B1 blogcsalád



Az oroszbarát Fidesz-kormány csak legyintett arra, hogy egy volt hírszerző közzétette: Magyarország orosz kémparadicsom

2017. március 21. - Mr Flynn Rider

Magyarország teljesen Oroszország befolyása alá került - ezt olvashatjuk ki Katrein Ferenc, egy volt kémelhárító tiszt interjújából az Indexen. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint az egész csak pletyka.  

 

A volt műveleti igazgató exkluzív  és igen hosszú interjút adott az Indexnek és elég erős állításokat tett:

  • Az orosz szolgálatok úgy érzik, szabadon nyomulhatnak Magyarországon.

  • A közmédia Kreml-propagandát sugároz,

  • a letelepedési kötvényekkel illegális ügynököket lehet betelepíteni,

  • és a politikusok tanácsadóit sem ártana átvilágítani.

Egyszóval azt mondja ki, amiért az FBI már nyomoz az Egyesült Államokban: hogy Magyarország EU- és NATO-tagállamként orosz befolyás alá került. A sztori azért komoly, mert általában ilyen volt tisztek nem nyilatkoznak névvel és arccal a médiának.

Nagy az orosz befolyás Magyarországon

A volt kémelhárító állításai elég meredekek: Magyarország vezetése annyira orosz befolyás alá került, hogy nem csinálhattak meg szakmailag indokolt aktív műveleteket, és a nemzetközi együttműködéseket is leépítették a korábbiakhoz képest. Mindezt NATO- és EU-tagállamként.

Az orosz veszélyt egy tízes skálán kilencesnek-tízesnek, a legmagasabb fokozatúnak jelölte. Szerinte egy titkosszolgálati offenzíva zajlik az Európai Unió ellen, ennek pedig részei azok a befolyásolási műveletek, amikben az oroszoknak komoly tudásuk és hagyományaik vannak. Oroszország ott van a migránsválság elmélyítésében és főleg annak felhasználásában a propagandára, a befolyásolásra – állította az Indexnek.

 

Nem lehet népszavazás Paksi bővítésről

 

A Nemzeti Választási Bizottság megtagadta a paksi atomerőmű bővítésének megakadályozását célzó népszavazási kérdéseinek hitelesítését a testület keddi ülésén. Az öt kérdést Gál József, az LMP szóvivője magánszemélyként nyújtotta be.


Az NVB többsége arra hivatkozott, hogy azok nemzetközi szerződésből eredő kötelezettség végrehajtásába ütköznek, illetve nem felelnek meg az egyértelműség követelményének. Az NVB egyes kérdések hitelesítésének megtagadásakor arra is hivatkozott, hogy miközben egy eredményes népszavazás három évig köti az Országgyűlést, a kérdések megfogalmazása azt a látszatot kelti, hogy egy mostani döntéssel akár 20 évre kötelező érvényű döntést tudnak hozni a választópolgárok.

Ketyegő bomba a letelepedési kötvény 

A volt kémelhárító a letelepedési kötvénnyel kapcsolatban úgy fogalmazott: nagyon komoly kockázat, ha ilyen tömegben engedünk be embereket az EU-ba, főleg olyan helyekről, ahol nem feltétlenül rendelkezünk megfelelő műveleti pozíciókkal. Az is nagy baj, hogy a jelentkezők nemzetbiztonsági átvilágítására mindössze harminc nap van, ami nagyon kevés – magyarázta.

Szerinte megér egy külföldi titkosszolgálatnak a letelepedésért fizetni 300 ezer eurót csak azért, hogy ilyen alibivel be tudjon telepíteni egy ügynököt. Az illegális hírszerzők ugyanis a legértékesebb kapcsolatok. A magyar letelepedési kötvényekkel egész családokat telepíthetnek be akár azoroszok, akár a kínaiak. Természetesen más országoknak is van ilyen konstrukciójuk, kötvényprogramjuk, de nem olyan biztonsági résekkel, mint a magyarnak – derül ki az interjúból.

 

A túl passzív szolgálatokat okolta a bőnyi gyilkosságért és a szélsőségek terjedéséért 

Megkérdezték tőke az interjúban, hogy miért kellett az orosz kapcsolatokat ápoló Magyar Nemzeti Arcvonal felszámolásához egy gyilkosságnak megtörténnie. Azt válaszolta, hogy a saját felelősségük vitathatatlan, ők is dolgoztak ezen a területen, ugyanakkor az eset jól példázta a rendőri és titkosszolgálati filozófia közti különbséget. Mióta az elhárítás újra a Belügyminisztérium alá tartozik, az előbbi a domináns. Vagyis kell történnie valaminek, egy bűncselekménynek, mondjuk egy gyilkosságnak ahhoz, hogy elinduljon egy mechanizmus. De nyilván a ‘90-es évek óta tart ez, és a szolgálatok passzív viselkedése is közrejátszott – fogalmazott.

 

A közmédia rendszeresen nyomja az orosz propagandát 

Az interjúban felvetették, hogy a brüsszeli merényletkor a magyar köztévé egy olyan szakértőt szólaltatott meg, Sógor Dánielt, aki teljesen fals orosz propagandát adott elő, amely szerint a merényletet fehéroroszok követték el. 

A titkosszolgálat egykori munkatársa szerint a magyar közmédiában rendszeresen szerepelnek olyan nemzetbiztonsági szakértőnek nevezett személyek, akik a Nyugat és az Európai Unió csődjéről beszélnek, arról, hogy Washington és Brüsszel akarja a menekülteket hozzánk betelepíteni. Már a NATO-t is támadják, miközben Oroszországról mélyen hallgatnak. Ez is eléggé hasonlít a Kreml propagandájára.(Erről a B1 blog is többször írt.)

 

„Aki szakértőnek vallja magát, miközben háborút, megszállást emleget, az nem szakértő, hanem valami más. Ki kell menni az utcára, és megnézni, háború van-e. És ha nincs, akkor gondolkodjunk el ezen”

– fogalmazott. 

Amikor a magyar elhárítás egy nemzetbiztonsági átvilágítás eredményét sem tudja végigütni a politikán, mint Kiss Szilárd esetében, vagy amikor az van a közmédiában, amit látunk, abból az oroszok arra a következtetésre juthatnak, hogy szabad a pálya. Nyugodtan lehet nyomulni, nagy bajuk nem lehet. Magyarországon nagyobb a mozgásterük, mint egy olyan terepen, ahol sokkal agresszívabb az elhárítószolgálat – nyilatkozta. 

Dömötör Csaba: megkérdőjelezhető a volt titkosszolgálati tiszt nyilatkozata, mert kirúgták. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint az Indexnek nyilatkozó volt titkosszolgálati tiszt azért nem mondott igazat, mert korábban elbocsátották.  

"Így egyértelmű, hogy egy sértett emberről van szó, ami alapjaiban kérdőjelezi meg az állítások valóságtartalmát"

- jelentette ki.

Dömötör Csaba szerint azért nem mondott igazat a kötvényporgramról, mert akkor már nem is dolgozott kémelhárítóként.

"Az állítások komolyságát jól mutatja, hogy a letelepedési kötvényekről nyilatkozik, miközben amikor a kötvényprogram elindult, tudomásunk szerint már nem is volt állományban".

(Nem kell hozzá nagy zsenialitás, hogy egy volt kémelhárító el tudja dönteni, hogy elég-e 30 nap valakinek a nemzetbiztonsági átvilágítására…)

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az egészet egyszerűen „pletykának” minősítette.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr812359525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.21. 17:59:01

orbánt sakkban tartja Putyin valamivel, azért kell megvenni Paks2-t. Naná, hogy a kémeket is hagynia kell garázdálkodni.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.03.21. 18:14:49

Az orosz szolgálatok a haverjai, hogy elmesélték neki, mit éreznek Magyarország kapcsán?
A titkosszolgálati ügyekben az a jó, hogy mindent nyugodtan cáfolni lehet, mert alapból államtitok, senki se beszélhet róla...

morph on deer 2017.03.21. 21:17:53

Aki meglepődött, emelje fel a kezét!
Csak az egyiket! (Egyelőre..)

Orbán Viktor ma közölte, hogy " mindenki, aki életfontosságú döntések közelébe kerül" igen komoly, azaz a "megfelelő" átvilágításon esik át!

Hallelúja!
Arról, hogy mi van azokkal, akik mondjuk nem az életedről, hanem csak esetleg a szabadságodról, a megélhetésedről, vagy éppen az állampolgári kötelezettségeidről döntenek egy szót se szólt, tehát azok nem szükségszerűen tartoznak az 'átvilágított' körbe!

Ez kinek, hogy tetszik?

A másik kedvencem az a rész, mely szerint ez "sok idejét vonjs el a munkától"!!!
Mi van?
Ehhez is ért, és ő dönt?
Miért, ez nem 'szakmai' kérdés, amelyik hozzáértést igényel?
Ne már..!

"Szűzmáriám" - mondta Géza...

ISIS CIA projekt 2017.03.21. 21:53:17

Snowden meg a Wikileaks mást mondanak- illetve egészen másról vannak bizonyítékaik.
Az indeksz ehhez képest szófosáson túl mást nem tett ezzel a bohóccal- aki szerint 2007- 8- ban épültek be a csúnya oroszok- ki is volt kormányon?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.21. 22:25:10

@ISIS CIA projekt: Ez leszz, ha a Kubatov kézikönyben egyszerre kettőt lapozol. (Ha szakácskönyvben csinálod, az eredmény mákos lecsó lesz.) Először is döntsd el, hogy cáfolod, vagy a gyurcsányra tolod, mert így csak hülyét csinálsz magadból.

siriq111 2017.03.21. 23:11:12

Majd valamelyik belsos megunja es kiszivarogtat par infot , hogy mivel zsaroljak a kormanyt. Elobb-utobb lesz olyan ember. Az meg , hogy az oroszok iranyitanak , marhara nem ujdonsag. Csak a vak akarja nem eszrevenni.

egypasas 2017.03.22. 07:32:32

Birka ember - Paks egy álhír?
A kormányzati orosz barátság - egy álhír?
Az orosz érdekeltségű internetes fórumok, hírek - egy álhír?
Te kitől kapod a jövedelmed... :D

ISIS CIA projekt 2017.03.22. 09:51:29

@egypasas:
Zárd el otthon a gázt meg a villanyt is-
mert azok is orosz ügynökök.

siriq111 2017.03.22. 12:05:23

@egypasas: Az orosz barati keztol kapja, ahogy kifejtette :D

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.22. 12:05:29

Röhejes vagy Pubikám...
Néhány pénzen vett vízumot haonlítassz össze a 2002-2010 közötti gusztustalan tikosszolgálati ügyekkel ?

Ahol magyar titkosszolgálati vezető, Galambos Lajos, mint Gyurcsány bizalmiembere, 2004-2007 között, lehetővé tette, hogy orosz titkosszolgálat emberei poligráfos vizsgálattal kérdezzenek ki, magyar titkosszolgákat.

Illetve Csontos István, aki a magyar katonai elhárítás egyik korábbi besúgójából lett a 2008–2009-es, szélsőjobboldaliak által elkövetett romagyilkosságok egyik segédje.

index.hu/belfold/2017/03/21/titkosszolga_orosz_fenyegetes_romagyilkossag_interju/
"Galambos tábornok úr lehetővé tette, hogy bolgár kollégák poligráfos vizsgálat alá vessenek aktív magyar kollégákat."
...
"Ilyen beszervezett figura volt például Csontos István, aki a magyar katonai elhárítás egyik korábbi besúgójából lett a 2008–2009-es, szélsőjobboldaliak által elkövetett romagyilkosságok egyik segédje. Később a nyomozás során kiderült: a katonai elhárítás az információt, hogy Csontos az ügynökük volt, sőt még a gyilkosságok idején is találkoztak vele, visszatartotta, az egyik elhárítótiszt pedig még utólag is hazudott róla."

----
És a 2006.10.23-i ellenzékiek rommá veretéséért kitüntetett Görényiről még nem is beszéltünk.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.22. 12:07:06

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Galambos Lajos volt 2004-2007 között, az MSZP-SZDSZ kormány idején, aki orosz titkosszolágknak hagyta hogy magyar kollégáikat poligráffal kikérdezzék.

Ezután a ballibek oroszokkal való összejátszásának vádja mínimum röhejes.. :DDD

siriq111 2017.03.22. 12:12:08

@Ballib cenzúrázók réme 25: Egy volt hirszerzo hiteles amig te csak a legbolkapott gondolatokat magyarazod :D
Egyertelmu, hogy hiteltelenne kell tenni de a lenyegen ez semmit nem fog valtoztatni.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.22. 12:23:15

@siriq111:

Boccs, de te valamit nem értessz.
Azokat a momndatokat, a volt hírszerző mondta, ugyanabban az interjúban, ami alapján a poszt is született, csakhát nem véletlenül, ezek a részek kimaradtak a B1 blog elemzéséből:

index.hu/belfold/2017/03/21/titkosszolga_orosz_fenyegetes_romagyilkossag_interju/
"Galambos tábornok úr lehetővé tette, hogy bolgár kollégák poligráfos vizsgálat alá vessenek aktív magyar kollégákat."

siriq111 2017.03.22. 12:27:10

@Ballib cenzúrázók réme 25: En olvastam es hiteles egy volt hirszerzo aki 2013-ig bezaroan dolgozott a hivatalban.

Nzoltan 2017.03.23. 18:37:55

Szerintem az usa-ban több a millió lakosra jutó orosz kém.

Nzoltan 2017.03.23. 18:40:03

Tegyük hozzá, hogy az usa kém sürūség azért nem olyan látványos, mert a komplett atlantista libsi baloldal nekik jegyzetel.
süti beállítások módosítása