B1 blogcsalád



A Fidesz belebukott a konzultációba, de nagyon örül neki

2017. június 05. - nickgrabowszki

Mondjuk, nagyon nincs min meglepődni annál a pártnál amelyik tavaly egy érvénytelen népszavazással (tényleg, emlékszik még rá valaki?) is nagyon boldog volt. mtiplakat.jpeg

Már utcára kerültek azok a plakátok, hogy megköszönjék a Fidesz-szavazóknak, hogy visszaküldték a kormány semmire nem jó, semmire nem kötelező, de legalább bárhogy magyarázható konzultációs kérdőíveit.

Egymilliárd forintot fordítottak rá. Több mint 8 millió választónak küldtek levelet. Ehhez képest csak 1,6 millióan küldték vissza.

Emlékeztetőül: ez volt az a levél- és plakátkampány, 

  • amelyik a Momentumtól (és általában az ellenzéktől) akarta visszavenni a kezdeményezést (a lendületet, haha),
  • amelyik egyből orosz szerverekre küldte az online kitöltők adatait (mert rendes kormány nem hagyja, hogy az orosz kormány adatokat lopjon tőle: odaadja nekik maga),
  • amelyik annyira rosszul indult, hogy a fideszes politikusokat országjárásra kellett utasítani a felpörgetéséhez,
  • amelyiket félidőben le kellett állítani, mert a megállítani kívánt Brüsszel az Orbán orrára koppintott (a Brüsszel-ellenes plakátok helyét ekkor vette át a Fidelitas a marionettműveszetet propagáló vizuális attrakciója),
  • amelyiket meg kellett hosszabbítani, hogy mégis legyen valami eredménye.

És ezzel együtt nem jött össze a kétmillió visszaküldött levél. Az 1,6 millió azt jelenti, hogy még a Fidesz-tábort se sikerült megmozdítani. 1,6 milliónál még kormánypárti szavazóból is több van.

De még közülük se mindenki olvasta el a személyreszóló levelet. Nem töltött el 5 percet a sugalmazó kérdések elolvasásával, a kívánt válaszok beikszelésével, a megcímzett, felbélyegzett borítékba tételével, majd még 1 percet, hogy bedobja a postaládába.

Mi ez, ha nem kudarc?

Hat és félmillió választó le se szarta, hogy a kormány mit akar tőle.

Magyarország tényleg erős és büszke ország.

Abban a tekintetben persze sikeres volt a kampány, hogy ki beszél már az elbukott olimpiai pályázatról. Meg abban a tekintetben is, hogy Brüsszel áll. Egyáltalán nem került közelebb Magyarországhoz például.

Van még egy apróság. Rákerült a plakátokra, hogy európai ország.

Egy olyan kampánynak, amelyik azzal kezdődött, hogy állítsuk meg Brüsszelt (ti. az Európai Uniót), azzal van vége, hogy Magyarország európai ország. Tulajdonképpen most az ellenkezőjével kampányol a kormány, mint amivel kezdte.

Most akkor ki is állított meg kit?

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8712565447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morpho 2017.06.05. 19:12:03

Minden idők legsikeresebb konzultációja??? Mi ez a hülyeség??
Minden idők egy konzultációja! Minden konzultációk legsikeresebb ideje! Minden időben konzultálunk! Elmennek az anyjukba a kamukonzultációjukkal együtt! A másik fele meg csak sima kamu! Magyarország erős???? Büszke??? Mi van??? Európainak meg talán földrajzi értelemben lehet csak mondani.... Azt meg végképp nem értem, hogy mi köze van a "sikeres" konzultációnak ahhoz, hogy Magyarország erős és büszke, pláne hogy európai??? Ezeknek elmenetek otthonról!
Most már csak néhány jelentéktelen dolog érdekelne a büszke és erős Magyarországon: Egészségügy? Rezidensek viszik a sürgősségi osztályokat? Oktatás? Közpénzek átláthatósága? Nyugdíjasok helyzete? Adó és járulékok? Azonnali nagyarányú??? Ezek nem olyan fontosak, mint a konzultáció, de azért mégiscsak eshetnék róluk néhány szó...

istvankah 2017.06.05. 20:12:19

Nálam is konzultáltak műtét előtt az orvosok és bejött a dolog,mert most itt ezennel kijelentem,hogy úgy leszarom a fideSSes konzulenst,ahogy a tehén a "farkát"!Ezzel a kretén dumával,csak a polgári köröket lehet hülyiteni és eladni a nemzeti dumát!Maradok a partvonalon,de figyelem hányan drukkolnak az újabb öngólnak!

imres 2017.06.05. 20:13:54

Nos, akkor induljunk ki abból, hogy 3,3 millióan szavaztak tavaly a Fidesz javaslatára. Annyira azért nem olyan rossz az az eredmény elvtársnők és elvtársak! Hiszen azzal simán parlamenti választást lehet nyerni.
Sőt!
Egy millióval kevesebbel is.
Csak hogy a tényt rögzítsük.
:)
* amelyik a Momentumtól... blablabla, blablabla.
Ez így ebben a formában nem igaz. A Momentum még sehol sem volt, amikor a kormány már meghirdette a konzultációt.
* amelyik egyből orosz szerverekre küldte blablabla, blablabla.
Szimpla hazugság. A Yandex cirill, de Hollandiában bejegyzett keresőszerver. Ennyi. Már, ha tudjátok, mit jelent a keresőszerver.
* amelyik annyira rosszul indult, blablabla, blablabla.
Eddig minden Nemzeti Konzultáció alkalmával volt fideszes kampány. Az országjárás inkább azt a célt szolgálja, hogy a Fidesz vezetői kapcsolatot tartsanak a közvéleménnyel, illetve nem árt a helyi szervezetek figyelmét felhívni, hogy nem is olyan soká választási kampány indul. Ja, meg persze a Konzultáció része a Kubatov listának is. Nem árt azt tudni, kikre számíthat a párt. Tekintettel arra, hogy - így vagy úgy - minden párt ezt csinálja, nem kell ebből ügyet csinálni.
* amelyiket félidőben le kellett állítani, blablabla, blablabla.
Annyira az orrára koppintott, hogy Orbán személyesen szkanderozta le a brüsszeli idiótákat.
* amelyiket meg kellett hosszabbítani, blablabla, blablabla.
Milyen adataid vannak elvtárs, hogy meg vagy győződve a kevésről? Tekintettel arra, hogy eddig egyetlen alkalommal sem számolhattad meg te sem és más libnyaf elvtárs sem a konzultációk visszaküldött példányait, így merész állítás azt mondani, hogy kevés. Propagandának persze, jó.
További kellemes orgazmust és propaganda-tevékenységet kívánok!

Watchdog 2017.06.05. 20:20:21

De megállt a Brüsszel? Cövekel b+! És ehhez elég volt 1,6 millió is! Vannak még tartalékok, de most ennyi kellett hozzá...

ulpius66 2017.06.05. 20:27:13

"A Fidesz belebukott ...."

ÚRISTEN!

Még csak hétfő este van, de a Fidesz mán ezen a héten is megbukott!

ulpius66 2017.06.05. 20:43:09

"Több mint 8 millió választónak küldtek levelet. Ehhez képest csak 1,6 millióan küldték vissza."

Akik nem küldték vissza, azok természetesen mind ballibsi szavazók!

Azaz a Nemzeti Konzultációt a ballibsik nyerték 6,4 millió szavazattal!!!!!

Most már szinte teljesen felesleges is megtartani a 2018-as választásokat, hiszen a ballibsik támogatása elsöprő.....

morph on deer 2017.06.05. 20:44:03

@morpho:
" Azt meg végképp nem értem, hogy mi köze van a "sikeres" konzultációnak ahhoz, hogy Magyarország erős és büszke, pláne hogy európai??? "

Hát valahonnan csak meg kellett tudniuk!
"Néé máá, wazze, hát ájrópába' vagyunk! Háá' ne máá..!"

Na ugye! Most már papírjuk is van róla.
Jelenleg ugyan csak 1.6 millió, de ahhoz kellett egy kissebb erdő!

És még van aki azon töpreng, hogy miért vágnak ki minden útjukba kerülő fát..!

morph on deer 2017.06.05. 20:52:06

@imres:
"Szimpla hazugság. A Yandex cirill, de Hollandiában bejegyzett keresőszerver."

Tényleg, baxki!
A hollandok meg merő megtévesztésből használják a cirillt, mi?

Megvan! Te a Kósa Lajos lehetsz itt álnéven!
Kitaláltam?
:)))

FCUK4 2017.06.05. 20:59:46

aki válaszolni akar, annak vagy le kell ülni a gép elé, vagy kitölteni egy papírt, majd elbattyogni egy postára vagy legalább egy postaládához. magyarán tenni kell azért, hogy a válasza eljusson a kérdezőhöz.

a kormány tehát rávett 1,6 millió választópolgárt, hogy megmozduljon. na ezt kell összevetni az ellenzéki tiltakozások megmozdulóinak a számával. ott mennyi is volt, átlag párezer? na ezért siker.

Efhetven 2017.06.05. 21:19:18

imres!
Ez csak látszik rajtad, vagy fáj is neked? Me nekem nagyon. Hogy a kormányzati hazudozást és kamut, viktor kétségbeesett vergődését ilyen szépen sikernek tudja valaki magyarázni. Az értelmetlenül ismét kihányt pénzről vajon tudnál ugyanilyen szépen a barom kormány védelmére kelni?

Bankotsu Mester 2017.06.05. 21:32:12

BRÜSSZEL MEG LETT ÁLLÍTVA, FÖLDRAJZI SZEMPONT ALAPJÁN 1 MM-ET NEM HALADT ELŐRE XDDDD

werecke 2017.06.05. 21:46:12

@Efhetven: Ha bulitüntiken résztvevő pár ezer embert úgy aposztrofálták hogy az ország népe forrong akkor ahhoz a narkóbrigádhoz képest igencsak lelombozó lehet ez a szám balleréknél.

morpho 2017.06.05. 21:57:27

@FCUK4: Azért azt megnézném ubi, hogy ha csak ennyit kéne tenni Orbán elkergetéséhez, akkor vajon hányan töltenék ki a neten és hány levél érkezne vissza... :))

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.06.05. 22:22:42

Akkor most félidőben leállították vagy meghosszabbították?
És miért bukott volna bele a Fidesz, ha még mindig toronymagasan ők a legnépszerűbbek?

FCUK4 2017.06.05. 23:01:07

@morpho: két részre bontom a választ:
1. ahhoz ki kellene próbálni elérni az embereket, de a demokratikus ellenzéknek csúfolt maszlag erre képtelen.

2. ugyanennyi kb. azzal a különbséggel, hogy a fideszre szavazók közül sokan nem küldik vissza, de egy másikoldali akción minden Orbán-gyűlölő visszaküldené, hátha. 7 éve mindent megtesznek, hogy eltűnjön, de 7 éve nincsenek elegen hozzá.

morpho 2017.06.05. 23:38:29

@FCUK4:
1, Én arra gondoltam, hogy a kormány közpénzből lenyomna egy ugyanilyen kampányt, amiben azt reklámoznák, hogy Orbán átengedett több százezer menekültet Magyarországon az EU-ba és hogy nehogy lebukjon, utána elkezdett kamukerítést építeni! Na ki akarja, hogy ne ő legyen a miniszterelnök???

2, Helyesbítek! 25 éve tesznek meg mindent, hogy eltűnjön és azóta egy demokrata pártvezérnek, aki zsinórban két választást veszített el, már rég el kellett volna tűnnie! Csak egy kpzsi hatalomittas autokrata kapar ennyire a bársonyszékért!

morpho 2017.06.05. 23:44:30

@Online Távmunkás: Igazad van! Döcög ez a poszt. Arra azért kíváncsi lennék, hogy hogyan számolták össze az 1, 6 milliót. Aztán ellenőrizni lehet-e? Ráküldhetek-e, egy csapatot, hogy számolja újra? Aztán azt lehet-e tudni, hogy ebből hányra rajzoltak egy nagy kövér lófaszt Orbán felirattal? És akkor még itt van az is, hogy a neten mindenféle kontroll nélkül akárhányan kitölthették és elküldhették. Vajon hányan küldték tényleg vissza???

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.06.06. 00:10:21

@morpho: Biztos vagyok benne, hogy nem küldték vissza másfélmillióan, de nevetséges, hogy a tízezres tüntetéseket felmutatni képes ellenzék szerint ez már bukás...

mikimackó 2017.06.06. 00:13:03

a neten például kitölthettem volna vagy tizerez kunzultácijót, ha nem lettem volna lusta........, de azért kiváncsi lennék, akik házifeladatba kapták, hogyan vásott el az újjuk !

Megdobbent 2017.06.06. 00:58:22

... es persze 1,6 millio, mert azt mondta a rezsim :) Senki nem ellenorzi, senki nem auditalja, az egesz egy akkora kurva nagy tolvaj cigany hazug tempo, amilyet csakis a XXI. szazad magyarorszaga tud barmikor felmutatni :) Zseni orszag, zseni valasztokkal :)

FCUK4 2017.06.06. 01:14:58

@morpho: szerinted hogyan kellett volna a zöldhatáron megállítani 3-4 százezer embert? Főleg úgy, hogy máshol várták őket.

Elvesztett egy választást, egyet meg ha jól emlékszem, csalással nyert a másik oldal. Tudod, trükkök százai, meg hazudtunk reggel stb. Plusz megválasztották. Ha neked nem tetszik, szavazol másra. Ennyi.

chrisred 2017.06.06. 05:37:10

@FCUK4: Negyedmillió aláírás, csak Budapesten (Nolimpia). És nem közpénzből, az aláírók pedig vállalták a nevüket, és nem teljesen ellenőrizhetetlen és visszakövethetetlen anonim brossúrákon küldtek be ikszeket, amiből akár Habony titkárnője is összehozhatott pár százezret másfél hónap alatt.

Csaba Szikora 2017.06.06. 08:33:43

Ez a cikk az a bizonyos álom,és a nyomor esete.

rovid 2017.06.06. 09:43:25

csak egy kérdést kellene feltenni: akarja e , hogy Orbán Viktor tovább nyomorítsa az országot?, érdekes számok jönnének ki!

Magentax 2017.06.06. 09:46:28

@imres: Nagyon megértetted az írás lényegét....
Anno 3,3 millióan szavaztak a fideszre, most meg még ennek a fele sem küldte vissza
a teljesen értelmetlen és hazug beállítású kérdésekre a választ.
Tényleg marha nagy siker! :DDDD
Amúgy meg, a fene se hiszi el ezeknek az 1,6 millát sem, pláne úgy, hogy két nappal előtte még csak százvalahányezret kommunikáltak.
Ha véletlenül összejött is a szám, azt tuti, hogy úgy töltögették.
Te is kaptál érte pénzt?

Pintér Antal 2017.06.06. 10:27:47

Hülyebaromállat!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pintér Antal 2017.06.06. 10:30:21

@morpho: Amiket leírtál, az azért van, mert bár nem tudsz erről, hülye seggfej vagy.

FCUK4 2017.06.06. 10:42:21

@chrisred: ha országosan gyűjtöttek volna, akkor sem lett ok a sokkal több. Ez csak annyit jelent, hogy Pest megint hülye. Sebaj, korábban is volt már ilyen.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.06.06. 10:57:05

@Pintér Antal: "Hülyebaromállat"

Az új nickedet ne a kommentmezőbe írd, hanem a beállításokhoz.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.06.06. 10:58:56

@FUCK4: "Pest megint hülye."

Bezzeg a sziaröfi, aki csak M1-et néz, az okos és tájékozott.

nemecsekerno_007 2017.06.06. 11:56:05

Jövőre választás lesz gyerekek, arra gyúrjatok. Sok még a munka :)

Amúgy meg már k***ra elegem van, hogy majdnem másfél évvel előtte beindultak a fosrakéták. Mindenhonnan ömlik a nyál, úgy látszik végleg a szájjal festők országa lettünk, azért remélem, hogy csak 1 évre.

chrisred 2017.06.06. 12:06:18

@FCUK4: Simán vitakérdés lehet, ki az agyilag zokni: aki népszavazást akar egy többezermilliárd forint közpénzt érintő kérdésben, vagy aki kitölt egy szellemi nyomorékok szintjére belőtt színvonalú irányított kérdőívet, és büszkén visszaküldi a "megfejtéssel".

nemecsekerno_007 2017.06.06. 12:08:36

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Bezzeg a sziaröfi, aki csak M1-et néz, az okos és tájékozott...."

- Nézd, aki a közmunka és az önkormányzati aktatologató állás között választhat, az nem igazán tud mit kezdeni azzal ami a tüntetéseken a fővárosban folyik.
- Fordított helyzetben te se igazán tudnál, mert a létfenntartás lenne az első.
- Az ország gazdasági szerkezetének térbeli eloszlása nagyon torz és a megerősödött centrumok erős lobbival rendelkeznek, ezért maguktól (értsd.: a piac majd megoldja) ez nem fog változni. (Budapest vs. Pest megye)
- Ettől függetlenül többen laknak a fővároson kívül és a demokrácia úgy működik, hogy a többség akarata érvényesül. Ezért nem mindegy, hogy vidéken v. az elmaradott térségekben milyen az élet. És az nem megoldás, hogy költözzenek el. (Költözzön mindenki Bp-re, biztos élhetőbb lesz)

Amíg valaki csőlátó és nem akar bizonyos dolgokat felismerni, addig marad az elbeszélés egymás mellett. Lehet szidni, leparasztozni, lepestibunkózni egymást, ettől lényeges változás nem lesz, mert addig is a mostani kormány tudja megszólítani a többséget.

Ennyire egyszerű a történet, változtatni rajta viszont nehéz, nagyon sok munka kell hozzá.

Kivlov 2017.06.06. 12:18:17

"Hat és félmillió választó le se szarta, hogy a kormány mit akar tőle."
Ezzel tudod mi a baj, koma? Az, hogy ez a 6,5 millió nem egyvalakire szavaz.
Ellentétben a 1,6M az igen. És a választást az nyeri, akire többen szavaznak, nem pedig az, akire többen nem szavaznak.
happy idiocc...

Ballib Cenzúrázók Réme 15a 2017.06.06. 12:22:18

Az állandóan hazdozó Soros bérenc oldal megint hazudozik a Soros által irányított médiájával mert a Nemzeti Konzultációt a valóságban sokkal többen küldték vissza, különösen internetről. Én is nyolc darab konzultációt küldtem vissza, tehát az összes szavzatok jóval az 1,6 millió fölött vannak, minimum ez is 3,3 millió, mint a migránsok elleni népszavazás, ahol a magyar emberek megüzenték Brüsszelnek, amit jobb ha megért Brüsszel.

A liberális álszvazók viszont megint elhazudják Orbán Viktor sikerét, aki rendre remekül ráérez arra, hogy mit kell megkonzultálnia az ő népével, hogy egyetértés alakuljon kiabban, hogy a liberálisokkkal és a civilekkel 2018 után egytől egyig le kell számolni. Akárhogy hazudozik is a Soros által megvásárolt liberális média, ezek után is csak sikeres konzultációk lesznek, ahol Orbán Viktor népének a többsége 2018 után meg fogja szavazni hogy Magyarország lépjen ki az EU-ból, mielőtt a nyugatiak sorsára jut majd.

Aki magyar, az tehát konzultál Orbán Viktorral, hiszen ma ő az egyetlen magyar politikus a világon aki meg fog minket védeni attól, hogy még sokáig az EU tagja maradjunk és Magyarország oda jusson, ahova az EU országok.

Punxsutawney Mormota 2017.06.06. 12:22:43

@morpho: És ne felejtsd el, hogy csak ők állítják az, hogy 1,6 millió ember visszaküldte. Ki hitelesíti ezeket a számokat? És ki hitelesíti azt, hogy ebből az állítólag 1,6 millióból hányan adtak érdemi választ, és hányan küldték úgy vissza, hogy (jobb esetben) pillangókkal firkálták tele a papírt?

H.Sandor 2017.06.06. 12:30:09

Azt tudjuk,hogy az ország fizeti ezt a marhaságot /is! /.Azt megtudjuk majd talán,hogy
mennyibe fáj ez nekünk.Azt már nehezebb lesz hivatalosan megtudni,hogy kinek az
agyából pattant ki ez a világmegváltó szikra.Nagyon kicsi az esélye,hogy az ötletgazda
kiáll egy tv-műsorban és szája szélét nyalogatva,öntelt vigyorral fogja bevallani.
Azt sem fogjuk megtudni,hogy melyik csókos nyomdának nem volt éppen ennél fonto-
sabb és sürgősebb munkája.Azt is jó lenne tudni,hogy a munka hány %-al lett túlárazva és a különbözet hova tűnt.
Hiányolom,hogy nem tudtam meg,ki állítja,hogy büszkék és sikeresek vagyunk,mert a plakátról hiányzik a "Készült.............megbízásából" szöveg.
Annak viszont örülök,hogy plakáton rögzült büszke országunk földrajzi hovatartozása,bár a politikai hovatartozás is megérne egy plakátot.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.06.06. 12:33:25

@nemecsekerno_007: "a mostani kormány tudja megszólítani a többséget."

A hazug feideszmédia lehengerlő túlsúlyával. Pont ezt mondom. Semmit nem tudnak a valóságról, csak annyit, hogy nincs munka, választhat a közmunka és az önkormányzati aktatologatás között. Lecsúsztunk Bulgária szintjére.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.06.06. 12:34:26

@H.Sandor: "Azt megtudjuk majd talán,hogy mennyibe fáj ez nekünk."

Pár milliárd. Az semmi. Pénztáros lőrinc néhány nap alatt lop annyit.

Netuddki. 2017.06.06. 12:35:34

Siker? 2002-ben a Kossuth téren többen voltak, mint amennyien visszaküldték. Muhaha!
Itt a cikk, amit a magyarnemzet akkor írt, amikor a simlicska még az orbánnal bábozott:
mno.hu/migr_1834/soha-nem-latott-tomeg-a-kossuth-teren-776969

Mellesleg, ez a "soha nem látott", "minden idők legsikeresebb" szófordulat egy állandóan visszatérő bullshit motívum a tolvajfidesz kommunikációban. Le se tagadhatják, hogy 2002-ben még vérfideszes volt a magyarnemzet. Muhaha!

n3spr3ss0 2017.06.06. 12:37:33

@imres: Neked,nektek a bukott !!!!! népszavazás is óriási siker volt.Ennyit az eszedről,az eszetekről.

Netuddki. 2017.06.06. 12:38:59

@H.Sandor: "kinek az agyából pattant ki"

Az teljesen mindegy, viszont tudjuk, ki adott rá parancsot.

"a plakátról hiányzik a "Készült.............megbízásából" szöveg"

Van aki nem tudja? Pártkampány közpénzből sikkasztva. Minimum 10 év letöltendő lesz a jutalma.

n3spr3ss0 2017.06.06. 12:39:40

Miután interneten is lehetett nyomkodni ez ügyben,csak pár hülye kellett, aki 24 órában nyomkodta a billentyűket. Az én levelemnek három méterig tartott. Ott volt a szemetes.

BéLóg 2017.06.06. 12:40:30

Ha fel tudnátok mutatni valamit, ami ennek a "kudarcnak" csak az EGYMILLIOMOD részében sikeres lett volna, fejet hajtok előttetek.
A vicc az, hogy kizárólag akkor számít a "hányan NEM szavaztak", amikor vesztettetek.
Egyébiránt az a 6,4 millió szavazó azért nem válaszolt, mert azt mondták, UGYANAZT gondoljuk mint az az 1,7 millió, aki HELYETTÜNK is beküldte.
Ennek pontosan annyi a valószínűsége mint annak, amit te írsz. Sőt.

Nézzük meg:
Holnap NE LEGYENEK a Parlament előtt azok, akik szerint a B1 blog egy fax.

marinar 2017.06.06. 12:41:49

Teljesen felesleges tort ülni az eredményen.......ha kétszer annyian küldik vissza, azt is hatalmas blamaként tálalná az un. liberális sajtó.

Netuddki. 2017.06.06. 12:41:57

Mellesleg, ezekről a balfaszokról mindig az Űrgolyhók jutnak eszembe, amikor "eszméletlen sebességre" kapcsoltak, v.ö. a "minden idők legsikeresebb" bullshitbonbonnal. Muhaha!

igaz_ember 2017.06.06. 12:43:26

Igen a Fidesz mindenbe belebukott, hatalmas bukással nyerte meg a 2010-es 14-es választásokat. Mindenki otthagyta, az utcákon több százezres tömeg tüntet nap-nap után. Annyian utálják, hogy csak 1,6 millióan küldték vissza a kérdőíveket. S majd a 99,5%-ban ellene fognak szavazni 2018-ban. Megválasztják a Momentumba forgatott Széll-ben látszó B(V)odkával ítalozó Gyurcsányba oltott paprikás Gulyásos, Vonát, s akkor majd eljön a tutti világ mindenkinek. A keritést lebontjuk, sőt még lejebb, aztán mindenki kötelezően liberális lesz, mert majd mi eldöntjük mi az a szabadság. Szabadság lesz itten ha bele döglünk is. Legalább úgy mint 2006-ban, visszajön az IMF, mindenki kötelezően svájci frankosan fogja látni a világot. S csak nonoság tüntetni annak a 0,5% megtévesztett, Fideszes birkának, mert akkor bika azaz birkacsök. Gondolom ennek örülnének itt néhányan...
Csak egy a baj ezzel édes komáim, hogy ez a 99,5% győzelem nagyon nem fog összejöni... jó lesz ha összejön nektek, illetve valamennyi ellenzéknek, külön-külön parlamenti küszöb... Budapest ehez kevés... De hát egyesek kifacsart logikája szerint ezért is Orbán, meg a négy évszak a hibás.

Ekrü 2017.06.06. 12:44:16

@chrisred: Negyedmillió aláírás, csak Budapesten (Nolimpia). -Tehát kb.250ezer ember egy kétmilliós városban.Ez csak 10%.Szóval bajba lesz a balodal ha csak ennyien fognak 2018-ban rászavazni,főleg úgy ,hogy ez is megoszlik.

Netuddki. 2017.06.06. 12:44:44

@marinar: De nem küldték vissza 2szer annyian baszod! De ha visszaküldték vóna, akkor is CSAK 3.2milka lett vóna, ha a vóna ott nem vóna. Égtek mint a rejsztág, tolvaj tetvek! Muhaha!

Netuddki. 2017.06.06. 12:47:09

@igaz_ember: @Ekrü: Reménykedjetek csak, fidelitasos hülyegyerekek!

FCUK4 2017.06.06. 12:50:08

@chrisred: többezer milliárdról szerintem nincs értelme szavazni, mert az emberek közül a legtöbben nem tudják, az mennyi, és pl nem értenek hozzá. Pesten azt is képtelenek voltak megtanulni, hogy nyomjanak gombot a metrón az ajtó nyitásához, pedig ez nem bonyolult.

Abban viszont tévedsz, hogy akik visszaküldik a kérdőívet, azok a rajta szereplő kérdések miatt válaszolnak. Ha üres lett volna a papír, akkor is visszaküldik ennyien, azért, mert ezzel a kormány mellett állnak ki. Ez a baj veletek, hogy gondoltok valamit, de annak a való világhoz semmi köze.

Dorinda41 2017.06.06. 12:55:24

@FCUK4: Tényleg. Mi kaptunk családilag 10 darab kérdőívet. A fiam, aki 4 éve él kint Ausztráliában és esze ágában sincs többé hazajönni, ő is. A felesége is. A mi címünkre. Soha nem laktak velünk. Mi kitöltöttük mind a 10 darabot. A postás a munkahelyemről elvitte a többivel, nem kellett vele fáradnunk. Mindenre pont az ellenkezőjét válaszoltuk, mint ami kurmányunk elvárt volna tőlünk. Szóval ez alapból mínusz 10 vélemény.
Nem látom az összesítést a siker propaganda mögött. Oké. Visszaérkezett 1,6 millió darab. Hány darabra rajzoltak Hófehérkét és egyéb cukiságot? Milyen arányban szavaztak az egyes kérdésekre a kurmánynak megfelelően és ellentétesen? Van egy olyan laza sejtésem, hogy ebből az 1,6 millióból legalább 400ezer ilyen mienkféle lehet.

Kivlov 2017.06.06. 13:00:09

Határon túliak is kaptak kérdőívet?
Mert ugye az is +pár100e stenderd savazat a fityisznek... :D

sas70 2017.06.06. 13:00:27

@Ekrü: Neked nem erősséged a matek, az látszik. Persze nem is várja el senki!

Dorinda41 2017.06.06. 13:00:42

@Ballib Cenzúrázók Réme 15a: Te szerencsétlen! Ki itt Orbán Viktor népe???? Én büszke magyar vagyok. Magyarország népének egy tagja vagyok! De soha nem voltam sem Kádár János, sem más országvezető saját, különbejáratú népe! S nem is leszek soha!

FCUK4 2017.06.06. 13:02:44

@Dorinda41: szép történet, csak nem igaz. Néhány példa: a fiad nem lakott veled soha? És hova volt/van bejelentve, ami ugye másik fogalom?

Nem kellett vele fáradnod? De hát otthonra jött, te meg munkahelyről küldted vissza:) oda saját lábán jutott?

6 napja zárták le, miért kellene tudni már most pontos eredményt? De még1x mondom, nem az a lényeg, mit válaszoltál. Hanem hogy a kormány azt kérte, küldd vissza, és te megtetted.

Sean MacTíre 2017.06.06. 13:03:27

@FCUK4: "aki válaszolni akar, annak vagy le kell ülni a gép elé, " es kitoltenie annyiszor, akarhanyszor csak akarja - es meg igy is csak 1.6 jott ossze lol :)

FCUK4 2017.06.06. 13:08:42

@Sean MacTíre: eszembe nem jutott kitölteni többször gépen. Ebből is látszik, kik gondolkodnak tisztességesen, és kik csalásban kapásból:)

2017.06.06. 13:12:48

@FCUK4: Szóval, a pontos eredményt szerinted sem tudják, de máris sikerként könyvelik el a környezetszennyező óriásplakátjaikon. Hát ja, a logika sosem volt erősseged, ugye?

Netuddki. 2017.06.06. 13:15:04

Ostoba tolvaj lúzerek. Körülbelül ennyi lehet a támogatottságuk is. Mindenki menjen el jövőre szavazni! Ez a balfasz 1.6millió biztos elmegy a fideszre szavazni.

Ekrü 2017.06.06. 13:19:15

@sas70: Áruld már el létszi ,hogy szerinted (aki ezek szerint matekzseni) mégis mennyi 2milliónak a 10%-a?Mert szerintem 200ezer.Az meg ugye ,hogy 250ezer aláírás volt az csak körülbelüli szám.De legyen nektek igazatok,akkor az Budapest lakosságának 12,5%-a.Nos ez se sokkal jobb...

FCUK4 2017.06.06. 13:26:17

@Pink Petsch: mit nem lehet azon érteni, hogy maga a visszaküldés a siker?

erol 2017.06.06. 13:28:00

@Ekrü: Bp-n kb a 80-as években laktak 2 millióan, jelenleg kb 1,7 m. Ha ebből még levonod a gyerekek számát, azért más lesz az eredmény.

erol 2017.06.06. 13:29:49

@FCUK4: Hát igen, végül is kész csoda, hogy ennyien visszaküldték (már ha igaz egyáltalán).

2017.06.06. 13:34:57

@FCUK4: Miért lenne az siker önmagában? Ha én most elküldelek a francba (nem teszem, csak példa), akkor te azt sikernek könyveled el, mert egyáltalán szóltam hozzád? Hogy mit mondok, az nem érdekes?

igaz_ember 2017.06.06. 13:34:59

@Netuddki.: Ideges vagy? Nem voltál elég tüntetésen mostanság? Menj el egyre hátha jobb lesz... vagy szervezz egyet... lesztek vagy párezren...:) legalább meglesz a napi illúziód hogy tömegesen vagy, a többiek meg mind birkák. :)

haXXor 2017.06.06. 13:36:29

Uh bazdmeg, te sem vagy valami tul okos, igaz? Egyfelol a semmibe alltal bele: mit erdekel titeket, hogy 8 millio emberbol csak 1.6 kuldte vissza? Egy tet nelkuli papir csak ahol a teljes cimlista 20%-a reagalta le. 20%-os konverzio ami amugy kurva sok... Masfelol, pont a magas visszakuldesi szam miatt egy nagyon is repezentativ felmeres ez (tudod, statisztikaban ugy mukodik ez, ekkora mintanal, hogy a 20% valasza tukrozi a 80% valaszainak aranyat, azaz ha kotelezo lenne visszakuldeni akkor a 100% eredmenye kozel ugyanaz lenne mint a mostani 20%-e. Ezert lehet valasztast/szavazast nyerni akkor is ha nem a teljes lakossag szavaz). Persze gorcsolhetsz azon, hogy mekkora penz ez meg hany inkubator jon ebbol ki ebbol de ameddig ti egy szimpla nepszavazason is megszenvedtek az egymillios szammal is, addig nincs nagy sulya a szavadnak.

Tom66 2017.06.06. 13:38:36

@haXXor: És tegyük hozzá, hogy Magyarországon a választási hajlandóság alacsony.

Roan 2017.06.06. 13:41:08

@imres: @ulpius66: @FCUK4: Minden viszonyítás kérdése. Pl. a Nolimpia szavazást 266 ezren írták alá, ami Budapest szavazóképes lakosságához képest hasonló arányt képvisel, mint a konzultáció az összes szavazóhoz képest, de jóval kevesebb idő alatt, kevesebb anyagi ráfordításból sikerült ezt az eredményt hozni. Tehát ár-érték arányban nem vizsgázott túl jól a kampány, igaz, a költségek nem számítanak, pénz van sz*rásig, csak győzzük fizetni :)

nemecsekerno_007 2017.06.06. 13:42:14

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"A hazug feideszmédia lehengerlő túlsúlyával. Pont ezt mondom....."

És? A lényeg az eredmény. Az ún. "ballib" oldal ezt nem képes felfogni. Elmélkedni, mélázni tudnak meg oldalszám gyártani a bullshit-et, csak az a gond, hogy gazdaságpolitikában is csupán ennyire (voltak) képesek. Ezért nem tudják leváltani a patás Orbánt. Szerencsére.

sZulamith 2017.06.06. 13:44:11

Summa summarum, tényleg hülyének néznek bennünket. Még az a 2.2 milliós Fidesz szavazó sem konzultált, és mégis sikerként hirdeti a kormány. Szégyen!

Tom66 2017.06.06. 13:44:20

@Roan: Sajnos Budapest ebből a szempontból nem lehet büszke magára.

2017.06.06. 13:44:29

@nemecsekerno_007: Na, pont a Fidesz és a gazdaságpolitika az, ami két párhuzamos világban létezik.

Andy73 2017.06.06. 13:50:13

Anglia is európai ország, pedig kilépett az EU-ból. Sőt Svájc is az, pedig be sem lépett. Csak hogy segítsek a bloggernek a rejtvény megoldásában.
Vagyis Brüsszel nem egyenlő Európával.
Egyébként ebben a kampányban Brüsszel az EU jelenlegi vezetését jelentette, nem magát az EU-t. Abból még nem akarnak kilépni Orbánék.
Az ilyen plakátokat egyébként én is pénzpocsékolásnak tartom. De arra azért jók, hogy az ilyen balos bloggereknek témát adjanak. Másról úgysem tudnak írni, csak a Fideszről. Mert a baloldalról még ennyit sem lehet.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.06.06. 13:56:23

Ráadásul ebben az 1,6 millióban benne vannak az ellenőrizhetetlen online kitöltések is, azaz simán lehet, hogy fizetett bértrollok ezrei fejenként százszámra "konzultáltak" online.
:)

erol 2017.06.06. 13:57:43

@Andy73: "Mert a baloldalról még ennyit sem lehet." Róluk írnak eleget a fideszesek.
Mi a meglepő abban, hogy a kormánypártról többet írnak mint az ellenzékről?

fidesz maszop dk egykutya 2017.06.06. 14:01:43

az az 1,6 millió is kamu, mert úgy is azt mondanak amit akarnak, és mert az internetes változatát bárki kitöltheti akárhányszor, ahogy régebben is :DD

Tom66 2017.06.06. 14:05:31

@Andy73: Teljesen igazad van, de sajnálatos módon nem értik meg.

sas70 2017.06.06. 14:05:43

@Ekrü: Elárulom, mi a baj a matekoddal. A választópolgárok száma, mert az nem 2 millió Bp-en.
Viszont nem is ez a kérdés, hanem az, hogy a népbutításnak mennyien dőlnek be?
A másik pedig az, hogy ez az 1,6 millió valóban, hitelesen annyi-e, vagy csak egy bemondott szám?

Kivlov 2017.06.06. 14:05:56

@Pink Petsch:
ja, persze.
azért volt kvázi államcsőd qrcsányék idejében...

nemecsekerno_007 2017.06.06. 14:06:44

@Pink Petsch: "Na, pont a Fidesz és a gazdaságpolitika az, ami ...."

A számok mást mutatnak, főleg ha az MSZP-SZDSZ 8 évét nézzük. :)

Nyílván nagyon sok még a tennivaló, de most nem nagyon van más aki tudna kormányozni, jobb lenne ha a mostani kormány tudná folytatni, lehetőleg kevesebb cirkusszal, több szakértelemmel.

FCUK4 2017.06.06. 14:09:15

@Pink Petsch: nem érdekes, ha előtte az volt a mantra, hogy úgysem szólalsz meg

FCUK4 2017.06.06. 14:10:50

@Roan: rövidebb idő alatt?:) és mondd, mennyi pénz volt a nolimpia?:)

sas70 2017.06.06. 14:11:12

@haXXor: Ez azért a nagy szám ellenére is, elég torz közvélemény kutatásnak. Nem mennék bele a módszertani magyarázatba részletesen, de nem vagyok benne biztos, hogy leképezi a választók minden csoportját. Jórészt az időközi választásokkal is ez a helyzet, bár ott azért kisebb lehet a különbség.

bobijub 2017.06.06. 14:11:19

- sikerült a gyűlöletkeltés a rokkantak ellen. a néhány valóban csaló ingyenélőre alapozva kegyetlenül babráltak ki visszavonhatatlanul szerencsétlen emberekkel, a szavazóik boldogan és lelkesen helyeseltek
- sikerült a gyűlöletkeltés a hajléktalanok ellen, a szavazóik boldogan és lelkesen helyeseltek
- sikerült a gyűlöletkeltés a munkanélküliek ellen, a szavazóik boldogan és lelkesen helyeseltek
- sikerült a nyílt gyűlöletkeltés nélküli gyűlöletkeltés az egyetemisták ellen. fele annyian tanulhatnak állami finanszírozásból, mint azelőtt, de senki nem szólt egy szót se, a szavazóik csendben és visszafogottan ünnepeltek
- sikerült a gyűlöletkeltés a menekültek ellen, a szavazóik boldogan és lelkesen helyeseltek
- sikerült a gyűlöletkeltés soros ellen, a szavazóik boldogan és lelkesen helyeselnek

van valaki aki ne tudna még legalább öt hasonló stílusú, a nagyvezír által lefolytattatott nagyjelentőségű szellemi kútmérgezési kampányt hozzátenni a listához ?!?!?

a most megjelent plakátkampány (stílusa is és tartalma is) nem egyértelműen pusztán tisztán azt jelenti, hogy behúzták fülüket farkukat, nehogy a gyűlöltetni szánt város megorroljon, hanem inkább azt jelenti, hogy az igazi, nempublikált eredményű közvéleménykutatásaik során rádöbbentek, hogy az eddigi összes áskálódásuk nemcsakhogy teljesen hatástalan volt, hanem kiegészítéskén az igazi, nempublikált eredményű közvéleménykutatásaik eredményei arra is rádöbbentették őket, hogy ha így folytatják tovább, akkor az egyre inkább a visszájára fordul. lehet, hogy a szavazótábor szavazói hajlandósága marad, lehet, hogy az összes többi gyűlöltetési szellemi kútmérgezési kampányt lelkesen és boldogan éljenzik, de az eu-t még a nagyvezír parancsára sem hajlandóak meggyűlölni.

sas70 2017.06.06. 14:13:33

@nemecsekerno_007: Bárki jobban tudna kormányozni ennél, főleg ha kevesebbet lopna!

sas70 2017.06.06. 14:17:21

@Kivlov: Ez egy fideszes legenda, de legalább most erősödéses jobban teljesítés van és 7 év után sikerült egy kicsit meghaladni a válság előtti szintet. Igazán szép teljesítmény!
Persze közben lerohadt egy csomó közszolgáltatás, de az nem fontos.

2017.06.06. 14:18:00

@nemecsekerno_007: Egyetlen egy nagybefektetőt mondj, amit a Fidesz hozott az országba. Az nem kunszt, hogy az előző kormányok által Magyarországra hozott befektetők termelését vagy gyárbővitését, saját érdemüknek könyvelik el. Az gyakorlatilag hazugság.

2017.06.06. 14:19:18

@Kivlov: Elfeledkeztél a világválságról. Természetesen szándékosan.

gyurmicsek 2017.06.06. 14:19:48

Szerintem meg építsünk még egy stadiont oszt kussoljon mindenki!

haXXor 2017.06.06. 14:21:46

@sas70: Közel hasonló eredményt hozna. A legnagyobb hülyeség és egyben tévhit, hogy az inaktív minta teljesen más eredményt adna mint az aktív. De ehhez elég csak azt megnézni, hogy sokszor 1000-es, 2000-es mintákkal is képesek leképezni egy aktuális szavazás végeredményét (tudom, nem 100% az átfedés de pl. egy másfél milliós mintánál azért már eléggé lecsökkenne a hibahatár). Amúgy teljesen mindegy, hogy mit írok mert tényleg tét nélküli volt ez a 'szavazás', viszont a poszt arrogáns, pökhendi, én most megmondom a frankót az egészről stílusa röhejes annak tükrében, hogy mekkora aktivitása volt a kampánynak.

Tom66 2017.06.06. 14:22:17

@bobijub: Elég sok ostobaságot hordtál össze. A tény viszont az, hogy a felsoroltak néhány pontjával a baloldaliak is nagy részben egyet értenek, csak hát kifelé politikailag korrektnek kell látszani.

2017.06.06. 14:22:39

@FCUK4: Ha az volt, de az volt?

2017.06.06. 14:24:52

@haXXor: Teljesen felesleges mintáról beszélned egy olyan felmérés esetében, ahol a csalás lehetősége nagy, azaz egyetlen alany több száz kérdőivet is kitölthetett.

Kivlov 2017.06.06. 14:28:07

@sas70:
Nem legenda, tény.
Bárki jobban? maszopéknak mégse sikerült. cummantanak is 7 év! :D

@Pink Petsch:
Tudom, ha balos kúrmány esetén rosszul megy, az a külföld miatt van.
Míg ha jobbos esetén jól, az is. :D :D :D
retkek...

orient 2017.06.06. 14:29:15

Sokan elfelejtenek valamit. Honnan tudjuk, hogy a 1.6Millio az mind olyan valaszt adott amit a kormany szeretett volna? lezarult a konzultacio es masnap mar Kosa ur azzal forumozott, hogy ennyien kitoltottek es tamogatjak a kormanyt. Honnan tudja masnap? Nem kene elobb feldolgozni? Lehet hogy a visszakuldott valaszok fele nem is ert egyett azzal, hogy allitsuk meg Brusszelt, de ezt O rogton masnap tudja. Elnokunk is rogton mondta na ez nagy segitseg lesz a zsebeben mikor Brusszelbe megy vitazni? MIert? Lehet mindenki Brusszelt akarja nem? Persze ok tudjak, hogy termeszetesen mindenki ugy toltotte ki ahogy ok azt akartak. Na ebbol latszik az egesz egy megjatszott szindarab...meg a latszatra sem adnak, mondjuk hogy: "Eredmeny a kieertekeles utan lesz 3 het mulva, es remeljuk azok a valaszok lesznek tulsulyban amik....stb." Meg sem nezik csak feltetelezik mindenki ugy toltotte kia ahogy Ok akartak.

2017.06.06. 14:29:54

@Kivlov: Én nem személyeskedtem veled, de látom, te eddig birtad, és előjött a "kultúrember".

Bikkfanfutyulo 2017.06.06. 14:29:57

@haXXor: "pont a magas visszakuldesi szam miatt egy nagyon is repezentativ felmeres ez (tudod, statisztikaban ugy mukodik ez, ekkora mintanal, hogy a 20% valasza tukrozi a 80% valaszainak aranyat, azaz ha kotelezo lenne visszakuldeni akkor a 100% eredmenye kozel ugyanaz lenne mint a mostani 20%-e..."
Nagy valószínűséggel Fidesz-szavazók küldték vissza ezt a xart. Namármost ha egy halom színes bogyóból kiválogatsz egy kisebb kupac zöldet, az nemigazán fogja jellemezni a maradék összetételét. - Még hogy reprezentatív... Ja, legfeljebb a Fidesz statisztikájában.

Roan 2017.06.06. 14:31:14

@Tom66: Nézőpont kérdése ez is. Nagyon gáz volt az egész olimpiai pályázat, amilyen előkészítetlen volt, logó nélkül, alulbecsült költségekkel, így nem bánom, hogy nem lesz.

FCUK4 2017.06.06. 14:32:06

@Pink Petsch: épp azt taglalja a b1, hogy az 1,6 millió az semmi. Szerinted miért?:)

FCUK4 2017.06.06. 14:34:55

@Bikkfanfutyulo: igazad lehetne, de nincs. Csak itt a hozzászólók közül többen állítják, hogy rajzoltak, és visszaküldték. Nagyon nem csak fideszesek küldték vissza... vagy azt is állítod, hogy ősszel meg csak fideszesek szavaztak nemmel? Több mint 3 millió?

2017.06.06. 14:35:54

@FCUK4: Nem tudom, nem én vagyok a poszter. De akkor ezek szerint nem volt társadalmi szintü mantra arról, hogy úgyse küldik vissza.

FCUK4 2017.06.06. 14:38:05

@Pink Petsch: akkor miért mindig az a baloldal álláspontja, hogy csak annyian? Olvass a sorok között;)

Bikkfanfutyulo 2017.06.06. 14:39:21

@FCUK4: Az őszi riogatás elég jól hatott, sokan bele is ugrottak. És mennyi kellett volna, hogy érvényes legyen a szavazás? Te láttad is mind a 3 millió(-nak mondott) szavazatot?

2017.06.06. 14:41:32

@FCUK4: Nem tudom, magyarországi baloldali sem vagyok. Viszont, ha valóban 8 milliót küldtek ki, és 1,6 millió érkezett vissza -ki tudja, milyen válaszokkal-, az mindenféle politikai ideológia nélkül, objektiven nézve is kevés.

jandera 2017.06.06. 14:42:01

@morph on deer: "És még van aki azon töpreng, hogy miért vágnak ki minden útjukba kerülő fát..!"

Elsöprő többséggel a lámpavasakat választották...

jandera 2017.06.06. 14:44:24

@orient: "Honnan tudjuk, hogy a 1.6Millio az mind olyan valaszt adott amit a kormany szeretett volna?"

Honnan tudjuk, hogy 1.6Millio???

FCUK4 2017.06.06. 14:44:47

@Bikkfanfutyulo: ha úgy álltok mindenhez, hogy biztos nem igaz, nagy pofon lesz a választáson megint, mint 2014-ben, amikor ugyanígy álltatok hozzá:)

@Pink Petsch: akkor 5 ezer tüntető az utcán mekkora ciki?

orient 2017.06.06. 14:47:37

@FCUK4: OK, de mi van ha a 1.6milliobol 1 millio nem is akarja megallitani brusszelt? Miert vagytk benne annyira biztosak mindenki tamogatta? Rogton masnap? Nem kene elobb feldolgozni a valaszokat mielott rogton akkora sikernek van elkonyvelve? Szinjatek az egesz...

orient 2017.06.06. 14:49:39

@jandera: OK az egy masik kerdes. Azt meg sem lehet kerdojelezni. :)) Szerintem csomoan vannak akik elkuldtek, kitoltottek online, kitoltottek a megyei lapban es mindegyik kulon velemenynek szamit, kozben meg egy csoka toltott ki 3 ivet kulonbozo feluleteken. Mivel az egesz nem nyilvanos nem ellenorizhet.

2017.06.06. 14:49:52

@FCUK4: 5 ezer tüntető egy adott dolog ellen tüntet, ami nem érint 8 millió embert. Nagy valószinüséggel, mert nem tudom, milyen tüntetésre gondolsz. A kormány konzultációs kérdőive viszont 8 millió embert érintett, amelyből összesen 1,6 millió válaszolt egyáltalán (ha hihetünk a kormány közlésének), egyetértően vagy ellentmondva (ami tovább árnyalja a képet, ugye).

nemecsekerno_007 2017.06.06. 14:50:35

@Pink Petsch: Nagybefektető épp elég van, így is a külföldi nagybefektetők adják a GDP 60%-át. Azért kéne több, hogy méginkább függjünk tőlük?

A kkv szektornak kéne megerősödnie, de az nem megy 1-2 év alat és ebben azért a kormánynak is sok tennivalója lenne. Én is csak csodálkozok a töketlenkedésen, de ez messze nem az amit a ballib pártok csináltak akkor amikor hatalmon voltak.

A válságról meg annyit: a szocialista v. szocialista jellegű gazdasági szerkezetet 15 évvel a rendszeváltás utána se sikerült levetkőznünk, aztán jött a válság és elvált a sz**r a májtól. (ilyenek amúgy a válságok) 2009-ben államcsőd szélén táncoltunk és a kormány mindent megtett amit lehetett az elmúlt 7 évben, hogy kimásszunk a szarból, anélkül, hogy országos éhséglázadások törtek volna ki. Azért ez elég jó eredmény, de sajnos ennyi idő alatt, ennyit lehetett tenni. Az összes okoskodó, meg majd akkor legyen okos, ha ő kerül döntési helyzetbe.

nemecsekerno_007 2017.06.06. 14:53:08

@sas70: "Bárki jobban tudna kormányozni ennél....."

Akkó szavazzá bárkire :D Szerencsétlen.

nu pagagyí 2017.06.06. 14:53:17

Az 1,6 millió sem igaz. Bármilyen számot hazudhatnak, most éppen ennyit. Aztán még meg is köszönik maguknak a hazugságot néhány milliárdért, a pénzünkből.

Pop40 2017.06.06. 14:56:55

@Pink Petsch:

Francot érkezett vissza 1,6 millió, ne viccelj már.

Adott egy ilyen kamukonzultáció, ahol a kúrmány olyan számot hazudik, amilyet csak akar. Mindemellett neten ráadásul annyiszor töltöd ki, ahányszor akarod, mert semmi ellenőrzés nem jár vele - magyarán még ha ellenőrizni lehetne is a végső számot, azt nem tudnád, hány ember hozta ezt össze. Leültetnek egy fidelitaszost a net elé, és egy nap alatt kitölt csak egymaga vagy ezer darabot.

És akkor még le se vontam azokat, akik ezt az utat választották, hogy küldjenek egy szép nagy, ízlésesen megrajzolt lófaszt a kedves vezetőnek, az édesanyjához szóló jókívánságokat mellékelve. Hogy ők hányan voltak, az természetesen szintén titok.

Szóval ez a sztori a szokásos fideszes hazudozás kategóriája, elb#sztak egy rakás közpénzt
jó szokásuk szerint a semmire (kivéve persze, hogy updatelni lehetett a Kubatov-listát.)

nu pagagyí 2017.06.06. 14:57:35

@nemecsekerno_007: Válság valóban volt, jól kezelte az előző kormány. A mostani viszont a válságmentes időszakot sem tudja kezelni. Az ország gyorsuló tempóban szakad a környező országoktól. Pedig azokban is van korrupció, de úgy tűnik nem ennyi, mint nálunk. Ott valószínűleg jut a társadalomnak is a saját pénzéből.

2017.06.06. 14:59:24

@nemecsekerno_007: Értem, szóval, mivel az előző kormányok hoztak befektetőket az országba, amelyeknek az eredményeit a Fidesz saját érdemének tünteti fel, amit te el is hiszel, akkor lehet hátradőlni. A kkv-k helyzetén a Fidesz egészen konkrétan, mivel javitott? Mert a bevezetett közvetett és közvetlen új adókkal tutira nem.
Hogy a válság idején nem volt államcsőd, azt meg lehet köszönni Bajnai tüzoltásának. Lehet utálni a csávót, lehet kritizálni, sőt az is lehet, ha továbbra is a posztján marad, elcseszi majd a direkciót, de hogy kiragadta pillanatnyilag az országot a szaról azt csak ostoba ember tagadja. Az EU fezárkóztatási pénzeinek (tudod, amiből mutyiznak) pedig eddig sikerült felszinen tartaniuk az országot. 2020 után prolémás időszak kezdődik.

Pop40 2017.06.06. 15:00:23

@orient:

Neten, apám. Neten. Még csak az se kell, hogy újsággal szarakodj.

Leülsz a net elé fideszes zombiként, és annyiszor töltöd ki, ahányszor akarod, mert semmiféle megerősítést nem kér az oldal.

Vicc az egész, kb arról szólt, hogy elszórtak néhány milliárdot arra, hogy a választások előtt frissíthessék a kubatov-listát. Ennyi a lényege ennek a színjátéknak.

2017.06.06. 15:03:57

@Pop40: Egen, valahogy igy. Viszont, fogadjuk el egy pillanatra, hogy valóban 1,6 millió ember küldte vissza a kérdőivet ... hát, a 8 millióból az matematikailag is kevés.

FCUK4 2017.06.06. 15:03:57

@orient: ősszel lettek igen szavazatok is. Mégis előre sejthető volt az eredmény.

Ballib Cenzúrázók Réme 15a 2017.06.06. 15:04:13

Orbán Viktor Nemzeti Konzultációja pontosan ugyanolyan elsöprő győzelmet aratott a liberális hazaáruló ballibek ellen, mint Orbán Viktor fellépései Brüsszelben amikor oda megy elmondani a brüsszelitáknak azt hogy értsék meg nagyon jól amit a magyar emberek mondanak a brüsszeli nemzet ellenes bürokratáknak.

Bár a Soros csicska média és a Soros és Simicska által irányított liberális baloldali újságírók szeretnék meghamisítani a számokat (amelyek viszont makacs dolgok, ahogy azt egy korábbi népvezér mondta), azt is bele kell számolni az amúgyis rekord konzultációs eredménybe, hogy a jobboldali, nemzeti tudatú emberek még mindig meg vannak félemlítve ebben az országban a baloldali terrortól, és félnek még írásban is kinyilvánítani, hogy ők Orbán Viktor nemzeti kormányával értenek egyet, amelyik minden magyar embert képvisel.

Ezek után a Soros bérenc liberálisok jobb lenne ha hallgatnának, mert tiszta, félelem mentes jogállami körülmények között akár 5 millió magyar ember is aláirta volna a Nemzeti Konzultácót. De eljön még az a nap, amikor a Soros által irányított utolsó hazaáruló álcivillel is leszámol Orbán Viktor és Németh Szilárd és a Soros által irányított EU-ból kiléptetik az országunkat. Akkor aztán végre fellélegezhet a magyar nép hogy újra lehet szabadon beszélni és véleményt nyilvánítani ebben az országban.

SZAVAZZ ORBÁN VIKTORRA HOGY VISSZAÁLLÍTSA A JOGÁLLAMOT AHOL AZ EMBEREK NEM FÉLNEK MAJD VISSZAKÜLDENI A NEMZETI KONZULTÁCIÓKAT!

FCUK4 2017.06.06. 15:05:40

@Pink Petsch: ugye viccelsz? Az Orbán takarodj vagy demokráciát az nem érint 8 millió embert? Ja, az 10 milliót érint:) hagyjuk abba, ha nem akarod érteni, nem is fogod.

2017.06.06. 15:07:04

@FCUK4: Mondom, nem vagyok gondolatolvasó, nem tudom, melyik tüntetésre gondoltál.

orient 2017.06.06. 15:07:57

@FCUK4: Igaz, egyetertunk. Mivel a kerdesekben benne volt a valasz mar. Ki a tokom akar illegalis bevandorlokat magyarorszagon ugye? Mas kerdes, hogy a kvota altal befogadottak nem illegalis bevandorlok, hanem regisztralt, legalis kerelmezok. Ezen tul nem is kotelezo vegleg megadni nekik a letelepedesi engedelyt mert ugye azt vissza is lehet utasitani, ahogy merkelek teszik is sokszor es visizk vissza oket afganisztanba, vagy mashova. De a kerdes az ezt jol lefedte valoban, egyaltalan nem volt reszrehajloan demagog, hogy valodi valaszt adjon ra az ember.

Pop40 2017.06.06. 15:08:05

@nu pagagyí:

"Pedig azokban is van korrupció, de úgy tűnik nem ennyi, mint nálunk"

Nálunk nem korrupció van, az ugyanis feltételezi, hogy a korrupt politikus
a, törvénytelen dolgot követett el
b, ezért az igazságszolgáltatás elszámoltatja.

Nálunk nincs korrupció. Nálunk egy state capture állammaffia van, ahol a fideszes maffiózók nem korruptak, hisz a személyre írt törvényekkel ők "törvényesen" lopják szét az országot, a zsebükben lévő ügyészség, és egyéb hatóságok pedig simán asszisztálnak hozzá.

Ez nagyjából jelenleg egy latin-amerikai banánköztársaság szintje, ahol a maffiaklán és a sleppje irányítja az országot. Európai értelemben vett korrupció nincs, azon rég túlléptünk, egy bűnözők által megszállt állam van helyette.

nu pagagyí 2017.06.06. 15:09:56

Magyarország húzóágazata a közpénzen történő öndicséret lett, amelynek árából szennylap-hálózat létesült. A jövő befejeződött.

BéLóg 2017.06.06. 15:11:25

@Dorinda41: Megnéztem. Tízre, összesen.

Pop40 2017.06.06. 15:13:42

@Pink Petsch:

Ahhoz képest, hogy csak a fideszes szavazótábor áll -elvileg- kb 2 milla zombiból, az 1,6 milla is valóban édeskevés lenne.

De ezt az 1,6 millát is nyugodtan leoszthatod hárommal, de lehet, hogy tizenhárommal is.

nu pagagyí 2017.06.06. 15:17:42

@Pop40: Farkas Flóriánnak, vagy Voldemortnak nem írtak pofára törvényt, ők szimplán korrupt módon eltulajdonították a közpénzeket. De az MVM 500 milliója a CÖF-nek is büntethető (pártfinanszírozás, felelőtlen gazdálkodás stb.) Van tehát szimpla bűnözés is és a bűnözők lefedik a törvényes tolvajok körét. A törvényekkel kedvezményezettek korruptak is, hiszen valamit, valamiért.

Én egyébként jobban örülnék egy forradalomnak, mint egy ellenzéki választási győzelemnek, mert akkor érvényesíteni lehetne a törvényhozás által elkövetett bűnözés miatti büntetéseket is.

Pop40 2017.06.06. 15:19:35

@FCUK4:

Ősszel egy csomóan olyanok is elmentek, akik amúgy sose szavaznának a vajdára, meg a maffiájára. Pl életemben először és garantáltan utoljára én is a fideszmaffia álláspontja mellett, a kvóta ellen szavaztam, mert bár maga a népszavazás egy senkit semmire nem kötelező színjáték volt, nagyon nem értettem egyet Merkel migránspolitikájával.

Viszont aki ettől engem, meg a hozzám hasonlókat besorol a tolvaj G Vitya hívei közé, az baromi nagyot fog csodálkozni jövőre.

Párhuzamos György 2017.06.06. 15:20:52

@nemecsekerno_007:

"Nézd, aki a közmunka és az önkormányzati aktatologató állás között választhat, az nem igazán tud mit kezdeni azzal ami a tüntetéseken a fővárosban folyik"

"Az ország gazdasági szerkezetének térbeli eloszlása nagyon torz és a megerősödött centrumok erős lobbival rendelkeznek, ezért maguktól (értsd.: a piac majd megoldja) ez nem fog változni. (Budapest vs. Pest megye)"

Drága Ernő (igen, megtisztellek annyira, hogy nagybetűvel írom a nickedet, még ha nem is csupa naggyal ebbe a kis gittegyleti könyvbe..),

csak kettő kérdésem van:

1. Ki (nem egy személyben gondolkodunk, politikai irányításról) van abban a helyzeten már lassan nyolc éve, ebből ráadásul öt éven át gyakorlatilag megvétózhatatlan kétharmados többséggel, hogy ezen változtasson?

2. Miért nem változtatott?

Nyolc év alatt ha nem is csodát, de már baromira kézzelfogható változásokat lehetne eszközölni egy elbaszott infrastruktúrájú/gazdasági szerkezetű országon is. De kurvára nem történt semmi ilyen.

2017.06.06. 15:23:09

@Pop40: Egen, gyanús, hogy ez a 1,6 millió mesterséges szám. És ezt a gyanút a rögtön másnapi hurrá-nyilatkozatok a sikerességről megerősitik. Az ugyanis életszerütlen, hogy a 2 millió Fidesz-szavazó mindegyike visszaküldi a kérdőivet, igy utánanézhettek, hogy statisztikailag mennyi a visszaküldések %-aránya, és igy jött ki a 1,6 millió, aminek "mindenképpen meg kell lennie, elvtársak!".

ColT · http://kilatas.great-site.net 2017.06.06. 15:24:13

"onképpen most az ellenkezőjével kampányol a kormány, mint amivel kezdte.

Most akkor ki is állított meg kit?
"

Teljesen mindegy, a szavazók úgysem foglalkoznak a valósággal, a szavazóbázis meg úgyis meglesz 2018-ra.

FCUK4 2017.06.06. 15:25:03

@orient: merkelék visszaküldik, ezen jót röhögtem:) mennyit?

Cinkes 2017.06.06. 15:25:10

most az téma, hogy a birkanyáj arra megy ahova a gazda mutat? nagy újság...

Pop40 2017.06.06. 15:25:23

@nu pagagyí:

Az ilyen Voldemort-félék jelentéktelen senkik. Beáldozhatóak. A nagy bizniszben nem voltak benne, és 1-2 ilyen kis hal beáldozásával lehet mutogatni, hogy ím, mégis mennyire faszán működik a demokrácia Magyarországon.

Flóriék meg az a kategória, ahol a maffia már a látszattal sem törődik.

Hogy mi a megoldás, azt nem tudom. A hazaáruló fideszes maffiabandát törvényes eszközökkel valóban nehéz lesz elszámoltatni, a forradalom meg nem egy jó irány egy fejlődésre vágyó országnak.

FCUK4 2017.06.06. 15:26:01

@Pop40: látod egyszer már szavaztál mellette. A második már könnyebb lesz:)

arckönyv 2017.06.06. 15:28:31

@Ballib Cenzúrázók Réme 15a: le merem fogadni, hogy ugyanilyen elánnal nyaltál segget 89 előtt is... :)

Pop40 2017.06.06. 15:28:48

@FCUK4:

Ebben én is biztos vagyok.
Csak az a második már a vajda meg a maffiája komplett vagyonelkobzásáról, és életfogytiglani börtönéveiről fog majd szólni. :-)

Párhuzamos György 2017.06.06. 15:29:17

@Párhuzamos György: nekem kb az az egyetlen lehetséges válasz, amit persze soha nem mer kimondani a mindenkori politikai (és a vele szorosan összefonódó gazdasági) "uralkodó osztály", legyen szó bármelyik pártról is, az az, hogy a mindenkori vezetés igazából Trianon óta nagyon is élvezi azt, hogy rövid a póráz, és minden karnyújtásnyira van, ellenőrizhető, utolérhető, és esetleges karámból kitörés esetén azonnal lehet indítani az ellencsapást.

Na kb. emiatt van kb 1920 óta ez a "Budapestország és az elmaradott prérikutyák meg hegylakók" felállás.

FCUK4 2017.06.06. 15:30:43

@Pop40: kivéve, ha jövőre közte meg a mindenki jöhet között kell választanod:)

Pop40 2017.06.06. 15:31:15

@arckönyv:

Az átlag fideszes valóban ilyen hülye, és ennyire nyalt segget 89 előtt is, de speciel a címzetted csak ironizál. :P

Elismerem, nem könnyű megkülönböztetni a szövegét a cöfös majmok nyáladzásától. :-)

Pop40 2017.06.06. 15:34:26

@FCUK4:

Ezt biza kötve hiszem.

Ha Vitya eltakarításának az az ára, hogy azt az ezerakárhány szerencsétlent ideküldik, szemrebbenés nélkül hajtom el a vajdát a 'csába, az offshore céges letelepedési kötvényeivel ennek úgyis a sokszorosát betelepítette már.

FCUK4 2017.06.06. 15:35:52

@Pop40: látom, a matek sem az erősséged:)

orient 2017.06.06. 15:37:55

@FCUK4: ott elbiralas van. Magyarul nyilvan idobe telik, de azert az megvan, hogy Merkel szavazoi sem orulnek a menekulteknek? O sem telepithet be esz nelkul, mert az ongyilkossag lenne. Ok "europai" modon elbiraljak es aki nem haborus ovezetbol jott az mehet vissza. Torok megallapodas. Eszak afrikai taborok. Mar reg hosszutavu, ausztral tipusu megoldason gondolkoznak. Ebbe egyebkent tokeletesen illeszkedik a magyar hatarzar. A propagandaval ellentetben az EU sosem kerte a deli hatar lebontasat. Nagyon is orul neki mindenki ott is..

memberjoe 2017.06.06. 15:38:28

Ebben a 8 millióban benne vannak azok a határon túli magyarok is, akik "ál-állampolgárságot" kaptak? Nekik is küldtek ilyen kérdőívet. A visszaküldött 1,6 millió kérdőívből mennyit gyártott le saját maga a fideszes propaganda hadosztály? Mert ugye ez csak egy nem hivatalos propaganda anyag, ami senkit semmire nem kötelez és még ráadásul a hitelessége sem ellenőrizhető semmilyen formában, vagyis az küldi vissza, aki akarja, bárki nyugodtan meghamisíthatja a visszaküldött anyagot. Ezt a lázár jani is elismerte.

Pop40 2017.06.06. 15:38:46

@Pink Petsch:

Jakérem, a hurrá-nyilatkozat a legegyszerűbb. Teljesen ingyen van, és ha nem lehet leellenőrizni a valós számot, bármire ki lehet adni.

Biztosra veheted, hogy a hurrá-nyilatkozatot már akkor megírták, amikor magukat a kérdéseket összedobták. :-) Ha senki nem küldte volna vissza, akkor is kiadták volna, pont ugyanezzel a fals dumával.

Pop40 2017.06.06. 15:39:33

@FCUK4: Ööö, miért is? :0

nemecsekerno_007 2017.06.06. 15:40:14

@nu pagagyí: "Válság valóban volt, jól kezelte az előző kormány...."

Jájjj, próbáljatok már meg számolni, vazze! Már annyiszor, de annyiszor mondtam.
Na nézzük:

- Devizahitelek: túl sok embert úgy ért a válság, hogy nem megtakarításaik voltak, hanem hiteleik. (elég furcsak szerződésekkel, magáncsőd intézménye nem volt meg ilyenek)
- Fogyasztási hitelek: céges hitelek helyett ezek voltak, ami jól mutatja, hogy mennyire volt üzleti a szemléletünk. Deviza alapú hitelből, import lapostévé.

Jajjjj, nincs kedvem már írni ezekről, itt vannak a költségvetés főbb számai, próbáld meg értelmezni. Az általad is sokszor emlegetett MANYUP "lenyúlás" teljes összege 3500 Mrd Ft, talán egyetlen év nyugdíjkifizetéseire lenne elég. Persze azért lyukat ütött a költségvetésen ez is.

A sokat emlegetett környező országok megléptek olyan dolgokat amiket mi még mindig nem. Perszer véletlenül se ezekről megy a társadalmi diskurzus.
A szlovákok kb. 10 év alatt lecsökkentették az elvonási szintet úgy 40-45% közé, nekünk a kisebb korrekcióval sikerült kicsivel 50% alá vinni, ami kevés. Kellene tovább csökkenteni, de akkor hozzá kell nyúlni a nagy ellátórendszerekhez is. Egészségügy, nyugdíj, szociális ellátás. Valszeg a 2018-as választások után ezek következnek. Legalább is én nagyon remélem, mert lassan ezek is kezdenek az MSZP-SZDSZ-es töketlenkedésbe folyni, azzal meg újabb 5-6 év szaladhat el.

De itt vannak a számok, mert a többséghez hasonlóan te is kurvára el vagy tévedve a nullákkal:

www.amipenzunk.hu

FCUK4 2017.06.06. 15:43:02

@Pop40: gondolkodj... mennyiből 1300? És mennyien jönnek folyamatosan, csak épp most délről?

Kivlov 2017.06.06. 15:46:30

@Pink Petsch:
azért az is jelent valamit, hogy rögtön magadra vettél egy általános jelzőt.
És még te vagy behisztizve. :D :D :D

Ekrü 2017.06.06. 15:47:49

@sas70: Nos akkor nézzük így.Budapesten a választópolgárok száma 1 344 000.Ebből aláírt 250 000.Ez bizony csak 18%.Tehát a Ti logikátok szerint ez óriási bukás ,hisz 88% nem írt alá...Arról nem is beszélve ,hogy 18% is karcsú lesz a győzelemhez . :)

2017.06.06. 15:48:52

@Kivlov: Nekem válaszoltál, nem?

Tom66 2017.06.06. 15:53:45

@memberjoe: Nem kell túlkomplikálni a dolgokat, kérdésekre válaszokat lehetett volna adni, de sokaknak ez is nehézséget okozott. Csalások tekintetében pedig a baloldalnak történelmi hagyományai vannak.

nu pagagyí 2017.06.06. 15:56:09

@Ekrü: A kormány meg sem várta a tényleges népszavazást, előbb megfutamodott.

Kivlov 2017.06.06. 15:59:28

@Kivlov:
És ha neked válaszolva leírom, hogy utálom a hangyákat, akkor te magadra veszed, hogy azt írtam, hogy szerintem te hangya vagy? :D :D :D

nemecsekerno_007 2017.06.06. 15:59:56

@Párhuzamos György: "csak kettő kérdésem van...."

És te személy szerint miben igyekeztél ezen változtatni? Miért az államtól várjuk a sült galambot? Politikától, ideológiától függetlenül nagyon gáz ha ilyen gyenge a kommunikáció, a kapcsolatok, interakciók a térségek közt. Ha azt nézzük akkor az infrastruktúra csak ennek a lenyomata.

Miért tüntetsz inkább és miért nem igyekszel mondjuk olyan vidékeken költeni a pénzed ahol nagy szükségük lenne rá? Mer' nem akarod, hogy a tolvaj kormány lenyúlja? Mer' még közvetve se támogatsz a költéseiddel egy ilyen rezsimet?

Vagy csak lusta vagy? A norvég megveszi a norvég almát ami savanyú és drága, nálunk még arra se figyelünk, hogy legalább abból hazait vegyünk ami jó, v. jobb mint az import és ugyanolyan árban van. Jó lenne nem csak a Norvég Alap civil szellemiségét átvenni, hanem az olyat is amiről az almás példa szól.
Azért írtam, hogy lehet egymást ekézni, de a vidéki befordultságból fakadó csőlátás semmiben se különbözik a "körúton" belüli belterjes értelmiség csőlátásától. Egy közös vonása van, hogy semmi eredményre nem vezet.

Pop40 2017.06.06. 16:00:34

@FCUK4:

Ja, igen. És azoktól, akik épp jönnek, egyedül a vajda, meg a sörhasa védhet meg, az offshore letelepedési kötvényeivel.
Így már minden világos! :-)

FCUK4 2017.06.06. 16:02:13

@Pop40: a kötvényesekről miért gondolod, hogy ide jönnek? Mellesleg ellenőrzés után.

nu pagagyí 2017.06.06. 16:04:09

@nemecsekerno_007: "de akkor hozzá kell nyúlni a nagy ellátórendszerekhez is" A rezsimed hozzányúlt, kifosztotta és tönkretette, mint mindent ebben az országban. Reformokról, a járulékfizetők jogairól már nincs szó, majd löknek valamit, ha megérdemled.

A fogyasztási hitelekért, a lakosság eladósodásáért magadat (fogyasztó) hibáztasd. Elvileg szabadság van, ha bízol a jövőben akár hitelt is felvehetsz. Egyébként a devizahitel-válság a forint tudatos leértékelésének eredménye. A haverjaid csinálták, leértékelték a népet.

Kivlov 2017.06.06. 16:04:49

@Pink Petsch:
És ha neked válaszolva leírom, hogy utálom a hangyákat, akkor te magadra veszed, hogy azt írtam, hogy szerintem te hangya vagy? :D :D :D

nu pagagyí 2017.06.06. 16:06:39

@nemecsekerno_007: "Miért az államtól várjuk a sült galambot? " Szerintem a sült galambot most zabáljátok fel. Nekünk elég lenne, ha nem tőlünk lopnátok el.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.06.06. 16:07:19

Kicsit átverve éreztem magam, mert kedden szokott megbukni a Fidesz itt a blogban.

De aztán rájöttem, hogy kedd van, a hétfői feelingem ellenére is, így megnyugodtam.

sas70 2017.06.06. 16:09:13

@Ekrü: Akkor tehát a Budapestiek 18%-a névvel, címmel vállalta, hogy nem akar Olimpiát, egy kvázi jelentéktelen támogatottságú szervezet felhívására.
A teljes kormány gépezet, totál marketinggel pedig el tudta érni, hogy állítólag a választók 20%-a, visszaküldjön egy kitöltött kérdőívet. De ez csak bemondásra ennyi.
Ez szép siker, Rogán mehet egy újabb kört a helikopterrel!

Roan 2017.06.06. 16:09:51

@FCUK4: 25 db pult felállítása és 500 aktivista pár nagyságrenddel kevesebbe kerül, mint az "Állítsuk meg..." kezdetű országos kampány, ami csak az előfutár volt, majd ezt követték a kérdőívek, népgyűlések, és most az utókampány, hogy csak párat említsek.

gyurmicsek 2017.06.06. 16:10:41

@nemecsekerno_007: Azt mondták, ha nem lépek ki a MANYUP-ból nem kapok állami nyigdíjat. Igaz volt? NEM. hazudtak? IGEN.
Innentől bekaphatja az összes.....

FCUK4 2017.06.06. 16:12:57

@Roan: mennyibe? Csak mert én nem látom a transzparenciát.

Roan 2017.06.06. 16:19:41

@FCUK4: Akkor ne csak egy irányba nézz, hanem körbe is:

momentum.hu/nolimpia-kampany-penzugyi-beszamolo/

FCUK4 2017.06.06. 16:22:01

@Roan: ezt láttam. De miből gondolod, hogy igaz?

Jakab.gipsz 2017.06.06. 16:32:33

Tudjuk: Azorbánkormány mindennap megbukik,

Azért mert nem tetszik a magyar patrióta kormány, egy szkizofrén zsidó milliárdos filozófusnak, név szerint: Soros Gyurinak.

Két döntési alternatívája továbbra is van, a magyaroknak.

Éljen a demokrácia, lehet választani.

Attilajukkaja 2017.06.06. 16:39:54

Mi a garancia arra, hogy az az 1,6 millió ember tényleg 1,6 millió volt?
Ezek akkor is hazudnak, amikor kérdeznek. Ki hisz ma már ennek a bandának?

Dorinda41 2017.06.06. 16:44:27

@BéLóg: Akkor sajnos nem tudsz számolni. Sportot űztünk a lapok minél színesebbé és cukibbá tételében. Kb. 40-50 darabot küldtünk vissza telerajzolva kutyusokkal és édibédi kiscicákkal.

legális 2017.06.06. 16:47:58

@Pop40: bogárka!
Ha nem kell regisztrálni miből bővül a Kubatov-lista? Mert, hogy a papírra sem kellett semmit tenni az X-eken kívül.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.06.06. 16:49:26

@Jakab.gipsz: "Éljen a demokrácia, lehet választani. "

Soros György a legnagyobb magyar patrióta Széchenyi óta. 35 éve támogatja a magyar tudomány és demokrácia fejlődését.

A hazaáruló csúti geci eladja az országot a ruszkiknak, tönkreteszi a gazdaságot, az oktatást, és a demokrácia összes intézményét.

Éljen a demokrácia, lehet választani.

Sajnos Soros Györgyre nem tudok szavazni egy választáson.

legális 2017.06.06. 16:58:08

Ha jól emléxem az 1,6 millió visszaküldést köszönték meg. Az eredménytől függetlenül ez a Konzultáció sikeres volt. Ha 1,59 vagy 0,29 millió a támogató belőle, nem annyira lényeges első körben, mert a visszaküldés már aktivitás. Az igen valószínűleg nagy szám lesz, arra meg lehet hivatkozni.
A savanyúszőlős ballib oldal azért fikázza az eredményt, mert látja, hogy ezt megközelíteni sem tudná, nincs 1,6 millió ember, aki szóba állna velük. Az, hogy miket válaszolnának a bármilyen triviális kérdésre, már nem is szempont. Ha az lenne, akkor még rosszabb kimenetele lenne

Roan 2017.06.06. 17:00:18

@FCUK4: Az előbb számot kérdeztél, és a transzparenciára panaszkodtál. Most, hogy válaszoltam, azt firtatod, hogy miből gondolom, hogy igaz? Utána mi lesz a következő, hogy miből gondolom, hogy nem lopták, hanem valóban adományokból van?

Akkor kezdjük az elejétől: az általad hiányolt transzparencia a láthatóságot és elérhetőséget jelent a nyilvánosság számára, ez megtörtént. Mivel az adat látható és elérhető, az aggodalmad felesleges, megnyugodhatsz :) A részletező számlákat sehol sem fogod megtalálni a honlapokon, még az oly transzparens közintézmények esetében sem, de ha mégis a számlákra vagy kíváncsi, nyugodtan csöngess be (vagy ne is, csak menj be, ők ezt szeretik) a Momentumhoz, és vond kérdőre őket :)

Ha a fenti összegen felül történt jelentős túlköltés, annak nyoma kell, hogy legyen: utalás, vagy bármilyen kézzelfogható extra költés formájában. Mire akarsz kilyukadni, hogy esetleg extra milliárdokat költöttek el, mindenki számára láthatatlan módon? Annak mi értelme lett volna? Te esetleg valami brutális médiakampányt láttál, ami nem volt benne a költségvetésükben? Ha igen, nyugodtan tedd meg a feljelentésedet, szerintem sokan örülnek, hogy így aggódsz a magánadományok átlátható felhasználásáért. Én a nagyságrendekkel nagyobb közpénzek átlátható felhasználása miatt aggódnék inkább, ha már...

Attilajukkaja 2017.06.06. 17:04:36

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"Sajnos Soros Györgyre nem tudok szavazni egy választáson."
Ez jó! Nagyon jó! :o)))
Rá én is szavaznék.

Ekrü 2017.06.06. 17:06:40

@sas70: Tehát ha a nemzeti konzultáció bukás ,akkor a Nolimpia pláne az.Hisz ne feledjük,a Momentum kérdőívét nem csak a Momentum szavazói írták alá ,hanem az egész baloldal szavazói összesen.

FCUK4 2017.06.06. 17:06:47

@Roan: az, hogy valósak az adatok, vélekedés. Hazudtak már, tehát ki tudja, hogy most igazat mondanak? Erről ennyit. Ami a feljelentést illeti, miért jelenteném fel őket? Szereznek pénzt, elköltik, hajrá. Ennyi karaktert nem ér az egész mozgalom. Ja bocs, párt:)

Attilajukkaja 2017.06.06. 17:08:46

@legális:
" Az eredménytől függetlenül ez a Konzultáció sikeres volt. "
Nagyon igazad van, hiszen a siker már előre el volt könyvelve. Az eredménytől függetlenűl.

FCUK4 2017.06.06. 17:09:10

Egyébként nem értem, miért nem dobják össze az ellenzéki pártok a lóvét, és küldenek ki 8 millió kérdőívet? És amikor visszakapják, kiderül, siker vagy bukás az 1.6-1.7 millió.

Attilajukkaja 2017.06.06. 17:13:42

@Ekrü:
"ha a nemzeti konzultáció bukás ,akkor a Nolimpia pláne az."
Abból a szempontból igazad van, hogy nem sikerült kierőszakolni a kormánytól, hogy megkérdezzék a lakosság véleményét egy Olimpia rendezéséről. Megint leszarták az emberek véleményét.

"a Momentum kérdőívét nem csak a Momentum szavazói írták alá ,hanem az egész baloldal szavazói összesen."
Ezt ki mondta neked?
Amúgy meg honnan tudod, kik a Momentum szavazói? Habony megsúgta neked, vagy mi?

Attilajukkaja 2017.06.06. 17:15:31

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
":)) Jogos."
Köszi! :o) Szeretem, amikor egy fideszes ennyire korrekt módon fogalmaz.

Egyallampolgar 2017.06.06. 17:20:51

Megkésve, de felfogta a FIDESZ hogy a magyarok pechükre messze nem annyira Brüsszelfóbiások mint szeretnék. Ezért most ezzel az ostoba újabb plakátozással mentik ami menthető. Nyilvánvalóan azért még nem kéne plakátozni mert 10 vagy 10millió választó visszaküldött egy borítékot. Az újabb manipulálás és arculatkozmetikázás a lényeg.

Orbán Hazaáruló Viktor 2017.06.06. 17:21:10

@legális: Valóban sikeres, én pl. 10x is beküldtem. A sorminta is egyszerű volt. Csak a legalsó pontokra tettem, ahogy egy sorosberenc hazaáruló is teszi. Ennek ellenére örülök hogy a fidesz alternatív valóságában ez is siker.

Attilajukkaja 2017.06.06. 17:24:32

@FCUK4:
"miért nem dobják össze az ellenzéki pártok a lóvét, és küldenek ki 8 millió kérdőívet?"
Talán mert nincs semmi értelme erre pazarolni az emberek pénzét?
Az eddigi Konzultációk folyamán sem volt. Nem tudom, hány milliárdot dobott ki a Fidesz az ablakon, de biztos, hogy ebből az összegből már régen fel lehetett volna újítani legalább 3 metróállomást.

Orbán Hazaáruló Viktor 2017.06.06. 17:24:59

Minden plakát kampány és konzultáció sikeres hiszen rommá keresi magat rajta a fidesz maffia.

Attilajukkaja 2017.06.06. 17:26:06

@Egyallampolgar:
"Az újabb manipulálás és arculatkozmetikázás a lényeg."
Ez a lényeg!!!! És ez minden pénzt megér Orbánnak.

FCUK4 2017.06.06. 17:34:56

@Attilajukkaja: Pest nem akart olimpiát, ergo fejlesztéseket sem. Kár lenne metróra költeni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.06.06. 17:43:37

@FUCK4: "Pest nem akart olimpiát, ergo fejlesztéseket sem. Kár lenne metróra költeni. "

Ez neked nagyon becsípődött. :))

Mindenki akar olimpiát, de a fideszgeciken kívül senki se akar orbitális tolvajlást.

Párhuzamos György 2017.06.06. 17:44:52

@nemecsekerno_007: nem sültgalamb egyáltalán, amit elvárok a kormánytól.

Magyarország kormányának az lenne az elsődleges feladata, hogy a fejlődéshez, virágzáshoz megfelelő feltételeket biztosítson - Magyarországnak.

Nem csak Budapestnek, nem csak Pest megyének és nem csak a bicskei járásnak, hanem az egész országnak.

legális 2017.06.06. 17:51:11

@Attilajukkaja: bíztam benne. hogy a "siker" meg az "eredmény" között te is látsz némi különbséget. Nem jött be.
Az a visszaküldött lapok tartalmától (azaz az eredménytől) függetlenül is siker, hogy ennyi ember válaszolt.
Ha elolvastad a további mondandómat, azt is látod, szerintem a balliba oldal ezt nem tudja teljesíteni, és nagyon helyesen azt is tudja magáról, hogy nem tudja, ezért fikáz egy olyan nagyságú tömeget, amelyiket ferenctestvér tudott onnan megmozdítani, se azok már rég ott hagyták őt is. Utána meg nincs újabb jelölt. Olvastam itt Soros nevét, hát neki is összejönne max félmillió, a hitsorstársakkal együtt szűk egy. Ez fáj nekik (nektek).

Attilajukkaja 2017.06.06. 17:52:23

@FCUK4:
"Pest nem akart olimpiát, ergo fejlesztéseket sem."
Ez egy nagy tévedés! A fejlesztéseknek nagyon örült volna a város. De most is mi történik a zillió forintért megépített csodás uszópalota környékén? A terep még mindig rendezetlen, az oda vezető metró felújítása nem történt meg. És azt sem tudjuk, hogy egyáltalán mikor történik meg. Mert fejlesztés az nuku.

legális 2017.06.06. 17:54:31

@Orbán Hazaáruló Viktor:
köszöni a kormány. Rád is számított.
Nekem mondjuk eszembe nem jutna egy ilyen kevéssé PC akció. Most már tudom. körbe kellett volna kalapozni a szomszédokat, egy barack=egy cédula.
Valami okosat is tudsz?

legális 2017.06.06. 17:56:09

@Attilajukkaja: meg114 lélegeztetőgép is kijött volna belőle.
A metróállomás nem annyira jó példa, azt már Demszkyék elsütötték. Sokan jól járatk a 4-esből.

BiG74 Bodri 2017.06.06. 18:04:26

Leszarom az 1,6 milliót ! Csak egy ökröt mutasson már nekem valaki, aki nem egy méretes brokit rajzolt a konzultációs ívre, hogy legyen értelme visszaküldeni.A környezetemben a pénzjutalom ellenére sem találtam.

Amúgy nem oly rég láttam hasonló szubkonzultációt, melyben egy barom írt 38 ívet más nevében, és kurvára elégedett volt, mikor megdicsérték a csapatát.

Ekrü 2017.06.06. 18:06:16

@Attilajukkaja: No azért kétlem ,hogy az összes aláíró Momentumos lett volna. :) Főleg úgy ,hogy a összes közvéleménykutató is max 1-2%-ra becsüli őket... :) De ezt majd eldönti a nem is olyan távoli jövő,addig pedig lehet álmodozni :D

Attilajukkaja 2017.06.06. 18:06:45

@legális:
"bíztam benne. hogy a "siker" meg az "eredmény" között te is látsz némi különbséget. Nem jött be."
Bocsi, de nem tudtam NEM leütni ezt a magas labdát!
De igazad van, nem volt szép dolog tőlem.

"Az a visszaküldött lapok tartalmától (azaz az eredménytől) függetlenül is siker, hogy ennyi ember válaszolt."
Ámen!

"azt is látod, szerintem a balliba oldal ezt nem tudja teljesíteni"
Belegondoltál abba, hogy azért nem tudja teljesíteni, mert talán nem is akarja? Mert nincs semmi értelme?
A "balliba" kifejezésről pedig hasznos lenne leszoknod, mert az "ellenfél" gúnyolása eddig még sohasem segített egymás megértésében. Csak arra ösztönzi a másik oldalt, hogy téged is kigúnyoljon. Ez a célod?

" Olvastam itt Soros nevét, hát neki is összejönne max félmillió, a hitsorstársakkal együtt szűk egy. Ez fáj nekik (nektek)."
Soros neve igazából csak viccből merült fel, hiszen ő annál komolyabb ember, minthogy ilyesmibe belemenjen. Amúgy meg nem tudom, pontosan mit értesz hitsorstársak alatt. Én pl. nem vagyok zsidó származású, mégis osztom Soros világnézetét. Annak idején én is kaptam tőle ösztöndíjat, ezért utazhattam Nyugatra a 80-as években. Nagy dolog volt ez akkor!!!
És mi is fáj nekem annyira?

Attilajukkaja 2017.06.06. 18:14:15

@Ekrü:
"No azért kétlem ,hogy az összes aláíró Momentumos lett volna. :)"
Ebben teljes joggal kételkedhetsz, hiszen addig nem is léteztek olyanok a lakosság köreiben, hogy momentumosok. :o)))
Tudom, hogy a Momentum előtte is létezett, de a kutya nem tudott róluk.
A lényeg, hogy NAGYON sokan aláírták azt a kérdőívet, amely szerint ne a kormány, hanem a magyar emberek döntsenek az Olimpia rendezéséről.
A kormány pedig semmibe vette ezt a kívánságot is.

"majd eldönti a nem is olyan távoli jövő,addig pedig lehet álmodozni :D"
Valóban. Kellemes álmodozást!

Attilajukkaja 2017.06.06. 18:19:33

@legális:
"meg114 lélegeztetőgép is kijött volna belőle."
Ezt úgy értsem, hogy ha bárki felveti azt, hogy ennek a pénznek sokkal, de sokkal fontosabb helye is lett volna, az egy demagóg libsi?

"A metróállomás nem annyira jó példa, azt már Demszkyék elsütötték. Sokan jól járatk a 4-esből."
Akkor mégis mi lenne a jó példa, amikor a hármas metró felújítása ennyire égető kérdés? Hét év után még mindig Demszkyre hivatkozni? Ne már! :o))))

Gyűrött Papír 2017.06.06. 18:19:47

Rossz hír, hogy semmibe nem bukott bele.

1.) Annyit mond, amennyit akar.
2.) Azt hoz ki belőle, amit akar.

Ezzel nem lehet megbukni.

Sexual Harassment Panda 2017.06.06. 18:31:40

Úgy belebukokott, hogy az egész ellenzék összesen nem tud 1.6millió embert megmozgatni

Attilajukkaja 2017.06.06. 18:36:41

@Sexual Harassment Panda:
" az egész ellenzék összesen nem tud 1.6millió embert megmozgatni"
A Fidesz sem. Egy bizonytalan és erőltetett "konzultáció" semmit sem bizonyít. Főleg úgy, hogy senki nem ellenőrizte azt az 1,6 millió válaszlevelet.

Sexual Harassment Panda 2017.06.06. 18:50:08

@Attilajukkaja: biztos bol benne hogy a Fidesz a választásokon meg tus mozdítani 1.6 2millió embert

Attilajukkaja 2017.06.06. 18:55:59

@Sexual Harassment Panda:
" biztos bol benne hogy a Fidesz a választásokon meg tus mozdítani 1.6 2millió embert"
Ha jól értem a kérdést, akkor a válaszom egy IGEN. A Fidesz biztosan be tudna gyűjteni ennyi szavazatot.

Pop40 2017.06.06. 19:56:02

@FCUK4:

" a kötvényesekről miért gondolod, hogy ide jönnek?"

Pont ugyanazért, amiért te a délről jövő tömegekről.
Vagy csak azoktól a migránsoktól kell rettegni, akik megfelelnek a vajda aktuális érdekének?

"Mellesleg ellenőrzés után."

Ugyanaz ellenőrzi őket, aki Pharaont?

Vagy offshore cégeknél annyira azért nem lesz alapos az ellenőrzés?

Pop40 2017.06.06. 19:58:29

@Jakab.gipsz:

Igen, egy magyar patrióta kormány már nagyon jó lenne.

Pláne a mostani magyarellenes, hazaáruló fideszes söpredék után.

Pop40 2017.06.06. 20:00:46

@Legeslegalja:

Számold hozzá, hogy Orbán seggében lassabban telik az idő!

Balázs101 2017.06.06. 20:01:52

Miért bukott bele nem értem a címet...Ha a többi párt csinált volna valami hasonló kérdőívet az emberek negyede se küldte volna vissza :D :D

Pop40 2017.06.06. 20:02:42

@Attilajukkaja:

Bármiben lefogadhatod, hogy a töredéke volt.

Pop40 2017.06.06. 20:04:45

@legális:

Azért, bogárka, mert Vitya kádárista nyuggerei névvel-címmel visszaküldik.

FCUK4 2017.06.06. 20:06:30

@Pop40: az 1300-nak ide kellene jönni. A kötvényeseknek nem.

Pharaon: más uniós országok szerint jöhetett, így beengedtük. Csak az USA kereste, vagy 20 évig;)

Balázs101 2017.06.06. 20:07:32

Hát nem tudom, de az elemzések szerint még mindig jóval többen fognak a fideszre szavazni, mint bármelyik másik pártra.

Pop40 2017.06.06. 20:09:54

@legális:

"A savanyúszőlős ballib oldal azért fikázza az eredményt, mert látja, hogy ezt megközelíteni sem tudná, nincs 1,6 millió ember, aki szóba állna velük."

Ne aggódj, a vajdáddal sincs. Sőt. 1,6 millát hazudoznak akárhányszor kitölthető netes kérdőívekkel, meg ellenőrizhetetlen visszaküldésekkel, s közben (elvileg persze, csak elvileg) még a fideszes maffia saját agyhalott tábora is nagyobb.

Mivel senki más nem tölti ki ezt a szart, csak az adódhat a dologból, hogy a csuti tolvajjal már a saját, eleve debil táborának is csak a leghülyébb része hajlandó eljátszani ezt a konzultálgatós színjátékot. (És akkor azokat le se vettem, akik rajzoltak egy lófaszt a vajdának a lapra.)

Indriq 2017.06.06. 20:11:37

@FCUK4: "Pharaon: más uniós országok szerint jöhetett, így beengedtük. Csak az USA kereste, vagy 20 évig;)"
Tehát ha más uniós országok befogadnak menekülteket, akkor mi is?

Indriq 2017.06.06. 20:14:15

@Pop40: a következő konzultációnál rá kell állni, és 25millió példányban kell kitölteni, azt magyarázzák utána. :)

Pop40 2017.06.06. 20:16:57

@FCUK4:

Ez az eu, nyitott határokkal. Az 1300 pont addig marad itt, amíg támogatásokkal ideragasztják őket. Utána mehet, amerre lát, épp, mint a kötvényes. Szóval ez nem győzött meg. Most vagy mindig rettegnem kell a migránsoktól, ahogy a vajda mondja, vagy soha. Olyan nincs, hogy az Orbán offshore cégei által szelektált migráns jó migráns, az összes többi meg rossz.

Engem nem hat meg, ha Vityáék azért basznak el valamit, mert az usa is elbaszta.
A lényeg, amit ezzel te is elismertél, hogy Vitya offshore cégei felnyalják a pénzt, de gőzük nincs, kik jönnek be általuk. Max megrántják a vállukat, hogy "a zusa se tudja."

Pop40 2017.06.06. 20:19:37

@Indriq:

Igen, de csak ha jól fizet! ;)

ember100 2017.06.06. 20:24:39

@FCUK4:
Helló !

Hát mibül tudod hogy igaz ?
A vezír és bandája mondta a klala a hárpi , a rezsisziszi....

Budapest a kutyaszar városa 2017.06.06. 20:36:58

@Pop40: CÖF - ös birkák néhány közpénzből fizetett kellemes teadélutánon kitöltöttek vagy 500 000 darabot !

FCUK4 2017.06.06. 21:01:32

@Indriq: papírral jöhet bárki.

FCUK4 2017.06.06. 21:03:26

@Pop40: az off shore cégeknek nem is kell tudni, ezt a részét a biztonsági szolgálatok intézik. Ha ennyire hülye vagy a témához, miért beszélsz róla?

nu pagagyí 2017.06.06. 21:09:10

@Balázs101: De ha mégsem, akkor majd csalni fognak.

nu pagagyí 2017.06.06. 21:12:16

@legális: A visszaküldendő kvízlapon nem volt mikrojel, hogy aszongya Kovács Tihamér megfejtése?

Balázs101 2017.06.06. 21:14:30

@nu pagagyí:

Na és, ha nem a fideszre, akkor kire szavaznál? Mindegyik párt lop, csal, hazudik. Te ott lennél te is lopnál :) Ha már a rosszak közül választani kell, akkor inkább a fidesz. Legalább megvédik az országot a migránsoktól. Ha pl az mszp-n múlt volna már rég végünk lenne.

ROLEX LACI megvéd minket a gazdagoktól 2017.06.06. 21:55:20

"A Fidesz belebukott a konzultációba, de nagyon örül neki"

Mar epp mondani akartam, hogy kedd van aztan semmi bukas.

Persze volt valami halvany kiserlet tegnap, ugye az Orban belbukott a tartos tankonyv projektbe. Mert a kisiskolasok szeretnek firkalni a konyvekbe, ezert megfogjak buktatni az Orbant. De ez azert nem volt tuti, nem olyan mint ez a konzultacios tema.

1ghost 2017.06.06. 22:00:37

@FCUK4:

Na, te nyomorult bérhazudozó, látom itt rohadtál ma egész nap e blogon legalább nyóc nicken. Hitvány fidesz szolgaként felizgultál mint pap szamara a katonazenére, de a tolvaj korrupt gazdádat már semmi sem menti meg a bilincstől.

HABONYKOMMANDÓ. 2017.06.06. 22:03:02

"Abban a tekintetben persze sikeres volt a kampány, hogy ki beszél már az elbukott olimpiai pályázatról. Meg abban a tekintetben is, hogy Brüsszel áll."

Ne aggodj soha senki, nem fogja elfelejteni a libbantaknak, hogy lejarattak az orszagot, megbuktattak az olimpiat, megbuktatak az orszag olimpiajat.

HABONYKOMMANDÓ. 2017.06.06. 22:13:20

"Egy olyan kampánynak, amelyik azzal kezdődött, hogy állítsuk meg Brüsszelt (ti. az Európai Uniót), azzal van vége, hogy Magyarország európai ország. Tulajdonképpen most az ellenkezőjével kampányol a kormány, mint amivel kezdte."

A te csodalatos brusszeledben a lakossag 22 % mostanra muszlim vallasu.
Epp ma jelent meg az a hir, hogy tobb keruletben is leallitottak a tomegkozlekedest Brusszelben, mert az arabok rendszeresen megtamadjak, szetverik, felgyujtjak a buszokat, villamosokat. Mert az ottani arabok kijelentettek, hogy feher ember, meg csak at sem utazhat az O keruleteiken. A rendorseg tehetetlen.

Ez a te Brusszeled. Brusszelt nem megallitani kene, hanem SZONYEGBOMBAZNI, ES VISSZAFOGLALNI.

Indriq 2017.06.06. 22:13:50

@HABONYKOMMANDÓ.: most akkor mégis volt annyi libsi, hogy megbuktassák az olimpiát? :)

Kertész Ádám 1985 2017.06.06. 23:42:14

@Balázs101: szerintem nincs még egy ilyen ostoba párt, aki a Fidesz példáját követné... ;)

Kertész Ádám 1985 2017.06.06. 23:49:57

@HABONYKOMMANDÓ.: A te csodálatos Magyarországodon pedig a drága jó kormánypárti politikusaink meg eladják a letelepedési kötvényt szintén külföldi (ezek szerint migránsoknak), csak ennek még épp nem érzed a hatását. Ja, igaz, ők addigra fogják a pénzt és futnak, mint a patkányok. Talán ők is migránsok lesznek egy másik országban. Remélem sokat fognak vesztegelni egy tranzit zónához hasonló helyen!

Kertész Ádám 1985 2017.06.06. 23:52:04

@Balázs101: Így volt ez Clintonné esetében is... ;) Aztán lám mi lett az eredmény... Spasiba Putin!

siriq111 2017.06.07. 00:35:10

Ez az 1.6 millo egeszen sovany lett a vegere. Alapbol a fidesz taborat 2-2.3 milliora taksaltak. Ebbol eltunt 400-700 ezer. Ha ilyen utemben nyomjak ezeket a baromsagok es konzultaciokat, a vegere mar jo lesz az 1 millio is. 8. x millio valasztobol ez igen siralmas teljesitmeny.

2017.06.07. 00:45:06

@FCUK4: én visszaküldtem. Áthúzva. Akkor most a fidesz beszámol engem ìs a szavazói közé?
Nézd, még egy tutira szervezett szavazásnál is vannak téves és ellenszavazatok. A Népfront sem győzött 100%-kal. De a fidesz igen...
Szerintem az egymillióból ami egyáltalán egyetértő támogató válasz volt, a fele legalább duplikátum.
Ez meg nem több, mint Orbán családja, rokonai és üzletfelei.

2017.06.07. 00:51:59

@HABONYKOMMANDÓ.: az ország olimpiáját? Miért, nekünk ítélték?
Gyári hülyevagy? Vagy pénzért bármit?

2017.06.07. 00:54:01

@HABONYKOMMANDÓ.: Inkább arról beszélj, hogy a londoni merénylőket nem hajlandó eltemetni egy imám sem Angliában. Vajon miértJa, tudom. Soros.

2017.06.07. 00:58:29

@ROLEX LACI megvéd minket a gazdagoktól:
Miért szólt be Orbán Trumpnak, a magyarok megmentőjének?
Miért hallgat Orbán meg a lakájmédia a Theresa May-jel megkötött alkuról? Miért szarja le Orbán fejét mostanában nagy mentora, Putyin?
Miért vigyorgott olyan megàlázkodóan Trumpra, mint a rühes kutya? Ja, megérezte a falkavezért...

HABONYKOMMANDO 2017.06.07. 01:01:38

@Kertész Ádám 1985: Annak mar megvolt a hatasa. Orbanek azokkal a kotvenyekkel mentettek ki az orszagot a 2010-es ALLAMCSODBOL. Azert nem vagyunk a Gorogokhoz hasonloan 8. eve ALLAMCSODBEN. Azert tudtunk keritest epiteni, es megmenteni az orszagot es Europat, a Soros altal felhergelt terroristaktol. Azok a kotvenyek a VILAG LEGJOBB befektetesei voltak.
EZERSZERESSEN MEGTERULTEK !!!!!!!!!!

2017.06.07. 01:03:51

@FCUK4: a szír menekültek ott hibáztak, hogy rossz embercsempésznek fizettek...már rég EU állampolgárok lehetnének. Mert ugye mi sem természetesebb, mint az, hogy egy offshore cég áruljon magyar hatósági okiratokat....

2017.06.07. 01:06:43

@HABONYKOMMANDO: na, valami új...Orbán azzal a pénzzel fizette ki az IMF-et, ami csak évekkel később folyt be......a fidesznél szépen összehordta a szél a degeneráltakat.

2017.06.07. 01:11:16

@HABONYKOMMANDO: Államcsőd nem volt. Feltétele az állam fizetésképtelensége.
Ha azt vesszük, hogy az állami intézmények nem fizetnek a beszállítóiknak, most is az van.
Az IMF hitelt azért kellett fölvenni, te degenerált, hogy ne is lehessen államcsôd.
Tudod, fel kellett tölteni a tartalékot, nehogy valaki , mondjuk Soros, betámadja a forintot.

2017.06.07. 01:13:10

@HABONYKOMMANDO: kerítést már építettünk. Most kórház kéne meg iskola, nomeg rendőr, tanár, orvos, ápoló.
Ez utóbbi neked.

HABONYKOMMANDO 2017.06.07. 01:48:28

@Könnyen elkaptuk, uram!: Ha nem volt ALLAMCSOD, akkor mire is vettek fol 1 het alatt 21 milliard dollart ? Mert atomeromuvet nem epitettek, pedig ketto is kitelt volna belole.
Nem volt rezsicsokkentes, fizetes emeles, nem volt 0 %-os inflacio, 0 %-os, munkanelkuliseg, 0 %-os allamhaztartasi hiany, nem mentettek meg a devizahiteleseket sem. Nem volt semmi, csak ALLAMCSOD !!

FCUK4 2017.06.07. 02:06:58

@Könnyen elkaptuk, uram!: nem árultak. Még állampapírt sem. Miért nem tájékozódsz?

Indriq 2017.06.07. 03:07:13

@HABONYKOMMANDO: tehát a 2010es államcsődöt a 2013ban indult letelepedési kötvényekkel finanszírozták. Ha jól értem a fizetésképtelenséget 3 év csúszással akadályozták meg. TE HÜLYE VAGY? :)

n3spr3ss0 2017.06.07. 05:01:50

@Tom66: Lásd Rogán féle fax.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.07. 05:59:36

Hol itt a bebukás? A nemzeti konzultáció a választási kampány része, s maximálisan sikeres, hiszen lám, ti is beszéltek róla. A sikeres reklám egyetlen ismérve, hogy beszélnek róla.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.07. 06:01:09

@siriq111:

A helyzet az, hogy a szavazatok számítank a választásokon, s nem az, hogy ki mit küldött el és hová. Minden közvéleménykutatás a Fidesz behozhatatlan előnyét mutatja ki.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.07. 06:04:29

@Attilajukkaja:

A kérdésnek nincs jelentősége.

Aki aláírta, azért tettte, mert utálja Orbánt, s nem azért, mert népszavazást akart.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.07. 06:09:09

@Attilajukkaja:

Pedig nem illetek össze. Mindketten gazemberek vagytok, ez tény, de Soros legalább nem pedó, mint te.

EeZ 2017.06.07. 06:13:24

@HABONYKOMMANDÓ.: Ezt honnan? Bárhogy keresem, nem találom a "hírt"
Pedig voltam már CNN-en, Guardian-en, brusselstimes-on
Ez egy mai hír
"Seven out of ten Belgian employees want to compose their own salary packages"

nu pagagyí 2017.06.07. 06:45:45

@MaxVal BircaMan HJCD: A Sorost utáló országok vezetői a saját népük ellen szoktak háborúzni. Erdogan, Putyin, Orbán mindent disznóságot elkövet, hogy félelemben tartsa országa polgárait. Rettegnek egy hatalomváltástól.

nu pagagyí 2017.06.07. 06:57:24

@MaxVal BircaMan HJCD: "A nemzeti konzultáció a választási kampány része". Na látod, te is elismered, hogy kormányod közpénzből kampányol kampányidőszakon kívül a Fidesz érdekében. Úgy gondolom, ez bűncselekmény, mint ahogy a közmédia kisajátítása és propagandaeszközzé silányítása a hatalmi párt érdekében. Ezek konkrét, büntetőjog által is üldözendő bűnök. A legnagyobb azonban a rezsim alkotmányellenes működése, az állam totális megszállása, a kizárólagos hatalomra való törekvés.

legális 2017.06.07. 07:08:15

@nu pagagyí: ha rajta vot a Tihamer, mint megfejto, akkor azt valami regi listabol irtak ra. nem ugy volt hogy en, a Tihamer rajzoltam a vonalkodot.
Amugy, ha valamit tamogatok, vagy ellenzek, ahhoz, ha kerik, odairom a nevemet, mert en voltam

legális 2017.06.07. 07:11:38

@Kertész Ádám 1985: a kotvenyvasrlo azonosithato es nem megelhetesi kirandulo. Altalban nem 16-30 kozotti azonosithatatlan maganyos ferfi

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2017.06.07. 07:12:02

Ha a tizede lenne meg a balosoknal extázisban ugralnatok a lánc hidon.....wazze.
Szanalmas brigád vagytok.

nu pagagyí 2017.06.07. 07:12:31

A következő "nemzeti" konzultációt a magyarországi orosz befolyás kívánatosságáról, Orbán élete végéig tartó nemzetvezetői státuszáról és a demokrácia sallangjaitól való megszabadulásról tarthatná a rezsim. A visszaküldött 15 millió kérdőív meggyőzően dokumentálná, hogy kéjjel és örömmel mond le minden polgár az összes jogáról, sorsát a kiemelkedő vezető kezébe téve le.

legális 2017.06.07. 07:24:34

@nu pagagyí: szerinted hogyan alakul ki egy, es kulonosen tobb orszagban a soros-ellenszenv? Reggel felkelnek, es radobbennek, hogy ma sorost kell utalni? Vagy netan valami nemzetkozi soros-szervezet beleugat masok dolgaba, raadasul sok helyen, es az masoknak nem tetszik? Erdekes modon sokaknak nem tetszik, re csak kedvedre valogattad Putyint, Erdogant, de a lista sokkalhosszabb.
Azt egy kis jobbletert meg benyalja az ember, hogy a megtermett penz nagy reszet kitalicskazzak az ilyen gazemberek, de a lelkunket legalabb hagyjak meg

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2017.06.07. 07:25:04

@Könnyen elkaptuk, uram!: Hahahaha
Ez olyan ballib legenda mint Bokros a megmentő vagy Bajnai a szupererős....? Vagy mint a szenvedélyes igazsagbeszed?

Ha nem volt államcsőd akkor minek kellett a tobb mint 20md euro?
Szánalmasak vagytok

Indriq 2017.06.07. 07:37:36

@MaxVal BircaMan HJCD: csakhogy felismerd a hibát. A választási kampányokat PÁRTOK csináljak, nem az aktuális kormány.
És a sikeres reklám ismérve, hogy a profit növekszik, itt ezzel egy új szavazót se szereztek.

Pop40 2017.06.07. 08:08:33

@FILTOL:

Tudod te, mi az az államcsőd? Talán olvasgass utána, mielőtt hülyeségeket irkálsz.

Tartalékról hallottál már?
Fideszeseknek persze nem érdekes, őket kimenti majd az állam, ha elkúrnak mindent.

Párhuzamos György 2017.06.07. 08:11:30

Amúgy ki a franc az a Pharaon, hogy ennyire beszélni kell róla?

Egy arab bankár, aki sikkasztott/csődbűntettet követett el, ezért az USA körözni kezdte. Mi meg nem csuktuk le, amikor idejött, mert mi nem Amerika vagyunk. Naés.

Roman Polanski meg egy magát óriási rendezőnek képzelő pedofil bácsika, akit a lengyelek engedtek be, és nem adták ki az őt szintén köröző USA-nak.

A "Carlos, a sakál" néven közismert figura meg egy latin-amerikai komcsi terrorista, akit a fél világ körözött, miközben szintén mi bújtattuk és itt parádézott mindenféle elit szállodákban.

Ugyanúgy az USA is örömmel befogad orosz gengsztert, az FBI-nak infót köpködő és tanúvédelem alatt tartott kolumbiai drogbárót, bárkit.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.06.07. 08:13:17

Nem küldték vissza 1,6 millióan. Miért pont most ne hazudna a fidesz? Ezt még ellenőrizni sem lehet. A köszikampány pedig ugyanolyan hűtlen kezelés, mint a többi.

Pop40 2017.06.07. 08:14:29

@legális:

Hogy alakul ki? Viszonylag egyszerűen.

"Minden propagandának nemzetinek kell lenni, és szellemi színvonalát azok legkorlátozottabbjaihoz beállítani, akikhez fordulni gondol... Szellemi szintjét annál mélyebbre állítja, minél nagyobb kell legyen a megragadandó embertömeg... MINDEN NAGY VEZÉR MŰVÉSZETE ABBAN ÁLL ELSŐSORBAN, HOGY EGY NÉP FIGYELMÉT NE SZÉTSZÓRJA, HANEM MINDIG CSAK EGYETLEN ELLENSÉGRE ÖSSZPONTOSÍTSA."

Mo-n is van egy (szerencsére egyre csökkenő számú) végtelenül ostoba réteg, akinek kicsit sem gyanús, hogy már a rossz időért is egy 87 éves öreg a felelős. Na, ennek a fogyatékos rétegnek elég napi 24 órában szajkózni, hogy a fél világ Mo ellen esküdött össze, és a fidesz azért lop csal hazudik, mert Soros.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.06.07. 08:18:16

@legális: Ha a fidesz nem gyűlölködne, azt sem tudnád, hogy ki az a Soros. Zavar mi? Persze...

Pop40 2017.06.07. 08:18:27

@HABONYKOMMANDO:

Öreg, te is inkább menj vissza kapálni, hülye vagy a gazdasághoz.
Is.

Pop40 2017.06.07. 08:21:38

@Sörös Mérenc:

Bizony, a fideszmaffia Sorossal meg Simicskával riogatja a féleszű híveit.
Lásd a fidelitasz bábozós plakátjai.

Ehhez képest Vitya az egyetlen ember a világon, akit Soros is, meg Simicska is pénzelt.

Pop40 2017.06.07. 08:24:08

@Könnyen elkaptuk, uram!:

A forintot egyedül a Szíjjártó-Kósa tandem támadta be még 2010-ben.
Vidám perceket szerezve a devizahiteleseknek.

Pop40 2017.06.07. 08:28:13

@FCUK4:

Na ne mondd, kiscsillag. Szóval az offshore cégeknek nem kell tudni. Nekik nyilván csak a pénzt ellopni kell tudni, ugye?
Mesélsz még?

Pop40 2017.06.07. 08:29:52

@Budapest a kutyaszar városa:

Én is azt hiszem, lenne itt magyarázkodás, ha kiderülne, hány konkrét személy töltötte ki ezt a szart :-)

Roan 2017.06.07. 08:53:57

@FCUK4: "Az, hogy az adatok valósak, vélekedés." - mint minden esetben, amikor nem állsz ott mellettük a nap 24 órájában, és ellenőrzöd őket. Ettől függetlenül a transzparencia megvalósult, szerintem te csak le akartad írni, hogy hazudtak, és bár bizonyítékod nincs rá, azért megtetted. De kíváncsi vagyok, hogy te tudnál-e bármilyen közintézményt, szervezet, pártot, bármit mondani, ahol 100%-ig biztos lehetsz, hogy az adatok valósak? Van-e valami módszered az adatok helyességének ellenőrzésére? Ha valaki bevallja, hogy elköltött 1 milliót, le tudod ellenőrizni, hogy nem 2 milliót költött? Ha nem, akkor minden esetben ilyen gyanakvással fogadod az adatokat?

2017.06.07. 09:09:05

@FILTOL: talán ha olvasgatnál...nem derülne ki ilyen kprán, hogy hülye vagy.
Talán észrevennéd, hogy kaptak fizetést a közalkalmazottak.
Hogy a forint árfolyama jobb volt, mint a fidesz alatt bármikor azóta.
Milyen csőd az, akol nem zuhan be a nemzeti deviza?
Egyébként a tartalékkal pont ugyanazt játsza el most a fidesz. A seggére ver.
Csak egy válság esetén hiányozni fog.
Tudod, ha mondjuk az USA ban kipukkanna az autó hitelezési lufi, amite van esély, ugyanúgy végigsöpörhet egy válság.
A fidesz azért van jobb helyzetben, mert okosan belfòldi forinthitelekkel finan szírozza magát.
Ennek szakmailag a legnagyobb előnye, hogy egy forint leértékeléssel el lehet inflálni az adósságot.
Gondolom érted.
Ja, nem.

zizi77 2017.06.07. 09:17:53

Azzal együtt, hogy az egész konzultációt marhaságnak tartom, a 20%-os visszaküldési arány nagyon jónak mondható.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.06.07. 09:34:56

No igen.. És csak 2 millió ember szavazna a Zorbányra, a többi 6 millió Bajnai Gordonyt szeretné miniszterelnöknek..

Lajos Csánó 2017.06.07. 09:42:15

@legális: Az a 1,6 millió sem biztos,hogy annyi!kik számolták,kik ellenőrizték,mit írtak benne vissza?Mindezt saját magukkal számolnak el,így bármennyi lehet!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.07. 09:48:46

@nu pagagyí:

Téves.

Ahol Soros az úr, ott a kisemberek el vannak nyomva.

n3spr3ss0 2017.06.07. 09:53:52

@legális: Kamu az egész,hisz az interneten is lehetett nyomkodni,így annyit csaltak /legalább 1 milliót/,amennyit akartak.Az enyémnek kb. 3m volt az útja a kukáig,bontatlanul.

Ballib Cenzúrázók Réme 15a 2017.06.07. 09:55:25

Hát ez nem igaz! Ez a mocskos hazudozó Soros bérenc blog már 3 napja kinn van az indexen! Bezzeg Orbán Viktor beszédei pár óra alatt le vannak véve, nehogy az mebrek be tudják tanulni azokat a fontos híreket, amit mindekinek tudnia kell ebben az országban, különben a liberális ellenzék és a Soros által irányított EU felszámolná a mi nemzetállamunkat.

Mindenki maradjon éber, és álljon ellent a Soros bérenceknek, Gyurcsány csicskáknak, a brüsszelitáknak, a rezsicsökkentés ellenségeinek, a norvég álcivileknek, az elmúlt nyolcév tönkretevésének, mindenki álljon ellen, nehogy Brüsszel betelepítse hozz´ánk a migránsok ezreit hogy azok túlszporodjanak minket és bevezessék a sariát és hogy betiltsák az alkoholt, ami súlyos csapás lenne az Orbán Viktor által adómentes pálinkát főző magyar családok, kis és közép vállkozások millióira.

Botka, LMP, balliberális sajtó, Momentum, Junker, remélem nem hagytam ki semmit, hogy mi minden veszély leselkedik a magyar emberekre, akiket csak Orbán Viktor tud megvédeni mindezektől. De legfőképpen Brüsszel akaratának a ránk erőltetéséről, amellyel azt akarják, hogy a magyar ember úgy éljen, ahogy a nyugati.

Ezt Orbán Viktor, örök hála neki, sose fogja megengedni az ő népének!

nu pagagyí 2017.06.07. 10:12:30

@MaxVal BircaMan HJCD: Nem tudom abbahagyni a röhögést. Persze, a TASZ és a CEU elnyomja a kisembereket? Hát hülye vagy te? Gyere haza, aztán saját tapasztalataidból okulva, próbáld megérteni hova jöttél. Igen, Mordorba.

nu pagagyí 2017.06.07. 10:14:34

@MaxVal BircaMan HJCD: Magyarország nem modern demokrácia. Már nem demokrácia.

Indriq 2017.06.07. 10:39:48

@MaxVal BircaMan HJCD: ez nettó hazugság. Szó szerint definiálva van a kampányidőszak.

nu pagagyí 2017.06.07. 10:49:10

@FILTOL: "Ha nem volt államcsőd akkor minek kellett a tobb mint 20md euro?" Először is kevesebb, mint 20 milliárd euró, mert nem vették fel a teljes keretet. Forint volt dögivel, már csak ezért sem volt államcsőd. A probléma a forint devizára váltásával volt. A forint konvertibilitásának biztosítása az MNB feladata, devizát békeidőben devizakötvények kibocsátásával szerez a központi bank és a hazai devizaigénylők (leginkább bankok és az állam) forint ellenében jut hozzá. A pénzügyi világválság egyik hatása, hogy leállt a normális kötvénypiac és csak horribilis kamatért tudta volna elsózni az ország a kötvényeit. Nagyobb jegybanki devizatartalékkal ki lehetett volna húzni egy darabig, de nem volt belátható meddig tart a válság. A felvett EU/IMF hitel a jegybanki tartalék feltöltését szolgálta, nem az ország fizetnivalóit fedezték belőle, hanem bankok normál árfolyamú devizaigényét, ami például ahhoz kell, hogy a cégek forintját devizára váltsák az importhoz.

Ha az akkori kormány/MNB szemére lehet valamit hányni, a jegybanki devizatartalék alacsony mértéke, ami a válság kirobbanásakor kb. 17 milliárd euró volt és kevésnek bizonyult. Az EU/IMF hitel felvételével ez 30 milliárd felé nőtt.

Jelentem, a mostani devizatartalék Matolcsy munkálkodásának eredményeként ismét közelíti a válság előtti, alacsony szintet. Mint tudjuk a devizatartalék forintosításán jelentkező 200-300 ezer milliárd forint árfolyamnyereség, időközben elvesztette közpénz jellegét és a rezsim maffiózó vezetőinek zsebébe vándorolt. Az államadósság viszont minden melldöngetés ellenére nominálisan nem csökkent, hanem nőtt, mintegy 5-6 ezer milliárd forinttal. Egy hasonló válság, mint ami Gyurcsányékat érte, most is taccsra tenné az országot, annál is inkább, mert akkor az államadósság csak 67% volt GDP arányosan, most meg ennél nagyobb ismeretlen szám, amiből úgy 76% körülit vall be a propagandaközpont.

P. J. Fry 2017.06.07. 11:13:46

@nu pagagyí: Jól nyomod! Ha így haladsz holnapra kiderül, hogy mi adtunk kölcsön az IMF-nek. :D

FCUK4 2017.06.07. 11:32:15

@Pop40: nem mesélek, mert hülye vagy hozzá.

FCUK4 2017.06.07. 11:33:40

@Roan: Állami Számvevőszék.

DFK 2017.06.07. 11:42:41

@Könnyen elkaptuk, uram!: vagyis az imf hitel nélkül fizetésképtelen volt az ország. Ez ugye kvázi államcsőd.

Attilajukkaja 2017.06.07. 12:15:16

@MaxVal BircaMan HJCD:
" Mindketten gazemberek vagytok, ez tény, de Soros legalább nem pedó, mint te."
Te tényleg azt hiszed, hogy a sok mocskolódástól okosabbnak tünsz?

Attilajukkaja 2017.06.07. 12:15:16

@MaxVal BircaMan HJCD:
" Mindketten gazemberek vagytok, ez tény, de Soros legalább nem pedó, mint te."
Te tényleg azt hiszed, hogy a sok mocskolódástól okosabbnak tünsz?

H?P? 2017.06.07. 12:21:57

@Pop40: "hogy már a rossz időért is egy 87 éves öreg a felelős. "

Hitler is csak egy nem tul sikeres festo volt. Hagyjuk ezt nevetseges hazugsagot. Soros tobb tiz ezer kikepzett ugynokot mozgat vilagszerte (nalunk civileknek nevezik magukat) akik polgarhaborukat robbantanak ki, es minden modon probaljak destabilizalni az adott regiot ahol tevekenykednek. Onmagaban Hitler sem okozott volna tul nagy problemat.
JELENKORUNK Hitlere Soros Gyorgy !!!

Indriq 2017.06.07. 12:25:41

@H?P?: heheh... ovi meg több száz debilt. Nézz tükörbe, ott az egyik. :)

Attilajukkaja 2017.06.07. 12:31:17

@H?P?:
"Soros tobb tiz ezer kikepzett ugynokot mozgat vilagszerte (nalunk civileknek nevezik magukat) akik polgarhaborukat robbantanak ki, es minden modon probaljak destabilizalni az adott regiot ahol tevekenykednek."
:o)))))
Ez nagyon jó! Régen röhögtem ennyit.

ROLEX LACI megvéd minket a gazdagoktól 2017.06.07. 12:37:14

A lenyeg tehat, hogy vannak a baloldali szavazok, akik baloldalra szavaznak, vannak a SOSEM szavazok, akik valojaban ugyszinten baloldali szavazok, es van a 2 millio fideszes szavazo, akik igazabol szinten baloldalra szavaznanak, csak megteveszti oket a fidesz.

Ezert kijelentheto, hogy a liberalis demokratikus baloldalnak, van minimum 8.3 millio biztos szavazoja, es ezert kulonossen verlazito, hogy az Orbanek nem adjak at nekik azonnal az orszag iranyitasat.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.07. 12:39:53

@Indriq:

Az csak a csúcs. Egy demokráciában a kampány állandó.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.07. 12:41:50

@nu pagagyí:

Nincsenek vâlasztások? Nem a választásoktól függ ki irányítja az országot?

Roan 2017.06.07. 12:51:23

@HABONYKOMMANDÓ.: "Epp ma jelent meg az a hir, hogy tobb keruletben is leallitottak a tomegkozlekedest Brusszelben, mert az arabok rendszeresen megtamadjak, szetverik, felgyujtjak a buszokat, villamosokat. Mert az ottani arabok kijelentettek, hogy feher ember, meg csak at sem utazhat az O keruleteiken. " - erről valami forrás? Az Origo és 888 ugyanis gyanúsan szó szerint ugyanazt írta (amit ráadásul még te is kiszíneztél). Ellenben az eredeti forrást (La Libre Belgique) megnézve az alábbi hírt találtam:

www.lalibre.be/dernieres-depeches/belga/jets-de-projectiles-sur-des-bus-de-lijn-a-molenbeek-le-dispositif-policier-est-renforce-59344d50cd700225433aba85

Röviden: Tizenéves gyerekek dobáltak meg buszokat Molenbeekben (nem több kerületben), de nem volt se gyújtogatás, se fenyegetés. A buszok továbbra is járnak, nem állt le a tömegközlekedés, és villamosokról szó sem volt a hírekben. A rendőrség nem tehetetlen, mivel megerősítette a jelenlétet, sőt már egy tárgyalás is volt.

(Amúgy a buszsofőrök és taxisok között nagyon nagy arányban vannak arab vagy afrikai származásúak, ez saját tapasztalat, ha már így szóba került.)

Köszönjük a hírek ilyen mértékű kreatív tálalását, de kamuhírekből van éppen elég, nem kell a saját (pártod) szája íze szerint ferdíteni őket, az origót és 888-ot meghaladóan.

legális 2017.06.07. 13:43:17

@n3spr3ss0: az 1 milla kamu lapot miből gondolod?
@Pop40: az eur/forint árfolyam 2008-2009 körül 310 volt, az oka az agyatlan alapkamatemelés volt. Emléxel?
@nupagagyi: az államadósság 2008 végén 71 % volt, most kb 72%, közötte valaki kilengett 85%-ig, másvalaki meg visszahozta. Visszahozni macerásabb

Roan 2017.06.07. 13:45:20

@FCUK4: És honnan tudod, hogy valóban annyit költenek, amennyit bevallanak?

Attilajukkaja 2017.06.07. 13:46:49

@MaxVal BircaMan HJCD:
"Nem szoktam sose mocskolódni."
Úgy látszik, a te családodban a gazember meg a pedofil dícséretnek számit. Nálunk Magyarországon viszont ez mocskolódás a javából.

Roan 2017.06.07. 13:49:59

@MaxVal BircaMan HJCD: "A sikeres reklám egyetlen ismérve, hogy beszélnek róla" - ááá, én ettől a dumától (mondja bárki) falra tudnék mászni. Tehát, ha az étterem közepére sz*rok, és körülöttem a vendégek beszélnek róla, esetleg a helyi újság megírja, akkor az egy sikeres reklám? Szerintem nem, se nekem, se az étteremnek.

Indriq 2017.06.07. 13:55:32

@MaxVal BircaMan HJCD: attól hogy ezt hajtogatod, még nem lesz igaz. De tény, Göbbels érdemes tanítványa vagy.

Roan 2017.06.07. 14:30:21

@legális: "eur/forint árfolyam 2008-2009 körül 310 volt" - ez speciel félig igaz, én akkor vettem lakást, EUR alapú hitellel. 2008-ban 230-250 között mozgott az árfolyam, ez 2009-ben, a válság kezdetén, január-április között átlag kb. 290-300 lett, ami valóban egy-egy napra felment akár 309-re, de április után, mikor a hitelt vettem fel, már 270 körül volt, utána tartósan 260 körül törlesztettem évekig. 2012-ben, válság nélkül már megint 270-280 körül járt az árfolyam, 2013-ban pedig elérte a 300-at, azóta pedig a 310 az átlag, de volt már 319 is.

www.mnb.hu/arfolyam-tablazat?deviza=rbCurrencyActual&devizaSelected=EUR&datefrom=2008.05.07.&datetill=2017.06.07.&order=1

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.06.07. 14:32:01

@Attilajukkaja: Te új lehetsz itt. :)) Birkát lehetetlen akár arról is meggyőzni, hogy az ég a kék, és a fű a zöld. Ez egy kibaszott csetrobot.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.07. 15:07:56

@Attilajukkaja:

Szófogadatlan és demagóg makákó voltál, így kaptál pár ingyenes tanácsot. Élj velük, hogy jobb ember legyél. Pont.

legális 2017.06.07. 15:20:33

@Roan: volt 310 fölött is. Nem ez a lényeg, hanem, hogy akkor az MNB támadta be a forintot.
A másik lényeg, hogy most kb. 5-6 éve az árfolyam stabilizálódott, mint a többi PÜ-mutató.
A 300-310 sáv ezek szerint reális.

Attilajukkaja 2017.06.07. 15:29:01

@MaxVal BircaMan HJCD:
"Szófogadatlan és demagóg makákó voltál, így kaptál pár ingyenes tanácsot. "
Szégyelld magad! Tiszteletlen és mocskos szájú barátocskám! Nem véletlen, hogy nem szoktam szóba állni a magadfajtával.

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"Te új lehetsz itt. :))"
Ja! :o))) Birkát régebben ismerem itt a legtöbb embernél. Ezért is nem szoktam reagálni a bégetésére. De ha néhanapján mégis megteszem, akkor is mindig megbánom, mert csak a gyalázkodáshoz és pocskondiázáshoz ért igazán. Más téren eléggé gyengén muzsikál.

Indriq 2017.06.07. 15:38:10

@MaxVal BircaMan HJCD: Grazban szeretettel várnak téged is, a Csillagban pedig értékes fizetőeszköz lesz a segged. :)

Roan 2017.06.07. 15:55:48

@legális: az "MNB támadta be a forintot" alatt pontosan mit értesz? Illetve, miért érzed másnak a helyzetet ezután? Lévén, hogy az időszak egy részében Simor vs MSZP, majd Simor vs Fidesz; végül Matolcsy vs Fidesz volt a felállás.

Kertész Ádám 1985 2017.06.07. 16:44:35

@legális: Valóban beazonosítható? Akkor kopogj már be légyszi a Vezéredhez, és kérd el tőle a listát. Kíváncsi lennék a nevekre. Mondjuk ki, ami nyilvánvaló, ők is MIGRÁNSOK. (Egyébként nem védem a megélhetési bevándorlókat sem.)

Kertész Ádám 1985 2017.06.07. 16:51:10

@HABONYKOMMANDO: "Mentették ki az országot"??? :D Inkább úgy fogalmaznék, hogy "Adták el az országot". Aki nem a saját zsebére játszik, és nem akarja csődbe vinni az országot, AZ NEM STADIONOKAT ÉPÍT, hanem KÓRHÁZAKAT ÚJÍT FEL, AMIK OMLADOZNAK. Valamint fejleszti az egészségügyet, hogy a betegek ne úgy menjenek kórházba, hogy viszik a saját gyógyszereiket otthonról. Valamint, hogy a reggeli, vacsora nem két darab zsemle, 2 szelet párizsival. Menj el kórházba, ne messze, csak Ausztriába. Meglátod miről beszélek.

Balázs101 2017.06.07. 17:03:53

@Kertész Ádám 1985:

Én nem tudom te miért írod ezt. Én sokkal jobban élek, mint 2010 előtt. Gondolom te a fidesz előtt királyként éltél és most húzott le a mély igaz? :)

Balázs101 2017.06.07. 17:54:10

@Kertész Ádám 1985:

Jövőre 150-200 milliárd-al jut több az egészségügyre. Mindent ne várjál el egyből. Így is csoda, hogy kihúzták az országot a szarból. Te egyből azt várod, hogy az állam adjon neked milliókat. Arra várhatsz is. Neked mindegy ki van kormányon akkor is csak pampogni fogsz naná, hogy csak a rosszat emeled ki egy jót se, pedig van rengeteg jó is amit ez a kormány tett. Pl 10+10 millió csok. Melyik kormány adott ekkora kedvezményeket valaha is? Lopnak-e? Valószínű ahogy a többi kormány is. Te ott lennél te is lopnál ennyi. Legalább tesznek is valamit az országért nem úgy, mint a Gyurcsány akit valószínű te is megszavaztál a sok hülyével együtt...

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.07. 18:08:36

@nu pagagyí:

Nyilván közpénzből, mi másból költene egy kormány?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.07. 18:09:41

@nu pagagyí:

"a rezsim alkotmányellenes működése, az állam totális megszállása, a kizárólagos hatalomra való törekvés"

Ezek semmi se igaz. Ezek csak buta ballib lózungok.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.06.07. 18:11:03

@Balázs101: "van rengeteg jó is amit ez a kormány tett"

Pl.? Az oktatás lezüllesztése? A versenyképességünk megszüntetése? Siralmas jövő elé nézünk. Ellenben a jelenlegi állapotunk szar, Bulgáriával versenyzünk az utolsó helyért.

"10+10 millió csok"

Ja, az a csúti geci a saját zsebéből adta. Ja nem, az az én pénzem. Kurva hálás vagyok érte. Meg a kert végében lévő stadionja is az én pénzembpl van. Én nem kaptam semmi ilyet, de jó, nem sajnálom a fiataloktől. Csakogy a fidesz ezt is el tudta baszni, mint minden mást. Bár jót tett az ingatlanpiacnak, emelkedtek az árak.

"A CSOK egyre inkább az Alkotmányra kezd hasonlítani: kiszámíthatatlan jogszabályi környezet, folyamatosan módosuló feltételrendszer, módosítás módosítás hátán, de máris hatályban. Egyetlen normális államban sem lehetne forgalomba hozni úgy egy pénzügyi terméket, mint nálunk, Magyarországon."

www.tabunyitogato.hu/cikkek/a-nagy-atveres/vegtelen-tortenet--a-csok.html

"Lopnak-e? Valószínű ahogy a többi kormány is."

Igen. A szocik loptak többszáz millárdot. A geci ruszkibérenc sokezermilliárdot, és eladja az országot az oroszoknak. És ez neked így jó.

legális 2017.06.07. 18:12:34

@Roan: A Simor-Mszp időszak alatt volt az a támadás, amikor a hozzánk soha be nem gyűrűző válság idején 4%-kal megemelték az alapkamatot, ami a környező országokhoz képest is unortodox válságkezelés volt, ez vitte 207-ről 310 fölé az árfolyamot.
A többi Simor-Mszp nem támadás volt csak balfaxság, hogy sok évenn keresztül 8% körüli lapkamattal segítették a bankok gazdagodását.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.06.07. 18:12:53

@Balázs101: "Én sokkal jobban élek, mint 2010 előtt."

Mindenki jobban él. Sőt, a barlangi ősembernél is jobban élek. Csakhogy még a szlovákok is kétszer annyit fejlődtek, utolsók vagyunk.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.07. 18:13:32

@Attilajukkaja:

Köszönöm, pont erre számítottam. Van még reménység számodra.

legális 2017.06.07. 18:17:47

@Kertész Ádám 1985: a lista téged érdekel, küzdj érte.
A kötvényesek minimum rendelkeznek iratokkal, ritkán születnek január elsején és megengedik, hogy ujjlenyomatot vegyenek tőlük.
Aki ugyanezeket nem adja meg, azt sehova nem lehet beengedni. Magyarországon még a legális kutyának is van azonosítója, miért ne várhatnánk el attól, aki bebocsátást kér? Ha meg nem kér, követel és kerítést mászik, menjen másfelé.

legális 2017.06.07. 18:20:16

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: a szlovák fejlődés pont nem igaz 2010-17-re, viszont masszívan megáll a 2002-201 időszakra. Te is tudod, csak vicceltél

Balázs101 2017.06.07. 18:26:40

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Az oktatás lezüllesztése? A versenyképességünk megszüntetése?

Ezekre írhatnál pár példát is. Lehet nem egy országban élünk :)

A szocik is loptak legalább ennyit, csak ők semmit nem csináltak be is ismerték.
Oroszokkal haverkodtak ők is, ha még emlékszel.

Szóval te rosszabbul élsz? 2010 előtt több volt a fizetésed? Kevesebb rezsit fizettél? Ha igen, akkor jogos a felháborodásod bár nem biztos, hogy a kormány tehet róla.

Balázs101 2017.06.07. 18:30:01

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Mindenki jobban él. Sőt, a barlangi ősembernél is jobban élek. Csakhogy még a szlovákok is kétszer annyit fejlődtek, utolsók vagyunk."

Aha most persze, hogy ezt írod. Csak azt elfelejted, hogy ha más került volna hatalomra ez nem biztos, hogy így lenne. Tudod, mint írtam a szocik nem csináltak semmit így aztán elég nehéz fejlődni, szóval valószínű jóval szarabb lenne most a helyzet, ha ők maradnak.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.06.07. 18:34:17

@Balázs101: Ja, én a hazámról beszélek, Magyarországról. Nálad, Szlovákiában sokkal jobb a helyzet.

A PISA eredményekkel utolsók vagyunk.

Versenyképességben utolsók vagyunk.

"A szocik is loptak"

Igen.

"legalább ennyit"

A századát se.

"csak ők semmit nem csináltak"

Így van. A csúti geci viszont felépítette őjra a kádárrendszert.

"be is ismerték. "

Ja, az őszödi beszéd fáj neked? Az nem számít, csak a retardáltak nem tudták, mi folyik.

"Oroszokkal haverkodtak ők is"

Bizony, éppen hogy csak nem adták el az országot az oroszoknak. Na, majd orbán ezt bepótolja.

"Kevesebb rezsit fizettél?"

Ja, te nyugger vagy, és a rezsicsökkentésnek örülsz? Hát szólok, hogy 2013 óta 60%-ot esett a gáz világpiaci ára, de az imádottad ugyanannyit fizettet veled. Ez rezsinövelés.

Nem a rezsid magas, hanem a nyugdíjad alacsony.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.06.07. 18:41:20

@legális: A szlovákok fizetése 2010-ben 6%-kal volt magasabb a magyarnál. 2016-ban 25%-kal.

Annak nem nagyon örülnék, ha orbáncsak a gyurcsányhoz képest kormányozna jobban, mert az nem kihívás. Az viszont, hogy sokkal szarabbul állunk még a gyurcsánynál is, az tragédia. Persze, ha az M1-et nézed, akkot csak hazug sikerpropagandát látsz. Hallgass meg egyszer egy vitát orbánnal.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.06.07. 18:44:27

@Balázs101: A szocik megvédése nem tisztem, de mondj egy szocit, aki évente százmilliárddal gazdagodott, mint orbán. A gyurcsányi vagyona 6 milliárdról 2-re csökkent. (A hatot még régebben lopta.)

Balázs101 2017.06.07. 18:59:40

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Ja, én a hazámról beszélek, Magyarországról. Nálad, Szlovákiában sokkal jobb a helyzet."

Szerintem pont fordítva. Te jössz a szlovák adatokkal egyfolytában :)

"A PISA eredményekkel utolsók vagyunk."

"Versenyképességben utolsók vagyunk."

Jah, de azt elfelejted, hogy szegeden világszínvonalú lézerközpont épült. Zalaegerszegen elég komoly tesztpálya. Folyamatosan bővít az Audi, Mercedes, Samsung, hogy csak pára említsek. Gödön épül egy nagyon komoly autó akksi gyár. Szóval ennyire még sosem dübörgött a gazdaság.

"A szocik is loptak"
"legalább ennyit"
"A századát se."

Nah vannak pontos adataid? :)

"Így van. A csúti geci viszont felépítette őjra a kádárrendszert."
"be is ismerték. "

Na, akkor azt linkeld be légyszi, mert én ilyet sehol nem olvastam.

"Ja, az őszödi beszéd fáj neked? Az nem számít, csak a retardáltak nem tudták, mi folyik."

Neked lehet az fáj nekem az, hogy nem csináltak semmit. Ezt már amikor megválasztották őket tudtam, hogy ez lesz.

"Oroszokkal haverkodtak ők is"
"Bizony, éppen hogy csak nem adták el az országot az oroszoknak. Na, majd orbán ezt bepótolja."

Nem fogják eladni ne izgulj.

"Kevesebb rezsit fizettél?"
"Ja, te nyugger vagy, és a rezsicsökkentésnek örülsz? Hát szólok, hogy 2013 óta 60%-ot esett a gáz világpiaci ára, de az imádottad ugyanannyit fizettet veled. Ez rezsinövelés."

Nem csak a rezsiről van szó. Sok minden van ami sokkal jobb lett. Te lehet nem így látod az nem az én bajom.

Na és most mi lesz talán a jobbikra szavazol? 4 év múlva meg miattuk fogsz majd pampogni :) akkor fog ám csak kiépülni majd a birodalom.

Balázs101 2017.06.07. 19:08:13

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Honnan tudod te, hogy a gyurcsánynak mennyi pénze van. Az egy dolog, hogy mit vall be meg mennyi van neki ilyen olyan külföldi számlákon.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.06.07. 19:09:00

@Balázs101: "szegeden világszínvonalú lézerközpont épült."

Ja, te gyurcsányista vagy? Ezt valóban gyurcsánynak köszönhetjük, meg a Merci és a Hankook beruházást. De ettől nem fogom megkedvelni azt a faszt.

orbán alatt viszont nulla nettó beruházés történt. Értsd: amennyit behoztak az országba, annyit ki is vittek.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.06.07. 19:10:45

@Balázs101: Persze, orbánnak ezermilliárdajai vannak, a pénztáros lőrinc nevén lévő százötvenmilliárd csak egy kis része az itthon tartottnak.

Balázs101 2017.06.07. 19:23:01

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Én nem szeretek más zsebében turkálni ezt meghagyom neked bár neked sincsenek bizonyított számaid senkiről. Nem tudom kinek mennyi pénze van és nem is érdekel. Engem az érdekel, hogy nekem és a családomnak sokkal jobb. Nekem ez a lényeg.

"amennyit behoztak az országba, annyit ki is vittek."
Gondolom erről is vannak számadataid. Az, hogy te ezt gondolod a fejedben még nem biztos, hogy így is van.

Egyébként érdekes, hogy mikor felolvasták a parlamentben azokat az adatokat, hogy miben teljesített jobban az ország egy párt sem vitatta az adatokat...

legális 2017.06.07. 19:23:50

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
GDP SZlovákia 2002-2010 51,1%, 2011-2016 15,7%
GDP Mao 25,3% 14,3%
Azért az emútnyócév -25%-át ledolgozni csak egy nagyon balfasz kormánnyal szemben lehet. Az utóbbi 6 év közel X

Kertész Ádám 1985 2017.06.08. 13:58:32

@Balázs101: Szerencsére akkor még pályakezdő voltam, de látom mik történtek azóta. Élhetnél sokkal jobban is, de nem élsz! :P Beéred azzal a jó középszerrel.

Kertész Ádám 1985 2017.06.08. 14:01:31

@Balázs101: Olyan hülye vagy, hogy azt te magad sem hiszed el :'D Én nem kértem milliókat, dolgozom érte, köszi! :D Kis Fideszbérenc ;)

Párhuzamos György 2017.06.08. 14:10:51

@MaxVal BircaMan HJCD: igen, én is emlékszem az "éljen az (akárhanyadik) ötéves terv" feliratú óriási molinókra meg hasonló kampány/propagandaplakátokra éjjel-nappal meg rendesen falfestményekre még jó harminc évvel ezelőttről (igen, még akkor is vadul ment a szocialista nép felemelkedik a világ elejére duma kormányzati szinten).

Csak az a baj, hogy a jelenlegi tényállás szerint az nem volt demokrácia.

Mondjuk attól függ, hogyan nézzük. Az 1950-es évek első felében is "népi demokrácia" volt.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.08. 19:22:39

@Párhuzamos György:

Mi a demokrácia?
- mindenki szavazhat,
- mindenki elindulhat a választásokon,
- a választásokon dől el ki vezeti az országot.

Jelenleg fennáll mind a 3 elem, a kommunizmusban csak az első elem állt fenn.

Azaz most demokrácia van, akkor nem volt. A népi demokrácia ugyanúgy a demokrácia alváltozata, mint a liberális demokrácia. Mindkettő a demokrácia korlátozott verziója. A népi demokráciában pl. kötelezőek voltak a kommunista elvek.

Balázs101 2017.06.08. 20:44:18

@Kertész Ádám 1985:

Tipikus szoci vagy csak hülyézni tudsz és megakarod magyarázni a hülyeséged :)

chrisred 2017.06.09. 05:19:30

@MaxVal BircaMan HJCD: A második kettő üti egymást, mert ha nem indulhat mindenki a választásokon, akkor nyilvánvalóan nem a választásokon dől el, ki vezeti az országot. Szerintem a kettő helyett elég egy: - mindenki egyenlő esélyekkel indulhat a választásokon, és akkor máris kétséges, hogy a közpénzeket ellenőrizhetetlen módon kezelő politikai erő választási szereplése belefér-e a demokratikus keretekbe.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.09. 06:35:47

@chrisred:

A 2 nem üti egymást. Kádár alkotmányában pl. benne volt a Párt az ország vezetője, azaz ha indulhatott is volna bárki a választásokon, mindegy lett volna.

Jelenleg egyenlő esélyek vannak. Persz a szó szoros értelmében SEHOL a világon nincsenek egyenlő esélyek a választásokon, hiszen akinek több a pénze, az többet kampányol, míg akinek nincs pénze, az nem tud rendesen kampányolni, így ismeretlen marad, s ismeretlenekre meg nem szavaz az átlagember. Minden modern demokrácia helyzete az, hogy aki képes megjelenni amédiákban, az esélyes, aki meg nem, arról nem is tud senki.

chrisred 2017.06.10. 05:32:25

@MaxVal BircaMan HJCD: Ahol csak magánpénz jelenik meg a kampányokban, ott elvi esélyegyenlőség van, hiszen az a politikai erő az esélyesebb, amelyik több támogatást tud szerezni. De ahol van olyan politikai erő, amelyik az állami forrásokat a saját céljaira tudja használni, míg a többi nem, ott még ez az elvi esélyegyenlőség sem létezik.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.10. 08:58:51

@chrisred:

Ne viccelj. Ahol ez van, ott az a párt, melyet nagytőke támogat behozhatatlan előnyben van. Szerinted képes egy a kisemberek érdekeit képviselő párt annyi pénzt összeszedni, mint egy tőkepárti párt? A tizedét se képes. Ráadásul míg a nagytőke képes finanszírtozni erős médiákat, a kisemberek nem. Igaz, ezen az internet valamit javított, pont az internet az oka, hogy a kisembereket képviselő populisták is képesek ma már megjelenni a nyilvánosságban, de még ma is hatalmas az egyenlőtlenség a neten kívül.

chrisred 2017.06.10. 09:11:49

@MaxVal BircaMan HJCD: A populisták nem képviselik a polgárokat, hanem kihasználják őket. A populisták mögött is ott áll a pénzhatalmi csoportosulás, aminek az érdekeiben nyomulnak.

chrisred 2017.06.10. 09:55:55

@MaxVal BircaMan HJCD: A populista az, aki a közöség tagjainak egyéni érdekei helyett csoportérdekekre apellál. Ők a -ság, -ség politikusok, akiknél egy magyar érdeke nem számít, csak a magyarságé, egy munkás érdeke lényegtelen a munkásság érdeke mellett.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.10. 13:27:35

@chrisred:

Egyéni érdekre építeni önző dolog és abszurdum. A politika célja mindig a közösség, nem az egyén érdekeinek védleme.

chrisred 2017.06.11. 11:25:22

@MaxVal BircaMan HJCD: Ez volt a kommunizmus és a nemzetiszocializmus. Az egyén érdekei nem számítottak, csak egy dolgozó volt a bolyban, kötelességei voltak, de jogai nem.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.11. 11:42:03

@chrisred:

Liberális mítosz, hogy ha nem a nagytőke diktál. akkor az fasizmus/kommunizmus.

chrisred 2017.06.13. 05:34:04

@MaxVal BircaMan HJCD: Függetlenül attól, hogy mennyi ennek az igazságtartalma, hogyan kapcsolódik ez az előzőekhez. Az egyéni érdekeket ugyanúgy csorbítja a gazdasági szervezetek túlhatalma, mint az államé.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.13. 06:13:42

@chrisred:

Ez igaz, viszont az állami túlhatalom a kisebbik rossz mindenképpen, ellentétben a liberalizmus állításával.

chrisred 2017.06.13. 06:25:08

@MaxVal BircaMan HJCD: Ezt nem mondanám, mert a gazdasági társaságok közti verseny fékezheti azok túlhatalmát, míg az állam rendelkezik az erőszak monopóliumával, amivel olyan szuperhatalommá nőhetik ki magukat, mint a Harmadik Birodalom vagy a Szovjetunió.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.13. 08:01:43

@chrisred:

Ha nem az állam rendelkezik az erőszak monopóliumával, annak neve anarchisták.

chrisred 2017.06.14. 06:11:04

@MaxVal BircaMan HJCD: Vagyis anarchia az, ahol nincs központi hatalom, ezáltal erőszakmonopólium sem, ez igaz. De az ilyen jellegű berendezkedés egyelőre csak a kisebb önszerveződő közösségekben életképes, ahol mindenki ismeri egymást.
süti beállítások módosítása