B1 blogcsalád



Elmar Brok: Orbán manipulációra használja a népszavazásokat

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2017. június 05. - Szelestey

Konzervatív politikus nevezi betonfejűnek a magyar miniszterelnököt.

eb_1.jpg

 

Kurier

kurier.jpg

Mindent Brüsszelre kenni, ez a nemzeti politikusok trükkje és azért vetik be, hogy eltereljék a figyelmet a saját bajaikról. Így látja ezt az Európai Parlament Külügy Bizottságának vezetője, aki mindenkinél régebben, 1980 óta dolgozik Strasbourgban.

Elmar Brok a német konzervatívok képviseletében úgy gondolja azonban, hogy ma már egyetlen nemzetállam sem képes olyan gondokat egymaga megoldani, mint a migráció, a terror elleni harc, a globalizáció vagy a klímaváltozás. Az emberek is az uniótól várják a kiutat, csak éppen meg kell magyarázni nekik, hogy az erre szolgáló eszközöket a legtöbbször a tagállamok kormányai tagadják meg. Illetve csak akkor szavazzák meg, amikor már késő. A képviselő ebből a szempontból fontosnak tartaná, hogy az Európai Tanács ülései nyilvánosak legyenek, és így a közvélemény tisztában legyen azzal, miként voksolnak az egyes állam- és kormányfők. Akkor mindjárt jobban lehetne látni, ki miért felelős.

A képviselő kitért arra is, hogy a népszavazások általában a manipulációt szolgálják, leszámítva azokat, amelyeket helyi ügyekben tartanak. Példaként Brok azt hozta fel, ha Orbán Viktor kiír egy referendumot, akkor amögött a megtévesztés szándéka húzódik meg, még akkor is, ha a kérdést úgy teszik fel, hogy a polgárok az életet vagy a halált választják-e.

Szóval a népszavazás a politikai harc eszköze, de érdemi eredményt nem hoz. A kulcsproblémákat csak együttes erővel lehet rendezni. Nem szabad pl., hogy a határellenőrzés vagy a terror elleni harc tönkre tegye a szervezeten belüli szabadságot. Ez ügyben érdemes volna egy-két fővárosban a betonfejű vezetők fejére koppintani. Ugyanakkor a felelős politikusoknak azt is látniuk kell, hogy a közvélemény hangulata folytán Európával választásokat lehet nyerni.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5212564107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azapali 2017.06.05. 13:32:46

Végre egy értelmes ember ! Jól látja a valóság az hogy a felelősség alól a megmanipulált nép mögé bújik a nyúlszivü napóleon ,és onnan osztja az észt a világnak !

Komodoi23 2017.06.05. 13:42:14

Németországban tilos az országos népszavazás. Egy olyan "demokrata" pofázik nekünk, ahol meg sem kérdezhetik a népet.

FCUK4 2017.06.05. 14:39:40

Na, hétfő van, és csak egy hír Orbán ellen? Így nehéz lesz ezen a héten is megbuktatni a patást...

chrisred 2017.06.06. 12:11:52

@Komodoi23: Egy szövetségi államról van szó, tehát értelme és indoka a tartományi népszavazásoknak van.

Amúgy teljesen egyetértek azzal, hogy az Európai Tanács ülései nyilvánosak legyenek, és minden kormányfő legyen köteles felvállalni az ottani szavazatait.
süti beállítások módosítása