B1 blogcsalád



Karácsony: a Fidesz táborában megreccsent valami

2017. június 09. - nickgrabowszki

A zuglói polgármester a törpepártok összefogását sürgeti.karacsony_1.jpg

Az LMP, az Együtt, a Párbeszéd és a Momemtum választási koalícióját vetette föl Karácsony Gergely a 24.hunak adott interjújában. Szerinte vannak már beszélgetések erről, ősz végére állhatnak össze.

Valamilyen együttműködésre szükség lesz, ezzel nehéz vitatkozni. De nem gondolom azt, hogy az összes ellenzéki pártot be lehet terelgetni egyetlen zászló alá. (...) Az biztos, hogy

több szavazó kell, és kevesebb zászló.

Külön-külön azonban ezek a pártok soha nem fognak tudni annyi szavazót megmozgatni, mint amire együtt lennének képesek. Nem akarok senkinek ultimátumot adni, de szerintem történelmi lehetőség, hogy ezek a pártok szövetségre lépjenek.

Az interjúban utal rá, hogy a Momentummal és az LMP-vel nagyobb erre az esély, az Együttre csak számítana ebben. Ezek a szervezetek közösen háromszor annyi szavazót tudnak megmozgatni, mint külön-külön, ahogyan szerinte nincs is esély arra, hogy kitörjenek a jelentéktelenségből.

A kispártokból összeállt koalíció aztán a választásokon működhetne együtt az MSZP-vel. Bár részletekbe nem megy bele, nyilván a külön lista, koordinált egyéni jelöltek megoldására gondol.

A technikai koalíció kifejezés feltalálója a Jobbikra nem számítana ebben;

szimpla marketingtermének

nevezi, akivel nincs közös dolguk, legfeljebb annak szurkol, hogy reszeljenek valamit a Fidesz támogatottságán.

Ami szerinte már amúgy is olvad:

Azt látom, hogy a Fidesz támogatottságában is megreccsent valami. A számok azt mutatják, hogy hónapról hónapra olvad a tábora. A pesti utcákon ezt már elég jól lehet érezni. 

Érdekes, hogy interjúban Karácsony egy szót sem ejt a DK-ról. Minden bizonnyal azt feltételezi, hogy a Botka-Gyurcsány különmeccs az előbbi győzelmével zárul: Gyurcsány nem lesz rajta az MSZP és a DK közös listáján.

Ilyenformán 4 komolyabb lista állna rajthoz (Fidesz-KDNP, MSZP-DK, Jobbik, ellenzéki kispártok, valamit persze a Fidesz által támogatott kamupártok Thürmeréktől Zuschlagékon át Schmuckig). 

A választáson lehet az MSZP-vel együttműködni, főleg, hogy ezen fog múlni az ország sorsa 2018 után. Vannak csattanások, de alapvetően mégiscsak működik, és ebben a formában meg lehet verni a Fideszt. A felmérések egyébként azt is mutatják, hogy a Fidesz Budapesten és a néhány vidéki nagyvárosban már most beleállt a földbe. Ha most lennének a választások, a kormányoldal nagyon messze lenne a kétharmadtól, de még az abszolút többségtől is, különben nem jön ki a matek. Hiszen mi bizonyítottuk, hogy vannak helyek, ahol az ellenzék akár kétszer annyi szavazatot is gyűjthet, mint ők.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8412581425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ahmed H CIA terrorista 2017.06.09. 15:08:36

:DDD

A 0%- os Hanuka Gergely a megreccsent fideszről...

imres 2017.06.09. 15:28:52

Karácsony otthagyta az LMP-t, hogy együttműködhessen az LMP-vel. Honnan ismerős ez a történet? Ez a fazon is pont ugyanolyan kretén, mint Gyurcsány.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.06.09. 15:46:02

Szétszakította az LMP-t, majd együttműködést akar, amikor kiderül, hogy egyedül semmit sem ér a pártja? Zuglóban is csak arra jó, hogy bólogasson a Fidesz-MSZP nagykoalíciós mutyikra és pár haverjának csurgasson egy kis pénzt...

FCUK5 2017.06.10. 00:55:06

Karácsony Gergelyben megreccsent valami. LMP+Együtt+Momentum+Pm=kb 10%. 3 vagy több párt esetében a bejutási küszöd 15%.

jó gondolat az összefogás, így egyszerre búcsúzhatunk el 4 formációtól is.

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2017.06.10. 15:11:15

@imres: De ami még nagyobb röhej: a PM még meg sem alakult mint párt, amikor már össze volt gabalyodva az Együttel. Aztán otthagyta csak azért, hogy most újra összeálljon vele. És Karigeri nagyobb esélyt lát a megegyezésre a volt pártjával, meg a mindenki mást mereven elutasító Mementóval, mint az Együttel.
Már csak azt nem értem, az Együtt miért nem "Külön"? Ha már mindenkitől külön van...

khell 2017.06.10. 16:59:13

Már pénteken megbukott a fidesz? Nincs az még korán? Vagy későn? Keddenként szokott.

2017.06.10. 17:07:13

karácsony gergely szilveszter... vicces
mindegy

azt nem értem, hogy most akkor ezeknek ennyire nincsenek elveik?
vagy akkor mi alapján hozták létre a pártjaikat?

n3spr3ss0 2017.06.10. 17:20:14

@imres: Még szerencse,hogy vannak olyan okosok,mint te.

2017.06.10. 17:26:12

amúgy abban nagyjából igaza van, amit a fidesz táboráról mond (persze a mértéket egy kicsit elnézte, gondolom megzavarta, hogy ugyanaz a kevés ember sokkal hangosabban kiáltozik)
elméletileg nem lenne lehetetlen leváltani a fideszt ezzel a garnitúrával sem (de szerintem ahhoz a jobbik is kellene)
csak kérdés, hogy mennyire lenne előnyös, ha megint mszp + szdsz koalíció kormányozna (pontosabban mszp + 3 szdsz), és mit gondolnak erről a választók, úgyhogy gyakorlatilag mégiscsak lehetetlen

Buchhalter 2017.06.10. 17:33:09

@aleksz róz: ne fárassz má ezzel az öszefogosdival! Széthúznak ezer felé! Egyikre se érdemes adni voksot!Talán a Momentum .

zokogjatok 2017.06.10. 17:41:38

" számok azt mutatják, hogy hónapról hónapra olvad a tábora"

A számok szerintetek hét éve ezt mutatják, oszt ha most lenne választás, megint kényelmes többség lenne, de tán kétharmad is.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.06.10. 17:52:00

Szerintem Karácsonyban reccsent meg valami..:))

Komolyan, ezek a libsi elmélkedések kb. olyanok, mint , amikor Hitler a Bunker c. filmben nem létező hadosztályokat tologat az asztalon, és a végső győzelemről papol..

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.06.10. 17:54:47

@Buchhalter: A Momentum kizárólag arra lesz jó, hogy az LMP kizuhanjon a parlamnetből. Te ! Nem a Lendvai utcából pénelik ezeket..;)

Egyébként nevükben a jövőjük: pillanatpártocska percemberekkel, és a Centrum párthoz hasonló jövővel.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.06.10. 18:00:16

@Ahmed H CIA terrorista: Tényleg, ez a Karácsony név milyen kirekesztő már.. Gergőnek el kellene gondolkodnia azon, hogy a Karácsony név mellé felvegye a Hanuka és a Ramadán neveket is. ( Sőőt, a Karácsonyt akár el is lehetne hagyni..:)
Igazi pc cselekedet lenne..:)

2017.06.10. 18:13:37

@zokogjatok:

Aminek Te nyilván örülnél, mert addig is megmarad a trafikod, vagy esetleg a műkörmös asszonynak a főd (alapú támogatás), vagy netán egy jó zsíros állás valamelyik minisztérium alagsorában kialakított 2*2 méteres helyiségében lévő irodádban.

Ne felejts el hétfő befáradni valamelyik a Fityisz irodába a gázsiért.
Gyíkarc.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.06.10. 18:37:56

@Látens Inszinuáció: A legfontosabb, hogy titeket mocsok libsiket nem szabad visszaengedni a hatalomba. Az első húzásotok az lenne, hogy lebontjátok a kerítést, hogy ömölhessen befelé a muszlim massza, később természetesen a migráns kvótákat is elfogadnátok.

ROLEX LACI megvéd minket a gazdagoktól 2017.06.10. 18:58:28

@EU zászlót mindenhova!: "Komolyan, ezek a libsi elmélkedések kb. olyanok, mint , amikor Hitler a Bunker c. filmben nem létező hadosztályokat tologat az asztalon, és a végső győzelemről papol.. "

Jo hasonlat, tetszik. Es a vege is hasonlo lesz, gigantikus bukas. Egni fognak mint a Reichstag. :)

kurtakocsma 2017.06.10. 19:15:04

Amíg egy sereg ember úgy dönt, hogy "kire érdemes szavaznom, ki fog nyerni?", illetve "kire szavazzak, hogy azok biztos ne nyerjenek?", s nem elvek, programok alapján, addig sok gondolkodnivaló nincs, hogy ki fog nyerni jövőre (plusz persze a választókerületek átszabása és egyfordulóssá tétele is tovább lejtette a pályát).
A vakhitű és zombiként ikszelők tábora mellé emiatt besorakozik még jó pár százezer szavazó is. Mert az elvek, programok mentén gondolkodás nagyon megkopott az elmúlt 27 évben. Koalicióra léptek, elveket, programokat képtelenek konzisztensen tartani, megalkusznak, továbbá ismerünk itt ultraliberális pártból magát jobboldalinak mondó neobolsevikot, exMSZMP-sekkel, exKISZ-esekkel megtömve, MSZMP utódpártot milliárdosok által kívülről-belülről vezérelve, szélsőjobbos cukisodót, a manapság alap korrupciós lépték töredékébe belebukó elvszerű pártokat. Szóval volt és van ok miért csalódottnak lenni és nem a pártok valódi népképviseleti és elvek szerinti választás alapján dönteni. Ez már így is marad, a "nem-fidesz" oldal képtelen lesz egységesen fellépni a sok küldetéstudatos akarnok és a múltban lekaraktergyilkolt amatőrködő politikus aktívkodása miatt. Szóval így ebben a formában esélytelen. A támogatottságot olvasztó utcai és kézzel foghatóan ütős (kormányon csattanós) témák elültek, szóval az sem lesz adott egy idő után. 1-2 belengetett ígéret mindegyik főbb társadalmi csoportnak, látványosan, a propagandagépezettel jól megtámogatva, s úgy behúzza az ország a fideszt 2/3 közelébe jövőre, hogy "öröm" lesz nézni. De Boldog Karácsonyt mindenkinek.

Zoltán Lukács 2017.06.10. 19:26:38

Végtelenül örülnék, ha Karácsony Gergő és a PM Központi Bizottságának a Politikai Bizottsága inkább arra koncentrálna, hogy a párt kijöjjön valahogy az 1%-os gettóból. Ez mondjuk vonatkozik az Együttre és a többi alibipártra is. A saját bázis megteremtését és folyamatos karbantartását nem lehet megúszni, csaxólok, hogy erre Vona és Orbán is rengeteg időt áldoz, látható eredményekkel. Szar dolog ilyesmit mondani, de tessék példát venni róluk!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.06.10. 19:49:01

A magyarok szeretik, ha akarnok tolvajok uralkodnak felettük. Ez van. A csapda a 2010-es túlhatalommal bezárult, akkor Viktor is megmondta, hogy "ha most nagyon nyerünk, akkor legalább 20 évig hatalmon leszünk". És Gyurcsány segítségével nagyon nyertek.

Netuddki. 2017.06.10. 20:41:22

Újra országgyűlési képviselő akar lenni? A polgármesterség már nem elég? Vagy mi?

Az úgynevezett "törpepártoknak" is lesz programja. Majd eldöntik, hogy ezek mennyire fedik egymást, és összefognak-e vagy külön-külön vinnék véghez ha bejutnak a parlamentbe.

Egyvalamit azért ne feledjetek! A tolvaj orbán bandát nem leváltani, hanem lecsukni kell! Akkor is ha 2018-ban újra a hatalom közelébe jutnak. Ha nem megy szép szóval, akkor majd erőszakkal! De ez így tovább nem folytatódhat!

2017.06.10. 21:10:29

@EU zászlót mindenhova!:

Először is:
Libsi a kedves mama, mert egyáltalán világra hozott egy ekkora faszkalapot, mint te.
Mindenki jobban járt volna, ha inkább muszlim vagy igaz hívő lett volna, mert akkor gumit huzat a fater bránerjára.

Másodszor:
Ti narancsködös agyú birkák állandóan csak Soros és a libsi mantra jut az eszetekbe minden-, és mindenkiről, aki más gondol, mint amit a csúti gyökér parancsba ad.

Harmadszor:
Már a nick neved is gyalázatos, és/mert az EU-s zászlót meg dugd fel a seggedbe!
Eleve zavar lehet a fejedben, mert éppen a libsi faszfejek akartak mindenáron az EU-hoz tartozni, míg én például nemmel szavaztam, ebből logikusan következik, hogy nem lehetek libsi.

Negyedszer: 1998-ban még a fityiszre szavaztam, azóta viszont NEM. És az MSZP nevű gittegyletre meg sosem szavaztam. És a többi balfasz pártra sem.

Na erre varrj gombot majomarc!

1ghost 2017.06.10. 22:12:01

Persze, hogy megreccsent! Már a félhülyék is otthagyták őket, s mára a fidesz gyakorlatilag néhány százezer segghülye, valamint a gerinctelen, korrupt talpnyalók gyülekezetévé vált.

2018-ban minden derék ember ezt tűzi zászlajára: csak ne a fidesz!! És sittre vágni az egész mocskos bandát a magyarok ellen elkövetett bűnökért, a lopott pénzt pedig az utolsó garasig visszaszedni tőlük.

kgaba82 2017.06.10. 23:11:06

@Netuddki.:
Hiába vársz kevesebb korrupciót. Az elmúlt lassan 30 év ilyen felesleges várakozásban telt. A 90-es évek fűtőolaj botrányához, feketegazdaság, feketén foglalkoztatás csúcsidőszakához, az állami vagyon akkori elherdálásához képest még talán mindig kisebb ami most megy.
Ha nemis, akkor vedd figyelembe, hogy az akkori lenyúlások egy haldokló gazdaság, egymillió munkanélküli, rengeteg leszázalékolt, a közszféra alulfinanszírozása mellett történt.
Akkor a társadalom java komolyan nélkülözött, de legalábbis keményen behúzta azt a bizonyos "nadrágszijjat.
A mostani lenyúlások javarészt a beözönlő EU-s támogatásokon alapul.

A kettőben azonban közös, hogy hatalmi rendszert, annak felépítését és fenntartását szolgálja. Tény, hogy mostanság jóval centralizáltabban, mint a baloldali kormányok alatt. A jobboldalon ez úgy jelenik meg, hogy ők a jó 20-25 éves lemaradásukat akarják behozni. És olyan szintű gazdasági és média hátteret építeni, mint az MSZP-nek volt egy-másfél évtizede.
Ehhez jön még az a hit, vagy remény hogy a gazdaság nagyobb részének ilyen módon magyar tulajdonba való visszavétele szükséges feltétele a egy stabilabb gazdaságnak. És, hogy ezek az uniós pénzek lenyúlásán meghízott cégek, vállalkozók, futballklubok idővel majd képesek lesznek önállóan is megélni, versenyezni a piacon.
Ma ez egyre inkább látszik, hogy halvaszületett elképzelés. Inkább remény, önhitegetés.
Akármi is lesz az uniós pénzeső elapadása után, mikor a rendszer megroggyan, számonkérést ne várj. A lenyúlás nem szimplán bal vagy jobb. Igyekszik lekenyerezni a mindenkit, aki számít. Aki majd blokkolhat egy felelősségrevonást.
A végére olyan lesz, hogy nem marad elég szakmailag sikeres ember, aki vagy akinek valakije ne korrumpálódna.

Így válik majd a mai hatalmi berendezkedés igazán annak a Kádár rendszernek hasonmásává, amely talán soha nem is számolódott fel igazán, hanem a mélyben továbbélt.

kgaba82 2017.06.10. 23:38:57

Úgy gondolom, hogy magyar viszonylatban a korrupció felszámolásának, vagy az elszámoltatásnak a beígérése éppen olyan populista, demagóg szöveg, mint a Botka féle "fizessenek a gazdagok".
Arra azért jó, hogy a mindenkori hatalom paranoiáját táplálja. Így fojtva el mindenféle kezdeményezést, ill. a változás lehetőségét.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.06.10. 23:55:52

@Látens Inszinuáció: Na meg elmész szépen a retkes picsájú büdös kurva anyádba te véglény. Hogy másztál ki a pöcegödörből ahová beleeresztett, te szarházi féreg?
Egy büdös faszt szavaztál te a fideszre, te kilincsorrú libsi majom. Csak most ez a divatszöveg nálatok.
A helyetekre kerültetek, a történelem szemétdomdjára, ott rohadgattok azóta is. Jó nézni az agóniátokat..:)

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.06.10. 23:57:59

@Sörös Mérenc: Nem szeretik. Magad is láthattad, amikor 2010-ben el lettetek hajtva az egyharmados zónába, a megérdemelt helyetekre..

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.06.11. 00:02:00

@kgaba82: Azért az örvendetes, hogy a szoci-szadesz korrupció egyik prominens párosa, a Tátrai-Császi páros végül sittre kerül, és kénytelen lesz egy- két évet börtönben tölteni. A fehér gallért csíkosra cserélhetik..:) Persze azt nem tudom, hogy ez mennyiben érinti Tátrai "úr" 100 milliós végkielégítését.

kgaba82 2017.06.11. 00:10:37

Az elszámoltatás akár egy teljes évtizedet is igényelne. Ez csak stabilan sikeres és nem megosztó kormányzás mellett mehetne végbe.
Az idő mellett a személyi és jogi feltételekre is szükség lenne.
Ezek alatt értem az ügyészség és a bírói kar nagymértékű cseréjét (jelentős részben tiszta de zöldfülű fiatalokra) és a megfelelő törvényi hátteret.
Amit ma lenyúlásnak ítélünk meg, az ma többnyire törvényesített. A kiskapuk általában cégekre szabottak. De gyakran más is haszonélvezője lehet egy-egy változásnak. Ezek megállapítása elég hosszadalmassá válna. A tisztességes, szakmailag megfelelő eljárás pedig mindenképpen idő és idegőrlő lenne.
Csak egy statáriális bíróság lenne képes ennek a gordiuszi csomónak az elvágására.
Az viszont béke időben kivitelezhetetlen.
Aki gyors felelősségre vonásról beszél az vagy opportunista moidon az emberek érzelmeire játszik, vagy nincs tisztában azzal, amit mond.
Mert mindennek a feltétele egy polgárháború. Értelmes ember ilyet nem kíván.

ember100 2017.06.11. 00:30:27

@khell:
Helló !

Ne izgulj be :) nem kell hogy megbukjon a fityesz .
Elég ha a vezír kedvencei a focisták bejutnak a VB re vagy legyőzzük Andorrát .
Ja hogy egyik sem sikerül
Esik szétfele a vezír és bandája nem sokára készíthetik a szobáját Grátz-ban :)

kgaba82 2017.06.11. 00:34:42

@EU zászlót mindenhova!:
Én nem mondom, hogy bármelyikükért is kár lenne, sőt az sem bánnám ha életük végéig golyóstollat raknának össze napi 16 órában. Azért csak annyiban mert mint Ferótól megtanultuk, csak kell a 8 óra pihenés a 8 óra munka és 8 óra szórakozás mellett :)
Azért szerintem állami vagyont beosztottként kijátszani még nem tesz igazán prominensé valakiket. Inkább jól kereső végrehajtók, mint mindenható csak saját zsebükre játszó bürokraták.
De javíts ki nyugodtan. Én nem vagyok ott az ügyükben,
De az szdsz -es önkigolyózás után (úgy politikai és gazdasági) aligha érdekelt két végrehajtó, ha az egésznek a célja inkább Gyurcsány és Bajnai beidézése volt. A baloldali és liberális nagyvállalkozóknak ez aligha okozott rémálmokat.

ember100 2017.06.11. 00:40:37

@EU zászlót mindenhova!:
Helló !

Jogos a 2 pont .
A következő a mészálos lőlinc lesz ugye a 100 milliárd Érted 100 milliárd éves hasznával.
Tehát ami NEM állami megrendelés volt az gyanús sittre vele .

kgaba82 2017.06.11. 00:56:27

@EU zászlót mindenhova
Bár nem hiszem, hogy MNV élén ez volt az a legkomolyabb ügyük.
Mégis talán az igazán nagy halakhoz képest ők sehol nincsenek.

Itt jut eszembe Eddy Murphytől az Amerikába jöttem. Amikor a lány apja megtudja, hogy az éttermében dolgozó srác (Eddy Murphy), aki a lányának tetszik, az apja kiszemeltje helyett, az egy szupergazdag trónörökös. Ekkor mondja a lányának:
Your little goat herder makes Darryl look like a welfare case!

Pop40 2017.06.11. 01:19:45

K-nak igaza van, szerencsére foszlik szét a büdös bolsik hordája, már tényleg csak a leghülyébbek nyalják a vajda seggét.
Persze tekintve hogy Vitya rajongóinak átlagéletkora jelenleg kb 60+, lehet, hogy a fele ki is hal jövőre.

Mindent elmond, hogy a hatalmas győzelemnek beállított legutóbbi időközin a vérfideszes körzetben valami 10%-kal kapott többet a maffia a balosoknál.

Pop40 2017.06.11. 01:25:31

@EU zászlót mindenhova!:

Annyira jópofa, ahogy a magadfajta majmok parancsra tudnak rettegni attól, akire épp rámutat a vajda :D

Csak túl ne toljátok, mint ez a haverotok:

index.hu/belfold/2017/06/09/azt_hitte_migrans_szallta_meg_az_anyjat_tort_rantott_ra/

Már a címből lejön, hogy ez is csak valami hülye fideszes lehetett, aki Borsod-alsón közmunkásként csak és kizárólag a paki migránstól retteg :D

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.06.11. 01:42:16

@Pop40: Ebből nem lehet tudni, az egész népességre nagy hatással volt a két éves gyűlöletkampány. A sajtóban csak néhány eset jelenik meg.

kgaba82 2017.06.11. 01:43:57

@EU zászlót mindenhova!:
Egyébiránt szerintem nálunk állami vagyonnal való visszaélés miatt csak strómanok és csicskák mennek sittre.
Ami meg a jelenlegi politikai választékot illet, nos ami most van az nem okés. Legfeljebb elmegy egy darabig. Érdemi reform nélkül kurvára lemaradunk. Egy újabb válság meg talán lehúz a klotyón bennünket.
Ami viszont a régi-új ellenzékkel lehetne az kb. demokráciaféltős, szólásszabadság, és emberijogvédős pántlikába csomagolt Medgyessi Péter, ezúttal Botka Lászlóként. Vagy valaki mással. De komolyan, LMP, Momentum, stb nekem mind szélsőbal. Egyedül az egy idióta Botka mondta meg, hogy legalább részben kiállná a csekket. A többiek gondolom pusztán kézrátétellel mindent zsebre, khm, bocsánat akartam mondani helyretennének.

kgaba82 2017.06.11. 02:04:58

@Pop40:
Ez a "azt hitte migráns szállta meg az anyját" hír annyira komoly, hogy kétszer is meggondolnám, hogy érvként hozzam fel a kormányzati manipuláció, agymosás sikerességének demonstrálására.
Ha valóban itt tartanánk, akkor egy ilyen hír megünneplésére Habony Ibizáig se bírná ki a minőségi porcukorért. Beérve valami hazaival vsz már a ferihegyi reptéri WC-ben vége lenne az utazásának.

Larry Fondue 2017.06.11. 04:06:06

Érdekes újabb erőlködés a Berkecz-blog-család faszom tudja mitől.....

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.06.11. 06:25:50

@Jakab.gipsz: Gratulálok! Sikerült egy kommentet összehoznod helyesírási hiba nélkül.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.06.11. 06:31:02

@EU zászlót mindenhova!: Idegesnek tetszik lenni? Nem verte ki az asszony reggel? Miért nem szóltál neki - "Józsi! Teljesítsd házastársi kötelességed!" ?

inteligencs elenzeki 2017.06.11. 07:59:55

"Azt látom, hogy a Fidesz támogatottságában is megreccsent valami. A számok azt mutatják, hogy hónapról hónapra olvad a tábora. A pesti utcákon ezt már elég jól lehet érezni. "

A pesti utcákon mindig ezt lehetett érezni.
Az ország nagyobbik része viszont vidéken él.
Momentum ? Muhahaha... Szerintem konkrétan azokat már Pesten sem veszik komolyan.
Az az origós akció elég szarul nézett ki, mint performansz.

jolankovacs 2017.06.11. 09:39:04

Valószínűleg mondott valami fontosat ez a Karácsony, mert ennyi fidesz troll zombit még nem láttam egyszerre egy cikk alatt.
Tehát az irány jó.
De két rétegről mondjatok le
1./ az agyhalotttakról, akik mindig valakit imádnak, valaki valaga alá tartozni akarnak, mindegy, rákosi, kádár, gyurcsány vagy orbán a neve. Ők 2 IQ menthetetlenek hada. Sajnos egyre többen vannak.
2,/ az élősködő tolvaj slepp és alattvalóik. Azaz az erkölcsi nullák. Ők legalább félnek a kövezkezményektől, ezért képesek az utolsó pillanatban kiugrani és tőrüket pártjuk szívébe döfni.

midnight coder 2017.06.11. 10:27:22

A kamupártok közé nyugodtan oda lehet sorolni az ellenzéki kispártokat is. Ők valójában MSZP.

midnight coder 2017.06.11. 10:29:13

@jolankovacs: És azokról is nyugodtan lemondhattok, akiknek magasabb az IQ-juk 80-nál. Ők ugyanis tisztában vannak azzal, hogy kis hazánkban vagy Orbánék nyernek (esetleg a Jobbikkal együtt) vagy az MSZP + a kisbolygóik. És a kettő közül még mindig Orbánék a kisebbik rossz.

vajdasagi 2017.06.11. 10:52:43

@Comte de Gippaud: Én nem úgy látom, hogy a Momentum támogatottsága csökkenne. Budapestiként azt érzékelem, hogy folyamatosan nő a támogatottságuk. Az origó-s akció (így, kisbetűvel) egy médiahekk volt, és mint olyan, közepesen sikeres. Ezzel szemben a kubatov-féle kopaszok megjelenése a választási irodában, no azt Budapest közvéleménye incidensnek tartotta és tartja. Ha te is a fidesz-hatalom egyik haszonélvezője vagy, akkor kezdhetsz aggódni. Nekem anyagilag mindegy, melyik párt mit művel: én csak a Hazámért aggódom. És azt csak úgy menthetjük meg, ha vezért cserélünk. Sajnálom, ha emiatt elvesztenéd a trafikodat, vagy egyéb anyagi érdekeltségedet. Kérlek, áldozz fel ennyit a Nemzet jobbulásáért.

nemecsekerno_007 2017.06.11. 10:57:11

Hát gyerekek, nagyon fasza a magyar nyelv, kurva jól lehet mellébeszélni vele.

Ezen kívül lehet csűrni, csavarni, szójátékokat fabrikálni, új szavakat kreálni.

Ez így csak intellektuális faszverés, ettől nem lesz jobb.

Jó lenne elgondolkodni azon, miért kapott akkora zakót a magyar válogatott Andorrában.

Hátha segít kideríteni a saját problémáitok okait is. Próbáljatok tanulni legalább az ő hibáikból.

Mer' jelen állás szerint elég nagy esély van az újabb 2/3-ra, pedig abszolut többség bőven elég lenne, hogy ne legyenek túl pofátlanok.

De itt egy kis "oktatófilm" arról milyen is a közélet nálunk :D

www.youtube.com/watch?v=3uB3cOb5i3w

nemecsekerno_007 2017.06.11. 11:04:09

@kgaba82: "Hiába vársz kevesebb korrupciót. Az elmúlt lassan 30 év ilyen felesleges várakozásban telt...."

Mindig a politikusok, meg a pártközeli üzletemberek korrupcióit emlegetjük, pedig az átlagember szintjén napi szinten jelen van a korrupció és nem csak az elmúlt 7 évben.
Gyakorlatilag morállá vált az "okosba csinálunk mindent" mentalitás, nyílván nagy tisztelet a kivételnek.
- A rokonoknak, haveroknak osztogatott uszodai bérlet
- A polcpénz
- Hálapénz v. egyéb baksis a normális bánásmód miatt
- Nyugdíjasok ingyen utazása

és még lehet sorolni.

Azon persze lehet vitatkozni, hogy mi volt előbb, a korrupt politikus v. a korrupt állampolgár. Csak nincs értelme.

Netuddki. 2017.06.11. 11:48:11

@kgaba82: "Hiába vársz kevesebb korrupciót. Az elmúlt lassan 30 év ilyen felesleges várakozásban telt."

Tévedel, nem várok. Teszek is érte, hogy minél előbb ne legyen.
Mellesleg nem korrupció ami itt folyik, hanem köztörvényes bűncselekmény.

Orbán Hazaáruló Viktor 2017.06.11. 12:11:17

@midnight coder: " És azokról is nyugodtan lemondhattok, akiknek magasabb az IQ-juk 80-nál"

Ellenkezőleg, a 80-as IQ felett vannak még választók, az alattiakat a fidesz már mint befoglalta. Ebből az egyharmadból akar megint kétharmadot.

Orbán Hazaáruló Viktor 2017.06.11. 12:14:32

@EU zászlót mindenhova!: Csicska Lőrinc és a gazdái is oda kerülnek. Te pedig kereshetsz rendes munkát.

jolankovacs 2017.06.11. 12:15:07

@midnight coder: Szerintem 80IQ fölött nincs is fideszes, (ma már!!!) ezért felvetésed nem megalapozott ebben a tekintetbe. Természetesen ez nem zárja ki, hogy 80 IQ felet megrögzött MSZP-s sincs.

Véleményem szerint 80IQ felett mindenki leszarja ezeket a pártokat és már teljesen más dolgokban gondolkodik.
Pl. hogyan buktassa meg akár erőszakkal is ezt az egész pártosdi rendszert. Jogosan!!
De még ki kell találni, hogy a 3IQ-s tásaságot hogyan küldjék előre kitaposni az utat.
Már ha érted. Bár aki azt monja, hogy a jobbikos koalíció jobb mint mondjuk az LMP, ott már nincs remény, menthetetlen, bármely magasszintű oktatás, fejlesztés hiábavaló:))))

kgaba82 2017.06.11. 12:30:53

@nemecsekerno_007:
A korrupció az ember túlfejlett kompenzációs kényszere valamilyen valós vagy képzelt igazságtalanságra adott válasz.
:)

kgaba82 2017.06.11. 12:45:11

@Netuddki.:
Mégis hogyan teszel a korrupció ellen?
Talán elcsalod az adót, hogy kevesebbet tudjanak lopni ?
Vagy te is pártot alapítasz?
Ahol talán te leszel a vezér?
Vagy ha nem, de politikus leszel valahol, és ha nem hallgatják meg a tök jó ötleteidet, vagy leszarják a kerületed igényeit , akkor megsértődsz és onnan lopsz, ahova betesz majd a párt.
Mint a mai politikusok java.
A korrupttá válás folyamata alighanem valami ilyesmi.

eztkapodd 2017.06.11. 12:47:42

A gerinced reccsent meg Karácsony. Huhh, mégsem, neked olyan nincs, nem volt, és nem is lesz. A kerület szégyene, hogy polgármester lehetsz Zuglóban. Pfujj.

kgaba82 2017.06.11. 12:52:46

@nemecsekerno_007:
Nevezhetnénk a korrupciót még sértett büszkeségnek is.
Az a baj, hogy sokak már egész kicsi gyereként bepipultak elég sokmindenre. Ezért aztán folyamatosan túlkompenzálnak a maguk javára.

nemecsekerno_007 2017.06.11. 14:07:35

@kgaba82: vagy a "korrupció az, amiből engem kihagynak..."

:)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.06.12. 22:59:18

@EU zászlót mindenhova!: Hova lettem én elhajtva? Honnan? Hülye vagy?
süti beállítások módosítása