B1 blogcsalád



Emiatt utálja a kormány a civileket: a Transparency kéjjel vetette rá magát a TAO-pénzekre

2017. március 23. - Mr Flynn Rider

Lopni szeretnél, de a mocskos ellenzék, meg a civilek nem hagyják? Indíts ellenük is gyűlöletkampányt, mint a menekültek (korábban: liberálisok, melegek, cigányok) ellen! 300 milliárdot kaszáltak az Orbánnak kedves sportklubbok, a korrupcióellenes civil szervezet ezt fogja kivizsgálni. puskas_stadion.jpg

Csak Felcsúton 5-6 milliárd forint TAO-pénzről van szó, a Transparency szerint összesen 300 milliárd ment el a sportklubbok támogatására. Ezt most a korrupció ellen küzdő nemzetközi civil szervezet meg fogja vizsgálni.

Februárban közölte a Demokratikus Koalíció, hogy a Fővárosi Ítélőtábla nekik ítélt és

Mészáros Lőrincéknek ki kell adni, hogy mire költötte a Felcsút a TAO-pénzeket

A jogerős döntés azt az 5-6 milliárd forintot érinti, amit 2013 januárja és 2015 novembere között TAO-támogatásként kapott a felcsúti focicsapat.

Korábbi cikkünkben az egyik legdurvább korrupciós forrásnak jelöltük a TAO-pénzeket.

A DK több, mint egy éve pereskedett és azt ígérte: amint meg fogja tudni, mi lett a pénzek sorsa, minden adatot nyilvánosságra fog hozni, továbbá számos adatkikérési pert indít más futballklubok ellen, mint fogalmaztak, azért, „hogy tisztán lássuk, mire költötték a pénzt, amit az oktatásra és az egészségügyre kellett volna fordítani”.

Csavar az indoklásban

Azonban a Fővárosi Ítélőtábla indoklása szerint nem teljesen azért nyilvánosak a szerződések, amiért azt az elsőfokon eljáró bíróság gondolta. A Fővárosi Ítélőtábla szerint ugyanis azért kell megmutatni a szerződéseket, mert a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány egy közhasznú szervezet, amely közhasznú tevékenységet lát el, és ezt még az alapító okiratában is lefektette.

Ezzel szemben az elsőfokú ítéletben még az szerepelt, hogy a társasági adókedvezményből a klubokhoz befolyt összeg közpénz.

(A mostani ítélet azonban közelebb áll a kormány védekezéséhez, miszerint a vállalkozások által felajánlott összegek nem folytak be az államháztartásba, így azok nem minősülnek közpénznek.) 

Emelkedett a tét: már 300 milliárdnyi tao-pénzt vizsgálhat a Transparency

A Transparency International Magyarország jogi igazgatója a Klubrádióban valószínűsítette, hogy az átláthatatlanul működtetett sporttámogatási megoldást arra is használhatták, hogy

becstelenül hűbéri pénzeket gyűjtsenek,

 ezért van komoly jelentősége a Fővárosi Ítélőtábla jogerős döntésének, amelynek értelmében az illetékes minisztériumoknak 15 napon belül részletesen ki kell adniuk, hogy a kedvezményezettekhez honnan érkeztek a tao-pénzek – közölte Ligeti Miklós.

A szervezet nagyjából 5 éves periódus tao-támogatásait nézheti át, és közel 300 milliárd forintnyi sportcsapatokhoz kerülő adót vizsgálhatnak.

A Transparency egyebek mellett azért kérte ki az adatokat, hogy kiderülhessen, mi alapján került a politikusok által privilegizált sportcsapatokhoz 200-szor, vagy 250-szer több pénz, mint az átlagos csapatokhoz.

Hogy legyen mihez viszonyítani: két év alatt került akkora összeg a politikailag előnybe hozott csapatokhoz, mint amennyiből az egész balatoni régiót fejlesztik majd 2020-ig.

Másik példa: Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint 6-700 milliárd hiányzik a magyar egészségügyből, ennek a fele meglenne a TAO-pénzekből.  

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8612364669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Francois777 2017.03.23. 16:03:55

ez pont ugyanolyan lesz, mint a trafikpályázatok kikért adatai: annyit kapnak, hogy se emberük, se pénzük nem lesz rá átnézni és meg is érteni. de nem baj, a balhé a lényeg úgyis :)

Netuddki. 2017.03.23. 17:21:28

"a vállalkozások által felajánlott összegek nem folytak be az államháztartásba, így azok nem minősülnek közpénznek."

De vazzeg, ha nem ajánlották volna fel, akkor az államkasszába kellett volna csengetniük!
Ha az SZJA-dat a bivalybasznádi stadion alapítványába fizeted, nem az államkasszába, akkor az még ugyanúgy közpénz. Még akkor is ha önkéntes, és van aki inkább az államkasszába fizeti, mint támogasson egy falábú klubot.
Most komolyan azt hitték ezek a balfaszok, hogy ezzel a balfasztrükkel elveszíti a közpénz közpénz jellegét?

Másrészt sajnos hiába hozzák nyilvánosságra, nem lesz következménye addig amíg ez a tolvaj maffia van hatalmon.

2017.03.23. 17:32:23

ti ballibek meg a magyar emberek ellen indítottatok gyűlöletkampányt.
és még csodálkoztok, hogy nem kérnek belőletek a magyarok...

2017.03.23. 17:40:19

egy cseppet sem gyanús nektek valami?
orbánék nagyon rosszak. sokat lopnak, a törvényeket a saját szájízük szerint módosítgatják és úgy általában tesznek a demokráciára. és az emberek tudják ezt. és mégse akarnak titeket még egyszer kormányon látni, inkább rájuk szavaznak.
akkor szerintetek ti milyen rosszak lehettek? :D

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.23. 17:51:21

"a Transparency szerint összesen 300 milliárd ment el a sportklubbok támogatására."

Aljas balip hazugság!

415 milliárd.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.23. 17:53:41

@Francois777: "mint a trafikpályázatok kikért adatai: annyit kapnak, hogy se emberük, se pénzük nem lesz rá"

A fájlokat rossz minőségben kinyomtatva kapják, és szkennelhetik, javítgathatják napestig. Nem véletlen, hogy a csútinak geci a neve. :))

Francois777 2017.03.23. 17:55:04

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: tévedés. Megkapják digitálisan és nyomtatva is, ha kérik.

2017.03.23. 18:25:14

@Francois777: ez egy troll, ne válaszolj neki

miért 2017.03.24. 10:37:32

@Francois777: Szegény tolvaj! Minek basztatnak, ugye?
süti beállítások módosítása