B1 blogcsalád



A világsajtóban is visszhangzott a tegnapi tömegtüntetés Orbánék ellen

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2017. május 22. - Szelestey

A nemzetközi sajtó Washingtontól Bécsig hírt adott az újabb kormányellenes megmozdulásról. Lengyelország mind inkább magára marad az unióban és félő, hogy a végén hátat fordít a szervezetnek.

apu_viszketo_tenyere.jpeg

New York Times/Washington Post/AP

new_york_times.jpg

Ezrek tiltakoztak Budapesten a Lex CEU, illetve a civil szervezetek megfélemlítését célzó törvényjavaslat ellen. A tudósítás idézi a volt KDNP-s Lukács Katalint, aki szerint következetesen ki kell állni az értékek mellett, mert nem lehet feladni a jövőt. A kormány lépései ugyanakkor sem nem keresztények, sem nem demokratikusak. A Fidesz úgy reagált, hogy a felvonulás kísérlet volt a „Soros-hálózat” részéről, éspedig annak érdekében, hogy a bevándorlási politika módosítására vegye rá az országot. A jelentés magyarázatként megjegyzi, hogy Orbán ideológiai ellenfélnek tartja az üzletembert, akinek a nyílt társadalomról vallott nézetei ellentétben állnak a tervvel, hogy az ország legyen illiberális.

 

Reuters

reuters.jpg

A tegnapi megmozdulás volt a legutolsó a tüntetések sorában, amelyek részvevői elítélik, hogy Orbán Viktor a választások közeledtével lecsap a CEU-ra és a civil csoportokra. Budapest úgy reagál a Bizottság, illetve az Európai Parlament bírálatára, hogy vérbosszúról van szó Orbán ellen, aki a migráció egyik legkeményebb ellenfele, és aki sürgeti, hogy Magyarország orosz és török mintára legyen illiberális állam. A beszámoló hozzáfűzi, hogy a kormányfő keresztes hadjáratot indított Soros György ellen, mert annak liberális és nemzetközi világszemlélete ellentétben áll a magyar vezető nacionalista gondolkodásmódjával. A hírügynökség megszólaltatott egy felvonulót, aki szerint a kormány arrogáns hangvétele háborítja fel a legtöbb embert. És teljesen mindegy, mit mond vagy tesz Soros, a hatalomnak ellenséget kell kreálnia. Most azért húzták elő, mert támogatja a civileket.

 

NZZ/Süddeutsche Zeitung/Frankfurter Rundschau

neue_zurcher.jpg

Kereken 10 ezren demonstráltak Orbán ellen. Elsősorban azt követelték, hogy a hatalom ne sértse meg a tanszabadságot és ne vessen be hátrányos megkülönböztetést az olyan civil szervezetek ellen, amelyek bírálják. A jelentés emlékeztet arra, hogy az Európai Parlament a múlt szerdán jogi eljárást indított Magyarországgal szemben, mert veszélyben látja az olyan alapértékeket, mint a demokrácia, a jogállamiság és az emberi jogok. Ehhez járul, hogy az Orbán-kabinet nemrégiben jogszabályt fogadtatott el, amelynek eredményeként bezárásra kényszerülhet a Közép-Európai Egyetem. Amióta a múlt hónapban megszületett a törvény, azóta egyre másra tartanak a tiltakozások a kormányfő politikája ellen.

 

Die Zeit

die_zeit.jpg

Sok ezren vonultak az utcákra Budapesten, mert veszélyben érzik a tanszabadságot és a hatalommal szemben kritikus civil szervezetek munkáját. A kormánypárt ugyanis olyan törvényt hagyott jóvá, amely a tekintélyes Közép-Európai Egyetem bezárásához vezethet. Márpedig utóbbi könnyen előfordulhat, ha a következő pár hónapban nem jön létre a megfelelő megállapodás Magyarország és az Egyesült Államok között. Ez esetben a CEU jövő januártól nem vehetne fel diákokat, majd 2021-től teljesen le kellene állítania a működését.

 

Die Presse

die_presse.jpg

Ezrek álltak ki nyilvánosan az Orbán-kormány megfélemlítő politikája, valamint a korrupció ellen és a jogállamiság mellett. A megmozdulást ezen túlmenően szolidaritási akciónak szánták a szabad sajtó, a CEU és a független civil csoportok mellett. A szervezők kifogásolták a kabinet Európa-ellenes politikáját és a módszeres hadjáratot a szabadság még megmaradt intézményeivel szemben. Azt is hangsúlyozták, hogy a különféle csoportoknak össze kell fogniuk, hogy a hatalom hallja az ellenállás hangját. Olyan plakátok tartottak a magasba, mint hogy ‚A jövő a miénk és nem adjuk!‘, „Elég volt!“, és hogy az CEU-nak Budapesten, a sok civil csoportnak Magyarországon, Magyarországnak pedig az unióban kell maradnia.

 

Wall Street Journal

 

wsj_2.jpg

Nagy bajokat vetít előre Lengyelország stratégiai elszigetelődése az unióban. Merthogy Varsó lazább uniót akar, mások viszont az összefogás elmélyítéséről vitáznak. Ráadásul a lengyel vezetés az eltelt időszakban alaposan félreértékelte a várható fejleményeket, lásd brit szövetségesük kiválását, most pedig Macron győzelmét. És ezt csak tetézi a régóta húzódó vita a Bizottsággal az Alkotmánybíróság, illetve a menekültpolitika ügyében. A lengyelek azonban nem engedhetik meg maguknak, hogy a partvonalra szoruljanak, ám egyelőre úgy áll, hogy brit távozás miatt megnő a szervezeten belül a németek, franciák és olaszok súlya. Ugyanakkor nem látni e pillanatban, hogy ki védi meg a kívül maradt államok érdekeit az euróövezet döntéseinél. A Jog és Igazságosság elsősorban a Visegrádi Csoportra épít, hogy érvényesíteni tudja álláspontját, ám a négyek ritkán vannak azonos véleményen. Szóval bőven elképzelhető, hogy tovább romlik a viszony Brüsszel és Varsó között. Utóbbi számíthat a magyar vétóra a 7-es paragrafus alkalmazásának megtorpedózására, az EU viszont nem hátrál. Így a jövőben keményebb feltételekhez kötheti a támogatásokat. Az ellentétek kedvezőtlen irányba befolyásolhatják az összefogáspárti lengyel közhangulatot, ezért nem kizárt, hogy az ország rátér a kijárat felé vezető útra.

 

Hangos sajtószemle.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8612531035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.05.22. 06:09:33

Csak a magyar sajtóban titkolták... még az index is valami olyan idióta címmel írt róla, hogy eszembe sem jutott, hogy tüntetésről szól.

E.Katolnai 2017.05.22. 06:13:43

A bal-libsi ugatása nem számit: csak a magyar emberek akarata számit az, h mi a jó a magyarok némzetének.
Értsétek már meg: az egyszerü magyar kimegy párizsba, meglátja, h mit művelnek ott a négerek és az arabok, látja a szemetet, az összehuggyozott metrót, a nőket terrorizáló bandákat, és azt mondja: nekünk erre nincs szükségünk. Választáskor elmegy és Orbánra szavaz, mert nem akarja a harmadik világ hulladékát az utcájában, városában, környezetében.
szemét, aljas minden olyan gazember, aki a néger és arab bandákat hazánkba szeretné telepiteni: hazaáruló disznók az ilyenek

skribler200 2017.05.22. 06:18:49

kedves katolnai ....CSAK KEMÉNYEN !!!

sok-sok ILYEN izé kéne viktornak..s a hazának!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ps: csak sajnos RENGETEG van ilyen izékből :(((((((((((((((((((((((

2017.05.22. 06:37:37

@E.Katolnai: mondd, kicsi pöcsfej, ti takonygerincű, "nem náci" mélymagyarok mikor tanultok meg végre magyarul hejjesirni?

Mihajl Ignatyef orosz hacker 2017.05.22. 08:45:46

Tömegtüntetésektől visszhangzó nemzetközi sajtó :DDD

"Éé-é-ééés nemze-he-he-tközivé-é-é-é le-esz"

www.youtube.com/watch?v=w13GP-WFCGQ

Mihajl Ignatyef, a CEU rektuma, orosz ügynök s.k.

FCUK1 2017.05.22. 09:09:45

Tömeg? Hol? Mikor?

Conchobar 2017.05.22. 10:34:52

No most akkor megbukott Orbán, vagy nem?

1ghost 2017.05.22. 10:36:18

@FCUK1: @E.Katolnai:

Szóval máris itt vagy, te nyomorult, gerinctelen, ezernickű bérfidesztroll.

Nyald a tolvaj, korrupt gazdád seggét, mert szabad emberként a piacgazdaságban éhen döglenél.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.05.22. 10:38:38

@Conchobar: Már régen megbukott. Egy gerinc és becsület nélküli 0.

Brix 2017.05.22. 10:42:09

Ez csak néhàny hétvégén unatkozó fiatal, nem tömegtüntetés... A gyulai , előbb a debreceni időközin a Fidesz jelentős, növekvő fölényt tudott realizàlni, ami bizonyítja, hogy nincs kormànyvàltó hangulat!

orgoványi erdőjáró 2017.05.22. 10:51:34

Szánalmas weyerbélázás történt ismét, a szokásos libtard módszereknek lehetünk szemtanúi. A tüntető "tömeg" létszáma pedig 1000 alatt volt.
Nyomorult banda.

ben2 2017.05.22. 10:57:32

Ugyanazok tüntettek ugyanannyian ugyanazért és ugyanazok írtak róla.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.05.22. 11:03:21

@orgoványi erdőjáró: Ott voltál?

Amúgy még a Magyar Idők is 10 000 embert ír, pedig őket nehéz ellenzéki elfogultsággal vádolni, ugye? Az persze természetes, hogy sorosoznak is, mintha nem lenne holnap. Elképzelhetetlen, hogy valakinek a fidesz ne teccen csak úgy, ha az adott embert a soros pénzeli. :-) Milyen hülye, aki beszopja ezt...

magyaridok.hu/belfold/tobbezres-ellenzeki-tuntetes-budapest-utcain-1728232/

Hungarian Geographic · https://www.facebook.com/hungarian.geographic 2017.05.22. 11:07:48

Tömeg? Tegnap? Hol? Bocsi, de az általatok lesajnált, és betiltandó NB1-es meccseken többen voltak, mint a "tömegtüntetésen" tegnap. Ha az NB1 et megkell szüntetni, mert senkit nem érdekel. Akkor benneteket is meg kell szüntetni, mert snekit nem érdekeltek? Azon kivül, hogy ti ugye pénzt kaptok ezért, az nb1es mecscre járó meg fizet a saját zsebéből?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.05.22. 11:09:34

@Hungarian Geographic: Akkor neked is, mert egy kommentet sem vagy képes feljebb elolvasni:

Ott voltál?

Amúgy még a Magyar Idők is 10 000 embert ír, pedig őket nehéz ellenzéki elfogultsággal vádolni, ugye? Az persze természetes, hogy sorosoznak is, mintha nem lenne holnap. Elképzelhetetlen, hogy valakinek a fidesz ne teccen csak úgy, ha az adott embert a soros pénzeli. :-) Milyen hülye, aki beszopja ezt...

magyaridok.hu/belfold/tobbezres-ellenzeki-tuntetes-budapest-utcain-1728232/

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2017.05.22. 11:12:57

kár/szerencse, hogy a nemzetközi sajtóvisszhangnak nincs szavazati joga.

NBarbieReloaded 2017.05.22. 11:13:56

Mar volt ilyen cikk itt, a balliba1-en, ahol a szokasos (bal)liberalis ujsagok beszamoloival probaltak nagyobb meretuve duzzasztani egy , meg magyar mertekkel is kicsi tuntetest.
Le kene mar szokni rola, hogy jelentektelen tuntiket ugy allit be a ballib oldal, mintha barkit erdekelne, meg, hogy "visszhangzik tole a vilagsajto". Aha, persze. Pontosabban visszhangzik tole a vilagsajto szokasos resze. Nagyon nem mindegy...

Ja, a kenyszeres fideszesezoknek: itt nem a tuntetes okarol/celjairol irtam, azzal valamilyen szinten egyet lehet erteni, csak a szokasos ballib modirol, ami rendszeresen, de minden alap nelkul a vilag, a joerzesu emberek, a tobbseg stb. neveben beszel.

Szalay Miklós 2017.05.22. 11:14:31

Szép dolog tüntetni, csak éppen önmagában nem vezet sehova. Aki még nem olvasta, annak itt egy józan elemzés a helyzetről egy CEU-stól: CEU, Soros, kormány, baloldal. Az is világosan ki van fejtve, hogy mik akadályozzák a kormányváltást, mit kellene tennie a baloldalnak, hogy legyen rá esély:

egyvilag.hu

A címlapon olvassátok az Üzenetet.

sírjatok 2017.05.22. 11:21:01

@Sörös Mérenc: "mintha nem lenne holnap."

Én tökre szeretem az ilyen angolból tükörfordított mondásokat, ez az én csésze teám. Szerintem egyáltalán nem vonatroncs az ilyen mondat, inkább nagyon hűvös. Ideje mindenkinek ráharapni a lövedékre, nyilván ez a jövő. Persze ez csak az én két fillérem!

E.Katolnai 2017.05.22. 11:24:15

@hullajelölt88: @1ghost:
Büszke vagyok mindkettőtökre, h megértettétek üzenetem, hízelgő stílusban irt kedvességetek zavarba ejt kissé, de külön jól esik szolidaritásotok, és az egyetértő helyeslésetek.

Hungarian Geographic · https://www.facebook.com/hungarian.geographic 2017.05.22. 11:27:47

@Sörös Mérenc: Számháborúzni akarsz? Ok! Liszabonban voltunk 3000(!) a vendégszektorban, plusz pár százan a hazaiak között. Akik saját zsebből, komoly összeget szántak az általatok lesajnált magyar focira. Ti a "belvárosi értelmiség (aka diplomás hülyegyerek)" hazai pályán jó időben, pár órás sétárfa nem tudtatok valódi tömeget összehozni. Ha kormány ellenes tüntetésnél meglehetősen hazug tömegről beszélni, ha 9.5 millió ember meg otthon maradt! Nem? Te mi alapján tömegezel egy pár ezres tüntit, miközben a pár ezres magyar szurkolókat semmibe veszed? Na ezért vagytok rákényszerűlve a külföld segítségére

2017.05.22. 11:34:25

@Szalay Miklós: ez ellen a tetves spammer ellen nem lehetne valahogy törvényes módon, de hatásosan fellépni?

2017.05.22. 11:35:47

@E.Katolnai: milyen üzenet, takonygerinc? Annyira vagy magyar, amennyire ismered a nyelvet (=nulla)
Ergo kuss!

NBarbieReloaded 2017.05.22. 11:41:41

@hullajelölt88: Mondatot nagy betuvel kezdunk es irasjellel zarjuk. Ha mar probalsz masokat kioktatni hejjesirasbol..:)

Tom66 2017.05.22. 11:46:51

Az a probléma, hogy semmilyen magyar történelmi és egyéb ismeretekkel nem rendelkeznek az említett sajtótermékek olvasói, de nem is érdekli őket. Fogalmuk sincs a CEU-ról és a Momentumos legények példaképeiről, azaz a Lenin-fiúkról vagy akár Szamuelyről. Életükben nem éltek diktatúrában és a korrupcióról is csak annyit tudnak, hogy az EU-ban illetve a saját hazájukban is igen magas.

meszena 2017.05.22. 11:51:57

Állítólag 8-9 ezer ember volt kint. Erős kifejezés tömegtüntetésnek nevezni...
A "baráti sajtó" nyilván külföldön is nyomja a témát. Kicsit már olyan, mintha az egész csak arra lenne jó, hogy nekik gyártsanak anyagot.
A "kimegyünk és jól megmondjuk" lelkesedés sokakat feldob, de a többségnek előbb-utóbb lesz jobb dolga is...

FCUK1 2017.05.22. 11:53:42

@Sörös Mérenc: párezer. 10 milliós országban. kevesebb a semminél.

FCUK1 2017.05.22. 11:55:15

@1ghost: neked is szép napot, megbukott már a patás?

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2017.05.22. 12:07:25

@E.Katolnai: Te szerencsétlen, akkor miért ment ennyi ember a hanyatló nyugatra Magyarországról? Vagy ott nem fél a magyar a migránstól, csak nálunk? Te olyan hülye vagy, hogy téged mutogatni kellene.

nemecsekerno_007 2017.05.22. 12:11:23

@The Ghost Wolf: "Te szerencsétlen, akkor miért ment ennyi ember a hanyatló nyugatra Magyarországról?"

Azér' az kicsit bonyolultabb, hogy miért működhet az agyelszívás az EU-n belül is, nem csak globálisan. :)

Szép dolog a szabad tőke és munkaerő áralmlás, de azért a jólképzett fiatal munkaerő mellé befogahatnának ugyanannyi nyugdíjast is tőlünk. Persze úgy már nem annyira érné meg nekik. :D

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.05.22. 12:13:31

@E.Katolnai: És mindezt ugye Jézus tanításait vallva írod, ugye? Mert a nagy vallásosságoddal hencegsz állandóan.

2017.05.22. 12:15:28

@NBarbieReloaded: ribikém, a mondat eleje a @... de nyugodtan osszad a nemlétező eszedet! :D

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2017.05.22. 12:15:50

@nemecsekerno_007: Az inkább a londoni mosogatást vagy pizzafutárságot vállaló magyar is az agyelszívás áldozata? Nem hiszem, hogy ezekre a munkákra Magyarországról kellene "agyakat" elszívni. nemecsek, nemecsek gondolkodj egy kicsit. Te miért nem mentél ki? Valószínűleg te még londoni mosogatónak vagy pizzafutárnak is hülye lennél.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.05.22. 12:16:16

@NBarbieReloaded: És a magyar szöveget ékezetekkel írjuk. Úgy hogy neked, kuss!

Brumm Brumi 2017.05.22. 12:22:04

10 ezer ? Nem lesz kevés, kedvesch eftársak?

A népszaga ennek a dupláját mérte:
"Nem adjuk a jövőnk! - 20 ezren tüntettek Budapesten "

Igaz, Gyulán a tegnapi választásokon szart sem ért az összefosás...

Muhaha

Tom66 2017.05.22. 12:26:15

"Németország évente több tízezer állampolgárát veszíti el a kivándorlás révén, és többnyire jól képzett fiatalok költöznek el az országból - mutatta ki egy kedden ismertetett felmérés, amelyben első alkalommal vizsgálták, hogy miért hagyják el németek a hazájukat. Egy tekintélyes közhasznú szervezet, a Mercator Alapítvány támogatásával végzett kutatás szerint 2009 és 2013 között 710 ezer német állampolgár költözött el hazájából, és 580 ezren települtek vissza, ami azt jelenti, hogy évente átlagosan 25 ezer állampolgárát veszíti el a 81,1 milliós ország. A legnépszerűbb kivándorlási célország Svájc, utána az Egyesült Államok, majd Ausztria következik."

nemecsekerno_007 2017.05.22. 12:26:45

@The Ghost Wolf:

Voltam kint. Egy normálisan működő ország, ellentétben ezzel. Persze itt nem a patás Orbánról v. Lézer Johnny-ra gondolok hanem azokra a hétkönapi faszságokra ami kikezdi az emberek idegrendszerét. Meg gondolok az "ellenzéknek" nevezett balfasz alakulatról akik azt hiszik, hogy ezek a hétkönapi problémák azért vannak mert a patás Orbán, meg az alkotmány csak egy papír, meg a demokratikus intézmények, meg a szabadságjogok. Ja persze.

Londoni mosogató, pizzafutár: Most akkor minden jólképzett fiatal menekül az országból v. a 8 osztályt végzettektől szabadulunk? Ez jó lenne már eldöntenie az "ellenzéknek". Mer' ha a tirpákok mennek ki, akkor elméletileg csökken a kormány szavazóbázisa, már ha az iskolai végzettség vs. pártreferencia kérdésére tekintünk.

Az nem baj, hogy te ennyire hülye vagy, de sok hasonlóan gondolkó naív idealista is, akik osztják itt az észt.

Gondolkozz el kicsit azon, hogy a fővároson kívül miért nem értik azt amiért szinte hetente tüntetnek Bp-en. És azon is gondolkodj el egy kicsit, a fővárosban miért nem értik, hogy miért nem állnak ki mellettük azok akik a Bp táblán kívül élnek.

Ha ezek megvannak, akkor esetleg lehet a megoldásokon gondolkozni. Addig ugyanúgy nem fogod megérteni a helyzetet, mint ahogy az átlag magyar se érti mér' jönnek a migránsok.

Brumm Brumi 2017.05.22. 12:27:32

@Szalay Miklós: "Szép dolog tüntetni, csak éppen önmagában nem vezet sehova."

Ezzel azért vitatkoznék.
A séta ugyanis egészséges, a közös séta pedig közösségi élményt is ad, megnézik a felújított Parlamentet, újabb kulturális élmény..
Aztán, hogy fároszuk mondá Öszödön: megunják és hazamennek.
A végén meg az hogy néhány büdöslábú letáborozik az Oktogonon vagy a Nándor utcában, ez pedig maga a diktatúra jelképe.

Választást úgyse nyernek, hadd legyen meg az örömük.

BéLóg 2017.05.22. 12:31:40

Tömeg? Világsajtó? Visszhang?
csoport amiben több volt a fotós mint a felvonuló.
Lügenpresse (Hazugsajtó).
Ha hóóóóóó! Ha hóóóóóó? Mivanmivan?

1ghost 2017.05.22. 12:33:12

@nemecsekerno_007:

Ezeket a baromságokat, amiket a felcsút tolvaj ócska szolgájaként kitaláltál próbáld meg eladni a köztévén. Hátha fizetnek érte.

BéLóg 2017.05.22. 12:40:27

@The Ghost Wolf: Minden magyar külföldön munkát vállaló a PÉNZ miatt megy el. Aminek oka az, hogy idehaza hiába lesz valaki a Világ Legjobb Pizzafutárja vagy Mosogatója, századrészét sem fogja megkeresni annak, amiért odakint bárhol teheti.
Ilyen szempontból ez is agyelszívás. A dolgozni nem akaró helyiek elszívják magukhoz azokat, akik a két ország devizaszorzóinak (!!!) bankok által megszabott rabszolgasága miatt gondban lévő embereket, akik ezért a NEKIK aljamunkát elvégzik.
Különösen a britek esetében igaz, kábé száz éve lósz....t sem dolgoznak. Ha holnap eltűnne a rabszolgahad, egy héten belül kipusztulnának, hamarabb mint egy zombivírustól.
Hidd el, ők is INKÁBB alkalmaznak értelmes, iskolázott fehér, nem muzulmán mosogatót vagy pizzafutárt, semmint síkhülye szinesbőrű másvallásút.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.22. 12:40:40

A nyugati médiák egy 5 ezres tüntiről úgy tudósítanak, mintha több százezer ember ment volna ki és lenne kint napok óta.

Skorpió53 2017.05.22. 12:46:05

@E.Katolnai: miert kell folyton a menekultkerdessel osszekapcsolni az Orban rendszer levaltasat vagy istenitesét? En azert akarom elkuldeni oket, mert korhaz helyett stadion epitenek, mert a stadionban futott gyep van, de a korhazban nincs uloke a wc-n, szar az ultrahang keszulek, nem csak elavult, hanem nem is mukodik rendesen, hogy orban a sajat apro falujába hatalmas stadiont epit, mint annak idejen a roman diktator, hogy egy szemmel lathatoan ostoba gazszerelo gazdasagi zseni lesz hirtelen, es az orszag egyik leggazdagabb embere, hogy sajat erdekukben, szemelyre szabott torvenyeket hoznak, hogy lopnak, csalnak, hazudnak. Aljas hazugsag mindent a menekultkerdesre kihegyezni. Talan van mod arra, hogy ne arasszak el az orszagot akkor is, ha nem egy tolvaj diktator ul a nyakunkon. Mi koze a kettonek egymashoz???

2017.05.22. 12:51:06

@Skorpió53: de egyébként sem árasztanák el menekültek az országot. Az a néhány száz... már a 2000. évben több arab és kínai gengszter élt itt.

2017.05.22. 12:52:06

@MaxVal BircaMan HJCD: te meg Szófiából láttad, hogy valójában mennyien voltak, mi, kis hontalan tetű?

Tom66 2017.05.22. 12:58:51

@Skorpió53: Halkan kérdezem, hogy szerinted melyik kormány alatt volt wc ülőke? Sajnos, az állami egészségügybe sehol a világon nem tesznek elég pénzt. Ha úgy gondolod, hogy az általad felsoroltak megváltoznak egy kormányváltással, akkor elég naiv vagy.

NBarbieReloaded 2017.05.22. 13:00:24

@hullajelölt88: Ribike max. kedves anyukad te szerencsetlen.
Es hiaba probalod kimagyarazni magad, nem kicsit beegtel, ugyanis a @+nev automatikus, az utan kezdodik a te okadasod elso mondata, ami hiaba kapalozol, bizony nagybetu. A vege meg valamilyen irasjel.
Szoval ez a nyelvtannaciskodas nagy bukta volt oreg. :D

nick papagiorgo 2017.05.22. 13:00:43

Nem lepődök meg, hogy minden média erről tudósít, hiszen az összesnek kint volt a tudósítója, újságírója, "mértékadó embere" stb.

Ők voltak a "tömeg" :)

A Fidesz meg közben győzött Gyulán, úgy, hogy a teljes baloldal visszahívta a jelöltjeit, és beálltak egy független jelölt mögé. De még ez is kevésnek bizonyult. Most akkor vagy a gyulaiakat nem érdekli az ügy, vagy a gyulai baloldaliak szavazás helyett tüntetni voltak Pesten, és amíg ők ott voltak, győzött az "ellenforradalom" :)

2017.05.22. 13:01:50

@NBarbieReloaded: ribancka, nyelvészkeggyél még, olyan jó látni hogy mekkora barom vagy! :D

NBarbieReloaded 2017.05.22. 13:03:51

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Na, a szellemi fegyvertelen megint belekot az egyetlen dologba, amire futja a csokott agyabol, az ekezet hianyaba. :DD

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.22. 13:05:54

@hullajelölt88:

Akár hiszed, akár nem, a fényképek nem állnak meg a határon.

NBarbieReloaded 2017.05.22. 13:07:57

@hullajelölt88: Most miert becezgeted igy a sajat anyukad? Szegenyt ne bantsd, eleg baj neki, hogy gyereket vart azt` te jottel. :DD
Ja, es meg mielott nagyon beleelned magad, nem vagyok no/lany, szoval ez egy ujabb bukta. :DD
Amugy orom latni az izzadtsagszagu magyarazkodasod, ahelyett, hogy elismerned a tenyt, hogy probaltal nyelvanbol kioktani valakit, mikor neked se megy. :) Csak a fajtad, az alaptalanul onmagukat tul nagyra tartok, ezt soha nem ismernek be, inkabb atmennek ellentamadasba, tovabb egetve sajat magukat. :DD

2017.05.22. 13:17:16

@NBarbieReloaded: anyám rég meghalt, és tőled eltérően sohasem volt tetves náci ribanc. :D

Occam beretvája 2017.05.22. 13:17:39

@hullajelölt88: Tudod nem is az a baj hogy kb. csak annyi eszed van ne háttal ülj a moziban, de te ezt még reklámozod.:-)

Skorpió53 2017.05.22. 13:17:50

@Tom66: Szerintem a korrupcio meg soha nem volt ilyen magas, mint most. Egyik politikus sem terez anya, de vannak fokozatok. Nem kullogna ennyire hatul az orszag, ha egy kicsit is becsuletesebb vezetoink lettek volna a rendszervaktas ota. Nezzetek meg Észt orszagot, akik még minket irigyelhettek a 90 -es evekben, vagy akar a mindig lesajnalt Szlovakiat. Tehat elviekben azert lehet ennél egy kicsit kevesbe szar vezetonk.

2017.05.22. 13:18:01

@MaxVal BircaMan HJCD: finom célzás volt, hogy egy hontalan tetű ne ugasson a magyarok dolgába. :D

haXXor 2017.05.22. 13:22:21

Volt tegnap tüntetés? :DDD Napi szinten követem a híreket de ezt speciel csak ma tudtam meg.

Tom66 2017.05.22. 13:25:37

@Skorpió53: Nem tudom, de gyanítom, hogy mindig magas volt. A magyar vezetők vagy ezért vagy azért nem voltak megfelelőek. Nagyban befolyásolta a helyzetet, hogy a rendszerváltás korrektül nem történt meg.

Mihajl Ignatyef orosz hacker 2017.05.22. 13:27:09

Jól bedőltek a CEU- ba beépült orosz ügynöknek...
Ignatyef bácsi meg csak dörzsöli a tenyerét, vodkázás- kaviározás közben.
Ezalatt a nyugatos, européer demokraták meg naponta rettegnek otthon az ágyban, plüssmackójukkal a karban a mindent és mindenkit behálózó orosz fenyegetéstől.
Senki nem maradhat! Putyin szándékosan bomlassza a demokratikus ZEU-t, meg az ISIS- szponzor, kolbászból van a NO GO zóna drótkerítése is- Nyugatot.

Mihajl Ignatyef, a CEU rektuma, orosz ügynök s.k.

NBarbieReloaded 2017.05.22. 13:29:39

@hullajelölt88: Szegenynek jobb igy, nem kell szegyenkeznie, hogy mi lett a fiabol. :)
Amugy jokat rohogok, ahogy sorra veszed elo a tipikus balliba mantra-jelzoket, amint beegsz az egyikkel, jon a masik. :DD
Hat na, akinek csak erre futja odafent. :D

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.22. 13:31:59

@hullajelölt88:

Azt mondod, Soros kussuljon??? Atya Isten, téged lefizetett a csúnya, cigány Zorbán!!!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.05.22. 13:33:42

@Hungarian Geographic:

1.: Nem akarok számháborúzni.

2.: Nem vagyok belvárosi, diplomás vagyok, de nem hülye és pláne nem gyerek.

3.: Értem, hogy a magyar foci nyomoráról akarsz beszélni, keress egy olyan blogot, ahol ez a téma. Nem veszem semmibe a szurkolókat, szóba sem hoztam lyesmit, mert itt nem erről van szó.

4.: Nem kell a többes szám, nem szorulok külföldi segítségre.

5.: Nem én tömegeztem, a Magyar Idők nevű fideszes propaganda újság is 10 000 főt írt, erre hívtam fel a figyelmet.

6.: Fú, de türelmes vagyok ma, de szükség is van rá.

nemecsekerno_007 2017.05.22. 13:43:52

@1ghost:

Ennyi az érvelésed? Meglesz itt a 2/3-ad 2018-ba is. :)

Elnézve téged meg az ún. "demokratikus ellenzéket" - muhahaha - azt kell mondjam, hogy nem a kisebbik rossz a mostani kormány, hanem kifejezetten jó :)

2017.05.22. 13:48:04

@MaxVal BircaMan HJCD: Soros nem egy retkes disszidens, amit rólad nem mernék kihelenteni. :D

2017.05.22. 13:49:02

@nemecsekerno_007: kifejezetten jó a tolvajoknak, rablóknak és egyéb gátlástalan bűnözőknek.

Ballib Cenzúrázók Réme 11 2017.05.22. 14:00:14

De jó vicc, a Soros bérenc liberális blog a Soros által megvásárolt liberális lapokból idéz! Még a vé´gén odajutunk, hogy Orbán Viktornak a Magyar Időkből, a 888.hu-ból vagy a Pravdából kellene idézgetnie, ha a saját igazságát akarná bizonygatni.
Hát ilyen ostobák ezek a mi Soros bérenc liberálisaink, akik a Brüsszel seggét nyalják, aztán a végén majd úgy rájuk borul a gazdasági hanyatlás és a céltalan élet mint a Brüsszel im´ádó migrisimogató nyugatiakra. Nem cserélnék a nyugati hanyatló társadalmakkal, az biztos.

Orbán Viktor történelmi nagysága pont abban rejlik, hogy ezt mind felismerte és hazánkat rohamléptekkel függetleníti az EU-tól és rohamléptekkel integrálja Oroszországhoz és a többi ázsiai sikerállamhoz. A jövőbeli jólétünknek ez a záloga.

Bármekkora álnihilista áskálódások is vannak Orbán Viktor ellen, Orbán Viktor továbbra is a legfontosabb szövetségese marad Putyinnak az EU elleni harcban. A Gyurcsány csicskák persze ezt próbálják megakadályozni de teljesen kudarcra vannak ítélve. Csak az a kérdés hogy 2018-ban újra kétharmad-e a Fidesznek. Mert ha igen, akkor Orbán Viktor a kétharmaddal seperc alatt felszabadítja az országot az EU uralom alól, lépünk ki mint a gyorsvonat, a brüsszelitáknak még pislogni se marad idejük.

SOHA TÖBBET LIBERÁLISOKAT AKIK VISSZAVEZETNÉK MAGYARORSZÁGOT AZ EU-BA!

élveteg 2017.05.22. 14:01:03

Az a helyzet Szelestey hogy a visszhangzó világsajtó se el nem indul a választáson ,se szavazni nem fog Ennyi embert meg össze lehetne toborozni még az ellen is aki feltalálná a rák ellenszerét

2017.05.22. 14:05:21

@E.Katolnai: Te se jártál még külföldön, csak azt fröcsögöd, amit a náciportálokon olvasol.

Le Orme 2 2017.05.22. 14:08:49

a kazárok tüntettek, a kazárok megírták, semmi különös

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.22. 14:27:35

@hullajelölt88:

Mikor költözött Soros haza? Én úgy tudom, az USA-ban él, azaz retkes disszidens.

gyurmicsek 2017.05.22. 14:39:32

@MaxVal BircaMan HJCD: És mindenki csicska , akit valaha pénzelt még Orbán is....

Brumm Brumi 2017.05.22. 14:47:22

@Ballib Cenzúrázók Réme 11: "De jó vicc, a Soros bérenc liberális blog a Soros által megvásárolt liberális lapokból idéz! "

Mégis, mit várnál?
Hiszen arról hogy szegény soros george-t bánccsák már mindenfelé, nemcsak a gazfasiszta Magyarországon is csak az Economist őt mosdató cikkéből értesülhettünk:

www.economist.com/news/united-states/21722176-attacked-politicians-washington-skopje-george-soros-runs-gauntlet

'A group of senators wrote to Rex Tillerson, the secretary of state, and a clutch of congressmen to the comptroller-general, taking aim at the same detail: the role of USAID, America’s foreign-aid agency, in Macedonia, specifically its collaboration with the local arm of Mr Soros’s Open Society Foundations (OSF)."

Jaj és ajvé, még olvasni is borzalom:P
Még az hogy "Steve King, a Republican congressman, called Mr Soros a “Marxist billionaire”."...virtigli ántiszemitizmus...

Muhaha

NBarbieReloaded 2017.05.22. 14:50:08

@Ylim: De te biztos sokat jartal.
Megis mi az, amit E.K irt es nem igaz?

DFK 2017.05.22. 14:54:26

Tömegtüntetés? Hol? Legfeljebb párezeren voltak.

n3spr3ss0 2017.05.22. 15:20:20

@E.Katolnai: Még "szerencse" hogy te vagy.

GallaiG 2017.05.22. 15:21:44

Minimum 20-30 ezren voltak, többen, mint a legutolsó birkameneten, amit lopott közpénzből verbuváltak.

hullajelölt88 2017.05.22. 06:09:33
"Csak a magyar sajtóban titkolták... még az index is valami olyan idióta címmel írt róla, hogy eszembe sem jutott, hogy tüntetésről szól."

Így van. Csak korrigálom, mert a "még az index is" valami olyanra utal, mintha azok még nem lennének az orbáni maffia zsebében. De, ott vannak. Szándékosan írták a félrevezető címet, nehogy hangsúlyozni kelljen a tüntetés fontosságát, de azért azt se lehessen mondani, hogy elhallgatták.

Ezen felül a Hír Tv mai, legfőbb hírműsora is elfelejtett a tegnapi, minimum 20 ezres tüntetésről tudósítani. Hiába, simlicskából se lesz szalonna, hiába mondott egyszer igazat a Kedves Vezérről.

A szófiai putyinügynök birca meg nézegessen fotókat, ha már szerinte is olyan jól lehet azokból tájékozódni! Ki fog neki jönni a minimum 20 ezres résztvevői szám tegnapi tüntetésről, már ha látni is akarja, amit néz.

n3spr3ss0 2017.05.22. 15:22:43

@Brumm Brumi: A tudatlan bugrisokkal dicsekszel? Szégyen hogy ilyen oktalan,megvezetett alja nép dönt a politikában.

Ballib Cenzúrázók Réme 11 2017.05.22. 15:27:35

@Brumm Brumi:

te Soros bérenc liberális, mi lenne ha itt Magyarországon magyar lapokból idéznél magyar betűkkel? Van elég nemzeti tudatú lap, amelyikből idézhetnél, de neked idegen ország sajtóterméke kell??
Menjél Brüsszelbe ha migráns nyelveken akarsz irogatni, ez itt Magyarország, itt magyar emberek élnek, és csak magyarul tudnak.

Amúgyis mi a francot jelentenek ezek a beidézések, ezek most jók Orbán Viktornak vagy nem jók?

GallaiG 2017.05.22. 15:36:48

@Ballib Cenzúrázók Réme 11:
Tudod, milyen sokan veszik komolyan, amit írtál? El se hinnéd. Mint ahogyan az is eléggé megdöbbentő, hogy még mindig hányan hiszik el a putyinügynök maffiavezér "nemzeti" hazugságait.

NBarbieReloaded 2017.05.22. 15:53:21

@GallaiG: Most tenyleg az a lenyeg, hogy 10 vagy 20 ezren voltak? Ha igy, ha ugy, az meg mindig a valasztok elhanyagolhato kisebbsege.

nemecsekerno_007 2017.05.22. 15:54:50

@hullajelölt88: muhahaha. Nem véletlen az a 2/3-ad :)

khell 2017.05.22. 15:57:04

Gyerekek, mindjárt több százezres vagy milliós lesz a tegnapi tüntetés, legalábbis ballibbant elmeháborodottjaink szerint :)

Nem kicsit veszitetettétek el a kapcsolatot a valósággal.

Vidéki László 2017.05.22. 16:05:44

@E.Katolnai: Aha! Mert az egyszerű magyar, főleg a FIDESZ-re szavazóbázisát képző, nem túl jó módú vidéki nyugdíjas Párizsban szokta tölteni a hétvégéit.
Gondolom, te is voltál már.

Vidéki László 2017.05.22. 16:08:28

@Ballib Cenzúrázók Réme 11: @E.Katolnai: Aha! Mert az egyszerű magyar, főleg a FIDESZ-re szavazóbázisát képző, nem túl jó módú vidéki nyugdíjas Párizsban szokta tölteni a hétvégéit.
Te voltál már Párizsban?

2017.05.22. 16:10:41

@nemecsekerno_007: persze, hogy nem. Elcsaltátok, ahogy felétek a kultúra része a csalás, hazugság, lopás, rablás, zsarolás.

Vidéki László 2017.05.22. 16:13:58

@Ballib Cenzúrázók Réme 11:
" itt magyar emberek élnek, és csak magyarul tudnak"

És te erre még büszke is vagy! Gratulálok! :)
Négy elemid legalább megvan?

NBarbieReloaded 2017.05.22. 16:16:50

@Vidéki László: Tokmindegy volt-e mar ott. 2017-ben mar nem kell mindenhol szemlyesen is ott lenni, hogy lass onnan kepeket, videokat.
Egyreszt.
Masreszt halal mindegy, hogy egy ballibnek ki mondja, hogy mik a szines migrik jellemzo viselkedesi formai, lehet az tanulatlan, 4 elemis nyugdijas (tudjuk tudjuk, az osszes jobboldali ilyen a ballib mitosz szerint, de ok persze mind Harvardot es Cambridge-t vegzett, 5 nyelven beszelo, 200-as IQ-ju csodagyerekek blablabla...) vagy egy diplomas fiatal, se ennek, se annak nem fog hinni.

Vidéki László 2017.05.22. 16:17:55

@GallaiG: Mutathatsz te a birkának 360 fokban készült panorámaképet is 100 ezer emberrel, azon sem fog többet látni ötnél, mert csőlátása van szegénynek.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.22. 16:18:21

@GallaiG: @Vidéki László: @Brumm Brumi: "Tudod, milyen sokan veszik komolyan, amit írtál?"

:))

Erről nen ő tehet, Ballib11 csak kifigurázza a habonyi mantrát. A fideszesek tehetnek róla, hogy megkülönböztethetetlenek önnmaguk paródiájától.

Brumm Brumi 2017.05.22. 16:20:24

És a források:" Supporters of Hungary’s political opposition display a banner during an anti-government protest, at Budapest University of Technology and Economics in Budapest, Hungary, Sunday, May 21, 2017. At least 5,000 protesters marched in downtown Budapest, calling on the government to repeal legal amendments which could force Central European University to leave the country. (Balazs Mohai/MTI via AP) (Associated Press)

Reuters:" Reporting by Gergely Szeker".

Hát ilyenek ezek a "világlapok"..:P
A *weyerbélázás változatlan.

* Ha valaki nem tudná: Weyer Béla annak idején Budapestről küldözgette tudósításait a németországi Süddeutsche Zeitungnak, amelyből azután az Antall-idők „kormánykézen lévő” közszolgálati rádiója vezető hírként juttatta el az ország legeldugottabb sarkába is az akkori ellenzék soros üzenetét, a tudósító nevét elhagyva, a „tekintélyes német liberális lap” aurájába csomagolva.

Kármentő 2017.05.22. 16:23:56

Tessék mondani: ha öt fős a családunk, akkor mi is tömeg vagyunk?
Mert nagyon szeretnénk tömeg lenni...

Brumm Brumi 2017.05.22. 16:25:13

@GallaiG: "a tegnapi, minimum 20 ezres tüntetésről "

Eftárs! Baj van, szólni kéne haladéktalanul szelestey eftársnak és rajta keresztül a " világlapoknak "és helyreigazítani...
Mert akárhány cikkre linkelsz a fent idézettek közül, 5-és maximum 10 ezernél többre nem tették a résztvevők számát.
Szabotázs amit ezek a világlapok művelnek, haladéktalanul szerkesztőségeikre kell küldeni a magyar(országi) momentumos Kohncsíta Wurstot, és megregulázni őket.

Szabadság !

Vidéki László 2017.05.22. 16:57:33

@NBarbieReloaded: Képeket láthat merényletekről is és az Eiffel toronyról is. Katolnai mondja azt, hogy "aki egyszer volt Párizsban", hogy arab és néger hordák garázdálkodnak az utcán. Nem is tudom, vannak-e még turisták Párizsban. :)

Óriási lehet a különbség aközött, amit a neten vagy a lapokban megjelenik és a valóság között. Amikor 2006-ban Kolumbiába készültem, az ismerőseim őrültnek néztek, mert a sajtó tele volt emberrablásokról és gyilkosságokról szóló hírekkel. Egy hónapot töltöttem ott, egyedül, hátizsákos turistaként, bejártam az egész országot, és semmi bajom nem történt.

Hogy a FIDESZ szavazógárdájának a törzsét az iskolázatlan vidékiek képzik, az nem ballib mítosz, hanem statisztikai tény. Ilyen szempontból teljesen mindegy, hogy melyik közvéleménykutató adatait nézed. Pont ezért ilyen primitív a FIDESZ kommunikációja, mert csak a nagyon egyszerű üzeneteket képesek felfogni.

Nem minden ballib végzett a Harvardon, lehet, hogy az IQ-juk sem magasabb az átlagnál (mint tudjuk, az IQ független a végzettségtől). Viszont azzal dicsekedni, hogy valaki egyetlen idegen nyelvet sem tud, elég furcsa. Legalábbis erősen korlátozza az embert abban, hogy más országok véleményéről is képet kapjon. És egy négy elemit végzett szabolcsi valószínűleg csak a tévében látott migránst. Míg egy több nyelven beszélő, esetleg külföldi egyetemet megjárt vagy a CEU-n tanuló fiatal talán még beszélt is "színes migrikkel" és így módja nyílt arra, hogy árnyaltabb képe legyen róluk annál, mint amit a hivatalos propaganda el akar velünk hitetni.

Ballib Cenzúrázók Réme 11 2017.05.22. 16:59:31

@Brumm Brumi:

Csak nem állsz le te Soros bérenc, hogy érthetetlen idegen nyelvű propaganda anyagokkal ömleszted tele a blogot? Senki se érti miket fosol ide be, még te magad sem, csak játszod itt a Ceu-s értelmiségit. Aztán amint elvégezted az egyetemet és dolgozni kéne, akkor meg ott állsz a hasznavehetetlen bölcsész és dzsender diplomáddal, amiket a Soros adott neked. Ennyit értek ti álértelmiségi liberális nihilisták, csak Soros van a fejetekben egész nap, semmi más, de abból megélni nem lehet.

Jobb lett volna ha az álértelmiségire hajtás helyett megtanultál volna egy szakmát, ahogy Orbán Viktor akarta. Akkor nem kopna fel az állad.

Vidéki László 2017.05.22. 17:01:56

@Ballib Cenzúrázók Réme 11:
"SOHA TÖBBET LIBERÁLISOKAT AKIK VISSZAVEZETNÉK MAGYARORSZÁGOT AZ EU-BA! "

Miért? Már kiléptünk? Vagy kitettek?

nemecsekerno_007 2017.05.22. 17:06:59

@hullajelölt88:

nekem úgy tűnik, hogy most lehazugoztad, lecsalóztad a választók többségét.
persze a migránsokat szívesen beengednéd számolatlanul az Eu-ba - köztük Mo.-ra is.

és ezzel akarsz te támogatást szerzni? :) muhahahahaha. Hány éves is vagy te kiráylfi? :)

Vidéki László 2017.05.22. 17:07:49

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Aki akkora magyar, hogy Иван Маринов néven szerepel a FB-on. :DDDDD

2017.05.22. 17:10:15

@nemecsekerno_007: a fideSS máig elv- és párthű szavazóit. Nagy különbség!

nemecsekerno_007 2017.05.22. 17:11:59

@Brumm Brumi:

Az ilyen arrogáns, csőlátó "ballib" - muhahaha - mentalitásról mindig eszembe jut az Éhezők viadala :)

A Capitoliumban nem értik, hogy miért nem támogatják őket az "éhezők a demokráciáért vívott harcukban" :) Muhahahaha. Közben meg agyhalottnak, agymosottnak, Fidiótának nevezik őket. Hát így kell barátkoni :)

Annyira jól visszaadja ezt az egész elefántcsont torony effektet a film :)

Janossz 2017.05.22. 17:14:13

Hazánknak három nagy ellensége van. Úgy mint:
-Szabadság
-Egyenlőség
-Testvériség
Soros csak a negyedik, a dobogóra se ért fel...

nemecsekerno_007 2017.05.22. 17:15:45

@hullajelölt88:

Ha a részvételi arányt nézzük, akkor az ellenzéknek még kevesebb támogatója van.
A kb. 41% meg szarik mindkettőre, de ha annyira elege lenne a többségnek a kormányból, akkor kimennének tüntetni v. egyéb módon tiltakozni. De nem teszik.

A megélhetési-tüntetők és elvbarátaik meg nagyjából olyanok mint a Capitolium, nem akarják érteni, hogy miért nem állnak melléjük az "évhezők" :) Akiket amúgy agymosottnak, fidesznyikeknek meg hasonlóknak tartanak. Jaja, így kell barátkozni mi? :)

2017.05.22. 17:18:34

@nemecsekerno_007: ne terelj! Közelében sem vagytok a 2/3-nak a választók, pláne a határon innen élő, jogosan szavazó választók közt. De arányoktól függetlenül, az én szememben mindenki bűntárs, aki rátok szavaz.

nemecsekerno_007 2017.05.22. 17:22:31

@hullajelölt88: én terelek? Muhahahahahaha :)

Ha a fidesz nincs a 2/3 közelébe se, akkor hol van az ellenzék te szerencsétlen egybites?

Bűntárs. Jól van barátom, asszem jelenleg a Fidesz kormány a legjobb és nagyon úgy néz ki egy ideig az is marad. Pedig van pár dolog ami náluk is az MSZP-SZDSZ balfaszságait idézi.

Cuhavidéki 2017.05.22. 17:23:29

A FAZ vasárnapi számâban Leslie Mándokyval kėszült bő terjedelmű riport olvasható

NBarbieReloaded 2017.05.22. 17:23:30

@Vidéki László: "Képeket láthat merényletekről is és az Eiffel toronyról is. Katolnai mondja azt, hogy "aki egyszer volt Párizsban", hogy arab és néger hordák garázdálkodnak az utcán."

Igen, a mainstream media meg azt, hogy a novekvo migracio es a novekvo, peldaul megeroszakolasok szama kozott nincs osszefugges, aki mast mond, az nacifasisztarasszistagyulolkodohomofob.

Szoval mind a 2 ferdit, de a ballib media szerintem megjobban, csuklobol letagadva napnal vilagosabb tenyeket.

Es igen, majdnem 8 eve Londonban lakva, en inkabb E.K irasanak hiszek. Nem azert, mert ezt lattam a "szelsojobboldali" portalokon, hanem mert a sajat szememmel lattam, nem egyszer, nem ketszer, ketszazszor.

De mondhatnam azt is, amikor belpesti hulyegyerekek mely meggyozodessel hangoztatjak, hogy nincs No-Go zona sehol...mert o meg nem latott. De a kedvencem erre, amikor valamelyik gondolkodasbol felmentett irta forumba, hogy nincs ilyen zona, mert sehol nincs kiteve ilyen tabla. LOL

Na az ilyeneket elvinnem szivesen par londoni keruletbe, ahol micsoda veletlen, szinesek laknak elsopro tobbsegben. menjel oreg, setaljal itt 1-2 orat, aztan ugassal rola, hogy nincs ilyen zona.

Meselhetnek meg ilyeneket estig, amiket a sajat szememmel lattam, de felesleges. A hithu szellibet ugyse gyozod meg ilyen aprosagokkal, minthogy sajat magad lattad, amit mondasz. O nem latta, tehat nincs.

"Hogy a FIDESZ szavazógárdájának a törzsét az iskolázatlan vidékiek képzik, az nem ballib mítosz, hanem statisztikai tény."
Ez meg gondolom a nemreg megjelent statisztikabol indul ki, en is lattam. Ez amugy, ahogy emlekszem ra, nem azt mondja, amit allitasz, hanem hogy nott a fidesz szavazok kozott az ugymond iskolazatlanabb reteg. Nagyon nem ugyanazt jelenti..
Nincs is ertelme ilyet mondani. Ha szetnezek egy mszp vagy gyurcsanyista rendezvenyen, hat ott se az MTA rendes tagok vannak tobbsegben, csak ugy mondom.

Vidéki László 2017.05.22. 17:25:03

@Ballib Cenzúrázók Réme 11: Ezek szerint Kovács Zoltán kormányszóvivő is egy álértelmiségi liberális nihilista. Jó tudni!

És van itt még egy jó kis összeállítás, hogy kik tanultak Soros pénzén:
www.atv.hu/belfold/20140930-tele-van-a-kormanyzat-soros-fiokakkal

Vidéki László 2017.05.22. 17:30:36

@NBarbieReloaded:
"A hithu szellibet ugyse gyozod meg ilyen aprosagokkal, minthogy sajat magad lattad, amit mondasz. O nem latta, tehat nincs."

Igazad van! Téged se láttalak, tehát nem is vagy.

Hajdú Peter 2017.05.22. 17:33:08

Komoly tuntetes lehetett, ha masnapi hirekbol hallok rolla eloszor. Biztos jol megbuktatak a patas orbant megint.

nemecsekerno_007 2017.05.22. 17:40:40

@NBarbieReloaded: "Ez meg gondolom a nemreg megjelent statisztikabol indul ki, en is lattam....."

Jaja, ez általános iskolai matek ill. földrajz, mer' abban vannak statisztikák :)

De vannak akik egyiket se tudják értelmezni. Azt írták, hogy csökkent a diplomás fidesz támogatók aránya ill. csökkent fidesz támogatottsága a budapesti szavazók körében.

Tovább már nem sikerült értelmezni a számokat, de nem baj :)

Nagyon egyszerű a történet: Amit budapesti és diplomás szavazatokban elvesztett a fidesz, annak sokszorosát "pótolta" a 8 általánost végzettek és a kistelepülési szavazók körében. Miközben a középfokú végzettségűek között és a vidéki nagyvárosokban szinten tudták tartani a támogatottságukat. És mivel diplomásból és budapesti szavazóból van a kevesebb, ezért lényegében növelni tudták a bázisukat. Ez szimpla matek.

De ha ezek az ún. "ballib" - muhaha "ellenzékiek" így tudnak számolni, akkor jobb ha nem engedjük őket a költségvetés közelébe se :D

Épüljön stadion a CEU helyére 2017.05.22. 17:44:10

Hát én se hallottam erről, pedig figyelem a tüntetéseket, szeretek gunyolodni, röhögni a libbantak szerencsétlenkedésén. Különössen szorakoztató lett volna, hogy tegnap megint gyözött a fidesz az egyik idöközi választáson, annak ellenére, hogy 6 ellenzéki párt fogott össze.
Jobban bereklámozhatnátok, mert másnap már nem olyan édes a káröröm.

Mihajl Ignatyef orosz hacker 2017.05.22. 17:44:59

@Vidéki László:
Ne zavarjon, hogy a CEU-n posztgraduális képzés megy. Magyarul nem végezhetsz ott egyetemi szakot. Csak ráépített posztgraduálisat.
Pl. a londoni homoszexuális muzulmán férfiak vagy az izlandi feminista férfiak problémáiból "doktorálva".

Mihajl Ignatyef, a CEU rektuma, orosz ügynök s.k.

NBarbieReloaded 2017.05.22. 17:52:30

@Vidéki László: "Igazad van! Téged se láttalak, tehát nem is vagy."

Ennyit tudtal leszurni mindabbol amit irtam? :D
Lehengerlo ervek, jol megleptek. Ja, nem, csak a szokasos. :D

Janossz 2017.05.22. 18:22:56

@nemecsekerno_007: " Ez szimpla matek."
Neked. Viszont az ún. értelmiség véleményformáló erővel bír. Egy kistelepülésen akár a tanító-, vagy óvónő is. A háziorvosról nem beszélve.
Saját jól felfogott érdekedben, tisztelettel kérlek, hogy ezt a muhaházást felejtsd el!
Ha mindenáron ilyen effektekkel akarsz operálni, javasolnám helyette a nyihahát. Az is van olyan.

nemecsekerno_007 2017.05.22. 18:29:58

@Janossz: Az értelmiség és a véleményformálás. A fővárosi tüntetések országos támogatottságából jól levezethető, hogy miért nem működik.

Illetve annyira működik, amennyire szót ért az értelmiség az átlagemberrel. Az meg nem nagyon sikerül, ennek egyik oka az, hogy korábban a Kádár rendszer "csendestársa" volt az értelmiség és ezt sikerült továbbörökítenie.

Olyanok mint régen a papok:

- érthetetlen nyelven beszélnek
- nem tűrnek ellentmondást
- aki ellentmond azt keresztre feszítik

Nagy tisztelet a kevés kivételnek.

Brumm Brumi 2017.05.22. 19:03:44

Ballib Cenzúrázók Réme 11
"Csak nem állsz le te Soros bérenc, hogy érthetetlen idegen nyelvű propaganda anyagokkal ömleszted tele a blogot? Senki se érti miket fosol ide be, még te magad sem, csak játszod itt a Ceu-s értelmiségit. "

Jézusom....:P
Van egy empirikus megfigyelésem: ha egy poént magyarázni kell, akkor vagy a poén volt rossz vagy a közönség hülye.
Szerintem , már megbocsáss, de jelen esetben az utóbbi.

Szélmalomharcos 2017.05.22. 19:11:19

@Janossz:
"-Szabadság
-Egyenlőség
-Testvériség"

Ti még mindig itt tartotok? Mint az egykori ellenfelek, akik semmit nem tanultak és semmit nem felejtettek a bonmot szerint

Szabaság és egyenlőség egyszerre elvileg és gyakorlatilag kizárt. Ahol szabadság van ott nincs egyenlőség, mert a gazdag szabadon garázdálkodhat a maga törvénye szerint. A testvériséget meg inkább hagyjuk meg Sorosnak, hadd fogadja testvérnek a migránsokat és osztozzon velük a vagyonán

Szélmalomharcos 2017.05.22. 19:21:23

Ezeket a tüntiket eleve úgy szervezhetik, hogy a másnapi lapkiadásból rezerválnak egy hasábnyit a kötelező tudósításra.

Így aztán létrejön egy pszeudo-eseményről (hiszen semmi nem változott a tüntivel) szóló áltudósítás amiben el lehet sütni a szokásos Orbánozást, amit bérmunkában megírnak már előre a hazai tollnokok.

A rákövetkező nap pedig még egy bőrt lehet lehúzni az áleseményről a "külföldi" tudósítások átvételével, mint például itt

Janossz 2017.05.22. 19:23:46

@Szélmalomharcos: Ez olyan szép volt, akár a Bircaman is küldhette volna Bolgárországból...Te valami Padavan lehetsz nála.

Janossz 2017.05.22. 19:29:40

@Szélmalomharcos: Mi változott a Békemenet (általam megkérdezésem nélkül finanszírozott) vonulásai alkalmával? Egy jelzés volt, hogy milyen sokan szeretik ezt a drága jó kormányt.
A tegnapi meg egy jelzés arra (megjegyzem, pénzembe nem került), milyen sokan nem.
Apropó, hol vannak az imádók? Elfogyott a fél milliárd?

vNHM 2017.05.22. 20:54:23

T.ö.m.e.g.t.ü.n.t.e.t.é.s
LOL

vajdasagi 2017.05.22. 21:12:13

@nemecsekerno_007: Ez a "migránsokat beengednéd" ez nálad egy becsípődés, vagy ezt diktálja a habonyi gépezet?

Mert ha a magad fejével gondolkozol, akkor mondd már el, miért gondolod, hogy migránsokat akar beengedni mindenki aki az orbáni rendszert nemzetvesztésnek gondolja? Hangsúlyozom: nem "nemzeti tragédiának", hanem annál súlyosabbnak: nemzetvesztésnek. Tehát tisztelettel várok egy magyarázatot.

vincent66 2017.05.22. 21:19:10

Ha volt a 2 milliós fővárosban -legyünk nagyon jóindulatúak- 5000 tüntető, akkor az kb. olyan arány, mintha a 400 fős faluban az egy falubolondja ordítana a főutcán. A hatása is kb. annyi. :-)

Behajtó70 2017.05.22. 21:22:49

Többezren? És? Tóbbmillióan meg azt akarják, hogy minden így maradjon! Úgyhogy mehettek a pics-ba!

sírjatok 2017.05.22. 21:52:26

@Vidéki László: "Viszont azzal dicsekedni, hogy valaki egyetlen idegen nyelvet sem tud, elég furcsa. "

Az a furcsa, hogy neked még mindig nem esett le, hogy egy paródianicket olvasol, nem egy valódi fideszest. Nyilván senki nem büszke arra, ha nem beszél idegen nyelveket, csak neked kényelmesebb azt hinni, hogy igen, ilyen hülyék a fideszesek, mert akkor okosnak érezheted magad.

Segítek, nem. Van egy fasz, aki azzal szórakozik, hogy más nickekre megszólalásig hasonlító nickeket hoz létre, aztán kvázi az ő nevükben beszél faszságokat. Akire reagálsz, az is ilyen.

E.Katolnai 2017.05.23. 03:33:17

Hsz.-emet támadó bal-libsi ellenségeimnek: MANCHESTER!
Ezt szeretnétek látni nálunk is, h gyilkolják a magyart?
Perverz disznók vagytok ...

Mihajl Ignatyef orosz hacker 2017.05.23. 08:20:05

@E.Katolnai:
A potenciális baloldali- liberális szavazókért bármit.
Itt vannak, akcióban:

www.youtube.com/watch?v=f0CF9c8B_3M

Mihajl Ignatyef, a CEU rektuma, orosz ügynök s.k.

mikerbiker 2017.05.23. 08:58:40

Egyre szánalmasabb a blog is,
meg a kétségbeesve mindeki mást hibáztató,
önmagát "értelmiségi"-nek tituláló,
balliberális egoista hülyék is....

Ravasz Figyelmeztetés 2017.05.23. 10:07:07

@Skorpió53: Csak annyi, hogy az ellenzék nyíltan kijelentette, hogy semmi problémája nem lenne befogadni párezer kedves potenciális iszlamistát és erőszakolót. Az ellenzék balliberális része legalábbis, a Jobbik talán nem, de az utóbbi időben már bennük se vagyok biztos. De komolyan, a ballib ellenzék bármelyik pártjából te kinéznél a Brüsszelnek való csontig benyaláson kívül bármilyen más, nemzeti érdeket képviselő politikát?

NBarbieReloaded 2017.05.23. 10:31:53

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"ا ن ثص ض ب حس ض ر ئ مت شس ط"
" áéíóöőúüű"

Na igen, koszi, hogy bizonyitod, hogy csak ennyire futja a szellemi kepessegeidbol. :DD
Mondjuk en nem egetnem magam tovabb a helyedben ezzel, de ugye van olyan sotet barom (igen, te), akinek meg ez sem esik le. :D

nemecsekerno_007 2017.05.23. 11:09:53

@vajdasagi:

Azért mert a kormány már az elejétől kezdve ezt mondta, az ellenzék, meg a "civilek" meg már csak akkor amikor rájöttek, hogy az emberek nem igazán szeretnének tömeges bevándorlást.

Nemzetvesztés. Jajj. Egyenlőre a mostani kormány az egyedüli kormányképes erő. Az ég óvjon azoktól akik most ellenzékben vannak.
süti beállítások módosítása