz_nem_gancsolt_laszlo_petra_pornovallalkozo_gyartott_memet_belole
az N1TV volt operatőre elleni facebookos lincselést az a Györfi András gerjesztette, aki pornóoldalakkal, félrelépést segítő társkeresővel és Zuschlag János „reaktiválásával” tette le névjegyét az internetes piacon.

2017.09.11. 08:54:02

@putris72: www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user3303/imageroot/2017/07/16/20170716_soros.PNG

:) Majd mindjárt jön a nagyhohóóóó és hályogot nyom a szemedre, hogy jobban lásd az ő igazságát.

jolka40 2017.09.11. 09:01:42

@John Nethem: Csak a "hazugság" szót kellene "igazság"-ra cserélni. Igazi újságíró nem követhet el ilyen hibát.

Roan 2017.09.11. 09:18:40

@Dorottya Veres: "Valóban, ez hazugság. Az UNHCR adatai alapján messze nem ilyen arányú a visszaesés" - ? A csatolt linked alapján augusztus így néz ki 3015/21294-1 = -86%

John Nethem 2017.09.11. 09:34:24

@Exploiter:

A gyarmatosítások is a humanizmus szellemében történtek.......
Meg a legújabbkori demokráciaexportok is.....

John Nethem 2017.09.11. 09:36:25

@jolka40: Valóban, ez még így egyszerűbb, de akkor nem tudná leírni TIZENHATSZOR hogy HAZUGSÁG....

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.09.11. 09:48:32

Hú de jönnek a tetves narancskomcsi nickek. Persze ez jóval kevesebb ember, mint ahány nick. Ilyenkor nem értem, hogy a blogíró miért nem lapátolja ki a trágyát a kapun kívülre. Aki idejön, nem ostoba habony propagandát akar olvasni némi sértegetéssel körítve. Vagy a blogírónak nincs moderálási joga a saját blogján?

Az egész fidesz a menekültválságból él mostanra, nem csoda, hogy ilyen vehemenciával védi a hazugságokat a legalja agitprop munkatárs is.

chrisred 2017.09.11. 09:55:50

@Narancs illatú fingola: Ne a beírásokat, hanem az ellenérveket számold. Ugyanez volt az őszödi beszéd idején is, a gyurcsányisták mellébeszéléssel és verbális agresszióval próbálták elviselhetővé tenni maguk számára a tényt, hogy a politikai erő, ami mellé letették a voksukat, előre megfontoltan és folyamatosan becsapta őket. A mostani gyurcsányisták a fideszesek.

John Nethem 2017.09.11. 09:56:11

BLOGÍRÓ: "(Orbánék állítása) : 3, Brüsszel meg akarja mondani, kivel éljünk együtt. Ez a nemzeti szuverenitás alapja, erről senki nem mondhat le.....
BLOGÍRÓ ÁLLÍTJA: "Hazugság: a Miniszterek Tanácsa többségi szavazással fogadta el a menekültek szátosztásáról szóló döntést, nem az Európai Bizottság. Nem betelepítésről van szó, hanem menekültkérelmek elbírálásáról."

-------------!!!! A V4-ek miniszterei nem szavazták meg, Finnország minisztere pedig tartózkodott. És nem az elbírálást, hanem a SZÉTOSZTÁST szavazták meg többségi elv alapján. Az csak egy szépítő és lágyító szövegelés, hogy nem betelepítés, hanem csak elbírálás. Ez egy nagy baromság.
Aki elbírál, annak kell a pozitív elbírálás esetén befogadnia is a menekültet. Elutasítás esetén pedig neki kell kitoloncolni. Vagy hogyan gondoltad kedves blogíró ? Idehozzák az elbírálandót, majd Magyarország elbírálja, aztán az elbírálásban azt mondja menjen a menekült Svájcba, mert az elbírálás így döntött ???

BLOGÍRÓ ÁLLÍTJA: " Hazugság: hiszen jelen pillanatban is élnek Magyarországon olyan külföldiek, akiknek a magyar állam nem adott erre külön engedélyt. A schengeni övezethez való csatlakozással nem ellenőrizzük a Magyarországra érkező uniós állampolgárokat, emellett az EU-hoz való csatlakozással elfogadtuk a személyek szabad áramlásának elvét. Ahogy százezres létszámban élnek külön engedély nélkül magyarok külföldön, ugyan úgy érkeznek ide is idegenek."

---------------!!! Kikre kell gondolni itt ? Mert így nagyon DEMAGÓG gyanús és erőltetett az egész állítás. A második mondat lényege: Schengen alapján az UNIÓS állampolgár jogszerűen tartózkodik Magyarországon, nem kell hozzá külön engedély. Blogíró keveri a szezont a fazonnal. De nagyon !!!! A magyarok a schengeni rendszerben vannak, így számukra sem kell külön engedély külföldre. És megnyugtatlak, ahova meg kell, ott nagyon is ellenőrzik a határon. Akár a nem schengeni NAGY BRITANNIA határán is.....

John Nethem 2017.09.11. 09:59:49

@Narancs illatú fingola: Amit gyomlálni kellene, az éppen az a dudva, ami narancsillatot áraszt, de csak a döglegyek szállnak rá. Azt a dudvát, ami a személyeskedésen túl érdemi vitában nem képes részt venni.

n3spr3ss0 2017.09.11. 10:00:08

Menekült ügyben a magyar kormánynak csak fasiszta megnyilvánulásai és tettei vannak.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.09.11. 10:07:20

@John Nethem: Én abban is benne lennék. A fideszesek célja éppen annak a megakadályozása, hogy érdemi vita menjen a blogbejegyzések alatt. Minden más alapvetően reakció.

chrisred 2017.09.11. 10:14:51

@John Nethem: Ha egy állam elismeri egy kérelmező menekülti státuszát, akkor nem az uniós szervek döntése miatt kell neki a genfi egyezmény szerinti jogokat biztosítani, hanem azért, mert csatlakozott az egyezményhez.

A második feléhez: vagyis a schengeni rendszerhez való csatlakozásunkkal lemondtunk a nemzeti szuverenitásunk egy részéről, nevezetesen arról, hogy nemzeti hatáskörben dönthessünk arról, hogy másik schengeni állam polgára az ország területén tartózkodhat-e vagy sem.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.11. 10:24:26

@Narancs illatú fingola:

Érdemi vita, egy olyan blogban, ami nemrég még azt nevezte hazugságnak, hogy lesz kvóta ?

Az MSZP házi blogjában ?

Mit nevezel érdemi vitának ? Ha mindenki egyként nyalja a migránsok seggét Soros parancsára ?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.11. 10:26:23

@chrisred:

"A mostani gyurcsányisták a fideszesek."

Azt gondoltam a Gyurcsnyista agyhalottak agyatlan megnyilvánulásainak is vannak határai.

Tévedtem.

John Nethem 2017.09.11. 10:27:36

Ha valaki blogot ír, legalább nézzen utána, milyen tartózkodási engedélyek vannak hatályban, mikre valók stb..... Itt: www.bmbah.hu/index.php?lang=hu
Melyikből mennyit adtak ki a magyar hatóságok, aztán kezdjen el találgatni, mennyien is vannak illegálisan az országban, és mit csinálnak....
Itt: www.bmbah.hu/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=177&Itemid=1232&lang=hu
Senki nem állította, hogy nincsenek emberek illegálisan az országban, de hogy tömegével lennének itt Magyarországon, egy merő kitaláció, kvázi hazugság.
Egyébként is, akik illegálisak, azok rendszerint nem Magyarországon akarnak lenni.....
Minden egyéb más meg bizony azonosítja magát a határátkelőn, ha bejön vagy kilép az országból.
És az osztrákokkal együttműködve is működik egy mélységi határvédelem, akik az ország legbelsőbb vagy legnyugatibb részén is ellenőrízhetnek, ha nem is úgy működik, mint anno a vasfüggöny és a határsáv idején ( mint volt vas megyeis, kellően ismerem ezt az időszakot...)

Magyarország által kiállított tartózkodásra jogosító érvényes engedéllyel rendelkezők száma
2017. június 30-i állapot szerint

Státusz megnevezése 2017.06.30-i állapot
BÁH által kiállított bevándorlási engedély 4 881
BÁH által kiállított letelepedési engedély 2 328
Tartózkodási engedély 56 239
Nemzeti tartózkodási engedély 101
Regisztrációs igazolás 109 830
Állandó tartózkodási kártya 18 032
Magyar állampolgár harmadik ország állampolgárságával rendelkező családtagja 5366
EGT állampolgár harmadik ország állampolgárságával rendelkező családtagja 688
EK letelepedési engedély 682
Nemzeti letelepedési engedély 23 868
Ideiglenes letelepedési engedély 12
Menekültként személyi
igazolvánnyal rendelkező** 1 833
Oltalmazottként személyi
igazolvánnyal rendelkező** 1 542
Befogadott * 49
Összesen 225 451

a nagy hohoohooo 2017.09.11. 10:41:29

@John Nethem: Aki hülye hozzá ne babráljahahaa......
Tizedére csökkent a regisztrált menedékkérők száma Magyarországon
Felére csökkent a tavalyihoz képest az év első felében menekültként elismertek száma, miközben kétszer annyian kaptak oltalmazott státuszt Magyarországon.

A Magyar Nemzet pénteki cikkében hasonlította össze a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal 2016 és 2017 adatait, ami szerint idén június végéig közigazgatási eljárásban 46 menekültet fogadtunk be, a tavalyi 87 emberrel szemben. Az oltalmazottak száma ezzel szemben közel duplája a tavalyi 165-ről 275-re ugrott. Jellemzően afgánok, szírek, irakiak, de kubaiak és azeriek is szerepelnek a pozitív elbírálásban részesültek között. A menekültek között 12 iráni, 9-9 afgán és pakisztáni, 7 iraki, 4 szír és 2 nigériai embert ismertünk el menekültnek.

Nagyot zuhant a menekültügyi eljárások száma, és a legtöbb elutasítással zárult. Tavaly az év első felében 40 ezer eljárást szüntettek meg vagy utasítottak el. Ehhez képest idén 2417 elutasító határozat született, 1870 ügyet pedig megszüntettek. A tavalyihoz képest 90 százalékkal csökkent a regisztrált menedékkérők száma is. Az ő számuk 22 491-ről 1979-re esett vissza. A kérelmet benyújtók negyven százaléka afgán (812), rajtuk kívül irakiak és a szírek is kérelmezték a menekültstátuszt, de 26 török is beadta kérelmét, ami összefügg a tavaly nyári puccskísérlettel és az azt követő Erdogan-féle tisztogatással.

index.hu/belfold/2017/08/18/tizedere_csokkent_a_regisztralt_menedekkerok_szama_magyarorszagon/

John Nethem 2017.09.11. 10:42:58

@chrisred: Sokan elfelejtik, hogy a genfi konveciók nem csak a befogadók kötelességeit és a menekültek jogait tartalmazzák, hanem a menekültek KÖTELESSÉGEIT és a befogadók jogait... Szóval a menekültek a humánumra és a genfi konvencióra hivatkozva csak akkor érvényesíthetik azokat, ha akkor és az ott leírt kötelességeket is teljesítik, egyébként jogilag kikerülnek a konvenció hatálya alól !!!

Ami Schengent illeti: Éppenhogy nem mondtunk le arról. Csak arról mondtunk le, hogy belépéskor ellenőrizzük... Kitiltani bárkit ki lehet... Számos ország él is ezzel a jogával... Olvass utána, Ausztria hány magyart tiltott ki Ausztriából, és nem léphet be. HA mégis lefülelik, akkor már börtön jár érte....

John Nethem 2017.09.11. 10:45:43

@a nagy hohoohooo: Hát ezért mondom neked egyfolytában.....
Neked csak pecabot való a kezedbe, és szemeiddel gúvadni a tóra....

a nagy hohoohooo 2017.09.11. 10:50:39

@Dorottya Veres: Van egy nagyon vékony határ a szánalmasság és a nevetségesség között.

chrisred 2017.09.11. 10:51:01

@John Nethem: Itt nincs szó másokról. Ugyanúgy az elismerő állam feladata biztosítani a jogokat és betartatni a kötelezettségeket.

chrisred 2017.09.11. 10:52:40

@John Nethem: Ez nem plusz jogkör. A magyar állam azokat is kitilthatja a saját területéről, akik az ő külön engedélyével tartózkodnak ott.

midnight coder 2017.09.11. 10:54:56

@Narancs illatú fingola: "Hú de jönnek a tetves narancskomcsi nickek. Persze ez jóval kevesebb ember, mint ahány nick."

El nem hissed, hogy hányan vagyunk akik pont leszarják hogy kik lopnak a következő 4 éves ciklusban. Viszont nem akarnak 30 év múlva 1.3 millió agysebésszel egy kontinensen élni. Mert hogy a demográfiai adatok alapján kb. ez jön ki. És lehet hogy Merkel asszony meg tudott állapodni a törökökkel hogy lelövik a határon a migriket ha cserébe a kurdokat is lelőhetik, de ez az egyezség nem tart örökké, ahogy a líbiaiaké sem.

chrisred 2017.09.11. 11:00:05

@midnight coder: De ez akkor is egy szubkultúra. Az emberek többsége sem migránsbűnözőkkel (akár gazdag, akár szegény), sem politikusbűnözőkkel (ebből csak gazdag van) nem akar egy országban/kontinensen együtt élni.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.11. 11:03:05

888.hu/article-50-szazalekkal-not-a-muszlim-eliteltek-szama-nagy-britanniaban
50 százalékkal nőtt a muszlim elítéltek száma Nagy-Britanniában

Az elmúlt évtizedben drasztikus mértékben növekedett azon brit muszlimok száma, akik jelenleg is börtönbüntetésüket töltik.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.09.11. 11:06:39

@Ballib cenzúrázók réme 25: Azt nevezem érdemi vitának, ahol nem ez a szöveg vége:

"Ha mindenki egyként nyalja a migránsok seggét Soros parancsára ?"

De ti fideszesek csak szennyezitek a környezetet azokkal a konteókkal, amiket a meleg zsidó talált ki nektek. Soros nem AKAR menekülteket ide, ahogy azok sem, akik a fidesz parancsára nem vérnáciként állnak a helyzethez. Csak tudod, ahogy ezeket a sorokat leírtam, már érzem, hogy minden karakter kárbavész. És neked pont ez a célod, hogy megöld a diskurzust. Rohadjatok meg mind ott, ahol vagytok. Ti vagytok a migránsok az emberek világában.

John Nethem 2017.09.11. 11:08:07

@chrisred: Akkor úgy sejtem, jól sejtettem :-)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.09.11. 11:10:33

@midnight coder: És megint a szokásos ferdítések... és persze a örök fideszes gerinctelenség. Ha nem fidesz agitpropos lennél és lenne egy saját vállalkozásod, ott sem érekelne, hogy lopnak az alkalmazottaid? Ugye nem haragszol, ha évi 3 millió befizetett szja-val és kb ugyanennyi áfá-val azért engem érdekel, hogy a politikus alalmazottaimból a lopáson keresztül milliárdos lesz-e? Te tényleg ilyen hülye vagy? Más: szerinted az ellenzék valóban milliószám akar migránsokat betelepíteni, vagy ez is csak fideszes lózunk? Miért akarna? Szerinted a menekültek között nagyobb az erőszakolók és terroristák aránya, mint a honfitársaink között? Folytassam?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.09.11. 11:11:43

@Ballib cenzúrázók réme 25: 888-at légyszi ne! Komolyan, mi lesz a következő linked, a Hihetetlen magazin?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.11. 11:18:35

@Narancs illatú fingola:

Nem mindenki olvas csak és kizárólag ballib hírhamisítókat.
Van aki a ballib hazugságokon túli valóságra is kíváncsiak.
Arra mit az index, 444, hvg soha le nem írna.

Megjegyzem a forrás fel van tüntetve. Dehát a magadfajta egybiteseket a téynek soha nem érdekelték:

uk.news.yahoo.com/muslim-prisoner-numbers-jump-50-just-10-years-no-one-knows-100515722.html
Muslim prisoner numbers jump 50% in just 10 years

a nagy hohoohooo 2017.09.11. 11:19:10

@John Nethem: Neked tombol a sötétség a fejedben-..hehee.
Orbán Viktor tényleg aláírt egy kvótára utaló megállapodást Brüsszelben
Az összesen 36 oldalas tanácsi következtetések között egy fél mondat foglalkozik a kérdéssel. A 8. pont h.) bekezdése így kezdődik:

„A tavaly decemberi relokációs döntéseket minden elemükben végre kell hajtani.”
I. MIGRÁCIÓ

1. Az elmúlt hónapokban az Európai Tanács kidolgozta az Európába tartó, példa nélküli migránsáradat megfékezését célzó stratégiát. A stratégia eddigi végrehajtása azonban nem kielégítő, ezért fel kell gyorsítani. Schengen integritásának megóvása érdekében elengedhetetlen, hogy helyreállítsuk a rendet a külső határok ellenőrzése tekintetében. Mihamarabb orvosolni kell az uniós tranzitzónák, a migránsok EU-n belüli áthelyezése, illetve a visszaküldésük körüli hiányosságokat. Az uniós intézményeknek és a tagállamoknak sürgősen intézkedniük kell az alábbiak tekintetében:
www.consilium.europa.eu/hu/press/press-releases/2015/12/17-euco-conclusions-migration/
Az EU-s zsargonban a relokáció azt jelenti, hogy a már EU területén lévő menekülteket szétosztják a tagállamok között. A szétosztás módja lehet önkéntes vagy kvótaalapú és kötelező.

Vagyis, hogy el lehessen dönteni, hogy kinek van igaza, meg kell nézni a decemberi tanácsi következtetéseket. A decemberi csúcson kiadott dokumentum így fogalmaz a relokáció ügyében:

„Végre kell hajtani a relokációról szóló döntéseket, figyelembe véve a kedvezményeket, amelyeket bizonyos tagállamok javára már megítéltek, tekintettel az őket érő nagy nyomásra hivatkozó kérésükre.”
) gondoskodniuk kell a migránsok személyazonosságának megállapítására irányuló eljárás szisztematikus és teljes lefolytatásáról, a regisztrálásukról és ujjnyomatuk rögzítéséről, és intézkedéseket kell hozniuk a regisztráció megtagadása ellen, valamint meg kell állítaniuk az irreguláris másodlagos migrációs mozgásokat;

d) végre kell hajtaniuk a migránsok EU-n belüli áthelyezésére vonatkozó határozatokat, és fontolóra kell venniük, hogy az elfogadott határozatok kedvezményezettjei közé más olyan, nagy migrációs nyomásnak kitett tagállamokat is felvegyenek, amelyek ezt kérték;

e) konkrét intézkedéseket kell tenniük annak biztosítása érdekében, hogy sor kerüljön az Unióban való tartózkodásra nem jogosult személyek tényleges visszaküldésére és visszafogadására, továbbá támogatást kell nyújtaniuk a tagállamoknak a visszaküldési műveletekkel kapcsolatban;
Ez is tehát visszautal korábbi döntésekre. A nagy kérdés, hogy mire utal vissza.

Két relokációs döntés született ugyanis eddig. Az első tavaly júniusban, amikor 40 ezer, Olaszországban és Görögországban lévő menekült áttelepítéséről döntöttek, önkéntes felajánlások alapján. Magyarország akkor nem vállalta egyetlen menekült befogadását sem.

Csakhogy szeptemberben született egy másik döntés is, további 120 ezer fő áttelepítéséről. Ebben az esetben egy kötelező kvótarendszert írtak elő, és Magyarországot 1294 menekült befogadására kötelezték.
-Az Európai Unió bírósága szerda délelőtt kimondta, hogy jogszerű az egyetlen kvótadöntés, ami Magyarországra is vonatkozik.

Ezek szerint 2015. szeptemberében az európai belügyminiszterek szabályosan kötelezték Magyarországot 1294 menekült befogadására.
A határozatot a magyar kormány nem teljesítette, egyetlen főt sem fogadott be, és az EU bíróságához fordult, mert Budapest szerint ilyet nem lehetne egy tagállamra rákényszeríteni.

A bíróság most kimondta, hogy de lehet. Fellebbezésre nincs mód.
Másrészt a mostani bírósági határozat nem a befogadás kikényszerítéséről szólt, hanem csak a határozat elfogadásának törvényességéről. Ebből következik, hogy a határozatot végre is kell hajtani, de az az ügy jogilag egy másik szálon fut.
Hozzák az illegális migránsokat?

Nem. A 2015-ös kvótadöntés értelmében csak olyan embereket kell befogadni, akik a magyar kormány szerint is menekültnek tekinthetők.

Ráadásul az 1294 főnél szinte biztos, hogy kevesebbet kellene befogadni, ugyanis az EU-s szervek nem azonosítottak 120 ezer, a programra jogosult menekültet Olaszországban és Görögországban.
Az ilyen hülyéken minden értelmes ember nevet (hacsak nem önkéntes korlátolja vagy a rezsimnek). Feltételezem Soros is, bár erről csak a kék plakátokból van infó, azt meg ugye 80-as IQ felett erős kétségekkel fogadja az ember...heheee..Soros bevitte Orbánt az erdőbe...

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.11. 11:24:27

@Narancs illatú fingola:

"Szerinted a menekültek között nagyobb az erőszakolók és terroristák aránya, mint a honfitársaink között?"

Igen.
Sokkal nagyobb.
A gang rape-et már pl facebookon közvetítik a muszlim állatok:

harcunk.info/index.php/elemzesek/119-muzulman-nemieroszak-jarvany-svedorszagban
Ann Christine Hjelm ügyvédnő, aki a Svea feljebbviteli bíróságon (Svea high court) az erőszakos bűncselekményeket vizsgálta, azt állapította meg, hogy az elítélt nemi erőszakolók 85 százaléka vagy külföldön született, vagy a szülei születtek külföldön.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.11. 11:26:12

888.hu/article-elkepeszto-okbol-nem-utasitjak-ki-azokat-a-migransokat-akik-megeroszakoltak-egy-kisfiut
Azzal gyanúsítanak öt afgán fiatalkorú migránst, hogy csoportosan megerőszakoltak egy kisfiút Svédországban. Az aberrált támadók a 15. életévét még be nem töltött fiatalt az Uppsalától nem messze lévő erdőben erőszakolták meg. Egyikük az egészet még videóra is vette. Az ügyészség tájékoztatása szerint a fiút először megverték, majd kivonszolták a város szélére, ahol több mint egy órán át fogva tartották.
...
Nagyon keresztbe tennénk ezeknek a fiataloknak, ha visszaküldenénk őket oda. Afganisztánban nagyon rossz most a helyzet"
– áll az bírósági ítéletben.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.11. 11:29:59

www.blikk.hu/hoppa/wtf/visszautasitotta-a-hazat-a-migrans-csalad-mert-nem-volt-benne-etkezo/l3cdrvf
Visszautasította a kínált házat a 8 gyermekes migráns család, mert nem volt benne étkező
..
Augusztusban az önkormányzat felajánlott a népes családnak egy ötszobás ingatlant, de nem fogadták el. - Az önkormányzat megnehezíteti az életünket - nyilatkozta Arnold, arra hivatkozva, hogy nyolc gyermekük - Mejane (16), Fabian (13), Analia (13), Prosper (10), Dylan (9), Sharon (6), Stacy (6) és a három hónapos Mary - már alig férnek el a három hálószobával rendelkező ingatlanban.

John Nethem 2017.09.11. 11:30:25

@a nagy hohoohooo: nagy kár volt, hogy apád letolta a gatyáját......

pelinkovac 2017.09.11. 11:36:29

Köszi a cikkírónak. Végre megtudhattuk, hogy nincs is semmilyen probléma, csak Orbánék szívóznak.

Kérdéseim a cikkíróhoz:
1. Hány menekült/migráns befogadását tartaná optimálisnak Magyarországon?
2. Hogyan tervezi az integrációjukat?
3. Az integrációnál számol e kulturális különbségekkel? Mondjuk a mecseteket éppenséggel "visszaadhatnánk" a muzulmánoknak, sőt a törökfürdőket is felajánlhatnánk nekik.

Lehet liberális politikát folytatni menekült/migránskérdésben. Csak azzal is számolni kell, hogy majd amikor muzulmánok szereznek komolyabb hatalmat Európában, a liberális politika lesz az első, amit megtámadnak majd. Vagy tévedek, ha azt gondolom, hogy a liberális eszmék még nem vertek igazán gyökeret az iszlám országokban/fejekben?

Nem kellene a Nyugat példájából tanulni, amikor arról döntünk, magunkra veszünk e egy problémaforrást? Vagy, hej, ráérünk arra még! Majd amikor 100-200 ezer muzulmán él Magyarországon annak minden "előnyével és hátrányával" együtt? Előnyöket mondjuk nehezen tudok elképzelni. Kulturális sokszínűség? Akkor már inkább támogassuk a liberálisok keleti utazásait. Csak nehogy aztán ott pl. közszemérem sértésért még lenyakazzák őket az antiliberalizmus nevében! :)

a nagy hohoohooo 2017.09.11. 11:48:10

@pelinkovac: Ha nem megy az értő olvasás ,csak a fantáziálás szedjél John Nethem bogyót...hehee....tuti a szellemi sötétség......

JFK-alapítótag 2017.09.11. 11:57:08

@chrisred: Tedd azt. Méregtelenít. Megkönnyebbülsz utána.

a nagy hohoohooo 2017.09.11. 12:00:38

@pelinkovac: Nem vitatkozunk, mert azt nem tudunk. Ahhoz érvek kellenek, az érvekhez tudás kell. Lóf@szt!. Mi megsértődünk. Azonnal, és halálosan. Mert aki ellentmond, az ellenség. Az nekünk akar rosszat.Egyszer szeretnék látni egy ilyen "ÍKÚ"vitézt", ahogy spontán, egy utcai kérdésre elmagyarázza, hogy mi az a lipsi és mit képvisel pl a gazdaságpolitikájuk, szerintem lövésük nem lenne - csak ezt hallotta, és ettől akkor ő már valaki... menny szerezz diplomát te idióta...Csak halkan szólok,hogy nehogy megijedj a szellemi sötétségben ami a szemed mögött van.Ha pl. kezdetnek elmagyaráznád a tanulatlan ostoba Fidesz híveknek, hogy mi is az a liberalizmus, azzal valóban sokat nyerhetnék. Kevesebb lenne a tudatlan hülye, akik gondolkodás nélkül ismételgetik amit a vezér a szájukba adott - anélkül, hogy legalább főbb fogalmak jelentését ismernék.Biztos olyan "baloldali liberális" mint Orbán volt a 90-es években ! "1992. szeptember 4.
A Fiatal Demokraták Szövetségét (Fidesz) pénteken, a kelet-közép-európai térségből elsőként, teljes jogú tagként felvették a több mint hatvan pártot és csoportot tömörítő Liberális Internacionálé (LI) teljes jogú tagjai közé ! "1992. szeptember 5.
Orbán Viktort, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetőjét a Liberális Internacionálé egyik alelnökévé választották, a nemzetközi szervezet szombaton Mainzban véget ért 45. Kongresszusán". Ilyen egy köpönyegforgató életútja, Ifjúkommunista, Baloldali, Liberális, Jobboldali konzervatív keresztény végül közelebb a szélsőjobbhoz mint a jobbközéphez !
Ha meg esetleg még azt is elmesélnéd nekik - afféle történelemóra gyanánt - hogy a Fidesz ultraliberális pártként látta meg a napvilágot és hogy maga Orbán Viktor volt a legnagyobb liberális Magyarországon .Sőt a Liberális Internacionálé alelnöke is- egészen 1994-ig, amikor a választási vereségből rájött, hogy populizmussal több szavazatot lehet nyerni, hisz megvezethető hülyéből mindig több lesz.
Itt az alkalom. Meséld már el nekünk, hogy mi a liberalizmus.
Igen, amennyiben a liberalizmus definíciója nálad az, "mindenki azt mond és azt csinál, amit akar, és minden más le van szarva". Ez ugyanis pont úgy hangzott, mintha a liberalizmus kizárná a társadalmi érdekek érvényesülését, ami viszont nem igaz.
A liberalizmus lényege az, hogy egy társadalom tagjai olyan lehetőségeket is megismerhessenek, mérlegelni tudjanak, ami esetleg maguktól eszükbe sem jut, és ne csak azt "nemzetileg konzultálják", amit az elit arra érdemesnek gondol.
Csak a mélységes ostobaságodat és tudatlanságodat teszed ki itt a kirakatba minden nap.A Fidesz-NER-Nemzetthy Elhülyítés Renccere is "liberális" - amolyan "nemzeti liberális". A klerikális irányzat pedig amolyan "keresztény liberális". Ma nincs olyan politikai irányzat Magyarországon, amely valamilyen formában ne lenne "liberális". Csakhogy ennek semmi köze a klasszikus liberalizmushoz, azaz a liberális szabadságeszméhez. Amihez köze van, az a "szabadosság", vagyis hogy NEKEM SZABAD, meg az engem támogató "hivek" körének szabad, a politikai ellenfélnek NEM SZABAD.
Ez a szabadosság nem liberalizmus, hanem NEOLIBERALIZMUS, mert nem szabadságeszmét tükrözz, hanem tisztán gazdasági érdeket - mégpedig egy nagyon pontosan körülírható érdekszférának a gazdasági érdekeit.
Hol vagytok ti az osztrákokhoz, a németekhez, a franciákhoz, a hollandokhoz, a svájciakhoz, ti sötét mélymagyarok.Csak épp ahol liberális piacgazdaság működik , ott kivétel nélkül jólét van , és volt ezelőtt 50 éve is ! Tudjuk van egy réteg jobb oldalon akinek példaképe , hol egy arab ország , a másiknak , épp Oroszország , Törökország vagy Azerbajdzsán , ezekre az országokra az illiberalizmus a populizmus a jellemző , gazdaságilag elmaradtak , kilátástalanság van ezek országokban , és kivétel nélkül sokak számára nyomor ! Kinek kel ilyen , ki szeretne ilyenbe élni , ? Mert az megpróbálhatja !A liberalizmus lényege az, hogy egy társadalom tagjai olyan lehetőségeket is megismerhessenek, mérlegelni tudjanak, ami esetleg maguktól eszükbe sem jut, és ne csak azt "nemzetileg konzultálják", amit az elit arra érdemesnek gondol..Kizárólag azok az országok vannak élvonalban, ahol demokrácia van. S a demokrácia az természetesen liberális. Ezt minden kisgyerek is tudja Nyugaton.

John Nethem 2017.09.11. 12:01:50

@a nagy hohoohooo:
"...Csakhogy szeptemberben született egy másik döntés is, további 120 ezer fő áttelepítéséről. Ebben az esetben egy kötelező kvótarendszert írtak elő, és Magyarországot 1294 menekült befogadására kötelezték.
-Az Európai Unió bírósága szerda délelőtt kimondta, hogy jogszerű az egyetlen kvótadöntés, ami Magyarországra is vonatkozik..."

Hogy képben légy:
eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/?uri=CELEX:32015D1601

De mint látható a határozatban a 1294 fő menekült csak az olaszoktól 15.660 főből, és a görögöktől 50.400 főből jön össze (vagyis a 66 ezerből jön ki a magyarokra eső 1294 fő) , és még marad 54 ezer elosztandó, ugyanilyen arányban....

4. cikk

120 000 kérelmező áthelyezése más tagállamokba

(1) 120 000 kérelmezőt a következők szerint kell más tagállamokba áthelyezni:
a)
15 600 kérelmezőt kell áthelyezni Olaszországból a többi tagállam területére, az I. mellékletben foglalt táblázatnak megfelelően.
b)
50 400 kérelmezőt kell áthelyezni Görögországból a többi tagállam területére, a II. mellékletben foglalt táblázatnak megfelelően.
c)
54 000 kérelmezőt kell áthelyezni a többi tagállam területére az I. és II. mellékletben foglalt létszámokkal arányosan, vagy e cikk (2) bekezdésével összhangban, vagy pedig e határozatnak az 1. cikk (2) bekezdésében és az e cikk (3) bekezdésében említett módosítása útján.
(2) 2016. szeptember 26-tól az (1) bekezdés c) pontjában említett 54 000 kérelmezőt az (1) bekezdés a) és b) pontjából következő arányban át kell helyezni Olaszországból és Görögországból a többi tagállam területére, az I. és II. mellékletben foglalt létszámokkal arányosan. A Bizottságnak javaslatot kell benyújtania a Tanács számára az áthelyezendő személyek tagállamonkénti létszámára vonatkozóan.
(3) Amennyiben a Bizottság 2016. szeptember 26-ig úgy ítéli meg, hogy a helyszíni helyzet változása indokolttá teszi az áthelyezési mechanizmus módosítását, vagy hogy valamely tagállamban harmadik országok állampolgárainak a migrációs áramlások jelentős megváltozása miatti hirtelen beáramlása következtében szükséghelyzet alakult ki, adott esetben – a várhatóan kedvezményezett tagállam véleményének figyelembevételével – megfelelő javaslatokat nyújthat be a Tanácsnak az 1. cikk (2) bekezdésében említettek szerint.

6. cikk

Az e határozat hatálya alá tartozó, nemzetközi védelmet kérelmezők jogai és kötelezettségei

(1) E határozat végrehajtása során a tagállamok elsődlegesen a gyermekek legfőbb érdekeit szem előtt tartva járnak el.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(2) A tagállamok gondoskodnak arról, hogy az e határozat hatálya alá tartozó családtagokat ugyanannak a tagállamnak a területére helyezzék át. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(3) A kérelmező áthelyezésére vonatkozó határozat meghozatalát megelőzően Olaszország és Görögország a kérelmező által – ténylegesen vagy ésszerű feltételezés alapján – megértett nyelven tájékoztatja a kérelmezőt az e határozatban meghatározott áthelyezési eljárásról.
(4) Ha a kérelmező áthelyezésére vonatkozó határozat megszületett, a tényleges áthelyezés előtt Olaszország és Görögország írásban értesíti az érintett személyt az áthelyezésére vonatkozó határozatról. Utóbbi határozatban meg kell jelölni az áthelyezési céltagállamot.
(5) Azt a nemzetközi védelmet kérelmező vagy abban részesülő személyt, aki anélkül lép az áthelyezési céltagállamtól eltérő másik tagállam területére, hogy teljesítené az e másik tagállamban való tartózkodás feltételeit, azonnali visszatérésre kell kötelezni. Az áthelyezési céltagállamnak vissza kell fogadnia a szóban forgó személyt.

John Nethem 2017.09.11. 12:04:22

@a nagy hohoohooo: Neked érveid ????? Neked csak az ERED VER, meg a szád jár, teli gyűlöletkeltő- személyeskedő-jelzőosztogatással.

John Nethem 2017.09.11. 12:07:44

@Ballib cenzúrázók réme 25: Biztos sérelmezte a bíró, hogy nem őt cibálták el az erdőbe.......

legyetek 2017.09.11. 12:10:27

@a nagy hohoohooo: Neked és a hozzád hasonló mocskosszájú kommentelőknek óriási felelőssége lesz abban, ha Orbán megint 2/3-ot kap. Az a stílus amit képviseltek rothadó trágyaként taszítja azokat, akik NEM akarnak Orbánra szavazni, de megriadnak attól, amit ti képviseltek.

Szedjétek össze magatokat, ha pedig erre képtelenek vagytok, inkább hallgassatok, mert amit csináltok, azzal csak gátoljátok egy konstruktív ellenzék felépítését.

John Nethem 2017.09.11. 12:16:09

@a nagy hohoohooo: Mindekinek joga van megjavulni az élete során .... :-) Még neked is !!! :-)

2017.09.11. 12:17:56

@a nagy hohoohooo: Jajjistenem... továbbra sem megy az értő olvasás... szerinted miért is csökkent a 'bevándorlás' augusztusban? Mert addig gyakorlatilag ugyanazon tempóban ment, mint az előző két évben, Talán azért, mert az olaszok bekeményítettek és a 'civil' embercsempészek sem merték tovább feszíteni a húrt. Mondom: ha nincs vizitaxi, nincsenek kiránduló hajók, akkor úszni kell... az meg ugye nem megy :)
Kattoghatsz, hogy jé, megállt az áradat, de ne feledkezz meg az okokról. Nem az az ok, hogy nem jönnének, hanem az, hogy egy természetes 'kerítés' állja útjukat.
Hooooohohhóóóóó

John Nethem 2017.09.11. 12:20:44

@a nagy hohoohooo: Megnéztem, mi is ez a Liberális Internacionálé....

Meglehetősen vegyes bagázs......
Andorra, Burkina Fasino.... Grúzia.... finnországi svéd néppárt... kubai liberális unió....Guatemala: Patrióta Párt .....Guinea: Republikánus Erők Uniója ..Marokkó: Populista Mozgalom.....Srí Lanka: Srí Lankai Liberális Párt...

Hogy csak a prominensebbeket említsem :-)

Orbán helyében én is szégyellném......

chrisred 2017.09.11. 12:23:43

@Dorottya Veres: A lényeges körülmény kimaradt, hogy az olaszok kétoldalú megállapodást kötöttek a líbiai kormánnyal, hogy az olasz hadihajók használhatják a líbiai felségvizeket és átadhatják a tengeren talált, Líbiából érkező személyeket a líbiai hatóságoknak.

John Nethem 2017.09.11. 12:27:41

@a nagy hohoohooo: "...A liberalizmus lényege az, hogy egy társadalom tagjai olyan lehetőségeket is megismerhessenek, mérlegelni tudjanak, ami esetleg maguktól eszükbe sem jut, és ne csak azt "nemzetileg konzultálják", amit az elit arra érdemesnek gondol...."

AHA !! És akkor jössz te, teszel úgy mint a LIBERÁLIS ELIT, és gyakorlatilag ugyanazt cselekszed, amitől óvod az embereket... Mert te vagy a LIBERÁLIS ELIT, aki megmondja a tévedhetetlen tutit, és a te szádból még az ócsárlást is el kell fogadnunk, mert persze szerinted az más kategória....

Feketecsuklya 2017.09.11. 12:28:27

@chrisred: csak az általa írtakat erősíti

Che21 2017.09.11. 12:33:44

Azért a ballibsi hazugságokat könnyebb összegyűjteni:

1. "menekültek"

Mi a faszom elől menekül valaki Röszkénél?

2. A migráncs hasznos.

Miért akarják az államok, ahol a haszon lecsapódott, a hasznot erőszakkal szétosztani?

3. A migráncsokkal nem jönnek terroristák.

Láttuk.

4. A kerítés nem old meg semmit.

Azért épített azóta mindenki más is.

Stb., stb., stb.............

chrisred 2017.09.11. 12:36:15

@Feketecsuklya: Nem. Az alapállítás az volt, hogy az érkezők számának csökkenését nem a kerítés, hanem a törökökkel kötött megállapodás okozta. Ez az olasz-líbiai megállapodás lényegében a török megállapodás alternatívája egy másik útvonalra.

Tom66 2017.09.11. 12:49:51

Minden egyes pont cáfolható, színtiszta maszatolás. Nem ártana, ha az Indexes firkászok felébrednének Csipkerózsika álmukból és végig olvasnák a régebbi cikkeiket. Egy évvel ezelőtt, még a tényét is tagadták a bevándorlásnak. Teljesen egyértelmű és világos, hogy a végső cél a nemzetállamok és ezzel együtt az európai hagyományok/ünnepek/jelképek eltörlése.

JFK-alapítótag 2017.09.11. 12:52:09

@chrisred: Bocs, úgy látszik elnéztem. Helyesen:

@moonlight777:

" Szerintem meg ez a blogbejegyzés a tömény hazugság...hányok tőle.."

Tedd azt. Méregtelenít. Megkönnyebbülsz utána.

2017.09.11. 12:54:34

@chrisred: Ahogyan felépült a kerítés és lezárult a határ (meg ugye a büntetőjogi körülmények is változtak) azonnal visszazuhant a beáramlás. Még a német-török megegyezés előtt. Annyi történt, hogy az útvonal eltolódott a horvátok majd a szlovének irányába... a német török megállapodás természetesen segített, de az időrend lényeges.
www.knack.be/nieuws/wereld/jaap-de-hoop-scheffer-viktor-orban-doet-wat-europa-zou-moeten-doen/article-longread-620947.html

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.11. 12:56:34

@Tom66:

Pontosan így van.

Identitás nélküli nemzetben Soros bábjai sokkal stabilabb többséget tudnak szerezni, így irányítani tudják az országot, bagóért megvenni az erőforrásokat, és kizsákmányolni az embereket.

A másik blogban Soros egyik csicskása épp a Tesco-s dolgozókat ekézi, hogy tüntetni merészelnek az elegemvan blogban.

a nagy hohoohooo 2017.09.11. 13:00:19

@John Nethem: De veled ellentétben én tényekkel érvelve megindokoltam a véleményem!Nos, ki is a hülye? :)
Azt olvastam, csak az horkan fel, ha az anyja erkölcseit pejoratív értelemben emlegetik, ha az illető nem biztos az anyja erkölcseiben.így van ez tapasztalatom szerint a nagyonmélymagyarkodókkal is.Nincs szellemi vakság elleni gyógyszerem.

Mi az a menekültkvóta?

Az a lefektetett eljárás, amellyel összesen 160 ezer menekült „szétosztását” akarják elérni az uniós tagállamok között. A cél az volt, hogy enyhítsék a Görögországra és Olaszországra nehezedő migrációs nyomást, sőt, először még Magyarországra érkezett menekültek átvételéről is szó volt.

Ha Magyarországtól akartak átirányítani menekülteket, akkor nekünk miért kellene befogadnunk bárkit is?

Mivel uniós „küszöbország” vagyunk a menekültáradatban, 2014-15-ben megnőtt a menedékkérők száma Magyarországon. Azonban gyorsan az is kiderült, hogy többek között a menekültek befogadásának körülményei miatt senki sem szeretne itt maradni. Ezért lettünk kibocsátóból befogadó ország.

Miért erőlteti Brüsszel a menekültek szétosztását?

Nem Brüsszel erőlteti a menekültkvótát, hanem az EU működését szabályozó Lisszaboni Szerződés egy pontja rögzítette, hogy ha bármely tagállamot a menekültek áradata éri el, akkor a tagállamok vezetőit tömörítő Európai Tanács (ET) rendkívüli intézkedéseket vezethet be.

Ettől még miért kellene nekünk bárkit befogadni?

Azért, mert az ET 2015-ben két döntéssel 40 ezer, illetve 120 ezer szétosztásáról döntött. Magyarország ezt a döntést támadta meg az Európai Bíróságon Szlovákiával együtt és végül elutasította a testület a keresetét.

Magyarország beleegyezett ebbe?

Magyarország nemmel szavazott a 2015-ös döntésekkor, azonban ezeket a döntéseket minősített többséggel hozta meg az ET, vagyis a tagállamok lakosságának 65 százalékát képviselő szavazatra volt szükség. Az ideiglenes intézkedés ellen csak Csehország, Románia, Szlovákia és Magyarország szavazott. Vagyis ránk is vonatkozik a döntés.

Az Orbán-kormány következesen elutasítja a kvótákat.

Nem. A Tanács ugyanis 2016 februárjában is ülésezett, és az itt született döntések sorában olvasható az is, hogy a „tavaly decemberi szétosztási döntéseket minden elemükben végre kell hajtani.” Ezt jóváhagyta Orbán Viktor is. Az ET üléseit lezáró, következtetéseknek hívott dokumentum nem jogszabály, de kötelező érvényű a tagállamokra. Valójában a kvótaper után is azt mondta Orbán Viktor, hogy elfogadjuk az Európai Bíróság döntését, de a kormány nem változtat a politikáján.

A magyarok népszavazáson mondtak nemet a menekültek befogadására, ez nem elegendő?

A tavaly őszi népszavazás a 2010 után elfogadott jogszabályok alapján zajlott, és nem volt érvényes. Továbbá a kormány képviselői is elismerték, hogy érvényesség esetén sem járt volna semmilyen jogi következménnyel az eredmény.

Ha Magyarország enged, további tízezrek, százezreket is ránk erőltethetne az EU?

Erről soha nem is volt szó. A két évvel ezelőtti döntés kizárólag a 40+120 ezer, Görögországban és Olaszországban rekedt menekültre vonatkozott és ideiglenes eljárást rögzített.

Miért éppen 1294 menekültet kellene befogadnunk?

Az ET döntése az országok lakosságszáma, a GDP-je, a 2010 és 2014 közötti menedékkérelmek száma, valamint a munkanélküliségi ráta alapján számította ki az egyes tagállamokra jutó kvótákat.

Ennél kevesebb menekültet nem is fogadhatnánk be?

A kvótákon túl a tagállamok valójában vállalásokat tettek, hogy hány embert tudnak befogadni. A legújabb, szeptember eleji adatok szerint például eddig Németország 12500 ember befogadását erősítette meg, a rá eső 19700-as kvótával szemben. Kizárólag kisebb tagállamok (például a baltiak, illetve Luxemburg) vállalták a rájuk esőnél nagyobb számú ember átvételét.

De miért Brüsszelben dől el, hogy ki éljen Magyarországon?

Nem Brüsszelben dől el, és nem feltétlenül kell Magyarországon élniük az ide áthelyezett embereknek. A kvótarendszer arról szól, hogy a menekültek kérelmét abban az országban bírálják el, ahová átirányították őket. Abban az ország kell eldönteni, hogy az illető jogosult-e védelemre. Aki ezek után nem jogosult a menekült-, a menedékes-, az oltalmazotti- vagy a befogadotti státuszra azt vissza is lehet toloncolni a hazájába.

Ezek szerint kaphatunk 1294 terroristát is, akiről mi dönthetünk?

Egyáltalán nem, hiszen a szűrést az átvevő országok végzik és ők dönthetnek arról, hogy ki érkezzen hozzájuk.

Ha itt lennének a menekültek, akkor nekünk kellene eltartanunk őket?

A menekültkvóta rendszeréhez uniós forrást is rendeltek: az EU minden egyes kérelmező mellé adna 6000 euró rendkívüli támogatást, nagyjából 2 millió forintot.

Minden nációból érkezhetnének hozzánk menekültek?

Nem. Eritreából, Irakból és Szíriából, kifejezetten veszélyeztetett területekről menekülők kerülnek bele a szétosztásba.

Mi a garancia arra, hogy a menekültek egyáltalán az országban maradnak?
zoom.hu/2017/09/08/minden-amit-tudni-szeretnenk-a-menekultkvotarol

John Nethem 2017.09.11. 13:07:07

@a nagy hohoohooo:

"..Nem Brüsszelben dől el, és nem feltétlenül kell Magyarországon élniük az ide áthelyezett embereknek. A kvótarendszer arról szól, hogy a menekültek kérelmét abban az országban bírálják el, ahová átirányították őket. Abban az ország kell eldönteni, hogy az illető jogosult-e védelemre. Aki ezek után nem jogosult a menekült-, a menedékes-, az oltalmazotti- vagy a befogadotti státuszra azt vissza is lehet toloncolni a hazájába..."

MELLÉBESZÉLÉS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nem az elutasítottak a lényeg, hanem akik MARADNAK !

Ez volt a kérdés már 400 hozzászólással előrébb is, de arra SUNYI HALLGATÁS volt a válasz.....

a nagy hohoohooo 2017.09.11. 13:08:51

@John Nethem: Bakker te gyengébb vagy, mint gondoltam. Nem sokat beszélek, csak keveset értesz meg, nagy különbség.
Azért pofázok bele, mert dühít, ahogy a hülyéket szemérmetlenül felhasználják a hatalmuk érdekében, terelgetik őket, és már csak az számít ebben az országban, hogy ezek a megvezetett bolondok mit "akarnak". Ez mindenki bőrére megy, nem csak a tiedre, meg a párttársaidéra.
De nyilván ez is sok volt már neked, felét sem érted.

1992. február 8. - A Fidesz negyedik kongresszusa szombaton ellenszavazat nélkül elfogadta a pártnak a Liberális Internacionáléhoz való csatlakozását kezdeményező javaslatot.

(...)1999. február 28.
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke tartja a Liberális Internacionálé(LI) szerdán kezdődő kétnapos brüsszeli kongresszusán a megnyitó beszédet. Orbán Viktor rámutatott, hogy a kelet-közép-európai rendszerváltások sikeréhez szükség volt a liberális gondolkodás megújítására. A rendszerváltó országok kormányainak kulcsfeladata ugyanis egy nem tipikusan liberális kihívás, egy új állam építése volt. A sikert igazolja, hogy ma a kelet- és közép-európai térségben négy államban – Észtországban, Lettországban, Szlovéniában és Magyarországon – vezető és további kettőben – Szlovákia és Románia – jelentős koalíciós szerepet töltenek be a szabadelvű pártok.
“A térség sok országban már a posztkommunizmus is véget ért. Magyarországon ez a liberalizmus megújulásával volt lehetséges” – szögezte le a miniszterelnök. A megújulás elemei közé sorolta az értékek világossá tételét, az egyéni szabadság és a jogérvényesítés határának megtalálását, a kábítószerrel és a bűnözéssel szembeni fellépést, valamint a családi értékek, a nemzeti hagyományok és a kulturális örökség megőrzésének
vastagbor.atlatszo.hu/2014/07/27/liberalis-internacianale/

2000. október 28. - A Liberális Internacionálé (LI) ottawai kongresszusán tudomásul vette a Fidesz kilépését a szervezetből, de annak okait a csütörtöki végrehajtó bizottsági ülés résztvevői elfogadni nem tudták.

Persze lehet mentegetni őket, hogy fiatalon liberálisak voltak, most meg már teljesen más irányba mennek és ez tök természetes dolog, csak ez ettől még nem lesz igaz. Na jó, azért vannak akik tudnának gondolkodni, de inkább úgy döntöttek hogy nem fognak. Félrefordítják a fejüket, befogják a fülüket ha olyannal kéne szembesülni ami kellemetlen lenne. Mert egy a tábor, egy a zászló. Aki nem velük van az ellenük. És aki ellenük van annak nincs az állami szférában állás, megbízás, pályázatnyerés, szerződés meghosszabbítás, támogatás, kinevezés, saját törvény, utazgatás, olcsó hitel, lakás, van viszont állandó ellenőrizgetés meg rágalomhadjárat, államosítás, stb....Több 100 ezer ember egyszerre nem fog véleményt változtatni a vezér miatt. Ez egy vallási szekta. orbánviktor az orrodnál fogva vezet benneteket, törődjetek ebbe bele. Ez az igazság. :)

felső határ nincs 2017.09.11. 13:11:21

a ballibek csúnyán beszaladtak a faszerdőbe a migrikérdéssel, hát kimaxolják

Orbánnak ez olyan jól jön mint egy falat kenyér

2017.09.11. 13:14:49

@a nagy hohoohooo: "A legújabb, szeptember eleji adatok szerint például eddig Németország 12500 ember befogadását erősítette meg, a rá eső 19700-as kvótával szemben. "

Ezzel szemben mennyit is fogadtak be? 7 852-t :)
"Ha Magyarország enged, további tízezrek, százezreket is ránk erőltethetne az EU?"

Ezzel szemben Merkel elutasítja a felső limitet :)

" az EU minden egyes kérelmező mellé adna 6000 euró rendkívüli támogatást, nagyjából 2 millió forintot."

Jó... és az mire is elég? fél-egy évre... fél-egy évig leszenk itt?

a nagy hohoohooo 2017.09.11. 13:17:25

@John Nethem: Türelmes vagyok mint az agyturkász a vissza-visszaeső hülyegyerekhez heheee..
Orbán Viktor lenyelte a békát és elismerte: a kvóta jogszerű.
Mi történt?

Orbán Viktor valószínűleg megértette, hogy a Brüsszellel folytatott harcban a luxemburgi döntés nyílt visszautasítása túlmenne a Fidesz pártcsaládja által tolerált határon.

A kormányfő jogvégzett ember. Ha valaki, ő pontosan tudja, hogy a bírósági döntések elutasítása a jogállamiság végét jelenti. Ha valami jogerős döntésig eljut, azt a felek tudomásul veszik. Hogy valakinek az nem tetszik, az a bírósági eljárások természetéből fakad – magyarázta a hvg.hu kérdésére csütörtökön Alexander Thiele államjogász. Egy per azért indul, mert a felek között véleménykülönbség áll fenn. A végén így bajosan születik olyan döntés, ami mindenkinek jó. A jogbiztonság az, hogy a vesztes fél is önként aláveti magát annak.

Orbán Viktor tehát tudta, hogy az ítélet visszautasítása a jogállamiság tagadása. Olyan, amit nem tud az Európai Unióban megvédeni. Ha tovább akar provokálni, harcolni és ehhez szövetségeseket megnyerni, akkor a védhetetlen álláspontot el kell engednie.
A hét elején még Manfred Webert éltette a magyar kormánypárti sajtó, amiért az Európai Parlament néppárti frakcióvezetője azt mondta, hogy a hazai határkerítésért kért uniós hozzájárulást nem lehet csípőből visszautasítani. Ezt úgy értelmezték fideszes körökben, hogy a konzervatív pártcsalád ebben a dologban Orbán oldalán áll (mellékszál, de a hozzájárulást visszautasító Jean-Claude Juncker maga is néppárti). Csak hát Weber mindössze tiszteletteljes elbánást kért a magyar felvetésre adott válasznál.

A bírósági döntés után nem volt ilyen ködös a közlése. Háromrészes Twitter-üzenetében úgy fogalmazott:

A bíróság megerősítette migrációs politikánkat, elvárjuk, hogy minden uniós ország fogadja el és teljesítse az ítéletben foglaltakat. Itt az esélye, hogy a migrációs kérdésben keletkezett nyílt sebeket begyógyítsuk. Mindannyiunknak közösen kell dolgoznia. Az EU tagállamoknak együtt kell működniük a migráció kapcsán. A szolidaritás nem egyirányú utca. De az emberek aggodalmát is figyelembe kell venni.
.....

A péntek reggeli kormányfői interjúban ennyit tett. Bejelentette, hogy tudomásul vette.

Orbán Viktor magyarán elfogadta, hogy a Magyarországra előírt kötelező kvóta jogos döntés volt.

És most mindenki visszatérhet a ködösítéshez és a csatához.
hvg.hu/itthon/20170908_Europai_birosag_orban_kvotaper_fico_menekoltek_migracios_valsag

2017.09.11. 13:19:11

@felső határ nincs: Társadalmi szinten szinte teljes az elutasítás, de csak erőltetik, nyomulnak, egyre ellenszenvesebb stílusban. Bízom benne, hogy a lelkesedésük 2018 elejéig kitart. Valahogy különös érzékkel választanak olyan témákat, karolnak fel olyan ügyeket, amiktől a választók többsége sikítófrászt kap. Aztán ha egyszer rágörcsöltek, nem engedik, mint valami pittbull.

pelinkovac 2017.09.11. 13:22:26

@a nagy hohoohooo:
Hagyjuk az olyan bonyolult fogalmakat, mint liberalizmus! (Tudom neked, a szellemóriásnak nem bonyolult, bár a magyarázatod azért még kevés egy doktori disszertációhoz, sőt ahhoz is, hogy pontosan megfogalmazd a lényeget.) Beszéljünk egyszerűbb dolgokról! Akarod, hogy az elkövetkezendő években folytatódjon a muzulmán terjeszkedés/térfoglalás Európában?

2017.09.11. 13:24:17

@a nagy hohoohooo: "Orbán Viktor magyarán elfogadta, hogy a Magyarországra előírt kötelező kvóta jogos döntés volt."
A választókat jobban érdekli, hogy a lehetséges eszközökkel és minden szóba jöhető fórumon a választók zömének véleményét igyekezett érvényesíteni. Még akkor is, amikor nyilvánvalóvá lett, hogy nincs eszköz, mód annak érvényre juttatására. :) Jó pont lesz ez 2018.-ban, majd meglátod ;)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.09.11. 13:26:56

@Ballib cenzúrázók réme 25: Inkább a jobbnác hírhamisítók, mint a 888? Tényleg sokkal jobb. Amúgy el is olvastad a yahoo-s cikket, amit linkeltél? Tudod, hogy mit írnak benne?

a nagy hohoohooo 2017.09.11. 13:28:47

@Dorottya Veres: Jajjistenem miért mindig a leghülyébb takonynácit vezénylik ki trollkodni?...hehee ennyi vóna a választék ?....te vónál a FideSStrollok "elittye"?..höhöö hátakkor millen lehet azzajja..hehee...mi ismerjük egymás a faszbukról ,de biztos letiltottál gyáva ,beszari mert nem találom a kamureges profilodat he...
Naszóval dalold szépen a Republic után szabadon:"aki hülye az is marad.." Dorottya Veres kamureges takonynáci troll vagyok,hülye vagyok,az is maradok ,reménytelen vagyok a normális világ számára.hehee.

"Az olasz kormány szerint a számok mérséklődéséhez a líbiai tűzszünet és az tény is hozzájárult, hogy a nem kormányzati szervezetek (NGO-k) hajói már ténylegesen nem léphetnek be a líbiai felségvizekre.

A csökkenés legfőbb oka azonban a cikk szerint a líbiai katonai helyzet stabilizálódásával magyarázható, amely a fegyveres lázadók és a miniszterelnök között megkötött fegyverszünet következménye. Ez részben Emmanuel Macron francia államfőnek köszönhető, a Párizsban megkötött megállapodásnak megfelelően ugyanis a helyi erők elkezdték felvenni a harcot az embercsempészekkel, akik a migránsok szállítását szervezték. Elsősorban azon hálózatok ellen lépnek fel, amelyeket iszlamista milicisták működtetnek – hangsúlyozta az Europe1.

Naki írta ezt?...hát tudnod kéne paszmeg,akinek a seggéből kiengedtek hehee..
magyaridok.hu/kulfold/csokkent-az-olasz-partokra-erkezo-bevandorlok-szama-2126287/

Hát ez olyan:nézegetem magam a tükörben... hm... nem nézek ki teljesen hülyének... és mégis.... ( régen ezt úgy mondtuk, hogy tollas a hátam? Nem? Akkor ne nézzetek madárnak!) Dehát az evolúció.. ,nade ilyen gyorsan gyártja a selejtet?..höhöö..

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.09.11. 13:32:26

@Ballib cenzúrázók réme 25:

1: nem hozzád szóltam. Igaz egy másik magadfajta fideszeshez, de nem hozzád. Ha az is te vagy másik nicknéven, akkor meg figyelj jobban.

2.: Azt írod, hogy nagyobb arányban vannak a menekültek között az erőszakolósak, mint itthon, majd ezt azzal indoklod, mert valaki még videóra is vett egy esetet. Amúgy a kisfiúk nemi abuzálása tudod, hogy hol nagy divat még? És a feleség meg-vakkomondorozása?

Tom66 2017.09.11. 13:33:14

@a nagy hohoohooo: A lényeg nem ez! Tekintsünk el a jogászkodástól, a „mindenki másképp értelmezi” jogszabályoktól és a Lisszaboni illetve Dublini rendeletektől. Egyszerűen idejétmúltak, hiába módosítgatnak rajta folyamatosan, az alapok már régen megrogytak. Az a kérdés, hogy Európa meg tud birkózni kontinensnyi emberáradattal illetve, hogy az európai állampolgárok biztonságát hosszútávon tudja e szavatolni.

2017.09.11. 13:34:41

@a nagy hohoohooo: ???? Te teljesen meghibbantál?
Kétlem, hogy bármi ismeretség lenne köztünk (nem mintha az ellenkezője jelentene bármit is) ... a tiltásról meg annyit, hogy talán eltúlzod a saját fontosságodat. :)
Ja.. és az M.I.-t sem olvasom.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.09.11. 13:36:28

@pelinkovac: Kérdezed: "Akarod, hogy az elkövetkezendő években folytatódjon a muzulmán terjeszkedés/térfoglalás Európában?"

Miért, az LMP akarja? A jobbik akarja? A Momentum akarja? Ki akarja? Csak a fidesz mondogatja, hogy mindenki más akarja, de az olyan jóféle fideszes hazugság. Senki nem akarja, miért is akarná. Bár néhány orvos, mérnök, vagy éppen építőmunkás / szakmunkás jól jönne, mert a fidesz lassan mindet kiüldözi nyugatra. Lenne helye annak a sok stadionpénznek az orvosi fizetésekben ugyebár.

pelinkovac 2017.09.11. 13:36:32

@a nagy hohoohooo:
@John Nethem:

Menekült NEM EGYENLŐ a migránssal. Mindkét oldal csúsztat, de azt kell mondjam, hogy a ballib. oldal (hogy ezzel az egyszerűsítéssel éljek a kioktatás után is) sokkal inkább. A "menekültek" túlnyomó többségének ugyanis esze ágában sincs visszatérni a hazájába, sokkal inkább szeretne csüggeni a nyugati országok ellátórendszerén. Az igazi menekült, miután megszűnik a közvetlen fenyegetettsége, visszatér az országába. Az utóbbi években érkezettek nagy része fiatal férfi, akik nem ritkán a családjukat hagyták hátra egy háborús övezetben (állítólag). Ez mennyire életszerű?
Persze hagyhatjuk a migránsozást, menekültezést is. A kérdés akkor is az marad, hogy hosszú távon káros vagy kedvező következményei lesznek e az "új népvándorlásnak"? Egyelőre csak a káros következmények mutatkoznak.

2017.09.11. 13:37:27

@Tom66: Mára teljes az egyetértés a nyugati politikusok között (leszámítva pár elmeháborodottat) abban, hogy a problémát ott kell megoldani, ahol jelentkezett. Nem az Eu határain belül. Olcsóbb, hatékonyabb és hosszabb távú megoldást jelentene.

2017.09.11. 13:40:06

@Narancs illatú fingola: "Bár néhány orvos, mérnök, vagy éppen építőmunkás / szakmunkás jól jönne, "
Bizony, jól jönne. Csak arról nem nagyon jön egy sem. Várjunk még?

a nagy hohoohooo 2017.09.11. 13:40:14

@Dorottya Veres: Gyenge felfogású takonynácim ,nem választás,hanem felmérés: a birkatáborról .Egyébként marha könnyű nyerni a FideSS gazdidnak ,csak megint a bevált demokráciában tisztességtelen eszközöket kell alkalmazniuk,a csalás már a választási törvényben bele van foglalva
Ahogy 2014-ben is:Végleges EBESZ jelentés:
A magyar kormány tisztességtelen előnyt élvezett az országgyűlési választásokon.
www.osce.org/hu/odihr/elections/116760?download=true

Ami tisztességtelen az csalás .
1998 óta nem szavaztak ilyen kevesen a Fideszre
A Fidesz kétharmad-közeli eredményét egészen különös megvilágításba
helyezi, ha megnézzük, a párt listája hány szavazatot kapott az elmúlt
négy választáson.
1998-ban 1,34 millióan szavaztak Orbánékra.

2002-ben 2,31 millióan.

2006-ban 2,27 millióan.

2010-ben 2,7 millióan.

2014-ben pedig körülbelül 2,1 millióan.
Ráadásul az adatsorok nem is hasonlíthatók össze egy az egyben, mivel
most a honosított magyarok is leadtak 88 ezer szavazatot, márpedig ezek
95 százaléka a Fideszt erősíti.
Vagyis a Fidesz kevesebb szavazattal szerezhet ismét kétharmadot, mint amennyivel 2002-ben és 2006-ban is kikapott.

Azt, hogy a választási rendszer átírása
mennyire a Fidesznek kedvezett, tökéletesen bemutatja az alábbi diagram.
index.hu/belfold/valasztas/2014/04/07/1998_ota_nem_szavaztak_ilyen_kevesen_a_fideszre/
Látható, hogy négy év alatt a Fidesz pártlistás szavazatainak aránya 52,7 százalékról 44,6 százalékra csökkent, de a parlamenti mandátumaránya érdemben nem változott. Ugyanakkor a baloldali
pártszövetség a négy évvel ezelőtti MSZP-s eredménynél több mint 6 százalékkal jobb eredményt ért el (19,3 százalék után 25,7 százalékot), a
parlamenti képviselete azonban 15,3 százalékról csak 19,1 százalékra emelkedett.
És itt van a kutya elásva:"Azt, hogy a választási rendszer átírása mennyire a Fidesznek kedvezett,"
Persze, az hogy gyakorlatilag a teljes választást, törvényhozással csalta el a Fidesz, nem menti az ellenzéket teljes mértékben. De részben
azért enyhítő körülmény, hogy nem lehet úgy versenyt nyerni, ha valaki a másik célvonalát mindig arrébb teszi, a sajátját meg közelebb....Mert ez történt.
A Fideszre írt választási törvény gyakorlatilag nem engedett mást győzni.
Az egész Európa tudja ,hogy csalással szereztetek 2/3-ot Elfelejted megemlíti a TÉNYT, hogy nem az ország kétharmada szavazott a felcsúti kisvasutasra és bandájára, hanem a parlamenti mandátumok kétharmada lett az övé a megbuherált és személyre szabott választási törvény miatt. voltak manipulációk: a választási körzetek megváltoztatása, a határon túli trianon-magyaroknak állampolgárság osztogatás, levélszavazás lehetősége ezek számára, a külföldön dolgozó magyarok számára a szavazás megnehezítése, többnyire lehetetlenné tevése. Igen, ezek egyenlők a választási csalásokkal .
A birkák meg vezényszóra utálják a liberálisokat, amerikát, a menekülteket, a CEU-t, a Sorost, a Botkát, a pápát, a Junckert, a Merkelt, a migránsokat , a Botkát, a Vonát, az amerikai nagykövetet, a baloldalt, az uniót, a fiatalokat mert tünteni mernek a korrupció,a lopás,a diktatúra ellen, az Omabát, a tanárokat, a diákokat , a Sándor Máriát, a Juhász Pétert, a fütyülni merészelőket stb, stb, stb........ Ezzel a választási törvénnyel, ha a ló összefog a szamárral sem lehet leverni Orbánt a trónjáról. Mert így van megcsinálva a törvény. Ám ha mégis ennek ellenére.... Itt lesz olyan hadd el hadd, hogy kő kövön nem marad. Nem hiába fegyverkeztek fel jó előre (hogy ne legyen feltűnő) a főméltóságok, és nem hiába dolgozik úgy a rendőrség, ahogy. Evidens, hogy nem akarják bevállalni az elszámoltatást. Kerül annyi életbe, amennyibe kerül. Fideszék lőttek maguknak egy országot. Le is lőtték szépen. Aztán meg leamortizálták. Majd szabályosan kirámolták.Hogy erre rámegy az ország gazdasága, a jogrendje, az egészségügyi és az oktatási rendszere, hogy teljesen szétszakad a szociális háló, hogy lassan hatalmas távolságra nyílik az olló a kegyencek és az összes többi között, hogy lassan már a társadalom fele a létminimum alá kerül, hogy nincs számukra életcél, kitörési pont. Hogy az ország tortáját több szeletre vágják, mint valaha korábban, viszont sokkal kevesebben kapják meg ezeket a szeleket, mint eddig valaha az őket nem érdekli.Ti meg itt a választáson rugóztok, Orbán meg röhög a markába. Ne bazdmegolj ezért, hanem gondold végig!

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.09.11. 13:45:47

@a nagy hohoohooo: "tisztességtelen előnyt élvezett"

Azért volt ott pár durva választási csalás is.

A szocik eresztették ki a szellemet a palackból 2002-ben. A fidesz "csak" megszorozta ezerrel.

pelinkovac 2017.09.11. 13:46:33

@Narancs illatú fingola:
Ha senki sem akarja, akkor miről beszélünk?
A munkaerő kiáramlását nem lehet a Fideszre kenni, mert az már sokkal régebben megkezdődött. Az emberek egy része már rég nem a Fidesz vagy más pártok propagandája alapján dönt kérdésekben, hanem ügyek alapján, amik közvetve, vagy közvetlenül érintik. A nézetek sokszor átfedésben vannak, de ez nem jelenti azt, hogy aki ellenzi a bevándorlást vagy bármely más kérdésben egyetért vagy részben egyetért a Fidesz által képviselt állásponttal, az más kérdésekben teljes mellszélességgel kiáll a Fidesz mellett.

chrisred 2017.09.11. 13:48:28

@Dorottya Veres: Mármint a népszavazástól távolmaradó ötmillió véleményét? Bőven elég lenne az is, ha a látszattevékenység helyett végre kezdene valódi kormányzati tevékenységet folytatni az ország lakosságának érdekében. (Vagyis nem a pártelit, nem a szélsőségesek és nem a környező országok lakosainak érdekében.)

a nagy hohoohooo 2017.09.11. 13:50:18

@pelinkovac: Röviden mert már tele van a tököm abban a szellemi sötétségbe belevilágítani hehee...

Mert mi a különbség az integráció és asszimiláció között? Nos az asszimiláció a teljes beolvadás, mikor egy népcsoport teljesen elveszti identitását. Ez az, ami ellen a határon túli magyarok és a kivándorolt magyarok esetében tiltakoznak általában. Persze, akik az etnikai homogenitást tartják kívánatosnak azok jobb lenne, ha hallgatnának.
1.-www.dw.com/en/martin-schulz-and-angela-merkel-in-tv-duel-ahead-of-germanys-election/a-40346434

2.-www.bertelsmann-stiftung.de/fileadmin/files/BSt/Publikationen/GrauePublikationen/Study_LW_Religion-Monitor-2017_Muslims-in-Europe_Results-and-Country-Profiles.pdf

Nem az iszlám teszi a terroristát, hanem a rossz kormányzás.

index.hu/kulfold/2017/09/09/extremizalodas_rossz_kormanyzas_ensz_szahel-ovezet_boko_haram_as-shabab/

Tom66 2017.09.11. 13:51:08

@a nagy hohoohooo: Kissé furcsa az, hogy a balliberális oldal csalásra hivatkozik. Ugyanis, ezen a téren a történelemben igen komoly hagyományai vannak a baloldalnak.

chrisred 2017.09.11. 13:51:25

@pelinkovac: Nem ők kezdték, csak folytatták. De azoktól, akik belekezdtek, már nincs mit követelni, mert fikarcnyi hatalom sincs a kezükben. Az okokat megszüntetni meg csak az tudja, akinek hatalma van rá.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.09.11. 13:52:28

@pelinkovac: "A "menekültek" túlnyomó többségének ugyanis esze ágában sincs visszatérni a hazájába"

Az ENSZ menekültügyi egyezményében - amit Magyarország aláírt kétszeresen is - nem szerepel olyan kitétel, hogy mit akar a menekült. Ha jogosult a menekültstátuszra, akkor az aláíró országok vállalják, hogy meg is adják neki. Ennyike.

"A kérdés akkor is az marad, hogy hosszú távon káros vagy kedvező következményei lesznek e az "új népvándorlásnak"?"

Ha nem telepítünk be népességet, Magyarország lakossága kihal. Ha ezt nem akarod, akkor azon lehet vitatkozni, hogy besenyőket vagy kínaiakat akarsz betelepíteni.

A kormány dolgozik azon, hogy a magyar népességhez képest az afgán kecskepásztorok is túlképzettek legyenek. A PISA teszt szépen mutatja ennek sikerességét. Sajnos nagyon lassan halad az egyetemek bezárása.

Magyarország a múltban soknemzetiségű országként volt sikeres. A mostani kurzus meredek lejtmenet.

2017.09.11. 14:02:15

@a nagy hohoohooo: Sok beszédnek sok az alja. a Fidesz a régi választási rendszerben 2010-ben is jól elporolta a diszes kompániátok, meg az újban is... magyarázgathatod ahogyan akarod, nyolc év alatt nem voltatok képesek kilépni a budapesti fészekből és végre országos méretekben gondolkodjatok. Nem vagytok képesek szignifikánsan növelni a szavazóbázisotokat, nincsenek egyéni jelöltjeitek pár budapesti körzetet leszámítva. Milyen választási rendszerre vágytok? Angolra? Franciára? Mert ami itt volt, két különbözőn egyformán buktatok. És a sánta kutyát nem érdekli a nyavajgás, hogy ennyi, vagy annyi ember nem ment el választani... Há' miért nem vittétek el őket? Talán azért nem mentek el, mert sejtették a választás kimenetelét és megfelelt az elképzeléseiknek. :)

a nagy hohoohooo 2017.09.11. 14:04:24

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Eddig úgy tudtam, hogy a hülyéknek kétszer, a komplett hülyéknek háromszor kell elmondani valamit, hogy megértsék, megjegyezzék.
Már van egy újabb kategória.A Fidesz hívőknek naponta háromszor kell ugyanazt elmondani.
Apropó, lehet az agyhúgyköved miatt lemaradtál valamitől ,én emlékszem 2002. FideSS vesztett.Újraszámolás,majd az Erzsébet hídi csata. Utána jött a kokárda, a fehér szalag, a karkötő, az erdélyi szavazás. Mindenkit szét vert, családot, barátokat, határon kívülieket megpróbált megutáltatni a hazaiakkal.
Hazaárulózni sem a baloldal kezdett rémlik?
Miért? Mert nyerni akart! Nem azért mert szereti a magyarokat
Érdekes, hogy 2002-2010 között majdnem napi hír volt az "alvilági leszámolás", hol ezt hol azt ölték meg, hol itt robbant bomba hol ott, autókat, kukákat gyújtogattak ..... és érdekes módon minő nagy nyugalom van 2010 óta! Az ellenállás, a tiltakozás, a tüntetés, a hőzöngés az ellenzék dolga, mindig a regnáló hatalom ellen.
Holott tisztességes választásokon bukott akkorát Orbán és FideSSbandája mint az ólajtó...heheee
MAGYAR KÖZTÁRSASÁG
BELÜGYMINISZTERE

J/1.
jelentés

A 2002. április 7-i és április 21-i országgyûlési képviselõ-választás megszervezésével és lebonyolításával kapcsolatos állami feladatok végrehajtásáról

Elõadó: Dr. Pintér Sándor
belügyminiszter

Budapest, 2002. május
A 2002. április 7-i és április 21-i országgyûlési képviselõ-választás megszervezésével és lebonyolításával kapcsolatos állami feladatok végrehajtásáról

Tisztelt Országgyûlés!

A 2002. április 7-én és 21-én megtartott országgyûlési képviselõ-választás állami feladatainak megszervezésérõl és lebonyolításáról a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény 153. § (3) bekezdésében elõírtaknak megfelelõen az alábbiakban számolok be.

I.

Az országgyûlési választások megtartásának szabályait az országgyûlési képviselõk választásáról szóló 1989. évi XXXIV. törvény, valamint a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény határozza meg. Mindkét jogszabály már az elõzõ választások idején is hatályban volt.
-A választásokban közremûködõk mindvégig biztosították a törvényességet, a jogszerûséget, a választások tisztaságát. Ezt bizonyítják azok a bírósági döntések is, amelyek a jogorvoslatok során születtek, hiszen egyik sem kérdõjelezte meg a törvényes lebonyolítást, az eredmények hitelességét.
A 2002. évi országgyûlési képviselõ-választáson mintegy 140 nemzetközi megfigyelõ regisztráltatta magát. Mellettük az EBESZ munkatársai is figyelemmel kísérték a választások lebonyolítását. Egybehangzóan állapították meg, hogy Magyarországon a 2002. évi országgyûlési képviselõ-választások törvényes rendben zajlottak le.

Az EBESZ átfogó, írásos jelentése még nem készült el, de minden okunk megvan annak feltételezésére, hogy a szóban elmondottakhoz, illetve az elsõ fordulóhoz hasonló véleményük lesz, miszerint:

"A Magyar Köztársaság választási rendszere és az azt alátámasztó közigazgatási szervezet megfelelõ alapot szolgáltat a választási folyamat átláthatóságához, elszámoltathatóságához, a szabad, tisztességes és egyenlõ választások megrendezéséhez.
Ezúton mondok köszönetet minden közremûködõnek azért, hogy hozzájárult a választás sikeres lebonyolításához.

Kérem a Tisztelt Országgyûlést beszámolóm elfogadására!
www.parlament.hu/irom37/0001/0001.htm

2017.09.11. 14:06:29

@chrisred: A választásoktól távol maradók úgy döntöttek, hogy megtartják maguknak a véleményüket. Ami lehetett ilyen is, meg olyan is, nem tudjuk meg soha. Néma szavazónak a kormány (sem ) tudhatja az akaratát. :)
Tőlem lehet kötelező a szavazáson való megjelenés meg lehet akár adófizetéshez kötött szavazati jog is... csak aztán nehogy újfent nagy pofára esés legyen bal/lib oldalon...

2017.09.11. 14:09:57

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Apropos... említed az oktatás színvonalának esését meg az egyetemeket... mi a helyzet a CEU-val? Eltűntek a ködben.. a THE kifelejtette őket a listából:)

a nagy hohoohooo 2017.09.11. 14:10:04

@Dorottya Veres: Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, azt hagyjátok! ...höhöö ismeretlen szerző...hehee..
Így nyert a Fidesz kétharmados parlamenti többséget a szavazatok 44,5 százalékával.
Az előző Fidesz-KDNP kormány által elfogadott választási törvény a parlamenti képviselők számát 386-ról (melyből 176-ot közvetlenül, 210-et pártlistáról választottak) 199-re csökkentette (melyből 106-ot közvetlenül, 93-at pártlistáról választanak meg).

A kisebb méretű parlament lehetővé tette, hogy átrajzolják a választókerületi térképet. Budapest eredeti 23 választókerületét 18 választókerületre csökkentették, amelyek egytől egyig nagyobbak lettek. Ugyanez áll a vidéki választókerületekre is, ahol a 153-ból 88 lett.

Az új választókerületek határainak a meghúzásánál a Fidesz ügyelt arra, hogy a hagyományosan Fideszes választókerületeket tapintatosan kezelje. Ezzel szemben a hagyományosan szocialista és liberális kerületeket gyakran felosztotta és a szomszédos Fidesz kerülethez csatolta. Amennyiben ez nem volt megoldható vagy kívánatos a Fidesz szempontjából, akkor a vélhetően baloldali jelöltre szavazó kerületeket és a körzeteket egybegyúrták. Az eredmény az egyik szakértő szerint egy olyan választási rendszer lett, amelyben a baloldali/liberális jelölteknek jóval több szavazatot kell kapniuk, hogy ugyanannyi helyet szerezzenek meg a parlamentben.

Az új választási törvény eltörölte a kétfordulós választási rendszert. A korábbi választásokon második forduló nélkül csak azok a jelöltek nyertek, akikre a szavazók 50%-a adta le voksát az első fordulóban. Azokban a szavazókörzetekben, ahol a jelöltre leadott szavazatok aránya nem érte el az 50%-ot (vagy a részvételi arány nem érte el az 50%-ot) második fordulót tartottak, ahol az a jelölt nyert, aki a legtöbb szavazatot kapta. Ez lehetővé tette a pártok számára, különösen a szocialistáknak és a liberálisoknak, hogy egymással egyeztessenek, ami gyakran azt eredményezte, hogy egyik-másik jelölt visszalépjen a nagyobb győzelmi eséllyel rendelkező jelölt javára.

A második forduló eltörlése azt jelentette, hogy a jelölteknek nem kell abszolút többséget szereznie a győzelemhez. Továbbá, megszűnt a második forduló előtti „politikai lókereskedés”.

A 2010-es elsöprő Fidesz győzelem során a Fidesz jelöltjei a legtöbb kerületben abszolút többséget szereztek már az első fordulóban. 2010-ben kevés Fideszes jelöltnek nem sikerült abszolút többséget szerezni a második körben.

2014-ben ezzel szemben a 106 választókerületből mindössze 21-ben született abszolút többség a Fideszes jelölt javára. Budapesten csak egy jelölt kapott 50%-nál több voksot, a 7. választókerületben Hiszékeny Dezső ellenzéki képviselőjelölt. Mindössze három Fideszes jelölt kapott 45%-nál több szavazatot. A többi választókerületben a jelöltek – beleértve a hét egyesült ellenzéki jelöltet is – kevesebb, mint a szavazatok 45%-ával került megválasztásra. Nyolc jelölt – beleértve öt egyesült ellenzéki jelöltet is – kevesebb, mint a szavazatok 40%-ával nyert.

Vidéken csak 21 jelölt szerzett 50%-nál több szavazatot. 22 jelölt a szavazatok kevesebb, mint 40%-ával nyert, beleértve a Budapesten kívül megválasztott két ellenzéki képviselőt (Szabó Sándor, Csongrád megye 1. sz. választókerületében és Dr. Varga László Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2. sz. választókerületében).

A 96 közvetlenül megválasztott Fideszes jelölt közül (akik nem a pártlistáról kerülnek a parlamentbe) csak 21 kapott 50%-nál több szavazatot, 34-en 45-50% között, 26-an 40-45% közötti és 15-en 40% alatti szavazattal kerültek az első helyre.

A választási eredményt részben megmagyarázza a szélsőjobboldali Jobbik erős szereplése. Eredetileg 18% körüli eredményre lehetett számítani, de végül 20,5%-ot értek el. Vidéken a Jobbik a Fidesz után második helyre futott be, több választókerületben értek el második helyezést, mint az egyesült ellenzék jelöltjei.
hu.budapestbeacon.com/wp-content/uploads/2014/04/secondplace.png

Tom66 2017.09.11. 14:10:29

@a nagy hohoohooo: Igen, a baloldal nem hazaárulózott, csak szimplán hazaáruló. 1947- óta folyamatosan ezt teszi és sajnos ezen a tényen a "rendszerváltás" sem segített.

pelinkovac 2017.09.11. 14:10:31

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Remélem van terved az iszlám vallás magyarországi integrációjára is. Lehetne akár történelmi egyház is, hisz már majdnem 500 éve is itt volt. 150 évig olyan szépen eléltünk egymás mellett. :) Csak az adókat kellett megfizetni, s még a keresztény vallást is gyakorolhattuk (ha a templom már rég le is égett).

Persze ez csak egy kérdés, ne is lovagoljunk ezen!
Más... Ha a jelenlegi oktatás a magyar gyerekekkel is ilyen siralmas eredményeket produkál, akkor hogyan fog megbirkózni a külföldiekkel?

"Magyarország a múltban soknemzetiségű országként volt sikeres." Ennek a legszebb példája Trianon. Gondolom az volt a siker csúcsa. Mi lett volna, ha kisebb a siker?

A népességfogyás megállítására vannak más (talán merészebbnek tűnő) elképzelések is. 1. A külföldön dolgozó magyarok hazacsábítása. 2. Határon túli magyarok Magyarországra csábítása. Persze aki úgy gondolja, hogy a rohadt disszidensek maradjanak is kint illetve a két millió román munkavállalóból sem kér, azoknak az afgán kecskepásztor még mindig jobb alternatíva. Meg lehetne színesíteni szomáliaiakkal is. Azok is olyan dolgos-szorgos népség.

Regelek 2017.09.11. 14:11:09

Líbia nehogy kapjon a kerítésére véletlenül pár eurócskát az EU-tól...

John Nethem 2017.09.11. 14:11:44

@a nagy hohoohooo: Hülye vagy.
Aki a TUDOMÁSUL VETTE és AZ ELFOGADTA szavak közé egyenlőségjelet tesz, az mindenképpen. Annak a bölcsi alsótagozata az irányadó, ahol először talán a JÁRÁSt kéne gyakorolni.. De nem bepiálva ám !!!!!.

Csaba Szikora 2017.09.11. 14:14:21

A lényeg,ne jöjjön ide senki,a többi mellébeszélés.HAJRÁ FIDESZ.

pelinkovac 2017.09.11. 14:16:49

@a nagy hohoohooo:
Kedves Világító Szellemóriás? Kérlek ismertesd már végre a muzulmánok integrációjának legfontosabb lépéseit! Tudom, hogy kérdezhetnék bármit tőled, hisz ki tudná az élet fontos kérdéseit jobban megvilágítani, mint te. De én már csak ennél ragadtam le. Bocsáss meg a szűklátókörűségemért!

a nagy hohoohooo 2017.09.11. 14:18:24

@Dorottya Veres: Jaj, ne már, ez olyan, mint az egyszeri ember problémája, akinek térdig érő fasza volt, de senkinek nem merte megmutatni, pisálni meg baromi kényelmetlen volt vele.
A választásra jogosult felnőtt lakosság, 39 %-a el sem ment szavazni. Tehát otthon maradt, nem érdekelvén őket a politika.
Ugyanezen választópolgárok 34 %-a, nem a Fideszre szavazott. Tehát 39% + 34% = 73 %. Azaz a választásra jogosult állampolgárok, 73 %-a NEM a Fideszre adta le szavazatát...

Tehát a könnyebb érthetőség kedvéért, számoljunk nagy vonalakban...

Nagyjából 10 millióan vagyunk, ebből kb. 8 millió szavazásra jogosult. Ebből, nagyjából 6 millió NEM a Fideszre szavazott.

A Fideszre szavazott a választásra jogosultak 27 %-a, azaz kicsivel több mint 2 millió szavazópolgár. Nem csalás, nem ámítás, 10 millió magyar állampolgár sorsa felett, 2 millió szavazó döntött.
Ezzel a 2 millió szavazattal lett 2/3 - os többsége annak a Fidesznek, akit mindössze a választásra jogosult lakosság 27 % szavazott meg. Csekély része a magyar társadalomnak.

Na, ezt hívják törvényesített választási csalásnak, törvényi eszközökkel kikényszerített, kierőszakolt hatalomátvételnek. Ebben semmiféle demokrácia nincs, ilyen választási törvényeket olyan diktátorok hoztak, mint Sztalin, Hitler, Mussolini, na meg Orbán Viktor.

Akik semmiféle indokot nem fogadtak el, ami nem hatalmuk megszilárdítása felé vezetett...a Fidesz hatalmas pofával ment neki az újabb 2/3-nak. Harsogták a médiák, hogy az ország 2/3-a adott nekik felhatalmazást a további disznóságaikhoz, hogy az ország 2/3 felhatalmazta őket, hogy csak és kizárólag ők kormányozzanak mindenféle konszenzus nélkül, egyed uralkodva a népen. Pedig a valós szám, mindössze 27 százalék.

Ennek az országnak, jóval kevesebb, mint az egyharmada adott a Fidesznek felhatalmazást a kormányzásra. De a csalásra épült választási törvény lehetővé tette, hogy teljhatalmat kapjon az ország felett, 27 %-os felhatalmazással.

És van még pofája a Fidesz bandának kijelenteni, hogy DEMOKRATIKUS választáson nyertek.

Halvány lila fogalmuk nincs a demokráciáról, a szabad választásokról. Semmi az égegyadta világon. Ennek, ami idén, Április 6.-án történt, pontosan annyi köze van a demokratikus szabad választásokhoz, mint annak, hogy a disznó a kolbásztöltőből, élve visszakerülhessen az ólba. Egyszóval SEMMI.

Persze, az hogy gyakorlatilag a teljes választást, törvényhozással csalta el a Fidesz, nem menti az ellenzéket teljes mértékben. De részben azért enyhítő körülmény, hogy nem lehet úgy versenyt nyerni, ha valaki a másik célvonalát mindig arrébb teszi, a sajátját meg közelebb....Mert ez történt.
A Fideszre írt választási törvény gyakorlatilag nem engedett mást győzni.

John Nethem 2017.09.11. 14:19:29

@pelinkovac: Egyértelmű. Az igazi menekült nem fog árkon-bokron és nyolc biztonságos országon keresztülgázolni megtagadva mindenféle azonosítást.
A menekült az, akit menekültnek nyilvánítottak. Tiszta sor: hiszen a magyar nyelvben egyébként is befejezett múltú a szó nyelvtani értelme.
Addig amíg országról-országra jár, maximum MENEKÜLŐ.......

chrisred 2017.09.11. 14:22:24

@Dorottya Veres: Nem a választásról, hanem a népszavazásról volt szó. Ott pedig a távolmaradás is a véleményalkotás egyik formája, ezért van érvényességi küszöb. Hogy sem az igenre, sem a nemre szavazók kisebbségi véleménye ne befolyásolhassa a többség helyzetét. A választás más tészta, ott a lehetőséget azok a politikai erők képezik, amelyek pártlistát tudtak állítani. Meglehet, hogy a választók többsége egyikben sem bízik, de ez nem jelenti azt, hogy az ország politikai vezetés nélkül marad. De ettől még a győztes nem kap felhatalmazást arra, hogy a többség érdekeivel szemben kormányozhat.

a nagy hohoohooo 2017.09.11. 14:22:25

@pelinkovac: Csaxólok derág szellemi korlátolt ,hogy a link,a linkek ott fent azért vannak mert azokban vannak az információk,mint a tojásban az élet,s nem mint a fejedben lévő takonynáci sötétség,ha nem mennek a betűk,a szavak,a mondatok az értő olvasás nem biztos,hogy az ABC a hibás....talán ki kéne húzni a fejed abból a seggből...heheee...

pelinkovac 2017.09.11. 14:23:31

@a nagy hohoohooo:
Én látom és értékelem azt, hogy Te itt kiteszed a lelked, hogy elmagyarázd a dolgokat a Fideszes csürhének, de szeretnék konkrétabb dolgokat is megtudni, ha már itt a nagy lehetőség a politikai megvilágosodásra. Kérlek (és ezt most komolyan) közöld, hogy kire kell majd szavazni jövőre! Ha megmondod, komolyan átgondolom, megígérem.

pelinkovac 2017.09.11. 14:27:02

@a nagy hohoohooo:
Tudod attól, hogy olyan nagyra tartom a tudásodat, még nincs időm elolvasni mindent, amit javasolsz. Majd később megteszem, de előbb tőled várom a rövid és könnyen érthető válaszokat a kérdéseimre. Soha nem tartottam jó tanárnak azokat, akik azzal torkolták (trollkodták) le a kérdező nebulót, hogy "ott van fiam ez meg az a könyv, olvasd el".

a nagy hohoohooo 2017.09.11. 14:27:44

@pelinkovac: Bónuszként:
Mondottam :"hülyéket és orbánseggszolgálatos takonynácikat nem tanítok ,de veled kivételt teszek ,mert 2 in 1-ben"...hehehee...

A menekültek integrációja Európában
Társadalom
13-07-2017 - 19:32
www.europarl.europa.eu/news/hu/headlines/society/20170629STO78628/a-menekultek-integracioja-europaban

PS,replay: a link,a linkek ott fent azért vannak mert azokban vannak az információk,mint a tojásban az élet,s nem mint a fejedben lévő takonynáci sötétség,ha nem mennek a betűk,a szavak,a mondatok az értő olvasás nem biztos,hogy az ABC a hibás....talán ki kéne húzni a fejed abból a seggből...heheee...

pelinkovac 2017.09.11. 14:30:42

@a nagy hohoohooo:
A legutóbb belinkelt cikket átfutottam. Az volt benne, hogy "blablabla". Sajnos nem tudom elfogadni.

pelinkovac 2017.09.11. 14:32:33

@a nagy hohoohooo:
Mi az a "takonynáci". Sem az értelmező szótárban, se a Wikipédián nem találom.

chrisred 2017.09.11. 14:34:36

@pelinkovac: 2. Az a politikai vezető, aki az egész kárpát-medencei magyarságért felelősséget érez, nem tarthatja megoldásnak azt, hogy a határon túli közösségeket megfosztja a munkaképes korosztályaitól, mert ezzel a kipusztulásra ítéli őket. Amúgy meg az Unión belüli országoknál ugyanúgy fennáll a lehetőség, hogy a gazdasági migráns magyarok nem Magyarországot, hanem a nyugati országokat választják. Egyszóval csak egy megoldás létezik, a magyarországi tisztes megélhetés reális lehetőségét felkínálni a jövendő korosztályok számára. Az elmúlt 27 év politikai vezetése pedig pont az ellenkező irányba terelte az ország szekerét.

chrisred 2017.09.11. 14:37:24

@John Nethem: A magyar fordítás nem tűnik túl meggyőző érvnek egy nemzetközi egyezmény értelmezése során.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.09.11. 14:41:52

@a nagy hohoohooo: "tisztességes választásokon bukott akkorát Orbán és FideSSbandája mint az ólajtó."

pestisracok.hu/csak-batoritottak-igy-magyarazza-ki-ron-werber-2002-es-kampanysertest/
"A Fidesz azért veszített a 2002-es választásokon, mert arrogánsak voltak, elvakította őket az egójuk, a tanácsadóik pedig félrevezették őket."

Meg a "ne mi nyerjük a legtöbbet" miatt, stb...

Csak azt mondom, hogy a választás "mosópor eladássá" való degradálását a szocik kezdték Ron Werberrel.

Nah, nem gondoltam volna, hogy valaha is a prostisrácokból idézek...

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.09.11. 14:43:26

@Dorottya Veres: "mi a helyzet a CEU-val?"

Mikor legutóbb ott voltam, még működött. A csúti geci akkor zárja be, amikor akarja, nem is értem.

John Nethem 2017.09.11. 14:44:05

@a nagy hohoohooo: "...Nagyjából 10 millióan vagyunk, ebből kb. 8 millió szavazásra jogosult. Ebből, nagyjából 6 millió NEM a Fideszre szavazott..."

Ez hogy is jött ki Hoooohóóóókám ?!!!??

Ne kamuzz !!!

Végülis akkor MACRON sem jogosan ül a trónján........

A választásra jogosult mintegy 47 millió francia állampolgár alig 49 százaléka járult az urnákhoz.
Az abszolút többség viszi a nőt táncba... HA nem jön össze, akkor a második forduló RELATÍV többsége......
Hát ennyit dióhéjban a francia választásokról....

pelinkovac 2017.09.11. 14:45:32

@chrisred:
Egyetértek. Nem lenne tisztességes határon túli magyarokat "elcsábítani". Mindenképpen szükségmegoldás lenne, amolyan kisebbik rossz (ez tényleg szarul hangzik, elismerem) és csak abban az esetben, ha az ottani boldogulás végképp nem előremozdítható.

UGYANAKKOR: Nem tartanék vissza senkit, aki jönni akar.

Sokszor hallottam erdélyi magyaroktól a viccet: "Mikor lesz az erdélyi magyarból román? Amikor Magyarországra megy." Jobb visszatartó erő nincs is, mint a viccben megfogalmazott rossz érzéseket erősíteni. Erre szolgát a 2004-es népszavazás határon túli magyarok elleni (mert lényegében az volt) kampánya is.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.09.11. 14:58:56

@pelinkovac: "Remélem van terved az iszlám vallás magyarországi integrációjára is."

Lehet, hogy meglepetésként ér, de vannak magyar muszlimok.
iszlam.com/hazai-iszlam-kozossegek/2-magyarorszagi-muszlimok-egyhaza

Engem rohadtul nem érdekel, hogy két buzi hogy dugja egymást otthon, vagy a katolikusok milyen aranyborjút imádnak a templomaikban, amíg nem tolják az arcomba. Tőlem járhatsz mecsetbe vagy zsinagógába, nem tartalak aljább embernek tőle.

"Az állam és egyház szétválasztása a szekularizáció elvének politikai és jogi doktrínája, mely szerint állam és egyház egymástól külön és függetlenül kell, hogy működjenek. A kifejezést általában Thomas Jefferson egy 1802-es, Danbury-i baptistákhoz írt leveléhez vezetik vissza, melyben az Amerikai Egyesült Államok alkotmányának első kiegészítésére hivatkozva érvel egy „fal” létrehozása és fenntartása mellett a vallás és az állam között.
A koncepció, noha már az ókorban is megfigyelhető volt, mai tartalmában és formájában John Locke angol filozófustól eredeztethető."
hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81llam_%C3%A9s_egyh%C3%A1z_sz%C3%A9tv%C3%A1laszt%C3%A1sa

"Ha a jelenlegi oktatás a magyar gyerekekkel is ilyen siralmas eredményeket produkál, akkor hogyan fog megbirkózni a külföldiekkel?"

Ha ilyen terveid vannak, be kell íratni őket egy egy éves magyar nyelvtanfolyamra, A többit már onnan felszedik.

Az oktatásban NEM a gyerekanyaggal van a probléma.

"Magyarország a múltban soknemzetiségű országként volt sikeres." Ennek a legszebb példája Trianon.

Trianon pont a nemzetieskedés eredménye volt. Ismételd át a XIX. századot, mert hiányosak az ismereteid.

"A népességfogyás megállítására vannak más (talán merészebbnek tűnő) elképzelések is."

Nem kel meghalni. Én tervezem, eddig még sikerült.

"1. A külföldön dolgozó magyarok hazacsábítása."

:))

Hazacsábítottak párat, adnak a vállalkozáshoz támogatást. Egy éve fizetik a közterheket a szerencsétlenek, áll a program...

Aki kimentek már nem jönnek haza. Ha gyerekeket szültek, akkor duplán nem.

"2. Határon túli magyarok Magyarországra csábítása."

A magyarságot ez nem növeli, egyik zsebedből teszed a másikba. Csak gyorsítod a diaszpóra eltűnését.

3. ????

Ez így elég halovány volt.

"Meg lehetne színesíteni szomáliaiakkal is. Azok is olyan dolgos-szorgos népség."

Azt mondod, a szomáliaiak genetikailag lusták?

pelinkovac 2017.09.11. 14:59:26

@a nagy hohoohooo:
Kedves Kommentelő társam! Úgy döntöttem, hogy itt hagyom ezt a bejegyzést és más, hasznosabb foglalatosságok után nézek. Miután elég időt hagytam egyértelmű válaszok megfogalmazására az általam feltett egyszerű kérdésekre, de a válaszok sajnos nem érkeztek meg, (eddigi aktivitásodat is figyelembe véve) arra a következtetésre jutottam, hogy kénytelen voltál meghátrálni és végleg feladni a vitát, ezzel elismerve az összes veled vitatkozó kétségtelen szellemi fölényét. Ma nem sikerült felülkerekedned, de más napokon még összejöhet. Ne csüggedj! Egy napon talán te is eléred azt a szellemi színvonalat, amivel vitába szállhatsz akár egy agyhalott Fidesz-bérenccel is, akinek leütésenként fizetik a díját. Addig marad a szorgos tanulás és tájékozódás, amihez ez úton is sok sikert kívánok.

chrisred 2017.09.11. 15:01:11

@pelinkovac: Egyetértek. Nálam azért van egy nevezőn a 2004-es meg a tavalyi népszavazás, mert a kormányzó hatalom a külföldi állampolgárok státuszjogaival kapcsolatos kérdésből belpolitikai sikert akart kikényszeríteni.

2017.09.11. 15:02:05

@a nagy hohoohooo: Megint csak sokat beszélsz, de nem mondasz semmit. Vekenghetsz, hogy 39% nem ment el..
Az utolsó francia választás eredményei alapján a 49%-os részvétel mellett összeguberáltak 32%-nyi szvazatot azok, akik végül jó 70%-nyi mandátumot bírnak jelenleg a Parlamentben :)
Nálunk? 62%-os részvétel mellett 45% szavazat a F/KDNP szűk kétharmad :)
Gyalázat, diktatúra, csalás,antidemokratikus , Európához méltatlan választási rendszer.

John Nethem 2017.09.11. 15:02:12

@John Nethem: Aztán ugye jött a második forduló, ahova csak MACRON és LE PEN került be, tehát egy "kényszerített" párosból kellett választani. Beijedtek a franciák, így aztán 75 százalékos részvétellel Macronra 66 % szavazott, Le Pen pedig 34 %-on végzett.

Az ilyen választások is megmutatják, miért van az, hogy választás után nemsokkal MACRON népszerűsége zuhan, MERT KÉNYSZERBŐL választották a szavazók.....abból a kényszerből, hogy inkább ő, mint Le Pen....

Nincs a világon olyan választási rendszer, ami megfelelő lenne a szereplők összesének. Az aktuális veszteseknek semmiképpen....

konrada 2017.09.11. 15:02:18

@a nagy hohoohooo:
Eláruzlok egy nagy titkot neked, de ne add tovább!
Valóban, abban igazad van, hogy a választásokra jogosultak 27%-ának szavazatával lett kormányzó párt a fidesz,
DE!: Az egybesült bal és liberális pártokra összességében a választók 16%-a szavazott, és így nincs olyan választási rendszer, melyben ők kormányt alakíthattak volna....

(Talán egy tisztás listás rendszerben a Jobbikkal, ha.... De nem véletlen, hogy az egyébként listás németek átalakíttatták a szintén listás görög választási rendszert, mert az csak nagyon kevés országban működőképes hosszú távon...)

2017.09.11. 15:04:11

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: A kérdés nem erre irányult... de semmi baj. Lényeg, hogy a kedvenc szófordulatodat sikerül mondatba foglalni.

pelinkovac 2017.09.11. 15:06:00

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Már csak erre reagálnék:
"Azt mondod, a szomáliaiak genetikailag lusták?"
Hogy mernék ilyet mondani, vagy gondolni? Csak arra utaltam, hogy valamiért az ő integrációjuk döcög a legjobban. Hogy ennek genetikai okai vannak e, azt nem szeretném megítélni, mert annyira nem értek a genetikához. Azért érdekes, hogy benned kapásból ez merült fel. Nem vagy te igazából náci? Esetleg takonynáci, bár ezt a kifejezést még nem sikerült egyértelműen tisztázni.

chrisred 2017.09.11. 15:11:10

@John Nethem: Meg ugye a konzervatívok Fillon bebuktatása után inkább távolmaradtak, és nem szavaztak át Le Penre, Putyin reményei ellenére.

2017.09.11. 15:13:43

@a nagy hohoohooo: "Nagyjából 10 millióan vagyunk, ebből kb. 8 millió szavazásra jogosult. Ebből, nagyjából 6 millió NEM a Fideszre szavazott.

Éééééés? Ugye semmiképpen nem azt kívánod sejtetni, hogy a ebből egy igazságos, demokratikus választási törvény alapján egy dolog következik: a jelenlegi ellenzéknek kellene hatalmon lennie? Ha maga a választó nem nyilvánított véleményt, akkor egy dolgot lehet tényként megállapítani: nem szavztak egyik politikai formációra. Ez semmiféle befolyással nincs arra, hogy a Fideszre viszont a véleményt nyilvánítók bőven akkora hányada szavazott, ami elegendő egy kormányalakításhoz :) Mivel a választás a voksok elosztását két kompenensből,listás és egyéni helyekből osztja el, az is kiviláglott a szavazásból, hogy az ország nagyobb (döntö, túlnyomó, elsöprő) hányadában az ellenzékiek képtelenek voltak (csakúgy mint most, a következő megmérettetés előtt) a választók számára elfogadható és támogatható jelölttel előrukkolni.

John Nethem 2017.09.11. 15:14:13

@John Nethem: VAgyis gyakorlatilag a valójában MACRON-szavazók 7,8 milliós tábora áll szembe 41,2 millió NEM MACRONra szavazóval... Ez utóbbi létszámból (persze akik valójában elmentek az a 75 % = 36750000 ) csak KÉNYSZERBŐL szavazott Macronra 16455000 fő, a többi 12495000 Le Pen-re.....

John Nethem 2017.09.11. 15:16:47

@pelinkovac: a "nácitakony"-nak van értelme.... fordítva még nem találtak ki rá, maximum a Besenyő Pista de ő is hogy NOOORMÁLIS ???? Hogy LEHETNE EGY TAKONY NÁCI ????. De majd megkérdezek pár nyelvész ismerőst.... :-)

2017.09.11. 15:21:54

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Azt mondod, a szomáliaiak genetikailag lusták?"

Fura, hogy az embereknek (rasszokkal egybeeső de attól független módon is) genetikailag lehet más az anyagcseréje, lehet más az izomszerkezete, lehet más a bőrszíne, lehet más testalkata,az arc és koponya szerkezete, csak a szorgalom egyetemes.
Ja... még az (átlag) IQ terén is felfedezhetők, kimutathatók eltérések.
Én nem értek hozzá, csak érdekesnek találom. :)
static.iq-research.info/20150809/img/iq_by_country.png

John Nethem 2017.09.11. 15:22:21

@chrisred: Így bizony. Az egész csak játék, a népség előtti szemfényvesztés.

2017.09.11. 15:26:01

@John Nethem: Egerben még a renccerváltás előtt jóval, a Dobó tér egyik sarkán volt egy kis kocsma. A legendáréom szerint Náci-deci (nem elírás, mielőtt valamelyik ballib kommentelő túlzottan belelkesedik...) volt a 'beceneve'. Mert a pultban álló tulajdonost Náci bácsinak hívták...

John Nethem 2017.09.11. 15:31:52

@konrada: És nem attól kevés a 2-3 nagy pártnak a szavazótömbje mert nem szavaznának rájuk többen, hanem mert például
ENNYI PÁRTRA lehet szavazni:
nepszava.hu/picture/13277/normal/53/00053094.jpeg

vagyis a magyar rendszer a kislétszámú pártokat is számításba veszi, mert a végén a TÖREDÉKszavazatok még hozhatnak nekik egy-két helyet.... ( meg pártzsozsót....)

Ha itt is kétfordulós lenne, és a második fordulóban csak az első 2-3 párt versenyezhetne, mindjárt növekednének a fő pártokra leradott voksok, csakhog az is KÉNYSZERÍTETT irány lenne, alig jobb, mint hogy azt mondom a jobb vagy a bal tenyérrel adjam a pofont ....

John Nethem 2017.09.11. 15:33:57

@Dorottya Veres: Ez jó !!! HAsonló mint a ki fog műteni ? A KASZÁS doktor... és ki a háziorvosod ? hát a GÖRCS doktor.....

2017.09.11. 15:34:25

@Narancs illatú fingola: "Szerinted a menekültek között nagyobb az erőszakolók és terroristák aránya, mint a honfitársaink között?"
Erre vonatkozó statisztika nincs, de ha nem haragszol, ne importáljunk már kockázatot jelentő embereket.
www.welt.de/vermischtes/article168516233/Junge-Joggerin-in-Riedering-vergewaltigt-Verdaechtiger-gefasst.html
Vagy ott van a nem túl régi Riminiben megesett eset.. ott rögtön négyen szálltak be a buliba :)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.09.11. 15:37:43

@Dorottya Veres: Már az elejétől szűrni kellett volna. Ahelyett, hogy plakátkampányra szórtuk a közpénzt (a haveroknak).

John Nethem 2017.09.11. 15:40:09

@Narancs illatú fingola: Ez jogos.
De a szűrés európai szinten. Mert egyébként Schengenként nincs értelme.

2017.09.11. 15:42:22

@Narancs illatú fingola: Nem tudod szűrni.Valamint legjobb szándék és jóindulat sem elég, Somboro Amore Gaston esete is mutatja. 8 év alatt a cuki kisfiúból körözött (erőszakos bűncselekmények miatt) bűnöző lett.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.09.11. 15:43:03

@pelinkovac: Pontos erről van szó. Miről beszélünk? Arról amiről a fidesz akarja. Tematizálja a közbeszédet, egyrészt, hogy rettegtesse a birkanyájat, másrészt, hogy az "ügymenet" szépen menjen, veszítse el minél több manna a közpénz jellegét a strómanoknál.

chrisred 2017.09.11. 15:44:49

@konrada: A német választási rendszer vegyes, már ha a Bundestagról van szó. Ráadásul az arányosság elérése érdekében a nagyokkal szemben "torzít", az egyéniben nyert mandátumokat levonja a listán elnyert mandátumok közül.

2017.09.11. 15:53:32

@chrisred: Mutass olyan választási rendszert, ami ezekből az alapadatokból az ellenzék kormányalakítását képes kimatekozni:

kozvelemenykutatok.hu

Még akkor is necces, ha bekövetkezik a józan ésszel elképzelhetetlen és a jobbik összefog a liberális/baloldali pártok-pártocskák közül az összessel. Hiszen saját , természetes ideológiai szövetségeseikkel sem képesek 1.5 óránál többet egy asztalnál eltölteni... majd pont a szalonnácikkal fognak összebútorozni?

zsindex isis alkajda mind CIA projekt 2017.09.11. 16:00:06

Brüsszelben már a Saría és az Európai Jogrend összeillesztésén dolgoznak:

www.facebook.com/hollik.istvan/posts/10213576218589620

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.09.11. 16:02:25

@Dorottya Veres: Mit nem tudok szűrni? Hogy egy határra érkező orvos, vagy mérnök-e?

2017.09.11. 16:08:15

@Narancs illatú fingola: Nahiszen... azé' ez elég sűrű szövésű szűrő :)
Én spec támogatnám, de valamiért az az érzésem, hogy az ezen kvalitásokkal rendelkezők nem tökön-paszujon által jönnek, hanem civilizált emberek módjára és egészen biztos vagyok abban, ha semmi egyéb eltitkolt szeplő sincs a múltjukban, minden további akadékoskodás nélkül letelepedhetnek. Tudsz valami számadatot,hogy a mostanra szvsz 2 millióra tehető számú 'nigráns' közül hány ovos és mérnök kért menekült státuszt? ..és hánynak voltak meg az ehhez szükséges dokumentumai?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.09.11. 16:12:03

@Dorottya Veres: Szerinted engem ezért fizetnek? Az a gond, hogy akiket erre tartok, azok csak gyűlölködni képesek. Nem profitált az ország semmit a migrációs válságból, csak a fidesz használta kia kialakult helyzetet, hogy az arra fogékony pondrók rettegtetésével teljesítmény nélkül is tovább szilárdítsa a hatalmát.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.09.11. 16:19:26

@Dorottya Veres: "az (átlag) IQ terén is felfedezhetők, kimutathatók eltérések."

Fasság. Ha genetikai alapon kimutatsz lényeges eltérést szorgalomban vagy intelligenciában nóbeldíjra leszel jogosult. :))

2017.09.11. 16:23:50

@Narancs illatú fingola: Oké, nézzük így. (Bár őszintén szólva én továbbra sem látom, hogy az ország elutasító lenne a nem élősködni, hanem élni ide települni vágyókkal szemben. Mindegy...
A Fidesz tőkét kovácsolt belőle és ehhez sikerült felfogadnia a komplett ellenzéket lóbálni a kalapácsukat. A sarlójukkal meg 2018.-ban fogja learatni a babérokat :) Nem tudom, a csillagjukkal mihez kezd, de valamire biztos az is jó lesz.

2017.09.11. 16:27:38

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Hahah... ilyen kutatásra az elkövetkező száz éveben nem kap pénz földi halandó,ez tuti. A térkép is csak a kérdés feltevéséig merészkedik...
Egyelőre marad is nyitott a kérdés.

zsindex isis alkajda mind CIA projekt 2017.09.11. 17:16:20

@Narancs illatú fingola:

Hazudsz, CIA- spicli.
Aki tud angolul, érti miről van szó.

A Liberális EP- frakció kezdeményezésére. Szerepel is a dokumentumon.

a nagy hohoohooo 2017.09.11. 18:05:23

@konrada: Az apád fasza ennyike :-D
Olyan mérhetetlenül agyhalott vagy, hogy szinte hullagyalázás téged a helyedre tenni :
Újranézve a 2014 áprilisi országgyűlési választási eredményeket, nyilvánvalóvá válik a választási törvénybe épített részrehajlás. Részletesebben:
Választásra jogosultak részvételi aránya: 61,24%
FIDESZ-KDNP választott 44,87% a parlamenti helyek 66,83%a ! (+49%!)
Kormányváltás választott 25,57% a parlamenti helyek 19,10%-a (-34%)
Jobbik választott 20,22% a parlamenti helyek 11,56%-a (-75%!)
LMP választott 5,34% a parlamenti helyek 2,51%-a (-113%!)
Tehát megállapítható, hogy azzal a jól látható csalással lett "2/3"-a a kormánypártnak,hogy a többi - ellenzéki - párttól elszipkázta a parlamenti helyek nagy részét. Ez a választási törvény nem tükrözi a választók akaratát.
forrás: wikipédia
A fentiekből egyértelműen kiderül, hogy Magyarország NEM a FIDESZ-KDNP többségére szavazott. 44,87%-os szavazati arányuk szemben áll a parlamentbe bekerült ellenzéki pártok összesített 51,13%-ával. A FIDESZ kisebbségben van!

vajdasagi 2017.09.11. 18:57:30

@midnightcoder3: Lehet, hogy én idealista vagyok, de én el tudok képzelni olyan politikust, aki ELSŐSORBAN a népe érdekében ténykedik, és csak emellett lop el ezt-azt. Vagy akár olyat is, aki nem is lop.

A mostaniaknak azonban a népük érdeke már nem is számít: csakis kizárólag a lopás. Hát nehogy ezt elfogadhatónak tartsuk már!

Mellesleg számomra a Pokorni ilyennek tűnt. Meg az Oszkó Péter. Meg még a Bajnai is, hogy miniszterelnököt is mondjak, és ne csak mezei minisztereket.

Szóval: ha sokra tartjuk magunkat, mint nemzetet, akkor emeljük a lécet a politikusaink számára is.

vajdasagi 2017.09.11. 19:02:15

@eßemfaßom meg áll: Aki a mi adónkból kapja a fizetését, az nekünk ne hazudozzon. Aki ellenzékben van, annak alacsonyabb a léc.

Meg aztán ellenzékben sok párt és sok politikus van: nyilván lesz sok, aki hazudik, meg sok, aki nem. Hatalmon meg egy van: ott magasabb a mérce. Ez így normális.

Az nem zavart, amikor a Fidesz ellenzékben hazudozott össze-vissza. De amikor akár a szoci kormány, akár a Fidesz kormány hatalmon van és hazudik, az nagyobb bűn. Csodálkozom, hogy a Te erkölcsi érzéked nem ezt mondatja Veled.

2017.09.11. 19:38:08

@vajdasagi: "de én el tudok képzelni olyan politikust, aki ELSŐSORBAN a népe érdekében ténykedik, és csak emellett lop el ezt-azt. "

Akkor légyszíves vázold fel, milyen érdeke fűződik az országnak (de akár az uniónak) a migránsügy ellenzék által preferált kezelési módozatának elfogadásához? És ne gyere nekem erkölcsi kötelességgel, meg európai értékekkel. Ez a balhé nem a mi ügyünk, soha nem is volt az.
A lopásba is beleáshatnánk magunkat, mert az ország vagyonának elkótyavetyélésében a jelenlegi ellenzék előd pártjainak is megy természetesen az MSZP-nek is hatalmas (döntő) szerepe volt. De tényleg megelégszem azzal, ha elmagarázod, miért jó az Európának (akár rövid, akár hosszú távon ami éppen zajlik és mit lát ebben az ellenzék, ami miatt akár a választás elvesztését is bevállalja, de nem tud lejönni a témáról, akkor sem, ha ezzel azokat is maga ellen fordítja, akik Orbán politikájának más területeivel egyáltalán nem értenek egyet.

John Nethem 2017.09.11. 19:41:27

@Dorottya Veres: .. Hm... Nos igen..... Most nézem éppen a kihalt MIAMI utcaképeket, a fosztogatók mind feka....... persze a legfontosabb nekik a NIKE cipő, 6 párral ......

John Nethem 2017.09.11. 19:43:59

@Narancs illatú fingola:

Szűrés pedig csak úgy lehetséges, ha a TE általad meghatározott ajtókon lehet bejönni, a TE általad meghatározott ütemben, és nem csordaként özönleni, ahol a határon éri éppen.....
A Dunát is csak addig lehet kordában tartani, amíg vannak védművek, utána már szívhatják....... a vizet......

John Nethem 2017.09.11. 19:46:27

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Sajnos létezik ilyen .....

Genetikai hajlam lehet a lustaság - derült ki patkányokon végzett kísérletekből.

Amerikai tudósok szerint az eredmény megmagyarázhatja, hogy egyes embereknek miért okoz szörnyű gondot, hogy felálljanak a kényelmes fotelból.
A kísérletek első szakaszában patkányokat helyeztek egy folyamatosan forgó kerékkel felszerelt ketrecbe: a szerkezet arra szolgált, hogy mozgásra "motiválja" a rágcsálókat. Hat nap után kiválasztották a 26 legmozgékonyabb, illetve a 26 leglustább patkányt, majd a két csoport tagjait tíz generáción át pároztatták egymás között, kiiktatva a keveredést. Az eredmény az lett, hogy az első csoportba tartozó egyedek tízszer gyakrabban adták fejüket futásra, mint a másik csapat henyélésre fogékonyabb rágcsálói.

A jelenség okának feltárására a kutatók összehasonlították az állatok izomsejtjeiben lévő mitokondriumok - az energia előállításában és elraktározásában szerepet játszó sejtszervecskék - szintjét, a kísérleti példányok testi jellemzőit és genetikai profiljait.

"Míg a fizikai összetételben és a mitokondriumszintben alig találtunk különbséget, a két csoport tagjai közötti genetikai eltérések szembeötlőek voltak - idézte a LiveScience tudományos portál Michael Robertset, a Missouri Egyetem állategészségügyi intézetének a kutatóját. - A rágcsálók agyának egy meghatározott részében elkülönített 17 000 gén közül 36-ot azonosítottunk olyan génekként, amelyek szerepet játszhatnak a fizikai tevékenység iránti fogékonyságban."

Korábbi kutatások során egerekben fedeztek fel két olyan gént, amelynek kikapcsolása esetén az amúgy fürge, egyhuzamban több kilométer lefutására is képes állatok tohonya lajhárokká váltak, és csupán néhány méternyit tudtak szaladva megtenni.

John Nethem 2017.09.11. 19:54:34

@John Nethem:

Nemhiába mondta már C.G.JUNG annak idején, hogy a föld, ahol élsz tesz azzá, ami vagy.....

John Nethem 2017.09.11. 19:56:54

@zsindex isis alkajda mind CIA projekt:

Nos, még csak KÉRDŐJELES a látott cím, de hogy erről már egyáltalán tanácskoznak, nem igazán jó jel.......

John Nethem 2017.09.11. 20:02:35

Szerbiában 700 menekült gyereket iskoláznak be, na hova ? na hova ? Hát persze a környék iskoláiba, az ottani szerbek-magyarok nyakára....
120 gyerek mellé 40 menekült gyereket betesznek.....

Vajon miért nem a döntéshozók gyerekei mellé ültetik az ELITISKOLÁKBA ezeket a menekülteket ? Miért mindig a vidéki ember nyakába varrják , akik amúgy is hátrányból indulnak a társadalomban..??

John Nethem 2017.09.11. 20:09:58

@vajdasagi:

Hát nem. Egyáltalán nem lehet kettősmérce, főleg, mert aki ellenzékként alacsonyabb küszöbértékkel beéri, az már hivatalban sem fogja megemelni a küszöböt.....
Már 30 éve egyfolytában az a véleményem, hogy aki politikai szerepre adja a fejét, annak bizony egy tetemes összeget le kell tennie mint ÓVADÉKOT a hibás döntéseinek fedezetére, ahogyan akár az ügyvédeknek és sokan másoknak, illetve hogy elégedjen meg egy jelképes fizetéssel, hiszen a poilitikai pozíciója révén komoly kapcsolati tőkét és befolyást fog amúgyis kiépíteni..... Aztán ezt a pénzt összedobhajták neki a kimondottan vele szimpatizálók....

John Nethem 2017.09.11. 20:24:25

Egy afgán migráns beismerte a Freiburgban tartott tárgyaláson, hogy megerőszakolt és meggyilkolt egy 19 éves orvostanhallgató lányt. Az jutott eszembe: gyerünk, tedd meg - mondta a bíróságon.
Husszein K. a bíróságon elmondta, hogy alkoholt és kábítószert is fogyasztott, amikor a 19 éves lány elbiciklizett mellette. Részletesen elmesélte, hogy

lerángatta a nőt a bicikliről, megerőszakolta, majd öntudatlan állapotban egy folyóba dobta, ahol a diáklány megfulladt.

Vallomásából kiderült, hogy amikor a vízbe dobta, úgy gondolta, hogy a lány már halott, vagyis meg is akarta ölni áldozatát.

Az jutott eszembe: gyerünk, tedd meg"
- mondta.
A férfi azt állítja, hogy tavaly ősszel, a gyilkosság idején 18 éves volt, a vádhatóság szerint viszont valójában már a 22 éves kort is betöltötte. Ennek amiatt van jelentősége, hogy 18 éves elkövetőként 15 évet kaphat, amelyet fiatalkorúként kellene leülnie, míg

ha felnőttként tárgyalják az ügyét, akkor élete végéig rács mögé kerülhet egy fegyházban.
Az afgán migráns 2015-ben, papírok nélkül érkezett Németországba. 2013-ban Görögországban már 10 év börtönre ítélték egy fiatal nő elleni erőszak miatt, ám két évvel később feltételesen szabadlábra került, és eltűnt.

vajdasagi 2017.09.11. 20:47:53

@Dorottya Veres: Ezt írod: "De tényleg megelégszem azzal, ha elmagarázod, miért jó az Európának (akár rövid, akár hosszú távon ami éppen zajlik és mit lát ebben az ellenzék, ami miatt akár a választás elvesztését is bevállalja, de nem tud lejönni a témáról, akkor sem, ha ezzel azokat is maga ellen fordítja, akik Orbán politikájának más területeivel egyáltalán nem értenek egyet. "

Nagyon egyszerűen elmagyarázom, de nem akarod majd elhinni. Azért tegyél egy kísérletet és figyelmesen olvasd:

Tehát:

a) Nincs olyan, hogy "ellenzék". Van Jobbik, meg MSZP, meg LMP meg még jónéhány.
És nem ugyanazt akarják, tehát nem moshatod össze őket. Csupán az a közös bennük,
hogy meg vannak győződve róla, hogy most a vesztünkbe rohanunk (nem a
migránsok miatt).
b) Noha a fentiek mind másképpen látnak egyes dolgokat, de a migránsokat egyik
sem szeretné nálunk látni. Pl a kerítést is mindenki most már támogatja.
Azt csak a hazug Fidesz próbálja elhitetni Veled, hogy aki szerint a Fidesz káros,
az "migránssímogató". Még véletlenül sem.
c) Azért van annyi különbség a különböző ellenzékiek között, hogy valaki
belenyugszik az 1294 migráns IDEIGLENES elfogadására és a kérelmük
magyar hatóságok általi elbírálásába, mert egyébként sok-sok pénztől esik el
Magyarország a következő években. Mások ezt sem akarják.
d) Aki befogadná ezt az 1.294 embert, az is azt reméli, hogy napokon belül
elhúznak majd innen Németországba, és elfelejthetjük őket. Én is ezt hiszem.
e) Nem igaz, hogy az ellenzék "nem tud lejönni a témáról". Pont hogy csakis
a fidesz nem tud erről a témáról lejönni, meg a hülye királyi tévénk.
Nem is beszélnek semmi másról - semmi fontosról.

Most kérlek mondd el, miért vagyok én emiatt "migránssímogató"?
Mert én meg azt hiszem, hogy Téged a kormánypropaganda megvezetett.

Üdvözlettel
Vajdasági

vajdasagi 2017.09.11. 20:57:51

@John Nethem: Az óvadékot támogatom. A kettős mérce terén nem értünk egyet.
Te ugye meggyőződésből írsz ide, ezért nem releváns rád a példa, de képzeljük el, hogy pénzügyi hasznot remélve írsz ide hazugságokat. Ez persze csúnya dolog, de ki büntethet Téged emiatt. Nincs ez rendben, de egye fene: eggyel több, vagy eggyel kevesebb a hazudozó a világon. Azért nem nagy ügy.

Viszont aki vezeti az országot, az a mi pénzünkből (adónkból) él. És jobban is él mint mi. Nehogy már az is csak "csúnya dolog" legyen. Az vérlázító. Az elfogadhatatlan.
Az sokkal rosszabb, mint amikor egy a sok hülye ellenzéki politikusok közül hazudozik.

Pl. ha a Hagyó hazudik most 2017-ben, az csúnya dolog. Úgysem szerettem sohasem. Csak lenézem, és örülök, hogy egy ekkora geci már nincs hatalmon.
Amikor azonban a rogán hazudik, akkor az most elfogadhatatlan: az én pénzemen
nekem ne hazudozzon.

Majd ha fordul a kocka, és megint ellenzékben lesz a rogán, akkor megint nagybetűvel írom a nevét, és csak lenézem, ha hazudik. De büntetni azt akarom majd, aki kormányon van ÉS hazudik. Igenis van kettős mérce. Aki fenn van, attól többet kell elvárnunk.

Ha gazdag vagyok, többet kell adakoznom,. Ha szegényebb vagyok, akkor kevesebbet, vagy szinte semmit. Itt miért nem zavar Téged a kettős mérce?

John Nethem 2017.09.11. 21:38:11

@vajdasagi:

Értem.
Nyilván egy fajsúlytalan (= felelősség nélküli) "hazugság" nem párosítható a "kondér" mellettivel. Annak súlya a kondér mértékétől függ.... és a felelősségrevonás is az kellene hogy legyen....
Én egy első fázisú elvárást vázoltam, részemről ez lenne az elfogadható , de tudom hogy idealista gondolat. Ettől függetlenül én ehhez tartom magam. Merem feltételezni, hogy ez nem baj....

Nem tartom releváns példának az adakozást. Az adakozás maga nem valami előnyszerzés célzatú, hanem a segítő szándék kinyilvánítása. A hazugság viszont valami rossz leplezése, előnyszerzés vagy valaki másnak a bemártása, lejáratása stb...
Egyébként is, ha az adakozás önkéntes, nem éppen a gazdagok azok, akik megmozdulnak, hanem éppen azok, akik kellően empatikusak, és maguk is rászorulónak számítanának egy szinttel fellebbről nézve.....
Gondolom egyébként a felosztó-kirovó bismarcki modellre utaltál.

chrisred 2017.09.12. 05:39:35

@Dorottya Veres: Naivitás azt várni, hogy egy választási rendszer pillanatok alatt egészséges közéletet teremt az országban. Bő tíz év kellett az első választás után, hogy a nagyokat felülprezentáló, kicsiket büntető választási szisztéma újra előállítsa és rögzítse elmozdíthatatlan és ezért felelősségre vonhatatlan politikai elitet, a dolgok logikája szerint először két tömb, majd egyetlen mozdíthatatlan massza formájában. A nagyok felfalták és beolvasztották a kicsiket, az MSZP az SZDSZ-t, a Fidesz az MDF-et, a közösködni nem kívánók meg jelentéktelen politikai páriaként végezték. És most újra eljutottunk oda, ahol 30-40 éve voltunk, már nyíltan idegen ügynöknek és hazaárulónak bélyegzik azt, aki a hatalommal szemben érvényesíteni akarja az érdekeit, akár akkor is, ha az alkotmányos jogairól van szó.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.09.12. 09:20:55

@John Nethem: "Genetikai hajlam lehet a lustaság - derült ki patkányokon végzett kísérletekből."

Csúsztatsz, nem erről volt szó.

Azt mutasd ki, hogy a szomáliaiak genetikailag lustábbak más népességnél.

Van eltérés népcsoportok között, pl. az ázsiaiak vágott szeműek, a négerek feketék, az izlandiak között gyakori a genetikai betegség... Mutass ki genetikusan meghatározott intelligencia vagy szorgalom különbséget.

A magyar származású nóbeldíjasok között felülreprezentáltak a zsidók. Tehát a magyarok genetikailag meghatározottan buták???

2017.09.12. 09:40:20

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Te meg magyarázd már el, már miért is ne lehetne ezen tulajdonságoknak genetikai vonatkozása? :) A kevésbé lusta egyedek kivándoroltak, kirajzottak Afrikából és lassan benépesítették a Földet, a lustábbak meg ottmaradtak.

"A magyar származású nóbeldíjasok között felülreprezentáltak a zsidók. Tehát a magyarok genetikailag meghatározottan buták???
Na, ez hogyan jött ki? Aki nem Nobel-díjas, az buta?

2017.09.12. 09:41:38

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Kettőn áll a vásár."

Elmész te a pi...ba.

2017.09.12. 09:54:41

@chrisred: A pedig világszerte ilyen választási rendszereket találsz, ahol 2-3 párt között dől el a kormányalakítás. A nagy-nagy demokráciákban is :)
Isten óvjon attól, hogy fél-egy tucatnyi pártocska és viccpárt képviselője civakodjon a parlamentben. Látjuk, hogy most mi megy köztük. A szélkakas egy tornádóban kuyta füle ahhoz képest, ami náluk megy. állandó fluktuáció, belharcok, civakodások, hasadás és fúzió ... Kötve hiszem, hogy képesek lennének hatékonyan együtt dolgozni és ennek nagyon rövid idő alatt az ország inná a levét.
A 'hatalommal' szembeszálókról én nem asszociálok rögtön hazaárulókra, idegen ügynökökre, de arról sem tudok megfeledkezni, hogy néhány politikai formáció elég baráti kapcsolatokat ápol például Soros Györggyel, akiről meg azért eléggé tudott, hogy szeret országok belügyeibe avatkozni, befolyást gyakorolni és mellette még vannak kibogozhatatlan külföldi támogatók/források és ez némi távolságtartásra ösztönöz.

2017.09.12. 09:58:23

@vajdasagi: Nem neveztelek migránssímogatónak és nem magyaráztad el, miért kellenek nekünk (meg az EU-nak) olyan emberek, akik zömében problémaforrások és egy részük kvázi időzített bomba... Azt magyaráztad el, hogy ha a magállamok füttyentenek, nekünk kötelességünk ugrani. Én erre azt mondom, ugráljon az, akinek haszna származott az egykori gyarmataiból és az, aki felelős azért, hogy egy fél kontinenst feldúltak az elmúlt évtized alatt. Valahogy egyik csoporthoz tartizónak sem érzem Mo.-t.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.09.12. 10:01:53

@chrisred: "A nagyok felfalták és beolvasztották a kicsiket, az MSZP az SZDSZ-t, a Fidesz az MDF-et"

Az SZDSZ magát nyírta ki azzal, hogy az őszödi beszéd után is támogatta a gyurcsányt.

A fidesz felszalámizta a kisgazdákat, MDF-et, mindenkit.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.09.12. 10:05:09

@Dorottya Veres: "miért is ne lehetne ezen tulajdonságoknak genetikai vonatkozása?"

Lehetne. Csakhogy e tekintetben nincs a népcsoportok között kimutatható különbség.

"A kevésbé lusta egyedek kivándoroltak, kirajzottak Afrikából és lassan benépesítették a Földet, a lustábbak meg ottmaradtak."

:))

Új elméleted van a Homo sapiens kialakulására? Gratulálok!

2017.09.12. 10:56:58

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Csakhogy e tekintetben nincs a népcsoportok között kimutatható különbség."

Fogalmazzunk úgy: eddig senki nem végzett ilyen kutatást. Egyébiránt pedig nem az emberi faj kialakulására van új elméletem, megint nem tudom honnan következtettél erre.
Másrészt...a Homo Sapiens-en túlvagyunk, elvileg te is a Homo Sapiens Sapiens alfajhoz tartozol. Amit meg az előbb írtam, nem feltétlenül annyira légbőlkapott. Olvashatsz olyan nézeteket, hogy annak idején, Amerika 'lemigrálása idején' a kalandvágyóbb habitusú, kockázattűrő (ez is elképzelhetően genetikai hátterű, evolúciós szelekció eredménye) emberek indultak útnak az Újvilágba és ott is csak az átlagnál erőszakosabb egyedek váltak igazán sikeressé. Nem igazán értem, miért is zárkózol el annak lehetősége elől, hogy különféle, nyilvánvalóan rassz-specifikus tulajdonságok sorába az értelmi képességek különbsége is beférjen. Minden különösebb rosszindulat,, vagy hátsó szándék nélkül. Az érdekelne, hogy szerinted a mellékelt térképen miért van olyan kiugró különbség az afrikai kontinens és mondjuk Ázsia (Kína) között?

John Nethem 2017.09.12. 11:00:22

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

A NOBEL -díj emberi találmány, emberalkotta kritériumok szerint osztják.
Ami a zsidókat illeti, a felülreprezentáltság igaz. No de amíg egy kilencgyermekes zsidó családban előre eltervezve volt az, hogy ki hova menjen TANULNI ( orvoslás, jog, államigazgatás, művészet, kereskedelem: POLGÁRI közeg), addig bizony a magyar családok 9 gyereke közül 1 max 2 aki felsőbb iskolába járhatott, a többi az elemi elvégzése után beállt munkába, napszámba, stb. családfenntartónak. Tehát arányaiban jóval kevesebb juthatott el arra a szintre, nota bene a magyarok arányaiban jóval kevesebben voltak városlakók és iparosok ( PARASZTI közeg).

És mint már régóta bizonyított, a családi környezet alakítja ki döntően a személyiség fejlődési irányát, az ott (jórészt tudattalanul) érzékelt példa, ami lassan mint kódolt információ raktározódik a génekben.

A humángenom húszezer génje közül még nagyon keveset vizsgáltak (4-5, közülük a két klasszikus „sportgént”, az ace-t és az ACTN3-t ) meg éppen olyan szempontokból, amelyek ezeket kimutathatnák, de itt az ETIKA emel egy elképesztő gátat a további kutatásoknak.

2017.09.12. 11:01:58

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Az SZDSZ magát nyírta ki azzal, hogy az őszödi beszéd után is támogatta a gyurcsányt."

Az SzDSz akkor kezdett nyilvánvalóan zuhanórepülésbe, amikor Medgyessy híres elszólása után megpuccsolták és Gyurcsányt tették meg minelnöknek. (A jól tettenérhető, nyugati elkötelezettségű szervilizmusuk és érzékelhető magyarellenességük további ballaszt volt, le is húzta őket a WC-n. Az Szdsz gerincét (?) adó értelmiségiek is szépen sorra elszivárogatk, úgy tűnik már akkoriban is eléggé instabil képződmények voltak a liberális csoportosulások.

2017.09.12. 11:04:27

@John Nethem: "de itt az ETIKA emel egy elképesztő gátat a további kutatásoknak."

Ennnnnyi... a téma jelenleg tabu. Azért ezzel összevetésben viszont viccesen hat amikor szimplán vallási alapon egy-egy népcsoport a többi felett állónak definiálja magát.

John Nethem 2017.09.12. 11:16:23

@John Nethem: És hogy továbblépjek, ma már az sem titok, hogy a FÓBIÁK legtöbbje örökíthető, méghozzá DNS szinten, nem a szociális közeg által. Ezt még nem tudják pontosan, hol képes a genom ezt az információt tárolni, de vannak olyan elképzelések, hogy az exonok (fehérjekódoló szekvenciák, amik a genom 1,5 százalékát teszik csak ki: ezek adják az ember fenotípusának / ahogy kinéz az ember/ leírását ) mellett elhelyezkedő nemkódoló szekvenciák (mert nem ismert a működésük, szerepük) , amik a genom 97 százalékát adják (pl. transzpozonok - önmagukat képesek áthelyezni egy genomon belül, pszeudogének - csak látszólag kódol ...). Régebben erre evolúciós maradványként tekintettek, de a legújabbkori vizsgálatok szerint a gének 80 %-hoz konkrét funkciók rendelhetőek.... ÉS akkor még nem is beszéltünk a mitokondriális genomról.....

2017.09.12. 11:44:33

@John Nethem: Azért a mitokondriális genom béli különbségek (és nyilván a mutációval megjelenő új változatok) sokkal inkább a sejtanyagcsere/energetika révén, közvetett módon gyakorolnak hatást az egyedre. Kevés esetben mutatnak csak hangsúlyos jeleket, nehéz is beazonosítani a legtöbbet. Plusz mérteéből fakadóan jóval kisebb mennyiségű információ hordozására alkalmas és azok közül is nagyon sok eléggé stabil, mert kismértékű változása sem egyeztethető össze az élettel.

John Nethem 2017.09.12. 12:04:51

@Dorottya Veres:
Nos éppenhogy elképesztő méretű információ tárolására képesek.
Egy nukleotidba 1,6 bit információt tudtak beírni, aztán visszaolvasni.
Huffman-kódolással egy gramm DNS képes az egész Facebook és a Google összes anyagát tárolni.....
Év végéig már a világ összes adattartalma 17 trillió gigabájt....

John Nethem 2017.09.12. 12:30:28

@John Nethem: Nem a mitokondriálisra vonatkozott a lényegi rész...

2017.09.12. 13:01:06

@John Nethem: Nem ezt mondtam... hanem azt, hogy a mtDNS a humán kromoszomális DNS-hez képes (teljesen természetes okból) jóval kevesebb bázispárból áll (még negyven gént sem tesz ki. Ergo a tárolt infó is arányosan kisebb. A sok-kevés relatív, mert mennyi is a tömege egy ember genomjának?

2017.09.12. 13:01:45

@John Nethem: "Év végéig már a világ összes adattartalma 17 trillió gigabájt...."

...ebből mennyi a pornó? :)

John Nethem 2017.09.12. 13:35:26

@Dorottya Veres: Bizton állítható, tetemes arány. DE az is biztos, hogy rengeteg a redundáns adat. Állítják, hogy az internetes anyag csak egy kb 1-2 százaléka érhető el a GOOGLE és társai keresőjével.
A többi (DEEP WEB / DARKWEB) csak speciális keresőkkel, illetve az illegális "sötét oldal" a TOR /Hagymaelosztó/ (Drog- és fegyverkereskedelem, gyerekpornó, kinyomozhatatlan pénz stb.) által.

John Nethem 2017.09.12. 17:54:38

Melegbárokat és rendőröket támadtak volna iszlamisták Franciaországban
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Augusztus 22-én melegbárok ellen terveztek merénylet, szeptember 4-én pedig kalasnyikovval akartak egy rendőrt megtámadni Franciaországban - mondta kedden Gérard Collomb francia belügyminiszter kedden a nemzetgyűlés illetékes bizottsága előtt az éve eleje óta meghiúsított 12 terrortámadás részletes ismertetésekor.
A képviselők az új terrorelhárítási törvény szeptember 25-én kezdődő plenáris vitája előkészítéseként hallgatták meg a tárcavezetőt.
Gérard Collomb először beszélt arról, hogy augusztus 22-én merényletet terveztek Párizsban, a támadás célpontjai a tájékoztatás szerint "párizsi éjszakai bárok, mindenekelőtt melegbárok voltak". A miniszter megerősítette azt a korábban már nyilvánosságra hozott hírt, hogy szeptember 4-én a egy kalasnyikovval tervezett merényletet sikerült a hatóságoknak meghiúsítaniuk, ennek célpontja egy rendőr volt.
Szélsőséges helyeket zárnak be:
A miniszter elmondta, hogy az év eleje óta 17, szélsőséges tanokat hirdető vallási helyet zárattak be a hatóságok.
"Az Iszlám Állam a nemzeti közösség megosztását akarja és azt szeretné, ha hazánkban összetűzések lennének franciák között. Ez az a csapda, amelybe nem szabad beleesnünk" - fogalmazott a belügyminiszter a bizottsági ülésen.
A francia kormány elképzelése szerint az új törvény elfogadását követően lehetővé válik a július 6-án hatodik alkalommal meghosszabbított rendkívüli állapot kivezetése. A 2015. november 13-i 130 áldozatot követelő párizsi merénysorozat éjszakáján kihirdetett rendkívüli állapot november 1-jén ér véget.
A törvénytervezet átülteti a büntetőjogba a rendkívüli állapot idején a terrorizmus elleni harchoz használt eszközöket, például a prefektúrák által bármikor elrendelhető házkutatás és házi őrizet lehetőségét. Az ellenzéki pártok, a bírói és ügyvédi szervezetek, valamint egyesületek viszont tartanak az emberi jogok szabadságának korlátozásától.

vajdasagi 2017.09.12. 18:15:46

@Dorottya Veres: Szia. Azért nem magyaráztam el, mert Te elsősorban nem azt kérdezted. Egyszerre túl sok fronton beszélgetsz, és így már nem tudod figyelemmel kísérni azok részleteit. Ezért idemásolom a Te előző válaszod egy részt, amelyet nekem küldtél:

" De tényleg megelégszem azzal, ha elmagarázod, miért jó az Európának (akár rövid, akár hosszú távon ami éppen zajlik és mit lát ebben az ellenzék, ami miatt akár a választás elvesztését is bevállalja, de nem tud lejönni a témáról, akkor sem, ha ezzel azokat is maga ellen fordítja, akik Orbán politikájának más területeivel egyáltalán nem értenek egyet. "

Erre mondtam én, hogy tévedésben vagy, mert nem az ellenzék nem tud lejönni erről a témáról, hanem orbán és a fidesz (így kisbetűvel). Akkor tehát ezt elfogadod, és ezen túllendültünk?

Mert akkor jöjjön az újabb nekem küldött kérdésed:
"nem magyaráztad el, miért kellenek nekünk (meg az EU-nak) olyan emberek, akik zömében problémaforrások és egy részük kvázi időzített bomba..."

Szerintem nekünk nem kellenek ezek egyáltalán. Amennyire én értem, még a németeknek sem kellenek. Ők csupán okoztak egy holokausztot és egy világháborút, és most úgy vezekelnek, hogy próbálnak másoknál nemesebbek lenni. Segíteni embertársaikon.
Ez persze nekik is károkat okoz, meg nekünk is, akik a farvizükön élünk. Nos ez az, amit én Merkel politikájából nem helyeslek, de szerintem nem is döglünk bele abba az 1294 menekültbe, akik amúgy sem maradnak sokáig nálunk. Emiatt összeveszni Európa erős nemzeteivel egyszerűen káros.

Szerintem jó az a kerítés, és ezen a téren nem is kell engedni. De az 1294 eljárást le kellene folytatni, ott egye meg a fene.

Te nem akarnál semmiféle engedményt tenni Németország irányába, én meg igen. Én elfogadom, hogy lehet, hogy a Te stratégiád lenne a jobb, de akkor 2020-ban kb. 5.000 milliárddal kevesebb jut majd nekünk a következő ciklus támogatásaiból. Ez fejenként 500.000 forint - Neked is meg nekem is. Meg minden családtagodnak is még ugyanennyi :-)
Hát én inkább begyűjteném ezt a pénzt, és nem truccolnék ilyen piti kérdésekben. Te meg azt mondod, hogy truccoljunk. Ha azt nézem, hogy jobbára úgyis mészáros lőrinc meg sok másik hasonszőrű gazfickó profitál majd abból, azt kell mondjam, hogy egye fene. De sajnos ők meg többezer dolgozó embernek adnak majd munkát ebből a támogatásból. Én féltem ezeket az embereket a munkanélküliségtől. Az végigszivárog majd az egész vérszegény gazdaságunkon.

Nekem nem hiányzik az a pénz: jól elvagyok a szakmámmal - megfizetik belföldön és exportálni is tudok belőle. De megint százazerszámra lesz munkanélkülink,
ha Merkel végleg bepöccen ránk. És ezt nem javasolnám.
De ha valaki ezt világosan elmondja, hogy így akarja, és így megválasztja az istenadta nép, hát én nem bánom. Azonban az a gond, hogy nem mondja el, hanem agymosást végez - hazudozik a sajtón keresztül. No ez a baj!

2017.09.12. 18:37:41

@vajdasagi: No, azt hiszem egy platformra jutottunk. Kb 90%-ban
Attól ne félj, hogy Ormány (ha valóban ezen múlik az amúgy jog szerint, szerződésben eldöntött mértékben minket illető 5000mrd) nem fogja bevállani az 1200 rejtett erőforrást. Csak ő is attól tart, hogy ez csak a nyitány, mert pont minap durrogott a Mutti, hogy nemá felső korlát, minő dolog ez. Anyit szórnak szerte széjjel, amennyit muszáj...Szóval én továbbra is óvatos lennék, de tetszik a német vezeklésről (túlkompenzált bűntudatról) szóló véleményed.

2017.09.12. 18:48:40

@John Nethem: Végre már a profilaxison és nem a terápián van a hangsúly..

itten meg egy hasznos idióta: mandiner.hu/cikk/20170911_nem_tetszik_a_brit_es_a_kereszt_szo_a_brit_voroskereszt_vezetojenek

vajdasagi 2017.09.12. 19:23:25

@Dorottya Veres: Szia. Igen, 90%-ban egyként látjuk ezt, és talán ezt elég is ennyiben hagyni.

Azért a 2020 utáni időre nincs még szerződés. Szerződés arról van, ami támogatásokat most kapunk.
A 2020 utáni évekről most kezdődnek majd el a beszélgetések, a cigánykodás, a kötélhúzás. És attól tartok, hogy ebben mi nem fogunk most jól járni. (Az előző ciklusban mi jártunk a legjobban 1 főre vetítve). Akkor még egyrészt Bajnai, majd később orbán igen eredményesek voltak ebben.

Hogy én is irányodban tegyek egy lépést: lehet ám úgy is tárgyalni az EU-val, hogy mindent ellenzünk, és cigánykodunk. Hogy egy tapodtat sem engedünk. Lehet az is, hogy jobb eredményre jut úgy az ember, mint ha úriemberként tárgyal. Csak ez a cigánykodás, amit a mi vezetőink művelnek ez nagyon nem az én stílusom.

Az én bajom csupán az, hogy állandóan erről a témáról szól a közbeszéd, pedig nem ez az igazi sorskérdés. És közben egyre csökkennek a nemzet túlélési esélyei - napról napra, évről évre. Jön a mesterséges intelligencia és a 4. ipari forradalom és nagyon kevés hazánkfia van erre felkészülve. Ehhez képest ki nem szarja le azokat a migráncsokat. A jelentőségük elenyésző.

No üdv., megyek GDP-t termelni :-)

2017.09.12. 19:58:46

@vajdasagi: Óóó... nem eszik olyan forrón a kását. (A gesztenyét meg neünk kell kikaparni... pontosabban kicsavarni az EU ragacsos mancsából. Sokra persze én sem számítok, ha beköszönt a kettő/három sebességes EU. )
Az AI-tól sem kell befosni, nem pont azokon a területeken fog tért hóditani, karöltve a robotizáció növekedésével, ami számunkra kritikus. Amúgy meg mindkettő 50 éve itt áll a küszöbön, kopogtat, zörget, de én reálisabb veszélynek látok egy elszabaduló, vallási fanatizmusból táplálkozó erőszakhullámot, mint a gépek lázadását :)
A közbeszéd ne hidd, hogy csak nálunk szól erről... de az lehet, hogy nálunk elég vehemensen igyekeznek egyesek elfojtani az erről való diskurzusokat.
Ja... amíg a németekkel ilyen szép szimbiotikus kapcsolatban élünk, annyira azért nem aggódok a jövőbeli támogatásokat illetően. Ami nekünk jó, az nekik méginkább :)

vajdasagi 2017.09.12. 21:44:01

@Dorottya Veres: Itt megint távolodunk egymástól (de az nem baj, mert attól még lehet kultúráltan beszélgetni, és úgy érzem, nekünk ez sikerül is).

1. Az EU az nem egy külső entitás, pláne nem gonosz. Az EU mi vagyunk. Mi cirka 400 milliónak. Te is meg én is, meg hasonlóak.

2. Én az EU-t az egyetlen esélyünknek érzem, amely talán-talán megvédhet minket a kínai veszedelem ellen. Mert az kíméletlen lesz és mindent lehengerlő és mindent elpusztító, mint a sáskajárás. Láttam, tapasztaltam, hidd el, tudom mit beszélek.

3. Részben az AI-val és a 4. ipari forradalom előkészítési munkálataival foglalkozom, ebből keresem a kenyerem (nem is rosszul). Ezért nagyon is tudom, hogy mi volt az, és mi most, és mi lesz 20 év múlva. Sajnos félelmetes lesz. És nem tudjuk kontrollálni a folyamatot. Talán sosem tudtuk, de most már végleg nem. Az emberek nagy többsége fog munkanélkülivé válni. És közben sokan élnek majd sokkal jobban ,mint ezelőtt. Szörnyű lesz. Ebben a témában én nem sejtek, hanem tudok.

4. A vallási fanatizmus megoldódik majd magától: a gépek előre tudni fogják, ki mit gondol, és gyökerében megakadályozzák majd a terort. De ez egy sokkal rosszabb világot hozhat majd magával, mint az, amelyben itt-ott pár hülye nekihajt embereknek az utcán, vagy robbantgat. Az smafu a közelgő veszélyhez viszonyítva.

No most már tényleg megyek AI-t fejleszteni. Jó éjt és minden jót. Értelmes és jószándékú embernek ismertelek meg, noha másképp látunk sok mindent.

John Nethem 2017.09.12. 23:20:00

@Dorottya Veres:

Nos egyetlen nukleotid pár átlagos molekulatömege 660 Da (Dalton), és minden egyes nukleotid pár 0,34 nm-rel járul hozzá a DNS molekula hosszához....
/Dalton - atomi molekulatömeg = A szén legstabilabb izotópja tömegének 1/12 része)
Szóval 1billió 980 milliárd Da a tömege a 3milliárd bázispárnak...

John Nethem 2017.09.12. 23:22:21

@vajdasagi:

4.) ---> "...a gépek előre tudni fogják, ki mit gondol, és gyökerében megakadályozzák majd a terort...."

Ujjjujjjj !!! Tom Cruise : KÜLÖNVÉLEMÉNY ????

John Nethem 2017.09.13. 00:21:22

@vajdasagi:

Ha ezt nézem: Az ipar 4.0 és a tanulás
Az új világ más követelményeket támaszt majd a jövő dolgozóival szemben, a World Economic Forum tanulmánya szerint 5 millió munkahely szűnhet meg 2020-ig a világban - igaz, 2,1 millió új munkahely teremtődik is. Természetesen a megszűnő és az előálló munkahelyek nem ugyanazokat a képességeket igénylik, ezért óriási felelőssége van az országok oktatáspolitikáinak abban, hogy a jövő versenyképes munkaerejét kiképezzék.

AKKOR vajon MERKELnek és a híresen precíz NÉMET iparnak vajon mi célja a messze iskolázatlan ázsiai menekültekkel, akiknél az alapok is hiányosak ?

vajdasagi 2017.09.13. 02:19:34

@John Nethem: Én azt nem tudom, hogy a németeknek mi a céljuk, de minket úgysem az visz előre, hogy a németek céljairól spekuláljunk. Találjuk meg a mi céljainkat, és igyekezzünk elérni őket! Ezek pedig egészen biztosan láthatóak: a lakosságunk minél nagyobb része legyen benne azok között, akikre azok az új munkahelyek várnak.

De elsősorban Te és én legyünk ezek között. És ezt nem gúnyosan mondom, hanem komolyan.

Egyébként az a tanulmány csak 2020-ig néz előre. Ez hiba. Az igazi haddelhadd 2030-2040 között jön majd el. És legalább két nagyságrenddel nagyobb számok lesznek majd ott (sajnos).

vajdasagi 2017.09.13. 02:20:58

@John Nethem: "Ujjjujjjj !!! Tom Cruise : KÜLÖNVÉLEMÉNY ???? "

Ami jön, azt el nem tudjuk képzelni, de gyanítom, nem lesz szép.

John Nethem 2017.09.13. 08:07:06

@vajdasagi:

Akkor szabotáld-lassítsd a munkádat , azzal is elodázzuk annak a világnak az eljövetelét :-)

vajdasagi 2017.09.13. 08:34:24

@John Nethem: Nem éri meg szabotálni, mert másik több mint 100.000 ember is ezt csinálja szanaszét a világon. Ezt nem lehet megállítani. De komolyan.

a nagy hohoohooo 2021.08.01. 15:09:00

Ahogyan ki tudjátok forgatni a tényeket, az inkább gusztustalan. Merkel minden szíriai, háború elől menekültet ígért befogadni. Hányat ellenőriztetek, mielőtt gyorsan-a hangulatkeltő Baross téri megrendezett balhét kivéve- elutaztattátok őket nyugatra? Egyet sem.......

...amihez tegyük gyorsan hozzá, hogy Orbán Viktor miatt volt KÉNYTELEN felvállalni, aki a Keleti pályaudvar és környékére fuvaroztatta fel 2015. rekkenő meleg nyarán a menekülteket, aztán magukra hagyta... Civil szervezetek gondoskodtak ellátásukról heteken át. Mivel kezdett beállni az augusztus végi esős évszak, a menekültáradat elindult az M1-esen Ausztria irányába. Na ekkor lépett a német kancellár és az osztrák határra küldött jó néhány vonatszerelvényt, hogy a szerencsétlenek tovább jussanak. Ekkor kezdődött a németeknél a "Willkommen Kultur". Az már más kérdés, hogy végül nem a legjobban sült el az egész. Minden esetre a magyar kormányt súlyos felelősség terheli az egész, akkortól kialakult helyzetért. Most meg megjátszák a szentet, no meg az ártatlan barikát. Hogy stílszerű legyek annyit mondhatok: Es ist zum Kotzen.

chrisred 2021.08.01. 17:20:47

@a nagy hohoohooo: A német idegenrendészet nem a befogadást ígérte, csak azt, hogy a szíriai kérelmezők esetében lemond a dublini egyezmény alkalmazásáról, vagyis nem toloncolják vissza abba az országba, ahol belépett az Unióba, hanem Németországban folytatják le az idegenrendészeti eljárást.
süti beállítások módosítása