B1 blogcsalád



„A legrosszabbul Magyarországon bántak velünk” – képregényben mondta el a történetét a menekült

Ha Ön csak a kormánypropagandát olvassa, ez a történet sokkolja majd

2017. július 30. - Mr Flynn Rider

Nedal Said szír származású mikrobiológus, ma Lipcsében él és dolgozik. 2013-ban menekült el Aleppóból. A magyar kormány szerint „migráns”, akit a határon le kell lőni, vagy vissza kell küldeni oda, ahonnan jött. A németek viszont ösztöndíjat adtak neki és mostanra elismert kutató vált belőle – 123 társával együtt.   

nedal1.jpg

Érdekes képregényre bukkantunk a Helsinki Bizottság Facebook-oldalán. A képregény egy szíriai menekült (a gyűlölködők szerint: migráncs) történetét meséli el. Amikor kitört a szíriai polgárháború és Szíria gyakorlatilag a földdel lett egyenlő, a tudós úgy határozott, hogy a családjával együtt lehagyja a hazáját. Először Törökországba menekültek, ahol egy tömegszálláson laktak. Onnan embercsempészek segítségével jutottak volna egy nyomorúságos csónakon, az Égei-tengeren keresztül Görögországba. A csónak azonban lerobbant a tengeren és a görög parti őrség mentette meg őket.

A képregény szerint a görögök kiutasították az országból így vonattal utaztak Szerbián keresztül Magyarország felé. A tudós arról számol be, hogy a magyar határon elfogták őket, és a legrosszabbul Magyarországon bántak vele és családjával. Ételt csak pénzért kaptak például.

nedal2.jpg

Nedal Szaid ma nem három napig lenne fogdán, mint néhány éve, hanem mindaddig tranzitzónában tartanák, még el nem bírálják kérelmét. Ma a röszkei és tompai tranzitzónákban az összes menedékkérőt jogsértően tartják fogva a magyar hatóságok – közölte a Helsinki Bizottság, ami 22 éve küzd a menedékkérők jogellenes fogvatartása és az embertelen fogvatartási körülmények ellen.

Nedal Said Magyarországról egy autó hátsó részében, szintén csempészek segítségével menekült tovább Németországba. Ott a véletlen és az emberséges bánásmód miatt fedezték fel, hogy mikrobiológus.

Három évvel a viszontagságos menekülés után Nedal és családja biztonságos otthonra lelt Németországban: a Philipp Schwartz-kezdeményezés olyan tudósoknak segít, akiknek a hazájában háború dúl és nem tudnak tovább kutatni. Így a német felsőoktatásban és kutatóintézetekben alkalmazzák őket tovább.

Kis keresgélés után a híres Humbolt Intézet honlapján találtunk rá Nedal Saidra:

a múlt év óta ösztöndíjat kap és a kutatásaival immáron Németországot segíti. Rajta kívül számos tudóst fogadott be az ország és adott nekik ösztöndíjat.

„A német tudományos élet nyitottságát szeretnénk hangsúlyozni”

– hangsúlyozta a német sajtónak Helmut Schwarz, a Humboldt Alapítvány elnöke.

„Olyan embereknek segítünk, akik a tudományos rendszerünket gazdagítják és később a hazájuknak is hasznára válik a tudásuk; remélhetőleg később ott is vége lesz pusztításnak és elkezdődik az újjáépítés időszaka.”    

nedal_said_tudosok.jpg

Nedal Said a baloldali képen áll.

A kép jobb oldalán például egy másik menekült látható a német kollégájával: Meral Camci (a jobb oldali képen a papírokat a kezében tartó nő), aki a Mainzi Egyetemen a török tolmácsprogramban dolgozik. Camci eredetileg Isztanbulban végzett és dolgozott nyelvészként; de Törökországban elhallgattatták, pár hétre börtönbe is zárták; menekülnie kellett a diktatúra elől. (Pár hete jelent meg a magyar sajtóban, ahogy Orbán Viktor a török diktátorral nagyon szívélyes találkozón pusziszkodik – nyilván a törökországi politikai tisztogatás, az ellenzék bebörtönzése, az emberi jogok kérdése nem került szóba a találkozón.)

orban_es_erdogan.jpg

Orbán és a török diktátor, Erdogan: szerelem első látásra

„Tudósként dolgozom, a kollégáim segítenek, a családom végre velem van, teljes ember vagyok megint”

– mondta a német sajtónak Nedal Said, a 43 éves szír férfi. A Philipp Schwartz-kezdeményezésben összesen 124 menekült tudós dolgozik Németországban.

Mi ez a Philipp Schwartz-kezdeményezés?

A Philipp Schwartz-kezdeményezést egy zsidó származású patológusról nevezték el, akinek 1933-ban menekülnie kellet Németországból a Nünbergi Törvények miatt. A tudós később megalapította a Német tudósok külföldi vészközösségét.

 

Adatok a menekültekről a Helsinki Bizottságtól: 

 

Honnan?

2017 első félévében a kérelmezők többsége (79%) háborús vagy terror sújtotta övezetből érkezett:

  • 16%-uk Szíriából,
  • 41%-uk Afganisztánból,
  • 22%-uk Irakból
  • és 0,3%-uk Szomáliából.

 

Az összes kérelmező

  • 42%-a gyermek,
  • 34%-a nő volt.

 

Hol vannak most?

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosság szóbeli tájékoztatása alapján a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal intézményeiben 2017. június 12-én összesen 463 menedékkérő tartózkodott: közülük 76-an menekültügyi őrizetben, míg 8-an nyílt befogadó állomáson. A két tranzitzónában összesen 379 főt tartottak fogva.

Dublini átadások Magyarországra

2017 első félévében 128 menedékkérőt küldtek vissza Magyarországra az úgynevezett dublini eljárás keretében, elsősorban Ausztriából (79 fő) és Németországból (30 fő). Júniusban mindössze 2 sikeres visszaküldés történt, mindkettő Svájcból.

Visszaküldések Szerbiába

2017 első négy hónapjában mindössze 29 irreguláris migránst adtak át a magyar hatóságok hivatalosan Szerbiának, közöttük 18 szerb állampolgárt. Szerbia egyetlen afgán, iraki, szír vagy szomáliai állampolgárságú külföldit sem vett át.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1312700965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leapyear 2017.07.30. 12:16:25

Csak az első biztonságos országig menekült. Onnantól kezdve migráns. Akárhogy is bántak velük. De fura, hogy ő sem az első biztonságos országot szerette volna szaktudásával gazdagítani, hanem Németországot. Menten ömlenek a könnyeim meghatódottságomban.
Persze az összes nyugati ország azt szeretné, ha a szakképzett munkaerő náluk maradna, a selejtet meg majd szétosztják a V4-ek meg a többiek között.
Az EU egy rohadt képmutató szemét bagázs. Ez a helyzet.
Adják a pénzt? Ó hogyne. Minden ide adott 1 euróbol legalább 2 hasznuk van (már ha el nem lopják közben).
Szóval kezd előjönni a bullshit allergiám amikor ilyen szövegeket olvasok.

morpho 2017.07.30. 13:04:24

@leapyear: Mit keresnek az 56-os magyarok Amerikában? Csak az első biztonságos országig kellett volna elmenniük... Különben mit zavar ez téged? Magyarországra nem jön senki. Szar helyekre nem jönnek. Ez az igazi probléma. A németek meg hagy aggódjanak magukért.

sinus67 2017.07.30. 14:00:11

@leapyear:

A V4-ekhez az az 1-2 ezer ha belenne telepítve, órási gazdasági csőd lenne mi? Másrészt Magyarország esetében 1200 akárhány menedékkérő elbírálásáról lenne szó. Aki megfelel az sem valószínű, hogy maradna nálunk, mert a menekültnek megfelelés esetén az élőhelyének tekintetében nem fogják kötelezni tartósan.

Az EU-ból érkező támogatásoknak csak egy része, ami hasznot hajt a nyugati országoknak. Abból pedig nekünk az a hasznunk, hogy munkahelyeket teremtenek így az embereknek nem kell segélyekért kujtorogni az államnak meg van adóbevétele, amiből a haverok, meg a család - aki saját lábán áll - tudnak állami beruházások túlárazott vállalásából gazdagodni.
A maradék támogatásokból nincs haszna a nyugatnak, mert a térkövezésekből, meg a felcsúti kisvasútból nem tudnak kiszedni egy eurocentet sem. Szintén nem kerül vissza hozzájuk egy cent sem a fidesz (Orbán)közeli cégekre felhasznált uniós fejlesztésekből. Egyes települések úthálózatának fejlesztésére, városszépítésre adott összegekből sem részesülnek.

Ingyen pénzt még soha senki nem osztott egyetlen állam esetében sem! Gondolod, hogy Putyin majd ingyen adja a hitelt a Paks II-re?

sinus67 2017.07.30. 14:09:39

@leapyear:

Ja!? És mellesleg, mint a cikkből is kiderül, úgy állnak hozzá a kérdéshez, hogy a pusztítás egyszer végetér azokban az országokban, ahonnan jöttek a menekültek és az újjáépítés elkezdődik, így visszatérhetnek hazájukba!
Nem mellékesen Soros György is ezt képviseli. A több pontos JAVASLATA arra vonatkozik, ha a menekülteket nem lehet a hazájukban, vagy annak közelében tartani!
Kéne egy kis szövegértés mielőtt bullshit allergiát kapsz!

SzerződésSertés 2017.07.30. 15:02:30

Valaki rajzoljon már nagyon gyorsan egy képregényt az elmúlt két év muzulmánok által meggyilkolt, megerőszakolt, lépcsőről lerúgott áldozatairól, és dugja derék tudósunk orra elé... érdekesnek fogja találni, hogy mennyien voltak Németországban, és gyakorlatilag zéró találat Magyarországon.

2017.07.30. 15:07:08

jéé, és tényleg találtak a sokmillió bevándorló között egy tudóst is :-D

"2017 első félévében a kérelmezők többsége (79%) háborús vagy terror sújtotta övezetből érkezett."
"Az összes kérelmező
42%-a gyermek,
34%-a nő volt."

hát ez meg így nem a valóságot próbálja megvilágítani, ez tény... mire vonatkozik? a párszáz idei menedékkérőre. és mit próbál elültetni az emberben? hogy jaj szegény menekültek, hát szinte mind háborús országokból érkeznek, és szinte csak nőkről és gyerekekről van szó... közbe meg a lófxt... ez olyan, mint a nagy menekültáradat idején készített hazug képek, videók (véletlenül találtak pár nőt és gyermeket a hordában és csak őket fényképezték, a riporternő odarángatta a nőt a kerítéshez ahol a könnygázt fújták, a nőt és a gyereket a sínekre lökő forma mint a rendőri brutalitás áldozata stb.)

ez most pontosan ugyanolyan, mint a lipcsei migránsterror...

morpho 2017.07.30. 16:13:25

@aleksz róz: Ezzel most mit akarsz bizonyítani? Azt, hogy kirekesztő vagy nem kell! Eddig is tudta mindenki, aki itt kommentel. Különben is, miért aggódsz ennyire a németekért? Ott lakik a mama? Nekem az apám igen, de nem aggódom, nincs miért. Meg közünk sincs hozzá, hogy kit engednek be és kit nem.

2017.07.30. 16:36:03

Kérdés: ezzel az állandó migránsozással tulajdonképpen mit akartok elérni (a blog mögött álló politikai csoportosulás) ? Választást nyeri vagy tényleg fizet érte valaki?

Attilajukkaja 2017.07.30. 16:36:29

Magyarország erős és büszke európai ország. Olyan erős és olyan büszke, hogy nem bír befogadni 1200 menekültet!

midnightcoder2 2017.07.30. 16:40:21

@Attilajukkaja: Az 1200 óta már érkezett pár millió újabb migráncs. És a legtöbbje nem annyira mikrobiológus.

morpho 2017.07.30. 16:42:20

@Könyveslány: Kérdés: ezzel az állandó migránsozással tulajdonképpen mit akartok elérni (az Orbán mögött álló politikai és gazdasági csoportosulás) ? Választást nyeri vagy tényleg fizet érte valaki?

midnightcoder2 2017.07.30. 16:42:41

@morpho: A probléma az, hogy ezek itt Európába jönnek. Na most, ha Európa bukik, az nekünk is fájni fog.

midnightcoder2 2017.07.30. 16:44:34

@morpho: Az a kérdés, hogy a balfékek mit akarnak elérni a migráncsozással ? Ezekről a cikkekről mindig az a régi medvés és vadászos vicc jut az eszembe...

marczy 2017.07.30. 16:47:30

A dublini egyezmény egy fából vaskarika. Semmi más célja nincs, mint megteremteni a jogalapját annak, hogy a periféria-országokra, köztük Magyarországra rá lehessen szabadítani SZÁMOLATLANUL a migránshullámot. Itt a "számolatlanul" szón van a lényeg: a magyar társadalom nem fog tudni sok százezer muszlim migránst felszívni, ezért is van az orbáni hisztéria. Néhány tízezret még talán igen, amíg a befogadásban szerepet vállaló szervezetek nem terhelődnek túl, de többet semmiképpen sem.
Dublint persze az említett magasan kvalifikált emberkék esetén már nem alkalmazzák olyan vehemensen...
Az arab országoknak kellene azt mondanunk, hogy coki, nektek kell befogadnotok legalább azokat, akik tudnak arabul. De nem, jön a régi társadalmi reflex még ezen országok hatóságaitól is: egy menekült nem sok, annyi sem maradhat ott. Az arabokra jellemző zárt társadalmak érthető okokból válságban vannak és nem fejlődnek: állampolgárságot szerezni lehetetlen, oda csak születni lehet, és ha jó helyre születsz, mindent megkapsz, ha rosszra, akkor csak szenvedés vár rád. A kafala-rendszer európai szemmel nézve felfoghatatlan helyzetbe hozza az ottani vendégmunkásokat, akiknek még a fizetését is gyakran lenyúlják. Ez Arábia. Sajnos. Ja, hogy a szolgák bérének visszatartása a kereszténység szerint égbekiáltó bűn? Az nekik nem számít, mert ugye muszlimokról beszélünk.
Vélhetően Szaúd-Arábia tanult az első Öböl-háborúból: amikor az kitört, az összes(!) kuvaiti fogta magát, és lelépett Szaúdba. Csak a bevándorlók maradtak ott, akik nem mehettek át. Ezt olyan magyartól tudom, aki éveken át dolgozott Kuvaitban. Most viszont a határok zárva, minden zárva, a szaúdi olajsejkek meg élnek, mint Marci Hevesen.

Kelly és a szexi dög 2017.07.30. 16:50:18

El kell kerülniük a migránsoknak Magyarországot - ennyi!

eßemfaßom meg áll 2017.07.30. 16:51:17

"a görögök kiutasították az országból így vonattal utaztak Szerbián keresztül "

se a görögök se a szerbek nem ajánlottak fel neki ösztöndíjat?

miketbeszéltek 2017.07.30. 16:51:44

Mindkét oldal hazudik, de legalább is csak az őt igazoló tényeket mutatja be, a többit elhallgatja. -Szíria valóban a legkevésbé iszlamista, szekularizált, a nyugattól (a többihez képest) legkevésbé különböző ország (volt), ahonnan valóban menekültek el értékes emberek is, és valóban értek méltatlan, embertelen, irgalmatlan sérelmek is valódi menekülteket. De! Éppen a fenti cikk is tartalmazza, hogy csak 16% jött Szíriából, a többi csak annak hazudta magát, és példátlan, hogy a személyazonosság azonosítása és előzetes vizsgálatok nélkül (nyilván ez sem lett volna könnyű) ellenőrizetlenül 100 ezrek, milliók áramoljanak be. Akik között csak az egyik baj, hogy terroristák szivárogtak be, de legalább ekkora baj, hogy többségük az asszimilációt elutasító, vallásunkat, életmódunkat, civilizációnkat megvető, gyűlölő iszlám-hívő. A maradék jelentős része is szükségszerűen csalódni fog az irreális Kánaán várásában és a 2.3. generáció fog radikalizálódni.

eßemfaßom meg áll 2017.07.30. 16:54:31

@morpho: "Mit keresnek az 56-os magyarok Amerikában? Csak az első biztonságos országig kellett volna elmenniük..."

Mondjuk pont odáig mentek (Ausztria) és ott a táborokban megvárták, hogy melyik ország hány főt fogad be közülük majd oda utaztak ahova küldték őket.

Rwindx 2017.07.30. 17:02:13

Aki nyitott rá, annak agymosásnak kiválló.

miketbeszéltek 2017.07.30. 17:05:40

@morpho: "Mit keresnek az 56-os magyarok Amerikában?" A "disszidáltak" a nemzeti hagyományőrző szervezeteik mellett a befogadó társadalmat tisztelték, értékelték, nem ellenségnek tartották; annak hasznos tagjaivá kívántak válni. Kultúrájuk sem tért el jelentősen a befogadó országétól. Tudomásom szerint az azonosításukat sem utasították el. Ezért teljességgel hamis a párhuzamgyártás a mostani helyzettel.

Anna King 2017.07.30. 17:12:15

Szamoljuk mar meg hanyan jottek es abbol hany a tudos.. mennyi az analfabeta... mennyi a katonakoru ferfi... mennyi az integralodni AKARO...

Cpeti123456 2017.07.30. 17:17:59

A németek világelsők abban, hogy miképp fordítsák más baját a maguk javára.
Itt is igyekeznek kimazsolázni a tutit a többi állam, pedig egye a lócitromot.
Szóval mit akarunk egy olyan államtól aki a görögök baján is keres.
Mondom úgy, hogy német fan voltam 2016 februárig.
utána kiderült, hogy basznak kifizetni az elvégzett munkám.

KUHULIN 2017.07.30. 17:26:05

"Mit keresnek az 56-os magyarok Amerikában?"
Szerintem fel akarták robbantani magukat, de aztán átgondolták, és hagyták a fenébe a dzsihádot!!444!!! :P

John Nethem 2017.07.30. 17:28:17

@Attilajukkaja:

Lengyelország 1500 szír (ráadásul keresztényt ! ) menekültet fogadott be úgy, hogy elment értük a szír menekült táborokba. Az első pár napban minden rendben volt, aztán negyedik nap éjjel valamennyi lelépett Németországba...... Ennyit a befogadásról.

morpho 2017.07.30. 17:34:13

@midnightcoder2: Ne aggódj annyira Európáért! Én Magyarországért sokkal jobban aggódom.

@eßemfaßom meg áll: Stimmel. Most is pont ezt kéri az EU. Csak nem a magyarok a menekültek. Most a magyarok a fasz másik oldalán állnak. Ilyen is van.

@Che21: Ki lehet lépni az EU-ból és akkor tényleg nem lesz közük. De így sajna van.

@miketbeszéltek @csentecsa: : A párhuzam nem a ti prejudikációtokra épült, bocs. Egyébként egyikőtök sem volt ott, ráadásul a felvetés arra irányult, hogy a menekült csak az első biztonságos országig menjen, mert utána már nem menekült. Ehhez képest a magyarokat Amerikában is menekültnek tekintették. Erre nem válaszoltatok. Amire igen, az meg a felvetés szempontjából lényegtelen. Egyébként az "azonos kultúrkör" is erősen sántít. Voltatok már az Államokban?

Pop40 2017.07.30. 17:36:41

Az ilyen eset valóban sajnálatos, ugyanakkor azt azért a tudósnak is be kéne látnia, hogy a migránsok 99,9%-a nem az ő kategóriája. Ezt Yusra Mardini, a szír, azóta világhírű úszónővé vált menekült is belátta (előttük amúgy emelem kalapom.) Pedig ezt az úszónőt se kényeztette el anno a magyar állam.
Sajnos ez ezzel jár, ha a szemetet távol akarod tartani, akkor bizony néha az érték is távol marad. Az arab meg afrikai migránsok között viszont az úszónő, meg a tudós elhanyagolható kisebbségnek számít, nyilván nem velük van a gond. De ha aközött kell választani, hogy beengedek egy tudóst, két átlagpolgárt, meg két késes gyilkost, vagy senkit nem engedek be, akkor inkább ne jöjjön senki, ha a tudós kétségkívül hiányozni is fog.

Az Erdoganos kép zseniális, sose bírom ki röhögés nélkül, mikor meglátom :D
Ezzel lehetne reklámozni a pride-ot :D :D

Attilajukkaja 2017.07.30. 17:38:10

@midnightcoder2:
"Az 1200 óta már érkezett pár millió újabb migráncs."
Miért nem rögtön pár milliárdot vizionálsz? :o))))
Amúgy csak 1200-at kellene befogadnunk.
" És a legtöbbje nem annyira mikrobiológus."
Azok nekünk nem is kellenének. Magyarországnak segédmunkásokra, fodrászokra, szakácsokra, stb. lenne szüksége. Az értelmiségiekre csak a fejlett országokban van szükség.

@John Nethem:
"Az első pár napban minden rendben volt, aztán negyedik nap éjjel valamennyi lelépett Németországba."
És most annyira hiányoznak a lengyeleknek? Vagy az a baj, hogy most el akarják venni a lengyel migráncsok munkáját Németországban? :o)))

John Nethem 2017.07.30. 17:39:22

@Anna King:

Kiegészítésképpen:

Bécsben annak örülnek, hogy gyarapodik a város lakossága. De nem érzékelik azt a veszélyt, amit ez a dolog magában hordoz.

1.) A gyarapodás NEM a város természetessége révén zajlik, hanem KULTÚRIDEGEN MIGRÁCIÓ által.
2.) Bécs 52 százalékát már bevándorlók alkotják.
3.) A még nem iskoláskorú bécsi gyermekek mintegy 60 %-ának NEM A NÉMET az anyanyelve, és hasonló a helyzet az általános iskolásoknál is. Azaz az osztrák kisiskolások több, mint fele otthon valamilyen más nyelven kommunikál a szüleivel.
4.) A tanulmány ugyanakkor kitér arra, hogy a Bécsben élő bevándorlók között vélhetően a muszlim vallásúak vannak a legtöbben. Egy korábbi, 2016 elején közzétett demográfiai felmérés szerint akkor a muszlimok aránya Bécsben 13,6 % volt. Ez a szám a mostani menekültáradatnak köszönhetően vélhetőleg folyamatosan nő, és a legóvatosabb becslések szerint is a muszlim vallású lakosok száma Bécsben 2026-ra meghaladja majd a 315 ezret. (DPA osztrák hírügynökség)

John Nethem 2017.07.30. 17:42:45

@marczy:

És akkor kié lett Kuvait ?

morpho 2017.07.30. 17:43:45

@Attilajukkaja: Nem kell befogadnunk 1200-at. A menedékkérelmüket bírálnák el itt. Aztán úgy is oda mennek, ahova akarnak. De nincs jelentősége, mert nem ezért nem akarja ezt Orbán, hanem azért mert a menekültek elleni gyűlöletre építi a politikáját. (bár Tusványoson elszólta magát)

John Nethem 2017.07.30. 17:49:34

@Attilajukkaja:

Ezzel csak arra irányítottam a figyelmet, hogy a menekült ha bejutott az EU-ba, a maga akarata és saját elképzelése szerint fog lépni, leszarja az itteni törvényeket és előírásokat. Bármit is fognak kitalálni Brüsszelben. Persze ha valakit kényszeríteni fognak vagy "zsarolni" hogy ott maradjon menekültként ahova Brüsszel kijelölte, akkor ugye hol is az a nagy európai humánum, amit mindig számon kérnek Magyarországon és a magyar kormányon ?

Én nem szívlelem Orbánt, de amit migránsügyben tett és tesz, az a LEGRACIONÁLISABB REÁLPOLITIKAI LÉPÉS. Aztán mondhat bárki bármit, a 2015-ös orbáni mondatok most MACRON szájából jönnek, Brüsszel meg köpni-nyelni nem tud..... Macront mégsem lehet csak úgy leorbánozni..... Vagy éppen a 6 olasz hajó Libanon partjainál kvázi ugyanaz, mint a déli drótkerítés......

Pop40 2017.07.30. 17:50:07

@Attilajukkaja:

"Amúgy csak 1200-at kellene befogadnunk."

Rühellem a fideszt, de ezzel én sem értek egyet, két okból sem.

1, Oké, most 1200. És mi lesz a következő hullám után? Akkor is majd csak 1200-at kell befogadni? Meg az utána következő hullámnál, meg az azutáni hullámnál is?
Mert akkor pár évtized, és teljes Afrika-Arábia itt nyüzsög majd.

2, Szolidaritást szerintem nem lehet előírni. Attól, hogy kölcsönt adok a szomszédnak, meg évekig támogatom, még nem írhatom neki elő, hogy fogadja be magához a drogos-piás-nőverő rokonom, mert nálam már sokan vagyunk.
Szóval ezen az elven nézve nem a számmal van a gond, mert ha kötelezővé teszik, akkor nemhogy 1200, 1 is sok.

Ausztráliát kevesen neveznék diktatúrának, de ott kőkeményen megszabják, ki mehet be, s ki nem.
Aki odamegy egy csónakkal, azt kikötni se engedik, a parti őrség elvontatja egy szigetre, ott feltankolják ellátmánnyal, és visszafordítják.
Értem én, hogy Merkel jófej vezetőt akart játszani, de ne szórja már szét a hülyesége következményeit másokhoz, ha befuccsol a dolog.

tede 2017.07.30. 17:52:13

@John Nethem: Nagyszüleim utcájában lakott egy kisebbségi család, 1 ház a 40-50 közül. Kussban voltak, ha nem is dolgoztak sokat, de a közbiztonság kiváló volt az utcában, nem bűnöztek. Mire felnőttem, már 5-6 ház volt az övék, mert egyébként eladhatatlanná váltak a házak az utcában miattuk. Meg nem mondom, hogy ez a család szaporodott-e ennyit az évek alatt vagy jöttek rokonok, ismerősök, de 18-20 év alatt már láthatóan sokan lettek az utca végén, a közbiztonság sokat romlott. Mindenkinek kutyát kellett tartania, magas, lehetőleg szöges drótos kerítés, valaki mindig legyen otthon stb. Szerencsére nagyszüleim hosszú kort megértek, de kb 10 év múlva már szó szerint úgy kellett őket kimenekíteni onnan. iszonyatos állapotok, mindent elvittek, ami nincs lebetonozva, kosz, mocsok, elvadult kutyák futkosnak, üvöltözés, dajdajozás, részegek fetrengenek mindenfele. El lehet képzelni. A 40-50 házból akkor már több mint a fele az övék volt. Volt amit megvettek, volt amit egyszerűen elfoglaltak a tulajdonos halála után. Mostanra szerintem már övék az utca, szerencsére a nagyszüleim már nem élték meg, hogy szétrohadt a házuk és mára el is vittek mindent belőle (mert megszakadt volna a szívük, ott éltek egész életükben).

Ugyanez a helyzet a bevándorlókkal is. Amint többségben lesznek, a kutya gyaur hitetlen osztrák nem fog nekik parancsolni. Azt hiszed nem így lesz, de mindig így történik...

morpho 2017.07.30. 17:53:31

@Pop40: Nem kell befogadni, csak Magyarországon bírálnák el a kérelmüket, mert az olaszok és a görögök nem tudnak elég tábort biztosítani. Úgy sem marad Magyarországon egy sem. Inkább arról kéne beszélni, hogy miért nem?

eßemfaßom meg áll 2017.07.30. 17:55:28

@morpho: "Most is pont ezt kéri az EU"

Mármint azt, hogy Törökországban táborozó szírekből fogadjunk be 1200at? Biztos vagy te ebben?

midnightcoder2 2017.07.30. 17:55:46

@morpho: "Ne aggódj annyira Európáért! Én Magyarországért sokkal jobban aggódom."
Magyarországon nem lesz polgárháború 20 éven belül. Nyugat-Európában igen.

midnightcoder2 2017.07.30. 18:00:49

@Attilajukkaja: "Miért nem rögtön pár milliárdot vizionálsz? :o))))"
Mert nem pár milliárd érkezett azóta hogy a kvótaügyet elkezdték pedzegetni, csak pár millió - leginkább az olaszokon át. Azok pedig, ahelyett hogy visszaküldenék őket Líbiába ahonnan jöttek, szépen befogadják és tárolják a migriket, és persze adják tovább Nyugat-Európának.

morpho 2017.07.30. 18:01:24

@eßemfaßom meg áll: Most játszhatunk ilyet, de nem. Azt várja, hogy a tagállamok osszák el az embereket, bírálják el a kérelmeket és aki marad az marad, aki meg nem, az nem. Most mit kell ezt túlreagálni? Magyarországon úgy se marad senki! Ne csinálj már úgy, mintha ez egy létező "magyar" probléma lenne! A németeknek lehet probléma, mert mindenki odamegy. De ez legyen az ő gondjuk. Az sokkal jobban zavar, hogy Magyarország annyira szar hely lett, hogy nem csak hogy nem jön ide senki, de még a magyarok is elhúznak. Fantommenekültek ellen nem fogok tiltakozni. Bocs.

@midnightcoder2: Erről papírod van?

Behajtó70 2017.07.30. 18:01:37

Kiváló! Mivel az arány 1.000.000-ból 1-re igaz, szerintem jól allunk! Csak így tovább!

morpho 2017.07.30. 18:04:45

@asdfrew: Schengeni övezet része az EU nagy része, nincsenek határok. Tökmindegy, hol regisztrálnak. Szíria nem határos Magyarországgal. Örülök, hogy segíthettem. Figyelni kellett volna a földrajzórán. Egyébként ha ezek az országok "fostengerek" akkor miért csodálkozol, hogy el akarnak jönni onnan?

John Nethem 2017.07.30. 18:04:46

@morpho:

Nem éppen. A menedékkérelmük elbírálásáért miért kéne ideköltöztetni őket, hogy aztán majd ha mégsem kapják meg, akkor toloncoljuk ki mi ???
Orbán elmondta, miért a NEM kezdetektől. Mert ma 1200, holnap 5000, holnapután pedig 50000.
Ebben a témában a KÖVETKEZETESSÉG nagyon is fontos és a legkifizetődőbb , ugyanis kellő alkupozíciót hordoz magában. ( Egyébként is, a politika nem áll másból mint nyílt és rejtett zsarolások és alkuk halmazából., amiben Brüsszel is ugyanolyan mocskos kezekkel van benne, mint bárki más.)
Elmondanám a legfrissebb magyar migráns statisztikát, mert hajlamos a nagyérdemű erről megfeledkezni, mintha Magyarország totálisan kivonta volna magát a rendszerből, pedig csak az ILLEGÁLIS határátlépést gátolta meg, amire persze jó apropó volt a Schengenre való hivatkozás is, viszont valós alapja is volt.

2016:
idegenrendészeti kiutasítás: 753
bíróság általi kiutasítás: 2521
idegenrendészeti őrizet 1073
kijelölt helyen való tartózkodás 949
kitoloncolás 845
regisztrált menedékkérő: 28797
menedékjog iránti kérelem: 29432 ( ebből szíriai: 4979 )
meghozott döntések:
menekültként elismert: 154
oltalmazott: 271
befogadott: 7
eljárás megszüntetése, mert a menedékkérő "felszívódott". 49479
elutasított: 4675
folyamatban lévő ügy: 3413
-----------------------------

2017-ben ( első három hónap)

EU-n kívüli menedékkérők száma: 1265 ( ebből szír: 201 )

Döntések:
menekült elismerés: 19
oltalmazott 53
befogadott 7
megszüntetés: 1622
elutasított: 2131
menekültügyi őrizetben: 345
-------------------------

ÉS még itt elérhetőp statisztikák:
ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Migration_and_migrant_population_statistics/hu

www.bmbah.hu/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=177&Itemid=965&lang=hu

miketbeszéltek 2017.07.30. 18:04:55

@morpho: Megbocsátok. Csentecsa elég részletes választ adott a menekült-ügyi felvetésedre. Az állítás többi része meg abszolút nem lényegtelen. Egy ilyen üzi -váltás keretei nem igazán alkalmasak egy részletes vitára, de komolyan azt állítod, hogy egy iszlamista bevándorló kulturális/világnézeti szempontból csak annyira különbözik a befogadó országtól/kulturkörtől, mint anno egy 56-os magyar?

Pop40 2017.07.30. 18:05:44

@morpho:

Arról, hogy miért nem, speciel más blogokon írtam már kismillió kommentet. Nyilván a fideszmaffia szabadrablását és pusztítását nem menti fel a migránshullám.

De ez fordítva is igaz: attól, hogy a fidesz egy kalap hazaáruló szar, még nem akarom Európát teleimportálni kultúridegen arabokkal, tökmindegy, végül hol kötnek ki.
Ha az európai kultúrkörhöz hasonló emberekről lenne szó, semmi gondom nem lenne, még örülnék is nekik.

Ugyanakkor itt olyan szinten más kultúráról beszélünk, hogy az integrálhatatlan. Nem is az, hogy képzetlenek, ezen lehet segíteni, ha ők is akarják. De a muszlim arabok zöme (még az átlag, nem radikális muszlim is!!!) teljesen eltérő kultúrkörben szocializálódott.
Hogy integrálsz valakit, aki élete első 30 évében megszokta, hogy a nő csak egy beszélő tárgy, akinek elfátyolozva otthon a helye?!
Ha ilyen tömegeket nagy mennyiségben importálsz, annak szükségszerűen feszültség lesz a következménye. Legkésőbb a második-harmadik generációnál, akiket már kitenni se tudsz majd, mert itt születtek.
Az ilyen folyamatok vége néhány évtized múlva a gettó, ahol jövőkép nélküli, erőszakos utcakölykök tombolnak, és dobálják molotov-koktéllal a rendőröket.

Bármennyire szar Orbán, meg a maffiaállama, ebből az arab jövőből azért én szintén kimaradnék.

morpho 2017.07.30. 18:09:01

@asdfrew: Bocs, de mindig elfelejtem, hogy buta nácikkal nem kéne szóba állni!

@John Nethem: Orbán prejudikál ráadásul folyamatosan hazudik. Nem lehet komolyan venni. Egyébként meg a Schengeni tagság értelmetlenné teszi az egész kitoloncolósdit. Úgy sem marad Magyarországon senki! Senki!!! Mi a fasztól rettegsz?? El akarsz költözni Németországba?

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.07.30. 18:11:03

Úgy látszik a libsik megint előszedték az "afgán agysebészek" toposzt..

incognito ergo sum 2017.07.30. 18:13:55

Namost én nem vagyok a magyar kormány(párt) támogatója, de szerintem tünetértékű balfogás előhúzni ezt a történetet így, ahogy.

Sajnálom.

John Nethem 2017.07.30. 18:14:05

@morpho:

No de ezzel miért jössz ide ?
Elmondom: ennek a mérlege még mindig JOBB, mert egy idegen földön született magyar 50-60 százalékban - időnként még több is-- megmarad MAGYARNAK (szokásaiban, kultúrájában, nyelvében, kapcsolatában --- és bizony ilyen sorrendben ! ) és ez a generáció egy idő után elkezd újra a gyökerei felé fordulni, mint ahogy az USA-beli harmad-negyed generációsok is , akiknek már semmiféle nyelvi és kulturális kötelékük nem is volt az óhazával.
( De talán olvass pár JUNG, HOLLÓSI és FERENCZY tanulmányt, és megkapod rá a választ.)
Nyilván ez a "hiány" a fogyó magyar társadalom szemszögéből fájdalmas "veszteség", de közgazdasági szempontból ugyan némi kockázattal járó, de jövőbeni befektetés ......

morpho 2017.07.30. 18:15:08

@miketbeszéltek: Nem, nem ezt állítom. De az nem működik, hogy menet közben megváltoztatom a felvetést. Én arra reagáltam, hogy nem igaz, hogy az 56-os magyarok csak Ausztriáig voltak menekültek! Erre nekem jöttek többen a kultúrkörrel ami nyilván más, de az egy másik beszélgetés.

@Pop40: Nem tudsz semmit tenni az európai bevándorlás ellen. Vagy száz éve zajlik már. Az egész azért ilyen kurva fontos most Magyarországon, mert jól dolgozik a Habony-Finkelstein duó!

Pop40 2017.07.30. 18:15:21

@midnightcoder2:

Mo-n is kitört volna már rég, 99%-ban Vitya meg a maffiája uszítása következményeként. (Kezdve a "haza nem lehet ellenzékben"-től, folytatva a jelenlegi, nyílt uszításig, ahol a fideszmaffiának mindenki ellenség, aki nem a seggét nyalja.)

1 dolog miatt nem tört még ki polgárháború (túl azon, hogy a magyarokra nem jellemző a fizikai erőszak): amiatt, hogy ugyanúgy néznek ki, nem tudják egymást megkülönböztetni. Így a dk-s nénike nyugodtan elácsorog a sorban a fideszes bácsika mögött, mert nincs külső jegy, ami alapján azonosítani tudnák egymást.

No, ez az arabokra nem áll.

eßemfaßom meg áll 2017.07.30. 18:17:02

@morpho: szóval szerinted eleve vicc az egész befogaósdi de azért játsszuk el, hogy komoly. értem.

tede 2017.07.30. 18:20:13

@EU zászlót mindenhova!: "Úgy látszik a libsik megint előszedték az "afgán agysebészek" toposzt.. "

Általánosságban fogalmazva, találtak egy dolgozni, tanulni hajlandó migráns és őt mutogatják. Mint a fociedzőt, akinek kiváló munkája volt, de nem tudott, akart megtanulni legalább alap szinten spanyolul 1 év után sem. minek? Tanuljanak meg a spanyolok arabul, gondolom így képzeli.

Hozzászólok 2017.07.30. 18:20:33

Szuper hogy volt 1-2 ilyen is a lassan kozel 1 mio bevandorlo kozott. Tessek csak, willkommen.

morpho 2017.07.30. 18:21:03

@John Nethem: Azért jöttem ezzel ide, mert Bécsben "vélhetően" sok muszlim születik. De az a 15% magyar hol születik? Ja és az megvan, hogy több román gyerek születik külföldön, mint Romániában? Azok vajon hol születnek?
www.hirado.hu/2017/05/02/tobb-roman-szuletik-kulfoldon-mint-romaniaban/

Pop40 2017.07.30. 18:22:19

@morpho:

Mo-n jelenleg valóban sokadrendű kérdés, de Európában nem.
Az meg régi igazság, hogy ha Európa (azon belül főleg Németo) tüsszent, Magyarország fázik meg.

Se Európát, se Mo-t ne importáljuk tele tőle merőben idegen kultúrkörrel.

Mellesleg ezt a baloldal baszta el, nem Habony, meg Finkelstein. Ha a baloldal anno nem kezd el hülyeségeket beszélni, csak hogy az ellenkezőjét mondhassa, mint Vitya, akkor Vityának most ez az egy szem ütőkártyája sem lenne.

Igen, akkor Vitya itt állna letolt gatyával, mert a migránskérdéssel nem tudna kampányolni, az ország állapotát meg nem véletlenül nem hozza szóba most sem.
Szóval ezt a baloldal cseszte el.

morpho 2017.07.30. 18:22:57

@eßemfaßom meg áll: Nem, nem vicc, de mivel úgy sem marad Magyarországon senki, ezért csak az adminisztrációt kéne elvégezni. Ez miért akkora dráma? Ráadsásul, ha teleplakátoljuk hülyeségekkel az országot, akkor az segít? Hagyjál már!

martineden 2017.07.30. 18:23:50

@morpho: ,,Nem tudsz semmit tenni az európai bevándorlás ellen"...szoval akkor tegyuk szet a kezeinket, nyissuk meg a hatarokat es varjuk a sorsunkat, mint a birkak? Vegy , hogy gondolod?

eßemfaßom meg áll 2017.07.30. 18:26:34

@morpho: "Nem, nem vicc, de mivel úgy sem marad " vagyis vicc.

Hozzászólok 2017.07.30. 18:26:37

@morpho: miert nem? Megmondom. Mert a segiily tobbszorose a nemeteknel. Es ha a nemetek meg a tobbi nyugat europai kormany ekkora balek, akkor csak tessek. De engem hagyjanak ki ebbol. Van itt Magyarorszagon eleg megoldando problema, nem szukseges importalni, 5 perc " dejoembervagyok" ontomjenezo tetszelgesert cserebe, tonkretenni a gyerekeink jovojet.

S3511 2017.07.30. 18:28:14

Elolvastam a képregényt. Szóval ami kimaradt a blogból itt: Aleppóban már folytak a harcok amikor Nedal Saidnak egy a barátja a titkosszolgálattól megsúgta, hogy a neve rajta van a letartóztatandók listáján. Ezután elhatározta, hogy családjával együtt elhagyja Szíriát. Útlevelet szerzett mindenkinek és Törökországba mentek. Ott másfél évig éltek egy menekülttáborban - elmondása szerint csak vártak, ettek, ittak és aludtak. Fizikailag éltek, de pszihésen úgy érezte halottak volta. "Maradhatnánk (mind) vagy (én) megpróbálhatnék Eurőpába jutni. Nem viszlek titeket magammal, itt biztonságban vagytok" - mondja Said a családjának. Végül mégis úgy döntenek mind mennek és 5-7 ezer dollár kölcsönt kérnek amiből az embercsempészeket kifizetik, hogy átkeljenek Görögországba.
Én elhiszem, hogy a török menekülttábor nem mennyország, de ott biztonságban voltak. Kockára tette a családja életét, hogy Nyugat-Európába jusson - szerencséje volt, hogy nem járt úgy mint Alan Kurdi.
Hálás Németországnak, hogy 3 évre menedékjogot (oltalmazotti?) státust kapott miután felebbezett mert a németek először vissza akarták küldeni Magyarországra.
Egy szerencsés véletlen folytán kapott állást az eredeti szakmájában, pedig csak arabul és oroszul beszél.
Ha most próbálna meg átjönni Európába illegálisan, az EU-török megállapodás értelmében visszaküldenék Erdogan birodalmába.
Mindenki vonja le a következtetéseket.

Attilajukkaja 2017.07.30. 18:35:30

@morpho:
"Nem kell befogadnunk 1200-at. A menedékkérelmüket bírálnák el itt. "
Igaz! Ez így pontos.

@midnightcoder2:
"Mert nem pár milliárd érkezett azóta hogy a kvótaügyet elkezdték pedzegetni"
De nem is pár millió!

"leginkább az olaszokon át. Azok pedig, ahelyett hogy visszaküldenék őket Líbiába ahonnan jöttek, szépen befogadják és tárolják a migriket, és persze adják tovább Nyugat-Európának."
És?

John Nethem 2017.07.30. 18:36:56

@tede:

Így van.
Már húsz éve voltak olyan tanulmányok ( részben a magam kutatásai révén is) , hogy akár a romák korai integrációjának lényegi kérdése a kulturális alapok és a mentalitások kiegyenlítése. Mivel a romák a "pozitív" diszkrimináció révén a helyzetükkel az esetek 90 százalékában visszaéltek, így a többségi normatív szociális viselkedéseket áthágva a saját mentalitásukat eresztették szabadjára.
Egy harminc fős, koedukált (18 lány, 12 fiú) általános iskolai osztályban , átlagos, aránylag egyazon társadalmi rétegből álló, kiegyensúlyozott családi hátterekkel rendelkező diákok járnak, akik között 5-6 fő roma, családi hátterük rendezetlen, többfélével terhelt, akkor az osztály tanulmányi átlaga romlani fog, a 5-6 roma gyerek aszociális viselkedése fölborít mindent és az osztály ezen gyerekek (fizikai és verbális) terrorja alatt találja magát.
Ahhoz, hogy az aszociális viselkedési formák belesimuljanak az aktuális többségi elvártba, ahhoz egy ilyen osztályban maximum 2-3 roma gyerek az elfogadható, mert így a szuperextrovertált személyiségek viselkedése kontroll alatt lesz az extrovertált és az ambivertáltak által.
Ezt már a növény és állatvilágban is kikutatták az invazív fajok kapcsán, csak ott ugye rendre nem sikerül a szellemet visszatuszkolni a palackba....

Medgar 2017.07.30. 18:39:07

@morpho: Te szerencsétlen hülye, a magyarok az első biztonságos országig mentek ez Ausztria volt. Majd a menekülttáborokban várták az elosztásukat, illetve az Ausztriai követségeket járták a kérelmükkel.

morpho 2017.07.30. 18:40:35

@Pop40: @Pop40: A plakátokat a Finkelstein-Habony duó ragasztotta ki nem a baloldal. Szándékosan feltüzelték a magyar néplélekben meglévő gyűlöletet és kirekesztést.

@martineden: 5 éve, 10 éve is aggódtál? Szerinted mikor ment 6 millió török Németországba? Már a natzionalelf is tele van törökökkel. 2015 óta? Aligha. Egyébként ha te Magyarországon tökönszúrod magad, akkor is folytatódni fog ez a folyamat.

@eßemfaßom meg áll: Ha ettől jobban alszol, akkor vicc.

@Hozzászólok: A gyerekeink jövőjét Orbán Viktor már tönkretette. Egy jövő nélküli országot hozott létre, ahol a klientúra él mint hal a vízben, akinek ez nem tetszik, az meg mehet amerre lát. Ez az igazi probléma. Menekültek nincsenek Magyarországon. Orbántól féltsd a gyerekeidet!

chrisred 2017.07.30. 18:41:45

@John Nethem: Mert a menekültügyi hatóság eljárásához szükséges a kérelmező személyes jelenléte, meghallgatása.

morpho 2017.07.30. 18:43:32

@Medgar: Ezt már kiveséztük.

chrisred 2017.07.30. 18:43:45

@Medgar: Ahogy ők is tették, másfél évig vártak a törökországi menekülttáborban. Szerencsére a magyarok nem vártak hiába.

szamaritánus 2017.07.30. 18:46:13

@morpho: menj innen a picsaba, grafoman majom

abrakradabra 2017.07.30. 18:49:30

@morpho: Utolsó bekezdésre: meséld már el nekem mikor volt ez másképp? Mármint a magyar demokrácia korában... előtte persze volt hogy nem mehettél el.
Emlékszem olyan miniszterelnökre aki direkt felszólított, hogy húzzak a picsába ha nem tetszik amit csinál. Akkor is azt tettem amit most... nem arra szavazok akit nem szeretnék hatalmon látni. És maradok mint munkáltató és javítjuk a külkereskedelmi mérleget...

John Nethem 2017.07.30. 18:51:17

@morpho:

Ezeket mind értem. Sőt, tisztában vagyok a román helyzettel is, hiszen a 1989-2012 között 3,2 MILLIÓval csökkent Románia lakossága !!!! Ennek 77 %-át számítják emigrációra.
2002-ben 1000 romániai lakosra 48,6 elvándorló jutott, addig az emigránsok száma 2012-re már 1000 lakosra számítva 116,5 főre emelkedett.
Erdélyi kutató ismerősöm szerint ma Románia lakossága 19,3 millió.

A többi, volt szocialista országot is fel lehetne sorolni, emigrációs létszámban, és a lakossághoz mért ARÁNYBAN is valamennyi megelőzi Magyarországot.
Vagyis még Magyarországról mentek el a legkevesebben az összlakossághoz képest.

szamaritánus 2017.07.30. 18:52:25

@morpho: te meg az ugyeletes csusztato-hazug liberalfasiszta?

morpho 2017.07.30. 18:57:23

@abrakradabra: 1990 és 2010 között másképp volt. Azóta afidesz az egész ország összes politikai éás gazdasági erőforrását magához vonta és sajátjaként kezeli. Ne ringasd magad abban a hitben, hogy Magyarországon jelenleg demokrácia van. Ez azért elég nagy különbség.
Gyurcsányt nem szoktam megvédeni, de nem mondott olyat hogy húzz a picsába. Az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén a munkaadók(nagyvállalkozók) jöttek elő azzal, hogy ha ilyen magasak a járulékterhek, elviszik a gyártást Szlovákiába. Nekik mondta Gyurcsány, hogy el lehet menni, nem a zembereknek, nem neked. Amúgy itt van:
www.youtube.com/watch?v=-tEXu8roJEQ

Midnight Run 2017.07.30. 19:01:15

Én megértem az Orbán hívőket. 1200 migráns befogadása nehéz ügy, hiszen magunkat is nehezen fogadjuk el. A cigánysággal sem megy, ehhez mi töketlenek vagyunk, magunkat sem tudjuk lefegyelmezni - lásd korrupció.

Na de mi lesz az országgal? A szar rendszer miatt az értelmessebbje elmegy, oszt itt maradnak az öregek meg a képtelenek. Ebből mi a csuda lesz?

martineden 2017.07.30. 19:04:10

@morpho: ,,5 éve, 10 éve is aggódtál? Szerinted mikor ment 6 millió török Németországba? Már a natzionalelf is tele van törökökkel. 2015 óta? Aligha. Egyébként ha te Magyarországon tökönszúrod magad, akkor is folytatódni fog ez a folyamat. "...annyi azert nem ment, es nem kell elfelejteni a torokok egy erosen szekularizalt nep volt akkoriban.Hala Attaturknek. Nem veletlen, hogy a merenylok kozottt nem nagyon tudsz torokot felmutatni, ellentetben a tobbi islam orszagbol jovovel.

John Nethem 2017.07.30. 19:04:35

@chrisred:

De a menekült NEM ITT AKARTA és NEM ITT AKARJA beadni a kérelmét. Nehéz ezt megérteni ? Azért ment Németországig, mert ő ott akarja.
És akkor most lehet kényszeríteni ??? Mert most éppen sok lett Németországnak, akkor fingik egyet, és mi szagoljuk ? Meg elett mondva az elején: olyanokat már kár is beengedni az UNIÓBA, akik eleve nem lesznek rá jogosultak.
Az itt elköltött milliárd eurók a szíriai menekülttáborok ellátásánál TÍZSZER annyi emberen segítenének, mint amit itt kifizetnek egyetlen ILLEGÁLIS emberre.
Pláne, amikor számos esetben vannak olyanok, akik 3-4 különböző néven futnak a nyilvántartásokban, és városról városra utaznak a segélyeket felvenni, majd ebből a pénzből "hazaruccannak" ......

Tudnék mesélni arról, hogy a kelet-európai romák (először a cseh, majd a szlovák aztán a magyar romák) hogyan is pumpolták meg a jóhiszeműségre alapozó angol gyermekjóléti rendszert a 2000-es évek közepén..... születési anyakönyvi kivonatokat vittek ki, majd a kint élő (persze csak segélyen és/vagy seftelésből) benyújtotta ezeket 7-8 gyerekre, és kb. 4500-5000 fontot is sikerült havonta bezsebelni.... Később a hatóság szigorított, és már a gyereket személyesen kellett bemutatni, és heti rendszerességgel "bizonyítani" a járulékra jogosultságát..

No de hát a német rendszer olyan gazdag, hogy megteheti...
Az olasz rendszer olyan gazdag, hogy megteheti, hogy éves szinten négymillió forintnak megfelelő összegért eltartson egyetlen illegálist, akiről még egy szemernyi valós adatot és információt nem tud a hatóság.....

morpho 2017.07.30. 19:05:09

@John Nethem: Na várjunk csak! Ez az egész onnan jött, hogy te leírtad, hogy Bécs 52 százalékát már bevándorlók alkotják. Erre felhívtam a figyelmet, hogy ezek nem mind muzulmánok, már csak azért sem mert a magyarok 15%-a sem Magyarországon születik, sőt a Románok fele születik máshol. Erre most nem az eredeti felvetésedhez térsz vissza, hanem felhívod a figyelmet, hogy a többi ká európai országból még többen elmentek. Ja. És? Akkor most toljak ide egy lecsóreceptet? Vagy hogy legyen?

morpho 2017.07.30. 19:11:13

@martineden: Ezzel most cáfoltad, hogy a bevándorlás évtizedek óta tart??
Mondhattam volna Angliát, Skandináviát, vagy a Benelux országokat is, csak ott nem a törökök mennek. 10 éve is így aggódtál, vagy csak plakátokat ragasztottak az agyadra?
Egyébként Törökországot is terrortámadások vannak Orbánék szerint. Ráírták a plakátra. Csak ott hazaiak robbantanak. Sokat.

John Nethem 2017.07.30. 19:12:04

@Midnight Run:

Bármi. Bármi jó és bármi rossz is kisülhet belőle. Sőt, van úgy, hogy valami középút sikeredik....
Így történt ez a kiegyezés idején 1867-ben is...

'it's cool to know nothing' 2017.07.30. 19:14:04

Fūggetlenūl mindenféle propagandától a következő kérdések merūlt fel bennem:
Van Ankarában német nagykövetség?
Van.
A németek adhattak volna neki vízumot Ankarában?
Igen
Akkor mi a lónak a sörényéért kockáztatta az életét ez az idióta?
Miért kelt át illegálisan fél Európán!

Egy dolog nem kétséges, ő egy illegális határátlépő, aki zöld határon keresztül szökött be az országba. Ennek megfelelően bántak vele.

A 80'-as években alap volt, hogy akinek segítségre volt szūksége az megpróbált egy biztonságos ország nagykövetségére bejutni az életūk kockáztatásával is akár.
Ezek miért nem az Ankarai német nagykövetségen kérnek segítséget?
Kiváncsi lennék, hogy akkor a németek kit hibáztatnának, kire mutogatnának. Milyen kifogásokkal utasítanák el az állítólagos menekülteket?

ben2 2017.07.30. 19:15:45

Aki 56-ban emigrált, azt azonnal begyűjtötték az osztrák határőrök, amint átlépte a magyar-osztrák határt, menekülttáborba vitték, ott beadta a menekült kérelmet több nyugati országba, majd amikor megkapta, akkor elhagyhatta a tábort, és beutazhatott.
Ez a folyamat néha fél évnél is tovább tartott.
Azaz a magyar menekültek nem kergetőztek a rendőrökkel a kukoricásban, nem masíroztak az autópályán és maximálisan együttműködtek a befogadó országok hatóságaival.
Ha tehát a migránsok úgy viselkednének, mint anno az 56-os magyarok, akkor szépen kivárnák a menekültkérelmük elbírálását Görögországban, elutasítás esetén pedig hazamennének és nem szórnák el az irataikat, hogy aztán a zöldhatáron visszakúszva újabb álnéven előről kezdjék az egész procedúrát.

@S3511:

"Hálás Németországnak, hogy 3 évre menedékjogot (oltalmazotti?) státust kapott miután felebbezett mert a németek először vissza akarták küldeni Magyarországra."

Az itt a kérdés, hogy ha török menekülttáborból indult, akkor miért Magyarországra akarták a németek visszaküldeni? Magyarország és Törökország között nincs EU tagállam? Bizony van. Nedal Saidnak repülővel érkezett Törökországból Magyarországra? Saját bevallása szerint nem. Azaz a barátunk legalább egy EU tagállamon keresztül utazott, mielőtt egyáltalán Magyarországra érkezett. Ha pedig nem lényeges, hogy hol lépett először az EU területére, akkor miért nem Ausztriába akarták visszaküldeni?

chrisred 2017.07.30. 19:19:39

@John Nethem: Dehát az ellentmondásos uniós menekültügy rendszer alapján hiába akarja, hogy német hatóság bírálja el a kérelmét, a dublini rendelet szerint ők visszaküldhetik a kérelmet abba az országba, ahol átlépte az Unió határát.

John Nethem 2017.07.30. 19:20:30

@morpho:
De egy nyilvánvaló dolgot , hogy persze hogy nem mind muzulmánok, hiszen odaírtam a számot is, van tudomásom ! 2016-ban 250 ezer a számuk Bécsben.
A bevándorlók kb. 25 %-a. Ami 2026-ra már 30-35 % lesz.

Singerkém 2017.07.30. 19:21:29

"Nedal Said szír származású mikrobiológus, ma Lipcsében él és dolgozik. 2013-ban menekült el Aleppóból. A magyar kormány szerint „migráns”, akit a határon le kell lőni, vagy vissza kell küldeni oda, ahonnan jött. A németek viszont ösztöndíjat adtak neki és mostanra elismert kutató vált belőle – 123 társával együtt. "

Akkor kétmillióból 124-ről már tudhatjuk, hogy dolgozik. Jó arány! :-)

chrisred 2017.07.30. 19:22:33

@ben2: Bárhol is lépett be először az Unió területére, ténylegesen Magyarországról juthatott el végig uniós területen haladva Németországba.

Cicaszemű 2017.07.30. 19:22:49

@sinus67:

A V4-ekhez az az 1-2 ezer ha belenne telepítve, órási gazdasági csőd lenne mi?

Nem, de abból remélem legalább tíz család a közvetlen környezetedbe lesz telepítve.....Mondjuk egyik lehetne közvetlen az ajtó és a falszomszédod......

John Nethem 2017.07.30. 19:23:37

@chrisred: Igen: Akkor GÖRÖGORSZÁGBA.
Ha meg nincs sehol regisztrálva, akkor Brüsszelbe kell vinni, Juncker lakására, irodájába. (sic!) Bánom is én.... Oldják meg !!!! Ha már beengedték őket a PC és minden öncélú tetszelgő humánum nevében !!! , akkor OLDJÁK MEG a maguk berkein belül !!! Ez az ő saruk.

chrisred 2017.07.30. 19:26:09

@John Nethem: Ezért írtam, hogy ellentmondásos, mert Görögországból indulva el kell hagynia az Unió területét, hogy Németországba mehessen.

Budapest a kutyaszar városa 2017.07.30. 19:29:59

@morpho: Az azonos kultúrkör kifejezés valóban sántít : Az USA egy több mint 100 éve tartó, haladó , folyamatosan fejlődő, innovatív , állandóan megújuló, magasan fejlett gazdaságú demokrácia, míg Agyarország a narancshorda országrontó tevékenysége következtében éppen egy horthysta-rákosista, keleti típusú önkényuralomban senyved.

'it's cool to know nothing' 2017.07.30. 19:30:15

@chrisred:
Miért is kellene elhagynia az EU terūletét? Ha ennyire nem vagy tisztában az elemi földrajzzal, hogyan van bátorságod véleményt nyilvánítani?

chrisred 2017.07.30. 19:32:17

@John Nethem: Akkor oldották volna meg a tetszelgő humánum nevében, ha már 2012-től folyamatosan támogatják anyagilag a Törökországba, Libanonba és Jordániába menekült milliók ellátását. És akkor talán a 2015-ös válságot is megúszhattuk volna. Az uniós politikai vezérkar a saját szűklátókörűségének és passzivitásának köszönheti, hogy most már a jogszabályok betartása is lehetetlen kihívásnak tűnik.

John Nethem 2017.07.30. 19:32:47

@chrisred:
Az UNIÓS menekültügy NEM ERRE lett kitalálva. Éppen ezek hiányosságait lovagolja meg számos NGO, akik összejátszanak az embercsempészekkel, és nem titkolt szándék vezérli őket a NYÍLT TÁRSADALMAK létrehozására, vagyis a cél az ANARCHIA, vagy valami utópisztikus , kultúrmarxista katyvasz , a multinacionális cégek nem kis örömére....
Ha ez megvalósul, akkor jön el igazán a rabszolgaság ideje: a PÉNZ rabszolgaságáé, és a teljes kiszolgáltatottságé.
Az ókorban még csak ügyeltek arra, hogy legalább a rabszolga létfenntartását és a reprodukálását biztosítja a gazda, de ma már ez is a pénzrabszolga saját dolga lesz......

Budapest a kutyaszar városa 2017.07.30. 19:33:27

@Midnight Run: Mocsár, pangás, leszakadás, még Romániától is.

chrisred 2017.07.30. 19:34:39

@'it's cool to know nothing': Várom a verziódat, ami szerint Görögország-Németország gyalogtúra végig uniós területen véghezvihető.

John Nethem 2017.07.30. 19:37:40

@chrisred:

Nem tudjuk milyen mahinációk folynak a háttérben, de amikor pl. az ENSZ csökkenti a menekülteknek szánt segélyeket stb. akkor fölmerül a gondolat, hogy valakiknek azért csak érdekükben áll, hogy ez az áradat valamerre elinduljon.
Mert ne legyünk ebben naivak, nagyon is tudják bizonyos helyeken, hogy ilyen megvonások milyen embermozgások elindítói, főleg, ha a földönfutók még helyben kapnak "útleírást" és Merkel-meghívót ...........

'it's cool to know nothing' 2017.07.30. 19:38:27

@chrisred:
Nagyon gáz vagy. Még egy alsótagozatos gyerektől is szégyen lenne egy ilyen kérdés.

tomfree 2017.07.30. 19:38:47

Csak pár kérdés: honnan lett 2 millió menekültnek 5-10.000 dollárja a szíriai háború kitörését követő 5. évben? Mindenki eladta a házát? Kinek? Amikor kitör egy háború összeomlik az ingatlanpiac, nem beszélve arról hogy konkrétan sok ház összeomlott. Egy szomáliai feketének honnan van ennyi pénze például? Erre soha senki nem ad ÉRTELMES választ. A másik. Egy olasz ismerősöm mondta, hogy az állam napi 100 euró támogatást ad minden menekült után ha van egy hoteled ahová befogadod őket. Iszonyat pénzt keresnek ezzel egyesek. Az ismerős haverjának van egy pusztulat hostelje ahol román melósok laktak, most tele van feketével akik után fejenként 100 eurót kap. Mondanom sem kell, egyik sem kutató vagy agysebész. És csak idén csak Olaszországba 100.000 menekült/migráns érkezett persze a végét még senki sem látja. Nem véletlen, hogy az olasz miniszterelnök támadja Orbánt, egyszerűen nem bírják az olaszok az áradatot és szabadulnának ezektől a szerencsétlenektől.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.07.30. 19:39:53

@Budapest a kutyaszar városa: Sztem egy mezei román tv néző azért elgondolkodott a mai napon. A szomszédos magyaroknál vizes vb, Forma-1. Náluk meg..Semmi :(

miketbeszéltek 2017.07.30. 19:41:40

@morpho: "Ezzel most cáfoltad, hogy a bevándorlás évtizedek óta tart" Sajnos pontosan ez a régóta tartó migráció -ami pedig sokkal rendezettebben, törvényesebben zajlott-megmutatta, hogy a bevándorlók jelentős része nem integrálódott; a merénylők, zavargók sokszor 2-3 generációsok közül került ki; illetve az Erdogános népszavazáson a németországi törökök keményvonalasabbaknak bizonyultak, mint az otthoniak. Az iszlamista erőszak elleni mohamedán tüntetés is kudarccal zárult.

fénycsepp 2017.07.30. 19:43:53

Hihetetlen, hogy mennyien a kommentelők között meg sem próbálják elképzelni, hogy milyen egy háború által sújtott orszagban élni. Szerintetek úri huncutság a felelem, a napok egyformasága, a kilataslatansag, mégha nem is vagy közvetlenül életveszélyben? Szerintetek milyen egy ilyen ember lelkiállapota? Csodálkoztak rajta, hogy Németországba szeretne eljutni? Nekem jutott egy falatka a polgarhaborubol, nem volt annyira jó. Nem mintha menektultkent sokkal jobb lett volna Mo-n, pedig nem vagyok muzulmán. Apropó muzulmán: ki hany muzulmannal beszelgetett a kommentelők között?

bkkzol 2017.07.30. 19:45:26

Mindenki tudja, hogy nem 1200-1500 emberről van szó. Első körben jutna ennyi. Amint jogilag lehetséges jön a család egyesítés. Mindegyiknek 6-8 testvére és 2-3 anyja és apja lenne .... meg akkor ne maradjon már otthon a dédi se.... és nem biztos, hogy mindegyik egyetemi munkát tud majd végezni. Az ide települtek meg évi kétszer szülnek...

John Nethem 2017.07.30. 19:45:36

És amikor a brüsszeli bürokratáknak elsőre az jut az eszükbe, hogy a GUMICSÓNAKOK kereskedelmét kellene megszigorítani , akkor döbben rá az ember, hogy ezek az íróasztal mögött ülök mennyire elrugaszkodtak már a valóságtól, mennyire csak számokban és grafikonokban képesek csak gondolkodni, ahol az ember, az Ember már csupán egy tárgy, egy DOLOG, ami legtöbbször inkább akadék, mint az élet lényege....
Amikor ez egyik bürokrata fölveti, hogy a használt kotont kellene megadóztatni...... amikor az uborka görbülete több hetes vitanapot foglal le......

Ez már a Római Birodalom agóniájára emlékeztet.....

morpho 2017.07.30. 19:48:35

@miketbeszéltek: "megmutatta, hogy a bevándorlók jelentős része nem integrálódott"
Azt írtam, hogy száz éve tart....
Menj ki Londonba és nézd meg, hogy mennyi nem európai dolgozik a városban, aztán térjünk vissza erre. Kezdjük ott, hogy próbálj beülni egy olyan taxiba, amit egy angol forma vezet!

morpho 2017.07.30. 19:50:30

@bkkzol: "Mindenki tudja, hogy nem 1200-1500 emberről van szó." Valóban nem. 1294-ről.

eßemfaßom meg áll 2017.07.30. 19:51:42

@chrisred: ez változtat valami azon, hogy hol lépet először az EU területére?

eßemfaßom meg áll 2017.07.30. 19:55:14

@chrisred: pont azután a verzió után van ahol a magyar-szír határon retorzió nélkül átsétálhat minden szír menekült

tomfree 2017.07.30. 19:55:53

@fénycsepp: konkrétan elég sokat ismerek, még családtag is van köztük aki muzulmán. Olvastam a Koránt is. Voltam több muszlim országban is. Nyilván pocsék egy háború sújtotta országban élni, de mi itt akarunk élni ebben a kultúrában, nem valami muszlim multikultiban. Csak egy tény: az iszlám határvidékén mindenhol konfliktusokkal küzd a világban. Nézd meg: Pakisztán-India, Csecsenföld, Bosznia, Közel-Kelet (Szíria, Libanon), Nigéria, mindenhol véges-végig ahol más vallással vagy kultúrával érintkeznek. Miért hiszed, hogy ide békésen be tudnak/akarnak integrálódni? Nem fognak, megsúgom, a komplett vallásuk, kultúrájuk nem engedi.

bkkzol 2017.07.30. 19:56:19

@morpho: tovább olvastad...????

Midnight Run 2017.07.30. 19:56:42

@EU zászlót mindenhova!: Forma1 már 31 éve van nálunk. Mondjuk egyik svájci városba sem emlékszem vizrs vbre, de szerintem ez nem zavarja őket.

John Nethem 2017.07.30. 19:57:17

@fénycsepp:

Nos igen... Belegondolunk.. Nem is egyszer..
De azért megakad a levegő az ember torkán, amikor azt hallja az alig harminc múlt, tettrekész muzulmán ifjútól, hogy azért menekült mert veszélyben volt az élete, de a feleségét és a gyerekeit otthagyta ......
Hm........
Hát kérem, erre már nincs szó......

Vagyis annyi, hogy racionálisan lehet átgondolni.
Amikor látjuk, hogy a moszlimok milyen önzetlenül segítenek a kéregetőkön,
(sokszor látom itt Pesten is) , akkor úgy megdobban az ember szíve, hogy ez igen ....
De valóban önzetlenség-e ez ? Valóban szívből jövő, alaptermészetű emberségesség vezérli-e, vagy csupán a vallásának való megfelelés ??? vagyis KÖTELESSÉG ???
Sajnos minél elvakultabb valaki a saját hitében ( lett légyen akár keresztény, muzulmán vagy akár ateista) , annál jobban a megfelelési kényszer a mozgatórugó.

John Nethem 2017.07.30. 19:58:52

@morpho: Hát az őslakos angol nem is nagyon kedveli Londont......

tomfree 2017.07.30. 19:59:08

@morpho: az integráció nem ott végződik, hogy egy muszlim dolgozik. Otthon tartja a saját hagyományait még ha az szembe is megy a helyi törvényekkel (gyerekházasság, stb). Amint többségbe kerül, bevezeti a sariát a területen. Nézz körül Nizza egyes negyedeiben vagy Marseille-ben például. Amúgy hogy van az, hogy ahol elszaporodtak, ott megnőtt a zsidók elleni gyűlölet? Őket miért nem védjük?

morpho 2017.07.30. 20:00:12

@tomfree: Szerintem nyitott kapukat döngetsz! "Miért hiszed, hogy ide békésen be tudnak/akarnak integrálódni?" Senki nem akar ide integrálódni, olyannyira nem, hogy a magyarok is elhúznak. Nem tudom, miből fognak nyugdíjat fizetni!

John Nethem 2017.07.30. 20:01:26

@Midnight Run:

Viszont az azért zavarja a svájciakat, hogy egyes helyeken már zárni kell az ajtókat........ amit eddig soha nem kellett.....

morpho 2017.07.30. 20:03:47

@John Nethem: Nem kedveli??? Az én barátaim a sussexi, essexi, stb tehénfejő néniket nem kedvelik. Voltál már Londonban? Ha arra jársz, nézz be egy pubba amikor Chelsea-Arsenal meccs van. Aztán visszatérünk erre.

@tomfree: Mit zavar téged Nizza, meg Marseiile? Sokat jársz oda?

Fekete Pestis 2017.07.30. 20:04:10

Sajnos Magyarország olyan, amilyen - a jogvédöik meg a kormányuk jól jellemzik a magyarok állapotát.

1. A szervezett, nagy hozzáadott értéket képviselö bevándorlókra/expatokra szükség van. Nemcsak hogy be kell öket ereszteni, hanem aktívan kell öket az Eu-ba csabítani. Ugyanis ök a tudásgazdaság részei lehetnek - vagyis adót fizetnek BE, hogy nekem KEVESEBBET kelljen. Az a pártot és államot minösíti, hogy ezt nem la'tják be.

2. A bevándorlás viszont még a képzett, de más kulturáju emberek ezetében is kockázatos. Hogy mást ne mondjak, volt szerencsém megfigyelni az ÉNy-Eu és a "többi" ország kulturáját ( nem véletlenül mondom, hogy Európa a Rajnától északra kezdödik és az Orosz-Finn határig tart ;) ).
P.l. a hollandok meg a franciák mind szekularizált piacgazdaságban nöttek fel, de teljesen különbözöen reagálnak ugyanarra ( példa az airfrance-klm legitarsasag).
És akkor mit mondjunk az arabokról, akik törzsi, nem individuális társban nöttek fel - szerintuk a kozossegnek segiteni kell a leszakadókat ( ugye az iszlám meg az alamizsna).

Teljesen reménytelen a beilleszkedésük - Dániában p.l. az ott élö moszlimok 60-80% nem tartja elfogad6onak a szolasszabadsagot a vallasi kerdesekben - ez egy szekuláris, a szabad gondolkodáson alapuló társban simply not done.

És a bevándorlók ( "migráncsok") általában rosszul képzettek, analfabéták. Követem a nyugati "minöségi" sajtót - az un "polgári" lapok ( Berlingske, NRC Handelsblad) az utóbbi 6 hónapban cikkezik arról, hogy a migráncsok képzettségét felülbecsülték.

V;egezetül: A MIGRÁNCSOK BAROMI SOK PÉNZBE KERÜLNEK. Részletek:
1. A Volkskrantban megjelent cikk szerint a Holland Tervhivatal kiszámolta: egy 25 éves szír migráncs élete végéig 43.000 EURba kerül NL-nek. ez nettósított érték ( = adóbefizetés - szociális és egyéb transzferek). Egy holland élete során nettó 75.000 EUR-t fizet be.
2. Dániának a migráncsválság 1.5 év alatt kb 3 milliárd Eur-ba, NL-nek 7 milliárdba Némtországnak 23 milliárdba került.
Dániában azért akarták/akarják t.k. elhalasztani a legfelsö adósáv kulcsának csökkentését, mert a migráncsok sokba kerülnek.
És cserébe megcsak nem is hálások - ránkrobbantják a metrót, és mindenféle biztonsági vegzálásnak vetnek MINKET, autochtón európaiakat alá.

A fenti ztények figyelembe nem vétele a magyar jogvédöket jellemzi.

A kérdés nagyon jól megoldható lenne: azokat kell beengedni, akik (a) megfelelö piacképes tudással rendelkeznek [ plebs itt is van - az nem kell] (b) ÉS hajlandóak kulturájukról lemondani, és a mi kulturánkat csont nélkül, a-tól cet-tig átvenni. ( Nem óhajtok akkor sem kalifátusban élni, ha esetleg elszaporodnának errefelé a talibánok. Ebben a CDA vezetöjevel, Buma-val tökéletesen egyetértek ;) ).

morpho 2017.07.30. 20:04:46

@John Nethem: A svájci reteszből milyen Magyarországra nézve releváns következtetéseket vonsz le?

Midnight Run 2017.07.30. 20:04:55

@John Nethem: ezt honnan veszed? Benyeled a propagandát vagy van róla bármi konkrétum?

Midnight Run 2017.07.30. 20:08:15

@Fekete Pestis: ha már integráció. Nem inkább a többséggel van a baj? Nem inkább az a baj, hogy a többség nem tudja betartatnia a szabályokat se a kisebbségen, se a többségen?

John Nethem 2017.07.30. 20:10:28

@Fekete Pestis:
A 2014-es menekültek 60 százalékának nem volt semmilyen szakmai képesítése
Még sötétebb képet festett a berlini köztisztasági vállalat egyik vezetője, akit azért kerestünk meg, mert a cég külön programot indított direkt a menekültek foglalkoztatására. „Nem igaz, hogy a menekültek többsége diplomás. A munkaügyi központ adatai szerint a hetven százalékuk írástudatlan.” A Berliner Stadtreinigung munkatársa úgy vélte, a hivatalos adat a latin betűk olvasására vonatkozik, azaz saját nyelvükön nem ilyen rémisztő az arány.
De bármennyi is az analfabéták száma az utóbbi években érkezettek közt, azt a német szakszervezetek szövetségének munkatársa is elismerte: „A menekülteknek sem a nyelvtudásuk, sem a képzettségük nem elégséges arra, hogy gyorsan munkába állhassanak.”
A 2015-ben menekültkérelmet beadók nagyjából 50-60 százaléka 30 év alatti férfi” – vázolta fel az új németek jellemzőit a német demográfiai adatokkal foglalkozó Berlin Institute for Population and Development kutatója.

tomfree 2017.07.30. 20:10:45

@morpho: Miért hiszed, hogy ide békésen be tudnak/akarnak integrálódni?" - az ide alatt Európát értettem konkrétan ha nem volt világos.

"Mit zavar téged Nizza, meg Marseiile? Sokat jársz oda?" Ez most hogy jön a témába? Ad1: mi közöd hozzá? Ad2 nem ez a téma. A legjobb a terelés amikor nem tudsz értelmes válaszokat adni a kérdésre. Tipikus mondhatnám.

John Nethem 2017.07.30. 20:13:39

@morpho:
Nem tudom mi köze hozzá. olvasd vissza, aztán talán rájössz. Külön értelmező kurzust nem tartok.

martineden 2017.07.30. 20:14:56

@chrisred: Gorog, bulgar, roman, tyovabb mar tudod?

miketbeszéltek 2017.07.30. 20:16:06

@morpho: Írta előttem is valaki, hogy a munka még nem = az integrációval. (Persze feltétele, de én nem írtam, hogy nem dolgoznak sokan közülük!) Most én mondom: nem az állítást cáfoltad meg (t.i. a megmaradó világnézeti stb. különbségeket.) A demokrácia kényes műfaj, csak bizalmi elvvel működik, t.i. ha a túlnyomó többség betartja a játékszabályokat. Ez viszont több száz év polgári fejlődés alatt alakult ki nyugaton. A bevándorlók jelentős része viszont törzsi társadalomból; katonai diktatúrából érkezik; az iszlámmal kapcsolatban egyébként sem szabad elfelejteni, hogy elválaszthatatlan része a társadalom átformálása.

Fekete Pestis 2017.07.30. 20:16:28

@John Nethem:
"vagyis a cél az ANARCHIA, vagy valami utópisztikus , kultúrmarxista katyvasz , a multinacionális cégek nem kis örömére...."

Amit a leginkább hiányolok az egész bevándor'las körül zajló vitában, az az, hogy nem az érdekek/számok mentén folyik.

1. Innen onnan össze lehet vadászni, hogy ez mennyibe kerül. Kérdés az, hogy ezt ki fizeti ;) . és p.l. miért nem adnak adócsökkentést cserébe azért, hogy "mi" együttmüködünk.
2. Nem esik tisztán szó az érdekekröl. Nyilván nem emberbaráti okból fogadunk be ennyi zoknimosó szerecsent meg arabot be. Akkor miért? Ki húz ebböl hasznot? A cégek így akarják a munkabért letörni Európában? ( csaxólok, h. Németo-ban már panaszkodnak a cégek, hogy a migráncsokat nem lehet használni ...).
és aki hasznot húz, az mekkora hasznot húz?
És kinek van és mekkora kára ebböl?

És a legszebb európai konszenzuskeresési hagyományokat követve MIÉRT nem arról vitatkozunk, hogy aki hasznot húz ebböl, az hogy kárpótolja a migráció europai veszteseit? ( Alsó osztály: ugyanazokért a forrásokért versenyezik mint a migráncsok. Középosztály: nincs adócsökkentés, mert az adónkból talibánokat kell etetni, satöbbi).

Az ABBA óta tudjuk, hogy a pénz forgatja a világot ... akkor miért nem innen közelítjük meg ezt az egész migráncsosdit?

John Nethem 2017.07.30. 20:18:45

@Midnight Run:

Nos , rokonok nemrég voltak ismerősüknél Svájcban. csak onnan.... De ha az elsőkézből is propaganda, ám legyen.....
Jobb félni, mint megijedni...

Fekete Pestis 2017.07.30. 20:22:36

@John Nethem:

Tudom, ez amit Dániában is mondogat a polgári-liberális kormány.

Ja még valami: az sem igaz, hogy ök fognak minket eltartani ha nyugdíjba megyünk. Nincs meg a tudásuk arra, hogy ezt a civilizációt müködtessék. Ami már benn van, azokat minél elöbb tüzzel vassal integrálni kell, többet nem szabad beengedni. Lásd: minöségi holland ujság cikkét:
www.trouw.nl/home/de-vluchtelingenstroom-stoppen-zet-de-mitrailleur-erop~a921bfe3/

tomfree 2017.07.30. 20:24:52

@Midnight Run: Júniusban voltam Bergamoban, konkrétan a belváros tele van fiatal főleg néger férfivel akik lébecolnak, ücsörögnek a tereken, vegzálják a nőket. Ezeknek a 90%-a fiatal férfi volt. Menj ki és nézz körül bármelyik olasz városban, beszélgess helyiekkel, ne csak álmodozz. És jönnek napi ezrével vég nélkül. Oltári bajok lesznek kinn éveken belül.

John Nethem 2017.07.30. 20:30:05

@Fekete Pestis: Nos kérem szépen, nagyon jó kérdések ....
Vannak, akik ujjal mutogatnak az USA-ra... Ugye a többpólusossá váló világgazdaság kezdi háttérbe szorítani az USA-t. És hát bármennyire is egy kultúrközösséget alkot vele Európa, az USA számára mindig is egy gazdasági vetély, amit vagy maga alá kell gyűrni (gyarmatosítani) vagy fölszámolni/megosztani/szétzilálni..... ami előbb és olcsóbban sikerül....

Gondolom sokan tudják, hogy a nagy amerikai gyárak a IIVH-t követően a németországi volt gyáraikra is kártérítést követeltek... Tehát az a gyár, ami amerikai hasznot termelt Németországban, de a szövetségesek lebombázták, kérték az árát.... Ez majdnem olyan, mintha fölgyújtanám a bérbe adott házamat, aztán a bérlőtől követelem a ház árának mondjuk dupláját.....

Midnight Run 2017.07.30. 20:31:48

@tomfree: hány rokont öltek meg/raboltak ki/erőszakoltak meg, vagy csak szimplán félsz tőlük?

bkkzol 2017.07.30. 20:33:20

Különben melyik az a szorgalmas, munkás muszlim állam???!!! Esetleg Malajzia.

John Nethem 2017.07.30. 20:39:04

@Fekete Pestis:

Így igaz.

Sajnos a nyugati embereket tényleg megfertőzte a PC kultúra, az ÁLSÁGOSSÁG.
Ez soha jobban nem jött le a képekről, mint amilyen szuper volt a"WILKOMMEN" örület, ahol a csajszik ölelkeztek a tucatnyi menekülttel, észre sem véve már akkor a szexista megnyilvánulásokat...... Aztán utána elég hamar jött a FELISMERÉS / RÁDÖBBENÉS ( amikor a vízből mentő emberre még két ember ráakaszkodik) ......majd a KIÁBRÁNDULÁS (hogy a vízpart még nem látszik...).

A kelet-európai ember már túl van a politikai-korrektség álságosságán, "átlát a szitán", ezért is olyan kritikus mindenkivel szemben. ( No persze még ott van azért a magyarok azon sajátossága is, hogy az egyik (negyedik) legindividualistább nép a világon... (Kopp Mária és csapata kutatásai SOTE)

2017.07.30. 20:48:49

@morpho: igen, kirekesztő vagyok, csak én veled ellentétben sose titkoltam :-D

és egy szóval nem említettem, hogy aggódnék a németekért, hogy jött ez le neked, rejtély...
a hazug befolyásolási kísérletről szólt a hsz, ha nem tűnt volna fel

Rébusz 2017.07.30. 20:51:42

Ez az egész cikk annyira vicces! Az egész tartalmilag és logikailag kb. egy alsó tagozatos otthoni dolgozatának felel meg. Ok-okozat összefüggés? Valami tartalmi felépítettség? És a téma: nyugaton már tudják, hogy 2015 óta félretájékoztatták őket, férfiak menekülnek tömegével. Lehet, hogy nők és gyerekek adják be a kérelmeket, de a határon illegálisan férfiak jönnek át. És hogy azért nem érezte jól magát egy akadémikus, mert ennivalót csak pénzért kapott? Miért tűri el és még közvetíti is egy magyar (B1 blogoló) , hogy alaptalanul rossz hírünket kelti valaki??? A csempészekre van több ezer eurójuk, de ennivalót már mi adjunk nekik??? Nálunk is vannak szegények, akik szívesen kapnának ingyen ennivalót! Másrészt bárki megnézheti az interneten a rendőrség videófelvételét, ahol a "menekültek" eldobálják az ásványvizeket, nem fogadják el, visszadobják az ennivalót, amit a vonatállomáson kapnak... Másrészt, ki mondta, hogy kell nekünk egy muszlim akadémikus? Vannak magyarok is. Az pedig, hogy Németország mit csinál, az ő baja.

Rébusz 2017.07.30. 20:59:19

A legjobb, amikor magyarországi magyarok kirekesztésről, idegengyűlöletről beszélnek még most is, miközben halvány fogalmuk sincs arról, hogy nyugaton mekkora változás zajlik le a társadalomban. A régi nyitottságnak már csak imitt-amott látszik a nyoma. Magyarország örülhet, ha kimarad mindebből, az integráció megoldatlan problémájából. Megoldatlan - mostmár ki merik mondani! Persze, hogy vannak kivételek, de a másik oldalon viszont egy tömeg van, amire csak a kiadások mennek, de mégsincs látszatja. A nyugati ember szeretné a saját életét élni, miközben ő maga is tudja, hogy ez már nem lehetséges.

Visceroid 2017.07.30. 21:06:40

Ó, a szokásos libs sírás, hogy mennyi "jót" kapunk mi a "menekültektől". Persze azt a németek is elfelejtik, hogy az ilyen "éles elmék" mellé napi egy késelés jut.

dr. mesterséges színezék 2017.07.30. 21:08:22

@abrakradabra: "Emlékszem olyan miniszterelnökre aki direkt felszólított, hogy húzzak a picsába ha nem tetszik amit csinál."

Munkaadó vagy?

Bambano 2017.07.30. 21:13:54

engem nagyon picsánrúgott a matektanárom gimiben, amikor néhány példából általánosítottam...

többszázezer menekültből találtak 123-at, aki valóban előreviszi az országot. derék. meg jól láthatóan van ott másik 20-30-40, amelyik carmageddont szeret játszani jó valósidejű grafikával, meg fps-t a szerkesztőségben, stb.

John Nethem 2017.07.30. 21:15:56

@Rébusz:

Holland, dán és német nyugdíjasok százai élnek már a nyugati országrész falvaiban, ahol azon túl, hogy nyugdíjuk kellő jólétet biztosít számukra, a legfontosabb hogy még mindig egy európai kultúrában élhetnek , 99 %-os biztonságban.......

Szolzsenyicin (akit száműztek a Szovjetunióból) 1975-ben , a Strasbourgban rendezett kelet-európai emigráns értekezlethez küldött egy üzenetet:

"a kelet-európai népek lelki egysége talán az utolsó reménye ennek a kontinensnek."

No komment....

John Nethem 2017.07.30. 21:22:24

@Visceroid:

Ehhez fűzném hozzá, hogy a görögök megmentése Németországnak közel MÁSFÉL MILLIÁRD EURÓS hasznot jelentett 2009 óta........ Hát ennyit az önzetlenségről.... (Süddeutsche Zeitung)

ARABOKAT KIZÁRNI CEU t BEZÁRNI 2017.07.30. 21:23:56

Felhaborito, hogy nem nyaltuk elege a Soros altal idekuldott terroristak segget.

Magyarország Europa jövője. 2017.07.30. 21:31:15

"a múlt év óta ösztöndíjat kap és a kutatásaival immáron Németországot segíti. Rajta kívül számos tudóst fogadott be az ország és adott nekik ösztöndíjat."

Ehhez a "giga sikerhez" azt is hozza kene tenni, hogy cserebe, van nekik 2 millio potencialis terroristajuk, akik azonnal gazolni, keselni, robbantani fognak, ha netan kiutasitjak oket.
De meg a legjobb esetben is szetszelednek Europaban, es varjak parancsot a merenyletekre.
HAT KURVARA MEGERTE !!!

morpho 2017.07.30. 21:31:16

@John Nethem: @miketbeszéltek: @aleksz róz: és sokan mások! Ha netán nem lett volna világos, akkor most megpróbálok kurvára egyértelmű lenni!
Ti azt csináljátok, hogy a magyar kormány által terjesztett hazug, kirekesztő, gyűlölködő propagandát külföldi példákkal próbáljátok alátámasztani! Attól most tekintsünk el, hogy ez kibaszott primitív és szánalmas, ráadásul átlátszó, de az alapkérdés az, hogy: Miért???? Mi a faszért próbáltok alátámasztani valamit, ami nem Magyarországon történik. Miért kell beállni ebbe a hazug kórusba, miközben pontosan látszik, hogy egy kanyi menekült, vagy ha úgy jobban tetszik nektek, akkor migráncs sincs itt és nem is akar idejönni a kutya se! Ezt a kormány pontosan tudja, ezért kell a plakátkampány, hogy fenntartsa ezt a hitet, mert semmi mással nem tud kampányolni. Ezt értem. De ti??? Ti miért álltok be ebbe a hantába? Valami érdeketek fűződik hozzá, vagy csak beszoptátok a kamut? Miért kell rettegésben tartani egy társadalmat, miközben a nemzetközi hivatkozások Magyarországon egyszerűen nem léteznek! Miért csináltok úgy, mintha veszélyben lennénk?? Miközben sokan leírták már, hogy ez Európa egyik legbiztonságosabb országa. Ezt a biztonságot jelenleg nem fenyegeti semmi! Komolyan mondom, néha olyan, mintha szeretnétek, hogy legyen Magyarországon valami balhé, hogy elmondhassátok, hogy naugye, én megmondtam! Mivel az általatok kifejtett tevékenységet semmivel nem tudjátok indokolni, ezért ne lepődjetek meg azon, ha sima propagandatevékenységnek tekintem és nem tudlak titeket komolyan venni. Egyáltalán nem.
És akkor kicsit kitérnék magamra is. Ti tényleg olyan hülyék vagytok, hogy bárki is azt feltételezi rólam, hogy én az ország ellen dolgozom, és azt akarom, hogy arabok árasszák el Magyarországot? Ez nekem miért lenne jó? Ki a fasz akar ilyet? Senki normális ember ilyet nem akarhat. Kurvára nem! Én a hazug propaganda ellen vagyok, amit a kormány művel kurvasok közpénzből, és ti e mögé a hazugság mögé álltatok be. Ti komolyan elhiszitek, hogy létezik a "Soros -terv" amit kizárólag Orbán akadályozhat meg? Ti tényleg féltek attól, hogy Magyarországra milliónyi migráncs fog betelepülni??? Ez most komoly? Én ezt politikai hakninak tekintem és legszívesebben kiröhögném, csak nem tudok rajta röhögni, mert egy csomó honfitársamat megfertőz ez a trágya, ami kizárólag Orbán hatalomgyakorlásának használ, semmi másnak. Legkevésbé a magyar népléleknek nem, ami így is antiszemita, homofób és cigányellenes. Az a politikus, amelyik ezekre az alantas eszemékre erősít rá, az mezei gazember!

Bambano 2017.07.30. 21:34:02

@EU zászlót mindenhova!: náluk meg... börtönök tele politikussal :)

bonsalty 2017.07.30. 21:37:27

Van néhány kérdésem:Ezt a képregényt ki szponzorálta és milyen célból? Magyarországon jelenleg több száz szír él, többek között kutatók. A jó ellátás módja a legális bevándorlás volt. Az illegális módja és hamisított útlevelek pedig szerintem nem járhat ezzel, kivéve ha nem szomszédos háborus országból jön az illető. Minek használjak útlevelet és vízumot ezek után? Az intézet támogatja a német fizetést? Az illegális bevándorlás tehát jó? Ha abban megállapodunk, hogy az illegális megengedhető, mi az a határ, ami fölött visszafordítjuk a következő illegális határátlépőt? Ha nincs ilyen, miért nem költözünk Afrikába vagy szórjuk szét Szomália teljes lakosságát itthon, h senki se éhezzen? Hol van Katar és Szaud Arábia? Marokkó nem háborús övezet, ott hány menedékķérőt alkalmaztak? Miért kell kontrollálatlan beözönlésnek dicshimnuszt állítani és kiragadni egy esetet? Álszent egy cikk. A kutató elhelyezésért persze gratulálok, sajnos a valós arányok 10:1 ebből 5-tel csak probléma van. Ezt több éves német tapasztalat alapján állíthatom.

Bambano 2017.07.30. 21:38:02

@morpho: "Miközben sokan leírták már, hogy ez Európa egyik legbiztonságosabb országa. Ezt a biztonságot jelenleg nem fenyegeti semmi!": jaja, tényleg nem fenyegeti semmi, mert itt minden "szerv" olyan profin végzi a dolgát, hogy nem lehet megvenni a tahóságok orra előtt 200 ezer simkártyát... oh wait.

a valóság ezzel szemben az, hogy azért nem fenyegetnek minket, mert piszlicsáré senkik vagyunk és nem lenne hírértéke itt balhézni. meg nem is sportszerű a tekkel szemben...

sinus67 2017.07.30. 21:39:03

@midnightcoder2:

Miért fájna? BRÜSSZELT MEG KELL ÁLLÍTANI! Kész!
Erős és büszke ország vagyunk! Ha Európa bukik, majd elleszünk nélkülük!
Úgyis 2 Eurót nyernek minden odaadott 1 Euró után!
Hát nem kérünk belőlük! Nem kellenek a képzetlen, műveletlen migránsok!
Vigyék a migránsaikat ahova akarják! Mi csak fizetős migránsokkal állunk szóba! Azok mind egytől egyig atomtudósok és művészek!

midnightcoder2 2017.07.30. 21:43:17

@Attilajukkaja: "De nem is pár millió!"
Csak az olaszokon keresztül úgy évi 300 ezer érkezik, és nem ez az egyetlen útvonal.

chrisred 2017.07.30. 21:45:59

@martineden: Na igen. Tehát nekünk nincs más dolgunk, mint továbbküldeni őket Romániába, hiszen onnan érkeztek hozzánk. Ott van a kerítés is, meg az 0-24 órás szolgálatot teljesítő kihelyezett rendőrök is. Vagy mégsem?

Rébusz 2017.07.30. 21:49:03

@bonsalty: Az, hogy a bevándorlók nem ide akarnak jönni, azt Németországnak és a többieknek kellene mondani, mert ők nem akarják megérteni. Pedig tudják, szóval elég abszurd, nem? Magyarországnak még mindig kellene visszavennie a többiektől, ez viszont tény. Hiába hogy nem a mi sarunk, de így van. Biztos, hogy nem az akadémikusokat küldenék ide, ezt zárójelben jegyzem csak meg. A helyzet az, hogy a párizsi merénylők Magyarországon keresztül jöttek és vissza is jöttek. Autóval. Minimum egészségügyi szünetet tartottak... Ha nem lenne kerítés a határon, akkor még mindig a 2015-ös állapotok uralkodnának, ez az, amit az európai vezetők nem tudnak megoldani. Vagyis a külső határok védelmét... Annyi lenne most a különbség, hogy mostmár Ausztria nem küldené a vonatot, buszt, taxit a menekültekért, ugyanis már ők is felállították a kerítésüket... El lehet képzelni, mi lenne itt most Magyarországon, az itt rekedt több tízezres dühös emberrel. Egyszer már átéltük és ezt azok tudják a legjobban, akik olyan környéken laktak, ahol a menekültek naphosszat ücsörögtek, mobiloztak, vagy éppen nőket molesztáltak. Hogy ez nincsen, szükség van Magyarország elszántságára, aminek a fontossága mára már beigazolódott.

midnightcoder2 2017.07.30. 21:52:43

@sinus67: Az EU összeomlása fájni fog. Hogy mennyire az nagyjából attól függ, hogy mennyire orientálódunk közben más irányba is. A KGST-ből kilépésünk, majd ez utóbbi összeomlása is azért volt szopacs, mert az egész gazdaságunk a KGST kiszolgálására épült.

chrisred 2017.07.30. 21:53:47

@Rébusz: Kinek kelti a rossz hírét? Nekem nem, az tuti. Sok helyen panaszkodtam már a világban a bunkó/ inkompetens hatóságokra, de még senki nem volt, aki rögtön magára vette volna.

Rébusz 2017.07.30. 21:54:18

@bonsalty: Teljesen igazad van. Másrészt egy kutató sem biztos, hogy feddhetetlen, mint ahogy az ábra is igazolja. Gyűlöletet szít, csak ő éppen a magyarok ellen.

sóhegy049 2017.07.30. 21:54:38

Erre van egy mondás:
"csepp a tengerben"
Ennyi...

John Nethem 2017.07.30. 21:59:16

@morpho:

Lehetsz szemellenzős, vagdalkozhatsz mindenfélével. DE A TÖRTÉNELEM sajnos engem igazol. Ha belegebedsz, akkor is. ÉN a meglévő tapasztalatokból beszélek.
Te Orbán elleni gyűlöletből. Bármit is tegyen, és ha esetleg amit tett, véletlenül még jó is az országnak, akkor is......te akkor is gyűlöletből ellentmondasz az észérveknek is.

Az persze elkerülte a figyelmedet, hogy ki nem állhatom Orbánt, és nem vagyok híve. De hát olyan szemellenzőt raktak rád, ami miatt így látsz....

Te még a gyűlölködés dolgával sem vagy tisztában. Éppen te vagy a gyűlölködő, és a gyűlöletedet vetíted ki azok felé, akik REÁLISAN gondolkodva, a VALÓSÁG talaján érvelnek. ( Az orbáni fikciókkal való egyezés ebben az esetben a véletlen műve...)

Kérdésed -- már csak a szemellenzősség okán is -- RÖVIDLÁTÓ !!!
Persze ha abba az embercsoportba szeretnél tartozni, aki a saját vagy családja bőrén szeretné elszenvedni mindazt, amit ma a német átlagpolgár átél, hát szíved joga !!!!! De ne kérd, hogy én asszisztáljak hozzá. Olyan hülye nem vagyok..... És ha majd már esetleg végső elkeseredésedben egy kis jó magyar szóra és honfitársi segítségre vágysz, szorult belém annyi humánum, hogy segítő kezet nyújtsak, bár az ésszerűség arra buzdítana, hogy megérdemelnéd a sorsodat, amit magadra zúdítottál...

Miért kéne megvárnia Magyarországnak azt, ami ma zajlik Nyugaton ? Nem elégszer leírták már sokan, hogy eleget tapasztaltunk ahhoz, hogy átlássunk ezeken a dolgokon ???

De visszakérdezek !!! Te elhiszed ezt a Helsinki Bizottsági képregényhistóriásdit ??? Ugyanolyan PROPAGANDA szaga van, mint amivel TE vádolod a másik oldalt.
Én a Szabad Európa rádió adásain nőttem fel, tudom, hogyan kell a sorok közt olvasni, és több csatornán keresztül beszerezni az információkat.
És te hogyan állsz ezzel ???

Mert sajnos ma már senkiben sem lehet megbízni:
hogyan is kell megrendezni valamit:

www.youtube.com/watch?v=pIP3kwXbV0M

Rébusz 2017.07.30. 22:00:38

@chrisred: szerintem a bevándorlás kérdésében Magyarországnak nagyon sokan keltik még ma is rossz hírét, holott a nyugati átlagember és egyes politikusok is bevallják, hogy Orbán Viktornak igaza volt. Nem mindenki, de az idő őt igazolja. Úgy írom ezt, hogy nem vagyok fideszes, csak a magyar kormányról beszélek és ahogy külföldön megítélik ebben a kérdésben. A magyar média sokáig tele volt azzal, hogy szégyelljük magunkat, mit művelünk a határon, éheztetjük az embereket, stb. Itt nem a hatóságokat szidja valaki, akikkel mindenkinek van rossz tapasztalata, hanem egy nemzetet. Nem új dologról van szó, csak azért egy magyarnak talán nem kellene ehhez asszisztálnia.

chrisred 2017.07.30. 22:01:15

@midnightcoder2: De csak azért, mert csak a KGST országok voltak hajlandóak átvenni az általunk termelt selejteket, cserébe azért, hogy mi is átvettük az ő selejtjeiket.

chrisred 2017.07.30. 22:03:46

@Rébusz: Nem, a magyar államnak keltik rossz hírét. A kettő nem ugyanaz. A magyar polgárok viselkedése szóba sem kerül.

Rébusz 2017.07.30. 22:04:23

@csentecsa: Beszéltem 56-ossal, elmesélte, hogy a rendőrség egy cellába vitte őket, ott aludtak együtt, van aki a földön, volt akinek jutott ágy. Senki nem mondott nekik semmit, hogy mi lesz velük, a papírjaikat elvették, ott hagyták őket magukra a sötétben. Aztán családokhoz kerültek, mert még fiatalkorúak voltak. Ő Ausztriában maradt, nem tudom, él-e még.

2017.07.30. 22:04:43

@morpho: te a saját egydimenziós gondolkodásodat próbálod rám vetíteni...

(amúgy akkor most hirtelen magyarország már nem európa része? :-D )

2017.07.30. 22:05:04

@morpho: Ez a baj, barátom. Hogy egy előremutató dolgot nem hallottunk még tőletek, ti mindig valami ellen vagytok és szólaltok fel. Megkeseredett, balfék bagázs, megérdemlitek a 16%-ot. Összesen. A Jobbikkal együtt. Ennyi.

Rébusz 2017.07.30. 22:06:13

@chrisred: Olvasd el légyszi még egyszer ennek a cikknek a címét... Amikor valaki ilyet ír vagy mond, akkor nem arra gondol, hogy Orbán Viktor bánt vele rosszul....

morpho 2017.07.30. 22:08:42

@Bambano: Azt nem mondtam, hogy miért biztonságos, különben is hivatkozás volt. Ettől még biztonságos.
@Rébusz: Magyarországnak az adminisztrációt kéne átvenni, nem a menekülteket.
@John Nethem: Hát nagyon köszönöm a személyemet ért kritikát, csak kár hogy a válasz elmaradt, de őszintén szólva nem számítottam rá. A te tudod jobban, mert hallgattál Szabad Európát, az lenyomott, mint a bélyeget! Talán nem a Szabad Európából kellett volna tájékozódni. Van kis magyar rögvalóság. Én inkább onnan szereztem az információmat. Kézzel lábbal próbálsz valamit külföldi példák alapján igazolni, ami Magyarországon nem létezik. Ilyet a narancskullancs trollok csinálnak! Lebuktál pubi! Egyébként a történelem tényleg téged igazol. Magyarországon a hozzád hasonló gazemberek szoktak uralkodni évszázadok óta. Talán ha volt két-három tisztességes politikus.

Rébusz 2017.07.30. 22:12:32

Az ember keze ökölbe szorul, hogy hány gyerek kap kevés ételt, él nehéz körülmények között ebben az országban, de idejön valaki, akinek a zsebében több ezer euro lehetett és számon kéri rajtunk, hogy nem adunk neki ingyen ételt... És valóban ki tudta fizetni... Hány magyar nem tudja kifizetni hónap végén a számláit, él máról-holnapra? Nekik nem lenne több tízezer euro beutazni a fél világot, hogy egy olyan helyre jussanak, ahol kiszolgálják őket....

morpho 2017.07.30. 22:15:46

@csentecsa: Én válaszoltam valakinek valamire. Te meg nem arról beszélsz. Szó nem volt a sárgáról. Arról volt szó, hogy nem igaz ez az első országig hülyeség! Az USA menekültként tekintett az érkező magyarokra 56-ban. Ennyit írtam. Citrom nem volt.
@aleksz róz: A faszom vetít rád bármit és Magyarország Európa része, nagyon szórakoztató vagy, kár hogy ennyire futotta. Te ennél értelmesebb szoktál lenni.
@Könyveslány: Szarok a választásokra, de most éppen te tiltakozol az EU ellen, nem én. Az előremutató, hogy ide ne jöjjön senki, miközben nem is akar jönni senki? Ez az előremutató?Meg az, hogy rettegésben tartom a társadalmat egy ócska plakátkampánnyal? Továbbá köszi a királyi többest, de nem ragaszkodok hozzá.

Rébusz 2017.07.30. 22:19:59

@morpho: Milyen adminisztrációt?

Pop40 2017.07.30. 22:23:54

@morpho:

Értem én ezt, csak sikeresen plakátolni azzal lehet, aminek van alapja. A jobbik plakátjai épp azért ütöttek ekkorát, mert szinte mindenki tudja, hogy Vitya meg a sleppje pont úgy lop, ahogy a plakát írja.

De ettől még a migránsügy valós. Van egy csomó arab állam a Földön, gazdagok, szegények vegyesen, de olyat nem nagyon látni köztük, ahol a nőket ne tulajdonként kezelnék.
Ott volt pár napja a szaudi eset, amikor a szegény muszlim csajt azért tartóztatták le, mert valami elhagyatott várfal tövében miniszoknyát mert viselni. (!!!)
Ezt a kultúrát te SOHA nem fogod integrálni az európai kultúrkörbe. Ha már bejöttek, baszhatod.
Márpedig nekem nincs kedvem 1-2 évtized múlva az Európai Iszlám Kalifátus boldog(talan) lakójának lenni.
Abszolút támogatom őket, hogy oldják meg a gondjaikat, de otthon, Európába ne jöjjenek. Az eu toborzói majd kiválogatják a menekülttáborokból azt a néhány tudóst, sportolót, stb aki kell, a maradék pedig biztonságban van a táborban, amíg nem tud hazamenni.

Mellesleg egyedül Európa csinál ekkora felhajtást az egészből. A saját arab szomszédaik se. Ausztrália egy az egyben fordítja vissza őket. Japánban pedig maga a muszlim vallás is tiltott. Pedig egyik se az a kőkemény diktatúra.

2017.07.30. 22:24:47

@morpho: értelmesebb vagyok, ha látok esélyt értelmes vitára. de te most felraktad a szemellenzőt és próbálsz beletolni a saját 1 dimenziódba.

John Nethem 2017.07.30. 22:36:35

@morpho:

Ami az utolsó mondataidat illeti, ne haragudj, de egy kicsit agymosottnak tűnnek....

Már megint a mantra: antiszemita---- Hol látsz te itt antiszemitát ? Bármi bántódása is volt egyáltalán bárki zsidónak ebben az országban az elmúlt akár 5 évben ???? Pedig én olyan utcában dolgozom itt Pesten , ahol ortodox zsidók tucatjai jönnek-mennek az utcán, kipában vagy fekete kalapban, fonott pajeszban, olykor ciceszben.... semmi, bármennyire is szeretnéd......

homofób: Semmivel sem több, mint a kelet-európai országokban. Vedd már észre, hogy a társadalmak más életvonalat jártak be, és a nyugati liberálfasizmus , kvázi LIBERTANIZMUS itt nem fog megvalósulni. A homofóbiát nem a melegek gerjesztik, hanem a melegeket meglovagoló POLITIKAI irányzatok. (erről már jó tíz évvel ezelőtt is folytattam vitát melegek között..) Harminc -negyven meleg ismerősöm van, köztük elég extrémek is , de semmi bajom velük, amíg mindenki a maga helyén kezeli a dolgokat.

cigányozás - már vártam ezt a kártyát is.... Nos elmondom, 6 éven át volt cigány család szomszédom, azon túl hogy eszementen dohányoztak, minden a legnagyobb rendben volt velük. Szépen és becsülettel nevelték a gyerekeiket, dolgoztak és élték az általánosan elvárt emberi életet. Semmivel sem több a cigányozás, mint más olyan országban, ahol egyáltalán él annyi roma, mint nálunk. (lakosság 8 %-a, de egyes kimutatások szerint 10 %) .

Szóval amikor így nekiveselkedsz és nekihevülsz, nem ártana néha ésszerűen utánanézni az ok-okozat dolgainak is......

Ami SOROSt illeti, talán tagadod, hogy a NYÍLT TÁRSADALMAT akarja megvalósítani ?
Talán tagadod, hogy gyakorlatilag a vagyonát spekulációval és más népek gazdaságának, pénzügyi dolgainak közvetett beavatkozására játszva hozta össze ??
Talán tagadod, hogy SOROS a NYÍLT társadalom alapítványain kívül SEMMI, újra mondom: SEMMI konkrét munkalehetőséget nem hozott létre egyetlen országban sem, annak ellenére, hogy megtehette volna már kezdetek óta. Vajon hogyan lehet az, hogy testvére, SOROS PÁL viszont az egyik legjobb és legbecsülendőbb vállalkozó ( a világ valamirevaló kikötőinek 70 %-át az ő tervei alapján építették) volt ???
Nézz utána Soros alapítványainak (én megtettem amerikai oldalakon) , és megláthatod hogy milyen összefonódások és jótékonysági alapítványoknak álcázott , kvázi intervenciós és agymosó társaságok gyülekezete.
Miért is ?
A hatalom kiterjesztése a világban (gyarmatosítás, államrendek megdöntése) történelme folyamán különböző eszközökkel rendelkezett:
1. ) konkrét katonai intervenció
2.) CIA és egyéb szervezetek titkos és rejtőzködő akciói, felforgató tevékenységek
3.) banki öltönyösök konkrét zsarolásokkal, megvesztegetéssel
4.) NGO szervezetek bevetése a társadalom szétzilálására és megosztására

Egyértelmű, hogy a tevékenységek között szükségesek a valós, és elfogadott műveletek, de a hátsó szándék mindig rejtve marad, az csak a műveletek komplex elemzése és a tevékenységek holisztikus szemlélete folytán mutatkozik meg....

És még valamit: SOROS bárkin képes átgázolni, tervei megvalósítása érdekében.
nyilván ebbe a gyerekkori traumák a legalapvetőbb formáló erők, de éppen ezért kell korlátok közé szorítani az ilyen ember tevékenységét, már csak élemedett korára való tekintettel is....

Hozzászólok 2017.07.30. 22:36:57

Kedves morpho. Koszonom hogy engem is kiosztottal mindenki mellett. Annyira utalod Orbant, hogy ezen kivul mast nem is tudsz gondolkodni. Orban 10- 20 ev mulva sehol se lesz. A stadionokat lebontjak, a trafikmutyit visszacsinaljak, de a nyugat-europaba betelepitett arabokat, feketeket, afganokat , akik addigra mar ketszer annyian lesznek, ha nem haromszor, leamortizalva minden kulturalis es gazdasagi elonyuket - a szocialis halo megterhelesevel- NEM lehet visszacsinalni. Hat EZERT szavazok Orbanra, mindaddig amig nincs epeszu versenytarsa. Nem elvakultsagbol, nem gyulolkodesbol (mint Te), hanem racionalis megfontolasbol.

morpho 2017.07.30. 22:41:15

@Rébusz: A menedékkérelmek elbírálásának adminisztrációját. Aztán aki marad az EU-ban, az úgysem marad Magyarországon. Innen még a magyarok is menekülnek. Ennyi lenne a nagy kaland.

@csentecsa: Na akkor utoljára. Én nem állítottam párhuzamba semmit, hiába próbálkozol. Egyetlen dologra reagáltam, arra, hogy "Csak az első biztonságos országig menekült. Onnantól kezdve migráns" Erre kérdeztem rá, hogy ha így van, akkor hogy kerültek 56-ban magyar menekültek Amerikába? Úgy, hogy az állítás az első országról simán hülyeség. Ha nem akarok valakit menekültnek tekinteni, akkor nem fogok, ha akarok, akkor meg fogok. Tökmindegy hol vannak a határok. Ennyit írtam, semmi párhuzam nem volt.

@Pop40: A migránsügy valós, sőt kell is vele foglalkozni, de Magyarországot nem érinti. Csinálhatunk úgy, mintha érintené, de mindenki kizárólag külföldi példákkal támasztja alá, mondván, ez lesz Magyarországon is. Szerintem meg nem lesz ez. Ennyit erről.

@aleksz róz: Ezt leírhatod még hatszor, de akkor sem értem.

John Nethem 2017.07.30. 22:42:42

@morpho:
Nehéz eset vagy, mert kicsemegézed a neked való szavakat, és összerakod valami általad értelmezett verzióba ( lásd akár Szabad Európa rádió ) , aminek köze sincs ahhoz, amit írtam.

No de visszaolvasom, mi is volt a kérdésed.

morpho 2017.07.30. 22:43:05

@Pop40: Annyit még, hogy Magyarországon komoly alapja van az antiszemitizmusnak, a cigánygyűlöletnek, az idegengyűlöletnek és a homofóbiának. Tehát meg volt ágyazva azoknak a plakátoknak. A magyarok még a nemlétező pirézeket is gyűlölik!

John Nethem 2017.07.30. 22:50:18

@Pop40:

Ehhez csatlakozva, minap volt hír, Pakisztánban : valakik megerőszakoltak egy nőt. A pakisztáni "bíróság" úgy büntetett, hogy a megerőszakoló nőtestvérét hivatalból elrendelve erőszakolták meg.... .... No de ugye akit megerőszakolnak nőt, azt a család a gyalázat miatt megölheti..... És még az iszlám mondja magát a béke és tolerancia vallásának...... az ősember világában nem voltak ilyen elfajzott vad törvények....

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.07.30. 22:50:54

@Midnight Run: De a románoknál meg nincs. Svájc biztosan rendezett komoly nemzetközi sporteseményt az utóbbi évtizedekben. Nagy dolog, hogy ilyen jó színvonalon meg tudta rendezni Magyarország ezt a vb-t, irigykedhetnek a szomszédok..:)

morpho 2017.07.30. 22:51:14

@John Nethem: Azért nem látod, hogy a magyar társadalom kirekesztő, mert te is az vagy.

@Hozzászólok: Nem gyűlölöm Orbánt ez hülyeség. Egy gazembernek tartom, aki rengeteg kárt okoz Magyarországnak és ráadásul tolvaj is. Ha ez neked tetszik akkor az a te dolgod. Remélem nem haragszol meg, ha nekem nem. Ha már itt atrtunk a nemlétező bevándorlók semmilyen kárt nem okoznak Magyarországnak, ezzel szemben a gyűlöletkampányok okozta sebek évtizedekig sem gyógyulnak be. Nem osztom az optimizmusod, Orbán 20 év múlva is miniszterelnök lesz. Leválthatatlanná tette magát. Te is abban a hitben ringatod magad, hogy Magyarországon demokrácia van. Orbán sem demokrata, sosem volt az. 25 éve vezet egy pártot, amilyen a világon nincs(demokráciában nincs) akkor is marad ha nyer, meg akkor is ha veszít. Sőt, akkor is marad, ha egymás után két választást elveszít. Ilyen egy demokrata? Mondj már erre csak egyetlen példát!Húsz év múlva visszatérünk erre, aztán meglátjuk kinek volt igaza. Remélem neked.
Az meg nem érv, hogy azért kéne rá szavazni, mert nincs vetélytársa. Már miért kéne? Amúgy meg arra szavazol, akire akarsz. Nem lehet mindenki okos.

John Nethem 2017.07.30. 22:51:39

@morpho:

Nem kell messze menni, mert te meg az itt létező összes józan ésszel gondolkozót gyűlölöd, függetlenül attól, hogy a nemlétező pirézeket viszont a kebledre ölelnéd...

John Nethem 2017.07.30. 22:52:37

@morpho:

És ezt melyik propagandában olvastad ?

Hozzászólok 2017.07.30. 22:53:38

@morpho: es ha nem tudnad, a plakatok senkit nem erdekelnek, senkit nem befolyasoltak. Legalabbis a nezeteit nem valtoztatta meg senkinek. Csak jol feidegesitetted magad. Egy mutyi a sok kozul. Nyugi.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.07.30. 22:55:37

@Bambano: Tátrai, Császi letöltendőt kapott..Kezdetnek nem rossz.;)

Pop40 2017.07.30. 22:55:37

@John Nethem:

"gyakorlatilag a vagyonát spekulációval és más népek gazdaságának, pénzügyi dolgainak közvetett beavatkozására játszva hozta össze ??"

Und? Elárulom, hogy mindenki, aki valaha megfordult a tőzsdén, spekulált.
Sőt, még az is, aki a nyaraláshoz áprilisban vette meg a jurót, mert arra SPEKULÁLT, hogy júliusra erősödik az árfolyama, és csak drágábban jutna hozzá.
Csak egy ilyen pénzügyileg analfabéta társadalomban, mint ez, lehet szitokszó a spekuláció. Igen, aki használja az agyát, az sokszor spekulál.

" SOROS a NYÍLT társadalom alapítványain kívül SEMMI, újra mondom: SEMMI konkrét munkalehetőséget nem hozott létre egyetlen országban sem"

Mo-n momentán megalapította az ország külföldön legsikeresebb egyetemét.
Amit a fideszes söpredék épp most tesz tönkre.

morpho 2017.07.30. 22:58:09

@John Nethem: Én nem ölelnék a keblemre senkit. Bennem nincs emció, csak a tényket nézem. Azt látom, hogy van egy kamukampány, amit megspékeltek egy konteóval (Soros-terv) és ezt adják be a népnek, miközben Mészáros Lőrincz vagyona 100 Mrd forinttal nőtt egy év alatt. Közben kurvára lepukkant az egészségügy, halódik a közoktatás és nem tudom, mi lesz munkavállalók nélkül a nyugdíjrendszerrel? Ehhez képest te is a konteó igazáról próbálsz győzködni, külföldi példák alapján. Amióta kiderült, hogy narancskullancs vagy, már értem. Amikor meg azt kérem, hogy igazold, hogy tényleg ilyen kurva nagy a veszély, akkor elkezded elemezgetni a személyiségemet. Arról már nem is merek szólni, hogy ha tényleg ekkora veszély, akkor ez ellen leginkább plakátokkal lehet védekezni?

Hozzászólok 2017.07.30. 22:58:23

@morpho: faraszto lehet egyszerre vitatkozni mindenkivel. Az utolso bekezdes, amit irtal pl. Mar teljesen ertelmetlen. Na nem baj.

Pop40 2017.07.30. 22:58:48

@EU zászlót mindenhova!:

Az biztos, hogy irigykednek.
Egész addig, míg eléjük nem kerülnek a költségek. Pl hogy Mexikó az ötöde összegért nem vállalta, mint amit Mo elbaszott rá.

No, mikor ezt elolvassák, már nem irigykednek, hanem röhögnek.

John Nethem 2017.07.30. 22:59:50

@morpho:
Melyik részemben is vagyok kirekesztő ? Ne nevettess már !!!

2017.07.30. 23:00:05

Ezt most én nem értem. Azt mondták itt nincsenek is migráncsok, ez patás orbán kényszerképzete és lázálma. Ez meg aszondja, magyarországon migránsnak lenni a legszarabb. Namost akkor mi van.

Hozzászólok 2017.07.30. 23:01:28

@Pop40: oooo. Nehogy mar a ceu legyen az orszag legsikeresebb egyeteme. Ha bezarnak a bme t vagy a sotet holnaptol, AZ baj lenne. Ha holnaptol ugy megszunne a ceu hogy hire pora se lenne, azt eszre se venned.

morpho 2017.07.30. 23:01:36

@Hozzászólok: A plakátok arra voltak és gyanítom lesznek is, hogy felkorbácsolják az idegengyűlöletet és az idegenekkel kapcsolatos rettegést. Ez tökéletesen célt ért! Plakátok nélkül a magyarok nem tudnák, hogy Soros nevetni akar a végén. Én kérek elnézést, de tényleg. Nem vagyok ideges típus, elég nehéz felbaszni az agyam. Inkább elkeserítő ez az egész. Örülök, hogy kiszűrted a mondanivalóm lényegét! Csak így tovább!

Pop40 2017.07.30. 23:02:50

@John Nethem:

Igen, olvastam, bár az valahol nagyon vidéken volt, be is gyűjtötte a rendőrség a törzsi elöljárókat.

De ettől függetlenül ez a mentalitás széleskörűen elterjedt arrafelé.

Hát, itt ne terjedjen el. És ennek csak 1 módja van.

John Nethem 2017.07.30. 23:06:51

@morpho:
Látom újra el kell mondanom, immár HARMADSZOR:

Nem szívlelem Orbánt.
Nem tetszik Orbán belpolitikájának államigazgatásra vonatkozó része, fölháborító a klientúraépítés , az oligarchák, kegy- és kényurak hatalomba juttatása, a közpénzek ilyen mérvű osztogatása csókosoknak, de ITT ÉS MOST NEM ERRŐL VAN SZÓ. Ezzel a témával és sirámaiddal fordulj az adott bloghoz vagy fórumhoz, én is azt teszem.

morpho 2017.07.30. 23:07:45

@John Nethem: Ismered azt a történetet, amikor Hruscsov magyarázza Nixonnak, hogy ő nem antiszemita, amit mi sem bizonyít jobban, hoggy a Bolsoj balettban kilenc zsidó származású táncos is van. Majd visszakérdez, hogy a New Yorki filharmónikusok közt vajon mennyi a zsidó? Mire Nixon annyit mond: Fogalmam sincs.
Tudom, neked meg évekig cigány szomszédaid voltak... Hajrá!

@csentecsa: Tudod ez úgynevezett szarkazmus volt, mert az előttem hozzászólónak válaszoltam. Nem kéne kiragadni! Olvasd el a legelső kommentet a poszt alatt és utána az enyémet (az a második) Ha akkor sem érted, gyere vissza!

tomfree 2017.07.30. 23:08:55

@morpho: csak 1 konnyu kerdes. Honnan volt 5-10.000 dollarja kb 2 millio afrikainak, haborus ovezetbol szarmazonak hogy kifizessek a csempeszeket? Ez komolyan erdekelne.

Rébusz 2017.07.30. 23:09:28

@morpho: olyasmiről vitatkozol, amivel nem vagy tisztában. A jelenlegi menekültekkel kapcsolatban a dublini egyezmény van érvényben, 1990-ből, ami az unióra vonatkozik, az unión belüli esetekre, harmadik országból érkező személyekkel kapcsolatban. 56-tal tehát nem lehet párhuzamot vonni még ilyen téren sem.
Innen pedig következik az, hogy Magyarországra nem csak adminisztrációt bíznának. Ha teszem azt Magyarországon regisztrálják őket először, akkor köteles Magyarország felvenni őket. Ezért illetve ezért is sincsenek papírjaik, ezért is szöktek és szöknek meg. Abban igazad van, hogy nem ide akarnak jönni, de van egy rendelet, ami viszont lehetővé teszi, hogy visszaküldjék őket ide hozzánk. De még ha nem is így lenne: Magyarország tranzit ország, te tudod mi folyik az osztrák határátkelőkön immár két éve? Honnan tudod, hogy a titkosszolgálatok miket fülelnek le, hány esetet, miközben te nyugodtan alszol vagy itt irogatsz... A halálkamion is Magyarországon ment keresztül, a tárgyalás is itt volt... Magyarország nagyonis érintett.

John Nethem 2017.07.30. 23:10:32

@morpho:
Épeszű embert csak az elpazarolt pénzek összege háborítana föl, nem ami a plakáton van..... No persze a plakát tartalma meg kritikán aluli, szóra nem méltatható . De elég egyszer ránézni, és a normális ember tudja helyén kezelni.

morpho 2017.07.30. 23:11:43

@John Nethem: De igen, erről van szó. Az egész menekülthanta meg a Soros terv azért van, hogy megtartsa a szavazótábort. Ezt megértik, megijednek, rászavaznak és lophatnak tovább. Nem túl bonyolult mi? Ha lenne olyan eredmény ami pozitív képet sugall a kormányról és lehetne belőle politikai terméket gyártani, akkor nem nyomnák ezt a menekültesdit. Ahogy a csehek, szlovákok, horvátok sem nyomják. Mert ott másik politikai termékre építik a politikát. Ők nem félnek? Hagyjál már!

Pop40 2017.07.30. 23:14:12

@Hozzászólok:

De, külföldön az. Most hallod először?

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/ki_nem_talalna_hogy_melyik_a_legjobb_magyar_egyetem.642089.html

De ha nem az lenne, akkor se értenék vele egyet, hogy a maffia bezárassa.
Ez nem a Hegylakó, hogy "csak egy maradhat".

John Nethem 2017.07.30. 23:14:44

@morpho:

Igen, és ahogy látom én vagyok a Nixon, te pedig a Hruscsov.... mert te jössz mindig a zsidózással, a homókkal, a cigányokkal..... Én föl sem vetettem volna....
Szóval akkor ki is szítja ezeket a dolgokat kedves morpho ???

Egyszer-kétszer már átvillant az agyamon, hogy te simán csak egy provokátor vagy..... mert azért az ember valahogy valami racionalitást feltételezne benned....

John Nethem 2017.07.30. 23:16:19

@morpho:

És még engem szoktak vádolna hogy összeesküvéselméleteket gyártok....

Nos azért te rákontráztál, de piszkosul....

Pop40 2017.07.30. 23:20:10

@csentecsa:

Értelemszerűen azokban a képzésekben a legjobb, amilyen képzése van.
Amilyen képzése nincs, abban nem a legjobb.

A font elleni spekuláció teljesen jogos volt, ezt utólag a britek is belátták.

alapblog.hu/a-gonosz-spekulansok-es-a-jo-befektetok/

" És most nem akarok elkezdeni Sorosozni, de miután idehaza mostanában annyiszor elmondták, hogy Soros milyen kártékony, és mekkora szenvedést okozott az angol népnek, érdemes utánaolvasni, hogy valójában mi történt. Nagyon röviden a helyzet az volt, hogy a brit kormány összekötötte a devizáját a német márkával (az euró előfutáraként), de ez természetszerűen szükségessé tette, hogy a két ország kamata is egyforma legyen (ha nem az lett volna, akkor kockázatmentes hozamot lehetett volna elérni az egyik pénz másikra átváltásával, abban kamatoztatásával, majd visszaváltásával). Na most, a német újraegyesítés miatt Németországban megugrott az infláció, és jól fel kellett emelni a kamatokat, de Angliában meg ekkortájt éppen egyre mélyült a recesszió, naponta ezrekkel nőtt a munkanélküliség, és kamatot kellett volna rég vágni (hogy felélesszék a gazdaságot), de nem lehetett, mert bevállalták a devizák egymáshoz kötését. A brit recesszió meg csak mélyült, a munkanélküliek száma nőtt, a helyzet egyre elviselhetetlenebb lett. Ekkor számos gonosz spekuláns azt mondta, hogy ez teljesen lehetetlen helyzet, aminek úgyis az lesz a vége, hogy a britek ha választhatnak – és választhattak!!! – a között, hogy fenntartsák a devizák egymáshoz rögzítését (ami a kamatok magasan tartását jelentette), vagy feltámasszák egyre gyengülő gazdaságukat, akkor úgyis azt fogják választani, hogy leviszik a kamatokat, megállítják a recessziót, és inkább hagyják, hogy a font meggyengüljön – bármennyire is ennek ellenkezőjét állították naponta a politikusok. A választás újabb egymillió munkanélküli és a font meggyengítése között elkerülhetetlennek látszott: ez volt a példabeli háromlábú gazella. Az oroszlánok pedig rámozdultak. A britek pár nap után inkább levitték a kamatokat és elengedték a fontot, ami jelentősen meggyengült. A kamatok csökkentése után a gazdaság talpra állt, és megindult a munkahelyek számának növekedése. Ez persze – amint már fentebb leírtam – nem azt jelenti, hogy Soros és a többi spekuláns szíve vágya az volt, hogy fellendüljön a brit gazdaság, hanem csak azt, hogy elkerülhetetlennek látták ezt az utat, és szerettek volna rajta pénzt keresni. Ennek során pár héttel-hónappal előbbre hozták a font gyengülését, mint ahogy az egyébként is valószínűleg bekövetkezett volna. Ezzel előbbre hozták a brit gazdaság talpra állását is, így valójában nem, hogy károkat, hanem hatalmas hasznot hajtottak, hiszen sokkal kevesebb ember, sokkal kevesebb ideig maradt munkanélküli, mint egyébként lett volna (akit érdekel, hogy mi történt akkor, amikor a britek makacsabbak voltak, és ragaszkodtak a túlértékelt árfolyamhoz, az olvasgasson az 1920-as évek monetáris történelméről, amikor az aranystandardhoz való szigorú ragaszkodás hosszú éveken át többmilliós felesleges munkanélküliséget, szegénységet, éhezést okozott)…"

Ja kérem, a gazdaság kicsit bonyolultabb dolog, mint a fideszes propaganda háromszavas plakátjai.

morpho 2017.07.30. 23:20:45

@tomfree: Nem volt pénzük. Ez kamu. Akinek volt valamennyi pénze, azok leginkább az afgánok voltak, akik magughoz vettek egy nagyobb tétel ópiumot, vagy hasist és eladták útközben. 2015-ben közép Európában a béka segge alá zuhant a kábszerek ára. (most jön az, hogy ezt biztos azért tudom, mert narkós vagyok)

@Rébusz: A dublini egyezmény megbukott. Nincs értelme hivatkozni rá, se pro, se kontra. Ezért tekintettem el tőle én is (mások is) Egyébként abban igazad van, hogy a normális a dublini egyezmény alkalmazása lenne, de kiderült, hogy ha százezres tételben érkeznek a határokra, akkor nem lehet alkalmazni.

A plakátok nem a normális embereknek, hanem a kétmillió fidesszavazónak készültek. Én már jártam pár arab országban, voltam Afrikában többször. Pontosan tudom, hogy kik ezek az emberek, akik eljönnek és azt is tudom, hogy mi a gond velük. Ezért nem örülnék, ha Magyarországra becsekkolna több százezer arab, vagy eritreai menekült. De bassza meg! Magyarországra nem jön senki!!! Ezt te nem látod???? Hol vannak a migráncsok? Mutasd már meg!!!

John Nethem 2017.07.30. 23:21:27

@morpho:

Nézz rá a térképre, aztán talán megérted, miért is nem a csehek, szlovákok , horvátok.....
Aztán jó erősen képzeld magad egy menekült helyébe, és indulj el Törökországból a már kezedbe nyomott útikalauz alapján, ami MAGYARORSZÁGOT jelöli meg tranzitként.....

Tényleg ennyire szűklátókörű vagy, vagy csak megjátszod ?

2017.07.30. 23:22:58

@morpho: "A migránsügy valós, sőt kell is vele foglalkozni, de Magyarországot nem érinti. Csinálhatunk úgy, mintha érintené, de mindenki kizárólag külföldi példákkal támasztja alá, mondván, ez lesz Magyarországon is."

Magyarországot nem érinti?
Érinti közvetlenül, 2015-ben Magyarország átjáróházként üzemelt, sőt a keleti pályaudvari helyzetet elég sokan személyesnek, és forrónak érezték, aztán egy sor intézkedésnek hála ez a helyzet csökkent, és mára marginálissá vált. Azért ne legyenek illúzióink mi lenne, ha megint híre menne, hogy magyarország kerítését bontják, és a határátkelő újra szabad préda.

Érinti közvetetten: Amíg magyarország az EU tagja, addig bármit is határoz ez a sok brüsszeli bürokrata, azzal nekünk is osztanak lapot. Egyébként meg igen, a hülye a saját kárán tanul, az okos másén. Anglia, franciaország, németország már beszopta, náluk visszafordíthatatlan folyamatok kezdődtek. Most úgy gondolják, ideje lenne exportálni közép- kelet európának is egy kis sokszínűséget. Engem speciel meggyőztek a youtube-os videók, nem akarom személyesen is kipróbálni azt, ami láthatóan sehol sem működik.

morpho 2017.07.30. 23:23:26

@John Nethem: Ami van azt lehet szítani. Le lehet tagadni, hogy a magyar társadalom kirekesztő, de ha nem lenne az, nem lennének a plakátok se. Okosabb már nem leszel, én viszont éhes vagyok, elhúzok kajálni. Később visszanézek.

Hozzászólok 2017.07.30. 23:24:09

@Pop40: off.
Ebbol is latszik mennyit ernek ezek minosito a listak. :-)
Felolem megszuntethetik. Legfeljebb kevesebb genderelmelkedo tarsadalomfilozofus lesz. Ki fogom birni. Nekem konkretan szurja a szemem. Hogy csak magyarorszagon létezik de amerikai diplomat ad. Olyasmi ez mint az off shore adoparadicsom. Csak ez diplomaparadicsom. Mehet is a lecsoba!

morpho 2017.07.30. 23:25:25

@John Nethem: A balkáni útvonal teljesen behalt. Nem jön ott senki.

@Jankove: Hol vannak Magyarországon migránsok? Merre?? Ha nem tudod megmondani, kár volt hozzászólni!

Rébusz 2017.07.30. 23:26:47

@morpho: Szlovákia és Csehország nem tranzitországok, Horvátország pedig nem schengen-ország, vagyis nem kell védenie a határait a betolakodók ellen, küldheti tovább őket. A jelenlegi kedvelt útvonal Olaszország, ott biztos felesleges bármilyen plakát, ostromállapotok uralkodnak perpillanat. Hiába ismétlem neked: ugyanez lenne nálunk is, ha Magyarország nem választott volna egy másik utat magának. Olaszországot magukra hagyták a többiek, az erősek (németek, franciák), legyen ez nekünk tanulság. 2015-ben minket is magunkra hagytak, de szerencsére beengedték magukhoz a dühös és szegény éhező tömeget. Két éve nem tudja az Unió megvédeni a külső határait, képtelenek összefogni a vezetők.

Pop40 2017.07.30. 23:27:21

@morpho:

Ez így igaz.
És ezt a jelenséget éppen az csökkentheti, ha szembenéznek a bajokkal, és őszintén beszélnek róla.

Az eu a migránsokkal kapcsolatban játssza el azt, amit Vitya az ország állapotával: előadja, hogy minden fasza, lehet továbbmenni.

Ezek után nem csoda, ha terjed az idegenellenesség, amikor a nép Európa-szerte látja, hogy ez a migránsos sztori rohadtul nem oké, de mindenhonnan az a válasz jön vissza, hogy kuss, majd integrálódnak, legyél toleráns.
Ezzel a hozzáállással csak növelni fogod a rasszizmust meg az idegengyűlöletet, csökkenteni nem. Nem véletlen, hogy a migránskrízis alatt szárnyalt a németeknél a széljobb.

2017.07.30. 23:28:01

@morpho: "De bassza meg! Magyarországra nem jön senki!!! Ezt te nem látod???? Hol vannak a migráncsok? Mutasd már meg!!! "

Ne legyenek illúzióid. Magyarország a világ 7 milliárd csórója számára még mindig király hely. Nyilván nem elsődleges célpont, (egyelőre) de ha nem lesz jobb, majd megelégszenek ezzel is.

tomfree 2017.07.30. 23:29:20

@morpho: tehat azt mondod, hogy nem volt penzuk. Jo. Akkor hogy fizettek ki a csempeszeket? Iden mar csak a tengeri ut nyitott ahol penz nelkul nem lehet atjutni. Honnan lesz tobb ezer dollarja egy szomalinak? Iden Olaszorszagba tengeri uton 100 ezren erkeztek. Honnan volt penzuk? Libiaban sem kereshettek meg hiszen ott is polgarhaboru dul. Erre mi a valasz?

John Nethem 2017.07.30. 23:29:21

@Pop40:

Nem a spekuláció a gond, hanem amikor ELŐRE BEAVATKOZIK annak érdekében, hogy haszna legyen....

Hozzászólok 2017.07.30. 23:32:36

@John Nethem: igen. Es az is a gond ha olyan osszegekkel spekulal, ami a nagysaga folytan piacbefolyasolo.

Pop40 2017.07.30. 23:33:53

@Hozzászólok:

A fideszes majmok pampognak állandóan a nemzeti érdekről.
No nézzük:

Van egy egyetem, ami az országban egyedüliként ki tud adni amcsi diplomát.
Mi lenne a célja egy nemzeti kormánynak? Felhozni a többit is erre a szintre.

Mit csinál ezzel szemben a fideszmaffia?
Szétkúrja azt az egyet is. Innentől kezdve Mo-nak 0 darab egyeteme lesz, ami amcsi diplomát tud adni. Eddig volt egy, most már egy se lesz, mert ez ám a magyar érdek. Nehogy legyen egy egyetem, ami világszerte jó hírét kelti a világban, mint teszi a CEU.

Ez ám a nemzeti érdek képviselete, hazaáruló fidesz módra.

tomfree 2017.07.30. 23:34:05

@Rébusz: olaszokkal dolgozom. Konkretan mind azt mondja hogy kuka az orszaguk, minden tele van nyelvet nem tudo integralhatatlan es afrikai kulturszinten felnott negerrel es ezen a politikusaik nagy penzt keresnek azert hagyjak ezt a nep akaratanak ellenere.

Rébusz 2017.07.30. 23:35:05

@morpho: Attól még érvényben van az egyezmény, hogy nem tudják betartatni Magyarországgal, Görögországgal és az Olaszokkal. A segélyszervezetek egy része a csempészek keze alá játszik, hogy eljuttassák a menekülteket nyugatra.
Az, hogy nem látsz ma menekültet az utcákon, a kormány határozottságának köszönhető. Bármikor szívesen adnának nekünk a többiek, ha hajlandóak lennénk őket befogadni. De szerintem inkább ránk hagyják, a kemény fejű magyarokra és megoldják. Az állampolgáraik pedig egyre csak elégedetlenkednek, de őket ez mit sem érdekli.

John Nethem 2017.07.30. 23:35:22

@morpho:

Na és a balkáni út vajon miért is "döglődik" ???

Ja persze, ott az a kurva kerítés, ami megvéd minket hogy a népek ILLEGÁLISAN ÁTGÁZOLJANAK a veteményeinken, a falvainkon, az országon.... és még egy picit rásegítünk az osztrákoknak is, hiszen nem özönlenek oda se a népek, elvégre nálunk nem maradna úgyse senki se....
De amikor már besokallnának az osztrákok, ők valahogy minden fölháborodás nélkül lezárhatnák a határukat, és a morpho féle gondolkodásban ez olyan természetes lenne, mint ahogy fölháborító, ha Magyarország fölhúz egy schengeni határzárat, természetesen 30 belépő hellyel, ahol ahogy illik : be kell jelentkezni, ki fia borja honnan és merre és mi járatban.......

Roan 2017.07.30. 23:35:46

@eßemfaßom meg áll: "Mondjuk pont odáig mentek (Ausztria) és ott a táborokban megvárták, hogy melyik ország hány főt fogad be közülük majd oda utaztak ahova küldték őket." - ez most is megvolt, Törökországban táborozik 3 millió, Libanonban 2, Jordániában további 1 millió, arra várva, hogy történjen valami, de évek óta nem történt semmi. A háború vége jóval odébb van, és tudomást sem akart venni róluk senki. Elindultak, és most megtörtént az osztozkodás, amiben Magyarországnak is részt kellene vennie, de a jelek szerint nem akar.

Pop40 2017.07.30. 23:36:22

@John Nethem:

Készséggel igazat adok neked, amennyiben elmeséled, hogy tudsz UTÓLAG beavatkozni úgy, hogy hasznod legyen :-)

Sajnos a tőzsde már csak olyan, hogy egy már lezajlott mozgáson elég nehéz hasznot realizálni. ;)

Pop40 2017.07.30. 23:39:13

@Hozzászólok:

Elárulom neked, hogy vannak a BÉT-en olyan részvények, amiknek annyira kicsi a forgalma, hogy 10-20 ezer forinttal már simán piacbefolyásoló szereplő leszel.

Esetleg csukjunk be mindenkit, akinek annyi tőkéje van, amivel egy tetszőleges piacot befolyásolni tud? :D

BéLóg 2017.07.30. 23:42:18

@morpho: Morpho ne hazudj, kvóta nincsen megmondta az egész baloldal meg a Boros sérencek meg te is!

BéLóg 2017.07.30. 23:43:27

@Roan: Lófaxot kell résztvenni. Vegyél te részt, etess nyugodtan annyit amennyit akarsz. Engem hagyjál ki belőle.

Rébusz 2017.07.30. 23:43:52

@tomfree: Szeretem az olaszokat, az országukat is. Ha migráns lennék, én sem mennék tovább :-) De félretéve a tréfát, Dél-Olaszországot már évekkel ezelőtt is úgy csúfolták, ha valaki éppen csúfolni akarta, hogy Afrika. Az olasz politika is több sebből vérzik, akárcsak a magyar, de nem látom a logikát abban, hogy miért jók az olasz politikusoknak az afrikaiak, miközben az olasz fiatalok között magas a munkanélküliség és ezért külföldre vándorolnak.

Hozzászólok 2017.07.30. 23:43:54

@Roan: nem ertem Magyarorszagnak miert kene reszt venni az "osztozkodasban". Mert OK eldontottek Brusszelben? Hat ilyet ne dontsenek.

2017.07.30. 23:44:42

@morpho: "Hol vannak Magyarországon migránsok? Merre?? Ha nem tudod megmondani, kár volt hozzászólni!"

Nem az én reszortom nyilvántartani kinek a fia-borja merre kujtorog európában, de nekem magyarország már így is bántóan sokszínű, számtalan hely van az országban, ahol több idegen szót hallhatsz, mint magyart. Egyébként abban biztos vagyok, hogy lehetne a helyzet drasztikusan szarabb is, ha olyanokra bíznánk az országot akik egy nyilvánvalóan létező probléma kapcsán homokba dugják a fejüket (és bagatelizálják azt)

John Nethem 2017.07.30. 23:45:31

@morpho:

Van egy kis affinitásom a pszichológiához, így bizton állíthatom neked, az ember mindenütt ugyanaz !!!!!!!!!!! Egy német is adott helyzetben ugyanolyan fóbiás lesz, mint bármelyik másik ember. Egyébként már ma is az: a kultúrmarxizmus "rasszista" bélyegétől való félelmében fóbiás, ezért nem lázadozik még. Mert még van mozgástere. De csak addig. Utána jön a rossz, az állati...... ( Lásd Zimbardo egyetemi kísérleteit)

BéLóg 2017.07.30. 23:46:20

@tomfree: Ne reménykedj, az ilyen logikus kérdések csak kiakasztják őket.
Persze lehet azt mondják, ELADTÁK mindenüket, hiszen milliókat lehet kapni manapság egy lebombázott városban bármiért, sőt, hát mivel asszony1 asszony2, asszony3 asszony4, anyós1-4, mama, huszonkét gyerek ottmaradt, hát az csak növelte az értékét.

Hozzászólok 2017.07.30. 23:46:23

@Pop40: ooooo. Mielott osszevesznenk. Baaaar, lemajmoztal, de nem veszem fel. Miert is kell a magyarorszagi egyetemeknek amcsi diplomat adniuk?

Pop40 2017.07.30. 23:47:06

@csentecsa:

Ja, értem, a gazdasági blog, amiben leírják, hogy zajlott a font bedöntésének folyamata, a márkához kötötten, az elfogult.
Gondolom, neked a "ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén"-jellegű plakátok a tárgyszerűek, ugye? :D :D

Mellesleg miben is elfogult a blog?
Van a leírásban valami tárgyi tévedés, vagy szimplán nem egyezik a világképeddel, tehát csak eldogult lehet? :D

Hozzászólok 2017.07.30. 23:48:16

@Pop40: igen. Amennyiben a befolyasolas merteke konkretan megrengeti egy allam gazdasagi helyzetet. Dehat ugye ezt nehez definialni, foleg jogasznyelven.

Pop40 2017.07.30. 23:50:01

@csentecsa:

Ja, meg ha már: beengedték a csehek. Csak Klausnak nem tetszett, ő ott kb a helyi Orbán.
Buktak egy nemzetközileg elismert egyetemet, az ő bajuk.
Meg ha marad a maffia, nemsoká a mienk is.

Pop40 2017.07.30. 23:54:16

@Hozzászólok:

Nem, én a nemzeti érdekekről hablatyoló, és annak homlokegyenest ellenkezőjét tevő fideszeseket majmoztam le. Ha valami miatt magadra vetted(?) arról asszem nem én tehetek, nem?

Nem "kell". Mindössze előny, ha egy ilyen bolhafing méretű országnak van egy olyan egyeteme, aminek a diplomájára az amcsi munkaerőpiac két kézzel csap le.
Nem "kell". Nyelveket beszélni se "kell", szakmához érteni se "kell", úszni-futni-focizni stb tudni se "kell".
Csak mindegyik egy-egy előny, ha mégis tudsz.

Pop40 2017.07.30. 23:59:21

@Hozzászólok:

Szó nem volt erről, a Soros-féle fontbedöntésnél az állam helyzetét nem Soros rengette meg gazdaságilag, hanem a márkához kötött font, ami miatt nem tudtak kamatot vágni, s ez recessziót okozott a gazdaságban.

Soros a fontbedöntéssel mindössze ezt a recessziót rövidítette le.

Nem ingyen csinálta persze, mert nem szent az öreg, de speciel a britek hálásak lehetnek neki.
A piac előbb vagy utóbb mindenképp bedöntötte volna a fontot, csak addig még szenvedhettek volna egy ideig a recesszióban.

John Nethem 2017.07.31. 00:05:06

@Pop40:

Említetted, hogy egy elég jó egyetemet hozott létre Soros.
Nem kétlem. Magam is a felsőoktatás teljes szuverenitása mellett állok.
( De persze a nem egzakt társadalomtudományok terén ( és nekem a közgazdaságtan sem egzakt !! ) ez vajon minden oldalról fönnáll ??? Persze hogy nem......)

No de azért valljuk be őszintén, a világ 33. leggazdagabb emberétől ez az egy egyetem, és semmi más valós munkahelyeket teremtő üzemek sora ????
Hm..... Meglehetősen elgondolkodtató...

John Nethem 2017.07.31. 00:10:05

@Rébusz:

Szegény szicíliai maffia... helyüket átvették a még agresszívebb afrikaiak...

John Nethem 2017.07.31. 00:12:10

@Pop40: :-) Ki mondta hogy utólag ?!

2017.07.31. 00:15:45

@morpho: a soros-ellenes kampány szerintem eredetileg inkább azoknak szólt volna, akik eleve rühellik a soros-féléket, valahogy be kell gyűjteni a jobbik által árván hagyott szavazókat

aztán kicsit túltolták...
(ezért aztán a témában felmerülő valóban érdekes kérdések sajnos belefulladtak a szennybe)

Hozzászólok 2017.07.31. 00:17:27

@Pop40: no. Nem kell idegesnek lenni. En altalaban a nekem cimzett szovegek kvazimegszolitas reszeben levo dolgokrol azt szoktam gondolni, hogy nekem szantak. Meg akkor is ha kesobb nem merik felvallalni.
A tartalmi reszrol azt gondolom, hogy a magyar mernokokre, orvosokra inkabb lecsapnak ámerikában mint a ceusokra. Az a diploma arra jo hogy a kulfoldon dolgozni akaróknak mégiscsak van valamifele hivatalos diplomajuk, amit nem kell honosittatni csak lehet menni vele. És itt lenne a lényeg. Szerintem az orszagnak nem érdeke hogy a képzett munkaero elvandorlást eleve nemzetkozi diplomákkal segitse. Akkor és amikor ez egy általános tendencia lesz, mármint hogy az egyetemek nemzetkozi diplomakat adnak, a magyar egyetemek is ilyenek legyenek. Pillanatnyilag ugy tudom a bolhafingnal joval nagyobb méretu Nemetorszagi orvosi egyetemi diplomakat is honosittatni kell amerikaban.
Egyebkent nem gondolom, hogy aki lebolhafingozza Magyarorszagot az olyan nagyon verhetné a mellét, hogy mennyire a nemzeti erdekeket képviseli...

BrianZ 2017.07.31. 00:18:49

@John Nethem: Mi a fene az a valós munkahely? Ez az egész ország képtelen belátni, hogy már nem szenet kell bányász I és nem vasat kell önteni? XXI. század, ébresztő magyar majmok! Szolgáltatószektor és IT! Idióta magyarok (kivétel nélkül mindkét oldal)

kgaba82 2017.07.31. 00:19:13

@Hozzászólok:
"Hogy csak magyarorszagon létezik de amerikai diplomat ad"
Na, és akkor mi van?
Ha megfelelel mind az amerikai, mind a magyar követelményeknek és közpénzbe nem kerül.
A genderkutató társadalomtudósokat (szociológusokat) meg normális cég vagy intézmény úgysem fogja itthon alkalmazni. Ergo csak valamilyen nyugati alapítvány, pl. Sorosé. Egyébként meg az öreg teljesen feleslegesen tol pénzt a legtöbb ilyen társadalmi projektjébe.
A CEU támogatásának és oktatási és fejlesztési programjainak van haszna. Na de azoknak, amelyek politikai küldetést fogalmaznak meg, semmi.
Ingyenélő törtető senkiknek teremti meg a lehetőséget a felkapaszkodáshoz.
Lásd Fidesz, vagy LMP, vagy Momentum.
Ezek mindegyike nyugati pénzügyi és szellemi importtal vitte ennyire is.
Vagy a Jobbik, amely orosz és iráni pénzekből menetelt.
Hozzájuk képest az MSZP (khm) saját erőből, mint Lenin bebalzsamozott teste olyan jól tartotta, tartja magát.

Hozzászólok 2017.07.31. 00:21:14

@Pop40: soros eseteben en mas orszagokkal kapcsolatos manipulacioira gondoltam. De mindegy, mert szimpatikusabb nem lesz. Főleg azt nem értem, ha nem akar befolyasolni senkit, minek talakozik eus vezeto politikusokkal. Es ez a lóláb plakatkampanytol fuggetlenul elegge kilog.

Hozzászólok 2017.07.31. 00:29:51

@BrianZ: beleolvastal egy fel hozzaszolasba. Irsz ra felig ertelmetlen valaszt es kozben le magyar majmozol mindenkit. Szuper.

kgaba82 2017.07.31. 00:35:25

@Hozzászólok:
"Szerintem az orszagnak nem érdeke hogy a képzett munkaero elvandorlást eleve nemzetkozi diplomákkal segitse"
Így már megértem mi a problémád vele.
Ez még az Uniónak sem feltétlenül éri meg. De azt már megszoktuk, hogy lapítanak, amikor az amerikaiak képbe kerülnek egy ügynél.
Lásd NATO.
Mondjuk attól, hogy megértem a te fentartásaid a CEU-val szemben, attól még nem hiszem a kormánynak ezen indokok mentén cselekedne. Az egész kormány vs civilek konfliktus már jóval régebben elkezdődött. A CEU ügye is csak ennek egy része.

h99x 2017.07.31. 00:41:06

Hany migrants lott le a magyar kormany te idiota?

2017.07.31. 00:42:30

A képregény hazudik. Senkit se zárnak börtönbe (prison), ha nem követett el semmit és nincs ellene ítélet. Nem lehet, hogy menekültügyi őrizetről van itt szó?

Adtak valami kamu munkát egy török tolmács csajnak meg adtak egy laborköpenyt egy szír biológusnak, hogy pózoljon a képen. Hurrá! Ez aztán a goebbelsi propaganda! Másik egymillió migri meg a saját nyelvén is analfabéta és sose fog dolgozni.
Akire a német gazdaságnak szüksége volt, az eddig is mehetett oda, simán kapott munkavállalási engedélyt a paki, indiai, iráni mérnök, programozó.
Hiába próbálják beállítani úgy, hogy most aztán milyen sok magasan képzett embert nyert Németország, ez nem igaz.
Benyomják azt a kevés, valamennyire is képzett migrit ilyen kirakat pozíciókba, hogy lehessen belőlük propagandát gyártani.

Leordítász király 2017.07.31. 00:44:13

Hogy rohadjon meg mind, ahol van... a helszinki buzeránsokkal együtt.

A franciákat se komálom valami nagyon, de van náluk egy egész különleges kápolna egy kis faluban, ami köré egy mítosz épült. Gondold el, egy olyan templom, amiben Asmodius démon tartja a szenteltvíztartót! Ilyet se látsz mindenhol.

Hát, mostantól ott se. Valami bolond migráncs szuka bement oda egy fejszével áprilisban és szétverte a démonszobrot. Azért, merthogy "a szemét nyugati hitetlenek gyerekeket bombáznak Szíriában..!"

Nem hiszem, hogy itthon bármi publicitást kapott volna ez, különösen nem az indexen, meg az ilyen fos blogokon mint ez. De itt el lehet olvasni angolul: hrwf.eu/france-hate-crime-in-rennes-le-chateau-a-muslim-woman-vandalizes-a-catholic-church/

Tanulság: ha migráncsot látsz, ne állj szóba vele, ne adj neki semmi infót. Tartsd nyitva a szemed, hogy mire készülhet. Lehetőleg hívd rá a rendőrt, ha be nem viszik, legalább csesztessék kicsit.

Remélem, továbbra is az a kép él majd a migráncsokban, hogy itt a legrosszabb és messze elkerül minket az idióta fajtájuk!

John Nethem 2017.07.31. 00:52:35

@BrianZ: Ha te csak bányászban meg vasöntőben tudsz gondolkodni, lelked rajta.... Szó sem volt ilyesmiről. De ha már itt tartunk, Soros vajon mennyit adott bele a NOKIA kutatóközpont létrehozásába itt a Corvin sétányon ? Vajon mennyivel járult teszem azt ahhoz hozzá, hogy ma a világban a mobilszektorban ezt a magyar fejlesztésű kapcsolószervert (Mobile Switching Server) másfél milliárd ember használja, vagy éppen a Telco Cloud felhőalapú távközlési rendszer ?? Bármi ilyesmihez adott-e támogatást ? Esze ágában sem volt... Számára a szó szerinti állam-és-nemzet határok lebontása az elsőrendű cél, kvázi a "rombolás", ha kérünk belőle, ha nem......

2017.07.31. 00:53:45

Mondjuk azt kövér betűkkel szedni, hogy ő "mikrobiológus" az elárulja, hogy a posztoló azt hiszi, hogy az valami. Magyarországon is végez egy csomó biológus évente, azoknak egy jó része mikrobiológus, egyetemen voltak biológus haverjaim. Lehet olyan diplomával konzervgyárban, vízműveknél, sörfőzdében, tejiparban meg egészségügyben (szart kenegetni, szalmonellát kitenyészteni) dolgozgatni.
Képzelem milyen a szíriai egyetemek mikrobiológiai képzésének színvonala... Impact faktorára kíváncsi lennék, ha már tudósnak állítják be ezt a migrit. Egy fehér köpenyes fotó nem tesz senkit tudóssá. Gondolom a német frissdiplomás biológusok repesnek az örömtől, hogy mindenféle migriknek adnak kutatói ösztöndíjakat propagandacélból, nekik meg lóf@sz jut.

2017.07.31. 00:58:20

Gondolom a késelő, emberekek leszúró migránsok Németországban mind anatómiai és mellkassebészeti tudásukat frissen tartani kívánó orvosprofesszorok. Ösztöndíjat nekik!

John Nethem 2017.07.31. 01:01:31

@John Nethem: De felőlem belevághatna egy igazi buszgyárba, ha már a szélesgáborok ennyire fenékre ültették az egészet.....

kgaba82 2017.07.31. 01:07:03

@Hozzászólok:
Hát igen.
Mondjuk én azon elgondolkodnék, hogy milyen rövidtávú haszna lehet az öregnek a közel-keletről való bevándorlás támogatásán. Mert azok a projektek, amiket talán a master carddal csinál sokat aligha hajthatnak neki. Az meg, hogy 10-20 év múlva esetleg megduplázódik a muszlimuk aránya az mire jó neki, meg mit számít.
Én csakis valami tévképzetet tudok elképzelni nála, mert más aligha magyarázza, hogy zsidóként (hiába világi) palesztin programokat támogat. Netanyahu nem véletlen állt Orbán mellé.
Én Soros esetében elhiszem azt, és nem látok okot arra, hogy kételkedjek abban amit állít, miszerint hogy üzleti és társadalmi tevékenysége (legtöbb esetben) elválik egymástól.
Az egy más kérdés, hogy az üzletemberként végzett pusztítását sokszor tévhiteken, rögeszméken alapuló támogatói tevékenységgel próbálja ellentételezni.
Bár az ilyen programjai mögé súlyos milliárdokat tud odatenni, mint mondtam ezek alacsony vagy semmilyen hatásfokkal működve a kutyát nem kellene, hogy zavarják.
Vagy az egyes specializált eseteknél, pont eme jószándék megkérdőjelezhetetlensége miatt jóval disztingváltabb választ kellene adni és párbeszédre törekedni.

John Nethem 2017.07.31. 01:08:56

@karandash:

Igen.
Már én is gondolkodtam azon, hogy valami nem stimmel ezzel a börtönösdi dologgal.
No persze az idegennek az őrizet, rácsos ablakkal csakis börtön lehet....
Annál is inkább csak őrizet lehetett, mert ott nem adnak kaját. Azt az őrizetesnek magának kell megvenni.
Ha tudós lett volna, akkor már régen fölvehette volna a kapcsolatot a külhoni szakmabelijeivel, és előkészítették volna számára a befogadást....
Szóval a lufi esete: jó nagyra fölfújva, és 2016. novemberi anyaggal meghintve.....

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=a0700027.irm

jain 2017.07.31. 01:19:56

Magyarországnak nagy szüksége van menekültekre!

Azonban nem azokra a menekültekre van szükség, akik képzetlenek, alacsony képzettségűek vagy Magyarországon használhatatlan végzettséggel rendelkeznek. Tegyük félre ezeket és vegyük a magasan kvalifikált, értelmiségieket a tömegből, akkor mennyien maradnak?

Ezt a magasan kvalifikált, értelmiségi réteget sem tudjuk 100%-ban hasznosítani, hiszen pl. hiába rendelkezik felsőfokú végzettséggel egy szír könyvtáros vagy történész, amik ugyan fontos szakmák, de nekünk piacképesebb végzettségűek kellenek, mint némely orvosi, mérnöki hiányszakma vagy hasonlók. A fenti értelmiségi csoprtból így mennyien maradnak?

Akik ennek is megfelelnek, azok sem 100%-ban hasznosak nekünk, mert magyarul vagy minimum angolul azért folyékonyan kellene beszélnie, ha a saját szakmáját akarja nálunk űzni. Bár sok értelmiségi beszél angolul, de biztosan nem mind, ez tovább szűkíti a kört. Ezután mennyien maradnak?

Csakhogy ezeket a bevándorlókat a nyugati EU-s országok küldenék hozzánk a nekünk szánt kvóta alapján, tehát felmerül a kérdés, hogy a fenti kritériumoknak megfelelő, magasan kvalifikált, piacképes szakmával rendelkező, idegen nyelven beszélő menekült közül hány embertől akarnának megszabadulni a nyugati országok, hogy hozzánk küldjék őket. Értelmes ember nem a használhatótól akar megválni és a használhatatlan megtartani. Szerintem a nyugati országok nem hülyék. Így mennyi ember marad?

Csakhogy annak nincs értelme, hogy a nekünk szánt, képzett, hiányszakmával rendelkező, nyelvet beszélő bevándorlónk azonnal vagy 1-2 év után lelép egy jóval magasabb kereseti lehetőséggel kecsegtető országba, ezért olyat kell találni, akit taszít a magasabb nyugati bér, ezért a számára idegen EU-s országok közül az egyik legalacsonyabb bérezés mellett dönt hosszú távon is. Így mennyien maradnak?

Nyílván pontosan nem tudhatom, hány főre igazak ezek, de azért józan ésszel belátható, hogy iszonyúan kevesen lehetnek. Hány szír altatórvos vagy informatikus lehet pl., akit ki akarnak tenni a németek, mert minek az nekik, beszél magyarul vagy legalább angolul, s ha teheti inkább kevés pénzt keres, mint sokat, hogy cserébe egy olyan olyan társadalomban éljen, amelyik zárkózott, nem szereti az idegeneket és kifejezetten távolságtartó a kultúrájával szemben.

kgaba82 2017.07.31. 01:22:19

@Hozzászólok:
Még annyi hogy a társadalmi programjai túlságosan "vízfejűek". Ez talán abból fakad, hogy alighanem még most is középkelet-európaiként gondolkodik.
Elit meg értelmiségkeltető programokra költ sokat. Mint egy orosz cár felülről hiszi megreformálhatónak a társadalmakat.
Ehhez képest a még meglehetősen öncélú Clinton alapítványok is mélyrehatóbb változást hozhatnak. Talán azért mert a legismertebb példák nyomában jár. A Bill és Melinda Gates alapítványok a kis családi gazdaságokat és kisközösségi programokat helyezik a fókuszukba.

kgaba82 2017.07.31. 01:38:22

@John Nethem:
Nézd, szerintem nincs semmi értelme a 70 évvel ezelőtti tetteivel jönni.
1. Soha nem fogja bevallani még saját magának se, hogy hibát követett el.
Elsősorban azért mert azzal védte/védi ma is magát ez ügyben, hogy azoknak úgyis annyi lett volna, a vagyonuk meg nem zsidóhoz is kerülhetett volna, anélkül, hogy ő mint zsidó ezen hasznot húzhatott volna
2. A világ csak az elmúlt 30 év filantróp tevékenységét nézi, és teljes joggal szerintem, mert
3. Semmilyen érdemi gazdasági hasznot nem hoznak neki ezen tevékenységei.
Pedig azzal a kapcsolatrendszerrel és tőkével szarrá kereshette volna magát ebben a korrupt régióban
4. Ez is csak azt mutatja, hogy valahol mégis azon van hogy kompenzálja azt amit korábban elkövetett, elsősorban fiatalkorúként. Egyébként sem normális idők voltak azok (44-45).

Konklúzió: óvatosnak és tisztelettudonak kell lenni vele szemben, mert ezt teszi más is, és úgy sincs más magatartás nak értelme esetében

Nzoltan 2017.07.31. 03:59:42

@fénycsepp: Ez nem érv a mi szempontunkból.

chrisred 2017.07.31. 05:06:47

@Rébusz: Nekem a címből csak az jön le, hogy valakik Magyarországon rosszul bántak vele. Miért kellene emiatt valami kollektív bűntudat részesének lennem?

chrisred 2017.07.31. 05:12:29

@jain: Nem a nyugati országok küldenék hozzánk a kvóta szerinti menedékkérőket, hanem a magyar állam által Görögországba és Olaszországba delegált személyek választanák ki az ott regisztrált személyek közül, együttműködve az ottani idegenrendészeti hatóságokkal. (Illetve most már beszélhetünk róla múlt időben, mert szeptemberben lejár a kvótás rendelkezés időtartama.)

jain 2017.07.31. 06:01:14

@chrisred: A lényegen ez igazából nem változtat. Ha igaz, amit írsz és mi "cseresznyézhetnénk ki" a fenti szempontoknak megfelelő menedékkérőket és akadnak is ilyenek, akkor őt/őket boldogan fogadnunk kellenne, mert csak hasznunkra lenne/lennének.

Proud Mary 2017.07.31. 06:10:56

ne bántsátok mostmár tovább szegény muszlimkákat, már az integrációról való párbeszéd is fárasztja őket

www.youtube.com/watch?v=tsGl3KFPybc

chrisred 2017.07.31. 06:17:30

@jain: De ez csak annyit jelent, hogy a magyar hatóságok végzik a kérelem elbírálását és a menekültként elismerése esetén magyar okmányai lesznek. Ettől még ő simán mehet nyugatra. Ha piacképes képesítése van és beszél angolul vagy franciául, akkor minek maradna Magyarországon? Hogy a töredékét keresse annak, amit nyugaton, és ráadásul ahhoz is meg kelljen tanulnia egy bonyolult nyelvet?

midnightcoder2 2017.07.31. 06:46:27

@chrisred: És mert oda voltak meg a kereskedelmi kapcsolataink, a beszállítási láncok velük kötöttek össze.

midnightcoder2 2017.07.31. 06:53:38

@Pop40: "Így a dk-s nénike nyugodtan elácsorog a sorban a fideszes bácsika mögött, mert nincs külső jegy, ami alapján azonosítani tudnák egymást."

Miért, szerinted a sííta és a szunnita iszlamista más színű ? Vagy épp az ottani keresztény, ateista, buddhista ? Ráadásul a nyelvük is ugyanaz. Igen, a különbség inkább az, hogy a magyarokra nem jellemző az erőszak. Ahogy általában az európaiakra sem. Ráadásul ha az MSZP-s és a FIDESZ-es utálja is egymást, de egyik sem köt bombát a testére és megy el a másik párt taggyűlésére felrobbantani magát.

BéLóg 2017.07.31. 06:58:50

Ja, egyébiránt tök jó hogy ilyen a hírünk, én fognék néhány ilyen migráncsot és disznóhúst etetnék velük kamera előtt, sőt látványosan megkeresztelném őket, és a videót eljuttatnám mindenhova.
Akkor lehet, a kerítés sem kéne többet.
B+ az ember egy kutyát (!) nem vihet magával csip meg igazolvány nélkül egy képzeletbeli vonalon túl mondjuk Magyarhon meg Labancfölde között, de ezek a fekete majmok szabadon járkálnak egész Európában és még ugatnak is hpogy hááámivan?

Az ilyen migráncssimogatókhoz meg be kéne baccni egy ilyen száztagú családot, etessék, ruházzák, keféljenek velük, amit csak akarnak, ostoba bal faxok!
Ötven év múlva tanítani fogják öngyilkos faxságaikat, remélem a guglifácse mentett adatok alapján név szerint fel lesznek sorolva a könyvekben, hogy az ükunokájuk is átkozza őket.

midnightcoder2 2017.07.31. 07:04:17

Abba gondolj bele, hogy Szíria fénykorában termelt az ottani népességével kb. annyi GDP-t egy főre vetítve mint mi a 90-es évek végén. Úgy, hogy ők közben olajország. És Szíria még mindig az egyik legjobb emberanyaggal rendelkező ország ahonnan a migránsok jönnek.

eßemfaßom meg áll 2017.07.31. 08:01:21

@Roan: Amit leirtál az bárkinek is jogot ad ahhoz, hogy féltucat ország zöldhatárán átrongyoljon a hatóságok elől bujkálva?

profiügyfélszolgálat 2017.07.31. 08:20:51

Szimpla propaganda anyag. Nem érdemes foglalkozni vele. Lesz még ilyen és volt már ilyen.

John Nethem 2017.07.31. 08:25:47

@kgaba82:

Nos, egy ember FELNŐTTKORI jellemének alapjai a gyermekkorban rakódnak le. Mondhatni akkor szedi össze azokat a pszichés, szociális és egyéb építőelemeket, amiből majd felnőtt korában építkezik.
Bárhogy is szépítjük a dolgot, Sorosnál így sikerült.

ÉS mint előrébb leírtam, az egy dolog, hogy a céljai elérésekor nyilván sokak számára tetszetős és előnyös dolgokat tesz, de közben a kár , amit evvel okozott jóval nagyobb tud lenni... Ugyanolyan, mint az Amazonas dzsungeleiben élőkhöz eljutó hittérítők.... Azt hiszik, a megváltó segítséget viszik, de csak kórságot, és a fogyasztói társadalom pazarló és természetgyalázó szemléletét terjesztik..... Soros az ANARCHIA világát terjeszti, vagy legalábbis egy utópisztikus , ködbe vesző ki-tudja-mit.

Egy hipergazdagnak itt nem a fizikai gazdagodás , hanem ahogy Charles Simoniynak: eljutni a világürbe, Sorosnak az eszméinek és céljainak kényszerű rákényszerítése a világra: BÁRKIN KERESZTÜLGÁZOLVA. Ha nézted volna a videót, ezt ő maga állította. Nem érdekli, hány ember árán teszi ezt meg.

erkölcsi hulla 2017.07.31. 08:47:30

Igen, igen, az összes mikrobiológus, fizikus, atomtudós, és orvos.

Hazudjatok csak tovább.

erkölcsi hulla 2017.07.31. 08:48:01

@profiügyfélszolgálat: De akkor is a kurva anyjukat már, hányadék az egész.

tomfree 2017.07.31. 08:54:46

@BéLóg: Persze reális, hogy mondjuk a szétbombázott Aleppóban eladja mondjuk 10.000 ember a lakását és ebből eljut Németországba a csempészekkel. Kérdés mit is ad el, amikor a város kétharmada romokban van és kinek van pénze ennyi lakásra. A másik meg a szomáliai menekült, aki ki tudja mit és kinek ad el amikor az ország totál anarchiában van évtizedek óta. nagyjából igaz ez minden küldő országra ahonnan jönnek a migránsok. Ezt a kérdést valahogy senki soha nem feszegeti. Amúgy én azt gyanítom, hogy az Öböl-menti olajmonarchiák állhatnak a háttérben, nekik elvileg ideológiai okuk is lehet Európa elárasztása muszlim tömegekkel.

VaradiJanos 2017.07.31. 08:59:28

És mi a gond? Mindenki megkapta amit akart. A tudós úr a lóvét, németek a náci bűntudatukra újabb kis pirulát, mi pedig allahakbarabrakadabra-mentes életet.

VaradiJanos 2017.07.31. 09:01:20

@tomfree: sok helyen elkaszálták a mecsetépítési projektjeiket, helyette most küldik a harcosaikat, természetesen a jenki férgekkel nagy egyetértésben

John Nethem 2017.07.31. 09:07:32

@tomfree:
Ami az afrikai "menekülteket" illeti, ott gyakorlatilag az van, hogy az embercsempészek lefogják aki még nem tejelt, aztán zsarolják az otthonmaradottakat: ha nem küldenek elég pénzt, akkor a rokon vagy a tengerben végzi, vagy mehet vissza.
Ez nem szól másról, mint sima emberkereskedelem, csak XXI. századi csomagolásban..
Mint ahogy az arab országokban dolgozó vendégmunkások ugyanolyan rabszolgaság, mint ami ezer éve is működött az arab világban, csak XXI. századi köntösben....
A török megszállás idején amelyik város (teszem azt a mai Belgrád) nem hódolt be, akkor a lakosság jórészét deportálták Isztambulba rabszolgának, a többiek meg kényszerből fizettek és hűbéresek lettek.....egy időre

tomfree 2017.07.31. 09:10:08

@VaradiJanos: csak néhány ország (Svájc) vétózta meg a további mecsetépítéseket. Számos helyen lassan, de biztosan többségbe kerülnek (Marseille (33%), Brüsszel (33%), Birmingham (21,8%), Amszterdam (24%,) Malmö (25%) és Stockholm (20%). Hozzáteszem, hogy ezek 5-10 éves statisztikák, amibe nincs beleszámítva a legújabb népvándorlás és a természetes szaporodásuk sem.

nnnnnnnn 2017.07.31. 09:12:10

bár nem kedvelem a helsinki bizottságot, de most nagyon meg vagyok velük elégedve. remélem a jövőben is minél több rémhírt terjeszetenek a magyarországi rossz bánásmódról, a börtönbe zárt migránsokról, hogy lehetőleg az életkedve is elmenjen mindegyiknek hogy erre jöjjön.

Midnight Run 2017.07.31. 09:15:31

@nnnnnnnn: Esetleg meg kellett volna kínoznunk őket, megmutatva, hogy mi rosszabb vagyunk, mint az ISIS. Ez lett volna a helyes politika?

tomfree 2017.07.31. 09:16:53

@John Nethem: ez tiszta sor, de azért nem hiszem, hogy az afrikai embercsempészek előre hitelbe küldik ki ezeket. Ez tiszta ráfizetés azoknál akik vízbe fulladnak menet közben. A török megszállás korából számos sírhely került felfedezésre. A sírok tele voltak férfiakkal, meg idősekkel, a gyerekek meg a nők eltűntek. Őket szépen kihajtották a bazárba Isztambulba. A 150 év után az Alföld nagy része teljesen néptelenné vált.

erkölcsi hulla 2017.07.31. 09:21:22

@VaradiJanos: " Mi a különbség a holokauszt és egy tehén között? - Egy tehenet nem tudsz 70 évig fejni. "

John Nethem 2017.07.31. 09:21:57

Nos, ezt beszták szét a nyugatiak (kellő amerikai főkolompossággal):

index.hu/nagykep/2015/10/13/sziria_a_haboru_elott/

Midnight Run 2017.07.31. 09:29:23

@John Nethem: Na itt az amerikaik szerepe a legkevesebb. Még az arabok szerint sem:

www.aljazeera.com/news/2016/05/syria-civil-war-explained-160505084119966.html

John Nethem 2017.07.31. 09:29:35

@erkölcsi hulla: "...Mit hunyorogsz kis kínai !! Úgyis tudom hogy zsidó vagy..."

John Nethem 2017.07.31. 09:36:47

@Midnight Run:

Szó se róla, közvetlenül nem.
De azért az ARAB TAVASZ kellően elindított egy folyamatot , először ugye Tunéziában, Egyiptomban aztán sorban a közel-keleti világban, - kivéve az amerikai barát országokat --

Midnight Run 2017.07.31. 09:41:57

@John Nethem: Az arab tavasz sokkal inkább amiatt indult el, mert elterjedt a facebook és egyszerűen az arab fiatalok látják, hogy mi történik a világban. Sok helyen éppen a szélsőséges muszlim erők indították be a folyamatot (ISIS, Muszlim Testvériség). Máshol meg egyszerűen a csávóknak elegük lett a nyomorból.

Egyébként borzasztó nagy a feszültség az amerikai barát országokban is - Szaúd Arábiaban csak a pénzszórás akadályozta meg a balhét. Szerintem öt év múlva ők lesznek a legnagyobb dominó, ami összeomlik.

Az amerikaiak Obama óta rendesen kivonultak a régióból. És Trump se tervezi, hogy visszatér.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.07.31. 09:47:05

@Midnight Run: Az arab tavasz egy félre sikerült CIA projekt volt. az amik kényszeresen azt hiszik, hogy "demokratikus" erőket képesek hatalomba juttatni, de mindig az a vége, hogy radikális fanatikusok kezébe kerül a kezdeményezés.

konrada 2017.07.31. 09:50:34

@Midnight Run:
Ugyan! Nem kell őket bántani, elég ha "elmesélik" hogyan utasították ki őket görögből Macedóniába, és hogy "mekkora" vegzálás érte őket abban az országban, ahová a dublini szabályzás szerint visszaküldenék a németek, hogy ezzel meggyőzzék az ottani közvéleményt, hogy ott maradhassanak...
Ez így pont elég is...

Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2017.07.31. 09:55:02

Azért nézzük meg mekkora ára van ennek a szuper tudósnak és csapatának. Nem vonom kétségbe a tudását, de akkor mindezt magyarázzuk meg azok családjainak akik elvesztették gyermeküket, feleségüket, apjukat, stb. a menekültek között megbúvó szarcsimbókok miatt.

...Összesen 657 potenciális iszlamista terroristát tartanak nyilván Németországban, ami növekvő tendenciát mutat a korábbi számadatokhoz képest - közölte a Neue Osnabrücker Zeitung című lap a német szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) adataira hivatkozva.....

Csak kb. ezren-kétezren mentek el arra a kölni tüntetésre, amelyen a Németországban élő muszlimok tiltakoztak a terrorizmus ellen.
Több mint 3 millióan vannak muszlim hívők......

John Nethem 2017.07.31. 10:05:30

@Midnight Run:
Nyilván az információáramlás, annak sebessége és a az ahhoz való hozzáférés könnyedsége felgyorsítja a folyamatokat, de a DEZINFORMÁLÁS és a MANIPULÁLÁS hatékonyságát is nagyságrenddel növeli. Ezt is számításba kell venni. Sőt ezt kell alapvetően számításba venni.

Az USA tisztában kellett legyen vele, hogy azok az országok, ahol komoly vallási ellentétek szunnyadnak a mélyben, a nemzetiségi összetételek nem éppen előnyösek, ott CSAKIS AUTORITARIUS rendszerben lehet a társadalmat működtetni. Nyilván azzal a tudattal, hogy kellően sérülékeny tud lenni ez a rendszer, nemegyszer totalitáriusba torkolló. Szíria jó példa volt erre, bár még azért a totalitarizmus nem épült ki.

hozé bubó 2017.07.31. 10:07:09

tkp megköszönheti a hercehurcát, mert ha szabály szerint regisztráljuk, akkor az unió ide kellett volna hogy visszatoloncolja. Itt aztán mehetne giroszozni a keletihez...
amúgy kapott egy gumicsontot, lehet fotózkodni az egyetemen stb. nyilván híres, neves szír kutatólaborban dolgozott előtte, nagy hasznára lesz a Humbolt intézetnek. giccsparádé, de biztos őszintén elhiszi szegény, sok sikert hozzá.

Midnight Run 2017.07.31. 10:08:01

@John Nethem: Nyilván tévedtek pár dologban. De azt ne felejtsd el, csak ott lehet keverni a szart, ahol van szar. Ahol nincs ilyen elfojtott társadalmi feszültség, ott ez nem működik.

Az USA-t két esetben szokták bírálni - ha beavatkozik, meg ha nem. Most éppen az utóbbi van. Venezuelában például igencsak tehetnének valamit, mert szörnyű nézni, hogy mi van.

teéjesenmindegy 2017.07.31. 10:24:00

"Ott a véletlen és az emberséges bánásmód miatt fedezték fel, hogy mikrobiológus."
Jé, ezt a véletlent! Figyeljetek srácok, most jöttem rá, hogy mikrobiológus vagyok...

Mi ez a szar szöveg? Felfedezték, hogy mikrobiológus? Az nem úgy van, hogy Said fogja a kis bizonyítványát diplomáját, beteszi a batyujába, aztán indul el? Vagy a németeknél már mindent bemondásra elhisznek?

Tenkes Kapitánya 2017.07.31. 10:33:17

Nem akarom, hogy Magyarország migránsokat fogadjon be. Nem azért, mert gyűlölném a migránsokat. Aljas, goebbelsi propaganda ez az állandó gyűlöletezés.

John Nethem 2017.07.31. 10:50:25

@Midnight Run: Ezzel egyetértek.

Erről jut eszembe, hogy van az a régi népi mondás, " aki sokat keveri a szart, azt előbb vagy utóbb berántja a kanál...."

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.07.31. 11:14:11

@tomfree: A legújabb, hogy a cordobai székesegyházból akarnak "vallások találkozóhelyét " csinálni, ami persze nem más ,mint bújtatott iszlamizáció. Az ilyen multikuli helyekről a szalafita iszlám nagyon hamar kiszorít mindenki mást.
A fanatikus muzulmánok számára szimbolikus jelentőség lenne, hisz a cordobai kalifátus harcosait verték ki a kasztíliai és aragóniai keresztény csapatok a 15. század végét Hispániából.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.07.31. 11:17:16

@Midnight Run: Fognak is, fognak is..És majd ismét az Exxon termelheti ki, és árulhatja a venezuelai olajat..:)))

chrisred 2017.07.31. 11:35:14

@John Nethem: Pusztán azt bizonyítja, hogy az ilyen mesterségesen kialakított, az üzemanyag pillanatnyi árán alapuló gazdaság és arra épülő relatív jólét törékeny és bizonytalan.

Midnight Run 2017.07.31. 11:37:49

@EU zászlót mindenhova!: Az Exxon soha nem termelt olajat Venezuelában. Az olajipart ott a Shell alakította ki, de már 50 éve államosítottak mindent. Sokkal jobb az Exxonnak az USA-ba befektetni, ahol a nem-konvenciónális olajat már hasonló költségggel lehet termelni, mint Venezuelában, ahol 30-40 dollár egy hordó nehéz olaj kitermelési költsége.

BiG74 Bodri 2017.07.31. 11:50:30

A magyar kurmány kerítése nem rossz megoldás. Az embertelen viselkedés, a nép hülyítése viszont undorító. Kár, hogy politikusaink ilyen szar alakok, mind a fityiszben, mind a maszop-dk kartellben.

histar007 2017.07.31. 12:02:30

Tehát jó élmény volt neki a török menekülttábor, az embercsempész, Görögország, Macedónia. Magyaroszág szar, Ausztria meg Németország megint jó.
Kicsit fura volt neki, hogy anno repülővel közlekedett konferenciáról konferenciára, a sarki boltba is autóval járt, most meg gyalog indult el egy 3000km-es útra. A biztonság kedvéért elégette az útlevelét és csak kp-t vitt magával.
Szunnita muszlim hite miatt a hitetlenek világa felé vette az irányt, hisz megértést és befogadást nem várhatott saját közelebb lakó gazdag muszlim testvéreitől sem.

Amúgy pedig sikerült 100000 emberből találni egy igazán hasznosat. Teljesen igaz, hasonló arányban találnak aranyat a világ legjobb bányáiban. Csak ott a meddőt ki lehet dobni a végén. Itt viszont ugyanúgy be kell fogadni.

Sajnálom, hogy bezártnak érezte magát egy olyan táborban ahol szabad az eltávozás az érkezés irányából. Sajnálom őt, hogy egy diktátor megvédte a népét azok kérése szerint. Talán ha szól a tesókáinak, hogy nem kéne terrorcselekményeket végrehajtani, hazudni a határon és legalább meg kéne tanulniírni-olvasni, majd ideérve megpróbálni beilleszkedni.

Attilajukkaja 2017.07.31. 12:10:42

Szégyen, amit a magyar kormány művel a menekültekkel. Minden nemzetközi jognak ellentmond. Mondjuk a magyarnak is, de az itthon már régen nem számít!

John Nethem 2017.07.31. 12:12:56

@EU zászlót mindenhova!:

Akkor a keresztények meg visszavehetik az HAGIA SOPHIA-t ?

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.07.31. 12:12:59

@Attilajukkaja: "Szükség törvényt bont.." Képzeld el, ha Hunyadi az emberi jogokkal bajlódott volna..:)))

jookovacs 2017.07.31. 12:15:15

nem szeretjük a kormányt, nagyon nem
de a migránsokat még kevésbé szeretjük, az hogy 1 000 terroristára jut egy tudós, sem teszi vonzóbbá őket

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.07.31. 12:16:34

@Midnight Run: Nemrég véget ért az a hosszú jogi csata, ami az ExxonMobil és a Venezuelai kormány között zajlott. A kilencvenes években Venezuela 22 amerikai vállalattal egyezett meg, így magánkézbe került az olajkitermelés. Viszont 1998-ban Hugo Chavezt megválasztották köztársasági elnöknek és ő gondoskodott arról, hogy a venezuelai olajmezők állami kézbe kerüljenek.

John Nethem 2017.07.31. 12:23:32

@chrisred: Azért Szíria több lábon állt már.

A 22 milliós országra rázúdult 1,3 millió menekült.
A 2006-2011-es időszakban súlyos aszályok pusztítottak, jóval kevesebb csapadék esett.
A gazdák erre kétségbeesésükben tömegesen kezdték megcsapolni a víztározókat. Bizonyos területeken ugyanakkor teljesen tönkrement a mezőgazdaság, máshol a termés háromnegyede kiesett. Az állatállomány 85 százaléka éhen vagy szomjan halt. Megfigyelők és ENSZ szakértőinek becslése szerint Szíria 10 milliós vidéki lakosságából 2-3 millió ember mély szegénységbe süllyedt. Százezrek hagytak fel a gazdálkodással és menekültek a városokba munka és élelem reményében. Túlélésért folytatott küzdelmüket tovább nehezítette a viszonylag nagy számú nemzetközi menekült is, akik a környező országből érkeztek Szíriába.
A szír kormány emellett nem állt a helyzet magaslatán. 2006-ban, amikor magas volt a gabona világpiaci ára, eladták tartalékaikat. Ez a döntés utóbb katasztrofálisnak bizonyult: 2007-ben az ország alig tudott valamennyit exportálni, 2008-tól pedig folyamatosan importra kényszerült annak érdekében, hogy a lakosság ne éhezzen. Az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet (FAO) szíriai képviselete 2008-ban a USAID-hez fordult segítségért, ugyanakkor itt süket fülekre találtak.

Az évtizedek óta tartó, bizonyos értelemben puha diktatúrát a szírek azért sem igyekeztek korábban megdönteni, mert az országnak jól ment, a gazdasági teljesítmény nőtt, jöttek a turisták, és még egy saját IT-ipart is kiépítettek Aszadék. A szír gazdaság három legfontosabb ágazata az ipar és az olajtermelés (a GDP 25 százaléka jött innen), a mezőgazdaság (22 százalék) és a turizmus (12 százalék) volt. Az ország gazdasága a hatvanas-hetvenes években elképesztő fejlődésen ment keresztül, a hetvenes években összesen 336 százalékkal nőtt Szíria gazdasági teljesítménye. Ez a tempó persze nem volt fenntartható, így a nyolcvanas években visszaesés következett, majd a kilencvenes években, ha kis mértékben is, de folyamatosan nőtt az ország gazdasági teljesítménye, egészen a polgárháború kitöréséig, amikor hatvan százalékkal visszaesett.

Midnight Run 2017.07.31. 12:24:19

@EU zászlót mindenhova!: A nagy részét már a 70-es években államosították az olajiparnak, csak az Orinoco körüli mezők maradtak meg részben külföldi kézben, amit aztán Chavez államosított.
Itt olvashatsz többet erről: en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_Venezuelan_oil_industry

Csodálatosan csökken egyébként az olajtermelés, amióta szocializmus van ott. A kolumbiai olajipart is volt PDVSA emberek építették fel, mert Chavez-zel összebalhéztak.

Attilajukkaja 2017.07.31. 12:36:20

@EU zászlót mindenhova!:
"Képzeld el, ha Hunyadi az emberi jogokkal bajlódott volna."
Talán ma nem harangoznának délben? :o)

Laciii 2017.07.31. 12:39:25

Ha nem embercsempészekkel üzletel hanem LEGÁLISAN jelentkezik menekültnek akkor már görögöknél is egyszerűbb dolga lett volna.

VT Man 2017.07.31. 12:48:34

"Nedal Said Magyarországról egy autó hátsó részében, szintén csempészek segítségével menekült tovább Németországba"

Aha. Az baj, hogy a kajaert fizetni kell, de az nem gond, hogy a csempesznek nagysagrendekkel tobbet kell fizetni.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.07.31. 12:49:46

@Attilajukkaja: Nem , viszont helyette hallhatnád a müezzin énekét...:))

chrisred 2017.07.31. 13:08:29

@VT Man: Azzal tisztában vagy, hogy ezzel az embercsempészeket és a magyar állam hatóságait azonos kategóriába vontad?

Proud Mary 2017.07.31. 13:11:07

@Attilajukkaja: szerbiában háború van? kurva idegesítő, h félművelten okoskodsz

VaradiJanos 2017.07.31. 13:15:31

@Attilajukkaja: viszont a magyarok többsége akaratának pont megfelel. Fáj a demokrácia? Ja, és nem menekültek.

Attilajukkaja 2017.07.31. 13:15:35

@Proud Mary:
"szerbiában háború van?"
Te melyik kormánymédiát olvasod, hogy ilyeneket kérdezel? :o)))

"kurva idegesítő, h félművelten okoskodsz"
Mi bajod, kedves Mary?

"@EU zászlót mindenhova!:
"helyette hallhatnád a müezzin énekét."
Most meg a halszagú Magyarországot hallgatom. :o)

VaradiJanos 2017.07.31. 13:16:29

@Proud Mary: nem szoktad még meg a libbant tyúktól?

VaradiJanos 2017.07.31. 13:17:09

@Attilajukkaja: halszagú a lábad köze, te kotorék

Attilajukkaja 2017.07.31. 13:17:23

@VaradiJanos:
" a magyarok többsége akaratának pont megfelel."
Arra a 27%-os kétharmadra gondolsz? :o))

" Fáj a demokrácia? Ja, és nem menekültek."
Ha lenne, nem fájna. És azok!

konrada 2017.07.31. 13:25:30

@Attilajukkaja:
...sz.r környéken élhetsz, hogy a pap ezt a vackot bömbölteti a templomtoronyból...;)

Attilajukkaja 2017.07.31. 13:25:42

@VaradiJanos:
"halszagú a lábad köze, te kotorék"
Megmondalak az anyukádnak, oszt szappannal majd jól kimossa a szádat. Aztán majd megtanulsz rendesen magyarul beszélni!

Attilajukkaja 2017.07.31. 13:27:24

@konrada:
".sz.r környéken élhetsz, hogy a pap ezt a vackot bömbölteti a templomtoronyból...;)"
Ebben sajnos igazad van. :o)
És nem csak a templomtoronyból, hanem MINDENHONNAN.

Proud Mary 2017.07.31. 13:28:07

@Attilajukkaja: na látod. nem értem miért hazudsz. ha nincs háború szerbiában akkor milyen menekültről beszélsz?

@VaradiJanos: nő?? akkor tuti dékás, azok ilyen szörnyen buták

Attilajukkaja 2017.07.31. 13:37:03

@Proud Mary:
" ha nincs háború szerbiában akkor milyen menekültről beszélsz? "
A háború nem Szerbiában van, te kis butus! Ne csak a kormánypropagandát hallgasd, mert az hazudik :o)))

"nő?? "
Mos hanyatt estél, mi?

Proud Mary 2017.07.31. 13:39:11

@Attilajukkaja: ja, azon meglepődtem, h csaj vagy. de a lényegen nem változtat, és igazándiból te is tudod (csak nem akarod elismerni nyilvánosan): nem menekült. törökországig (vagy az első biztonságos országig) az volt. onnantól nem. se jogilag, se morális szempontból. ennyi.

Nagyorrú Barbi 2017.07.31. 13:40:47

Ott rohadj meg, ahol anyád a világra ellett. Itt ne követelőzz, a libsi seggnyalóiddal együtt.

Occam beretvája 2017.07.31. 13:41:12

@Proud Mary: Nő?
Milyen nő? Egy skizoid menstruátor kis testi hibával. A kloákája az orra alatt van.:-))

Attilajukkaja 2017.07.31. 13:46:50

@Proud Mary:
"nem menekült. törökországig (vagy az első biztonságos országig) az volt. onnantól nem. se jogilag, se morális szempontból. ennyi."
Dehogynem. A lényeg, hogy ott lesz menekült, ahol beadja a menekült státuszért a kérvényét. Amúgy Törökországból is érkeznek török menekültek, mert nem nevezhető biztonságos országnak.
Üdv, Jukka! :o)

chrisred 2017.07.31. 14:03:03

@Proud Mary: A "biztonságos ország" nem jogi kategória, a genfi egyezmény sem tartalmaz ezzel kapcsolatos rendelkezést. A menekültügyi eljárások lefolytatásához létező kisegítő fogalom, minden ország saját hatáskörben használja, ha akarja. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága ad ki ehhez kapcsolódó ajánlást, Szerbia például nem számít biztonságos országnak a menekültügyi infrastruktúrájának hiányossága (nemléte) miattt. Magyarország ennek megfelelően 2014-ben még nem tekintette biztonságos országnak Szerbiát, egy évvel később (nyilvánvaló politikai okok miatt) már igen.

konrada 2017.07.31. 14:10:01

@Attilajukkaja:
Atyavilág???! Mindenhol ezt hallod???!
...szerintem keress egy jó orvost, mert elég súlyos tünetnek tűnik...

;))

Attilajukkaja 2017.07.31. 14:10:13

@chrisred:
Köszönöm a kiegészítést.
Aztán van még a menekült és az oltalmazott státusz is, ... vagy valami ilyesmi.

Tom66 2017.07.31. 14:10:56

Azon tűnődtem, hogy vajon a mű végén megnevezett résztvevők, kinek az ötletéből és milyen célból készítették ezt a remekművet. Az nyilvánvaló, hogy nem a Nedal Said találta ki.

Attilajukkaja 2017.07.31. 14:12:27

@konrada:
"...szerintem keress egy jó orvost, mert elég súlyos tünetnek tűnik..."
Te is ugyanazt hallod és látod mindenhol, amit én, csak te azt hiszed, hogy ez a normális.

konrada 2017.07.31. 14:16:24

@chrisred:
Na látod, tudod te a választ.
...a befogadásra kiszemelt országnak kell eldöntenie.
...s ha aszerint biztonságos, úgy az onnan odaérkező már nem közvetlen veszélyből, hanem biztonságos országból érkezett, így arra az országra már nem vonatkozik rá az első biztonságos ország - kitétel.

VT Man 2017.07.31. 14:18:15

"Az összes kérelmező
42%-a gyermek,
34%-a nő volt."

Ugy latszik a fotok hazudnak.
Hol van olyan foto, amin a menekultek 34%-a no?

konrada 2017.07.31. 14:22:37

@Attilajukkaja:
Én???! Ezt a "halszagút" tán akkor hallottam utoljára, amikor annyira hájpolták itt a blogokon, hogy meghallgattam, hogy tudjam miről van szó, de annyira semmilyen volt, hogy se a dallamára, se a szövegére nem emlékszem, és nem is keresem.

...de persze értelek, néha én is rászoktam kattanni egy-egy számra, mely aztán ott zsong a fejemben, csak hát arról tudom, hogy azt csak én hallom állandóan, mert egyébként én is kereshetnék egy jó orvost...;))

Attilajukkaja 2017.07.31. 14:25:08

@VT Man:
"Ugy latszik a fotok hazudnak"
Lehet, hogy az életerős férfiak mind továbbmentek egy szerencsésebb jövő érdekében?
Belinkelnéd a forrást? Mert így nehéz értelmezni a számokat.

Attilajukkaja 2017.07.31. 14:30:00

@konrada:
"Én???! Ezt a "halszagút" tán akkor hallottam utoljára, amikor annyira hájpolták itt a blogokon, hogy meghallgattam"
Jól tetted, de most ez a Fidesz himnusza.

"...de persze értelek, néha én is rászoktam kattanni egy-egy számra, mely aztán ott zsong a fejemben, csak hát arról tudom, hogy azt csak én hallom állandóan, mert egyébként én is kereshetnék egy jó orvost...;))"
OK! :o)))
Zsongásról szó sincs. És már voltam dokinál. Azt mondta, hogy arra a hányingerre, ami nekem van ettől az egésztől, csak egy orvosság van. De azt nem ajánlja, mert túl sok és durva a mellékhatása.
Most gondolkozom.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.07.31. 14:30:28

@VT Man: Hát annó a Keleti környékén 70-80 százalék kan migrit láttam. Ott lehet a turpisság, hogy jó sokan 18 alattinak hazudták magukat. A 34%-nyi nő pedig szimpla hazugság..

chrisred 2017.07.31. 14:31:29

@konrada: Én tudom a választ, veled ellentétben, már abból kiindulva, amit leírtál. A "nem biztonságos" ország az eljárás során egy előzetes hatósági vélelem, aminek a használatával a menedékkérő mentesül annak bizonyításától, hogy miért ütközött volna nehézségbe abban az országban a menekült státusz elismertetése. De semmi olyan jogi következménye nincs, amit tulajdonítasz neki.

Pajszer Művek 2017.07.31. 14:45:14

Mondjuk ez tényleg rettenetes, hogy ételt pénzért kaptak, bezzeg mi mind ingyen kapjuk. Oh, wait.

Attilajukkaja 2017.07.31. 14:45:54

@EU zászlót mindenhova!:
"annó a Keleti környékén 70-80 százalék kan migrit láttam"
Még mindig nem linkelted be a forrásodat. Lehet, hogy a "kan migrik" nem nyújtottak be kérelmet. Ennyi.
Te amúgy kan vagy vagy nőstény?

Attilajukkaja 2017.07.31. 14:50:19

@Pajszer Művek:
"bezzeg mi mind ingyen kapjuk. Oh, wait."
Oh wait?
Képzeld, de miután rács mögé zárnak, itthon bizony ingyen kapod a kaját. Meglepetééééés! :o)))

konrada 2017.07.31. 14:54:24

@chrisred:
És?
Ugyanarról beszélünk: Magyarország vélelmezi, hogy Szerbia (Macedónia, Görög-, Törökország, ez utóbbiak magyar szempontból már mindegy) biztonságos ország, így megvárja a kérelem befogadásával azt, hogy a menekülti státust kérő bizonyítsa azt, hogy szerinte miért nem biztonságos.
...addig meg nem engedi be.

konrada 2017.07.31. 14:57:31

@Attilajukkaja:
Te már nagyobb fiction író vagy, mint a blogban emlegetett!;))
Ő legalább nem jött azzal, hogy a börtön kantinjában tudott csak kaját venni...;))

Attilajukkaja 2017.07.31. 15:13:25

@konrada:
"Ő legalább nem jött azzal, hogy a börtön kantinjában tudott csak kaját venni...;))"
Örülök, hogy ezen ilyen jól vigadsz.
Látszik, hogy te még sohasem kerültél olyan helyzetbe, amilyenbe ezek a szerencsétlen családok. De rövidesen még kerülhetsz!!!

konrada 2017.07.31. 15:23:47

...nézd, én nem az empátiádon derülök, hanem azon a fikción, mely szerint bezárták őket, és ott pénzért kellett kaját venniük.
...s persze értem én, hogy élelmiszerrel támogatásnak bele kell férnie, de a leírt helyzet az volt, hogy ők kerülték a hatóságokat, és fizették a csempészt, hogy vigyék őket tovább.
Azt meg tán csak nem kéne elvárni, hogy minden csempészautó csomagtartójába bekopogjanak, hogy hoztak egy kis kebabos szendvicset útravalónak...

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.07.31. 15:27:01

@Attilajukkaja: Vajon miért kellene Európának a világ összes nyomorultját befogadnia?Te be szoktál költöztetni legalább egy hajléktalant a lakásodba télvíz idején?

Attilajukkaja 2017.07.31. 15:30:15

@konrada:
"hanem azon a fikción, mely szerint bezárták őket, és ott pénzért kellett kaját venniük. "
És miből gondolod, hogy ez fikció? Az egész kormánypárti migráncspolotikát arra alapozzák, hogy a szerencsétlen menekültek életét még jobban megkeserítsek. Hogy elvegyék a többi menekült kedvét attól, hogy felénk jöjjenek. Ezt csak a vak nem látja!

"ők kerülték a hatóságokat, és fizették a csempészt, hogy vigyék őket tovább. "
Muszájból. Te is ezt tennéd, ha a családodról lenne szó.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.07.31. 15:30:31

@Attilajukkaja: "Te amúgy kan vagy vagy nőstény? " És anyád?

Hiába próbáljátok elhazudni. A tapasztalati tény az, hogy az illegális migránsok kb. háromnegyede 45 alatti fiatal férfi. Számos fotó lelhető fel erről a neten.Hogy aztán hogyan bűvészkedtek,csaltak a megfelelő helyen lévő emberkék a statisztikákkal az más kérdés.

Attilajukkaja 2017.07.31. 15:38:50

@EU zászlót mindenhova!:
" Vajon miért kellene Európának a világ összes nyomorultját befogadnia?"
Nem kell, de az üldözötteket igen. És miért? Mert ettől vagyunk európaiak. Már aki. :o)
Részletesebb választ a Bibliában találsz.

"Te be szoktál költöztetni legalább egy hajléktalant a lakásodba télvíz idején?"
Már 15 éve (vagy több?) támogatok rendszeresen egy hajléktalan párt. Nem csak pénzzel, hanem azzal is, hogy rendszeresen találkozom velük és elbeszélgetünk. Ha valamelyikük kórházba kerül, látogatjuk. Ez nekik nagyon fontos. Pontosan tudom, mikor mi van velük. Be nem fogadom őket, mert kicsi a lakásunk, de már többször segítettem nekik szállást találni. Nem vagyunk gazdagok, de megtesszük, amit tudunk.
Hát te?

Attilajukkaja 2017.07.31. 15:44:02

@EU zászlót mindenhova!:
""Te amúgy kan vagy vagy nőstény? " És anyád?"
Nem értem a kérdést. Te beszéltél kanokról, .. én csak utánad kérdeztem rá.
Amúgy meg aki nem tudja, hogy egy anya nőstény, ....... az komoly gondokkal küzdhet!! De nagyon. :o)))

"A tapasztalati tény az, hogy az illegális migránsok kb. háromnegyede 45 alatti fiatal férfi."
Mert te úgy gondolod? Hát ezt nem nevezném ténynek. :o))))

2017.07.31. 15:47:32

@Attilajukkaja: börtönben ingyen van neked a kaja, de ez a muzulmán nem került börtönbe, hanem migrációs őrizetbe vették szerintem. Ott miért is járna bármi ingyen?
El vannak ezek az iszlámisták tévedve. Sok ezer eurójuk van átsettenkedni a fél világon, de egy lilahagymás, kacsazsíros kenyérre sajnálják a pénzt.

A képregény valóban sokkoló. Sokkoló, hogy erre veri el vénember létére a pénzét Soros bácsi.

Attilajukkaja 2017.07.31. 15:56:19

@Colonel H. Stinkmeaner:
"Ott miért is járna bármi ingyen?"
Mert bezárták.

" Sok ezer eurójuk van átsettenkedni a fél világon, de egy lilahagymás, kacsazsíros kenyérre sajnálják a pénzt."
Ez az összes vagyonuk, hogy mentsék a saját és a családjuk bőrét. Csak egy istentelen ember tagadja meg a kenyeret egy éhezőtől. Ez a MAGYAR KORMÁNY. Még jó, hogy vannak nálunk valódi keresztények, akik a mai napig próbálnak segíteni az elesetteken.

A kékplakát őrület viszont működik. A magyarok egy része tényleg örömmel vetette bele magát a gyűlölködésbe és a rettegésbe. Váljék egészségetekre!

ARABOKAT KIZÁRNI CEU t BEZÁRNI 2017.07.31. 15:59:32

@Attilajukkaja: " Vajon miért kellene Európának a világ összes nyomorultját befogadnia?"
Nem kell, de az üldözötteket igen. És miért? Mert ettől vagyunk európaiak. Már aki. :o)
Részletesebb választ a Bibliában találsz."

Kurvara nem uldozi oket senki sem. A 95 %-uk kikepzett terrorista, a maradek pedig helyi bunozo, akiket csak azert engednek ki bortonokbol, hogy Soros terve szerint behajozzak oket Europaba, hogy szetverjek a nemzetallamokat.
HABORU VAN, nem patyolgatni kene az ellenseges hadseregeket, hanem neheztuzerseggel szetloni. Aknazar, szonyegbombazas, zarotuz, langszoro es hogy 24 oraban kerepeljenek a geppuskak egy masodpercnyi megszakitas nelkul. Az ellenseget segito kollaborans civilket ugyan igy kell elintezni.

Proud Mary 2017.07.31. 16:02:47

@Attilajukkaja: "Menekültnek minősül mindenki, aki faji, vallási okok, nemzeti hovatartozása, illetve meghatározott társadalmi csoporthoz való tartozása, avagy politikai meggyőződése miatti üldözéstől való megalapozott félelme miatt az állampolgársága szerinti országon kívül tartózkodik, és nem tudja, vagy az üldözéstől való félelmében nem kívánja annak az országnak a védelmét igénybe venni; vagy aki állampolgársággal nem rendelkezve és korábbi szokásos tartózkodási helyén kívül tartózkodva ilyen események következtében nem tud, vagy az üldözéstől való félelmében nem akar oda visszatérni." ez a hivatalos def. a tiéd meg valami buta libsi def. emiatt kérlek, többet ne alázd magad a neten, ne hirdesd, h mekkora tökfej vagy

Attilajukkaja 2017.07.31. 16:02:47

@ARABOKAT KIZÁRNI CEU t BEZÁRNI:
"Kurvara nem uldozi oket senki sem. A 95 %-uk kikepzett terrorista"
Látom, jól beszoptad Orbán és Németh Sziszi kormánypropagandáját. :o))))
Erről talán ennyit!

Lémusz 2017.07.31. 16:06:09

A cikk kapcsán néhány dolgot nem árt tisztázni.
1, Sem Németország, sem a többi magát liberálisnak valló ország, de még az Európai Bizottság sem akarja, hogy Magyarországon keresztül ellenőrizetlenül érkezzenek Nyugat-Európába a bevándorlók. A Schengeni egyezményt ezért nem mondták még fel. Ha Magyarország szándékosan nem teljesíti a szerződésben rögzített kötelességeit, ki fogják zárni. Ebben az esetben Ausztria feladata lesz meggátolni az illegális bevándorlók továbbhaladását. Az osztrák-magyar határ úgy fog kinézni, mint a Callais környéke. A legnagyobb kárvallottjai ennek természetesen a magyar fuvarozók lesznek – akiket már így is előszeretettel vegzálnak Nyugat-Európában – amikor megpróbálnak átkelni a határon, de mivel az áruk kevésbé megbízhatóan jutnak el a célországba, az iparra is ki fog hatni.
2, „A magyar kormány szerint „migráns”, akit a határon le kell lőni, vagy vissza kell küldeni oda, ahonnan jött.”
Magyarország fogad be menekülteket, sőt nem csak menekülteket, hanem jelentős számban gazdasági bevándorlókat is. Kezelt már Nigériából származó orvos, de nem kevés ukrán, román, szlovák, szlovén, kínai stb. él Magyarországon. Tehát az a megállapítás, hogy a magyarok kirekesztőek lennének nem igaz. Ha valaki venné a fáradságot, és ellátogatna néhány fiatalkorúakkal foglalkozó szociális intézetbe, komoly meglepetésben volna része. A felsorolásból majdnem kifelejtettem azokat a falvakat, amiket az utóbbi időben elleptek a holland, német és más nemzetből származó nyugdíjasok.
3, Az Európai Uniónak nincs megoldása a kialakult helyzet megoldására. Ők pótcselekvésként a kvótarendszert propagálják, miközben még az a 160 ezer ember sincs, meg akin le kellene folytatni az eljárást. Az Európai Bizottság, és az EU vezető hatalmai jelenleg ugyanazokkal kampányolnak, mint amit Magyarországon használunk, a különbség annyi, mint a kerítés és a szárnyas kapu között. Sőt az európai bizottság elnöke nemrég kijelentette, hogy senkit nem akarnak kényszeríteni a befogadásra, ami elméletileg azt kell, hogy jelentse, hogy a kötelezettségszegési eljárást is megszüntetik.
4, Igen csak szemellenzős kell, hogy legyen, aki egy 3 oldalról lezárt, de a negyedik oldalon nyitott kerítésre azt hiszi, hogy börtön. Aki ebből a „bonyolult labirintusból” sem tud kimenekülni, arról kijelenthetjük, hogy életképtelen. Persze tudom, hogy hazudnak, a cél az, hogy szabadon vándorolhassanak, amerre csak akarnak, és hogy ne vonatkozzon rájuk semmilyen törvény.
Budapest a kutyaszar városa 2017.07.30. 19:29:59
„Az USA egy több mint 100 éve tartó, haladó , folyamatosan fejlődő, innovatív , állandóan megújuló, magasan fejlett gazdaságú demokrácia, míg Agyarország a narancshorda országrontó tevékenysége következtében éppen egy horthysta-rákosista, keleti típusú önkényuralomban senyved.”
Egyetértek. itt is be kell vezetni azokat a határátkelésre vonatkozó szabályokat. amik az USA-ban vannak.

Proud Mary 2017.07.31. 16:08:08

@chrisred: de most ezzel magadat lőtted le

Gacsajpesta 2017.07.31. 16:13:26

Sok éven át mindig voltak doktori ösztöndíjasaink az Arab félszigetről és az afrikai országokból.

A legtöbb állami, vagy valamelyik nemzetközi szervezet ösztöndíjával jött ide és szinte kivétel nélkül mindegyikük doktoriját, kandidátusiját nekünk kellett megírnunk.
Áthidalhatatlannak bizonyult a rájuk és az európaiakra jellemző tudásszint. Az arab és afrikai országokban az egyetemek kb. azt tanítják mint nálunk a középiskolák.

Valamennyiüket inkább csak laboránsi, segédmunkatársi feladatokkal lehet megbízni.
Így kell ezt értelmezni. Politikai jelentésekben, konferencia fotókon jól mutatnak...

Attilajukkaja 2017.07.31. 16:18:05

@Proud Mary:
"Menekültnek minősül mindenki, aki faji, vallási okok, nemzeti hovatartozása, illetve meghatározott társadalmi csoporthoz való tartozása, avagy politikai meggyőződése miatti üldözéstől való megalapozott félelme miatt az állampolgársága szerinti országon kívül tartózkodik, és nem tudja, vagy az üldözéstől való félelmében nem kívánja annak az országnak a védelmét igénybe venni; vagy aki állampolgársággal nem rendelkezve és korábbi szokásos tartózkodási helyén kívül tartózkodva ilyen események következtében nem tud, vagy az üldözéstől való félelmében nem akar oda visszatérni."
Na és?

" a tiéd meg valami buta libsi def. emiatt kérlek, többet ne alázd magad a neten, ne hirdesd, h mekkora tökfej vagy"
Húúú, de nagyfiú valaki! Te alázhatod magad a neten, de én nem?
Na és az oltalmazott státusz kapcsán mit gugliztál ki?
És ha valaki nem ad be menekültkérvényt, akkor mi van? Mert nálunk főleg ez történt. Az emberek továbbmentek, majd legálisan benyújtották a kérelmüket egy másik országban. Persze mondhatnád, hogy akkor nálunk illegálisan tartózkodtak, de akkor meg Orbán miért nem csapott le rájuk a törvény erejével? Miért szállította át őket a szomszédokhoz?

Proud Mary 2017.07.31. 16:33:42

@Attilajukkaja: nézd, én bemásoltam neked a menekült def-jét, amiből kiderült, h te és kistársaid helytelenül használjátok a szót, fogalmat (szerintem szándékosan, de ez most mindegy). kapálózhatsz, beégtél vagy lebuktál, ah jobban tetszik. na, lépek, de erre emlékezz, mielőtt nekiállsz okoskodni!

Attilajukkaja 2017.07.31. 16:41:19

@EU zászlót mindenhova!:
Köszönöm a hivatkozást, de ez egy 2015-ös cikk, és nem tér ki arra, hogy hányan is kértek nálunk menekült státuszt a fiatalemberek közül.

@Proud Mary:
" te és kistársaid helytelenül használjátok a szót, fogalmat (szerintem szándékosan, de ez most mindegy). kapálózhatsz, beégtél vagy lebuktál, ah jobban tetszik. na, lépek, de erre emlékezz, mielőtt nekiállsz okoskodni!"
Hé, mi az hogy lépek a link nélkül? Hát csak ennyire tellett?

Attilajukkaja 2017.07.31. 16:47:41

@EU zászlót mindenhova!:
Köszönöm szépen a hivatkozást. Nagyon érdekes volt. Látszik, hogy Magyarországon nagyon kevés menekült kért és kapott nálunk menedékjogot.
Szóval akkor miért is rettegünk ennyire tőlük?

Ambiorix 2017.07.31. 17:05:23

Ez a poszt most egészen felvillanyozott.
Izgatottan várom, mikor fog véletlenül kiderülni, hogy én tulajdonképpen egy klasszika-filológus hegedűművész versenyúszó vagyok.

Attilajukkaja 2017.07.31. 17:08:51

@Ambiorix:
"Izgatottan várom, mikor fog véletlenül kiderülni, hogy én tulajdonképpen egy klasszika-filológus hegedűművész versenyúszó vagyok."
Amikor a pszichiátered majd ezzel diagnosztizál. Addig csak szorgalmasan járjál terápiára. Hidd el, a te érdekedben történik mindez.

Occam beretvája 2017.07.31. 17:15:30

@Ambiorix: Valamint bádogos és fülorvos.:-)

John Nethem 2017.07.31. 18:03:25

@Gacsajpesta:

Az egy dolog, hogy beszél külföldi nyelvet, legalább angolt, de ha az eredeti , anyanyelvi szókincse és hozzá a tárgyi tudása sem megfelelő, akkor az angolt sem fogja megérteni. Ahhoz legalább további egy-két év szükséges.....

John Nethem 2017.07.31. 18:15:41

@Attilajukkaja:

Újra csak el kell mondani: ELŐÁLLÍTÁS okán ŐRIZETBE VÉTEL történt. Persze a képregény nem tér ki arra, mi is volt az oka.... Talán mert nem igazolták magukat, talán mert szabálysértést követtek el stb...
Célszerű lenne elolvasni az erre vonatkozó szabályokat, semmint a ködben vagdalkozni.

Az elzártnak (főleg egy MÁS KULTÚRBELINEK !) gyakorlatilag édes mindegy, hogy miért : az őrizetbe vétel, vagy büntetés vagy miegymás: neki BÖRTÖN, rácsos ablakokkal, ahol nem kap enni.

Az őrizetbe vételnél NINCS BÖRTÖN kaja, tudniillik nincs külön konyha.

John Nethem 2017.07.31. 18:25:22

@Attilajukkaja:

1.) Mert még mindig ott a valós veszélye annak, hogy átjáróház leszünk bármelyik pillanatban
2.) Mert folyamatosan ott van az EU-s megoldási verzió, hogy az összes menekültet szét kell osztani lakosság és GDP arányosan
3.) Mert ma is folyamatosan adnak be kérelmet, és ÉVENTE van menedékes/oltalmazott/befogadott
Itt találod az adatokat
b1.blog.hu/2017/07/30/_a_legrosszabbul_magyarorszagon_bantak_velunk_kepregenyben_mondta_el_a_tortenetet_a_menekult/full_commentlist/1#c33493627

John Nethem 2017.07.31. 18:35:07

Itt lehet megnézni és összevetni a 2014. 2015. adatait.

www.bmbah.hu/images/statisztikak/160119%20KIADV%C3%81NY_2014_%202015_%C3%89VES%20honlapra.xls

Évente , míg nem volt meg a ZÖLDhatárzár, 110 EZER volt a menekültregisztrációk száma. ÉS még, amiről nem tudnak a hatóságok, mert nem kerültek nyilvántartásba itt nálunk soha, mert embercsempészek azonnal nyugatra juttatták őket.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.07.31. 19:10:15

@Attilajukkaja: Az illegális migránsok csoportján belüli nemek közti megoszlásról vitatkoztunk, mely során én azt állítottam, hogy zömük fiatal férfi. Ezt támasztja alá a hivatkozás is..

Fekete Pestis 2017.07.31. 19:36:35

@John Nethem:
Mondjuk azt vettem észre, hogy a naív társadalmakban csudajó élni, mert mindenki megbízik a másikban.
Lásd p.l. Dániát, Hollandiát.
A "szitán való átlátást" nem tartom nagy elönynek : gyanakvó élhetetlen társadalmat (p.l M.o) eredményez.

Viszont a sok járadákvadász zoknimosó cigány/arab Dániában zabrál, és ezáltal kiöli a bizalmat a dánokból. Én csak annyit tehetek, hogy ott teszek nekik ( az élösködö idegeneknek ) kereszte ahol lehet. P.l. 3 év alatt háromszor (!!!) fordult elö, hogy arabot/négert lefüleltem a Lidlben/Faktában, hogy lopják a whiskyt meg a kávét. Pofátlanul kosárszámra vitték ki: a dánoknál ( akkor még) nem volt divat a szeku, meg a csipogó a kapuban. Egyszer még hajkurásztam is az alkalmazottakkal a tolvaj négereket Österbroban ;). Mindezt azért, hogy lássák: a bizalmat értékelem, és segítek nekik a bizalomra alapuló rendszert fenntartani. ( Most p.l. Koppenhágát elözönlötték a román cigányok; visszaváltható sörösdobozt keresnek, közben lopnak meg mindent összeszarnak).

Fekete Pestis 2017.07.31. 19:42:09

@Hozzászólok: "orvosokra inkabb lecsapnak ámerikában mint a ceusokra"
ceu-n a matektanszék az országban az egyik legjobb.

ARABOKAT KIZÁRNI CEU t BEZÁRNI 2017.07.31. 19:59:08

@Attilajukkaja: " Látszik, hogy Magyarországon nagyon kevés menekült kért és kapott nálunk menedékjogot.
Szóval akkor miért is rettegünk ennyire tőlük? "

Ez aljas ostoba HAZUGSAG, MELLEBESZELES, HAZUGSAG !!!

Senki sem parszaz embertol fel, es MINDENKI TUDJA, hogy nem is errol van szo.
Hanem Europa altalanos megszallasarol, iszlamizalasrol, vagyis Europa es a nemzet allamainak MEGSEMMISITESEROL.
Es ezt MINDENKI a liberalisok is tudjak, csak ok az eszeveszett Orban gyuloletuk, es a rovidtavu politikai haszonszerzes amiatt leszarjak, a sajat jovojuket is.
Mindenki tudja, hogy nem magyarorszagi par ezer migranssal van a problema, hanem nyugateuropat magszallo 10 milliokkal. Nem a magyarorszagi 1200- at kell feltartoztatnunk, hanem Nemetorszagot, Franciaorszagot, Gorogorszagot, Olaszorszagot Svedorszagot elfoglalo 10-100 milliot.
Mi nem 1200 arabtol felunk, hanem attol, hogy 20 ev mulva a minket korulvevo orszagok kivetel nelkul iszlam orszagok lesznek, elsosorban a Nemetek es a Franciak, es AKKOR MAR NEM TUDJUK MEGVEDENI MAGUNKAT, AKKOR MAR KESO LESZ.
Magyarorszagot, Europat KIZAROLAG ITT ES MOST tudjuk megvedeni, mert 20 ev mulva mar remenytelen lesz.
A felsorolt orszagok gyengek, vedekezes keptelenek, ha nem segitunk nekik, 20 ev mulva EGYUTT PUSZTULUNK VELUK.

Attilajukkaja 2017.07.31. 20:08:05

@John Nethem:
"Célszerű lenne elolvasni az erre vonatkozó szabályokat, semmint a ködben vagdalkozni."
Rajta!

"Az elzártnak (főleg egy MÁS KULTÚRBELINEK !) gyakorlatilag édes mindegy, hogy miért : az őrizetbe vétel, vagy büntetés vagy miegymás: neki BÖRTÖN, rácsos ablakokkal, ahol nem kap enni."
Valóban. Szóval akkor kit szabad szerinted éheztetni, és kit nem?

"Az őrizetbe vételnél NINCS BÖRTÖN kaja, tudniillik nincs külön konyha."
Nagyon, nagyon rosszul tudod! Ha őrizetbe vesznek, kötelesek ellátni téged.
És mégis milyen külön konyháról beszélsz? :o))))))

Attilajukkaja 2017.07.31. 20:21:28

@ARABOKAT KIZÁRNI CEU t BEZÁRNI:
"Ez aljas ostoba HAZUGSAG, MELLEBESZELES, HAZUGSAG !!!"
Hú, de felizgatta magát valaki! Pedig ma csak hétfő van. :o)))

"Senki sem parszaz embertol fel, es MINDENKI TUDJA, hogy nem is errol van szo.
Hanem Europa altalanos megszallasarol, iszlamizalasrol, vagyis Europa es a nemzet allamainak MEGSEMMISITESEROL."
Wow! Armageddon? :o)))
Arról ugye tudsz, hogy már évtizedek óta legalább 40 ezer muszlimmal élsz együtt az országunkban?
Ja, hogy nem tudtad? Bocsika!

'Mindenki tudja, hogy nem magyarorszagi par ezer migranssal van a problema, hanem nyugateuropat magszallo 10 milliokkal."
10 milliókkal? Miért nem rögtön milliárdokat írsz. Kb ugyanannyi lenne a valóságtartalma.

"Nem a magyarorszagi 1200- at kell feltartoztatnunk, hanem Nemetorszagot, Franciaorszagot, Gorogorszagot, Olaszorszagot Svedorszagot elfoglalo 10-100 milliot."
Ügyes! A 100 millió már közelit ahhoz, amiért Habony is alkalmazna téged. De még egy kicsit pedáloznod kellene!

"a minket korulvevo orszagok kivetel nelkul iszlam orszagok lesznek, elsosorban a Nemetek es a Franciak, es AKKOR MAR NEM TUDJUK MEGVEDENI MAGUNKAT, AKKOR MAR KESO LESZ."
Húúúúú! :o)))))

"Magyarorszagot, Europat KIZAROLAG ITT ES MOST tudjuk megvedeni, mert 20 ev mulva mar remenytelen lesz."
Szerintem most tedd le azt a cigit. Tudod, nálunk még nem legális. Amúgy a paranoia gyógyítható!

Hozzászólok 2017.07.31. 20:31:02

@Fekete Pestis: a naiv tarsadalmak pofara fognak esni. Ez van. Meg bele is fognak dogleni.

John Nethem 2017.07.31. 22:02:18

@Attilajukkaja:

Nehogy már az őrizetes (max 72 órára vonható el a személyes szabadsága) mondja meg, mikor és mennyit akar kajálni.....

Egyébként az őrizetes is kap enni, de csak hideg élelmet. Nagy a valószínűsége, hogy a képregényhős is kapott, csakhogy neki nem volt megfelelő ( akár vallási okból sem), így aztán már a végeredmény az volt, hogy nem kapott. ( Meg mert ez így sokkal hatásosabb !! ) menekültek (főleg illegális) részéről nem ez lenne az első kis csúsztatás és hazugság.....

John Nethem 2017.07.31. 22:19:38

@Attilajukkaja:

Európa ma is, és régebben is MULTIKULTURÁLIS volt és ma is az. Sőt ! Magyarország is egy multikulturális társadalom a maga kisebbségeivel. Meg merem kockáztatni, hogy a jelenlevő fórumozók közül senki NEM ELLENZI ezt a multikulturalitást.
ELLENBEN !!!!!!!!! a PÁRHUZAMOS TÁRSADALMAT LÉTREHOZÓ multikulturalitás ellen bizony keményen fel kell lépni ! És ezt korunkban maga az ISZLÁM IDEOLÓGIA , annak minden mozzanata és célja. Tudniillik az iszlám célja egyértelműen a saját ideológiájának megfeleleő társadalom létrehozása MINDENHOL.

Van-e gondunk bármi is a kínaiakkal ?? gyakorlatilag semmi, pedig élik a maguk kultúráját, vallását stb. de BEILLESZKEDTEK a többségi társadalomba. ( Most az egymás közti leszámolásokról ne beszéljünk, mert az a magyar alvilágban is ugyanúgy zajlik..)
MIért is ? Mert a kínai alapvetően alkalmazkodó, toleráns, dolgos, és a magánélete nem rabja a világnézetének és vallásának.

Kb. 50 ezer muszlim vallású él Magyarországon. Szerintem ez a létszám ebből a vallásból egy felső határa a NYUGODT és KIEGYENSÚLYOZOTT társadalom meglétének. Ha ennél több lenne, netán nagységrenddel, a radikális szemlélet 3-5 százalékban megjelenne, így alsó hangon is 1500-2500, egy nagyságrenddel magasabban pedig 3000-5000 radikálist jelentene, első esetben 10-15 szalafistával, az utóbbinál pedig 30-40 szalafistával.

És ne legyen kétségünk afelől sem, amikor a ma kis, elszórt iszlám közösségekhez KELLŐ LÉTSZÁMBAN társulnak a többiek, kinek az oldalára fognak állni. A befogadó országok, vagy a saját hitbéli közösségeik oldalára . Mert a radikalizálódás ez elé a válaszút elé állítja őket. ÉS igen, lesznek olyanok (a békésebb muszlimok, akiknél csak a vallás a lényeg), akik inkább akkor tovább menekülnek egy másik, számukra biztonságot mutató országba.

John Nethem 2017.07.31. 22:34:42

@Attilajukkaja:

Európában 2010-ben a Pew Forum kutatása szerint 44,138,000 muszlim élt (ebből Európai Unió: 43%), ez Európa lakosságának 6%-a. Ez a szám 58,209,000-re fog nőni 2030-ra, ami 8%-át fogja majd kitenni a lakosságnak. Az ok egyrészt a Nyugat-Európa felé irányuló bevándorlás a muszlim többségű országokból, másrészt pedig a már letelepült muszlim közösségek magasabb termékenységi rátája az elöregedő európaiakéval szemben. Franciaország, Belgium, Ausztria és Svédország lakosságának kb. 10%-a fogja követni az iszlám vallást és az európai muszlimok 53%-a már az Unióban fog élni.

www.refteologia.sk/llikei.pdf

chrisred 2017.08.01. 04:31:31

@John Nethem: Akkor, ha jól értem az adatokat, akkor Európa muszlim vallású lakosságának nagyobb részét nem a bevándorlás adja, hanem a Balkánon és az Oroszországban évszázadok óta élő etnikumok

John Nethem 2017.08.01. 07:59:43

@chrisred:

Ez így van.

De mint jó előrébb írtam, ahol komoly vallási ellentétek szunnyadnak a mélyben, a nemzetiségi összetételek nem éppen előnyösek, ott CSAKIS AUTORITARIUS rendszerben lehet a társadalmat működtetni ( kivált Oroszország).
Az iszlám világban csak 4 olyan ország van, ami a nyugati értelemben véve demokratikus.
Bárhol a világban a kisebbség hatalma (Szíria: alaviták) vagy a magukat kimondottan demokratikusnak gondolt és hirdetett nyugaton a PC-re épülő liberálfasizmus elterjedése (ennek ellenére persze a nyugat még mindig közelebb áll a demokratikus berendezkedéshez) magától értetődően autoritarius valamilyen mértékben. Minél nagyobbak a mélyben szunnyadó ellentétek, annál erősebb kezek kellenek a rendszer összetartásához.

chrisred 2017.08.01. 09:31:51

@John Nethem: Az ázsiai nagy birodalmakat csak központosított autoriter kormányzat képes összetartani, ez egyszerű, szinte fizikai törvényszerűség. Egyébként nem is léteznének. Hogy aztán szüksége van-e világnak, és főleg az ott élőknek ezekre a birodalmakra, már más kérdés.

John Nethem 2017.08.01. 12:01:48

@chrisred:

A sima plebs, főleg a kevés intelligenciával rendelkező ( ahol az egyéni érdek és az egyéni boldogság elérése a társadalmi potenciában a közösségi érdek ellenében hat) csak ideig-óráig képes demokráciát fönntartani. Valamiképpen a különbségek előtüremkednek és a kiváltságosság elindítja a társadalmi rétegződést, osztályosodást, a "fönn" és a "lenn", a "belül" és a "kívül" dimenzóit. A vagyonfelhalmozás képességének mértéke lesz itt a mérvadó, és idővel a "fönn" határozza meg, hogy mit tehet a "lenn", ahol a "belül" a haszonélvező, és a "kívül" a megtűrt/kitaszított.
A demokrácia fönntartása gazdaságilag a legdrágább.
Egy demokráciában is képesek az emberek rosszul érezni magukat, mint ahogy egy autoriter társadalomban meg egy konkrétabb játékszabály betartása mellett nagyon is jól. Mint ahogy egy demokráciában is vannak autoriter hajlamú vezetők.
Ha viszont egy eleve AUTORITARIUS rendszerben a vezető tetteinek legalább 60%-a kimondottan közösségi érdek szerint való, már stabilnak mondható az a rendszer. Persze ilyen ember gyakorlatilag a történelem folyamán nem igazán volt.
Ugyanis minden rendszerben vannak olyan elemek, akiknek az adott játékszabályi keret túl szűk, így egyfolytában a "keretek" feszegetése folyik.

John Nethem 2017.08.01. 15:53:47

Ugyanez SOROS-nál is megjelenik.

Tudniillik mit is akar Soros és hogyan ??
Ő híve a törvényeknek, de csak úgy, ha ő azon kívül és fölöttük áll..... Esetleg ő alkotja őket, de semmiképpen sem úgy, hogy azok rá is vonatkozzanak.....

John Nethem 2017.08.01. 18:49:48

@Fekete Pestis:

Mondataidhoz jutott eszembe:

Herman Vuijsje, a „Korrekt Hollandia” c. könyvében a „politikailag korrekt” amsterdami földalatti vasút lezüllesztett állapotáról számol be. A város vezetői, a politikai korrektség jegyében megszüntették az „uralmi jellegű”, és az utasok önérzetét sértőnek minősített, jegykezelői, és a közvetlen ellenőrök állásait. Az eredmény: Az emberek fele ingyen utazik, tör zúz, az állomásokon, s az utazó kocsikban, az emberek másik fele, pedig tehetetlennek, és kiszolgáltatottnak érzi magát. (2) Különleges az is, hogy a gazdagok otthonait, hatalmas rácsok, és magánvállalatok állig felfegyverzett őrei védelmezik, addig a polgárok többségének közbiztonságát a politikai korrektség által feltételezett egymás iránti belátásra bízzák.
A politikai korrektség részletesebb meghatározása, és annak eredete

Amit ma politikai korrektségnek nevezünk, kezdetben egy fajta tréfának indult, és lényegében az is. Ennek ellenére nem ártalmatlan, sőt roppant komoly, és veszélyes. Azt is mondhatnánk, hogy halálosan veszélyes. A politikai korrektség az utóbbi száz év egyik legveszedelmesebb járványa, amelynek több tíz millió áldozata van, Oroszországtól,(Szovjet Unió) Kínáig, és Európában is. A politikai korrektség az ideológiák eleve zsarnoki mivoltának az elkerülhetetlen következménye. A politikai korrektség, annak összetevő elemeit, és történelmét tekintve, kulturális marxizmus. (3) A marxizmusnak ez a megváltozott formája nem az 1960-as évek, hippi kultúrájában, és háború ellenes egyetemista diák tüntetések korszakában gyökeredzik, hanem, sokkal előbb, az első világháború időszakához kötődik. A politikai korrektségnek a marxizmushoz való viszonya nem puszta hasonlóságon alapszik, hanem tényleges eseményekhez, és egyénekhez kötődik. A politikai korrektség fogalmának megalkotói, az elmélet marxi gyökereit a mai napig hangsúlyozzák.

A politikai korrektség a tartós hatalom biztosításának az eszköze. A kritikai elmélet célja egy nemzeti öntudatától megfosztott, hiányos műveltséggel rendelkező, nyelvében korlátozott, történelmétől, és kultúrájától elidegenített, egymástól elszigetelt, saját véleménnyel nem rendelkező embercsoport kialakítása. Az ideális politikailag korrekt viselkedés ezek szerint, a szűk hatalmi csoport üres jelszavainak vezényszóra történő ismétlése.
„De most már egészen más feladatok vannak”

A politikai korrektségnek nincs tényleges tárgya. A kisebbségeknek, a munkahelyeken, és a közéletben való arányos képviselete, és a sértő, és nyilvánvalóan kerülendő szavaknak a közhasználatból való kiiktatása minden további nélkül megvalósítható a társadalom általános gazdasági, és kulturális felemelkedésének keretében. A másokra nyilvánvalóan sértő kifejezések száma egy meghatározott időben egyetlen kultúrában sem több, mint tíz, vagy húsz szó. Mindennek ellenére, a politikai korrektség ma, a neoliberalizmus kulturpropagandájaként terjed világszerte.

John Nethem 2017.08.01. 18:59:23

No fene:
( Amíg Orbán ugrál, addig kígyót-békát kiabálnak, de ez így már mehet...... Ebből is látszik: a nyugat milyen kettősmércével mér...)

Törvényen kívülinek nevezte a Földközi-tengeri embermentést szabályozó magatartási kódexet elutasító nem kormányzati szervezeteket (NGO) Marco Minniti olasz belügyminiszter egy keddi interjúban, hangsúlyozva, hogy ezeknek az NGO-knak számolniuk kell a következményekkel.
Marco Minniti a Corriere della Sera olasz napilapnak azt mondta: "Nyilvánvalóan nem engedhetjük meg külföldi szervezeteknek, hogy ne alkalmazkodjanak a kormányunk által hozott és az Európai Unió által engedélyezett döntésekhez" - jelentette ki az olasz belügyi tárca vezetője. Hozzátette: az olasz hatóságok nem akadályozzák meg, hogy a magatartási kódexet elutasító NGO-k kikössenek az olaszországi kikötőkben, de az elutasításnak "következményei lesznek", például az NGO-hajók ellenőrzésének szigorításával.

Roberta Pinotti a bizottság előtti beszámolójában hangsúlyozta, hogy az olasz haditengerészet "líbiai missziójában" résztvevő két hadihajó eddig a 2015 márciusától a Földközi-tengeren operatív Mare Sicuro (Biztonságos Tenger) elnevezésű olasz műveletben szolgált. Tehát korábban is tengeri ellenőrzési tevékenységet végeztek a Líbia és Olaszország közötti tengerszakaszon. Újdonságot az jelent, hogy a két olasz hadihajó líbiai felségvizeken folytatja majd munkáját.
Az olasz védelmi miniszter hozzátette, hogy technikai-logisztikai misszióról van szó, amellyel az olasz haditengerészet a líbiai parti őrség munkáját segíti az embercsempészet megakadályozására, illetve a migrációs hullám megfékezésére. Az olasz haditengerészeti egységek semmilyen módon nem sértik meg Líbia szuverenitását, az olasz hadihajók a líbiai hatóságok igényei szerint végzik munkájukat a két ország közötti együttműködés jegyében - jelentette ki Roberta Pinotti.
A két olasz hadihajón összesen 700 olasz katona szolgálhat. A misszió nem jelent többlet kiadást, mivel a két egységet a Mare Sicuro keretéből irányítják át a líbiai partokhoz.

chrisred 2017.08.02. 05:41:46

@John Nethem: Elméletként még akár igaznak is hangozhatna, de a gyakorlatban a sima plebs is a lábával szavaz, hogy az autoriter (vagyis hierarchikus) és a demokratikus (egyenlő jogokra épülő) rendszerben akar-e élni. A középkori Európában a jobbágyok a városokba akartak menni, és nem fordítva. A múlt században az Osztrák-Magyar Monarchia alattvalói, a Horthy-féle királyság zsellérei vagy a népköztársaság munkásai Amerikába mentek/disszidáltak szabad polgárnak és nem fordítva. Most a Kelet-Európában újra épülő-szépülő illiberális államokból Európa nyugati felébe vándorolnak és nem fordítva.

chrisred 2017.08.02. 05:48:04

@John Nethem: Hogy jött ez le neked? Pont arról van szó, hogy az olasz kormány egyeztet a civil szervezetekkel, ellentétben a magyar módszerrel.

chrisred 2017.08.02. 05:53:36

@John Nethem: Amit manapság PC módon politikai korrektségnek neveznek, azt régen úgy hívták, hogy "jó modor", vagy hogy "volt gyerekszobája". Nevén nevezték a gyereket. Akinek a viselkedésében az illem és a tisztelet minimális szinten sem jelent meg, azt kinézték az úri társaságból, magyarán a közéletben sem vehetett részt.

John Nethem 2017.08.02. 07:42:33

@chrisred: És szerinted miért ? csak a szabadságért vagy a jobb megélhetésért ?
Ha Magyarországon másfélszer annyi lenne a kereset, de autoriter, gondolod hogy nem fordított lenne az emberáramlás ? Ugyan már ...... A középkorban sem szólt másról a dolog. Épp magad írtad le: zsellér... tehát a lecsúszottak....
Ma is számos eset van, amikor már gazdaságilag megéri visszajönni.. Nyilván a hierarchiának is szerepe van abban, ha valaki elmegy, de nem annyira, mint ahogy felnagyítják. A felnagyítással csak megerősítik az elhatározásukat és igazolják tettük helyességét arra hogy külföldre mennek.

A helyzet a brexitte viszont megint változik: hataratkelo.blog.hu/2017/08/01/mintha_sosem_fogadtak_volna_be_igazan

John Nethem 2017.08.02. 07:45:14

@chrisred: Ott van leírva: törvényen kívüliek azok az NGO-k , akik nem tartják be az olasz törvényeket. És nem a kormányzat fog hozzájuk igazodni, hanem az NGO-knak kell a törvényekhez. Ha pedig nem teszik, akkor viseljék a következményeket.

John Nethem 2017.08.02. 08:19:01

@chrisred:

Valami köze ugyan van egymáshoz, de a PC-nek egyáltalán nem a jó modor az őse....
Az ILLEM (kvázi jó modor) , az ETIKETT , illetve a PROTOKOLL együttese szabályozza le (persze koronként változóan, de egymásból eredően) a társadalmi együttélés viszonyait.

A PC azért veszélyes, mert alapból kirekesztő, és eleve arra törekszik: mindig keres magának egy olyan célpontot, amit támadhat, mert ez élteti.

Itt egy jó összefoglaló róla:
www.vilaglato.info/a-multikulturalizmus-mint-halalkultusz-es-potvallas/

John Nethem 2017.08.02. 10:26:39

Ez utolsót nem ide számtam. véletlenül került ide.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.08.02. 13:42:20

@chrisred: Már elnézést ,de ez nettó hülyeség. A jó modor és a politikai korrektség azonosítása csak a ti fejetekben létezik, és ezt próbáljátok -egyre szerényebb sikerrel-ráerőltetni a többségre.
Mitől lenne jó modor az, hogy egyesek a pc-re hivatkozva megpróbálják elhazudni, elbagatellizálni a migránsokhoz köthető bűncselekményeket, de még akár azt a nyilvánvaló tényt is, hogy az illegális migránsok körében 70 % körül van a fiatal, 40 alatti férfiak csoportja.

Roan 2017.08.02. 15:52:03

@BéLóg: Ez nem akarás kérése. Az állami feladatok között (EU-tól függetlenül) amúgy is szerepel a kérelmek elbírálása, és ezalatt a kérelmező ellátásának (étel, fekhely, gyógyszer, orvos, stb.) biztosítása, ez akkor is így van, ha te nem akarod :)

John Nethem 2017.08.02. 15:53:07

És egy nagyon friss adat:

mi az EU előtt álló aktuális kihívásokat illeti, a válaszadók most elsőként a terrorizmust említik (44%, +12 százalékpont 2016 ősze óta).

A bevándorlás, ami 2015 tavasza óta a legaggasztóbb jelenségek közé tartozott, most a második leggyakrabban említett kihívás (38%, -7 százalékpont), messze megelőzi a gazdasági helyzetet (18%, -2 százalékpont), a tagállamok államháztartásának állapotát (17%, nem változott) és a munkanélküliséget is (15%, -1 százalékpont).

21 tagállamban vélik úgy, hogy a terrorizmus a legaggasztóbb probléma az EU számára, míg 2016 őszén ez csak egyetlen országról volt elmondható.

Portugália és Svédország kivételével minden országban a terrorizmust és a bevándorlást említik a legnagyobb kihívásként.

A tavaszi Eurobarométer
A 2017. tavaszi "Standard Eurobarométer felmérés" 2017. május 20. és 30. között folytatott személyes beszélgetések formájában készült. Az uniós tagállamokban és a tagjelölt országokban összesen 33 180 válaszadó vett részt a felmérésben.

Roan 2017.08.02. 15:57:41

@Hozzászólok: Ez nem személyes akarás kérdése. Ez kb. olyan hozzászólás volt, hogy nem értem, miért vonják le a fizetésemből az adót, szeretném én eldönteni, mire költi az állam. Az államközi szerződések (ilyen pl. az EU-tagság) járnak előnyökkel (támogatás) és hátrányokkal is. Szerintem örüljünk, hogy a kutya nem akar itt maradni, és csak 1200 elbírálási kérelmet osztottak ránk, ami könnyen teljesíthető.

John Nethem 2017.08.02. 16:44:42

@Roan:

Nem egészen.
Tudniillik az egész ELOSZTÁSI mechanizmus akkor került előtérbe, amikor már a nyugat (eléggé el nem ítélhető módon és DILETTÁNSSAN !!! ) már nem tudott mit kezdeni a náluk fölhalmozódó menekültekkel, akikről már az elején ELEVE TUDNI LEHETETT hogy 60-70 % NEM LESZ JOGOSULT a státuszra, kvázi GAZDASÁGI MENEKÜLT.
Erre találták ki, hogy akkor nosza, osszuk szét a "magunk alá csinált" dolgot.....

Roan 2017.08.02. 16:46:28

@eßemfaßom meg áll: Idézek a BMBAH honlapjáról "A menedékkérelmet személyesen kell benyújtani a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalnál. Nincs lehetőség arra, hogy meghatalmazott útján kérjen valaki menedékjogot." - tehát, ha valaki papírok nélkül jön, valahogy el kell jutnia a hivatalig, hogy beadhassa a kérelmet, tehát igen, papírok nélkül fog áthaladni a határon. Az sincs benne, amit sokan emlegetnek, hogy a szomszédos országra vonatkozik, mert az egy nettó hülyeség.
Több határon jön át: ezzel kapcsolatban már benne van, hogy sokan a rendszert használják ki, ami részben valóban illegális, részben viszont érthető is. Őszintén: ha Magyarország háborús terület lenne, és csak kelet felé lehetne menekülni, 2-3 évnyi tétlen várakozás után egy ukrán menekülttáborból te hová mennél, ha valamit kezdeni akarnál magaddal? Németországba, Angliába? Vagy csak ülnél, és néznéd, ahogy a gyerekeid egy menekülttáborban nőnek fel, otthon, iskola nélkül? Én tuti a nyugaton élő rokonokhoz, barátokhoz mennék, ami nem legális, de érthető.
A jelenség tehát létezik, és kár azon rugózni, hogy hány országon jött át, a lényeg, hogy sokan vannak, és Németországba, Svédországba tartanak, gyakran Magyarországon keresztül. Be lehet csukni a szemünket, és lehet azon hőbörögni, hogy takarodjanak haza, de ettől a probléma nem oldódik meg. És nem, nem lehet legéppuskázni sem őket a határon, vagy nem biztosítani a menekültkérelem lehetőségét, mint amit sokan vizionálnak, ugyanis a játékszabályokat betartva kell mozognunk.

John Nethem 2017.08.02. 17:00:52

@Roan:

Lehetőség van arra, hogy a külföldi a kérelmét Magyarország területére történő beléptetés előtt, az úgynevezett tranzitzónában nyújtsa be. Jelenleg négy határátkelőhelyen, Tompán, Röszkén, Beremenden, valamint Letenyén található ilyen tranzitzóna.

Második eshetőség, hogy a már külföldön élő rokon MEGHÍVÓLEVELÉVEL elintézi a közvetlen beutaztatást, és igazolja a létfenntartás anyagi hátterét... No persze ha az a rokon is már/még illegálisan van az adott célországban, akkor ne várja senki, hogy a hatóság a tenyerén fogja hordozni.....

Roan 2017.08.02. 18:25:19

@John Nethem: Mondjuk a tranzitzóna - a jelenlegi formájában - erősen kérdőjeles, hogy biztosítja-e az alapvető jogokat.

Roan 2017.08.02. 19:23:59

@EU zászlót mindenhova!: Ja, ha ez neked nem mond semmit, akkor nincs miről beszélgetni, további jó szórakozást kívánok.

Roan 2017.08.02. 19:31:48

@John Nethem: Ha 60-70 % nem jogosult, akkor miért kell izgulni? Hazaküldik őket, és kész. Ugyanis az elosztás az elbírálási kérelmet is magába foglalja, tehát Magyarországnak 1200 kérelmet kell elbírálnia, és aki megfelel, befogadni (a menekült státuszt 3 évente vizsgálják felül, tehát még csak nem is örökre).

John Nethem 2017.08.02. 20:08:27

@Roan:
Ennyire naív vagy ??

NEM TUDJÁK őket hazaküldeni . Amint megneszelik, hogy elutasították a kérelmüket, felszívódnak, eltűnnek a hatóság szemei elől. Vagy ha fönnakadnak, akkor azt hazudják, hogy otthon, a hazájukban gyilkoltak, és halálos ítélet vár rájuk.... ENNYI. ÉS persze még ott vannak a Helsinki Bizottság típusú ügyvédi közösségek, akik a jogi kiskapuk minden eszközével megpróbálják szabotálni az egész visszatoloncolási mechanizmust.

De előrébb már megírtam, miért nem.
Mert most 1200, jövő hónapban 3000, azt követően 5000 és ki tudja hol áll meg a dolog.

De itt megnézheted, ma összesen mennyi HIVATALOS menekült, menedékes és oltalmazott él Magyarországon. 2013-tól vannak adatok, az oszlopokat össze kell adni, és megkapod a végeredményt.
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_wnvn001.html

John Nethem 2017.08.02. 20:16:39

@Roan:

Hm...
Szerinted milyennek kéne lenni egy tranzitzónának ? No persze én is el tudnék képzelni egy Grasham four seasons szintű ellátást...... mi az hogy !! Sőt, menekültként MEGKÖVETELNÉM....
Semmivel sem rosszabb a tranzitzóna , mint amit az EU előír, és mint amilyenek az olasz vagy görög hotspotok.
www.eca.europa.eu/Lists/ECADocuments/SR17_6/SR_MIGRATION_HOTSPOTS_HU.pdf

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.08.02. 20:22:23

@Roan: Egy-bármely irányba is -zárt zóna eleve nem passzol semmiféle alapvető joggal az EU felfogása szerint. De miért lenne ez baj? Mutatis mutandis-modom mégegyszer..

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.08.02. 20:39:45

@John Nethem: Németországban pl. vannak tartományok, amelyek egyszerűen megtagadják a szövetségi parlament által hozott visszatelepítési döntéseket.( Ha már a jogkövetésnél tartunk..)

John Nethem 2017.08.02. 20:45:59

@EU zászlót mindenhova!:

Nem is csodálkozom rajta. Elvégre ha már demokrácia, akkor a népek életét TARTÓSAN BEFOLYÁSOLÓ tevékenységekhez minimum ki kellene kérni a szavazópolgár véleményét.......

chrisred 2017.08.03. 05:27:31

@John Nethem: Nem értem, hogy a link hogy jön a témához, tisztában vagyok azzal, hogyan működnek a szekták. Mondjuk Magyarországon a leírt tünetek inkább a Fidesz szektásodásánál jelentkeznek.

chrisred 2017.08.03. 05:32:44

@EU zászlót mindenhova!: Igen, ez a hozzászólás is jól mutatja, hogy manapság a jó modor egyre kevesebb ember fejében létezik. Ha valami, témától teljesen független gumicsontot (második bekezdés) be akarsz rángatni a beszélgetésbe, kezdj új gondolatsort, és ne csinálj úgy, mintha mások érveire reagálnál. Mivel nem azt tetted.

chrisred 2017.08.03. 05:36:53

@John Nethem: A meghívólevél mint jogintézmény nem a menekültügyi eljárásokhoz tartozik, hanem a bevándorlási ügyintézéshez.

John Nethem 2017.08.03. 18:58:02

@chrisred:

No és ? Mi a gond ? Aki alapból menekült, hivatalosan nem lehet bevándorló ? Egyáltalán nem zárja ki a kettő egymást. Sőt !!! Hiszen a JÓMÓDÚAK elejétől így csinálják. Kvázi menekültek, de hivatalos migrációs vonalon oldják meg, ezért gyakorlatilag kikerülik az embercsempész útvonalat, és rendszerint egyenesen bejutnak a kiszemelt országba. Ha még ottani segítségük is van ( akár meghívólevél, anyagi kezesség stb. ) akkor gyors a bevándorlás.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.08.03. 19:32:16

@John Nethem: Ez miért lenen a "népek életét tartósan beolyásoló bla-bla". Egyszerű rendészeti kérdés..

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.08.03. 19:34:18

@chrisred: Már ne haragudj, de ha a vendég az asztal közepére szarik, és nem veszel róla tudomást, az nem jó modor, hanem ostobaság..

John Nethem 2017.08.03. 19:55:28

@EU zászlót mindenhova!:

Milyen igaz !!!

Talán ezért is csaptak le az olasz hatóságok az első olyan (német) NGO-s hajóra, és elkobozták , ami konkrétan összejátszott az embercsempészekkel. Ez a magatartás úgyszintén embercsempészetben való közreműködést, és az illegális határátlépés elősegítésének bűntettét jelenti.
Remélni lehet, nem ez lesz az első.

chrisred 2017.08.04. 05:19:23

@John Nethem: Természetesen nem kizárt, hogy valaki jogosult lenne menekült státuszra, mégis a bevándorlást választja, ettől függetlenül ez két különböző jogcím. Mintha egy 65 év feletti nyugdíjas, aki ingyen utazhatna, mégis buszjegyet vesz. Ha neki így kényelmesebb, miért ne? De ez a többi nyugdíjast semmiben nem érinti.

chrisred 2017.08.04. 05:34:57

@EU zászlót mindenhova!: Magától értetődik, minthogy az is, hogy a jó modorral kapcsolatos elvárásait mindenki elsősorban magán teljesítse, és csak aztán másokkal szemben.

John Nethem 2017.08.04. 07:33:04

@chrisred:

Természetesen .
De ha valaki nem akar a mindenfajta ember tömegével mozogni, embercsempészekre bíznia magát, kukoricásban aludni, akkor egyértelműen a kapcsolatait fogja felhasználni.
Ez ugyanígy volt régen is, a történelem bármilyen háborús viszonyában. Legelőször a főúri réteg és az "iparmágnások" szoktak lelépni, majd őket követi a jómódú középosztály. A TÖMEG pedig gyalog, és jobbára megkésve , már a konkrét veszélyek által fenyegetve kel útra.

John Nethem 2017.08.04. 09:28:45

@chrisred:

És a nyugdíjas példádra reagálva: Igen, viszont ha vesz jegyet a nyugdíjas, máris senkinek semmi köze ahhoz, hány éves egyáltalán.... Magyarán bizonyos dolgok firtatásához már akkor senkinek nincs semmi köze, sem joga.....

John Nethem 2017.08.05. 10:03:29

@chrisred:

Az "Orbáni" oligarcha-szerveződés NEM SZEKTÁSODÁS. Az csak sima gazdasági bűncselekményt merít ki. Semmi köze a "'szekta" klasszikus és mai értelmezéséhez.
Mert akkor az értelmezésed szerint mindenre rá lehetne húzni a szekta kifejezést.

A PC ABÚZÍV, DESTRUKTÍV szemléletté változott az idők folyamán, és alapvetően KIREKESZTŐ. De mivel magának vindikálja azt a jogot, hogy ő határozza meg mi a "jó" és mi a "rossz", ezáltal saját magát abszolutizálta, ahol a kérdés föltevése, és a PC kritikája is "bűn", és a megbélyegzést, a kirekesztést vonja magával. Ebben pedig elképesztően azonos az iszlám vallással (bármilyen kritika tilos, a vallás dogmáinak megkérdőjelezése tilos stb...).

chrisred 2017.08.06. 08:17:32

@John Nethem: Nem erről van szó. Amikor a Hit Gyülekezetéről van szó, senki sem Németh Sándor és belső köreinek viselkedéséről beszél, hanem amit a Vidám Vasárnapokon lát. Ugyanez a jelenség mutatkozik a Fidesz hívek valósággal kapcsolatos hozzáállásánál is. Azok az elemek, amik az általad belinkelt cikk felsorolásában szerepelnek.

A PC-ről ismételten: "...a kifejezés első tagjából képzett másik szó, az angol politic "személyre, ill. viselkedésre vonatkoztatva jelent körültekintőt, megfontoltat, de ügyeset, ravaszt is.", és ezek alapján a magyar kifejezést tévesen félrefordítás...".

John Nethem 2017.08.06. 08:30:55

@chrisred:

Nyilvánvalóan mindenhol vannak fanatikusok, elvakultak, bigottak , az ember befolyásolhatósága szerint. Minél több az érzelmileg labilis ember, annál jobban növelhető ez a tábor.

"PC"=
Az angol kifejezés amerikai közvetítéssel terjedt el a világban. Magyar nyelvi környezetben azonban figyelembe kell venni, hogy az angol „political” szó ennél a kifejezésnél politikus jellegűt jelent, azaz nem pártpolitikai, hanem össztársadalmi értelemben vett korrektséget.

chrisred 2017.08.07. 06:08:26

@John Nethem: Alapvetően megkülönböztethető kiindulási pont, hogy egy közösség kialakításakor a tagoktól értelmi alapú (lényegben érdektől függő) kapcsolatot vagy érzelmi azonosulást várnak el. Az ember a munkáltatójával jellemzően érdekkapcsolatban áll, míg a kedvenc futballcsapatának érzelmi alapon szurkol. A magyar közélet leginkább a 2000-es évek közepétől érzelmi alapon működik, ezért az a politikai erő a legsikeresebb, amelyik az általad leírtak közül a legtöbbet képes összegyűjteni.

Tulajdonképpen ugyanarról beszélünk, nem politikai, hanem társadalmi jelenségről, nyilvános viselkedésről. Mittudomén, ha valaki enged maga elé besorolni egy kocsit a másik sávból, pc módon viselkedik, mert nem kötelező megtenni, de vannak íratlan viselkedési minták a közúti közlekedésben, amihez szokás alkalmazkodni.

John Nethem 2017.08.07. 10:39:02

@chrisred:

Többé-kevésbé :-)

Írtad:
"Mittudomén, ha valaki enged maga elé besorolni egy kocsit a másik sávból, pc módon viselkedik, mert nem kötelező megtenni, de vannak íratlan viselkedési minták a közúti közlekedésben, amihez szokás alkalmazkodni."

Hm... Nem így látom. Ez sima udvarias viselkedés (Részben a KRESZ-ből adódó) kicsit érdekből való is: hiszen legközelebb ő szorulhat rá, hogy besorolhasson..., vajmi köze a PC-hez. A PC (és követője) ELEVE KIREKESZTŐ (nem egy esetben "eretneküldöző") , mivel alapból a dolgok-események fölött állónak gondolja magát.
Az íratlan viselkedési minták döntő többségükben ÉSZSZERŰ, KITAPASZTALT dolgokból kialakult "szokások".

chrisred 2017.08.14. 05:48:06

@John Nethem: Nem, éppen arról van szó, hogy konkrét előnyt nem szerez az ilyen magatartással, mert igen kicsi az esélye, hogy pont az fogja őt majd máskor engedni besorolni maga elé, akivel szívességet tesz. Inkább arról van szó, hogy minél általánosabb az ilyen viselkedés, annál valószínűbb, hogy vele szemben is gyakorolni fogják. Vagyis ahogy a pc fenti kategorizálásánál le volt írva: "...a kifejezés első tagjából képzett másik szó, az angol politic "személyre, ill. viselkedésre vonatkoztatva jelent körültekintőt, megfontoltat, de ügyeset, ravaszt is."

John Nethem 2017.08.27. 00:10:19

@chrisred:
"..Nem, éppen arról van szó, hogy konkrét előnyt nem szerez az ilyen magatartással, mert igen kicsi az esélye, hogy pont az fogja őt majd máskor engedni besorolni maga elé, akivel szívességet tesz..."

A körkörös-szivesség a lényeg. Minél többen teszik meg, annál nagyobb a példa jobbító hatása. Mivel ez nem előírás, nyilván lesznek ebból kilógók, egyoldalú haszonélvezők (ők elvárják hogy mások beengedjék, de ő maga soha).

A PC annyiban más, hogy ő DIKTÁLNI akar egy ELVET, és azonnal KIREKESZT, ha vele nem egyezőt talál.

chrisred 2017.08.28. 05:43:21

@John Nethem: Vagyis a PC egy olyan körkörös szívesség, ahol nem lehet büntetlenül kilógni.

John Nethem 2017.08.28. 10:12:47

@chrisred:

Tévedsz !
a PC nem "szívesség", hanem DIKTÁTUM.
süti beállítások módosítása