B1 blogcsalád



Mint aki halkan belelépett... Orbán vs. CEU. A 7-es paragrafustól azonban ezúttal is óvakodik az EU

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2017. április 26. - Szelestey

Autoriter rendszerek másutt is úgy gondolják, hogy csakis a választott politikusok szólhatnak bele a közügyekbe, a civileknek kuss a nevük. Orbán az EU-képviselőket hergelni megy Brüsszelbe, de lehet, hogy ezúttal ráfarag. Ausztria a menekültekre hivatkozva további fél évre fenn akarja tartani az ellenőrzést a többi közt a magyar határon. Gorka Sebestyén nem szereti, ha a Vitézi Rendhez fűződő kapcsolatáról kérdezik -  ilyen okokból kirohant egy washingtoni konferenciáról.

FT

financial_times.jpg

Jól értesült körök azt közölték, hogy súlyos jogsértéseket állapított meg az a jelentés, amely ma kerül a brüsszeli Bizottság elé és ennek birtokában az várható, hogy a testület levélben kér magyarázatot Magyarországtól. A döntés néhány órával azelőtt esedékes, hogy Orbán Viktor felszólal az Európai Parlamentben. Ez egyébként a kötelezettségszegési eljárás első szakasza. Egyben arra utal, hogy ismét kiéleződött Budapest és az EU viszonya. Az egyetem ügye aggodalmat keltett az unióban, mert félő, hogy a miniszterelnök még inkább ellenőrzése alá vonja az országot. Ám nem várható ezúttal sem a 7-es paragrafus alkalmazása, mert ahhoz nincs meg az összes tagállam támogatása. Az intézmény rektora ugyanakkor sürgette a Bizottságot, hogy az eddiginél határozottabb ítélje el a lépést, és szabja meg pontosan, hogy a hatalom meddig mehet el Magyarországon, hol vannak a vörös vonalak. Megjegyezte, hogy a kormány propaganda megfontolásokból puhított az álláspontján, de a lényeget tekintve semmit sem engedett. 

New York Times/Reuters

new_york_times.jpg

 

Az uniótól kért segítséget a CEU rektora. Ignatieff azt mondta egy brüsszeli rendezvényen, hogy el van szánva, mármint hogy megvédje az egyetemet, de ehhez szüksége van Európa támogatására, miután Washington, Berlin, München, sőt Budapest is mellé állt, de a sikerhez az EU-ra is szükség van. A Bizottság eljárással fenyegeti a magyar kormányt, miután Orbán meg akarja szerezni az ellenőrzést független intézmények fölött, ám utóbbi sokak szerint beleütközik az emberi jogokról és a demokráciáról vallott uniós értékekbe. A CEU a nyílt társadalom elméletét hirdeti, amit a miniszterelnök elutasít. A bírálók szerint azonban a fellépés része annak a szélesebb körű hadjáratnak, amelynek célja, hogy elfojtsa az eltérő véleményeket és a hatalom szorosabb irányítása alá helyezzen független tényezőket, beleértve az igazságszolgáltatást, a médiát és a civil szervezeteket. Pardavi Márta a Helsinki Bizottságtól úgy látja, hogy a kormány az unió tagja akar maradni, de nem kíván elfogadni egyetlen alapértéket sem. Emiatt megjósolhatatlan és ellenséges légkör alakul ki a magyar civil társadalommal szemben.

Washington Post/AP

washington_post_1.jpg

Az EU-hoz fordult a Közép-Európai Egyetem vezetője, mert úgy látja, hogy a felsőoktatási reform célja az egyetem bezáratása. Ignatieff úgy fogalmazott az Európai Parlamentben, törvényhozók, tudósok és újságírók előtt, hogy a hatalom fegyvert tart a CEU fejéhez. A meghozott törvény értelmében ugyanis nem vehetnének fel új diákokat január 1. után. Mint kiemelte, 1945 óta ez volna az első alkalom, hogy az unió egyik tagállama megpróbál becsukni egy szabad egyetemet. Orbánra ma bírálatok várnak Brüsszelben, mert az EP-képviselők megvitatják az országgal kapcsolatok aggodalmakat, ideértve az ’Állítsátok meg Brüsszelt!’-kampányt. Az egyetem körüli összecsapások egy nagyobb, Soros elleni hadművelet részét képezik. A miniszterelnök azt állítja, hogy az üzletember aláássa a magyar érdekeket, mivel támogatja a migránsokat. Az üzletember egyébként ma szintén felszólal az Európai Parlamentben, még Orbán előtt, majd holnap találkozik Junckerral, illetve Timmermans alelnökkel.

Guardian

guardian.jpg

1. A CEU rektora óvatos derűlátással ugyan, de abban bízik, hogy az Európai Unió kötelezettségszegési eljárást kezdeményez Magyarországgal szemben, mivel az gyalázatos támadást indított a tanszabadság ellen. Ignatieff szenvedélyes felhívásban fordult Brüsszelhez és azzal vádolta meg a jobboldali, tekintélyelvű Orbán Viktort, hogy az gyakorlatilag pisztolyt szegez a fejének. Hozzátette, hogy a hatalmat a jelek szerint az sem érdekli, ha az EU jogi eszközökkel lép fel ellene. A rektor felszólította az Európai Néppártot, hogy az gyakoroljon nagyobb nyomást a kormányfőre. Azt is elmondta, miután találkozott Timmermans-szal, hogy a Bizottság szerint az uniós jog alapján kérdőre lehet vonni Magyarországot a CEU miatt. És mert előző nap végighallgatta a magyar nagykövet véleményét, abból azt a következtetést vonta le, hogy Magyarország is ilyesfajta retorzióra számít. De Ignatieff számára egyértelmű, hogy hatalom jogi eszközökkel akarja lehúzatni a rolót egy szabad intézménnyel. Hiszen októberben életbe lép a törvény és utána bármikor visszavonhatják az egyetem működési engedélyét. Szóval így vagy úgy, de gyorsan tenni kell ellene.

2. Az utóbbi években rendkívüli helyzet állt elő egy sor országban, mert a kormányok átfogó támadást indítottak a civil társadalom ellen. Ezt a Civicus nemzetközi szervezet vezetője közölte, aki munkatársaival együtt azt követi nyomon, hogy az államok hol csapnak le az NGO-kra, megsértve ily módon az egyesülés, a gyülekezés és a szólás szabadságát. Úgy fogalmazott, hogy négy év alatt drámaian változott a helyzet és most már riadót kellett fújniuk Nagy-Britannia, az Egyesült Államok, Magyarország és Lengyelország miatt is. Trump győzelme felbátorított egy sor kormányt, amelyek azt hiszik, hogy ezek után mindent megtehetnek.

Egy másik emberi jogi aktivista azt említi kiugró példaként, hogy a magyar kormány nekirontott a CEU-nak és gyakorlatilag le akarja állítani az egyetem tevékenységét. Azon kívül készül a jogszabály a civil csoportok ellen. Amerikában közben a jobboldali sajtó a Nyílt Társadalom Alapítványt veszi célba. Azzal vádolja, hogy az finanszírozza a tiltakozásokat a szabadságjogok korlátozása ellen. A világban egyébként 2012 óta 65 országban több mint 140 esetben hoztak vagy javasoltak jogszabályt a civil szervezetek ellen. A Civicus vezetője szerint sok, hatalmon lévő politikus arra hivatkozik, hogy a nem kormányzati szervezetek senkitől sem kaptak felhatalmazást. Vagyis azt gondolják, hogy monopóliumuk van képviselni a köz érdekeit.

Süddeutsche Zeitung

suddeutsche.jpg

A lap szerint Orbán Viktor ma izgalmas küldetésben jár Brüsszelben, ahol a magyar helyzetről tanácskoznak. Nem hagyja ki a lehetőséget, hogy személyesen hergelje a képviselőket. Mert ugyan gyakran szabad folyást enged Brüsszel-ellenes érzelmeinek, ám általában szívesen megy az unió központjába. Erre már volt bőven példa, de lehet, hogy most másként sül el a dolog. Hiszen a Bizottság várhatóan megszavazza, hogy a CEU miatt szerződésszegési eljárást kezdeményezzen Budapest ellen. Nagy a veszély ugyanis, hogy az egyetem áldozatul esik Orbán Soros ellen vívott keresztes háborújának. Az Európai Parlament Kulturális Bizottságának elnöke úgy fogalmazott, hogy nem szabad korlátozni a tudomány, a kutatás és az oktatás szabadságát, az nem összeegyeztethető az európai normákkal. Brüsszel ugyanakkor nem csupán a CEU sorsát vizsgálja, hanem sokkal inkább azt, veszélybe került-e a demokrácia. Ehhez joga van és ez az út egyenesen vezet az Európai Bírósághoz. A normál szerződésszegési eljárás ugyanakkor rutinnak számít, és nemigen izgatja a magyar felet. Ignatieff rektor ezzel együtt reméli, hogy az EU beveti ez utóbbi eszközt. A közösség számára viszont változatlan az alapkérdés: mitévő legyen egy miniszterelnökkel, aki nagy előszeretettel szervez kampányokat Brüsszel ellen.

FAZ

fraknfurter.jpg

A Közép-Európai Egyetem egyik volt német diákja óvja országa sajtóját attól, hogy az felüljön Orbán propagandájának és összemossa a teljesen önállóan működő egyetemet és annak alapítóját. A magyar kormány ugyanis egy kalap alá veszi a CEU-t Soros többi érdekeltségével. A kormánypárt – egyértelműen antiszemita felhanggal – ellenségképet gyárt a befektetőből, aki ellen egyre kényszeresebb módon harcol. Nem utolsósorban azért, mert azt reméli, hogy ily módon mozgósítani tudja híveit a választások előtt. Soros felfogását és tetteit sokféle okból lehet bírálni, ám a hivatalos agitációt veszi át az, aki Soros-egyetemről beszél. A Fidesz a nem-szeretem honfitárs ideológiai hídfőjének tekinti a CEU-t. Miközben az nemzetközi tekintélynek örvend és  felbecsülhetetlen fóruma az érvek ütköztetésének, minden külső vagy belső politikai direktíva nélkül. Pontosan ez az, ami a jelek szerint a leginkább zavarja a Fidesz fanatikusait.

Die Welt

die_welt_1.jpg

Az osztrák belügyminiszter bejelentette, hogy a jövő hónap közepe után is fenn akarja tartani az ellenőrzést az ország határain, noha egyre kevesebb menekült érkezik. Azzal érvelt, hogy tudni akarja, ki lép be Ausztriába, és az EU egyelőre nem tudja megfelelően őrizni a külső határokat. Sobotka úgy tudja, hogy a Bizottság megadja neki a zöld jelzést. Az osztrákok a németekkel együtt másfél éve kérik az okmányokat az érkező utasoktól a schengeni belső határokon. Az uniós jogszabályok értelmében Bécsnek már csupán egyetlen lehetősége maradt a hosszabbításra. Közben a bajorok jelezték, hogy a maguk részéről legalább az év végéig nem állítják helyre a szabad forgalmat. Februárban Magyarország tartózkodott, amikor az unióban a hosszabbításról kellett szavazni, sőt arra figyelmeztetett, hogy az egész schengeni rendszer összeomolhat, ha zárva maradnak a sorompók.

Independent

independent.jpg

Gorka Sebestyén kiviharzott a Georgetown-i Egyetem internetes biztonsággal foglalkozó vitájáról, mert a diákok arról faggatták, hogy milyen viszony fűzi a Vitézi Rendhez, amely a háború idején kapcsolatban állt a nácikkal. Trump tanácsadója cáfolta, hogy ő vagy bárki más a Fehér Ház munkatársai közül antiszemita lenne. Megismételte, hogy azért viselte a rend jelvényét többször is nyilvánosan, mert azt az apjától örökölte, aki előtt ily módon is tisztelegni kívánt. Hírek szerint az idősebb Gorka 1979-ben, nagy-britanniai emigrációjában kapta meg az elismerést, mivel a háború után szembeszállt a szovjet megszállással. Fia akkor hagyta ott a washingtoni tanácskozást, amikor tiltakozók a terem hátuljában táblákat emeltek a magasba, a szakértő lemondását követelve. Előzőleg arról is kérdezték a hallgatók, hogy korábbi munkahelyén, a Breitbart szélsőséges portálnál miért írt muzulmán-ellenes cikkeket. Ám erre azt válaszolta, hogy az egyetemisták álhíreknek ültek fel. A lap megjegyzi, hogy a mai Vitézi rend azt közölte: elítéli a fasizmust és a zsidóellenességet, de a szélsőjobbos szervezetet a háború után a deportálásokban közreműködő fasiszta kormány romjain alakították újjá.

 

 

Hangos sajtószemle.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8112454993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nzoltan 2017.04.26. 06:59:07

Ha a ceu rektora külföldről vár segítséget, az milyen a választók által is elfogadható formában várható?

Brüsszeli szankció? Forrásmegvonás? Hát, ebből nem lesz 2018.,,,

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.26. 09:28:37

@Nzoltan: "Ha a ceu rektora külföldről vár segítséget, az milyen a választók által is elfogadható formában várható?"

A CEU rektorát nem mi választottuk meg.

Idehoztak egy nemzetközi hírű egyetemet Magyarországra, befizet 6 milliárd forint adót a költségvetésbe évente, sokszáz magyar dolgozója van, a diákok közül is sok száz magyar.

A csúti geci oroszbérenc 8 milliárd forintot fizet egy multinak, hogy csináljon 250 magyar munkahelyet, a CEU-t ugyanakkor kinyírja. Nóóóórmális???

morph on deer 2017.04.26. 09:32:05

"Ha a ceu rektora külföldről vár segítséget, az milyen a választók által is elfogadható formában várható?"

Ez most komoly?

A CEU nem politikai intézmény, és mint ilyen, létezése és működése nem a választók ízlésétől vagy annak változásától függ!

A választók legfeljebb ott kerülhetnek a képbe, hogy az általuk hatalomhoz juttatott politikai vezetés által hozott döntések hat(hat)nak a CEU működésére, de a választók viszonyulása a CEU bármilyen lépéséhez teljesen érdektelen annak működése szempontjából.

Amíg ez a hibbant Soros-hisztéria nem vett erőt pártunk és kormányunk egyszemélyi vezérén ebben a mértékben, a hivatkozott "választók" döntő többsége semmit nem tudott még a CEU létezéséről sem! Aki meg mégis, az azt tudhatta, hogy végre van egy magas színvonalú, "konvertábilis" képzést nyújtó, nemzetközileg is ismert és elosmert oktatási intézmény az országban.

Az orbánéhoz hasonló pitiáner támadással szemben pedig minden létező segítséget igénybe lehet és kell venni, minden további nélkül!
A lex CEU elsősorban az országnak árt, nem sorosnak, ezt minden gondolkodni képes személy világosan látja - eltekintve azoktól, akik szerint a Dugovics Titusz által szabadalmazott magoldás a legjobb: vesszen az "ellenség" velünk együtt..!

Ehhez mennyire sötét suttyó gondolkodásmód szükséges, de őszintén?
"Mindegy, hogy mekkora kárt okozunk magunknak, ha ezzel legalább bosszankodásra adunk okot az általunk ellenségnek kikiáltott személynek, már megérte!"

Valóban?

6.Lenin 2017.04.26. 10:58:36

@morph on deer:

"Dugovics Titusz által szabadalmazott magoldás a legjobb: vesszen az "ellenség" velünk együtt..!

Ehhez mennyire sötét suttyó gondolkodásmód szükséges, de őszintén? "

Ha nem érted a DT által szabadalmaztatott megoldást, akkor minek neked bármit is megmagyarátni?

SGy minden cselekedetét egy rögeszméje vezérel. Egy zavaros világ, ahol ő pnzszerzési lehetőseg lát. Semmi több. Az ő világa a pénzről szól, és nem az emberekről, ez ma már sokaknak világos, csak még neked okoz némi fejtörést.

Soroljál fel olyan országokat, ahol a SGy-nek köszönhetően csodálatos új világrend honol, az emberek hepik, a gazdaság szárnyal, és Gy'bá vesztett egy szatyot lóvét.
Kíváncsian várom a hosszú listádat.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.26. 11:17:17

@6.Lenin: Soros György a legnagyobb magyar patrióta Széchenyi óta. Kurvára leszarom, hogy a prolik irigykednek rá, mert a tőzsdén gazdagodott meg. Tőzsdézzél bazmeg, szedd el a rohadt imperialisták pénzét. Soros György több, mint 30 éve önzetlenül támogatja a magyar tudományt és demokráciát. Ez csípi a geci gazdád csőrét, aki a kádárrendszert hoza vissza tudatlan összeszerelő népességgel, meg ilyen trollokkal.

6.Lenin 2017.04.26. 11:27:01

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Cicus, én leszarom SGy-t, az egész tevékenységét. Én leírtam a véleményem róla, mert nem csak nézek ki a fejemből, de látok is, veled ellentétben.
Te provokálsz, elég átlátszó módszerekkel, ezt is látom már, de ez a te dolgod. Nyilván megvan az oka is. Csináld, ha ráérsz, vagy ebből élsz, ezt is leszarom.
(igaz én nem ebből élek, de momentán ráérek, és szórakoztat, bár elég bárgyú szórakozás ez, ezt elismerem, tv műsor szar, de a PC-t valahogy ki kell próbálni, ha már összeraktam megint 1et)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.26. 11:29:59

@6.Lenin: "leszarom SGy-t"

Helyes, már kezdheted is. Nézd tovább az M1-et, ne foglalkozz ilyen bonyolult dolgokkal, mint a demokrácia. Már úgyse tanulod meg.

6.Lenin 2017.04.26. 11:36:50

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Nem pörög a poszt? Szeretnéd felpörgetni?
Ha akarod vagy 200 hozzászólásban leírom neked, hogy hülye vagy. Most ráérek.
gondolom a hsz-ek száma a lényeg, nem a tartalma, azt úgyis elfeljetik + semmi jelentősége.
Bólints, ha mehet a móka.

6.Lenin 2017.04.26. 11:45:49

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Cicus, úgy láttam, mintha bólintottál volna (sőt doromboltál is, ha jól hallottam)

nos, SGy lehet, hogy a legnagyobb (és legöregebb) magyar patrióta, de te 1 köcsög vagy az is tuti.
(mehet még 199x?)

morph on deer 2017.04.26. 12:16:47

@6.Lenin:
"Ha nem érted a DT által szabadalmaztatott megoldást, akkor minek neked bármit is megmagyarátni?"

Hát hogyne érteném!
"Rúgjuk tökön magunkat nekifutásból, mert hátha neki is fáj, de legalább is megborzong a látványtól!
Mert ez a magyar virtus - nicht ugribugrisch!"

Jelenleg ugyan a helyzet úgy fest, hogy bölcs vezérünk spórolt a célzóvízzel - nehogy a Népszabadság (?) megírja - és qrvára elcseszte a vetődést!
Pillanatnyilag mi állunk úgy, hogy már halljuk a süvítést lefelé és készülhetünk egy tartalmas koppanásra!

A "tanult" jogvégzett idióták a kormányban akik hagyták ezt a baromságot véghezvinni csupán azt az elemi kérdést nem tették fel, hogy "qui prodest" avagy "cui bono" - kinek az érdekét szolgálja ez a bunkó műsor?

Mert az országét nem.
A diákokét sem.
A magyar felsőoktatásét sem.

Akkor?

Egy csököttagyú pitiáner fasz személyes vendettája Soros ellen, ami körülbelül annyira hatásos a vén gazember nyugalmának megzavarása céljából, mint egy eltévedt szúnyog..!

De legalább sikerült eredményesen lejáratni az országot, kiállítanu magunkról az újabb tahósági bizonyítványt, csak azért, mert!

Gondolom most nem is a bocsoknak igérte meg, hanem egyenesen mackó 'anyácskának'...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.26. 12:35:29

@6.Lenin: "200 hozzászólásban leírom neked"

Bocsesz, de téged meg Birkát át szoktalak ugorni, se nem érdekes, se nem vicces, amit böfögtök. Írhatsz nyugodtan, mások biztos értékelik.

6.Lenin 2017.04.26. 12:46:12

@morph on deer:

Nem érted DT szabadalmát.

Miben, és kik előtt járatja le az országot a kormány?
Lefizetett lakájok előtt?
Ez kinek jó? Vagy kinek árt?
(érdekes, hogy használod a qui prodest kérdést, és még érdekesebb, hogy nem érted a lényegét, vagy szándékosan félemagyarázod)

Mi köze a magyar felsőoktatásnak a CEU-hoz? Ne légy már ennyire vicces, bár a te dolgod. de utána ne csodáljkozz, ha nem veszlek komoly pacáknak.(bár ennek nincs olyan nagy jelentősége, se neked , se nekem)

( a qui prodest kérdést azért szokták feltenni, hogy el is gondolkodjanak rajta, ha megvizsgálják is az összefüggéseket, szerintem)

"Egy csököttagyú pitiáner fasz személyes vendettája Soros ellen," Ennyi Orbán lenne a világon? Népes családja lehetett az öreg Orsósnak titokban.

6.Lenin 2017.04.26. 12:48:35

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Akkor most belémbotlottál, köcsög?
(még van 198 esély a számodra, du. már nem érek rá annyira)

morph on deer 2017.04.26. 13:49:31

@6.Lenin:
"Mi köze a magyar felsőoktatásnak a CEU-hoz? "

Az idióta törvény indoklásaként hivatkozott rá orbánostól az egész csürhe: "hogy egyenlő esélyeket biztosítsanak a magyar felsőoktatásban" - hogy "megszüntessék a CEU kiváltságait a többi felsőoktatási intézménnyel szemben" - nem rémlik?

A "qui prodest" nem azt a kérdést vizsgálja, hogy kinek árt, hanem hogy kinek szolgál javára, ki nyer általa.

Na ilyen ebben az esetben nincs, - senki nem jár jól, aki számít - az előbb soroltam.

Egyébként a "világon" úgy általában ki ért egyet - az orbánhitű szerencsétleneken kívül - ezzel a törvénnyel?

Mert eddig csak a Nobel-díjas lakájok, a "megtévesztett" EU, meg úgy javarészt minden civilizált és értelmes ember tiltakozó hangját hallottam!
Ja igen, és valóban, csak a világ civilizált fele előtt járatjuk le az országot. Mindössze!

Ami az alapvető "problémát" illeti - röviden Soros - ez a baromság azon nem változtat cseppet sem.
Az mindenesetre érdekes, hogy az orbanisták sikítanak, hogy bezzeg az USA beleártja magát mindenbe - eközben orbán internacionális Soros elleni kereszteshadjáratra indult - akkor mi is van ezzel?
Most szólok, hogy nálam kár hivatkozni arra, hogy Soros szervezte az ukrajnai balhét - vagy akármi mást - és most emiatt helyes nekiesni a CEU-nak, ugyanis nálam a két dolognak nem lehet köze egymáshoz: én soha nem segítek haragudni senkinek.

Ugyanez a véleményem az NGO-k vegzálásáról is. Vagy mindenkire vonatkozzon a teljesen azonos szabályozás, vagy tán nem kéne hivatkozni a 'tisztességes' eljárásra, mert qrvára gusztustalan. Már aki tudja, hogy a szó mit is jelent.

6.Lenin 2017.04.26. 14:42:35

@morph on deer:

Te nagyon összekeversz mindent, diót a dinnyével. Mindkettő gömbölyű az igaz.

"Most szólok, hogy nálam kár hivatkozni arra, hogy Soros szervezte az ukrajnai balhét - vagy akármi mást - és most emiatt helyes nekiesni a CEU-nak, ugyanis nálam a két dolognak nem lehet köze egymáshoz:"

Naná, hogy nem szabad egy lapon említeni, hiszen kiderülne, hogy hol képezik ki a szarkeverőket, akik hajlandók is utána-pénzért- szart is keverni.

Értem, ami neked tetszik, arról lehet "vitázni", vagyis 1etérteni, ami nem , azt hagyjuk.
Rendben.

morph on deer 2017.04.26. 17:18:24

@6.Lenin:
"Naná, hogy nem szabad egy lapon említeni, hiszen kiderülne, hogy hol képezik ki a szarkeverőket, akik hajlandók is utána-pénzért- szart is keverni."

Szerinted miért kéne nekem veled - vagy bárkivel erről vitázni? Azon túl, hogy engem ez nagyban hidegen hagy, egyáltalán nem tartom normálisnak, hogy egy magyarországi oktatási intézmény vegzálása útján kéne nálunk erre reagálni, pláne "bosszuból" kicseszni saját magunkal!

Szóval nem vagyok vevő a Sorosozós dumákra - sem pro, sem kontra - azon túl, hogy primitív és bunkó dolognak tartom ezt az egész CEU ellenes parádét!
Ennyi.

6.Lenin 2017.04.26. 18:37:11

@morph on deer:

Rendben. Te jogosan nyilvánítsz véleményt, de másnak ezt kétségbe vonod, mert ellenkezhet a tiéddel.
Világos liberális álláspont (a Mo-on értelmezett liberális elévek szerint, de semmi köze a valódi liberálizmushoz)
Kínos számodra elfogadni az esetleges összefüggést.
Ez van, én tudomásul veszem.

morph on deer 2017.04.26. 20:17:43

@6.Lenin:
Azért nem hittem, hogy a kósalalizmus ennyire fertőző...

Nekem semmi bajom a véleményeddel - ha az neked úgy jó, fújd tovább nyugodtan - engem nem érdekel.
Te is pontosan tudod, hogy én mire válaszoltam, nálam ez a fordulat csak egyszer működik :)

Általánosságban azért annyit, hogy nekem távolról sem szimpatikus sem Soros, sem a módszerei, néhány ügy viszont igen, amit - akár lelkiismereti okokból, akár porhintés gyanánt - támogat. Sokaknak számít, sokaknak az jelenti "a" lehetőséget - és ez jó.
Nekem körülbelül ez a viszonyulásom a Soroshoz, mint olan.

Az a fajta gusztustalan hisztériázás amit ez a suttyó bagázs rendez egész egyszerűen megkérdőjelez minden negatív információt!
Ha az orbánfélék ilyen vehemensen támadnak valakit, akkor az mindenképpen megérdemel némi figyelmet, mert akár jó ember is lehet :)

6.Lenin 2017.04.26. 20:33:38

@morph on deer:

" Sokaknak számít, sokaknak az jelenti "a" lehetőséget - és ez jó. "

Ez a hónap jól sikerült, volt néhány megrendelésem, jól megfizetve, és ez nekem jó-mondta a bérgyilkos a kedvesének, mielőtt kibelezte. Hogy neki is jó hónapja volt-é, sajnos már nem tudhatjuk meg, de az sem biztos megosztotta volna-é velünk ezt az infót.
Mind1.
Ami az 1iknek jó, még nem jelenti, hogy a másiknak is "a" lehetőségek netovábbja.
(Ja, és nem kell magyarázni, elfogadtam/beletörődtem)

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.04.26. 20:53:25

Orbán mai logikai bukfence: ő nem autoriter, mert régebben ellenzéki volt. És közben elmeséli, hogy lett liberálisból konzervatív, majd populista...

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Soros maga is elismeri, hogy nem etikus úton jutott ahhoz a pénznek, aminek töredékéből jótékonykodik. Persze ez nem önzetlenség, hanem jól kiszámított üzleti érdek...

@Nzoltan: A CEU rektora belföldről nem kap segítséget, mivel a Fidesz nem tárgyal vele, más pedig nem tudja megakadályozni az új törvényeket.

morph on deer 2017.04.26. 22:23:09

@6.Lenin:
Bölcs vezérünkel ellentétben Soros nem a saját pereputtya és vazallusai számára lopja szét a közvagyont - tudom, megbocsáthatatlan, hogy még van képe adni másnak is hébe hóba :)

Késő bánat!
Mellesleg az "ismerősöd" egy rendes, családcentrikus munkásembernek tűnik.
Nem KDNP-s véletlenül?

6.Lenin 2017.04.27. 10:58:07

@morph on deer:

Már megint tévedsz. Soros nem jóténykodik, hanem befektet, a pénzért megkapható szarkeverésre is hajlamos akárkikbe, vagy bejön, vagy nem, de, ha bejön búsásan megtérül a befektetés. Ő nem filantróp, hanem gátlástalan/lelkiismeretlen befektető a kapitalizmus vadhajtása. Jogilag/üzletil szempontok szerint lehet, hogy támadhatatlan, de....
De ez már más kategória. A veszteseknek is jogukban áll védekezni ellene.
Szerintem ennyi van ebben a történetben, és semmi több. (a zavarosban a legjoöbb halászni)
(a példákkal látszólag küzdesz)
süti beállítások módosítása