B1 blogcsalád



A Kétfarkú Kutyapárt fákat ültetett Szentendrén, kihúzgálta őket az önkormányzat, de még nincs vége

2017. március 23. - Mr Flynn Rider

"A szentendrei önkormányzat megbolondult" címmel írt a viccpárt egy facebookos üzenetet, amiben azt állították: az önkormányzat kihúzgálta a fákat, amiket ültettek és pontosan ugyanolyanokat ültettek a helyükre. 

faultetes_szentendre.jpg


"Ültettünk két hete fákat, erre ezek az idióták épp kiszedik őket, és pontosan ugyanolyanokat ültetnek helyettük.

Na, ehhez mit szóltok?

Külön röhej amúgy az egészben, hogy direkt vastag törzsű fákat ültettünk és ugyanolyan fajtát, mint amik mellettük vannak, csak ezekről a helyekről hiányoztak."

Ilyen volt a múlt heti faültetés:  

Az ügyben keressük a szentendrei önkormányzatot, ha válaszolnak, frissítjük a cikket. Egyetlen kérdés foglalkoztat minket:

Miért?

 

UPDATE:

A szentendrei önkormányzat honlapja szerint a fákat nem megfelelően ültették le, ezért költöztetik el őket. 

A Paprikabíró utcánál szabálytalanul ültetett fákhelyére olyan növények kerülnek, melyek hosszú távon is a helyszínen maradhatnak a fasortelepítés szakmai követelményeinek megfelelően.

A Paprikabíró utcánál civilek által elültetett 10 db kisméretű fa áttelepítésére azért van szükség, mert a fák és telepítésük nem felel meg a közterületi fatelepítés szabályainak. A közterületi fás növények telepítését külön kialakított fatelepítési koncepció szerint, szakemberek tervei és jóváhagyása alapján végzik. A megfelelő előkészítés és kivitelezés egyaránt fontos része a feladatnak, hiszen a növény fiziológiai szükségletének pontos ismerete mellett a területi adottságok figyelembevétele is elengedhetetlen.

A helyszín eredetileg is szerepelt az önkormányzat fatelepítési koncepciójában,

így az áthelyezett növények helyére megfelelően kiválasztott és telepített új fák kerülnek. Az áttelepített fákat a püspökmajori lakótelepen működő közösségi kert közelébe ültetik el, ahol a közösség örömmel veszi gondozásba őket.

Szentendrén a városvezetés számára is rendkívül fontos a város zöld felületeinek védelme, kezelése és fejlesztése, ezért alkotta meg a Város zöldfelületeinek használatáról és védelméről szóló helyi rendeletét, melynek értelmében a közhasználatú zöldfelületek fenntartását Szentendrén a Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt. végzi. A rendelet célja Szentendre város zöldfelületi karakterének, zöldfelületi rendszerének védelme és fejlesztése, az emberi környezet, továbbá a lakosság egészségének megóvása érdekében.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6112364513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

heartluffa 2017.03.24. 07:58:28

Véleményem szerint maguk a fák nem szoktak engedélyekkel bíbelődni, amikor szaporodni támad kedvük..

sőőtnagyonis 2017.03.24. 08:22:23

A szentendrei vízszennyezés miatt akarták megóvni az igen értékes ellenzékiek által telepített fasort.
Inkább járdát föstöttek vóna, mert repedezett az is.
Azt is. javaslom nekik, hogy fogadjanak örökbe ilyen szabálytalan darabokat, jó lesz az utókornak emlékbe, mi volt a fontos, amikor az országban kezdetét vette a rohadás.
süti beállítások módosítása