B1 blogcsalád



Semjént mentegető jogászt és menekültellenes érseket is kitüntetett a Fidesz

2017. augusztus 19. - nickgrabowszki

Közelednek a választások, ennek csalhatatlan jele, hogy óvatosabb volt a kitüntetésekkel a kormány, próbált vigyázni arra, hogy ne tüntessen ki ún. megosztó személyiségeket augusztus 20-án, mint tavaly Bayert.bars.jpgAz államilag elismertek listájáról elmondható, hogy rajta szereplők vagy megérdemlik, vagy a jobboldalhoz kötődnek. Egy jelentős részük pusztán azzal tudott kitűnni közülünk, a szürke zömből, hogy jobboldali, mi több, nyíltan jobboldali és Fidesz-szimpatizáns.

Esetleg egyházi személy: soha ennyi papot nem láttunk ilyen listán. A felületes szemlélőnek már-már az a benyomása támadhat, hogy az egyház (illetve az egyházak) a mai Magyarországon valamiféle jelentős szerepet visznek, és komoly súllyal vannak jelen. Miközben dehogyis.

Hogy a kitüntettek a Fideszhez kötődnek, azt már Barsiné Pataky Etelka neve is bizonyítja, aki sok más érdemdús tevékenysége mellett arról nevezetes, hogy a Fidesz képviselője volt Brüsszelben. Az már csak puszta, a tárgyhoz nem is tartozó érdekesség, hogy a neve visszafelé úgy olvasható, hogy a 

a Kletey Kata pénisrab.

De ez tényleg csak mellékszál, itt olvastuk.

Továbbá kitüntette a kormány, illetve a nevében Balog Emmi-miniszter Keresztes Ildikót, Török Ádámot a Miniből, a Korál együttes össze olyan tagját, akinek még nem volt. Balázs Fecót nem kellett, őt már 2001-ben kitüntette a Fidesz.

A tudósok közül érdemes kiemelni Jobbágyi Gábor jogászt, aki egyfelől arról nevezetes, hogy Semjént azzal mentegette, nem is ő lopott a szakdolgozatában, hanem tőle loptak, és aki hibázott, az nem ő volt, hanem a vizsgálóbizottság. Valamint arról is közismert, hogy mindenfajta szakképzettség, szakértelem, bizonyítékok vagy logikus érvelés nélkül azt állítja, 56-ot a kommunisták provokálták ki, hogy az oroszok továbbra is itt maradhassanak. (Hogy ilyen provokációra nem volt szükség, mert eleve itt voltak, az nem számít.)

Figyelemreméltó, hogy a rengeteg pap között a Fidesz-kormány minisztere azt a Márfi Gyula veszprémi érseket érdemesítette elismerésre, aki a pápával szemben Orbánnak adott igazat menekültügyben, és nem azt a Beer Miklós váci püspököt, aki szerint a kormánypropagandának bedőlő hívek meg vannak zavarodva, fogalmuk sincs, miéről beszélnek.

Mindezeken túl érdemes még megemlíteni, hogy kitüntetést kapott Czakó Gábor jobboldali író, publicista is, akit magát nyelvrégésznek nevezi, és így említi a kormány hivatalos listája is. Mindezt annak ellenére, hogy a nyelvrégészet nevű valami Czakó saját találmánya. Ilyen foglalkozás, vagy mi több, tudományág nincs: bármit is állítson a kormány vagy Czakó, 

a nyelvrégészet nem létezik.

A teljes lista itt böngészhető:

Magyar Érdemrend Középkereszt a csillaggal: Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara alapító tagja, volt elnöke.

Magyar Érdemrend Középkereszt: Czakó Gábor Kossuth- és József Attila-díjas író, nyelvrégész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, Demény Pál György demográfus és közgazdász, az MTA külső tagja, Édes István, a Debreceni Egyetem Kardiológiai és Szívsebészeti Klinikájának igazgatója, Katona István, az Egri Főegyházmegye nyugalmazott segédpüspöke, Kó­czy T. László, a győri Széchenyi István Egyetem professzora, Márfi Gyula veszprémi érsek, Rubovszky András jogász, a Széchenyi Társaság főtitkára, Sólyom Jenő Széchenyi- és állami díjas fizikus, az MTA tagja, Szabó István, az MTA doktora, a Pécsi Tudományegyetem professor emeritusa, Vladár Gábor, a Pápai Református Teológiai Akadémia volt rektora, egyetemi tanár.

Magyar Érdemrend Tisztikereszt: Bánki Horváth Béla szenior úszó, Barna Mária, a Semmelweis Egyetem nyugalmazott főiskolai tanára, professor emerita, a Magyar Táplálkozástudományi Társaság alelnöke, Biró György, az orvostudomány doktora, a Haynal Imre Egészségtudományi Egyetem nyugalmazott egyetemi tanára, a Magyar Táplálkozástudományi Társaság örökös tiszteletbeli elnöke, Dufek Mihály zongoraművész-tanár, a Debreceni Egyetem megbízott dékánja, Facskó Andrea, a Szegedi Tudományegyetem klinikai központjának elnöke, Fokanov Anatolij operaénekes, Jobbágyi Gábor, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem professor emeritusa, Kállay Emil pia­rista szerzetes, nyugalmazott főiskolai tanár, Koller Ákos, az MTA doktora, a Testnevelési Egyetem professzora, Kontra Miklós, az MTA doktora, a Károli Gáspár Református Egyetem tanára, Nagy Kálmán orvos, egyetemi tanár, a Temesvári Egyetem díszdoktora, Schmidt Péter, a Semmelweis Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem oktatója, Staar Gyula, a Természet Világa folyóirat nyugalmazott főszerkesztője, Szabados László, az MTA doktora, az Akadémia Csillagászati Intézetének professor emeritusa.

Magyar Érdemrend Lovagkereszt: Ajtós József László esperes, Almási-Tóth András egyetemi docens, Bálintné Füleky Jolán, a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság szaktanácsadója, Becker György László, az ERFO Közhasznú Nonprofit Kft. vezérigazgatója, Benedek István Gábor író, Berczelly István Liszt Ferenc-díjas operaénekes, Beregszászi Olga színművész, Berkesi Gábor református lelkipásztor, Csere István iskolaigazgató, Csernák István nyugalmazott metodista lelkész, Csima László, a Balatonfüredi KSE volt elnöke, Dávid Gábor István kutatóprofesszor, Dékány Árpád Sixtus, volt zirci ciszterci főapát, Dobszay Márton Benedek ferences tartományfőnök, Dorozsmai Péter, Fekete Tibor, Fischer László Tamás a Korál együttes tagjai, Egerszegi Edit, a Berzsenyi Társaság ügyvezető titkára, Ember Csaba iskolaigazgató, Enghy Sándor református lelkipásztor, Farkas Elek onkológus, Gaál Sándor egyetemi docens, esperes, Hartmann Józsefné Nagy Rózsa Klára egykori Gulag-fogoly, Horváth H. Attila docens, Jávor Zoltán Árpád nyugalmazott főiskolai tanár, Kálmán Peregrin ferences szerzetes, Kántor Pál, a hamiltoni magyar református egyház lelkésze, Keresztes Ildikó előadóművész, Koltay Gergely, a Kormorán együttes alapító tagja, Kósa Géza, az MTA Ökológiai Kutatóközpont osztályvezetője, Kucsera Tamás Gergely, a Magyar Művészeti Akadémia főtitkára, Lantosné Ducza Anikó olimpikon, Márkus Éva, az ELTE dékánhelyettese, Nagy Ferenc egyetemi tanár, Nagy György, a Magyar Sportlövők Szövetségének elnöke, Nagyné Pintér Jolán, a Gulágokban Elpusztultak Emlékének Megörökítésére Alapítvány elnöke, Nyáry István professor emeritus, Pák Gábor belgyógyász, Pálinkás Miklósné, az MTA Atommagkutató Intézetének volt gazdasági igazgatója, Perger Éva Ildikó, az MTA Regionális Kutatások Intézetének tudományos főmunkatársa, Pozsgai Zsolt drámaíró, Rácz Árpád, a Rubicon főszerkesztője, Radnai Jenő, a Magyar Katolikus Családegyesület alelnöke, Sátori Gabriella, az MTA doktora, Stella Leontin kanonok, főesperes, Sütő Zoltán egyetemi tanár, Szalma László, a Magyar Atlétikai Szövetség alelnöke, Szentannai Pál docens, Szentváry-Lukács János Alfréd, a Magyar Cserkészszövetség volt ügyvezető elnöke és főtitkára, Török Ádám, a Mini zenekar vezetője, Ujváry Gábor, a Veritas Történetkutató Intézet főmunkatársa, Wettstein János, a Magyar Máltai Lovagok Szövetségének kancellárja.

Magyar Arany Érdemkereszt: Dr. Babus Antal, a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központ Kézirattár és Régi Könyvek Gyűjteményének osztályvezetője, Báder Miklósné, a Hevesi Népművészeti és Háziipari Szövetkezet elnöke, Dr. Bajtay András Tibor, Győr-Moson-Sopron megye nyugalmazott tiszti főorvosa, Bátor Tamás operaénekes, a Művészetek Palotája koprodukciós programigazgatója, a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál volt igazgatója, Berecz István, a Fonó Budai Zeneház népzenei művészeti vezetője, táncos, Bogányi Tibor gordonkaművész, a Pannon Filharmonikusok vezető karmestere, Dr. Csapi Géza, Kecel város nyugalmazott gyógyszerésze, a Magyar Gyógyszerészi Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezete Etikai Bizottságának tagja, Dergán Ádám, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága Hivatalának főigazgatója, Farkasné Egyed Zsuzsanna, a budapesti Patrona Hungariae Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola óvodavezetője, a Köznevelési Kerekasztal Vezetői Munkacsoportjának tagja, Gárdián Gábor gordonkaművész, mestertanár, a Gárdián Gordonkaiskola sorozat szerzője, a szegedi Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskola tanára, Góbi Rita, a Góbi Rita Társulat táncművésze, koreográfusa, a budapesti Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium Táncművészeti tagozatának tanára, Hajagos Csaba, a Kecskeméti Katona József Múzeum Történeti-Néprajzi Osztályának történész-muzeológusa, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága és a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézet Vidéktörténeti Témacsoportjának megbízott tudományos kutatója, Hámori Máté karmester, az Óbudai Danubia Zenekar művészeti vezetője, Hérics Nándor grafikusművész, Horváth Zoltán András, a Kaposvári Szakképzési Centrum Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma nyugalmazott igazgatója, a Kaposvári Térségi Integrált Szakképző Központ Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. volt igazgatója, Joanovicsné Kerekes Mária, a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Belvárosi Gazdasági Szakgimnáziumának igazgatója, Dr. Kerekesné Pytel Anna, a kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola nyugalmazott zenepedagógusa, karnagya, művészeti vezetője, Kisari Magdolna nyugalmazott pedagógus, Korintus Mihályné Dr. pszichológus, a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet volt kutatási igazgatója, volt főigazgató-helyettese, Koszorús Oszkár helytörténész, könyvtáros, Dr. Kovács Emőke történész, a „GULAG-GUPVI Emlékév” szakmai vezetője, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő szakmai programvezetője, Dr. Kovács Kálmán a Baktalórántházai Református Egyházközség lelkipásztora, Körösi Mihály helytörténész, a mezőberényi Orlai Petrics Soma Általános Iskola volt igazgatója, nyugalmazott magyar-történelem szakos tanára, Dr. Krasznai István, a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet Traumatológiai Osztályának volt osztályvezető főorvosa, Dr. Luchmann Zsuzsanna, a Kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskola tanára, Makányné Óvári Éva, a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója Mányoki Attila hosszútávúszó, Matkovits -Kretz Eleonóra, a Magyarországi Németek Pécs-Baranyai Nemzetiségi Köre elnöke, Mészárosné Patrik Edit, a füzérkomlósi Körzeti Alapszolgáltatási Központ védőnője, Füzérkomlós alpolgármestere, Mirtse Réka Ilona táncművész, a Budapesti Operettszínház koreográfus asszisztense, Molnár D. Erzsébet történész, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Történelem és Társadalomtudományi Tanszékének főiskolai docense, Dr. Murádin János Kristóf történész, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak egyetemi adjunktusa, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Karának kari kancellárja, Nagy Gábor, a budapesti Karácsony Sándor Rózsatéri Református Általános Iskola és Óvoda igazgatója, Nagy Zsolt népzenész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszékének és a Budafok-Tétényi Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola és Általános Iskola Népzenei tanszakának brácsatanára, a Dűvő Népzenei Együttes tagja, Dr. Oláh András Imre, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar általános és stratégiai dékánhelyettese, az Ápolástudományi, Alapozó Egészségtudományi és Védőnői Intézet igazgatója, egyetemi docens, a Magyar Ápolástudományi Társaság elnöke, Dr. Páy Anikó, az Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Biológiai Kutatóközpont Főigazgatói Főosztályának vezetője, Pénzes Géza népzenész, zenei szerkesztő, Serafin József, a Baptista Teológiai Akadémia főiskolai docense, egyházi szociális módszertan vezetője, Stadler Árpád Ferenc, az Ecsegi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola nyugalmazott igazgatója, Dr. Szelestei Tamás a B. Braun Avitum Kaposvári Dialízisközpontjának orvosigazgatója, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Nephrológiai Osztályának osztályvezető főorvosa, a Pécsi Tudományegyetem címzetes egyetemi docense, Tóth Viktor gyémántdiplomás gépészmérnök, okleveles gazdasági mérnök, a Magyar Kosárlabda Szövetség Elnökségének örökös tiszteletbeli tagja, Varga-Amár László festőművész, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Képzőművészeti Tagozatának elnöke, Várkonyi Beáta hegedűművész, a Budapesti Operettszínház koncertmestere, Virth Balázs, a Magyar Úszó Szövetség válogatott edzője, Walterné Müller Judit, a pécsi Janus Pannonius Múzeum igazgatóhelyettese és Zeffer András zenész, zeneszerző, előadóművész.

Magyar Ezüst Érdemkereszt: Andrási Szabolcsné, a Kiskunhalasi Református Kollégium Központi Általános Iskola igazgatóhelyettese, pedagógusa, Bata Dénes Sándor, a Kompolt-Nagyúti Általános Iskola intézményvezetője, pedagógusa, Bednai Nikolett, a Duna Művészegyüttes táncos szólistája, Deák Katalin gyógypedagógus, a Liget Úti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola intézményvezető-helyettese, Dr. Hertzka Péter, Budapest Főváros XIII. Kerületi Egészségügyi Szolgálat Közhasznú Nonprofit Kft. főigazgató főorvosa, az Országos Sportegészségügyi Intézet volt főorvosa, Juhos – Kiss János író, költő, Dr. Ladoniczki Zoltán, a Family Medic Egészségügyi Szolgáltató Bt. orvosa, Major Levente István népzenész, az Üsztürü Zenekar alapítója és prímása, a Hagyományok Háza Folklórdokumentációs Könyvtár és Archívum zenei könyvtárosa, Nagy Patrícia Mária extrém sportoló, hegymászó, Dr. Tósoki Ernő extrém sportoló, magashegyi búvár, Dr. Nánay Mihány, a Történelemoktatók Szakmai Egyesületének elnöke, az Óbudai Árpád Gimnázium tanára, Nyeste Ferencné, a Mezőtárkány-Egerfarmosi Általános Iskola intézményvezetője, Pallai Mara, a Budapest Bábszínház bábszínésze, valamint Willemse Jolán, a Keresztszülők a Moldvai Csángó Magyarokért Egyesület alelnöke és szociális felelőse.

Magyar Bronz Érdemkereszt: Antal Tünde, balettművész, a Magyar Állami Operaház tánckari művésze, Engert Jakabné, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Humánpolitikai Osztályának vezetője, Kecskemét város önkormányzati képviselője, Suzuki Kimiyoshi harcművész, a Shinbukan Dojo Klub alapítója, Szalontai Ottóné, a jászszentlászlói Szent László Óvoda és Bölcsőde intézményvezető-helyettese, Szegedi Csaba operaénekes, a Magyar Állami Operaház magánénekese, Ujszászi András Dénes, az ExperiDance Production Tánckarának táncművésze, Valiskó Ferenc, a salgótarjáni Október 23. Emlékfutás főszervezője, a Salgótarjáni Erdély Kör vezetője, valamint Vitányi Mária, a Magyar Állami Népi Együttes táncművésze.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5412762984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Janossz 2017.08.19. 18:33:01

Keresztes Ildikó előadóművész most már a másik karjára is varrathat egy szép, ízléses tetkót a frissen szerzett keresztjéről.
Ha így folytatja, még három keresztes is lehet....

BAZINGA2 2017.08.19. 20:19:29

El sem olvasom, hogy kiket tüntettek ki. Biztos nem azokat, akik kiérdemelték volna!

FCUK10 2017.08.20. 01:57:17

Gergényit kitüntették? nem? akkor minden rendben :D

atyus45 2017.08.20. 10:31:56

A kitüntető pedig selyemzsinórt kap(ott) igazságosan

szódabár 2017.08.20. 12:54:35

hiányolom a kommunisták áldozatainak kitüntetését, sajnos sokan vannak. Az elkövetők meg szerencsére egyre kevesebben.

a blikkről örökre kitiltott topi mackó barátja 2017.08.20. 13:25:17

Miféle ünnep ez, hogy vajnatömőtimi lósz.rt sem kapott?

sZulamith 2017.08.20. 15:32:48

Ahogy elnézem a listát, kevesen maradtunk, mint érdemtelenek:)

felső határ nincs 2017.08.20. 15:51:19

az ha valaki migriellenes az nem megosztó hanem mainstream

hülye ballib oldal magát még mindig a fidesz ellenfelének, váltópártjának gondolja, pedig olyan soha nem lesz többet

haha

midnightcoder2 2017.08.20. 15:54:42

És ez felkerült az index címlapjára ? Hiába, uborkaszezon.

Netuddki. 2017.08.20. 15:57:45

Na, és volt aki nem vette át?

rasztaszív 2017.08.20. 16:07:15

a felületes szemlélő gondolhatja,hogy nem az egyházak politikai befolyásának növekedése az oka,hogy ennyi papot láthatunk a listán.miközben dehogynem.

felső határ nincs 2017.08.20. 16:10:55

@Jakab.gipsz: nem szeretik a komcsik a papokat, hát sose szerették

rasztaszív 2017.08.20. 16:14:31

@Jakab.gipsz: a liberális demokráciák egyik alapeleme a szekularizáció.íme a megfejtés,hogy kiknek nem jó ez.

rasztaszív 2017.08.20. 16:15:03

@felső határ nincs: nem szeretik a magyarok a papokat, hát sose szerették

VaradiJanos 2017.08.20. 16:55:42

A visszafelé írt név igazi tudományos ízt ad ennek a nagyszerű dolgozatnak.

VaradiJanos 2017.08.20. 16:57:21

@rasztaszív: köztük van a téged annak idején seggbeakasztó is?

VaradiJanos 2017.08.20. 16:58:23

@rasztaszív: benneteket sokkal kevésbé szeretnek. Jöhet a zsatarozás, hülyegyerek.

EGY a megingathatatlan HÁROM millióból 2017.08.20. 17:10:41

Es ma is megszunt a sajtoszabadsag. Egy ellenzeki "GIGA" tuntetesen 50 libbant kovetelte a sajtoszabadsagot :)))
A szokasos, az ujsagirok tobben vannak mint a tuntotok tipusu libbantsag volt.

Magyarország Europa jovője 2017.08.20. 17:16:09

Buzisag, hogy a Bayer Zsolt nem kapott semmilyen kituntetest sem.
Csak azert is adtam volna neki valamilyet, hogy az ellenzek megoruljon, es kirohogtesse magat a szelsoseges megnyilvanulasaival.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.08.20. 17:28:24

Miért kap ennyi pap állami kitüntetést? Kapjanak a hívek adományából fenntartott egyházaktól, ne a mi adónkból.

Az is szomorú, hogy még az egyetemi oktatók jelentős részét is politikai alapon válogatták a listára, nem oktatási vagy tudományos eredmények alapján...

Jakab.gipsz 2017.08.20. 18:27:33

@rasztaszív:

Persze ha a szekularizált liberális demokraták szerint nincs "lélek" akkor majd jön a pszichológusnak nevezett bio-robot és kijavítja a szekularizált ember nevű, fogyasztásra kondicionált, bio-robotot.

Ezt gondolod?

Kelly és a szexi dög 2017.08.20. 19:19:45

4 ismerősöm is kapott, há wazze nemsokára én is sorra kerülök!

NBarbieReloaded 2017.08.20. 19:49:25

Imádom, mikor a ballibák minden ilyen alkalomkor meglepődnek és felháborodnak, hogy fideszes káderek (is) kapnak kitüntetést. :)
Csak halkan kérdezem, ugyanilyen cikk megjelent akkor is, amikor a ballib kormányok osztogatták a saját brancsuknak?
Vagy az nem gond?

Ja, még mielőtt nekem esik a szokásos fideszesező kórus: megint a szánalmas kettős mércére hívtam fel a figyelmet, nem mondom, hogy jó, hogy a fidesz a sajátjait tüntetgeti ki, de könyörgöm, minden kormány ezt csinálta.

rasztaszív 2017.08.20. 20:09:16

@Jakab.gipsz: ezt te gondolod.én azt gondolom,hogy a lélek nem az egyházak monopóliuma.tehát erre hivatkozva sem lehet semmi előjoguk.

rasztaszív 2017.08.20. 20:11:18

@NBarbieReloaded: tehát a fidesz,és az egyházak egy brancs?

NBarbieReloaded 2017.08.20. 20:51:38

@rasztaszív: Nyilván egyrészt jobb a kapcsolatuk az egyházakkal, mint az ezzel nem törődő ballibek (kivéve persze az izraeliták, az a ballibéknek is fontos volt), másrészt legalább látszatra van egy KDNP nevű gittegyletük is. Márcsak azért is illik nekik jobban támogatni az egyházakat.

rasztaszív 2017.08.20. 21:36:37

@NBarbieReloaded: közpénzből?illik?nagyon mások az elképzeléseink arról,hogy mi illik...

$pi$ 2017.08.20. 22:06:24

A Gyurcsány is kapott? Ő tett a legtöbbet a fideszért... :D

N. Barbie 2017.08.21. 12:52:32

@rasztaszív: Tudom, hogy rendszeres vallasgyalazokent neked nagyon szurja a szemed, ha az egyhazak is tamogatva vannak, de probald meg elfogadni, hogy rengeteg hivo adofizeto van az orszagban, akik bizony nem banjak, ha oda is megy egy kis kozpenz. Nem hinnem, hogy ettol menne csodbe az allam.
Nekem se tetszik sokminden, amit az allam tamogat kozpenzbol, de en probalok ugy hozzaalllni, hogy masoknak lehet fontos, ha nekem nem is.

rasztaszív 2017.08.21. 15:30:41

@N. Barbie: nekem az szúrja a szemem,ha egy(vagy több) ,a politikai propagandában kőkeményen részt vevő szervezetet a politikai propagandájáért cserébe egy politikai párttól közpénzt kap.ha pedig a gyerekeink lelke is a fizetség része,attól a gyomrom is forog.
egy bélyeggyűjtő szakkör esetében akár igazad is lehetne,hadd jusson nekik is valami - de ez nem egy bélyeggyűjtő szakkör,baszod...
süti beállítások módosítása