B1 blogcsalád



New York Times: Orbán hülyére veszi az EU-t, de meddig teheti?

2017. március 14. - Szelestey

Szelestey Lajos nemzetközi lapszemléje, 2017. március 14. 

Hangos sajtószemle.

13528_10153224593826093_2996252619863844055_n.jpg

 

New York Times

new_york_times.jpg

A vezércikk cselekvésre szólítja fel az uniót, miután Magyarország a menedéktörvény módosításával megszegi a nemzetközi jogot. Orbán Viktor, hogy igazolja, miért kell szögesdróttal körülvett táborokba zárni a menedékkérőket, ugyanarra hivatkozott, mint Trump, hogy ti. a menekültek a terroristák trójai falovát jelentik. Majd leszólta az ENSZ-t és az emberi jogi szervezeteket, amiért azok kifogásolták a magyar politikát. Habár a kormányfő gúnyt űz az EU alapértékeiből, azzal nincs gondja, amikor a brüsszeli támogatást kell elfogadnia. Két éve pl. 5,6 milliárd eurót kapott. Fontos különben az időzítés is: az új intézkedéseket egy nappal azután jelentették be, hogy az unió megadta a zöld jelzést a paksi bővítéshez.

Világos, hogy Orbán hülyére veszi a közösséget, de meddig kell elmennie, hogy az EU vegye a bátorságot és fellépjen ellene? Magyarország a válság kezdete óta hihetetlen durván bánik a menekültekkel. Az amerikai Külügyminisztérium éves jelentése a legsúlyosabb magyar emberi jogi problémának minősíti, ahogyan a kormány viszonyul a migránsokhoz. Az Orvosok Határok Nélkül arról számolt be, hogy 106 olyan menekültet kezelt, akit magyar határőrök vertek meg, vagy akikre kutyát uszítottak. A közlemény a brutalitás rituáléjáról beszél. És mintha mindez még nem volna éppen elég rossz, most új határvadászokat toboroznak. Az EU-nak van éppen elég baja a Brexittel, és aggódik a kelet-közép-európai nacionalizmus megerősödése miatt is. De fel kell tennie a kérdést,

hol van az a pont, ahonnan kezdve a szervezet jelentéktelenné válik, mivel eltűri, hogy Magyarország megtagadja a közös értékeket.

 

 

Reuters

reuters.jpg

A kommentár úgy látja, hogy Orbán Viktor szilárdan kezében tartja a hatalmat egy évvel a választások előtt, amit bizonyít, hogy milyen kényelmes többséggel választották újra a pártveterán Áder Jánost. Az elemzés hozzáteszi, hogy az elnök határozottan támogatta a kormányfő programját, leszámítva egy-két zökkenőt a legvitatottabb reformok esetében. Pl. amikor megvétózta, hogy eldugjanak csaknem egymilliárd eurót az MNB alapítványainál, ami csapást mért Orbán másik szövetségesére, Matolcsyra. A Teneo Intelligence londoni kockázatelemző szakértője azt mondja, hogy az elnöki hatáskör eléggé korlátozott és Ádertől nem lehet várni, hogy szembemenjen a Fidesszel. Vagyis, hogy hivatalában marad, az azt mutatja, hogy fennmarad a párt túlsúlya.

A közvélemény kutatások a hatalmon lévő erő kényelmes többségét tanúsítják, de sok a bizonytalan szavazó, ami arra utal, hogy

a felszín alatt jelentős az elégedetlenség Orbán senkinek beleszólást nem engedő stílusába.

A hivatalos program kulcseleme, hogy a hatalom keményen bánik a menekültekkel, amivel a tömegtámogatást igyekszik megőrizni. A már említett szakember úgy látja, hogy a miniszterelnök ily módon próbálja elterelni a figyelmet az olyan nyomasztó gondokról, mint a széleskörű korrupció vagy hogy elmaradtak a szerkezeti reformok. Ennélfogva a Fidesz szavakban továbbra is a külső veszélyekre összpontosít majd.

 

Guardian

guardian.jpg

Majtényi László úgy nyilatkozott az újságnak, hogy Trump és a brit kilépés árt Magyarországnak. Továbbá hogy

a világpolitikai események felbátorították az olyan tekintélyelvű vezetőket, mint Orbán Viktor, viszont meggyengítették a demokráciát és a civil társadalmat.

Mint rámutatott, az amerikai elnök győzelme rossz hír a magyar demokratáknak, akik éppen az autokrácia egyre erősebb hullámával viaskodnak. Az Egyesült Államokban annyiból jobb a helyzet, hogy ott különösen szilárd a demokrácia, így képes túlélni a mostani, nehéz időket. Majtényi emlékeztetett arra, hogy már a Brexittől új lendületet kapott a magyar kormányfő, aki az illiberalizmus felé fordítja az országot, és közben gyakran megsérti az uniós normákat, pl. a migráció ügyében.

A tudósító emlékeztet arra, hogy a hatalom le akar csapni a civil szervezetekre, akik számára várhatóan megnehezítik a finanszírozási feltételeket. A gyűlöletroham egyik fő célpontja Soros György. Orbán és hívei azzal fenyegetik a milliomos által támogatott csoportokat, hogy kiűzik őket az országból. Majtényit pedig azzal vádolják, hogy a milliomos jelöltje, ám erről a Nyílt Társadalom alapítványok európai igazgatója kifejtette, hogy ha valóban ez volna a helyzet, akkor Soros nyíltan, közleményben állt volna ki az indulása mellett. Goran Buldioski hozzátette, hogy rágalomhadjárat folyik az NGO-k ellen, de ez egyben lakmusz teszt az unió számára is, hiszen itt az európai értékeket is támadja a kormány. Kovács Zoltán ugyanakkor nemrégiben a Soros-hálózat jelképes figurájának nevezte Majtényit, akinek a jelölése szerinte igazolja, hogy a külföldi segítséggel működő civilek beleavatkoznak a magyar politikába.

A demokratikus oldal elnökjelöltje ezzel szemben abszolút erkölcstelennek nevezi, hogy a kormány folyton ellenséget gyárt, akiket azután látványosan legyőz. Az idén valószínűleg Soros György és a polgári társadalom van soron. Szerinte

Magyarországot már nem lehet alkotmányos rendszernek minősíteni.

Még nem diktatúra, nincs állami terror, de érvényesül a tekintélyelvűség. Majtényi megjegyezte, hogy az uniónak nincsenek eszközei a magyar demokrácia megvédésére.

 

Yahoo/AP

Újabb öt évre kapott megbízatást Áder János, a populista Orbán Viktor híve. A beszámoló ugyanakkor megemlíti, hogy az államfő egy éve összecsapott a kormánnyal, amely elrejtette volna köz elől a Nemzeti Bank alapítványaiba kivitt több százmillió dollárt. Tóth Csaba a Republikon Intézettől mégis azt mondja, hogy

az elnök gyakrabban is hallathatta volna a hangját, jelképesen kinyilváníthatta volna egyet nem értését, ám aligha akadályozhatott volna meg fontos törvényeket.

Ezzel együtt Schmitt Pál után méltóságteljes volt a szerepe. A jelentés is kitér arra, hogy a hatalom szorgosan támadja Sorost, illetve a hozzá kötődő szervezeteket.  Majtényi viszont arról beszélt az Országgyűlésben, hogy a korrupció szétverte az államot.  

 

FAZ

fraknfurter.jpg1. A lap úgy tudja,

pár hónappal ezelőtt még egyáltalán nem volt biztos, hogy Orbán Áder újabb megbízatása mellett dönt.

Az elnökből ugyan egyetlen olyan szót sem lehetett kicsalogatni nyilvánosan, amivel bírálta volna a kormányt. Viszont egyes esetekben aggályát fejezte ki a Fidesz és a KDNP által beterjesztett törvényjavaslatok miatt. A tudósítás azt idézi Majtényi László tegnapi felszólalásából, hogy elviselhetetlen a szegénység, korlátozták a sajtószabadságot, és hogy a korrupció maga alá temeti az államot.

2. A lengyel kormányfő győzelemnek nevezte az Európai Tanács elnökének megválasztása során elszenvedett vereséget, ám úgy tűnik, ezek után már Magyarország is kételkedik a varsói vezetés beszámíthatóságában. De hát Szydlo úgy nyilatkozott, mintha egy másik valóságból küldene üdvözletet. Hiszen ha 27-en szavaznak Lengyelország ellen, de ez nem lényeges, akkor mi számít kudarcnak? És akkor még nem beszéltünk arról, hogy mekkora kár érte a lengyeleket, akik e bohózat után az eddiginél jóval kevésbé tudják majd befolyásolni az unió döntéshozatalt. Magyarország, Varsó szoros szövetségese ugyan próbálta megőrizni a diplomáciai formákat, de

a magyarok állásfoglalásaiból az derült ki, hogy már ők sem bíznak a lengyel partnerek épelméjűségében.

Hiszen félelmetes, ha egy kormány ennyire nem tudja felmérni az erőviszonyokat és utána még büszke arra, hogy képtelen támogatókat találni - írta a FAZ. De a történet meggyengíti az egész EU-t, hiszen Varsó láthatólag úgy döntött, hogy mindebből a maximális károkat hozza ki a maga és a többiek számára. Ha valóban gátolja a jövőben a munkát a közösségben, az egyfajta ámokfutás. Elképzelhető, hogy ez a fajta magatartás szétszakítja az uniót, ám ez éppen az, amit Oroszország akar, amelynél pedig senki más nem fenyegeti jobban a lengyel biztonságot. Lehet, hogy a Kremlben kitüntetésre terjesztik fel Kaczynskit.

 

Der Standard

der_standard.jpg

Noha Németország a 2. világháború óta az európai biztonság fontos pillére, az országot, illetve Angela Merkelt előszeretettel veszik célba az unión belül a jobb- és baloldali populisták – írja Paul Lendvai. Kaczynski pl. azt állítja, hogy csak a német teljhatalom miatt nem tudta megakadályozni Tusk újraválasztását, illetve csak emiatt volt, hogy nagy barátja, Orbán Viktor is a többiekkel voksolt. De az olasz és görög baloldali populisták is többnyire elhelyeznek egy oldalvágást Berlin címére, amikor EU-ellenes vádjaikat hangoztatják. A hatalmi mámorban szenvedő török elnök pedig példátlan módon kirohant a németek ellen. De Németország a szavahihetőség sziklája marad akkor is, amikor Kelet-Ukrajna miatt az oroszellenes szankciók fenntartásáról van szó, jóllehet egy-két közép-európai kis állam éppen az intézkedések feloldását szeretné elérni. Merkel visszafogottsága persze érthető, hiszen nem képes átvenni a nyugati világ vezetését. Sőt, a viharos európai politika és a várható újabb viszályok miatt fennáll a lehetősége, hogy országa elszigetelődik. Épp ezért ugrás az ismeretlenbe a kancellár ma kezdődő washingtoni látogatása. Európa megosztott, fenyegetik az olyan diktátorok, mint Putyin és Erdogan. Trump kiszámíthatatlansága ilyen viszonyok között veszedelmes. Úgy hogy

Németország nem homokzsák a nemzeti populisták számára, hanem nélkülözhetetlen biztonsági tényező a sarkaiból kifordult Európában, éspedig sokkal inkább, mint eddig bármikor.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1012336463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DFK 2017.03.15. 09:08:21

A gyarmatosítók magyar hangját olvashattuk...

2017.03.15. 09:17:12

Mindennapi orbánozásunkat add meg nékünk....

midnight coder 2017.03.15. 09:23:04

Vicces ez annak a New York Times-nak a tollából, akiknek az országa leginkább felelős a szíriai háborúért és az Iszlám Állam létrejöttéért.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2017.03.15. 09:23:24

Ez kb annyira hiteles mint amikor izraeli kapok kritizálják a magyar kerítést.

Ballib Cenzúrázók Réme 26 2017.03.15. 09:23:51

Orbán Viktor hülyére veszi az EU-t meg mindenkit, aki bele van buzulva abba hanyatló világba. Az EU alig áll már a lábán, csak a mi kizsákmányolásunk által tudják a saját jólétüket fenntartani. Ezért hozzák ide a gyáraikat, hogy mi termeljünk helyettük autót, ők meg ingyen elviszik tőlünk és szétosztják maguk között.

De 2018 után amikor Orbán Viktor már két és fél harmaddal lesz magyar miniszterelnök akkor eljön majd a nemzetünk felemelekedése. Orbán Viktor hazazavarja a Magyarországon állomásozó utolsó Soros ügynököt is, Norvégiát kizáratja az EU-ból, és leszámol az utolsó civilel is. Miután ez megvan, jöhet a kilépés az EU-ból, pénzt többet úgyse kapunk már tőlük. Ha meg igen, akkor azt is csak azért adják, hogy utána a 10-szeresét vigyék ki. Jól kitalálták ezt a Brüsszeli kommunisták, de egy magyar ember csavaros észjárását nem verhetik át, mi lelepleztük őket.

Támogassa mindenki aki magyar, hogy eljöjjön Orbán Viktor országa, hogy lerázhassuk magunkról az EU béklyóját és hogy mi legyünk Európa legszabadabb illiberális országa!

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2017.03.15. 09:27:57

Ht amugy ezeket elolvasva....nem semmi.mint valamai posztapokaliptikis atomaivatag ahol populista nacik grasszalnak.es csak majtrnyi all a vatzan a lotyogo zakojaban.kemeny ez az orszag nagyon kemény.
Na.megyek a parkba mingyá eszek egy hekket.amig lehet.

2017.03.15. 09:29:25

"Magyarország a válság kezdete óta hihetetlen durván bánik a menekültekkel."

Imádom amikor az amerikai sajtó méltat. Menjetek bazdmeg először a mexikói határra és nézzétek meg a saját kerítéseteket, aztán ott zokogjatok. Európa amerikához képest humánus átjáróház. Mióta számít durva és embertelen dolognak a határvédelem? És miért nevezi menekültnek azt az embertömeget, akiknek a zöme nyilvánvalóan csak a jobb élet reményében vették nyakába a világot? Költői kérdések ezek, a tömegmanipuláció egyidős a sajtóval... mit tudhat Magyarországról egy suttyó amerikai a világ másik felén? Amit leírnak neki ezek a decens lapok...

Janossz 2017.03.15. 09:37:57

De szépen kirajzottatok! Mi van, bezárt a 888?
Azt mondjátok már meg inkább, miért nem láttuk a zászlófelvonáson a Miniszterelnököt? Elbújt? Valami függöny mögött volt elfoglaltsága?

Netuddki. 2017.03.15. 09:42:30

Nah, idecsődült az összes balfasz tolvajfidesz troll. Így kedves blogíró, amíg csótányirtást nem végzel, ne számíts tőlem értelmes hozzászólásra.

Csak azt nem értem, hogy-hogy nem vezényelték ki a balfaszokat az orbán beszédre fütyülőket vegzálni? Mindjárt 10 óra, már régen ott kellene lenni az eligazításon.

Netuddki. 2017.03.15. 09:43:49

@Tibi !: Pedig most már bírósági végzés is van, hogy lehet fütyülni. Aki még nem tudná: index.hu/belfold/2017/03/14/birosag_ki_lehet_futyulni_orban_viktort_marcius_15-en/

Kalmár 2017.03.15. 09:49:41

@Tibi !: Ha ti fütyülhettek, akkor mi leönthetünk egy kis hideg vízzel titeket. Az is vélemény nyilvánítás! Meglátjuk utána mennyi kedv marad kint maradni a téren!

Netuddki. 2017.03.15. 09:51:48

@Kalmár: Nyehehe! Csak nem te vagy az egyik járókeretes nyugger?

Skankhunt42 2017.03.15. 09:53:23

@Tibi !: úristen ez diktatúra!!!!!!

MEDVE1978 2017.03.15. 09:53:56

Külpolitikailag Orbán elég jól manőverez, nem ez a probléma. Nekem sokkal több bajom van a belpolitikai tevékenységével. Aki valamennyire tájékozódik akár az EU médiában, akár a hazai tükröződésekben, egyértelműen láthatja, hogy Magyarország súlya hogyan változott mondjuk 2009-hez képest.
Egyértelmű előrelépés ebben a Visegrádi együttműködés újraélesztése, ami ha nem is egy új hatalmi központ az EU-n belül, de mindenképpen egy új érdekérvényesítési blokk és platform. Előtte a Kelet-EU blokk sok kis szereplőre tagolódott, nem léptek fel szövetségben, ezzel az érdekérvényesítő képességük a nagy Németországgal, Franciaországgal szemben gyakorlatilag 0 volt. V4-ként kicsit erősebbek, bár elég zavaró, hogy a horvátok, románok és a bolgárok nem csatlakoznak ehhez. (A horvátoknál érthető a 2015-ös helyzet és az INA miatt, a románoknál Johannis elnök miatt, a bolgároknál pedig a közvetlen határ helyzet miatt a menekültkérdésben). Szóval Gy.F és B.G teljesen lefeküdt az EU fejlett részének, szolgaian kiszolgálta, míg Orbán ahogy szokásos itt is dominálni akar, túlkompenzál. Az egyetlen taktikai hiba az, hogy nem mondtuk azt, hogy az 1200 menekült letelepedhet. Egyrészt, mert úgysem akartak volna itt maradni: röhögve mutathattuk volna az EU-nak, hogy mondjuk 40 elvállalta, hogy itt marad, mind el is mentek, az egész hülye kvóta nem működik (ami evidens). A másik, hogy így a sok habzó szájú újságíró nem szidhatna minket, hogy nem vagyunk szolidárisak az EU fejlett országaival.
A NYT cikke ezzel kapcsolatosan egy egyenesen röhejes publicisztika, mert az EU-t valami szent egyesületként tünteti fel, holott ettől nagyon jelentősen eltér a helyzet: az együttműködés gazdasági, társadalmi, kulturális vonulatai jóval fontosabbak annál, minthogy a közösség egy tagja hogyan viszonyul a közösségen kívüliekhez.

Az Orbán kormány külpolitikájának igazi fokmérője a 2020-as EU költségvetés lesz. Egyrészt kiesnek a britek, másrészt nyilvánvalóan megváltozik az EU-s támogatási politika. Szinte előre látható, hogy a nyugati országok egyrészt összértékben csökkenteni akarják majd a támogatásokat a britek kiesése miatt (kb. 10%-al). Ez még nem túl drasztikus, de a szerkezet is meg fog változni. Valószínűnek tartom, hogy jóval több pénzt akarnak majd képzésre-integrációra fordítani (hiszen ott van nekik a több millió menekült - migráns -ex gyarmati származású képzetlen ember, akikkel kell valamit kezdeni) és jóval kevesebbet infrastruktúrára (útra, hídra, épületre, felújításra), ami nekünk kell és kellett. Egyértelműen az lesz a mérvadó, hogy ebben az ügyben hogyan tud majd az Orbán kormány vagy a V4-ek érdeket érvényesíteni és tárgyalni.

Voznyák Pista2 2017.03.15. 10:14:39

Hogy mit ír a NYuszi Times baromira nem érdekel

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.03.15. 10:18:07

A New York Timest nyilvánvalóan a soros pénzeli, mint ahogy a világon mindenkit, aki nem a meghatódottságtól reszkető hangon méltatja a főcigó emberfeletti képességeit és zsenijét. És ez a duma elég bammeg annak a másfélmillió szavazónak, még a kétség sem merül fel bennük, hogy valami nem stimmel. Igaza van Kiss Tibinek (akit nyilván szintén a soros pénzel) ezzel a másfél millió tarhonyával kapcsolatban.

sőőtnagyonis 2017.03.15. 10:22:07

A magyaroknak csak a KGST, a Varsói Szerződés, a NATO, az EU, És ami világméretű nemzetközösség, nemtetsző dolog, mert a mi BÜDÖS BITANGJAINK semmilyen emberi tartassál nem rendelkeznek!

Sir Galahad 2017.03.15. 10:42:12

Nem értem a jogi határzárral kapcsolatos kritikákat. Azért vezették be a szigorítást, mert rendszeresen tapasztalták, hogy az ország területére belépők miután beadták menedékkérelmüket, annak elbírálását meg sem várták, leléptek. Ez probléma, mert így Nyugat-Európába ellenőrizetlenül jut be egy csomó ember, akiket ráadásul ha elkapnak, mihozzánk fognak visszaküldeni. Addig rendben van, hogy az elzárás az érintettek számára kellemetlen, azt is elfogadom, hogy sérelmes. De ha így van, miért nem állnak elő a probléma megoldására egy jobb javaslattal azok, akik szerint ez rossz? Szerintem ez vezetne megoldáshoz.

2017.03.15. 11:06:07

Mik az európai értékek? Iszlamizáció, genderizmus, willkommenskultur?

sőőtnagyonis 2017.03.15. 11:08:57

@Союз: Aputyini sz@rkavarás orbáni változata

Alick 2017.03.15. 11:10:16

@Союз: Mindig akadnak, akiket zavar a véleménypluralizmus és kisajátítják az "értékeket".

Alick 2017.03.15. 11:14:09

@Sir Galahad: A magukat igazolni nem tudó, menekült nyilvántartásba még nem került ismeretlen emberek esetében a Genfi Konvenció lehetővé teszi az internálást (mint átmeneti megoldást).
Az '56-os magyar menekültek esetében még szigorúbb volt a bánásmód.

2017.03.15. 11:16:39

Nem érdekel a NYT cikke, nem érdekel orbán sem. Tegnap az indexen volt egy cikk arról szólt, hogy az európai bíróság kèt bangladesi "menekültnek" adott igazat a 2015 -ben elkövetett határérték ügyèben. Nos bangladesben nincs háború, nincsenek üldözöttek, akkor mégis mitől menekültek ezek? Az egész eu bírósági eljárás megkérdőjelezhető

Союз (törölt) 2017.03.15. 11:33:58

A nemzetközi helyzet fokozódik. A törökök nácizzák nyugat-európát. Ez egy elég faramuci ügy. Nyugat-európa beengedték a törököket dolgozni. Nem asszimilálódtak, nem sikerült integrálni őket. A nyugati politikai vezetés álomba ringatja magàt és nyugati állampolgárként kezeli őket. Làsd holland miniszter nyilatkozata. A származási ország vezetése meg komolyan gondolja, hogy majd a fogadó országban kampányol. Teljes a káosz. Ebből lehet következtetni a jövőt illetően mi várható európában.

Союз (törölt) 2017.03.15. 11:43:27

@sőőtnagyonis: ki határozza meg hogy melyek az európai értékek? Az mondjuk európai érték, hogy a törökök nem kampányolhatnak nyugati országokban? Európai érték az hogy a menekültnek joga van papírok nélkül országokon át koslatni, mindeközben sz uniós polgárnak ehhez nincs joga?

Союз (törölt) 2017.03.15. 11:52:15

@sőőtnagyonis: európai éérték az hogy gbr az usával karöltve szétbombáz egy országot (Irak)mert hamis infók alapján atombombával rendelkezik? Vagy a franciák Ensz határozat nélkül porig bombázzák Líbiát? Orosz ugyanez. Csak akkor a nyugat ne mutogasson az oroszokra.

Sir Galahad 2017.03.15. 12:00:39

@Alick: Ez is csak a probléma egy részére megoldás. Érdekes, hogy senkinek nincs javaslata.

Sir Galahad 2017.03.15. 13:30:11

@Skankhunt42: Én nem tudok ilyenről. Ha te, vagy bárki más igen, szívesen fogadom.

2017.03.19. 05:38:24

@Jankove:
Csak a hülye nem látja, EU vezetés tényleg hülye!
Ez a tényező a parazitizmus. Az utóbbi évszázad egyik leglenyűgözőbb teljesítménye a parazitológia gyors fejlődése. Fölfedezték, hogy az ember legtöbb komoly baját paraziták okozzák. Ezekből, a tanulmányokból csak idő kérdése, hogy a tudósok levonják a következtetést, hogy hasonló dolgok történnek az emberi civilizációkban, és ezek ott is betegséget és halált okoznak. Várható, hogy az eltemetett birodalmak történetének boncolgatásánál arra a következtetésre jutnak, hogy a parazitizmus volt a meghatározó tényező az emberi kultúrákat megtámadó betegségek közül. Enciklopédia Britannica
A sors rossz tréfája, ártunk és ormányunk minden tagja a parazita népből való!
Emlékezzünk régi "bevándorlóinkra
A valóban nemzeti érdekű orosz cár üldözötteire!

"Egyetlen ország sem engedheti meg magának a tömeges és ellenőrizetlen bevándorlást, amely megrengetheti a társadalom alapjait. Fizikailag és másként is veszélyes. Joby Warrick, a Washington Post"

Széchenyi „ez a népcsoport ( megnevezése tabu) a jogtalanság „minden mindegy” hangulatában folyamodott csalásokhoz, amely a jobbágyság eladósításához, tömeges elárverezéséhez! (Lásd deviza hitel kormányzati kényszer rásegítéssel!) Úgy látja nem lett volna szabad az elmúlt évtizedekben olyan hatalmas tömegekben beengedni őket, amelyikre egyik országban sincs példa!
Az adózó nép szegénységének veszedelmesebb forrása nem lehet, mint a tabu szemlátomást való szaporodása. Mely országban a tabu megszaporodnak, az vagyoni végromlás szélén áll. (A szatmári adózó nép állapotárul, 1830)*** "Kölcsey Ferenc: Országházi beszédéből!
"El fog jönni az a nap, amikor minden olyan népnek, akik között tabu laknak, fel kell tennie a kérdést, hogy mindannyiukat kiutasítja; ez a kérdés az élet és halál kérdése lesz, az egészség vagy krónikus betegség kérdése, a békés létezés vagy az állandó szociális láz kérdése." Liszt Ferenc
"A tabu felszabadítják, Magyarország az ő birodalmuk lesz, az új Paradicsom négy folyóval, három heggyel és a kettős kereszttel. És az Apokalipszisben én, szerencsétlen, főszerepet játszom." Széchenyi
"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." Voltaire

Megteremtették az antiszemitizmust, mint védő tabut. Ez a tabu jól bevált arra, hogy minden kritikát, minden jogos emberi felháborodást torkon fojtsanak vele! Szabó Dezső!
Az új próféták szája, úgy tele van kollektivitással, mint görény szája tyúkvérrel! Szabó Dezső!
süti beállítások módosítása