B1 blogcsalád



Orbán annyira nyalizott Erdogánnak, hogy még magát is meghazudtolta

2017. július 02. - ashwood

image.jpegMiközben Európa vezetői igyekeznek a lehető legnagyobb távolságot tartani a keleti kényuraktól - mint Putyin és Erdogan – Orbán épp hozzájuk próbál veszettül dörgölőzni. Olyannyira, hogy önmagával is hajlandó ellentmondásba keveredni a kedvükért.

A jelenlegi Moszkva-Ankara tengely nem tekint vissza hosszú múltra. A tavalyi török puccskísérlet (?) óta megbonthatatlan a két nép barátsága. Miközben Erdogán politikai boszorkányüldözésre használja az állítólagos hatalomátvételi próbálkozást, lépten-nyomon szívességeket igyekszik tenni Putyinnak, s immár együttes erővel lépnek fel a szír válságban is. Olyannyira, hogy a törökök még NATO-szövetségeseikkel, elsősorban az amerikaiakkal és a németekkel is hajlandóak Moszkva kedvéért tengelyt akasztani.

Putyin oldaláról érthető a vonzódás Erdogánhoz. Nem csupán a hatalom egyforma akarása, vonzódásuk az illiberalizmus iránt és a gátlástalanságuk köti őket össze. Moszkva tisztában van azzal, hogy Ankara a mai napig zsarolja az EU-t a Törökországban rekedt, közel 3 millió szír menekülttel. Miközben Erdogan eurómilliárdokat kaszál a határok zárva tartásával, folyamatosan fenyegetőzik a menekültáradat megindításával. Ma már a korábban oly nagyon vágyott és remélt uniós tagság sem érdekli, sokkal inkább a putyini hatalomgyakorlás mindennapi csínja-bínja foglalkoztatja.

Ilyen helyzetben az EU vezetői, főként azon országok első emberei, ahol jelentős török kisebbség él, igyekeznek egyértelművé tenni: állampolgáraikat Erdogán nem radikalizálhatja frissen ébredő iszlamista diktatúrája számára. Ausztria, Németország, Franciaország, Belgium és Hollandia is kijelentette: nem tarthat politikai nagygyűlést a radikalizálódó iszlamista Ankara.

Ezzel szemben Orbán Viktor az ország meglévő szövetségi rendszere - EU, NATO – ellenében sokkal szívesebben barátkozik Putyinnal és Erdogánnak, mint uniós kollégáival. A frissen választott francia elnöknek keményen nekiment, miközben Moszkva tejhatalmú ura lényegében hazajár Budapestre. De mielőtt újra itthon köszöntené Putyint, Orbán kisietett Erdogánhoz egy baráti vizitre. A helyi lapok ki is emelték: az EU-tagállamok vezetőivel ellentétben Orbán Ankara pártján áll. Azt értjük, miért jó ez a törököknek, na de nekünk miért?

A fő kormánypárti napilap – ellenzéki már csak mutatóban maradt, de az sem sokáig –, a Sabah beszámolója szerint: Orbán kijelentette, hogy Törökország védte és védi meg a menekültáradattól Európát, amelynek ezért szüksége van Ankarára.

Tessék?

Eddig végig azt hittük, hogy ezt a munkát mi, magyarok végezzük. Ahogy a törökökkel szemben is mi voltunk Európa védőbástyája. (Bár azt még értjük, hogy ezt Ankarában nem illik felhánytorgatni, főleg, ha nyalni ment oda Orbán.) És nem légből kapott volt fejünkben az idea saját szerepünk nélkülözhetetlenségéről: épp Orbán hangoztatta eddig lépten nyomon, hogy nem a Berlin által tető alá hozott török megállapodás miatt apadt el a menekültek áradat, hanem bizony a magyar kerítésen akadt fenn minden terrorista migráns. És most tessék! Szemünkbe hazudott volna a kedves vezető? Vagy Erdogánnak nyalintott egy olyan mélyet, hogy magát köpte közben szemen? Vagy a török vezetőt éltető szavai közben volt csuriban az ujja?

Elképzelhető, hogy Orbánnak van egy külföldre és egy másik, belföldre szánt valóság-leírása? Akkor is, ha ez a kettő gyakorta ellentmond egymásnak? És az elképzelhető, hogy ezzel még tisztában is van, csak épp tojik rá? Ezek után az elképzelhető, hogy a színfalak mögött is mást mond, mint amikor hívei – vagy az ország – elé lép?

Elképzelhető, hogy egy ilyen vezetőben nem érdemes bízni?

El.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8612636405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Hartmann 2017.07.02. 18:16:24

@zsindeksz izisz alkajda mind CIA projekt: Ez egészen biztosan így van, legalább is logikusan hangzik! Mi bajunk lenne, ha az usa nem terjeszkedne mindenfelé. Olyan uncsi lenne...

mikimackó 2017.07.02. 19:17:55

politikailag összetett........, de az a szerelmes pillantás......., tuti, hogy anikó féltékeny lett !

klasszikus 2017.07.02. 19:36:49

Láttam egy nagyon közeli jelenetű képet kettőjükről,hát mit ne mondjak és hogy, azok a nézések, minden volt benne, csak nem politikai indíttatás! És még ő cirkuszol a Vonával!

atomic power 1986DucaDuca 2017.07.02. 20:44:08

Minden értelmes ember fel tudja fogni, hogy a kerítés a déli határunkon a Balkánon rekedt 70-80 ezres migráns tömeg illegális beáramlásától védi a schengeni határt, míg a török-EU menekültügyi szerződés a migránsok Balkán-félszigetre történő illegális bejutását hivatott megakadályozni.
A kormányfő nyilatkozatában nincs semmi ellentmondás.

atomic power 1986DucaDuca 2017.07.02. 22:35:14

@sinus67: Igen, mi állítottuk meg a Balkánon rekedt migránsok Magyarorszagon kersztül történő, ellenőrzés nélküli áramlásat! A törökök erre már a földrajzi adottságaik miatt sem lennének képesek.

laszlo ador 2017.07.02. 23:26:50

@klasszikus: Ne mondj ilyesmit.Viktor egy igazi férfi.Akkor Erdogán egy férfi kurva volna?

morpho 2017.07.03. 03:59:36

@atomic power 1986DucaDuca: "mi állítottuk meg a Balkánon rekedt migránsok Magyarorszagon kersztül történő, ellenőrzés nélküli áramlásat!" Ja ennyi. De Európáról már nem esik szó... Meg arról sem, hogy most akkor másfele mennek... Meg arról se, hogy az egész "migránsveszély" kamu.

zsaruvér 2017.07.03. 06:45:39

Új fiúja van viktorkának?

klasszikus 2017.07.03. 08:08:55

Lászlo ador: én csak egy képről írtam,te talán nem láttad! Kár!

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.07.03. 15:41:30

Mi ez a beteges frusztráció? Most komolyan, vannak, akik attól mennek el, ha a "gyűlölt" politikust kvázi melegnek titulálják?

Pop40 2017.07.03. 15:44:18

Ez nem Vitya választása. Azzal haverkodik, aki hajlandó vele szóba állni.

Mivel nyugati demokráciákban már nem maradt senki ilyen, kénytelen keleti diktátoroknál pitizni.

Mert ugye Magyarország büszke és erős európai ország...
... lenne, a fideszes maffia nélkül.

Lajos Csánó 2017.07.03. 15:45:23

Csak nézését,meg a járását....

sutyerák 2017.07.03. 17:26:34

derík házáffi ez a csávó,-azokkal haverkodik akik leigázták,elfoglalták eccer Magyarországot.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.07.03. 18:40:46

@Fermentátor: "vannak, akik attól mennek el, ha a "gyűlölt" politikust kvázi melegnek titulálják? "

Bizony van olyan, pl. orbán gazdád, mikor Vonát lebuzizta :))

birka menet 2017.07.03. 18:49:33

@atomic power 1986DucaDuca:

Ti orbán csicska fidióta seggcsimbókok, fel se tudjátok fogni, hogy a kerítés a segghülye agyú magyaroknak épült, akiket a felcsúti diktátor először behiszterizált hogy migráns meg terrorveszély van Magyarországon, majd megépítette potom 30 milliárd forintból a szögesdrót kerítést, hogy bebizonyítsa a primitív magyarjának, hogy nahát én aztán megvédtelek most titeket mindettől a veszélytől, amit mondtam nektek.

Közben meg évente nincs még 1000 menekült sem, akik ebben a fosfészek országban akarna menedékjogot kérni, ráadásul ezekből is csak egy pár tucatot ismernek el.

Téged meg megint átvert a felcsúti segged, mert a 30 milliárdot költhette volna a te gyógyszereid támogatására is.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2017.07.03. 20:05:18

@birka menet: nem baj, ha nincs aki direkt ide szeretne jönni, majd kvótával leosztják, hogy itt maradjon.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.07.03. 20:24:01

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Szerintem csillapodj le. De Te dolgod miként járatod le magad. Utólag, kijózanodva, ha elolvasod, amiket írtál, pironkodni fogsz.

illaim 2017.07.03. 20:27:01

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: No a másik idióta seggnyaló! A kvóta arról szól, hogy az idegenrendészeti eljárást kell elvégeznie a magyar hatóságoknak! Részletesebben, hogy te is felfogd! Annak az 1290 menekültnek kell megvizsgálnia a magyar hatóságnak, hogy valóban menekültek, vagy csak bevándorlók! Ha menekültek, akkor megilleti őket a menekült státusz. Ha nem, akkor vissza lehet őket küldeni, ahonnan jöttek! Ez az eljárás se nem integráció, se nem befogadás, mindössze csak a menekült státusz jogosultságát hivatott rendezni! Ezt jól jegyezd meg, mert többet nem írom le, hiába érthetetlenkedsz! LOL

biggianni 2017.07.03. 20:27:54

@birka menet: Lényegében igazad van a cigány tolvajjal kapcsolatban,csak egy kis
módosÍtással! A kerÍtés nem került 30 milliárdba ezt a hossza alapján könnyű kiszámolni főleg hogy fidess havertól rendelték nagy tételben,a munkát meg közmunkások,kivezényelt katonák és rabok végezték el szinte ingyen! Úgyhogy
innen is ellopott minimum 20 milliárdot ez a férfiatlan gané! Már nem sokáig
tetszeleghet magának ez a sátánfajzat,remélem nemzeti ünnep lesz amikor
alászáll a pokolba,és jobbra érdemes kis hazánk újra levegőhöz jut!!!

lényegében igazad van

illaim 2017.07.03. 20:49:54

@Fermentátor: Már ne haragudj, de neked nem ég a pofádon a bőr amikor ezt a rablóbandát mentegeted? Aztán ha mindezt az az "átkos" általatok ballibsinek nevezett bagázs csinálta volna, most te miket hordanál itt össze vissza? Avagy te is csak azt a bizonyos jezsuita kettős mércét használod? Ami az én megfogalmazásomban, neked nem a tolvajlás, a hazugság a bűn, hanem az ha nem a te bandád csinálja! Azt még neked van bőr a pofádon erkölcsi kérdést feltenni? Go to hell you fucking bastard! Pedig igyekeztem nagyon PC lenni, de a te fajtád mindig kiakaszt! LOL

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.07.03. 21:00:55

@illaim: Szerintem aludj erre egyet. Nem méltó semmilyen beszélgetéshez vagy vitához ez a stílus. Talán nehéz napod volt, nem tudom. Nem akarod tippelgetni, az viszont látható, hogy ebben a pillanatban nem tűnsz vitaképesnek. Jó éjszakát!

ember100 2017.07.03. 21:10:23

@Vajk a Vitéz Várjobbágy:
Helló !

Mind az 1.400 menekültről beszélsz ?

Janossz 2017.07.03. 21:13:45

"Úgy tekintünk Egyiptomra, mint amely a stabilitás iránti elkötelezettségével Magyarországot is és Európát is védi, ezért a szellemi természetű barátságon túl nekünk érdekünk is az önök sikere" - mondta a miniszterelnök Abdel-Fattáh esz-Szíszinek.
Aztán meg bemutatta neki Bal-adzs al Dzsudzsak effendit.
index.hu/belfold/2017/07/03/orban_haromszor_is_hazaparancsolta_dzsudzsak_balazst/
Mi meg nézünk, mint a moziban: Ez az ember vezeti az országunkat. Még mindig? Tényleg?

anyadmajma 2017.07.03. 22:52:07

@Fermentátor: na akkor te is egy hazaáruló bolsevik geci lehetsz.
Azok meg csak olyan érvet érdemelnek, amit megértenek: balfasz vagy, köcsög.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.07.03. 23:21:57

Eléggé tanulságos lehet beleolvasni egy blog kommentjeibe. Szinte mindenütt van egy-két vagy több olyan, aki alpáriságával, eszköztelenségével mélyen kilóg a társaságból. Ez is szomorú, de ennél is elkeserítőbb, ha valahol ez a szellemi eszköztelenség már valamiféle norma szintjére emelkedik.

Úgy tűnik, van ilyen társaság.

siriq111 2017.07.04. 00:33:30

Olyan szinten csend van a szokasos fidesz trollok oldalarol, hogy most vagy eligazitason vannak vagy eppen cserelik az embereket(esetleg mind a ketto).
Jon majd az uj haditerv, be kell huzni a jobbikos szavazokat barmi aron csak legyenek meg a szavazatok. Ez lesz az uj terv , kicsit megspekelve egy uj csavarral.
A valosagot semmi de semmi nem torli el a propaganda alltal.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.07.04. 18:15:02

A csúti geci nem szophatja le Trumpot, leszopja hát Erdogánt. Szép dolog a férfiszerelem! :))
süti beállítások módosítása