B1 blogcsalád



Hazudott Szeszták Miklós az úszó vb-ről és csúnya dolgok derültek ki

2017. július 11. - Mr Flynn Rider

Nem elég, hogy ötszörös áron rendezi Magyarország a pénteken kezdődő vizes vb-t, de komoly biztonsági lyukra és törvénytelenségekre bukkant az Index a vizes vb-vel kapcsolatban.

sesztak_miklos.jpg

Az esemény szervezőit eddig is sok kritika érte a több mint 130 milliárd forintra emelkedett költségek miatt. (A Portfolio arra hívta fel a figyelmet, hogy Mexikó azért lépett vissza a szervezéstől, mert már a 100 millió dolláros, tehát mintegy 27 milliárd forintos költségeket is sokallta.) Az Index cikke szerint akár nettó 30 milliárd forintnyi olyan "rejtett költség" is lehet, ami nem jelent meg a büdzsében, nem írtak ki rá közbeszerzést, így a bruttó költség már 170 milliárd felett járhat.

Jogos kérdés, hogy ebből legalább valamennyi visszajön-e. Seszták Miklós elmondása szerint a szervezőbizottság mintegy 7-10 milliárd forintos közvetlen bevétellel kalkulált, ehhez jönnek még a közvetett bevételek, mint például a szurkolók költései, a felpörgő turizmus vagy a szállodákban eltöltött vendégéjszakák.

Seszták miniszter úr ugyan azt mondta a Lokálnak, hogy az úszó vb minden költése publikus,de úgy tűnik, hazudott. Az Index számos rejtett tételre bukkant, amik kimaradtak a végső költségvetésből:

  • a tévés közvetítéséhez szükséges technológiai feltételek – mint a világítás – megteremtésére vonatkozó tételek;
  • az internetes kapcsolat kiépítéséhez szükséges beruházások;
  • a rendszer működtetéséhez szükséges szoftveres háttér kiépítése;
  • a részvevők digitális eszközökkel való kistafírozása (laptopok, mobilok). 

A lap szerint ugyanakkor ezek jelentik az egyik legnagyobb kiadás az egészben, ami kb nettó 30 milliárd forintot tesznek ki. Ennek a szerződésnek a nagy részét az Antenna Hungária (AH) kapta meg, illetve az alvállalkozóik.

Itt fordul áll a történet csúnyába: egyrészt nem volt se nyilvános, se meghívásos közbeszerzési pályázat, ami teljesen törvényellenes, hiszen közpénzről van szó.

A másik csúnyaság, hogy az AH-val leszerződő cégek kicsodák-micsodák - és mit csinálnak.

  • az egyik céget Seszták Miklóshoz lehet kötni, ez a a Ramiris Europe Kft., a hardverszállító;
  • a Frank Digital a kormányközeli exmédiamogul, Száraz István cége volt egészen mostanáig, ők a mobilappot fejlesztik,

A WandaFi épti ki az ingyenes wifit az úszó vb helyszínein, a kazah cégről kiderült, hogy

adatokat gyűjtenek azokról, akik fellépnek erre az ingyen wi-fire.

Csak Facebook-, Twitter- vagy Instagram-profillal lehet majd felcsatlakozni, a program minden adatot beszív a profilunkból, és elemzi azokat. Amikor pedig legközelebb belépünk, frissíti az új információkkal az adatbázist.

A szoftver saját reklámfilmje szerint minderre azért van szükség, hogy például a kedvenc sütijükkel lehessen jutalmazni azokat, akikről a szoftver kimutatja, hogy törzsvendégek. Kérdés viszont, hogy erre mi szükség lesz egy városi ingyenwifin. 

A másik cég, a Maksatpro orosz, ők szó szerint mindent tudni fognak arról, mi történik az úszó vb-n. Az Audik navigációs szoftverét szállítják. Az interneten elérhető adatok szerint a szoftvert Kazanyban fejlesztette egy fiatal vállalkozó. A honlap alapján egyfajta sportszervezési-logisztikai szoftvernek tűnik, ami kezeli egy esemény résztvevőinek regisztrációját, érkezését, indulását, szállását, kiküldi a szükséges körleveleket, összerendezi az önkénteseket a feladatokkal, és így tovább.

De mindez idáig titkos volt és az Index információit nem nagyon erősítették meg.

(Az Együtt felszólítja a Fidesz-kormányt, hogy azonnal számoljanak el a vizes világbajnokság eltitkolt költségvetésével. Juhász Péter a Klubrádiónak azt mondta, feljelentést tesznek az ügyben.)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8112656909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

emmersson 2017.07.11. 13:31:09

Az ég kék, a fű zöld, hazudott Szeszták Miklós...

Bambano 2017.07.11. 14:29:42

mi ez az őrület, hogy állandóan orosz cégekbe botlunk olyan területeken is, amikre vannak magyar megoldások is?

remélem az adatvédelmi törvény megsértése miatt ülni fog pár illetékes.

szemétpasi 2017.07.11. 14:47:01

@Bambano: Mert megy a puncsolás a ruszkiknak. Gondolom már előre elindul a mindenféle pénzek visszacsepegtetése. Paks direkt és indirekt módon is nagyon sokba fog kerülni az országnak.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.07.11. 14:47:27

"nem közgyűlés volt"
"oszt' jó napot!"
"csak!"
"sorossorossorossorossorossorossorossorossorossorossorossorossorossorossorossorossorossorossorossorossorossorossorossorossorossorossorossorossorossorossorossorossorossorossorossorossorossorossorossorossorossorossorossorossorossorossorossoros"
"elmúttnyóccévelmúttnyóccévelmúttnyóccévelmúttnyóccévelmúttnyóccévelmúttnyóccévelmúttnyóccévelmúttnyóccévelmúttnyóccévelmúttnyóccévelmúttnyóccévelmúttnyóccévelmúttnyóccévelmúttnyóccévelmúttnyóccévelmúttnyóccévelmúttnyóccévelmúttnyóccévelmúttnyóccévelmúttnyóccévelmúttnyóccévelmúttnyóccévelmúttnyóccév"
;-)

Bambano 2017.07.11. 14:48:08

@szemétpasi: annál nagyobb kárt, minthogy egy csomó személyes adat kikerül orosz kézbe, nem tudok elképzelni.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.11. 14:49:57

Szerintem az egész VB kódolt antiszemitizmus, Zorbán a Dunába lövésre akar az egésszel asszociálni.

Kivlov 2017.07.11. 14:51:54

csak egyszer próbálnátok meg örülni az ország sikerének, retkek...

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.11. 14:54:59

Arról nem is beszélve, hogy a cigány Zorbán diktátor direkt azért az izraeli zászlóból csinálta a formaruhát, hogy ezzel leplezze fasiszta antiszemitizmusát!

chrisred 2017.07.11. 15:07:35

@Kivlov: Oroszország informatikai sikereinek?

Kivlov 2017.07.11. 15:10:56

@chrisred:
Annak, hogy milliók nézik majd, hogy ebben a ki országban milyen rendezvény van.

chrisred 2017.07.11. 15:17:01

@Kivlov: Látnak egy szabvány 50 méteres medencét. Én legalábbis minden úszó világversenyből ennyire emlékszem. Jó, a kínaiak odavannak a műugrásért, ők talán felkelnek hajnalban megnézni a Parlamentet.

Kivlov 2017.07.11. 15:19:40

@chrisred:
Te lehet.
De pl a yenkik legalább megnézik a térképen hol van BP, meg mi az a Magyarország.

chrisred 2017.07.11. 15:25:14

@Kivlov: Pedig illene tudniuk, hiszen ebben a városban született a világ legbefolyásosabb milliárdosa. (Aki nem Bill Gates.)

Janossz 2017.07.11. 15:30:19

@Kivlov: "a yenkik legalább megnézik a térképen hol van BP, meg mi az a Magyarország. "
És utána váltanak jegyet a Bahamákra. Tiszta haszon.
Majd megírják a szemét liberális lapok a helyszíni élményeiket, és felpörög tőle az idegenforgalom, mi?
Last minute Akció! Ülj a metróra, amíg egyben van!

Netuddki. 2017.07.11. 15:35:48

@Kivlov: Nyugtával dicsérd a napot tolvaj fideszes! Nagyon remélem, nem kell a végén (kínosan) röhögni rajtatok, hogy még egy ilyen eseményt se tudtok megrendezni!

Kivlov 2017.07.11. 15:46:56

@Netuddki.:
Ha nem is tudják, legalább megpróbálják.
Ellentétben veletek, károgó magyarellenes retkekkel.

Stenonis 2017.07.11. 15:47:40

@Kivlov:

Ugye te is emlékszel arra, hogy melyik város rendezte a hárommal ezelőtti vb-t :)
Na pontosan ennyi reklámértéke van.

Különösen az a vicces, hogy a megnyitóra és a záró rendezvényre kibaszunk több, mint 3 milliárd forintot és csak az M4 Sport közvetíti.

Kivlov 2017.07.11. 16:07:09

@Stenonis:
Nem a reklámérték a lényeg. Ha reklámozni akarnak, akkor megcsinálják direktben. ennyi.

Névery Tibor 2017.07.11. 16:10:06

És még ez a társaság akart olimpiát rendezni. A gatyánkat is ráfizettük volna. Nem a résztvevő sportolók és a szurkolók tehetnek ezekről a botrányos dolgokról. Azért drukkolok, hogy a versenyek tiszták, politika mentesek legyenek, a versenyzőkön biztosan nem fog múlni.
Azokat a dilettánsokat akik ezt a elkövették, a lopásokban részt vettek / ha egyáltalán lehet bizonyítani / vagyonelkobzásra, hosszú börtönbüntetése kellene ítélni.

Kívánom a sportolóknak, hogy ezekből a disznóságokból semmit ne vegyenek észre.

zaphodbeebthe1st 2017.07.11. 16:23:00

Mindenféle építési tételnél 25-40% a hivatalos tolvajlási ráta. Reklám, marketing és egyéb szoft cuccknál 80-90%. Ennek tükrében kell nézni ezt a beruházáskupacot, a többi csak a tolvajlás marketingje.

Joc123 2017.07.11. 16:31:07

@kivlov
Abban mi az a hatalmas siker, hogy ellopnak a pénzünkből 150 milliárdot ezek a tetvek? Persze ha neked is jut belőle, az neked nyilván hatalmas siker, de bocs, ha ennek nem tud mindenki felhőtlenül örülni. Nem tudom elképzelni, hogy értelmes ember úgy tapsikoljon az újabb lopáscunaminak, hogy nincs belőle haszna. Maximum úgy, ha egy retardált idióta az illető.

paveway 2017.07.11. 16:41:05

@Kivlov: ha nem a reklám érték a lényeg, akkor mi? Hogy pár százezer ember megnézi a térképen, hol van Mo? Nagyon király. Ezzel aztán sokkal előrébb leszünk. Yenkik? Én azt hittem, most a törökök, oroszok, kínaiak a menők a felső vezetésnél.

Duplaxiii 2017.07.11. 16:50:17

A hír alapja számomra nem hiteles, hiszen a farkasházy-wc fotózóktól és a füvestől származnak. Tény, hogy loptak, lopnak, de ezt egészen biztosan nem egy bulvárportál fogja hitelesen bemutatni.
Gondolom a IT témákat tóthbalázs szakértette?
Ami zavar(na), ha kimennék, az az, hogy ráküldik a szerencsétleneket a három legkárosabb oldalra, a fészbúkra és a többire, így aki nem él ezekkel, nem veheti igénybe a wifit...
Az, hogy "figyelnek" meg sütiznek, az miért is baj???
Ez nem egy nyilvános, városi wifiszölgáltatás, hanem egy eseményhez kapcsolt marketing és reklámalapú ingyenlehetőség. Vajon a burgerben, a mávon miért kell a saját oldalakhoz regisztrálni előbb?
Ha meg a sörözőmben adok ingyenwifit, miért is nem dönthetném el a szabályokat?
Genderek, lehet a témáról leugrani.
.
De a Audi nav vagy kamu, vagy bűncselekmény.
Nem hiszem el, hogy az Audi egy ex-szovjet diktatúraalapú utódálammal csináltatja meg a navigációs rendszerét.
Főleg, hogy egy éve megvásárolták krva drágán a Nokia Here-jét!
Ha valóban felülíratják a adott számú autó gyári rendszerét (amivel semmi baj) egy ellenőrizhetetlen keleti céggel, na az már döfi!

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.07.11. 16:56:00

@Kivlov: "csak egyszer próbálnátok meg örülni az orbán sikerének, retkek... "

:)) Ott rohadjon meg, ahol van.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.07.11. 17:02:00

@Netuddki.: @Stenonis: @Joc123: @paveway: @Kivlov: "Annak, hogy milliók nézik majd, hogy ebben a ki országban milyen rendezvény van. "

Akármekkora a százmilliárdos vizesVB reklámértéke - ha van egyáltalán -, azt a csúti geci egy egyetem bezárásával egy perc alatt bármikor lenullázza.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.07.11. 17:03:45

@Duplaxiii: "Tény, hogy loptak, lopnak"

Ez a szomorú, hogy már annyit loptak, hogy egy narancskullancs se tagadhatja.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.07.11. 17:07:31

@Névery Tibor: "És még ez a társaság akart olimpiát rendezni. A gatyánkat is ráfizettük volna. "

Pontosan. De nincs vége a világnak, majd segítenek a fijjúg, hogy Paks2-re ráfizessük a gatyánkat.

Duplaxiii 2017.07.11. 17:08:17

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Így van!
Ezt tudjuk!
De azt is, hogy a "rendszer" része a média is és a netes világ, így egy-egy ilyen poszt nem értelmezhető.
Felsorol számos valóban támadható tételt, de semmi tény, bizonyíték, hanem politika-alapú feltételezések, nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy a szerzőnem mi a valódi célja. Az igazság kiderítése nem, az nem fizet....
Csak erre utaltam, amit "fokozott", hogy előtte belenéztem két tótbalázs által jegyzett "szakmai" cikkbe. Nem tudok ilyen gyorsan "egyensúlyba" jutni...

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.07.11. 17:14:39

@Stenonis: "csak az M4 Sport közvetíti. "

Lásd meg mindenben a jót! Ha tényleg 6 milliárd ember fogja nézni, akkor ez az M4 Sport világraszóló sikere lesz! :))

Biztos nem hazudtak a képünkbe, ezek nem olyanok...

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.07.11. 17:20:22

@Duplaxiii: "semmi tény, bizonyíték"

Az biztos, Polpot Péter fideszes geci tesz róla.

A valóság páros lábbal rugta pofán a libbantakat 2017.07.11. 17:22:27

"Nem elég, hogy ötszörös áron rendezi "

Amelett, hogy nyilvanvaloan hazugsag. Megis mihez kepest otszoros, mihez viszonyitjak.
Rendeztek valahol egy pont ugyan ilyen vilagbajnoksagot mostanaban, es az otod ennyibe kerult ? Melyiket, hol, mihez hasonlitjak ?

Ezenkivul pont leszarom, mennyibe kerult, a lenyeg hogy az orszag dicsoseget noveli.
A libbantak meg addig is RETTEGHETNEK az Izraeli miniszterelnoktol, mert ha idejon Netanyahu, akkor rendessen kiosztja majd a libbantak, Sorossal egyutt, az biztos.

paveway 2017.07.11. 17:48:53

@A valóság páros lábbal rugta pofán a libbantakat: Csak két dolog, amihez képest ötszörösére sikerült alkotmányozni a költségeket: Gyárfás először 25md-t mondott, Mexico pedig 100 millió dollárból rendezte volna. Lehet itt libbantazni, ha téged nem zavar, hogy lenyuzzak a bőrödet és minden eltűnik.

A valóság páros lábbal rugta pofán a libbantakat 2017.07.11. 19:04:54

@paveway: Szoval egy nagy turo van. Valami sacc per kb feltetelezesekhez kepest valoszinusitik, hogy akar lehetseges, hogy talan elkepzelheto hogy otszor dragabb lehet valami kitalalt elkepzeleshez kepest.
Ez igy nagy semmi. Pont ez miatt az allando nevetseges hazudozas miatt nem veszi mar komolyan senki sem a libbantakat szerencsere.
Ha egyszer velelenul onhibajukon kivul igazat mondananak, azt se hinne el mar nekik senki sem.

Sokan vagyunk és elegen 2017.07.11. 19:17:37

@Kivlov: Annyira fantasztikus, hogy a kritikákra mindig csak ennyit bírtok böfögni.

Ötször annyiba kerül nálunk ez a szar mint bárhol máshol a világon, de ez nem számít! Örülni kell mert ez nagy siker. Mer' fenn leszünk a térképen, ja.

Az előző VB pl. Kazánban volt, be tudnád jelölni egy Oroszország vaktérkpen, h kb merre van? A nagy faszt, azt tudnád... És ezzel nincsenek máshogy azok se, akik végig követték az egészet.

Ez az egész nem szól másról, mint az irgalmatlan lopásról. A kezdetkor arról beszéltek a gazdáid, hogy fog kerülni 25 millárdba, ehhez képest tartunk 170 millárdnál. Csak a kurva megnyító/záró buli többe kerül mint a Sziget nagyszínpadának egy teljes hete, világsztár fellépőkkel.

Hogy közben kórházi osztályokat zárnak be, hogy a gyerekeket nyitott melassal visznek a Heim Pálba CT-re, mert a gyermekszívklinikának nincs CT-je, mert arra már nem maradt keret a vizes faszság meg sokadik Brüsszelt megállító, Soros uszító, stb. kampány után?

Ki a faszt érdekel?

Siker van bazdmeg, örülni kell, mint a majom!

Sokan vagyunk és elegen 2017.07.11. 19:24:05

@A valóság páros lábbal rugta pofán a libbantakat: Szerinted ki a faszt érdekel a vergődésed? Mészáros Lőrinc pár év alatt, a semmiből lett az ország 5. leggazdagabb embere. Mármint Orbán Viktor lett, Lőrinc csak a strómanja. De te vagy olyan hülye, hogy elhidd, Lőrinc gazda a kemény munkája és a csavaros esze révén tett szert ekkora vagyonra, egyedül. És persze ugyanezt hitted Simicska Lajosról is, amíg a gazdád ki nem adta a parancsot, hogy már mást kell hinned róla. És te beszélsz arról, hogy mi a valóság? :)

Annyit segítek: a valóság nem az amiben te élsz.

Ha valakit páros lábbal fog a valóság pofán rúgni, az pont te leszel picinyem...

morpho 2017.07.11. 19:24:38

@A valóság páros lábbal rugta pofán a libbantakat:

“Összesen 85 millió dollárba – jelenlegi árfolyamon 24,7 milliárd forintba – kerül a világbajnokság megrendezése Magyarországnak, az összegben benne vannak a létesítmény-fejlesztések és a rendezés költsége is” Gyárfás Tamás 2015 március

Budapest a kutyaszar városa 2017.07.11. 19:30:26

Nem loptam még életemben ..... G.ci Ormány Piktor és népi zenekara előadásában.

Pelso.. 2017.07.11. 19:34:17

@Kivlov: E téren jól állunk, hisz az emberek puszta kíváncsiságból akkor is ránéznek a térképre, ha tudni szeretnék, mely ország miniszterelnöke játszik kisvasutast-stadionost a más pénzéből, minden egyéb téren meg folyamatosan lejáratva országát a világ előtt.

Pelso.. 2017.07.11. 19:41:40

@A valóság páros lábbal rugta pofán a libbantakat: Tegyük fel, csak háromszorosan lépték túl, az már OK?
- ami nektek mégis rossz hír, hisz öröm, ha a fidesz kilopja a szemeteket és naponta hazudik a képetekbe. S ti erre tapsoltok ás bálványozzátok az ország szégyeneit.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.07.11. 19:48:07

@Pelso..: "az emberek puszta kíváncsiságból akkor is ránéznek a térképre, ha tudni szeretnék, mely ország miniszterelnöke játszik kisvasutast-stadionost a más pénzéből"

Látod, ez a csúti geci mesterterve. A fogalmatlan külföldiek öszekeverik Budapestet Bukaresttel, és így lejáratja a románokat. Mivel gazdaságilag és társadalmilag lehagytak minket, már csak ez az egy lehetőség maradt harcolni ellenük. :))

Mr. Bear 2017.07.11. 20:52:20

170 milliárd lett a végösszeg? Akkor - kerekítve - négyfős családunk 68 ezerrel járult hozzá az eseményhez. A nagymamákat nem számoltam bele. Volnának jobb ötleteim is ennek a pénznek az elköltésére, demagóg módon a saját gyerekeimre fordítanám....

paveway 2017.07.11. 21:05:12

@A valóság páros lábbal rugta pofán a libbantakat: Jaaaa, hát ne rajtam kérd számon, hogy a fityiszes faszkalapok össze -vissza hazudoznak! Belóbálhák a 25 milliárdot és hipp-hopp 130 lesz belőle, ez knek is a hibája? Mexikó 30 milliárdot sem szánt rá, kilépett. Nekünk persze semmi nem drága.

venszivar 2017.07.11. 21:48:16

Egy "szaros" sportágnál loptak vagy 70-80 milliárdot! Kibasztunk velük az Olimpia meghiúsításával!!! Rohadjon meg az ÖSSZES fityiszes tolvaj szemét mocsodék!!!

2017.07.11. 21:49:24

A csodás ugrótornyot megnézte egy valóban állványzat építéssel foglalkozó cég és azt mondta, hogy a költsége 25-50 millió forint között van. Ő annyiért felépítené bármikor. Ha jól emlékszem valami 3 milliárdért építették fel. Nem is értem, miért nem ujjong mindenki ebben az országban ennek a világraszóló hazai sikernek a lenyúlás versenyszámban.

venszivar 2017.07.11. 21:50:04

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Szevasz! Mit tudsz róla!?! Igaz, hogy megdöglött a hagyma ? :DDD

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2017.07.11. 22:47:31

Szerintem is sokféle síbolás ment itt mindenfélével, és elégedetten fogadnám, ha pontosan ki is derülhetnének és le is csuknák érte azokat, akik megérdemlik. De most jó lenne egy kicsit örülni annak, ami végül is lett belőle. Nem hiszem, hogy sokan szeretik, ha a családi veszekedések karácsonykor törnek ki, pár napig most hanyagolható lenne a téma. Aztán amikor vége van, elmentek a vendégek, mindenki jól érezte magát, akkor elővehető az ügy, és lehet kezdeni az elszámoltatást, az eddigieknél kicsit konkrétabban.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2017.07.11. 22:48:46

@MaxVal BircaMan HJCD: Ez zseniális poén volt, kifeküdtem tőle. :-)

Joc123 2017.07.11. 23:24:30

Na hát pl. az ilyen adatok miatt bátorkodunk feltételezni, hogy szarrá lopják magukat.

www.facebook.com/avakmajom/photos/a.1527956594179940.1073741826.1527782977530635/1688899494752315/?type=3&theater

Hatszorosan verünk rá a ruszkikra, akik ugye szintén nem a világverő korrupciómentességről híresek...

A valóság páros lábbal rugta pofán a libbantakat 2017.07.12. 00:13:58

@Pelso..: Vessuk mar ossze a 4-es metro 270 milliardos lopasat amit a unio fuggetlen vizsgalatai tartak fel, a VB pusztan feltetelezett barmifele vizsgalat nelkuli tisztan csak rosszindulaton alapulo kepzelgeseivel.
Szoval egy 270 MILLIARDOS bizonyitott lopas all szembe, szintiszta feltetelezesekkel.

n3spr3ss0 2017.07.12. 05:45:12

@A valóság páros lábbal rugta pofán a libbantakat: ezeket az állításokat és számokat honnan vetted,mert ez nem igaz.

n3spr3ss0 2017.07.12. 05:46:01

Én biztos nem leszek benne a 6 milliárd /álom/ nézőben.

Lajos Csánó 2017.07.12. 05:59:03

@Duplaxiii: Már akkor amikor kijelentették,hogy amivel nyertek,az a látványterv csak blöff volt,és ezt állítólag minden vezető tudta,az már csalást valósította meg!Felelősség semmi!Felelősségre vonás-semmi!

chrisred 2017.07.12. 06:02:11

@A valóság páros lábbal rugta pofán a libbantakat: Azt a pénzt akkor kezdhetjük el siratni, amikor/ha az Unió visszakéri a kapott támogatást. Ez a pénz viszont már eleve a mi zsebünkből került ki.

Lajos Csánó 2017.07.12. 06:06:12

@A valóság páros lábbal rugta pofán a libbantakat: Az a gond a 4-s metróval ,hogy az ügyészség 10 év alatt sem talált semmi visszaélést! Tehát csak feltételezés!Aki lopott nem ártana hosszú időre hűvösre tenni!

nu pagagyí 2017.07.12. 06:29:20

Orbánéknak fizetni kell a puccsukhoz nyújtott orosz "segítségért". Kell majd egy protektor, aki a nép ellenére is hatalomban tartja őket, ha kizúgunk az EU-ból. A közeljövő sajnos az oroszok intenzív magyarországi intenzív terjeszkedésről szól majd, amint életre keltik a paksi trójai falovat. Orbán státusza a csecsen és belorusz elnökéhez lesz hasonló, a dézsma joga megmarad, amíg nem nagyon pattog. Az emberekkel viszont azt csinálhat, amit akar, sőt. Az oroszoknak annál jobb, minél inkább gyűlölik, mert így csak tőlük remélhet védelmet.

nu pagagyí 2017.07.12. 06:37:29

@A valóság páros lábbal rugta pofán a libbantakat: Nem loptak el semmit. A horribilis összeg beépült a 4-es metróba, különben el sem készült volna. Az EU szabálytalanságokat nehezményez a tenderek során, az elbírálás nem felelt meg az EU-s szabályoknak, csak a magyarnak.. Olyan szabálytalanságok ezek, amik manapság rutinszerűek, azzal a különbséggel, hogy ma ténylegesen el is a lopják a pénz nagy részét. Ha nem lopnák el, talán ez a kormány is építhetett volna valami közcélú dolgot hét év alatt, de sajnos az erre szolgáló pénz kézen-közön eltűnt.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.12. 06:57:51

@nu pagagyí:

Puccsot csak a ballibek szeretnének. a többieknek jó a demokrácia is.

Consuela NO NO 2017.07.12. 07:57:19

@n3spr3ss0: azt jól tudjuk, hisz te egy behorpadt mellű kis rogyadék tökfej vagy, aki irigy minden emberre

Lucifer Morningstar 2017.07.12. 08:12:44

Látszik, hogy lassan indul a választási hajrá.

Az agyhalott bolgár birka ezerrel nyomul mindenhol, a többi retardált fideSSjobbik droid meg elkezdte az ilyenkor tőlük megszokott ordenáré hozzászólások tömegének prezentálását.

Kivlov 2017.07.12. 08:37:18

@Sokan vagyunk és elegen:
ezt buktad. eléggé be tudnám, nyertem földrajz versenyt, nem is egyet. :D :D :D

Kivlov 2017.07.12. 08:37:50

@Apacsfőnök:
nem. a sajnos az az, hogy titeket nem akasztottak fel 89ben...

paveway 2017.07.12. 08:37:56

@A valóság páros lábbal rugta pofán a libbantakat: aki bűnös, ítéljék el. De mikor és hol indult maszopos idióták ellen büntetőeljárás? Az OLAF jelentését miért rejtegette a fityisz? Honnan van a 270 milliárdos szám? És végül: az egyik bűntettei felmentik a másikat? Kár védened a bűnözőket, röhögnek rajtad a hátad mögött.

legális 2017.07.12. 09:41:18

@Bambano: jobb ha német vagy amerikai esetleg francia kézbe kerülnek az adatok?
Mit szólnál kínai és indiai megoldáshoz?
A mai világban IT fejlesztést országon belül tartani? Viccelsz?

ZX 2017.07.12. 10:12:37

@legális: Ha már választani lehet akkor igen, jobb német, francia vagy amerikai kézben, mert ők a szövetségeseink. A ruszkik meg nem.

vittore 2017.07.12. 10:13:23

@Kivlov: közel 200 milliárdért, sokkal nagyobb sikereket lehet "venni". Az emberek túlnyomó részének rossz szájíze van, mert, mindenki tudja, hogy a rendezvény egy mézesmázas burokba csomagolt rablás.

Kivlov 2017.07.12. 10:32:42

@vittore:
nekem nincs. jobb dolgom is van a károgásnál meg a hisztizésnél.

Capt. Hindsight 2017.07.12. 10:53:31

30 milliárdot fizetünk azért, hogy a ruszkik egy csomó ember személyes adatait megszerezzék? A kúrmány ezen tevékenysége nem meríti ki a hazaárulás tényállását?

vittore 2017.07.12. 11:04:34

@Kivlov: Ja. Ha neked nincs akkor minden a legnagyobb rendben.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.07.12. 11:06:07

@Kivlov:

Az ország ha rendez valamit, akkor a Gyurcsány csicskák belefognak, az ellehetetlenítésébe lejáratásába.

Ennyit tudnak ezek a mocksos hazaárulók meg a nevüket !

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.07.12. 11:07:50

@Capt. Hindsight:

Te mindent beszopsz ?

Ez ugyanis marhaság.

Viszont tény, hogy a Facebook-ot pl Soros cenzúrázza, és minden adatot megkapnaka cégei, akik a pártpreferenciák manipulálására használják ezeket.

888.hu/article-a-facebook-soros-gyorgy-segitsegevel-uldozi-az-alhireket-nemetorszagban
A Facebook jelenleg azt teszteli, hogy hogyan tudja megkönnyíteni a felhasználói számára az álhírek jelentését.
A bejelentések ellenőrzését nem maga a Facebook végzi, hanem egy Soros György által támogatott szervezet, az International Fact-Checking Network (IFCN).

----

888.hu/article-soros-titkok-iv-internetes-megfigyelesen-dolgozhat-az-open-society
Soros-titkok IV.: Internetes megfigyelésen dolgozhat az Open Society
felhasználói aktivitásról készít rendszerezett térképeket, amelyeket később algoritmusokon keresztül egyedi, online preferenciák manipulálására használ fel.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.07.12. 11:09:28

@Lucifer Morningstar:

Na ja..

A magadfajta Gyucrsány csicska, Soros bérencek, már ezerrel támadnak mindent ami a nemzetnek büszkeséget okozhat.

Pl most itt a Vizes VB-t.

ZX 2017.07.12. 11:40:35

@Ballib cenzúrázók réme 25: Sőt, szerintem a tegnapi vihar mögött is Soros áll. Nehogy azt hazudd, hogy nem!

citrix 2017.07.12. 11:53:58

Seszták hazudott, mik nem történnek errefelé... Ahogy mondják, honnan lehet tudni mikor hazudik a politikus: mozog a szája.

citrix 2017.07.12. 11:56:24

@Ballib cenzúrázók réme 25: A nemzet büszkesége, röhög a májam.

paveway 2017.07.12. 12:13:08

@Ballib cenzúrázók réme 25: Te haszonélvezője vagy ennek a rezsimnek? Kitömték a zsebeid állami megrendeléses milliárdokkal? Vagy mit véded úgy az elcsúszott költségvetésű hagymázas álmaikat meg az elégetett 10 és 100 milliárdokat? Nem kell mantrázni az agymosást, nincs itt soros bérenc meg gyurcsány csicska, elég, ha megnézed a számokat és gondolkozol picit. Aztán feszítsd a melled, hogy hú, de király egy ország ez...

legális 2017.07.12. 13:00:26

@ZX: és azután a német... majd leszerződik a ruszkival (ld. energiaszállítás). A szövetség az szövetség az üzlet meg üzlet.
Az IT fejlesztéseknél aki nyomon tudja követni, hogy mit hol ki csinál, kinek a megrendelésére, vagy kivel együttműködve az sokat tud.

legális 2017.07.12. 13:07:24

@vittore: a nagyobbik részét tudod-e valamivel igazolni, vagy a baráti körödben tartottál adatgyűjtést? A rossz szájízt kár megelőlegezni, előbb legyünk túl sikeresen a VB-n (értem ezalatt, hogy legalább ne tartsatok be, ha már tenni nem tudtok). Utána majd megnézzük a sikereket, megnézzük mi marad hosszú távra, aztán következtetünk.
A merjünk kicsik lenni gondolatvilágotok amúgy roppant sikeres, aki mer kicsi lenni, annak sikerülni is fog.

@Capt. Hindsight: Cimbi, azért ezt az adatgyűjtéses hazaárulást kicsit még járd körbe. Lehet, utána azt is megérted miről van szó

vittore 2017.07.12. 13:15:09

@legális: tehát ha sikeres lesz a rendezés és eredményesek lesznek a sportolóink, akkor semmi nem számít igaz? Ez legalizálná a száz milliárdos khmm.. túlköltekezést.

legális 2017.07.12. 13:43:10

@vittore: nem legalizálja, csak relativizálja

vittore 2017.07.12. 13:49:57

@legális: Mivaaaan? Ezt te sem gondolod komolyan.

ZX 2017.07.12. 14:41:44

@legális: Üzlet ide vagy oda azért az igen erős lenne, ha a németek vagy bárki (kivéve a magyar kurmányt) tovább-, (el)adná az unió polgárainak személyes adatait.

legális 2017.07.12. 16:40:24

@ZX: nem az unió állampolgárainak adatairól, hanem az egyik csomag szerint a VB felületére regisztráltakról, a másik csomag szerint a résztvevőkről van szó. Szólj, ha nem így van.
Nem ismerek olyan előírást, hogy oroszok, vagy más ne fejleszthetnek és üzemeltethetnek szoftvereket. Mi ez a russzizmus?
A "lehet kötni", meg "cége volt" hivatkozások komolytalanok. Mivel lehet kötni, most kinek a cége, stb...

ZX 2017.07.12. 16:51:08

@legális: "adatokat gyűjtenek azokról, akik fellépnek erre az ingyen wi-fire."

A városi ingyen wifit többségében valószínúleg a lakosok illetve a VB-re látogató uniós állampolgárok használják majd. Az idelátogató egyéb helyről származó turisták valószínűleg kisebbségben lesznek. Remélem így sikerül megérteni.

"Nem ismerek olyan előírást, hogy oroszok, vagy más ne fejleszthetnek és üzemeltethetnek szoftvereket."

Fejleszthetnek, de ha ennek az a célja, hogy személyes adatokat szolgáltat a titkosszolgálatuknak akkor kösz nem kérek belőle.

legális 2017.07.12. 17:33:47

@ZX: szerintem túldimenzionálod.
Mindenhol vannak titkosszolgálatok (ld. Merkel amaerikai lahallgatását), és sok helyen vannak szoftveresek is. Egyének, nem nációk. Egy amerikai, izraeli, német szoftveres csak azért nem megbízhatóbb mert nem orosz. Ne térj vissza a hidegháborúhoz, a los angelesi meg moszkvai olimpiához, ahol a tábor (vagy csordaszellem) miatt sok hiányzó volt.

paveway 2017.07.12. 23:14:43

Az szóljon hozzá legközelebb, aki séróból meg tudja mondani, hol volt az előző kettő vizes vb, mik az adott városok nevezetességei és mennyi érmet hoztunk haza. Ha ez nem megy, a 6 milliárd nézőnek sem fog menni.

Indriq 2017.07.13. 08:59:53

Ha ezek a fityisz debilek itt nem trollok, akkor kell valami új nevet adni ennek a mentális betegségnek :)
Így elolvasva 1 napi termésüket nagyon komoly :)
De talán a 888.hu-val alátámasztott mondatok a legjobbak... vagyis a leghitelesebbek :) csak Ford Fairlanet tudom idézni: "eszem, f*szom megáll"

paveway 2017.07.13. 20:53:20

@Indriq: Egy kupac idióta. És még mindig van nagyjából 2 millió szavazojuk. Ez a 8 millió valasztopolgarbol elég a 2/3-hoz. Hála a lejtős pályának.
süti beállítások módosítása