B1 blogcsalád



Trump adta a lovat a kelet-európai autokraták alá Varsóban

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2017. július 07. - Szelestey
donald-trump-poland.jpg
  • Az unió illetékes biztosa és az osztrák kancellár is szolidaritást sürget a magyaroktól, lengyelektől és csehektől az olasz menekülthelyzet enyhítésére
  • Orbán Viktor azzal igyekezett megnyugtatni a hazai zsidó szervezeteket, hogy szó sincs antiszemitizmusról: a náci plakátokra emlékeztető Soros-poszterek az üzletember jogtalan törekvéseinek akarna megálljt parancsolni
  • Kovács Zoltán levelet írt az Economistnak, avagy ha hallgattál volna, bölcsebb maradtál volna!

     

    Die Welt

die_welt.jpg
Kelet-Európa úgy érzi, hogy Trump varsói beszéde megerősítette: a térség képviseli a földrész olyan, klasszikus értékeit, mint a szabadság, nemzet és kereszténység. Berlin és Brüsszel viszont egyáltalán nem lelkes az elnöki megnyilatkozás miatt. Nem kétséges, hogy a politikus sok lengyelt meghódított, miután úgy mutatta be a lengyel történelmet, mint hősi eposzt a külföldi elnyomókkal szemben. De ezen túlmenően az egész régió felfogta a mondandót, hogy ti. az USÁ-nak és Közép-Európának kéz a kézben kell megmentenie önmagától a kontinens nyugati részét. Meg hogy Lengyelország mindenki másnál inkább megtestesíti az európai értékeket. Németország és a Bizottság pontosan az ellenkezőjét mondja, hogy ti. Varsó lábbal tiporja a közös normákat. Igen fontos volt egyúttal, hogy ugyancsak a lengyel fővárosban, a 3-tenger konferencián Trump világosság tette: támogatja a 12 állam szorosabb együttműködését, és hogy a régiót kulcsfontosságúnak tekinti a földrész jövője szempontjából.
Brüsszel és Berlin ezzel szemben úgy látja, hogy az USA megpróbálta megosztani Európát, hiszen a konzervatív világkép mellett tette le a garast, szemben a nyugat-európaiak nemzetek feletti, multikulti megközelítésével. Egyes kijelentései úgy hangzottak, mintha azokat közvetlenül Lengyelországtól vagy Orbán Viktortól vette volna át. És amikor a lengyelek túlélési ösztöneit méltatta, akkor a magyarok és mások is úgy érezték, róluk van szó, hiszen évszázadokon át szenvedtek agresszív nagyhatalmak hegemóniatörekvéseitől. Az elnök egyúttal a nyugat megmentéseként állította be a keletiek kemény menekültpolitikáját. Fontos az is, hogy megerősítette a Nato kölcsönös segítségnyújtási kötelezettségét. Az oroszokhoz címzett figyelmeztetés azonban kevésbé tetszett a magyaroknak, cseheknek és szlovákoknak, mert ők sokkal barátságosabb viszonyt ápolnak Moszkvával, mint ahogy azt az amerikaiak és a lengyelek szeretnék.
Az unió belügyi biztosa élesen bírálta a tagállamokat, ideértve a magyarokat, a lengyeleket és a cseheket, mert Olaszországban elviselhetetlenné vált a menekülthelyzet. Avramopulosz ugyanakkor elismerte, hogy a korábbinál sokkal több embert kell visszaküldeni hazájába, mert a nagy többség ezúttal gazdasági migráns. De ettől még szükség van az összes tagország szolidaritására. A legfőbbnek azt nevezte, hogy az EU már korábban avatkozzon be az áradat feltartóztatására, mert ily módon meg lehet előzni a tragédiákat a Földközi-tengeren. Ám ehhez elengedhetetlen, hogy Líbiában stabilizálódjanak a viszonyok.
die_presse.jpg
Az osztrák kancellár ismét élesen bírálta, hogy egyes keleti tagállamok nem hajlandók átvenni egyetlen menedékkérőt sem. A német Handelsblattnak adott interjúban Kern megerősítette, hogy bizonyos kormányok úgy tesznek, mintha az EU készpénz automata volna és nem értékközösség. Elítélte, hogy ezek az országok bezárkóznak, jóllehet Európán belül nyitott határok kellenének – az emberek érdekében. Kiemelte, hogy az unió azért lett sikeres, azért tudott ilyen jólétet teremteni, mert nyílt és plurális társadalmat épített. És európai ellenmodellre van szükség, tekintve az amerikai, kínai és orosz fejleményeket. A politikus épp ezért támogatja a szankciókat Magyarország és Lengyelország ellen. Mint mondta, Brüsszel hiába próbált meg hatni Budapestre és Varsóra a szolidaritás ügyében, ám nem maradhat következmények nélkül, ha valaki nem tesz eleget a kötelezettségeinek. Mert az nem megy, hogy a lengyelek évente 14 milliárdot kasszíroznak a közös alapokból, de magára hagyják az EU-t a menekültválságban. Az sem fér össze, hogy a magyarok nettó kedvezményezettek és közben 9 %-ra viszik le a társasági adót.
new_york_times.jpg
Orbán Viktor csütörtökön zsidó szervezetek képviselőivel találkozott és azt mondta nekik, hogy az óriásplakátok csupán arra hívják fel a figyelmet, hogy Soros illetéktelenül beleavatkozik a magyar migrációs politikába. Ezt Kovács Zoltán szóvivő közölte, hozzátéve, hogy a kampánynak semmi köze e beruházó vagy bárki más örökségéhez. Előzőleg a Mazsihisz sürgette, hogy mielőbb fejezzék be az akciót, ezt a rossz álmot a bevándorlás és a külföldi befolyás ellen. A jelentés felidézi, hogy a kormányfő összekülönbözött más uniós tagokkal, mivel ellenzi a migrációt, valamint a liberális értékeket, továbbá egyre élesebben bírálta Sorost a demokrácia és az emberi jogok nagy támogatóját. A választásokra készülő politikus jó ideje zéró toleranciát hirdetett a zsidóellenességgel szemben, de az utóbbi időben olyan kijelentéseket tett, amelyekkel nyilvánvalóan szélsőjobbos szavazókat igyekszik elhódítani, ám a megjegyzései alkalmasak arra, hogy feldühítsék Izraelt és a zsidókat.  Lydia Gall, az Amnesty Internationaltől úgy látja, hogy a kampány a náci poszterekre emlékeztet a 2. világháború idejéből, mert azokon szerepelt „a nevető zsidó”. Vagyis gerjeszti az antiszemitizmust.
bloomberg.jpg
A Soros-ellenes plakátok a legújabb támadást jelentik a pénzember ellen szülőhazájában, ahol Orbán Viktor célpontként választotta, mivel a befektető nem ért egyet bevándorlás-ellenes politikájával, illetve mert Soros olyan szervezeteket segít, amelyek az emberi jogokért és a kormányzati munka átláthatóságáért dolgoznak, ám a kormányfő szerint igazából alá akarják ásni hatalmát. A hírügynökség emlékeztet arra, hogy a fideszes képviselők törvényt hoztak a külföldi támogatással működő civil szervezetek ellen, miután előzőleg arra hívtak fel, hogy söpörjék ki az országból ezeket a csoportokat. Majd egy olyan jogszabály következett, amely a CEU bezárásával fenyeget. Az Európai Parlament úgy ítéli meg, hogy az Orbán-kabinet esetében egyértelmű a veszély, hogy súlyosan megsérti a jogállamot.
economist.jpg
A kormányszóvivő olvasói levélben igyekezett helyre tenni a hetilapot, amely másfél hete azt írta, hogy a miniszterelnök lebontja a demokráciát. A vezércikk épp ezért cselekvésre hívta fel az uniót. Kovács Zoltán szerint a világ sokat változott 1989 óta, de Orbán Viktor nem, hiszen továbbra is azért harcol, hogy az erős és független Magyarország otthon legyen egy erős Európában. Azon kívül a magyar demokrácia köszöni szépen, jól van. A választások szabadok és tisztességesek, a régi viták már mind elültek a Bizottsággal. A szóvivő inkább ott látja a gondot, hogy 2010 óta a miniszterelnök ki mert állni a nemzeti érdekekért. Hazaküldte az EU szakértőit, amikor azok kemény megszorító intézkedéseket javasoltak. Így azután mára remekek a gazdasági eredmények. Ugyanakkor Orbán szembeszállt Brüsszel migrációs politikájával, de a szervezetnek hálásnak kellene lennie, amiért a magyarok a kerítéssel a földrészt védelmezik. Az üzenet végül azt hangsúlyozza, hogy a tét az erős unió, amely az erős nemzetállamokra épül és korlátozza a senki által meg nem választott brüsszeli bürokrácia túlterjeszkedését. Ebből a szempontból a kormányfő nem lett más, de Európa esetleg igen.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9712646767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

indeksz ízisz al kajda mind CIA projekt 2017.07.07. 09:41:09

Ma nincsen orosz agresszió meg a demokráciák befolyásolása :DDD
Mióta a Fake News CNN- többször is- lebukott nehéz lenne ezt tovább handabandázni.

Megvan nektek az új sztori: mivel Putyin már 4 amerikai elnököt is túlélt, világos, hogy már 2000- től hekkelte és háttérből irányítja a zamerikai politikát:
-először meghekkelte 9/11- et a CIA által kiképzett Oszama bin Ladennel
-majd meghekkelte a ZUSA vezetést, hogy verjék szét Irakot, Afganisztánt, Líbiát, Jement, Tunéziát, plusz arab tavasszal destabilizálják a fél Közel- Keletet és Észak- Afrikát, hogy aztán
-megint a zoroszok ezekkel a milliós "menekülttömegekkel" (akik valójában katonakorú fiatal férfiak, de nyilván csak mérsékelt fegyveres lázadók, nem pedig terroristák) tartják sakkban és megosszák a ZEU- t!

Csak asztat nem értem, ha esz mint így van:
-miért a nóbel- békedíjas Barak Husszein bujtogatott a "menekültek" feltétel nélküli befogadására
- miért lett az Év Embere (értsd: az év NSA- ügynöke) a kontinenst Barak Husszein parancsára "menekültekkel" elárasztó Merkel nyanya
- és hogy mijafaszt keresnek amerikai tankok, rakéták Oroszország közvetlen határai, ha az oroszok az agresszorok:

imgur.com/gallery/UzaEGyw

vajdasagi 2017.07.07. 22:58:00

@indeksz ízisz al kajda mind CIA projekt: téged putyin pénzel, tehát logikus, hogy ezt írod. Mi ezt tudjuk,így oda sem figyelünk. Más ország érdekeit képviseled a magyar érdek ellen.

2017.07.07. 23:01:22

Remek gazdasági eredmények eredete:
- Hogy megy a bolt Lőrinckém?
- Nem panaszkodhatom, tán sose ment ilyen jól, Viktorkám. És ha nálam szalad a szekér, akkor nálad is.
- Akkor jó, mert van ott még, ahonnan ez jött. Hála Brüsszelnek.

Janossz 2017.07.07. 23:12:39

Szerintem nem kéne ennyit foglalkozni bukott politikusokkal.
Ez az Orbán nevezetű egy lejárt szavatosságú termék. Megmutatta, mire képes, mi várható tőle.
Megméretett, kevésnek találtatott. Kész.
A jövővel foglalkozzatok!

-JzK- 2017.07.08. 04:41:04

Nagyon jó volt Trump varsói beszéde, tényleg a civilizációnk fennmaradása a tét. A nyugat-európai kormányokat elragadta a kultúrmarxista multikulti lázálom, amely nem az elképzelt világbéke hippi kumbaja paradicsomot fogja elhozni, hanem a fehér nemzetek kipusztulását.

Az igazi európai értékek nem ezek, ezek csak pár évtizede divatos hippi baromságok. Az igazi európai értékek a polgári konzervativizmus, a legalább kulturális értelemben vett kereszténység, munkaetika, meg hasonlók.

Egyébként meg ez nem a föderalizmusról szól. A libsik ágálnának a leghangosabb, hogy "állítsuk meg Brüsszelt", ha Brüsszel egy radikáljobbos agendát akarna egy ballib tagállamon átnyomni. Akkor is menne a felemelt ujjú kioktatás?

Egyébként meg van szerződés, amit 2003-ban aláírtunk, abban szépen le van írva, hogy milyen szuverenitásból eredő jogkörökről és milyen terjedelemben mondtunk le? Mert nem biankófelhatalmazást adtunk Brüsszelnek. Hol van abban a szerződésben szó az ország etnikai felhígításáról?

gmihaly621 2017.07.08. 05:53:54

Habsburg-Hitlerország kancellárja pedig elmehet a fenébe.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.07.08. 06:37:25

A mocskos libsik az anyjukat is eladják 3 fillérét, nem hogy a hazájukat.

Sir Galahad 2017.07.08. 07:33:56

Most komolyan: aki zsidó származású, annak nem lehet bírálni a tevékenységét? Ha valakinek nem tetszik az, amit egy zsidó származású ember akar, akkor az mindjárt antiszemita? Nem lehetne ezt a baromságot végre abbahagyni? Mert szerintem az antiszemitizmust pont az erősíti, ha pusztán a származásuk miatt bírálhatatlannak szeretnék feltüntetni a zsidókat.

négyláb 2017.07.08. 07:38:59

@enpera: Amúgy jó Lukács György-ös módon: " Az ember nem öli meg az anyját, kivéve, ha osztályellenség." Ezek az általad említettek nemcsak eladják, hanem -mint az idézet is mutatja, akár meg is ölik......

négyláb 2017.07.08. 07:46:41

@Sir Galahad: Jó a kérdés, de ugye nem most világosultál meg, hogy pontosan így van? Hát pedig néhány évtizede csak ezt látjuk: ők a bírálhatatlanok, mert hiába gazemberek vagy tolvajok (persze nem tyúktolvajok) országnyi méretekben, ha rájuk olvassák, már kezdődik is a kárálás az antiszemitizmusról.

nu pagagyí 2017.07.08. 07:46:55

Orbán szimplám csak fasiszta. Felsőbbrendűnek képzeli magát, külön fajnak. A gyűlölködés, mocskolódás a hasznos hülyék feladata, akiket kétértelmű megnyilatkozásaival ösztökél. Szövegeiből a fideszhívő, primitív ösztönlények egyértelmű zsidózást hallanak, konkrét cselekvési programmal. Értelmes emberek viszont csak baromságokat észlelnek Orbánt hallgatva, annyi viszont világos, hogy bármilyen általa, szavakban kreált kisebbség nem lehet egyenlő jogú a szintén csak fikcióként létező többséggel. Beteges gondolatai szerint, mindennek ő a középpontja. Orbán rutinszerűen szarik a polgári egyenlőség, a köztársaság, a demokrácia és a jogállam eszméire. Diktátorrá vált, már nem buktatható meg demokratikus módon. A népnek meg kell nyilvánulnia, ha ragaszkodik a szabadsághoz.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.08. 08:01:30

Náci plakátok egyetlen helyen vannak: a ballib nedves álmokban.

nu pagagyí 2017.07.08. 08:02:07

@enpera: Az ország vagyonát épp most árusítják ki szarért-húgyért egymásközt a haverjaid. A nép számára ez a siserahad pont olyan, mint egy külső megszállás, munkájuk minden hasznát elkobozzák. Mellesleg téged is meglopnak, a te jogaidat is elveszik.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.08. 08:09:59

@nu pagagyí:

Az utóbbi években is ment tovább az ország pénzének nyugatra való kisíbolása, ebben igazd van, de enyhén csökkent az üteme.

Egy ballib kormányzat katasztrofális lenne, mert az ütem ismét növekedné, sőt igyekeznének az utóbbi években megmentett pénzeket is azonnal átutalni.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.08. 08:12:56

@nu pagagyí:

Fasiszta = nem tetszik a ballibeknek.

Tegnap ettem egy fasiszta szendvicset, nem tetszett az íze, azaz nyilvánvalóan fasiszta.

nu pagagyí 2017.07.08. 08:13:25

@MaxVal BircaMan HJCD: Álkérdésen rágódsz. Diktatúrában nem értelmezhető a választás. Kövér is mástól retteg a maga zagyva módján. Szerintem attól fél, hogy a török mintájú, tervezett önpuccs esetleg balul sül el.

nu pagagyí 2017.07.08. 08:14:45

@MaxVal BircaMan HJCD: A fasizmus egy rendszer. Pont olyan, amit megtapasztalhatsz nálunk, ha idejössz kirándulni.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.08. 08:14:47

@Sir Galahad:

Zsidót kritizálni akkor antiszemitizmus, ha az illető zsidó liberális.

Ha nem lberális, akkor szabadon lehet akár a legdurvább módon pocskondiázni.

Egy példa: Sorost szidni antiszemitizmus, Vajnát szidni nem az.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.08. 08:15:25

@nu pagagyí:

A fasizmusnak vannak meghatározó elemei. Ezek nincsenek meg Mo-on. Pont.

rasztaszív 2017.07.08. 08:21:58

@MaxVal BircaMan HJCD: hát ez a "pont",ez aztán kőkemény érv...:)

nu pagagyí 2017.07.08. 08:23:43

@MaxVal BircaMan HJCD: "az utóbbi években megmentett pénzeket"

Valahogy úgy sikerült "megmenteni" a pénzeket, hogy a köznek nem jutott belőle semmi. Amíg az országot "eladó" előző kormányok utakat, metrót, kórházat, miegymást építettek, addig ez a rezsim gyakorlatilag semmit nem fordított a közre. Ami volt, azt is tönkretette, szétlopta. Az eredmények szempontjából nagyon úgy tűnik, hogy most fosztogatnak, nem pedig korábban.

nu pagagyí 2017.07.08. 08:24:55

@MaxVal BircaMan HJCD: Gyere haza, aztán meglátod. Ne egy liberális fészekből dicsérgesd az itteni szart.

1ghost 2017.07.08. 08:31:36

@MaxVal BircaMan HJCD:

Te gerinctelen orbánista bérbirka! Állandóan itt rohadsz a neten a tolvaj, korrupt gazdádat mentegetve, de őt már semmi sem menti meg.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2017.07.08. 08:32:11

Kartaaláírás votl már? Heller Ági néniéknek van egy app-ja erre, csak beírod hogy kit kell lenácizni és a zapp legenerálja a kartát aláírásokkal együtt és szét is ímélezi a berlini, newyorki zsidó haveroknak !

Cycmen 2017.07.08. 08:47:15

@Sir Galahad: Most komolyan: aki zsidó származású, annak nem lehet bírálni a tevékenységét? Ha valakinek nem tetszik az, amit egy zsidó származású ember akar, akkor az mindjárt antiszemita? Nem lehetne ezt a baromságot végre abbahagyni?

Apukám, ez nem baromság, hanem bevált stratégia! Nem magyarázkodni kell itt, hanem elküldeni őket a picsába!

Cycmen 2017.07.08. 08:57:34

@1ghost: Te gerinctelen orbánista bérbirka! Állandóan itt rohadsz a neten a tolvaj, korrupt gazdádat mentegetve, de őt már semmi sem menti meg.

Mitől nem menti meg? 18-ban újraválasztják, mert a fasorban sem vagytok! És ezt főleg annak a szellemi színvonalnak köszönhetitek amelyen megnyilvánultok és amit láthatsz is ha elolvasod amit tőled idéztem! (szánakozva mosolyog)

Cycmen 2017.07.08. 09:01:39

@MaxVal BircaMan HJCD: A fasizmusnak vannak meghatározó elemei. Ezek nincsenek meg Mo-on.

Dehogynem. A ballib stílusjegyek teljes egészében kimerítik a fasizmus fogalmát!

postumus mumus 2017.07.08. 09:13:20

Sorosnak nem kell ide importálni semmit, hiszen az antiszemitizmus a fasiszta- idegengyűlölő náci orbánbanda jóvoltából jelenleg is jelen van. Ez a faszkalap magán és seggnyaló bandáján kívül mást nem tisztel, még a saját népét sem. Jó példa erre ahogy a magyart embertársaikról nyilatkoznak, bajer fasszopójukkal az élen. Hányinger mind!

postumus mumus 2017.07.08. 09:16:22

@Cycmen: Te , sötét hülyegyerek. Hitlert,kádárt több évtizedig hatalomban tartották a birkái, ez azonban nem jelenti azt, hogy amit csináltak az helyes volt.

Cycmen 2017.07.08. 09:18:48

@Jóléti Dán Kekszesdoboz: Heller Ági néniéknek van egy app-ja erre, csak beírod hogy kit kell lenácizni

A Klub rádióban hallottam hónapokkal ezelőtt a pontos meghatározást, nem tudom ki mondta mert csak a mondatnál kezdtem marhára fülelni. Végtelenül aljas, de esszenciája a szerintük köztünk lévő viszonynak, miszerint "vannak a túlélők leszármazottai és a gyilkosok leszármazottai" ! Ergo mindenki náci aki nem zsidó.

Cycmen 2017.07.08. 09:22:10

@postumus mumus: Na erről a tahó életformáról beszélek pont amit képviselsz! Ez ide trágárkodni elég, de másra nem nagyon!

postumus mumus 2017.07.08. 09:27:13

@Cycmen: Annak hogy ezeket a férgeket újraválasztjátok köze nincs ahhoz, hogy itt páran hányunk tőlük. Az oka, hogy tudatlan birkák vagytok, akiket megtévesztenek ezek az öltöny nyakkendős gazemberek, amik mézes-mázos dumával mindig azt mondják amit a birkáik hallani akarnak, közben meg teljesen máshogy cselekednek. Néhány kivételtől eltekintve zsépen beszélnek, társaságban illendően viselkednek, a hátad mögött meg kést szúrnak a hátadba ezek a sunyi tolvaj gazemberek. Mint a cukrosbácsi a gyerekeket, úgy édesgetnek magukhoz titeket birkákat, csak hogy tovább lophassanak. Nem minden a látszat, csakhát ti annyira sötétek vagyok, hogy még a nyílvánvalót se látjátok. Vagy ami még rosszabb, hogy ti is hozzájuk hasonlók vagytok.

Consuela NO NO 2017.07.08. 09:34:33

jó tudni, h anglia és izrael antiszemita, egyik helyen sem kívánatos soros úr

Behajtó70 2017.07.08. 09:41:23

Ja igen, már ismerjük: ami nektek nem tetszik, az csakis náci lehet. Szánalmas gyűlölködő hazug banda! Nem vettétek észre, hogy a PC duma már az USÁban is a loserek kenyere?!

Cycmen 2017.07.08. 09:45:34

@postumus mumus: Néhány kivételtől eltekintve zsépen beszélnek, társaságban illendően viselkednek,

Látod ez szép példa a különbségre, mert a baloldalon még a viselkedés sem nagyon megy! Van azért még jó pár különbség, de nem várom el hogy ezzel az értékrenddel ami neked van ezt felismerd!

Cycmen 2017.07.08. 09:54:59

Meg tudja mondani valaki miért nincs antikínaizmus? Többen vannak, könnyebb felismerni őket, sokkal kézenfekvőbb lenne!

nu pagagyí 2017.07.08. 10:01:57

@Cycmen: Nem "bírálják" Sorost, hanem kiemelve zsidó származását, valamiféle undorító ártalmas egyénnék próbálják beállítani. Mindezt közpénzen, telebaszva az országot a fotójával. A származásának emlegetése neked szól, hogy tudd, miről van szó valójában.

Normális állam nem indít lejárató, állami propagandakampányt szeméyek ellen. Ebben a szaros diktatúrában az ilyesmi arra szolgál, hogy ne kelljen eszmékkel hadakozni, mert azzal nem tudnának népszerűséget összehozni. Kinek nem fontos a környezetvédelem, az átlátható kormányzás, a hatalmi visszaélések leleplezése, a korrupció felderítése, a polgári jogvédelem, az emberek jogai? Csak és a kizárólag a hatalmi maffiának van ezzel baja. Egyszerűbb lejáratni egy becsületes embert, gyűlöletet kelteni. Soros egyébként a saját pénzével támogatja az alkotmányos jogaikat gyakorló polgárokat. A rezsim viszont állami pénzen tart ki undorító disznókból álló álcivíl szervezeteket. amelyeket megfélemlítésre használ.

Sexual Harassment Panda 2017.07.08. 10:04:44

@Sir Galahad: "Most komolyan: aki zsidó származású, annak nem lehet bírálni a tevékenységét? "

Nem.

Cycmen 2017.07.08. 10:19:14

@nu pagagyí: : Nem "bírálják" Sorost, hanem kiemelve zsidó származását, valamiféle undorító ártalmas egyénnék próbálják beállítani. Mindezt közpénzen, telebaszva az országot a fotójával. A származásának emlegetése neked szól, hogy tudd, miről van szó valójában.

Egyetértünk abban, hogy nem kellett volna telebaszni az országot a plakátjaival. Nem szívesen nézem a fajtajelleges undorító pofáját hidd el! Arról ki tehet hogy zsidó, aljas és erőszakos? Ne tette volna amit tett és most nem lenne ez a bonyodalom. Különben világszerte utálják és nem a zsidósága miatt, úgyhogy gyenge érvek ezek! Ki hiszi el, hogy egy telhetetlen tőzsdei spekuláns aki több országot és emberek millióit tett tönkre önzetlenül jótékonykodik? Ennyire ne legyél hülye és kérlek, másokat se nézz annak!

vajdasagi 2017.07.08. 11:20:17

@alfacharlybravo: A magyar érdek a Te véleményed szerint és az enyém szerint valószínűleg nem azonos. De az biztos, hogy egyikünk sem akarja Magyarországot elszakítani nyugattól és Putyin szatelitállamává tenni. Nem akarjuk, hogy Magyarország a FÁK része legyen. Bircát azért fizeti a Putyin valamelyik titkosszolgálata, hogy arra hasson, hogy mi FÁK-állam legyünk.

Vitázhatunk hát Te meg én, hogy mi a mi érdekünk, de abban talán megegyezhetünk, hogy AZ nem.

Apadfaxa 2017.07.08. 11:37:42

@vajdasagi: Teljesen a igazad van !
A rohadt Bircát pedig hasba kell szúrni,kezébe adni a kifolyo beleit és berúgni az árokba, agy dögöljön meg.
Jah és ráírni: Így jár minden rohadt hazaáruló ruszki bérenc szar !

alfacharlybravo 2017.07.08. 11:38:42

@vajdasagi: Nem tudom nekem körül belül a nyugat a Libsi világuralmi rendszer kébé olyan szimpatikus mint Sztálin önkényuralmi rendszere. A módszerekben különböznek, de kegyetlenségben nem sok a különbség. Alapvetően a földi életet veszélyezteti a nyugat. Egyetlen remény, hogy végre csődbe megy összeomlik a 22 ezer milliárdos adósság agyon nyomja, vagy az amerikai csőcselék fellázad végre megpróbál népként viselkedni. A libsi taktika mindig a az elzüllesztés volt, meglepően jól működik, Hitler is erről filozofált a a fő művében. Magyarország érdeke a valamiféle függetlenség önállóság lenne, de sajnos drága az új repülőgép anyahajó a bérencek harcolnak a kifosztásunkért.

postumus mumus 2017.07.08. 11:45:29

@Cycmen: Öreg én csúnyán beszélek, de becsületes vagyok, orbán és haverjai meg szépen beszélve lopnak, csalnak, hazudnak. Döntsd el számodra melyik a helyénvaló.

nu pagagyí 2017.07.08. 11:45:47

@Cycmen: Ahol hivatalosan utálják Sorost, ott mindenhol népelnyomó rendszer van. Nem örülök, hogy ilyen kétes haverjain vannak a Kedves Vezetőnek, mint állampolgár azt kívánom, menjen a picsába a tolvaj sleppjével egyetemben, amíg békében megteheti.

postumus mumus 2017.07.08. 12:03:03

@Cycmen: Orbán ugyanolyan aljas undorító erőszakos féreg. Elvégre soros tanítványa. Az ő zsebrebaszott kezű, szotyit okádó képével is nyugodtan tele lehetne baszkodni egész pestet.

nu pagagyí 2017.07.08. 12:24:04

Van egy régi magyar film. A köz- és Vajna TV nem fogja adni manapság. Hannibál tanár úr a címe. Arról szól, hogy egy fasizálódó országban (Magyarország), hogyan manipulál a hatalom, hogyan hergeli fel a tömeget egy ember ellen. A főhős egyébként Nyúl Béla történelemtanár. Hannibál hadjáratait kutatta és egy apró részletben ellentétbe került a hivatalos állásponttal. Na, ő lett a fasiszta rendszer ellensége és birkaként vezényelt tömeg célpontja.

Janossz 2017.07.08. 12:38:48

@alfacharlybravo: Ezzel az ésszel, ami neked van, hogy nem vagy még államtitkár ezeknél? Eszed itt a bérkommentelők keserű kenyerét, pedig vagy olyan tálentum, mint Kósa.

alfacharlybravo 2017.07.08. 12:41:57

@Janossz: Nálatok mi a helyzet? Megy majd a homo seggszurkálás?

Cycmen 2017.07.08. 13:42:21

@nu pagagyí: Ahol hivatalosan utálják Sorost, ott mindenhol népelnyomó rendszer van.

Ja amikor az angol fontot akarta bedönteni akkor is a népelnyomás ellen harcolt mi? A népelnyomó dumát külön leszarom, miután az a népelnyomó aki nem engedi a nemzetközi pénzhatalmakat az országa erőforrásaihoz feltételek nélkül. A Líbiai és iraki népelnyomók eltávolítása is faszán sikerült, igaz hogy szarteleppé vált mindkét ország, de lehet vinni az olajat, nem is hallani emberi jogi problémákról arrafelé! Nálunk 2008-ban baszott be az OTP-nek a népelnyomó Gyurcsány ellen nyilván, bár ha sikerül neki azt mi fizetjük nem a kormány ugyebár, de szarni rá.

vajdasagi 2017.07.08. 13:47:10

@alfacharlybravo: én messzemenőleg másként látom, mint Te. Én pl. károsnak érzem ezt a Te összeesküvés-elméletedet, és a nyugatellenességedet. De ettől még azt hiszem kölcsönösen elhihetjük, hogy nem más népek érdekében, a saját népünk ellenében szándékozunk cselekedni.

És ebben Birca különbözik Tőled meg tőlem: őt Putyin pénzeli, ő nem a mi Hazánk érdekeit nézi, hanem az orosz érdekek szószólója. Ő a fizetett ügynök, és nem a Greenpeace :-)

Ennyit akartam erről mondani.

Cycmen 2017.07.08. 13:48:04

@postumus mumus: Az ő zsebrebaszott kezű, szotyit okádó képével is nyugodtan tele lehetne baszkodni egész pestet.

Na ilyen az amikor valaki elvakultan tolja a baromságot! Lehetne??? Tele van rakva te anyaszomorító, ne mondd hogy nem láttad a jobbikos plakátokat!

1ghost 2017.07.08. 13:59:21

@Cycmen: Na mi van te idióta bértroll? Új nicked van? Azt hiszed ezen nem ismernek fel? Dehát messziről bűzlesz! És még kis is röhögnek, ahogy itt vergődsz a tolvaj korrupt gazdád segge és a blogg között rohangálva.

Cycmen 2017.07.08. 14:01:33

@nu pagagyí: Na kezdődik a deműveltvagyok, filmekből idézek ezeknek a parasztoknak műsor!

Cycmen 2017.07.08. 14:06:20

@1ghost: Na kezdődik a majd én leugatom, vagyok akkora paraszt hogy sikerüljön műsor!
Hogy tudsz ennyi baromságot összehordani? Felírták egy füzetbe neked?

Netuddki. 2017.07.08. 14:29:18

"az óriásplakátok csupán arra hívják fel a figyelmet, hogy Soros illetéktelenül beleavatkozik a magyar migrációs politikába."

Hö? Az értelmező kis füzetecskét is postázták mindenkinek, hogyan kell értelmezni a tolvajfidesz köztéri installációját? Üzenem, még nem ért ide! Különben meg qrvára dedós ez az egész Sorosozós patkánykampány. Minden erre költött közpénz forint egyszer le lesz verve az illetékeseken!

1349973572759 2017.07.08. 14:37:46

Minden balliberál pelenka egy mocskos eszmekutya ami ugatja a saját árnyékát, de a szent Orbán Viktor megvédi a hazánkat akárkitől is, mert nem fél, és habozni sem fog, ha kell egymaga megy az ellenség elé, és egyetlen ökölcsapásával megsemmisíti a haderejüket, és ha valaki vele nem ért egyet, az hazaáruló, mert ő a haza és a történelem megtestesülése, leborulok előtte, és még részegen is a nevét ordítom a mocskos párnámba.

1349973572759 2017.07.08. 14:39:52

Errefelé ahol lakok, azért egy kicsike átutalt pénzből is elég jól el lehet ám lenni, mondjuk a zoknim büdös, de a kocsma olcsó, és csak napi két órát kell érte gépezni. Apuék szerint örüljek, hogy ennyi összejött, mert olyan hülye vagyok, hogy azt már nem is kell szégyellni.

1349973572759 2017.07.08. 14:40:46

Címen átveszed? Mennék a pistáékhoz.

Cycmen 2017.07.08. 14:41:18

@nu pagagyí: Nem "bírálják" Sorost, hanem kiemelve zsidó származását, valamiféle undorító ártalmas egyénnék próbálják beállítani.

Naja, az antszemitizmus! A zsidó nép egész történelme üldöztetésből áll, kivéve a nyolc napig világítottunk és egy fillérünkbe sem került ünnepet. Nem furcsa, hogy ahova csak beteszik a lábukat, tele lesz velük a helyiek fasza?

Cycmen 2017.07.08. 14:46:39

@MaxVal BircaMan HJCD .:átveszed? Mennék a pistáékhoz.

Bocs, de uzsira vár a Mészáros Lőrinc és az egyik kihízott öltönyét is odaadja a jó kommentelésért! Ne áruld el senkinek, de könnyű itt jól kommentelni ezek között a nímandok között!

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.07.08. 15:47:27

@nu pagagyí: az enyémet tuti nem. A haverjaid meg már 90 körül elloptak mindent

Apadfaxa 2017.07.08. 15:50:07

@MaxVal BircaMan HJCD .: Hivtalak már t9bbször rohadt hazaáruló állat. Gyere a Deák térre a templom elé,ma szartálutoljára féreg bérenc !

sinus67 2017.07.08. 17:37:42

@MaxVal BircaMan HJCD:
Melyiknek hány cége van az országon, amivel a közpénzt, vagy a be nem fizetett adót tömi a saját zsebébe?
Melyik mennyi pénzt áldozott arra, hogy az országban ne alakuljon ki a diktatúra bármelyik mértéke?

Namármost! Ha Sorosnak vannak cégei, amelyek közpénzből gazdagodnak versenytársak hiányában, vagy a jelenlévő cégeinek milliárdos adókedvezményt biztosít a kormány és ezért bírálják, az nem antiszemitizmus. Azonban, ha Sorosnak nincs ilyen és bírálják vélt, nem bizonyított dolgokkal, plussz bizonyos fórumokon a cionizmust, vagy anticionizmust emlegetik, ami az átlagmagyarnak csak a zsidózást jelenti (tudatlansága révén), akkor az bizony antiszemitizmus, mert vele kapcsolatban még a származását is említve pl. az Echo TV-n (nem csak most, évekkel ezelőtt is) nem más, mint a burkolt zsidózás esete!
Vajna ellenben olyan kedvezményt kap a közpénzekből, olyan körülmények között, melynek nincs köze a származásához. Ráadásul az őt bírálók ("libsik" meg "bolsik"), még csak utalást sem tesznek a származására!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.08. 19:52:05

@sinus67:

Ha Soros nem zsidó nemzetiségű lenne, a helyzet ugyanaz maradna. A magyar népet kizsákmányoló nagytőke zöme pl. nem zsidó.

Szóval a ballib zsidókártyán ma már mindenki röhög. Ezt az emberek megunták már a 90-es években, amikor mindenki antiszemitának lett kikiáltva, aki bármiben ellentmondott a liberálisoknak.

Valójábna éppen a ballibek gerjesztették akkor a legjobban az antiszemitizmust.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.08. 19:52:57

@Apadfaxa:

Már mondtam többször: ha ilyen bátor vagy, add meg adataidat és feljelentelek.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.08. 19:54:45

@nu pagagyí:

Jó film, azt jelzni a mára: a liberális terror ellehetetleníti az embereket, akik kiállnak a Jó mellett.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.08. 19:57:02

@rasztaszív:

Nézd meg a fasizmus jellemzőit szerintem, meg fogsz lepődni.

taga20 2017.07.08. 20:02:12

@MaxVal BircaMan HJCD: nézd meg a gazdádat! meg fogsz lepődni!

taga20 2017.07.08. 20:07:44

@Ma@Apadfaxa: haver, ne menj be ennek a szar tróger droidnak az utcájába!

arra utazik ez a szarházi, hogy bepöccenjél. szard le!

szerintem birka ott vonul a prájdon, csak nem meri bevallani:)))

nehéz lehet neki, pedig könnyű is lehetne.

ROLEXLACI megvéd minket a gazdagoktól 2017.07.08. 20:21:07

Ezzel az allando nacizassal 14-ben mar oriasit buktak a libbantak. (2010-2014 kozott minden heten antifasiszta tuntetes volt)
Ugyhogy remek otlet , hogy ezt most ujra eloszedtek. Nem mintha e nelkul nem buknanak, de biztos ami biztos.

taga20 2017.07.08. 20:26:49

@ROLEXLACI megvéd minket a gazdagoktól: ako neked most kurva jó dolgod lehet. állatságokat pofázol, fizetnek érte(természetesen közpénzből), és ugathacc!

ja, te kis csicska szar, az én adómból is fizetünk. pitizzél csak nekem is!

mond csak szépen, hogy utálod a gecit!

gyerünk a kurvaanyádat, te parazita!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.08. 20:29:33

@taga20:

Ne magadból indulj ki! Nekem nincs gazdám, független, szabad ember vagyok.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.08. 20:32:00

@taga20:

Semmi gond, @Apadfaxa: csak a munkáját végzi, ő bérkommentelő a Soros Alapítványnál. Ez a típus gyáva, mint a szar. Szóval nem közveszélyes, nem kell ellen intézkedni se. Ha esetleg bedrogozza magát túlságosan, akkor potenciálisan veszélyes, de ilyenkor is megold mindent két pofon.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.08. 20:35:02

@ROLEXLACI megvéd minket a gazdagoktól:

Én annak idején meggyőződéses ballib voltam, a 90-es évek elején.

Az első dolog, ami elgondolkoztatott, hogy esetleg téves úton járok az agyatlan antiszemitizás, fasisztázás, nácizás volt akkoriban.

S ezzel nem vagyok egyedül, elég sok olyan korosztályembeli haverom van, aki 1990-ben még fanatikusa SZDSZ- és Fidesz-hívő volt, ma meg meggyőződéses antiliberális.

taga20 2017.07.08. 20:48:34

@MaxVal BircaMan HJCD: cica, szeretném tőled mekkapni aszt a két pofont:)

"Ez a típus gyáva, mint a szar", me gondolom, te nem olyan vagy, mint én!

rasztaszív 2017.07.08. 21:32:34

@MaxVal BircaMan HJCD: jé,mind stimmel.hú,de meglepődtem.

rasztaszív 2017.07.09. 14:54:47

@MaxVal BircaMan HJCD: a taknyodat töröld ki,ne másokra prüszköld.
süti beállítások módosítása