B1 blogcsalád



Az európai politikai elitnek még egyszer nem lesz olyan mázlija, mint a holland választásokon

Szelestey Lajos nemzetköz sajtószemléje, 2017. március 18.

2017. március 18. - Szelestey

Hangos sajtószemle itt.

nl.jpg

Ha van lecke a holland választásokból, akkor az az, hogy szerencsés volt az európai politikai osztály. De búcsút inthet ennek a szerencsének, ha záros határidőn belül nem szolgál tartós gazdasági növekedéssel, és nem nyújt igazi biztonságot a terrorizmussal és a bizonytalan szomszédsággal szemben. Bizonyos, hogy a szavazópolgárok nem fognak örökre várni, mármint hogy cselekedjenek a hatalmon lévő politikusok.

New York Times/Washington Post/ABC News/AP

new_york_times.jpg

Az osztrák külügyminiszter is azt mondja, hogy vissza kell venni az unió hatásköréből. Kurz szerint kevesebb EU több lenne, azaz a szervezet túlélése érdekében a tagoknak csak néhány központi kérdésre kellene összpontosítaniuk, lásd a határok megerősítését vagy a közös védelmet és biztonságot, a többit pedig rá kellene bízniuk az egyes nemzeti kormányokra. Ausztria a jövő év második felében lesz soros elnök, és mint a politikus megjegyezte, azon méri majd a feladat végrehajtásának eredményességét, hogy mennyire sikerül előrelépni ezen a területen.

A jelentés megjegyzi, hogy napjainkban kettős változást tapasztalni Európában: a populisták már rájöttek, hogy árt a népszerűségüknek, ha nagyon ágálnak az unió ellen.  A hagyományos pártok ugyanakkor bizonyos témákban átveszik a populista álláspontot, hogy ily módon gyengítsék a fennálló rend ellen küzdő erőket. Ezt tanúsítja a holland miniszterelnök stratégiája. Kurz egyébként kiemelte, hogy inkább azokat a teendőket kell kiválogatni, amelyek elérése érdekében a szkeptikusabb tagok is hajlanak az együttműködésre. Úgy látja, ilyen az az elképzelés, miszerint Európán kívüli központokban döntsenek azoknak a sorsáról, akik illegálisan jöttek Európába. Az osztrák diplomácia vezetője egyben védelmébe vette Magyarországot és a többi keleti tagállamot, amiért azok igencsak bírálják az EU-t. Úgy vélekedett, hogy nekik is pont annyi joguk van véleményt nyilvánítani, mint a többieknek.

Wall Street Journal

wsj_logo_jo.jpg

A vezércikk úgy ítéli meg, hogy egész Európaban érezhető volt a megkönnyebbülés a holland választás után, ám a gondok egyáltalán nem oszlottak el. Dehát a világsajtó eleve úgy könyvelte el, hogy az idén ez lesz az első erőpróba, ahol véleményt mondanak az euroszkepticizmusról a Brexit és az olasz népszavazás után. Ám látnivaló, hogy Rutte részben azért győzhetett, mert átvette Wilders programjából a legérzékenyebb pontokat, pl. a bevándorlók jobb beilleszkedése ügyében. És hát a lehetséges koalíciós pártokat leginkább az köti össze, hogy nem kivánnak társulni a szélsőjobbal. Szóval nem lesz könnyű közös platformot kialakítani.

Ami Európát illeti, nos, az egy pillanatra sem dőlhet hátra. Hollandiában jól áll a gazdaság, a lakosság türelmes. Ám ez egyáltalán nem áll Franciaországra, amely a stagnálással és a muzulmán közösségek erőszakos elégedetlenségével küszködik több városban is. Ha van lecke a holland választásokból, akkor az az, hogy szerencsés volt az európai politikai osztály. De búcsút inthet ennek a szerencsének, ha záros határidőn belül nem szolgál tartós gazdasági növekedéssel, és nem nyújt igazi biztonságot a terrorizmussal és a bizonytalan szomszédsággal szemben. Bizonyos, hogy a szavazópolgárok nem fognak örökre várni, mármint hogy cselekedjenek a hatalmon lévő politikusok.

Der Standard

der_standard.jpg

Egy igen tekintélyes francia újságírónő úgy véli a holland választások után, hogy Európában eljött a megváltók alkonya. Joelle Stolz, aki éveken át dolgozott a Le Monde bécsi tudósítójaként és 5 éve könyvet írt Magyarországról a „Nacionalizmus bűvészinasa” címmel, úgy érzékeli, hogy a holland eredmény alapján sokan fellélegeztek, mármint hogy akkor Le Pen pár hét múlva nem jut be az Elysée Palotába. Az viszont cseppet sem jó a hír a demokrácia számára, hogy meggyengültek a nagy francia pártok. Olyannyira, hogy az anyagi visszaélések miatt szorult helyzetbe került konzervatív politikus, Fillon most már ugyanazt hangoztatja, mint Le Pen. Tehát hogy az ő ügyében majd a szavazók mondanak ítéletet. Mint ismeretes a Front National is azon van, hogy a demokráciát főleg a választójogra korlátozza. De szűkíteni igyekeznek az ellensúlyokat, a sajtó, az igazságszolgáltatás vagy a szakszervezetek befolyását olyan vezetők is, mint Putyin, Orbán, Trump vagy Erdogan. Ők mindannyian az illiberális demokráciát célozták meg. Ám úgy áll, hogy immár nem szabad letenni a sorsunkat egy vezér kezébe, noha állítólag a franciák 80 %-a az erős ember után vágyik. Ugyanakkor egy közelmúltban végzett felmérés tanúsága szerint a fiatal franciák 99 %-a korruptnak tartja a politikusokat. 62 % viszont kész lenne részt venni egy nagy lázadásban, ami robbanásveszélyes hangulatról tanúskodik. De a lényeg, hogy a demokrácia fáradságos dolog, aktívan kell küzdeni érte.

 

Die Presse

die_presse.jpg

A kommentár semmi rosszat nem lát abban, ha Európában sűrűn ütköznek az érdekek, hiszen sok tekintetben különböző államokról van szó. A nagy baj az elemzés szerint akkor van, ha erőnek erejével kikényszerítik a közös álláspontot. Mert miért ne lehetne, hogy a svédek multikulturális államot hirdessenek, a lengyelek viszont ne kérjenek belőle. Vagy ugyanígy, a németeknek jogában áll, hogy annyi migránst fogadjanak be, amennyit csak akarnak, a magyarok ugyanakkor megtehetik, hogy a lehető legkevesebbet vegyék át. A sokszínűségből, az eltérő sajátosságokból eredt, hogy a földrész a 19-20. század fordulóján az irányadó kultúrát szolgáltatta a világnak. Másfelől viszont az erős nézetkülönbségek akadályozzák az igazi unió kialakulását. Ám ha kierőltetik az egységet, az fokozza a kedvet a kiválásra. Pl. a menekültválság kapcsán, mert ha azzal fenyegetőznek, hogy leállítják a támogatásokat, akkor az összefogás ára sokkal magasabb lesz, mint az ily módon elérni szándékozott haszon.

 

<

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6412347305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2017.03.19. 07:28:58

"De búcsút inthet ennek a szerencsének, ha záros határidőn belül nem szolgál tartós gazdasági növekedéssel, és nem nyújt igazi biztonságot a terrorizmussal és a bizonytalan szomszédsággal szemben."

Márpedig annak az esélye, hogy Európában hosszú távon tartós gazdasági növekedés legyen Kb. annyi, mint hogy Etiópia a közeljövőben élő emberes Mars-expedíciót indítson. A terroristák is kb. addig maradnak békén (= gyilkolnak le évente csak pár tíz embert) amíg Európa megszállása be nem fejeződik. Ma igazából nem érdekük egy nagyobb felháborodást kiváltó terrorakció, amivel meggyengítenék Merkeléket és a többi bevándorlást támogató európai politikust. Az iszlám szélsőségnek ezek a politikusok a lehető leghasznosabbak. Ha már elég iszlamista lesz benn, hogy legyőzze a nyugat-európaiakat, na akkor kezdődik majd a mészárlást. A nyugatiak ugyan akkor is többen lesznek, de öregek és elpuhultak, a legtöbb kisfiúnak már az óvodában sincs játékpuskája, miközben az iszlamisták a Kalasnyikovról nevezik el a gyereküket.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.19. 07:36:10

A liberálisok győzelme a holland választásokon az EU szétesését jelenti.

Punxsutawney Mormota 2017.03.19. 07:58:05

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Ugyanezt mekegted volna, ha a radikálosok győznek. Egyébként levában vagy rubelben kapod a fizetésedet?

$pi$ 2017.03.19. 08:05:22

@Punxsutawney Mormota: "Ugyanezt mekegted volna, ha a radikálosok győznek."

Ki van zárva. A Birca nagyon következetes. Ha nem a liberálisok győznek, akkor azt írta volna, hogy eurpa ébredezik (1) de már késő hollandiának vagy (2) talán még nem késő nekünk.

$pi$ 2017.03.19. 08:06:10

@Punxsutawney Mormota: Ja és igen: béget. A birka béget. Oviban tanítják. :D

Moin Moin 2017.03.19. 08:31:30

De Kurz isch a Graddla!:-)

1ghost 2017.03.19. 08:31:41

@midnight coder: @$pi$: @MaxVal BircaMan ELEMZŐ:

Na tessék! Orbán jellemtelen bérhazudozója rögtön három nicken állt munkába, s még kilenc óra sincs.

Ámbár ez nála - csakúgy mint a gazdájánál - ötvözve van egy kis skizofréniával, így hát vasárnap reggel sem nyugszik a beteg!

:)

Midnight Run 2017.03.19. 08:32:21

Szerintem a kérdés az, hogy Európa tud-e egységes maradni és megoldani az EU szintjén a kérdést, vagy visszaesünk nemzetállami szintre.

Az utóbbi tragédia lenne. Az előbbi ellen meg borzasztó erős az ellenérzés, mert nehezen hihető el mondjuk egy franciának, hogy egy német EU vezető az ő országa érdekeit is szolgálja, nemcsak a németekét.

A bevándorlás meg nem probléma, sőt inkább áldás. A szélsőségeseket komolyabb munkával ki kell iktatni a rendszerből. A bevándorlók többsége meg beáll a sorba, még a muszlimok is, bár a hírek nem erről szólnak, hanem arról a fanatikus 1%-ról, aki keveri a sz***t.

archangel1528 2017.03.19. 08:46:35

He nem változik semmi, akkor 2-300 éven belül egész Nyugat-Európa Spanyolországtól Svédországig muzulmán többségű lesz. 600 éven belül a muzulmánok aránya elérheti a 90%-ot. A kérdés itt az, hogy mikor lesz ebből nyílt polgárháború, mint Libanon vagy Koszovó esete mutatja.

Midnight Run 2017.03.19. 08:59:25

@archangel1528: Ez körülbelül olyan pontos előrejelzés lehet, mint 1870-ben, amikor Londonban azt jósolták, hogy 1900-ra ellepi a lócitrom a várost, ha a lovaskocsik ilyen sebességgel terjednek.

A bejövő arabok/muszlimok is európianizálódnak. Messze nincs a harmadik generációnál annyi gyerek, mint az első-másodiknál.

A cigányság egy nőre jutó gyerekszáma is csökkent az 1980-as 3-ról 2,2-ra (a fehér lakosságé meg 1,2, na ez a baj).

$pi$ 2017.03.19. 09:13:09

@Midnight Run: "A cigányság egy nőre jutó gyerekszáma is csökkent az 1980-as 3-ról 2,2-ra (a fehér lakosságé meg 1,2, na ez a baj). "

Így vagy úgy, de néhány évtized múlva a cigány lakosság aránya 50% lesz. Angliában a legnépszerúbb név, amit fiúgyermeknek adnak a Mohamed. Nem kérdés, hogy az európaiakat leszaporodják, ez a sorsuk.

Midnight Run 2017.03.19. 09:17:17

@$pi$: Nem ez a fontos kérdés. Hanem az, hogy a muszlim hátterű emberek milyen értékrendszert fognak magukénak vallani.

A jó hír, hogy a körükben is terjed az európai értékrendszer. Egyedül a legszegényebb réteg, amiben nem, onnan is kerülnek ki a terroristák zöme. Európa jövőjében nem az a lényeg, hogy ki szaporodik, hanem hogy ezt a liberális értékrendszert fenntartsuk. +

Ez kb. olyan, mint a honfoglaláskor a magyarság. Szépen lassan belesimultunk az európai értékrendszerbe.

Midnight Run 2017.03.19. 09:18:31

@$pi$: Ja és egyébként még arra is van példa, hogy megfordult a trend a demográfiában. Hirtelen más értékrendszer válik fontossá.

Janossz 2017.03.19. 09:18:36

Nagyon szeretnének egyesek már benáculni látni egy nyugati országot. Főleg Moszkvában.
A németek biztos nem fognak, a franciáktól esetleg kitelik. És akkor mi lesz? Nagyjából semmi. Szájkarate.
Mert van arrafelé nagyobb úr az elnököknél, meg kancellároknál. A JOG.
Azt meg nem lehet mindenütt két hét alatt átírni.

$pi$ 2017.03.19. 09:19:47

@Midnight Run: "A bevándorlás meg nem probléma, sőt inkább áldás."

Ó igen, a rómaiaknak is áldás volt, amikor a vizigótok bevándoroltak. Nekünk is, amikor a bevándoroltak a tatárok meg később a törökök. Az emarikai indiánoknak is nagyon nagy áldás volt, 90%-uk pár év alatt kipusztult. Az inkák is roppant jól jártak a spanyolokkal. A maorik új-zéland őslakosai nyomorban, alkoholizmusban, bűnözésben élnek, hatalmas amunkanélküliség a köreikben, a társadalom legalján léteznek.

Két tanulság:
1. Ha egy bevándorlás jelentős, akkor elsöpör mindent, ha *tényleg* bevándorlásról van szó, akkor az mindig sokkal súlyosabb mint amire számítunk.
2. Az őslakosokat a bevándorlás elsöpri. Mindig.

Nincs olyan, hogy a bevándorlás áldás. Soha senkinek nem volt az.

2017.03.19. 09:19:49

@Midnight Run: az EU brüsszelita elitje se a franciák vagy németek érdekeit nézi, hanem a bürokrácia továbbduzzasztását próbálja átverni tűzön-vízen.
Ez van, ilyen a senkinek se felelős bürokrácia, folyton nő, hatalmat harácsol magának. Ez még rendben is volna, ha megmaradtak volna az EU 4 szabaság meg jogharmonizáció elvének érvényesítésénél. De nem. Elkezdtek mohamedánista tömegeket importálni, amihez az EU-nak semmi joga, felhatalmazása nem volt. Merkel, aki ezt a brutális emberellenes műveletet elindította, nem választott vezetője az EU-nak, ő egy német kancellár. Semmi joga ahhoz, hogy más tagországokba osszon el embereket. Az EU nem erre jött létre. Nem a német hegemónia és iszlamizáció fedőszervének kellene lennie.
Az átlag németnek nem érdeke, hogy tele legyen az országa munkaképtelen, képzetlen, elmaradott, idegen kultúrákból jött emberek millióival.
Ez a német politikai elit és a nagytőkések érdeke. Letörni a béreket, a bevándorlók következő generációja pedig a ballibekre fog szavazni.
Pont olyan szavazatimport ez, mint ahogy az amerikai demokraták akarnak minél több színest, latinot importálni, hisz azok demokratákra szavaznak.
Az átlag amerikainak, németnek nem érdeke a féktelen bevándorlás.

@poszt
"De szűkíteni igyekeznek az ellensúlyokat, a sajtó, az igazságszolgáltatás vagy a szakszervezetek befolyását olyan vezetők is, mint Putyin, Orbán, Trump vagy Erdogan. Ők mindannyian az illiberális demokráciát célozták meg."

Baromság, Trump nem illiberális, hanem liberális. Nem illik ebbe a sorba. Obama titkos drónháborúja, faji háborúja a fehérek ellen, amerikaiak ítélet nélküli kivégzése, alkotmányellenes intézkedései inkább sorolták őt illiberálisok közé.
Trump egy klasszikus liberális.

"védelmébe vette Magyarországot és a többi keleti tagállamot, amiért azok igencsak bírálják az EU-t. Úgy vélekedett, hogy nekik is pont annyi joguk van véleményt nyilvánítani, mint a többieknek." - ja, eddig a keletiek csak kiárusították országaikat, elprivatizáltatták a nemzeti vagyonukat. Ezt lenyelték. Az iszlamizációnál viszont elszakadt a cérna. Igen, pont annyi joguk van beleszólni Európa jövőjébe, mint a nyugatiaknak. Jó, hogy ez is leesett valakinek.

"Az viszont cseppet sem jó a hír a demokrácia számára, hogy meggyengültek a nagy francia pártok." - tehát a két nagy korrupt, inkometens párt gyengül a franciáknál, az emberek másra szavaznának. Ez tényleg a demokrácia vége? Hogy az emberek választhatnak és új pártoknak adnak esélyt?
Bezzeg a senki által nem választott szent sajtó az lehet királycsináló? Na ennek a hazug sajtónak mutatott ajtót Trump. Ott a twitter neki, ha közölni akar valamit. Ez picit demokratikusabb, közvetlenebb, mint hogy a CNN Clinton News Network (fake news) ellene hangolja a népet.
Ja és Trump Twitter accountja tök ingyen van, nem költött rá annyit, mint Orbán a TV2-re neg a Magyar Időkre.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.03.19. 09:25:32

Érdekes dolog ez. Viktor nyalja Putyint --> Putyin újra jóban van Erdogannal --> Erdogan újra ráereszti Európára a muszlim menekülteket --> Viktor menekültekkel riogat.

A hülyefideszes hivatalból Putyinimádó, miközben Putyin érdeke a gyenge Európa és tesz is érte bőven. Viktor pedig belülről bomlaszt, pillanatnyi lopási érdekének megfelelően leszarva, hogy egy gyenge Európa hosszú távon mit okoz nekünk.

Egyetlen kérdés: a hülyefideszes miért nem érzi, hogy itt valami nem stimmel? Hogy az imádott vezére őt is hülyének nézi?

Midnight Run 2017.03.19. 09:26:04

@karandash: Szerintem két hatalmas tévedés van abban, amit írsz. Ez egyébként általános:
- Nem Merkelék hozták be a bevándorlókat. Jöttek azok maguktól. Jól kiépített bűnözőcsoportok hozták be őket, mert kemény háború van Szíriában meg Afganisztánban. Merkeléket maximum annyiban terheli a felelősség, hogy még mindig be lehet jönn illegálisan Európába. Ez megengedhetetlen. Ezért is kéne valódi egységes Európa, nem ez a félig egységesek vagyunk, félig meg jogállamok.

- KKE, és Magyarország a rendszerváltozás után egy romhalmaz volt. Mindenki örült a nyugati tőkének. Én emlékszem arra az időszakra, 90%-a a magyar gazdaságnak leamortizált üzem volt életképtelen termékekkel. Az oroszoknak sem kellett a magyar alma meg a busz, vették a nyugatit. Mert azt volt a jobb. Szóval mi nagyon örültünk a gyarmatosításnak, mert enélkül ma is ki lenne a fenekünk a gatyából, vehetnénk a sz** hazai és KGST minőséget.

midnight coder 2017.03.19. 09:26:20

@1ghost: Ja. Nyilván az összes jobboldali nick mögül én írok, és engem az Orbán fizet, az összes balliberrált mögül pedig te, akit a Gyurcsány. Egyszerű ez a világ, amíg nem jönnek az ápolók...

$pi$ 2017.03.19. 09:32:16

@Midnight Run: "- Nem Merkelék hozták be a bevándorlókat."

Fenét nem! Már évtizedek óta hordják, engedik, biztatják őket. Ne mondj már ekkora zöldségeket!

2017.03.19. 09:32:40

@karandash: bizony, nincs is demokratikusabb attól , hogy bárki láthatja, az amerikai elnök egy debil vénember.
Hogy hazudik éjjel , hazudik nappal. Hogy képtelen felelősséget vállalni tetteiért.
Hogy nagyszájú , amolyan vigéc , kókler.

midnight coder 2017.03.19. 09:33:53

@Midnight Run: A bevándorlással az a gond, hogy az azzal kapcsolatos megállapodásokat az 1900-as évek közepén hozták, amikor a mai problémák nem igazán léteztek. Nem volt szélsőséges iszlám, nem volt népességrobbanás a fejlődő világban. Akkoriban fel sem merült akkoriban olyan mértékű és jellegű bevándorlás lehetősége, ami az egész kontinens kultúráját és gazdaságát felszámolhatja.

Merkelékkel pedig az a baj, hogy ezeket a mára már Európa öngyilkosságát jelentő megállapodásokat akarják betartani és betartatni. Az egységes Európa akkor lenne jó, ha legalább Orbán kaliberű emberek állnának az élén, és nem olyan idióták, akik feláldozzák Európát a szép liberális elveik kedvéért.

midnight coder 2017.03.19. 09:34:32

@$pi$: Valóban nem Merkelék hozzák. Ők csak beengedik.

$pi$ 2017.03.19. 09:34:34

@Midnight Run: "Az oroszoknak sem kellett a magyar alma meg a busz, vették a nyugatit. Mert azt volt a jobb. "

Marhaság! Kifogytak a pénzből, lópikulát sem vettek.

midnight coder 2017.03.19. 09:36:25

@Könnyen elkaptuk, uram!: Mert Merkel asszony nyilvánosan fog harakirit elkövetni, amikor az iszlamisták elkezdik tömegesen ölni az európaiakat...

2017.03.19. 09:41:27

@$pi$: pedig igaza van. A bevándorlási hullám kezdete előtt már évekkel volt háború arrafelé. Oly annyira, hogy a törököknél menekülttáborokban laktak.
Az ENSZ fizette.
Aztán valamiért megfelezte a fejkvótát....miközben Európában...nem a németek, hanem a hollandok leszavazták a török társulást az EU-hoz. Pont azok, akik nem akarnak muszlimokat...erre Erdogan lebombázott egy tábort. A többinek meg kinyitotta a kapuját: lehet menni Európába!
Merkel épphogy azt akarta, hogy a törökök kapják meg a társult státuszt.

1ghost 2017.03.19. 09:41:56

@midnight coder:

Különösen az klassz, amikor a másik nickeden egyetértesz önmagaddal! Ez valami olyasmi, mint amikor magadban beszélsz.
Na de nyilvánosan? Most komolyan, ekkora barom, hogy lehetsz? Miért nem kéred el Grazban a gazdád címét? Hátha tudnak segíteni.

2017.03.19. 09:43:38

@Midnight Run: a magyarokat tűzzel-vassal beleverték az akkori európai rendszerbe. Fülbe ólom, felnégyelés. Talán ha a moszlimok is ilyen opcióval szembesülnének, akkor elhagynák a mohamedánizmust... A pogány magyaroknák is durvábban győzték meg a katolicizmus helyességéről a pogány litvánokat, poroszokat stb. Keresztes háborúk voltak ellenük. Úgy, hogy azért az írásbeliség előtti pogány szláv, balti kultúra nem volt olyan merev, dogmatikus, mint a mohamedánista, ami mindent a Koránra vezet vissza már 1400 éve. Az a jog, az élet minden területének alapja. Egy totalitárius politikai filozófia. Amíg mohamedánita kultúra van a Európa határain vagy bárhol a világban és onnan kapnak ingereket (hitszónokok, Korán iskolák, internet, kifejezetten moszlim társkeresők, házasságközvetítők stb.) a többedik generációs európai mohamedánisták, addig mindig oda fognak visszakanyarodni pár generáció után. A honfoglaló magyarok őskultúráját két generáció alatt eltörölték és sose tudták újraéleszteni, mert nem volt leírva, nem volt internet, nem mehettek vissza az őseik földjére újrasámánosodni, újraősmagyarosodni. Egy nyugaton élő afgán, marokkói, iráni, pakisztáni ma napi kapcsolatban áll a szüleivel, a moszlim kultúrával akár 5000 kilométerről is. Vagy világszerte eltörlik a mohamedánista fertőt vagy sose fog a nyugatra avászkodott mohamedánista elszakadni tőle.

Az is hazugság, hogy nyugatra avászkodott moszlimok közül a legcsóróbb fordul vissza az iszlámizmus sötétségébe. Minden rétegnél van visszarendeződés, a ballib retorikával ellentétben még az egyemet végzett vagy PhD-zet mohamedánista se védett a radikalizációval szemben. Franciaországban a drogkereskedő, sittről szabadult moszlim lesz terrorista, UK-ban mindenféle hátterű, amerikai moszlimok közül meg kifejezetten a legképzettebb, akár az állam, haderő alkalmazásában is álló moszlim is terrorista lesz
Lásd: Oszama bin Laden egy teljesen nyugatias, művelt, sokat utazott, külföldön tanult pasas volt.

2017.03.19. 09:55:26

@Könnyen elkaptuk, uram!: ad hominemben, személyeskedésben már jó vagy haver, de ezek nem érvek Trump ellen...
Obama egy neki felszopó, alákérdező sajtóval pettingelte végig a 8 évét, mint hollywoodi sztár. Kapott a bőrszíne miatt Nobel-díjat is, közben a faji indulatok túlcsordultak a 8 éve alatt, ebben pedig ő vastagon benne volt. Arab-tavasz, milliók halála. Clinton és Obama csinálta.
Trumppal szemben a clintonista lakájmédia olyan kampányt folytatott, ami példátlan. Hazugságok tömegét okádták rá. És az amerikai történelemben példátlan módon a választás után se állt le a média szardobáló kampánya. Ilyen sose volt korábban, eddig mindig mindenki beállt a megválasztott elnök mögé. A ma leköpött, fajilag üldözött fehérek is Hussein Obama mögé... Hussein Obama nem is nyerhetett volna, ha mem szavazott volna rá a fehérek többsége is. Most ugyanezek a fehérek Trumpra szavaztak és rögtön le lettek rasszistázva a CNN által (Van Jones - whitelash szövege), pedig néger jelölt nem is volt a kampányban! Ha Clinton banyára szavaznak, akkor nem lettek volna rasszisták a fehér szavazók?
Ilyen médiaellenszélben nem csoda, hogy Trump inkább tweetel, mint hogy lesüllyedjen a Fake News média szintjére, hogy ott őt besározzák.

exterminador 2017.03.19. 09:59:28

Akkor mégsem nyeli el őket az óceán. Ez megmarad mementónak. :)

2017.03.19. 10:00:05

@midnight coder: miért ölnék tömegesen? Az összes vallás idővel kinövi szélsőséges tanait. Aztán válságba kerül, és saját magát is...
A londoni az amszterdami polgármester. A világverő brit futó. Az a 2.5 millió muszlim aki britanniában él , alkalmazkodott.
Egyre inkább lazul fel a vallásuk. Lányok európai ruhában? Autót vezetve? Szerelem házasság? Allah messze van!
A számból kiindulva, ha csak 1 százalékuk terrorista lenne, megbukna a brit állam. 25 ezer öngyilkos merénylő?
Ezzel szemben talán van 250 ennyire elvakult.

Más. Gondolom, feltűnt már, hogy a terroristáknál mindig feljön, hogy a börtönben radikalizálódott.
Szerinted mennyire vallásos az, aki bűnöző?Nem arról lehet inkább szó, hogy szellemileg gyenge, a társadalomból kirekesztett, könnyen befolyásolható?

Olyan hülyén általánosítasz, hogy még pontos információid sincsenek.
De nem is gondolkozol. Tudom, fárasztó.
Olyan vagy, mint az egységsugarú angol. Minden magyar bűnöző, lányokat futtat, mert most ítéltek el egy magyar bandát. Nem kell ez Angliába, kifelé a magyarokkal!

exterminador 2017.03.19. 10:00:32

@exterminador: Bocs, ezt nem ide szántam...

$pi$ 2017.03.19. 10:05:09

@Könnyen elkaptuk, uram!: "miért ölnék tömegesen? Az összes vallás idővel kinövi szélsőséges tanait. "

Ja, de előtte azért szoktak ölni. Tömegesen. Ezen a logikán amúgy akkora luk van mint ide Hajdúszoboszló.

2017.03.19. 10:08:14

@karandash: miért csúsztatsz? Ebben igen jó vagy. Nem összehasonlítottam Obamát, Clintont és Trumpot.
Trumpot vetettem össze önmagával.
Amúgy mindent elárul rólad, hogy Trump negatív sajtómegítélését nehezményezed, miközben Clinton ellen a kiszivárogtatást helyesled.
Amúgy nem a Twitterezése a téma, hanem a gyengeelméjűsége.
Tudod, Obama lehallgatott...egy amerikai elnök ne legyen már Való Világ szereplő!
VV Donald.
Bár tudom, azért szereted, mert narancs....

2017.03.19. 10:10:21

@Könnyen elkaptuk, uram!: Obama lehallgatott mindenkit. Merkelt is.

2017.03.19. 10:11:13

@$pi$: erről lehet vitatkozni. Arról azonban nem, hogy beilleszkednek. Nem mind, nyilván. És tudod mi az érdekes? A fiatalok radikalizálódnak. Annyira, hogy több az ateista, mint a radikális...

2017.03.19. 10:12:29

@karandash: téged is....megmondták a hangok a fejedben.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.19. 10:17:49

@Punxsutawney Mormota:

Levában.

A populisták győzelme esély lett volna az EU fennmaradására.

2017.03.19. 10:18:38

@$pi$: a kunok sem söpörték el a magyarokat.A tatárok sem. A törökök sem. A búrok sem. Az angolok sem. A vikingek sem....és még sokan mások...

2017.03.19. 10:21:45

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: vagy nem. Kétesélyes, legalább ötven forgatókönyv létezik.
Látod, Trump barátsága is milyen illékony volt. Már felvonulást tart a hős szovjet elvtársakkal szemben.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.19. 10:22:56

@Csuvakka a migráns vuki:

Alapvetően a 3 fő modern eszme meghaladása, a nép érdekeinek előtérbe helyezése.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.19. 10:25:47

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Trump elnöksége pozitív esemény, s ezen semmi se tud változtatni.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.03.19. 10:27:57

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Én azért el tudok képzelni olyat, ami tud... te nem?

midnight coder 2017.03.19. 10:37:01

@1ghost: Ha nem lennél egy szerencsétlen hülye, akkor látnád, hogy én a saját nickemmel már leglább egy évtizede itt vagyok az indexen, kb. 20 000 hozzászólással a fórumon. MaxVal-nak azóta már egy rakás másik nickje volt. Ráadásul, bár vannak dolgok amikben egyetértek vele, egy rakás dologban nem.

midnight coder 2017.03.19. 10:42:32

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Annyira nagyon nem nevezném pozitívnak, bár vannak pozitív vonásai, de alapvetően inkább káros. Lásd Pl. a globális felmelegedéssel kapcsolatos ámokfutása. A kicsi kínaiakat is rég késő már megállítani, ezzel inkább ismét csak saját magukat verik fejbe.

midnight coder 2017.03.19. 10:56:29

@Könnyen elkaptuk, uram!: "miért ölnék tömegesen? Az összes vallás idővel kinövi szélsőséges tanait"
Nem. A kereszténység nőtte ki. De az azért, mert alapvetően már a kezdetektől ellentétben állt önmagával. Az egyik oldalon volt Jézus, aki még az őt letartóztató római katona fülét is meggyógyította, a másik oldalon pedig az egyház aki élve elégette az eretnekeket. De Mohamed már közel sem volt ennyire jó fej. Másrészt, míg a kereszténység alapvetően soha nem akart világi hatalmi tényező lenni - más kérdés, hogy aztán ezt mire használta az egyház és a királyok, de a hivatalos álláspont, hogy add meg Rómának ami Rómáé és Istennek ami Istené - ezzel szemben a fundamentalista iszlám bizony igen, lásd Saria. Közel sem biztos, hogy kétszer bele lehet lépni ugyanabba a folyóba.

"Az a 2.5 millió muszlim aki britanniában él , alkalmazkodott."
Azok a muszlimok akik ma britanniában élnek válogatott emberek. Nem az a paki átlagpolgár fog kimenni Londonba tányért mosogatni, aki a halála utáni 77 huriban látja a kitörés esélyét, hanem az aki nem annyira ragaszkodik a hurikhoz, viszont szeretné e világon megtömni a hasát. Ráadásul, ma a londoni paki azt látja, hogy mennyivel jobb tányért mosogatni mint kecskét őrizni az 50 fokos sivatagban. A paki unokája már azt fogja látni, hogy mosogatni szar dolog, más melóra viszont nincs esélye.

"Szerinted mennyire vallásos az, aki bűnöző?Nem arról lehet inkább szó, hogy szellemileg gyenge, a társadalomból kirekesztett, könnyen befolyásolható?"
Te megint a keresztény kultúrkörből indulsz ki. Egy iszlamistánál más a megítélése egy nem hívővel szemben elkövetett bűncselekménynek mint ha a sajátjaival tenné ugyanezt. Másrészt messze nem minden terrorista agyatlan csóró, Oszama Bin Ladennek több pénze volt mint amit te vagy én valaha együtt fogunk látni, és kis híján mérnöki diplomát szerzett egy európai egyetemen. De gyanítom, hogy a többi terroristavezér sem az az agyatlan csóró kecskepásztor.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.19. 10:57:58

@midnight coder:

Van több hibás gondolata is, ez tény. De ki mondta, hogy tökéletes lenne. A fontos: a kisebbik rossz a Clinton-klánhoz képest, s mindenképpen más a háttere, mint a regnáló liberális elitnek.

midnight coder 2017.03.19. 11:04:00

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Ez igaz, de ez nagyon-nagyon kevés lesz a túléléshez.

2017.03.19. 11:33:51

@midnight coder: kis vallástörténet nem ártana.
Nem, nem válogatott paki. Sőt, sokan dolgoznak stikában. De amúgy sem az elsőkörösòkkel van baj.
Tehát a valóság épp ellened beszél.
Akkor mégegyszer: a szélsőséges ideológia terjedését a társadalomból valamilyen mód kirekesztetteknél lehet leginkább tetten érni. Igen, van köztük olyan is, aki nem bûnöző. Sőt olyan is van, aki csak felhasználja a többit saját célja érdekében. Sôt , olyan is van, aki vallási köntösbe burkolja hatalmi törekvéseit. Az arab félszigeten sem a keresztények kiûzése a téma.
Oszama sem volt öngyilkos merénylő.
Míg az USA-ban 2001-bennem migránsok repültek bele a tornyokba....

2017.03.19. 11:36:29

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: miért, mi a háttere? Ingatlanos, multimilliomos, ír?
Exhibicionista?
Hogy hazudik? Nem tartja be ígéreteit?
Ja, neked ez mind pozitív. Sokban emlékeztet valakire...

$pi$ 2017.03.19. 12:02:48

@Könnyen elkaptuk, uram!: "erről lehet vitatkozni. Arról azonban nem, hogy beilleszkednek. "

Ha kevesen jönnek beilleszkednek, ha sokan, akkor a befogadó társadalom illeszkedik be. Mint ahogyan a mai amerika állampolgárok sem bépepipát szívnak és a nagy Manitou-t imádják.

midnight coder 2017.03.19. 12:16:49

@Könnyen elkaptuk, uram!: Ismétlem: nem az átlag paki ment oda. Ahogy a kommunizmus idején sem az átlagpolgár disszidált. Azt én is mondtam, hogy nem az első generáció a probléma.

histar007 2017.03.19. 12:24:11

Azért az gyönyörű, hogy Erdogan ha USA rendszerét vezetné be, az akkor is önkényuralom lenne. Bár tulajonképpen az USA be is ismerte hogy a saját rendszere is az mióta nap mint nap Trupmot vádolják.
Ő hazaáruló ha valamelyik embere szóba áll az orosz nagykövettel. Clintonné alapítványa elfogadhat $150millió támogatást a Roszatomtól. Azzal nincs gond.

CoolKoon 2017.03.19. 14:35:36

@Punxsutawney Mormota: Egyrészt bégette volna (ha már birka), másrészt meg nem, mert Putyin elvtársnak valahogy az összes európai szélsőséges csürhe örül ill. a seggébe mászik. Ergo ha ők nyertek volna, akkor a putyinisták most a demokrácia győzelméről bégetnének...

CoolKoon 2017.03.19. 14:40:17

@archangel1528: Az EU-t kb. 600 millióan lakják, muzulmánból meg ÖSSZESEN (az egész világon, az USA-tól Indonéziáig) van 300 millió. Még ha az utolsó szálig mind az EU-ba költöznének, akkor se kerülnének többségbe. Kár, hogy a matek- és földrajzórákat már általánosban is a kocsmában töltötted...

CoolKoon 2017.03.19. 15:04:21

@karandash: Azért félelmetes, mennyire szembeötlő a szemellenzős hozzáállásod és az elfogultságod. Felőlem belecsúszhatsz Trump seggébe, de ezzel az egyoldalú fröcsögéssel csak magadat égeted.
Ami tény, hogy ez a mostani amerikai választási kampány minden eddiginél aljasabb, demagógabb és gusztustalanabb volt. A fő különbség a két jelölt között annyiban állt, hogy míg a Trump elleni vádakhoz saját maga szolgáltatott muníciót (a néha egészen beteg, máskor meg gyerekes Twitter-posztjaival), addig Clintonnéra rárepült a teljes amerikai jobboldali összeesküvéselmélet-gyár, és úgy megsorozták az ostoba elméleteikkel, hogy egy idő után már azt se lehetett megállapítani, hogy melyik igaz, és melyik nem (sokat elárul rólad, hogy sok ilyen baromságot te is elismételtél a kommentedben).

$pi$ 2017.03.19. 15:11:34

@CoolKoon: "muzulmánból meg ÖSSZESEN (az egész világon, az USA-tól Indonéziáig) van 300 millió."

2011-es adatok alapján kb. 1,6 milliárd muszlim volt: en.wikipedia.org/wiki/Islam_by_country

Punxsutawney Mormota 2017.03.20. 12:12:22

@CoolKoon: A demokráciában az a szép, hogy mindenre választ ad :)

CoolKoon 2017.03.20. 12:27:01

@Punxsutawney Mormota: Ja. Egészen addig, amíg nem jön egy demokratikusan megválasztott rohadék, aki Moszkva parancsára szépen szétszereli a demokráciát. Volt már rá példa, nem is egy....
süti beállítások módosítása