B1 blogcsalád



Ha fideszes vagy, nem hagynak elbukni

2017. május 14. - ashwood

varhegyi-2.pngKözbűnök miatt egyetlen Fidesz-kádernek sem engedi el a párt a kezét. Egyre hosszabb a lista azokról a látszólag bukott fideszesekről, akik botrányaik csillapodtával megint részt kaptak a zsákmányból.

A legfrissebb hír, hogy Pécs fideszes polgármestere, Páva Zsolt Fodor Ibolyát jelöli a Pécsi Értéktár Bizottságba. A hölgy, akit 2003-ban jogerősen másfél év felfüggesztett börtönre ítéltek jelentős összegre elkövetett sikkasztás miatt igazán akkor került reflektorfénybe, amikor 2015-ben önkormányzati képviselőként fenyegetett egy közalkalmazottan egy komment miatt. Az erről kérdező riportert "tehetségtelen kis majomnak" nevezte, majd ráhívta a rendőröket. Később derült ki, hogy 2014-ben a kormány ellen tüntetőket hazaárulóknak titulálta. A sorozatos botrányok hatására Páva akkor így beszélt Fodorról: "az Ön viselkedése, az, ahogyan és amiket ír, mond a pécsieknek a különféle közösségi oldalakon, fórumokon, elfogadhatatlan, példátlan és méltatlan Pécs bármelyik választott képviselőjéhez!"

A jelek szerint alaposan megváltozott Páva álláspontja – látva a jelölést.

Persze Fodor Ibolyánál sokkal nagyobbak is buktak sokkal nagyobbakat, ám aggódniuk a napi betevőért nekik sem kell.

A legnagyobb zuhanó mindenképp dr. (?) Schmidt Pál köztársasági elnök – aki plágiumbotránya miatt volt kénytelen távozni a Sándor Palotából. Ennek ellenére minden jelentősebb Fidesz-rendezvény díszvendége, 2014-ben beválasztották a nemzet sportolói közé – tisztes havi apanázzsal –, 2015 októberében elnöke lett annak az uniós csoportnak, amelynek feladata, hogy elemezze a sport szerepét az Európai Unió külkapcsolataiban, valamint a budapesti olimpiai tervet felügyelő testület elnökének is megtette Orbán. Erre mondják: puhára esett.

Talán még nála is kipárnázottabb volt Várhegyi Attila zuhanása. Az első Orbán-kormány nemzeti örökség minisztériumának államtitkárát jogerősen ítélték börtönre sikkasztásért, amelyet még szolnoki polgármestersége idején követett el – 125 millióval megkárosítva a városát. A kormányból ugyan távoznia kellett, ám őt nem hagyták az út szélén. A Fidesz veresége után – Simicska Lajos közreműködésével és támogatásával – PR-kommunikációs céget alapított, amelynek aztán lényegében minden narancsos önkormányzat leadta a "védelmi pénzt". 2006 után pedig alig akadt nem fideszes vezetésű település. Jól ment a szekér, Várhegyi azonban többé már nem került reflektorfénybe. Azonban 2010 után ő felügyelte – és felügyeli a mai napig – a közmédia átalakítását és üzemeltetését. A leghallgatási botrányban az ő neve forgott a legtöbbet. A kis túlélő akkor a G-nap után is pozícióban maradt – és van a mai napig is.

De Várhegyinél jóval kisebb figurák után is lehajol a párt. Méltán merült a feledésbe Szabó Attila, aki közszereplését mindössze a "csopaki rém" jelzővel tette emlékezetessé.

A fiatal politikus az első Orbán-éra alatt lett országgyűlési képviselő, ám 2000-ben már el is kellett hagynia a frakciót, miután – komoly éjszakai dorbézolást követően – egy csopaki kisboltban okozott botrányt viselkedésével. Mandátuma lejárta után azonnal el is tűnt a süllyesztőben – látszólag. A valóságban, Várhegyihez hasonlóan, az önkormányzatok lettek a kifizető helyei. Testvérével és Rákay Kétmillió Philippel közös médiacégükkel milliókat kaszáltak – és kaszálnak mind a mai napig – a fideszes önkormányzatok megbízásaival.

Azt azonban látjuk: akadnak, akik tényleg kihúzzák a gyufát a vezérnél. A kollégiumi szobatárs, a Fidesz egykori pénztárnoka, az ősoligarcha Simicska Lajos, és a fideszes inkubátorban nevelt Spéder Zoltán is szálkeresztet kapott a homlokára. A különbség az, hogy utóbbiak nem nyilvánosságra került közbűnök miatt kerültek lővonalba. Személyes indokok, magánbűnök játszák utóbbiaknál a főszerepet – nem a nyilvánvalóan köztörvényes tevékenységük.

A Fidesz, és személyesen Orbán Viktor nem is tehet mást: senki nem kerülhet ki a pixisből, mert esetleg megálhetési árulóvá válna. Márpedig sokan lennének kíváncsiak például Várhegyi beismerő, feltáró vallomására a Fidesz működéséről a rendszerváltás óta. Ez az, a bukottak őszintesége, amit nem engedhet meg magának ez a hatalom.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5612504815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mikimackó 2017.05.14. 19:50:04

orbán bünpártoló viktorral az élen !

Attilajukkaja 2017.05.15. 12:37:01

Már máshol is leírtam, ide is bemásolom:

A Pécsi Értéktár Bizottság egy gittegylet, amely nem csinál semmit, ahogyan a hasonló városi értéktár bizottságok sem.

gov.pecs.hu/static/tempPdf/935300/07-7-7-2m.pdf

Páva Zsolt azért dugta be ide Ibolykát, hogy máshol ne zavarjon vizet. Kirúgni nem rúghatja ki.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.05.15. 12:44:14

Az ugye megvan, hogy az a Molnár Gyula az MSZP elnöke, aki szétlopta a XI. kerületet ?

És hogy a köztörvényesen elítélt Hunvald vezeti a VII. kerületi szocikat ? Lehet sokat tud Molnár Gyula ügyleteiről ?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.15. 13:39:09

@Attilajukkaja: "Hunvaldot felmentették. Nem?"

Hagyó, Hunvald, stb., mind tudjuk, hogy 25 évet érdemelnek vasban, de a fidesz nem meri elítélni őket, mert tudják, hogy maguk meg 25000 évet érdemelnek.

morpho 2017.05.15. 15:32:17

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Azért nem bánnám, ha mégis inkább bevonulnának csapatostul a börtönbe. Egyrészt megérdemlik, másrészt nekem olyan lenne, mintha hájjal kenegetnének, harmadrészt meg akkor talán a következő brigád elgondolkodna, hogy ezt az utat akarja-e járni, vagy inkább egy másikat...
süti beállítások módosítása