B1 blogcsalád



Nem a patkány után nyomoznak a kórházban, hanem az ápoló után, akinek a fejére esett

2017. augusztus 29. - nickgrabowszki

Közben előkerült egy ombudsmani jelentés, ami szerint borzalmas, sokkoló, embertelen állapotok vannak a pszichiátrián, emiatt már 2 éve a kórház bezárását javasolta. Pedig patkányok akkor még nem is voltak.mgkp.jpg

Az Egyesített Szent István és Szent László Kórház (ESZSZK) tagadja, hogy patkányinvázió lenne a Merényi kórház pszichiátriáján. Kálmánné Juhász Ilona gazdasági igazgató közleményében azt állítja, hogy

  • ez az intézményt lejárató, hangulatkeltő álhír.
  • Egy kártevő bekerült az épületbe, megtalálták, és ezzel párhuzamosan, óvintézkedésként a kórház egész területén megelőző mentesítést végeztettek el.
  • Az eset miatt soron kívüli belső vizsgálatot is elrendeltek.
  • A betegellátás továbbra is zavartalanul biztosított az intézményben.

Korábban a B1 blog is írt róla, hogy az álmennyezetből hamis patkányok esnek a világszínvonalú magyar egészségügyre. Az ESZSZK gazdasági igazgatója remekül alkalmazkodik a miniszteri elváráshoz, hogy minden negatív hírt egyszerűen le kell tagadni. Nem mentegetőzni, nem magyarázkodni, a kijavítását ígérni, hanem hamisnak, "hangulatkeltő álhírnek" nevezni.

Ha viszont tényként állítják, hogy nincs patkányinvázió, de mégis van belső vizsgálat, akkor az szükségszerűen azt jelenti, hogy nem az intézmény higiénés és munkakörülményeit vizsgálják, hanem azt, hogy

miképpen került ki az RTL Klubhoz ennek a híre.

Tulajdonképpen nem a patkány után nyomoznak, hanem az ápoló után, akinek a fejére esett.

A Merényi kórház pszichiátriájának állapotát jól jellemzi az a két évvel ezelőtti ombudsmani jelentés, ami kritikus állapotban lévőnek mutatja a kórházi körülményeket.

Az embertelen állapotok miatt az ombudsman a kórház bezárását kérte.mgkp2.jpg

A zárt részlegen a látogatás kezdetének pillanatában erős vizelet- és székletszag terjengett.A mosdóhelyiségből folyt a szennyvíz, ami több kórtermet is elárasztott,és a folyosó nagyobb szakaszán pár centiméternyi szennyvízben lehetett csak közlekedni. A szennyvíz úgy keletkezett, hogy az egyik beteg a pelenkájával eltömítette a vécét. A személyzet úgy igyekezett megelőzni a szennyvíz kórtermekbe való beáramlását, hogy törölközőket tettek a kórtermek ajtajába, azonban így sem sikerült a szennyvizet felfogni. (...)

A személyzet egyik tagja arról számolt be, hogy jelentősebb csapadék esetén folyamatosan beázik a felső szinten elhelyezkedő zárt részleg a rosszul szigetelt lapostető miatt. Ekkor vödröket helyeznek ki, és lepedőkkel itatják fel a vizet, azonban az egészen a földszintig szivárog. (...)

A vizesblokk 2 férfi és 2 női illemhelyének ajtaja nem zárható. Az illemhelyek ajtaja több helyen foltozott volt, és össze volt firkálva. A firkák tartalma alapján a betegek között sok a kábítószer-problémával küzdő személy.A látogatás időpontjában a WC-k koszosak voltak, nem volt rajtuk ülőke, és kapaszkodó sem volt mindegyikben felszerelve. WC-papír, egészségügyi betét nem volt az illemhelyeken, szükség esetén a betegek vagy a sajátjukat használják, vagy az ápolóktól kérhetnek. (...)

Mind a 4 WC közös folyosóra nyílik a vizesblokkon belül. Kézmosásra át kell menni az erről a folyosóról nyíló fürdőhelyiségbe, melynek az ajtaja nem zárható. A fürdőhelyiség a látogatás időpontjában koszos, penészes volt. A lefolyó papírdarabokkal, kötszerrel vagy zsebkendővel volt eltömítve. A fürdőhelyiségben több helyen használt, kiszáradt vécépapírt vagy tisztasági betétet lehetett látni, a mosdónál sem szappan, sem törölköző nem volt.

A képek az ombusdsmani jelentésből származnak. A jelentés maga már nem elérhető az állampolgári jogok biztosának honlapján, de a róla szóló cikkek igen. (Pl. itt vagy itt.) Továbbá elérhető az intézmény egyik orvosának a jelentésre adott válasza is: amiben Haraszti László pszichiáter

a Merényi kórház roskadozó épületéről ír.

Pedig patkányokról akkor még nem lehetett tudni.

De mindennek ellenére a magyar egészségügy világszínvonalú, példaértékű és a kormánynak elsőrendűen fontos. Aki mást állít az hazudik és hangulatot kelt, továbbá patkányokat hallucinál.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5712788674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FCUK10 2017.08.29. 19:23:17

Hogy sikerült 7 év alatt így lepusztulni az épületnek? Ja, hogy nem csak Orbán nem rakta rendbe, de előtte sem senki? És arról miért nem írtok? Kitalálom, szenilitás:)

2017.08.29. 19:27:26

@FCUK10: mondd te szarházi fideSS parazita! Hány ezermilliárdot loptatok el hét év alatt? Az elődeitek összesen nem loptak annyit, mint a maffiátok pár év alatt.

FCUK10 2017.08.29. 19:38:16

@hullajelölt88: cserébe nem is mentünk kegyelemkenyérért az IMF-hez, stb.

2017.08.29. 19:39:15

@FCUK10: csak a magyarokat fosztottátok ki, rohadék...

FCUK10 2017.08.29. 19:40:51

@hullajelölt88: magyar vagyok, és engem nem:)

sinus67 2017.08.29. 20:30:39

@FCUK10:
Te szerencsétlen! Ha Mátyás is úgy gondolta volna, mint Te, akkor soha nem lett volna pl. Academia Istropolitana. Hiszen az elődje sem alapította meg! Vagy a visegrádi vár felújítását is hagyhatta volna a picsába, mert az elődje sem újítatta fel! Ő miért tette volna?

Azt, hogy "azemútnyócév" hibái, bűnei meg lettek torolva, jól mutatja a 2010-es választás eredménye. Ahol a fideSS maffia 2/3 arányban nyert! Áruld már el Te eszemínusz, mi a lópéniszért nem tudták bepótolni azokat a hiányosságokat, amiket az előttük lévő garnitúrák elkúrtak?
És ne gyere nekem Gyurcsánnyal, meg Sorossal. Mert a tolvajkormánynak is volt rá 7,5 éve. Eddig. 2018 után még +4. De akkor sem lesz rendbe az egészségügy, oktatás, nyugdíjrendszer. Hogy csak a legfontosabbakat említsem.

Nem felmentés az előzőek faszsága!

sinus67 2017.08.29. 20:34:13

Mellesleg a dolgozó utáni nyomozás nem meglepő. Mindenkit lenulláznak, aki csak egy kicsit is a rendszer hiányosságait, hibáit "kiszivárogtatja".

arty1977 2017.08.29. 20:34:20

@FCUK10: putyinhoz es a kinaiakhoz igen. az jobb? nekik jobb tartozni, toluk jobb fuggeni?

FCUK10 2017.08.29. 20:53:20

@sinus67: mondok egy egyszerű példát, hogy a kevés agyaddal is megértsd: otthon 5 perc alatt tudsz disznóólat csinálni a lakásban, de rendet rakni nem 5 percig fog tartani. Na, helyettesítsd be 8 évvel:)

FCUK10 2017.08.29. 20:55:07

@arty1977: szegény németek ezt nem tudják, azért veszik ők is pl az orosz gázt:) meg gyártanak autót a kínai piacra. :) meg hitelezi az USA-t főleg Kína.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.08.29. 21:04:45

@FUCK10: "5 perc alatt tudsz disznóólat csinálni a lakásban, de rendet rakni nem 5 percig fog tartani. Na, helyettesítsd be 8 évvel"

A csúti geci még csak alig több, mint 7 éve van hatalmon.

Nem is tudom, hogy lehet ezt megjavítani. Alkotmányozó nemzetgyűlés kell, vagy valami.

arty1977 2017.08.29. 21:07:10

@FCUK10: es arra is irnal frappans hasonlatot h a rendrakast miert kisvasuttal es stadionnal kell kezdeni?

arty1977 2017.08.29. 21:09:29

@FCUK10: most hogy jonnek ide a nemetek? nem arrol beszelunk, hogy kinek jo tartozni? felutotted h az imfnek nem pincsizunk, kozben a putyinnak igen. arra valaszolj, miert jo az utobbiaknak pincsizni!

Janossz 2017.08.29. 21:36:22

@arty1977: Megmondom helyette. Egy vén bolond komcsi ez is, mint a fidesztroll-sereg többsége. Most fellélegeztek kicsit, visszatérni látszik ifjúkoruk világa.
Oly sokáig voltak lenn.... Most fújhatják a régi nótát:
Ez a fasza, ez a jó
Éljen Szovjetunijó!

sinus67 2017.08.29. 22:58:41

@arty1977:
Na például! Ott a pont!

sinus67 2017.08.29. 23:11:15

@FCUK10:
Igen. Ez egy egyszerű példa.
Namármost! Ha olyan hatalmam van a portámon, mint még soha senkinek, ráadásul évek óta papolom, hogy el van kúrva a lakás, nincs rend és kapok "jutalomlóvét" a szomszédoktól, akkor seperc rendetrakok.
Nem! Nem azzal kezdem, hogy a kerítést lefestem, meg kutat fúrok. Azzal kezdem, hogy rendet teszek a lakásban, kiviszem a szemetet, stb.
Vágod tesó? Ha a lakásban van a gond, akkor nem az udvaron kezdek csak azért mert a család meg a haverok így jobban járnak, mert az egyik kútfúró a másik meg kerítésfestő.

Hidd el pajtás, ha Orbán pereputtya egészségügyben szükséges eszközökben utazna, már 2 CT jutna egy emberre.

FCUK10 2017.08.29. 23:20:57

@sinus67: ha annyira lopni akarnának, akkor ctben utaznának. Valamiért mégsem teszik.

ErrorFlyn 2017.08.30. 00:17:57

Szarosok. A magyar EÜ-vel minden rendbe van, amennyire a szocionista ámokfutás - VZITDIJ BASZKI RÉMLIK VALAMI?!!!- után lehetséges, a meglévő hibákért Gyurcsók apátokat hibáztassátok.
Rágcsálok minden nagyüzemi menza körül vannak, Micslen csillagos buzibárokban is találhatnál, felesleg a hangulatkeltés lipsikém, volt rá lehetőségetek miért nem változtattok, a "geci Orbánnál" meg lehet nézni, voltak 2 éve az amerikás rokonok itt, elárulom lipsikém, amit a Grace klinikában látsz az nem a valóság csak néhány kajmánnak, a szar amerikai eü valami olyasmi amit a Vészhelyzetben láthattál, csak rajta, kint a szétszurkált beleiddel várhatsz 12 órákat az ambulancián, hajrá. A hazai Eü világszínvonalú, az amerikai ÁTLAGPOLGÁROK, tehát NEM niggerek, mxicoiak a gettóból, irigykednek ránk úgyhogy szarjál sünt te gyurcsányista DK provokátor, jó lenne ha a hangulatkeltést is végre büntetnék!!!!!!!

ErrorFlyn 2017.08.30. 00:28:25

Az index nagyon pattog, amióta a patkányképű kajmán Spéder ki lett lőve, pedig az a vörös patkány még olcsón megúszta, egy Cacucescu sortüzet érdemelt volna. De ne féljetek, egyesével lesztek levadászva, most miénk a pálya, retteghettek. :D

megamedve 2017.08.30. 06:19:39

@FCUK10: mindig azt lopják ahonnan lehet, és ami könnyen jött pénz, és amit könnyen lehet. Egy CT készülék árát (amit saját zsebből kellene finanszírozni) pillanatok alatt lehet tudni, hogy mennyi. Ha 10x annyiért veszem, azonnal lebukok, hohy 9 részt elloptam. De az útèpítés, térkövezés, mondvacsinált, értelmetlen beruházások, na az finom falat! A gázszerelő paradicsoma ez a világ!

FCUK10 2017.08.30. 06:55:47

@megamedve: útépítés mint M6? :) Ja várj, azt nem is ezek csinálták. Vagy M4. Tiltakoztál akkor is?

egypasas 2017.08.30. 08:39:13

Vettem a fáradtságot és megnéztem:

FCUK10 itt 2017.08.10. óta tag, s ezalatt 44 alkalommal szólt hozzá. Gondolom ez csak az egyik szereplési helye és más nick neveken másutt szerepel. ( Napi 8 órában, vagy sordíjasként? )

A kérdés a többiekhez: hol volt eddig? Más feladatért fizették?

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.08.30. 09:15:55

@egypasas: Nem imposztor, csak már kilencszer kibaszták, mert egy fasz.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.08.30. 09:19:51

@FUCK10: "Tiltakoztál akkor is?"

Nem, azt mindenki szereti, ha a szocik lopnak, csak a gazdáddal ilyen szigorúak.

De egy farok vagy! Tiltakozunk minden lopás ellen, csak míg a szocik megcsinálták kétszer, a csúti geci kétezerszer.

megamedve 2017.08.30. 10:53:44

@FCUK10: Itt nem arról szól a dolog, hogy mi volt akkor, hanem arról, hogy mi van most. Egyébként az arányokon is kellene gondolkodni. Most gyakorlatilag ellopták az országot, a szocik ehhez képest pelenkás bölcsisek voltak, a politikai ámokfutásról pedig ne is beszéljünk.
Akik meg osztják az észt, az szánalmas: rezsiszilár, helikoptertóni, egybitesgázszerelő, huszárbayer, stüszilézer, halálmadárszóvivő, magasztosházelnök és társai. Szerencsére már nem nézem őket, mert nem tudnék annyit enni, mint amennyit hánynék.
Hát ez van.

citrix 2017.08.30. 11:08:45

Az egész patesz-ügy nyilván hangulatkeltés, Soros aknamunkája az egész. Ki kell deríteni ki a kiszivárogtató és kizárni az illetőt a nemzeti együttműködés rendszeréből mert az ilyen áruló. Balog páter szerint mindenhol vannak problémák az egészségügyben és ha többet imádkozunk akkor sokat javul a helyzet. Igaza van, kell is imádkoznia annak aki bekerül és lesz is rá ideje bőven. Ha lehet építsünk még több stadiont, bőkezűbben költsünk kormánykommunikációra és csókosokra, azzal erősebbek és öntudatosabbak leszünk.

FCUK10 2017.08.30. 11:08:58

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: szeretném, ha linkelnéd az akkori tiltakozásod,előre is kösz.

FCUK10 2017.08.30. 11:11:05

@megamedve: minden időszaknak megvan a maga szilárdja. Ennyire nem felejthetsz gyorsan, ha igen, orvosi eset. Viszont ha korábban nem loptak annyit, akkor hova lett a pénz? A pannon puma akkor ugrott épp:)

Medgar 2017.08.30. 11:13:16

Azért lássuk meg a jót is: Lehet, hogy embertelen állapotok vannak a zártosztályon, de legalább a net megfelelően működik. Legalábbis a hozzászólások alapján oldalfüggetlenül minden ápolt hozzáfér.

Mr. Waszabi 2017.08.30. 11:46:14

@FCUK10: nem, ti Putyinhoz mentetek. Gratulálok :)

Egéridomár 2017.08.30. 12:04:58

@FCUK10: Nini, egy fideszgeci :) Ma te vagy a délelőttös, fideszgeci? :)

n3spr3ss0 2017.08.30. 12:23:03

@FCUK10: Te hülye,mégis 7-8 ezer milliárddal több az államadósság,mint 2010-ben.

Peetee 2017.08.30. 12:42:07

Az embertelen állapotokat ismertető ápoló bizonyosan sorosbérenc, ballib, kommunista, gyurcsányista, libsi, soros-soros-soros, soros, soros, ellenálló, nem igaz magyar, NER-ellenes, NGO-párti háttérhalmsta, akit tűzzel-vassal üldözni kell. Itten kérem mézzel folyik a tej, kánaán van, és aki mást mond, az háttérhalamista soros-soros-soros....

Libsik visítanak de az ország a miénk ! 2017.08.30. 13:04:34

Ez ugyan olyan szanalmas, ketsegbeesett hazudozas, mint a mutet kozben atszallitott gyerek esete.
Gondolom, holnap mar emberevo zombik fogjak tizedelni a betegeket, vagy robotdinoszauruszok.

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2017.08.30. 13:24:30

Az igazság félúton lesz akkor. A foltos álmennyezet nem a patkányvizelettől olyan hanem az épület BEÁZIK. Az esővíz pedig nem színtiszta ugyebár. A patkány meg nyilván járulékos, mert ott ahol nincs karbantartva az épület, biza megjelenhet.

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2017.08.30. 13:28:08

@FCUK10: Jogos. A 3-as metróért is a kormányt szidják. Az senkit nem izgat, hogy OKOZATként lett olyan, mert a baloldali vezetés elhanyagolta, és otthagyta örökül. És semmi se tart örökké.
Egyébként az ázásfoltokat összemosni a patkányokkal, az a hangulatkeltés. De egy tény, nagyon nem valók rágcsálók az álmennyezetbe és a pelenka sem a lefolyóba, mert eldugul.

werecke 2017.08.30. 13:40:21

@hullajelölt88: Érdekes hogy a sok lopás közepette is mennyi dolog épül. Hogy csinálják ? Bezzeg Fletóék !!! Talpig becsületesen csak a kölcsönöket vették fel , és a hülye még ki is nyilatkozta hogy jöttek pénzek innen-onnan de jó ha nem firtatjuk az eredetét. És még ők kiabálnak maffiát.

Visceroid 2017.08.30. 14:36:34

@FCUK10: "Orbán nem rakta rendbe, de előtte sem senki? És arról miért nem írtok? Kitalálom, szenilitás:) "

Aha, bezzeg amikor az MSZP volt hatalmon, akkor teli torokból ordítottátok, hogy "ők vannak most kormányon, rakják rendbe". Most meg nem győztök visszafele mutogatni. Szép.

Noémike Hídvégi 2017.08.30. 14:41:15

Az kemény nem akarnák az egesz korhazt felujitatni meg at nezetni .

emzperx 2017.08.30. 15:27:16

Az külön vicces amikor a fidióta birkák 2010 előttre hivatkoznak. Ennél nagyobb prolimentalitást nehezemre esik elképzelni is.

1., A mindenkori kormány az, akinek lehetősége volna cselekedni. A maszop éppen ennek hiánya miatt lett elzavarva.
2., 2008 környékén pont államcsőd fenyegetett ami ugyan indokolja a fejelesztések elmaradását de ekkor meg pont az államcsőd miatt kell a kúrmányt elzavarni, és ez meg is történt.
3., Agyarország erősödik, ennek kikékplakátolása minden állampolgárnak uszkve 3e fortintjába került. Vizesvébé 16e-20e Ft, stadionok darabja 1000-1500 Ft, Népstadion 20e Ft csecsemőkre is lebontva és a nyugdíjasokra jutó részt természetesen az aktív, családos keresők dobják össze. Paks 300.000 Ft-ba fog fájni fejenként miközben a belgyógyászat meg szétrohad, vagy nézd meg a budapesti pályaudvarok épületeit. Mindezek ellenére képesek azzal jönni a nyomorultak, hogy 2010 előtt sem csinált semmit a akkori köcsögválogatott.

FCUK10 2017.08.30. 15:35:12

@Visceroid: persze. Csak annak idején mögöttünk nem volt 8 év mögöttetek meg van. És azért ez különbség.

Macropus Rufus 2017.08.30. 15:51:16

@FCUK10: te vágod, hogy a cikk nem arról szólt, hogy ki és miért nem tette rendbe??

Macropus Rufus 2017.08.30. 15:54:13

@FCUK10: ez teljesen így van. De a példádat folytatva: 5 perc alatt kupi lett és a következő még 5-10 percig csinálja ugyan azt, közben a spanjai meg azt harsogják, hogy de hát az előző csinálta és nem 5 perc rendbe rakni. :p

Macropus Rufus 2017.08.30. 15:57:09

@ErrorFlyn: hallottál már arról a váró listáról amiről kb. 25kHUF-ért lekerülsz és simán másnap műtenek? Amúgy 300Ft pontosan semmi. 188 volt akkor egy csomag orbit rágó.
Ráadásúl a 300Ft ott maradt a rendelőnél és nem ment be az állami kasszába.
Most sokkal jobb nem? Nincs 300Ft. De nem is változott semmi, sőt...
Van szemed, hogy láss, de még sem látsz semmit... :p

Macropus Rufus 2017.08.30. 16:04:55

@Névtelen betelefonáló: azért az meg van ugye, hogy a 2-es metrót felújították,(2007-ben fejezétk be) de 3 év alatt nem lehet egy komplett vonalat felújítani. Ua. az új metró szerelvények típús engedélyeztetése már 2009-ben elkezdődött. Vagy te tényleg azt hiszed, hogy úgy működik egy ilyen, hogy reggel a Viktor felkel és azt mondja, hogy most 3-as metró felújítás? Csak az előkészítés 2-3 év.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Budapesti_metró

Macropus Rufus 2017.08.30. 16:06:14

@werecke: nem azzal van a baj, hogy bármi is épül. Hanem azzal, hogy mennyiért.
(meg hát azért van 1-2 olyan dolog ami minek... kisvasút???)

Macropus Rufus 2017.08.30. 16:08:50

@FCUK10: ez teljesen így van. Jövőre már ott lesz a 8 év. És akkor mi lesz?
Az, hogy ki lehet jelenteni, hogy az ország 89 utáni életéből 16 évet elb@sztunk, nem picit qurvára. De vélhetően te akkor is a Viktorkának fogsz csápolni. :p

várom a levelet 2017.08.30. 16:21:32

@ErrorFlyn: amikor büntették,az tetszett?

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.08.30. 16:25:11

PATKÁNYPIROSÍTÁS

Pírt hord Leonóra, kin ez
Pont úgy áll, mint Slöftény Inez
Ecsete, ki patkányt színez.

Piros az ecsetem, az ecsetem, patkányt ken nedvesen, ó nedvesen, ezen röhög a kedvesem, a kedvesem, és ez jó nekem, ez jó nekem, tengertánc egyedem és begyedem, s szakáll a negyedem, a negyedem, és ez így jó nekem, ez jó nekem.” /ByeAlex/

„A költő Leonóra és Inez napján nem hagyományos névnapi versre, hanem jelképekre ragadtatta magát és a szerelem jelképével, a pirossal mintegy megszépítette a csúnya jelképét, a patkányt. A vers tehát, mely első pár száz elolvasásra a felszínen silány, gusztustalan fércműnek tűnik, a mélyben azt fejezi ki, hogy a szerelem, a szeretet még az olyan patkányokat, mint a költő is széppé tudja mázolni. A vers látszólagos értelmetlensége a szerelem megérthetetlenségének és lokális univerzalitásának parafrázisa és apoteózisa is egyben, bármit is jelentsenek ezek a szavak. A költő a bármit jelentő szavak embere, úgyhogy csak azért is rózsabimbó!” /Aranypolgár Jenő, esztéta és kelt tészta árus/

„Végre valahára elmondhatom, hogy nem hiába nyomasztottam a költőt a fajsúlyos jelenlétemmel! Visítsanak az üres celebek! Van forma, bár nem tetszik, van tartalom, bár nem értem, Van Gogh, bár egyfülű, van anyám, bár sem Leonóra, sem Inez, és van egy pirosra színezett patkány, bár lehetne sáfránysárga is, de minek? A költő most olyan magasra tette önmagának a lécet, hogy sértetlenül tudott átugrani alatta. Kár, hogy csak a Digisport adta és csupán ketten láthattuk volna anyámmal, de ő belebóbiskolt. Még a celebvisongásra sem ébredt fel! Gondoljátok meg dromedárok! Erre iszom!” /Puzsér Róbert, kritikus/

„Rágalom, hogy az én kislányom patkányokat pingál pirosra! Mindig feketére festi őket és közben bömbölteti a Rolling Stones ’Paint It Black’ c. számát. Nem is értem, kinek jutna eszébe patkányokat pirosra festeni?! Milyen gusztustalan lenne egy piros patkánycsorda! Hát még kettő! Pfúj!” /Slöftény Hurutné szül. Lúgkő Leonóra/

„Azért szeretem a piros patkányt, mert nem látszanak meg rajta a még a legújabb mosóporral sem eltávolítható bor- eper- és céklafoltok! Nekem bevált!” /Erzsébet, háziasszony/

„Piros patkánya mosásról mosásra egyre fakóbb? Már-már rózsaszín? Ez rettenetes érzés lehet, de megvan a megoldás! Itt az új Red Rat ® gél, amelyből elég patkányonként másfél csepp a mosógépbe és patkánya mosás után pirosabb lesz, mint új korában! A literes flakon ára 9.999.- Ft, de ha most hív, akkor 19.999.- Ft plusz emelt telefodíj, de ajándékba egy frissen festett patkánnyal lepjük meg Önt és szeretteit! Kényeztesse patkányát és a háza fényre derül! Csupán egy csepp Red Rat ® gél, és patkánya nevetgél!” /Rádumay Rigoly, tévéshopper/

„Sztálin elvtárs halálának hatvanadik évfordulóján vörös patkányokról verset írni nem más, mint imperialista és monopolkapitalista provokáció, a halódó nyugat kilógó lólábának utolsó rúgása, mellyel a halálhörgés zaját akarják túlkiabálni! Világ panelproletárjai, a fületeken ültök?! Ja, hogy már a széketeket is elprivatizálták? Na jó, gyertek és egyetek velem egy kis banánt! Amíg még legalább ez van…” /Fidel Castro/

„Bokorrím, őrület, bokorrím! Megőrülök, bokorrím! Állatszép! Állatjó! Bokorrím, he! Sálálálááááá!!!” /Katarzis Kenéz, amatőr verselemző és visszaeső kényszergyógykezelt/

„Na, jöjjön Kenézke! Majd ezzel a fincsi hideg zuhannyal lemossuk azokat a csúnya piros patkányokat és megöntözzük a szép bokorrímeit! Így ni! Na, ki dugja bele a karocskáit a kényzerzubikába?! Ügyes! Ki a következő? Á, a költőke! Hé, hova rohan?! Kapd el Ursula! Húha, ennek most a fal adta a másikat! Sebaj, ezzel megspóroltunk egy nyugiszurit.” /Rózsi nővér/

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2013/03/patkanypirositas.html

zolia 2017.08.30. 18:01:24

Nem a jelenleg regnáló csürhét kívánom mentegetni, de azért nem tudok eltekinteni attól, hogy a pszichiátria a jelenlegi állapotába nem mostanában került, ebben tehát az összes eddigi kormány sáros. Az más kérdés, hogy ez cseppet sem kisebbíti a jelenlegi felelősségét - amely éppen úgy nem tesz semmit, ahogy az előzőek sem.

FCUK10 2017.08.30. 18:03:26

@Macropus Rufus: csápolni nem. De szavazni igen, mert még mindig ő a kisebbik rossz

2017.08.30. 18:47:39

@werecke: ja, eu-tól lenyúlt pénzekből, tízszeres áron. Meg úgy, ahogy a hármas metró szerelvényeit felújították az elvtársaid, te gané.
süti beállítások módosítása