B1 blogcsalád



Gyurcsány megtalálta az übertökéletes megoldást, mit kezdjen azokkal a szavazókkal, akik semmiképpen nem szavaznának rá

2017. április 08. - nickgrabowszki

Egy politikai troll hanyatlása és bukása.gyf_1_2.jpg

Van a baloldal ellenzéknek az a problémája, hogy egy kisegyház politikai szekta a DK magánál tart néhány 100 ezer szavazót azok közül, akik szükségesek volnának ahhoz, hogy le lehessen váltani a kormányt, a DK messiása főpapja elnöke viszont lehetetlenné teszi, hogy további százezrek csatlakozzanak a Fidesz ellenes koalícióhoz.

A szocik stratégiája itt világos: kellenének nekik a DK szavazói és akár politikusai is, leszámítva egyedül Gyurcsányt, aki szavazókat riaszt el a baloldaltól, valamint mozgósítja az fideszeseket.

De mihez kezd ezzel a helyzettel Gyurcsány? Három stratégia közül választhat.

1. Alternatív tényt állít.

A Magyar Nemzetnek adott interjút Magyar Nemzetben vásárolt magának felületet, amiben a riporteri felvetésre, miszerint ha vele nem sikerülhet a kormány leváltása, akkor miért nem lép hátrébb, azt mondta

Ezt maga állítja, én az ellenkezőjét állítom.

Ezt így, ex cathedra. Mindenféle adat, bizonyíték, okfejtés, megalapozás, alátámasztás nélkül. Egy állításra egy alternatív állítás. Tényre alternatív tény.

Pedig amit a MN újságírója állít, azt nem ő állítja, hanem a közvélemény-kutatók. És ha van, aki erre figyelmezteti Gyurcsányt, akkor jön a második stratégia:

2. Letagadja, hogy létezne több millió ember, aki semmiképpen nem szavazna rá.

Ezt az eheti 168 órának mondta

Nincs olyan kutatás, hogy velem nem megy.

Ez persze nettó hazugság, de legfeljebb mond majd egy újabb igazságbeszédet.

A 168 óra riportere, Pungor kolléga viszont felkészült volt, és azonnal említett két olyan felmérést is, amelyekből következik, hogy megkérdezettek kétharmada semmiképpen nem szavazna olyan listára, amin Gyurcsány is rajta van. (Az egyikről egyébként a B1 blogon mi is írtunk.)

De Gyurcsány akkor se esik kétségbe, ha lebukik. Kész van a válasszal, előveszi a csodafegyvert:

3. Úgy tesz, mintha ez nem is számítana.

Nem közvélemény-kutatásból csinálunk programot. Aki így tesz, az nem politikus, hanem szatócs!

Mintha kereslet egyáltalán nem is határozná meg a kínálatot. Mintha egy hentes muszlim országban akarna sertéshúst eladni. Egy ruhagyártó Fekete-Afrikában télikabátot.

Erről igazán szólhatna majd valaki Finkelsteinnek, Habonynak vagy Rogánnak is, hátha akkor nem lenne a Fidesznek stabil kormánytöbbsége, meg 2-2,5 millió szavazója, hanem ők is egy kisegyház a Gyurcsány-párt szintjén vergődnének.

Mondja amúgy ezt Gyurcsány úgy, hogy az amúgy mega-giga méretű interjú igen tekintélyes részében a közvélemény-kutatási adatokat elemzi!

Mindegyik esetben úgy érvel, bár ezek csak igen nagy jó indulattal nevezhetők érveknek, mintha egyenesen

a kommentszekciók trolljai közül került volna elő.

Az mondjuk látszik, hogy sokat tanult az őszödi esetből: akkor se lát be valamit, ha arról rajta és hívein kívül mindenki más tudja, hogy igaz, inkább vállalja a további hazugságot, mintsem beismerje, hogy eddig hazudott.

Ha már nem akarna szektavezér pártelnök lenni, simán kaphatna állást a kormánypropagandánál; minden adottsága megvan a munkához.

Bár persze a jelenlegi pozíciójában sokkal hasznosabb nekik.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2612410297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morph on deer 2017.04.08. 21:55:34

"... a DK magánál tart néhány 100 ezer szavazót azok közül, akik szükségesek volnának ahhoz, hogy le lehessen váltani a kormányt,.."

Picim, a DK egy szuverén párt, és nem az MSZP - vagy bárki más - alárendeltje.
Ebből az az igen kényelmetlen, ámbár megkérdőjelezhetetlen tény következik, hogy ha bárki a DK együttműködésére számít, annak bizony le kell ülnie tárgyalni a DK elnökével, aki történetesen épp Gyurcsány..!

Rosszabb hírem is van: az a százezer azért DK-s, mert nem akar pl MSZP-s lenni!

Szar ügy, mi?
Tehát nem működik parancsolgatással, szemrehányásokkal vagy durcás akaratoskodással - tárgyalni kell, másképp nem megy!

Igen, még a Botkának is!

Nem csupán azért, mert személy szerint a Botkának aztán igazán nem sok számonkérni valója van, hanem az elemi civilizáltság jeleként is, mint egyik pártelnök a másikkal.

Mondjuk például olyan civilizált és jólnevelt módon, mint ahogy egy másik pártelnökkel tárgyalt Szegeden pár hónapja.

Ha ezt Botka és az MSZP nem fogja fel, akkor ez elég szomorú szegénységi bizonyítvány!

Talán fel kéne nőni a feladathoz, és elfelejteni ezt az adolescent "én vagyok a fasza gyerek" modort, és elkezdeni politikusként viselkedni!

Vagy akar az MSZP valamit, leül és tárgyal, vagy beáll az orbáni vonalba és keménykedik - ez a választási lehetőség létezik.

Aki ezt nem érti meg, annak ideje lenne más foglalkozás után nézni, mert a politika nem neki való.
Ez ennyire egyszerű.

Nem óbégatni kell, hogy "bezzeg az MSZP úgy legyőzné az orbánt, de az a fránya Gyurcsány megakadályozza" - hanem felnőtt módjára tágyalni!
Ha nem tetszik, akkor is - ha fontos a kérdés egyáltalán.

Ha csak a túlélésre dolgoznak, akkor pont jól csinálja a Botka, semmi gond.
Csak legyen annyi gerinc bennük, hogy vállalják a saját politikájukért a felelősséget, és nem próbálják már jóelőre más nyakába varrni a saját tehetetlenségük eredményét, mert az enyhén szólva sem elegáns, sőt!

schnee 2017.04.08. 23:08:50

@morph on deer: egyike vagyok azon párt nélküli választónak aki nem baloldali, de egy koalícióra meg ha baloldali is szavazni tudnék ha a fidess komcsik leváltásáról van szó. De! Ha gyurcsány rajta van a listán akkor nem! gyurcsány vállalhatatlan!!!!

morpho 2017.04.09. 02:25:25

@morph on deer:

Na ez az. Rengeteg @schnee van. Ezzel nem lehet mit kezdeni, ez csak időpocsékolás. Mi meg most élünk.

morph on deer 2017.04.09. 02:38:53

@schnee:
Remélem azért az is feltűnt, hogy én nem arról beszéltem, hogy ki kire szavazzon, hanem arról, hogy fel kéne fogni végre, hogy a DK autonóm párt, ha tetszik, ha nem.
Aki pedig annyira modortalan, hogy a jogosan elvárható elemi udvariasság helyett követelőzik és vádaskodik, annak nyilván nem eléggé komolyak a szándékai.

Amíg az MSZP miniszterelnök-jelöltjének orbán vállalható tárgyalópartner, de Gyurcsàny nem, addig nekem senki ne hivatkozzon arra, hogy a DK a rendszerváltás akadálya. Ez nem egyéb, mint gyatra kibúvó.

Ismétlem, ha valaki valóban politikus, akkor nem hisztizik mint egy szűzlány az első randin - itt ne, most ne, azt ne, stb. - hanem mindenekelőtt felméri a valós helyzetet, és mindent megtesz, hogy tisztázza a helyzetet - ha eredményt akar elérni!
Ezzel a hozzáállással az MSZP senkivel sem fog tudni együttműködni, ez már most világos. Együttműködésre ugyanis csak egymás integritásának kölcsönös tiszteletben tartása esetén van lehetőség - attól függetlenül, hogy melyik párt mekkora.
Ehhez mondjuk politikusnak kéne lenni, politikusként kéne viselkedni, mindjárt kezdésnek.

morph on deer 2017.04.09. 02:57:26

@morpho:
Én ezt csak pragmatikusan tudom nézni: vagy akarja a demokratikus oldal orbánmentesíteni Magyarországot, vagy hisztizik és óbégat.
Az első esetben elfelejtik a pártpolitikát, a személyes torzsalkodásokat, meg mindent ami útban lehet, és a legesélyesebb személyek kiválogatásával maximalizálják a közös erőt.
Aztán a nagytakarítás és a sok mocsok lesikálása után egy tisztességes új válaszást tartanak, ahol már a pártok milyensége, stb is számítana, csakúgy, ahogy korábban.

Ha pedig a terület körülvizelése a legfontosabb, akkor lehet hülyeségekkel kampányolni, és elvárni, hogy mindenki támogassa azt a politikát, amelyiknek a kialakításához nem volt semmi köze, aztán lehet tovább csodálkozni, hogy egyedül állunk a sorban!

Egyik pártnak sincs több joga semmihez, mint bármelyik másiknak. Ez ennél nem nehezebb.

Közben az idő megy, a "politikusok" pedig ahelyett, hogy az orbán és a negyven rabló elzavarására szövetkeznének, egymással marakodnak ...

Ez már a rossz vicc kategóriát is többszörösen meghaladó hülyeségre vall, de őszintén.

morpho 2017.04.09. 03:37:58

@morph on deer:

..és szerinted ez véletlenül van így? Egyszer valamiért így lett, aztán így maradt? Vagy sokan dolgoznak rajta, hogy így legyen, mert akkor nem nagyon látok köztük különbséget...

2017.04.09. 04:13:16

A zsidó nép maradt vallása és kiközösítése következtében az európai népek között a leginkább beltenyészet. Ebből azonban az fakad, amit a nép már gyermekkoromban gyakran mondott: "A zsidó vagy nagyon okos, vagy nagyon buta, náluk ritkább a középút."
A kutatócsoport vérrokonok házasságaiból született, autizmussal diagnosztizált pácienseknél azonosította a SLC7A5 jelű gén mutációit. Régen mondom, ez az ok!

morph on deer 2017.04.09. 10:58:07

@morpho:
Különbség azért van, bár az kérdés, hogy kinek a javára.
Egyszer az életben nem igaz, hogy ne lehetne racionálisan, az érzelmeket félretéve, azonos célért egy meghatározott ideig együttműködni!
De a kompromisszumos megoldás úgy látszik nem eléggé 'magyarosch' - itt mindenki bizonyítási kényszertől szenved, úgy látszik. Vagy ő mondja meg, mi a tuti, vagy nem is kell az egész...

Pedig az egyenrangú félként való együttműködés lenne az egyedüli megoldás, láthatóan sokan ezt nem akarják belátni semmi áron.

Ami biztos az az, hogy ha nem sikerül változtatni ezen a gondolkodásmódon akkor lehet menni "megállítani Brüsszelt" és tanulhatjuk az orosz himnuszt...
De jó is az!

dzsordzs szarosz 2017.04.09. 11:00:08

Lopcsótány még sajátmaga, Lopcsótány számára is vállalhatatlan.
Csak a napi 4 x 4 mg Rivotril és rendszeres elektrosokk- kezelések mellett képes úgy- ahogy elrángatózni meg habzószájjal fröcsögni az őt báéványként imádó nyuggerei előtt.

schnee 2017.04.09. 12:41:06

@morph on deer: a dkval semmi bajom. Nekem gyurcsánnyal van bajom, meg még pár tucat másik politikusnak nevezett személlyel (pl szanyi, lendvai, hogy csak maszopost említsek)

Bryan élete 2017.04.09. 14:01:09

@dzsordzs szarosz: te itt most a csúti varangyról beszélsz? és ilyen nyiltan? talán az orvosa vagy, hogy azt is tudod mit szed, amikor rángatózik és nyalogatja a száját?

Bryan élete 2017.04.09. 14:21:03

Pontosan ebből a cikkből látszik világosan, mennyire fontos tényező még Gyurcsány.
Soha senkivel nem foglalkoztak még ilyen távon és ilyen intenzitással.
Tudnotok kell Grabowszky, hogy a negatív reklám is reklám, pláne, ha ingyen van.

morph on deer 2017.04.09. 14:25:11

@schnee:
Nekik is van bajuk veled? :)

És akkor most mi legyen?
De most komolyan!
Methogy ez van. Abban még reménykedni is felesleges, hogy majd hirtelen felbukkan egy politikailag érett, képzett és vezetni képes csapat, múlt nélkül, csak úgy a semmiből - és mindenki azonnal megkedveli őket.

Mielőtt itt tovább mennénk: a Momentum nem az.

Tehát abból lehet kiindulni, ami van.

Én egyébként máig nem értem, hogy mi az, amiért számít, hogy ki a kedves szimpatikus ember, ha teszi a dolgát...
Lásd Bokros. Vagy kedves, szimpatikus, aki tökéletes tanár, férj, énekkarvezető, - lásd Bajnai - aki nem ebbe a disznóólba való, hogy rendet rakjon.

Őszintén, tőlem az öreg ördög is lehet, ha rendbe teszi az országot!
Vagy középkorú ördög, mint Gyurcsány, akinek van mit helyrehoznia, tehát teljesítenie kell - és ezt tudja is!

Fogadnék, hogy nem lenne "olimpiai falu" meg még néhány felesleges stadion, hanem oda kerülne a közös vagyon, ahova kell!

Létre kell hozni egy civil "ellenőrző" bizottságot, akik mindenkit számonkérhetnek/elszámoltathatnak aki kormányra kerül, és csinálja, aki tudja.

Szóval még mindig ott tartunk, hogy ki kinek a kije volt/van/lesz, ahelyett, hogy egy olyan csapatban gondolkodnánk, akik valóban meg tudják oldani a feladatot.
The Expendables - profikkal!
Megszabott feladatokkal, megszabott határideig - aztán új választások, stb.
Aki tudja, meri, stb ilyen feltételek mellett, az tegye. Aki meg nem, az várja ki a sorát, és folytassa a rendrakás utáni első választásokkal - ha kell valakinek.

Merem állítani, hogy elég hamar kiderülne, hogy ki az, aki tenni is tud, és akar is, és ki az, akinek csak a szája nagy.
Igazán ideje lenne!

miért 2017.04.09. 22:07:12

..ezt a maffiát csak civil összefogás tudná megdönteni. Ehhez viszont a mai elfogadhatatlan ellenzéki pártoknak, mint a jobbik, a maszop vagy a dk, hatra kellene lépniük! Csak igy lehetne igazi összefogást teremteni. Ha ezt nem látják be, akkor semmivel sem jobbak a fideszes maffiánál!

schnee 2017.04.09. 23:13:32

@miért: abszolút igazad van szerintem
süti beállítások módosítása