B1 blogcsalád



Megint előkerült a nokiás doboz ügye, az ügyészség harmadszorra is ráfordulhat Hagyóékra

2017. július 21. - Spectra

Szegedi Fellebviteli Főügyészség pedig egy alaki hibáktól hemzsegő indítványában kezdeményezte, hogy nyomozzák újra teljesen elölről, immár harmadszor a nokiás doboz meséjét. Ha az indítványt elfogadja a Szegedi Ítélőtábla, akkor abszurd módon ez már a harmadik nyomozás lenne ugyanabban az ügyben.  

fsd.jpg

Megszólaltatták a volt Synergon-vezért a nokiás doboz sztorival kapcsoltban. Lazarovits Márk, az MVMI Informatikai Zrt újdonsült vezérigazgatója már 7 éve pontot rakhatott volna a nokiás doboz ügy végére. Megmagyarázhatatlan módon azonban az eljárás 30 hónapja alatt sem a rendőrség, sem az ügyészség nem terjesztette ki a nyomozást a Synergon egykori fejesre, és egyetlen egyszer sem hallgatták ki.

Miért kellett volna kihallgatnia Lazarovitsot?

A BKV egykori vezérigazgatója, Balogh Zsolt - azóta sokszor visszavont - vallomásában arról beszélt, hogy a Synergon egy 300 milliós szoftverlicenc-szerződés „jutalékát”, 30 millió forintot rajta keresztül akart eljuttatni Hagyó főpolgármester-helyetteshez. Ebből a célból Lazarovits Márk, a cég akkori vezérigazgatója állítólag egy nokiás dobozt adott át neki, benne 15 millió forinttal 2009-ben. Míg a 2008-as 15 milliót Lazarovits maga juttatta el Hagyóhoz.

Ironikus módon most pont a nokiás dobos mese elterjesztésében aktív szerepet vállaló HírTV segít Hagyó tisztázásában. Telefonon kérdezték Lazarovitsot a volt főpolgármester-helyettessell való kapcsolatáról. Lazarovits pedig 7 éve először adott interjút:

– A Hagyó úrral való kapcsolatát nem firtatták-e, amikor megtörtént a kinevezése?
– Nem firtatták, illetve nem volt kapcsolatom Hagyó úrral.
– Nem volt kapcsolat?
– Nem volt.
– És akkor a mai napig sincsen.
– Nem, soha életemben nem volt.
(Lazarovits Márk vezérigazgató, MVM Informatika)

Lazarovits tehát megerősítette azt, amit Hagyó már évekkel ezelőtt mondott: „Én a Synergon Zrt. vezetőjét, akitől 2008 év folyamán állítólagosan pénzt vettem át, és akit, mint utóbb a nyomozati iratokból megtudtam, Lazarovits Márknak hívnak, nem ismerem”

Az interjú apropója egyébként Lazarovits kinevezése volt, az ő karrierét ugyanis nem hátráltatta az BKV-ügy. Korábban már beszámultunk arról, hogy amíg Hagyóék a másodfokú tárgyalásokra készülnek, a BKV-ügyből kimentett egykori Synergon-vezér az MVMI Informatikai Zrt. vezérigazgatója lett.

Szegedi Fellebviteli Főügyészség pedig eközben egy alaki hibáktól hemzsegő indítványában kezdeményezte, hogy nyomozzák újra teljesen elölről, immár harmadszor a nokiás doboz meséjét. Ha az indítványt elfogadja a Szegedi Ítélőtábla, akkor abszurd módon ez már a harmadik nyomozás lenne ugyanabban az ügyben.  

Hiába vonta vissza Balogh Zsolt a korrupciós pénz átadásáról szóló hazugságát, hiába állapította meg a bíróság, hogy nem létezett a nokiás doboz, hiába mentette fel a bíróság Hagyót a nokiás doboz vádpontban, hiába állítja Hagyó és Lazarovits is, hogy nem is ismerték egymást. A hatóságok most újra vizsgálódni kezdenek, a korrupció jelképévé vált nokiás doboz pedig így harmadszor is hazugságra alapozott kampánytémává válhat.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr412677015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morph on deer 2017.07.21. 21:35:47

Csak frissitésről van szó, semmi kétség!

Ugyanis megint kijött a Nokia 3310-es rondaság, és most már szines a képernyője, meg minden, az ügyészség meg nyilván tisztázni akarja, mi lehet Hagyó szerepe az ügyben, tekintve, hogy őt még egy régebbi Nokiához tartozó doboz miatt vádolták meg..!

Gondolom van új doboz is, tehát teljesen indokoltnak lászik az új(abb) eljárás.
Khmm... ;)
süti beállítások módosítása