B1 blogcsalád



Puzsér elküldte Botkát melegebb éghajlatra: „ahogy ön megnyilvánul, az nettó gengszterizmus”

2017. március 23. - Mr Flynn Rider

Ha a szocialisták a progresszív adórendszerrel kapcsolatos gondolataikat próbálnák meg plakátkampány keretében megismertetni az emberekkel, Puzsér László Róbert azon borulna ki. Mert Puzsér most a Magyar Nemzetben borult ki arra, hogy a szocik gazdagok fizessenek című plakátkampánya túl populistára sikerült – szerinte.botka_laszlo_plakatkampany.jpg

Puzsér megint kiborult és nyílt levelet írt Botka Lászlónak, az MSZP miniszterelnök-jelöltjének. Puzsér szerint Botka kampánya uszító, populista és demagóg. Az önjelölt médiaszemélyiség egyszerre gyalázta és vette védelmébe Orbánt (”Legalább nem magyart uszít magyar ellen!”) és számon kérte Botkán az MSZP oligarcháit is. 

„Mérhetetlenül megdöbbent és elkeserít az ön Habony Árpád gyűlöletpropagandájára megtévesztésig emlékeztető plakátkampánya, amely szerint „Tegyünk igazságot! Fizessenek a gazdagok!” Nehéz eldönteni, hogy ön súlyos tévedésben, súlyos szereptévesztésben vagy súlyos gátlástalanságban van-e, esetleg mindegyikben a felsoroltak közül, úgyhogy kérem, engedje meg, hogy segítsek!”

– kezdi a levelet Puzsér, aki szerint a „gazdagok eddig is sokat fizettek”, mert megsarcolta őket a politika. Viszont az oligarchák nem fizettek semmit. Itt Puzsérban van annyi becsület, hogy legalább a fideszes oligarchákat is felemlegeti.

„Ahogy például nem adott számot róla az ön éhségmenetet [!] szervező elvtársa, aki százmilliókat parkoltatott Bécsben. Ahogy nem adtak számot róla sem a szocialista pártpénztárnokok, sem a szocialista oligarchák. Tudja, László, az nem számít, hogy ön mennyi pénzt kapott tőlük a kampányára.”

 

Puzsér szerint Orbán háborúja Brüsszel ellen

„alávaló, hazug politika, de legalább nem magyart uszít magyar ellen”.

Puzsér szerint Botka plakátkampánya a vagyonosok – valójában a középosztály ellen – uszít.

„Ön most a Fidesz távoli és mitikus ellenségképét a szomszédból meg a főnökből próbálja legyártani – bárkiből, akinek vagyona van. Nem működik már a Kádár-nosztalgia, mert becsatornázta a Fidesz? Még a saját pártállami örökségük emlékét sem bírták a szegfű mögött tartani? Akkor hát jöjjön Kun Béla?”

 

Puzsér szerint nem a gazdagokat kell adóztatni, hanem az állami pénzből meggazdagodott oligarchákat kell elszámoltatni.

„Ha van önben erre bármiféle szándék, akkor javaslom, kezdje a saját pártjával, mondjuk azokkal az elvtársaival, akik úgy kerültek a legszűkebb elitbe, hogy jó politikai kapcsolataikon kívül nem tudtak felmutatni semmit. Aztán jöhetnek a fideszes oligarchák, akik jelenleg is lopják a nép pénzét.”

Puzsér azzal érvel, hogy „akik tisztességes körülmények közt lettek „gazdagok”, kijár, hogy tisztelettel szóljanak hozzájuk.” Puzsér szerint a plakátkampány megnyilvánulása „nettó gengszterizmus”.

A szerző aztán hosszasan sorolja az adórendszerrel kapcsolatos szakpolitikai javaslatait. Arra nem gondol, hogy ezeket nem lehet politikai jelszónak használni és az MSZP pont ebbe bukott bele – túl keveset törődött az érzelmekkel és jelszavakkal. Puzsér ott válik teljesen abszurddá, amikor a progresszív adórendszer és a társadalmi polarizáció kérdéseit feszengeti vagy három bekezdésen keresztül – de arra nem gondol, hogy ez csak egy plakátkampány.  

„Ön nem a kiszámíthatóság és a jogbiztonság felé tájékozódik, hanem az alkalmi pénzbehajtás, a fosztogatás irányába – ez fideszes tempó. Nem őszinte, és nem megalapozott – puszta hatalomtechnika. Az ország nagyobbik felének épp ebből lett elege.”

– vádaskodik a szerző.

Puzsér a hosszú cikk végére sem enyhül meg:

„Nyilvánvaló, hogy a habonyságra, a pillanat uralására ön még habonyabb habonysággal válaszol. Nyilvánvaló, hogy önnek nem a Fidesz módszereivel és szellemiségével van baja, hanem azzal, hogy már hetedik éve nem önök lopnak. Ön nem a nemzeti együttműködés rendszerének üzen hadat, hanem azoknak, akik dolgoznak, spórolnak és munkát adnak, mert még hisznek az országban, ahelyett, hogy kimenekítenék innen a vagyonukat.”

A megmondóember végén átmegy valamiféle oravecznóra-szerű zen bölcsbe és a karmával kezd érvelni:

„Elárulom azonban önnek, László, hogy a pillanat uralása, a tömeg ösztönvilágának felkorbácsolása – ha sikerül is – egy nap visszaüt önre. Eljön a nap, amikor ön a szép öltönyében, a gazdag barátaival a kiegyenesített kaszák élesebbik végén találja magát, akármennyire keresi is most a tömeg kedvét, akármennyi tréningen vesz részt, akárhányszor mondja is ki a varázsszót: „melós”. Ön a tűzzel játszik, amikor új polgárháborús lövészárkot ás. Nem a nyomorult pártjának a 2018-as esélyeit rontja ezzel, hanem az ország esélyét arra, hogy felzárkózzon, hogy gyarapodjon, hogy lakossága társadalomnak legyen nevezhető. Amit ön tesz, az megbocsáthatatlan. Ha Orbánt ezerszer buktatná meg, ezt az sem tenné jóvá.”

A végpoén az, hogy a gyalázkodó, erőszakos, nyomulós nyílt levél aljára a szerző ezt biggyesztette:

„Több politikai kultúrát várva, tisztelettel: Puzsér Róbert”

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1712364585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pöcsköszörű · http://sunt.blog.hu 2017.03.23. 14:14:51

És a Puzsér László az kicsoda? Robi megvan.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.23. 14:31:17

Nagyon kedvelem Puzsért - Botkáról nincs véleményem -, és van izgazség abban, amit ír, de nincs igaza.

A csúti geci meg közben hátradől, kér egy kávét, és köpködi a szotyihéjat.

Amit itt a fideSSfasszopók menni fognak!

Első Kézből 2017.03.23. 14:31:48

Tűpontos elemzés Puzsértól. A névtelen B1 blog meg szokás szerint keveri a szart.

Francois777 2017.03.23. 16:05:21

mi abban az új, hogy a baloldal magyart uszít magyar ellen? ezt láttuk tőlük mindig, és semmi nem változik.

2017.03.23. 17:30:46

ritka eset, de igaza van puzsérnak

élveteg 2017.03.23. 17:56:39

"Puzsér szerint Botka plakátkampánya a vagyonosok – valójában a középosztály ellen – uszít."

Igaz. 100 hektár föld tulajdonosát kinevezni gazdagnak és azt adóztatni egyszerűen nevetséges, fogalma sincs annak aki ezt elhiszi Meg a 30 milliós ingatlan Itt a városban 12 millió egy panel 30 milliós ház az még a semmi kategória Nem palota és akinek ilyen van az a gazdagtól még igen igen messze van

pamut 2017.03.23. 18:03:50

@Francois777:
"mi abban az új, hogy a baloldal magyart uszít magyar ellen? ezt láttuk tőlük mindig, és semmi nem változik."
Na végre rájöttél hogy az imádott hazaáruló Orbánmaffiád baloldali?

lobster thermidor 2017.03.23. 18:11:32

Puzsér egy barom! Jobb, ha megmarad a saját szellemi színvonalanak megfelelő Hajdú Péter - Terry Black duó fikázásánál.

Bravehearth 2017.03.23. 18:17:48

Meglepően pontos meglátás a Puzsértól! Nem mindenben szoktam egyetérteni vele, de ezt most magam sem írhattam volna pontosabban! +1

@élveteg: A 100 hektár egy 'alsóhangos' kis birtok. A mai földművelési tehcnikákkal egy nagyobb családot tart el! És akkor még nem is élnek úgy, mint egy jól futó multi középvezetője! A 12 millió immár a felújított másfeles! A környéken a 35nm-est adják 11-13 misi között. Szánalmas egy balfasz a botka, ha ennyire fingja sincs arról, mi is a 'gazdagság' jelentése és mit takar a 100 hektár föld és a 30 milliós ingatlan! Idióta balfasz, igazi szoci*nista!

Michel Djerzinski 2017.03.23. 18:19:59

Mr Flynn Rider: te egy nímand vagy, egy szarházi, aki még a civil nevét sem meri felvállalni. (Ellen)érvek helyett a levegőben vagdalkozol csak. Persze az érvekhez nem ártana némi szellemi muníció, aminek te szemlátomást híján vagy. Puzsér - mint gyakorlatilag mindig - tűéles leírást adott a helyzetről.

A lábkörméig nem érsz fel.

vénkujon 2017.03.23. 18:21:10

megfogta botkát és csapkodta vele orbyt. tökéletesen

Michel Djerzinski 2017.03.23. 18:21:31

@lobster thermidor: fogj kezet Mr Flynn Rider-rel. Menthetetlen, nyálcsorgató agyhalottak vagytok, értetek már - sajnos - nem kár.

Francois777 2017.03.23. 18:31:49

@pamut: hasonlítsd össze a te bejegyzésed hangvételét az enyémmel, aztán gondolkodj el rajta :)

teleorman 2017.03.23. 18:36:24

100 hektár termőföld és a gazdagság... mondjuk terem azon 700 tonna kukorica, legyen az ára 45 ezer/t. Összesen évi 31,5 millió, de nem haszon, csak bruttó árbevétel. Ez az a gazdagság, amire rögtön le kell csapni különadóval? Nem inkább a közbeszerzeseket fosztogató, majd visszaosztó csákmátékra kellene? Ez megy ezerrel Fideszben és ment korábban az MSZP-ben. Persze, Botka fikázása a NER-nek jó, de ettől még nem kellene Botka minden sületlenségéhez jó képet vágni. Még van ideje, hogy belője az ágyuit, tegye csak.

dreamhotep 2017.03.23. 18:38:21

minden szava arany. helytálló, IGAZságos. sajnos. törpapa hatalmon marad, mert az emberek hókuszpóktól még jobban félnek.

Burgermeister 2017.03.23. 18:38:25

puzsi for prezident
a baloldal meg megy a faszba, épphogy elérik majd a 10%-ot oszt maj' veszekednek

tompus 2017.03.23. 18:41:53

Puzsérnak igaza van. A szociknál az a gazdag, aki a templom egerénél vagyonosabb. Majd megint jönne a bruttó 200ezer után a 40%-os szja. Köszi, de nem kell.

pamut 2017.03.23. 18:43:59

@Francois777:

tehát nem a drága maffiád uszít és gyűlölködik 20+ éve mindenki ellen aki nem fideszes, legyen az baloldali, hajléktalan, menekült, homoszexuális, liberális, demokrata, jogállamhívő stb., stb? :D eszednél vagy idióta? :DDD te nem nézel Bayer Zsoltot, bencsiket, Kunfalvit, TV2-t, Echot, nem olvasol magyar Időket, lokált, 888-ot, meg a többi több tucat gyűlölet-oldalt, a fideszes gyűlölködés kiépült országos infrastruktúráját? :D a maffiád maga a Gyűlölet Pártja, örökös hisztérikus ellenségkeresés és ellenségkép-kitalálásból áll a teljes politikátok. a menekültek elleni gyűlölködésre és uszításra 15 milliárdot és másfél évet toltatok, minden magyar ellen aki nem veletek van meg 20+ évet.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.23. 18:47:04

@dreamhotep: "törpapa hatalmon marad, mert az emberek hókuszpóktól még jobban félnek."

:)) Nagyon jó!

Francois777 2017.03.23. 18:47:29

@pamut: azt mondtam, gondolkodj, nem azt, hogy válaszolj. Több okból sem: egyrészt leszarom, mit gondolsz, másrészt nem vagy azon a szinten, hogy vitázzunk arról, ki kezdte. A téma a baloldal volt, Orbánékról egy szót sem írtam. További jó fröcsögést :)

sírjatok 2017.03.23. 18:49:33

Figyelem mindenki, új utasítások, a "magyarország csődbe megy" lemezt a jövő hét keddig szüneteltessük, alternatívaként az "orbán nem európai és még diktátor is" mantrát lehet használni!

www.portfolio.hu/gazdasag/mostanra_befektetoi_paradicsom_lett_magyarorszag.1.245936.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.23. 18:50:32

@Francois777: "hasonlítsd össze a te bejegyzésed hangvételét az enyémmel"

El kell ismerni, kultúrált hangnemben tolod az ordas hazugságokat. :))

sírjatok 2017.03.23. 18:50:46

@pamut: Én tökre örülök hogy te vagy, mert remekül megmutatod, milyen békés és együttműködő az oldalad :D

pamut 2017.03.23. 18:51:54

@Francois777:
feltettem egy kérdést, nem azt mondtam hogy pofázz félre gyáván. na nem mintha kinézném belőled hogy mernél válaszolni őszintén a kérdésemre, ugyan. sőt: tudom hogy nem mersz, amit a félrebeszéléseddel igazoltál is :)

védd csak tovább imádott orbánodat, aki a totális gyűlöletre és uszításra építi a politikáját, tudom hogy te már az övé vagy :)

Francois777 2017.03.23. 18:52:16

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: nem kérdeztem a véleményed, főleg, mert a téma sem ez.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.23. 18:53:36

@sírjatok: Ezt küldd szét a befektetőknek százezer példányban, mert nem tudnak róla. A csúti geci alatt a magyarországi nettó befektetés: 0. NULLA!

(nettó = amit hoztak - amit vittek)

Francois777 2017.03.23. 18:54:13

@pamut: hazudsz, két kérdőjel tehát két kérdés volt, nem egy. Látod, ezért nem beszélgetünk, mert hazugokkal nem szokásom :)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.23. 18:54:30

@Francois777: Én se kértem, hogy hazudozz, úgyhogy kvittek vagyunk. :))

pamut 2017.03.23. 18:54:54

@sírjatok:
nem fideszeske, én az orbánmaffiát jellemeztem, amit te is tudsz jól, csak gyáva vagy vele szembenézni :)

nekem pedig még oldalam sincs, ez pontosan a fideszes ellenségkereső-megbélyegző logika, és te is ezt használod, nahát-nahát :)

na, van még fideszes akinek fáj az igazság és tipikus fideszes módjára ezért nem az igazsággal foglalkozik hanem belém akar rúgni hogy megnyugtassa magát? :)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.23. 18:55:49

@sírjatok: "milyen békés és együttműködő az oldalad"

Hazaáruló fideSS kollaboránsokkal nem lehet kesztyűs kézzel bánni.

sírjatok 2017.03.23. 18:55:54

@pamut: te rugdosol mint a hülyegyerek, szokás szerint...

pamut 2017.03.23. 18:56:02

@Francois777:
jól van móricka, látod pontosan ez a te szinted. és tudom hogy te még büszke is vagy rá... ;)

sírjatok 2017.03.23. 18:56:49

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: ja ja ha te vagy geci és kompromisszumképtelen és durva, az jogos és indokolt, ha más ilyen veled, az meg szemétség és elfogultság és jól mutatja az alávalóságát

tipikus pszichopata

pamut 2017.03.23. 18:57:17

@sírjatok:
jaja, én rugdosok, a fidesz meg maga üdvhadsereg, akikből csak úgy árad a szeretet és a jósááááág :DDDDD

na, erőlködj még had röhögjek :D

sírjatok 2017.03.23. 18:57:37

@pamut: pamutka gondolkozz már el hogy ha még soha senkivel nem sikerült értelmesen kommunikálnod ezen a fórumon, akkor biztos, hogy mindenki más-e a hülye és nem te

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.23. 18:58:01

@sírjatok: Én szeretm a hazámat, és nem haudozok összevisza. Ez a különbség kettőnk között.

sírjatok 2017.03.23. 18:58:34

@pamut: röhögj csak, 2018-ban sírás lesz úgyis :D

pamut 2017.03.23. 19:00:18

@sírjatok: nahát, ISMÉT hazudsz és a személyemet támadod mert amit írok abba nem tudsz belekötni - nahát-nahát, csak nem fideszes vagy ennyi aljassággal? :D

sírjatok 2017.03.23. 19:01:05

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: szerinted melyik ember gondolja magáról, hogy összevissza hazudozik

te is azt gondolod magadról, hogy neked van igazad, meg én is

vedd már észre mennyire szánalom amit művelsz, mennyire önmagába zár téged ez a háborús logika

sírjatok 2017.03.23. 19:01:54

@pamut: loál a személyedet támadom, azt kifogásolod, miközben orrba-szájba férgezel, gyávázol, szemetezel

mekkora egy szardarab vagy te

pamut 2017.03.23. 19:02:13

@sírjatok:
ó, tudom, hogy te, a magyargyűlölő, te örülni fogsz annak hogy a maffia tovább fosztogatja és rombolja Magyarországot.

ha a saját anyád halna meg egy kórházi fertőzésben mert stadionra baszták el a pénzt fertőtlenítő helyett, te még akkor is orbán híve maradnál, tudom.

sírjatok 2017.03.23. 19:03:21

@pamut: életedben nem sikerült itt a fórumon semmiféle konszenzust kialakítanod, minden vitád egy merő fröcsögés, nulla hajlandóságod van megismerni a másikat vagy respektálni az érveit, a habzó szájú ordítás meg a faszságok ismétlése az egyetlen fegyvered

egy darab szar vagy, ennyi

pamut 2017.03.23. 19:04:34

@sírjatok: és ISMÉT nem a ténnyel foglalkozol, hogy le se szartad az első perctől a kommentjeim tartalmát, á dehogy :D hanem csakis személyesékedtél, majd amikor ezt leírom neked ismét személyeskedsz, nos: köszi, tényleg megnevettettél újra :)

hányszor tudod ezt megismételni te kis bayer-ivadék? :D

pamut 2017.03.23. 19:06:42

@sírjatok: :DDD
hazudsz, hazudsz hazudsz - de hisz ezért fizetnek téged :)

a magyar hazafikkal kiválóan kijövök, tudod te is, és pont ez fáj neked, na meg az hogy az ilyen hazaáruló kollaboráns férgeket mint amilyen te is vagy szépen szembesítem önmagukkal :), na erre aztán jön a hisztéria amit most te is tolsz :) és tudod miért? mert az igazság, na az fááááj neked, de nagyon, attól borulsz ki :)

és akkor ismét, mert igaz:
ha a saját anyád halna meg egy kórházi fertőzésben mert stadionra baszták el a pénzt fertőtlenítő helyett, te még akkor is orbán híve maradnál, tudom.

pamut 2017.03.23. 19:08:17

hé, fideszesek, ehhez a mocsok lejárató cikkhez mit szóltok?:

A legszebb bayeri-Kunfalvi-Bencsikes hagyományok útján halad:
www.origo.hu/itthon/20170307-12-millio-forintot-tuntetett-el-a-momentum-mozgalom-dusgazdag-udvoskeje.html

ugye büszkék vagytok ennyi aljasságra, csúsztatásra, gonoszságra?
költői kérdés volt, tudom hogy büszkék vagytok rá :)

pamut 2017.03.23. 19:16:56

hé, fideszesek, de most komolyan: mi ez ha nem hazaárulás? mi???

index.hu/belfold/2017/03/21/titkosszolga_orosz_fenyegetes_romagyilkossag_interju/

Orosz ügyekben lefojtott kémelhárítás, szabadon nyomuló orosz ügynökök, illegális hírszerzők betelepítésére lehetőséget adó letelepedési kötvények, Kreml-propagandát sugárzó magyar közmédia.

dreamhotep 2017.03.23. 19:24:39

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: és akkor sziamiaúról (vona) meg okoskáról (fletó) nem is beszéltünk. és mi kik vagyunk eme analógiában? törpilla. az összes rajzfilmfigura minket akar s..be b..szni. konkrétan egy anime buk..ke partyn vagyunk, ahova nézek, fröcsög a g.ci. elnézést, kissé elragadtattam magam.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.23. 19:28:12

@sírjatok: "respektálni az érveit"

Valódi érveket lehetne respektálni. Ordas hazugságokat nem.

pamut 2017.03.23. 19:31:46

hehehehehe, az megvan fiúk, hogy már olyan szinten közeledik az orbánmaffia putyinhoz, hogy fideszes képviselők aktítvan részt vesznek putyin házi-propaganda TV-jének (egyébként természetesen hazug, uszító, lejérató) műsorában, sőt a parlamentben nyilatkoznak a ruszki hazugságtv-nek? :)

nincs is szebb annál amikor az orbánisták az orosz tv-ben tolják a közös orosz-fideszes propagandát :)

komolyan gyerekek, Kádár János sorban morzsolja el a könnyeit :D

ulpius66 2017.03.23. 19:31:58

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Valódi érveket lehetne respektálni. Ordas hazugságokat nem."

Az ordas hazugság a te nick-neved!!!!

Mikor írod mán le, hogy pl. a Botka 11 milliárdot lopott a SZEVIÉPTŐL????

Te mért csak a csuti gecit szidod állandójan?

ulpius66 2017.03.23. 19:35:11

@pamut: "komolyan gyerekek, Kádár János sorban morzsolja el a könnyeit :D"

Pamutrongy!

Mán a Puzsér is leírta, ti ballibsik annyira bénák vagytok, hogy még a Kádárotokat sem tudtátok megtartani!

Gondolom azért görcsölsz itt, mert a Kádárodat ellopta a Fidesz!
(pedig milyen szép élet is volt a jóságos Kádár alatt....)

Macskond 2017.03.23. 19:35:41

@élveteg: Hogy így van.
Írja már be valaki az ingatlan keresőbe hogy budapest, ház, 30millióig.
Lesznek kerületek ahol találata sem lesz ennyiért, ahol meg igen, azok elég messze vannak a luxustól.
Az 1 millás (legális adózandó bruttó) fizetés is messze odébb van a "fizessenek a gazdagoktól."
Ismerek pár ilyet, az autóik: Mazda6 2011 , Honda FRV, Mondeo 2007, Toyota Camry 2008, Toyota Prius, Skoda Oktávia, Mazda2, Ford Focus combi 2016.
Ezek Luxus autók? Tényleg rájuk kell lőni?
Mindegyikük fejenként minimum 4,5milla adót fizet be évente. Nem elég ?
Persze elég könnyű rájuk uszítani azt a plebset aki jó esetben ennek a tizedét sem fizeti a közösbe.
Elég sokuknak a szüleit is ismerem : Hentes, kárpitos, vizvezetékszerelő, tanár, könyvelő, gyári irodista. Szóval egyikük sem kapott otthonról túl nagy "induló csomagot" , ha egyáltalán bármit. Mindegyik a saját tudásából jutott el odáig ahol most tart.
Nagyon durván igazságtalan szerintem ezekre az emberekre uszítani.
Legyen bármennyire is tenyérbemászó a Puzsér, igenis bőven sok igazság van abban amit leírt!

pamut 2017.03.23. 19:38:00

@ulpius66:
Ti vagytok Kádár örökösei, drága kommunista putyinbérenc hazaáruló fideszesek :)

Te még mindig nem fogtad fel hogy Orbán = Kádár? :) Tényleg ennyire hülye vagy?

ulpius66 2017.03.23. 19:42:38

@pamut: "Te még mindig nem fogtad fel hogy Orbán = Kádár? :) Tényleg ennyire hülye vagy?"

Akkor a Fidesz=MSZP?

Ez nagyon-nagyon jó!!!!

Azt hiszem az MSZMP 33 évig volt hatalmon...talán ennyi elég lesz a Fidesznek is!!!!!
...mán csak 26 év van hátra!!!!

Hajrá MSZMP, Hajrá Fidesz!!!!

Nekem egyébként ugyanúgy bejött a Kádár, mint most az Orbán!!!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.23. 19:44:59

@ulpius66: "a Botka 11 milliárdot lopott a SZEVIÉPTŐL"

Nem tudok róla semmit. Most utánagugliztam, tele vannak a 888, origo, ilyen fos helyek vele. Ezekszerint hazugság, akármi is az.

De mindegy is, remélem az ügyészség végre csinál valamit 7 év semmittevés után, és kideríti történt-e itt törvényszegés, és ha igen, a bűnözőket megvádolja. Csak abban reménykedhetünk, hogy fideszesek nincsenek benne, mert akkor ez is el lesz tusolva.

29 Palms 2017.03.23. 19:46:06

Már megint ez a régi MSZP-s hozzáállás, rengeteg duma, nulla tevékenység. Pedig nem kell ezzel 2018-ig várni. Már holnap el lehet kezdeni összeírni az összes párttag vagyoni helyzetét, és mindenki fizethet Botka elképzelésének megfelelően. Összegyűjthetik a pénzt és építhetnek belőle stadiont, kisvasutat, netán egy völgyhidat, egy nem túl magas kilátót vagy áshatnak egy alagutat valahol az Alföldön egy kisebb buckába. Akár egy nagy gödröt is áshatnának belőle, és mondhatnák hogy ebbe egy színházat terveztek. Motorversenypályát is csinálhatnának. Kaszinót egy tónál. Kormányzati negyedet a Nyugatinál. Vagy vehetnek egy új székházat. Esetleg el is lophatják, csak úgy megszokásból, a rutin meg az évek, ugye...De legalább egyszer az életben tényleg látnánk kire szavazunk igazából. Én még rendszert is csinálnék ebből, adnék minden pártnak egy egységnyi összeget, kijelölnék egy-egy hasonlóan szegényebb területet mindenkinek, és lássuk hova fejlődnek 4 év alatt. Végre lenne valami haszon a kampányból.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.23. 19:46:20

@ulpius66: "a Fidesz=MSZP?"

Nem. fideSS = MSZMP.

Mondjuk kádárék kicsiben csinálták a fideSShez képest.

pamut 2017.03.23. 19:46:50

@ulpius66:
"Akkor a Fidesz=MSZP?"
Igen. Illetve az mszp alárendelt, felvásárolt álellenzéki párt.

"Nekem egyébként ugyanúgy bejött a Kádár, mint most az Orbán!!!"
Ne fáradj a beismerő vallomással, eddig is nyilvánvaló volt hogy kollaboráns komcsi vagy.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.23. 19:47:30

@29 Palms: "Kormányzati negyedet a Nyugatinál."

Igen, az jobb lenne, mint szétbaszni a Várat.

pamut 2017.03.23. 19:48:48

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Mondjuk kádárék kicsiben csinálták a fideSShez képest."

Orbán konkrétan már nagyobb károkat okozott a magyarságnak, mint Kádár.

ulpius66 2017.03.23. 19:50:26

Egyebekben magam is nagy dilemma előtt lennék, ha ballibsi beállítódottságú emberke lennék, hogy mostanság kire is szavazzak?

Botkára, vagy Gyurcsányra?

Ha csak ez a két név lenne a szavazó-lapon és választanom kizárólag e kettő között lehetne, én Puzsérral ellentétben a Botkára szavaznék!
(még szerencse, hogy van Orbán, így könnyű a választás........)

ulpius66 2017.03.23. 19:54:33

Nyilvánvalóan elgépeltem, és én is azt akartam írni, hogy FideSS=MSZMP....

Most mán persze csak az a kérdés, hogy pl. a teljes MSZP vezérkar Kovács Lacitól Lendvai Ildikón keresztül Molnár Gyuláig mért nincsenek a FideSS-ben, ha ők "tősgyökeres" MSZMP-sek?

pamut 2017.03.23. 19:56:43

AZ megvan hogy ma is egymilliárddal megdrágították a vizes vb tornyát? :D

egyszerűen nem-nem-nem, nem bírnak egy napot se lopás nélkül a fiúk :)
egy kurva fémszerkezetre hivatkozva már milliárdot lopnak tőlünk magyaroktól bazdmeg :) az hogy ennyiből kacsalábon forgó palotát lehetne építeni, az nem számít, egy rühes fémszerkezetet, amit majd le is bontanak, 3 milliárdét csinálnak meg bazdmeg a kibaszott kleptomán kurva annyukat :D

ulpius66 2017.03.23. 19:57:34

Persze megértem én, hogy az "anyapártnak" az MSZMP-nek több gyermeke is van...így az MSZP és a FideSS.....

Mostmár csak az a kérdés, hogy a "gyermekpártok" mikor fognak össze?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.23. 19:59:05

@ulpius66: "nagy dilemma előtt lennék, ..., hogy mostanság kire is szavazzak?
Botkára, vagy Gyurcsányra?"

:))

MSZMP: 3/4 Botka, 1/4 gyurcsány
DK: 2/3 Botka, 1/3 gyurcsány
fidesz: 5/6 Botka, 1/6 gyurcsány

index.hu/belfold/2017/03/20/hiaba_adozik_400_milliot_gyurcsany_botkaban_megis_tobben_biznak/

ulpius66 2017.03.23. 20:01:49

@pamut: "bazdmeg a kibaszott kleptomán kurva annyukat "

Tényleg ennyire zavar, hogy nem te tudsz lopni, hanem a FideSS?
(vigyázz, emiatt nehogy agyvérzést kapj!!!...egyébként meg jól jegyezd meg: az MSZMP is 33 évig volt hatalmon, ez vár az utódpártjára FideSS-re is...így készülj!!)

ulpius66 2017.03.23. 20:04:38

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Hát ez van!

Egyébként meg csak abban a statisztikában (közvélemény-kutatási adatokban) hiszek, amit magam hamisítottam!

martineden 2017.03.23. 20:05:39

@teleorman: Tevedesben vagy.Az en ertelmezesem szerint csak a 100 Ha folotti nreszre van ado.Tehat ha van neked 118 ,aakor 18 utan adozol.Mi ebben a problema?

pamut 2017.03.23. 20:06:52

@ulpius66:

"Tényleg ennyire zavar, hogy nem te tudsz lopni, hanem a FideSS?"

te még trollnak is szar vagy :(
van ennél lejjebb?

ulpius66 2017.03.23. 20:10:38

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Mán többször figyelmeztettelek, hogy mekkora kamu a nick-neved!

Most újra felhívom a figyelmed, hogy pl. rosszul írtad a nick-nevedben a "...FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN"

1. A neved végéről lemaradt a kérdőjel.
2. Helyesen a neved: "...FIDESS TOLVAJ BÖRTÖNBEN"

Ha mán következetesen FideSS-nek nevezed a Fideszt, akkor hívd így a nevedben is!

Szívesen!

Francois777 2017.03.23. 20:11:16

@pamut: én bebizonyítottam, hogy hazudsz, mi kell még?:)

ulpius66 2017.03.23. 20:13:01

@pamut: "te még trollnak is szar vagy :("

Pamutrongy!

Hát az lehet, hogy szar troll vagyok, de pl. kiváló FideSS szavazó vagyok!

Egyébként te kire fogol savazni?

pamut 2017.03.23. 20:15:33

@Francois777: nem bizonyítottál te be semmit kollaboráns, hazudsz te most is :)

@ulpius66:
"Hát az lehet, hogy szar troll vagyok, de pl. kiváló FideSS szavazó vagyok!"
Egyetértünk.
Ritkaság, de ez is eljött.

"Egyébként te kire fogol savazni?"
Meglátjuk hogy muzsikálnak jövő tavaszig, de valamelyik kispárt lesz az biztos.

martineden 2017.03.23. 20:16:09

@ulpius66: ,,Azt hiszem az MSZMP 33 évig volt hatalmon...talán ennyi elég lesz a Fidesznek is!!!!!
...mán csak 26 év van hátra!!!!"...hulye fiodeszes, 33-bol nem tudsz kivonni 11-et?Segitek, mert latom 4 faiskolaval nehez 22

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.23. 20:16:39

@pamut: "Orbán konkrétan már nagyobb károkat okozott a magyarságnak, mint Kádár. "

Hát nemtom... De erős a mezőny. Rákosi a kanyarban sincs.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.23. 20:17:27

@ulpius66: "lehet, hogy szar troll vagyok, de pl. kiváló FideSS szavazó vagyok!"

:)) Hülye.

exterminador 2017.03.23. 20:18:05

Ez a Puzsér meddig fogja még mérgezni a magyar médiát a baromságaival? Soha semmi mást nem hallani róla, mindig csak azt, hogy éppen beleköt valakibe. Komolyan ennyire nem képes egyszer az életben valami pozitívumot felmutatni, ami nem lar't por lar't fikázás?

sterimar 2017.03.23. 20:18:37

Padlás söprés is lesz, Botka elvtárs?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.23. 20:18:58

@ulpius66: "A neved végéről lemaradt a kérdőjel."

Sajnos nem engedi a blogmoci. :(

"Helyesen a neved: "...FIDESS TOLVAJ BÖRTÖNBEN""

Már így megszoktam.

pamut 2017.03.23. 20:20:17

@sterimar:
Manapság már a trafikrablás az aktuális példa, és igen: a szocik tovább fognak asszisztálni a fideszbűnözéshez.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.23. 20:21:12

@ulpius66: "következetesen FideSS-nek nevezed a Fideszt"

Nem teljesen következetesen. fidesz elleneseknek, és fidesz rajongóknak igen.

Michel Djerzinski 2017.03.23. 20:21:15

@exterminador: Talán jó lenne, ha érdemben próbálnál reagálni Puzsér Róbert mondataira, ha egyáltalán megkísérelnéd ízekre szedni a gondolatait, mert így csak egy okoskodó faszfej merő fröcsögése, ami belőled látszik.

ulpius66 2017.03.23. 20:21:18

@pamut: "Meglátjuk hogy muzsikálnak jövő tavaszig, de valamelyik kispárt lesz az biztos."

Pamutrongy!

Segítek!

A ballibsi blogok két dologra jók! (mán azon kívül, hogy kiereszd magadból a gőzt.....)
1. Szidd ezerrel a FideSS-t!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2. Támogasd a kedvenc pártodat.

A 2. pontot nagyon hanyagolod! A ballibsi savazók így lemaradnak arról, hogy szerinted kire is kéne savazni.....olvasgasd pl. az Európai Kávézót! ...az pl. ezerrel nyomja a gyurcsányit...

ulpius66 2017.03.23. 20:25:24

@pamut: "Meglátjuk hogy muzsikálnak jövő tavaszig, de valamelyik kispárt lesz az biztos"

Egyebekben, ha megkeresne valamelyik közvélemény-kutató, hogy "ha most vasárnap lennének a választások Ön kire savazna?" ... akkor mit válaszolnál?

exterminador 2017.03.23. 20:25:36

@Michel Djerzinski: az édes jó anyukád, te büdös paraszt.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.23. 20:27:01

@ulpius66: "Támogasd a kedvenc pártodat."

Nemtom, Pamut milyen szavazó. A fideSStrollok őrjöngése közepette nem lehet normális diszkussziót folytatni.

Tőlem dékás vagy jobbikos is lehet, amíg támadja az ország kifosztását, nagy hazafi.

Michel Djerzinski 2017.03.23. 20:28:01

@exterminador: ó, ez csodás volt, valódi ultima ratio! Köszönöm szépen, tényleg értékes, konstruktív módon zártad le az eszmecserét. És most mint bűzölgő kutyaszart a cipőm talpáról, úgy kaparlak le a virtuális sztráda szélén.

ulpius66 2017.03.23. 20:28:51

@martineden:

Már úgy értettem, hogy az MSZMP 33 évig folyamatosan volt hatalmon....a FideSS még csak hét éve van folyamatosan hatalmon...így jött ki a még hátralévő 26 év....

Én nagyon-nagyon remélem összejön ez a 26 év!!!!!!!!!!!!

Rajtam, és családomon nem fog múlni!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.23. 20:28:52

@exterminador: "az édes jó anyukád, te büdös paraszt."

:)) Velős érvek. 99,99999999999999999999%, hogy fideszes vagy.

exterminador 2017.03.23. 20:29:47

@Michel Djerzinski: nem én kezdtem az inkriminált stílust!
És azért mégiscsak felidegelted magad annyira, hogy újra megnyilvánulj, igaz? A kaparás ellenére is.
Húgyagyú troll.

exterminador 2017.03.23. 20:30:31

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: igen súlyosan tévedsz.
Talán nézd meg, mire reagáltam.

pamut 2017.03.23. 20:31:42

@ulpius66: Nem értem miért gyógyultál rám rám ennyire kollaboráns, kissé már unlak. Nem fogok gyurcsányra szavazni, ahogy a szocikra sem. Valamelyik kispárt lesz mint írtam. De te inkább magaddal foglalkozz, hogy miért hazaáruló geciket támogatsz.

ulpius66 2017.03.23. 20:35:04

@Michel Djerzinski:

Dzserzinszkij!

Ne kötözködj az exterminátorral mert téged is kiírt!

ulpius66 2017.03.23. 20:37:28

Puzsér for President!
(vagy valami hasonló.....)

Tenyekeslogika23 2017.03.23. 20:37:50

Látom a szociknak megint sikerült megújulni, most éppen a programban. Régi recept: Kasszás Erzsinek azért nem megy jól, mert szoftverfejlesztő Bélának most egy picivel jobban megy. Ezért Bélát minősítsük gazdagnak, fejjük meg, ebből minden Erzsinek jut vagy 3-8e forint havonta és beáll a világbéke. Hát lószart Mama! 2002-2010 között is láttuk, hogy mennyire álomszerűen működött ez a recept: az alacsony keresetűek villámsebességgel zárkóztak fel és alig volt eltitkolt jövedelem! :)
1 milla bejelentette jövedelem már messze nem álom kategória. Egy középosztályhoz méltó életet tesz lehetővé és valamennyit talán még félre is tudsz tenni, de ebből sem kastély sem yacht sem pedig Bugatti Veyron nem lesz. Akinek ezekre telik, az igazi gazdagoknak, azokat pedig ilyen hülyeségekkel nem lehet utolérni!
Gratulálok Botkának, hogy újfent bebizonyította a szocik zérót fejlődtek 2010 óta...szomorú, mert megint egykapus lesz így a meccs!

Michel Djerzinski 2017.03.23. 20:38:14

@ulpius66: Hű. Tényleg... Kicsit félek is. De várj! Az én cimborám Walter White, ő okos, ő el tudja intézni kémiai úton is a féregirtást!

Michel Djerzinski 2017.03.23. 20:39:01

@ulpius66: Esküszöm, a véremmel húznám be az X-et a cetlin! Puzsér for President, 4 REAL!

ulpius66 2017.03.23. 20:40:26

Pamutrongy!

Nem gyógyultam rád!

Egyebekben kire savaznál, ha holnap lennének a választások?

Ennyire tanácstalan vagy?
(mi alapján fogol dönteni majdan egy esztendő múlva?)

pamut 2017.03.23. 20:41:38

@Tenyekeslogika23:
:DDD
nem mintha nem szarnám le botkát, de az azért kurva jó ahogy jön hisztizni a sok hülye hogy a 4 millió szegény országában ahol millliók épp csak a létminimum felett élnek (vagy alatta), az egymilliós, azaz több mint 3 ezer eurós fizetés az nem is olyan ritka, az már "középosztály" :DDDDD
ja, mintha Magyarország kb. Belgium lenne és teljesen komolyan nyomatjátok ezt a hülyeséget :D
barom.... :D

pamut 2017.03.23. 20:42:29

@ulpius66:

olvasni tudsz?
" te inkább magaddal foglalkozz, hogy miért hazaáruló geciket támogatsz."

ulpius66 2017.03.23. 20:43:32

Dzserzinszkij!

Mi alapján választottad a nick-nevedet?
(mondjuk a "kiírtó" sem valami bizalomgerjesztő......de a tiéd sem...)

ulpius66 2017.03.23. 20:48:07

@pamut: " te inkább magaddal foglalkozz, hogy miért hazaáruló geciket támogatsz."

Kedves Pamutrongy!

Azt hiszem te írtad RÓLAM, hogy "hazaáruló geci vagyok"

...és mint jól tuggyuk, a hazaáruló gecik összetartanak!!

Hát illen eccerű a magyarázat!

Egyébként te mért savazol valamelyik kis ballibsi pártra?
(mán azon kívül, hogy ezek a SoroSS-kitartott pártocskák nem "hazaáruló gecik pártja"?)

bbalintus 2017.03.23. 20:48:45

Már megint mi a faszért olvasok kommenteket...

Michel Djerzinski 2017.03.23. 20:49:14

@ulpius66: Autonóm emberként az, hogy mi bizalomgerjesztő, és mi nem, számomra indifferens. Konvenció kérdése a dolog, én pedig nem szeretnék a legkisebb mértékben sem megfelelni a plebsz gólyalábakon álló, képlékeny, álságos értékrendjének (sem a valós életben, sem a virtuális térben).

Erősen kedvelem a kortárs írónak, Michel Houellebecq munkásságát. Sok főhősével tudok kisebb-nagyobb mértékben azonosulni. Sok irodalmi főhős van, aki megérintett, és Michel Djerzinski az egyik ilyen.

Tenyekeslogika23 2017.03.23. 20:50:10

@pamut: egyrészt ne Baromozz le, mert téged minősít ha személyeskedsz!
Másrészről hol van akkor szerinted a középosztály? mennyitől lenne az? Havi bruttó 400-600e forint? Amiből megmarad olyan 250-380e forint? Amikor egy törlesztő/albérlek nincs 100e forint felett és a nettódból fizeted?

ulpius66 2017.03.23. 20:54:45

@Michel Djerzinski:

Dzserzinszkij!

Hát természetesen fingom sincs ki az a Michel Houellebecq, most már tudom hogy író, és nem az Arsenal középcsatára.....

Akkor ez a Dzserzinszkij nem az a "dzserzinszkij"??????

Michel Djerzinski 2017.03.23. 20:56:43

@ulpius66: Nekem pedig közöm nincs a focihoz (és semmilyen sporthoz), így hát a kérdésedre a válaszom egyértelmű NEM.

pamut 2017.03.23. 20:58:56

@ulpius66: Mert magyar vagyok, és ezért a nemzeti érdeket képviselem.

ulpius66 2017.03.23. 20:59:18

Én rá asszociáltam.....

"Dzerzsinszkij volt a Forradalmi Katonai Bizottság egyik főnöke. November 17-én azt javasolta, hogy hozzanak létre speciális különítményt az ellenforradalom elleni harcra. December 7-én Dzerzsinszkij javaslatát elfogadták: létrejött az „Összoroszországi Rendkívüli Bizottság az Ellenforradalom és Szabotázs elleni Harcra”, azaz a Vé-Csé-Ká (Cseka). Lenin javaslatára Dzerzsinszkijt választották a szervezet elnökévé, helyettese a szintén lengyel származású Józef Unszlicht lett. A Cseka elnökeként segített megszervezni a Belügyi Népbiztosságot. Irányítása alatt számos összeesküvést lepleztek le, beindult a vörös terror. A polgárháború alatt széles körű tevékenységet folytatott: 1918 végén a permi III. hadsereghez került Sztálinnal együtt. Többször összeütköztek Trockijjal. 1920 májusában a délnyugati front hátországának parancsnoka lett. A NEP bevezetése után közlekedési és hírközlési népbiztos is lett a Cseka-elnökség mellett. Elsősorban operatív vezetőként, szervezőként volt kiemelkedő; a párt által rábízott feladatokba ölte minden energiáját. 1921. december 23-án Dzerzsinszkij a Pravdában bejelentette, hogy a Cseka helyett felállítják az Állami Politikai Hatóságot (GPU). A GPU a Belügyi Népbiztosság különleges osztályaként működött, majd 1923-tól lett független szerv (OGPU néven). 1934-ben majd az OGPU-t összevonták a Belügyi Népbiztossággal (NKVD).

Dzerzsinszkij a Lenin körüli hatalmi harcba nem szállt be; csak a grúz ügybe keveredett bele: 1922-ben Sztálinnal és Ordzsonikidzével együtt a kis népek önrendelkezési joga ellen foglalt állást. Lenin halála után a véleménye változott. 1924-ben, Sztálin támogatásával a Legfelsőbb Népgazdasági Tanács elnökévé választották. Sztálin ekkor már Menyzsinszkijjel, Dzerzsinszkij helyettesével tárgyalt a koncepciós perekről. Formálisan mégis Dzerzsinszkij maradt az OGPU irányítója, egészen 1926-ban bekövetkezett haláláig. Július 20-án, a Központi Bizottság plénumán beszédet mondott, amelyben Pjatakovval és a mezőgazdasági népbiztos Kamenyevvel szemben foglalt állást. A beszéd után egy-két órával szívszélhűdést kapott, egyes források szerint azonban merényletet követtek el ellene, tőrrel átszúrták a felsőtestét, és egy "Így járnak az árulók" feliratú cédulát helyeztek el mellette.[7] (Ezt a sztálini érában szívesen állították be úgy, hogy utolsó erejéig a trockista ellenzék ellen harcolt.) A Kreml falába temették."

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.23. 21:01:25

@sírjatok: "szerinted melyik ember gondolja magáról, hogy összevissza hazudozik"

Aki összevissza hazudozik, de még nem teljesen agyhalott.

Gondolod, hogy a fideszes hazudozók nincsenek vele tisztában? Dehát ezért kapják a fizetésüket.

lobaszopiatej 2017.03.23. 21:02:02

Nem tudtam hogy Puzsér egy értelmes ember, minden szava arany!

pamut 2017.03.23. 21:04:54

@Tenyekeslogika23: ha baromságot írsz lebarmoznak, méghozzá joggal, ez már csak így megy, szokj hozzá és inkább gondolkodj mielőtt írsz. nem a középosztály a lényeg, hanem a havi egymillió. aki ennyit vagy pláne többet keres, ebben a csóró országban gazdagnak számít. ha már mindenképpen osztályozni akarsz, akkor ez a felső osztály.

Michel Djerzinski 2017.03.23. 21:05:23

@lobaszopiatej: Nyilván téged is az itteni kommenteket is guanóként vastagon beborító magyar kórság, az idült előítéletesség és prekoncepciókban való szügyig gázolás vezérelt. De beláttad, és hát jobb később, mint soha.

ulpius66 2017.03.23. 21:05:28

@Michel Djerzinski: "Nekem pedig közöm nincs a focihoz (és semmilyen sporthoz)"

Akkor nem nézed a szombati portugál-magyar VB-selejtező meccset sem?

Michel Djerzinski 2017.03.23. 21:06:48

@ulpius66: Természetesen nem. Hazafiatlan, undok, magamnak való szobatudós vagyok.

Tenyekeslogika23 2017.03.23. 21:08:31

@pamut: Rendben: egy frusztrált kis pöcs vagy, aki valószínűleg soha nem éri el az egy milliós fizetést! :) szokjál hozzá! :) Nincs 4 millió létminimumon tengődő, meg hat millió éhező. Havi egy milla nettóban 650e forint, amiből megélsz és félre tudsz tenni, de NEM GAZDAG! :)

Skankhunt42 2017.03.23. 21:08:46

@Francois777: mivel gondolkodjon ez a szerencsétlen agyhalott? akinek kedvenc szórakozása, h magával vitatkozik, majd miután legyőzte saját magát büszkén dicsekszik vele.

ulpius66 2017.03.23. 21:11:32

@Michel Djerzinski: " Természetesen nem."

Hát, így is lehet élni......te veszítesz vele!
(még a patás is nézi....)

Parajpuding 2017.03.23. 21:13:21

Amúgy Puzsér valami hasznosat is csinál, vagy csak időnként beleokádja a véleményét a médiába figyelemfelkeltés gyanánt?

ulpius66 2017.03.23. 21:13:22

@lobaszopiatej:

Lóbaszó!

Hogyan találtad ki a neved?

Neked a "pia a tej"?

ulpius66 2017.03.23. 21:16:20

@Parajpuding:

Spenőtfőzelék!

Neki ez a hasznos munka!
(egyébként 2-3 órás előadásokat is szok tartani, ahová a belépő elég borsos, és állandójan telt ház van......vannak akik vevők a szövegére...)

Brute 2017.03.23. 21:16:40

@Macskond: Hogy lehet tenyérbemászó,miközben az arcodba ordít? Szerintem ez inkabb Sebestyen Balázsra ,meg Kasza T-re igaz. Nekik van meg ez a stílus.

Larry Silverstein 2017.03.23. 21:21:58

szerintem szocdemadógiát kaphatok a JOBBIKtól is

egyámjegyü SZJA-t meg Orbán csinál

nem kérdés hogy a MASZOPra meg a libbantakra szavazok!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.23. 21:27:08

@Parajpuding: "Amúgy Puzsér valami hasznosat is csinál, vagy csak időnként beleokádja a véleményét a médiába figyelemfelkeltés gyanánt? "

Hülyére kereste magát a hülyéken, mulatós CD-ken. Nyugdíjban van, azt csinál, amit akar. Az egyetlen "celeb", akinem agya is van.

pamut 2017.03.23. 21:40:24

@Tenyekeslogika23:
:))
az ilyen balfaszok MINDIG fröcsögésbe menekülnek miután hülyét csináltak magukból istenem hogy mennyire kiszámíthatóak vagytok :) és szánalmasak....

4 millió létminimum környékén (vagy az alatt) élő az van. ez egy tény. 6 millió éhezőről senki nem beszélt, de persze téged ez nem érdekel, te már csak fröcsögni akarsz ész nélkül :)
aki pedig havi 1 millió keres ebben az országban, az bőven gazdag. vagy tudatosan hazudsz, vagy akkora ökör vagy hogy lila gőzöd sincs miről hablatyolsz, te szerencsétlen, hülye barom.

Larry Silverstein 2017.03.23. 21:46:53

@Tenyekeslogika23: 'Havi egy milla nettóban 650e forint, amiből megélsz és félre tudsz tenni, de NEM GAZDAG! :)'

Tegyük hozzá egy havi 1 millát kereső 10x annyi adót meg járulékot fizet mint egy minimálbéres, vajon 10x annyi vagy 10x jobb szolgáltatást kap érte viszont?

WYW 2017.03.23. 21:51:53

Puzsér abból él hogy rendre elküld valakit melegebb éghajlatra.
Most éppen Botkát.
A jövő héten majd valaki mást.

Áhhh....

NagyVonalakban 2017.03.23. 21:53:11

Puzsèrnak tökéletesen igaza van...

papaAndy 2017.03.23. 22:00:38

Ami elsiklott sokaknak: Puzsér szerint egyik kutya másik eb. Sokan éreznek így, keresik azokat, akik még nem kompromittálták magukat. Ez a Botka figura nem fogja leváltani a Viktort, alig egy évünk van, hogy találjunk valakit, aki képes lenne rá. Jelenleg a baloldali eszmeiség világszerte haldoklik, mert az emberek úgy érzik csak magukra számíthatnak, a jobboldal pedig összezár még egy kétes értékű jobboldali vezér mögött is, ha sikerül jól megrémiszteni a baloldal visszatérésével. Remélem a "szakállas fiatalok" mielőbb felnőnek a feladathoz, de sajnos bárki, aki bekerül a politikai elitbe, rövid időn belül rájön, hogy pénz nélkül csak szánalmas örök vesztes, így pénzt kell "találnia" valahol, és hamarosan valaki csicskájává válik. Szomorú, ahogy az is, hogy több évtized ál-baloldali MSZ(M)P-s ámokfutás után még mindig vannak, akik megsértődnek Puzsér MSZP-ről alkotott véleményén. Haló, aki az MSZP ellen van, az attól még messze nem biztos, hogy szereti a FIDESZ-t! Sok (egyre több) szavazó sajnos legtöbbször inkább csak valaki ellen szavaz: akitől jobban tart, annak az ellenlábasára voksol.

papaAndy 2017.03.23. 22:08:34

@Larry Silverstein: Valószínűleg az államtól nem kap 10-szer annyit, de az adó után megmaradt pénzből legalább 10-szer jobb élete lehet. Nem is tudom, hogyan jönnek ki családok a minimálbérből. Nem lehet egy fényes élet, pedig sokan napi 8 órát dolgoznak le keményen, azért a 70-80e nettóért. Boltosok, meggyszedők, konyhai kisegítők, ezer más nélkülözhetetlen ember dolgozik éhbérért, mert szerencsétlen helyre vagy kevesebb IQ-val születtek, ne őket irigyeljük vagy bántsuk meg.

Larry Silverstein 2017.03.23. 22:18:02

közben egy Mohamed autózott egyet Antwerpenben

meg egy másik Mohamed Olaszországban

Úgy értem a londoni Mohamed óta

kit érdekel botka meg az emeszpé?

Larry Silverstein 2017.03.23. 22:22:13

@papaAndy: Sokan nem mert a munkavállalók 5%-a minimálbéres.

Én nem vagyok kommunista, de ízlés dolga. Szerintem az igazságos adórendszer azt jelenti hogy mindenki fizet 100ezer forintot tölmind1 hogy munkanélküli vagy 2 milliót keres.
Mivel alkalmazottként ezt nem engedi meg az állam nekem, ezért vállalkozok és nem adózok, minden amit keresek az én családomé, az én utódaimé, ha jótékonykodni akarok majd megoldom azt is nincs szükségem ahhoz 3 hivatalnokra meg 2 politikusra hogy elossza másnak az én pénzemet.

pamut 2017.03.23. 22:22:18

@papaAndy:
larry fideszes, magasról leszarja a szegényeket, szóval ne erőlködj vele, őt a szegény emberek sorsa egy percig nem izgatja.

Macskond 2017.03.23. 22:32:50

@Brute: Az orditás egy előadási mód. Még azt sem mondanám, hogy szimpatikus, de ha ezt leveszed róla és azt nézed amit mond, akkor azért bőven van mögötte tartalom.
A Sebestyén nem tudom hogy jön ide. Az az ember egy akkora paraszt, hogy pánik szerűen menekülök minden olyan adóról ahol megjelenik. Felfújt hólyag. Még a Bocskor is értelmesebb, pedig az sem egy "matyóhimzés". A Kasza T. -nek van egy média kompatibilis stilusa, némi humora, de alapvetően nem tudom mit keres képernyőn.
Nem egy akkora szám.
Ab definitive : aki az arcomba ordit az tenyérbemászó. :-) (de amúgy értem ez alatt a szándékosan provokatív stilusban előadott mondandót is)

papaAndy 2017.03.23. 22:45:40

@pamut: Az a baj ezzel az érveléssel, hogy a FIDESZ még a papájuk zacskójában sem volt, amikor már sokan lenézték a szerencsétlenebbeket. Mint a legtöbb normális embernek (FIDESZ, MSZP, Jobbik, LMP, Momentum vagy bármilyen hívőnek) nekem sincs semmi bajom a több munkáért, több pénzt elvvel, az élősködöket pedig nem szeretjük, legyenek azok kocsmatöltelékek vagy politikusok, rablók, vagy bárkik. Azonban be kell látnunk, hogy a világ mindig is ilyen volt, voltak munkakerülők, ügyeskedők, csalók, gyilkosok, stb, amióta világ a világ. Ha nem tudjuk elfogadni a természet rendjét, akkor nehezen leszünk elégedettek és boldogok. Persze az is a természet megszokott rendje, hogy próbáljuk visszaszorítani a közösség többsége számára káros jelenségeket, de valahol meg kell értenünk (szoknunk?), hogy eddig nullára levinni még sehol senkiknek nem sikerült, talán nem is lehetséges, talán nem is lenne jó, mert megállna az emberiség fejlődése. Az persze megint egy más kérdés, hogy nem tudjuk hová megy a vonat, amit egyre serényebben gyorsítunk, izzadva lapátoljuk a szenet a mozdony kazánba, pedig azt sem tudjuk, hol a végállomás, legfeljebb hiszünk benne, hogy valahol van egyáltalán :)

fátum 2017.03.23. 22:54:17

Puzsér babának is tudnia kéne, hogy a választók többségét az egyszerű üzenetekkel lehet elérni. A politikai kultúrának semmi haszna.

dare 2017.03.23. 22:57:46

Az biztos, hogy nagyon demagóg ez így, ebben igaza van Puzsérnak.
"fizessenek a gazdagok" helyett lehetett volna mondjuk a vagyonosodási vizsgálat felmelegítése, ami ugye 1 hónapja már történelem, és talán üthették volna akkor a vasat az Lmp-vel közösen, és már mennyivel szimpibb lenne ha kiálltak volna most mondjuk valami hasonlóval ötlettel:
Az elmúlt 30 évre visszamenőleg minden politikust és több 100 milliós vagyonnal rendelkező ember vagyonát alaposan megvizsgálni, mi miből lett, és mennyit adóztak le belőle.
Én nem akarok kardot rántani minden emberre, aki 1-2-3 milliót keres egy hónapban, de csak a vak nem veszi észre milyen sok ember az, aki irgalmatlan nagy vagyonnal rendelkezik, és kétségeim vannak az adózási szokásaikkal kapcsolatosan.
Nem a középosztály az, aki itt a fontos, még ha néha egy picit ügyeskednek is a boldogulásuk vagy valami más miatt, hanem azok, akiknek annyi van mint a pelyva, és mégis azon mesterkedik, hogyan tudna még állambácsitól egy kicsit még "kölcsönkérni".
Én velük kezdeném, meg persze azokkal akiknek papíron semmi nincs, de olyan autóval megy a segélyért, ami nekem csak a viccből is ismert poénból, évek alatt jön csak össze.
Fizessenek a gazdagok helyett mennyivel szebben hangzik a fizessenek a magyar államkasszából meggazdagodott emberek is.
Azok, akik hitegetnek, és végül nem azt kapod, amit a pénzedért kellene kapnod.
De ez mentalitás kérdése, még mindig több az, aki a másik jóhiszeműségével él vissza, és szép kis vagyont halmoz fel magának, vagy herdál el.
A mai Magyarországon ezt a tegyünk igazságot a többség nem igazán támogatja.
Pláne egy volt politikustól nem szeretne ilyeneket hallani.
Ez a plakát tényleg visszatetsző, még ha egyet is értenék a luxusadóval, nem ilyen formában szeretnék mögé beállni.
Így nem lehet, nem lehet jóérzéssel támogatni ebben a formában, mert tényleg túlságosan provokatív.

Jakab.gipsz 2017.03.23. 23:06:22

Puzsér úrnak nincs fantáziája amikor Botka urat remek javaslatát támadja, mert a fizessenek a gazdagok minden korban jó ötletnek számított.

Kezdjük az államosítást Soros Gyurival ha már egyszer felmerült ez a remek balos ötlet, magyar állampolgár és jó sok pénze van, (pereljük ki belőle az összes össze harácsolt pénzét és vagyonát, legalább nyugtunk lesz tőle !).

Jó kis majom per lenne belőle és minden törvényes lesz, elvégre jog-államban élünk.

Larry Silverstein 2017.03.23. 23:15:24

@dare: 'Az elmúlt 30 évre visszamenőleg minden politikust és több 100 milliós vagyonnal rendelkező ember vagyonát alaposan megvizsgálni, mi miből lett, és mennyit adóztak le belőle.'

- nyilván ezt biztos komázná az MSZP frakció.

Elmondom mi van. A 'gazdagok' vagyis a multik nem fizetnek adót, sőt kivesznek a rendszerből és teljes adómentességet kapnak, vagy 50 milliót/munkahely. Mert pótolhatatlanok, és közvetve az alkalmazottaik adóznak keményen. A magyar vállalkozó réteg szintén így fizet adót, és a pénzét úgy tünteti el ahogy akarja, és az állam segít neki ebben, mert szintén pótolhatatlanok. Őket soha semmilyen országban senki nem adóztatja meg. Aki adót fizet az a középosztály, minnél szélesebb, és minnél kisebb az állam, vagyis kevesebb szolgáltatás van ingyér, annál kevesebbet fizet. Ők nem tudnak csak úgy elmenni vagy elvinni a tőkét és van fejhető pénzük. A prolik meg a rendszeren lógnak ide kell érteni azokat is akik dolgoznak, helyettük a középosztály fizeti a cechet.

Ebben semmi magyar-specifikus nincs, a gazdagok sehol sem adóznak, azért gazdagok. Viszont nagyon sokszor pályázati pénzek milliárdjaiból hozzák létre a saját pénztermelő rendszerüket.

Mo-n csak annyi a kérdés, hogy a legalja egy kicsit többet kapjon, és a jól keresőket jól megfejjék, MSZMP style, vagy csinálják azt hogy megérje tanulni bejelentve dolgozni nem elhúzni nyugatra azonnal a suli után. És nyilván mindenkin segít ha a bejelentett melós/here arány javul, ez rengeteget javult eddig is, de még messze van az 50%-tól így is.

whale 2017.03.23. 23:25:57

@aleksz róz: +1 Kezd gyanús lenni, hogy ez a Botka, Viktor kesztyűbábja, aki végképp kiírja az MSZP-t a politikából...

dare 2017.03.23. 23:29:55

@Larry Silverstein: "És kérdezem jól van ez így, azt mondd meg nekem jól van ez így?"
Mecsoda nagy terheket rónak ki így a Kardoskútiakra?
Valahogy ez így nem működik, olyan pilótajáték az egész.

fehérfarkas 2017.03.23. 23:43:19

@teleorman: Ha ez egy műkörmösé ez a 100 hektár, aki soha ki nem ment a földre dolgozni, hanem csak a minimálbérre bejelentett, vagy inkább közfoglalkoztatottal megművelt föld ez, akkor fizzesen csak külön büntető adót, amíg Fidesz meg nem bukik, és az összes oligarcha a börtönbe nem kerül. Nem a mezei becsületes kisgazdáról van szó, hanem a földmutyiban érintettekről.

Larry Silverstein 2017.03.23. 23:58:21

@dare: tök mind1 hogy jól van-e ez így mert mindig így volt és mindig így lesz.

olvasd el erről a bibliai példázatot, az atyárol meg a krajcárokról

akinek van annak adatik, akinek nincs attól az is elvétetik amije van

nem filozofálni kell erről hanem alkalmazkodni

2017.03.24. 00:08:15

Erről a Puzsérról mindig azt hittem, hogy neki alapvetően mindenkivel baja van, de aztán rájöttem hogy nem mond baromságokat. Csak néha. Pl; „akik tisztességes körülmények közt lettek „gazdagok”.

Magyarországon a gazdag, és a tisztesség fogalmak két külön ligában játszanak. Tisztességesen meggazdagodni max úgy lehet hogy öröklöd a felmenők által összeharácsolt vagyont, egyébként nulláról indulva, becsülettel esélytelen...

dare 2017.03.24. 00:21:40

@Larry Silverstein: Hát ha tök mindegy...
Nem a szabad versennyel van bajom, hanem a szabálytalankodó versennyel.
Alkalmazkodással nincs baj, de azért néha engedtessék már meg egy kis filozofálgató bamegelés.
Akinek van, annak minél több legyen.
Ja, néhány embert azért nem árt megnyomorítani közben, hogy még édesebb legyen a siker íze.

Jakab.gipsz 2017.03.24. 00:41:38

@Jankove:
Magyarországon igen is lehet tisztességes úton is meggazdagodni és tiszteletet kiérdemelni.
Senki sem irigyli egy Rubik Ernő, gazdagságát mert az értéket teremtett és munka van mögötte, a sor folytathatnám számtalan tisztességes úton meggazdagodott magyar van és él közöttünk, akik szorgalomból és kitartásából példát mutattak nekünk.

whale 2017.03.24. 01:04:52

@Jankove: Nem igaz! Ez a tehetségtelen lúzerek önfelmentő mantrája! Én magam is ismerek olyan középvállalkozót, aki 1994-ben a válása után egy bérelt, 30 nm-es, komfort nélküli fa weekendházban élt évekig, ma meg résztulajdons egy évi 5 MILLIÁRDOS forgalmú, 80%-ban exportra dolgozó cégben! SOHA, SEMMI köze nem volt a politikához, nem volt korrupt, nem volt hátszele, itthon szerintem azt sem tudják, hogy a világon van. Ő csak teszi a dolgát és fizeti az adót, mellesleg munkát ad 2-300 embernek. Minden tiszteletet megérdemel!
Ez a fasz meg meg akarja szopatni? Normális???? Mostanra már van akkora vagyona, hogy holnap bezárhatná a kócerájt, eladhatná a tulajdonrészét, vagy szélnek ereszthetné a dolgozókat és élete végéig a Bahamákon áztathatná a seggét. A botka miért akarja elüldözni?!?!

cardiobascuralis 3 2017.03.24. 01:36:31

@Michel Djerzinski:
A tű nem éles.
A tű hegyes.

Szóval max. tűhegyes leírást adhatott.

@Macskond:
A 12 milliónak a 15%-a 4,5 millió?
Mióta?
Milyen számrendszert használsz, ahol ez így kijön? Mert a köznép által használt 10-esben nagyon nem.

Egyébként itt többen szidják Kádárt - Magyarország történetének legjobb politikusa volt. A NÉP, az átlagember sosem élt olyan jól, mint az ő idején.
Nyilván a korábbi gazdagoknak nem tetszett (meg a mostani ügyeskedőknek nem tetszik, bár nem is éltek akkor), de sokan közületek nem számítógépen vitatkoznátok, hanem valahol a szabolcsi putriban spórolnátok a világításra, ha ő nincs.
Orbán Geci Viktor meg a felcsúti faluvégen vetné a vályogot az apjával együtt.

A 100 hektár föld pedig kb. 180 hold, az nem kis terület, régen ez már nagygazdabirtok volt.
Kukoricából pedig a 7 tonna/ha nagyon szar termésátlag.
Ahogy a havi 1 millás fizetés bizony Magyarországon nagyon magas, de még nyugaton is magas fizetésnek számít (3300 euró/hó).

Larry Silverstein 2017.03.24. 01:42:48

@cardiobascuralis 3: Hát Magyarországon elég magas fizu az 1 misi, de az elég magas fizujú embereket nem szoktak gazdagnak hívni sehol. Nagyon magasnak azért nem mondanám, ez a bp-i átlag 2,5xöse kb.

Németországban dekára ennyi az átlagfizetés, persze ott nem ér annyit, mint itt. Nyilván a nyugat európai átlagnál így magasabb. Különben a szlovákoknál ennél az összegnél lép be a 2. kulcs, ami 25%.

mahabharata 2017.03.24. 02:14:37

Jó , hogy Puzsér eszünkbe juttatta, hogy mit is jelentett a szocialisták "elmúlt-nyóc-éve."
Hát kb. ezt, amit leírt.
No more.
A FIDESZ valóban pár kérdésben sokkal jobb mint az MSZP volt. Vagyis csak ebben a kérdésben, hogy nem a kisemberek zsebében keresi a lóvét. Nem kell ingatlanadótól tartani, nem kell kétkulcsos SZJA-tól. Kedvező feltételekkel kiadhatom a második lakásomat stb. Jó itt lassan véget is érnek az előnyök, de az MSZP-nél meg el sem kezdődnek.
Továbbra is az a baj, hogy nincs egy harmadik erő.
Hogy kik is lennének azok?!
Olyan fiatal értelmiségi, akiket nem politikai jelszavak hatnak meg, akik megoldásokat akarnak. Minden területen a legjobbat. Mezőgazdaság, egészségügy, oktatás. Ipar. Nyugdíjkérdések stb. Akiknek nincsenek ideológiai elképzeléseik, amiket ráerőltetnek az emberekre. Akik ellenzik a korrupciót. Akik legalább hajlandók kitekinteni Nyugat-Európára, hogy ott milyen emberi jogok és rendszerek vannak, amik működtek. Kb ennyi... és akik lennének annyira tökösek , ha lennének, hogy bevezetnék a képviselők visszahívhatóságát és a népszavazás méltóságát újra visszaadnák.

2017.03.24. 03:32:55

@29 Palms:
A MAGYAR urak baromsága. A magyar urak ezer éven keresztül mindig szem előtt tartották, hogy hatalmuk csak addig biztos, amíg nincs magyar etnikumú polgárság. Nem szabad követniük a nyugati népek példáját, ahol minden társadalomban volt viszonylag erős, saját etnikumú polgársága. Azt egyetlen királyunk nem engedte meg, hogy a városok polgárai magyarok legyenek, mert azok végül még autonómiát is követelnének. Ezért, ha éppen iparosra, kereskedőre volt szükségük, azokat idegenekből verbuválták, azoknak, szükség esetén, még olyan előjogokat is adtak, amelyekre a magyar nép fia nem számíthatott. A XIX. század elejétől jelentkező kereskedő- és iparos hiányt enyhítendő, uraink örömmel fogadták a Galíciából, Ukrajnából ide igyekvő zsidókat.Végül a középosztály tényleges magyar része: a lefelé és felfelé bukottak két rétegéből tevődött össze: az első típus az úr betyár, minden szociális igazság, kultúra, könyv művészet ösztönös ellensége, a születési kivételezettség és kiváltságosság vadagyarú ember baromja. A második típus az ezercsalafintaságú ravasz haszonvadász, szolgál minden űrt és érdeket, elnyom minden gondolatot és munkát, lesz bármily párt vagy érdekszövetség ágense, lesz idegen érdekek zászlója, poroszlója, vagy vérebe: csakhogy a maga vagyonát és hatalmi helyzetét emelje. A harmadik típus: talán a leghitványabb, aki nem vállal soha semmilyen felelősséget, kezdeményezést, nem kockáztat semmilyen melléállást, aki mindenszínű és semmi színű, barátja minden sikernek, és elszökője minden tragédiának.
A középosztály felfelé bukott magyar elemeinek, minden lépésüket előre, minden deka több kenyerüket az¬zal kellett és kell megfizetniük: hogy buzgón megmutassák az uralkodó érdekszövetségnek, mindenképpen al¬kalmasak az álláshoz jutásra, az előléptetésre... A fentebbi lelki sajátosságból szükségszerűen következik a ma¬gyar középosztály egy másik általános vonása: antidemokratikus, demokráciaellenes... egyszerűen a jól nevelt házi kutya úrkutyasága, mely fogat vicsorít a kevésbé pártfogolt és „be nem érkezett vértestvérei ellen!... a folytonos szolgaságban Annyira úri emberré csonkult, hogy képtelen emberré egészségesedni. Szabó Dezső: Virrasztó Koppányból
(És ez az a „polgári középosztály" amelyet az új politikai kurzus szerint újjá kell teremteni?)

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.03.24. 05:54:59

A baloldal mindig is ezt csinálta, ócska populizmus kőgazdagok szájából.
Ingyenbékávé stb. Meg a középosztály legazdagozása.
Én nem vagyok gazdag, csak a gyurcsánynépe szerint, kurva anyjukat.
Pamut meg a libsimacska bekaphatja.

gmihaly621 2017.03.24. 06:35:59

Szenvelgünk, Puzsér ?

gmihaly621 2017.03.24. 06:37:18

És az másodmédia beszopja ezt a nyavalygást, majdnem úgy, mint a "hivatásosok" ? Gáz.

VaradiJanos 2017.03.24. 07:22:05

@Jankove: vagy csak a bénáknak az

Ácsné Éva 2017.03.24. 07:25:08

Ez most mire volt jó?
Kinek akart használni, és kinek ártani Puzsér Róbert ezzel a levéllel? És egyáltalán ki az a Puzsér Róbert? Pontosabban minek gondolja magát, hogy kinyilatkoztat? Nekem például nincs szükségem arra, hogy ilyen gyűlölködő és arrogáns stílusban oktatgasson. El tudom dönteni nélküle is, hogy mit gondoljak.
Ha tetszik, ha nem, Botka László Magyarország egyik legsikeresebb polgármestere, akit már sokadszor választanak újra Szegeden és nem csak baloldaliak.
Hogy jó-e a "Tegyünk igazságot! Fizessenek a gazdagok!" szlogen? Ha röviden, plakát nyelven kell fogalmazni, akkor jó. Aki figyelmesen hallgatja Botka Lászlót, az megérti, hogy szó sincs gazdag-ellenes uszításról - csak annyiról, hogy aki teheti, az nagyobb mértékben járuljon hozzá a közös ügyekhez, és akkor nem a legszegényebbektől kell elvenni-
Ez a meglehetősen figyelemreméltó szlogen a mai kor legsúlyosabb problémáját hozza felszínre: azt, hogy 4 millió honfitársunk él a nyomor szintjén, és tőlük azt is elveszik, ami a megélhetésre lenne szükséges, a gazdagoktól pedig nem veszi el azt, amit a sávos adózással játszva, gond nélkül be tudnának fizetni.
Én nem tudok nyugodtan élni amíg milliók nyomorognak körülöttem. És ami számomra a legszörnyűbb, hogy ez egy mérnöki pontossággal, és felfoghatatlanul ördögi cinizmussal kitalált politika, amit Bogár László, Orbán megmondó embere már előre jelzett 2013-ban az elhíresült Heti Válasz interjúban. Sejtelmes utalást tett arra, hogy Orbán Viktor nem mondhatja el... de ő gondoskodott róla, hogy megtudjuk.. És Bogár László, a jobboldali körökben nagy tiszteletnek örvendő közgazdász elmondta, hogy

"EZEKET AZ EMBEREKET (mármint a szegényeket, betegeket, öregeket, fogyatékosokat ) OTT KELL HAGYNI AZ ÚT SZÉLÉN..."
És ő is beszélt a gazdagokról. Azt mondta róluk, hogy
"...nem érdemes foglalkozni a felső tíz százalékkal sem, mert velük úgysem bírunk, nem
fizetnek adót, elmennek offshore-ba…”

MAGYARRA FORDÍTVA: Hadd vigye a felső 10 % - azt a pénzt, amiből az országot működtetni kötelességünk lenne, és inkább hagyjuk pusztulni a gyengéket és elesetteket -
mert ők nem tudnak védekezni és nincs hangjuk - és a rájuk fordított szociális
kiadások megtakarításával pótolhatjuk, amit kiloptunk a kasszából. Mert a 10
%-ban persze benne vannak az ország felesküdött vezetői, akik biztosítják, hogy
a pénzek a "megfelelő helyre" kerüljenek - és nehogy véletlenül a
"leszakadó rétegekre" pazaroljuk.

A Bogár Lászlóval készült interjú a Heti Válasz 2013 január 15-i számában jelent meg és
nagy botrányt kavart, ezért az újságíró magyarázkodni kényszerült.

valasz.hu/itthon/megszoritjuk-magunkat-59267

VaradiJanos 2017.03.24. 07:25:24

Elvenni a szorgalmasoktól, tehetségesektől, értelmesektől és odaadni a pamut féle lumpenproliknak: micsoda jó ötlet.

Péterfy 2017.03.24. 07:26:21

Ki a franc ez a Puzsér Róbert?

VaradiJanos 2017.03.24. 07:26:40

@Ácsné Éva: ki az az Ácsné Éva, hogy itt kinyilatkoztat?

VaradiJanos 2017.03.24. 07:27:18

@Péterfy: ki a franc az a Botka László?

VaradiJanos 2017.03.24. 07:27:54

@Péterfy: ki s a franc az a Péterfy?

DFK 2017.03.24. 07:30:13

Baloldali esélyegyenlőség: mindenkit vigyünk alsóbb szintre; aki tanult (nem feltétlenül diploma, hanem egy jó szakma jó szakembere) és nem félti magát a munkától, azt rántsuk vissza. Mert a lusta ettől fogja jól érezni magát.
Csak szólok, ebben az esetben, ők, akik a hátukon viszik az országot, csomagolnak és mennek.

DFK 2017.03.24. 07:30:54

@VaradiJanos: ez a baloldali alapvetés.

torró 2017.03.24. 07:35:26

Mivan!? Robi leverte a biztosítékot? Ő már csak ilyen. Nekem jó fej. Amúgy Botkától ez jó kis kábítás. Ugyanis ha a tiszta jövedelmet nézzük, ez a forma gyakorlatilag alig érint emberkéket. Volt közületek vaki vállalkozó? Mert akkor az tisztában van az adózás dolgaival. Ez egy megfoghatatlan igérvény, mert ki tudja, hogy melyik gazdának mennyi az adóztatható jövedelme? Tudja itt valaki valakiről? A gondolom, az nem tuti! Ez bizony jó kis populizmus, ugyanúgy mint az Orbánék időnkénti megnyilvánulásai. De nyugodjatok bele, bárki is fogja majd Orbánékat váltani ugyan ezt fogják csinálni. Mert az egyszerűbb és információban gyenge embereket így lehet megfogni. Mert ahogy Hofi papa mondta: " Nyugaton miből készül az ópium? Mákból! Nálunk meg dumákból!".Ez az ország a Kádárék alatt ilyen módszerhez lett szoktatva. Ne gondolkodj elvtárs, majd mi megoldunk mindent! És azóta is várjuk a megoldást! De nem lesz!:DDD JÓÓÓÓÓ reggelt Vietnáááám! Mondtam már, összes párt hess a p....ba, kell egy király (Én :DDD) és bitófa. Mondjuk nekünk az sem jött jól be! Vagy Vagy jöjjön az iszlám? Szerintem itt az is befuccsolna!:DDD Ja! Jut eszembe, Ti éccaka nem durmoltok? Nem egészséges!

blexpress 2017.03.24. 07:39:22

Gratulálok Puzsér úr !
Teljesen igaza van itt fog elbukni a Botka és a baloldal ! Puzsér úr Önnek minden szava igazság. !

Ácsné Éva 2017.03.24. 07:46:45

Ki az az Ácsné Éva? Valaki, aki Kishantos ügyében megismerte az Orbán kormány valódi arcát, a föld ügyekben megismerte a valódi céljaikat - és eleget tud a mai magyar világról ahhoz, hogy véleményt formáljon róla.

ulpius66 2017.03.24. 07:58:55

Nehogy mán a gyurcsányi legyen a "tisztességes munkával meggazdagodott" emberek mintaképe!!

gyurcsányi éppúgy a közösből lopott 1989-90-ben, mint most lopnak a közösből a FideSS-esek!!!

Ha a mostani lopásokat elítéljük, akkor ítéljük mán el a gyurcsányi-féle lopásokat is!!!!

1989-ben kibaszott könnyű dolga volt a közösből lopni a gyurcsányi féléknek! Igaz ekkor úgy hívták "privatizáció" esetleg "vadprivatizáció"......

Kik lopták el ekkor a magyarok közös vagyonát?????

A komcsik, köztük gyurcsányi, aki a legfelsőbb politikai körökben mozgott, KISZ KB-titkár volt, aki benősült az Apró-Dobrev családba, és akinek többszáz milla hitelt adott a bank a privatizációhoz......és egyebek....

Ezek után nehogy mán úgy legyen, hogy a gyurcsányi által a közösből ellopott több száz millás vagyon az "jogszerűen" a "gazdaságban megtermelt" vagyona.....

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.24. 08:07:20

Puzsér kritikája kivételesen teljesen korrekt.

A ballibek most megtalálták maguknak a középosztályt, mint ellenség.

2009-ben még 140 ezer bruttó felett kellett második kulcsot fizetni.

Ha te mondjuk kétszer többet keresel ettől,mert akkor te leszel az új ellenség !

Ráadásul az igazán gazdagok kifizetési trükkökkel simán kikerül a második kulcs hátrányait.
A középosztályt meg lezüllesztik a szegényekhez, ahogyan tették 2002-2010-ig tartó elkúrásuk alatt.

Ezt szeretnétek ?

body_andras 2017.03.24. 08:24:20

Rettenetes igyekezettel próbálod lejáratni Puzsért, mintha minimum egy szörnyeteg lenne, aki a nép fehér lovagjára támad indokolatlanul. Pedig csak az igazat mondja - ami fáj a fajtádnak.

élveteg 2017.03.24. 08:26:07

@Ballib cenzúrázók réme 25:

"A ballibek most megtalálták maguknak a középosztályt, mint ellenség."

Meg hát Mert erre a bázisra építenek, nekik játszanak, ezekkel még el lehet hitetni azt is hogy havi 4-500ezret de akár 1 milliót is mondhatnék kereső ember meg aki 30 milliós házba lakik az gazdag Aztán fizessennek a gazdagok Na persze hogy ezeknek többet igyanak :

www.youtube.com/watch?v=VaBvjZURCAg

andalgó kandalló 2017.03.24. 08:31:00

Ezt a "fizessenek a gazdagok" szlogent nyilván egy fidesz szimpatizáns reklámszakember ötlötte ki a szociknak. Nem újkeletű dolog ez, hiszen pl. annak idején Hagyó Miklós is sokat tett azért ( a pártja meg támogatta), hogy a Fidesz hatalomra kerülhessen..

serpentin 2017.03.24. 08:31:05

Botka kétségkívül a legszebb komenyista szlogent vette elő:
"le a burzsoáziával", aminek a keretében megöltek 100 millió embert, kezdve az orosz cári családdal...
"fel-fel ti rabjai a Földnek, fel-fel te éhes proletár..."

teleorman 2017.03.24. 08:35:35

@fehérfarkas: ez jogos szempont. De - ahogyan Puzsér is írja - nem úgy kell felvezetni, hogy "fizessenek a gazdagok", hanem úgy, hogy (kb.) "elszámoltatjuk a mutyilovagokat, élvezzék bármelyik politikai maffia védelmét is".

Ravasz Figyelmeztetés 2017.03.24. 08:44:22

Minden egyes szava igaz.
Blogger, utolsó szarházi komcsi vagy, eddig is tudtuk, de innentől egyértelmű.

Michel Djerzinski 2017.03.24. 08:53:18

@cardiobascuralis 3: Te egy fontoskodó pöcs vagy, ezt már korábban megállapítottam. Most is igaz: Si tacuisses, philosophus mansisses.

Okulj:
www.e-nyelv.hu/2014-03-10/tueles/

Legközelebb anyukáddal kekeckedj.

ulpius66 2017.03.24. 08:55:28

@teleorman: ""elszámoltatjuk a mutyilovagokat, élvezzék bármelyik politikai maffia védelmét is".

Azt, hogy ki a "mutyilovag" azt természetesen ÉN MONDOM MEG!!!!

Mert szerintem mutyilovag többek között SoroSS Gyuri bácsi, (úgyis, mint magyar állampolgár...) a gyurcsányi, a Simor Offshore András, Bajani, Puch Laci, Botka, és még sokan mások.....

Ravasz Figyelmeztetés 2017.03.24. 08:58:02

@Ácsné Éva: Aki gazdagabb, az már most is több adót fizet, te nagyon hülye. Általános iskolás matematika, rég volt, ugye? 400 000 bruttó 15%-a több, mint a 100 000-é.

Ha annyira zavar mások nyomora, adakozz a saját vagyonodból, add oda nekik mindened!
Nem bírod nézni a szegénységet? Fogadj be egy családot a putriból vagy pár hajléktalant a lakásodba, utána szövegelj! Ez persze eszedben sincs, mindig csak a mások adójából (más=aki nálad gazdagabb - mindig attól kell elvenni, aki nálad gazdagabb) akarsz a szegényeken segíteni, ugye? Igazából soha nem a szegények érdekeltek, valószínűleg nem is láttál még közelről, mert el se tudod képzelni, hogy oka van annak, hogy pont ők lettek szegények, és nem mások. Le se szarod te a szegényeket, csak épp a nálad gazdagabbakat gyűlölöd, és melledet verve, hamis morális fensőbbségtudatod birtokában a csórók és nyomorultak hátán akarsz felkapaszkodni a hatalomba. Ez minden szoci pszichológiai alapképlete, nem más.
Demagóg idióta.

58múltam 2017.03.24. 09:04:16

@cardiobascuralis 3:
A fotózásban terminus technicus a tűéles kép. Átvitt értelemben is használható.
A nyelv nem mindig követi a formális logikát.

2017.03.24. 09:07:05

@Jakab.gipsz: @whale:

„SOHA, SEMMI köze nem volt a politikához, nem volt korrupt, nem volt hátszele, itthon szerintem azt sem tudják, hogy a világon van”

Elég régen élek már ebben az országban ahhoz, hogy a mesékben már ne higyjek. Nekem is volt nemegy tehetőssé vált ismerősöm, aki büszkén döngette a mellét, hogy neki aztán senki nem segített, mindent önerőböl rakott össze, aztán utólag MINDIG bebizonyosodott, hogy azért ez így nem teljesen fedte a valóságot. Az önerőből gazdagodó figurák rendszeresen kifelejtik a történetből a gazdag külföldi rokont, a busás örökségeket, meghogy jó családba sikerült beházasodni, és persze az is mindig utólag derül ki, hány rokon-barát-haver átbaszásával kövezték ki a gazdagság felé vezető utat. Ahogy a közhely mondja, nem a milliárdot nehéz megkeresni, hanem az első milliót, és ez nagy igazság! Ettől függetlenül hangsúlyozom, én nem azt mondom, hogy nincsenek sikertörténetek, biztosan akadnak, akik tehetségesek, becsületesek, és csupasz seggel csinálták meg a szerencséjüket. Hidd el, én sem irigylem azoktól az emberektől, akiknél együtt állt a három csillag (kitaláltak valamit, jó helyen voltak, jó időben), de azért lássuk be, ez a ritka kivétel ami erősíti a szabályt. A gazdagodás ma Magyarországon leginkább attól függ, hová születtél, milyen kilátásokkal vágsz neki a nagybetűsnek, kapcsolati tőke, és mit vagy hajlandó megtenni az előrejutásért. Ennyi, csodák nincsenek.

Michel Djerzinski 2017.03.24. 09:15:43

@58múltam: cardiobascuralis 3 egy vírus, egy métely, mindenhol toxikus hatást fejt ki, ahol felbukkan. Ne értékeld túl: nem a formális logikát kéri rajtam számon, egyszerűen csak fontoskodik és kötekedik. Ilyen.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.24. 09:17:02

@Ácsné Éva: Ezt a blogot ellepték Kubatov fizetett trolljai. Az a feladatuk, hogy gyűlölködjenek, és a fidesz hazugságait szajkózzák. Ne figyelj rájuk!

teleorman 2017.03.24. 09:18:28

@ulpius66: mutyilovagok (hülye kifejezés, de ha már demagógia van, hadd szóljon) természetesen csak a SoroSSgyuribácsi térfelén vannak. Mészáros Lőrinc, Garancsi vagy Tiborcz meg nyilvánvalóan keményen dolgozó, tehetséges magyar vállalkozó. Ha - mondjuk - Új-Zélandra dobnák le őket ejtőernyővel, éveken belül ott is megismételnék itthoni sikereiket. Hát nemde ugyebár?

ulpius66 2017.03.24. 09:23:43

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

FideSS-tolvaj!

Ácsné Éva egy komcsi kurva, ne foglalkozz vele!

Andy73 2017.03.24. 09:25:34

Puzsér sokkal szórakoztatóbb a Sznobjektívben. De elég szórakoztató az MSZP-DK vita is a témában. Így egyre távolabb kerül a baloldali összefogás. Pedig úgyis valószínű lenne az újabb kétharmad. Így most az a kérdés, hogy önállóan melyik baloldali törpepárt fogja megugrani a parlamenti küszöböt.
Amíg nem fenyeget a veszély, hogy visszajöjjenek a hatalomba az elvtársak, hogy megint lenullázzák az országot, addig szórakoztató az acsarkodásuk.

Muad\\\'Dib 2017.03.24. 09:27:57

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Trollok, nem trollok Évike akkor is demagóg. Áruld el, miért kéne magasabb adósávban szerepelnem, mert jól keresek? Így is elég sok mindent vonnak le a fizetésemből, plusz még a cég is épp eleget fizet utánam. A munkám valószínűleg jobban pörgeti a gdp-t, mint a minimálbéres betanított munkásé. Akkor miért is kellene ezen felül is büntetni engem? Vagy miért is kellene büntetőadókkal sújtani mondjuk azokat a cégtulajdonosokat, akik foglalkoztatnak és valamit csinálnak?
Nem, a megoldás pont az, hogy a politikai okokból létrejött oligarchákat, meg a mutyizókat bíróság elé állítjuk, de nem en bloc a "gazdagokon" verjük el a port.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.24. 09:27:59

@ulpius66: Aki igazi hazafi, a fideSS tolvajlásait, országrombolását elítéli, az nekem barátom. Ha győz a forradalom, és vissza van állítva a demonkrácia, akkor majd tisztázni lehet a világnézeti különbségeket.

Muad\\\'Dib 2017.03.24. 09:29:05

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Pazar gondolkodás. Ennek köszönhetjük a fityes féle ámokfutást...

Michel Djerzinski 2017.03.24. 09:34:10

@Andy73: "Amíg nem fenyeget a veszély, hogy visszajöjjenek a hatalomba az elvtársak, hogy megint lenullázzák az országot, addig szórakoztató az acsarkodásuk."

Erre már csak azért sem kerülhet sor, mert a jelenleg regnáló, magukat teljes hamissággal jobboldaliaknak hívó - és a kollektív elmehábor miatt a tömeg nagyobb része is mint jobboldaliakra tekintő - színtiszta tőkefaiszta oligarchák közben egyfolytában zabrálnak, harácsolnak és megannyi homlokráncolás közepette kifosztják az országot. Téged is, engem is. De csak tapsikolj hozzá!

BALTAZÁR 2017.03.24. 09:35:02

Puzsér - bár személyiségében rengeteg taszító elem van, - ebben a posztjában amit leírt abszolút helytálló.
Ez azonban nem kizárólag Botka hibája.
A hazai választó sajnos annyira ostoba, hogy vevő erre a sok maszlagra.
Erre épül a Habony-média féle szemét propaganda, és ebbe a sorba illeszkedik Botka demagóg "fizessenek a gazdagok" plakátja is.
" Nyilvánvaló, hogy önnek nem a Fidesz módszereivel és szellemiségével van baja, hanem azzal, hogy már hetedik éve nem önök lopnak."
Itt a pont. Ez a lényeg.
Az a szomorú, hogy sajnos ez a választék. A kis pártok -DK, Momentum csak egymást hergelik és veszekedésükkel elriasztják a változást akarókat. Ha lesz változás én sajnos csak negatív irányban tudom ezt elképzelni.
Mi lesz pl. ha a Jobbik megerősödik? nem várnék csodát tőlük, sőt....

2017.03.24. 09:35:33

Amíg az emberek egymással veszekednek, verekednek, addig ezek elégedetten röhögve konstatálják, hogy a politika jó biznisz.

élveteg 2017.03.24. 09:38:32

@Ácsné Éva:

"Aki figyelmesen hallgatja Botka Lászlót, az megérti, hogy szó sincs gazdag-ellenes uszításról - csak annyiról, hogy aki teheti, az nagyobb mértékben járuljon hozzá a közös ügyekhez,"

Asszonyom
Én leírom mert nincs titkolnivalóm kemény munkával keresem a pénzem Tehát Februárban bruttó 524,647 fizetésemből levontak nekem adó és járulékok címén 174,269 forintot Mennyit akarna még tőlem elszedni ?

2017.03.24. 09:43:09

@BALTAZÁR: "Mi lesz pl. ha a Jobbik megerősödik? nem várnék csodát tőlük, sőt.... "

Ígéretes pártnak indult, de ezt is sikerült elbaszni. Azokat akiknek komolyan baszta a csőrét a züllött országunk, már rég kipaterolták a pártból, vagy háttérbe szorították. Mostmár ők is csak egy párt lélek nélkül, tele politikusokkal, akik szépen kikupálódtak. Ennyi.

konrada 2017.03.24. 09:44:02

Elolvastam a blogolót.
...s van egy érzésem, hogy neki már nem sok kenyere lesz a B1-en, mert bár úgy tesz, mint aki a kritikust támadja, tűpontosan kiemeli azokat a részeket, melyben Puzsérnak igaza van.
...onnantól kezdve meg a fikázásán átsüt a szarkazmus, az "így írtok ti" fajtából....

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.24. 09:47:27

@Muad\\\'Dib: Ha engem kérdezel, akkor:

- a progresszív adózást támogatom
- a kis államot, kevés újraelosztást, és csökkentett bürokráciát támogatom
- a korrupció elleni szigorú felépést támogatom

A te esetedre ez azt jelenti, hogy arányában kicsit többet adóznál, mint egy szegényebb ember, de a fizetésed sokkal magasabb lenne, az adód mégis kevesebb.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.03.24. 09:48:39

Nem vagyok nagy fideszbarát, de ha az mszp is a néprétegek közötti árokásás segítségével próbál erősödni, azzal elintézi, hogy rájuk sem szavazok. És ha nem szavazok rájuk, akkor tulajdonképpen a legerősebbet erősítem tovább. A fidesz kevés korrekt intézkedései közül a leglényegesebb az egykulcsos jövedelemadóztatás volt. Lehet vagyon alapján is adóztatni (egy kulccsal), csak akkor felejtsük el a jövedelemadót. Az mszp már megint egyből azon filózik, hogy hogyan lehetne a középosztály pénzét benyelni... met a definícióik nem az ún "gazdagokat" adóztatnák. Arra viszont jó, hogy az így is szépszabdalt ország közepén tovább ássák az árkot.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.24. 09:49:51

@élveteg: "Mennyit akarna még tőlem elszedni ?"

Szerintem ennél kevesebbet. Pont azt mondja, hogy arányaiban a gazdag adózzon többet, a szegény kevesebbet.

konrada 2017.03.24. 09:49:58

...egyébként meg Botka hülyeségéhez: túl kevés már a szlovák rendszámú autó az országban??

Muad\\\'Dib 2017.03.24. 09:52:31

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
A progresszív adózás jól hangzik, csak épp nálunk a középosztály nem ugyanott helyezkedik el, mint nyugaton. Rosszul bevezetve csak arra jó, hogy még inkább kétpólusúvá tegye a társadalmat.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.24. 10:00:00

@Muad\\\'Dib: Igen, minden attól függ sávos adózásnál, hogy hol kezdődnek a sávok, és mekkorák a kulcsok. Én magasra helyeznén a sávok kezdetét.

Ez a vita eltereli 3 dologról a figyelmet:

1. Nagyon magasak az adók, csökkenteni kéne. Nagyon nagy az állam újraelosztása. 50%-on felüli. Kéteszresen túlméretezett a bürokrácia. A GDP 3%-a normális országokban, nálunk 6%.

2. Nagyon alacsonyak a fizetések. A gazdaságot be kellene indtani.

3. Az állampárt olyan mértékben lop, hogy az a gazdaság fejlődését meggátolja. A GDP 5%-a segélyt kapunk az EU-tól, de semmi látszatja. Felzárkózni kéne, nem leszakadni.

BALTAZÁR 2017.03.24. 10:02:16

Ez az egész "szegény-gazdag" ellentét tiszta demagógia.
Ki dönti majd el, hogy ki a gazdag? havi fél millás fizetéssel az ember jól élhet, nem gondolom, hogy már gazdag lenne, viszont sokaknak ez egy olyan összeg, hogy elképzelni sem tudja. Egy szorgalmas, hajtós középréteget - aki meelesleg a gazdaság motorja - gazdagnak tekinteni és elkezdeni szívatni öngyilkos politika.
Sok szegény embert elnézve pedig egyáltalán semmiféle szánalmat nem érzek irántuk.
Az irodával szemben van egy pár kocsma, minkanélküli iroda, piszkos közért. Az ezek előtt ácsorgó "szegények" szájában folyamatosan füstölög a cigaretta, egyik kezében doboz sör, másikkban telefon. nem dolgoznak, esélyük sincs elhelyezkedni, élősködnek.
Tudom, hogy nem mindenki ilyen, de ugyanolyan demagógia az ilyen alakok után megítélni a szegényeket mint pár Andy vajna típusú tehetős után a gazdagokat.
Botka sajnos ugyanúgy a választók ostoba rétegeiben megbúvó gyúlöletre apellál mint teszi azt a Fidesz.
A külömbség számomra csupán annyi, hogy a Fidesz korrupciótól hemzsegő politikája ellenére a gazdaság állapota sokal előrébb tart mint a ballib kormányok alatt.
Emiatt én sosem szavaznék MSZP-DK etc pártokra. A Jobbik nekem túl erőszakos még most is, marad tehát a Fidesz. Jelenleg sajnos nem látok senkit akit el tudnék képzelni kormányon.
Tudom, Fidess-birka vagyok, meg bérkommentelő....

Jakab.gipsz 2017.03.24. 10:07:55

@Jankove:

Árnyalni igyekeztem azt a valóságos képet amit te túlságosan borúsnak látsz.

Vannak még tisztességes emberek ebben az országba, bőven akik nem csak dumálásból akarnak meg élni.

Szalay Miklós 2017.03.24. 10:13:33

Akit kicsit közelebbről érdekelne a politikai (és gazdasági) bal- és jobboldal mibenléte, az ezt nézze meg:

egyvilag.hu/temak.shtml#temaid073

(A legfelső sor a kép tetején, "Bal oldal - Jobb oldal". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)

2017.03.24. 10:13:49

hogy az indoeurópaiaknak legyen miből iphone-t venni meg kocsmázni, a "baloldal" megint nekimegy a középosztálynak (is alig nevezhető, dolgozó embereknek)... mert megint a képzettebb és szorgalmasan dolgozó embereket támadja.
emlékszünk rá, kik voltak a gazdagok, amikor a szocik voltak kormányon.
van olyan ember, aki szerint 2009-ben a 100 ezer forint kereset volt a gazdagság szintje???

2017.03.24. 10:23:28

árokásók ezek...
most az ingyenélőket uszítják a dolgozók ellen

Ácsné Éva 2017.03.24. 10:34:39

@aleksz róz: Ez nettó hazugság kb. ezerszer mondta el, hogy nem megy neki senkinek, csak azoktól kér nagyobb hozzájárulást, akiktől nem a betevő falatot veszi el. Ez a gondolatmenet éppen a leszakadó középosztályt mentené meg, mert valójában adócsökkentést eredményezne az alacsonyabb jövedelműeknél. Egyébként hallgasd meg figyelmesen, hogy mit mond Botka, és arról mondj véleményt. Járja az országot, nyílt fórumokat tart. Menj el, és beszélj vele.

Duplaxiii 2017.03.24. 10:34:57

Remek!
Puzsér egy önjelölt magamutogató megmondóember. Számtalan dologban igaza van (marketing, reklám, celebek stb.) és számtalan esetben idióta demagóg üvöltöző.
Botka egy megélhetési balos politikus, 18 éves kora óta pártmunkás és a politikából él munka nélkül.
Mindenki döntse el, melyik a szimpatikus neki. Egy az országunkat romba döntő és egy megélhetési celeb?
---
De ennél érdekesebb a most élőben sugárzott tarlós-sajtótájékoztató!
Jó lenne, ha a bloggerek ugyanolyan vehemnciával vetnék rá a témára magukat, mint sóhernorbi kémia tárgyában!!!
Tarlós félórája egyetlen tény nélkül a szokásos fröcsögő, gúnyos személyeskedő, sértegető, női újságírót gyalázó, tanult szakembereket szarozó beszédet tart.
És mérnök létére nem ismeri a matematikát!!!!
Tarlós szerint nullával osztás eredménye NULLA!!!
Nem ismeri az alapműveleteket.
Szeretném látni, hogy nem csak egy ugrabugra srácot gyaláz a blogger közönség, hanem a fulltahó főpolgármesterünket is.

Ácsné Éva 2017.03.24. 10:36:26

@Jakab.gipsz: Köszönöm. Ezt jó hallani.

Ácsné Éva 2017.03.24. 10:40:07

@BALTAZÁR: Demagógia? Te talán nem ebben az országban élsz? Nem látod, hogy hogyan küzdenek az emberek a megélhetésért? Nem látod, hogy hányan kerültek utcára, hányan lettek öngyilkosok a devizahitelek miatt? Nem látod, hogy emberek fagynak meg a lakásukban, halnak meg, mert nincs pénzük gyógyszerre? Nem látod hogy gyerekek éheznek százezerszámra? Hol élsz Te?

Ácsné Éva 2017.03.24. 10:42:10

@Muad\\\'Dib: Érdemes meghallgatni Botkát. Ő ezt világosan kifejti, hogy éppen az a célja, hogy a középosztályt is megmentse a leszakadástól. Nekik könnyítene, a náluk módosabbaktól, pedig azt kéri, hogy nagyobb arányban fizessenek a közösbe, hiszen nekik nem a megélhetésük függ ettől. Ez matematikailag is, társadalmilag is világos okfejtés.

Ácsné Éva 2017.03.24. 10:45:07

@élveteg: Ne nekem válaszoljon, csak önmagának: mennyit fordít a fizetéséből az alap megélhetésre? Nyilvánvalóan ha visszaállítják a sávos adózást, ami korábban teljesen lefogadott volt, nem fog éhenhalni.

2017.03.24. 10:48:48

@Ácsné Éva: nem, kincsem, ez az igazság.
ezt mondták régen is, hogy így igazságos, hogy a gazdagok adózzanak többet. aztán kiderült, kik a "gazdagok". nem ők, akik a képviselőség mellett még a cégeikből is nagy jövedelemhez jutnak, amit lehazudnak, adót csalnak, offshore-oznak, hanem a dolgozó emberek. 100 EZER FORINT KERESET VOLT A GAZDAGSÁG SZINTJE 2008-BAN SZERINTED???
éppen a középosztályt támadja
másik kérdés: AKI A LÉTMINIMUM SZINTJE (amikor még pont nem halsz éhen) FELETT KERES 50 EZER FORINTTAL, AZ A KÖZÉPOSZTÁLY SZERINTED???

harmadik kérdés: mit szólnál, ha mi, szorgalmas, képzett emberek, olyannal kampányolnánk, hogy mi ez az igazságtalanság, hogy háromszor annyi pénzt fizetünk be adó és járulék formájában, mint a minimálbéres és ugyanazt kapjuk? tűrhetetlen! fizessünk mi is pont ugyanannyi összeget, mint ők, mert úgy igazságos? :D
ehehehe rögtön felháborodnál

Skankhunt42 2017.03.24. 10:48:54

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: jaj te Szent Szövetség szakértő, még mindig nem kerested ki amit ígértél? hazug ratyika, frankón lejárattad már magad a blogszférán

Ácsné Éva 2017.03.24. 10:50:23

@Muad\\\'Dib: Nevetséges, hiszen a sávos adózás évtizedekig elfogadott volt Magyarországon. Senki nem kérdőjelezte meg. Botka világossá tette, hogy nem a középosztályt adóztatná jobban, azoktól kérne több hozzájárulást, akiknek nem a megélhetése függ ezen - vagyis akik megengedhetik maguknak, hogy többet tegyenek a közösbe.

Ácsné Éva 2017.03.24. 10:51:54

@ulpius66: Ez egy polgári és keresztény megnyilvánulás lenne, Gratulálok! Ezzel mindent elmondtál...

2017.03.24. 10:53:53

@Ácsné Éva: szociknál az a cél, hogy basszunk oda plusz adót a dolgozóknak

inkább annak kéne lenni a célnak, hogy keressen mindenki annyit, hogy emberhez méltóan tudjon megélni... és ne az legyen már a cél, hogy húzzuk le még azokat is a mélybe, akik boldogulnának valahogy...

Ácsné Éva 2017.03.24. 10:55:35

@Ravasz Figyelmeztetés: Matematikázz akkor egy kicsit visszafelé. Nézd meg azt, hogy mennyi marad nálad, és mennyi egy átlagos, vagy minimálbéres fizetésből? Aztán nézd meg, hogy kinek a megélhetése kerül veszélybe? A sávos adózás elfogadott volt a Fidesz előtt évtizedekig. Miért csinálsz úgy, mintha valami nagy újdonság lenne?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.24. 11:00:23

@Skankhunt42: "Szent Szövetség"

:)) Mondom, hogy valakivel keversz. Az utóbbi 40 évben egyszer sem említettem ezt. De csak nyomd az ordas hazugságaidat, valaki haver a kubatov csapatból biztos elhiszi. Idióta.

sőőtnagyonis 2017.03.24. 11:02:08

Robika sercintett egy hegyeset.
A fityeszhez ezek szerint szava sincs

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.24. 11:04:32

@aleksz róz: "szociknál az a cél, hogy basszunk oda plusz adót a dolgozóknak"

Azt nemtom, mi a cél a szociknál, de Eltolcsi kurvasok új adót vetett ki.

És ha most a rezsicsökken... rezsinöveléssel akarsz jönni, szólok, hogy 2013 óta 60%-ot esett a földgáz világpiaci ára, de a gázszámla nem csökkent.

27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA 27% ÁFA

2017.03.24. 11:04:48

@Ácsné Éva: és akkor mi van? adózzon ő is úgy, hogy ugyanannyi maradjon nála, mint a minimálbéresnél, vagy mi?

Semper Fidelis 2017.03.24. 11:09:32

@Ácsné Éva:
Csak egyszer írom le, játsszunk.
Sávhatárok: Napi 6000 forintig 15%, afölött 30% (csak hogy egyszerű legyen)

Józsi 6 órában takarít, óránként 1000 forintért. Ezért kap 6000 -szja 900 azaz 5100 forintot.
Mari többre akar jutni, 9 órázik minden nap. Ezért kap 9000 -szja 900+900 azaz 7200 forintot.

Viszont 3 órával kevesebbet látja a gyerekeit. Szedjük már el tőle, hát neki van elég, nem hiányzik neki.... ja.

Az a baj, (mint már fentebb is írták) hogy pont azokat akarják adóztatni, akik
1. nem tudják elcsalni, elminimálbérezni + borítékos pénz a pénzüket
2. esetleg képzettebbek, többre vitték, belefektettek tanulásba, munkába.

Miközben az igazán gazdagok offshore-oznak, tőzsdéznek, satöbbi. Nem a sima bérből élőket kellene sajtolni, és különösen azokat nem, akik befektettek, pl tanfolyamokba, tanulásba, vagy vállalkozást csináltak évekig és végre termőre fordult nekik.

2017.03.24. 11:11:05

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: nagyon helyes, az ÁFA a legigazságosabb adó.
még akkor is kifizeted a boltban, amikor feketén dolgozol vagy amikor adócsaló vállakozó vagy...
és lehetne az áfakulcsokkal játszani

különben meg: 2% ÁFAEMELÉS 2% ÁFAEMELÉS 2% ÁFAEMELÉS 2% ÁFAEMELÉS 2% ÁFAEMELÉS 2% ÁFAEMELÉS 2% ÁFAEMELÉS 2% ÁFAEMELÉS 2% ÁFAEMELÉS 2% ÁFAEMELÉS 2% ÁFAEMELÉS 2% ÁFAEMELÉS
csak ez nem hangzik olyan jól, igaz, troll?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.24. 11:14:20

@aleksz róz: "az ÁFA a legigazságosabb adó"

A prolik között ez egy közkeletű hiedelem. A valóság az, hogy a gazdagok nem fizetnek ÁFÁ-t, mindent céges számlára vesznek. Szóval az ÁFA a szegények szemszögéből a legigazságtalanabb adó.

$pi$ 2017.03.24. 11:14:23

@Ácsné Éva: "Botka világossá tette, hogy nem a középosztályt adóztatná jobban"

És? Hazudik. Kit érdekel? Kit érdekel, hogy ő mit csinálna? Hogy mit mond?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.24. 11:15:15

@aleksz róz: "nálunk meg 5%"

Jólvan, a faszt érdekli, mennyi az adó az USÁ-ban.

2017.03.24. 11:16:47

@BALTAZÁR: "A Jobbik nekem túl erőszakos még most is, marad tehát a Fidesz. Jelenleg sajnos nem látok senkit akit el tudnék képzelni kormányon."

A jobbik erőszakos? Atyaisten, már az összes szavazója sugárba hány, annyira cuki lett, de még mindig a legjobb választás, hamár mindenáron késztetést érzel hogy válassz, márcsak azért is, mert kockázatmentesen kipróbálhatsz valami újat ami eddig még nem volt. Egyébként dönthetsz úgy is, hogy nem mész el szavazni. Ha ma lennének a választások, én például ezt tenném. Magyarországon a legtöbb ember nem valamire, hanem valami ellen szavaz. És ha nem tud semmire szavazni akkor az általa gondolt legkisebb rosszat választja, nehogy "elveszett szavazat", legyen. Ha nincs olyan aki téged, és a neked fontos dolgokat képviseli, ne szavazz senkire. Így maximum majd megkapod a "nem gyakorlod a demokratikus jogaiddat, tehát ne picsogjál ha szar az élet, mentél volna el szavazni" dumát, ami persze hülyeség. Az is a véleményed kinyilvánítása, hogy már olyan szarnak érzed a felhozatalt, hogy nem pazarlod rá 4 évente azt a 2 percet se.

Muad\\\'Dib 2017.03.24. 11:16:51

@Ácsné Éva:
"...évtizedekig elfogadott volt Magyarországon. Senki nem kérdőjelezte meg..."
Ja, nézd már meg mondjuk a régebbi szja-t (pl. 2008):
0 - 1 700 000 Ft 18%
1 700 001 Ft-tól 306 000 Ft és az 1 700 000 Ft-on felüli rész 36%-a .
Ez volt neked a mindenki által elfogadott? Ez a s*ar? Lehet gondolkodni a progresszív adózáson, de nagyon óvatosan kéne beállítani a sávokat. Ráadásul 1 millió forint főlé illene azt lőni.

whale 2017.03.24. 11:18:32

@58múltam: Helytelenül ott is. A penge az éles, a tű az pontos. Tehát helyesen PENGEÉLES kép és TŰPONTOS fogalmazás...:)

Michel Djerzinski 2017.03.24. 11:21:52

@whale: ugye tudod, hogyan kell a kákán is csomót keresni? (Olcsón kell venni, drágán kell eladni.)

2017.03.24. 11:21:53

@Jakab.gipsz: "Árnyalni igyekeztem azt a valóságos képet amit te túlságosan borúsnak látsz"

Borús-nem borús, attól még ez realitás.

illaim 2017.03.24. 11:21:55

@ulpius66: Ha Ácsné Éva az lenne aminek itt titulálod, akkor azt a nicknevet használná
Az ulpiusz66 anyja! Hiszen te ismered, az a foghíjasan mosolygó kedves utcalány!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.24. 11:25:40

@Muad\\\'Dib: "0 - 1 700 000 Ft 18%"

De akkor 17%-kal alacsonyabb volt az ÁFA.

Nem védem a szocikat, nem tudom, mik lennének a jó sávhatárok és százalékok, de ezt is bele kell venni.

Szerintem nem ördögtól való, hogy aki havonta 1 700 000 Ft-on felül keres, az az e feletti részből 19%-ot adózzon. Monjuk talán kicsit kevesebbet.

És akkor a bejövő pénzből lehetne a világbajnok ÁFÁ-t csökkenteni.

chrisred 2017.03.24. 11:30:51

@aleksz róz: 2008-ban 20% volt az áfa.

illaim 2017.03.24. 11:31:11

A beírásokat végigolvasva, ha a Kubatov kutyái ennyire védik a Botkát, akkor csak az lehet az oka, hogy a Botka tényleg az Orbán kesztyűbábja! Kampányával elvonja a figyelmet a Fidess lopásairól, tovább aprózza az egyébként sem egységes ellenzéket, és még véletlenül sem akarja átláthatóvá tenni a pártok finanszírozását! Persze az sem kizárt, hogy a Botka is egy ostoba támogató.

konrada 2017.03.24. 11:32:15

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
...de éppen ezért jövedelemadót sem... (viszont az áfás elszámolás miatt - ha tehetik, a melósaikat is minimálra jelentik be, hogy a világot nem ismerő Ácsnék ott sajnálkozzanak szegényeken, és akarják kiharcolni, hogy ne kelljen a főnöknek a még a minimálra jutó adót se betenni az államkasszába...)

chrisred 2017.03.24. 11:36:18

@Muad\\\'Dib: Nem így működött. Gondosan kihagytad belőle az adójóváírás intézményét, ami azt eredményezte, hogy egészen évi bruttó 3 millióig, azok, akiknek a fizezése a felső adósávnak csak az alsó részét érintette, lényegében ugyanúgy adóztak arra a részre is.

konrada 2017.03.24. 11:36:55

@chrisred:
Ja. 2 egész évre, aztán a többek közt annak is köszönhető kvázicsőd miatt vissza is küldték 25%-ra

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.24. 11:37:13

De akkor 7%-kal alacsonyabb volt az ÁFA.

Vessetek a mókusok elé! :))

2017.03.24. 11:37:23

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: magyarországon.
nézz utána :D közelebb van a valósághoz, mint a te 27%-od

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.24. 11:38:45

@illaim: Igen. Fentebb 2017.03.24. 10:00:00-kor leírtam a 3 dolgot, amiről elvonja a figyelmet. Az egyik a tolvajlások.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.24. 11:42:47

@konrada: "kvázicsőd miatt vissza is küldték 25%-ra"

Most meg mégkvázibb csőd miatt 27%?

Eleve volt valamennyire kibírható: 15% élelmiszerre, 25% minden másra. Ha ezekből lejönne 5%, azzal ki is egyeznék. De a gazdaságo akkor is be kéne indítani, mert kevésből keveset elvéve még mindig csak kevés marad.

2017.03.24. 11:51:10

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
azt csak a prolik hiszik, hogy mindent céges számlára vásárol mindenki :D
egyrészt nem lehet mindent, másrészt ki a fasz foglakozik szerinted ilyen szinten vele?
és akinek nincs cége, csak úgy "gazdag"? (már szoci definíció szerint)
és aki feketén dolgozik, de nem vállalkozó és nem is gazdag?

ennyi erővel azt is nyugodtan írhattad volna, hogy gyakorlati szempontból bármilyen adó a szegények szempontjából igazságtalan, mert ők nem tudják elkerülni, a gazdagok meg lehazudják, elcsalják, ellopják, eloffshore-ozzák stb. hát nem gondoltam volna, hogy még ezen a szinten ilyesmiről vitát kell folytatni...

elméleti szempontból az áfa a legigazságosabb adó, így már jobban tetszik?

chrisred 2017.03.24. 11:52:36

@konrada: Bajnai emelte fél évvel a 2010-es választások előtt. Többet tett a kétharmadért, mint az egész Fidesz vezérkar, kapott is érte köszönő szavakat Orbántól.

2017.03.24. 11:52:54

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: a te 27%-os hazugságod.
egy csomó élelmiszernek 5%-os az áfája.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.24. 11:53:06

@konrada: "a melósaikat is minimálra jelentik be"

Igen, az élőmunkára rakódó közterheket is cs0kkenteni kéne. Nagyon elkanászodott az állam.

Pl. soha ennyi államtitkár és helyettes államtitkár nem verte a faszát napestig a hivatalban. Mert hasznos munkát azt nem végeznek. Lehet, hogy a tolvajlásokat koordinálják.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.24. 11:54:24

@aleksz róz: "egy csomó élelmiszernek 5%-os az áfája."

Úgymint? Tej? Féldisznó? Hány féldisznót ettél a múlt hónapban? :))

konrada 2017.03.24. 11:54:52

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
...egyébként igaz, a mostani 27% is az akkori kvázicsőd miatt lett.
Itt állt az ország egy versenyképtelen SZJA rendszerrel, 80% feletti adósággal nagy kamatok mellett, kényszerpályán.
Az akkori SZJA rendszer a közel 2 millió "minimálbéres" országában alkalmatlan volt arra, hogy a költségvetési hiányt konszolidálja.
...s mivel a kiskereskedelmi forgalom jóval nagyobb volt akkor, mint amennyit az emberek "megkerestek", kellett egy olyan kitörési pont, ahol abból be lehetett vonzani pénzt az államháztartási hiány letörésére.

konrada 2017.03.24. 11:56:50

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
...pedig pont erről szólt az SZJA csökkentés is: Az átlagbér közterhei speciel pont csökkentek 2008-hoz képest...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.24. 12:01:32

@konrada: "a mostani 27% is az akkori kvázicsőd miatt lett."

Hahó! Az emútnyócév hét éve emút!

"80% feletti adósággal"

A manyup 3000 milliárjával 70%-on. Persze az is kurva magas, nem beszélve a mostani 74%-ról.

"Az akkori SZJA rendszer a közel 2 millió "minimálbéres" országában alkalmatlan volt arra, hogy a költségvetési hiányt konszolidálja."

Erre ütöt az Eltolcsy az egykulcsos adóval egy 500 milliárdos lyukat a költségvetésen. Nagyon okos! Aztán évekig azt foltozta.

2017.03.24. 12:03:45

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: sertéshús, baromfihús, tojás, tej 5% mit akarsz? ezenkívül vannak 18% áfás termékek is.
szóval a 27%-od egyszerű hazugság.

és téma lezárva, troll. nem áfakulcsokról beszélgetünk itt, hanem hogy a szocik megint beleszállnak a keményen dolgozó emberekbe.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.24. 12:07:01

@aleksz róz: "egyrészt nem lehet mindent"

Most a mészarosnak kurvaminegy, mennyibe kerül a kenyér. Házai, autói viszont céges számlán vannak.

De láttam én már madarasteszkóban 2 kispohár tejfölt számlára venni.

"bármilyen adó a szegények szempontjából igazságtalan"

Ami csak a szegényeket sújtja. Igen.

A magas ÁFÁ-nak még számtalan hátránya van, pl. a fideSSes maffiózók jól megszedik magukat vele, ez a mostani olajszőkítés. Őket nem is üldözi a NAV, csak az őket feljelentőt.

konrada 2017.03.24. 12:12:10

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
De neki legalább sikerült. Az elqróéknál viszont csak a rések ütögetése maradt, a foltozásban nem jeleskedtek...

2017.03.24. 12:17:47

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: és? nem értem, nem mindegy neked, milyen formában lop, áfával vagy adócsalással, a lopásra akkor is talál módot, ha 5% lesz az áfa meg akkor is, ha 50%.
mindegy.
az áfát sokkal kevesebben kerülik ki, mint az egyéb adókat.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.24. 12:19:11

@aleksz róz: "az áfát sokkal kevesebben kerülik ki, mint az egyéb adókat."

Igen, azt csak a gazdagok.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.24. 12:28:20

Emlékezzünk.

2009-ben 140 ezer bruttó fleett második kulcsot kellett fizetni !

EZt sírják vissza a komcsik újra !

Meg az elkúrást !

Legyen eszetek emberek !

2017.03.24. 12:29:46

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: ja és ház/lakás esetében egy kicsit máshogy működik ez az áfa-dolog, nem?

John Doe3 2017.03.24. 12:33:45

@pamut: Illő tisztelettel, de ellentmondanék. Hozzátenném, hogy a kimutatott bérek alapján adóztatni ebben az országban már önmagában igazságtalanság lenne. Vannak munkáltatók, ahol minden fillér bevallásra és adóztatásra kerül, és vannak, ahol nem.
Tessék végre megérteni, hogy a gazdagok NEM bérből és fizetésből élnek. Egyébként az adózók 20% fizeti az adótömeg 80%-át. Biztos, hogy őket kell tovább sanyargatni? Ha jogosan elítéltük a 2 milliós végkielégítés fölötti összegek elleni hecckampányt, akkor most miért kell megint előszedni az SI faktort? Továbbá: az a bizonyos egy millió (bruttó) az még 3000 Euró sincs nettóban. Ha csak 3-an élnek belőle, akkor már az a híres gazdagság már sehol sincs...

2017.03.24. 12:37:13

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "De láttam én már madarasteszkóban 2 kispohár tejfölt számlára venni." - és az egy gazdag ember volt szerinted?

Muad\\\'Dib 2017.03.24. 12:38:53

@chrisred:
Na, mert aztán az a bruttó 3 millió az olyan qrva nagy vagyon volt...

blöff 2017.03.24. 12:42:23

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: persze, rögtön fizetett ügynök mindenki. A középosztály (már amit annak tartunk) többlet adóztatásának napirdnden tartása felháborító egy olyan országban, ahol ebből a rétegből tömegesen mennek külfödlre a jobb bérekért. Teljes öngól, a szocik megint az ingyenélés ösztönére alapozva akarnak választókat toborozni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.24. 12:49:57

@blöff: "fizetett ügynök mindenki"

Sírnak, hogy utálnak ide járni, de kell az a kis kevés pénz.

Hazudoznak vastagon, felmondják a Kubatovtól kapott paneleket.

Ingyen tolnál ordas hazugságokat, hogy nem tudsz a tükörbe nézni? Te ingyen csinálnál hülyét magadból?

Michel Djerzinski 2017.03.24. 13:04:45

Idióta agyhalottak vagytok. Rajtatok nevet Puzsér Róbert. Megosztott trollok, agytalan véglények. Fecsegésetek öncélú és régóta semmi köze PR írásához, de csak hajrá!

$pi$ 2017.03.24. 13:39:57

@blöff: "a szocik megint az ingyenélés ösztönére alapozva akarnak választókat toborozni. "

Igen, ez marad a végére. Az összes lózung, az összes jelszó kiürül és a végére csak az marad, hogy megpróbálják feltüzelni a lumpeneket, hogy elvegyék a pénzt azoktól, akiknek van.

Már Margaret Thatcher is azt mondta, hogy: „A szocializmussal az a probléma , hogy a végén úgyis elfogy a mások pénze.”

Skankhunt42 2017.03.24. 13:43:14

@Michel Djerzinski: jaj jaj, bezzeg te, aki üstökösként világítasz ezen a sötét mucsai tájon. nem is érted, miért nem áll szóba veled a való életbe senki, egy ilyen zsenivel. alkoholista fasszopó

6.Lenin 2017.03.24. 13:46:41

@Michel Djerzinski:

Végre 1x igazad van. Már közel 300 hsz arra, hogy 1 senki belerúg 1 másik senkibe.
(természetesen a senkit arra értem, hogy pont ők nem változtatnak semmit a dolgok állásán, tőlük nem fog függeni semmi , mellékszereplők)

Larry Silverstein 2017.03.24. 13:52:10

@$pi$:' Igen, ez marad a végére. Az összes lózung, az összes jelszó kiürül és a végére csak az marad, hogy megpróbálják feltüzelni a lumpeneket, hogy elvegyék a pénzt azoktól, akiknek van.'

- nem is igaz lesz az is hogy LOPSTOP

Skankhunt42 2017.03.24. 13:52:55

@6.Lenin: én nem vagyok ennyire cizellált

6.Lenin 2017.03.24. 13:57:49

@Skankhunt42:

1 "tudós" fasz megérdemli, hogy ....

Michel Djerzinski 2017.03.24. 14:00:15

@Skankhunt42: ezt persze nem mernéd az arcomba mondani, te szájkaratés, értelmi fogyatétkos, kiscsoportos nethuszár, te.

Hajdú Peter 2017.03.24. 14:07:20

Rettentően élvezem, ahogy a DK, MSZP, meg a többi ellenzéki párt gyilkolja egymást. És ahogy mondani szokták, mi már csak egy kávét kérünk.

Michel Djerzinski 2017.03.24. 14:14:57

@Skankhunt42: ja igen. Alkoholista fasszopó a riherongy, féldegenerált anyukád, akin már példaképe, a VHS-ről százszor is lejátszott Anettka delejező mosolya sem segíthet.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.24. 14:19:38

@Michel Djerzinski: shakun egy véresszájú fideSSfasszopó, 6lenin meg egy megcsömörlött alkesz nyugger. (Kb. ilyen lett volna az első is, ha megéri.) Lehúznak a szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

Michel Djerzinski 2017.03.24. 14:23:46

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: kedves vagy, köszi, tényleg jólesik, de elhiheted, rutin ügyében én sem állok rosszul. Sőt. ;)

6.Lenin 2017.03.24. 14:24:23

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Cicus játszod a csőszt? Pont te?
(Mellesleg a pacák azt sem értette, hogy róla van szó. Ez lenne 1 szint?)

Skankhunt42 2017.03.24. 14:32:33

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: ajjaj, már megint buzeránskodsz? nem volt elég morphot leszopnod manocska? na, hol a bizonyítékod te szakértő úr?

@Michel Djerzinski: nyugszik a kutya! te intellektuel, hát már anyázol is? ennyire egyszerű kivetkőznöd magadból? takarodjál vissza a sötét szobádba a félig telt tablettás demizsonjaid közé

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.24. 14:39:51

@Skankhunt42: @6.Lenin: Én mindig megvédem az ártatlant a faszok ellen, de úgy látom, itt nem lesz rám szükség.

6.Lenin 2017.03.24. 14:45:30

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Kár, hogy ilyen könnyen feladod, talán valaki, valahol büszke lett volna rád, de így?
(majd hívlak, ha mégis- a jelszó: cic,cic lesz)

Botkát meg hagyjuk a fenébe, jövő tavasszal már a kutya se fog emlékezni rá, bár a macskák lehet, hogy...)

4 óra munka 10 óra pihenés 10 óra szorakozás 2017.03.24. 15:07:35

Tesomék 2 éve vettek egy lakást 25 millióért, ami az árak emelkedése miatt most kb 30-32 millió forint. A három gyerekkel, a törlesztő részletekkel, nagyszülöi segítséggel, az éppen hogy megélnek kategóriába tartoznak.
És most öket akarná megadoztatni a Botka, mint SZUPERGAZDAGOK.

HÁT ELMEGY A LIBBANT KURVAANYÁBA A ÖSSZES LIBERÁLIS BALFASZ !!!!!
Ezek elmebetegek, a nagyon átlagon élő alsó középosztályt akarják kirabolni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.24. 15:12:28

@4 óra munka 10 óra pihenés 10 óra szorakozás: Nyugi, a tesódék nem szupergazdagok. Magyarországon a jómódúakat is csak 70 milliós vagyontól számolják.

6.Lenin 2017.03.24. 15:34:12

Drága Honfitársaim!

Csak emlékezni kell, a szocik után mindig válság jön, főleg, ha a libsiket is a kormány közelébe engedik. Még az istenített Bajnai szerint is a szocik hülyék a kormányzáshoz, a libsik meg lopósak (ezt én mondom, Bajnai ezt a részt elhallgatta).A Jobbiktól meg Isten mentse a magyarokat (remélem meghallja). Nos, tavaszig csak hagyni kell, míg lemószerolják egymást, aztán úgy is eltűnnek.
Sajnos komolyra vehető társaság meg nem jelentkezett a Fidesz ellenfelének.
Több karaktert meg kár rájuk vesztegetni.
PÁ!

Larry Silverstein 2017.03.24. 15:39:37

@6.Lenin: 'Még az istenített Bajnai szerint is a szocik hülyék a kormányzáshoz, a libsik meg lopósak (ezt én mondom, Bajnai ezt a részt elhallgatta).'

- nem, az szdsz korrupciós ügyeiről Megyó beszélt, amikor még ők kormányoztak

- ez még az előtt volt hogy az OLAF kihozta hogy Megyó is lopott

6.Lenin 2017.03.24. 16:00:44

@Larry Silverstein:

Ezt Bajnai akkor mondta, mikor őt szerették volna trónra emelni, de nem jött össze (kurva nagy szerencsénkre). Libsikre vonatkozó részt pedig én íram néhány perce.

Talán még annyit...
A balosok mindig segíteni akarnak másokon-pedig magukon se tudtak soha-, és ezzel nyomorba döntik még azokat is, akik képesek lennének magukról gondoskodni. Történelmi tapasztalat.
A libsikkel meg valamikor valaki elhitette, hogy mindenhez jobban értenek , mint bárki is az univerzumban , igaz ezt még soha nem sikerült nekik bebizonyítani, ezért szép lassan kifordulnak már magukból is (mi közük már a liberalizmushoz a szerencsétleneknek?)
Szóval igen óvatosan kell kezelni amit most össze-vissza hadoválnak. Hagyni kell, kicsinálják magukat minden külső segítség nélkül is. Beavatkozással csak tovább tartana az elmúlásuk.
Mások meg még nincsenek a láthatáron, jelenleg még.Egyelőre élvezzük a tavaszt, végre jó idő van.
Szerintem.

pamutpamlag 2017.03.24. 16:02:27

@cardiobascuralis 3:
cardio, te nagy matematikus! :-)
.
Itt is osztottad a népet keményen, aztán amikor kiderült, hogy banális számolási hibát vétettél, egyenes ember módjára leléptél:
szagertoivelemeny.blog.hu/2017/03/11/irigyseg_39_ezer_forintert

Igazán megtehetnéd, hogy visszatérsz abba a topikba, és elnézést kérsz.

Vagy bebizonyítod, hogy szerinted hogyan lehet 0,12 x 0,12 x 0,1 x 720 = 8,5
(Nyilván nem az, de te tulajdonképpen ezt állítottad, ráadásul mindenkit alpári módon lehülyézve.)

Szóval kis polihisztorom, nyugodtan visszavehetnél az arcodból, mert az jelenleg akkora, hogy műholdról is könnyedén lehetne tűéles (sic!) képet készíteni róla.
:-)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.24. 16:22:55

@DFK: Nemtom, nem ismerem Botkát, sem a terveit.

Itt, vagy máshol már kifejtettük, hogy az ÁFÁ-t a gazdagok egyszerűen ki tudják kerülni, egyedül az ingatlanokat nem tudják eldugni. Tehát okos dolog lenne ingatlanadót kivetni a nagy értékű ingatlanokra, ezzel csökkenhetnének a szegények adóterhei. Az egy követendő módszer, hogy nem durrbele bevezetnek valamilyen új adót, hanem társadalmi vitára bocsátják, és az emberek véleményét figyelembe véve módosítják. (Ezt nem követte se gyurcsány, se orbán.) (Nem mintha Botkának lehetősége lenne bevezetni akárhogy.) Ha alacsonynak találod a küszöböt - én is -, akkor szólalj föl, ne rettegj, minden bizonnyal meg fog ez a terv változni, egy 50 milliós határt vízionálok. Ha eszerint akarsz 2018-ban választani, akkor szavazz Botkára, csökkenni fognak a tesód adóterhei. (Nics a csillagoknak olyan együttállása, hogy én az MSZP-re szavaznék.)

Larry Silverstein 2017.03.24. 16:25:02

@6.Lenin: Igen a baloldali politikát valakinek meg kell fizetni, akár valós időben, akár később, az adósság megemelkedése miatt.

Azért nem tartom ezt jónak, mert ha a jól keresőknél több marad, ők így is úgy is támogatják ebből a gyengén kereső családtagjaikat, ehhez szvsz nem kell állam és bürokrácia, mert attól csak nő az újraelosztás és a lopás.

De nem is ez a legnagyobb baj a balliberálisokkal itthon, mert azt még meg tudná emészteni az ember, hogy 4 évig a jól keresők, 4 évig meg a rosszul keresők vannak preferálva. A fő probléma hogy agyatlanul asszisztálnak az EU azon törekvéseihez is, amik egyértelmüen nem használnak Magyarország érdekeinek.

És emiatt azt gondolom hogy a szoci szavazók -a fiatalabbak legalábbis- lassan átállnak a Jobbbikhoz, mert a szociális demagógiát ott is megkapják, de a magyarfóbiára legalább nem vevők.

És ez nem egy rossz forgatókönyv.

Larry Silverstein 2017.03.24. 16:29:58

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Én azt gondolom hogy az ingatlanadó egyáltalán nem ördögtől való, még mindig jobb mint SZJA-t emelni. A lényeg itt a részletekben van.

A gondom inkább az, hogy a szocikban nemigen lehet megbízni, hiába Botka a legnormálisabb szoci évtizedek óta, azzal a párttal a háta mögött se Gyurcány, se Bajnai nem tudta teljesíteni az ígéreteit, pláne hogy szükségük volt a jobb-liberális szdsz-re is, akinek a gazdasági érdekei homlokegyenest eltérnek a balos táborétól.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.24. 16:31:59

@Larry Silverstein: "Megyó is lopott "

40 millát? Nemtom. Én mindegyiknek adnék 400 millát, ha megígéri, hogy nem lop, és levághatom mindkét kezét, ha mégis.

(Ha nem mennek bele, még fölfelé alkudnék sokat, de ne szólj nekik.)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.24. 16:34:28

@Larry Silverstein: "A lényeg itt a részletekben van."

Egyetértek.

"a szocikban nemigen lehet megbízni"

Egyetértek.

"De a Bonsai Duce gecizéseiből is elegem van."

Egyetértek.

6.Lenin 2017.03.24. 16:38:03

@Larry Silverstein:

Van benne igazság, csak nem visz előrébb semmiben sem. A Jobbik lehetett volna, de ezt Vona elcseszte. Lassan hülyébbeket mondanak (egyenlő uniós bérek), mint a szocik.
Másak már az igazi kihívások, mint oldalak mentén viaskodni. Lassan a túlélésünk lesz veszélyben, oldaltól függetlenül. A puszta lét.

Larry Silverstein 2017.03.24. 16:53:40

@6.Lenin: 'Van benne igazság, csak nem visz előrébb semmiben sem. A Jobbik lehetett volna, de ezt Vona elcseszte. Lassan hülyébbeket mondanak (egyenlő uniós bérek), mint a szocik.'

- gondolj bele, az ellenzéknek - baloldal vagy jobbik - teljesen logikus hogy nincs más lehetősége, mint a korrupciózás és a szociális demagógia, mert alapvetően rendben van ma Magyarország.

Ez azonban önmagában nem garancia a kormánypárt örökös sikerére, lásd Németország vagy Szlovákia -Ficonak már egy gyenge koalában kell kormányozni, valszeg utoljára-. Max. 3 ciklus után a választók alapvetően jó kormányzás után is elküldik a vezért, mert megunják a fejét, ilyen a demokrácia. Nem kell komoly program ehhez, nagyobb hiba sem kell ehhez, simán megunják, ilyen a demokrácia. Más kérdés hogy szerintem 2018ban még nem tudják leváltani Orbánt, de utána már valószínüleg igen, akkor is ha nagyjából minden rendben megy.

2017.03.24. 17:06:22

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: és megadóztatnád a cégek ingatlanait is? (merthogy azok is bőven 50 millió felett vannak)
ez igen vállalkozásbarát lenne, nem?

Nzoltan 2017.03.24. 17:07:42

@fehérfarkas: A mūkörmös csak másodállásban az. Amúgy tanult paraszt.

6.Lenin 2017.03.24. 17:11:53

@Larry Silverstein:

Ezt értem, és találán valós fogatókönyv is lehet(ne), de, mint írtam, ma már mások a kihívások, és nem lesz mindegy, hogy ki is következne.
A 20-as évek után mi köveetkezik valójában talán ma még nehezen elképzelhető, de a világot figyelve nem valami bíztató. Mi meg itt (Mo) nem tudunk túllépni kis pártok viaskodásán.
A Jobbik talán lehetett volna 1magyar ügyek mentén kiálló erő, talán követői is lettek volna. Kár volt Simicska kisstílú bosszúja mögé beállni. Semmi értelme, szerintem.
Mások meg ugyebár nem éppen nemzeti ügyek mentén tépik a csuszalesőt, gyöngyökért eladnák (ismét) az országot.
Talán már nem is létezik más forgatókönyv a következő évtizedekre. Túl nagy hatalom (pénz) van kevesek kezében, és az emberiség többsége már ma is feleslegesen tengődik a mindennapiért. Még nem látszik, hogy merre a megoldás. ezeken kéne inkább rugóznunk.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.24. 18:12:04

@aleksz róz: Logikus, hogy ha a magáningatlanokat megadóztatjuk, akkor a céges ingatlannal ezt ne lehessen kikerülni. Természetesen más adófajtátkat csökkenteni kell, nem az adóemelés a cél, hanem az adóelkerülés visszaszorítása. Az adóemelések fideSSes kormányát nem szabad egy ilyen terv közelébe se engedni.

2017.03.24. 18:33:30

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: hát lehet, hogy csak én vagyok ilyen rosszmájú cinikus, de ahogy ismerem ezeket, akkor meg az lenne, hogy a gazdagok nem itt, hanem kedvezőbb adózású országokban vennének ingatlanokat, ahogy már teszik is sokan a világon... nagy kaland.
másrészt századrészét se fizetik be annak az összegnek az ingatlanadókból, amit elcsalnak.
megint nem nagyon tudnád pont azokat megadóztatni, akik amúgy is elkerülik az adózást...

és mit gondolsz, ha minden adót csökkentesz, a nagy értékű ingatlanokból befolyó adó fedezné a kieső bevételeket? vagy lejjebb vinnék az értékhatárt és megint a középosztályt sarcolnák? nekem van egy tippem.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.24. 18:44:01

@aleksz róz: "nem itt, hanem kedvezőbb adózású országokban vennének ingatlanokat"

Lehet. Talán ott is van igatlanadó. A bankok adatait megkapja a NAV. Az ingatlannyilvántartást is meg kéne osztani.

De ha külföldön lakik, ott tesz szert jövedelemre, akkor itt nem is kéne adóznia.

"századrészét se fizetik be annak az összegnek az ingatlanadókból, amit elcsalnak."

Nemtom. Még mindig jobb, mint az ÁFA. A világ nem tökéletes.

"minden adót csökkentesz"

Csak annyit, és annyira, hogy egálba legyenek. Mondjuk az ÁFÁ-t.

A szegények örülnének a keveseb adónak, csökkenne a társadalom kettészakadása, nőne a versenyképesség, végereményben a gazdagok is nyernének vele.

atomic power 1986DucaDuca 2017.03.24. 18:48:20

@6.Lenin: "Még az istenített Bajnai szerint is a szocik hülyék a kormányzáshoz........"

Alatamasztas a fenti allítashoz:

A "Visegradi harmak" /Lengyelorszag, Csehorszag, Szlovakia/ 2003-2009 között az egy főre eső GDP volumennövekedesenek atlaga 28,9 % volt, Magyarországe 8,9%. A "hármak" 3,25 -ször gyorsabban fejlődtek Magyarorszagnál ebben az időszakban, miközben az allamadóssag nalunk csaknem ketszer nagyobb mertekben nőtt, mint a horvat haborús veszteségek /20 milliárd dollar/.

2010-2016 között a "hármak" fenti adata 15,4%, Magyarorszage 14, 3 % . A csehek fejlődese 10, 1 %, a lengyeleke 19,1 %, a szlovakoké 16,9 % . Mindeközben Magyarorszag GDP aranyos allamadósaga csökkent, a szlovakoke, cseheké pedig nőtt.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.24. 19:02:41

@atomic power 1986DucaDuca: "Magyarorszag GDP aranyos allamadósaga csökkent"

70%-ről 74%-ra. :(

A manyup felszámolásával lehetett volna 80%-ról 70%-ra csökkenteni.

6.Lenin 2017.03.24. 19:13:25

@atomic power 1986DucaDuca:

Kösz a kiegészítést, de 1xűbben is lehet igazolni, csak vissza kell nézni az akkori ténykedéseiket.
A 90 előttit remélem senkinek nem kell különösebben magyarázni.
94-től 2 évig mást se csináltak csak szétlopták amit az előző kormány csinált, mindenkit kirugdostak aki nem az ő emberük volt, aztán automatice jött a válság, Bokros, kapkodás, eladósodás, minden kiárusítása, bukta.
2002 után ugyanez a játszma, 2010-ben bukta ismét.

18-ban mi jönne? Ugyanez. Ehhez értenek, és nem csak nálunk. Meg kell nézni azokat az országokat, ahol a baloldal volt hatalmon. Visszaesés, eladósodás, válság.

A válságok kezeléséhez pedig a liberális (nak magukat hazudók) társaság ért a legjobban. először elérik, hogy legyen válság, aztán kezelik, és jön az összeomlás, eladósodás (ők meg meggazdagodnak közben).

Már behunyt szemmel is világosan látni ezeket. Botka tervei pontosan ide vezetnének.
Botka elintézné, hogy 2-3 éven belül válság legyen, a libsik kezelnék, ebbe az ország meg tönkremenne végleg. Megint jöhetne utánuk valaki takarítani.

2017.03.24. 19:15:32

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: nem, itt lakik, csak ott vásárol, ahol nincs ingatlanadó. lehet, hogy ez számodra újdonság, de ezt csinálják a gazdagok szerte a világon. valahogy nem akarnak adót fizetni.

tehát levinnéd 3-4%-kal, nagy kaland, senki semmit nem fog belőle érezni :D

a társadalom kettészakadását akarod csökkenteni... de a gazdagok magasabb adóztatása sehol a világon nem hozza ezt az eredményt, mert kikerülik. mindenhol növekszik a társadalmi egyenlőtlenség, akár van ingatlanadó, akár nincs, akár van progresszív adózás, akár nincs.

atomic power 1986DucaDuca 2017.03.24. 19:25:30

@6.Lenin:

Tökéletesen igaz, amit írtál, de sajnos az emberek jó része, akik nem foglalkoznak napi szinten politikával, hajlamosak felejteni. Minden tarsadalomnak az alapja a gazdasag. A szamok pedig eklatánsan mutatjak a kormányzati hatékonysagot. Egy dolog biztos: 2002 nem ismétlődhet meg. Minden kormanyt le lehet váltani, de csak akkor, ha van jobb! Ez semmiképpen sem lehet a 2002-2010 között kormanyzó garnitúra, pont az általad is leírt tények miatt. Jelenleg pedig a latóhatáron sem látható kompetens politikai erő, amely at tudná venni a "stafétabotot". De hát Kohl kancellar is 16 éig vezette Németorszagot, F.D. Roosevelt 4 terminusban lett megvalasztva.

ogli dzsí 2017.03.24. 19:34:27

@atomic power 1986DucaDuca: pont azt írtam hogy oda kell figyelni a fidesznek, mert a jó gazdaságpolitika nem garancia a győzelemre

Merkel alapvetően jó gazdaságpolitikát folytatott, és Fico is, ennek ellenére meggyengültek, nem sok esélyük van az újraválasztásra.
És Orbánt is leváltják majd, ha nem is 2018ban- a lényeg hogy addig az ellenzéket kellene valahogy leváltani.

2017.03.24. 19:37:39

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: az áfacsökkentéssel együtt bevezetett céges ingatlanadóval hol nőne a versenyképesség? butaság.
a szegényebbeket se hatná meg a 3-4% áfacsökkentés...

ez a versenyképességi index dolog meg a másik nagy baromság, helyenként valóságtól elrugaszkodott szubjektív értékek vannak benne

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.24. 19:39:35

@aleksz róz: "a társadalom kettészakadását akarod csökkenteni... de a gazdagok magasabb adóztatása sehol a világon nem hozza ezt az eredményt,"

Nem. A szegények magasabb adóztatása tépte ketté a társadalmat. Ha ezt megszüntetjük, várhatóan a szakadás is lassan visszacsökken.

Aktívan is lehet csökkenteni a társadalom kettészakadását, pl. ha egyenlő esélyeket kapnak a gyerekek, fiatalok.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.24. 19:48:02

@aleksz róz: "a versenyképességi index dolog meg a másik nagy baromság, helyenként valóságtól elrugaszkodott szubjektív"

Igen, de még magunkhoz képest is nagyot romlottunk.

6.Lenin 2017.03.24. 19:48:41

@atomic power 1986DucaDuca:

"Minden kormanyt le lehet váltani, de csak akkor, ha van jobb!" Igen, ez a lényeg.

Az előbb kifelejtettem, amik még jellemzőek a ballibákra...

Mindig tanulnak a múlt hibáiból, de soha nem emlékeznek arra, hogy az mi is volt, ezért újra elkövetik.
Szeretnek kísérletezni, ami nem vált be, azt újra megpróbálják, hátha most bejön.
Ők soha nem felelősek semmiért, ők tanultak a hibákból, ezért a bűnöket pedig mindig mások követeik el.
Mivel tanulnak a hibákból, egyben meg is bűnhődtek azért, és máskülönben is jobb azokat elfelejteni, mert előre kell lépni, másként hogyan tudnák ismét elkövetni ugyanazokat.
Nekik küldetéstudatuk van, mivel mindenkinél jobban tudják, hogy mások mit is szeretnének, a segítőszándékuk természetes, de sajnos, ha nem figyelnek a segítségre szorulók, tényleg szarba is kerülnek eme szándék folyamán, de csupán azért mert esetleg nem engedték át magukat teljesen ennek a szándéknak, és valami mást képzeltek maguknak, a marhák, aztán meg csodálkoznak, hogy nem sikerült.
1 ballib soha nem téved.
Röviden, tuti, hogy különleges anyagból gyúrták őket, ezért talán igen óvatosan is kéne kezelni és jó messzire elkerülni, bármit is mondanak. Ha ígérgetni kezdenek akkor meg főleg.

2017.03.24. 19:49:20

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: oltári nagy hülyeséget írtál...
a szegények akkor is szegények lennének, ha nem kéne egyáltalán adózniuk. szerinted ha a minimálbéres hirtelen nem adózna egy fillért se, nem maradna szegény???

növeld a szegények jövedelmét (pl. minimálbéremelés, szakszervezetek támogatása stb.), akkor nem lesznek olyan szegények. meg akkor a gazdag se lesz olyan gazdag, mert többet kell adnia annak, aki megtermeli az ő vagyonát.

ja meg szedd le a karvalytőke piócákat mind a kettőről, ha tényleg rendet akarsz

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.24. 19:55:28

@aleksz róz: "a szegények akkor is szegények lennének, ha nem kéne egyáltalán adózniuk"

Talán arra gondolsz, hogy a szegények inkább hajlamosak elkölteni, ha több pénzt kapnak. Ez így van.

Gondolj arra, hogy vannak nagyon szegények, kicsit szegények, szegények, kicsit gazdagok, ... Ha kevésbé adóztatod meg az alját, akkor csökken a különbség. Így már érted?

"a gazdag se lesz olyan gazdag"

Igen, ez is csökkenti a szétszakadást.

De ugyanakkor az egész társadalom egységesebb lesz, produktvabb, és ez mindenkinek jó, szegénynek, gazdagnak egyaránt.

"szedd le a karvalytőke piócákat mind a kettőről"

Igen, egy felelősen gondolkodó kormány kéne, mint egy falat kenyér.

2017.03.24. 20:00:07

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: te nem tudod, hogy miről beszélsz. és láthatóan nem is zavar. de most megnézheted az egyes országokat minden szempont szerint:
www3.weforum.org/docs/GCR2016-2017/05FullReport/TheGlobalCompetitivenessReport2016-2017_FINAL.pdf

a részletes értékeléseket figyeld, minden ország szerepel
ilyen faszságok vannak benne, pl.

Country capacity to attract talent
Csád 3,0
Magyarország 2,4

Quality of the education system
Lesotho 3,8
Magyarország 2,9

de lehetne még sok ilyet keresni

szóval ne hivatkozz itt nekem versenyképességi indexekre, mert teljes joggal foglak kiröhögni

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.24. 20:15:24

@aleksz róz: Hát én erre nem lennék büszke. :(

Igazságosabb, hogy ha magunkhoz hasonlítasz. De sajnos saját magunkhoz képest is durván romlottunk.

atomic power 1986DucaDuca 2017.03.24. 20:16:59

@ogli dzsí:

"pont azt írtam hogy oda kell figyelni a fidesznek, mert a jó gazdaságpolitika nem garancia a győzelemre"

Ez volt 2002-ben. Az 1998-2002 közötti gazdaságpolitikai időszakban fokozatosan a régió legjobb gazdasági teljesítményt mutató országává váltunk. Ennek ellenére bekövetkezett a kormanyváltas. Megtévesztették a választókat az ígéretekkel: "Magyarorszag többet érdemel" A kormany pedig hitt abban, hogy a relative jó gazdaságpolitika eleg a győzelemhez, ezert nem kampanyolt teljes intenzitással. Egyébkent is a magyar valasztok tekintélyes reszere jellemző a "rebellis" magatartas, ami abban nyilvanul meg, hogy néhany honap múlva minden kormany "levaltandóva valik". Most annyiban más a helyzet, hogy a kormanypart a társadalom legkisebb rezdülésere is szinte azonnal reagal, ha kell korrigál. A tét azert nagy, mert a jelenlegi politikai helyzetet, az ellenzék allapotat figyelembe veve egy kormanyvaltas garantalja az orszag instabilitasat.

6.Lenin 2017.03.24. 20:20:23

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Igazságosabb, hogy ha magunkhoz hasonlítasz. "

Dobtad a tótokat? Már nem igazságos rájuk hivatkozni?
Elszunyókáltam valamiről?

2017.03.24. 20:34:31

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Talán arra gondolsz, hogy a szegények inkább hajlamosak elkölteni, ha több pénzt kapnak." - nem, nem arra gondolok.
attól, hogy valaki 80 ezret vagy 100 ezret kap, ugyanolyan szegény marad. így már érted?

"De ugyanakkor az egész társadalom egységesebb lesz, produktvabb" - attól nem lesz egységesebb vagy produktívabb, hogy 3-4%-kal csökkented az áfát. attól se lesz egységesebb, se produktívabb, hogy nem fizet adót a szegény és a középréteget jobban adóztatod. attól a jövedelmi különbségek a szegények és gazdagok ugyanúgy nőni fognak, csak a középosztályt és a szegényeket tolod össze olyan módon, hogy a középréteget lesüllyeszted...

"egy felelősen gondolkodó kormány kéne, mint egy falat kenyér" - nem kormány kérdése, mert nem a mindenkori kormány a karvaly pióca, hanem azok a pénzügyi csoportok, akik lehúzzák az országokat, cégeket, embereket anélkül, hogy bármi pozitívumot hozzátennének bármihez. élősködők.

2017.03.24. 20:35:53

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: nem büszkeség kérdése, ezek teljesen légbőlkapott számok, közük nincs a valósághoz. és ezekre a valóságtól elrugaszkodott számokra mutogatsz.

atomic power 1986DucaDuca 2017.03.24. 20:38:26

@6.Lenin:

"Az előbb kifelejtettem, amik még jellemzőek a ballibákra...
Mindig tanulnak a múlt hibáiból, de soha nem emlékeznek arra, hogy az mi is volt, ezért újra elkövetik."

Olyanok, mint a Bourbon-uralkodóhaz. Lassan tanulnak, gyorsan felejtenek.

"Szeretnek kísérletezni, ami nem vált be, azt újra megpróbálják, hátha most bejön."

Hiányzik a poltikai tehetség, allamszervezői képesseg belőlük. Ennek történelmi, kontraszelekciós okai vannak. Baloldaliak is vezethetnek sikeresen egy-egy allamot, pl. Svédorszagban, de ott a baloldal termeszetes versenyben hitelesítette allamvezetői alkalmassagat.

"Ők soha nem felelősek semmiért, ők tanultak a hibákból, ezért a bűnöket pedig mindig mások követeik el."

Ha tudnanak felelősseget vallani a hibakert, akkor mar visszavonultak volna a politikatol, es hagytak volna, hogy megszerbeződjön termeszetes politikai versenyben egy uj, hiteles baloldal. A felelőssegük abban is óriasi, hogy ezt működésükkel akadályozzák, es ezaltal egy kiegyensúlyozatlan politikai helyzet jött letre Magyarorszagon. Oriasi veszély, hogy emiatt nem tud kialakulni egy egszseges valtóparti rendszer.

"Nekik küldetéstudatuk van, mivel mindenkinél jobban tudják, hogy mások mit is szeretnének, a segítőszándékuk természetes, de sajnos, ha nem figyelnek a segítségre szorulók, tényleg szarba is kerülnek eme szándék folyamán, de csupán azért mert esetleg nem engedték át magukat teljesen ennek a szándéknak, és valami mást képzeltek maguknak, a marhák, aztán meg csodálkoznak, hogy nem sikerült."

A pokolba vezető út is csupa jóindulattal van kikövezve. Legjobban jelenleg a migranspolitikában elfoglalt allaspontjukon tapintható ki.

"1 ballib soha nem téved. Röviden, tuti, hogy különleges anyagból gyúrták őket, ezért talán igen óvatosan is kéne kezelni és jó messzire elkerülni, bármit is mondanak. Ha ígérgetni kezdenek akkor meg főleg"

Fiatalon baloldali szellemisegű voltam. Azonban az ember az evek soran tanul, tapasztalatot szerez. Minel többet tudok, annál jobban meggondolom, hogy mit mondok. Aki úgy erzi, hogy soha nem téved, az nem is gondolkodik!

2017.03.24. 20:39:32

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: szerinted a 30% analfabéta országában jobb az oktatási rendszer minősége, mint itt? vagy csád olyan vonzó a tehetséges emberek számára?

atomic power 1986DucaDuca 2017.03.24. 20:52:04

@aleksz róz:

"szóval ne hivatkozz itt nekem versenyképességi indexekre, mert teljes joggal foglak kiröhögni...."

Versenyképesség témahoz meg hozza lehet tenni:

A kereskedelmi korlátozások megléte. Magyarország az EU és a WTO tagja, egyrészt nincsenek érdemi külkereskedelmi akadályok, másrészt nem nagyon különbözhet a többi uniós országétól. Mégis a WEF szerint Magyarország a 114. ebben a rangsorban, és jelentősen elmarad a régiós országoktól. De ha megnézzük a Világbank Doing Business felmérését, ők Magyarországot ugyanebben a tekintetben az első helyre sorolják. A vállalati vezetők megkérdezése nem reprezentatív. Magyarországon 52 vállalatvezetőt kérdeztek meg mindösszesen. Megint csak egy jó példa az ún. technológiai abszorpciós képessége egy gazdaságnak. Ez minden elmélet, meg a tapasztalat szerint is időben egy stabil indikátor. Bármi történik is egy országban, ez nem tud egy-két év alatt nagyot változni. Magyarország két év alatt 72 helyet rontott e tekintetben, a WEF szerint a 135. helyre estünk vissza. A Ruandában megkérdezett vállalatvezetők szerint ott ez az 52. helyen áll. Botswana meg megelőz minket a versenyképessegi rangsorban. Nehezen hihető.

6.Lenin 2017.03.24. 21:00:23

@atomic power 1986DucaDuca:

Nálam a ballib nem ideológiai hovatartozást jelent. Az én szótáramban egy jellemhibát határoz meg, aki csak hiszi, hogy oda tartozik, pedig nagyon nem.

Nekem a szellemiséggel semmi bajom, mindenkinek joga, hogy valahová tartozónak érezze magát, ha vállalja is. De ez nem is zárja ki a gondolkodás képességét sem.
Tudatosan vállalom, ezen értékek mentén cselexem, gondolkodom, sőt netán beismerve fiatalkori tévedésem- Isten bocsánatáért esdekelve- változtatok , nem megtagadva az eszmét, csak az azt tévútra vivő elvtársaimat hanyagolni kezdem esetleg.
Leegyszerűsítve.

atomic power 1986DucaDuca 2017.03.24. 21:00:47

@aleksz róz:

Azert is felrevezteő a versenykepessegi indikátor, mert nem ugyanazokat a vállalatvezetőket kérdezik meg, hanem minden országban a saját vállalatvezetőket. Tehát nem standardizált, jól összevethető kérdésekről és válaszokról van szó, hanem a vállalatvezetők a saját szubjektív tapasztalatuk alapján vetik össze a környező országokat. Így fordulhat elő, hogy a WEF szerint Namíbiában jobb az úthálózat, mint Magyarországon...........!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.24. 21:03:27

@aleksz róz: Mit gondolsz, a világon hány százalék az analfabéta?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.24. 21:06:33

@aleksz róz: "attól, hogy valaki 80 ezret vagy 100 ezret kap, ugyanolyan szegény marad."

Akinek kevesebb pénze van, az szegényebb, akinek több, az kevésbé szegény, s.i.t. Ez egy ilyen mérték, nem bináris, hogy igen vagy nem. Ha több pénzük van, akkor feljebb kerónek, he kevesebb, akkor lejjebb.

így már érted?

2017.03.24. 21:07:06

@atomic power 1986DucaDuca: lehet, hogy teljesen szubjektív, valóságtól elrugaszkodott értékek szerepelnek benne, de félművelteket vakítani tökéletesen lehet vele

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.24. 21:09:37

@aleksz róz: "ezek teljesen légbőlkapott számok, közük nincs a valósághoz"

Persze, azért mérik, és azért tükrözi meglehetősen objektíven a versenyképességet.

Mindenki hülye, csak te vagy helikopter. A Vargának is ellentmondasz.

Ha meg nem az utolsó helyre csúsztunk volna, a csúti geci lobogtatná, mint a véres rongyot, hogy "kikerültünk a gödörből".

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.24. 21:10:56

@atomic power 1986DucaDuca: "mert nem ugyanazokat a vállalatvezetőket kérdezik meg, hanem minden országban a saját vállalatvezetőket."

Ezért érdemes leginkább önnmagunkhoz hasonltani magunkat. Figyelj már egy picit, harmadszorra írom.

2017.03.24. 21:12:44

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: nem kell a rizsa.

az, amit te szeretnél, azt jelenti, hogy meg akarod adóztatni a középosztályt annyira, hogy ők is szegények legyenek.
a szegények pedig ugyanolyan szegények maradnak, attól nem változik semmit a helyzetük, hogy pár ezer forinttal több marad a zsebükben.

6.Lenin 2017.03.24. 21:13:54

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

" Ha több pénzük van, akkor feljebb kerónek, he kevesebb, akkor lejjebb."

Hmm!
Fent, lent, attól függ kinek mennyi pénze van?

Érdekes értékrended lehet.
(akkor miért szidod mészáros L-t, pedig ő nagyon fent lehet, szerinted meg nem, vagy akkor most hogy is?)

6.Lenin 2017.03.24. 21:16:39

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Ezért érdemes leginkább önnmagunkhoz hasonltani magunkat. Figyelj már egy picit, harmadszorra írom. "

Most már tuti dobtad a tótokat valamiért, vagy csak most kicsit csapongsz ide-oda?

2017.03.24. 21:19:16

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: te nem tudod, miről beszélsz...
egyrészt ott a kolléga két példája a kereskedelmi korlátozásokról meg a vállalati szintű (!) technológiai abszorpciós képességről
másrészt ezek az értékek kifejezett célja (!) az egyes országok közötti összehasonlítás

2017.03.24. 21:28:42

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: nem tükrözi objektíven. ez a lényeg.
ezek szubjektív értékek. olvasd el... vagy ott vannak a példáink, ha nem tudsz olvasni.

nem érdekel, mit mondott varga a témában. az sem érdekel, mit mondana orbán a témában.

nem mindenki hülye, csak te.
én is írok időnként faszságokat, főleg amikor olyan téma kerül szóba, ahol idegenül mozgok. de ezeket azért lehetőség szerint igyekszem kerülni, még ha nem is mindig sikerül.
de te félművelt létedre mindenben szakértőnek hiszed magad, minden témát összekeversz mindennel, és közben akkora ostobaságokat írsz, hogy nem tudom, sírjak-e vagy nevessek

Larry Silverstein 2017.03.24. 21:30:29

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Nem motiválja jobban a minimálbérest szerinted, hogy keressen többet, képezze magát, ha nem adómentesítik a minimálbért?

Ha a megtermelt bruttójából kap adókedvezményt, ha azt teszi amit az állam akar tőle - pl. gyerekszülés - az nem motivál jobban értéktermelő egyedek reprodukálására, mint az alanyi jogon járó segélyek?

Elméletileg nem ördögtől való a több kulcsos, és a jobban keresők adózása, de akkor az a kérdés hol legyen a határ? Nem motivál jobban az itthoni boldogulásra, ha egy osztrák átlagfizetésnyi összegre nem rakódik Magyarországon 2x annyi elvonás, mint az osztrákoknál?

atomic power 1986DucaDuca 2017.03.24. 21:32:53

@6.Lenin:

"Nálam a ballib nem ideológiai hovatartozást jelent. Az én szótáramban egy jellemhibát határoz meg, aki csak hiszi, hogy oda tartozik, pedig nagyon nem."

Szerintem sincs ilyen ideológia. A baloldal a szolidaritasról, a liberalizmus pedig az individualizmisról szól. A hagyomanyos szociáldemokracia es a nemzeti liberalizmus tiszteletet erdemel. A kettőt azonban nem lehet ötvözni. Ezert nem balliberalisoknak neveznem őket, hanem anarcho-libertarianusoknak. A legszelsősegesebb liberalisokat manapsag "szocialis igazsag harcos", angolul "SJW" terminus technikussal illethetők elveik es müködesük alapján.

Ők olyan emberi jogi aktivistanak vallják és hiszik magukat, akik valójában pont az ellenkezőjét teszik annak amit vallanak. Ide tartoznak a bevandorlóbaratok, a szélsőséges feministák, akik szerint az női elnyomás, ha a férfi szetteszi a lábát ülés közben. Azok az anti-rasszisták is idetartoznak, akik szinte istenítik a nem fehér embereket, és szerintük az összes fehér gonosz. Valójaban autoriterek, akik hatalomra akarnak törni. Uszítóak es gyűlölködők.

Az SJW-k nagy része pedig fehér. Ide tartoznak még az LGBTQ csoportok akik szerint a "cishet" vagyis, csak simán mondjuk úgy, hogy normális emberek mind elnyomják az LGBTQ tagjait, és úgy akarnak reprezentációt, és elfogadást elérni, hogy közben olyan dolgokat csinálnak, amikkel még jobban szítják maguk ellen a tüzet.

Egyszóval olyan csoport, ami a megtestesült hipokrácia, és anti-gyűlöletbe takarózó gyűlöletkeltőkből áll.

"Nekem a szellemiséggel semmi bajom, mindenkinek joga, hogy valahová tartozónak érezze magát, ha vállalja is. De ez nem is zárja ki a gondolkodás képességét sem."

Mindaddig, amíg a tarsadalom, a nemzet javat szolgalja egy gondolkodas-es cselekvesi mód , addig van letjogosultsaga.

6.Lenin 2017.03.24. 21:35:51

@aleksz róz:

De ahol ő irkál, ott néha sikerül elég magas hsz számot elérni. Lehet, hogy neki ez a célja, nem a tisztázása másoknak bonyolult kérdéseket.
kora reggeltől késő estig küzdeni nem kis feladat, becsúszhatnak tévedések is, akár minden hsz-ben is.

6.Lenin 2017.03.24. 21:41:19

@atomic power 1986DucaDuca:

A koromnál fogva van éppen elég bajom (talán) minek még az ilyen kérdéseket is túlbonyolítani.
Nálam aki azt hiszi, hogy baloldali, vagy liberális, pedig köze egyikhez sem, az simán ballib, és már így is túlerőltettem magam, nem érnek ennyit.

2017.03.24. 21:42:38

@6.Lenin: igen, a b1 blog alkalmazottja, tisztában vagyok vele.

atomic power 1986DucaDuca 2017.03.24. 21:52:54

@6.Lenin:

"Nálam aki azt hiszi, hogy baloldali, vagy liberális, pedig köze egyikhez sem, az simán ballib, és már így is túlerőltettem magam, nem érnek ennyit."

Az elvtelenségük, károkozásuk, teljesítmenyük alapján, igen.

6.Lenin 2017.03.24. 22:08:35

Ipi-apacs!
Én leszek a hunyó, reggelig.

Jó éjt!
Mindenkinek.

(cicus, előtte kimégy magadtól, vagy kivágnak, mint a macskát....?)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.26. 18:18:05

@aleksz róz: "nem érdekel, mit mondott varga a témában"

Persze, mindenki hülye, csak te vagy helikopter.

Mindegy. A lényeg, hogy a kedvenc fideszed tönkretette a jelenünket és a jővőnket.

Macskond 2017.03.27. 19:08:29

@cardiobascuralis 3:
Macskond:
A 12 milliónak a 15%-a 4,5 millió?
Mióta?
Milyen számrendszert használsz, ahol ez így kijön? Mert a köznép által használt 10-esben nagyon nem.

Pedig van megfejtése a rejtélynek. A magyar adórendszer szerint. (EVA)
..és a köznépbe sem sorolnám ezeket a népeket azért.
Arra próbáltam rávilágítani hogy köznépnek már nem köznép, de MESSZE nem "gazdagok" kategória. Mezei közönséges középosztály.
süti beállítások módosítása