B1 blogcsalád



Az EU-ból való kilépést készíti elő Orbán

2017. május 18. - ashwood

orpuer.jpgAz Európai Parlament tegnapi döntése pontosan illeszkedik Orbán terveibe. Eljátszhatja, hogy sértett büszkeséggel, Magyarország érdekében vonul ki az EU-ból, noha valójában maga provokálja ki a helyzetet.

Az EU történetében eddig egyetlen egyszer sem fordult elő, hogy a legsúlyosabb szankciót helyezzék kilátásba egy tagállammal szemben. A nemzetközi sajtó kórusban üdvözli a lépést: az általános vélemény szerint az EP végre meglépte azt, amit jóval korábban kellett volna. Az azonban nagy és mindeddig megválaszolatlan kérdés, hogy mit is vár az Európai Parlament a szavazati jog felfüggesztésének belengetésétől. Mert ha azt, hogy Orbán egyetlen lépést is meghátráljon, akkor csalódnia kell majd.

Arra természetesen volt már példa, hogy Orbán és kormánya visszatáncoljon egy törvény-tervezetből, vagy a kurucos kardcsörgetésből. A netadós visszakozáson túl szembeszökő, hogy a legutóbbi, brüsszeli raport után eltűntek az utcáról a brüsszelezős plakátok. Azonban utóbbi esetben klasszikus orbáni pávatáncot látunk: miközben mintha gesztust tenne az Unió felé, a belpolitikai retorika nem hogy visszavett volna, de inkább rákapcsolt a Brüsszel ekézésre.

Érdemes végiggondolni, mi vezetett a szerdai, parlamenti határozathoz. Az EU most leginkább a lex CEU-t, a civileket vegzáló törvénytervezetet és a menekültek csuklóztatását kifogásolja. A fideszes kommunikáció természetesen ez utóbbit hangsúlyozza csak - persze hazug módon. Senki nem kéri a magyar kerítés és a megszigorított jogszabályok felszámolását, mindössze a Magyarország által is elfogadott nemzetközi jogi normák betartását.

A CEU és a civilek vegzálása érdekesebb ügy. A CEU elleni kereszteshadjáratnak ugyanis semmiféle belpolitikai haszna nincs - kára annál több. Látható, hogy a kampány óta drasztikusan csökkent a Fidesz támogatottsága a diplomások körében - noha ezt a hiányt az iskolázatlanok között vissza is pótolja a párt. Az ellenségképet nem erősíti, hisz Soros György, a migránsok hátán hazánkba lovagoló patás ördög képe korábbi, mint az egyetem vegzálása. A civilek elleni hergelődés ugyan így kontraproduktív belföldön – márpedig Orbán az elveknél sokkal többre tartja a szavazatmaximalizálást.

A jogalkotási ámokfutás két, egyaránt külpolitikai hozadéka:

– az uniós vezetők látványos vagy csöndes elfordulása,

– miközben egyre több olyan jogszabály és akció lesz Magyarországon, amely Putyin és Erdogan szívének kedves.

Orbán Kínai útja, Erdogan török elnök budapesti meghívása, Putyin kiszolgálása – mindeközben az EU tudatos provokálása. A folyamat egyetlen értelmezhető irányba mutat: a 2020 utáni, immár uniós támogatásoktól mentes időszakban elhagyni a politikai elvárásokat támasztó Uniót, új, pénzes gazdát keresve a NER fenntartásához.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6612513271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anna Kisfaludiné Baán 2017.05.18. 11:43:33

Kár hogy az ellenzéki árulásokról nem szól a fáma, akik összejátszottak az EU-s libsikkel, és készek a hazájukat átadni a migránsoknak és a Juncker-Soros -féle maffiózóknak. Kívánom, hogy - ha ez valamilyen oknál fogva bekövetkezne - legelőször az ő családjukat érje el mindaz, amit ők szabadítanak az egész országra. Amúgy az EU-ból való kilépés nem lenne baj, az angol támogatás már meg is van hozzá, kb. 2 hete hívtak meg minket a Brexites táborba. Aztán jönnek a csehek és ki tudja még kik.

Punxsutawney Mormota 2017.05.18. 12:43:52

@Anna Kisfaludiné Baán: Az ön hozzászólásából is látszik, hogy milyen rosszat tesz az ember mentális képességeinek a kannás bor és a mértéktelen szipuzás együttes hatása. :D

Punxsutawney Mormota 2017.05.18. 12:48:50

Nem megyünk mi sehova... Az EU-s milliárdokat sokkal könnyebb elsikkasztani, mint a már elsikkasztott pénzből itthon termelőtevékenységet folytatni, és azt szétdobni a cimborák között.
Ez a rablóbirodalmak logikája. Ebbe buktak bele az asszírok, a rómaiak és még sokan mások. Külső források nélkül képtelenek voltak finanszírozni az államot illetve az elitet, a pórnépet meg jól lakatni. Ezért folyamatos háborúskodásokkal újabb és újabb területeke szereztek, raboltak ki, ez azonban hosszú távon felőrölte az erejüket.

Jelenleg Magyarországon pontosan ez folyik. Csak már nem rablóhadjáratokat folytatunk, hanem a jóval szofisztikáltabb módszert követve EU-s pénzeket hív le Orbán baba és a negyven rablója.

Hát mennyivel egyszerűbb ez, mint megtermelni valamit, azt eladni, aztán kutatás-fejlesztésbe ölni súlyos pénzeket, amelyeknek bizonytalan a végeredménye?

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2017.05.18. 13:02:03

@Anna Kisfaludiné Baán: Jó észrevétel. Több mint látványos, hogy az ellenzéki média úgy beszél az aktuális kérdésekről (CEU, migránsok, stb.), mintha annak társadalmi megítélése egyöntetű lenne. Túl azon, hogy ez messze nem így van, sosem hallani olyan megnyilatkozásokat, hogy pontosan melyik cikkel, bekezdéssel van a baj, és az hol ütközik a tisztességgel, vagy józan ésszel, de legalábbis a sokat emlegetett "európai értékekkel".

Ugyan ez a szélsőséges hiszti játszódott le az alaptörvény beiktatása körül is, miközben demokratikus összeomlást vizionáltak. Akkor akkora volt a hőbörgés, hogy nekiveselkedtem, és elolvastam elejétől a végéig. Személyes tapasztalatom szerint egy egységes, jól értelmezhető mértéktartó és céltudatos alaptörvényünk van. Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok Orbán-hívő, csak egyszerűen józanul értelmeztem a törvény szövegét.
A mostani hiszti gyökereit is áttekintettem. Ezért is titulálom hisztinek, hisz semmi olyasmi nincs benne, aminek ne lenne kézenfekvő megalapozott oka, vagy veszélyeztetné Mo. további demokratikus működését. Törvényben meghatározott időpontban elvégezték a felsőoktatási intézmények felülvizsgálatát, és kikényszerítik a törvénytelenül működő intézményektől a már korábban is létező törvények betartását.
Mi itt a gond, ha csak nem az, hogy a CEU az eredeti, de sosem deklarált célját törvényesen nem viheti végbe, ami meg a kirakatban van, azt így már nem akarják támogatni (valakik). Sehova sincs írva, hogy bármelyik intézményt is be kellene zárni.
A civilek is hasonló téma. Egyetlen civil szervezetet sem oszlatnak fel. Bár amikor ilyet mégis tettek az elhíresült magyar gárdával, akkor nem rinyált a "szabad" ellenzéki sajtó. Visszatérve, nem azt mondja a törvény, hogy a jövőben nem lehetnek civil szervezetek, hanem azt, hogy a működésük finanszírozásáról számot kell adniuk. Mi ezzel a baj? A pusztakotkodácsi lengőteke egyesület tagjai befizetnek x összeget tagdíjként, plusz kapnak az önkotól támogatást és végzik a feladatukat amiért létrejöttek. Nincs gond. A lükegyarmati ellenzéki aktivistaszövetség tüntetéseket szervez, mert ezért jött létre. A működésüket támogatják a pártok meg az elégedetlen választópolgárok. Mindezt nyilvánosságra hozzák, mert a törvény előírja, és kész. Itt sincs gond. Akkor mivel van a probléma? Talán azzal, hogy ha esetleg a törvény folyományaként kiderülne, hogy a hazai közélet eseményeinek egy része nem a hazai közélet tagjai által vannak működtetve, hanem külföldről finanszírozott megmozdulások lennének, akkor azokról már nyíltan, a tények ismeretében vádaskodás nélkül ki lehetne jelenteni, hogy belügyekbe való beavatkozásról beszélünk. Ha pedig nem vallanák be, akkor egyszerűen törvénysértést követnének el, ami miatt viszont jogosan lehetne a működésüket betiltani. Na valahol itt kell az igazi okokat keresni a látványos, ténymegállapítások helyett lózungokat kiabáló hisztéria mögött.

Janos Sofi 2017.05.18. 13:48:55

Kilépéscsaknépszavazássallehet.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.05.18. 14:40:47

A híresztelések ellenére nem tűntek el az utcáról a brüsszelezős plakátok, még mindig kint van egy csomó, bár kellett a hely a Fidelitas Jobbik-MSZP ellenes plakátjaihoz is, amiken Orbán két korábbi szponzora szerepel...

Csaba Szikora 2017.05.18. 15:07:38

nincs ezzel semmi baj.Már belépni sem kellett volna.Legalább nem lett volna gonnan lopnia az emeszpének.

Csaba Szikora 2017.05.18. 15:13:00

@F.M.J.: ezt nagyon jól megírtad.

morpho 2017.05.18. 16:37:13

@F.M.J.: "Ugyan ez a szélsőséges hiszti játszódott le az alaptörvény beiktatása körül is, miközben demokratikus összeomlást vizionáltak."

Nem az a baj, hogy vizionálták, hanem, hogy megtörtént. Teljesen lebontották a fékek és ellensúlyok rendszerét ezzel gyakorlatilag lebontották a demokráciát Magyarországon. Az utolsó ellensúly néhány civil szervezet és néhány sajtóorgánum. Ezek kinyírása folyik most, hogy a demokrácia utolsó morzsái is eltűnjenek. A fidesz közben saját pénztárcájaként kezeli a komplett magyar államháztartást és szemérmetlenül lopja a közpénzt. Ha szerinted ez így rendben van, akkor te simán hazaáruló vagy.

morpho 2017.05.18. 16:40:44

@Csaba Szikora: Legalább nem lett volna honnan lopnia az emeszpének. Fideszt akartál írni ugye pubi?? Ennyi közpénzt még soha senki nem lopott el Magyarországon, mint amennyit a fidesz kilop a rendszerből. Ha te 2017-ben az mszp-t látod, akkor te vagy propagandista vagy, vagy elmeroggyant.
Egyébként meg ne jelentsd ki, hogy belépni sem kellett volna, mert szembe mész a magyar társadalom 80%-ával. Bár téged nyilván ez sem zavar, mert az etalon nálad van.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.18. 16:51:28

@morpho: Mai eszemmel nem lépnék be az EU-ba. Amennyit nyertünk a közös piaccal, annyit vesztettünk is. A baj, hogy irgalmatlan méretű pénzeket tolt ránk az EU, és hagyta, hogy annak a harmadát orbán a birodalma kiépítésére költse, a kétharmadát elpocsékolja. Most itt vagyunk megint a kiindulási pontnál, csak a nyakunkban van ez a kullancs, és a buta embereket megvezeti, leválthatalan.

Sőt, valójában hátrább vagyunk, 1997-2006-ban vezetők voltunk, most sereghajtók.

Lesajnáltuk a szlovákokat, most ők sajnálnak le minket.

Bambano 2017.05.18. 17:21:19

szerintem a legjobb, ami történet Magyarországgal, hogy Orbán kilép az eu-ból.
MI MARADUNK.

Bambano 2017.05.18. 17:27:10

@F.M.J.: "Ugyan ez a szélsőséges hiszti játszódott le az alaptörvény beiktatása körül is, miközben demokratikus összeomlást vizionáltak.": a demokratikus összeomlásról szóló víziók valóra váltak.

"belügyekbe való beavatkozásról beszélünk": nekünk nem az a fő problémánk, hogy norvég pénzekből működő civilek "beleavatkoznak a belügyeinkbe". nekünk az a problémánk, hogy egy magyar adófizetők pénzéből működő állammaffia is beleavatkozik a belügyeinkbe.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.18. 17:31:30

@Bambano: Én tiltakozom, hogy a norvég pénzekből működő civilek beleavatkozzanak a belügyeinkbe! Hogy jönnek ők ahhoz, hogy pl. a vakokat és gyengénlátókat támogassák? Skandallum! :))

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2017.05.18. 17:31:47

@morpho: "Nem az a baj, hogy vizionálták, hanem, hogy megtörtént."
- Tehát ha jól értem, be vannak tiltva a politikai pártok, és eltörölték a választások rendszerét. Ugyanis ez jelentené a demokrácia összeomlását. Bár valahol úgy hallottam, hogy jövőre tartanak választásokat, és arról azért talán mégsem a Fidesz tehet, hogy töketlen az ellenzék.

"Teljesen lebontották a fékek és ellensúlyok rendszerét ezzel gyakorlatilag lebontották a demokráciát Magyarországon."
- Lehetnél kicsit konkrétabb, mert ez úgy hangzik, mint egy választási kortesbeszéd! Én úgy tudom, hogy a fékek és ellensúlyok egy akármelyik demokráciában nem az ellenzék véleményének felnagyítását jelentik, hanem bizonyos vétójoggal felruházott közjogi intézmények létét. Tehát az lenne a kérdésem, hogy pontosan mit számoltak fel? Nincs parlament, nincs köztársasági elnök, vagy feloszlatták az AB-t? A sajtó szerint ilyen-olyan tüntetések, meg füttyögések, meg érkélymászások, meg pártszékházba törések, sőt, kormányoldali szerkesztőségbe csörtetés ( www.origo.hu/itthon/20170518-momentum-mozgalom-kuruc-info.html ) az ugye van, tehát nem állítható arcvesztés nélkül, hogy ne lehetne véleménytnyilvánítani.

"Az utolsó ellensúly néhány civil szervezet és néhány sajtóorgánum."
- Súlyos tévedés. Ezek a véleményszabadság eszközei, és nem ellensúlyok, soha nem is voltak azok, ugyanis nem rendelkeznek az ehhez szükséges jogokkal.

"a demokrácia utolsó morzsái is eltűnjenek."
- Ha megpróbálnál úgy viselkedni mondjuk az USA-ban (tudod, az újkori demokrácia fellegvára), mint amit megengednek maguknak nálunk bizonyos aktivisták, felszólítás nélkül fejbelőnének. Csak úgy a miheztartás kedvéért tartom szükségesnek megjegyezni. A tény, hogy nálunk még csak rendesen el sem ítélik, azt bizonyítja, hogy liberálisabb a demokráciánk azokénál, akik magukat liberálisoknak nevezik. A tények többet mondanak a lózungoknál.

"A fidesz közben saját pénztárcájaként kezeli a komplett magyar államháztartást és szemérmetlenül lopja a közpénzt."
- Ha nem is teljesen van így, sok igazság van benne. Az azonban, hogy te ezt így itt leírhatod, és még nem törte rád az ajtót a TEK, már önmagában megkérdőjelezi a demokrácia és szólásszabadság eltörlését, amit pár mondattal fentebb állítottál.

"Ha szerinted ez így rendben van, akkor te simán hazaáruló vagy."
- Azért csak óvatosan az ilyen erős kifejezésekkel. Részint mert szigorúan véve mindenki az, aki csak egyszer is bliccelt már egy állami fenntartású járművön, persze ez azért elég nevetséges. Másrészt ha komolyan vesszük, akkor sokkal inkább hazaáruló, aki a saját országának nagytöbbséggel megválasztott kormányát nem itthon ostorozza, hanem külföldön fúrja. Mindenesetre ez egy nagyon összetett dolog. Komoly ok-okozati levezetés nélkül antipátia alapján ilyen kijelentéseket tenni finoman szólva is demagógia.

"Ennyi közpénzt még soha senki nem lopott el Magyarországon, mint amennyit a fidesz kilop a rendszerből."
- Igazság van az állításodban, de ne felejtsük, hogy GyF-nek és galerijének is volt lehetősége ugyan azokra a dolgokra, csak sokkal jobb starthelyzetből, mint a Fidesznek. Amikor ők vették át az országot, volt 54% adósság, amikor a Fidesz, akkor meg 82%. A közpénzherdálás tényét tőlük is elég nehéz lenne elvitatni, de ők nem az EU-tól nyúlták le a csennivalót, hanem a melósoktól. Bevezették pl a manyupot. Úgy működött, hogy az addig állami nyugdíjkasszába fizetett összegeket magánszámlákba irányították, és ezek kezelésére a haveri kör csinált pénztárakat. Vagyis az elvtársak a melósok nyugdíjalapjával tőzsdéztek, és mint előfordult, olykor vesztettek. Persze az idősekről gondoskodni kellett, hát az ő ellátásukra vették fel folyamatosan a kölcsönöket. Mindeközben uniós pályázatot nagyságrendi értelemben nem vettek igénybe. Így történt, hogy az állam eladósodott, a kincstár kiürült, a végén meg Mr. böszménél elszakadt a cérna, és kitálalt az ökörkörben. A Fidesz ezzel szemben Nem a néptől nyúlja le az elcsennivalót, hanem az EU-tól. A bevétel tekintetében mindegy, de amikor épül egy új bármilyen fölösleges stadion, készül hozzá építőanyag, foglalkoztatnak melósokat, és persze lopnak kétkézzel, de az egyszerű polgárnak ez a mostani maffia mégiscsak hasznosabb, mint a "balos" volt.

" szembe mész a magyar társadalom 80%-ával"
- Ezt az adatot honnan vetted? Melyik akreditált intézet felmérésén alapszik? Csak azért kérdem, mert a belépési népszavazáson nem jelent meg a választópolgárok fele sem, és azok sem szavazták meg ilyen mértékben. Ha a balos matekot veszem, akkor az ország legfeljebb negyede akart belépni. Legyünk tényszerűek!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.18. 17:33:57

A TASZ-t ki kéne söpörni az országból. Megengedhetetlen, hogy orbánnak jogi segítséget adtak az IRM elleni személyiségi jogi perben.

ulpius66 2017.05.18. 17:34:40

Én az egész EU Parlamenti szavazósdiban csak azt nem értem, hogy a Fidesz-pártcsaládja, az Európai Néppárt frakciójából néhány képviselő hogyan szavazhatott a frakcióvezetés által beterjesztett javaslat ellen???????

Addig rendben van, hogy a szocialisták-kommunisták-liberálisok-zöldek frakciója egyöntetűen a Fidesz ellen szavazott, senki sem "szavazott ki" azaz működött a frakció-fegyelem. Ez várható is volt, hiszen ezek a frakciók diktatórikusan, bolsevista módszerekkel működnek.

Nekem ne jöjjön az Európai Néppárt, hogy ők "demokratikusan működnek" és mindenki saját belátása szerint szavaz, és egyéb baromságok.... mert akkor minek a frakció????

JAVASLOM, HOGY AZ EURÓPAI NÉPPÁRT ZÁRJA KI A FRAKCIÓBÓL MINDAZOKAT, AKIK A SAJÁT FRAKCIÓJUK ÁLTAL BETERJESZTETT JAVASLAT ELLEN SZAVAZTAK!!!!!!!!!!!!!!!!

A kizárások nélkül az Európai Néppárt frakciója csak egy gittegylet, ahol mindenki azt csinál amit akar, akkor inkább szűnjön meg az egész frakció!!!!
(bezzeg a Fidesz delegáltak mindig a frakcióval szavaztak........úgyhogy az EU Néppártnak NEM A FIDESZT KELL KIZÁRNI, HANEM A FRAKCIÓ FEGYELMET SEMMIBE VEVŐ BARMOKAT... pl a luxemburgi delegáltakat akik sosem józanok, együtt isznak Junkcerrel)

cov 2017.05.18. 17:35:19

amíg hatalmon van, minden amit csinál, az neki fial, abból ő húz hasznot. még a meghátrálásaiból is. ezért kell elzavarni, de azokat is, akik utána ugyanezt teszik. csak sokkal hamarabb.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.18. 17:36:15

@F.M.J.: "ez jelentené a demokrácia összeomlását"

Az jelenti, hogy nincsenek szabad, egyenlő választások.

ulpius66 2017.05.18. 17:37:07

@Bambano:

Bamba!

A magyar szavazópolgárok hány százaléka szavazott arra, hogy lépjünk bele az EU-ba?

ulpius66 2017.05.18. 17:40:13

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Az jelenti, hogy nincsenek szabad, egyenlő választások."

Fidesz tolvaj!

Hagyjuk mán ezt az ócska dumát!!!!

A magyar választási törvény szinte szó szerinti fjordítása a Németországi választási törvénynek!

Akkor most szeptemberben a németeknél "nincsenek szabad, egyenlő választások"?

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2017.05.18. 17:41:14

@Bambano: "nekünk nem az a fő problémánk, hogy norvég pénzekből működő civilek "beleavatkoznak a belügyeinkbe". nekünk az a problémánk, hogy egy magyar adófizetők pénzéből működő állammaffia is beleavatkozik a belügyeinkbe."
- A kormánnyal szemben érzett antipátiádat bizonyára meg tudod indokolni, és így rendben is van. Az, hogy adott esetben a kritikáidnak hangot adsz, az is renben van, meg is teheted. Az viszont nincs rendben, hogy pillanatnyilag jónak tűnő rossz ötleteidet nem veted alá komolyabb elemzésnek, viszont úgy beszélsz róluk, mintha mindannyiunk szándéka volna. Én azt mondom, hogy tanuljunk a történelemből. Amikor nekünk valaki "segített", annak mindig vastagon megittuk a levét. Mindegy, hogy osztrák, német, vagy orosz volt. Ha nem a magunk erejéből választunk egy jobb vezetést, akkor annak az árát is megfizetjük kamatostul. Ezért úgy gondolom, hogy rendkívül diszkrét és nőies vagyok, amikor a pokolba kívánok minden ilyen kezdeményezést.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.18. 17:44:10

@ulpius66: Te új lehetsz itt. A tolvaj fideSS még soha nem tartotta be a választási törvényt.

ulpius66 2017.05.18. 17:48:31

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Fidesz tolvaj!

Néhány példát, ha lehetne... mikor nem tartotta be a FideSSSSS a választási törvényt?

Bambano 2017.05.18. 17:51:11

@F.M.J.: tévedés. demokrácia felszámolása nem csak akkor történik meg, ha nagyon látványosan felrobbantanak mindent, ami hozzá tartozik.

a demokrácia felszámolása akkor is megtörténik, ha relatíve kis, finom változtatásokkal elérik, hogy ne legyen egyenlőség a jog előtt, ne legyen mindenkinek ugyanolyan joga, stb. tehát például az, hogy egyes emberek jogtalanul ellophatják mások földjét, az nem demokratikus. hogy egyes emberek beadhatnak népszavazási kéréseket kigyúrt focihuligánok támogatásával, mások meg nem, az sem demokratikus. hogy egyes emberek érdekeit támogató salátatörtényeket be lehet nyújtani péntek éjjel, másokét meg nem, az sem demokratikus. hogy egyes ügyészek évekig játszhatnak emberek fölött istent, másokat meg perbe sem fognak semmiért, az sem demokratikus.

például ma Magyarországon NINCS VALLÁSSZABADSÁG. például a földforgalmi törvény kiváló példa arra, hogy mit nevezünk antidemokratikus jogszabálynak.

soroljam még? ha te azt hiszed, hogy a demokrácia úgy működik, mint amit itthon látsz, akkor nagyon súlyos problémáid vannak. minimum a szemeddel.

amerikát emlegetted: hát igen, ott egy kicsit másképp működik a demokrácia. ott simán előfordul, hogy egy bíró úgy elküldi tramplit az anyjába, hogy csak úgy füstöl. pár hónap alatt többször is. tudsz nekem linkelni olyan cikket, amiben Handó vagy Polt megbüntette Orbánt?

hagy kekeckedjek már egy kicsit: nézd meg a posztot bevezető képet, van rajta egy szürke zakós gyerek (gondolom valamelyik diktátor fia). legalább odáig jusson már el ez a rezsim, hogy a köztársasági elnökön a zakó legalább úgy áll rajta, mint ezen a gyereken... :P :P :P merhogy b... az áder képes beiktatási beszédet mondani egy olyan ócska öltönyben, mint amiben megtette, az mindennek a legalja :P

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2017.05.18. 17:55:11

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Az jelenti, hogy nincsenek szabad, egyenlő választások."
- Sehol sincsen tökéletes harmónia a leadott szavazatok, és a delegáltak száma között. Ez a képviseleti demokrácia szükséges velejárója. Az azonban feltétlen szükséges, hogy erre törekedjünk. Ha megnézzük a magyar rendszert, és összehasonlítjuk a listán delegáltak összetételét a szavazatokban megjelenő összetétellel, meglepő hasonlóságot találunk. A parlament egyéni körzeteiben bejutottakra persze ez nem vonatkozik, de azt azért talán mégsem lehetne elvárni, hogy egy képviselőt alkatrészekből rakjanak össze, a választói szavazatok arányában.

A legutóbbi, úgynevezett orbáni szétzüllesztett választási eredményeket megvizsgálták más vitathatatlanul demokráciában élő országok választási rendszerében értelmezve, és pl mind Németországban, mind Angliában 4/5-ös eredményt ért volna el ugyan ilyen szavazataránnyal. Ennek fényében jó kérdés, hogy a választási rendszerünk menniyre igazságos, vagy részrehajló.

Bambano 2017.05.18. 17:58:28

@F.M.J.: azt is megvizsgálták, hogy hány országban szerkesztették át a választási körzeteket kifejezetten úgy, hogy a regnáló kormánynak kedvezzen?

másrészt azt is megvizsgálták, hogy hány demokratikus, nyugati országban hiszik magukról, hogy ha megnyertek egy választást, akkor szó szerint mindenhez joguk van, és hányban gondolják, hogy a politikai hatalomnak is vannak korlátai?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.18. 18:00:45

@ulpius66: civilhetes.net/belfold/kiszivargott-informaciok-orban-csalva-nyerte-meg-a-valasztasokat

Vagy 2014-ben, mikor a kampányra százszor annyit költött, mint az ellenzék összesen.

Tovább szemezgethetsz itt:
http://www.google.com/search?q=fidesz+választási+csalás

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2017.05.18. 18:30:06

@Bambano: "...egyes emberek beadhatnak népszavazási kéréseket kigyúrt focihuligánok támogatásával, mások meg nem, az sem demokratikus. hogy egyes emberek érdekeit támogató salátatörtényeket be lehet nyújtani péntek éjjel, másokét meg nem, az sem demokratikus...."
- Amiket itt soroltál, azok a hatalommal való visszaélés példái, és nem a demokrácia felszámolásáé. Az érthetőség kedvéért vonatkoztassunk el. Attól még, hogy valaki nem adta meg neked az elsőbséget az útkereszteződésben, még nem jelenti azt, hogy felfüggesztették a Kreszt. Az esetnek sokféle lefutása lehet a kamera alapján felelősségrevonástól az elfelejtésig, de attól a szabályok még nem lettek eltörölve. Visszatérve. Előbb-utóbb lesz másik kormányunk, de legalábis kisarányú vezetésünk, és akkor azok a ma is érvényben lévő demokratikus törvények amiket most hiányolsz, újra megmutatkoznak, mert akkor már nem fogják tudni a tisztviselői helyeket a kétharmaddal törvényesen (vissza-)élve a saját embereikkel feltölteni, hanem politikai alkukra lesznek kényszerítve. A jelenlegi helyzet az, hogy a Fidesznek akkora a túlsúlya a parlamentben, hogy azt csinál, amit akar, de ettől még nem a törvények rosszak, hanem az ellenzék olyan impotens, hogy képtelen a választásokon úgy szerepelni, hogy ezen változtasson.

"például ma Magyarországon NINCS VALLÁSSZABADSÁG."
- Melyik isten van betiltva, melyikhez nem szabad imákat intézni?

"tudsz nekem linkelni olyan cikket, amiben Handó vagy Polt megbüntette Orbánt?"
- Olyat nem, de olyat egészen biztosan találnék tucatszám, amelyben maroknyi "tömeg" kívánja OV vérét, miközben az USA-ban a választások után, és a következő kampány előtt az emberek elfogadják a győztest, és úgy viszonyulnak hozzá, hogy ez volt a többség döntése, és kész. Olyan is taláható szépszámmal, hogy egy városi gibbon felmászik a Sándor-palota erkélyére zászlót "rabolni", miközben ennek szándékáért is az USA-ban sorozatos ólommérgezést kapna az illető, pedig lehet, hogy az elnök nincs is ott. Hadd ne folytassam, te is tudod, miről beszélek. Nálunk itt kicsit túlképzelik ezt a demokrácia dolgot. Nem arról szól, hogy addig hőzöngünk, amíg nem lesz úgy ahogy épp most és mi akarjuk, hanem arról, hogy rendszeresen referálunk arról, hogy hogyan tovább, amúgy meg a köztes időben az aktuális dolgokkal foglalkozunk, és azt kritizáljuk.

"az áder képes beiktatási beszédet mondani egy olyan ócska öltönyben, mint amiben megtette, az mindennek a legalja"
- Dehogy a legalja, bár az lenne. Az igazság az, hogy ezek csak külsőségek, sőt, szubjektív a megítélésük. Én személy szerint arra figyeltem, hogy mit mond. Felőlem lehetett volna fürdőköpenyben is. Csak az érdekel, hogy mit és hogyan tesz. Ehhez az is hozzá tartozik, hogy törvényesen tegye, mert hiába értenék vele egyet valamiben, ha azt nem törvényesen teszi, az utalás arra, hogy más esetben sem fogja betartani, akkor pedig nem lehet megfelelő ember a posztra.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2017.05.18. 18:42:16

@Bambano: " hány országban szerkesztették át a választási körzeteket kifejezetten úgy, hogy a regnáló kormánynak kedvezzen?"
- Mi a kérdés valójában. Csökkentették a parlament létszámát, tehát át kellett rajzolni a körzethatárokat is, hiszen a fele annyi képviselőt nagyobb körzetekben lehet megválasztani. Lehet, hogy ez nem volt elegáns, de részint szükséges volt, törvényes volt, másrészt te másként csináltad volna? Persze, hogy úgy húzták, hogy nekik jó legyen, de ki nem csinálta volna így?

"hány demokratikus, nyugati országban hiszik magukról, hogy ha megnyertek egy választást, akkor szó szerint mindenhez joguk van"
- A válasz: mindegyikben. Pontosabban a választási eredmény függvényében. KIs többség esetén nyájasak, és szuperliberálisok. Nagyobb győzelem esetén rámenősek, és határozottak, kétharmadnál mindent véghezvisznek, amit csak jónak látnak. Azért, mert az esetek messze túlnyomó részében ekkora győzelem nem szokott előfordulni, még nem jelenti azt, hogy másutt máshogy lenne. OV arcának szűkítésére leghatásosabb mód az ellenzék jó szereplése jövő tavasszal. Ha addig esetleg megtalálják a golyóikat, talán még be is jutnak, ha meg még néhány épkézláb ötlettel is előállnak, egymás csesztetése helyett, talán még a Fidesz újabb 2/3-át is me tudják akadályozni. Miért OV-tól várod, hogy ne éljen a lehetőségeivel, miért nem a körülményeket teszed olyanná, hogy ne legyenek lehetőségei?

tireless treehugger 2017.05.18. 18:50:17

Az únióból nem tudunk kilépni, erre sohasem lesz meg a többség.

Viszont létrejöhet egy olyan állapot ami ahhoz hasonló, erről írtam tegnap, "felfüggesztett tagság". Mivel ehhez sincs meg itthon a többségi akarat, addig mennek szembe az únióval míg ők fognak cselekedni.

A szabadságharc csak hazai fogyasztásra készül, belpolitika, viszont van a külpolitikai következménye, szerintem bele van kalkulálva.

Az úniónak is jobban megfelel a felfüggesztés, mert ha nem lenne tag magyarország akkor az összes külügyi-jogi-szabályozási rendszert újra kellene tárgyalni. Viszont felfüggesztés esetén csak kiválasztják azokat amik szerintük nem alkalmazandó. Aztán ugyanez magyar oldalról, szóval lesz ott azért köpködés és eszkaláció.

Eddig minden politikai garnítúrának mennie kellett, a fidesz-ner sem marad örökké, a legrosszabb esetben 3-5 év alatt, de én szerintem 2018-ban legkésőbb buknak.Amúgy is forró nyár igérkezik, ráadásul netanyahu már az új kormánylistával jön. Aztán ahogy merkel túl van a választásokon, lépni fog ő is.

végeredményben, idén nyáron 20%, jövő választáson 60%, és aztán exponenciálisan nagyobb eséllyel lesz a fidesz-ner elmozdítva. Mert első az üzlet, és amikor valaki kárt okoz akkor nagyon sok ellenséget szerez.

Bambano 2017.05.18. 18:55:59

@F.M.J.: ha ugyanabban az útkereszteződésben két különböző napon történik két hasonló baleset, és a vétkesek büntetése nem ugyanaz, akkor nincs demokrácia.

hiába próbálod relativizálni az állammaffia húzásait, nem lehet.

"Előbb-utóbb lesz másik kormányunk, de legalábis kisarányú vezetésünk": de nem lesz, mert mindent megtesznek azért, hogy senki ne tudjon érdemi támogatást szerezni. vegyük észre, hogy az, hogy nincs értelmezhető ellenzék, nem csak az ellenzék hibája, hanem kormánypárti stratégia is.

" Fidesznek akkora a túlsúlya a parlamentben, hogy azt csinál, amit akar, de ettől még nem a törvények rosszak": valóban. pontosan ez a baj, hogy a fidesz azt csinál, amit akar. demokráciában ilyen nincs. a fidesz jogászokból áll, így ők pontosan tudják, milyen törvényeket kell hozni és azokat hogyan kell megkerülni.

" - Melyik isten van betiltva, melyikhez nem szabad imákat intézni?": majd kérdezd meg azt az egyházat, akik az adók 1%-át évek óta nem kapják meg és bíróságon kell nekik kiperelni. majd kérdezd meg azokat a szülőket, akik gyerekét ostoba iskola bezárásokkal és egyházi kézbe adásokkal egyházi iskolákba kényszerítették és ezért a gyereknek is, meg a szülőnek is templomba kell járnia. majd kérdezd meg, miért támogatják állami pénzeken az egyházakat, amikor az ország zöme nem vallásos. majd kérdezzél meg engem is, hogy akarok-e vasárnap vásárolni.

ez a vasárnapi boltbezárás egy kirívóan jó példa a fidesz-kdnp erőszakos arroganciájára. bezárták anélkül, hogy megkérdezték volna a tömegeket. csak mert a csuhások ráerőszakolták az ócska elveiket a kormányra és az országra. majd a népharag elsöpörte. majd megint elkezdték erőltetni a bezárást. egyszerűen nem nyugszanak, tömjén zsótika képtelen elfogadni a tényt, hogy ő, mint egyházi végzettségű, kisebbségben van az országban, és a hülyeségeit ennek megfelelően kellene korlátozni.

"miközben az USA-ban a választások után, és a következő kampány előtt az emberek elfogadják a győztest, és úgy viszonyulnak hozzá, hogy ez volt a többség döntése, és kész": ezzel két probléma van, átfogalmazva: orbitális csúsztatás van benne.
1. ott könnyebb elfogadni a választások eredményét, ahol nem telepszik rá ennyire a hatalom az emberekre. ott még működik a fékek és ellensúlyok rendszere.
2. te borzalmasan kevered azt, hogy az emberek elfogadják a választások eredményét, vagyis átvitt értelemben a többség döntését, azzal, hogy az emberek elfogadják a megválasztott elnök minden döntését.

csak nézd meg, hányan mennek az amcsiknál az utcákra, ha olyat dönt az elnök, ami nem tetszik. vagy nézd meg, mi volt a lengyeleknél pár hete, mikor a csuhás terror csúcsrajárt abortusz ügyben. úgy kiment sokszázezer ember az utcára, mint a huzat. ők is elfogadták a választás eredményét, de nem fogadtál el, hogy ez mindenre feljogosítja az elnököt.

"Nálunk itt kicsit túlképzelik ezt a demokrácia dolgot. Nem arról szól, hogy addig hőzöngünk, amíg nem lesz úgy ahogy épp most és mi akarjuk": én sem azt mondom, hogy addig hőzöngjünk, amíg úgy lesz, ahogy én akarom. de az is tarthatatlan, hogy az elmúlt hét évben nemcsak hogy egyetlen döntése se volt orbánnak olyan, ahogy én akarnám, de minden döntése arról szólt, hogy még többet lopjanak a haverok, nem volt egyetlen józan ésszel elfogadható döntése se. egy normális országban azt, aki szerint a közpénz elveszíti közpénz jellegét, nem jegybank elnöknek hívnák, hanem elítéltnek. egy normális országban nem a te meg az én adómból fizetnék ki, hogy a saját emberüket is szivatják jogellenesen és ezért büntetést kap az állam.

Bambano 2017.05.18. 19:06:44

@F.M.J.: "Miért OV-tól várod, hogy ne éljen a lehetőségeivel, miért nem a körülményeket teszed olyanná, hogy ne legyenek lehetőségei?": egy úriembert nem csak a választásokon elért szavazati arány korlátoz, hanem a neveltetése, erkölcse is. viktor most ne érezd megszólítva magad.

például én biztos nem lopnám el mások tulajdonát, ha hatalomra kerülnék. én nem loptam volna el a kishantosi földeket, a traffikokat. én biztos nem másztam volna bele a nők lelkivilágába, hogy egy egyszerű szülőcsatornává silányítsam őket. még akkor sem, ha az első éjszaka jogát visszaállítani igen vonzó ábránd :P

a mostani banda akkor is rengeteget lophatott volna, ha közben nem teszi tönkre a közhangulatot, ha nem áll bele folyton olyan kérdésekbe, amik a lopás lehetősége szempontjából nem fontosak. nyugodtan békén hagyhatták volna az ország nagyobbik felét. de nem, ez egy olyan erőszakos csürhe, amelyiknek kizárólag a 101%-os hatalom elég, ha arra is ezektől kell engedélyt kérni, hogy összeszarhasd magad. ha a gestapo még létezne, folyton a fejükre csapkodnának a fideszes húzások láttán, hogy ez is miért nem nekik jutott eszükbe...

az előző kormányok "csak" loptak, és védték a húsosfazekat. ez a mostani ez teljes egészpályás letámadást csinált, ez a baj. az előző bagázsoknál aki nem volt kegyenc, azt hagyták, éljen ahogy tud. a mostani ezeket meg akarja semmisíteni. komolyan, lassan úgy érzem magam, mint a zsidók anno a deportálások megkezdésekor.

morpho 2017.05.18. 19:13:19

@F.M.J.:
"Tehát ha jól értem, be vannak tiltva a politikai pártok, és eltörölték a választások rendszerét. Ugyanis ez jelentené a demokrácia összeomlását. Bár valahol úgy hallottam, hogy jövőre tartanak választásokat."

Tehát a Kádár rendszer is demokrácia volt, hisz voltak választások. Az NDK mindig erre hivatkozott, szó szerint, hogy választások vannak, tehát demokrácia van. Észak Korea is demokrácia, mert a nevében benne van, hogy demokratikus. Te ugyanezt hazudod!

"arról azért talán mégsem a Fidesz tehet, hogy töketlen az ellenzék"
Nem csak, de benne van vastagon. Az egész rendszer úgy van kitalálva, hogy az ellenzék esélytelen. Leginkább a második forduló eltörlése, a kampányszabályok megváltoztatása vezetett ide. Ehhez jön még a tudatos karaktergyilkosság közpénzből.

"Nincs parlament, nincs köztársasági elnök, vagy feloszlatták az AB-t?" Éljen a szocializmus. Az nem demokratikus ellensúly, hogy minden ellensúly a kormány kinevezettje. A jegybank elnöktől a teljes AB-n át, a választási bizottságtól a médiafelügyeletig, az ombudszmantól az államelnökig, a legfőbb ügyésztől a bírói testület elnökéig mindenki kivétel nélkül fideszes politikai kinevezettje. A fékek és ellensúlyok dolga, hogy megakadályozzák a kormányzat túlhatalmát, ezért ekebe a szervezetekbe az ellenzék és a kormányzat közösen kéne, hogy jelöljön embereket. Ha mindenki fideszes, akkor mégis hogy a faszba lesznek fék és ellensúly?

"Ezek a véleményszabadság eszközei, és nem ellensúlyok, soha nem is voltak azok, ugyanis nem rendelkeznek az ehhez szükséges jogokkal."
Ha véleményszabadság eszközei, akkor lehúzhatjuk őket a vécén? Egyébként jobbhíján ellátnak bizonyos ellensúlyokat, mert nekik van pénzük jogi lépéseket indítani a kormányzati túlkapások ellen, vagy kiperelni bizonyos közérdekű adatokat. Ez nem tetszik Orbánnak, mert mindig az derül ki, hogy lopják a közpénzt és/vagy bontják a jogállamot. Ezért akarja őket elhallgattatni Orbán. Ez neked miért áll érdekedben?

Az nagyon szórakoztató, hogy idetolsz egy lózunghalmazt az amerikai aktivisták fejbelövéséről, majd a végén leírod, hogy: "A tények többet mondanak a lózungoknál." Muhaha!

"Az azonban, hogy te ezt így itt leírhatod, és még nem törte rád az ajtót a TEK, már önmagában megkérdőjelezi a demokrácia és szólásszabadság eltörlését, amit pár mondattal fentebb állítottál."
Szólásszabadságról nem írtam. Megpróbálják korlátozni az információk eljutását bizonyos népcsoportokhoz, de a szólásszabadságot nem korlátozták. Ha csak az nem számít annak, hogy alkalmasint kidobják a munkahelyéről, ha nyilvánosan a kormány ellen pofázik.

Ha te támogatod azt a társaságot, amelyik nyÍltan meglopja az embereket, akkor az simán hazaárulás és ennek semmi köze az antipátiához. Nem is ismerlek.

A manyupról előadott nettó kormányhakni nem érdekel. A manyup egy működő rendszer lett volna felosztó-kiróvó nyugdíjrendszer felváltására, de Orbánék simán kizsarolták az emberek megtakarításait és elköltötték. Ebből vitték le 3% alá a hiányt, aztán verték a mellüket és kitalálták ezt hazugsághalmazt, amit idetoltál. A Fletó is tudott volna a manyupból konszolidálni. Ehhez nem kellett egy Matolcsy nevű géniusz zsenialitása! Egyébként én tag maradtam és kurva sok pénzt kerestem azóta. Az éves elszámolásom a pénztáramtól pontosan megmutatja, hogy mekkora aljas hazugság és mocskos húzás volt beszántani a manyupot.

"Ezt az adatot honnan vetted? Melyik akreditált intézet felmérésén alapszik?"

Medián jó lesz?

index.hu/belfold/2016/12/01/reg_volt_ennyire_eu-parti_a_magyar/

morpho 2017.05.18. 19:18:17

@ulpius66: "A magyar választási törvény szinte szó szerinti fjordítása a Németországi választási törvénynek!
Akkor most szeptemberben a németeknél "nincsenek szabad, egyenlő választások"?

A demokrácia nem egy szabályhalmaz. Meg kell tölteni tartalommal is és nem elég demokratikusnak lenni, annak is kell látszani!

morpho 2017.05.18. 19:23:22

@F.M.J.: "A legutóbbi, úgynevezett orbáni szétzüllesztett választási eredményeket megvizsgálták más vitathatatlanul demokráciában élő országok választási rendszerében értelmezve, és pl mind Németországban, mind Angliában 4/5-ös eredményt ért volna el ugyan ilyen szavazataránnyal. Ennek fényében jó kérdés, hogy a választási rendszerünk menniyre igazságos, vagy részrehajló.2

Ez nagyon rossz logika. Ha 1990-től helyettesítünk be más rendszerekbe, akkor a fidesz már rég nem lenne parlamenti párt. Ezen kívül van olyan is, hogy a demokráciát nem hekkeljük meg! A britek 50%+1 szavazattal azt csinálnak, amit akarnak. Akár a királynőt is megfoszthatnák a trónjától, vagy bármilyen körzetet átírhatnának...De valahogy mégsem teszik meg! Képzeld el Orbánékat egy ilyen rendszerben...

morpho 2017.05.18. 19:29:42

@F.M.J.:
"Csökkentették a parlament létszámát, tehát át kellett rajzolni a körzethatárokat is, hiszen a fele annyi képviselőt nagyobb körzetekben lehet megválasztani. Lehet, hogy ez nem volt elegáns, de részint szükséges volt, törvényes volt"

Ezzel vigyázzunk. A szoci-szadesz koalíció is csökkenteni akarta a parlament létszámát, csak a fidesz kellett volna megszavazáshoz. De akkor együtt kellett volna átrajzolni a körzeteket. Ezért nem szavazták meg. Viszont egyedül írtak egy tök új választási törvényt saját magukra. Ez nem elegancia kérdése, hanem visszaélés a parlamenti többséggel. Horn is megtehette volna, csak ő demokrata volt, Orbán meg nem az. Régen azt hittem, hogy az, de tévedtem. Olyan cinikus dumákat meg ne írjál, hogy melyik isten van betiltva, mert akkor Sztálin alatt is vallásszabadság volt és a papokat nyaralni vitték a Gulagra.

Janossz 2017.05.18. 20:14:44

@morpho: "A magyar választási törvény szinte szó szerinti fjordítása a Németországi választási törvénynek!"
Ugye, nem hiszel ezeknek? Utánanéztem, képzeld mit találtam! Fjordítást nem, az gondolom Norvégiában van...
Viszont ezek a fránya fékek, meg ellensúlyok ott vannak ezeknél is. Nem tarolhat egy párt listán és egyéniben is, mert bukja a listás aránya feletti egyéni helyeket.
Ezt nevezik szó szerinti fordításnak az agitprop osztályon.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2017.05.18. 20:24:26

@Bambano: "ha ugyanabban az útkereszteződésben két különböző napon történik két hasonló baleset, és a vétkesek büntetése nem ugyanaz, akkor nincs demokrácia."
- Nehéz eldöntenem, hogy nem érted, vagy nem akarod érteni. A Kresz nem változott, az a demokrácia, az a törvény. A különbség az aktuális értelmezés, vagy súlyozás, ami szubjektív aszerint, hogy a rendőrrel meg tudtad-e beszélni a dolgot ügyesbe, előtte épp összeveszett-e az anyósával, vagy úgyis mindjárt vége a műszakjának, és lesz@rja az egészet. Ez már lehet a hatalommal való visszaélés, de nem a szabályok eltörlése. Sajnos nem tudom jobban körülírni.

Úgy látom, vannak témakörök, amiben nem fogunk megegyezni, ezért nem erőltetem. Ami viszonz még érdekes lehet.:
"az, hogy nincs értelmezhető ellenzék, nem csak az ellenzék hibája, hanem kormánypárti stratégia is."
- Talán a kormánynak kellene megszerveznie a saját ellenzékét? Amikor a Fidesz bukott 2002-ben, talán az MSzP segítette az átszervezését, vagy nekiálltak maguk? Pedig ha jól emlékszem, volt ott még egy Keller László nevű vérgőzös idióta is, amelyik minden szembejövő Fideszest feljelentett hivatalból. Hát, azt sem lehetett "támogatásnak" nevezni.

" a fidesz azt csinál, amit akar. demokráciában ilyen nincs"
- Dehogynem, úgy hívják, hogy kétharmados többség. Vagy azt hiszed, hogy ugyan ilyen arány esetén más országokban a vezető párt nem a saját elképzeléseit csinálná, hanem az ellenzéki párt lelkivilágát pátyolgatná? Ne légy naív!

"majd kérdezd meg azt az egyházat, akik az adók 1%-át évek óta nem kapják meg "
- Jó, melyik az? És ha megvan, az teológiai okok miatt nem kapja meg az 1%-okat, vagy nem felel meg valamilyen jogszabálynak, amelyiknek az összes többi igen? Persze mindezen túl még mindig ott van az értelmezési kérdés, hogy mennyire tekinthető egy vallás üldözésének (azt írtad, nincs vallásszabadság), a támogatás megvonása. Ha nincs pénz, kiszeretnek a hívők az istenükből?

A vasárnapi boltzár nem a vallásról szólt, csak ez volt az az érvelés, amivel át lehetett püfölni a brüsszeli bürokrácián. Most nem fejtem itt ki részletesen, a véleményem a visszaállítási akciók idejében megírtam, a lényeg viszont nem változott. Itt találod: magan-galaxis.blog.hu/2016/04/09/nyissunk_boltot

Az USA demokráciája valóban rossz öszehasonlítás, ami a részleteket illeti. Pl. gond nélkül előfordul, hogy a kisebbség akarata kormányoz az elektori szavazatok, meg azok matematikája miatt, továbbmenve a szenátusig, ami gyakorlatilag az elnököt közvetlenül tartja sakkban, és mivel a demokráciájuk elnöki rendszerű, a nagyobb létszámú államok az elnök személyétől függetlenül mondják meg az összesített többségnek a tutit. Persze ez legyen az ő bajuk, de talán nem meglepő, hogy amúgy rendesen csak a katonai beavatkozásokat támogatják egyhangúan, mert azon van profit, meg adott a cirkusz is.

"az elmúlt hét évben nemcsak hogy egyetlen döntése se volt orbánnak olyan, ahogy én akarnám, de minden döntése arról szólt, hogy még többet lopjanak a haverok"
- Na ez azért erős túlzás, ha csak nem az a számodra elfogadható, ha a kormány mindenben az ellenzék kegyeit keresi, ugyanis emlékeim szerint 2010 óta soha semmit nem találtak elég jó döntésnek ahhoz, hogy legalább szó nélkül hagyják, ha nem is dícsérik. Talán ennek a süket demagógiának köszönhető, hogy más nincs egyetlen épeszű támogatójuk se, és még azok is röhögnek rajtuk, akik amúgy szívesen benépesítenék a holdat az orbáni garnitúrával.

"egy úriembert nem csak a választásokon elért szavazati arány korlátoz, hanem a neveltetése, erkölcse is."
- Az utolsó ilyen magyar politikus Horthy volt, bár nem volt szándékában politizálni, csak elfogadta a történelmi helyzetét. Ami a megítélését nagy általánosságban illeti, nem sokra ment a gerincességével, de sajnos ez egy ilyen hely. Talán ezért sincs nagy szándék a becsületes út járására.

"például én biztos nem lopnám el mások tulajdonát, ha hatalomra kerülnék. "
- Talán valóban, de a hatalom és lehetőség sokakat megrészegített már. Miből gondolod, hogy a többiek eredendően lopni igyekeztek a közéletbe?
"még akkor sem, ha az első éjszaka jogát visszaállítani igen vonzó ábránd"
- Látod, csak az aberrációd más. Lehet, hogy te nem lopnál, de soha többé senki más nem jutna szüz lányhoz.

"a mostani banda akkor is rengeteget lophatott volna, ha közben nem teszi tönkre a közhangulatot"
- Na ez teljesen hibás megközelítés, már logikailag is. Ha felteszük, hogy a választópolgár gondolkodó lény, és tényleg rossz a hangulata a kormány dolgaitól, akkor nem választotta volna újra, ha elfogadjuk, hogy a döntő többség konzumidióta, akkor meg főleg nem igaz, hiszen tényektől függetlenül a közérzete alapján dönt, márpedig újraválasztották. Az az igazság, hogy a közhangulatot a GyF, meg Juhász-félék demoralizálják. Ennek semmi köze a kormányhoz.

Janossz 2017.05.18. 20:38:42

@F.M.J.: " a fidesz azt csinál, amit akar. demokráciában ilyen nincs"
- Dehogynem, úgy hívják, hogy kétharmados többség. Vagy azt hiszed, hogy ugyan ilyen arány esetén más országokban a vezető párt nem a saját elképzeléseit csinálná, hanem az ellenzéki párt lelkivilágát pátyolgatná? Ne légy naív!"

Volt ilyen 94-98 között, észre sem vette az ország. Mert Horn az első pillanatban felemelte 80%-ra a kétharmados törvények megváltoztatásának szükséges támogatottságát.

sinus67 2017.05.18. 20:42:17

@Csaba Szikora: Egyik blogon a hozzászólásoknál narancselvtársad írta, hogy milyen töketlen az MSZP (speciel egyetértek), mert az uniós suskának csak a 20%-át hívták le. Ellenben Orbánék milyen karakánok, mert már 90 %-nál járnak.

Ráadásul pár éve Orbán dicsekedett vele, hogy Gyurcsányékkel szemben ő sokkal több pénzt tudott "kipréselni" az uniótól.

Hát nem tudom, akkor ki is lop többet?

ulpius66 2017.05.18. 20:49:26

@morpho:

Morfológus!

Te aztán tisztában vagy mindennel!!!!!!!!!

Akkor meséljél mán arról, hogyan változtatták meg az igen-igen demokratikus és még inkább sztálinisztikus kedvenceid 1994 nyarán az "önkormányzati választási törvényt"???

Előre is köszike a válaszodért!

ulpius66 2017.05.18. 20:53:35

@Janossz:

Pösze János!

Na, akkor meséljél mán az igen-igen demokratikus Horn "Harcos" Gyula elvtárs hogyan üzente meg az MNB hat évre megválasztott elnökének Bod Péter Ákosnak, hogy "két hónap múlva nem szeretné a székében látni"!

Pösze Jani!

Az 1994-es"önkormányzati törvény megváltoztatásának" kérdése rád is vonatkozik!

Te kis feledékeny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ulpius66 2017.05.18. 21:15:33

@Janossz:

Pösze Jani!

Magyarul, ha lehetne.......

Tudod, én nem beszélni spanyol, és nem tudni, miket válaszolsz.....

Bambano 2017.05.18. 21:26:28

@F.M.J.: "Nehéz eldöntenem, hogy nem érted, vagy nem akarod érteni.": nehéz eldöntenem, hogy nem érted vagy nem akarod érteni (nem, nem nehéz). a kisember számára tökmindegy, hogy a törvény rossz, vagy nem tartják meg. az emberek jogai sérülnek, és csak ez az egy számít. a kisembert nem érdekli, hogy te meg a hozzád hasonló kivételesen éles szikével felszereltek hosszában hasogatják a szőrszálat, vagy keresztben lovagoltok a szavakon. a kormánynak az a dolga, hogy demokratikus jogszabályokat hozzon és betartassa azokat. ezért választjuk.

emlékszel, mit kiabált Obi van Kenobi a hatodik rész végén a majdnem védernek? "azért küldtünk a sithek közé, hogy leszámolj velük, nem azért, hogy közéjük állj". (vagy valami ilyesmi).

"Amikor a Fidesz bukott 2002-ben, talán az MSzP segítette az átszervezését": végülis ha azt nézzük, hogy nem tiltotta be a fideszes rendezvényeket, nem vette el a fideszes médiákat, akkor objektíven is kijelenthetjük, hogy igen, segítette. szubjektíven azzal is segítette, hogy egyrészt loptak ők is, ez lehetett a fő oka annak, hogy soha egy politikust se vontak felelősségre a lopásért, másrészt azzal is, hogy alkalmatlan bohócokat tartottak hatalmon. ha az mszp észnél van 2002-ben, akkor mostanra simán bedarálták volna és feloszlatták volna a fideszt. csak az utóbbi 50 év egyetlen értelmezhető normális politikusa Horn volt, aki nem csinált ilyet. valójában azért gyűlöli orbán hornt meg az emlékét, mert hornt nézték valamibe nyugaton is, orbán meg még ahhoz is kevés, hogy trump előszobáztassa kicsit.

"Dehogynem, úgy hívják, hogy kétharmados többség. Vagy azt hiszed, hogy ugyan ilyen arány esetén más országokban a vezető párt nem a saját elképzeléseit csinálná, hanem az ellenzéki párt lelkivilágát pátyolgatná?": ellenpélda: Horn. vagy nézd meg a frissen megválasztott francia elnököt, az is ellenzéki miniszterelnök-jelöltet választott. de megnézheted a szlovákokat is, megegyeztek bizonyos demokratikus alapértékekben, piacgazdaságban, pár dologban, és azt senki nem bolygatja akkor se, ha szélsőjobbos miniszterelnök, meg akkor se, ha balos. el is húztak a szlovákok, már a kipufogógázukat se szagoljuk, olyan messze járnak.

"Na ez azért erős túlzás, ha csak nem az a számodra elfogadható, ha a kormány mindenben az ellenzék kegyeit keresi,": nem, az erős túlzás, vagy inkább veretes hazugság az, hogy olyan állításokat akarsz a számba adni, amit sosem mondtam. sehol nem írtam, hogy a kormány az ellenzék kegyeit keresse. azt írtam, hogy a demokratikus minimumot meg kellene tartania mindenkinek. úgyhogy ha velem vitatkozol, akkor a saját mondandódat saját mondandóként tálald, ne úgy, mintha én írtam volna.

horti azért nem ment sokra a gerincességével, mert olyanja nem volt. egy sima ócska kis fasiszta minidiktátor volt, nem véletlenül majmolja a fidesz-kdnp vezérkara. ha lenne bármi pozitív hortiban, akkora vörös posztó lenne viktor szemében, mint kb. fletó.

az, hogy viktort harmadjára is miért választották meg, számomra mély, titokzatos kérdés. persze egyszerűsíti a dolgokat, hogy a sok változtatás beérett a választásra. meg ha azt látom, hogy sokan hogyan értelmezik a valóságot, akkor annyira nem is meglepő. vagy mégis...

morpho 2017.05.18. 21:35:02

@ulpius66:
Az önkormányzati törvény egyfordulóssá tétele konszenzussal történt. A fidesz is megszavazta. Még valami?

morpho 2017.05.18. 21:39:33

@ulpius66: Arról viszont mesélhetnél egy picit pubi, hogy vajon a demokráciát szolgálja-e, hogy a fidesz két hónappal a választások előtt változtatta meg egyedül (naná) a budapesti önkormányzati választási törvényt és kitalálta, hogy a kerületi polgármesterek üljenek a közgyűlésbe a választott képviselők helyett. Modellezték a dolgot és kiderült, hogy a fidesz elvesztette volna többségét a budapesti városházán. Ez azért nettó csalás ugye pubi?

morpho 2017.05.18. 21:42:18

@ulpius66:

Az, hogy a Potméter Ákos lemondott, az ő hülyesége volt. Simort is basztatta Orbán, mégsem mondott le. Ez az egész felvetés ostoba!

ulpius66 2017.05.18. 21:45:31

Morfológus!

Köszönöm az igen-igen hasznos, és kimerítő válaszát!

Egyebekben a besúgó "Harcos" elvtárs, az 1956-os magyar forradalmat leverő "pufajkás elvtárs" hogyan intézte az önkormányzati választási törvényt 1994-ben??????

Erről is, ha lehetne valamit..........

ulpius66 2017.05.18. 21:49:27

Morfológus!

Aztán arról is mesélhetnél, hogyan történt "konszenzussal" az 1994-es önkormányzati választási törvény módosítása?

ulpius66 2017.05.18. 21:52:04

@morpho:

Morfológus!

"Arról viszont mesélhetnél egy picit pubi, hogy vajon a demokráciát szolgálja-e, hogy az MSZP-SZDSZ 1994-ben két hónappal a választások előtt változtatta meg egyedül (naná) a önkormányzati választási törvényt és kitalálta, hogy a......"

morpho 2017.05.18. 22:01:03

@ulpius66:

Horn úgy szavazták meg képviselőnek és az mszp úgy kapott 1994-ben abszolút többséget, hogy a választók tudtak Horn pufajkás múltjáról. Medgyessy jobb példa lett volna.

Akkor van konszenzus egy szavazásnál, ha minden párt megszavazza a törvényjavaslatot.

A harmadikat gyanítom be akarod fejezni. Egyébként kérdezz bátran. Szeretem az érdeklődő gyerekeket.

ulpius66 2017.05.18. 22:04:38

@morpho: "Horn úgy szavazták meg képviselőnek és az mszp úgy kapott 1994-ben abszolút többséget, hogy a..."

Azt a kurva életbe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hogyan kapott az MSZP 1994-ben "abszolút többséget" amikor a választók, mintegy 32%-a szavazott rá???????????????????????????????????????

EZ NETTÓ FASIZMUS!!!!!!!!!!!!!!!!!

MI AZ HOGY EGY PÁRT 32%-AL ABSZOLÚT TÖBBSÉGET SZEREZ????????????????

Zsoltbacsi 2017.05.18. 22:13:50

@morpho: "Horn is megtehette volna, csak ő demokrata volt,"

Egy loszart mama! :)

O is akarta, csak a szadesz nem ment bele (ertheto, az o emberuk-Tolgyessy-irta az akkorit)
Szoval kurvara nem a pufajkason mult!

morpho 2017.05.18. 22:31:20

@ulpius66: Vigyázz pubi, nehogy leverd a poharat!

@Zsoltbacsi: Én ezt a mesét pont fordítva ismerem. Pető nem ment bele. Ráadásul Tölgyessy '96-ban már nem is volt tagja a szadesz frakciónak.

Zsoltbacsi 2017.05.18. 22:39:33

@morpho:

Ugyanarrol beszelunk. Azert nem lett uj alkotmanya a pufajkasnak mert a szadesz nem ment bele, es nelkuluk nem volt ketharmada. Ha a rendszervaltaskor nem a Tolgyessy irja az alkotmanyt, akkor valoszinu megszavzza a szadesz

morpho 2017.05.18. 23:20:41

@Zsoltbacsi: Bocsánat, elírtam. Pető akarta, de Horn nem ment bele. Én így hallottam. Egyébként lehet pufajkásnak hívni, de akkor én Orbánt mostantól sorosösztöndíjasnak fogom hívni, ha nem gond.

Zsoltbacsi 2017.05.18. 23:24:31

@morpho: Mivel mindketto igaz, reszemrol all a deal.

morpho 2017.05.18. 23:40:05

@Zsoltbacsi: Mindkettő igaz, egy kicsit. Viszont egyik sem lényeges. Lehet ilyet játszani, hogy Bencsik a pártrovatos, Bayer a zsidóírtó, Rogán a hazudozó, Kósa fémkupakos, Kövér a komcsi pártmunkás, Gyurcsány az elkúró, Simicska a székházas, Zsoltbácsi az Alf. Csak ennek semmi értelme.

1234567890987654321 (törölt) 2017.05.19. 01:29:07

Bambanő! Ha még egyszer SW-ból rosszul idézel, dádá lesz!
Hornt meg ne fényezd. Attól, hogy valaki nem tolvaj, még nem lesz automatikusan jó ember.

1234567890987654321 (törölt) 2017.05.19. 01:29:34

Bambanő! Ha még egyszer SW-ból rosszul idézel, dádá lesz!
Hornt meg ne fényezd. Attól, hogy valaki nem tolvaj, még nem lesz automatikusan jó ember.

FCUK1 2017.05.19. 03:25:15

@morpho: épp a napokban derült ki, hogy Harcos néven ügynök volt Horn et. a választók tudtak a múltjáról? ejnye, ma megint elfelejtetted bevenni az igazmondóbogyót :)

2017.05.19. 05:33:34

Ha Orbánnak ez is volt a terve, nem fog kilépni az EU-ból. Olyan picire ment össze ezek közt, hogy még a nyilatkozatai alatt sem tudta levetni ezt és hiába próbált ugyanolyan nagyfiú lenni, ahogy a hazai közönség megszokta, nem sikerült neki. Most nem irigylem, mert egy értelmes ember ezt tudta volna előtte is, azonban úgy látszik csak a megtapasztalásban hisz.

megamedve 2017.05.19. 06:11:32

Tökéletes.
3 éve ezt mondtam már. A főgeci, ahogy a lóvé leáll, kiviszi az országot az EU-ból.
És a mi lesz ebben az (szartanyán) országban?
Nemzeti nagytőke, állami propagandamédia (a függetleneket seperc lecsukják), a korrupció irányít mindent, ami azon kívül van az kuss, orbán az isten.
Az egyetlen gond, hogy pótolni kell kínai gyárakkal a mercedest, audit, hasonlókat.
De majd csinálnak a helyükön kínai bizbasz összeszerelőt, kínai munkakörnyezetben.
Végül nevet váltunk: Orbánia, feudális királyság (vagy hasonló)

megamedve 2017.05.19. 06:14:21

@ulpius66: igszad van!
És meséljenek arról is, amikor Káin fejbebaszta Ábelt!

megamedve 2017.05.19. 06:21:20

@István Zsolt: nehogy azt hidd, hogy megfosott. Majd hirtelen lejjeb viszi az érvényességi küszöböt, csinál egy nagy kampányt, minden létező mumussal, aztán kinépszavaztatja magát az EU-ból a 3 millió fogatlan választójával.
Vagy ami még jobb: alkalmazza saját mondását: ne azt nézd, mit mondok, azt amit csinálok, és addig putyinizálódik, meg erdoganizálódik, míg ki nem basznak minket. Ez még talán jobb verzió is. Az esetleges EU pénzek visszafizetéséről tízévekig el lehet pereskedni.

ulpius66 2017.05.19. 09:42:34

Kedves ballibsi elvtársak!

Mán csak kettőt kell aludni, és vasárnap újra tünci!!

Jó tüncizést kívánok!
(mi a haverjaimmal borozgatni megyünk és jókat röhögünk rajtatok.... HAJRÁ!!!)

Zitka 2017.05.19. 09:46:34

@Bambano: A legjobb ez lenne :)

morpho 2017.05.19. 09:57:22

@ulpius66: Habony eligazít egy sörözőben? Mit hazudozol összevissza. Neked nincsenek is haverjaid. Ki barátkozna egy ilyen buta narancskullanccsal?
süti beállítások módosítása