B1 blogcsaládDiliházi jelenetek a kormányinfón Lázár Jánossal, minden héten

2017. június 04. - Mr Flynn Rider

Eredetileg arról akartunk írni, hogy Hódmezővásárhelyen visszabontják a panelházak legfelső emeletét, mert „túl meleg van”. Aztán rájöttünk, hogy maga a kormányinfó ugyanennyi őrületet ígér, szinte minden témájával.

 

Az újságírók pedig ott ülnek és komolyan bólogatnak Lázár Jánosnak, aki átmenet egy olasz gengszter és egy jól fésült bájgúnár között, enyhe szocialista tanárbácsis beütéssel.

Mindenki tudja, hogy ő diktál, ő szabja meg, miről beszélhet, de azért az újságírók próbálkoznak nála még, hátha egyszer mond is valamit, aminek köze van a valósághoz. (Mármint, azok az újságírók, akik éppen nincsenek kitiltva a Parlamentből és az Országgyűlési Hivatalból. Sajtószabadság, elvtársak!)

Az urak nem szeretik, ha valaki szembesíti őket a tényekkel, a Kormányinfó nem is erre való.

Arra való, hogy Lázár ünnepelhesse saját zsenialitását, a kormány a helyén, remekül dolgozik és mindenki úgy tesz, mintha mindez az országért folyna.

A másik hasonlítunk: a heti kormányinfó olyasmi, mintha egy őrült zseni egy kamaradarabbal próbálná kiakasztani a kortárs színház kedvelőit. Lázár János úgy tesz, mint aki vicces, kedves és nyitott, az újságírók pedig úgy tesznek, mint akik élvezik Lázár János kedves, nyitott vicceskedését. Közben a valóság tombol a Parlament falain kívül.

Nehéz lenne kiválasztani, melyik ötlet volt az őrültebb ezen a héten és melyiknek volt a legtöbb köze a valósághoz.

Nézzük csak sorjában a témákat:

 1. Soros György.

Hálás téma, mert a héten az agg milliárdos megszólalt végre!

Végre!

Lázár János nem kurvaanyázik, meg csapkodja az asztalt. Az Németh Szilárd dolga. Lázár János kulturáltan utasítja vissza a vádakat és nevetés nélkül kibírja, hogy a kormánnyal kritikus civilekre lövi vissza a maffia-vádat.

Képzelje el, ahogy a Helsinki Bizottság maffiaszerűen működik. Vagy a Transparency International, amelyiknek pont az a dolga, hogy az átláthatóságot vizsgálja. Vagy a TASZ, amelyik jogsegélyt próbál adni az elnyomottaknak. 

Ez tényleg, mind-mind maffiaszerű működést feltételez, pláne, hogy az összes költségvetési adatuk fent van a honlapjukon, lehet böngészni. 

Nem úgy, mint a magyar kormányét, meg Pénztáros Lőrincét. 

 

 1. Szociális demagógia.

Családtámogatás, meg teljes foglalkoztatottság. Mintha csak a Nemzetiszocialista Párt programfüzetét olvasnánk, csak ott valóban törődtek azzal, hogy legyen munka és a nők szüljenek több árja gyereket.

A támogatási rendszert ugyanis a középosztálybeli, sőt, felső-középosztálybeli tehetősebb szülőkre szabták, mindenki tudja, Lázár is tudja, az újságírók is tudják, sőt, a szavazók is. Ne a cigányok szüljenek, meg a bevándorlók, hanem az árja magyarok. Szőke, Fidesz-szavazókat a jövőbe!

A teljes foglalkoztatottság meg az a tipikus kampányüzenet, ami nagyon jól hangzik. Viszont, ha komolyan megvizsgáljuk, kiderül, hogy sosem létezett és sose fog. Mindig lesz valaki, aki állástalan, állást keres, kirúgták. Vagy csak gondoljunk ennek a kettőnek a metszetére:

a szülési szabadságon lévő nőkre, akiket aztán nem vesznek vissza, vagy eleve: fel se vesznek sok munkahelyre. Mert szülni fognak.

Nesze neked, családtámogatás, nesze neked, teljes foglalkoztatottság!

De, közben Lázár mosolyog és belemondja a kamerába, hogy ők aztán családtámogatnak, meg teljes lesz a foglalkoztatottság. Holott, a valóban fontos dolgokon (lásd: munka törvénykönyve, családi pótlék) nem változtatnak, vagy éppen rontanak. (Taigetosz-törvény, ha mond valamit.)

Amikor a héten a Magyar Nemzet újságírója feltette a kérdést a családbarát intézkedésekkel kapcsolatban, Lázár 10 percig válaszolt és nem mondott semmit. A kérdés egyértelműen a melegekkel és az igazi családtámogatási rendszer beindításával foglalkozott, Lázár válaszát pár mondatban össze lehetne foglalni:

 1. A mocskos libsik szét akarják verni a családokat. 
 2. De a kormány a helyén van és mindent megtesz, hogy ne verhessék szét és a házasság is milyen fontos.

Az enyhe libsizés-buzizás után Lázár gyorsan visszavonult és a sajttájt lefújták. Ez nyilván megfelelő válasz egy 100 IQ-s Fidesz-fanatikusnak, de az ország 75%-a nem ilyen, hál' isten. 

 

 1. Nemzeti konzultáció.

Erről már minden kormányfüggetlen lap megírta, hogy a kérdések gyakorlatilag nem is kérdések és megint kidobtak a mi pénzünkből, a mi adónkból milliárdokat erre a hülyeségre. És visszaküldtek 1 millió párszázezren.

(A Fidesz szavazóbázisa, amelyik csak a propagandát nézi és nem beszél semmilyen idegen nyelven, nincs felsőfokú végzettsége és nagyon vidéken lakik. Pont ők azok, akiknek évről-évre rosszabb lesz, de évről-évre konzultálnak velük egyet.)

Valódi információ: ennyien maradtak a Fidesz még aktivizálható szavazói és a dolog már annyira bukó, hogy nem nagyon volt értelme. De egy pár erdőt kiirtottak érte és a grafikusnak, nyomdászoknak jól jött egy kis megbízás. 

 1. A kormány nem költözik a Várba.

A vereség beismerése úgy, mintha nem lenne az. Csak volt egy félszemű a vakok között, aki elkezdte összeadni a költségeket és a végén a számot egy kockás papíron, remegő kézzel át merte nyújtani a nagyságos uraknak. Azok meg elsápadtak, pofont adtak neki és visszazavarták az íróasztala mögé. Vajúdtak a hegyek és egeret szültek: majd L. Simonra ráhúzzák a vizes lepedőt, mert számolatlanul mentek a milliók a felújításra.

 1. Korrupció

Az OLAF-os bejelentéseket Lázár úgy minősíti, hogy „nyilas és kommunista házmesterek országa vagyunk”, amiért ennyien árulkodnak szegény kormányra. Mintha pár hónapja Tarlóssal együtt pont az OLAF-jelentést lobogtattak volna a 4-es metró kapcsán. Akörül is milyen csend lett hirtelen.

Amíg Demszkyt lehet basztatni, addig az OLAF jó. Amint a kormány és a Fidesz működését kezdik el vizsgálni, mindjárt házmesterezünk. Pedig mindenki tudja, Lázár is tudja, hogy mennyit lopnak. Jár neki az a maradék újság is, ami még megírja.

 1. Panelházak visszabontása

Csak pár kérdésünk van.

 • Ha a tizedik emeletet visszabontják, a kilencediken lakóknak nem lesz továbbra is melege?
 • Tisztában van-e a kormányzat azzal az egyszerű fizikai ténnyel, hogy a meleg levegő felfelé száll? Vagy már ezt is tagadják és ez is Soros műve?
 • Hova költöztetik azokat, akik a tizediken laknak?
 • Gondoltak-e már arra, hogy a panelházak felújítása, a panelprogram miért volt értelmesebb ennél?
 • Miért csak a 10. emeletet bontják vissza, annak mi értelme van...?

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7712562659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FCUK4 2017.06.04. 12:12:47

Az urak nem szeretik, ha valaki szembesíti őket a tényekkel, a Kormányinfó nem is erre való.

Valóban, ez egy sajtótájékoztató, nem pedig vita. Mondjuk ettől pár "újságíró" azért próbálkozik, legutóbb épp a 444 hőse lett szénné alázva:)

A kormányinfo jó dolog, nem kell évbe is belekötni csak azért, mert ez sem jutott eszetekbe annak idején;)

Magentax 2017.06.04. 14:05:22

@FCUK4: Fidesztrollhoz méltóan remekül átláttad a poszt lényegét. :DDDD
"....nem kell évbe is belekötni ..." - ráadásul értelmetlen is, amit ideröffentettél.
Miért nem a hozzád hasonló IQ bajnokok között társalkodsz a pestisrácoknál? :DDDDDD

FCUK4 2017.06.04. 14:21:00

@Magentax: megértetted a komment lényegét:) Ja nem. Sebaj:)

morpho 2017.06.04. 16:09:43

@FCUK4: Az más kérdés, hogy szokás szerint nem volt "lényege" a kommenetednek. Így aztán könnyen lehet arra hivatkozni, hogy nem értette. Ügyes!

FCUK4 2017.06.04. 16:51:31

@morpho: akkor már ketten vagytok. Rajzanak ma a hülyék:)

BAZINGA2 2017.06.04. 18:49:31

Az egész bagázst be kéne utalni Grazba! Kivétel nélkül, mind egy szálig!!! Elmebetegek.

FCUK4 2017.06.04. 19:13:31

@morpho: engem csak az zavar, hogy képtelen vagy valamire, de számon kéred mástól. Pedig csak nem érted:)

rovid 2017.06.04. 22:52:38

a sok elmeroggyant közül, aki hallgatja, egy sincs aki a mosolygó gyilkos egy szösszenete után, a mai technikával pár mp. alatt megtalálva az ellenkezőjét a mondottaknak, mert szinte csak az van, következő kérdésnél szembesít!

feketeesfeher 2017.06.04. 23:34:26

Szerintem tök értelmetlen dolog írni a csütörtöki sajttálról.

A jövő hétre úgyis elfelejti mindenki.
Vannak fontosabb dolgok is az országban annál, hogy a heti csütörtökin Lázár és Kovács épp mit hazudik.

nu pagagyí 2017.06.05. 06:24:59

@feketeesfeher: Nem árt dokumentálni a mindennapi baromságot. A következő kormánynak iránytű lehet, hogy meg se próbáljon hasonló semmitmondást és ostobaságot összehordani a nagyérdemű tájékoztatásának ürügyén.

sinus67 2017.06.05. 07:44:53

@FCUK4: Ha a kormány info nem erre való, akkor ne hívjon újságírókat. Álljon a kamera elé, mondja el, vagy adja le a médiának írásban a mondandóját.

Nem tudom mit jelent nálad a szénné alázás, de Lézer Janiék is szénné lettek alázva párszor, csak neked nem jön le, mert a "mondok semmit" egy kérdésre, vagy az egy mondaton belüli rekord sorosozás ugyanúgy szénnéalázás, csak aki elfogult - mint Te - annak az jön le, hogy "Jól megmondta neki"!

A kormányinfo valóban jó dolog lenne, ha azt hallanám, hogy az egészségügy rendbetétele nagy ütemben folyik és ennek érdekében annyit fordítottak rá plusszban, mint a stadionépítések 20%-a! Vagy azt, hogy az oktatás színvonala és az oktatás szabadsága példaértékű Európában, vagy mondjuk Kelet-közép Európában. Vagy azt hallanám, hogy a szociális és létbiztonság javítására ugyannyit fordítottak, mint plakátkampányra!
De nem! Nem ezt hallom! Az ellenség megnevezése, az ellene vívott harcról való tájékoztatás és egyéb, a fenti posztban is szereplő elmeroggyant, de lényegtelen dolgokat nap nap után nyomják. Nesze paraszt egyed!

A kormányzás hiányának eltussolására, a milliárdok színfalak mögötti ellopásának (ld. Mészáros - FHB) mindezek kurva jók! Másra nem!

háromperhármas 2017.06.05. 08:27:35

A döbbenet az, hogy a kormány, ill. emberei, naponta hazudnak nyilvánvalóan a képünkbe, és ennek semmi, de semmi következménye. Az élet megy tovább, és holnap újra hazudnak valami ütőset. És senki nem veri ezért pofán őket.

Leptis Magnaq 2017.06.05. 09:44:43

A két félbolond,az újságírókat cinikusan semmibe vevő operett katona egy hétig készül a következő performanszra, mert ki hiszi el, hogy a magasházak visszabontása az építési vállalkozókon kívül, akik természetesen Fidesz kedvezményezettek, bárkinek is az érdekét szolgálja. Mostanáig az a fixa ideájuk, hogy a lakosság zsebében még mindig akad kihúzni való pénz, és ezt sürgősen meg kell tenni! A talajvesztettek, betegek, idősek, akik még tapsolni sem mennek el fellépésekre, felesleges ballaszt számukra, akiktől meg kell szabadulni!Nem kell tanulni, 8 általános untig elég, meg majd okosabbak lesznek agyilag gyenge kormányhivatali ügyintézőiknél! Buta embert amúgy is könnyebb megvezetni!

patkányarcúáginéni 2017.06.05. 11:58:50

Hazugság, gyáva próbálkozás a blog. Égnek a lipsik az infón, Lázár leiskolázza őket, ez nyilvánvaló.

nu pagagyí 2017.06.05. 12:15:09

@patkányarcúáginéni: Csak rituális paródia a fideszes kormányinfó. Semmitmondás, hazudozás, riogatás és önfényezés. Köze nincs eredeti céljához, a polgárok tájékoztatásához.

FCUK4 2017.06.05. 12:37:29

@sinus67: aha, értem már, te nem tudod, mi az újságíró feladata egy sajtótájékoztatón, és mi nem feladata ugyanott:) ez mélyebb probléma, mint amit elsőként sejtettem, :)

patkányarcúáginéni 2017.06.05. 12:46:00

@nu pagagyí:
A lehajtott fejjel, szakállba dörmögve feltett sunyi, becsületsértő kérdésekre jókedvűen és frappánsan reagáló Lázár az őrületbe kergeti a provokátorokat - ezt el kell ismerni.

A többi csak vélemény.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2017.06.05. 13:07:20

@FCUK4:

az elmebeteg vigyorral ordenáré hazudozás, az neked "tájékoztató"? nem vagy valami túl igényes, na de egy fidesz-szavazótól mit lehet várni, olyan hülyék vagytok mint a s*gg.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2017.06.05. 13:20:14

@patkányarcúáginéni:

becsületébe? mármint Lázárnak belegázoltak a "BECSÜLETÉBE"??? :DDD

FCUK4 2017.06.05. 13:24:35

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: te nem vagy tisztában a sajtótájékoztató szó jelentésével:)

patkányarcúáginéni 2017.06.05. 13:28:41

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Ó nem, dehogy..! Neki nincs becsülete -, olyan csak a libbantaknak lehet.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2017.06.05. 13:29:18

@FCUK4:

értem. Sajtótájékoztató (főnév): a beengedett újságíróknak elmeháborott vigyorral a fejen előadott hazugság- és csúsztatásperformansz, a szüleik lakásából kommentelgető szakmunkásképzős mentális- és morális élőhalottak szórakoztatására. (Enciclopedia Galactica)

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2017.06.05. 13:32:33

@patkányarcúáginéni:

igen, többször a fejemhez vágják, hogy morálisan felsőbbrendűbbnek tartom magam libsiként az úgynevezett "magyar jobboldal" erkölcsi meddőhányóihoz és szavazóihoz képest, és hát körbenézve az országon, sajnos nem tudok tiltakozni. illetve annyit hozzá szoktam tenni, hogy intelligensebbnek és olvasottabbnak is.

FCUK4 2017.06.05. 13:40:10

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: hát humorod az nincs, ellenben sötét vagy. Nem baj ez, csak azért tudatosítom, hogy amikor valamit nem értesz a világban, tudd, hogy talán nem a világ hibája:)

kovier 2017.06.05. 13:50:52

Hadd jegyezzem meg a: "ki a felsőbbrendű" vitához csendesen, hogy a fideszesek még nem vették észre (hány éve is...), hogy nem a "libsiket" csapják be Lázárék, hanem őket? :) A "libsik" viszont azt is észrevették, hogy Gyurcsányék becsapták őket... és kicsapták őket! A jobberek mikor jutnak el odáig az evolúcióban, hogy képesek legyenek kicsapni az őket becsapó saját bálványaikat? :)

Jakab.gipsz 2017.06.05. 14:07:18

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Annyira okosok és intelligensek nem akarunk lenni mint te libbancs, húzz el a (...).
Osztogasd azt a sok eszedet máshol, ami csak arról szól, hogy mi hogyan viselkedjünk és gondolkodjunk úgy, hogy Te a lángész jól érezd, önmagadat, egy "nyitott társadalomban".

Egyébként Te ki vagy?
Mert ha liberális és demokrata vagy, skizoid is vagy, ez pedig veszélyes kombináció. Ennyi.

sinus67 2017.06.05. 20:21:23

@FCUK4: Aha értem már! Te tudod mi a feladata és mi nem az újságírónak! Gondolom azt is tudod mi a faladata ilyen "szeánszon" annak, aki tájékoztat és mi nem a feladata? Tudod! Az információ kötelezettnek!

Taníts MESTER! Mondd el MESTER!
Oldd fel ezt a sokkal mélyebb problémát, mint amire Te gondoltál! Magasztos tudásod oszd meg velünk földi halandókkal!

FCUK4 2017.06.05. 20:24:52

@sinus67: igen, tudom, voltam újságíró. Szóval a politikusnak nem kell válaszolnia. Semmilyen kérdésre. Vita meg azonos szinten leget(politikus-politikus), újságíróra politikus között nem.

sinus67 2017.06.05. 20:27:44

@kovier: Hát nem az intellektuális felsőbbrendűségük miatt nem vették még észre, az biztos!

sinus67 2017.06.05. 20:40:29

@FCUK4: Hát vagy Te vagy diszgráfiás, vagy én diszlexiás, de amit az első három mondat után írtál kicsit - hogyismondjamcsak - zagyva!

De! A sajtótájékoztató két részből áll.
1. Amikor az információadásra kötelezett tájékoztat valamiről.
2. Amikor az újságíró kérdez. (megállapodás kérdése, hogy csak az elhangzó információval kapcsolatban, vagy bármiről)

Nem tudom milyen újságíró vagy/voltál, de sajtótájékoztatóhoz a vitát felhozni elég gáz. Vita az újságíró és az információadásra kötelezett között nincs! Az információadásra kötelezett sem kérdez! Ő tájékoztat és válaszol a kérdésekre. Az újságíró az, aki kérdez!
Ha ezt Te nem így gondolod, akkor nagy a baj!

FCUK4 2017.06.05. 20:57:29

@sinus67: hogy milyen betegségeid vannak, nem tudom, de nem is érdekel.

én már láttam kormányinfót, szerintem te nem :)
vita gyakran alakulhatna ki egyébként, ha Lázár hagyná magát, a 444 és az ATV gyakran próbál erősködni, mert konkrétan valamit akarnak hallani, és addig nem nyugszanak, amíg Kovács le nem állítja őket. szereptévesztésben vannak. ja, információadásra kötelezettet említesz, linkelnéd a törvényt, ami azt mondja, hogy válaszolni kell mindenféle kérdésre? ha oylan a válasz, válaszol, ha olyan, nem. és ha akar, a kérdező személye szerint is szelektálhat. ha nem tehetné, akkor az mszp sem hirdethette volna meg, hogy kinek nyilatkoznak és kinek nem.

javaslom 1-2 kormányinfó megtekintését, jól fogsz szórakozni te is :)

sinus67 2017.06.06. 00:13:03

@FCUK4: Látom Te szándékosan nem érted, amit az ember mond! Sajtótájékoztatón, kormányinfón vita nincs! Ha Kovács Nemtudommilyendiplomámvan Zoltán, vagy Lézer Jani belemegy vitába, az az ő bajuk. Meg a tied, ha nem fogod föl!
(Igazad van, nem információadásra kötelezett. Ezt elírtam!)
A kormánynak tájékoztatási kötelezettsége van! Erre viszont van jogszabály!
Onnantól viszont, ha meghirdeti a tájékoztatót, kötelezi magát az információadásra. Ha ezt nem teszi, akkor az szintén az ő baja.
Szelektálhat valóban. Nem állítottam olyat, hogy nem! Ezzel el is intéztük, hogy ki a hülye, ha belemegy vitába az általad említett orgánumokkal!
Szoktam is jókat szórakozni a kormányinfón.
Még valami belkötni való?

FCUK4 2017.06.06. 01:18:24

@sinus67: te vagy nem nézed, vagy nem érted, mi zajlik a kormányinfón:) szerintem engedd is el, nem a te színvonalad. Ennyire nem süllyednek le, mint ahol te vagy, bár néhány sajtómunkás próbálkozik erősen:)

Uni1002 2017.06.06. 10:21:44

A panelek nagy részében a radiátorok (S)soros kapcsolásban üzemelnek a felfelé szálló csövekbe iktatva. Lehet hogy Rolex Jancsiék ezért akarnak bontani?