B1 blogcsalád



Orbán dühönghet: mindenki észrevette a hatalmas bakit a köztévén

2017. június 13. - Mr Flynn Rider

Kevesen tudják, hogy a köztévé nem Magyarország lakosságának készít tévéműsorokat, hanem Orbán Viktornak. Emiatt is lehet fájdalmas a legutóbbi köztévés szereplése, amiben nyilvánvalóan beszélt hülyeségeket a szívnek kedves magyar fociról - az Andorra elleni vereség után.  orban_szotyizik.jpg

Nyílt titok a köztévében, hogy melyik híradót szokta megnézni a miniszterelnök, ezt ilyenkor dedikáltan neki készítik (nyilván, a többit is). Ezért bizonyára különösen dühítő lehet, hogy Orbán a nyilvánosság előtt csinált hülyét magából, amikor a magyar focit dicsérte az M4-en. (Nem mindig sikerül a propagandamédiának (pedig annyi milliárdból igazán lehetne már valami színvonalasat csinálni) és a Fidesz sajtóosztályának összehoznia ezt a dolgot.)

Az interjú múlt hétfőn készült, de azután került adásba vasárnap, hogy Magyarország kikapott Andorrától – ebből pedig óriási felháborodás lett. Nyilván, Orbán akkor még nem gondolta, hogy ekkora balhét vált ki a magyar válogatott szereplése, igazából senki sem számított arra, hogy a világ egyik leggyengébb csapata is elkalapál bennünket. A miniszterelnök ilyeneket mondott:

„A magyar futballban ma azért mennek jobban a dolgok, mert vannak akadémiák. (…)

A legnagyobb érték a magyar labdarúgásban ma az akadémiai rendszer. Ezt kell megőrizni és ezt kell erősíteni. Ezt kitanultuk az elmúlt tíz évben, ehhez értünk. (…)

Szóval azt gondolom, hogy ha az akadémiai rendszert stabilizáljuk, abból lesz világszínvonalú magyar futball.”

Orbán arról sem beszélt egy szót sem, hogy a magyar futballt a valódi teljesítmény és a piac helyett közpénzekből tartják el. Iszonyatos milliárdok mennek el a focikluboknak, közben egész kisvárosnyi ember hal meg olyan betegségekben, amiken lehetett volna segíteni.

Az Andorra elleni vereség a médiában újra előkerült, ki mennyit keres és mennyit kapnak a klubok. Az RTL Klub Fókusz című műsora megkereste a klubokat, azok azonban nem nyilatkoztak az összegekről. 

A toplista: 

 toplista_magyar_focistak_fizetese.jpg

 

“Természetesen a magyar fizetések nyomába sem érhetnek mondjuk az angol első osztályban, a Premier League-ben futballozók fizetéseinek, ahol az átlagfizetés 2,4 millió font, ami nagyjából 870 millió forintnak felel meg. Azt, hogy a teljesítmény arányos-e a fizetéssel, mindenki eldöntheti maga, de annyit talán érdemes hozzátenni, hogy az angol átlagfizetés 26 500 font, aminek mintegy kilencvenszerese a szigetországban futballozó elsőosztályú focisták átlagbére. A magyar átlagfizetés havi bruttó 285 200 forint, ami évi 3,4 millió forint. A magyar NB1 idei szezonjának átlagnézőszáma 2 561 fő eddig, a csúcsot a Fradi-Újpest jelentette 11 760 nézővel.” – írta a témában az mfor.hu

Az andorrai bukta egyik főszereplője Dzsudzsák Balázs a valaha legjobban kereső magyar focista éves gázsiját 2016-ban egymilliárd forintra becsülték, de Szalai Ádám is több mint 500 millió, Huszti Szabolcs pedig 378 millió forintot keres évente.

A kutya sem jár meccsre, mégis nyereségesek a klubok

 

Az is kiderült az utóbbi napokban, hogy a magyarokat nem igazán érdekli a magyar foci – üresen konganak a méregdrágán felépített stadionok. Ennek ellenére a magyar futballklubok nyereségesek. Közpénzből.

Itt olvashatja el a 2015-ös, hivatalos beszámolókat a Portfólión. 

Itt olvashatja el az idén beadott mérlegek összesítését a 444-en. 

Hogy a klubok nyereségesek, onnan is tudjuk, hogy a Demokratikus Koalíció is perre ment, hogy nyilvánosak legyenek a magyar futballklubok költései és a kapott támogatások pontos összege.

Az üres lelátók árnyékában, jegybevétel és nemzetközi kupaszereplés nélkül működő klubok érdekes módon nem, hogy nem veszteségesek, még nyereséget is termeltek.

Ez a nyereség semmi másból nem származik, csak állami pénzből és TAO-támogatásokból. (Fordítunk: az ön adójából. Az ön pénzéből.)

A DK immáron hónapok óta azért pereskedik, hogy kiderüljön, mire mentek el az állami pénzek. Ha a klubok valóban utánpótlás-képzésre használnák a TAO-pénzeket, nyilván nem kellene minden egyes csapattal pereskedni az adatok kiadásáért. Csak az titkolózik, akinek titkolni valója van. Ez kiemelten igaz Orbán Viktor kis felcsúti hobbicsapatára, amely a jogerős ítélet ellenére sem adta ki a szerződéseket és inkább újabb jogi csűrés-csavarásba kezdett a Kúrián.

A Demokratikus Koalíció több, mint 30 sportszervezet ellen folytat pert azért, hogy kiadják: mire költötték a TAO-pénzeket. A DK első fokon már pert nyert a Felcsút, a Fradi, a Vasas, a Videoton, az MTK és a ZTE ellen is.

A DK közölte: minden birtokába jutó adatot és szerződést nyilvánosságra fog hozni, hogy bebizonyítsák, a Fidesz és az oligarchái a közpénzek eltüntetésére használják a magyar futballt.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6412588135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.06.13. 10:45:33

A magyar labdarúgásban ma az akadémiai rendszer ugyanolyan színvonalon van, mint a magyar foci általában, a mi befizetett adónkból élnek a falábúak és hasonló falábúakat nevelnek.
Azóta se értem, hogy tavaly miért kellett örülni a négyből megnyert egyetlen meccsnek az EB-n...

v.f.michael 2017.06.13. 15:22:42

@Online Távmunkás: a fiatalok alapvetően nem falábúak, csak az akadémiákba ölt pénzek nem a megfelelő helyre kerülnek, ezért átlag 14-16 éves korukra végleg elveszítik a reményt, hogy valamelyest lépést tartsanak a futball nagyhatalmak korosztályos játékosaival. Az edzők nem megfelelően képzettek, szakmailag kb 30 évvel vagyunk lemaradva a nyugat-európai csapatoktól. Mentális tréning, táplálkozás? A jó magyar edző csak nagyokat röhög e témákat hallva a tökét markolászva.A politikáról és még mindig élő "jólvanbélabámajdbetesszükasrácotacsapatba" stílusról már ne is beszéljünk. Nagyon sok tehetséges magyar fiatal megy szó szerint a lecsóba, akik külföldön első osztályú játékosokká válhattak volna értő kezekben. Szomorú!

klasszikus 2017.06.13. 17:35:11

Szégyen és gyalázat,és még mindig álomban van orbán,még mindig nem hiszi el,hogy az életében nem leszünk foci nagyhatalom!

sinus67 2017.06.13. 18:03:04

A közpénzek eltüntetése mellett is lehetne színvonalas focit csinálni. Engedni kellene a SZAKEMBEREKET dolgozni. Ha nincsenek itthon, akkor venni kell! Nem azokat a szarháziakat kell szakembernek kikiáltani, akik a politikai seggnyalást a legjobban tolják.
Egynémely, magát szakembernek tartó hányadék abból él, hogy jó, vagy tűrhető focista volt valamikor és mindig az aktuális gazda seggét nyalta. Attól még nem lesz szakember.
Amíg ezek az emberek és az uram-bátyám rendszer az uralkodó a fociban, nem lesz színvonal. Ha nem lesz színvonal, akkor a kutyát nem fogja érdekelni a csetlés, főként botlás. Ergo nem lesz néző. Ha nem lesz néző, nem lesz bevétel a jegyekből. Plussz, ha nincs nemzetközi tornaszereplés, nincs onnan sem lóvé.
Ha most lépnének és azonnal elkezdenék szakmai alapon feljavítani a magyar focit, akkor is 10-12 év kellene, hogy eredmények legyenek. Nem VB, meg BL, esetleg EL győzelem, hanem a selejtezőkön rendszeres továbbjutás. Ellenkező esetben a kormány feleslegesen tolja a zsét. (Mondjuk így is, eddig is.)

Ne legyen igazam, de az eddigi sikersportjaink is ide fognak jutni, ha a politika belepofázik a szakmába. Márpedig beledumál. Sajnálom a sportolóinkat!

sinus67 2017.06.13. 18:05:39

Arról meg nem beszélve, hogy a jobban teljesítünk duma itt (sem) jött be!

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.06.13. 20:25:29

@v.f.michael: Biztos, hogy annyira tehetségesek 14-15 évesen? Sokan mennek külföldi fociakadémiákra is, aztán a Real Madrid 3 cserepadjára se férnek be...

@sinus67: A magyar focinak a közelébe se megy szakember...

1ghost 2017.06.13. 21:12:52

Hahaha.. Andorra elkalapál minket! A maga hetvenezer lakosával! Mondom: HETVENEZER!

Erre a Hibbant Narancsos Néró hogyan látja a világot: "ha az akadémiai rendszert stabilizáljuk, abból lesz világszínvonalú magyar futball.”

Hát mutasson valaki orbánnál nagyobb hülyét ezen a bolygón!!!

a nagy hohoohooo 2017.06.13. 21:55:49

Ha valakinek még kétségei lennének a törpducse elmebéli állapotát illetően:
A múlt hétfőn készült interjúban Orbán" „A magyar futballban ma azért mennek jobban a dolgok, mert vannak akadémiák.„
A legnagyobb érték a magyar labdarúgásban ma az akadémiai rendszer. Ezt kell megőrizni és ezt kell erősíteni. Ezt kitanultuk az elmúlt tíz évben, ehhez értünk.”
És ez az orbánhívő tábor hangja ..höhööö ...nem kétséges:
"Siposné Marika
Ez a nép nem méltó Orbán Viktorhoz".
Ránéztem a néni oldalára,a biztonság kedvéért minden élet kioltására alkalmas eszközt elzártam magam elől, és akkor most katt... ...hihii..

"www.facebook.com/siposne.marika.5?fref=ts
Siposné Marika megosztotta Nem érdemelnek több esélyt fényképét.
2017 legfontosabb külpolitikai eseményei egy képen! Ilyen egy elszigetelt zsebdiktátor, ugye?
Na Miiii vaaan EU?! Miiii vaaaan Brüsszel?!
Mi van balliberálisok?! Na most sivalkodjatok!!!
Osszátok, lássa mindenki! ;)"

RIP in kétharmad...az még hagyján. de ezt a nőt vki el is vette feleségül. ahhoz mekkora sötétség kell bameg...
Semmin nem csodálkozom mióta kiderült,hogy egy új utcai wc-t is beszenteltek, és én majdnem megfulladtam a röhögéstől, nem lep meg semmi.
Orbán a legjobban tenné, ha leváltaná a népet, és másikat választana.
Najó ezt részben már megtették a választási rendszerükkel.
Nem értem a fanyalgókat. A magyar futball világszínvonalú. Csak az andorrai világszínvonalúbb.
Csakhogy erról az andorraiaknak sajnos senki sem szólt.
Orbán, szotyizzál. A focival kapcsolatban ez az egyetlen, amihez értesz, bameg.
Bármivel kapcsolatban ez az egyetlen amihez ért..
Najó a néphülyítő hatalomtechnikához ért.a hatalomtechnika alatt azt értem, hogy szemrebbenés nélkül képes mindenkinek azt hazudni, amiből a legtöbb pillanatnyi haszna van.
És itt feltételezem, hogy a részeg kisember által - Orbán is az - a nekimegyek ami nem tetszik, és benyalok ott ahol sok a pénz" szintű hozzáállás nem számít szakértelemnek hanem inkább ösztönlény viselkedéstannak.
Az, hogy ennyire vitte nem a gondolkodásnak ,hanem a sokkal inkább a körülményeknek és az időpontnak köszönhető, ebben egy fikarcnyi képesség vagy tudás sincs.
Ez csak vastag bőr kérdése, sajnos pont elég arra, hogy Siposné Marikákat maga mellé állítsa...
De hatalomtechnika az amit a kisgazdákkal csinált, meg ahogy a migránsokra ráépítette a terrorcselekményeket, sorost, a kerítést, stb.. És a médiáján kürtöli
Annyi tehetség van benne mint egy sziklafalról leeső szikladarabnak ami megöli az épp alatta elhaladó tömeggyilkost. Itt és most bejött, máskor ugyanezzel puffanna.
Márpedig mást nem tud, szélsőségesen korlátoltak az eszközei.
Ezt a negatív kisugárzást, pedig a nyilatkozat esszenciája csak annyi, hogy még nem szilárdult meg az akadémiai rendszer, ezért nem világszínvonalú a magyar futball.
Na és hogy lehet megszilárdítani, hát több állami pénzzel.
És utána neked is tök jó lesz, meg minden fikázós libsinek, naa. A soros meg bekaphasssa, mert megvette kilóra az andorraiakat, hogy megalázzák a magyart
Nyugi, pár hét és fölényesen győztünk Andorra ellen.
A foci is a FideSS szimbóluma. Pont olyan szar, mint amilyen az egész ország. És hogy egy a tehénlegelős csapatának milliárdos stadiont ad, aztán ellopja a legendás Puskás nevet, majd önti beléjük a TAO-milliárdokat, egészen nonszensz
"Állítsuk meg Andorrát!"
„Egyáltalán nem vagyok abban biztos, hogy a Bayern München
utánpótlásában sokkal magasabb szintű képzést kapnak a gyerekek, mint
akár a Puskás Akadémián vagy más magyar akadémián.”
Már évek óta minden mondata ezt jelzi... a józan ítélőképesség teljes hiányát....nameg a szavazói józan ítélőképességét illetően vannak kétségek.
Az, hogy ezt a trágya bűnözőt minden jobb érzés ellenére ennyi honpolgár támogatja az igazi szégyen.
Arra lennék kíváncsi, hogy amikor az emberek látják, hogy Orbán alternatív valóságban él, és olyan dolgokat mond a fociról, ami mindenki számára egyértelműen és nyilvánvalóan nem igaz, akkor más irányú mondanivalójával kapcsolatban - még akkor is, ha azok megítélése komplexebb egy focimeccs eredményénél - miért nem merül fel bennük kételkedés. Miért nem tételezik fel, hogy a gazdasággal, Sorossal, a menekültekkel (itt kivétel nélkül bármilyen téma szabadon behelyettesíthető amit kiejt a száján, hiszen minden amit mond az hazugság) kapcsolatban ugyanolyan képtelen valótlanságokat állít. Vagy ilyen szintű absztrakció milliók számára már túl bonyolult lenne?
A foci az csak egy dolog, de mi mindannyian sírni fogunk, amikor ennek a szarnak vége lesz, és egy felmérhetetlenül nagy válság mély gödréből próbálunk majd valahogy kikapaszkodni. Akkor még a maradék fiatal is nyúlcipőt fog kötni, mert annyi kilátása sem marad, mint csirkének a róka szájában. Most ássa meg a kurmány a nemzet sírját, és nincs az az isten, ami ebben megállítaná. A foci viszont remek lakmuszpapír, ami szépen megmutatja, hogy a nepotizmus milyen eredményekkel jár - a sok zsozsó a csókosoknak a semmiért, csak semmit tud termelni.

Bicepsz Elek77 2017.06.14. 01:52:15

Mar az 1930-40 es evek ota beleszol a politika a futballba. A kommancsok ugyanugy hibasak ebben(jo kadertemetok voltak a szakosztalyok minden sportban), es az Mszp is mert 2010-ig ok sem privatizaltak az egesz agazatot.
Pedig ellenuk vagyok, de ezen kerdesben meg ugy, hogyvkell a francnak allamilag penzelt futball!!

ebella 2017.06.14. 04:07:57

@Bicepsz Elek77: A húszas években lett professzionális Magyarországon a foci. Ez így volt a háborúig. A maszop alatt szinte senki nem élt állami pénzekből (mennyi hülye nevű klub lett hirtelen, mert csak úgy tudtak megélni, hogy a nevüket is eladták), az FTC-n kívül, akinek ma sincs, és a háború előtti profi időszakot kivéve soha nem is volt valós tulajdonosa. A második Orbán kormány kezdetétől lett újra államosítva a foci. Egy kivétel van, az Újpest. (Esetleg még a Honvéd, de azért ők is egy kalap pénzt kapnak az un. akadémiájukra, amit annyi, hogy kizárt hogy mind arra is költsenek, miközben az állam építi az akadémiát is.) Külföldi, valós tulajdonossal, aki a stadiont is megvette (nem ingyen kérte, pénzért) volna (ugye azt valamikor az újpestiek pénzéből építették és a klub volt a tulajdonos), de nem adták. Most meg nyolcszázmillióból (kevesebb pénzből, mint amennyiért kisvárosi kluboknak építettek stadionokat) úgy építették újjá, hogy nem felel meg az első osztályban indulás követelményeinek. Érted, az állam nem adja el, nem teszi rendbe nyolcszázból (jó ha kétszázat ráköltöttek a valóságban) és az Újpest ezért nem biztos, hogy otthon játszhat. De eladni azt nem.

Na, az egyetlen valóban profi és állami pénzekből egy fillért se kapó (a fociról beszélünk nem az UTE-ről, aki a többi sortágat nyomja, tele olimpiai bajnokokkal, 1932 óta) klub nem is kap az akadémiákra szánt pénzből, bár az értékelés szerint hatodik lett megelőzve az FTC-t, aki hetedik. Azt mondta Orbán, az első hat ezentúl állami pénzekből tarthatja fenn az akadémiáját. Oszt mikor kijött az eredmény, mégis az FTC lett aki kaphat, és az Újpest aki nem, bár a kiírásban úgy szerepelt, hogy az első akadémia hat állami pénzből fog élni. Mégsem úgy lett mert az Újpesttel ki akarnak baszni.

Ennyit a mai magyar foci rendjéről. A majd egyedülálló, valóban csak magán klubot (ahol nem kell az államnak, vagy önkormányzatnak, vagy állami vállalatnak) pénzt adni a fenntartásra, kigolyózták még a jogos pénzekből is, amit a kis dagadt által kidolgozott szabályok alapján eredetileg kapnia kellett volna. Ezzel együtt én fogadok, hogy az alig néhány éves újpesti akadémiáról előbb kerül ki nemzetközileg is jól eladható játékos, mint máshonnan. Ott ugyanis valóban profi képzés megy, mert egy magánember pénzeli és eredményt is vár. És kizárt, hogy a magyar gyerekek hülyébbek a focihoz, mint más gyerekek. A képzés rossz. (Ugye azt a nemzetközi értékelés is leírta. Igaz abban az Újpest is benne volt, de akkor még talán két éves volt az akadémiájuk. Mindenesetre jobb volt, nulla állami pénzből, mint az agyonpénzelt makik. Mégis ők kapják a pénzt, bár nem járna nekik és az Újpest nem kapja, bár járna nekik.)

Hajrá Magyarország!

megamedve 2017.06.14. 06:34:07

@a nagy hohoohooo:
Höhöhö, jól beszéltél, főleg abban van nagy igazad, hogy ennek az országnak a legnagyobb szégyene a nép, aki ezt a gecit hatalomban tartja.

István Tamasi 2017.06.14. 07:01:00

Naggyá tettük az andorrai amatőr focistákat. Ez lenne a nagy tragédia?

skribler200 2017.06.14. 10:51:11

PRÓBÁLOM higgadtan elemezni a helyzetet:

- kevés pénzt fordítunk focira..............................

- nem orbán a szöv.kapitány !!!!!

peppemaci 2017.06.14. 20:00:23

Alapozó edzésként az edző leszúrt 11 karót a foci pályára, hogy a fiúk azokon gyakorolhassák a cselezést.
-És milyen eredményre jutottak?
-Hagyd, a karók 8-1-re nyertek!
;) :) :D
süti beállítások módosítása