B1 blogcsalád



A magyarok fele el sem tud menni nyaralni, Mészárosék luxusyachttal szelik a habokat

2017. augusztus 09. - Mr Flynn Rider

Az igazán mélyszegénységben élőkhöz valószínűleg ez a hír el sem jut, hiszen nincsen otthon internetük, a „közmédia” erről pedig nem számol be.

artemy7w.jpgAz Eurostat friss, tavalyi évre vonatkozó adatai szerint az EU-s tagországok állampolgárainak mintegy 33 százaléka nem tudja megengedni magának, hogy egy hétre elmenjen valahová nyaralni. Talán nem meglepő módon ez az arány magasabb, majdnem 35% a gyermekes családok, és alacsonyabb, 31,3% a gyermekek nélküli családok esetében – írta a Portfolio.hu pár hete.

A legkevesebb gondja a nyaralás kifizetésével Svédországban, Luxemburgban és Dániában van az embereknek, de rajtuk kívül a finnek, az osztrákok és a hollandok sem panaszkodhatnak.

A legrosszabb helyzetben a románok és a horvátok vannak, ott 10-ből 6 ember nem tud megengedni magának egy hét napos kiruccanást. Romániában egyébként a legmagasabb az arány 66,6 százalékkal.

Magyarország Ciprussal, Görögországgal és Bulgáriával van egy szinten ebben az összevetésben:

nálunk az emberek felének nincs pénze arra, hogy egy egyhetes nyaralást kifizessen.

Van egy jó hír is. 5 év alatt 15,6 százalékponttal javult a helyzet, vagyis ennyivel kevesebben lettek azok a magyarok, akiknek anyagilag gondot jelent a nyaralás.

Van azonban egy magyar, aki 2024-re a világ leggazdagabb embere lehet és többet keres, mint Neymar: Mészáros Lőrinc. Neki – ennyi pályázat, közbeszerzés és megbízás elnyerése után -

nincs semmire gondja és idén is luxusjachttal szeli a horvát vizeket.

Sőt, idén a felcsúti milliárdos lánya és újdonsült férje is használja a rejtélyes csodahajót- írta a Magyar Narancs

Fitnesszterem, BBQ, bárpult, yakuzzi a luxusyachton

Az Artemy egy több mint 35 méter hosszú luxusjacht, amelyet 2008-ban építettek. A fedélzeten 12 vendég és egy maximum 6 fős legénység fér el kényelmesen. A hajó középső szintjén 12 személyes étkező található, az ott elhelyezett 5 kabin mindegyikének külön fürdőszobája van. A középső szinten még egy fitneszteremben is rágyúrhat a következő kivitelezésre Mészáros Lőrinc, a felső, napozószinten pedig bbq, bárpult, egy másik étkező és egy jakuzzi is gondoskodik a milliárdosoknak kijáró kényelemről. 

Az Artemy névre keresztelt fehér luxusjacht – amelyre elsőként a magyarnarancs.hu talált rá tavaly nyáron – az elmúlt két hétben többször is kikötött a horvátországi Cres szigetén, de nem Mészáros Lőrinc, hanem egyik lánya és az ő vendégei voltak a fedélzeten. Az első alkalommal csak Homlok-Mészáros Ágnest látták a lap forrásai a hajóról leszállni és több ismeretlen vendéget, de egy néhány nappal későbbi kikötéskor ott volt az újdonsült férj, Homlok Zsolt is, aki korábban a Swietelsky Vasúttechnika Kft. ügyvezető igazgatójaként dolgozott. 

Idén Mészárosék még az Artemy nevét is letakarták egy darabig, vélhetően azért, hogy ne vegyék észre olyan magyarok, akiknek ismerős lehet a hajónév. A második alkalommal már nem voltak ennyire elővigyázatosak. Pedig Mészáros nem tartja magát átlagembernek, hogy egy liberális szennylap csak úgy leleplezze... 

Kikapcsolták a navigációs rendszert, mint a migráncsokat csempésző hajók 

A Magyar Narancs írta meg először tavaly a hajó történetét; az AIS (Automatic Identification System) nevű navigációs rendszer – amely egyebek közt a hajó pozícióját és sebességét, valamint annak statikus adatait rögzíti és jeleníti meg egy arra alkalmas eszközön – adatait felhasználó egyik nyilvános hajókövető oldal, a www.vesselfinder.com adatai alapján tudták követni. Idén azonban sem ezen, sem pedig a hasonló oldalakon nem találták nyomát a hajó mozgásának. Mészárosék minden bizonnyal kikapcsolt műholdas azonosítóval szelik nappal a hullámokat – nyilván nem véletlenül, hiszen a nemzet nagytőkése és a család aligha szereti a nyilvánosság előtt élvezni a közbeszerzések útján elnyert százmilliárdok gyümölcsét. (Az AIS-t kikapcsolni kb. olyan, mintha valaki este fényszóró nélkül közlekedne az autópályán és az afrikai embercsempészek is így hajóznak.) 

A Magyar Narancs szerint június óta nincs látható rögzített adat a fentebb említett rendszerben. Mindez azért is érdekes, mert a tengeri élet biztonságáról szóló S.O.L.A.S. (Safety of Life at Sea) nemzetközi tengeri egyezmény elvileg kötelezővé tenné az AIS meglétét és annak használatát azokon a 2002. július 1. után épült hajókon – azok méretétől függetlenül –, amelyek nemzetközi vizeken hajóznak. (A máltai felségjelzés alatt közlekedő Artemynek a horvát partok nemzetközinek számítanak.) Az AIS ki nem kapcsolható, útközben és horgonyzáskor is működnie kell. Egy esetben lehet szüneteltetni a működését, ha a kapitány úgy ítéli meg, hogy használata – például kalóztámadás esetén – veszélyezteti a hajó biztonságát. (Érdekességként megjegyeznénk, hogy a Daily Mail márciusi cikke szerint 2017 első két hónapjában több száz, Szíria és Líbia felől közeledő hajó közelítette meg kikapcsolt AIS-szel az európai vizeket. A feltevések szerint többnek köze lehet terroristákhoz és embercsempészekhez.)

Fidesz: korrupció a Jobbiknál merült fel

Budapest, 2017. augusztus 9., szerda (MTI) - A Fidesz szerint tiltott pártfinanszírozás és áfacsalás a Jobbiknál merült fel, amely "egy milliárdos bábjává vált".

A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte szerdán az MTI-vel, hogy Volner János jobbikos frakcióvezető előzőleg azt mondta, meg kell vizsgálni a Fidesz 2010-es kampánykiadásait, ezért az ellenzéki párt parlamenti vizsgálóbizottság felállítását javasolja.


A Fidesz közleményében azt írta, a legnagyobb korrupció Magyarországon, hogy a milliárdos Simicska Lajos "megvette és burkoltan pénzeli a Jobbikot". Hónapokon keresztül irreálisan alacsony áron adott plakáthelyeket a Jobbiknak, az utóbbi időben pedig a milliárdos cégei már a párt logója nélkül teszik közzé a jobbikos üzeneteket - olvasható a közleményben.


A vádaskodás a Fidesz szerint nem más, mint Simicska Lajos kétségbeesett próbálkozása, hogy mentse a Jobbikot.


Közölték továbbá: a Fidesz minden egyes választási kampányában a törvényeknek megfelelően járt el és számolt el, amelyet az Állami Számvevőszék minden esetben ellenőrzött és törvényesnek talált.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3612731278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

legeslegujabbkor 2017.08.09. 17:22:42

"2017 első két hónapjában több száz, Szíria és Líbia felől közeledő hajó közelítette meg kikapcsolt AIS-szel az európai vizeket. A feltevések szerint többnek köze lehet terroristákhoz és embercsempészekhez."

Ha elég pénz van benne, miért is ne csempésznének?

szilmi 2017.08.09. 18:35:18

Háromezer milliárdos vagyont összeharácsoltak, loptak jogtalanul , ami tízezer magyar középosztályba jutását eredményezte volna. Így marad csak a kenyér, hagyma, étolaj a
--büszke, erős-- korgó gyomrú magyarnak.

Lengyel 2017.08.09. 19:41:55

A követő kormány első intézkedése az lehet, hogy egy éjszakai órán visszahozzák a Parlamentben a halálbüntetést. A kulákokkal a szocik elbántak úgy látszik jogosan.
Az élethez mindenkinek joga van és ez a jog nem bír el ekkora különbségeket.
Az egyik ember éhen hal, vagy megfagy a lakásában, pl. egy nyugdíjas tanító néni, a másik; aki egy év alatt ezerszeres jövedelemre tett szert a közpénz bizniszből, az pedig jachtozik. Ez nem normális.

különvélemény2 2017.08.10. 09:49:26

Szép überpopulista írás.

Van benne egy durva csúsztatás, ami nyilván demagóg céllal került bele:
Az AIS 300 illetve 500 tonna felett kötelező, valamint az utasszállító hajók mindegyikén.

"The regulation requires AIS to be fitted aboard all ships of 300 gross tonnage and upwards engaged on international voyages, cargo ships of 500 gross tonnage and upwards not engaged on international voyages and all passenger ships irrespective of size. The requirement became effective for all ships by 31 December 2004."
www.imo.org/en/OurWork/Safety/Navigation/Pages/AIS.aspx

Ez a jacht egyik kategóriába sem fér bele, ezeket pleasure boat-nak szokták nevezni, az AIS-en is úgy jelenik meg.

Mielőtt valaki okoskodna, itt a passenger ship definíciója:
en.wikipedia.org/wiki/Passenger_ship

Ambiorix 2017.08.10. 10:56:19

Az 1 hét nyaralásnak egyébként mi a viszonyítási alapja, Pétfürdő, vagy Kosah Mui?
Mert ha az utóbbi, akkor azt is nyugodtan kihozhatjátok, hogy a magyarok 90%-ának nincs pénze nyaralni...
Te ostoba demagóg fasz :D :D

legális 2017.08.10. 11:04:17

@Ambiorix: Kedves Poszter!
Jártál már mondjuk Horvátországban?
Csak azért kérdezem, mert a kisebb városok kikötőjében minimum 10 ilyen vagy komolyabb yacht van kikötve annál, amit befényképeztél az anyagba. És az csak Horvátország kis kikötője. Miért kell ilyennel rámenni az irigységfaktorra?
Ilyen yachtot azért elég ritkán gyártanak étkező, fürdő és jakuzzi nélkül. Ha mégis, az nem yacht lesz, hanem teherhajó.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2017.08.10. 11:16:30

az irigy prolinál nincs szánalmasabb

VaradiJanos 2017.08.10. 11:19:12

Te populista gané! Gyurcsótány hol nyaral? Hullarabló sorosféreg hol nyaral? A kurva anyád hol nyaral?

Barát Csaba (törölt) 2017.08.10. 11:19:18

A Kleptománia párt közelében ez mind normális. És nem is kell aggódniuk, mivel a kleptomániás több milliós szavazó bázisuk számára ez menő dolog, menő dolog lenyúlni az adófizetők pénzét, ennyi.

nnnnnnnn 2017.08.10. 11:57:05

manapság már nagyon olcsón lehet nyaralni, szerintem csak az nem nyaral aki nem akar valójában.

morpho 2017.08.10. 12:21:49

@nnnnnnnn: Hol lehet olcsón nyaralni?

Netuddki. 2017.08.10. 12:38:07

Ennyi ostoba fidelitasos hülyegyereket! Faszom irigyli tőlük. DE! Ne az én kontómra dőzsöljön a tolvaj cigány fajtátok!

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.08.10. 12:54:42

Nehéz ma az egyszeri Gyurcsány csicska élete.
Bérrettegni napról-napra, miközben bármit hazudik, minden állítását könnyen meg lhet cáfolni:

www.origo.hu/gazdasag/20170712-15-szazalekkal-bovult-a-belfoldi-turizmus-a-ii-negyedevben.html
15 százalékkal bővült a belföldi turizmus
A Szallas.hu adatai alapján mintegy 15 százalékos volt a növekedés, a legtöbb vendéggel Budapest, Siófok és Eger büszkélkedhetett.

----
turizmus.com/utazas-kozlekedes/fel-millio-magyar-nyaralt-horvatorszagban-1149737
Minden korábbi rekordot megdöntve, 513 ezer magyar turista járt tavaly Horvátországban, ahol 2,753 millió vendégéjszakát töltöttek – jelentette ki a Horvát Idegenforgalmi Közösség magyarországi képviseletvezetője.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.08.10. 12:55:47

@különvélemény2:

A B1 blog mikor nem hazudik ?

Írígység és gyűlöletkeltés a ballibek lételeme.

midnightcoder2 2017.08.10. 12:58:03

@Barát Csaba: Idáig még az Antall kormány kivételével nem volt olyan társulat aki nem nagyüzemben lopott volna. Csak a szocik ügyeinek nem volt akkora sajtója - ami mondjuk annak is betudható, hogy a gengszterváltás környékén volt két alig olvasott jobboldali újság, azon túl pedig minden médium szoclib kézben volt a politikai vicclapoktól a megyei újságokon át az elektronikus médiáig. Internet pedig ugye nemigen volt a polgároknak akkortájt. De azért a szocik két és fél ciklusa alatt csak eltűnt egy ország vagyona (86 előtt kb. minden nagyobb érték közvagyon volt, 98-ra pedig ennek nagy része már megtalálta a kis gazdáját, anélkül hogy az életszínvonal emelkedett volna, vagy kiépült volna a hazai ipar, vagy csökkent volna az államadósság (ehelyett durván nőtt). És akkor a Megyó-Fletó kormány tevékenységétől most nagyvonalúan eltekintettünk...

Orbánék ugyan nagyon rajta vannak, de sokat kell még dolgozniuk hogy beérjék a baloldalt.

morpho 2017.08.10. 13:24:35

@midnightcoder2: Te most komolyan azt bizonygatod, hogy a baloldal többet lopott, mint Orbánék? És? Akkor Orbánnak szabad lopni? Mi van?

BALTAZÁR 2017.08.10. 13:35:57

Ennek az írásnak a tartalma semmivel sem különb mint a "Fizessenek a gazdagok", a Jobbik féle ostobaságok vagy Fidesz sorosozó demagóg plakátjai.
Aljas és kisszerű.
Függetlenül attól, hogy Mészáros meggazdagodása minimum felháborító a cikk alapgondolata vérlázítóan és veszélyesen ostoba.
Lehet persze Mészáros vagyonának eredetét nyomozni, arról cikkezni, semmi gond nincs azzal, de ez a párba állítás a magyarok nem nyaralnak bezzeg az a g..ci egy jachton dőzsöl...
Ez a kocsmák prolijainak a szintje.

Netuddki. 2017.08.10. 13:36:38

@morpho: A hülyegyerek csak azt akarta mondani, hogy az orbánék még mindig nem loptak eleget. Majd a bíróságon is ezt fogja előadni.

Netuddki. 2017.08.10. 13:39:18

@BALTAZÁR: Te ostoba farok! Van azért némi összefüggés a között, hogy Magyarország 1/3-a nem tud elmenni nyaralni, miközben a közpénztolvaj tetvek dőzsölnek. Ha nem látod mi, magadra vess!

boborján20 2017.08.10. 13:42:58

@midnightcoder2: szerintem, te evvel a kommenttel nyertél egy utat a csútikisvasútra, és mészaroslörinc jachtjára is beléphecc és megcsókolhatod a zsírdisznó talpát!

komolyan nem hiszem el, hogy te hús-vér ember vagy!!!!

BALTAZÁR 2017.08.10. 13:44:09

@Netuddki.: Na látod, rólad beszéltem amikor az ostoba prolikat említettem.
Gazdagok és szegények mindig voltak és lesznek.
Egyébként a cikk a magyarok felét említi. Amikor kiénzek az utcára, az autók 70-80%-a 5 millió feletti. A Plázák tele vannak, nem tudsz leülni ha enni akarsz. Tudom, hogy vannak hajléktalanok is, de hát ez sajnos mindenhol van, még Norvégiában is láttam nem egyet.

boborján20 2017.08.10. 13:52:05

@BALTAZÁR: "Amikor kiénzek az utcára, az autók 70-80%-a 5 millió feletti."

ember, te szerintem a pasaparkban lakhatsz, ha ekkora faszságot képes vagy leírni.

morpho 2017.08.10. 13:52:57

@BALTAZÁR: Ha populizmussal vádolod a posztot (egyébként joggal), akkor te miért tolod ide a nettó kormánypropagandát az 5 milliós kocsikban furikázó, plázákban hűsölő magyar népről? Mi olyság az Alföldön? A Nyírségben? Ott mindenki mágnesvasúton jár és Bock cuvée folyik a csapból?

BALTAZÁR 2017.08.10. 14:04:54

@morpho: A cikk pont annyira populista és ostoba mint a kormány és az ellenzék politikája, megszólalásai. Nagyon kevés kivételtől eltekintve tisztelt politikusaink megszólalásaiban az ostobaságok, valótlanságok, csúsztatások aránya a nettó értelmes tartalomhoz 95% contra 5%.
Én ennyit állítottam nem többet. Az ötmilliós autók egyébként nem kormánypropaganda, szimpla megfigyelés. Igaz én Budapesten dolgozom, mégcsak nem is Budán, de bármerre megyek a fiatalok Iphone-t szorongatnak (ára egy olcsóbb nyaralás), a dugóban 10-ből kilenc autó drágább mint az enyém, de nem irigykedek ezekre, ki kocsira költ, ki nyaralásra. Ismerek olyat aki bejárja a világot de semmi másra nem költ. Mindenkinek a saját döntése, hogy 200E ft-ért vesz egy Iphone-t, italt, cigarettát etc...
A demagógia az, ha Mészáros jachtját a magyar milliók nyaralási statisztikájával vetjük össze.
Hallottam én olyan miniszterelnöki beszédet is miszerint "Nagy a jólét"... és mégcsak nem is a Fidesztől

boborján20 2017.08.10. 14:26:39

@BALTAZÁR: te beszélsz hazudozásról és csúsztatásról?

aki képes azt bedobni ide, hogy az autók 70-80%-a 5misi fölött van, és a fiatalok nagy része ájfonnal rohangál!!!

te rosszabb vagy, mint a szigeten a viprészleg. me ők legalább, nem olyan sunyin csinálják, mint te.

morpho 2017.08.10. 16:04:35

@BALTAZÁR: Most ha továbbtolod ugyanazt a szart, attól nem élek jobban. Én olyat is ismerek, aki megmászta az Everestet, meg olyat is, aki családostul döglik éhen Szabolcsban. És? A Fletó faszsága miért mentesíti Orbánt? A folyamatos relativizálás beakadt?

boborján20 2017.08.10. 16:15:59

@morpho: ez a baltazár gyerek sötétebb, mint a rém25-ös droid:)

gondolom ezek, vagy a sziget vipből, vagy egy légkondis minisztériumi szobából tolják.

és mi fizetjük ezeket a robotokat!

az élet sz

boborján20 2017.08.10. 17:16:29

@morpho: mégegyszer! és akkor hol maradnak az álmok?:))

www.youtube.com/watch?v=cxdwEOpGknk
süti beállítások módosítása