B1 blogcsalád



A nap akciója: az origós propagandista köpni-nyelni sem tudott, amikor rátörtek a momentumosok

2017. május 19. - Mr Flynn Rider

Tegnap a Ligetvédők és a Momentum akciója is egy fontos igazságra mutatott rá: „ez a valóság, és ezt nem írhatja felül semmiféle emberi jogi szépelgő handabanda.”

politikai_megfelemlites.jpg

A TV2 reakciója a Momentum origós látogatására

Emlékszik-e még valaki Orbán Viktor mondatára? Márciusban, a „határvadászok” eskütételén mondta ezt és most kénytelenek vagyunk neki igazat adni.

Miért?

Tegnap két fontos esemény történt Budapesten (többek között):

  1. A Ligetvédők bejelentett demonstrációs területén megjelentek a vizes vb-t rendező cég biztonsági emberei és fizikai erőszakkal, a rendőrség szeme láttára távolították el a környezetvédő aktivistákat a saját demonstrációs területükről. A rendőrség nem foglalkozott a Ligetvédők feljelentésével, hanem egyszerűen feloszlatták a demonstrációt. 
  2. A Momentum Mozgalom elnöke két párttársával bement az Origo szerkesztőségébe és megkérdezték az egyik propagandistát, éppen kibe rúg bele az aktuális gyűlöletkeltő írása. Aztán az első felszólításra, vita nélkül elhagyták a szerkesztőséget.

 

 

Mindkét esemény azt mutatta be, amit ma már mindenki amúgy is tud:

Magyarországon megszűnt a jogállam. Nincsenek szabályok, vagy, amik vannak, azok sem érdekelnek senkit.

A TASZ felháborodva, az Index a szokásos fikázós dumájával reagált – érdekes módon, a momentumosok akciójára. (Hogy a Ligetvédőket a rendőrök szeme láttára és passzív jóváhagyásával verik, az nem igazán érdekelt senkit.) Az Index és a TASZ is azt hangoztatta: ilyet nem lehet csinálni.

Miért ne lehetne? Bármit meg lehet csinálni. 

Mészáros Lőrinc éppen beszáll az atombizniszbe.

Bármi lehetséges. Mindent szabad. 

A TASZ felháborodása különösen idejétmúltnak tűnik:

„Az Origo székhelye magánterület. Magánterületre engedély nélkül senki - még a hatóságok - sem léphetnek be. Az engedély hiányát pedig nem pótolja a közérdekre való hivatkozás. Az újságírókról véleményformáló szerepük miatt a hozzájárulásuk nélkül is készíthető fényképes tudósítás - ezt azonban nem minden élethelyzetben kell elviselniük, hanem csak akkor, amikor a nyilvánosság szférájában végzik a munkájukat. A politikai pártok rendeltetéséből következik, hogy maguk is alakítják a közéleti vitákat. Ebbe beletartozhat az is, hogy megismertessék a választópolgárokkal a propagandának vélt sajtó működését. Ehhez azonban csak törvényes eszközöket választhatnak; olyanokat, amelyek nem sértik meg mások jogait. Politikai párt ne válaszoljon jogsértésre jogsértéssel, még akkor sem, ha erkölcsileg ezt igazolhatónak tartja.”

Az Index szerint „A Momentum eddigi legrosszabb húzása volt a látogatás az Origóban”, ők azt hangsúlyozták ki, hogy az egész béna volt és „nem vette figyelembe a politikai demonstrációk szabályait”, azaz nem volt pimasz, szellemes, vagy éppen laza.

A TASZ érvelése elfogadható lenne, ha jogállamban élnénk, ha az Origo valóban média lenne és nem propaganda, a minisztérium egyik kihelyezett alosztálya (ahogy az Index is megírta.) De sajnos, az Origo maximum papíron média és a papír sok mindent elbír.

Egy másik idézetet is hadd mondjunk Orbán Viktortól, aki ugyanabban a beszédében ezt mondta:

„Ebben a pillanatban is ostrom alatt állunk.”

Lehet, hogy ő nem pont így értette, de az ország éppen ostrom alatt áll. Nem a menekültek, Soros, vagy az Európai Unió ostromolja, hanem a saját kormánya.

Orbán Viktor háborút visel mindenki ellen, aki egy kicsit is megkérdőjelezi az abszolút hatalmát. Irgalmatlan nyomás van a maradék független médián, a régi és az új ellenzéken, folyamatosan mennek a kampányok, a milliárdok a másképp gondolkodók eltaposására. Ha nem a jog és a propaganda segítségével, akkor nyílt erőszakkal, kopasz verőemberekkel oldják meg a helyzetet.

  • Azon a ponton van az ország, amikor a fizikai erőszakot legitimálja, hogy a kormány vizes vb-t akar rendezni, hogy milliárdokat költhessen az adófizetők pénzéből és ünnepeltethesse magát.
  • Azon a ponton van az ország, amikor a Fidesz megmondóemberei közvetlenül és direkten buzdítanak fizikai erőszakra a menekültek, a civilek és az ellenzék ellen.
  • Amikor a törvények egészen addig érvényesek, amíg Orbán érdekeit szolgálják és abban a pillanatban, visszamenőleg változtatják meg őket, ahogy fordul a helyzet. Nincs többé magánélet, magántulajdon és nincsenek szent, közös dolgok.
  • Nyilvánosan tombol a hatalmi mánia. Kérdéses, hogy meg lehet-e egyáltalán állítani törvényes eszközökkel. Jelen pillanatban az látszik, hogy a jövő évi választást is el fogja csalni a Fidesz.

Nem lehet úgy a demokrácia szabályai szerint játszani, hogy az ellenfél magasról szarik ezekre a szabályokra.

Ebben a helyzetben a Momentum akciója, a Ligetvédők ellenállása még a legenyhébb és legkisebb eszköz a hatalommal szemben. Franciaországban, ami Európa egyik legliberálisabb demokráciája, milliószor durvább, erőszakosabb politikai tüntetések, demonstrációk zajlanak.

Ja, igen, a legszebb pillanata az volt a napunknak, amikor az origós propagandista köpni-nyelni sem tudott és csak annyit volt képes kinyögni, hogy "öööö... én nem vagyok közszereplő..."

Már ezért megérte. 

Azon csodálkozunk, hogy a Momentum elnöke hogy volt képes ilyen kedves és békés hangon ahhoz a gerinctelen féreghez hozzászólni az Origo szerkesztőségében. Azon csodálkozunk, hogy a Ligetvédők miért hagyják folyamatosan megveretni saját magukat. Azon csodálkozunk, hogy ez az ország miért tűri szótlanul, hogy a Fidesz rúgja, megalázza, kihasználja és ki is rabolja.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2212525145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bankotsu Mester 2017.05.19. 13:08:14

lúzerek a momosok...
az origosok meg mikropöcsű bértollnokok...
remélem a vonat vágja le a lábatokat

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.19. 13:56:39

Ezen a videón szétröhögtem magam. :))

A fideszrigós patkány talán még menthető, mert legalább nagyon zavarban volt.

sinus67 2017.05.19. 17:09:19

"Orbán Viktor háborút visel mindenki ellen, aki egy kicsit is megkérdőjelezi az abszolút hatalmát. "
Ez látszik minden intézkedésükből. A konzultációikból. A plakát kampányaikból.

De a Momentum látogatása az Origónál felesleges hülyeség volt, ráadásul filmezéssel egybekötve. Tudom, hogy szűk a terület a kormány elleni fellépéshez, de felesleges támadási felületet adni. Meggondolatlan dolognak tartom! Egy videóval lettünk csak gazdagabbak. Másra nem volt jó.
Igaz, tényleg megmosolyogtató volt az "újságíró" zavara. :)

Később majd arról írnak, hogy a Momentum rátört az Origó szerkesztőségére és megfélemlítette az újságírókat a vezetőjük.

Ja! Mind a 35 kilójával! Félelmetes volt!
:)

tireless treehugger 2017.05.19. 18:54:31

ha a szerkesztőség ajtaja nyitva van és oka van rá az embernek akkor be lehet menni. Be lehet menni egy ügyvédi irodába egy szállítmányozó céghez, bárhova ahol nem állít meg a recepció vagy beléptető rendszer.
Mivel az előbukkanó főszerkesztő küldte ki őket ezek szerint a többiek szívesen vették a látogatást. Viszont kérdéses hogy a főszerkesztő jogköre kiterjed-e a munkatársak látogatóinak zaklatására, szerintem nem. Nem hozzá mentek és úgy tudom hogy nem kérte az adott újságíró a segítséget.

Az akció semmilyen verbális vagy fizikai fenyegetést nem tartalmazott, a felvétel pedig sima ügy hiszen az újságíró közszereplő.

Szóval ez egy másik nézőpont, vitatkozni nem látom értelmét, én nekem így működik a világ, opsz én egy másik világban élek, itt így természetes, opsz2 ugyanez van a világon máshol is.

morpho 2017.05.19. 20:01:23

Érdekes dolgok ezek. Aszongya a Lázàr nevű miniszteri státuszban lévő szóvivő, hogy őt megdöbbentette, hogy bementek az Origóba. Halványan említeném meg, hogy kb egy hete a fidelitas ment be hülye szórólapokat osztogatni az indexbe. Akkor Lázár nem döbbent meg. Ezt így hogy? Hogy van ez Jani??

Bambano 2017.05.19. 20:11:15

Attól, hogy valaki szereti a momentumot, még mondhatja azt, hogy gyerekek, ezt most elcsesztétek.

Bambano 2017.05.19. 20:23:10

szóval ezek után két dolgot szeretnék mondani.

1. az én érdekeimet többet ne képviseljétek. nekem nem fér bele, hogy azért, mert ők mocskok, akik engem képviselnek, azok is mocskok legyenek.

2. az, hogy bementetek az origoba, erősen véleményes, szerintem helytelen. az, hogy lejárató videót tettetek közzé ott dolgozó emberekről, az a btk. 219-es paragrafusa szerint egy év börtönt ér.

morpho 2017.05.19. 21:35:47

@Bambano:
Én sem vagyok biztos benne, hogy ez jó ötlet volt, de aki a lejáratósdit ipari méretben tolja az az origo narancskullancs brigádja. Ha nem mehetek be, akkor hogy vághatok neki vissza? A bíróság, meg a helyreigazitás komolytalan. Várja meg az utcán? Vagy tűrje el? Egyik sem igazán jó...
Ha téged buziznának és anyáznának, te se biztos, hogy paragrafusokra hovatkoznál. Én biztos nem!

Bambano 2017.05.19. 21:46:15

@morpho: akkor sem süllyedek le a szintjükre. engem nyugodtan lebuzizhatnak, anyázhatnak, 25 év tapasztalatom van hálózati vitatkozásban, rólam lepereg. Ha valaki lebuziz, vagy a nickemen kezd szórakozni, az bekerül abba a skatulyába, akiknek a véleménye nem mérvadó.

(jó, hogy eszembe juttattad, megemlékező blogpostot kell írnom róla :) )

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.05.19. 21:47:56

"Jelen pillanatban az látszik, hogy a jövő évi választást is el fogja csalni a Fidesz."
Ezt meg honnan veszed? Nincs olyan felmérés, amelyik szerint nem nyerik meg lazán a választásokat bármilyen szabályok mellett...

@MaxVal BircaMan HJCD: Kamikaze akció volt, mintha Orbán megrendelésére csinálták volna.

@tireless treehugger: Ne köss már bele abba, hogy a főszerkesztő kiküldhet-e valakit. Ő a főnök, a szerkesztőségben az van, amit ő megenged - meg amit neki a gazdája megenged...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.19. 21:56:38

@Online Távmunkás: ""Jelen pillanatban az látszik, hogy a jövő évi választást is el fogja csalni a Fidesz."
Ezt meg honnan veszed? Nincs olyan felmérés, amelyik szerint nem nyerik meg lazán a választásokat bármilyen szabályok mellett..."

Nem tudnak nem csalni. A vérükben van. Mint a tolvajlás. Miért nem elég orbánnak egymilliárd forint? Miért kell neki évente százmilliárd?

morpho 2017.05.19. 22:25:51

@Bambano: Máshogy reagáják le. Van akiről lepereg, van akiről nem. Egyébként nem gondolom, hogy egy narancskullancs brigádtól (vagy bárkitől) bármit mosolyogva el kell tűrni.

@Online Távmunkás: A jelenlegi válaszási törvény úgy ahogy van csalás. Ha lenne 2.forduló és a körzethatárokat konszenzussal fogadják el más lenne. De!! Az ügyészség érdekes módon ma megszüntette a nyomozást a 2014-es kamupártok ellen. Alig 360 milliót tapsoltak el és számítások szerint két mandátumot hoztak a fidesznek. Egyszerűen leállítatta az ügyészség a lassan végetérő NAV nyomozást. Ha ez nem választási csalás, akkor mi?

morpho 2017.05.19. 22:27:47

@Online Távmunkás: Itt a link:
ujra_gyujthetnek_a_kamupartok_2018-ban/

FCUK1 2017.05.19. 23:05:00

Simicska lapja mint hivatkozás? Durva:) egyébként a baloldalnak már most megvannak a kamupártjai: P, Együtt, Momentum, Moma, és még sorolhatnánk:)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.19. 23:34:16

@FCUK1: "a baloldalnak már most megvannak a kamupártjai: P, Együtt, Momentum, Moma,"

Bár nem szimpatizálok velük, de ezek nem kamupártok. Ezt magad bizonyítottad azzal, hogy fel tudtad sorolni a nevüket. :))

Érdekes hogy pont az mardt ki, amelyik tényleg fideszes kamupárt, a Fodor féle liberálisok. (Illetve egyes szmban: liberális, mert egyedül alkotja a "pártot".)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.19. 23:35:59

@FCUK1: "Simicska lapja mint hivatkozás?"

A G nap óta nincs fideszes irányítás alatt, nincs, ami meggátolná, hogy igazat írjon.

morpho 2017.05.19. 23:40:34

@FCUK1: Miért, nem szüntette meg az ügyészség a nyomozást? Az index kamuzott? (meg a HVG is?)

FCUK1 2017.05.19. 23:47:26

@morpho: nem olvastam az indoklást, de mintha jelzett független :) sajtó sem hozta volna, vagy nem tetszett nekik az indoklás, vagy nem értették meg.

Persze hogy fel tudom sorolni, naponta hallom, hogy semmi érdemlegeset nem tesznek.

Index és G nap? Te tudhatsz valamit:):):)

morpho 2017.05.20. 00:17:12

@FCUK1: Akkor most azt írtad le, hogy amit az index leírt, az tényleg megtörtént. Ok. Akkor viszont hagyd abba a hazudozást!

FCUK1 2017.05.20. 01:04:36

@morpho: cica, tegnap megint hazudtál, neked nem osztottam lapot:)

morpho 2017.05.20. 01:33:58

@FCUK1: Ennyi? Velőtrázó! Egyébként nem osztasz te itt lapokat pubi. Te csak egy ócska narancskullancs vagy, semmi más! Aki összevissza hazudozik. Még nickneved is kamu.

Bambano 2017.05.20. 02:12:09

@morpho: ha egyszer is komolyan lereagálnám, amit írnak a fidesznyikek, azzal azt sugallnám, hogy amit mondanak, az számít.
süti beállítások módosítása