B1 blogcsalád



Orbán kertelés nélkül megfenyegette a nálunk működő osztrák bankokat

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje, 2017. március 11.

2017. március 11. - Szelestey

 

06_orbanviktor_cz-780x520.jpg

Reuters

reuters.jpg

Megalázó pofont kaptak a térség vezető hatalmának szerepkörét megcélzó lengyelek, amikor a visegrádi csoport másik három tagja a varsói kérés ellenére sem volt hajlandó megakadályozni Tusk újraválasztását. A Szydlo-kormány teljesen elszigetelődött Brüsszelben és a kellemetlen vereség megmutatta, hogy a lengyel konzervatívok képtelenek egyesíteni Budapestet, Prágát és Pozsonyt, és így nagyobb súlyt szerezni a térségnek az unióban.

Különösen fájdalmas volt, hogy Orbán Viktor cserbenhagyta a PiS-t,

hiszen ő védi a pártot azokkal az EU-vádakkal szemben, miszerint aláássa a jogállamot. De a négyeken belül jó pár törésvonal húzódik. Pl. hogy milyen viszonyt alakítsanak ki Oroszországgal, illetve Németországgal, mi az álláspontjuk az euróról, és hogy mi a vallás szerepe a társadalomban. Azon kívül a másik 3 állam bízik abban, hogy Tusk képes előre vinni Európában a térség ügyét. Továbbá zokon vették, hogy a lengyelek most megkontrázták a brüsszeli zárónyilatkozatot.

Az összefoglaló megjegyzi, hogy uniós tisztségviselők és diplomaták nemcsak Kaczynskit, hanem

Orbánt is tekintélyelvűnek tartják, ám úgy gondolják, hogy ő ravaszabb, és vele előbb-utóbb lehet kompromisszumot kötni.

Az összefoglaló megjegyzi, hogy uniós tisztségviselők és diplomaták nemcsak Kaczynskit, hanem Orbánt is tekintélyelvűnek tartják, ám úgy gondolják, hogy ő ravaszabb, és vele előbb-utóbb lehet kompromisszumot kötni. A lengyel politikus ezzel szemben merev ideológus a szemükben. Egy lengyel szakértő azt mondja, hogy a Tuskról lezajlott szavazásnak szörnyű következményei lesznek, mert Varsó nem egyszerűen csupán nevetségessé tette magát, de azt is bizonyította, hogy fogalma sincs diplomáciáról és az uniós játékszabályokról. Meg hogy miként kell összekovácsolni egy szövetséget. politikus ezzel szemben merev ideológus a szemükben. Egy lengyel szakértő azt mondja, hogy a Tuskról lezajlott szavazásnak szörnyű következményei lesznek, mert Varsó nem egyszerűen csupán nevetségessé tette magát, de azt is bizonyította, hogy fogalma sincs diplomáciáról és az uniós játékszabályokról. Meg hogy miként kell összekovácsolni egy szövetséget

Bloomberg

bloomberg.jpg

A hírügynökség szerint nehéz lesz sikerre vinni a többsebességes Európát. A Tusk körüli vita feltárta, hogy a lengyelek nem tudnak vétózni, illetve hogy az EU-nak nincsenek gátlásai, ha egy tagállamban az ellenzéket kell támogatni és nem a kormányt.

Ez erős jelzés Magyarország számára is, amely szintén az illiberális ellentáborhoz tartozik az unióban. Tehát hogy ha nagyon köti az ebet a karóhoz, a végén a szervezet félreteszi a konzenzusra épülő döntéshozatalt és többségi alapon határoz.

Olyan, mintha máris elérkezett volna a többsebességes rendszer, amely egyébként nagy valószínűséggel a költségvetési unió felé haladó euróövezeti országok magjából áll majd. Az elképzelés megkongatja a vészharangokat azoknál az államoknál, amelyek nem használják az eurót, viszont többet kapnak a közös alapokból, mint amennyit oda befizetnek. Ugyanis alighanem búcsút inthetnének a mostani támogatás jó részének.

Csak éppen kérdéses, az élenjáró csoport mennyire képes előbbre jutni a maga dolgában. Hiszen nem biztos, hogy a spanyolok, olaszok, hollandok és belgák annyira együtt akarnak menetelni a németekkel és a franciákkal, ugyanis az előbbi négy országban erősen töredezettek a pártviszonyok. Az egyeztetések zajlanak, még közmegegyezés is lehetséges, de az is belefér, hogy a kelet-európaiak és az északiak előkapnak valamilyen szükségtervet. Viszont az is biztos, hogy akármennyire is zűrzavaros a többsebesség gondolata, minden más alternatíva rosszabb lehet nála.

Die Welt

die_welt.jpg

Ez a hét nagy kudarc volt Európa számára, mert az unió a középszerű Tusk újraválasztásáért lejáratta Varsót, ami nem biztos, hogy megéri, mert a lengyelek még keserű bosszút állnak a vereségért. A lap úgy értékeli, hogy a 60. évforduló előtt a közösség mélyen megosztott. És a Tusk-féle incidens további súlyos következményekkel jár majd, szó sincs epizódról. Hogy Szydlo vesztesként távozott a csúcsértekezletről, az újabb teret nyit Lengyelországban az EU-ellenes érzelmeknek. Márpedig Kaczynskinak megvannak az eszközei, hogy nyomás alá helyezze Európát. A közös védelem megszervezéséhez, vagy a britek távozásához egységes döntések kellenek és itt jöhet el a lengyel erős ember ideje. Azon kívül

a közép- és kelet-európaiak másodrangú tagoknak érzik magukat, de újabban öntudatosabbak lettek.

Szembeszállnak a régi tagállamokkal, lásd a migrációt. Viszont félnek, hogy a többsebességes Európában magukra hagyják őket. Juncker ugyan azt mondta, hogy szó sincs újabb Vasfüggönyről, ám ez a csúcs több kérdést vetett fel, mint amennyit megválaszolt.

Frankfurter Rundschau

frankfurter_1.jpg

Nem jól áll az EU szénája. Így összegzi a kétnapos csúcs eredményeit az újság. Merthogy odalett a kompromisszumkészség. Nem csupán azért, mert 28 tag van. A konkrét esetben

a lengyelek mocskos üzletet akartak: ha az uniónak a jogállam miatt nem tetszik az Alkotmánybíróság jogkörének megnyirbálása, akkor adjon érte valamit.

Erre a másik oldal sem valami finoman reagált, hiszen az osztrák kancellár sürgette, hogy vonják meg a közösségi pénzek egy részét Varsótól. Vannak országok, amelyeknél az európai gondolat a a 2. világháború tapasztalatai alapján a békevágyra épül. A másik oldalon találhatóak a keleti tagok, amelyek 1989 miatt szabadságot és nemzeti szuverenitást akarnak. Csakhogy ez megbénítja az uniót.

Die Zeit

die_zeit.jpg

A kommentár úgy értékeli, hogy hiába léptek fel a 27-ek egységesen Lengyelország ellen, az EU meggyengült a csúcson. Mert itt egyáltalán nem csupán a lengyelekről van szó: az unióval szemben igen súlyos ellenérzéseket tapasztalni a magyaroknál, azon kívül a franciáknál, olaszoknál, hollandoknál, de még a németeknél is. Sokan képtelenek megbirkózni a változások sebességével és nem érzik, hogy Brüsszel megvédené, illetve segítené őket. Sokkal inkább hajtja az átalakulást. A bizonytalanság miatt nem kevés európai a nemzetállam vélt biztonságát választja. Ebből merítik erejüket az Európa-ellenes populisták.

A nemzetet ellensúlynak tekintik az EU-val szemben, amelyet meg akarnak semmisíteni.

A nagy kérdés ezek után az, hogy az unió képes lesz-e ellenőrzés alatt tartani a változás sebességét. Ha igen, akkor lehet, hogy még a nemzeti-konzervatív Kaczynski választóit is meg tudja győzni.

Die Presse

die_presse.jpg

Az osztrák kancellár megerősítette, hogy a brüsszeli csúcs előtt tartott egyeztetésen nem jutottak előbbre Orbán Viktorral az Ausztria által tervezett munkaerőpiaci változtatás ügyében. Arról van szó, hogy az osztrák kormány a járulékok egy részének visszatérítésével szeretné elérni, hogy a cégek ne az újonnan érkezett és olcsóbb kelet-európaiakat szerződtesssék, hanem azokat, akik már regisztráltatták magukat állástalanként, értelemszerűen elsősorban a hazai munkaerőt. Magyarországgal azonban folytatják az egyeztetést. A brüsszeli megbeszélést Bécs kezdeményezte, mivel nem látja értelmét, hogy kölcsönös vádaskodásba kezdjenek egy szomszédos állammal. Kern azonban

figyelmeztetett, hogy elfogadhatatlan volna és lefelé tartó spirált indítana be, ha Magyarország következményekkel fenyegetné meg az osztrák vállalatokat.

 

Kurier

kurier.jpg

Az újság a Magyarországon működő osztrák bankok elleni leplezetlen fenyegetésként értelmezte, hogy Orbán Viktor Brüsszelben kijelentette: ha rosszabbodnak a feltételek Ausztriában a magyarok számára, akkor az osztrákoknak arra kell felkészülniük, hogy nekik meg Magyarországon lesz rosszabb. Mert

ha Ausztria korlátozza a munkaerő szabad mozgását, akkor Magyarország a tőke lehetőségeit fogja vissza.

A kormányfő hozzátette, szerinte egyáltalán nem fér össze az európai joggal, hogy a Kern-kabinet előnyben akarja részesíteni az osztrák munkavállalókat. Az unió alapelve az, hogy ugyanazért a munkáért ugyanaz a bér jár az adott helyen. Ugyanakkor Ausztria Paksról szólva megismételte, hogy elutasítja az állami támogatást, ezért fenntartja, hogy jogi lépéseket tegyen a bővítés ellen. Bécs kifogásolja azt is, hogy Magyarország adókedvezményekkel próbálja magához csalogatni a külföldi cégeket, ugyanakkor elutasítja a menekültek befogadását. Kern szerint aki nem szolidáris, attól meg kell tagadni az uniós támogatások egy részét. Szóval Brüsszelben a két politikus csak abban értett egyet, hogy nem ért egyet.

Der Standard

der_standard.jpg

Magyarország nem sok barátot szerzett a nemzetközi élelmiszerláncok között.

Először jött a különadó, majd az Orbán-kormány a szakhatósági felügyeletért akart a forgalomtól függően nagy pénzeket beszedni. Volt olyan terv is, hogy becsukhat az a cég, amely tartósan veszteséges. Most meg azzal próbálkozik a hatalom, hogy megint jobban megvágja a külföldi kézben lévő bolthálózatokat, mint a magyar konkurenciát. Átszámítva 64 millió eurót kellene pl. a parkolók utánfizetniük, ugyanakkor korlátoznák a reklámkiadásokat. Továbbá az eddiginél több alkalmazottat kellene felvenniük.  

 

Hangos sajtószemle: https://soundcloud.com/user-51236798/hangfajl70311

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7312329157

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bírói Etikai Kódex áltudományos 2017.03.13. 13:33:07

A jelenlegi Bírói Etikai Kódex az áltudományos társaságok és és fanatikus vallási szekták színvonalán van. Megjegyzem, hogy az úgynevezett "jogtudománnyal" is gondok vannak. A "dr." például nem tudományos fokozat és megtévesztik a használatával az em...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bambano 2017.03.11. 21:41:08

"Orbán kertelés nélkül megfenyegette a nálunk működő osztrák bankokat": jól tette.

bkkzol 2017.03.13. 00:13:59

"a tőke szabad áramlása" dumát azok találták ki maguknak akik hatalmas tőkével még többet akartak és akarnak keresni mindenféle veszteség nélkül zavaros, megfejthetetlen tulajdonosi háttérrel. Sehol nem adóznak számottevően ,mert már"el is áramlott a tőke" valahova.
Az meg, hogy különféle német, osztrák lapok mit írnak mindegy. Őket azért fizetik, tulajdonosaik a bankok, befektetők.
Nem azért jöttek kelet-európába a pénzintézetek, mert "segítenek" hanem azért ,mert olyan profittal és hitelrendszerrel működhetnek amivel a nyugat oldalon bíróságon találnák magukat 24 órán belül.
Görögországot is azért hitelezték ész nélkül, mert tudták, hogy ha más nem akkor majd az EU fizet.

Skankhunt42 2017.03.13. 05:49:56

szelestey egy hülye idióta?

legközelebb tessék minden mondat után kérdőjelet tenni és úgy uszítani

n3spr3ss0 2017.03.13. 06:16:29

@Bambano: Mert a piacon ingyen kapod a krumplit?

Melee 2017.03.13. 06:26:39

@bkkzol: "a tőke szabad áramlása" dumát azok találták ki maguknak akik hatalmas tőkével még többet akartak és akarnak keresni mindenféle veszteség nélkül zavaros, megfejthetetlen tulajdonosi háttérrel. Sehol nem adóznak számottevően ,mert már"el is áramlott a tőke" valahova.

Egyetértek. Például ezért nem Magyarországon bejegyzett végek leányvállalatai árulják a Magyar Letelepedési Kötvényt, hanem különböző zavaros, megfejthetetlen tulajdonosi hátterű offshore cégek, mert így nem adóznak számottevően és már el is áramlott a tőke valahova - Magyarország pl. egy fillért nem lát a pénzből.

króm nickel 2017.03.13. 06:52:53

Mit jelent a tőke szabad áramlása?
Pl. a Mercedes, vagy az Audi építhet gyárat Magyarországon.

bloggys 2017.03.13. 07:02:31

orbán nem ravaszabb, hanem egyszerűen csak kapott egy utasítást moszkvából, és végrehajtotta.

legális 2017.03.13. 07:32:06

Erdekes dolog ez a szemlezes.
Kern figyelmeztetett, az jo dolog, Orban megfenyegette, az rossz dolog. PedigOrben csak penzrol beszelt Kern pedig emberekrol.

$pi$ 2017.03.13. 07:44:53

@legális: Ó, indexen mindig ez van: a bal oldal óvatos, a jobb oldal retteg, a bal oldal ügyesen taktikázik, a jobb oldal hintapolitikát folytat, a bal oldal egyeztet, a jobb oldal köpönyegforgató.

HaD 2017.03.13. 08:05:37

Rém egyszerű ez a történet. A mese a rendszerváltozás nevű hatalom átmentéssel kezdődött pontosabban ott hogy az oroszokat és bűntársait egy Reagan nevű USA elnök elpicsázta(olajár/fegyverkezési verseny)és gazdaságilag kvázi becsődöltek. Csak azért nem teljesen mert egy destabilizált keleti blokk kezelhetetlen lett volna az atomfegyvereivel8akkoriban elég sok propaganda film is ezt szajkózta a nyugatiaknak). Az alku lényege a békés hatalom(gazdasági) átmentés volt egyik oldalról a másikról pedig hogy az orosz gazdasági érdekkör helyett a nyugatit kell eztán SZOLGÁLNI. Ehhez csináltak egy jó kis stratégiát. Kiválasztották csaucseszkut akit nyílt színen agyonlövettek példát statuálva. Kiképezték a hatalom "demokratikus" átmentőit(soros orbánékat) csináltak ellenzéket(mszmp védelem mellett..lásd stumpf apósát az akkori belügyminisztert)és egy "csőcseléket tömörítő párt elvét megalkották (torgyán/csurka/vona) ahol is permanens összegyűjtötték a " hőbörgőket" majd szépen leépítették a gyülekezetet....ez zajlik a mai napig. Provokációk,lejáratások stb.
A felszíni "öriharik" mögött meg szépen elosztották a zs-t. Egy nekem egy neked(pl. állami gazdaságok hajszál pontos "kimérése"). Ahhoz hogy szarérhugyér meg lehessen kapni(jogilag később is védhetően) a zsozsót ahhoz az kellett hogy egy jó kis mszmp kb-s nevezetesen demján sándor csinált egy fasza bankot Magyar Hitelbank néven és fölnyomta a kamatokat 35-40% közelébe. Mivel az alku szerint a zsákmányból a nyugatnak is járt ezért aztán jöttek is a haverok(nem gojok:))és csak hogy szépen szóljon ők is ezt a kamat szintet "vállalták be". Persze villámgyorsqn kiderült hogy az összes cég ipar/mg/kereskedelem valahogy nem tudja kigazdálkodni a 40%-os kamatot. Tőke a vas és acél országában a kgst megcsuklása után meg nem igen volt(előtte a tezsvérek elvittek mindent...illetve voltak akik az államadósságukat még búcsúzóul elengedték...mármint az oroszokét amivel nekünk lógtak),tehát hitel az kellett. na vett is aztán gyurcsány 10 milláért egy MOTIM-ett,ahol csak a készlet ért vagy 400 millát(na persze a veszteség meg a sok hitel...de szar is volt neki,hogy csak saját bevallása szerint 3 milliárdja maradt mára)meg orbán apukák is vettek kavicsbányákat amiből aztán akár szoci akár "jobbos" kormány volt mindenki vette az "olcsó" utakhoz a kavicsot(Szicíliában a maffia pont így működött). Mindezt egy matolcsi nevű kormánybiztos vezényelte le. Az hogy közben a saját tőkéhez még olajat is szőkítettek(az akkori miniszter úr aki jeleskedett az orosz államadósság elengedésében is korábban hathatós közreműködésével..plusz egy két "öngyilkos" nyomozó volt az áldozat). Nos hol a lófaszban volt akkoriban és azóta orbán barátotok és bandája,miért is nem verte a nyálát hogy a galád multik ide aztán ne jöjjenek mag a gonosz bankok se...miért nem skandálta hogy "multik haza"? Nem volt rá parancsa a nem gojoktól. További jó balibsizést meg fidessezést!

HaD 2017.03.13. 08:15:48

..ja és mindehhez kellettek a Szomszédok Vágás Ferijei a Repülők tudatformáló jópofaságai a vitézsujtásos körmenetek(nesztek gojok,ha nektek ez kell a május elsejei sör virsli helyett) a média agymosó szereplői...a nép egyszerű fiaiból kiemelkedő sztárok győzikék majkák meg egy amúgy is tudatosan lezüllesztett oktatási rendszer...amit jól szolgálja(mint a világon mindenütt) a kütyü nyomogató nemzedék igényeit...Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

Netuddki. 2017.03.13. 08:29:52

index.hu/gazdasag/2017/03/13/a_parkolas_utan_a_hazhoz_szallitast_is_megadoztatna_a_kormany/

Ostobenkó tolvajfityisz!

Ha ezt meg mernék lépni, akkor az érintett nagy kereskedelmi láncok helyében én parkolóórákat szereltetnék a parkolóba, vagy csak sorompós fizetős behajtást. Egy ekkora ziccert és öngólt nem hagynák ki. Még talán nyernék is rajta.

A házhozszállítást is milyen jogon adóztatnák környezetterhelés miatt? Egyértelmű, és egy csökkent értelmi képességű gyerek is könnyen felfogja, hogy ha 1 futár viszi ki az árut egyszerre 10 helyre, akkor 9 autó nem pöfög el az áruházig és vissza. Ergo 10 autó helyett 1 terheli a környezetet.
De vazzeg, az ostobenkó tolvajfideszes, aki fel volt mentve matekból, ezt is megmagyarázza! Mint a napelem adóját. Hát a jó qrva annyukat, takakordnának már el az ország éléről oda ahova valók, a börtönbe!

Netuddki. 2017.03.13. 08:31:10

@Tibi !: Bazmeg, és kiraknám a táblát a parkoló bejáratához, hogy azért kell fizetni, mert az orbán kormány akarja. Mindezt választások előtt, fasza, hülyék ezek?

fidesz maszop dk egykutya 2017.03.13. 08:32:32

@bkkzol: ""a tőke szabad áramlása" dumát azok találták ki maguknak akik hatalmas tőkével még többet akartak és akarnak keresni mindenféle veszteség nélkül zavaros, megfejthetetlen tulajdonosi háttérrel."

Nemhiszem hogy rogánék meg a többi "elvtárs" találta volna ki... ennyi eszük azért nincs

Netuddki. 2017.03.13. 08:32:34

@Tibi !: Helyesen: 10 autó nem pöfög el az áruházig... :P

Netuddki. 2017.03.13. 08:35:25

@króm nickel: "Pl. a Mercedes, vagy az Audi építhet gyárat Magyarországon."

Építhet? É-PÍT-HET?????

Bazmeg, te hülye vagy. Emlékeim szerint majd összetörték magukat a megélhetési politikusaink, hogy ITT épüljön meg a gyár ne a szomszédban.

Bambano 2017.03.13. 09:00:43

@n3spr3ss0: mit szeretnél kérdezni?
az osztrákok megfenyegették orbánt, hogy eu-s alapszerződés-ellenesen korlátozni fogják a magyarok munkavállalását ausztriában. erre orbán meg megfenyegette az osztrákokat, hogy akkor az itteni osztrák bankok szopóágra kerülnek. ennyi történt.
orbán nagyon helyesen érzékeltette az osztrákokkal, hogy azért mindent ők sem engedhetnek meg velünk szemben.

HaD 2017.03.13. 11:05:52

Bambano:
Az osztrákok szerint jelenleg 170 ezer magyar dolgozik Au.-ban úgy hogy "kiküldetésben " vannak. Magyarán munkaerő közvetítő magyar zsiványok magyar(hoz tendáló annál azért jobb) bérszínvonallal dolgoztatja a segédmunkásokat többnyire építkezéseken de egy fitying adót nem fizetnek így Au.-ban. A magyar munkaerő közvetítők meg jól leszedik a Nyugat-Magyarországra tántorgott szerencsétleneket. Ja és ami nem igazán tetszik a sógornak az az hogy a magyarok akinek a gyereke Magyarországon él az is 200 EUR/hó támogatást kap épúgy mint egy osztrák gyerek aki Au.-ban él meg az anyja apja ott adózik. Az Eu-s jogsértésről ennyit,meg a magyar teljes foglalkoztatottságról is. Ja és azt még hozzá kell adni hogy a határmenti magyar ingatlanokból is szépen lehet eltengődni ami szintén jó pár magyar családnak ad megélhetést. Az osztrák bankokat meg akkor tette volna szopó ágra mikor a haverjaival beengedték őket és 25 éve elnézik nekik hogy hogyan szedik le a magyart! Az miért is volt buli és kinek??

HaD 2017.03.13. 11:14:12

@Bambano: Ami azért fájna az osztrákoknak hogy ha a vitéző orbán elkezdené szivatni a Strabagot pl. aminek az árbevételének 15%-a pl. Magyarországról származik. Könnyen megy neki mert az nyeri a közbeszerzést akit ő akar. Mondjuk ezt nem is tudom az osztrákok miért nem feszegetik az Eu-ban...mert jelenleg ők nyernek. Miért is? Évekkel ezelőtt a Strabagból lecsukattak egy két fószert mert kiderült hogy megvesztegették a magyarokat(azszem még gyurcsány doktorék idejében:)). Aztán feltették a kérdést hogy ok de magyar oldalon mi lett a megvesztegetett illetőkkel...ja ha semmi akkor belátták hogy hülyék voltak és folytathatják ahol abbahagyták...így aztán azóta is ők építenek szinte mindent csak most orbánéknak. ballib/fidess:)

ben2 2017.03.13. 15:02:49

@HaD:

"Az osztrák bankokat meg akkor tette volna szopó ágra mikor a haverjaival beengedték őket és 25 éve elnézik nekik hogy hogyan szedik le a magyart! Az miért is volt buli és kinek?? "

Pl. Medgyessy Péternek, aki eladta a Posta Bankot az Erste-nek 100 milliárdért, miközben előtte a magyar állam 130 milliárdot tett bele, hogy megmentse a csődtől, amibe Printz Gábor lavírozta a piramisjátékaival Horn Gyula hathatós támogatása mellett.

$pi$ 2017.03.13. 16:57:37

@ben2: "Pl. Medgyessy Péternek"

Úgy tudtam, hogy ő valami metrószakértő... vagy az is. :D

Bambano 2017.03.13. 17:20:32

@HaD: miért kellene adózniuk kint? van jogszabály a kettős adóztatás elkerüléséről.
ha így dolgoztatni a magyarokat legális, akkor kuss van bécsnek.
ha meg nem legális, akkor oldják meg a meglevő jogi eszközeikkel.

a nyugatiaknak az lehet az egyik bajuk, hogy berángattak minket az unióba, hogy majd jól kihasználjanak. most meg kiderült, hogy ez a fegyver visszafelé is elsülhet. így jártak.

egyébként is az osztrákoknál is terjed a hülyeség, mióta gyakorlatilag egyszerre csesztetik orbánt a kerítésépítés miatt és építik a saját kerítésüket.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2017.03.13. 17:54:12

Remelem az MSZP és a ballib kórus ujra a bakok partja fogja majd ugy hiteles baloldali módon

Skankhunt42 2017.03.13. 18:57:49

@Tibi !: nyugi kovi, rajtad meg a hülye ballib kistársaidon kívül más nem menne ilyen helyre vásárolni

CoolKoon 2017.03.14. 14:51:28

@Barak Huszein Oszama: Milyen érdekes, hogy a Fox "News" nincs a listán......

CoolKoon 2017.03.14. 14:54:02

@bloggys: Moszkvából?! Tudja ő azt jól, hogy ha egyszer úgy rendesen kihúzza a gyufát, akkor itt fogják őt elkergetni, nem Moszkvában....
süti beállítások módosítása