B1 blogcsalád



Az út szélén hagyottak visszavágtak: Lázár Jánost ennyire még nem cseszték le talán még soha

2017. június 12. - Mr Flynn Rider

A miniszter nehezen tudta kezelni a valóságot, amit maga teremtett.

lazar_janos_1.jpg

Egyre szaporodnak az intő jelek, hogy

nem minden úgy van, ahogy a Fidesz alternatív valóságában létezik.

A sikerpropaganda nem mindig ér célt. Vannak emberek, akik tényleg 50 ezer forintból élnek a nyomorban és akik emiatt nem Sorosra, vagy Brüsszelre haragszanak (vagy a cigányokra, zsidókra, menekültekre, civilekre, stb., stb., stb.)

Amikor Lázár János hosszú idő után kiszállt az évente lecserélt kormányzati Audijából és szembe kell néznie a valósággal, amit az elmúlt hét évben a Fidesz megteremtett. Ugyanis időközi polgármester-választást tartottak a hétvégén Csanádpalotán, a kancelláriaminiszter pedig szombaton a fideszes jelölt mellett próbált kampányolni, több-kevesebb sikerrel. Míg a kormányinfón remekül ment az újságírókkal a húzd meg-ereszd meg-politika (néha kedves vagyok, néha odacsördítek, hogy rendet tudjak tartani), addig a helyi lakosok között ez a jól bevált recept nem működött. Egyszerűen nem értették a finom célzásokat, a nyájas mosoly mögött megbújó fenyegetést, a szemöldök húzogatását. 

Vannak emberek, akiknek már tényleg nincs semmije. Akiknek nincs vesztenivalójuk, akiket a Fidesz - ellentétben Orbán Viktor ígéretével - az út szélén hagyott.

Ezek az emberek, érthető módon, dühösek. Senki sem képviseli őket, politikust pedig csak akkor látnak, amikor négy évente megígérnek nekik mindent egy x-ért cserébe. 

 

Amiből általában nem lesz semmi.

Lázár balszerencséjére egy ilyen helyi lakosba futott bele. Egy néni ugyanis úgy kiosztotta a kancelláriaminisztert, hogy az láthatóan alig tudott köpni-nyelni.

Az esetről a tavaly alapított Csípős nevű lap számolt be az alábbi videóval: 

 

A nő – bár rosszul idézve Lázár  szavait – megpróbálta felelősségre vonni Lázárt a nyomor és a szegénység, illetve a miniszter szegényeket becsmérlő szavai miatt. Arra hívta fel a fideszes politikus figyelmét, hogy 50 ezer forintból él havonta és nehezményezte, hogy Lázár korábban lenézően beszélt a szegényekkel.

 "Én soha nem szégyelltem, hogy mim van, dolgozom keményen. Abban a miliőben nőttem fel, hogy a munka nem szégyen, a munka eredményét sem kell szégyellni. Az ember gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára. Aki erre nem képes, akinek nincs semmije, az annyit is ér, én azt gondolom. Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér, ezt tudom mondani. Annak annyi az élete. Ez az én véleményem."

Lázár János, 2011.08.03- Hódmezővásárhely közgyűlése

A nő olyan vehemensen esett neki a miniszternek, hogy az egy pillanatra kibillent a megszokott kedves, de azért kemény fiús szerepéből, hazugnak nevezte a nőt és egyből más szavak jöttek a szájára: 

„Ebben a közösségben fordult az elő 2014-ben, hogy itt a szegedi büntetőbíróság szerint egy csanádpalotai illetékességű és makói illetékességű ember az én összes választási plakátomat letépte, és összefirkálta, ezért a bíróság őt elítélte. Én ennek ellenére nem sértődtem meg és nem haragudtam meg, mert a politikában a véleménynyilvánítás szabad/…/ 

Egyébként a bíróságon először összeszarta magát, mert azt vallotta, hogy pillanatnyi elmezavarnak a hatására verte szét. Hadd fejezzem be a mondandómat… Hadd fejezzem be. Először azt vallotta a bíróságon az illető, hogy pillanatnyi elmezavar miatt következett ez be, aztán megjött a bátorság, mert azt mondta, hogy politikai véleménynyilvánítás miatt” – mondta a kancelláriaminiszter.

Egyébként a hétvégi választáson a fideszes támogatású, de független jelöltként induló Nyergesné Kovács Erzsébet választották Csanádpalota polgármesterévé.

A 2445 választásra jogosult csanádpalotai közül 1414 vett részt a választáson, 1406 adott le érvényes szavazatot. Nyergesné Kovács Erzsébet 609-en támogatták, a második legtöbb szavazatot, 532 voksot a szintén függetlenként induló, önkormányzati képviselőként is dolgozó Debreczeni István kapta.

A 2800 lakosú határ menti településen Kovács Sándor polgármester halála miatt kellett időközi polgármester-választást tartani.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3112588039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szúrófény 2017.06.13. 03:23:10

"Szarból ne legyen semmi! Mert az büdös"! Közmondás!
Befolyásoló, ösztön, kriticizmus, faji és egyéni önzés, faji önérzet, faji állhatatosság, bujaság, sikerimádat, SZÉGYENTELENSÉG , erkölcsi érzék hiánya, szívós akarat.” Kiss Sándor: Tabuval védett fajiság 1943
„Aki el akarja nyomni a kritikát: annak vagy becstelen szándékai vannak, vagy érzi a maga szellemi silányságát.” Szabó Dezső
"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." Voltaire

Megteremtették az antiszemitizmust, mint védő tabut. Ez a tabu jól bevált arra, hogy minden kritikát, minden jogos emberi felháborodást torkon fojtsanak vele! Szabó Dezső!

Sajátos tudományos jelenség volna az, ha az, antiretekizmus bűnébe esnék, ahányszor egy retket felismernék reteknek, vagy ha azt állítanám, hogy retek van, és fel lehet ismerni a kókuszdiók, narancsok és birsalmák közt. Szabó Dezső

megamedve 2017.06.13. 06:25:10

Húha! Ez pontosan megmutatja mi lesz: büdös a szar, de mégis megesszük. Jó étvágyat msgyar nép,!

Hajdú Peter 2017.06.13. 11:35:42

" fideszes jelölt mellett próbált kampányolni, több-kevesebb sikerrel. "

A tobbe kevesbe azt jelenti, hogy itt is, most is a fideszt nyert nagy tobbseggel.

DR. Smit Pal 2017.06.13. 11:48:05

Természetessen a kormánynak, azonnal le kell mondania, miután egy szellemileg leépült nő részegen obégat az utcán.

Állítsuk meg a ......... 2017.06.13. 11:55:25

Nem értem a miért mindig a fidesz nyer.
A környezetemben mindenki állandóan csak szidja őket.
.
.
lázár meg beszéljen már arról a rohadt sok munkáról, amit ő elvégzett eddigi élete folyamán. azért a több milliárdnyi forintért cserébe, amije van neki.
Ha már Rapcsák András lótifutijaként kezdte .........
.
„A nyilas és kommunista házmesterek szelleme kísért még ebben az országban“
és lázár te melyik vagy?

Ekrü 2017.06.13. 12:12:27

"a fideszes jelölt mellett próbált kampányolni, több-kevesebb sikerrel."-Az ,hogy a Fideszes jelölt nyert nagy többséggel,az gondolom elég siker :))
Csanádpalotán meg az emberek eldöntötték ,hogy kinek adnak igazat,és ahogy látom nem a hőbörgő asszonynak.Gondolom ismerik...

Evel Knievel 2017.06.13. 12:18:54

Ki nyerte a választást? Na ugye :) Lehet kussolni

A teremőr 2017.06.13. 12:30:08

@Hajdú Peter: "A tobbe kevesbe azt jelenti, hogy itt is, most is a fideszt nyert nagy tobbseggel."

Csak a pontosság kedvéért:

"a fideszes támogatású, de független jelöltként induló"
- itt az a kérdés, hogy ez egy álcázott fideszes vagy a helyi fidesz nem talált olyan embert aki tuti befutó lett volna, ezért oda állt a hozzá legközelebbi háta mögé.
Nem mindegy, de erre csak a helybéliek ismerik a választ.

"1406 adott le érvényes szavazatot.
Nyergesné Kovács Erzsébet 609-en támogatták,
a második legtöbb szavazatot, 532 voksot a szintén függetlenként induló, ..."
- 43,31 % az első hely
- 37,84 % a második hely
- és 18,84 % az összes többi
Nem tudom ki, hogy van vele, de a nagy többség általában ott kezdődik amikor egymaga többet szerez mint az összes többi együtt véve. Ezt a 77 pontos különbséget, kb 5%.

Ekrü 2017.06.13. 12:39:31

@A teremőr:
" fideszes támogatású, "
"álcázott fideszes "-Álcázott csak akkor lett volna ha nem írják oda/mondják meg ,hogy a Fidesz támogatta.De ez teljesen nyilvánvaló volt.
A 2. helyezett viszont tényleg álcázta magát ,hisz ha jól látom szintén függetlenként indult ,csak elfelejtett odaírni ,hogy kik támogatják. :) (gondolom így ,hogy veszített sose fogjuk megtudni...)A többi csak játék a számokkal,ami a balosok kedvenc játékszere amikor meg kell magyarázniuk a vereséget.

A teremőr 2017.06.13. 12:43:17

Nem mellesleg pedig a választási rendszer akkor lenne közelebb a korrekthez és persze akkor képviselné jobban az emberek érdekeit, ha

- a parlamenti választás tisztán párt listás lenne és nem lenne küszöb, hiszen egy egyszerű osztással megállapítható, hogy egy székhez hány érvényes szavazat kell.
Érvényes szavazatok száma / képviselők száma = egy székhez szükséges szavazatok száma
Ebben az esetben nem lenne érdekes hol vannak a választási körzethatárok és mindenkinek a szavazata ugyan annyit érne.

- önkormányzati választáson ezzel szemben kifejezetten tiltanám a párt megjelölést, és csak egyéni jelöltek lehetnének, hiszen értem dolgozzon az akire voksolok ne egyik vagy másik másik pártnak ágyazzon meg.

Consuela NO NO 2017.06.13. 12:45:37

olvastátok a szavazás eredményét? vagyis, h az önjelölt igazságosztó néninek a többség nem osztotta a véleményét?!

A teremőr 2017.06.13. 12:50:40

@Ekrü:
Azért ez egy kis településen nem egészen úgy van ahogy Te gondolod és/vagy magyarázod. Ott még lehetnek valóban független jelöltek.

Ami az álcázást illeti, ott pedig arra gondoltam, hogy párttag volt vagy nagyon-nagyon közel álló és csak azért lett független, hogy szavazatot optimalizáljon, és nem azért mert egyébként valóban függetlennek érzi magát.

Ekrü 2017.06.13. 12:55:43

@A teremőr: Az emberek érdekeit pont az képviselné jobban,ha nem pártokra hanem tisztán egyéni képviselőkre lehetne voksolni.Hogy miért, azt pont Te írod le a hozzászólásod 2.felében: "hiszen értem dolgozzon az akire voksolok ne egyik vagy másik másik pártnak ágyazzon meg. " No meg úgy elejét lehetne venni,hogy az olyanok mint pld.Fodor Gábor, nulla támogatottsággal bekerüljenek a parlamentbe.(Mielőtt Semjénnel próbálsz visszavágni felhívom a figyelmed ,hogy Semjén és az összes KDNP-s képviselő egyéni mandátummal jutott be és nem pártlistán)

Ekrü 2017.06.13. 13:11:38

@A teremőr: "csak azért lett független, hogy szavazatot optimalizáljon, "-Ennek akkor lett volna értelme ,ha nem írták volna oda ,hogy a Fidesz támogatja.De nem titkolták hanem odaírták,úgyhogy sokkal valószínűbb ,hogy soha nem volt a Fidesz tagja,viszont jobboldali kötődésű,mint Pesten pld.Tarlós.Amivel nincs gond amíg kiírják és nem titkolják mint pld. tették azt az MSZP esetében ,ahol nem is olyan régen a választás után a "független" jelölt rögtön belépett az MSZP-be.Persze előtte elfelejtette közölni ,hogy MSZP-s kötődésű.
"Ott még lehetnek valóban független jelöltek."-Már rég nem hiszek a dajkamesékbe. :) Valamelyik oldalhoz biztos kötődik,max titkolják.Van olyan, amikor valakit abszolút nem érdekel a politika ,csak az nem indul választásokon.

Ekrü 2017.06.13. 13:14:50

@Ekrü: Mondjuk elég nehéz is lett volna ,hogy szavazatot optimalizáljon azzal ,hogy független,miután maga Lázár ment le kampányolni neki. :)) Ebből is látszik ,hogy nem ŐK árultak zsákbamacskát.

konrada 2017.06.13. 13:44:12

@Állítsuk meg a .........:
Hát tán azért nem érted, mert nem ismered az emberek viselkedését.
Tudod, van az a mondás: "mindig az kiabál, akinek a háza ég".
Azaz az elégedett embernek nincs oka hangoskodni, és sokban van empátia is: megérti azt, hogy a másiknak problémája van, s még azt is, hogy mi.
Ezért nem áll le vitázni vele azzal, hogy az nem probléma.
...de nem is fogja átvenni az ő problémáját, és nem is akarja azt úgy megoldani, hogy aztán neki legyen problémája.
No ezért hallod csak azokat, akiknek valami nem jó.

(...és ez a jobbik eset. Mert akadnak olyan emberek is, akikkel nem beszélgetnek mások arról el, hogy ők hogyan látják, ugyanis vitaképtelenek, és csak azt hajlandóak meghallgatni, akikkel egyetértenek, a más véleményét meg nem tudják elviselni:
az ilyenek szoktak legjobban csodálkozni, hogy ő csak olyant hall, ami az ő igazát erősíti, mégis - a többség máshogy gondolja...)

konrada 2017.06.13. 13:49:11

@A teremőr:
A tisztán listás parlament lenne az igazán elitista, mert ott a képviselőkről a pártközpontok - ami általában a fővárosban, így főleg azokból áll össze - döntenének, így a vidék még ilyen szinten se lenne képviselve...

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2017.06.13. 14:12:58

A végeredményt ismerjük. Lehet lapozni

Kivlov 2017.06.13. 14:18:20

Ezért nem lesz ebből az országból soha semmi, mert ez a nő is az országot, az Államot, a politikust, az XYZ-t hibáztatja, hogy ő 50ezer forintból él.
Meg nem fordul a fejében, hogy elmenjen dolgozni és akkor már a minimálbér több lenne. Sőt, vidéken bőven lehet hétvégente napszámba is járni, akinek nem büdös a munka.

Pop40 2017.06.13. 14:57:49

@Ekrü:

"Mielőtt Semjénnel próbálsz visszavágni felhívom a figyelmed ,hogy Semjén és az összes KDNP-s képviselő egyéni mandátummal jutott be és nem pártlistán)"

Ugye ezt az egyéni mandátumot csak és kizárólag kdnp pártnévre kapták?
A fidesz neve nem volt ott a lapon, hogy a cöfös akciónyuggerek felismerjék, mire kell szavazni?

Pop40 2017.06.13. 15:05:51

@Kivlov:

Teljesen igaz.
Az 50 ezer forintból élő csak ne fröcsögjön az Audiját az ő adójából évente cserélgető Lézerre, meg a $trómanonként 100 milliárd/év sebességgel gazdagodó fideszes maffiára.

Hanem menjen el napszámba, és kussoljon.
Kis szaros rabszolga, mit hőbörög, nem?

Azt az egyet viszont rohadtul remélem, hogy a fideszes maffia bukása után az új kormány veletek is eljátssza majd ezt. Elmondani nem tudom, mennyire fogom élvezni, és jókora összegben fogadnék rá, hogy nem leszek egyedül.

Kivlov 2017.06.13. 15:13:29

@Pop40:
Az 50ezer forintos adójából jósok Audira telik, biztos. :D

Fröcsöghet, szólásszabadság van. Azt viszont nem értem, hogy miért az Állam és mások mindig a hibásak? miért, miért, miért? Miért nem tesz az ember a saját boldogulásáért? Tanulással, plusz munkával, odafigyeléssel, stb? Persze egyszerűbb hőbörögni, meg a markot tartani. óvodás nemzet...

Ekrü 2017.06.13. 15:13:59

@Pop40: Ugye ezt az egyéni mandátumot csak és kizárólag kdnp pártnévre kapták?-No azért szerintem Magyarországon még az ovisok is tudják ,hogy Semjén KDNP-s. :)) A nyugdíjasokat pedig nem kéne ennyire lenézni,egyszer Te is az leszel.

hidroponi 2017.06.13. 15:28:04

azok utan hogy a rapcsakcsicska megfenyegette a falut, hogy csak akkor kapnak penzt utcafelujitasra ha a fidesztamogatasu no nyer, eleg szoros lett a vegeredmeny..
a magyar videk mottoja: "nem baj ha budos van, mert ahol budos van ott meleg is van"

élhetetlen 2017.06.13. 15:41:15

Csak annyit, hogy és ez Lázár Jánost annyira nem érdekli…

hamagamondja 2017.06.13. 16:40:26

Oké-oké, de ne legyél már akkora tahó, hogy egy negyvenes nőt lenénizel!

Janossz 2017.06.13. 18:02:25

Nincsenek hozzászokva ezek a kiváló vezetők az ellenvéleményhez, vitához.
Valahogy csak a katedrát, a pulpitust szeretik, onnan osztani az igazat.
Köztéren, nyilvánosan komoly kockázat már megjelenniük. Jönnek a kritikus hangok, meg a fütty.
Annyi rendőr nincs, hogy egy választási kampányt körbe karámolva tartsanak meg, Nyíregyházától Zalaegerszegig.

A teremőr 2017.06.13. 18:37:48

@Ekrü:
Megnéztem még egyszer a videót és a hölgynek egy mondat töredékére figyelmes lettem. Gondoltam megnézzük mond Google barátunk (tudod s google nem felejt) polgármester asszonyra. Hát többek között ezt

www.csanadpalota.hu/valasztas2010/valasztas-2010-vegleges-nem-jogi-eredmeny/kepviselo-valasztas-2010.pdf

meg ezt

www.magyarcsanad.hu/Kapcsolat-m255

Csak egy kérdésem van, Egy vezető köztisztviselő, hogy indulhat egy választáson párt színeiben? És mielőtt belemagyaráznál bármit, a ténnyel van gondom és tök mindegy hogy milyen színű a lobogó.

Ekrü 2017.06.13. 19:12:39

@A teremőr: Nem hinném hogy lenne jelentősége ,hogy 2010-ben a Fidesz színeiben indult ,hisz egyrészt attól még nem kellett a párt tagjának lennie,másrészt valószínű tudta róla egész Csanádpalota.Ráadásul nem titkolta a kötődését,mert ha előnyt akart volna kovácsolni abból hogy független,akkor nem írták volna oda ,hogy a Fidesz-KDNP támogatásával indul,másrészt azt senki se gondolhatja komolyan ,hogy úgy titkolja a Fideszes kötődést ,hogy Lázár Jánost hívja oda kampányolni. :) De érdekes ,hogy miközben mindenáron megpróbálod ráhúzni,hogy álca az hogy függetlenként indult,ugyanakkor készséggel elhiszed ,hogy a 2. helyezett tényleg független és nem álcáz,pedig ő nem hozta nyilvánosságra ,hogy ki támogatja.
Ami pedig a másik kifogást illeti,nem hinném ,hogy lenne olyan törvény ami kizárja azt ,hogy köztisztviselők induljanak a választásokon.Amúgy a jegyzőket az önkormányzati képviselők választják,nálunk pld.míg szoci volt a polgármester addig szoci volt a jegyző is.Gondolom nem lesz egyszerre polgimester meg jegyző is,az egyikről le fog mondani,de az is lehet ,hogy már nem is jegyző,mert még a választások előtt kilépett.

Fekete Pestis 2017.06.13. 19:24:33

@Kivlov:
"Azt viszont nem értem, hogy miért az Állam és mások mindig a hibásak?"

Szerinted mi a különbség a "dán állam" meg a "magyar állam" között?
Na, ha megfejtetted, akkor az a kérdésedre is a válasz.

Ekrü 2017.06.13. 19:39:09

@Fekete Pestis: Szerintem a dániai segélyen illetve közmunkán élők pedig az épp aktuális dán kormányt illetve a többi dán embert hibáztatja.Ez olyan emberi tulajdonság.A 90-es évek elején az akkori NSZK-ban éltem 5 hónapig.Ott találkoztam egy német (nyugatnémet) családdal (3 gyermek) akik segélyen éltek a menekülteknek fenntartott szálláson,és már a 15 éves lányuk is szidta a kormányt meg Németországot és arról beszélt ,hogy ott milyen rossz és el fognak költözni Spanyolországba,mert a segélyt úgyis elküldik oda is,ott pedig milyen jól megélnek belőle.

metax 2017.06.13. 20:04:28

@Kivlov: "Miért nem tesz az ember a saját boldogulásáért? Tanulással, plusz munkával, odafigyeléssel, stb?"

Úgy, mint Habony és Mészáros kartárs, vagy a termőföldet addig csak legfeljebb a kocsi szélvédőjén kitekintve látott műkörmös földbérlők?

almaty 2017.06.13. 20:06:11

Az a baj, hogy a legtöbben hírből sem ismerik, hogy a szociokultúrális háttér determinált lehetőségek és a durván szegregált oktatási rendszerünk mennyire nem teszi lehetővé az esélyegyenlőséget. Így felmerül a társadalmi felelősség kérdése is a szegények esetében. Másrészt - politikai hovatartozástól függetlenül - illene minden politikusnak önmérsékletet tanusítania és nem irritálni a becsületes és szegény embereket azzal, hogy lenézi a szegényeket és vadászatokra jár, lézeres audival száguldozik, néha karambolozik, és ami az igazi luxus, hogy még fenyegetőzik is. Padig a nő igazat mondott. Lézer meg letagadta. Na ezért nem lehet beperelni? Mint ő a kommentelőt, aki azt írta, hogy bár lézerjani halt volna meg a balesetben...

almaty 2017.06.13. 20:07:32

@almaty: Kimaradt, így helyes: szociokultúrális háttér MIATT determinált lehetőségek

metax 2017.06.13. 20:19:57

@Kivlov: "Miért nem tesz az ember a saját boldogulásáért? Tanulással, plusz munkával, odafigyeléssel, stb?"

Ez dicséretes és számtalan sikeres élettörténet igazolja, hogy valóban létezik, létezhet kitörés, és ha valaki nagyon akarja, az sokra is viheti.

De azért rajtuk kívül is valakinek például nap mint nap le kell mennie a bányába felhozni a szenet, felszedni a megtelt kacsát a fekvőbeteg alól, vagy a nemzet napszámosaként vesződni az ifjúsággal napi 8 órában. Őket pedig nem ártana jól megfizetni. Hogy mindenki érezhesse: elvégzett munkájáért megbecsülés és tisztességes megélhetés jár cserébe.

Na nem nálunk, persze.

Na meg itt van pár száz (pár ezer, pár tízezer?) fideszes potentált, akik pont nem "tanulással, plusz munkával, odafigyeléssel, stb"-vel törtek ki az életük addigi nyomasztó monotonitásából és keresik mostanság degeszre magukat. Ez pedig a becsületes polgárt joggal dühíti és nyomasztja, mint ahogy az is, hogy te itt most cinikusan széttárod a kezed, és a másik több millió honfitársunktól cinikusan elvárod, hogy maga küzdjön a sikerért.

na4 2017.06.13. 20:25:13

1. "A munka megvéd a három legfőbb rossztól:
- a szegénységtől
- az unalomtól
- a bűntől. " Voltaire - Candide

2. "Arról nem tehetsz, hogy szegénynek születtél, de ha szegényen is halsz meg, nos
arról már igen" _Bill Gates

almaty 2017.06.13. 20:29:50

@metax: KITÖRNI EGY NÉHÁNY EZRES LÉLEKSZÁMÚ TELEPÜLÉS gettójából lehetetlen, még a jobb iskolákkal rendelkező megyeszékhelyekig sem jutnak el, mert nincs a családnak pénze az utazgatásra. Ez nem esélyegyenlőség! De nem is újkeletű probléma.

Nzoltan 2017.06.13. 20:30:35

Lázárnak teljesen igaza volt, hogy aki lófaszt sem keres, az annyit is ér. Lehet ezen háborogni, de az élet nem sajnál meg.

SarahConnor 2017.06.13. 20:46:47

@Nzoltan: Tőle ezek nagy szavak. Olyan mélyen van a nyelve Orbán seggében, hogy levegőt is alig kap, erre kapja a 70ezres napi (!)díját. Én is dugdoshatnám a nyelvem mások ánuszába, de ha így kell meggazdagodni, inkább hagyom a picsába az egészet. Gerinc.

A teremőr 2017.06.13. 21:15:48

@Ekrü:
Na még egyszer fussunk neki.

Én azt mondtam, hogy:
" - "a fideszes támogatású, de független jelöltként induló"
- itt az a kérdés, hogy ez egy álcázott fideszes vagy a helyi fidesz nem talált olyan embert aki tuti befutó lett volna, -"
Erre nagyjából megtaláltuk a választ, nevezetesen azt hogy 2010-bem párt színekben indult, 2014-ben mint mindenki más, Ő is "független" volt. Közben egy kicsit jegyzősködött egy olyan településen ahol 2014 -óta FIDESZ többség van.

Viszont nem mondtam olyat, hogy biztosan független volt csak azt mondtam, hogy
"Azért ez egy kis településen nem egészen úgy van ahogy Te gondolod és/vagy magyarázod. Ott még lehetnek valóban független jelöltek."
Neked voltak prekoncepcióid nem nekem.

Ha nem tünne fel én megpróbálok tényekkel alátámasztva érvelni, ha úgy gondolod hogy szoci vagy dk vagy jobbik vagy ...vagy keress kutass és tedd ide a bizonyítékot. Még az is lehet hogy igazad lesz.

Nem mellesleg ezen a településen mindenki független volt 2010-ben aztán 2014-ben is. Igaz csak az egyik dokumentum szerint mert a másik szerint voltak párt katonák is.

www.csanadpalota.hu/letoltesek/valasztas/csp.vegleges.jpg
www.csanadpalota.hu/valasztas2010/valasztas-2010-vegleges-nem-jogi-eredmeny/kepviselo-valasztas-2010.pdf

Most akkor melyik az igaz? Vagy mikor melyik az előnyösebb.

Ahogy Hoffi mondta: (nem pontos az idézet)
Találkozik két ember,
- az egyik azt mondja, Te együtt lőttük a pártházat!
- mire a másik vissza kérdez, mikor melyiket?
- az első válasza, hát ez az, mikor, melyiket!

A teremőr 2017.06.13. 21:30:00

@na4:
2. "Arról nem tehetsz, hogy szegénynek születtél, de ha szegényen is halsz meg, nos
arról már igen" _Bill Gates

Ha Bill bácsi Magyarországon élt volna nem biztos, hogy egyetértene saját magával.

Nézzük csak hol vannak azok az emberek akik valami komoly szabadalommal vagy termékkel rendelkeztek úgy 1980-tól.

Rubik kocka, Hélia-D, (ha jól emlékszem), Irix/Naxol páros, Béres (minden humán orvos azt mondta, hogy az állatorvos maradjon az istállónál)

Béres lett az egyik üdítő kivétel

konrada 2017.06.13. 22:17:47

@A teremőr:
Nem kéne túl ragozni. Ez azért egy kis falu. Ha nem emlékeztek arra, hogy fideszes volt, de őt találták megfelelőnek, akkor kár feszegetni.

...ha meg azért, mert ő volt a fideszes, és ezért kapott több szavazatot, akkor pláne nem, mert gondolom nem azt akarod bizonyítani, hogy ezzel lehet győzni.

Bambano 2017.06.13. 23:27:53

engem speciel a hideg ráz lázár mosolyától...

Ekrü 2017.06.13. 23:28:25

@A teremőr: Hát akkor fussunk:
" itt az a kérdés, hogy ez egy álcázott fideszes vagy a helyi fidesz nem talált olyan embert aki tuti befutó lett volna, -"-no erre én azt válaszoltam,hogy hogyan lehetne álcázott valaki aki kiírja ,hogy a Fidesz támogatásában indul,ráadásul a Fidesz egyik országosan ismert politikusa megy kampányolni neki?Tehát NEM csapták be a választókat,pontosan lehetett tudni,hogy melyik oldalhoz tartozik.
"2010-bem párt színekben indult, "-ez még mindig nem jelenti azt,hogy tagja is volt a pártnak
"Viszont nem mondtam olyat, hogy biztosan független"-csak éppen azt sugalltad
"Nem mellesleg ezen a településen mindenki független volt 2010-ben aztán 2014-ben "is. "-Az előbb írtad ,hogy a jelenleg megválasztott polgimester 2010-ben nem függetlenként indult ,tehát ez nem igaz.Az meg hogy a baloldali jelöltek a kisebb településeken 2010 óta rendre függetlenként indulnak anélkül ,hogy feltüntetnék hogy ki is támogatja őket, az tudott dolog.Azért a jobboldali jelöltek ha függetlennek is mondják magukat mindig feltüntetik,hogy kinek a támogatásában,ahogy most is.
"keress kutass és tedd ide a bizonyítékot. "-Lehetett tudni a most megválasztott polgimesterről ,a választások előtt,hogy ki támogatja és melyik oldalhoz tartozik? Igen.És lehetett tudni a 2. helyezettről,hogy ki támogatja és melyik oldalhoz tartozik?Nem.Akkor ki is álcázta magát?

Bambano 2017.06.13. 23:38:18

@na4: a magam részéről inkább csóró lennék, minthogy olyan mocsok módon keressek pénzt, mint bill gates.

almaty 2017.06.13. 23:52:51

Totális értékválság van. Csak a pénz számít, ami siralmas. Eötvös Loránd azért nem védette le az ingáját (amiből sokan milliárdosok lettek), hogy minél könnyebben elterjedve szolgálhassa az emberiség érdekeit. Van, aki tovább lát a kicsinyes önzésénél!

Pop40 2017.06.13. 23:56:07

@Kivlov:

Mo-n 50 ezer ft-ből származó adóbevétel van, így van, okos vagy. Leülhetsz, ötös.

Pop40 2017.06.13. 23:58:45

@Ekrü:

Te érted legalább a hülyeségeket, amiket összehordasz?
A nyugdíjasokat meg maximum a fideszes csürhe nézi le, nem én.

A kérdés meg, bár nagyon ügyesen értetlenkedsz, nyilván arra vonatkozott, hogy az a kdnp-s ugye akkor is azt az eredményt hozta volna, ha sima kdnp-sként, és nem fidesz-kdnp-sként indul?

kiskutyauto 2017.06.14. 04:32:38

Amúgy ez az ominózus idézet, kb mint a gyurcsányi őszödi beszéd, félre van értve, félre magyarázva és persze mert félre is érthető, szerencsétlen fogalmazás, a pillanat hevében hibázás... Tekintve hogy Lázár azt magyarázta, hogy MUNKÁVAL, szorgosan gyűjtögetett javakat ha nincsenek, akkor van baj... tehát ő nem arra gondolt, hogy akinek bármi vagyona van vagy nincs mennyit ér, hanem aki DOLGOZOTT SOKAT, abból gyűjtött és van emiatt valamije, az jó, aki meg ezt nem tette, annak nincs semmije, mert nem dolgozott, nem gyűjtött, nem volt takarékos, így ennyit is ér... így értette egyébként... tehát ő a munka és takarékosság becsületéről akart beszélni, azt méltatni... ettől persze még ordas nagy orbáncsicska seggfej persze...

Pop40 2017.06.14. 07:54:59

@kiskutyauto:

Szerintem a legjobb az lesz, ha ez a nyomorék Lézer (meg úgy általában a komplett fideszes maffia) mélyen kussol a témában, és nem pofáznak róla, ki mennyit ér.

Ha valakik, akkor ők abszolút azok, akik a témát illetően inkább rohadtul maradjanak csöndben.

Kivlov 2017.06.14. 08:45:24

@Fekete Pestis:
Szerinted mi a különbség a dán adómorál és a magyar adómorál között? No, ha megfejtetted, akkor ott is a válasz...

@metax:
Így van. Meg kéne őket fizetni. Csak először a sok kamubéresnek meg adócsalónak be kéne csengetni azt, ami az adot szabályok szerint rá hárul. Utána lehetne okoskodni.
süti beállítások módosítása