B1 blogcsalád



Orbán Viktor 5 + 1 hazugsága az EU születésnapján

2017. március 26. - ashwood

20170325orban-viktor-juncker-jeanclaude.jpgElszigeteltségről, a problémák önálló megoldásáról beszélt a kedves vezető akkor, amikor épp az európai összefogás és az együttműködés 60. évfordulóját ünnepelték a többiek. Mindezt pedig ordas nagy hazugságokkal igyekezett alátámasztani.

Az Európai Unió alapját jelentő Római Szerződés 60. évfordulójára rendezett ünnepséget igyekezett széttrollkodni Orbán. Megértjük az indulatát: a megemlékezés miatt kénytelen volt kihagyni a magyar válogatott dicsőséges vereségét Portugáliában. Talán épp a kedves vezető óvó tekintetének hiánya miatt nem ment annyira remekjól a fiúknak – bár elnézve a játékot, örülhetünk, hogy 3-nál megálltak a portugálok.

Orbánnak azonban eszébe sem volt ezt tenni. Hisz a magyar igazság számossága három, nem pedig az ordas hazugságoké. A kedves vezetőnek pedig a következőkben nem sikerült találkoznia a valósággal:

1, Európát csak akkor lehet rendbe tenni, ha minden nép gondoskodik saját hazájának biztonságáról” – mondhatnánk, hogy a szokásos szöveg, de ezúttal saját maga cáfolt rá saját szavaira. Később ugyanis kijelentette, hogy Magyarország a legfőbb támogatója a közös, európai hadseregnek. Akkor tehát most közösen gondoskodunk, vagy mindenki magának kapar? Csak mellékesen jegyezzük meg, Orbán azt a szöveget írta alá, amely ilyeneket tartalmaz: „Még nagyobb egységet, még erősebb szolidaritást fogunk felmutatni és tiszteletben tartjuk a közös szabályokat, ezzel pedig erősebbé és ellenállóbbá tesszük az Európai Uniót. Szükségünk van az egységre, ugyanakkor szabad akaratunkból döntünk az egység mellett.”

2, Ha azt akarjuk, hogy gazdaságilag fejlődjünk, nekünk kell többet és jól dolgoznunk, versenyképesnek lennünk” – mondja ezt annak az országnak a miniszterelnöke, amelyik arányosan a legtöbb uniós támogatást kapja, pontosabban: teszi fideszes oligarchák zsebébe. Ha Magyarország 2004-ben nem csatlakozott volna az Unió közösségéhez, ahonnan nem kapott volna rengeteg segítséget a gazdaság, akkor ma Albánia is minden tekintetben megelőzne bennünket. Az EU támogatásai jelentősen többet tettek a magyar gazdaságért, mint az Orbán-Matolcsy tengely.

3, A fentebb elmondottak igazságát „mindenki világosan látja” – hát nem. Sőt. Épp az ellenkezőjét látják egyre világosabban. Épp ezért szerepel az évfordulón elfogadott nyilatkozatban, hogy még nagyobb integrációra, szorosabb együttműködésre van szükség az Unión belül a problémák hatékony kezeléséhez. A helyzet az, hogy Orbán igazságát Orbánon és a belőle – belőlünk – élőkön kívül aligha látja más.

4, „A magyar emberek érdeke szempontjából ez egy jó dokumentum” – ez akár még igaz is lehetne, ha nem mondana ellent múltheti önmagának. Az ünnepi deklaráció ugyanis a nagyobb integráció mellett felveti a kétsebességes Európa lehetőségét is. Ezt eddig Orbán és sleppje kifejezetten károsnak mondta a „magyar emberek érdeke szempontjából”.

5, Már megint a migráció és annak rettentő veszélye volt az egyik legfontosabb üzenete a kedves vezetőnek. Ajánljuk neki, hogy bokros teendői közepette, néha napján vessen egy pillantást a rendőrség legfrissebb statisztikáira. Eszerint márciusban összesen 37-en, igen, nincs tévedés, harmincheten próbálták átlépni a magyar határt. Emiatt tartja fenn a kormány a tömeges migrációra vonatkozó válsághelyzetet. Átlagosan napi 1 menekült miatt. Nem is értjük, hogy bírja a határ ezt a nyomást. Ja, megvan! Hát abból a többszáz milliárdból, amit ráköltöttek.

+ 1, Annak az Orbánnak volt képe ájtatosan tetszelegni a pápával, aki I. Ferenc minden tanítását szembe köpi, viszont kitünteti azt, aki szenilis vén gazembernek nevezi a katolikus egyház fejét.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7012371019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

$pi$ 2017.03.26. 20:37:52

"Később ugyanis kijelentette, hogy Magyarország a legfőbb támogatója a közös, európai hadseregnek. Akkor tehát most közösen gondoskodunk, vagy mindenki magának kapar?"

A szerző nem képes megérteni egyszerű magyar mondatokat, ezért aztán elkezd ordibálni, hogy "jajjazorbánmeginthazudott". Unalmas ez már, rohadt unalmas.

Igen, minden népnek gondoskonia kell a saját határai védelméről és igen, támogatja a közös hadsereget. Amiben... és most figyelj, de nagyon! Minden népnek részt kell vennie. Ettől közös.

Hú, de nagyon bonyolult gondolatmenet volt, ugye? Biztos hazudott!

$pi$ 2017.03.26. 20:41:24

"Eszerint márciusban összesen 37-en, igen, nincs tévedés, harmincheten próbálták átlépni a magyar határt."

A szerző a törvényeket és a rendőrségi statisztikákat sem ismeri. A linkelt statisztika azt mutatja hányan jutottak távolabb mint 8 km a határtól. Akit 8 km-en belül találnak azt nem fogják el, hanem visszakísérik.

legeslegujabbkor 2017.03.26. 20:56:39

@$pi$:
Valószínű, hogy te nem érted. Vannak közös határok, amiket meg kell védeni, és vannak közös célok, amikhez közös hadsereg kell. Sajnos ebbe nem illeszkedik bele az a szöveg, hogy az Unió ne szóljon bele, hogy mi mit csinálunk a határainkon, és hogy bánunk a menekültekkel.

legeslegujabbkor 2017.03.26. 20:58:34

@$pi$:
Remek, akkor foglalkozzanak a menekültekkel mások. De akkor mi az alapja ennek a rettegésnek?

$pi$ 2017.03.26. 21:01:11

@legeslegujabbkor: "hogy az Unió ne szóljon bele, hogy mi mit csinálunk a határainkon"

Ki mondta ezt? Honnan vetted? Szerintem ilyet a magyar kormány soha nem mondott, ezt csak te kamuztad.

Erről szólt a cikk? Nem? Erre mondta a cikk szerzője, hogy orbán hazudott? Nem! Ezt cáfoltam? Nem?

$pi$ 2017.03.26. 21:01:46

@legeslegujabbkor: "Remek, akkor foglalkozzanak a menekültekkel mások."

Mi? Ezt megint honnan a fenéből vetted?

$pi$ 2017.03.26. 21:04:42

„Ha azt akarjuk, hogy gazdaságilag fejlődjünk, nekünk kell többet és jól dolgoznunk, versenyképesnek lennünk”

Tehát orbán hazudott, amikor ezt mondta. Tehát ha a gazdasági fejlődést akarunk, akkor nem kell versenyképesnek lennünk. Hurrá!

Érdekes, hogy ezek a B* blogok milyen iszonyat gyorsan leküzdötték magukat a béka segge alá. Kíváncsi lennék mennyi pénzbe kerül az ilyen primitív propagandablogok fenntartása, de biztos megéri. :(

legeslegujabbkor 2017.03.26. 21:13:25

@$pi$:
Közös shengeni határunk van, és vállaltunk valamit, amit nemigen tartottunk be eddig.

A menekülteket visszatoloncoljuk bárhova, csak ne nekünk kelljen foglalkozni velük.

2017.03.26. 21:23:21

@$pi$: a közös határvédelem, a közös hadsereg, a migránskérdés együttes megoldása nem egyenlő a mindenki maga oldja meg a saját területén belül, ahogy akarja, Brüsszelnek pedig kuss- orbáni gondolatmenetével.
És szeretném, ha megvilágítanád azt, hogy mijafaszomtól leszünk versenyképesek.
Ugyanis eleddig az eu pénz felhasználásán kívül a kûlfòldi tőke befektetéseiből élünk.

Skankhunt42 2017.03.26. 21:24:37

@legeslegujabbkor: Szerbiában kurva kemény háború dúl.

$pi$ 2017.03.26. 21:24:39

@legeslegujabbkor: "Közös shengeni határunk van, és vállaltunk valamit, amit nemigen tartottunk be eddig."

Ennek semim köze ahhoz, amit a cikk állított és amit én cáfoltam. Amúgy marhaság, de nekem rohadtul nincs kedvem ócodás seggrepacsit játszani, hogy de, igen, de nem, de igen, de nem.

"A menekülteket visszatoloncoljuk bárhova, csak ne nekünk kelljen foglalkozni velük."

Nyilván fogalmad nincs róla, hogy a toloncolás nem úgy megy, hogy a hasunkra ütünk is valahová toloncolunk. A célországnak fogadnia kell az illetőt, világos? Te azt mondod, hogy semmi keresnivalója ott a "menekültnek", hiszen mi "bárhová" toloncolunk, de ha a befogadó ország egyetértene veled, akkor mi nem tudnánk odatoloncolni az illetőt.

De ennek sincs semmi köze ahhoz, amiről szó volt.

$pi$ 2017.03.26. 21:27:57

@Könnyen elkaptuk, uram!: "És szeretném, ha megvilágítanád azt, hogy mijafaszomtól leszünk versenyképesek."

Irreleváns. Nyilván csak trollkodsz, nem vagy te ennyire ostoba.

"a mindenki maga oldja meg a saját területén belül, ahogy akarja"

Ilyen a magyar kormány soha nem mondott, csak te kamuzol össze-vissza.

"Ugyanis eleddig az eu pénz felhasználásán kívül a kûlfòldi tőke befektetéseiből élünk. "

Nyugodtan beszélj a saját nevedben, én nem az eu pénzből és nem a külföldi tőke befektetéseiből élek.

Skankhunt42 2017.03.26. 21:44:16

"Magyarország egy nagyon nagyra értékelt szövetséges – jelentette ki Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára"

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.26. 21:45:53

@$pi$: "@Könnyen elkaptuk, uram!: "És szeretném, ha megvilágítanád azt, hogy mijafaszomtól leszünk versenyképesek."
Irreleváns."

A versenyképességünk, és az oktatás a két legfontosabb dolog, ezek határozzák meg a jövőnket. A oktatást elbaszta HR. Nem kicsit, nagyon, lásd PISA tesztek. A versenyképességünk is a béka segge alatt.

Az EU segély nélkül a GDP átag növekedés orbán alatt 0,2%. NULLA!!!

2016-ban a beruházások 20%-kal !!!!!! ESTEK VISSZA!!!! 1953 óta nem volt ilyen.

Marsall segély méretű pénzeket kaptunk, és a nagy részét ellopták, a maradékból térköveztek. Az egyetlen esélyt baszta el a csúti geci a kiugrásra, lenyomott Bulgária szintjére. A kilátásaink még a helyzetünknél is siralmasabbak.

Azt az egyet nem értem, ez a fideszeseknek miért öröm?

tpl 2017.03.26. 21:50:36

Orbán egyértelműen egy kivételes tehetségű politikus. Nincs senki, aki csak képes lenne megszorongatni. A pártja 2006 óra vezeti a népszerűségi listákat és Orbán népszerűsége töretlen. A liberális demokraták szemében Orbán viszont a gyűlölt ellenség,maga a sátán. Orbán bemocskolása több évtizedes küzdelem a libsik részéről, és ebben az index vezető szerepet játszik. Mindez mégis vajmi kevés Orbán ellen. Hihetetlen ez a csávó, na.

Skankhunt42 2017.03.26. 21:56:54

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: 0,2?? de ha ehhez hozzáadsz 7-et akkor az 7,2. és ha kivonsz belőle 13-at? na? vagyis a semmitmondó adataiddal húzz inkább a francba, Mr. Köztudott Szakértő úr. kikerested már?

$pi$ 2017.03.26. 22:10:11

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "A versenyképességünk, és az oktatás a két legfontosabb dolog, ezek határozzák meg a jövőnket."

A cikk és a mondandóm szempontjából irreleváns. Mondok gy példát: a nap. Rohadt fontos, nélküle nincs élet, pár napon belül mind maghalnánk. A téma szempontjából mégis lényegtelen.

$pi$ 2017.03.26. 22:13:14

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "A versenyképességünk is a béka segge alatt."

Ja, igen. A híres versenyképesség. Az igen, az tényleg nagyon komoly. A megkérdezett trollok megszavazták, hogy a versenyképességünk nagyon sokat romlott. Még jó, hogy a választásokon nem az a pár troll szavazhat csak, akik megszavazták a versenyképességünket. :D

Mocskos, rohadt, gusztustalan politikai propaganda és te ezt nyomod. Kopj le rólam!

Tökönrúgott Feleségek 2017.03.26. 22:26:54

@$pi$: "Még jó, hogy a választásokon nem az a pár troll szavazhat csak..." ja, csak az a másfél millió troll :)

dunántúli gyerek 2017.03.26. 22:34:01

Orbán okosan manőverezik, mint mindíg. Most lehet putyinozni.

ulpius66 2017.03.26. 22:34:32

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Csak hogy szép estéd legyen!

Időközi választást tartottak Szarvason:

1. Babák Zoltán (Fidesz) 196,
2. Csanádi László Attila (Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete) 168,
3. Samu Tamás Gergő (Jobbik) 108,
4. Dallas Péter (Magyar Munkáspárt) 4,
5. Mszp-s jelölt 0
6. DK-s jelölt 0
7. LMP-s jelölt 0
8. Összes ballibsi párt együtt 0 szavazat

FideSS-tolvaj!

Figyusz!

Mért van az, hogy vidéken a ballibsik el sem mernek indulni a választásokon????

ulpius66 2017.03.26. 22:44:22

FideSS-tolvaj!

Azt még le is hagytam, hogy a FideSS német testvér-pártja, a CDU nyerte a Saar-vidéki tartományi választást, a FideSS bulgár testvér-pártja pedig a Bulgáriai parlamenti választást......

FideSS-tolvaj!

Hol vannak az európai ballibsik??????????????????

dunántúli gyerek 2017.03.26. 22:46:26

@ulpius66: Mondjuk ha a bulgár jobboldalra gondolsz, az ott pont Soros pártja, Birca elmagyarázta.

ulpius66 2017.03.26. 22:47:17

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

FideSS-tolvaj!

"2016-ban a beruházások 20%-kal !!!!!! ESTEK VISSZA!!!! 1953 óta nem volt ilyen." --írod kéjelegve!

Megnyugtatásodra közlöm, mielőtt még szívinfarktust kapsz, hogy idén meg 25%-al nőnek a beruházások, amire 1897 óta nem volt példa!

Ehhez mit szólsz?

laci_52 2017.03.26. 22:48:36

"mondja ezt annak az országnak a miniszterelnöke, amelyik arányosan a legtöbb uniós támogatást kapja"

Ez a probléma már több fórumon szóba került. Amikor beléptünk az EU-ba, megnyitottuk a piacunkat a gazdag EU-államok cégei előtt, mielőtt még egy fillér EU-támogatást kaptunk volna! A többség véleménye az volt, hogy az uniós országok cégei sokkal több profitot vittek ki az országból, mint amennyi támogatást kaptunk!

Úgyhogy nem is jártunk olyan nagyon jól!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.26. 22:49:05

@ulpius66: "Mért van az, hogy vidéken a ballibsik el sem mernek indulni a választásokon?"

Mittomén? Talán kérdezz meg egy baloldalit vagy liberálist.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.26. 22:50:44

@laci_52: "mielőtt még egy fillér EU-támogatást kaptunk volna! A többség véleménye az volt, hogy az uniós országok cégei sokkal több profitot vittek ki az országból, mint amennyi támogatást kaptunk!"

Na de az EU segélyekkel miért nem fejlődünk? Miért visszafejlődünk a versenytársakhoz képest?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.26. 22:52:29

@ulpius66: "idén meg 25%-al nőnek a beruházások"

A Széll Kálmán terv szerint 2018-ra az államadósság a GDP 50%-a lesz. Én már nagyon várom!

ulpius66 2017.03.26. 22:52:36

@dunántúli gyerek: "Mondjuk ha a bulgár jobboldalra gondolsz, az ott pont Soros pártja..."

SoroSS-elvtárs néha jó lóra is tesz....

Csak azt nem értem, hogy akkor Magyarországon mért ezeket az agyatlan vadbarmokat támogatja, mint pl. ez a Botka????
(bár akkor a FideSS-tolvaj most lelkendezik, hogy a gazdi pártja nyert a bulgároknál...)

dunántúli gyerek 2017.03.26. 22:54:38

'A Demokratikus Koalíció (DK) 150 ezres alapnyugdíjat, az MSZP ingyenes gyógyszert adna az időseknek - adta hírül az ATV.'

LoL

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.26. 22:55:56

@$pi$: "A megkérdezett trollok megszavazták, hogy a versenyképességünk nagyon sokat romlott."

Korábban ugyanezek a trollok ugyanerre az országra jobb versenyképességetszavaztak. Szemét trollok álnokul dicsérték az országot.

ulpius66 2017.03.26. 22:56:24

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "A Széll Kálmán terv szerint 2018-ra az államadósság a GDP 50%-a lesz. Én már nagyon várom!" --írod gondterhelten.....

Gondolom akkor is ilyen várakozó állásponton voltál amikor az isteneid, a D-209-es meg a gyurcsányid, meg a másik elkúró, a Bajani az államadósságot 2002-2010 között 53%-ról 85%-ra emelte!!!!!

Istenem, Istenem, de szép idők is voltak!!!!!!

dunántúli gyerek 2017.03.26. 22:56:46

@ulpius66: Sorost nem az ideológia érdekli, hanem az hogy mennyit keres rajta.

Bulgáriában nem urbánus-népi választóvonal van, hanem oroszpárti baloldal és nyugatos jobboldal van, azért támogatja Soros ott a jobboldalt. Feltételezem hogy ők a fidesz testvérpártja.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.26. 22:57:33

@$pi$: "a nap. Rohadt fontos, nélküle nincs élet"

Nebazz! A csúti geci a Napot lopja?

ulpius66 2017.03.26. 22:58:35

FideSSF-tolvaj!

Ajánlott olvasmány: ki és hogyan készíti Magyarország versenyképességi besorolását!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.26. 23:00:35

@dunántúli gyerek: "Sorost nem az ideológia érdekli, hanem az hogy mennyit keres rajta."

Azért ad a demokráciért tevékenyledő magyar civil szervezeteknek a köztévé költségvetésének 20%-át kitevő pénzt évente a saját jövedelméből? Ha Magyarországon fejlődik a demokrácia, akkor a Soros meggazdagszik? Nagyon ravasz! Én szurkolok neki. (Én szurkolok nekünk.)

dunántúli gyerek 2017.03.26. 23:02:53

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Nem, Soros nem azon keres ha a demokrácia fejlődik, lévén háborúkat robbantott ki legutóbb a szomszédos Ukrajnában.

Soros azon keres ha lojális emberei irányítják az országot ahova befektet.

ulpius66 2017.03.26. 23:03:00

FideSS-tolvaj!

Mért terelsz?

Mit szólsz a mai választási eredménykehez?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.26. 23:03:20

@ulpius66: Életem nagyobb részét kádár alatt éltem le, nekem nem kell szidnod az MSZP-t. Nekem nem kellenen "istenek", mint neked a csúti geci.

És nem, nem vártam.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.26. 23:05:05

@dunántúli gyerek: "Soros azon keres ha lojális emberei irányítják az országot ahova befektet."

Hülye ez a Párhuzamos. Akkor a csúti gecit kéne megvennie, nem a demokráciát támogatnia.

ember100 2017.03.26. 23:08:46

@tpl:
Helló !

hitler is népszerű volt 1933 tól 1945 ig
sztálin is , kim dzsong ....

dunántúli gyerek 2017.03.26. 23:09:40

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: A csúti geci nem engedné meg Sorosnak, hogy korlátlanul lapátolja ki a pénzt az országból.

A demokratikus ukrán kormány se engedte, ezért bérelte fel soros az ukrán nácikat, hogy robbantsanak ki polgárháborút.

Itthon meg a vörös terrorista gyurcsányt. Neki teljesen mind1 hogy valaki náci vagy komcsi, zsidó létére ő is kollaborált a nyilasokkal meg a nácikkal, meg utána a magyar komcsikkal is.

ulpius66 2017.03.26. 23:10:00

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

FideSS-tolvaj!

Milyen érdekes!

Akkor mért isteníted a D-209-t meg a gyurcsányit?
(mán azon kívül, hogy ők kevesebbet loptak, mint a FideSS-maffia.....)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.26. 23:12:43

@dunántúli gyerek: "A csúti geci nem engedné meg Sorosnak, hogy korlátlanul lapátolja ki a pénzt az országból."

Ja, nem szereti a konkurrenciát.

Vagy csak irigy, niki mind az ezermilliárd lopott pénz kell.

Vagy csak szívesebben adja a magyarok legnagyobb ellenségének, a oroszoknak.

Hmmm...

dunántúli gyerek 2017.03.26. 23:14:21

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Így van, Orbán nem türi a Soros konkurenciát. Viszont, Sorossal ellentétben, se a nyilasokkal, se a nácikkal, se a magyar komcsikkal nem kollaborált.

ulpius66 2017.03.26. 23:17:01

"Vagy csak szívesebben adja a magyarok legnagyobb ellenségének, a oroszoknak. "

FideSS-tolvaj!

Hát ez elég sommás vélemény!

Honnan veszed, hogy a "magyarok legnagyobb ellenségei a oroszok"?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.26. 23:17:39

@dunántúli gyerek: A csúti geci magának lop, meg az oroszoknak adja el a hazát.

Soros György a legnagyobb magyar patrióta széchenyi óta.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.26. 23:19:39

@ulpius66: "Honnan veszed, hogy a "magyarok legnagyobb ellenségei a oroszok"?"

1849
1945
1947-1989
1956

dunántúli gyerek 2017.03.26. 23:26:23

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: 'A csúti geci magának lop, meg az oroszoknak adja el a hazát.'

Ebben a posztban meg épp az EU hosszabbítát írta alá.

Ravasz!

dunántúli gyerek 2017.03.26. 23:28:38

'Az Európai Néppárt olyan javaslatot készít, amely szerint az Európába érkezett illegális bevándorlók minél hamarabb térjenek vissza származási országukba, a menedékkérelmeket pedig ezentúl csak az EU-n kívülről lehessen beterjeszteni.'

Így válik Orbán 5lete európai politikává. Nem csak pucsítani szabad az EUnak, de a ballibek ezt nem tudják.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.26. 23:30:14

@dunántúli gyerek: Kell neki az EU segély, ellopni. Amint elfogy a pénz, kilépeti az országot az EU-ból. Neki csak kolonc a nyakán az EU büroktaták, mindig monda.

dunántúli gyerek 2017.03.26. 23:33:10

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Meg is buktatnám azonnal, ha nem lépne ki abban a pillanatban, amint az EU pedig nem fizetné a kompenzációnkat.

atomic power 1986DucaDuca 2017.03.27. 00:00:36

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Honnan veszed, hogy a "magyarok legnagyobb ellenségei a oroszok"?"

Habsburg elnyomás: 1526-1918.

1849
1945
1947-1989
1956

Gerardus A. Lodewijk 2017.03.27. 00:13:22

Hogy O.V. kijelentései kétszínűek, álszentek és képmutatóak, aligha meglepetés. (Hogy a szerző által idézettek tökéletes példái-e ennek, azt nem tudom, de ez most mindegy is.) Sokkal nagyobb gond, hogy a többi 26 tagállam vezetői is éppen úgy kétszínűek, álszentek és képmutatóak, talán csak a mértékben van a különbség. Így nehéz lesz tovább építeni az EU-t.

siriq111 2017.03.27. 00:15:56

@$pi$: Lathatoan fogalmad nincs arrol amihez hozza szolsz. A versenykepesseg az egyik , hanem a legfontosabb dolog amit kurva gyorsan meg kell valositani. Igen, kell mert a kormany is nyiltan bevallota, hogy kinyirta az elmult 7 evben. Ez nem kerdes, hanem teny. Most mindent vissza szeretne csinalni a kormany de nem igazan lehet amig a valasztasok le nem mennek. Egyertelmu miert. Nem kell magyarazni. A problema, hogy addig viszont csak romlik es romlik meg az a bekasegnyi versenykepesseg is, ami megmaradt. Igazabol egy semmi de semmi ertelmes gazdasag illetve versenykepesseg novelo programot nem lattam ami mukodne vagy esetleg mukodhetne amit a kormany magabol kiszart vagy fog a kozeljovoben. Totalis tanacstalansag van, mit is kellene csinalni. Ez a kurva nagy helyzet.

dunántúli gyerek 2017.03.27. 00:27:01

@Gerardus A. Lodewijk: Hát, ha nem lesz osztható pénz akkor senki sem marad az EUban.

Az 'európai értékek', mint a bangladesiek menedékhez való joga, vagy a transzgenderisták nemváltáshoz való joga, nemigen fogják összetartani.

dunántúli gyerek 2017.03.27. 00:27:57

@siriq111: Azt még senki nem tudta elmagyarázni, mi a versenyképesség.

Azt, amit meghatározni sem lehet, nehéz lenne célként itüzni.

siriq111 2017.03.27. 00:30:28

@dunántúli gyerek: bircaman, gondoltam segitek :D hu.wikipedia.org/wiki/Versenyk%C3%A9pess%C3%A9g
Aki olyan kommentet ir mint te, az inkabb ne hasznalja az internetet.

dunántúli gyerek 2017.03.27. 00:36:51

@siriq111: Köszi.

A nemzetgazdaságok versenyképességének bírálata[szerkesztés]
'Paul Krugman, a gazdaságföldrajz egyik legjelentősebb teoretikusa úgy véli, hogy az országok versenyképességének nincsen értelme, mert a világ legnagyobb nemzetei nem állnak egymással jelentős gazdasági versenyben. Mivel az egyes országokban termelt javak jelentős része soha nem kerül a nemzetközi kereskedelembe, ezért a nemzetközi piacokon megméretett javak jövedelmezősége csak részben függ össze egy nemzet gazdaságával.'

hu.wikipedia.org/wiki/Versenyk%C3%A9pess%C3%A9g

siriq111 2017.03.27. 00:40:41

@dunántúli gyerek: Latom mar ertelmezni nem sikerult :D
Ez a nemzetkozi megiteles. Van az orszagnak hazon beluli versenykepessege is :D
Nem vartam tobbet :D

siriq111 2017.03.27. 00:42:26

@dunántúli gyerek: Legalabb azt olvasnad el es ertelmezned amit meg raadasul ki is masolsz , de nem ! Csak azert is hulyenek nezeted magad :D

dunántúli gyerek 2017.03.27. 00:49:03

@siriq111:'A versenyképesség nemzetgazdaságokra történő értelmezését sok közgazdász vitatja.'

Ja, előbb egyezzenek meg a közgazdászok van-e értelme a versenyképességnek, aztán majd kitüzhetjük célnak ha eldöntik.

siriq111 2017.03.27. 00:49:53

@dunántúli gyerek: Szerintem inkabb hanyagold a temat. Nem sok kozod van hozza. Lathato.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.27. 00:58:55

@atomic power 1986DucaDuca: "Habsburg elnyomás"

:))

Nah, megnyugodhatsz, a Habsburgok mostanában nem foglalnak el idegen országokat.

atomic power 1986DucaDuca 2017.03.27. 01:03:49

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Nah, megnyugodhatsz, a Habsburgok mostanában nem foglalnak el idegen országokat."

Igaz, hogy nem állított ilyet senki!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.27. 01:03:55

@dunántúli gyerek: "az egyes országokban termelt javak jelentős része soha nem kerül a nemzetközi kereskedelembe"

Magyarországnak nincsenek jelentős ásványkincsei. A legnyitottabb, exportorientált gazdaság az EU-ban. Ha leáll egy hónapra valamelyik klföldi tulajdonban levő autó összeszerelő üzem, a GDP meredek zuhanásba kezd.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.27. 01:05:11

@atomic power 1986DucaDuca: "állított ilyet senki!"

Akkor maradhatunk abban, hogy a 21. században az oroszok a magyarok legnagyobb ellenségei.

dunántúli gyerek 2017.03.27. 01:09:54

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Igen, de az eddigi történelmi tapasztalat szerint főleg egy dologtól kezdett meredek zuhanásba a GDP.

A ballibektől.

siriq111 2017.03.27. 01:18:34

@dunántúli gyerek: Ileyn szo , hogy ballibek/tol nincs az ertelmezo szotarban.

atomic power 1986DucaDuca 2017.03.27. 01:21:13

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Akkor maradhatunk abban, hogy a 21. században az oroszok a magyarok legnagyobb ellenségei."

A Habsburgoknak "köszönhetjük" az ország szétďarabolását a 20. szazadban. Akkor jössz te, hogy mit köszönhetünk az oroszoknak a 21. században!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.27. 01:26:54

@dunántúli gyerek: Nem tisztem se a baloldaliakat, se a liberálisokat védeni, de az állításod nem felel meg a valóságnak. A fasz gyurcsány alatt, míg az államadósság az egekbe zökött, a GDP határozotan növekedett. Meg kellene nézni, hogy az államadósság növekedésétől, és a 2008-as válság hatásaitól megtísztítva növekedett-e a GDP. Attól tartok, igen.

Hazugság helyett inkább azt mondhatnád, hogy a gyurcsány alatt a verenytársaink GDP-je gyrsabban nőtt. Ebben már lenne valami igazság.

Nézzük, mi történt a GDP-vel a csúti geci országlása alatt. Az EU segély nélkül a GDP évi átag növekedése 0,2%. NULLA!!

Ezzel nem mondom, hogy megyó+fletó+bajnai jobban vezette volna az országot, mint a csúti geci. Ők nem érdekelnek, elzavartuk már őket. Amit mondok az az, hogy a csúti geci ez elmúlt 7 évet kurvára elbaszta.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.27. 01:28:30

@atomic power 1986DucaDuca: "mit köszönhetünk az oroszoknak a 21. században!"

A 21. században nem "köszönhetünk" semmit az oroszoknak. És jó lenne, ha ez így maradna, mert az oroszok a legnagyobb ellenségünk.

atomic power 1986DucaDuca 2017.03.27. 01:38:59

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"A 21. században nem "köszönhetünk" semmit az oroszoknak. És jó lenne, ha ez így maradna, mert az oroszok a legnagyobb ellenségünk."

Ez egy állítás, ami magyarazatot igenyelne!

atomic power 1986DucaDuca 2017.03.27. 01:42:05

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Nézzük, mi történt a GDP-vel a csúti geci országlása alatt. Az EU segély nélkül a GDP évi átag növekedése 0,2%. NULLA!!"

Ezt hogy számoltad ki?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.27. 02:01:23

@atomic power 1986DucaDuca: Egy közgazdász számolta ki, nem én. Saccperkábé negatív GDP növekedést mondanék, hisz évi 5-6% GDP-nek megfelelő EU segélyt kapunk. Számolj utána. Ja, és 100 Euró EU segély 130 Eurónak megfelelő GDP emelkedést kéne generáljon.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.27. 02:17:05

@atomic power 1986DucaDuca: orbán alatt nulla nettó tőkebeáramlás volt. (Amennyi bejött, annyi ki is ment.) (A mercit és a hankookot még az elkúró hozta be.)

atomic power 1986DucaDuca 2017.03.27. 02:27:53

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Egy közgazdász számolta ki, nem én."

Ismerem Dedák István munkájat. Modellszamítasokon, képleteken alapuló becslesek.

Anelkül, higy lekicsinyleném a munkajat, hajlamos vagyok inkabb a HÉTFA elemzéset elfogadni, mely szerint az unios forrasok hatásara a 2007-2013 kózötti időszak vegen megközelítőleg 2 %-al lett nagyobb a GDP, mint azok nelkül. Ők nem csak kepletekkel dolgoztak, hanem atnéztek a teljes uniós szerződes allomanyt.

Az a baj, hogy mindenki csak a bevetellel szamol, a kiadasi oldallal nem, pedig az lefedi az uniós tamogatasok összegét.
A tamogatasok 15 %-a ment vallalkozas fejlesztesbe. A tamogatasok többi resze csak hosszú tavon fejti ki hatasat. /pl. Közlekedés, Környezetvedelem, Oktatasi fejlesztesek,Foglalkoztathatósági fejlesztések, Közigazgatási fejlesztések, Egészségügyi fejlesztések, Energetikai fejlesztések,Településrehabilitáció/

2010-2016 között az egy före jutó GDP növekedes nagyobb volt a Cseh értéknél.

"Saccperkábé negatív GDP növekedést mondanék..... "

Erre rácafol a 2016-os GDP 2%-a.

Majd azert azt írd mar meg, miert tartod az oroszokat a legnagyobb ellensegünknek!
Jó ejszakat!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.27. 02:32:52

@atomic power 1986DucaDuca: Értem.

Lehet ezen agyalni. Nincs mély hozzáértésem.

1. A marshall segély méretű támogatást kaptunk az EU-tól.

2. Felzárkózás helyett leszakadtunk.

Ezt lehet reszelni, festegetni, mindenképp tragédia.

Skankhunt42 2017.03.27. 06:11:30

@ember100: szevasz náci. komoly, ultimate érv! ha nem tudsz semmit mondani, dobd be hitlert. saját ostobaságod és korlátoltságod gúzsba köti rongy életed nácika.

Skankhunt42 2017.03.27. 06:13:07

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: nem az oroszok védelmében, de a németekre meg az osztrákokra pl 10x ennyi dátumot lehetne hozni.

Tamás Csacsicska 2017.03.27. 07:17:26

Magyarország krónikus problémája a tőke hiánya. Utoljára valamikor a 19. század végén, a 20. század elején volt „arányosan elegendő” tőke a magyar gazdaságban. 1945 után a nemzeti jövedelem jelentős részét egyoldalúan a nehéziparba forgatták, 1956 után pedig állandó egyensúlyozás történt a jövedelem felélése (életszínvonal) és a beruházások között. Sajnos a rendszerváltás (1990) után – egészen napjainkig – a nemzeti jövedelem jelentős része az ország deviza-adósságára ment el, a maradékból pedig a mindenkori kormányzatok (de különösen a Gyurcsány éra) a fogyasztást preferálta.

Az uniós kohéziós támogatás jó esély lett volna a termelő beruházások fejlesztésére, de ennek érdekében senki nem tett semmit. Ez így volt a kényszerpályán mozgó Bajnai korszakban és még inkább így van az Orbán éra alatt. Kiegészülve azzal, hogy nemcsak rengeteg improduktív beruházásra folyt el a pénz, hanem még vasmarokkal lopott is belőle a Orbán maffia. Maradt tehát a külföldiek befektetése (amit ritkán egészített ki uniós forrás), ami ugyan profitábilis befektetés, de persze „a magyarok” siránkoznak, amikor a befektető kiveszi az általa végzett befektetésből származó hasznát (autó-gyártók, kiskereskedelmi láncok, stb.).

A nagy gond, hogy az uniós pénzek sehogy sem integrálódtak a gazdaságba. A térkövezés, a stadionok, a presztízs-beruházások (olimpia, úszó VB, a Vár elfoglalása, Szeged-Hódmezővásárhely villamos, felcsúti kisvasút, országhatár-kerítés, stb.) nem hoznak közvetlen hasznot, még a kivitelezés fázisában sem. Változatlanul kevés pénz jut az infrastruktúra fejlesztésére, oktatásra, egészségügyre, a leszakadó térségek gazdaságának javítására. A mai magyar gazdaság változatlanul kizárólag a külföldi tőke-befektetésektől függ. Az Orbán-féle nagytőke létrehozása sem olyan területekre irányul, amelyek hosszú távon inspirálják a növekedést, „oligarchiáink” valahogy nem nagyon fektetnek a gazdaságba. Miközben az állam adóssága lényegesen nem csökkent, a lakosság terhei is nagyjából szinten maradtak, a munkaerő igényesebb része pedig már elhagyta az országot.

Az uniós pénzek hamarosan el fognak apadni és az ország pontosan ugyanazzal a problémával néz szembe, ami kb. 1930-1936 óta kísérti: a működő tőke hiányával. Amit tetéz majd az állam kötelezettsége mind a külföldi kölcsönök, mind az improduktív lakosság (fiatalok és nyugdíjasok) felé. A jelenlegi Orbán-Lázár -féle roham az uniós források mielőbbi felhasználásra tényleg csak az Orbán maffia lopásait szolgálja – a gazdaságban ezek a pénzek egyszerűen nem jelennek meg.

Ui: A cikkhez csatolt képen – amikor Orbán aláír - azok az arcok az elnökségi asztalnál! Mindent elmondanak...

$pi$ 2017.03.27. 07:22:05

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Saccperkábé negatív GDP növekedést mondanék, hisz évi 5-6% GDP-nek megfelelő EU segélyt kapunk."

Nem te mondtad, hogy matematikus vagy? Összekevered a elsőrendű deriváltat a függvénnyel!

Az évi 5-6% "segély" az nem évi 5-6% "segély növkedés"! Ha mondjuk minden évben 5-6%-nyi támogatást kapsz, akkor mennyivel nő a bevételed ennek köszönhetően? Körülbelül ugyanannyi támogatást kaptál minden évben ugye? Növekedett a támogatás? Nem? Akkor valami más növekedett, ugye?

Múgy viszont szerintem az EU támogatás soha nem érte el a 6%-ot, de még az 5%-ot sem. Szerintem megint csak egy trükköt vetettél be.

$pi$ 2017.03.27. 07:26:01

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Meg kellene nézni, hogy az államadósság növekedésétől, és a 2008-as válság hatásaitól megtísztítva növekedett-e a GDP."

Nos igen. 2006-ban pl. 4,5% körül volt a GDP növekedés, 9,5% volt a államhátartási hiány.
Az államháztartási hiányt nyilván csak kölcsönből finanszírozhatták, amit 10-12%-os alapkamat mellett vettek fel.

Nos, kettőt találgathatsz! :D

Netuddki. 2017.03.27. 08:06:17

@$pi$: "Érdekes, hogy ezek a B* blogok milyen iszonyat gyorsan leküzdötték magukat a béka segge alá."

Akkor mégis miafaszé rontod itt a levegőt tolvajfideszcsicska? Húzzál a 888-ra kommentelni, az lesz a te világod!

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.27. 08:37:30

Összefüggéstelen, logikátlan bérrettegés.

Épp mint az összes eddigi.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.27. 08:38:08

@Tibi !:
Gyurcsány csicskáknak coki.

A vélemyény szabadsága nem csak a magadfajta agyhalott bérrettegőket illeti meg.

Skankhunt42 2017.03.27. 09:03:16

@Tibi !: mivan kovi, zavar a másik véleménye? te kis demokrata lol

$pi$ 2017.03.27. 09:03:25

@Tibi !: Érdekes, hogy ezt éppen te kérded. Mi vagy, önkéntes rendőr? :D

Skankhunt42 2017.03.27. 09:26:19

@$pi$: az hát, egy rohadt kis házmester besúgó. nincs senkije, ez az egyetlen szórakozása

atomic power 1986DucaDuca 2017.03.27. 09:40:17

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Lehet ezen agyalni. Nincs mély hozzáértésem.
Felzárkózás helyett leszakadtunk."

Az EUSTAT számokból induljunk ki, ne agyalogjunk. Ebből látszik, hogy mikor szakadtunk le.

Lengyelorszag, Csehorszag, Szlovakia 2003-2009 között az egy főre eső GDP volumennövekedesenek tekintetében 28,9 % atlagot teljesített. Magyarországe 8,9%.-ot. Azaz az említett országok 3,25 -ször gyorsabban fejlődtek Magyarorszagnál ebben az időszakban, miközben az allamadóssag nalunk 41.837,2 milliárd euróról 75.700,3 milliard euróra növekedett. A horvat haborús vesztesegek becsült összege 20 milliárd dollár volt! Majdnem 2-szer több államadóssagot halmoztunk fel ebben az időszakban, mint a horvátok vesztesege volt a haborúban. Ráadasul olyan adóssagcsapdaba, adóssagspiralba kerültünk, hogy a 900 milliárdos Bajanai-fele megszorító csomag mellett is tovabb nőtt az allamadóssagunk. A MANYUP penz is eppen hogy csak arra volt elegendő, hogy megallítsa ezt a folyamatot, es ne szalljon el a GDP aranyos allamadóssagunk 95-100 % -ig. Hiaba csökentette kb, 6.000 millio euróval a nominalis allamadóssagot a MANYUP erre a celra felhasznalt kicsivel több, mint 2.000 milliard Ft-ja, jött az ujabb valsag, az eurozóna del-europai orszagokat erintő válsaga, és az valuta arfolyamunk romlasa miatt a GDP aranyos allamadóssagunk "visszaugrott" a korabbi szintre. Pontosan azert, mert a korabbi evek jóvoltabol az allamadóssagunk nagyon nagy resze devizaban denominalt allamadóssag volt.

2010-2016 között Lengyelorszag, Csehorszag, Szlovakia az egy főre eső GDP volumennövekedesenek tekintetében 15,4%-os atlagot teljesített, Magyarorszag 14, 3 %-ot. A csehek fejlődese 10, 1 % volt. Eközben azonban Magyarorszagnak olyan feladatokat is el kellett vegezni, amit a versenytarsaknak nem:

- a magyar magánszektor a világban egyedülálló mértékben csökkentette eladósodottságát.2013-tól evi 370 milliard forinttal csökkentek a hitelesek terhei.Ez nagyobb, mint a gdp 1,3%-a. /2001 és 2008 között 0-ról 25%-ra nőtt a lakossag külső eladósodottsága./Míg a felvett hitelek elköltése GDP növelő, addig a hitelek visszafizetése recessziós hatású, hiszen a gazdaság szereplői fogyasztás és beruházás helyett törlesztésre használják jövedelmüket. Nem véletlen, hogy kevés ország próbálkozott meg ezzel. A világ nagy részén ma magasabb adósságállományokkal találkozunk, mint 2008-ban.

- a magyar államadósagon belül fokozatosan csökken a devizakötvények aránya. A külső tartozasallomany a gdp114%-volt 2009-2010-ben. (Sierra Leone-val egy szinten) Versenytarsainknal ez 40-50%. A külső tartozasallomany a gdp-hez viszonyitva a 2009-es 114%-ról 2015-re 70%-ra csökkent.

49%-ról 30%-ra merseklődött az államadóssag külső fizetőeszközben denominált aránya. A magyar államadosság 10%-al alacsonyabb az unio alamadossaganal es 20%-al alacsonyabb az eurozona allamadossaganal a megtermelt jövedelem aranyaban.

- 2012 ota 3% alatt a költsegvetesi hianyunk, 2013. majusaban kikerültünk a túlzott deficit eljarasbol.

Összességében tehát az alacsony kamatok és az EU-források pozitív, illetve a durva mértékű hitel-visszafizetés negatív hatása nagyrészt kioltja egymast.

Ezért lehet azt mondani, hogy a növekedésünk elfogadható.

$pi$ 2017.03.27. 10:04:29

@Skankhunt42: "nincs senkije, ez az egyetlen szórakozása "

Az, ha valaki magányos sajnálatra méltő. Én nem akarom a tibit sajnálni. :D

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.27. 10:18:40

@Skankhunt42: Nah, megnyugodhatsz, a németek és osztrákok mostanában nem foglalnak el idegen országokat.

ember100 2017.03.27. 10:19:02

@Skankhunt42:
Helló !

Kellemesen esik ez a nácizás :)
Mivel kőkemény balos vagyok :)
A felsoroltakból csak a hitler volt náci , a többi nem de írhattam volna még pinochetet , kadhafit...
DE az amire írtam az KŐKEMÉNY érv volt sokan szeretik ovbánt a vezírt .

Vicces egy csávó vagy :)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.27. 10:21:05

@$pi$: @Skankhunt42: Megható, ahogy leszopjátok egymást. Teljesen elérzékanyültem. :))

Skankhunt42 2017.03.27. 11:03:46

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: oroszország milyen idegen országot foglalt el?

10:21: féltékeny vagy Szakértő úr :)))) ??? szóljál pamutnak, h siessen a vazelinozással (és mond meg neki, h nem az egész testét kell, bár, ha te úgy szereted..)

John Doe3 2017.03.27. 11:11:01

@atomic power 1986DucaDuca: Erre a 114%-ra van valami forrásod? Nem emlékszem, hogy korábban láttam volna ilyet...

atomic power 1986DucaDuca 2017.03.27. 11:39:17

@John Doe3:

2009-re az ország teljes nettó külső tartozása (állam, lakosság, vállalatok) meghaladta a 130 milliárd dollárt, a GDP közel
115%-át. Magyar gazdasagpolitikai jegyzet. Ezt, ha letöltöd, magtalalod.

https://www.google.hu/search?q=külső+tartozasallomany+2009&oq=külső+tartozasallomany+2009&aqs=chrome..69i57.14723j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.27. 12:08:57

@legeslegujabbkor:

Pedig beleilleszkedik. Ha az EU mehvédi a területét az iszlamista csapatoktól, akkor van értelme a közös haderőnek. De ha nem, akkor nincs. Minek olyan határvédő hadsereg, mely simogatja az illegális bejövőket?

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2017.03.27. 13:39:56

@laci_52: Az előcsatlakozási támogatást elfelejtetted. Előbb kaptunk egy rahedli pénzt. Az EU pedig megnyitotta a piacát előttünk, ennek ellentételezése a mi piacnyitásunk.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2017.03.27. 13:41:24

@Skankhunt42: A Krím-félszigetet, ha nem tudnád. És orosz katonák harcolnak (persze, magánemberként, ahogy Csurka is írói tevékenysége részeként piszkoskodott) Kelet-Ukrajnában is.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2017.03.27. 13:44:58

@atomic power 1986DucaDuca: Ennek legalább két időszakában (1740-80 és 1867-1914) Magyarország fejlődött és haladt.

dunántúli gyerek 2017.03.27. 13:52:45

Lázár elintézte:

index.hu/gazdasag/2017/03/27/megegyezett_a_heineken_a_csiki_sorrel/

Így kell ezt, picsán kell ezeket rúgni amikor a magyarokra támadnak!

dunántúli gyerek 2017.03.27. 13:55:02

@Kuviklacz: 1867-1914 valóban felívelő korszak volt

ami soha nem jött volna létre ha nem lázadnak fel a magyarok a labancok ellen

ahogy a legvidámabb barakk se jöhetett volna létre ha nem lázadnak fel az oroszok ellen

és az EU ellen is lázadni kell, folyamatosan

konrada 2017.03.27. 13:58:17

@Kuviklacz:
...előbb volt a piacnyitás...
...kevered az ok-okozatot...

dunántúli gyerek 2017.03.27. 14:07:45

@Kuviklacz: Jogos. Oroszok élenk többségében kelet-ukrajnában és a krímben.

siriq111 2017.03.27. 14:13:55

@dunántúli gyerek: Mar nem azert de mi a francot ugat bele egy masik orszag birosagi hatarozataba a magyar kormany? Mellesleg tobb erdelyinek is tele van mar a toke ezzel. Szimplan.

dunántúli gyerek 2017.03.27. 14:15:32

@siriq111: Igen, biztos nagyon fontos Orbánnak az a 2% indexes erdélyi.

De a 98% azért a magyarokra szavazott az ottaniakból.

siriq111 2017.03.27. 14:19:00

@dunántúli gyerek: Te meg most sem ismered az ertelemezest es nem is kierult elsajatitani a hasznalatat sem.
Mi a faszert ugat bele a magyar kormany egy masik orszag birosagi hatarozataba?

dunántúli gyerek 2017.03.27. 14:26:23

@siriq111: Hogy megvedje egy magyar cég érdekeit?

Mi a francért ugatott bele a magyar kormány a Malina Hedvig ügybe, igaz?

Mi a francért ugatott bele a strassbourgi bíróság a bangladesi migrik ügyébe?

konrada 2017.03.27. 14:52:52

@siriq111:
...egyébként tényleg. Helyes, konzekvens hozzáállás.

...bár nem emlékszem már, milyen nicknéven is nyomtad a migránsválság idején, amikor is a német, horvát, olasz, osztrák, francia kormányt oltogattad, hogy minek ugat bele...

Skankhunt42 2017.03.27. 15:15:57

@Kuviklacz: a krím félsziget egy ország? és ott harcolnak? kelekt ukrajnában? tudsz mutatni egyet? am ilyenkor a népek önrendelkezési joga nem számít? csak ha magyargyűlöletről van szó? buta kis libsi barátom

Skankhunt42 2017.03.27. 15:18:28

@siriq111: bemutatod a hsz-ed amikor ugyanígy kikelsztél a straszburgi bangladesi ítélet miatt? vagy az már volt?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.27. 15:39:33

@Skankhunt42: "ilyenkor a népek önrendelkezési joga nem számít?"

De számít. Most éppen az orosz nép rendelkezése Ukrajnában. :))

Még az a szerencse, hogy az orosz medve olyan gyenge lábakon áll, hogy picsafüst gazdasági szankciók megrengetik. Közben reszket Ukrajna, nehogy felmenjen az olaj ára.

Ballib cenzorok réme 01 2017.03.27. 16:26:07

@siriq111:

Ez azért van, mert vannak magyarok, akik magyarnak érzik és tartják magukat, és nem hagyják szó nélkül, hogy egy külföldi multi és egy külföldi bíróság közös erővel megszívasson egy magar manufaktúrát, csak azért mert magyar !

Nem minden magyar szarja le magasról, hogy hogyan szívatják a magyarokat világ szerte, mert a többség pontosan tudja, hogy össze kell fognunk !

Össze kell fognunk a migránsok ellen, Soros ballib hazaárulói ellen, és a Heineken ellen is ha kell.

A Heineken már kapitulált.
A többi szarházinak sincs esélye, mert a magyaroknak van igaza !

Ballib cenzorok réme 01 2017.03.27. 16:27:53

@dunántúli gyerek:

Így van !

Örömteli győzelem ez a magyarok számára, és jó tudni, hogy van esélyünk a ballib hazaárulók, és a multik ellenében is megvédeni érdekeinket !

siriq111 2017.03.27. 19:31:50

@dunántúli gyerek: Az a ceg nem magyar, hanem erdelyi. Meg mindig nem ertem minek ugat bele egy masik orszag biroi dontesebe.

siriq111 2017.03.27. 19:33:42

@Ballib cenzorok réme 01: Romania tereleten levo erdelyi ceg ahol van magyar kissebbseg de nem magyar ceg. A ketto marhara nem ugyanaz.
süti beállítások módosítása