B1 blogcsalád



Az USA helyre tette Magyarországot: nem akarnak és nem is tudnak tárgyalni a CEU-ról

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2017. május 24. - Szelestey
  • A washingtoni Külügyminisztérium közleménye nem hagy kétséget afelől, hogy a Trump-kormányzat is a CEU mögött áll. Az Orbán-kormány adja az ártatlant, de nem kizárt, hogy Trócsányi valamilyen arcmentő húzással igyekszik kivágni a kabinetet a csávából.
  • Magyarország szénája nem áll jól az EU-ben sem: a nyugati tagok mind ellene fordultak, miközben Budapestnek két napon belül válaszolnia kell a brüsszeli kifogásokra.
  • Egy elemzés szerint nálunk is bármikor megtörténhet az, ami a törököknél, hogy ti. módszeresen felszámolják a demokráciát.

 

 

New York Times/Yahoo/Reuters

new_york_times.jpg

Az Egyesült Államok megismételte, hogy nem kíván tárgyalni Magyarországgal az új felsőoktatási törvényről, amely távozásra kényszerítheti az egyik legjobb egyetemet, a CEU-t. A washingtoni Külügyminisztérium közleménye ezúttal is hangsúlyozza, hogy a magyar kormánynak közvetlenül az érintett tanintézményekkel kell párbeszédet kezdenie, éspedig olyan megoldás érdekében, amely lehetővé teszi, hogy az érintett iskolák szabadon működjenek. Mint kifejti, az amerikai szövetségi kormányzatnak sem jogköre, sem szándéka, hogy megbeszéléseket folytasson a Közép-Európai Egyetemről, vagy bármely más magyarországi felsőfokú oktatási intézménnyel. Az állásfoglalás újólag sürgeti, hogy Budapest függessze fel a jogszabály alkalmazását. A hírügynökség megjegyzi, a lépés kizárja, hogy a tárgyaló asztalnál jöjjön létre kompromisszum a magyar és amerikai kormány között. A Szíjjártó Péter vezette külügyi tárca úgy reagált a bejelentésre, hogy Magyarország egyértelműen egyezséget szeretne, ám ehhez nem kap támogatást az USÁ-tól. A nyilatkozat szerint a reform nem diszkriminatív és nem fenyegeti a tanszabadságot.

 

New York Times/Washington Post/AP

washington_post_1.jpg

A CEU képviselője úgy reagált a washingtoni Külügyminisztérium új szóvivője által kiadott nyilatkozatra, hogy a magyar kormány remélhetőleg figyel. Az amerikai állásfoglalás azért fontos, mert a magyar kormány elvetette a State Department korábbi, hasonló állásfoglalásait a Közép-Európai Egyetem ügyében, mondván, hogy azokat olyan diplomaták fogalmazták, akiket még Obama nevezett ki. A mostani közlemény ugyanakkor tartalmazza azt is, hogy a magyar fél súlyos feltételeket írt elő, és azok az egyetemi autonómiát fenyegetik. A hírügynökség rámutat, hogy a CEU-ügy része a Soros György elleni szélesebb kormánykampánynak, mivel az üzletember által szorgalmazott nyílt társadalom ellentétben áll Orbán tervével, mármint hogy Magyarország legyen illiberális állam, meg azzal is, hogy a politikus élesen elutasítja a migrációt.

 

Die Zeit

die_zeit.jpg

A lap szerint megvan annak az oka, hogy a CEU kapcsán Orbán Viktort nem bírja jobb belátásra sem a sok tüntetés, sem az unió által indított jogállami eljárás. Az egyetem, amely a világ 50 legjobb felsőoktatási intézménye közé tartozik, a kormányfő elleni tiltakozás jelképe lett. Az iskola és annak alapítója a nyílt társadalmat pártolja, a miniszterelnök viszont szabadulni igyekszik a társadalom liberális felfogásától. Csakhogy a politikus nem tudja befolyásolni a CEU-t, mivel az anyagilag független. Soros egyébiránt privát ellenfél Orbán számára, aki úgy gondolja, hogy az üzletember világszerte fel akarja számolni a nemzetállamokat. Szerinte még a migrációs hullám mögött is ő van.

 

Le Monde

le_monde.jpg

Orbán Viktort azzal vádolják, hogy antiszemita légkört gerjeszt – a Soros György elleni támadások idegesítik a nyugati országokat. A tekintélyelvű kormány által kirakott óriásplakátok, amelyek úgy ábrázolják az amerikai zsidó emberbarátot, mint aki madzagon rángatja Botka Lászlót, nos, ez a kétes erkölcsű hirdetmény igen rossz emlékeket ébreszt Konrád Györgyben, a holokauszt egyik utolsó szemtanújában. De a Bizottság alelnökében Orbán strasbourgi beszéde is egyértelműen antiszemita benyomást keltett, még ha a magyar kormány vissza is utasít minden vádat. Konrád azt mondja, a központi propaganda egyre alávalóbb. Rejtett utalásaival táplálja az antiszemitizmust, éspedig azzal a céllal, hogy semlegesítse a szélsőjobbot.

A tévéreklámok Brüsszel ellen uszítanak, mondván, hogy az EU védi Sorost és migránsokat akar rákényszeríteni Magyarországra. Több nyugati diplomata szerint azonban az ártalmas propaganda sem képes elkendőzni, hogy Orbán a gyengeség jeleit mutatja az unióval vívott szkanderban, amit amúgy ő maga kezdeményezett. Trócsányi Lászlónak e hét péntekig kell megküldenie a részletes magyarázatot a Lex CEU ügyében. A nyugati államok teljes mértékben azon vannak, hogy kinyilvánítsák: Junckert mellett állnak és pont ez az, ami igen csak gondot okoz a magyar kormánynak. Lehet, hogy Orbán ezúttal túl nagy fába vágta a fejszéjét. Mert az igaz, hogy Soros személyes ellenség Trump számára is, ám a magyar politikus ott követte el a legnagyobb melléfogást, hogy nem érzékelte: a tanszabadság ügye az Egyesült Államokban szent. Egy diplomata szerint az elnök sosem vállalná annak a kockázatát, hogy ejti rendkívül befolyásos honfitársát, csak azért, hogy segítsen egy olyan ország vezetőjének, amelyről jószerével azt sem tudja, hol van.  

Csaba László, a CEU tanára bizakodik, mert úgy gondolja, hogy Trócsányi László a jogi kiskaput keresi, aminek révén Orbán meg tudná őrizni az arcát a vitában. A professzor úgy gondolja, a miniszter pontosan ezért nem vesz részt a sárdobálásban.

 

Bloomberg

bloomberg.jpg

A hírügynökség szerint megvannak a tanulságai annak, hogy Törökország a diktatúra felé halad, és legújabban a folyamatos rendkívüli állapottal próbálja meg felszámolni a demokráciát. Az első számú lecke, hogy a demokrácia nem egyirányú utca, de Erdogan éppen a nagyfokú szabadságnak köszönhette, hogy hatalomra került. Ám ami azután történt a törököknél, az könnyen megeshet Magyarországon, az egyre inkább tekintélyelvű Orbán alatt, illetve Lengyelországban. A következő megszívlelendő következtetés, hogy a meghiúsult puccs isten ajándéka volt az elnök számára, mert lehetővé tette, hogy felszámolják a hatalmi ágak különválasztását. Majd az államfő megkezdte a még megmaradt ellensúlyok: a hadsereg és az igazságszolgáltatás megtisztítását az ellenfelektől és a kétkedőktől. Vagyis mindenkitől, aki nem hűséges hozzá. A nemrégiben megrendezett népszavazás pedig csupán arra szolgált a politikusnak, hogy bizonyítsa: van mögötte támogatás és ehhez az egyszerű többség is elégnek bizonyult számára. Az ellenzék gyenge, ha volnának tiltakozások, azokat valószínűleg brutálisan szétvernék. Az török-ügy lényege, hogy mindez másutt is nyugodtan bekövetkezhet, hacsak a kormány, az intézményrendszer és a nép nem lép fel ellene.

 

Guardian

guardian.jpg

Egy neves német közgazdászprofesszor igencsak üdvözlendőnek tartja az új francia elnök terveit Európai újraegyesítésére, ám megismétli, hogy a többsebességes unió kettészakítaná a szervezetet. Hans-Werner Sinn szerint ez esetben csak tovább mélyülnének az ellentétek az euróövezet tagjai, illetve az északi és keleti tagállamok, köztük Magyarország között. A müncheni egyetem tanára, az Ifo gazdaság kutató volt vezetője szerint nem kellene visszatérni az 1989 előtti megosztottsághoz. Ugyanakkor fontos lépésnek nevezi a szakember, hogy mélyítsék el az integrációt, illetve a béke érdekében felveti, hogy számolják fel a nemzeti hadseregeket. Mert az EU csak ily módon lehet a gyakorlatban is a béke szövetsége. Viszont meg kell teremteni a közös haderőt, illetve a biztonsági partnerséget. Ám ha nem hozzák létre a politikai uniót, az örökre elzárja az utat az európai egyesülés előtt és egymás ellen fordítja a földrész népeit.  

 

 Hangos sajtószemle. 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2512536107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tireless treehugger 2017.05.24. 10:35:23

Időhúzás, semmitmondó mellébeszélés, nem jelentős. (Az egész ceu ügy jelentéktelen, főleg ha nem arról beszélünk mi van mögötte, na most itt nem csak az "eseményre" gondolok, hanem az esemény hogyan illeszkedik hosszan tartó ((évtizedes, évszázados)) folyamatokba.)

A us state department (külügy) új vezetői még csak most tanulják a feladatukat, és közben készül egy teljesen új stratégia is.

Nagyobb kép: Túl sok rossz barátjuk és kevés jó ellenségük van, sok gyenge ország behúzódott az usa védelmébe valamint az ellenségek is félnek a konfrontációtól, így a jenkiknek nincs lehetőségük fellépni ellenük.

Egyenlőre további időhúzás várható (észak-korea kivételével)

Szalay Miklós 2017.05.24. 14:05:44

Aki még nem olvasta, annak itt egy józan elemzés a helyzetről egy CEU-stól: CEU, Soros, kormány, baloldal. Az is világosan ki van fejtve, hogy mik akadályozzák a kormányváltást, mit kellene tennie a baloldalnak, hogy legyen rá esély:

egyvilag.hu

A címlapon olvassátok az Üzenetet.

GallaiG 2017.05.24. 14:09:50

Olyan is van, aki a szovjet birodalmi arroganciával azonosítja az USA korrekt válaszát. Ez igen "érdekes", nem semmi összehasonlítás.
Látunk ma Magyarországon 2000 USA tankot, amivel szétlőtték Budapestet? Plusz van hazánkban 300 ezer fegyveres amerikai megszálló, akik magyar fiatalokat lőttek halmokba?
Az USA kivégeztette a neki nem tetsző magyar miniszterelnököt és a saját bábját ültette a helyére?

Egyértelműsítek, mert a posztkommunista hazai média mellett lehet, hogy sokan nem értenék a lényeget. Természetesen azt írtam le, amit a szovjet birodalom művelt Magyarországgal a forradalom győzelme után, 1956. november 4-ét követően.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.24. 14:17:40

Valaki szamárszexben járatos húzzon már fel egy Trump álarcot, és tossza farba a Gecit, hogy lenyugodjon végre. :))

apro_marosan_petergabor 2017.05.24. 14:30:22

Nem kell feltétlenül amerikai diplomákat kiadnia a Közép Európai Egyetemnek.
Ha az USA-ba mész, mint végzett orvos, ott újra vizsgákat kell tenned, hogy elfogadják az orvosi diplomádat vagy amerikai egyetemen kell végezzél. Nos, itt s vannak szabályok. Be kell tartani őket.

Sir Galahad 2017.05.24. 14:36:17

Érdekes egy helyzet ez. Ha emlékszünk, az Európai Parlament szó szerint azt írta elő a magyar kormának, hogy "állapodjon meg az amerikai hatóságokkal a CEU szabad működéséről" - nem a CEU-val, hanem az amerikai hatóságokkal. Erre az amerikai külügy közli, hogy nem tárgyal a magyar kormánnyal. Ezek szerint a kormány az Európai Parlament által előírtakat bármennyire szeretné is, nem tudja teljesíteni. Hogyan tovább?

tumap 2017.05.24. 14:40:23

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: pamut fidesztroll most ezen a nicken osztod az orbáni diktátumot?

Pipas 2017.05.24. 14:43:50

Ha Orbán be tudja mutatni, hogy van legalább egy másik EU tagállam, ahol legalább ilyen szigorúak a felsőoktatási törvények n yert ügye van. Márpedig úgy tudom ilyet már találtak többet is.

élveteg 2017.05.24. 14:48:18

e"z a kétes erkölcsű hirdetmény igen rossz emlékeket ébreszt Konrád Györgyben, a holokauszt egyik utolsó szemtanújában"

Hol szemtanuskodott ? Mert a Wiki szerint a nagynénjük jóvoltából egy svájci védett házban volt a testvérével

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.24. 14:49:36

@tumap: Ki kell ábrándítsalak, Pamut nem tolvaj fideszes.

Büszke lennék, ha Pamut hozzáértésével kommentelnék. A sok geci fidesztroll retteg tőle.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.24. 14:55:26

@Sir Galahad: "az Európai Parlament szó szerint azt írta elő a magyar kormának, hogy "állapodjon meg az amerikai hatóságokkal a CEU szabad működéséről" - nem a CEU-val, hanem az amerikai hatóságokkal."

Igen. New York állam a megfelelő amerikai hatóság, szívesen megállapodik a csúti gecivel.

Egyébként ha visszvonják a CEU-t betiltó törvényt, akkor nem kell rajta többet idegelni.

Jakab.gipsz 2017.05.24. 14:58:09

Köszönjük a lapszemlét Lajos, most már sokkal tájékozottabbak vagyunk!

Sir Galahad 2017.05.24. 15:10:53

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Nem a törvény visszavonását írták elő, hanem hogy tárgyaljanak az amerikai hatóságokkal. Az egy jó kérdés, hogy az Európai Parlament mit értett "amerikai" alatt; a köznyelvben ez a szövetségi és nem a tagállami szintet szokta jelölni. Mindenesetre az amerikai külügy közleménye azt sem jelzi, hogy New York Állam tárgyalna, a közlemény kifejezetten a CEU-val való tárgyalást szorgalmazza, ami megint más, amit Brüsszel követel.

atomic power 1986DucaDuca 2017.05.24. 15:20:27

@GallaiG:

"Látunk ma Magyarországon 2000 USA tankot, amivel szétlőtték Budapestet? Plusz van hazánkban 300 ezer fegyveres amerikai megszálló, akik magyar fiatalokat lőttek halmokba?"

Azért nem láthattal, mert a szövetsegesek Potsdam-ban tartott konferenciájan eldőlt Kelet-Europa, így Magyarorszag sorsa is. Szovjet befolyasi övezet lettünk.

"Természetesen azt írtam le, amit a szovjet birodalom művelt Magyarországgal a forradalom győzelme után, 1956. november 4-ét követően."

A Birodalmi Amerika azonban a vietnami haborúban nagysagrendileg nagyobb pusztítást hajtott vegre, csakjem húsz éven keresztül, mint a SZU Magyarorszagon 1956 november 4-et követően.

Több, mint 2,5 millió amerikai katona szolgalt Vietnamban a haború alatt. 1 millió vietnami katona es 2 millió civil halt meg.

Kb. 400.000 tonna napalmot hasznalt fel az USA a haború során.Tengerészgyalogos egységek porig romboltak falvakat, mivel azt a Vietkong búvóhelyének vélték, de csak öregek és gyerekek voltak. Ismerős a Mỹ Lai-i mészárlás? 1968. március 16-án történt, és ezen a napon amerikai katonák körülbelül 4–500 civilt – főleg csecsemőket, gyerekeket, nőket és öregeket – mészároltak le a Mỹ Lai nevű faluban.

Észak-Vietnamot teljesen szetbombázták, még kisebb teljesitmenyű nukleáris bomba bevetéset is javasolták egyes szelsőséges amerikai politikusok.

Az Agent Orange vegyszer hastásának 4,8 millió lakos volt kitéve, amely 400 000 ember halálát és 500 000 torzszülött gyermek születését okozta.

"Az USA kivégeztette a neki nem tetsző magyar miniszterelnököt és a saját bábját ültette a helyére?"

Nagy Imre kivégzését bizonyos forrasok szerint inkább a magyar vezetés akarta, nem az oroszok.

1955 október 23.-tól 1963 november 1.-ig államelnök, saját népe által is gyűlölt Ngô Đình Diệm választási csalással ragadta magához a hatalmat. Később több békés elégedetlenkedő tüntetést brutális kegyetlenséggel tört le.

Az amerikaiak Del-Vietnámban hosszu éveken keresztül egy "báb rezsim-et" támogattak tűzzel-vassal.
A dél-vietnámi vezetők és puccsista tábornokok saját korrupt irányítási módszereik miatt nem tudtak legitimitást szerezni, a többségi társadalom bizalmát elnyerni.

tumap 2017.05.24. 15:27:06

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: pamutfidesztroll mikor vallod már be, hogy minden nap minden percében hazudsz?

tumap 2017.05.24. 15:28:50

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Elég erős ez egy orbán seggében bújkáló fideszcsicska csőréből! Meddig tolod még ezt a maszlagot pamut? Buktál! :)

tumap 2017.05.24. 15:36:14

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Én is éppen rettegek tőletek fidesztrollok. Amíg lehet, húzd már ki pamutot orbán seggéből aztán kössél belőle tundrabugyit. Maj húzd vissza orbánra, hagy szarja tele, hogy orbán gazdád biztosítja pamut-alsód létszükségleteid! Kiket akartok ti átverni itt? Átlátunk rajtatok narancskomcsik! Pláne, hogy te is pamut vagy az ezredik nickeden, te szerencsétlen takonygerincű fideSSnáci!

atomic power 1986DucaDuca 2017.05.24. 15:38:17

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Büszke lennék, ha Pamut hozzáértésével kommentelnék. A sok g.....i fidesztroll retteg tőle."

Az a hozzáertes erősen feltételes, a stílus viszont ocsmány! Önbecsüléssel bíró ember le sem all vitazni vele. Erre vagy büszke?

ZX 2017.05.24. 15:42:22

@tumap: pamut pont Orbán ellen van. :D Háttal ülsz a tv-nek.

tumap 2017.05.24. 15:48:52

@ZX: Na még egy orbáncsicska pamut seggpartjáról. Nagyon okos vagy. Talán kérdezd meg egyszer pamutot a cöf-ös vonulásokon szerzett zsetonokról te szerencsétlen behülyített idolmániás!

n3spr3ss0 2017.05.24. 15:48:56

@apro_marosan_petergabor: Gondolod a magyar diplomáért jönnek ide a világ minden tájáról? Ha igen,akkor nagyon tévesz.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.24. 15:48:57

@atomic power 1986DucaDuca: "a stílus viszont ocsmány"

Pamut nálam sokkal jobban vissza tudja magát fogni, mikor a hazaáruló geci oroszbérencről, és a fizetett kollaboráns trolljairól van szó.

GallaiG 2017.05.24. 15:50:52

@atomic power 1986DucaDuca:
" Önbecsüléssel bíró ember le sem all vitazni vele."
Köszönöm, hogy megfogalmaztad helyettem. Pont ezt akartam írni neked, miután az 1956-os szovjet agressziót Magyarország ellen képes voltál a vietnami háborúhoz mérni. Ahhoz a háborúhoz, amelyben az USA megpróbálta megvédeni az északi kommunista diktatúra agressziójától Dél-Vietnamot. Amit semmi sem bizonyít alaposabban, mint hogy az amerikaiak távozása után a kommunista északi diktatúra valóban bekebelezte Dél-Vietnamot.
Amúgy még egyszer:
Önbecsüléssel bíró ember le sem áll vitázni veled. (Mellesleg nincs á betű a moszkvai központban?)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.24. 15:52:59

@ZX: Zzzzzzzzzzz... szuperzöld. Szerintem Kubatov kísérleti álcája a hazafiak összezavarására.

www.youtube.com/watch?v=fsLdhijtdwI
6. elem szuperzöld

tumap 2017.05.24. 15:54:04

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Mit vetítetsz pamut? Jó zsaru, rossz zsaru? Patkány fidesztroll vagy a kezdetektől, de most buktad.

élhetetlen 2017.05.24. 15:59:01

@Sir Galahad: Sokadszor, mert vagy nem olvasod el a neked írt válaszokat, vagy nem érted őket, vagy egyszerűen troll vagy. É nem tudom eldönteni. „hanem az amerikai hatóságokkal”. Nem azt mondta, hogy az amerikai szövetségi kormánnyal. New York állam oktatási akármije, az nem amerikai hatóság? A magyar kormány tudna tárgyalni az amerikai illetékesekkel, ha nem olyan törvényt ver át, ami amerikai részről nem teljesíthető, mert a magyar kormány csak a szövetségi kormánnyal hajlandó szóba állni, akinek semmi köze az egészhez. Szegény, magyar kormány, bármennyire akarja, de tehetetlen… Ezt még hányszor akarod előadni?

élhetetlen 2017.05.24. 16:10:15

@Pipas: Na, b+. Nyert ügye van, meg neked is, mert elmegy Magyarországról egy jó nevű, jól működő egyetem. Mekkora siker! Majd ennek örömére is szerveztek másfél éves népünnepélyt közpénzen, mint a 6:3-as győzelem emlékére. Mert ez a győzelem legalább olyan fontos lesz, és a büszkeségből megél az ország. Nem találnátok valami normális elérhető célt?

tumap 2017.05.24. 16:18:01

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: pamut, pamut, ezt benézted. Bújj ki orbán seggéből és nézz már körül! Kicsinyovnyik nem megy ez neked. Csak ennyire futotta ma rogántóni alamizsnájából? De kapálózol, csak nem a veszted érzed? Mikor jössz morpho nickeddel észt osztani te szánalom?

élhetetlen 2017.05.24. 16:21:25

@élveteg: Lehet, hogy az átlagnál is sötétebb vagy, de nem csak az a szemtanú, aki emberek elgázosítását látta. Ha ő egy svájci védett házban volt, akkor tudhatta azt is, hogy miért van ott, és mi lenne, ha nem lenne ott. Nem vagyok zsidó sem, szemtanú sem, de ismertem embereket, akik túlélték, visszajöttek. Ha csak ennyi, akkor nem tudhatok semmiről, mert nem voltam szemtanú? Tudom, gondolkodni fárasztó lehet egyeseknek.

exlex 2017.05.24. 16:24:42

@Szelestey: Szerintem az útszéli anyádat tette helyre.

tumap 2017.05.24. 16:30:54

@ZX: Nem tetszik a téma Palotay József úr? Szar ügy mi.

élhetetlen 2017.05.24. 16:31:35

@Jakab.gipsz: Nem, te soha nem leszel tájékozott. Pár hete még azt írtad, hogy nem véletlen, hogy a CEU sehol a világon nincs máshol akkreditálva, csak az USA-ba. Akkor elmagyaráztam, hogy mit jelent az akkreditáció. De annyi mindenről fogalmad sincs, hogy esélyed sincs a „tájékozott” jelzőre, mert kommentelők, még a legjobb szándékúak sem tudnak észt adni.

Ballib Cenzúrázók Réme 10 2017.05.24. 16:39:57

Bizonyításra került amit már rég sejtettünk: Soros megvette az ameriaki elnököt és az egész amerikai kormányzatot. Nem volt neki Merkel, Brüsszel, az EU parlament, Ukrajna, az OTP részvények, az 1 milliárd migri, neki kellett még az amerikai kormány is. Csakhogy azokat is ő irányítsa.

Hát ezért kell nekünk Orbán Viktor és Német Szilard, mert már csak ők az egyetlenek a világban akik átlátnak a Soroson és felveszik ellene a harcot, akárki mögé is rejtőzik el a Soros mint háttérhatalom.

Ez persze nagyon nem tetszik a Soros bérenc liber´´alis nihilistáknak, akik ha nem lennének Orbán Viktor által minden másodpercben megfigyelve, akkor már rég eladtak volna az országot és a magyar ember a nyugatiak sorsára jutott volna. Mégcsak ez hiányozna a mi nemzetünknek!

élhetetlen 2017.05.24. 16:40:12

@Sir Galahad: „Mindenesetre az amerikai külügy közleménye azt sem jelzi, hogy New York Állam tárgyalna,”. Nem, nem jelzi, mert semmi köze hozzá. Nem nyilatkozik New York állam nevében. A CEU-val tárgyaljon, az azt jelenti, hogy, ha New York állam a CEU mögött áll, van vele szerződése, akkor van miről beszélni New Yorkkal, amit a CEU-val kéne kezdeni, mert a CEU van szerződésben New York állammal. Te tényleg nem érted, vagy csak játszod a hülyét?

Ballib Cenzúrázók Réme 10 2017.05.24. 16:44:24

@élhetetlen:

te Ceu csicska vagy? Mert akkor Soros bérenc vagy!
Ha nem vetted volna észre: a Ceu-ban benne van hogy EU. Az EU-t pedig a brüsszeliták irányítják. A brüsszelitákat pedig Merkelt irányítja. Merkelről pedig köztudott, hogy őt meg Soros irányítja.

Ebből a láncolatból következi, hogy akármennyire is próbált Soros hátt´´erhatalomként elbújni, a végén csak kijött, hogy a Ceu-t végülis Soros irányítja!

tumap 2017.05.24. 16:44:34

@Ballib Cenzúrázók Réme 10: Te meg minek írogatsz itt amikor MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN megmondta, hogy én vagyok te csak egy számmal nagyobb! Te is hazudsz!

élhetetlen 2017.05.24. 16:47:34

@MaxVal BircaMan HJCD: Na, ennyi. „Ezt a csatát Soros elvesztette”. És milyen sokat nyer ezzel Magyarország! Itt aztán nem lesz amerikai képzés, amerikai diploma, kutatás, semmi. Teljes siker! Tudom, csak hülye vagy.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.24. 16:48:18

@Ballib Cenzúrázók Réme 10: :))

Sajnos ez így tökéletes. Mikor majd pocakod kezd nőni, és visszatarthatatlan vágyat érzel szotyit köpködni, akkor gyorsan hagyd abba.

Ballib Cenzúrázók Réme 10 2017.05.24. 16:48:54

@tumap:

hess el te nyomorult Gyurcsány csicska, menj vissza a Sorosodhoz álcivilkedni míg 2018-ban a két vagy akár a két és fél harmados győzelme után Orbán Viktor el nem jön érted, hogy saját kezüleg tapossa a betonba az álnihilista civil Soros bérenc fajtádat.

SOHA TÖBBET CIVILEKET MAGYARORSZÁGRA!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.24. 16:50:12

@élhetetlen: Te, a Birka egy kibaszott csetrobot. Egy fikusszal gyümölcsözőbb társalgást tudsz folytatni.

atomic power 1986DucaDuca 2017.05.24. 16:51:38

@GallaiG:

"Pont ezt akartam írni neked, miután az 1956-os szovjet agressziót Magyarország ellen képes voltál a vietnami háborúhoz mérni."

Igazad van, mert nem összemerhető a pusztítas nagysága.

"Ahhoz a háborúhoz, amelyben az USA megpróbálta megvédeni az északi kommunista diktatúra agressziójától Dél-Vietnamot."

Az USA kormánya már 1968-ban ki akart szallni a haborúból, mert rajöttek, hogy rossz lóra tettek. Presztizs veszteségtől felve ez csak 1973-ban következett be.

"Amit semmi sem bizonyít alaposabban, mint hogy az amerikaiak távozása után a kommunista északi diktatúra valóban bekebelezte Dél-Vietnamot."

Ha lettek volna szabad választasok, amit Észak-Vietnam követelt, akkor a kommunisták megnyerték volna, annyira nepszerűtlen volt a déli, elnyomó babkormany. Az amerikaik persze nem mentek bele a valasztasba, de erezték, hogy valami nem stimmel, mert a háttérben folyamatosan zajlottak a nyílt és titkos tárgyalások a felek között.
Az amerikai és az észak-vietnami küldöttség végül a dél-vietnami küldöttség tudta nélkül 1972-ben megállapodott.

Vietnam kezdettől fogva a függetlensegeert es az orszag egyesítéseert harcolt. A magyarok is a függetlensegert harcoltak 1956-ban.

Az amerikaiak agressziót követtek el az ócean masik partjan levő nép ellen, amely a francia gyarmati iga lerazasa utan független es egyseges allamban akart tovabb élni. Az amerikaiak idővel rajöttek, hogy nem működik ezen a helyen a "demokracia export". Addig azonban óriasi pusztítast vegeztek Vietnamban es sok amerikai katonanak is meg kellett feleslegesen halni. Az USA törtenelmenek egyik legszerencsetlenebb akciója volt a haború.

Csodalkozom rajta, hogy 2017-ben még van Magyarorszagon valaki, aki az amerikaiak vietnami haborújat igazolni szeretne.
Azt a hahorút, amihez annyi szörnyűseg tapadt.
Hogy mennyire nem volt igazuk az amerikaiaknak, azt az bizonyítja, hogy Vietnam ennyi ev utan is egyseges, stabil, gyorsan fejlődő, nyugodt orszag. És erdekes, az USA ennek ellenere jól megvan, nem kell tartaniuk a vietnamiaktól.

Ha van önbecsülésed, akkor egy sokat szenvedett nép függetlensegert es nemzet egysegert folytatott harcát nem magyarazod a "kommunizmus visszaszorítasaval" 2017-ben. Főleg azutan, hogy az USA sorra destabilizalt azota is nehany allamot a demokracia export ideologiaja alatt. Nyögi is a vilag a következményeit.

tumap 2017.05.24. 16:56:02

@Ballib Cenzúrázók Réme 10: Ezért is vagy eggyel lejjebb nálam MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN szerint is te fideSSbérenc provokatőr senki pamut! Meddig akarsz még hazudni? Hazudsz, hazudsz, hazudsz! Vagy olvass és értsd is meg, te nyomorék.

tumap 2017.05.24. 16:57:37

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Hazudsz! Mutass egy linket. Bármiről. Úgyis hazudsz.

élhetetlen 2017.05.24. 17:04:28

@Ballib Cenzúrázók Réme 10: Hogyne, CEU csicska vagyok, igaz, hogy a CEU épületét még kívülről sem láttam, de ez nem számít. A Kandón és az ELTE-n végeztem anno, de te biztosan kisakkozod, hogy milyen csicska vagyok, mert én nem tudom. Arról sem tudok, hogy csicska lennék. Független diplomásként éltem le az életemet, ami számodra nyilván nem elképzelhető. A CEU-t Soros alapította. De el nem tudom képzelni, hogy egy harmincon túli, közgazdász doktorira hajtó embert hogyan irányít. Ráadásul, ha ez így megy, miért fizeti adott minisztérium az alkalmazottja tandíját ott? Hogy majd ellenük dolgozzon? Persze. Ennyi.

Épüljön stadion a CEU helyére 2017.05.24. 17:06:34

"Nem akarnak, és nem is tudnak tárgyalni a CEU -ról - koppan Orbán?"

MEKKORAT SZOPTAK A LIPSIK !!!

Hetek ota nyomatjak ezt a baromsagot, hogy majd Trump jol helyre teszi az Orbant, mert amerika az elso. Erre egy kurta mondatban leszarjak az egesz CEU ugyet. Semmi kozuk az egyetemhez, a magyar kormany es egyetem csinaljon amit akar, ok leszarjak.

A libbantak legnagyobb banatara, minket senki nem tesz helyre, se merkel, se az unio, se usa, hat mi lesz igy velunk ?

Brumm Brumi 2017.05.24. 17:07:29

"Nem akarnak, és nem is tudnak tárgyalni a CEU -ról - koppan Orbán?"

Orbán?

"A jelenleg érvényes feltételek alapján október 12-én az Oktatási Hivatal megfoszthatja a CEU-t működési engedélyétől, az egyetemnek azonban legkésőbb szeptemberben választ kell adnia reménybeli diákjainak arra, hogy amerikai diplomáért érdemes-e ide jelentkezni. "

Szóval, az ilyen külügyi közleményekkel sokat segítettek a ceu nevű kamuegyetmnek, de tényleg...

Muhaha

élhetetlen 2017.05.24. 17:08:20

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Tudom, a válaszaim nem is neki szólnak igazán, hanem a vele egyetértőknek. Kösz, és bocs.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.24. 17:11:45

@Épüljön stadion a CEU helyére: "egy kurta mondatban leszarjak az egesz CEU ugyet."

:(

Pedig úgy leszopta volna Trumpot az oroszbérenc. Pótcselekvésként a hazafiakat fogja tovább baszogatni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.24. 17:13:56

@élhetetlen: "CEU csicska vagyok"

Ne kűzdj vele, Ballib10 csak viccel. Komolyan. Csak marha nagy fapofával csinálja.

Sir Galahad 2017.05.24. 17:17:01

@élhetetlen: Értem, csak másképp értelmezem a helyzetet. Hozzáteszem, hogy - mint korábban másutt írtam - az egész CEU-ügy szerintem teljesen érdektelen, gumicsont. A magyar választók kilencvenvalahány százaléka azt se tudja, mi az. Ehhez képest mi arról vitázunk, hogy a magyar kormánynak vajon a szövetségi kormánnyal kellene tárgyalnia az EP direktívája alapján, vagy New York államéval, illetve esetleg közvetlenül a CEU-val, bár nem erről szól a határozat. Szóval tényleg kíváncsi vagyok a fejleményekre.

tumap 2017.05.24. 17:17:26

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: milyen hülye videokat akarsz rámerőltetni pamut? Szerinted megnézem bármelyik linked, amikor folyton hazudsz? Nincs egy linked amivel nem hazudsz! Pont ezzel ne hazudnál? Hazudsz fideSSgenya, hazudsz! Minden nap, minden percben! Egy olyan linket kérek amikor épp nem hazudsz! Például Palotay Józsikám az megvan amikor a cöf-ös vonulásodon bámulod bajerzsótit árgus szemekkel?

tumap 2017.05.24. 17:28:12

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: pamutfideSStroll: miből gondolod az eddigiek után, hogy bármilyen linkedre rákattintok, amikor nyilvánvaló, hogy hazudsz? Ritka buta ember vagy te, ha eddig nem vetted észre magad. Innentől magadra vess. Ja, meg a gazdáidra. OSTOBA. :)

tumap 2017.05.24. 17:30:43

@tumap: Még annyi, hogy a mai nap után ne nagyon hivatkozz a PISA-ra. Max. ha szádba kapod pamuttól. :)

Mikhail Ignatyev 2017.05.24. 17:33:56

Elvtársak, há':

"NINCS IS KVÓTA!"
"Hilery behozhatatlanul vezet Trump előtt"
"Mi csak a mérsékelt lázadókat támogatjuk"
"A terrorakcióknak semmi köze az illegális bevándorlókhoz"

Megint csúnyán pofára estetek :DDD

elvtársilag:

Mikhail Ignatyev, a CEU rektuma, orosz ügynök s.k.

élhetetlen 2017.05.24. 17:35:11

@Sir Galahad: A CEU ügye érdektelen, neked, meg a választóknak. A tudományos köröknek nem. Azt is tudod, hogy kinek, miért éri meg ez a cirkusz? Azon kívül, hogy külügyi kakadunk, és a pávakakasunk úgy gondolta, hogy ezzel tárgyalóasztalhoz kényszeríti az amerikai szövetségi kormányt? Nem Amerika nem fog alkotmányt módosítani a kedvükért, és jogköröket átcsoportosítani. Csak rosszul gondolták, ahogy sok mást is. Vagy visszavonulnak, ami szánalmas, vagy nem, és elmegy a CEU, ami rosszabb a szánalmasnál, kárt okoz, de mikor zavarta ez a kormányunkat? Nem ők csinálták, hanem külső ellenségek. Jól vagy?

Sir Galahad 2017.05.24. 17:52:01

@élhetetlen: Köszönöm, jól vagyok. Egyébként szerintem nevetséges az a feltételezés, hogy azért történik az egész, hogy tárgyalóasztalhoz "kényszerítsék" az amerikai kormányt. Azt minden épeszű ember tudja, hogy még ha tárgyalnak is valamilyen ügyben Magyarországgal, az nem így történik. Na mindegy, nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz az egészből.

Volocsájev nem eshet el 2017.05.24. 17:57:05

"Egy elemzés szerint nálunk is bármikor megtörténhet az, ami a törököknél, hogy ti. módszeresen felszámolják a demokráciát."

Hű hát az nincs már régen felszámolva? Csak azért szólok mert nem egy, hanem száz elemzés volt már erről. Most akkor tényleg, miért van ami nincs?

vNHM 2017.05.24. 17:58:41

Az USA helyre tette Magyarországot: nem akarnak és nem is tudnak tárgyalni a CEU-ról

vs

www.governor.ny.gov/news/statement-governor-andrew-m-cuomo-137

gyerekek, leszoptatok magatokat. keressetek valakit aki beszel angolul es kerjetek meg forditsa le....

:DDDDDDDDDDDDDDDDD

Volocsájev nem eshet el 2017.05.24. 18:03:52

@élhetetlen:
"elmegy a CEU"

Ugyan hova menne? Egyetlen közép-európai fővárosban se látják szívesen a célországok közül: se Prágában (ahonnan már elzavarták), se Varsóban, Bukarestben vagy Belgrádban vagy Pozsonyban

Soros papa már Kanadában is kiverte a biztosítékot a választási törvényt kijátszó befolyásolással

Volocsájev nem eshet el 2017.05.24. 18:04:44

@vNHM:
Ha nem akarnak tárgyalni, nem lesz tárgyalás. Hol itt a gond?

Volocsájev nem eshet el 2017.05.24. 18:07:56

@Sir Galahad:
Egy diplomáciai tárgyalás arról szól, hogy beleegyezünk valamibe, de kérünk is cserébe valamit. Tehát a konkrét esetben elnézzük hogy a CEU offshore amerikai diplomát ad, de akkor más magyar egyetemek is adhassanak, vagy egyéb ellentételezés

tireless treehugger 2017.05.24. 18:09:26

@vNHM:

az megvan hogy ez a new-yorki kormányzó nem pedig a szövetségi kormány?, hazai viszonylatban debreceni polgármester lenne.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.24. 18:12:50

@Volocsájev nem eshet el: "más magyar egyetemek is adhassanak"

Nyitott kapukat döngetsz. Más magyar egyetemek is akkreditáltathatják magukat amerikában. A CEU szívesen ad segítséget, ha kérik.

Volocsájev nem eshet el 2017.05.24. 18:15:11

@Pipas:
Jogilag borítékolható hogy nem találnak Orbánékon fogást. Ezért megy a hisztikampány ezerrel, hogy politikai előnyt tudjanak kovácsolni a helyzetből, ahol a jogi eljárás végkifejlete már nem is igazán számít

Ehhez képest az EB a tőke szabad áramlását vizsgáló eljárást folytat, ami egyrészt nevetségesen csekély kifogás, másrészt igen prózai a sok fennkölt jelszóhoz képest (veszélyben az ilyenolyan szabadság)

Ballib Cenzúrázók Réme 10 2017.05.24. 18:15:58

@Mikhail Ignatyev: "Mikhail Ignatyev, a CEU rektuma, orosz ügynök s.k."

Te ostoba Gyurcsány csicska liberális antimagyar! Miután Orbán Viktor sikeresen függetleníti orsz´águnkat az EU-tól és visszavezet minket a természetes szövetségesünkhoz Oroszországhoz, hogy jössz te ahhoz te Soros bérenc, migriseggnyaló, hogy egy liberális Ignatevet pont oda sorolsz, ahova Orbán Viktort?

Menj vissza szépen az álcivil ellenforradalmár elvtársaid közé te liberális álmagyar. Túl sokfele már mehetsz, holnap Merkel úgyis meg fog bukni, ez már rég napirendjén van, úgyhogy egyedül fogsz maradni a világban a nagy semmi liberális magányban.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.24. 18:17:16

@vNHM: "keressetek valakit aki beszel angolul es kerjetek meg forditsa le."

Szeintem szíjgyártó biztos talál a minisztériumi futsal-os fiúk között valakit, aki tud angolul.

Hogy olyat talál-e, aki értelmezni is tudja, azt nemtom. :))

tumap 2017.05.24. 18:19:45

A mai napot találtam megfelelőnek, hogy felcsapjak trollnak a nagyszerű blogszfréba. Régóta olvasok blogokat és időnként kommenteket. Valahogy mindig ugyanazok a kommentelők osztják egymást napi szinten. Pár emberről van szó. Kritikátlan stílussal Ma egy kis görbe tükröt mutattam. Ezentúl időnként MÁS NICK-kel fogom ezt produkálni. Ha lesz hozzá kedvem. Tegyetek róla, hogy ne legyen! :)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.24. 18:22:17

@Ballib Cenzúrázók Réme 10: :))

Vajon a narancskullancsok Muttinak vagy Mr.Európának szurkolnak? Melyik kezüket harapják?

Mikhail Ignatyev 2017.05.24. 18:23:38

Ki nem sz@rja már le ezt a CEU nevű propagandista- képzőt.
Az izlandi feminista férfiak. mind a 4- en, a londoni homoszekszuális muszlimok (mind a 17- en) és talán a budapesti szado- mazo közösség vagy 40 tagja.

barátilag,

Mikhail Ignatyev, a CEU rektuma, orosz ügynök s.k.

Volocsájev nem eshet el 2017.05.24. 18:23:40

Orbán " nem tudja befolyásolni a CEU-t, mivel az anyagilag független"

LOL, kitől független? A kenyéradó gazdájától?

tumap 2017.05.24. 18:24:07

@tumap: Még annyit, hogy a stílus is más lesz. Ma az egyik oldal prominensei kaptak "okossságot", legközelebb talán a másik oldal fog, vagy csak úgy mezei kommentelőként próbálok érvényesülni. Ki tudja?

Mikhail Ignatyev 2017.05.24. 18:25:54

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Az AfD- nek szurkol minden normális ember.
Az atlantista hulladékpatkányok meg a szoroszista fizetett ügynökök az említett 2 senkiházinak.

elvtársilag,

Mikhail Ignatyev, a CEU rektuma, orosz ügynök s.k.

tumap 2017.05.24. 18:26:17

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Szerintem neked. A te hozzáértésed és intelligenciád biztos felette áll mindennek.

Volocsájev nem eshet el 2017.05.24. 18:32:00

"A tekintélyelvű kormány által kirakott óriásplakátok, amelyek úgy ábrázolják az amerikai zsidó emberbarátot, mint aki madzagon rángatja Botka Lászlót,"

Lehet hogy túlzott leegyszerűsítés, hogy Soros rángatja madzagon Botkát, de az is ugyanilyen leegyszerűsítés, hogy a kormány ragasztgatja az óriásplakátokat. Mindkét oldalról megy a skandálás a lelátón, ettől kezd a meccs érdekes lenni

Volocsájev nem eshet el 2017.05.24. 18:36:08

Werner Sinn "a béke érdekében felveti, hogy számolják fel a nemzeti hadseregeket. Mert az EU csak ily módon lehet a gyakorlatban is a béke szövetsége. "

Számoljuk fel az egyetlen hatásos végső eszközt a migrincsek megállítására, LOL. Ennek a fickónak a leánykori neve a Sinn Fein?

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.05.24. 18:47:39

Tök mindegy. A bizonytalanság úgyis kifingatja a CEU-t. El lehet szépen húzni a picsába Bécsbe vagy Münchenbe

histar007 2017.05.24. 18:55:30

Ha az USA felszólít akkor beleavakozik egy független ország belügyeibe ugye. Illetve ag emnnyire konstruktív, hogy kijelentem, hogy nem tárgyalok, de legyeb úgy ahogy én akarom?
A Pesti srácok előkapart pár államközi oktatási megállapodást USA-Magyarország viszonlatban, gondolom az mind kamu.
pestisracok.hu/itt-bizonyitek-hazugsag-hogy-ne-lehetne-amerikai-magyar-megallapodast-kotni-ceu-rol/
A CEU egy offshore egyetem, se oktatója, se hallagstója se épülete se képzése. A Közép-európai Egyetem egy létező intézmény és nem is érinti semmi változás.
Ignatieff múltkor azt írta a hallgatóinak, hogy semmi veszély nem fenyeget, nyugodtan be lehet iratkozni (és be lehet fizetni a tandíjat)
A CEU-t még semmilyen rangsorban nem láttam a TOP50ben de még az 500ban sem

n3spr3ss0 2017.05.24. 19:04:05

A bugrisok még mindig úgy tesznek,mintha nem értenék az amerikai álláspontot.

n3spr3ss0 2017.05.24. 19:10:04

A bugrisok még mindig úgy tesznek,mintha nem értenék az amerikai álláspontot.

n3spr3ss0 2017.05.24. 19:11:43

@histar007: Mesélj már ki a lófasznak kell magyar diploma a CEU-n?

n3spr3ss0 2017.05.24. 19:13:16

@Volocsájev nem eshet el: Hú de tájékozott vagy a 8 elemiddel.

tumap 2017.05.24. 19:14:34

@n3spr3ss0: A bugrisok még mindig úgy tesznek, mintha nem értenék a magyar álláspontot....

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.05.24. 20:09:49

Azért abba gondoljon bele mindenki, hogy milyenek lennének az amerikai reakciók CEU ügyben, ha Hillary Clinton és Victoria Nuland még mindig meghatározó figurái lennének az amerikai külpolitikának..
Mostanra kb. az ENSZ biztonsági tanácsát összehivatta volna a két vén ribanc.:)

anyadmajma 2017.05.24. 20:24:05

@histar007: puni srácok? mocskos hazaáruló bolsevik gecik mind, a kisgöbbelszi propaganda szócsövei azok, nem tudnak azok mást előkaparni, csak amit gazdájuk a kert végében elkapart szarás után.
Egyéb más?
mondjuk legalább a 3-at elérhetné az IQ-d, akkor tán tudnáis hejjesen írnyi.:)

anyadmajma 2017.05.24. 20:28:42

@MaxVal BircaMan HJCD: az ország népe a 2/3-ad, mi te hazaáruló bolsevik geci?
Ja, és elérted már a neten a 2millió nemzeti inzultáció visszaküldését, vagy még párszor ki kell töltened, hogy a gazdád büszke legyen rád, és tudja hazudni, hogy mennyi érkezett vissza?

morpho 2017.05.24. 20:56:30

@MaxVal BircaMan HJCD: "Az ország népe nem kér ilyen álképzésből." Lövésed nincs mit írtál most ide. Csak olyan jópofa. A New Yorki kormányzó azt írta, hogy : "A CEU a magyar-amerikai együttműködés szimbóluma és Magyarországnak rengeteg előnye származik abból, hogy egy nemzetközileg elismert oktatási intézmény van a fővárosában." Hülyék ezek birka! Csak te vagy okos bazmeg! Hidd el nekem!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.24. 20:56:53

@anyadmajma:

S kit érdekel egy propagandaakció? Senkit. Várd ki a választásokat!

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.05.24. 22:45:39

@morpho: Dehogy származik előnyünk belőle. A CEU a háttérhatalom helyi legitimációs bázisa. Ezért fontos fellépni vele szemben, akárcsak az álcivilekkel szemben . Megvan hozzá az erő és az elszántság. Ezenkívül jól jön a kampányhoz is, hogy szó van ezekről a kérdésekről, sőt uralják a politikai napirendet..

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.25. 05:46:21

@morpho:

Maradhat az intézmény, ha betarttják a törvényt, de semmi ok nekik törvényenkívüliséget adni. Egyébként meg jobb, ha elmennek, semmi szükség rájuk.

Sir Galahad 2017.05.25. 10:25:57

@élhetetlen: Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket: pestisracok.hu/itt-bizonyitek-hazugsag-hogy-ne-lehetne-amerikai-magyar-megallapodast-kotni-ceu-rol/ Konkrétan kiderül belőle, hogy hazugság, amit írsz a magyar kormány tárgyalási szándékáról ("amerikai részről nem teljesíthető, mert a magyar kormány csak a szövetségi kormánnyal hajlandó szóba állni, akinek semmi köze az egészhez"), ugyanis a szövetségi kormány igenis kötött korábban több oktatási tárgyú amerikai-magyar szerződést. Nyilvánvaló, hogy jelen esetben nem arról van szó, hogy a szövetségi kormánynak "semmi köze az egészhez", egyszerűen csak nem akar tárgyalni. Ami persze szíve joga, csak innentől miért ne mondhatná a magyar kormány, hogy nem rajtuk múlt?

A cikkből egyébként az is kiderül, hogy a magyar jogszabály szerint természetesen tagállami kormánnyal is lehet tárgyalni, megállapodni, amennyiben erről van előzetes egyezség a szövetségi kormánnyal. New York kormányzója már jelezte, hogy szívesen tárgyal, a magyar kormány úgyszintén, tehát ez a lehetőség megintcsak a szövetségi kormány szándékán áll vagy bukik.

Szóval még egyszer mondom, kíváncsi vagyok a fejleményekre.

élhetetlen 2017.05.25. 20:11:15

@Sir Galahad: Ez érdekes. Meg is nézted, amit átküldtél? Az első egy kulturális, oktatási, tudományos és műszaki-tudományos együttműködési egyezményről szól. Cserediákok, cserekutatók jöhetne, mehetnek. Mi köze ennek ahhoz, hogy egy Amerikában alapított egyetem működését Amerikában kinek kell engedélyezni, a működéséről ki tárgyalhat, kinek a hatásköre? A második idézett eset. Az amerikai szövetségi kormány alapította a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskolát. Megtehette. De ebből hol következik az, hogy a New York államban alapított egyetemhez is köze van? Hogy azt is úgy kéne kezelniük, mintha azt is a szövetségi kormány alapította volna? A harmadik, a Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság létrehozása. Azt azért beláthatod, hogy ennek sincs túl sok köze egy egyetem működési engedélyéhez. Azt hiszem, ott csúsztál félre a Pesti Srácokkal együtt, hogy senki nem mondta, hogy nem köthet a szövetségi állam oktatást érintő szerződést a magyar kormánnyal. Köthet arról is, hogy biztosítja magyar oktatók foglalkoztatását, akik szakkör keretében magyar rovásírást oktatnak Amerikában, köthet arról is, ha jónak látja, hogy minden magyar tankönyvet kiadnak angolul Amerikában is, és kiosztják minden iskolában, mert ekkora hülyeséget alkotmányosan nyilván nem osztottak le tagállami szintre, de ez még nem befolyásolja azt a tényt, hogy az egyetemek alapítása, működtetése tagállami hatáskör. Úgyhogy összevakartatok egy nagy semmit. Egyébként a fejleményekre én is kíváncsi vagyok.

élhetetlen 2017.05.25. 20:20:36

@MaxVal BircaMan HJCD: „semmi szükség rájuk„. Igen, mindenki belátja, hogy a MTA állásfoglalása sehol sincs a te véleményeddel szemben. Nincs súlya a szavuknak a tiéddel szemben. Óh, te tökéletes igazlátó, igazmondó!

élhetetlen 2017.05.25. 20:48:23

@histar007: Igen a Pesti Srácok előkapart egy rakás kakát. Nem írom le újra, Sir Galahadnek már leírtam, élhetetlen 2017.05.25. 20:11:15.
„A CEU-t még semmilyen rangsorban nem láttam a TOP50ben de még az 500ban sem”. Csak, hogy ne legyen hiányérzeted: eduline.hu/felsooktatas/2017/3/9/QS_rangsor_2017_Kozepeuropai_Egyetem_ZT0NX1

élhetetlen 2017.05.25. 20:53:02

@histar007: Ja, és még: „A Közép-európai Egyetem egy létező intézmény és nem is érinti semmi változás.”. Így van, csak az Amerikában akkreditált képzések, amik 80, vagy 90 % is elmennek, a maradék 10-20 százalékért már a tanári kart sem lesz érdemes fenntartani, esetleg a kutatások, kutatók is elmennek, de semmi változás.

élhetetlen 2017.05.26. 16:31:48

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: @Ballib Cenzúrázók Réme 10: Bocs, így két nap után…Igazad van, csak tudod, van itt egy csomó kommentelő, akiről elhiszem, hogy elhiszi, hogy a CEU nem is egyetem. Vannak saját gondolataik is, pl. Gipsz, aki azzal érvelt, hogy nem véletlen, hogy a CEU sehol máshol nincs akkreditálva, csak az USA-ban. Ez nem szerepel a propaganda anyagban, ezt ő ötölte ki, mint érvet, mert nem tudja miről beszél, és nem tudja, hogy az ELTE sincs akkreditálva Tajvanon sem. Na, most ezek közül válogasd ki hirtelen a viccelőket. Amit Ballib ír, azt bármelyikük komolyan is írhatja. Egyetlen megoldás az lenne, ha nem kommentelnék, két éve szilvesztekor meg is fogadtam, csak elbuktam.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.26. 16:46:46

@élhetetlen: "Amit Ballib ír, azt bármelyikük komolyan is írhatja."

(Pontosabban Ballib10.) Igen. És én ezt mérhetetlenül viccesnek találom. Én nem csinálnám, mert tényleg sokakat összezavar.

"Egyetlen megoldás az lenne, ha nem kommentelnék"

Kérlek, kommentelj, én mindig szívesen olvaslak.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.26. 16:51:22

@élhetetlen: A CEU bonyolultabb, mint amit egy faék egyszerű fideszes megért belőle.

A magyar komány akarta, hogy két egyetemre váljon szét, egy amerikaira és egy magyarra. Az amerikai az USA-ban van akkreditálva, a magyar magyarországon. Az amerikai egyetem részére a magyar tartja a kurzusokat. Ha valaki olyan képzést végez, amihez mindkét egyetem akkreditációja megvan, az két diplomát is kap.

Értelemszerűen nincs az amerikai egyetemnek kampusza New Yorkban, mivel Budapesten végzik az összes képzést.

élhetetlen 2017.05.26. 17:47:12

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Bocs, én értem, ezt próbálom magyarázni hónapok óta. Azzal a szemét szöveg kapcsolatban pedig, hogy a KEE működését ez nem érinti Histar007-nak írtam fentebb: „az Amerikában akkreditált képzések, amik 80, vagy 90 % is elmennek, a maradék 10-20 százalékért már a tanári kart sem lesz érdemes fenntartani, esetleg a kutatások, kutatók is elmennek, de semmi változás”. És azok a hozzászólók, akiknek az az érvük, hogy az nem egyetem, ahol kilenc hónap, vagy két év alatt diplomát lehet kapni, az kamu, mert egy „rendes” egyetemen ez 3-5 év küzdelem, azok tényleg nem tudják, hogy miről beszélnek. Egyetlen hozzászóló volt, akinek volt humora is, és mikor ezeket leírtam, akkor azt válaszolta, hogy ja, ha előbb szólnak, hogy ez egy posztgraduális képzés, akkor másért utálom Sorost. És igen, tudom, hogy felesleges a szöveg, de én még mindig hiszek abban, hogy aki nem pénzért löki a hülyeséget, hanem csak nem érti, annak az agyáig eljut valami. Hogy ezt a két halmazt nem sikerül szétválogatnom? Hát ez van.
süti beállítások módosítása