B1 blogcsalád



Erős és stabil: Matolcsy fia bútorgyárat vett két éve, most az Origót vette meg

2017. június 28. - Mr Flynn Rider

Matolcsy Ádám vette meg az Origót kiadó New Wave Media Groupot. Az egyik fideszestől átkerült a másikhoz a lap. 

origo_logo.jpg

Éppen hétfőn írtuk meg, hogy Matolcsy György fiát, illetve a cégét 2,5 millió forinttal tömték ki, ugyanis a jegybankelnök fiának közvetett tulajdonában álló vállalkozás ennyi brüsszeli pénzre pályázott idén, és nyert. Ugyancsak a Matolcsy Ádám vezette Magyar Stratégiai Zrt. vette meg a korábbi New Wave Media és Origo Media portfólió egyesítéséből tavasszal létrejött New Wave Media Group Zrt.-t. Ez a cég adja ki az azóta propagandalappá átváltozott Origót.

 

A közlemény szerint Száraz István, a New Wave Media Group Zrt. tulajdonos-vezérigazgatója a médiacsoportban fennálló 100 százalékos tulajdonrészét értékesítette és a tranzakciót követő negyedévben vezérigazgatói tisztségét határozott ideig megtartva biztosítja a zökkenőmentes átadás-átvételi folyamatot, ezt követően pedig stratégiai tanácsadói szerepkörben segíti a menedzsment munkáját. 

Az új tulajdonos a Magyar Stratégiai Zrt., amely egyebek mellett Magyarország egyik legnagyobb múltú bútorgyártó manufaktúrája, a Balaton Bútor Kft. közvetett tulajdonosa is. (Annak ellenére, hogy nagy multú, Matolcsy Ádám csak 2015-ben lett a cég vezetője, erről a 444 írt itt részletesen: elég hirtelen lett cégvezető.) A Magyar Stratégiai Zrt. közvetlen egyedüli részvényese és egyben vezérigazgatója Matolcsy Ádám, a jegybankelnök fia. 

A közleményben Száraz István tájékoztatott arról, hogy a vállalat történetében először, 2016-ban nyereséges évet zárt, és megnyílt a lehetőség a fenntartható üzleti fejlődés előtt.

(2014-ben több mint 320 millió forintos, 2013-ban pedig 420 milliós veszteséget termelt a lap, nyilván, akkor még nem hirdettek benne az állami nagyvállalatok. Azóta igen.) Száraz István egyébként a 2016 februárjában vette meg a lapot, és akkor azt ígérte:

Az újságírói függetlenség és a prémium szakmai minőség iránti elkötelezettség masszív keretei között egyetlen célunk lehet: az olvasók igényeinek legmagasabb színvonalon történő kielégítése és új olvasók szerzése. Ez piaci termék, az olvasók a politikai részrehajlást elpártolással büntetik, ami pénzügyileg nem kifizetődő, és nem is számolunk ezzel az üzleti tervünkben. Az Origo univerzális hírportálként az információk legszélesebb választékát kínálja olvasóinak, tárgyilagosan és szakértő módon.

Ehhez képest az Origo azóta a kormányzati propaganda láncos kutyájává vált, folyamatosan jelentek meg rajta gusztustalan, személyeskedő hangvételű cikkek ellenzéki képviselőkről, migránsok és az Európai Unió ellen uszítottak. Erről a B1 blog is rengeteg cikket jelentetett meg. 

Mindezt a sajtóközlemény így fogalmazta meg:

Az elmúlt mintegy másfél évben megvalósult a médiaportfólió és a hozzá kapcsolódó termékek átfogó újjászervezése. Ez idő alatt további akvizíciók és értékesítési partnerségek megkötése mellett lezajlott a cégcsoport folyamati szintű és technológiai reformja, valamint a korábbi New Wave Media és Origo Media portfólió egyesítése.

A közlemény idézi az új tulajdonost, Matolcsy Ádámot is, aki elmondta: a New Wave Media Group Zrt. nemcsak az egyik legnagyobb elérésű hazai online médiaportfólió és a magyar internetes tartalomszolgáltatás úttörője, hanem megújulni képes cégcsoport, amely reményeik szerint a "közeljövőben előremutató technológiai megoldásokkal rázza fel az itthoni online médiapiacot".

A hír arról nem szól, hogy miből volt Matolcsy György fiának annyi pénze, hogy megvegye az Origót. 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9812626415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vénkujon 2017.06.29. 12:33:13

nem is kell hír arról, hogy miből vette, mert tök egyszerű: a kis béna devizahitelesek leszopatásából adódó froncsikból, meg adóforintokból. de nem baj, mer legaláb nem viszi külfödre a zsét. szívesen

vénkujon 2017.06.29. 12:33:51

hahaha...mert bútor eladásból vette mi??? hahahahahaha

Brix 2017.06.29. 13:03:20

A probléma nem Matalocsy fia , hanem maga Matolcsy , hiszen a zemberektől ellopott kamatokból tőkésedett fel a jegybank. Az, hogy közel zéró a reàlkamat Magyarorszàgon Matolcsynak köszönhető és a forintot sem engedi megerősödni...Az infláció papíron 2,6% , miközben 2-3 év alatt 40%-al emelkedtek a lakàsàrak és a bérleti díjak is...A zöldség-gyümölcs àra duplàzódott és nő a többi élelmiszeré ...Matolcsy lopja a pénzünket, ràadàsul még magàncélra is visszaforgatja egy részét...

Indriq 2017.06.29. 13:10:39

index.hu/tech/2017/06/29/orokmozgo_kifejlesztesere_itelt_oda_felmilliard_forint_tamogatast_a_magyar_allam/

ez bazzz.... az EU helyében úgy rúgnám ki a magyarokat, hogy körpályára állnánk a Föld körül :)

zsoltix 2017.06.29. 13:45:35

Ennél szarabb már úgyse lesz. Vagy mindig van lejjebb?

Pop40 2017.06.29. 14:32:13

A fideszmaffiában kezdenek saját lábra állni a gyerekek is.

Szerencse, hogy a fideszmaffiában mindenki ilyen tehetséges, bár érdekes, hogy mindig csak akkor, mikor a csuti Geczy van hatalmon.

Pop40 2017.06.29. 14:34:46

@Brix:

"Az, hogy közel zéró a reàlkamat Magyarorszàgon Matolcsynak köszönhető "

Köszönhető a nagy büdös francokat.

A világ nagy jegybankjainak, BOJ, FED, EKB köszönhető, nem véletlen, hogy világszerte 0 közelében van a kamatszint.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.06.29. 14:39:07

@Pop40: De igen, Matolcsynak "köszönhető". Ettől gyenge a Forint, amin a Jegybank és persze a Matolcsy féle "közpénz jelleg vesztő" alapítványok szépen keresnek a devizatartalék felélése által. Valószínűleg ilyen pénzből megy jól a sora a Matolcsy gyereknek is, hogy saját origója van.

Pop40 2017.06.30. 01:01:03

@Sörös Mérenc:

Ez két külön dolog.

Ugye nem gondolod, hogy idehozná a befektető a lóvéját magyar állampapírba pl 1% kamatra, ha a betonbiztos német vagy usa államkötvényen kereshetne 3-4-5%-ot?

Az, hogy Eltolcsy emellett mit lop el, más lapra tartozik.
süti beállítások módosítása