B1 blogcsalád



Kizárással fenyegette meg az Európai Néppárt a Fideszt - a pápa szerint öngyilkossággal ér fel, hogy az elöregedő Európa nem engedi be a menekülteket

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2017. április 23. - Szelestey

705vetsusow7132azs.jpegAz európia konzervatívok strasbourgi frakcióvezetője jelezte, hogy Orbán Viktornak meg kell hátrálnia a Lex CEU ügyében, különben komoly retorzió jön, ebben az EPP ismer tréfát. A Közép-Európai Egyetem bezárása ellen is tüntettek világszerte a tudomány szabadságáért meghirdetett demonstrációkon. A katolikus egyházfő félresikerültnek nevezte az EU migránspolitikáját, hozzátéve, hogy a menedékkérőket igazságosan el kell osztani a tagállamok között. Már a világ is azon szórakozik, hogy a tegnapi megmozduláson hülyére vették az Orbán-kormányt.

Süddeutsche Zeitung

suddeutsche.jpg

Teljesen elhibázottnak tartja az unió menekültpolitikáját a pápa. Ferenc azt mondta, hogy a bevándorlás a földrész érdeke, hiszen Európában egyre kevesebb gyerek születik, ugyanakkor becsukják az ajtókat a migránsok előtt. Márpedig ez öngyilkosság – tette hozzá az egyházfő, aki azt is bírálta, hogy az EU nem osztja el egyenletesen az érkezőket, így a fő terhek Görögországra és Olaszországra hárulnak. Ugyanakkor a görög szigeteken uralkodó állapotok őt a náci időkre emlékeztetik. Hiszen a menedékkérőket sok helyütt olyan létesítményekben tartják fogva, mint amilyenek egykor a koncentrációs táborok voltak. Annyian vannak ott. Hozzátette, hogy a nemzetközi egyezmények betartása láthatólag fontosabb, mint az emberi jogok érvényesülése.

Die Zeit

die_zeit.jpg

„Gondolkodó emberekre van szükség és nem hazugokra!“ Ezzel a jelszóval vonultak fel világszerte ezrek a tudomány szabadságát követelve. A központi rendezvény Washingtonban zajlott, mert az USÁ-ban erősödik a félelem, hogy Trump alatt az alternatív tények korszaka jön el. De Magyarországon és Törökországban is egyre jobban korlátozzák a tudomány szabadságát. Berlinben 11 ezren tüntettek. Öt kontinens több mint 500 nagyvárosban tartottak ilyen demonstrációkat. A tüntetők tiltakoztak a kutatások korlátozása, a tudományosan igazolt tények tagadása, és az ún. alternatív igazság terjesztése ellen. A berlini polgármester kijelentette, hogy érinthetetlen a tudomány szabadsága.

Spiegel

der_spiegel_1.jpg

Az európai konzervatívok strasbourgi frakcióvezetője szerint Orbán Viktor számára is vannak vörös vonalak, amiket nem léphet át, miután idehaza vágja a demokráciát, az unión belül viszont Merkellel ül egyazon pártcsaládban. Weber azt mondta a Lex CEU-ról, hogy nem akarnak senkit sem erőnek erejével a Néppártban tartani. Az olyan alapelvek, mint a kutatás és az oktatás szabadsága nem képezik vita tárgyát. A jövő szombaton, az EPP csúcsértekezletén ezt világosan meg is mondják majd a magyar kormányfőnek. A lap hozzáfűzi, hogy a néppárti tagság igen fontos a magyar politikus számára, hiszen annak révén olyan vezetőkkel kerül egy sorba, mint a német kancellár. Weber épp ezért úgy gondolja, hogy Orbán a végén beadja a derekát. Mint mondta, a magyar miniszterelnök szívesen kipuhatolja, hol húzódnak a határok, de ha minden kötél szakad, mindig tartja magát a megállapodásokhoz. Ez esetben pedig változtatnia kell a felsőoktatási törvényen, ha a Bizottság azt állapítja meg, hogy az nincs összhangban a közösségi joggal.

Reuters

der_standard.jpg

A Kétfarkú Kutya Párt szervezésében 4-5 ezren nyilvánosan gúnyolták ki Orbán Viktort Budapesten, mert szerintük a kormányfő a demokráciát és az emberi jogokat támadja. Olyan, roppant ironikus jelszavakat kiabáltak, mint hogy nem kellenek választások, le a sajtószabadsággal, nincs szükség Brüsszelre, miközben a nevetés végig hullámzott a tömegen. Az utóbbi 3 hétben egymást követik a tüntetések a CEU-t sújtó törvény miatt. A Bizottság eljárással fenyegette meg Magyarországot a jogszabály miatt. Az ellenzék szintén kifogásolja Orbán oroszbarát politikáját, és a hatalmat bírálja több uniós tagállam is, amiért az kemény szabályozással tartja távol a menekülteket. A miniszterelnök ugyanakkor azzal vádolja a Soros György által támogatott civil szervezeteket, hogy azok beleavatkoznak a politikába. A Fidesz azonban biztosan vezet a közvélemény kutatásokban.

Le Monde

le_monde.jpg

Ezúttal a gúny fegyverét vetették be a magyar kormányfő ellen, akit rendszeresen bírálnak idegengyűlölő megnyilvánulásaiért, a sajtó és a civil társadalom elleni támadásokért. A hónap eleje óta nagy szabású tiltakozások zajlanak Orbán ellen. Tegnap a tüntetők csúfot űztek a tekintélyelvű politikusból. Humoros plakátok alatt azt kiabálták, hogy még több demagógiát, le az oktatással. Egyben követelték, hogy legyen közvetlen vasúti összeköttetés Moszkvával és Észak-Koreával. Kovács Gergely, a Kétfarkú Kutya Párt vezetője ironikusan azt közölte, hogy legalább 30 millióan vannak jelen, ellenben sérelmezte, hogy még mindig nem fizethetünk rubellel. A tudósítás megjegyzi, hogy a legújabb tömegellenállást a Közép-Európai Egyetem bezárását célzó jogszabály váltotta ki, a CEU alapítója mumus Orbán szemében. A hatalom emellett meg akarja szigorítani a tevékenységet azon civil csoportok számára, amelyeket a befektető finanszíroz.

Hangos sajtószemle

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3212446911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.23. 07:45:19

A Néppártnak jobban kell a Fidesz, mint a Fidesznek a Néppárt. Azaz semmilyen kizárás nem lesz soha.

Barakk Husszein Obongo 2017.04.23. 09:43:23

@MaxVal BircaMan HJCD:
Van B- terv a kizárás esetére. De ez maradjon titok ;)
Szerintem már rég ki kellet volna lépni ebből a Szorosz- liberós fertőből.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.04.23. 15:11:01

@térdelj csak elém nyugodtan...: Ő a legkeresztényibb pápa az utóbbi évszázadokban. Persze te ezt nem tudod megítélni, hiszen fogalmad sincs a kereszténységről...

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.23. 15:45:04

@Barakk Husszein Obongo:

Mindegy az egész.

A Fidesz lengyel testvérpártja be se lépett oda, az is megoldás. De alapvetően itt nincs rossz és jó megoldás,

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.23. 15:45:41

@Online Távmunkás:

Mitől lenne keresztényi egy olyan pap, aki alapvető keresztény elvek ellen harcol alattomosan?

Andika69 2017.04.23. 18:29:13

A közvetlen vasúti összeköttetés régóta létezik, és mi több továbbra is él OSZZSD vasúti szövetség, amelyben Hazánk mellett tag az Orosz, és az Észak-Koreai vasút is......

fotelfasiszta 2017.04.23. 18:29:48

@MaxVal BircaMan HJCD: Milyen keresztényi elvek ellen harcol?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.04.23. 18:32:27

@MaxVal BircaMan HJCD: Mi van birca? Ilyen korán kiengedtek a sebészetről a vasárnap hajnali ánusz repedés varrása után?

Sir Galahad 2017.04.23. 18:42:17

Nem tisztem a pápa megítélése, de a migránskérdés nem vallási kérdés. Mondhat róla véleményt, ahogy bárki más is, de az senkit nem kötelez semmire.

Brumm Brumi 2017.04.23. 18:50:04

Fenyegeti , mi?:P
Valójában már 2010 óta "fenyegeti", oszt...
Ami pedig a felsorolt hírforrásokat illeti, spiegel, süddeutsche zeitung, die welt, le monde , der standard...
ezek a liberális orgánumok most szárnyakat adnak vágyaiknak..

Röhögni meg rajtuk kell, no meg az ilyen szánalmas hazaárulásokon:
444.hu/2017/04/14/kiszivargott-ujhelyi-istvan-hogyan-lobbizik-hogy-az-europai-neppart-kizarja-a-fideszt

Muhaha

exlex 2017.04.23. 18:57:18

@Szelestey: Szerintem az egész világ az útszéli anyádon röhög.

2017.04.23. 19:01:00

Meséljetek a fideszbűnözésről is.

dr. mesterséges színezék 2017.04.23. 19:17:14

@midnight coder: "Szerintem még megérem azt az időt, amikor a Ferenc pápát lefejezik a kedvenc migránsai."

Megeshet, és Ferenc pápát ezután szentté avatják.
Semjén meg holta után is seggfej marad.

midnight coder 2017.04.23. 19:24:40

@dr. mesterséges színezék: Picit kétlem hogy az európai iszlám állam megalapítását túlélő keresztényeknek túl sok kedve lesz majd szentté avatni.

2017.04.23. 19:24:43

@dr. mesterséges színezék: "Semjén meg holta után is seggfej marad."

A Viktor is.

2017.04.23. 19:29:50

@midnight coder: "kétlem hogy az európai iszlám állam megalapítását túlélő keresztényeknek"

Mesélj csak picinyem, eddig azt hittem, hogy csak Orbán-tálib vagy, de ezek szerint többre vagy hívatott. Megosztanád velünk, hogy mennyire vagy benne ebben az alapítványban?

dr. mesterséges színezék 2017.04.23. 19:38:40

@midnight coder: Nem lehetsz jó keresztény, ha nem bízol a zúr végtelen bölcsességében.
A török még javában Európa negyedét zsákmányolgatta, amikor már protestáns és katolikus egymás belét ontotta saját hitének kizárólagos igazságának biztos tudatában - aztán mégis túlélték egymást. Már aki.

kunzoo 2017.04.23. 19:46:20

Basszus be kellene fogadni pár ezer Jazidot. Mindenki kergeti őket Szíriában, nem muszlimok. Ezzel be lehetne fogatni a sok vinnyogó pofáját végre. Azután belőlük szervezni a déli határra őrséget és elmagyarázni nekik hogy ott jönnek a muszlimok. Biztonságban lennénk. A sok elhagyott ruszki és magyar laktanyában szállást is lehet nekik adni. Szerintem akár tíz-húszezer is elférne, ők lojálisak lennének a magyar államhoz!

exterminador 2017.04.23. 19:54:03

Ficot is kizárták a szociáldemokraták. Nem nagyon vágta földhöz. Csodálom, hogy még senkinek sem tűnt fel a párhuzam.

exterminador 2017.04.23. 19:55:34

@fotelfasiszta: birca, mint kiderült, a keresztényi elveken a családirtást érti.

sinus67 2017.04.23. 20:16:04

@Online Távmunkás: Dehogy nincs fogalma róla! Csak elakadt a történelemórán a keresztes háborúknál! Be kellett volna fejezni a sulit, vagy megtanulni (nem magolni) rendesen az anyagot! :)

midnight coder 2017.04.23. 20:32:33

@dr. mesterséges színezék: Már aki. Európa nyugodtan foglalkozhatott a saját belügyeivel, mivel a török igazából csak itt tevékenykedett, hála a korabeli kommunikáció és logisztika korlátainak. Az már más kérdés, hogy mi viszont komplett vidékek lakosságát vesztettük, aminek a következménye végül hozzájárul Erdély elvesztéséhez.

dr. mesterséges színezék 2017.04.23. 20:46:58

@midnight coder: "a török igazából csak itt tevékenykedett"

Ja, teleportációban erősek voltak.

chrisred 2017.04.23. 21:42:10

@midnight coder: Közel-Keleten a lakosság az elmúlt hetven évben megtízszereződött? Talán az Antarktiszon is.

Roland Oranky 2017.04.23. 22:02:59

Ferenc papa felelos egy Magyar jezsuita pap elhurcolasaert Argentinaban a mikor o mint puspok tevekenykedett ott. A rezsimet igen csak kiszolgalta es a rossz nyelvek szerint o jelentette fel. Ez az ember akar minket kioktatni. Ugyancsak o akar Romaniaba menni 1918-as Erdely Romaniaval valo egyesuleset unnepelni. Keves olyan papa van aki ilyen ellensegesen es ennyi rosszat csinalt Eddie nekunk. Ja es Pannonhalmatol elvette egy olyan uradalmat amely Trianonkor Meg Magyarorszag resze volt de 1945-ben a szlovakokhoz kerult. Egy katolikus szemet....

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.04.23. 22:09:46

@MaxVal BircaMan HJCD: A kereszténység alapja a Biblia, nem az álszent magyar püspökök politikai nyilatkozatai... Ferenc pápa akkora reformer, hogy nála nagyobb fundamentalista katolikus vezető már régen volt, aki ennyire szó szerint követi a Bibliát és nem az aktuális divat szerint...

Jakab.gipsz 2017.04.23. 22:15:58

Köszönjük a lapszemlét Lajos, most már sokkal tájékozottabbak vagyunk.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.04.23. 22:18:06

@chrisred: Szíriában tízszeresére nőtt a lakosság, a 30-as években 2,3 millióan voltak, a polgárháború előtt már 23 millióan. A többi közel-keleti ország is hasonló ütemben változott.

Skorpió53 2017.04.23. 22:52:01

@MaxVal BircaMan HJCD:
Mondj egy keresztényi elvet, amit megsért a pápa.

karesz82153 2017.04.23. 22:58:59

@midnight coder: "hátrányos helyzetből induló képzetlen, nyelvet nem beszélő, kultúrát el nem fogadó "

Azt hittem a magyarokról és a magyar gazdasági menekültekről beszélsz...

lehet más a handa-banda 2017.04.23. 23:51:40

Weber nyilatkozata a spiegenek olyan igazi nesze semmi fogd meg jól politikai rizsa. Nem csoda hogy mindkét oldal a magáét hámozza ki belőle. Az erőviszonyok alapján semmi esély a kizárásra. Ezzel csak lábonlőné a frakció saját magát, és miért is? Soros majd vállon veregeti érte?

morph on deer 2017.04.23. 23:55:28

@Roland Oranky:
"Ja es Pannonhalmatol elvette egy olyan uradalmat amely Trianonkor Meg Magyarorszag resze volt de 1945-ben a szlovakokhoz kerult."

Hát ha ezt kifejtenéd mondjuk cseppet bővebben, az sokat segíthetne..!

Hogy lehet Pannonhalmától elvenni azt, ami a szlovákoknál van?

Ha már itt tartunk, ki volt a jezsuita pap és miért hurcolták el ?

Előre is köszönöm!

morph on deer 2017.04.24. 00:04:10

@midnight coder:
"... az európai iszlám állam megalapítását túlélő ..."

Hát a viktor egy pillanatra eléggé nehéz helyzetbe fog kerülni!
Alig hogy a várba költözött és orosz helytartóvá avatták, máris tanulhatja a kalifa teendőit, és mégy napjában ötször imádkozhat is! Szerencsére a budai nagy mecset nem lesz messze...

EGY a megingathatatlan HÁROM millióból 2017.04.24. 00:04:12

"a pápa szerint öngyilkossággal ér "

Erdekes papa lehet, aki europa iszlamizaciojaert kuzd. Biztos az erdemei alapjan valasztottak meg.

EGY a megingathatatlan HÁROM millióból 2017.04.24. 00:07:55

"hogy Orbán Viktornak meg kell hátrálnia a Lex CEU ügyében, különben komoly retorzió jön, ebben az EPP ismer tréfát. "

Orulok hogy van humoruk, mert ezen az Orban is jot fog rohogni.

EGY a megingathatatlan HÁROM millióból 2017.04.24. 01:06:31

"Kizárással fenyegette meg az Európai Néppárt "

Ugy latszik mar a libbantak is unjak a regi "Orban ugyis megbukik" cimu lemezt.

De mar itt az uj slager, az "Ugyis kirugnak minket az uniobol" lemez.
Valoszinuleg ezt fogjuk a kovetkezo 5 evben hallgatni.

dr. mesterséges színezék 2017.04.24. 02:09:22

@morph on deer: Nem hiszem, hogy amióta Erdogannal is dúl a szerelem, ne tanulná bé tervként eleve a lehetséges kötelmeket: a pasáéitól (azért titokban a szultánéiba is belenéz) a janicsáréiig. A protokollosai arra kellenek, hogy mindig időben figyelmeztessék, hogy melyik karakterét kell alakítania.

dr. mesterséges színezék 2017.04.24. 02:20:02

@EGY a megingathatatlan KÉT millióból: "Erdekes papa lehet, aki europa iszlamizaciojaert kuzd."

Elolvasta a minden keresztényre kötelező érvényű könyvet, és az jött ki neki, hogy akkor is kereszténynek kell lenni, amikor büdös és kényelmetlen - másik arcfél odamutatása, ellenség szeretete, kenyérrel visszadobás, és hasonlók.
Nem normális ilyen tévképzettel, az biztos - abban a könyvben a második rész főhősét eleve azért trancsírozták fel, mert ilyen ukázokat adott.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.24. 02:47:48

@dr. mesterséges színezék: "abban a könyvben a második rész főhősét eleve azért trancsírozták fel"

Eh, a második részek mindig gyengébbek. A Bridget Jones naplója 2 is gyengébb az első résznél. :))

chrisred 2017.04.24. 05:50:17

@Online Távmunkás: És a Közel-Keleten a népsűrűség így is fele akkora, mint Európában. Szíria lakosságát egyébként a közeli közel-keleti országok konfliktuszónáiból érkezők (palesztinok, az iraki, afganisztáni háború menekültjei) is jelentősen növelték, ami a Közel-Kelet lakosságát csak eloszlásában érintette. Amúgy érdekes, hogy ilyenkor senki nem azt említi, hogy az elmúlt ötven évben a régióhoz közeli Törökország és Irán lakossága ugyanilyen tempóban, összességében nagyjából százmillióval emelkedett, ami bőven meghaladja a Közel-Kelet lakosságszám növekedését.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.24. 05:58:41

@fotelfasiszta:

Csak 2 dolgot mondanék:
- mentegeti a homoszexualizmust,
- azt vallja, az iszlamisták jók, a keresztények meg hibásak.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.24. 06:04:32

@Online Távmunkás:

A kereszténység alapja NEM a Biblia, hanem Isten tanítása. S aki ezt átértelmezgeti, az eretnek.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.24. 06:05:36

@Skorpió53:

Pl. mentegeti a homoszexualizmust.

Ez nyíltan szembemenés a kereszténységgel.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.24. 06:08:34

@exterminador:

Isten néha ostort vesz elő. Ja, s kiirtja a végén a gonosz lelkeket. Nem simogat, hanem öl.

chrisred 2017.04.24. 06:33:42

@MaxVal BircaMan HJCD: Te is leragadtál az Ószövetségnél.

Nietzsche__ 2017.04.24. 06:44:05

Nem fogják kizárni a Fideszt. De ha mégis, annak semmiféle jelentősége nem lesz. Orbánt csak az itthoni szavazóbázisa érdekli - a kétmillió ikszelőgép - meg Putyin. De egyiket sem befolyásolná egy pártkizárás.

exterminador 2017.04.24. 06:47:07

@MaxVal BircaMan HJCD: akkor a helyedben nem lennék nyugodt.

jolka40 2017.04.24. 07:32:28

@kunzoo: Szerinted elfogadnák a magyarok a jazidokat?

gigabursch 2017.04.24. 07:58:37

Hűha...
Most aztán be vannak szarva vektorék...

dr. mesterséges színezék 2017.04.24. 08:22:03

@MaxVal BircaMan HJCD: " mentegeti a homoszexualizmust,"

Szemben a hithű katolikus Semjénnel, aki csak pedofil papok fölé borít védőszárnyat, elvégre fiúgyerekek töcskölése nem buzulás, hanem a szentlélek kegyes kiáradása.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.24. 08:24:04

@chrisred:

Nem éppen. Ha így lenne, zsidó lennék. De keresztény vagyok.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.24. 08:25:38

@dr. mesterséges színezék:

Téves. Senki se mentegeti a pedofíliát. Az ugyanolyan bűn, mint a homoszexualitás.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.24. 08:26:18

@jolka40:

Igazi menekülteket korlátozott számban elfogadna az ország.

dr. mesterséges színezék 2017.04.24. 08:30:14

@MaxVal BircaMan HJCD: Jól értelek, hogy a tévedhetetlen Szent Lélek aki/ami minden tévedhetetlent megtett az isteni igazság megismerése érdekében (elsősorban is közönséges halandók fülébe súgta az Ige szent szavait és az Első Rész egyöntetű görögre fordításban működött közre szakértőként) fogja magát, és akkorát bénázik az apostoli örökség gondozásának ügyvitelében, hogy egyébként szintén szent folyamatokban kiválasztott kiválasztóknak egy keresztényietlen személy kiválasztását sugallja?

Nyugtass meg, a Szent Léleknek ez volt az első, a legelső tévedése, és soha nem is lesz több ilyenje! Kár volna ezért a szép felekezetért.

dr. mesterséges színezék 2017.04.24. 08:35:35

@MaxVal BircaMan HJCD: Beszéld meg Semjénnel, ha ráérsz! Rád biztosan hallgat.

index.hu/belfold/2011/03/25/elszabotalta_a_szexvadak_vizsgalatat_a_nuncius/
uj.katolikus.hu/cikk.php?h=1615

Mondjuk azt nem tudom, minek linkelem ide neked, mikor pontosan tudod, hogy miről beszélek.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.24. 09:14:57

@dr. mesterséges színezék:

Rosszul látod.

A Biblia az Egyház által szerkesztett, írt mű, melyben hibák is vannak, belső ellentmondások. Ennek oka, hogy Isten sugalmazott, de nem vette el a bibliaszerzők szabad akaratát.

Ugyanez igaz a választásnál is. Isten nem választ személyesen senkit főpapi tisztségre. Csak sugalmaz, viszont ez nem köt senkit. Isten tévedhetetlen, az emberek nem azok, még azok se, akik fontos egyházi emberek.

bigdata 2017.04.24. 09:16:27

@MaxVal BircaMan HJCD: helyes meglátás. Az az istenhívő, aki nem krisztus követője, az zsidó. Kissé megtévedt fajta.

Hajdanában Jézus ugyan a békét hírdette, de emellett szót emelt a fennhéjázó, magamutogató, hazug, hipokrita papság ellen, sőt, a kufárokat tettleg kiűzte a templomból. Ha ma élne, alighanem első dolga lenne Semjént fejbeverni egy kőtáblával. Eleve a kdnp egy vicc, nagyjából úgy keresztény, ahogy demokrata, meg ahogy néppárt, már a neve is blaszfémia.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.24. 09:17:06

@dr. mesterséges színezék:

Neked mi az első reakciód, ha rádöbbensz, hogy rokonod, kollégád, barátod bűnt követett el? Rohansz a rendőrségre feljelentést tenni?

Az egyházi bűnök esetében az első reakció mindig az esély megadása a bűnösnek, hogy ő maga gyakoroljon bűnbocsánatot. A második lépés a megróvás. S scak a sokadik lépés a feljelentés az állami szerveknél. Mi ezzel a gond?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.24. 09:18:02

@bigdata:

Nem feltétlenül zsidó, sőt jellemzően nem az. Több milliárd istenhívő van a világban, aki nem keresztény. 99 %-uk nem zsidó.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.24. 09:19:12

@bigdata:

A KDNP nem keresztény, hanem kereszténydemokrata, ami nem vallás, hanem egy politikai irányzat.

Mit tett Semjén, amiért azonnali halált érdemel Istentől?

dr. mesterséges színezék 2017.04.24. 09:22:01

@MaxVal BircaMan HJCD: Handabanda, mint mindig.
Már megvolt a pápai "megrovás" és elhajtás Rómából, amikor Semjén (és Schmitt) megtutujgatta.

Nem győzöm hangsúlyozni, ritka sunyi egy szarzsák lett belőled pár év alatt.

dr. mesterséges színezék 2017.04.24. 09:25:23

@MaxVal BircaMan HJCD: Szóval az apostolok öröksége, az egész katolikus egyház épülhet emberi tévedésekre (Isten neheztelésével és jóváhagyásával) és akár emberi számításra, sunyiságra, haszonlesésre is (szintén Isten neheztelésével és jóváhagyásával)?

bigdata 2017.04.24. 09:26:10

@Iván Rábaszov: a néppárt sokszor megvédte a fideszt, a kizárás után a 7-es cikkelyre is egyre nagyobb az esély. De arra is van esély, hogy a több sebességes Európának az euró, kohéziós alapok, schengen, szabad munkavállalás és menekültek nélküli részében találjuk magunkat, ahol senki nem piszkálódik demokratikus alapértékek miatt.

bigdata 2017.04.24. 09:27:10

@MaxVal BircaMan HJCD: szabad a gazda, mesélj, mit tett.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.24. 09:41:56

@dr. mesterséges színezék:

Isten azt mondta, sosem hagyni elveszni egyházát.

Ami nem jelenti azt, hogy sok egyházi vezető ne tévedhetne.

Amíg azonban egy egyház nem változtat az eredeti tanításon és nem szakítja meg az apostoli folytonosságot, az Isten egyháza.

dr. mesterséges színezék 2017.04.24. 10:01:51

@MaxVal BircaMan HJCD: Netán még az is lehet, hogy te tévedsz?
Csak mert nem úgy viselkedsz. SOSEM.

dunántúli gyerek 2017.04.24. 10:13:02

A franciák most elmonták a választáson, hova tegye a pápa a bevándorlókat

konrada 2017.04.24. 10:18:35

@chrisred:
Igazad is van. Ezért nem is lenne probléma, ha az onnan - ahol szerinted egyébként is ritkán laknak - Lappföldre telepítenék át, hogy Európa azon részén is közelítsen a népsűrűség az átlaghoz.

(Anyám borogass! Hová süllyedt az oktatás, hogy írni tudó ember egy félsivatagi zóna eltartó képességét egy mérsékelt égövi óceániaihoz hasonlíthatja???!)

dunántúli gyerek 2017.04.24. 10:24:00

@bigdata: 7es cikkelyre IS nulla az esély, mint az köztudott

bigdata 2017.04.24. 12:03:13

@dunántúli gyerek: kb. a lengyel kormány az akadálya, bár a Tusk szavazás után lehet, hogy az sem.

bigdata 2017.04.24. 12:07:43

@konrada: haladnak a korral. A modern ember városlakó és semmit nem termel, legföljebb blogbejegyzéseket. Pl. Egyiptom népsűrűsége közelít a magyarhoz, pedig nagy része lakatlan sivatag.

konrada 2017.04.24. 12:51:33

@bigdata:
...haladni lehet.
...csak hát víz nélkül vannak problémák.
...s ez elégedetlenséget szül. Egyiptom egyre inkább iszlamizálódik (jó, eddig is az volt, de a reakciós fajtával az eddigi világiasabb után), és egyre inkább mobilizálodnak nincstelenjei (migrációs nyomás).
Pár év, és nem csodálnám, ha Egyiptomból is ugyanolyan háborús hírek jönnének, mint a többi túlnépesedett, és emiatt radikalizálódott szahel-országból...

Le Orme 2 2017.04.24. 14:45:16

1. Ferenc pápa buta.
2. Nem érdekel, ha a Fidest kizárják az Európai Néppártból. Cikkezzenek róla majd akkor, ha kizárták, de akkor sem fog érdekelni.

EGY a megingathatatlan HÁROM millióból 2017.04.24. 14:51:10

@dunántúli gyerek: "7es cikkelyre IS nulla az esély, mint az köztudott "

Ja csak ezt hazug demagog modon, sosem mondjak hozza. Anglia kivalasa utan, kozeledve a Francia kilepeshez, meg a lengyelek segitsege nelkul is NULLANAL kisebb az eselye, hogy a maradek 26 orszag egysegessen megszavazza, tovabb gyengitse, es egyertelmuen az megszunes utjara terelje az Europai uniot. Meg akkor SE, ha volna ra okuk, de igy, teljessen ok nelkul, pusztan azert, hogy magyarorszagi balliberalis eroket segitsek ezzel TELJESSEN KIZART.

kunzoo 2017.04.24. 17:23:33

@jolka40:
nem a bevándorlóktól fél az ország hanem az iszlám talaján álló elkülönüléstől és radikalizmustól. A kettő nem ugyanaz. Lefogadom ha hirtelen idemenekülne félmillió finn vagy lengyel, a kutya se aggódna miattuk. A svédek is arra büszkék hogy rengeteg embert fogadtak be, ezek nagy része finn akik a szovjet megszállás elől menekültek oda.

Szerintem ha románok menekülnének ide vagy szerbek, azokkal sem lenne gond.

exterminador 2017.04.24. 18:48:05

@MaxVal BircaMan HJCD: Birca, az a te átkozott nagy szerencséd, hogy nincs Isten. Mert ha lenne, bérelt hely várna a pokol nyolcadik körének hatodik bugyrában.

chrisred 2017.04.25. 20:59:29

@konrada: Valóban, a "mérsékelt égövi óceániai" Antarktiszhoz hasonlítottam. (Tehát idáig süllyedt.)
süti beállítások módosítása