B1 blogcsalád



Ami másoknál csalás, az Orbán Ráhelnek megengedett

2017. április 06. - nickgrabowszki

Körlevélben próbálta megvédeni a CEU-törvényt a a Fidesz brüsszeli frakciója. De sikerült?rhszj.jpg

  • Szájerék a levélben (amiről a Politico számolt be) azt írják, arra számítottak, hogy az uniós jobboldal támogatni fogja őket, de az ellenkezője történt.
  • Arra hivatkoznak, hogy az elvtársaikat szerte Európában félrevezette a milliárdos Soros propagandája - az végképp feldühíthette a néppárti képviselőket, ha a propaganda agymosottjainak nevezik őket.
  • Pedig a Fidesz és az Orbán-kormány - Balog miniszter mint a törvénymódosítás beterjesztője - szerintük csak azt akarta elkerülni, hogy - mint Orwell Állatfarmjában - legyenek olyanok, akik egyenlőbbek a többieknél.

Itt arra utalnak, hogy a CEU amerikai diplomát is adott ki a magyar mellé, és ez valamiért szabálytalan volna.

Az már nem kerül elő, hogy ez egyenesen csalás. Azt civilizált embereknek nem lehet beadni, hogy valami lehet törvénytelen, ha megfelel a hatályos törvényeknek, de a brüsszeli fideszesek szerint az eddigi szabályozás diszkriminatív volt, mert előjogokat biztosított.

Arról elegánsan megfeledkeztek a levélben, hogy ezek nem előjogok, hogy egy intézmény amerikai oklevelet is kiad, az nem szokatlan az oktatásban sehol a világon.

Például (mint a 444 kiderítette) a miniszterelnök legnagyobb lánya, Orbán Ráhel éppen ilyen magánegyetemen tanult Lausanne-ban. Mivel a vendéglátóipari iskola rendelkezik amerikai akkreditációval,

nemcsak svájci, hanem amerikai diplomát is ad a végzőseinek.

De ezt nyilván nem szabad mindenkinek.

  • Orbán, Kövér, Kovács Zoltán, Habony, Szájer, Deutsch, Schmidt Mária, etc., etc., kaphatott ösztöndíjat Sorostól - más ne kaphasson.
  • Ők politizálhattak ezen a pénzen - más ne tehesse.
  • Orbán Ráhel kaphat amerikai diplomát az Államokon kívül - ha más kap, az már csalás.

Szerintük ez a fair. Ez a jogegyenlőség fideszes értelmezése.

Mindenki egyenlő, de a Fidesz és az Orbán-klán még egyenlőbb.

Hátborzongató, hogy ezek után még ők hivatkoznak az Állatfarmra.

(Update: Áder lánya, Orsolya is OLYAN egyetemre járt, ahol amerikai diplomát is adnak a helyi - ebben az esetben az angol - mellé.)

(Fotó: Index. A képen Orbán Ráhel és Szájer József)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1912405327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Operátor 2017.04.07. 01:24:15

@Halál kamionja mindenkit elgázol: Ja mert Vityáék kreáltak egy ilyen törvényt gyorsan. Különben is ki tiltja meg a magyar egyetemek, hogy akkreditációt szerezzenek az USAban? Máris nincs versenyelőny. ja hogy úgy egyszerűbb, hogy kiiktatjuk az ellenfelet. Mintha Usain Bolt lábát mindig kirúgták volna, hogy ne nyerjen...a többieknek tessen gyorsabban futni. :)

Dr. Tim Pedersen Dr. (egy L-lel) 2017.04.07. 01:32:36

@Halál kamionja mindenkit elgázol: viszont akkreditálva van az USA-ban is és azt nem puszira adják ott sem. Szánalmas mentegetőzés.

morpho 2017.04.07. 04:06:32

@Halál kamionja mindenkit elgázol:

Szórakoztató, ahogy végighazudozod ezzel a sok hülyeséggel a komplett blogszférát. Narancskullancs klasszik. Muhahaha :))) Attól, hogy jópénzért terelsz és hazudozol, még nem lesz olyan a világ, amilyennek te beállítod. Ez az egész blogos narancskullancs program egy teljes tévedés. A gazdid hülye! Te meg itt szopatod saját magad bőnyállal...Muhaha :)) Az oroszok, azok igen! Szerjózsa még az USA elnökválasztásba is belepiszkált. De te? Te nem is látszol eszem a zúzádat. Aztán vörösbort iszok rá :))

KukuxuBucsu 2017.04.07. 06:53:50

@Halál kamionja mindenkit elgázol: Még egy ideig. Ha ilyen ütemben fejlődik tovább a felsőoktatásunk maximum ált isi alsótagozatot lehet majd kihagyni külföldön egy magyar diplomával.

Magentax 2017.04.07. 07:28:09

@Halál kamionja mindenkit elgázol: elég idiótán terelsz! :DDDD
Atyád olyan bután hazudozik, hogy most már folyamatos önellentmondásba is keveredik. Szaladgál bele a jókora pofonokba, de az állapota miatt nem veszi észre, hogy lassan dőőőőőől a fa....
Szánalmasak vagytok, röhögnénk is rajtatok, ha nem a mi bőrünket nyúznátok

Merlot 2017.04.07. 07:50:39

"Ami másoknál csalás, az Orbán Ráhelnek megengedett"

Csalás, lopás?
Mit kell ezen csodálkozni?
A vérükben van!

vpbarna74 2017.04.07. 07:59:03

Tipikus magyar mentalitás :) Ha megdöglött a tehenem, dögöljön meg a szomszédé is! Ebben az országban ha valami jobban megy és nem a párthoz tartozik, akkor kicsinálják. Ez megy most a CEU-val, a bolthálózatokkal, a trafikokkal, a nyugdíjjal, stb.
Már annyira elegem van abból hogy mindenkinek fröcsög a nyála, ahelyett hogy kihúzná a tv-t, nem olvasna újságot, csak csinálná a dolgát. És ha meg tud élni munkából úgy ahogy szeretne, akkor az a rendszer valószínű működik. Minden radikális, aki a saját nézetét, ordítva, egymás arcába tolva üvölti, otthon 20.-án egy vajas kenyeret nem tud megkenni magának, mert nincs rá keret, de védi azt a szart, amit elvárnak tőle. Ez vica-verza igaz! Ebben az országban , közel 30 éve hazudnak, lopnak, csalnak! Nincs ebből már elege az embereknek?!? Persze az oktatás is fontos, mint az egészségügy vagy a sajtószabadság. De történt valami is akkor mikor ezek szinte teljesen megszűntek? Semmi! Ugyanúgy csámcsogunk csak , beleolvadt a mindennapjaikba, mint a reggeli kv. Ez lesz a CEU-val is (Sajnos) Hiszen van már "B" terv, mennek Bécsbe....Nekünk meg megint marad a szar :(

1ghost 2017.04.07. 08:00:55

@Halál kamionja mindenkit elgázol:

Nagyon jó cikk! Grat a szerzőnek! Nincs is mit hozzátenni, a konklúzió önmagát adja: a fidesz semmivel sem több, mint mocskos, hazug, gerinctelen emberek gyűjtőhelye.

nu pagagyí 2017.04.07. 08:03:16

@Halál kamionja mindenkit elgázol: Nincs jele annak, hogy a Richmond oktatna az USÁ-ban. Más amerikai egyetemekkel áll kapcsolatban, azokhoz küldhet bizonyos szakokra diákokat.

nu pagagyí 2017.04.07. 08:14:13

Most éppen, mert "Soros"-al indokolja a CEU szivatását a kormány, miután belefutott az EU-s meg nem értésbe.

Sorossal kapcsolatban igazolásra szorulna, hogy milyen alkotmányba ütköző cselekményt hajt végre. Szerintem ilyen nincs. Olyan programokat és intézményeket támogat az alapítványa, amelyek az alkotmány szerint is védendő értékek. Az a helyzet, hogy a bizonyítékok nélküli vagdalkozás köztörvényes cselekedet a Fidesz részéről, a rezsim "Sorost szívató" törvényei pedig szimplán alkotmányellenesek. Ha védendő érték a véleményszabadság, akkor BTK-ba nem ütköző vélemény miatt nem lehet senkit államilag üldözni. Ha az alkotmány védi az oktatás szabadságát, akkor nem hozható olyan törvény, amely azt szükségtelenül korlátozza. Ha az alkotmány védi a emberi méltóságot, akkor a kormány nem sorosozhat minden további nélkül.

Tetszettek volna egy büdös diktatúrát csinálni, nyíltan felvállalva a rokonságot a türkmén basival, meg a sorozatgyilkos fülöp-szigeteki diktátorral! Ilyen nem történt, be kéne tartani az ipadon rittyentett írott malasztot,

bgp 2017.04.07. 08:29:30

@vpbarna74: 10 éve nem nézek tv-t, de a helyzet csak nem javul. Falun csak köztv van.

2017.04.07. 08:36:33

@vpbarna74:

A strucc a fejét a földbe dugja, amikor megijed vagy veszélyt érez.
Na ez egy urban legend. Nem működne.
És sehol a világon nem működik.....

konrada 2017.04.07. 08:48:16

@bgp: ...vegyél egy 10ezer forintos tányérost, vagy fizesd be a MindigExtrát, aztán el is lehet felejteni a köztévét, de Retket is, ami azon kívül van az a szabadon foghatóban.. (A netet, meg a strimelést azért nem ajánlom, mert az annyira kis faluban, ahol nincs kábel, az nem megoldható. Ott a legfeljebb csak a párszáz megás mobil csak a hozzászólások beírásához elég...)

n3spr3ss0 2017.04.07. 09:14:24

A hülye magyar az még mindig védi a védhetetlent,mikor rajtuk kívül a világon mindenki átlát a szitán,de ők továbbra is fújják a kötelezőt.

2017.04.07. 09:42:32

@Halál kamionja mindenkit elgázol:
Amikor Trumpot megválasztották, örömtáncot jártatok. Most meg azt olvasom, vizsgálóbizottságot küld Magyarországra.
Mi van, megvette a Soros?
Mégse lesz Orbán puszipajtása?
Talán nem véletlen, hogy meg se hívta eleddig.
Ha megteszi, félek, az szőnyegszéle lesz.
Mélytorkozol barátom.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.04.07. 09:52:12

@Halál kamionja mindenkit elgázol: Mivan? A CEU nem is létezik az USÁ-ban? Akkor majd erről szólj a nagyfejű Habony főnöködnek, hogy szóljon Viktornak, mert az USÁ-val szeretne tárgyalni a témában. :-)

Figyi, fideszes, ez már nagyon kevés lesz a narancsmosáshoz, és egyre kevesebb...

de let e ... 2017.04.07. 09:55:21

Én arra az ajvékolásra leszek kíváncsi , amit akkor eresztenek el a narancskomcsi bértollnokok , amikor a románok egy hasonló törvénnyel bezáratják a magyar egyetemeket .... Orbán megmutatta hogyan kell ezt csinálni ...

pamut 2017.04.07. 10:06:58

@Halál kamionja mindenkit elgázol:
Hazudsz, mint mindig.

És mindig, kivétel nélkül a fidesz érdekében hazudsz.

Azért, mert a fidesz által fizetett netes operátorok egyik kamunikkje vagy.

HaD 2017.04.07. 10:15:56

RÁHEL...erről ennyit. orbán(és a cikkbeli felsorolt cimbik) egytől egyik éppen soros mester elképzeléseit honosítják csak egy kicsit műbalhéznak a nagyérdeműnek. Jelenleg azt tesztelik hogy mennyi népeket lehet utcára küldeni ilyen "ötletekkel" és mennyi kussol otthon örülve hogy vasárnap van hús a leveskében... minél jobban átlátják egy egy ilyen benyögés eredményét(hány száz vagy ezer ember és meddig csócsálja az ügyet,és mekkora a közöny amúgy a többieknél) annál jobban megy nekik a hatalom beágyazás. Az olimpiai szavazás kissé meglepte őket és most gyorsan tesztelnek. Ahogy kóhn bácsi tanította nekik:)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.04.07. 10:17:13

CEUtanázia?

Az, aki ma élve temet
El egy egész egyetemet,
Tartson maga előtt jelet:
„Sötét középkori lelet”!

Ős patkány most új kórt terjeszt,
S azt, ki kiejteni mer Yes-t,
(Mivel e szó nemzetközi)
Leidegenügynöközi?

CEU-t tönkre sújtó erő
Reméljük, hogy hamar merő
Rosszullétként illan tova,
S kidől, mint a Patás lova*!

Messze hajítja el Böde,
Belepi a múltnak köde,
Nem jön többé hívatlanul,
S aki akar, CEU-n tanul!

*Sanyiii!!! Sanyikáám!!!

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2017/04/ceutanazia.html

átlátó 2017.04.07. 10:19:25

Győzike valóságsóban országot vezet...az etnikai egyensúlyra való tekintettel Pumped Gabó fölkészül.
Csiszár Jenő menni főkonzul Hálivúd, Rákay tanul pizzát enni eccájgval.

A Világ a térdét csapkodja és bontanak még egy sört.

Dr. Tim Pedersen Dr. (egy L-lel) 2017.04.07. 10:22:35

@Halál kamionja mindenkit elgázol: De lesz! Ezen a csúti geci sem tud változtatni. Legrosszabb esetben nem Budapesten fog tovább működni. De az USA akkreditációját ezzel nem veszíti el. Ezzel csak mi magyarok veszíthetünk. Nem te, mert te nem vagy magyar, te csak egy parazita vagy, abból is a legszánalmasabbak egyike. De jön még kutyára kamion! Addig meg használnak téged, mint egy darabka wc papírt, aztán mész a csatornába. Szép jövő!

pamut 2017.04.07. 10:35:14

@Wrex:
hehehe :D
szerinted van bárki akit át tudsz baszni a szánalmas félrebeszéléseddel? :D

pamut 2017.04.07. 10:37:38

@Frady Endre:

"Az, aki ma élve temet
El egy egész egyetemet,
Tartson maga előtt jelet:
„Sötét középkori lelet”!"

Nem rossz, nem rossz :)

dr Smittpálelnökúr 2017.04.07. 11:09:33

@Wrex: A gazdád mondta, hogy ami a ceun megy, az csalás.
Ha az a baj, hogy a hallgatók amerikai diplomát is kapnak, akkor az a csalás, hogy azt kapnak, nem?

Ha a saját lábon álló is dupla diplomát kap, akor ő is csalásból szerez hasznot, ugyebár. Ha nem fognád fel, akkor megmagyarázom: ha itthon csalás amerikai diplomát szerezni, akkor Svájcban is az.

2017.04.07. 11:56:11

@Wrex:

Szerintem ne erőltesd!
"Orbán Ráhel kaphat amerikai diplomát az Államokon kívül - ha más kap, az már csalás."

Ez a mondat nem jelenti azt, hogy a hallgatók csalnak. Mivel ez az állítás nem foglal állást abban a kérdésben, hogy ki csal.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.07. 12:24:46

Gusztustalan, hogy a fideSSfasszopók minden patkányságot bevédenek, legyen az gyermekerőszakolás vagy egyetembetiltás.

a 60nak kinéző retek klub bérence 2017.04.07. 12:26:16

kár, hogy Ráhel már férjnél van :(

Attilajukkaja 2017.04.07. 12:40:03

@Halál kamionja mindenkit elgázol:
"A CEU semmit sem csinál az USAban, nem is létezik."
Miért létezne, ha egyszer fehéren-feketén benne van a nevében, hogy közép-európai?
Ahhoz meg, hogy az USA elismeri ezt a diplomát, mint amerikait, a magyaroknak SEMMI közük. Még akkor sem, ha Orbán azt képzeli magáról, hogy az amerikai oktatási és akkreditációs rendszerbe is beleszólhat.

A fidesznyikek álságos kétszínűsége meg ma már annyira köztudott, hogy senki nem csodálkozik el rajta. Csúnya, nagyon csúnya vége lesz ennek, Viktor!

metax 2017.04.07. 12:47:31

@vpbarna74: "Hiszen van már "B" terv, mennek Bécsbe....Nekünk meg megint marad a szar :("

Ha már a trafikokat szóba hoztad: a volt trafiktulajok viszont maradtak. Meg a föld nélkűl maradt gazdák is...

H?P? 2017.04.07. 12:56:33

Csak azt sajnalom, hogy szegeny olyan csunya, Orban nem igazan tud vele villogni.
Valamit kene vele csinalni, mert rontja az orszag nemzetkozi hiret.

bref 2017.04.07. 13:14:12

"A CEU semmit sem csinál az USAban, nem is létezik."

Hö-hö-ha-ha....
A CEU és a Közép-Európai Egyetem 1-2 órás papírmunkával simán megfelelhetne az ominózus törvénymódosításnak, szinte semmibe nem kerülne, Amerikában sem kéne egyetemet fenntartania, sőt még amerikai diplomát is adhatna ki. Ezt előre végig kellett volna gondolni, és akkor nem lett volna ennyi felesleges acsarkodás, rossz hangulat és békétlenség.
Ha CEU/Közép-Európai Egyetem illetékesei felveszik velem a kapcsolatot, akkor méltányos feltételekkel megmondom nekik, hogy mit kellene csinálni..
Csodálom, hogy nem jöttek rá....

Attilajukkaja 2017.04.07. 13:22:41

@bref:
"A CEU és a Közép-Európai Egyetem "
Te tényleg azt hiszed, hogy ez két külön intézmény?????

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.07. 13:23:16

@H?P?: "rontja az orszag nemzetkozi hiret."

:))

És még szaporodik is.

Krutzifix 2017.04.07. 13:28:51

@Wrex: Ez aztán a magyarázat! Valszeg Te is nullást írtál a PISA-teszten szövegértésből. Dupla nullást. Ilyen butyuta szövegért is fizet a gazda?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.07. 13:35:31

A fideSSfasszopók mit öszevergődik magukat, hogy magyarázzák a könyvégetést!

Stenonis 2017.04.07. 13:54:01

@bref:
Az Egyesült Államokban az oktatás tagállami állami hatáskör, a szövetségi kormánynak nincs sok köze ahhoz, hogy az adott államban mit, hogyan oktatnak és mit, hogyan akkreditálnak.
A magyar jogszabály előírja, hogy a szövetségi kormánnyal kell szerződést kötni. Az USÁ-ban arra nincs jogosítványa a központ kormányzatnak, hogy New York állam illetékességébe tartozó ügyben bármit is aláírjon.

Szóval kíváncsi lennék, hogy ezt a problémát hogy oldanád fel 1-2 órás papírmunkával.

Attilajukkaja 2017.04.07. 14:00:58

@Stenonis:
"ezt a problémát hogy oldanád fel 1-2 órás papírmunkával"
Sehogy, mivel nincs is ilyen probléma. :o)
Pataky, NY állam kormányzója és a magyar állam ezt annak idején lepapírozták. Nem az amcsik tehetnek arról, hogy Orbánnak éppen milyen habzó szájú agymenése van.

konrada 2017.04.07. 14:14:04

@Stenonis:
...ahogyan eddig a többit. Áttárgyalják, aztán pont úgy egy-két óra alatt elfogadja a többség a módosítást, mint eddig.;))

2017.04.07. 14:16:48

@Wrex:

"Holott az egészhez a hallgatóknak semmi köze, azaz Orbán lányát ebbe az egészbe belekeverni nettó hazudozás/rágalmazás. "
Hogy a bánatba ne lenne köze, amikor ő kapja azt a diplomát, amiről Orbán azt mondta, hogy csalás?
Istenem mekkora egy erőltetett menet vagy te!
Orbán: Amit A CEU csinál csalás, mert két diplomát ad.
Szerencsétlen diákok hogy a bánatba ne lennének részesei, mikor ők kapják azt a két diplomát?
Vagy a csalással megszerzett diploma az rendben, ha a diák nem tudja, hogy csalt az egyetem?
Érted már erőltetett menet?
"Orbán Ráhel kaphat amerikai diplomát az Államokon kívül - ha más kap, az már
csalás."
Ha Ráhal kap diplomát (hasonló módon) az nem csalással van szerezve, de ha CEU-n kap valaki, akkor az csalással van szerezve.
De ez az állítás nem nevezi meg a csalót, csak azt, hogy a rendszerben csalás van.
Kezded már felfogni?

Attilajukkaja 2017.04.07. 14:25:15

@Wrex:
"Hogy a bánatba ne lenne köze, amikor ő kapja azt a diplomát, amiről Orbán azt mondta, hogy csalás?"
Úgy, hogy Orbán azt mondja, hogy az egyetem csal. Mi nem világos ebben?

Chiccbp 2017.04.07. 14:27:27

@MikeBoy: Orbán a CEU-s diplomáról mondta, hogy csalás, Ráhel mikor járt oda és szerzett diplomát? valamiről lemaradtam :)

csalással szerzésről nincs szó, csalással kiadásról annál inkább. ha nem érted a kettő közötti különbséget, az régen rossz.

2017.04.07. 14:28:56

@Wrex:

Aztán csodálkozol, hogy bugyuta szövegeléssel vádolnak.
Olyat próbálsz beleerőltetni az egészbe, ami nincs.

Orbán az a baja, hogy a CEU két diplomát ad. És ezért törvényt hoznak az egyetemmel szemben.
Miközben a lánya hasonló konstrukciójú egyetemen tanul Svájcban.
Áruld el! Ebből az ellentmondásból mit nem tud megérteni a Wrex név alatt futó nagyokos?

A másik:
"kaphatott ösztöndíjat Sorostól - más ne kaphasson"
Azt akarod bemesélni kedves poszter, hogy Soros ezt az egyetlen egy intézményt támogatja?!?

Tényleg eléggé zseninek kell lenni ahhoz, hogy itt ne értse meg az ember, hogy ITT A CEU-ról van szó! De az éles szemű Wrex kiszúrta mibe köthet bele. Akkor is, amikor ez nem érdekel senkit.

Nézzük a harmadik csodát:
"Ők politizálhattak ezen a pénzen - más ne tehesse."
Lásd feljebb. Egy rakás olyan politikai intézmény is van ami Soros pénzén működik.

Lásd feljebb vagyis ugyan azt a bullshitet sütöd el kétszer

És csodálkozol, hogy bugyuta vagy? Ugyan miért?
Ha hasonló színvonalon nyomod, ezt megkapod állandóan az biztos.

bref 2017.04.07. 14:32:21

@Stenonis: "Szóval kíváncsi lennék, hogy ezt a problémát hogy oldanád fel 1-2 órás papírmunkával. "

Írtam, ha a CE/Közép-Európai Egyetem felveszi velem a kapcsolatot (pl. e-mailben), akkor nekik megfelelő megegyezés után megmondom.
Itt a kommentek között bolond leszek nyilvánosságra hozni.

2017.04.07. 14:34:54

@Chiccbp:

Na itt a másik!
Ha Orbán azt mondja a CEU-s diplomára, hogy csalás és egy másik egyetem hasonló módon ad diplomát a diákjainak, akkor arra nem mondhatjuk, hogy csalás!!???
Ugyan miért is?

"csalással szerzésről nincs szó, csalással kiadásról annál inkább. ha nem érted a kettő közötti különbséget, az régen rossz. "
Gyönyörű!
Ennek itt milyen relevanciája van?
Elmesélem neked, hogy ne maradj le semmiről:
Ebben a sztoriban van két egyetem
Az egyikről Orbán azt állítja, hogy csal.
A másikra jár az Orbán lánya
ÉS, most jön a csoda: ami miatt az Orbán azt mondja az egyikre, hogy csal az igaz a másikra is! Vagyis kettős mércével mér, hisz saját mércéje szerint csaló egyetemre jár a lánya.
Istenem, hát ez annyira bonyolult, ugye? :D

Chiccbp 2017.04.07. 14:39:27

@MikeBoy: nem tudom, más miért nem mondja, én azért nem mondom, mert az a másik egyetem nem itt működik, és nem ismerem az ottani szabályokat.

Nálunk 130-cal lehet menni autópályán, máshol meg 120-szal. Ha ott megbasznak, közlöd, hogy magyar vagy, és nálatok lehet 130? Vagy viccelsz, vagy nem érted a különbséget. Az utóbbi baj:)

Trompf · http://trompf.blog.hu 2017.04.07. 14:41:38

@MikeBoy:

És szerinted mitől adhat egy Angol egyetem Amerikai diplomát ki ?

Mi az oka, hogy az ELTE nem adhat ?

MI az oka, hogy a CEU adhat ?

Segítek.
Az Angol és USA egyetemek között létezik államközi megállapodás erről.
A CEU-nak az USA megengedte csak brahiból.
Az ELTE-nek nem engedte meg az USA, és nem is mondott semmit sem, hogy miért.

Ezt szeretné szabályozni a kormány, hogy legyen világos milyen feltételek mentén adhat ki egy egyetem Amerikai diplomát.
Ne csak a CEU-val legyen kivételezés részükről.

2017.04.07. 14:51:49

@Chiccbp:

Ennél nagyobb ön szívatást még az életemben nem láttam.
Komolyan mondom, ezt a baromságot le tudtad íni!?
Mind a CEU és a Svájci egyetem a szabályoknak megfelelően működött.
Orbán akkor mondta, hogy a CEU csal, amikor minkét autópályán 130-cal lehetett menni. Vagyis az új szabályozás előtt.
Na most direkt a te példádon keresztül illusztráltam, hogy megértsd.
SIKERÜLT? :D

Chiccbp 2017.04.07. 14:55:06

@MikeBoy: az állam úgy gondolta, változtatni kell, megindokolták, miért. Megjegyzem, a rektori kinferencia is megértette, és egyetértett vele. De te biztos okosabb vagy mint a rektorok. Svájcot meg leszarom. Szuverén ország, azt csinálnak, amit akarnak. Mi is.

2017.04.07. 14:55:15

@Trompf:

És egy újabb agyhalott!
"A CEU-nak az USA megengedte csak brahiból."
:D
Ízlelgessük ezt.
BRAHIBÓL.
Hát a világban minden csak úgy brahiból megy, ugye trompfocska?
És neked blogod van! Ki olvassa? A Győzike? :D
Lécci ne válaszolj pls, itt ez a két hülye, te már sok leszel harmadiknak....

2017.04.07. 14:59:48

@Chiccbp:

Ó Chicc!
Megértetted ezt a 130-as példát. Kiváló.
Semmi baj, hogy az "állam" (akit úgy hívnak Orbán) úgy gondolja, változtat.
De ez viszont azon nem változtat azon, hogy a lánya meg olyan helyre jár, amit ő elítél és amin ő éppen változtatni akar itthon.
És ugyan oda jutottunk, ahol eddig is voltunk, hogy kettős mércével mér.
És eddig is erről volt szó és nem másról.

Chiccbp 2017.04.07. 15:01:20

@MikeBoy: nem jár. Az egyik ugyanis nálunk van, a másik meg egy eltérő szabályozású másik országban.

2017.04.07. 15:03:57

@Wrex:

Kő hülyeségeket beszélsz.
Ennyi a lényeg, nem írom többször le:
"Ebben a sztoriban van két egyetem
Az egyikről Orbán azt állítja, hogy csal.
A másikra jár az Orbán lánya
ÉS, most jön a csoda: ami miatt az Orbán azt mondja az egyikre, hogy csal az igaz a másikra is! Vagyis kettős mércével mér, hisz saját mércéje szerint csaló egyetemre jár a lánya.
Istenem, hát ez annyira bonyolult, ugye? :D "

2017.04.07. 15:05:13

@Chiccbp:

Neked is utoljára:
"Ebben a sztoriban van két egyetem
Az egyikről Orbán azt állítja, hogy csal.
A másikra jár az Orbán lánya
ÉS, most jön a csoda: ami miatt az Orbán azt mondja az egyikre, hogy csal az igaz a másikra is! Vagyis kettős mércével mér, hisz saját mércéje szerint csaló egyetemre jár a lánya.
Istenem, hát ez annyira bonyolult, ugye? :D "

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.07. 15:07:10

@Trompf: "Az ELTE-nek nem engedte meg az USA"

Ez mikor volt?

Ki az az USA?

pamut 2017.04.07. 15:22:36

@MikeBoy:
"Csak ironizált!"

Biztos vagy ebben? :)

Attilajukkaja 2017.04.07. 15:23:10

@bref:
"a kommentek között bolond leszek nyilvánosságra hozni"
Vicces fazon vagy! :o)))))))
Azt észrevetted, hogy egy nem létező problémát akarsz megoldani? Vagy még inkább eladni a "megoldást"? Tipikus fidesznyik hozzáállás: eladni a nagy semmit, lehetőleg valami off shore cégen keresztül, és mások átverésén meggazdagodni.

2017.04.07. 15:29:11

@Wrex:

Egyébként, hogy kapj egy pontot így végére.
Igazad is lenne. Vizsgálhatnánk az eltéréseket, stb.
Csakhogy Orbán a következőt mondta.
Még azelőtt, hogy a törvényt benyújtották volna.
"A CEU ugyanis a magyar egyetemekkel szemben két diplomát ad ki: egy magyart és egy amerikait, ami nem fair,, és hátrányba hozza a magyar egyetemeket."
Erre használta, amikor erősebben fogalmazott a csalás kifejezést is.

És itt nincs szó arról, hogy milyen egyetem hogyan működik, mi a szabályozás, stb.
Egyszerűen ennyiről van szó, hogy kiad két diplomát és kész.
Na, hát a lánya is kap két diplomát és kész.

Ez teljesen meddő dolog.
Már ne haragudj, de ha van egy kis eszed és nem Orbánt akarod mosdatni, akkor te is tudod, hogy Ráhel egyeteme teljesen rendben van. Mint ahogy a CEU összes diplomája is teljesen rendben van. Ez egyszerűen nem arról szól.
És, ha az Orbán ezt a CEU kirúgást végig akarja vinni, akkor az összes szart, ellentmondást a nyakába fogja kapni, amit e miatt kaphat.
És megpróbálhatod őt védeni, de ez csakis rólad állít ki egy "ingyen diplomát".

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.07. 15:32:47

@MikeBoy: "rólad állít ki egy "ingyen diplomát". "

:)) Ah, ez szép volt!

A fideSSfasszopók vajon miért nem tudnak szépen/humorosan fogalmazni, mint a normális emberek? A kubatov féle troll-kézikönyvben nincsenek erre tanácsok?

pamut 2017.04.07. 15:34:43

No.

Mint mindenki tudja, és még Orbán III/III-as spiclijei sem bírják letagadni, a CEU az elmúlt 25 évben egy nemzetközi hírű, Magyarországon abszolút kimagasló színvonalú képzéseket nyújtó intézménnyé nőtte ki magát.

A CEU-n:
- nyert Magyarország szellemileg,
- nyert Magyarország anyagilag,
- nyert Magyarország jó hírnévben,
- nyert Magyarország tudásban,
- nyert Magyarország kutatásban,
- nyert Magyarország kapcsolatokban,
- nyert Magyarország egyéni karrierutakban,
abszolút a nemzet hasznára volt és van.

Abszolút, nemzeti érdek a megtartása, ez egy nemzeti kincs, egy nemzeti büszkeség.

Viktor, az Egyetempusztító, ezt a nemzeti büszkeséget öli most meg.
(Az hogy miket hazudik közben, másodlagos. Hogy a lánya is ilyen egyetemre jár, ami itt neki büdös, másodlagos)

Ez nettó országcsonkítás.
Ez nettó hazaárulás.
Ilyet még Kádár meg Rákosi SEM csinált.

Kérdés:
Van ezen a bolygón olyan magyar ember akinek van bőr a mocskos pofáján felvállalni hogy ő ezt támogatja?
Van ezen a bolygón olyan magyar ember aki vállalja hogy a színtiszta öncélú pusztítás mellett áll?
Van ezen a bolygón olyan magyar ember aki vállalja hogy kollaboráns hazaáruló fideszes?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.07. 15:52:41

@pamut: "Van ezen a bolygón olyan magyar ember akinek van bőr a mocskos pofáján felvállalni hogy ő ezt támogatja?"

A fideSSfasszopók mindig azt mondják magukról, hogy magyarok. A helyesírást nem, de a szlenget jól ismerik.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.07. 15:56:00

Valamelyik fideSSfasszopó azt monta, hogy a csúti geci nem záratja be az egyetemet, csak megtiltja, hogy új hallgatókat vegyen fel. :))

Egy férfi fölkeresi a körzeti orvost.
- Problémám van, doktor úr! A micsodám két hete elkezdett feketedni.
- Hm... Ez bizony ritka betegség. Nibrinubri a neve...
- Mit lehet tenni?
- Sajnos, le kell vágni!
A beteg kétségbeesetten elrohan egy másik orvoshoz.
- Doktor úr! Két hete feketedik a micsodám. Elmentem a körzeti orvoshoz, azt mondta, nibrinubri, és le kell vágni.
A doki hosszan szemléli a b...ajt.
- Sajnos a kollégám diagnózisa helytálló. Bizony, ezt le kell vágni.
- Nem! - ordít föl a beteg, és elrohan a leghíresebb specialistához. Elmeséli, mit mondott a két orvos. A professzor megvizsgálja.
- Nézze, annyiban igazuk volt a kollégáknak, hogy ez nibrinubri, de nem kell levágni!
- Ugye, nem? - könnyebbül meg a panaszos.
- Persze hogy nem... Leesik az magától!

Attilajukkaja 2017.04.07. 16:20:18

@MikeBoy:
"kiad két diplomát és kész"
Nem ad ki két diplomát és kész.
Csak EGY olyat ad ki, ami Magyarországon és az USA-ban is érvényes, akkreditálva van.
Ennek amúgy semmilyen gyakorlati jelentősége nincs.

Barna Toth 2017.04.07. 16:22:59

a CEU a világon jelenleg a 39. legjobb egyetem. Más magyar egyetem nincs az első 350-ben. Szóval érdemes kibaszni mindenképp...

NBarbieReloaded 2017.04.07. 16:51:13

@Barna Toth: "a CEU a világon jelenleg a 39. legjobb egyetem"
Ezt erosen ketlem. Forras?

A magyar egyetemekhez kepest jobb helyezese amugyonmagaban meg nem nagy mutatvany, ha multimilliardos tulaja van.

vittore 2017.04.07. 17:10:33

@nu pagagyí: "Sorossal kapcsolatban igazolásra szorulna, hogy milyen alkotmányba ütköző cselekményt hajt végre. Szerintem ilyen nincs." De van! Ja nem, nincs. Akkor majd lesz! :(

Attilajukkaja 2017.04.07. 17:17:13

@NBarbieReloaded:
"A magyar egyetemekhez kepest jobb helyezese amugyonmagaban meg nem nagy mutatvany, ha multimilliardos tulaja van."
Miért? A magyar állam talán nem multimilliárdos?
Amúgy baromira nem ezen múlik!

2017.04.07. 17:21:49

@Attilajukkaja:

Igen láttam, hogy abba bele lehet kötni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.07. 17:21:57

@NBarbieReloaded: "A magyar egyetemekhez kepest jobb helyezese amugyonmagaban meg nem nagy mutatvany, ha multimilliardos tulaja van."

Soros György a magyar civileknek tavaly 20 milliárd forintot adott, a köztévé költségvetésének negyedét. Gondolom a CEU-ra nem költött nagyságrendekkel többet. A csúti geci az egyetemektől elvett, és a köztévének adott. A siralmas eredményt látjuk. Szólj a gazdádnak, hogy negyon rosszul csinálja.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.07. 17:23:12

@Attilajukkaja: Most olvasom Warren Buffett sziporkáit.

thebusiness.blog.hu/2017/04/06/11_zsenialis_gondolat_a_milliardos_befektetesek_kiralyatol

Ez orbánra illik:
"Az emberek megítélésében három tulajdonság fontos: tisztesség, intelligencia és energia. Az első nélkül a másik kettő halálos."

Chiccbp 2017.04.07. 17:33:13

@MikeBoy: na még egyszer, mert úgy tűnik, nem érted, földrajzi a probléma :)
van egy egyetem itt, meg egy másik Svájcban. itt van egyféle szabályozás, ott van egy másikféle. mi ezen olyan nehéz?

NBarbieReloaded 2017.04.07. 17:43:26

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Esetleg apukadnak a gazdaja te szerencsetlen vitakeptelen proli. Ennyit tudsz, a csuklobol gazdadozast. Nyilvan nincs tobbre szellemi kapacitas.
A tobbibe nem megyek bele, ugyse ertened.

2017.04.07. 17:46:23

@Chiccbp:

Nem releváns, ha érted ennek a szónak a jelentését.

2017.04.07. 17:48:01

@NBarbieReloaded:

Az nem tűnt fel neked, hogy erre:
"A magyar egyetemekhez kepest jobb helyezese amugyonmagaban meg nem nagy mutatvany, ha multimilliardos tulaja van."
mindenkinek az a reakciója, hogy fogja a fejét....

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.07. 17:48:20

@NBarbieReloaded: "szellemi kapacitas"

Fura ezeket a szavakat egy szervilis fideszestől hallani. :))

Chiccbp 2017.04.07. 17:49:53

@MikeBoy: abszolút igazad van. feltéve, hogy a svájci és a magyar szabályok megegyeznek. kérlek, linkeld mindkettőt, hogy eldönthessük! ja, lehetőleg magyarul, a fél világ úgyis épp egy magyar nyelvű törvényjavaslat miatt basztat minket, gondolom, megértették, miről szól, el tudták olvasni :) maradjunk is hát a magyar nyelvnél :D:D:D

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.07. 17:50:43

@Chiccbp: "van egy egyetem itt, meg egy másik Svájcban. itt van egyféle szabályozás, ott van egy másikféle"

Én úgy tudtam, az egyetemi képesítés értéke a megtanult tananyagtól függ, nem a hülye törvényektől.

Chiccbp 2017.04.07. 17:52:32

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: megtanulhatsz te bármit pl az orvoslásról, ha a diplomád nem ismerik el egy adott országban, a törvény lesz az erősebb, nem az, amit tudsz.

2017.04.07. 17:53:24

@Chiccbp:

Nincs feltéve, Nem releváns.

Chiccbp 2017.04.07. 17:56:08

@MikeBoy: rendben. szerinted :) hála istennek vélemény- és szólásszabadság van. meg neked is jogod van hülyének lenni. milyen jó is demokráciában élni :D
na, további szép napot, meg kellemes hétvégét, ne feledd, vasárnap tünti, és ha megint nem bukik meg a patás, hétfőn jövünk röhögni :)

Attilajukkaja 2017.04.07. 17:56:57

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Köszönöm a linket.
"Az első nélkül a másik kettő halálos"
Hát igen ..... És ehhez nem kell agykutatónak lenni.

2017.04.07. 18:00:38

@Chiccbp:

Ne felejts el ezen a néven futni fidesznyik, mert nem fogom tudni, hogy te vagy az....

Chiccbp 2017.04.07. 18:02:48

@MikeBoy: a jelzőkre nem vagyok kíváncsi, a nickem meg csak akkor változik, amikor a b1 demokratikusan letiltja az embert :D ők valahogy nem hisznek a szólás és a vélemény szabadságában :D:D:D

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.07. 18:05:10

@Chiccbp: "megtanulhatsz te bármit pl az orvoslásról, ha a diplomád nem ismerik el egy adott országban, a törvény lesz az erősebb"

Szóval te inkább annak a doktornak a kése alá fekszel be, aki az illető országban érvényes diplomát vásárolt, nem pedig tíz égig tanulta az orvoslást. :))

A fideszesek annyira hülyék, hogy az már fáj. :))

Chiccbp 2017.04.07. 18:08:01

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: annak a kése alá fekszem, akinek van engedélyt praktizálni. de ahogy elnézem, te inkább olyan kése alá feküdtél, aki értett hozzá. így sikerült maradéktalanul az agyeltávolításod :)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.07. 18:08:49

@Chiccbp: "annak a kése alá fekszem, akinek van engedélyt praktizálni"

Nah, még egy PISA negatív.

Szóval te inkább annak a doktornak a kése alá fekszel be, aki az illető országban érvényes diplomát vásárolt, nem pedig tíz égig tanulta az orvoslást. :))

NBarbieReloaded 2017.04.07. 18:09:39

@MikeBoy: Naja, fogja a fejet...aki nem erti.
Mar leirtam talan tegnap is valahol, de csak a kedvedert:
Az egyetemek helyezesenel donto fontossagu szempont az ott tanito, eloadast tartok tudomanyos fokozata, megjelentetett munkaik, konyveik szama stb.
Egy munkajaban leterhelt es anyagilag sem tul jol allo magyar egyetemi tanar szerinted mennyiben osszehasonlithato igy mondjuk egy amerikaival? soros papanak pedig futja ez utobbiakbol valogatni es megfizetni a haziegyetemere, igy a helyezesuk ertelemszeruen magasabb. Egyszeru. Ezert kell helyen kezelni az egyetemi rangsorokkal dobalozast.

NBarbieReloaded 2017.04.07. 18:17:15

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Minden nap bizonyitod az igen gyenge szellemi kapacitasod, mikor masra nem futja belole, csak a gazdadozasra meg fideszesezesre. Nem irom megint, hogy idezz akar csak 1 sort is tolem, ahol en viktort vagy a fideszt vedtem volna barmilyen mutyival kapcsolatban, mert mar tobbszor megtettem es mindig beegtel vele.
Szoval igen, nincs tobbre eszed. Na nem azert, nem is vartam tobbet attol, aki megall az akinemaballibmantratfujjaazfideszes "logikanal". :)

2017.04.07. 18:17:34

@Chiccbp:

Hát hogyne fidesznyik....

Chiccbp 2017.04.07. 18:21:19

@MikeBoy: ja, az elmúlt egy hónapban 3 nickem tiltották, pedig se nem anyáztam, se nem voltam rasszista. de hát ez már csak ilyen. én csinálok új nicket, a bloggazdák meg örülnek :D

2017.04.07. 18:23:09

@NBarbieReloaded:

Na most ez most jó dolog vagy rossz?
Egyébként meg nem az a lényeg, hogy Soros milliárdos, hanem azt, hogy pénzt rakott az egyetembe.
Vagyis a lényeg az, hogy a CEU-nak van pénze.
És az teljesen mindegy, hogy honnan van.
Aztán azt írtad, hog ez nem nagy mutatvány. És ennek milyen jelentősége van?
Ezért talán ki kell dobni az országból?
Gyakorlatilag levezetted, hogy mivel a CEU-nak van pénze, minőségibb okttást tud nyújtani.
Rendben...és akkor???

A másik:
A magyar költségvetésnek éves szinten mennyi pénze van szerinted?
Abból hány CEU-t tudnánk kigazdálkodni, ha nem egy korrupt szemét banda irányítaná az országot? Csak így provokatíve...

2017.04.07. 18:25:32

@Chiccbp:

Valami nemstimmel, mert én bárkit elküldök melegebb éghajlatra, ha olyan kedvem van és még nem ighazán tiltottak ki sehonann.
Azt a hülye Brendel Mátyást kivéve, de arról jobb, ha nem is beszélünk.
És persze nem vagyok senkinek senkije.
Szóval tarts önismereti tréninget. :P

Chiccbp 2017.04.07. 18:46:36

@MikeBoy: felesleges. pontosan tudom, hogy a második-harmadik eset után, mikor beégetem a bloggert, tiltanak. egyszerűbb lenne jól megírni a bejegyzéseket, de ilyen az élet :D

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.07. 18:59:58

@NBarbieReloaded: "csak 1 sort is tolem, ahol en viktort vagy a fideszt vedtem volna"

Minden betűddel a gazdád seggét nyalod.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.07. 19:01:23

A fidesz elérte, hogy már a szervilis trolljai is tolják le magukról a fideszes jelzőt.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.07. 19:04:17

@Chiccbp: "mikor beégetem a bloggert, tiltanak"

Ha építő kritika helyett csak haudozol és trollkodsz, az a növényevő bloggereknél is kicsapja a biztosítkot. Sanos ez a b1 blog el van hagyatva, a fidesz trollok mekkája.

NBarbieReloaded 2017.04.07. 22:28:41

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Micsoda meglepetes, megint csak a suket duma, bizonyitani meg minek is.
Habar miert is lep meg, hogy hazudozik egy pedofil gyerekgyilkos Eszak-Korea diktator fan. Tenyleg, leallhatnal mar a Kim gyerek valaganak a nyalasaval, nem meno tomeggyilkos diktarorok minden tettet mentegetni.

Pipas 2017.04.07. 22:35:22

@Attilajukkaja: "Nem ad ki két diplomát és kész.
Csak EGY olyat ad ki, ami Magyarországon és az USA-ban is érvényes, akkreditálva van. "

"Azon hallgatók, akik teljesítik a magyar és az amerikai akkreditációs követelményeket, két diplomát kaphatnak."

www.ceu.edu/hu/kee/magyar

siriq111 2017.04.08. 00:23:00

Azon rohogok mar egy ideje, hogy eddig egy ertelmes dolgot nem tudott senki felhozni ahhoz, hogy mi a baj a CEU-val.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.08. 03:41:27

@siriq111: "egy ertelmes dolgot nem tudott senki felhozni ahhoz, hogy mi a baj a CEU-val."

Súlyos szabálytalanságot találtak. A tűzvédelmi szabályzat nem volt kiakasztva, vagy valami. :))

Attilajukkaja 2017.04.08. 10:03:38

@Pipas:
"akik teljesítik a magyar és az amerikai akkreditációs követelményeket, két diplomát kaphatnak"
Ami egy és ugyanaz a diploma.

@siriq111:
"eddig egy ertelmes dolgot nem tudott senki felhozni ahhoz, hogy mi a baj a CEU-val"
Dehogynem! Ők a CEU. Neked talán nem elég? :o(

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.08. 22:14:22

@NBarbieReloaded: Ha szégelled, hogy fideszes vagy, ne told a szekerét. Ez így cask szánalmas vergődés.

Beer Monster 2017.04.09. 09:20:33

@Trompf: "milyen feltételek mentén adhat ki egy egyetem Amerikai diplomát."

Szia,
Ez nem egy politikai szabályozás kérdése, hanem szakmai háttere van. Az akkreditációs intézmények döntik el a benyújtott program alapján. Mindenhol pontosan szabályozva van. És az akkreditáció az adott országban történik, így a magyar oklevelet magyar akkreditáció alapján lehet kiadni, az amerikait pedig amerikai alapján. Nem az a helyzet, hogy ezzel államoknak kell foglalkoznia, mert mindenfelé szabályozott intézményi háttere van, külön állami engedélyhez sem kötött.

paragrafus 2017.04.10. 03:27:40

Nem is tudom, mégis hogy képzelte azt a fideszt, hogy az Amerikai Egyesült Államokat ezzel a törvénnyel alkotmánymódosításra tudja kényszeríteni. Ugyanis az USA Alkotmánya nem teszi lehetővé, bármilyen furcsa is, hogy az amerikai elnök nemzetközi szerződést, vagy egyezményt írjon alá. Megjegyzem, Amerikában egy alkotmánymódosítási folyamat több évig tart. Van, hogy egy ciklus nem elég rá. Az Amerikai alkotmányt 270 év alatt eddig összesen 27-szer módosították.
2004-ben a magyar kormány a CEU magyarországi működéséről megállapodást kötött az erre jogosult New York szövetségi állammal, amit amerikai részről George Pataki, New York állam akkori kormányzója írt alá. Tehát van érvényes megállapodás.
Ami pedig az egyetem amerikai kurzusát illeti: az, hogy Amerikában - az amerikai jog szerint - bejegyzett egyetemnek van-e a saját hazájában kurzusa, a magyar kormánynak ehhez az égadta világon semmi köze. Ha az amerikai jog lehetővé teszi, hogy az egyetemnek nem kell Amerikában kurzussal rendelkeznie (márpedig ezt az amerikai jog engedi), akkor a magyar törvényhozás nem kényszerítheti sem az Amerikai Egyesült Államokat, sem New York államot arra, hogy törvényt módosítson. Ráadásul ez az amerikai belügyekbe való beavatkozást jelenti.

Attilajukkaja 2017.04.10. 10:06:02

@paragrafus:
" a magyar törvényhozás nem kényszerítheti sem az Amerikai Egyesült Államokat, sem New York államot arra, hogy törvényt módosítson"
Nagyon igazad van. Ráadásul nem is tudom elképzelni, mit szeretne Orbán látni egy olyan államközi megállapodásban, amit csak Trumppal hajlandó megkötni ő személyesen. Majd feltételeket szab az USA-nak, hogy mit taníthatnak a CEU-n vagy hogy ki jöhet ide oktatni?
Nyilván ez csak egy újabb cirkuszi előadás Orbán részéről, hogy megmutassa, ki a kiskakas a saját szemétdombján. Tudja jól, hogy a lázálmai teljesíthetetlenek, de azért megéri neki ez az ámokfutás, hogy bebizonyítsa, mekkora egy bazi nagy szabadságharcos. Mert vannak, akik beveszik az összes hazugságait és rágalmait, gondolkodás nélkül. Csak úgy érzem, most a szokásosnál is jobban kilóg a lóláb. De őt ez sem érdekli, ahogyan az sem, mennyit árt ezzel az országnak, a magyaroknak, függetlenül azok pártállásától és világnézetétől. És ez az, amit már nem szabad eltűrni! Ezért voltunk tegnap olyan sokan a tüntetésen.

Barna Toth 2017.04.10. 12:23:17

@NBarbieReloaded: egy fillér állami zsé sincsen benne. A Kodolányi is magánegyetem, mégsincs sehol sem még itthon sem...

paragrafus 2017.04.10. 23:10:12

Tájékoztatásul mindenkinek, aki támogatja a fideszkormány CEU ámokfutását: azt követően, hogy George Pataki akkori kormányzó aláírta a magyar kormánnyal a CEU budapesti működéséről a megállapodást, New York állam nevében, a magyar Országgyűlés ezt törvényben ratifikálta. Íme:

2004. évi LXI. törvény a Közép-európai Egyetem állami elismeréséről
Az Országgyűlés a Magyar Köztársaság miniszterelnöke, valamint New York állam kormányzója által 2004. április hó 5. napján kiadott közös nyilatkozatban foglalt célok megvalósítása érdekében, a New York államban (Amerikai Egyesült Államok) elismert Közép-európai Egyetem (Central European University) magyar, nem állami egyetemként történő elismerése érdekében, a hazai felsőoktatás nemzetközi jellegének erősítése, a külföldi tapasztalatok meghonosítása, valamint az idegen nyelven megszerezhető felsőfokú szaktudás bővítésének céljából - figyelemmel a felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény (a továbbiakban: Ftv.) 4. §-ának (3) bekezdésére, valamint 6. §-ának (1) bekezdésére - a következő törvényt alkotja.
1. § (1) A Közép-európai Egyetem (a továbbiakban: Egyetem) felsőoktatási intézmény, amelyet a New York-i székhelyű Central European University nonprofit társaság és a Budapesti Közép-európai Egyetem Alapítvány együttesen működtet és tart fenn.
(2) Az Egyetem alapképzést nem folytat, egyebekben a nem állami egyetemekre vonatkozó jogszabályi rendelkezések szerint működik.
2. § Az Egyetem jogosult használni az egyetem elnevezést, valamint ennek idegen nyelvű megfelelőit, amennyiben legalább egy tudományterületen, több szakon képes és alkalmas szakirányú továbbképzésre.
stb...

A fidesz-kormány ezt a törvényt a 2010-es hatalomra jutásuk után szinte azonnal hatályon kívül helyezte. Úgyhogy aki azzal érvel, hogy az egyetem tartsa be a törvényeket (amelyek eddig ugye nem is léteztek), azoknak üzenem, hogy volt megállapodás és ez alapján volt törvény róla. A fidesznek nem kellett volna hatályon kívül helyeznie a törvényt. A saját felróható magatartásuk következményeire pedig ne hivatkozzanak.

NBarbieReloaded 2017.04.11. 10:27:58

@Barna Toth: "egy fillér állami zsé sincsen benne"
Ez nem tudom mire vonatkozik.

Es a Kodolanyinak is multidollarmilliardos tulaja van? Na ugye.

Barna Toth 2017.04.11. 10:31:44

@NBarbieReloaded: igen, a Kodolányi alapítványi iskola, 10 évvel ezelőtt volt 200e/félév, és akkor volt kb 5000 hallgatója. Teljesen kamura megkapott minden akkreditációt (akkor még valamiért nem volt ilyen szigorú a szabályozás ugye)
Évente valszeg több milliárd forintot termel, illetve nagyjából életképtelen diplomákat, viszont gondolom a megfelelő helyekre tejelnek. Sztem lövésed nincsen miről beszélsz csak nyomod a tutit mint a többi átlag agyhalott proli. Hajrá, magadat meggyőzheted, engem nem

sinus67 2017.04.22. 23:19:39

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN: Tévedés! Nem volt kiakasztva a bejárat mellé a NER "plakát"! :)
süti beállítások módosítása