B1 blogcsalád



A hollandok feltartóztatták a jobboldali populisták feltartóztathatatlannak látszó nyomulását a Nyugaton

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2017. március 16. - Szelestey

00431802.jpeg

Die Welt

die_welt_1.jpg

A konzervatív német lap úgy ítéli meg, hogy Hollandiában látványos győzelmet aratott a radikálisan liberális kormányfő, az ország megállította a jobboldali pártok győzedelmes nyomulását. Rutte bizonyította a védekezésre képes demokrácia erejét. A hollandoknál 10 éve nem járultak ennyien az urnákhoz. Lefékezték a jobboldali populizmust, amely pedig a britek kilépése és Trump óta feltartóztathatatlannak tűnt a nyugati világban. A gátak kitartottak, az iszlámellenes Wilders ugyan több voksot kapott, mint legutóbb, de messze elmaradt a közvélemény kutatások által jelzett értékektől. 87 % nem rá szavazott. A 7 éve hatalmon lévő Rutte hatalmas fölénnyel előzte meg riválisát. Bevált a stratégiája, mármint hogy vállalta az ellenfél által forszírozott témákat, de az integráció és a menekültek ügyében nem engedett. Isteni ajándék volt számára eközben a Törökországgal kirobbant vita, amelyben keményen, de államférfi módjára viselkedett. Wilder ugyanakkor sokak számára már túl radikális lett.

Rutte most azzal a nehéz feladattal néz szembe, hogy négy vagy öt pártból koalíciót kell létrehoznia. Egyébiránt a mandátumok számát tekintve felzárkóztak Wildershez a kereszténydemokraták, valamint a baloldali liberálisok. A végeredmény mindenesetre reményt nyújt Európában a politikai középnek. Maga a miniszterelnök úgy nyilatkozott, hogy most csak a negyeddöntő zajlott. Az elődöntő áprilisban, Franciaországban lesz, majd az ősszel Németországban következik a finálé. A hollandok erős jelzést küldtek. Igazolták, hogy esetükben egy élesen vitatkozó, de kifogástalanul működő demokráciáról van szó.

New York Times/Washington Post/ABC News/AP

washington_post_1.jpg

Ellenzéki tüntetők sípokkal és kürtökkel igyekeztek tönkretenni Orbán Viktor ünnepi beszédét, amelyet ily módon csak nehezen lehetett érteni egyes helyeken a tömegben. Juhász Péter úgy nyilatkozott, hogy jobb híján választották ezt a megoldást, mert a politikus teljesen elzárkózik a nyilvánosságtól, nem hajlandó kiállni vitára az ellenzék képviselőivel. Másként tehát nem lehet véleményt nyilvánítani vele szemben. Egyébként a Múzeumnál is csak különleges meghívóval lehetett a közelébe jutni. Maga a miniszterelnök ezúttal is az uniós bürokráciát és a nemzetközi pénzügyi hatalmakat vette célba, mondván, hogy azokat nem érdekli az ország sorsa, továbbá meg kell akadályozni a migránsok beözönlését.

Reuters

reuters.jpg

Egyesülésre hívta fel az európai nacionalista erőket a jobboldali-populista magyar miniszterelnök. A beszámoló rámutat, hogy Orbán alatt Magyarország összeakaszkodott az uniós és nemzetközi partnerekkel jó pár gazdasági és demokratikus ügyben, legutóbb a migráció kapcsán, mert szerinte az fenyegetést jelent a földrész társadalmi-gazdasági összetétele ellen. Ezúttal azt hangoztatta, hogy az egész világon nő az elégedetlenség, mert a globális tőke és a nemzetközi bürokrácia kihívást intézett a nemzeti szuverenitás ellen. Azt is aláhúzta, hogy a kormányzásnak nálunk nacionalista kézben kell maradnia. Az ellendemonstrációt Juhász Péter úgy értékelte, hogy a magyar emberek lefütyülték Orbánt a pályáról.

FAZ

fraknfurter.jpg

A lap két ellenforradalmárként mutatja be Orbánt és Kaczynskit, de mindjárt az elején kiemeli, hogy a lengyel vezető csalódott magyar szövetségesében, mivel az nem állt mellé a múlt heti EU-csúcson Tusk újraválasztásának meghiúsítására. Pedig a magyar kormányfő számára az elszigetelődés végét jelentette Európában, amikor két éve hozzá hasonlóan nemzeti és konzervatív beállítottságú „hazafiak” jutottak hatalomra a sokkal nagyobb Lengyelországban. De Varsónak is szüksége van a miniszterelnökre, nehogy az unió szankciókat tudjon elrendelni a lengyelek ellen. Orbán sietett is megígérni, hogy szükség esetén vétóz. Viszont Oroszország eltérő megítélése idáig nem terhelte meg a fegyverbarátságot. Ugyanakkor önmagához képest Kaczynski még kesztyűs kézzel bánt Orbánnal Tusk miatt, olyannyira, hogy szerinte a magyarok csak a nagy német nyomás miatt voksoltak az Európai Tanács elnökére.

Teljesen egyedülálló, hogy Orbán bevallotta: eredetileg egészen mást ígért a varsói partnereknek, csak hát az Európai Néppárt közbeszólt. Ehhez persze tudni kell, hogy az EPP mindig megvédte Magyarországot, ha az EU a jogállamiság megsértése miatt konkrét intézkedéseket akart hozni. Mráz Ágoston Sámuel a kormány közeli Nézőpont Intézettől elismeri, hogy hatalompolitikailag hasznos a Fidesz számára a tagság a konzervatívok soraiban. A szakértő hozzáteszi, hogy Orbán jól kijön Tuskkal. A miniszterelnök azt is elárulta, hogy már napokkal korábban tájékoztatta döntéséről a lengyeleket, sőt igyekezett rávenni őket, hogy adják fel a kilátástalan harcot. A próbálkozás hasztalannak bizonyult, viszont Magyarország továbbra is kész, hogy elhárítsa az igazságtalan támadásokat Varsó ellen. A két fél most a kármentésen dolgozik, de azért az epizód megmutatta, hogy ha úgy hozza a sors, szövetség ide vagy oda, érvényesülnek az eltérő érdekek. A következő próba az oroszellenes megtorló lépések jövője lehet.

Die Zeit

die_zeit.jpg

Egységre szólította fel Európa populistáit Orbán Viktor a brüsszeli bürokraták, a liberális világsajtó és a kielégíthetetlen nemzetközi tőkések Szentségtelen Szövetsége ellen. Mint mondta, meg kell őrizni az államok függetlenségét és szuverenitását, beleértve, hogy megálljt kell parancsolni az EU-nak, meg kell védeni a határokat, a tömeges áttelepítéseket pedig meg kell akadályozni. Azaz Európa mélyreható, de békés átalakítására van szükség – hangsúlyozta a választásokra készülő politikus. A holland és a francia választásokra célozva úgy értékelte, hogy ismét a lázadás szele fúj a földrészen. A beszámoló megjegyzi, hogy Orbán már jó párszor vitába keveredett az unióval, a bírálók szemében pedig elnyomja a szabadságot. Tegnap is több százan füttyszóval tiltakoztak ellene.

Südddeutsche Zeitung

suddeutsche.jpg

Orbán Viktor szorosabb ellenőrzés alá akarja vonni a civil szervezeteket, ám azok úgy érzik, hogy igazságtalanul állítják őket a pellengérre és attól tartanak, hogy a kormány az elhallgattatásukra játszik. Hírek szerint most már villámgyorsan elkészül a törvényjavaslat, amely Sorost veszi célba, de a Magyarországon élő külföldiek körében egyre nagyobb az idegesség amiatt, hogy mit tervez a miniszterelnök. A menedékjogot már megszigorították, a következő lépés nyilvánvalóan a „külföldről irányított csoportok politikai befolyása” ellen irányul. A hatalom már eddig is agresszív kampányt folytatott főleg nagy NGO-k ellen, köztük akadnak olyanok, amelyeket támogat az emberbarát Soros György. Orbán meg is hirdette, hogy az idén kiszorítják Európából az üzletember által megtestesített csoportokat. Úgy hogy utóbbi már attól tart, a kedvezményezettek és a munkatársak sorsa forog kockán.

A Közép-Európai Egyetem a józan észt és a párbeszédet hirdeti, elutasítja a türelmetlenséget és az erőszakot, miközben a világ tele van gyűlölettel, az pedig félelemhez vezet. Az Orbán-kormány a Norvég alapok ügyében vesztett, utána adóhivatali vizsgálat indult majdnem 60 civil szervezetnél. Az egyik érintett, a Roma Sajtóügynökség képviselője azzal magyarázza az eljárást, hogy a hatalomnak ellenségképre van szüksége. Úgy állítják be őket, hogy hazaárulók, akik idegenek pénzéből élnek. A magyaroknak azt kell hinniük, hogy a szóban forgó szervezetek egy világösszeesküvés részesei. Kapronczay Stefánia a TASZ-tól azt emeli ki, hogy a kormány a jelek szerint elfelejtette: el kell viselnie az eltérő véleményeket. Goran Buldioski a Nyílt Társadalom Alapítványok európai igazgatója azt mondja, 30 éve vannak jelen Magyarországon, végigkísérték a rendszerváltást. Hogy kiket támogatnak, az rajta van a honlapjukon. Ezért a szakember meg van győződve arról, hogy itt nem az átláthatóság a kérdés, éppen ellenkezőleg a ködösítés a cél. Hogy lejárassák a civil társadalom szereplőit. Megemlíti azt is, hogy egykor Orbán Viktor is Soros-ösztöndíjat kapott. Meg hogy egy csomó NGO annak idején segítette az ellenzékben a Fideszt a korrupt, szocialista kormánnyal szemben. Azon felül a kormányfő által hangoztatott vád, miszerint Soros Európa szétverése érdekében szorgalmazza a migrációt, nem csak hogy képtelenség, hanem a lényegről próbálja meg elterelni a figyelmet. Hogy ti. a kritikus hangokat kívánják elnémítani.

FT

financial_times.jpg

Egy neves bolgár elemző szerint az unió visszatér a jövőhöz a Balkánon, ahol az oroszok és a törökök közös erővel próbálják mérsékelni a szervezet befolyását. Ivan Krasztev, a szófiai Liberális Tanulmányok Központjának vezetője úgy látja, hogy a térségben kérdőjeleződik meg a legdrámaibb módon a hidegháború után kialakult rend. Moszkva és Ankara aktívan meglovagolja az etnikai és vallási feszültségeket. A két ország politikája, gazdasága és titkosszolgálata minden államban jelen van, beleértve Bulgáriát és Görögországot is. Ráadásul a szerbeknél, törököknél, bolgároknál és a görögöknél a többség igencsak rokonszenvezik az oroszokkal.

A Balkánon a gazdaságokra a stagnálás, a magas munkanélküliség jellemző, olyan illiberális rendszerekkel, amelyek vezetői előbb fordítanának hátat Európának, semmint hogy megválnának a hatalomtól. Robbanásveszélyes szintet ért el a reményvesztettség, a borúlátás. És az EU már nem támaszkodhat Washingtonra a helyi béke és stabilitás ügyében. Épp ezért a Kreml várhatóan itt igyekszik majd bizonyítani a Nato sebezhetőségét, nem pedig a Baltikumban. Ugyanígy előreláthatólag Erdogan is itt leckézteti majd meg az európaiakat. Ezt a veszélyt az unió nem tudja belépési ígéretekkel vagy egy kicsit több pénzzel ellensúlyozni. Rá kell jönnie, hogy fontos kérdésként kell kezelnie a régiót, úgy kell tekintenie az ott zajló harcot, hogy Európa a tét. Ha nem így cselekszik, akkor hamar elveszti a befolyását.

Hangos sajtószemle

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1212341657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

$pi$ 2017.03.17. 05:58:31

@morpho: "Magyarországon Orbánon kívül senki nem nyerhet. Hollandiában bárki nyerhet és bárki megbukhat. Magyarországon nem. Te meg ehhez asszisztálsz,"

Ó, félreismertél. Én igazából eredetileg jobbik szavazó voltam. Sokkal jobban örülnék, ha lenne egy jobboldali, ateista, elitista, fiatalokból álló párt. Egyből rájuk szavaznék. Én nem rajongok a fideszért, én antikommunista vagyok.

$pi$ 2017.03.17. 06:09:56

@DICKtátor: "az a feismerés, hogy az európai háború csak az integrációval kerülhető el..."

Érdekes módon orbán a közös európai hadsereg mellett kampányol. Te meg azzal jösz, hogy európai háborút akar (vagy legalábbis egyenes út vezet orbán politikájától az európai háborúig).

Véleményem szerint a következő durva csúsztatást követitek el lépten nyomon:

1. Amikor az eu politikusa, a magyar politikusokkal az élükön magyarország hivatalos politikáját támadják az euban, akkor nem magyarországot támadják, pont jót akarnak magyarországon, hiszen orbánt támadják.

2. Amikor a magyar politkusok (pl. orbán) a hivatalos eu politikáját támadják, akkor valójában magát ez eu-t támadják, mert ellenségei európának.

Ez nyilvánvalóan kettős mérce, durva csúsztatás és nyilván nagyon nagy hazugság. Orbán ezerszer elmondta, hogy mi a hozzállása az euhoz és az eu politikájához. Véleményem szerint nyilvánvaló, hogy a hivatalos eu politika az eu-t gyengíti, annaka széteséséhez vezet, míg orbán elképzelései az eu erősödéséhez, a szorosabb integrációhoz vezet.

Eddig egyetlen állam lépett ki, az sem az orbáni politika miatt, pont a hivatalos eu politika vezetett a kilépéshez.

Behajtó70 2017.03.17. 06:17:22

Szélsőjobbosnak kiáltjátok ki azt, aki amhazáját védi.

Undorító, mocskos gazemberek vagytok! Ti vagytok az igazi nácik!

$pi$ 2017.03.17. 06:17:54

@morpho: "Magyarországon Orbánon kívül senki nem nyerhet. "

Ez ismét egy amolyan tudathasadásos szólás. Egyrészt köztudott, hogy orbán minden héten megbukik, másrészt viszont köztudott, hogy ez teljesen lehetetlen.

Úgy van ezzel az ellenzék, mint a kisdiák a kötélmászással: nyilvánvaló, hogy lehetetlen megugrani a szintet, hiszen ők képtelenek rá és mivel ők nyilván nem lehetnek béna kiskacsák, csak a kötéllel lehet gond.

Egyébként persze a demokratikus ellenzéknek nem orbánnal, hanem a választókkal van vitájuk. Folyton olyan dolgokat ígérnek, olyan dolgokat terveznek, amik a választók elsöprő többségének nem vonzó. Láthattuk, hogy a választók nem akarnak betelepítéseket. A demokratikus baloldal majd megfeszül csak befogadhasson már menekülteket és ezt nem rest hangoztatni sem. A választók tehát nem szavaznak ezekre a pártokra és mivel demokrácia van mások lesznek hatalmon.

Nem olyan bonyolult ez, nem kell mindenféle mágiát látni a háttérben, nem kell összeesküvés elméleteket gyártani. Olyan dolgokat kell ígérni, amiket akarnak a választók. Nem olyan bonyolult ám ez!

$pi$ 2017.03.17. 06:24:11

@Behajtó70: "Szélsőjobbosnak kiáltjátok ki azt, aki amhazáját védi."

Az euban a közkedvelt elképzelések szerint nincs mérsékelt jobb oldal, nincs sima jobb oldal sem mint ahogyan szélsőbal sem nagyon. Ez euban csak szélsőséges jobb oldal és mérskelt, mondhatni bölcs bal oldal van.

Az euban még maoistának lenni is mérsékelt bal. Mao több mint százmillió ember haláláért felelős elmebeteg diktátor volt, de divat úgy felfogni az életét, hogy "valami egy picit tévútra ment, de az eredeti célok nemesek voltak".

Amikor csatlakoztunk ez euhoz azt hittem, hogy végre vége a kommunizmusnak, most meg látom, hogy a vasfüggöny másik oldalán vagyunk, de megint a kommunista oldalon. A hideg futkos a hátamon, hogy ez történt!

nu pagagyí 2017.03.17. 06:33:24

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: "A holland liberálisok fölényes győzelme az EU végét jelenti." Némi megszorítással egyetértünk. Ha Orbán marad, Magyarország előbb-utóbb nemkívánatos lesz az EU-ban.

fillérbaszó vadász 2017.03.17. 06:36:36

@A Momentum kiütötte orbánt: "Gyüjti be a pofonokat a felcsúti hibbantja. Jövőre jön a KO és a vezértolvajt Botka vagy a Monentum már rakja is a sittre."

A 15%-os Bottka és a 2%-os momentum? :)
Vicces gyerek vagy te!

nu pagagyí 2017.03.17. 06:39:43

Körülbelül nálunk is az a helyzet, mint Hollandiában. Itt is csak 18% fasiszta van. Szerencsétlenségünkre viszont hatalomra kerültek és foggal-körömmel ragaszkodnak hozzá. Egész pofás kis diktatúrát rendeztek be, amit egyre durvább eszközökkel tartanak fent.

$pi$ 2017.03.17. 06:45:01

@nu pagagyí: Szerintem fasiztázzatok keményebben, az biztos segít. Rá kellene írni minden választási plakátra. Sőt, figyu: gyíkemberekről lehetne szó? :D Sokat segítene, az biztos.

nu pagagyí 2017.03.17. 06:46:16

@$pi$: Látom, szerinted Merkel is kommunista. Hülye vagy, mint mindig. A kommunista módszerek valóban tetten érhetők Magyarországon, de azt nem az EU-ból importáltuk, hanem vezéred fejlesztette ki szuverén módon, nekünk. Saját meghatározása szerint "illiberális" fedőnéven fut az emberek semmibe vétele.

bkkzol 2017.03.17. 06:47:05

Most széles a mosoly a libsiknél, de azért egy hete nem fért volna fel egy zab szem sem....

bkkzol 2017.03.17. 06:51:19

@nu pagagyí: A merkeli idiótizmust igen nehéz klasszikus módon besorolni.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2017.03.17. 06:52:09

Hát latom ugy orultok mintha botka ketharmadot.csinalt volna.
Az pedig alegjobb reaze h tulkepp egy jo kis gumibotozas kellett h a holland jobblib kormány ujra tekintélyt szerezzen es valasztokat.
Vagyi muszlim csürhe verve Hollandiában jo
A magyar határon rossz.

Namir 2017.03.17. 06:54:03

Feltartóztatták?
De hisz, másfélszer annyi képviselője lett, mint korábban.
A győztes meg a negyedét elvesztette az eddiginek.

És az utóbbiakat is elutasította a népesség kb. 75%-a,
mégis fölényes győzelemről beszélnek.

A holland választás inkább tűnik patthelyzetnek, mint bárki fölényes győzelmének. Majd nézzétek meg milyen katyvasz koalíció köttetik.

midnight coder 2017.03.17. 06:56:48

@Bambano: "hollandia másodszor választotta az igazi demokráciát.
irigylem őket."

Majd 20 év múlva, amikor már nem lesz országuk, és ők fognak a határainkon kilincselni mint most a szírek, sokkal kevésbé fogod őket irigyelni. Nyugat-Európa sorsa sajnos megpecsételődött, és ezt csak alátámasztja a mostani szavazás: mire eljutnának oda, hogy kizavarják az integrálhatatlan migránsokat, addigra már rég nem lesz meg ehhez az erejük. A migriket pedig nem fogják az olyan kulturális fékek visszatartani, ami a derék európai demokratákat akadályozzák a migrik kirakásában. Pláne, hogy addigra már a gazdasági helyet is legfeljebb Afrikához képest lesz arrafelé jó.

Namir 2017.03.17. 06:57:04

Arról nem beszélve, hogy a "győztes" igen csúnyán bedobta a török kártyát, és ezzel az idegengyűlöletet az agresszív összeveszéssel, csak hogy rászavazzanak.
Ami pont a választás másnapjáig tartott.

nu pagagyí 2017.03.17. 06:59:02

@$pi$: Te csak egy szerencsétlen megtévesztett ember vagy. Semmit nem nyersz vele, hogy nyalod a seggét a téged semmibe vevő, cinikus hatalomnak, viszont kiévezheted ugyanazt, amit mások. Kasszás Erzsit, meg a tönkrebaszott országot, ha rászorulnál valamire, amiért járulékot, vagy adót fizetsz. Szavad sincs, ami van az másé.

Conchobar 2017.03.17. 06:59:16

"Isteni ajándék volt számára eközben a Törökországgal kirobbant vita, amelyben keményen" - Ha valóban hatással volt a törökökkel kirobbant viszály, akkor Hollandiában nem a demokrácia győzött, hanem valami egészen más: nem a Hollandiában élő muszlimok kerültek középpontba, hanem az otthon élő muszlimokkal történő konfliktus-generálás

Zionnépe 2017.03.17. 07:03:14

@nu pagagyí: Sajnos itt Németo-ban már régóta nem értik, mi magyarok, mit keresünk az EU-ban.

Úgy egyébkénkt meg fölösleges otthon a sok birkát győzködni, akinek kicsitis több esze van náluk az otthagyja őket. Ki kellene próbálni mire mennének a "libsik" nélkül.

Nyilván hamar kilépnének az EU-ból és gyorsan föderálódnának Oroszországgal.
Így is ez lesz, csak így tovább tart ez az értelmetlen vita otthon (értelmetlen, mert olyan emberekkel próbáltok vitatkozni, akiknek annyi agyuk sincs, hogy egyáltalán legyen mivel vitatkozzanak)

AZ a réteg, aki eddig sem ment el Vikorék ellen szavazni ez után egyre kevésbbé fog, mert egyre apatikusabbak és egyre inkább félnek, sőtt a birkaszellem miatt még inkább Viktorra fognak szavazni.

nu pagagyí 2017.03.17. 07:05:34

@midnight coder: A hollandok elég jól integrálják már évszázadok óta a mindenféle betelepülőket. Húsz év múlva a mostaniakkal sem lesz probléma. Inkább talán azon elmélkedj, hogy Magyarország hol lesz 20 év múlva? Egy olyan ország, amely nem biztosít esélyt és nem ad jövőt a polgárainak, az elfogy, más országok konca lesz.

$pi$ 2017.03.17. 07:12:37

@nu pagagyí: "Látom, szerinted Merkel is kommunista. Hülye vagy, mint mindig."

Épp te látsz olyan dolgokat, amik nincsenek ott. Én egy szót sem beszéltem Merkelről. Nem tudom, hogy kommunista -e, nem is érdekel. Az eu parlamentről meg a lakosságról beszéltem úgy általánosságban.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.03.17. 07:14:56

Rohadt Soros, meg a migránsok, meg a Gyurcsány elcsalták a választásokat!

Hari Seldon 2 2017.03.17. 07:15:53

Azt gondolom, hogy csak pánikoltak azok akik a tavalyi Brexit Trump után most Európában tartottak ettől. Az Egyeült Államokban, ha ugyanolyan választási rendszer lenne mint egy normális demokráciában, hogy az nyer aki a legtöbb szavazatot kapja, akkor HRC nyert volna. Csak az idióta eltorzított államokénti "győztes mindent visz elv" miatt jött be Trump. Tudvalevő, hogy a déli államokban ha egy csimpánzot indítanak akkor is nyer. Az északi rész legtöbbször enyhén demokratákhoz szokott billenni, most nem. Tehát ez a kis billenés simán elviheti az államot. És most már látható hogy HRC nagyon rossz jelölt volt.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.03.17. 07:17:28

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: A gazdáid átküldhetnének téged Hollandiába dolgozni, legalább nem kéne okádnunk tőled!

nu pagagyí 2017.03.17. 07:17:39

@Zionnépe: Mindig van egy utolsó csepp. Most is lesz. Az emberek már nem akarják ami van, de még nem tudják mi legyen. A népszavazási kezdeményezés meggyőző sikere - 260 ezer aláíró csak Budapesten, azt mutatja, nem hat már a hülyítés, akárhány csatornából öntik is az emberekre. A nép ki fogja harcolni, hogy beleszólhasson saját sorsába. A rezsim durvulni fog, ahogy egyre kevesebb támogatója lesz, de ezzel csak azt éri el, hogy a válasz is olyan lesz.

$pi$ 2017.03.17. 07:20:02

@nu pagagyí: "Te csak egy szerencsétlen megtévesztett ember vagy."

Hülyeség.

"Semmit nem nyersz vele, hogy nyalod a seggét a téged semmibe vevő, cinikus hatalomnak,"

Nem nyalom, bármikor kész vagyok más pártra szavazni. Most a fidesz a legjobb választás a véleményem szerint. Szerinted ki?

"viszont kiévezheted ugyanazt, amit mások. Kasszás Erzsit, meg a tönkrebaszott országot,"

Ó, öreg, az ország sokkal kevésbé van tönkrebaszva mint az elkúrók alatt. Ég és föld a különbség.

"ha rászorulnál valamire, amiért járulékot, vagy adót fizetsz."

Nos, igen, mert alapjában véve más volt a helyzet az mszp alatt, amikor konkrétan rászorultam, ugye?

"Szavad sincs, ami van az másé."

Azon kívül, hogy jönnek a nagy kinyilatkoztatások meg sértések nem látok ám semmit, ami távolról is érv lenne. Miért is lenne nekem jó, ha mondjuk az mszp-re vagy a másik kis pártpokra szavaznék? Mert előre megígérik, hogy tízezrével telepítik be az afrikaiakat? Mert megígérik, hogy emelik a rezsit, az adókat, hogy visszacsinálnak mindent amivel jól jártam?

Mi a fenéért gondolod, hogy idióta mindenki, aki a saját jól felfogott érdekében szavaz?

Te biztos proletár vagy. Neked a proletárok érdekeit védő minkáspárt a jó. Nekem nem. Miért is kellene úgy szavaznom, hogy neked jó legyen nekem meg rossz? Normális?!

$pi$ 2017.03.17. 07:24:34

@nu pagagyí: "A népszavazási kezdeményezés meggyőző sikere - 260 ezer aláíró csak Budapesten,"

Az meg éppen rohadt kevés lesz a választásokon. Pártokra szétosztva pont a közvéleménykutatások eredményeit mutatja. Fölényes fideszes győzelem. Nem tudom miért örültök ennyire, nem tudtok számolni?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2017.03.17. 07:29:09

@$pi$: Álmodozás onbecsapas. Szalmaszál effektus

nu pagagyí 2017.03.17. 07:30:49

@$pi$: "Én egy szót sem beszéltem Merkelről." Ja, most éppen. A "migráns símogatóról"? Pont te ne pofáztál volna korábban, mikor az volt a parancs. Ne röhögtess. Úgy látom a mások szájába adott vélemény, mely szerint "nyugaton csak szélsőséges jobboldal van", az tefajtád saját véleménye. Nektek ugyanis a liberális jobboldal a szélsőség maga, pedig mérsékelt jobboldalon pont a liberális jobboldaliakat érti mindenki, mindenhol, kivéve természetesen ebben a kis fasiszta zárványban, melyet Magyarországnak hívunk.

VaradiJanos 2017.03.17. 07:35:16

@Zionnépe: jujj de jó, hogy veled is kevesebb lett a bűzlő fajtád idehaza

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.17. 07:35:52

@nu pagagyí:

Nem Mo. miatt lesz vége az EU-nak, nincs ekkora ereje Orbánnak.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.03.17. 07:39:21

wilders messze van a szélsőjobbtól

jön majd a szélsőjobb is, de akkor már késő lesz európának

nu pagagyí 2017.03.17. 07:39:32

@$pi$: Az úgynevezett "közvélemény kutatásaitok" csak manipulációs célt szolgálnak. Próbálják a reménytelenséget terjeszteni. A valóság pedig a 260 ezer aláírás az önkényes döntések ellen, no meg a migráncsos népszavazási bukta. Nem szeret már benneteket a nép, mindenki azt várja, hogy takarodjatok. Ha nem megy a nagy műgonddal összetákolt szabályaitok szerint, akkor majd másképp fognak bennetek lapátra tenni. Egy hangos kisebbség csak korlátozott ideig uralhat egy országot. Lejárt az idő. Akadályai vagytok az ország fejlődésének, a nép boldogulásának.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.03.17. 07:44:22

@Zionnépe: Ahhoz képest hogy félnek Viktortól nyugat európában sokkal erősebb az EU útálat mint keleten.

Az angolok kiléptek, a franciák esélyes hogy kilépnek. A görögök, olaszok csak azért nem lépnek ki, mert a német bankok egyelőre nem engedik meg, de a gondjaik 10 éve csak nőnek. Ezen kívül Lengyelországból is voltak hírek hogy 2020ban kilépnek, gyorsan küldtek nekik pénzt, melátjuk, mire lesz elég. Nem áll jól az EU szénája.

HaD 2017.03.17. 07:46:52

Csak azt nem értem hogy ez a tetves banda miért nem adja be a kiválási indítványát a tetves EU-nak. Meg van hozzá a felhatalmazásuk,akkor nosza mi a pcsának pofáznak egy nemzeti ünnepen az a rendszer amiben van az ország az egy hanyatló kizsákmányoló szemétdomb(amihez dörgölődztek idáig orbánnal az élen). Akkor nosza törvényt róla és indíts kifelé!!!! van pofája ennek az elitnek be,menni nap mint nap a parlamentbe ezek után???? Ide értve az ellenzéknek nevezett kollaboráns geciket is akik a "nagy öszödi terv" alapján szabotálják a változást. Miért nem terjesztenek be ők pl. egy törvényjavaslatot hogy kifelé már a pcsába elgyalázott EU-ból és akkor lehetne orbángeciknek megszavazni. Ha meg nem akkor monnyanak le!

nu pagagyí 2017.03.17. 07:51:01

@$pi$: "nem tudtok számolni?" Természetesen mindenki tud számolni, de nem ezen múlik semmi. A kisebbségnek biztosított parlamenti többség csak akkor viselhető el tartósan, ha a hatalmon levő kisebbség a rajta kívül levők érdekeit is figyelembe veszi. A mostani kisebbség többségnek titulálja magát és úgy viselkedik. Érik a valóság pofonja.

nu pagagyí 2017.03.17. 08:08:36

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: "Nem Mo. miatt lesz vége az EU-nak, nincs ekkora ereje Orbánnak."

Mindegy hány hektoliter a bor, ha egy ember belehugyozik, a többi sem kér belőle. Orbán belehugyozott, de még mindig issza.

Nyilván, ha egy szövetség tagjainak egy része a közös munkából nem akarja kivenni a részét, inkább élősködne a többieken, akkor vagy felbomlik a szövetség, vagy kipaterolják az élősködő tagot. Most csak annyi biztos, hogy Magyarországnak, amennyiben Orbán marad, nincs jövője az EU-ban. Az EU ettől még megmaradhat, de nélkülünk.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.17. 08:23:41

Minden ország maga dönthet arról, hogy az integrációra alkalmatlan muszlim csürhét beengedjék vagy sem.

Ha a Hollandok beengedik őket, akkor azzal nekem nincs problémám.

Remélem nekik se okoz problémát, hogy a magyarok elsöprő többsége nem kér a migránsokból, és megveti a migránsseggnyaló ballib hordát.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.17. 08:26:54

@$pi$:

A ballibek defíniciója, hogy demokrácia csak aott van, ahol a ballib politikusok győznek.

Nálunk pl rendszerváltás óta folyamatosan megy a diktatúrázás nácizás, mikor az exkomcsik hoppon maradnak.

Ez már sokkal inkább röhejes, mintsem unalmas.
Különösen az, hogy Gyurcsány beazonosítahatatlan karhatalmistákkal veretett ellenzékieket, és agyhalott migránseggnyaló itt osztják az észt demokráciából.

$pi$ 2017.03.17. 08:26:55

@nu pagagyí: "Ja, most éppen. A "migráns símogatóról"?"

Soha nem írtam le azt a kifejezést, hogy "migráns símogató". Soha nem állítottam, hogy Merkel baloldali nézeteket vall. Nem tudom, nem is érdekel.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.17. 08:30:39

@nu pagagyí:

Az EU szerintem se marad egyben sokáig.
Max 10-20 év még.

De nem miattunk. A Visegrádi 4-ek szövetsége működik, és közös érdekek mentén (Pl migránsok elleni védelem) erősödik.

Az EU szkeptikusok száma nem nálunk, és nem ebben a térségben erősödik, hanem Nyugaton. Itt EU párti a többség. És az EU védelmén dolgoznak.

$pi$ 2017.03.17. 08:30:42

@Ballib cenzúrázók réme 25: "Ha a Hollandok beengedik őket, akkor azzal nekem nincs problémám."

Nekem van! Nem fogják tudni megregulázni és kivakarni őket, aztán nekünk lesz belőle bajunk. Nem ezt beszéltük meg, amikor beléptünk az EUba.

Közös házba önhatalmúan nem fogadunk be idegeneket!

2017.03.17. 08:38:32

@$pi$: "magyarország hivatalos politikája"... :D Navrasicsra gondolsz vagy az európai néppárttag fideszre? :D :D

"hivatalos eu politika" Navrasicsra gondolsz vagy az európai néppártra?

Hogy kívánja irányítani az álmaiban előjövő európai közös hadsereget Orbán? Tagállami szinten? :D

"Ez nyilvánvalóan kettős mérce, durva csúsztatás és nyilván nagyon nagy hazugság. Orbán ezerszer elmondta, hogy mi a hozzállása az euhoz és az eu politikájához. Véleményem szerint nyilvánvaló, hogy a hivatalos eu politika az eu-t gyengíti, annaka széteséséhez vezet, míg orbán elképzelései az eu erősödéséhez, a szorosabb integrációhoz vezet."

...tényleg? szorosabb integrációhoz vezet? :D :D

Mondtam már neked, aki hosszú ú-val szoktad írni az utál-t, hogy nyisd ki azt a kurva értelmező kéziszótárt!

Attól mert véletlenszerű sorrendben elhelyezed ezeket a szavakat, hogy :"kettős mérce", "nyilvánvalóan", "hivatalos" meg "orbán", attól annak még nem lesz értelme is... :D :D

2017.03.17. 08:47:20

@$pi$: "Ez euban csak szélsőséges jobb oldal és mérskelt, mondhatni bölcs bal oldal van."

jaj, szegény jobboldal...

Azon gondolkodtál már, hogy az eu fejlődési irányvonalát pl. csatlakozásunk óta az Európai Néppárt alakítja??? :D

"Az EPP a legnagyobb európai párt, az Európai Unió (EU) minden szervezetében képviselteti magát, és ugyanígy a legnagyobb párt az Európa Tanácsban is. 39 országból összesen 74 tagpártja van, ebből 17 EU-s 6 nem EU-s ország állam és kormányfői, 13 Európai Biztos (a Bizottság elnökét is beleértve) valamint az Európai Tanács Elnöke. 214 képviselővel az Európai Néppárt a legnagyobb párt szövetség az Európai Parlamentben."

Na most akkor ki a felelős az eu mostani állapotáért, a képviselt politikáért (ami ov-nak nem tetszik)????

Ha nem az EPP???

Na ez a kettős mérce!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.17. 08:49:55

@nu pagagyí:

Pont ellenkezőleg.

Orbán és a vele egyetértők menthetik meg az EU-t. Ha marad a liberális többség az EU-ban, lassan széthullik. Lásd az ultraliberális Satana Mertkell jelenlegi többsebességű modelljét.

HaD 2017.03.17. 09:02:41

@Ballib cenzúrázók réme 25: itt az exkomcsik nem maradtak hoppon jelenleg is ők osztják a lapot

Zionnépe 2017.03.17. 09:02:54

@VaradiJanos: Kb erről beszéltem... sebaj neked és a hasonló szervilisnek úgyis ez bégetési szint való csak.

morpho 2017.03.17. 09:05:25

@$pi$:
Ha te jobbik szavazó vagy, akkor miért tolod napi 25 órában szó szerint a fideszpropagandát? Te egy bérkommentelő narancskullancs vagy. Magyarország ellensége, aki megmagyarázza éjjel-nappal, hogy miért lophatja a fidesz két kézzel a közvagyont. Undorodom tőled!

HaD 2017.03.17. 09:05:55

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: ez az orbán menti meg az EU-t? Naponta olvassa fel a leckéjét hogy mekkora balfék ez az EU.és micsoda élősködő gonosz kizsákmányolók. Akkor mi a túróért nem lép ki belőle? Mert meg akarja menteni? :):) basszus,ilyenekkel vannak tele a viccrovatok. Ezt amúgy parazitaságnak hívják.

2017.03.17. 09:07:12

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Orbán és a vele egyetértők legfeljebb más struktúrát formációt fognak létrehozni, de az eu-t biztosan nem mentik meg.

Az EU az integráció. Aki az integrációt lazítani akarja, az nem eu párti. Azért azt ne gondoljuk már, hogy többféle módja van az integrációnak, a szorosabb meg a lazább...meg két alternatív sebesség van, de mindkét sebesség eu

A lazább együttműködés az nem eu. Az egy bilaterális vagy multilaterális együttműködés, de nem jelent pl. intézményi szupranacionalitást

Meg az is látszik, hogy nem hiszik el, amit mondanak, egyszerűen csak felismerték, hogy etetni kell a képzetlen/tanulatlan réteget (lásd. brexit)...aztán majd ez a réteg visszaigazolja a ezeket a meséket (jól gondolták)

Ov sem hisz abban, amit mond, egyszerűen csak megtalálta hozzátok a piaci rést!

Ravasz Figyelmeztetés 2017.03.17. 09:11:17

Lehet örömködni, hogy nem nyert mocskos náci Wilders, de a helyzet az, hogy a tendencia nem a liberális oldalnak kedvez, akárhogy is nézzük. A hollandok úgy döntöttek, hogy továbbra is struccpolitikát folytatnak és a homokba dugják a fejüket, majd meglátjuk, pár véres merénylettel később hogy látják, tényleg olyan jó ötlet volt-e újraválasztani Ruttét, akinek nem mellesleg óriási mázlija volt, hogy kapóra jött a csörte a törökökkel és az erős kormányfő pózában tetszeleghetett (miközben Merkellel együtt titokban, a többi tagország kihagyásával migránsbetelepítésről tárgyalt a törökökkel). Egy ilyen képmutatótól semmi jó nem várható továbbra sem, csak még több önfeladó, áruló nemzetellenes politika.

2017.03.17. 09:12:24

Annyi Mráz Ágoston Sámuel van itt nálatok, hogy csak kapkodom a fejem...

Tis is fizetést kaptok ezért? Csak mert, ő sem gondolja ezeket komolyan, csak a munkáját végzi...

mert ha nem, akkor nagy balekok vagytok ám

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.17. 09:17:32

@HaD:

Az EU esélye a változás, az antiliberális alapra helyezkedés. Ha Orbán és más hasonló politikusok többségbe kerülnek, ez megtörténhet. Ha nem, a lassú rothadás lesz az EU sorsa.

Ravasz Figyelmeztetés 2017.03.17. 09:18:04

@nu pagagyí: A német biztos beismerte, hogy a német gazdaság masszívan profitál a Magyarországnak és a többieknek jutatott EU-támogatásokból, mivel azok nagy része német cégekbe folyik vissza, ezért hülyeség lenne azokat felfüggeszteni. Akkor most ki is az élősködő? Magyarország, aki a csatlakozással átengedte a teljes piacát és képzett munkavállalóit a fejlettebb EU-tagoknak, és még az ennek fejében kapott támogatásokat is a nyugati cégekbe kénytelen visszaforgatni?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.17. 09:18:48

@DICKtátor:

Nem az integráció a gond, hanem ennek alapja, tartalma. Ha ez liberális, az EU szét fog esni, az embereknek ugyanis elegük van a liberális elnyomásból.

Indriq 2017.03.17. 09:23:20

@$pi$: jaj hagyd már ezt a szar dumát, hogy nem vagy fideszes csak most ok a legjobbak. Mindenki atlat ezen. Hiaba akarsz objektivnek tunni. Valami csoda folytan mindig veluk ertesz egyet. Ket lehetoseg van, vagy a fityisz mindent jol csinal, vagy fityiszes vagy. Gondolom erzed az ket verzio kozotti valoszinuseg kulombseget. Amugy nem gond hogy fityiszes vagy, a tobbi debilnel tobb eszed van.

Indriq 2017.03.17. 09:26:45

@Ravasz Figyelmeztetés: ez az az EU, aki csak hulyekbol all, de ez az egy biztos rendelkezik a bolcsesseg kovevel?
Ketto merce style, ha az egyik eu biztos szava szentiras, de az osszes tobbie nem. Sot, nem neztem utana miket nyilatkozott ez az ember a multban (ha kell utananezek), de akkor azokat is szentirasnak kene venned.

Ravasz Figyelmeztetés 2017.03.17. 09:37:47

@nu pagagyí: ja. Annyira jól, hogy bárkit, aki csak bírálni merészeli az iszlámot, megölnek a kedves, jól integrált bevándorlók, lásd Pim Fortuyn politikust, Theo van Gogh filmrendezőt, vagy éppen kénytelen az életét féltve éjjel-nappal testőrökkel közlekedni mindenhová, mint az ex-muszlim modell és nőjogi aktivista, Ayaan Hirsi Ali, akit halálosan megfenyegettek, amiért felszólalt az iszlám nőket elnyomó gyakorlata miatt.
Valóban csodálatos ország, a sikeres integráció mintapéldája, kívánom neked, hogy te is toleráns és békés országban élhess egyszer.

Attilajukkaja 2017.03.17. 09:40:00

"Az elődöntő áprilisban, Franciaországban lesz, majd az ősszel Németországban következik a finálé."
Nagyon igaz!
Wilders akkor se tudott volna egyedül kormányt alakítani, ha esetleg az ő pártja győzött volna. Legalább két másik párttal kellett volna koalícióra lépnie, vagyis nem lett volna egy szélsőjobbos kormány. Attól persze még nagyon is fontos, hogy visszaszorulóban van Hollandiában a náci párt.

2017.03.17. 09:40:37

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: hogyan lehet az EU-i integráció liberális vagy konzervatív tartalmú?

Vagy önálló gazdaságpolitikát, társadalompolitikát, stb. folytató, különutas nemzetállamok Európájában gondolkodunk vagy abban, hogy a nemzetállamok (ahogy egyébként mi nem is vagyunk nemzetállam) lemondanak önállóságukról azért, hogy az érdekérvényesítő képességünk versenyképes legyen USA-val, Oroszországgal meg Kínával!

Magyarországnak nem lehet az érdeke a nemzetállami vízió! Pl. a külhoni magyarok miatt sem! Román meg szlovák nemzetállami törekvést is támogatjuk?

Ravasz Figyelmeztetés 2017.03.17. 09:47:45

@Indriq: Csak azt ismerte be nyilvánosan, amit már régóta gyanított mindenki, hogy Németország a fő nyertese és haszonélvezője az EU-nak még azzal együtt is, hogy névlegesen ők a legnagyobb nettó befizetők. Nézd csak meg, hogy milyen brutális a külkereskedelmi mérlegük aktívuma vagy hogy hány országnak sikerül költségvetési többletet elérni. Ők a legnagyobb és legversenyképesebb gazdaság, és az EU játékszabályai és az euro mint közös valuta eleve úgy lettek megtervezve, hogy minden nekik profitáljon. Cserébe kiszúrják a kicsi, gyenge országok szemét egy kis zizipénzzel, hogy befogják a szájukat, miközben lerabolják a piacaikat, elszívják a szakképzett munkaerejüket, felvásárolják hazai cégeiket. Még a nagyobb, erősebb országok is szenvednek, mint a spanyolok, franciák vagy az olaszok, de ők azért jobban állják a sarat, a kicsiknek viszont az egyetlen esélye, ha Németország meghosszabbított munkapadjaivá és összeszerelő-üzemévé válnak. És mindennek tetejébe még a felzárkóztatási támogatások is a német cégek zsebeibe vándorolnak, hát nem tuti biznisz? Az EU a megvalósult III. Birodalom. Én nem csodálkozom, hogy egyre több országnak lesz elege belőle és próbál lázadni ez ellen, a görögök csak az elsők voltak a sorban.
index.hu/kulfold/eurologus/2017/02/28/nemetorszag_nagyot_szakit_az_eu-bol/

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.17. 09:52:32

@DICKtátor:

Nem a nemzetállami lét a cél, ez értelmetlen cél.

A cél a jelenlegi liberális logika szétzúzása, mely az EU alapját képezi. Ez iszonyúan káros az összes nem-centrum államnak. Ehhez képes még a nemzetállami modell is jobb.

2017.03.17. 09:53:10

Wilders nem náci, hanem populista, mint nigel farage meg Orbán!

A populizmus legnagyobb bűne, hogy kihasználja a társadalom kiszolgáltatott rétegeit, azt hogy az intellektuális deficit bizony a többségre jellemző, nem a kisebbségre!

Aki a Brexitet támogatta azzal etették, hogy majd kevesebbet kell a mocsok EU-nak befizetni!

Most kezdenek rájönni, hogy ez így sokkal drágább lesz, nem olcsóbb!

Nem vagyunk mi Norvégia, hogy úgy élvezzük az EU előnyeit, hogy zsebből kifizetjük az ellenértékét! Anglia sem az...

2017.03.17. 10:04:58

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: jelenleg (elmúlt 15 évben) nincs liberális logika! Az Európai Néppárt liberális?

Indriq 2017.03.17. 10:08:44

@Ravasz Figyelmeztetés: gondolom akkor egyetertesz Trumppal, aki azt mondta, hogy minden mas masodlagos az usa kivetelevel. Ezt akarja ovi is a fejunkbe verni. Es ezt csinalja akkor Nemetorszag is, mi a problema? Ha valaki csak a sajat erdekeit nezi, biztis hogy mas serulni fog. A munkaero pedig azert szivarog el, mert a magyarok nem fizetnek annyit. De kerdem en, a stadion epiteseknel a munkasok megkapjak azt a bert, amit nemetben? Allami projekt, nekik peldat kene mutatni es akkor maradnanak.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.17. 10:25:56

@DICKtátor:

Igen, az. Az EU-ban a Néppárt a fő liberális frakciók egyike.

2017.03.17. 10:30:50

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: teljes képzavar. Nem tudtad, hogy a Fidesz is a néppárt tagja? Orbán fogja megmenteni az országunkat Orbántól? Mert ugye ezt írod. Az lesz ám a szép teljesítmény! :D

2017.03.17. 10:34:58

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: egyébiránt nem akarok nyelvtannáciskodni, de a liberális fosztóképzője az "il", nem az "anti"... :D

Skankhunt42 2017.03.17. 10:40:01

@DICKtátor: hujjuj, a sok libsi Paks-Foci-Választási rendszerek-Szent Szövetség-Liget szakértőknél is kapkodod a fejed vagy kettős a mérce?

2017.03.17. 10:49:36

@Skankhunt42: ja, persze, kettős a mérce...önmagában hitelteleníti a megalapozatlan, másoktól ellesett valótlanságok kritikáját az, ha más fórumon is valótlanságokat írnak? Helyes a logika...

Akkor már inkább legyen kettős mérce, mint kritikátlan együgyűség.

$pi$ 2017.03.17. 10:58:09

@Indriq: "Mindenki atlat ezen. Hiaba akarsz objektivnek tunni. Valami csoda folytan mindig veluk ertesz egyet."

nem értettem egyet a vasárnapi boltzárral
sem a stadionokkal
sem az internetadóval
olimpiát sem akartam
a napelemek megadóztatásával sem értek egyet

csak néhány példa, hogy lásd mennyire el vagy tévedve.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.17. 11:13:52

@DICKtátor:

"Nem tudtad, hogy a Fidesz is a néppárt tagja?"

Tudtam, ismerem jól mindegyik európai pártcsoportot. De ez miért fontos?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.17. 11:14:41

@DICKtátor:

Az anti- erősebb, ez ellenest jelent. Az il- csak szimplán ellentétest jelent.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.17. 11:15:22

@DICKtátor:

"Orbán fogja megmenteni az országunkat Orbántól? Mert ugye ezt írod. "

Nem, nem ezt írtam. Próbálj gondolkodni...

Ravasz Figyelmeztetés 2017.03.17. 11:17:32

@Indriq: Természetesen egyetértek. Minden országnak joga van a saját önérdekét nézni, probléma akkor van, ha ezt nem fair megállapodásokkal, hanem erőből, illetve manipulációval igyekszenek elérni. És most pontosan ez a helyzet. mert ami jelenleg folyik, hogy mainstream média azt bizonygatja, hogy micsoda áldás az EU és mindenki milyen szerencsés, hogy benne lehet, na ez agymosás és hazugság, mert Németországon, Hollandián meg esetleg még pár nagyon gazdag, tőkeexportáló skandináv országon kívül mindenki más csak szop vele. Németország egészen idáig elhallgatta, hogy mi az igazság, és az egész kontinens sajtója asszisztált ehhez az EU dicshimnuszát zengve, arról pedig egy szót sem ejtett, hogy az EU-projekt nem más, mint német gazdasági gyarmattá tenni az egész kontinens, ahogy Hitler mindig is akarta. Gyakorlatilag annyi a különbség, hogy mindezt nem a nemzetszocialista ideológia, hanem internacionalista, progresszív és toleráns, liberális polkorrekt mázzal leöntve teszik, de a nyers valóság attól még ez.
www.youtube.com/watch?v=q50KOCZ7PR4
Persze az más kérdés, hogy Merkeléknek úgy tűnik feltett szándéka egész Európát tönkretenni az elmebeteg migránspolitikával.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.17. 11:18:29

@$pi$:

Igen, ez a ballib mítosz. Szerintük mindenki aki nem ballib, az fanatikus fideszes.

Képtelenek megérteni, hogy fanatikus fideszes kb. annyi van, mint fanatikus balib: 150-200 ezer. Ez a parlamentbe jutásra se lenne elég.

A Fidesz azért nyer, mert a pártsemleges emberek zöme őt tartja a kisebbik rossznak.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.03.17. 11:19:06

@DICKtátor: 'A populizmus legnagyobb bűne, hogy kihasználja a társadalom kiszolgáltatott rétegeit, azt hogy az intellektuális deficit bizony a többségre jellemző, nem a kisebbségre!'

Pedig mindenki nettó 130as átlagfizut akar, 36% adókulccsal 15% helyett. Fene se érti ezt a populizmusot.

Attilajukkaja 2017.03.17. 11:22:00

@DICKtátor:
"Orbán fogja megmenteni az országunkat Orbántól?"
Remélem, így lesz, mert saját maga gáncsolja majd el magát. Hogy ebbe mi is belepusztulunk, az már csak egy jelentéktelen mozzanat a fideszes nacionalistáknak.

2017.03.17. 11:22:21

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: ezt írtad fentebb: "Az EU esélye a változás, az antiliberális alapra helyezkedés. Ha Orbán és más hasonló politikusok többségbe kerülnek, ez megtörténhet. Ha nem, a lassú rothadás lesz az EU sorsa."

Többségben vannak, az Európai Néppárt tagjaiként.

"Az Európai Néppárt tagjai többségben vannak az EU állam- illetve kormányfőit tömörítő, 27 tagú Európai Tanácsban."

"Az Európai Parlamentben az Európai Néppárt a legnagyobb frakció – EPP Csoport – 270 képviselővel. A frakció jelenlegi elnöke a francia Joseph Daul."

"Az EPP a 2009-es kampány alkalmával újra jelölte a 2009. áprilisi Varsói Konferencia keretében José Mauel Barrosót. Miután az EPP nyerte a választásokat, az Európai Tanács jóváhagyta Barroso jelölését, akit az Európai Parlament abszolút többséggel megválasztott. A Barroso-féle második Európai Bizottság tagjai sorában 13 (28-ből) EPP-tag van"

Mit is írsz akkor?

2017.03.17. 11:28:11

@DICKtátor: (persze a wikipedia is fenntartásokkal kezelendő, nem túl update)

De az tény, hogy Orbán pártcsaládja uralja az EU-t, nem más (pl. a liberálisok).

Kitől fog akkor megmenteni minket OV?

Ne higgyétek már el azt a sok szemetet, amivel etetnek titeket, a szabadságharcos hazugságokat!

Köze sincs a valósághoz!

konrada 2017.03.17. 11:37:09

@DICKtátor:
...aham. ...és azok a népek meg hülyék.
...hiszen egyébként máshol kifejezetten olyanokat választanak meg, akik olyant mondanak, olyan ügyek mellé állnak, úgy politizálnak, ami a többségnek nem tetszik...

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.17. 11:45:06

@DICKtátor:

"Többségben vannak, az Európai Néppárt tagjaiként."

Nincsenek, a liberálisok vannak többségben.

A Néppárt tagjainak nagy többsége liberális, nem Orbán társa.

Ne a formát nézd, hanem a tartalmat. A Fidesz azért tagja a Néppártnak, mert ez bizonyos védelmet biztosít neki. Lám, a Fidesz lengyel verziója nem tagja a Néppártnak, sokkal több támadás is éri őket.

Olyan ez, mint az ellenkező oldalon a cseh és a szlovák szocialisták. A szoci frakció tagjai, viszont sokkal közelebb állnak Orbánhoz, mint a szoci frakció többségéhez.

Ezek a nagy európai pártcsaládok abszolút heterogén struktúrák, sokszor egymásnak ellentétes álláspontú tagokkal.

2017.03.17. 11:46:26

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: tévedsz, a pártot nem választók, a pártsemlegesek nem választanak pártot! Én sem. Azért nyer a fidesz, mert mi, akik úgy érezzük, nem képvisel minket semmilyen formában senki, mi nem megyünk el a kisebbik rosszra szavazni.

A fidesz éppen abban jó, hogy fanatizál, alternatív tényekre alapuló érzelmi politizálásra ösztönöz!

Elég egy pártrendezvényre elmenni, Rákosi korszakot idéző...

Békemenetet láttál már? Arra kimegy minden fidesz-fanatikus? mert azok is többen vannak, mint amilyen számra itt hivatkozol ám...

"Antall/Horn/Gyurcsány az élő isten" pólót láttál már? Mert én "Orbán az élő isten pólót" már jó sokat...ha ezek azok, akik a kisebbik rosszat választják, akkor milyenek lehetnek a fanatikusok?

Az a legnagyobb különbség kettőnk között, hogy én akkor sem fogadnám be olyan szűretlenül a pártpropagandát, mint ahogy te, ha lenne olyan párt, akinek a programjával, majd intézkedéseinek többségével egyetértenék (mint ahogy ilyen nincs)

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.17. 11:46:35

@DICKtátor:

"Ne higgyétek már el azt a sok szemetet, amivel etetnek titeket"

Ez elsősorban a liberális szavazóknak kellene mondani...

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.17. 11:49:49

@DICKtátor:

"a pártot nem választók, a pártsemlegesek nem választanak pártot!"

Így igaz. De amikor elmennek szavazni, valakire szavaznak.

"Azért nyer a fidesz, mert mi, akik úgy érezzük, nem képvisel minket semmilyen formában senki, mi nem megyünk el a kisebbik rosszra szavazni."

Ezek a passzívak, nem a semlegesek. Ne keverd a kettőt!

"A fidesz éppen abban jó, hogy fanatizál, alternatív tényekre alapuló érzelmi politizálásra ösztönöz!"

A Fidesz egyetlen titka: nem ballib. Az emberek megunták az 1990-2010 közti liberális kurzust, mert sehová se vezetett. Valami mást akarnak. S mivel ez a Fidesz, így arra szavaznak.

"Elég egy pártrendezvényre elmenni, Rákosi korszakot idéző..."

A Fideszre szavazók 95 %-a sosem járt fideszes pártrendezvényen.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.17. 11:54:46

@DICKtátor:

"Az a legnagyobb különbség kettőnk között, hogy én akkor sem fogadnám be olyan szűretlenül a pártpropagandát, mint ahogy te, ha lenne olyan párt, akinek a programjával, majd intézkedéseinek többségével egyetértenék (mint ahogy ilyen nincs)"

Nem vagyok párttag 1993 óta, s utoljára 1990-ben értettem egyet mindenben egy párttal. Mentségemre mondom: alig 23 éves voltam.

A pártpropaganda immár 26 éve nem érdekel. A tények, a valóság érdekel. Jelenleg Mo. előtt 2 út van:
- a nyugati intergráció, a liberális kurzus,
- valami más.
Én az utóbbi mellett állok kb. 2007 óta. Sose fogok ezért olyan pártra szavazni, mely az előbbi mellett áll. Múltkor, 2014-ben 3 párt között tudtam választani: Fidesz, Jobbik, LMP. Jövőre mág nem tudom mi lesz. Én mindenesetre mindig elmegyek szavazni, s utoljára 1990-ben volt kedvenc pártom, azóta mindig a legkisebb rosszra szavazok.

konrada 2017.03.17. 11:57:38

@DICKtátor:
Na látod. A relaisták meg megteszik, mert van elképzelésük arról, mi a nagyobbik rossz. (Persze lehet hogy tévednek, de mégis ők döntenek, és nem azok, akiknek vagy nincs válaszuk, vagy nem képesek olyan erőt összehozni, mely a válaszukat képviseli...)

2017.03.17. 12:00:48

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: "A Néppárt tagjainak nagy többsége liberális, nem Orbán társa."

Orbán mondta: az EPP az elmúlt évtizedekben a legfontosabb történelmi kérdésekben jó döntéseket hozott, jó ügyekért állt ki, és végigvitte az akaratát.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.17. 12:03:28

@DICKtátor:

Szerinted Orbán mindig igazat mond?

Orbán politikus, a szakmára szokásos csúsztatásokkal, félrebeszélésekkel, diplomáciai trükökkel.

2017.03.17. 12:12:46

@konrada: igen, én túlságosan idealista vagyok. Meg nincs gyomrom olyanra szavazni, aki szándékosan megkárosít, meglop, hazudik, manipulál, stb. Sem az MSZP-re nem szavaztam, sem a fideszre, mindkettőtől a belem fordul ki...

De ha mindenki idealista lenne, és nem a kisebbik rosszra szavazna "bátorságból", akkor talán nem úgy mozgatnának egy egész társadalmat, mint egy marionett bábut...

A szavazói "bátorság", meg a muszáj választani, olyanokhoz vezet, mint Gyurcsány meg Orbán...

Szerintem meg az a bátorság, ha felvállalod a véleményed, és nem hozol kényszerből döntést.

Nincs döntési kényszer, ez teljesen téves választói magatartás szerintem.

konrada 2017.03.17. 12:23:13

@DICKtátor:
Lehet hogy igazad van. Én sosem voltam olyan bátor, hogy hagyjam, mások döntsenek helyettem.
...igaz, nekem nincs jó véleményem a föld csúcsragadozójáról, az emberi fajról sem....

2017.03.17. 12:24:50

@DICKtátor: ellentmondásosnak tűnhet, amit írtam, de nem csak a szavazásra gondolok választói magatartás alatt, hanem egyéb véleménykifejezési formákra is. Lehetne az idealizmusnak előnye is, hogy akik nem vállaják fel a kisebbik rosszat, azok ezt a véleményüket nem csak passzivitással fejezik ki.

konrada 2017.03.17. 12:29:27

@DICKtátor:
...na ja.
...a terorristák túlnyomó többsége is idealista...;)

DICKtátor (törölt) 2017.03.17. 12:32:53

@konrada: van ebben igazság, persze.

De a választás nem az x behúzásakor dől el, hanem hogy két választás között, milyen magatartást tanúsítasz.

Ha azok, akik a kisebbik rosszra szavaztak (legyen az bármilyen párt), ennek az értékíteletüknek két választás között is hangot adnának, előfordulhatna olyan, hogy mondjuk 32%-ról 10 %-ra csökkenne egy párt támogatottsága, hogy végérvényesen összeomlana az ellenzék pl., és lehetne valami új...

De én azt látom, hogy ezek az emberek a kisebbik rossz választása után a kisebbik rosszat is támogatják.

(az emberi fajról alkotott véleményedet egyébként sok szempontból osztom)

DICKtátor (törölt) 2017.03.17. 12:48:02

@konrada: gondolom a téves szillogizmus alapján ebből az következik, hogy én is az vagyok :D

Ha a környékeden csak két étterem van: az egyikben köztudottan szörnyűek a higiéniás állapotok, a másikban meg csak egyszerűen szörnyen rosszul főznek, akkor te az utóbbinak leszel a törzsvendége, mert kevésbé rossz?

Mert ma ez megy a politikában, csak a példánál maradva még borravalót is adnak nekik, meg beírják a panaszkönyve, hogy szuper hely!

Csak úgy várhatod el, hogy új éttermek nyíljanak, ha ebbe a kettőbe nem mész el, és hagyod, hogy tönkre menjenek...

Erőltetett példa, de szerintem jól modellez.

konrada 2017.03.17. 13:06:09

@DICKtátor:
...én értelek, csak te nem érted az én cinizmusom:
...mert jó példa a 2 étterem is, hisz a 3. választás az, hogy egyik sem, és nem eszel...

(Egyébként meg nem erre következtettem, csak én már túl vagyok az idealista koron.
...én már rájöttem, ha nem tudom megváltani a világot, akkor abban kell érvényesülnöm, ami van. ...csak felvázoltam, mivel jár az, ha valaki túlságosan ragaszkodik ahhoz, hogy a saját ideáit megvalósítsa a tömeg ellenében.)

DICKtátor (törölt) 2017.03.17. 13:37:17

@konrada: meggyőződésem, hogy minden jelentős hasznos változás abból fejlődött ki, hogy valaki túlságosan ragaszkodott a saját ideáihoz a tömeggel szemben, még ha úgy is tűnhetett, hogy nem fog eredményre vezetni.

Ettől még a "hétköznapi pragmatizmus" szükséges, a családnak enni kell adni...ezt én is gyakorlom rendesen.

Amit írsz, az az egész környezetemre jellemző, tetten érhető, a többség leír egy ilyen ívet, idealzmusból pragmatizmusba tart, ahogy idősödik. Én is látom magamon a jeleit, de még próbálok ellenállni. :D

Nem is vagyunk annyira különbözőek, mint amennyire látszik...
süti beállítások módosítása