B1 blogcsalád



Szíjjártó: Magyarország nem faló és nem akadályozza meg a szankciók meghosszabbítását

2017. március 09. - Szelestey

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje, 2017. március 9. Hangos sajtószemle.szp_4.jpg

Bloomberg/Yahoo

bloomberg.jpg

Szíjjártó Péter tagadja, hogy Magyarország az oroszok trójai falovának szerepét töltené be az EU-n belül. A miniszter azt közölte a hírügynökséggel, hogy

a kormány nem vétózza meg a Moszkva-ellenes szankciókat, ha a többiek a meghosszabbítás mellett vannak.

Nem sokkal korábban Orbán Viktor telefonon vitatta meg Putyinnal a paksi bővítést, miután a Bizottság végleg jóváhagyta a beruházást. A miniszterelnök a múlt hónapban leszólta a megtorló intézkedéseket. Még korábban egyenesen úgy nyilatkozott, hogy azokkal az unió lábon lőtte magát. Most viszont Szíjjártó azt állította, hogy Magyarország mindig az egységet tartotta szem előtt, még ha nem is volt boldog miatta. Ugyanakkor továbbra is sürgeti, hogy vitassák meg az intézkedések értelmét, mielőtt szavaznának az újabb féléves kiterjesztésről. A miniszter szerint a célt nem sikerült elérni, hiszen az oroszok nem tartják be teljes egészében a minszki megállapodást. Azt ugyanakkor cáfolta, hogy a Kreml nyomást gyakorolt volna a magyarokra a szankciók eltörlése miatt. Megerősítette egyúttal, hogy Magyarország a lengyelekkel és a baltiakkal ellentétben nem tekinti létfenyegetésnek Oroszországot, nem gondolja, hogy Moszkva megtámadná bármely Nato-tagállamot, de ettől a magyar fél még szolidáris katonai szövetségeseivel.

Reuters

reuters.jpg

Az unió igyekszik elkerülni, hogy a Brexit nyomán

szakadás következzen be a szervezet nyugati és keleti fele között.

Az ún. magországok képviselői mostanában szóbahozták a többsebességes Európát, jóllehet az azt jelentené, hogy hátrahagyják a nacionalista keleti tagokat. Utóbbiak a britek kiválásával legfőbb szövetségesüket vesztik el a brüsszeli központosítási törekvésekkel szemben. Viszont a kilépés nagy lyukat üt a közös költségvetésen, ugyanakkor az EU attól tart, hogy London körüludvarolja az új tagállamokat és megosztja az uniót, mivel szeretne kedvezőbb feltételeket kiharcolni magának. Ezért azután egy magas rangú brüsszeli tisztségviselő kijelentette, hogy a jó két hét múlva esedékes római, jubileumi csúcsértekezlet fő jelszava az egység lesz. A vezető, akinek feladata jelenleg a súrlódások enyhítése, hozzátette, hogy Nagy-Britannia távozására nem a többsebességes integráció a válasz, az most nem időszerű. Az ellentétek sokrétűek, viszont a keletiek attól tartanak, hogy a végén, még ha akarnak, sem tudnak csatlakozni a szorosabb együttműködéshez.

Bloomberg

bloomberg.jpg

A rendkívül szigorú ausztrál bevándorlás-politikának megvan az első európai követője: Orbán Viktor, miután az Országgyűlés nagy többséggel megszavazta, hogy az eljárás egész időtartamára zárják be a menedékkérőket. Magyarország persze sosem volt túl vendégszerető a menekültválság során, de az mégiscsak törvénytelen az EU-ban, hogy minden kérelmezőt automatikusan, meghatározatlan időre rács mögé dugjanak. Van rá lehetőség, de a gyakorlat az, hogy előtte kimerítik az összes többi eszközt. Az alapgondolat az, hogy ne okozzanak további lelki sérüléseket olyanoknak, akik a háború elől menekültek el. Hivatalosan a magyarok a terrorveszélyre és a fokozott kockázatokra hivatkoznak, csak éppen a tények nem támasztják alá az állítást. Viszont Orbánnak (és a Jobbiknak) bőségesen van politikai oka a szigorításhoz, miután felsült a népszavazással.

A politikus, a maga által választott illiberális úttal, évekig kitaszítottnak számított az unióban. Ám a hasonszőrű lengyel párt győzelmével megnyílt számára a lehetőség, hogy a nyugati liberális elittel elégedetlen keleti csoport élére álljon. Ehhez a bevándorlás szolgáltatta a megfelelő alapot. Megvárta, amíg Brüsszel rábólintott Paksra, és csak utána hozakodott elő az új menedéktörvénnyel. Ugyanis az EU fél a kelet-nyugati megosztottság elmélyülésétől, ezért várhatóan nem lép közbe. Viszont

a Nyugat nem fogja követni Orbán példáját. Arrafelé a migránsellenes érzelmek még nem írták felül az alapvető értékeket.

Így azután arra lehet számítani, hogy a magyar provokáció csak tovább erősíti a nyugatiak elszántságát a többsebességes Európa megvalósítására. A keleti, nacionalista kormányok kimaradnak a belső körből, de a módszer elegáns, mert a többiek nem vitatkoznak velük szakpolitikai kérdésekről.

FAZ

fraknfurter.jpg

Az Európa Tanács és a Bizottság is kétli, hogy a magyar menedéktörvény megszigorítása összhangban áll az emberi jogokkal. Nils Muiznieks, az ET illetékes biztosa kijelentette, hogy egyértelműen megsértené a vonatkozó nemzetközi megállapodást, ha Magyarországon valóban bezárnának minden menedékkérőt. Az unió végrehajtó szerve már megvitatta a magyar jogszabályt és úgy döntött, hogy Budapestre küldi az emberi jogok ügyében illetékes biztost. A testület azonban csak azután kívánja jogi szempontból értékelni a jogszabályt, ha Avramopulosz előbb beszámol, mit hallott a magyar kormánytól. Előzőleg már bírálta a magyar döntést az UNHCR, valamint a német fejlesztési miniszter, továbbá a Merkel-kabinet menekültügyi megbízottja is.

A lap ugyanakkor úgy tudja, hogy

az Orbán-kormány egyelőre elnapolja a civil szervezetek elleni fellépést,

tehát hogy az NGO-knak közzé kellene tenniük a külföldről kapott anyagi segítséget, valamint vezetőik fizetésének összegét és vagyonbevallását is. A hatalom állítólag meg akarja várni a nemzeti konzultáció eredményét. Orbán a múlt hónap végén indított támadást a civilek ellen, külön is néven nevezve Soros Györgyöt. Itt lépnek be megint csak a képbe a migránsok, merthogy azokat a miniszterelnök szerint az üzletember által támogatott csoportok bujtogatják, mármint hogy törvénysértő módon jöjjenek Magyarországra. Az érintetteket jelenleg a hangvétel sokkal jobban izgatja, mint az egyelőre nem nyilvános törvényjavaslat. Goran Buldioski, a Nyílt Társadalom Kezdeményezés európai igazgatója azt mondja, őket igencsak aggasztja, hogy kampány indult a civilek ellen, és hogy a hatalom különbséget tesz jó és rossz civil társadalom között. Mint mondta, bizonyosan túlzás és tartós károkkal jár, hogy őket teszik felelőssé a magyar és az uniós gondokért.

Washington Post

washington_post_1.jpg

A Fidesz szóvivője azt közölte, hogy két héten belül valószínűleg az Országgyűlés elé terjesztik a civil szervezetek működését szabályozó törvény módosítását. Halász János megismételte, hogy Brüsszel és a Soros-féle szervezetek erőteljes támadást indítottak az ország ellen, arra bátorítják a migránsokat, hogy illegálisan lépjenek magyar területre, szegjék meg a törvényeket, ám ezt a kormány nem tűri el. A Nyílt Társadalom Alapítványok képviselője erre válaszul azt közölte, hogy Soros és az alapítvány kényelmes bűnbakot jelent a politikusok számára az egész régióban. Goran Buldioski emlékeztetett arra, hogy Romániában magyarbarát szervezetként bélyegezték meg őket, mondván, hogy aláássák a román államiságot. A magyar kormány ezzel szemben azt állítja, hogy az alapítvány az ország ellen dolgozik. Ám a két vélemény nem fér össze. Maga az üzletember közleményben erősítette meg, hogy most is ugyanolyan okokból segíti a civil mozgalmakat, mint a szocializmus idején. Vagyis hogy a kormányok kötelesek legyenek elszámolni tevékenységükről a népüknek, amelynek nagy része továbbra is vágyik a szabadságra.

Süddeutsche Zeitung

suddeutsche.jpg

A kommentár „Orbán trójai falova” címmel felszólítja az uniót, ne engedje meg, hogy a kormányfő a terror elleni harcra hivatkozva bezárasson minden menekültet, mert itt egy hatalmas csalás készül. Azt nem lehet a politikusról állítani, hogy a levegőbe beszél. Hiszen valóra váltja ígéretét és az ország már javában masírozik az illiberális állam felé. A migránsokat pedig vagy nem engedi be, vagy konténertáborokba csukja, ideértve a fiatalkorúakat is. Csakhogy Orbán nyelvezete hazug: amikor a bevándorlás kapcsán folyton a terrorizmus trójai falovát emlegeti, akkor egyben azt állítja, hogy a menedékkérők a terrort akarják becsempészni az országba. Ám ez gonosz hadova, mivel a legtöbb érkező éppen a terror, a háború és az éhség elől kerekedik fel, hogy menedékre leljen. Élni szeretne, nem meghalni. Ha egy pár álcázott terrorista is bejut ily módon Európába, azt nem lehet 100 ezreknek felróni. Nem jó az, ha napjainkban ismét ártatlanokat zárnak internáló táborokba Európában.

Orbán célja az, hogy félelmet keltsen a magyarok közt.

És ez be is jön. Magyarországon tovább erősödött az idegenellenesség. Olyan légkör alakul ki, amiben sokan tömörülnek az autoriter vezető mögé, mivel az biztonságot ígér. És közben a jelek szerint nekik mindegy, hogy az illető betartja-e a Genfi konvenciót vagy az európai jogot. Más államok is sárosak persze, de mindannyiukat alulmúlja Magyarország, amely lassan a nacionalista nemzetekből álló, idegenellenes, ridegszívű Európa élharcosa lesz. Pedig a földrész keresztényi identitását nem a muzulmán menekültek, hanem az olyan politikusok fenyegetik leginkább, mint amilyen Orbán. A politikája bizonyosan nem keresztényi. Az EU óvatosan igyekszik visszahúzni a közös értékekhez az elbitangoló tagokat, csakhogy ez az Orbán-féléknél nem megy. Európának határozottan szembe kell szállnia az ilyen emberekkel.

Die Zeit

die_zeit.jpg

Magyarországon alig vannak menekültek, az emberek mégis félnek tőlük, közben pedig Orbán Viktor forszírozza az ország bezárkózását. Az önjelölt hadvezér elszántan megint harcra hív, mert szerinte újabb áradat fenyegeti Európát. Gondosan ügyel arra, hogy napirenden maradjon a migránskérdés, mert az jót tesz a népszerűségének. A törvény megszigorítása főként politikai célokat szolgál. Arra megy ki, hogy még gyorsabban és hatékonyabban meg lehessen szabadulni a menedékkérőktől. Hogy azután emiatt mekkora terhek hárulnak Szerbiára, arra nagy ívben tesz a kormány – mondja Somogyvári Zoltán a Helsinki Bizottságtól. Magyarország persze az utóbbi csaknem két évben teljesen a maga szakállára cselekedett, ha a menekültekről volt szó. Pl. amikor lezárta a déli határt. És a bizonyítékok egyre inkább alátámasztják, hogy a magyar határőrök elrettentési célokból igenis verik az elfogott határsértőket. A menedék elnyerésére még a legálisan érkezőknek is alig van reményük. Somogyvári ugyanakkor arra is rámutat, hogy a jelek szerint az uniót nemigen zavarja, milyen törvények vannak érvényben Magyarországon.

Euractiv

euractiv.jpg

Az Európa Parlament alelnöke azt mondta, hogy nem híve a kétsebességes Európának, mert az csak elégedetlenséget és egyenlőtlenséget gerjeszt. Ramon Luis Valcárcel Siso azt látja az egyik legnagyobb közös gondnak, hogy hiányzik a szolidaritás, és hogy a menekültügyben elfoglalt álláspontjukkal intoleránsak az olyan kormányok, mint amilyen a magyar is. A politikus hozzátette, hogy teljesen elutasítja azt, amit Orbán Viktor csinál. Bár mindketten konzervatívok és az Európai Néppárt tagjai, neki mégsem tetszik a magyar miniszterelnök irányvonala.

Deutschlandfunk

A bajor keresztényszociálisok egyik EP-képviselője

bírálja Magyarországot, amiért az úgy bánik a menekültekkel, mint a bűnözőkkel.

Márpedig itt Orbán Viktor messze túllép az európai normákon, mert az nem megy, hogy a menedékkérőket börtönhöz hasonló viszonyok között tartsák fogva. Markus Ferber szerint az uniónak több lehetőséget kell kapnia, ha valamely tagállam megszegi a közös normákat, mert jelenleg csakis a szavazati jog megvonása jöhet szóba, ám az ebben az esetben túlzás volna. Jobb volna pl., ha a közösségi támogatást fognák vissza, ezt a nyelvet mindenki érti. Ahhoz még tomács sem kell. Tehát ha valaki nem tartja magát az előírásokhoz, akkor számítson arra, hogy kevesebb pénz jön Brüsszelből. A politikus éppen azt mérlegeli, hogy miként lehetne alkalmazni ezt az eszközt  Lengyelország esetében, mert ott a demokráciát fenyegeti veszély, miután megfosztották hatáskörétől az Alkotmánybíróságot. Ferber egyúttal bízik abban, hogy külső nyomás hathatós lesz és Magyarország felülvizsgálja a döntést. De a szavazati jog felfüggesztését még nem tekinti szükségesnek a magyarok esetében. Megítélése szerint a lengyeleknél sokkal súlyosabb a helyzet.

Kölnische Rundschau

A kölni lap szerint az uniónak már csak az hiányzott, hogy internáló tábor várja a polgárháború és az egyéb bajok elől menekülő embereket. Az új magyar törvény teljesen méltatlan egy olyan ország esetében, amely állítólag elkötelezett az emberi jogok és a nyugati értékek mellett. Sok állam küzd persze azzal, hogy humanitárius módon kezelje a menekültválságot, illetve hogy ne terhelje túl közben a saját lakosságát. Ám az egészen más, amikor mindössze pár száz szerencsétlen helyzetét kellene megoldani, ám idegenellenes megfontolásból nem engedik be őket, mert a nemzetiség, vallás vagy a kultúra szempontjából nem felelnek meg az olyanok igényeinek, mint OrbánViktor. Ez szégyen. Itt az ideje, hogy az EU megfelelő szankciókkal honorálja ezt a hozzáállást, máskülönben az európai eszme elveszti a saját hitelességét.

Le Monde

le_monde.jpg

1. Aggódnak az európai intézmények, mert Magyarországon őrizetbe akarják venni az összes menedékkérőt. A Bizottság felkérte az illetékes biztost, hogy személyesen folytasson komoly vitát a magyar hatóságokkal az új jogszabályról. A magyar kormány most azt a gyakorlatot kívánja visszaállítani, amelyet 4 éve az EU, az UNHCR és az Európai Bíróság nyomására egyszer már hatályon kívül helyezett. Az Európa Tanács úgy foglalt állást, hogy a friss magyar törvénymódosítás sérti az emberi jogokról szóló európai megállapodást.

2. A lap szerint a terrorizmus vádjával 10 évre ítélt szír esete jól jellemzi az egész magyar menekültpolitikát. A bűne az volt, hogy a röszkei menekültlázadás során

eldobott három követ a rendőrség felé

és illegálisan kelt át a határon, amely mind inkább jelképpé válik az önmagát körbebarikádozó ország számára. És az új törvény még inkább azt eredményezi, hogy egyre kevesebb lesz a menedékkérő. Sokatmondó ugyanakkor, hogy a szóban forgó Ahmednál a bíróság a jelek szerint figyelembe vette a vádlott vallását, kultúráját is. Pedig bőven lehet, hogy csak annyi bűnt követett el, hogy rosszkor volt rossz helyen. Hiszen Cipruson menekültként élt a feleségével és két kisgyerekével, és csak segíteni akart az anyjának és több más rokonnak, hogy eljussanak Németországba. Csakhogy mire a csoport elért Magyarországig, addigra az éppen lezárta a határait és a menekültek zsákutcába kerültek. Összecsaptak a rendfenntartókkal, majd Ahmedet kérték fel a közvetítésre, mert ő tud angolul.

A kormány szerint rendjén való, hogy a férfi 10 évet kapott, és hogy terrorizmus miatt marasztalták el. A védő viszont arra hívja fel a figyelmet, hogy nincs bizonyíték, tehát, hogy a védence bárkiben kárt tett volna. Az Amnesty International egyik munkatársa megerősíti, hogy a verdikthez nem kellett több néhány rendőr vallomásánál, noha az bizonytalan és ellentmondásos volt. Iván Júlia, a jogvédő szervezet igazgatója azt mondja, papíron a bíróságok függetlenek, de a menekültek ügyében rendkívül szigorúnak bizonyultak és ez feltűnően közel áll a kormány álláspontjához.

Der Spiegel 

der_spiegel.jpg

A közép-európai államok első ízben lépnek fel közösen, mert úgy gondolják, hogy egynémely nemzetközi konszern ugyanazzal a márkanévvel gyengébb minőségű élelmiszereket szállít nekik. A visegrádi csoporthoz már csatlakoztak a románok, bolgárok, szlovénok, horvátok és a görögök is, a téma napirenden lesz a ma kezdődő uniós csúcson. Mármint hogy Brüsszel avatkozzon közbe a diszkrimináció miatt és gondoskodjon az egységes szabványokról. Ám nem sok bizonyíték támasztja alá a vádakat. A gyártók visszautasítják az állításokat és kifogásolják a vizsgálati módszereket. A független fogyasztóvédők óvatosak. Haraszti Anikó a Tudatos Vásárlók Egyesületétől utal arra, hogy mifelénk sokkal több az olyan áru a kínálatban, amely olcsó és gyenge összetevőket tartalmaz. A jobb minőségű élelem sokkal többe kerül, csakhogy keleten összehasonlíthatatlanul alacsonyabbak a bérek. Így sokan nem tudják megfizetni, hogy egészségesen táplálkozzanak.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3612324049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.09. 13:15:37

Amiről a hírhamisító Index, 444, HVG, és RTl nem szólnak, nem írnak:

magyaridok.hu/belfold/tovabbi-titkokat-rejtenek-a-welsz-dossziek-1472911/
A kékben Simon Gáborhoz kapcsolódó iratok voltak, egy XVIII. kerületi ingatlan-adásvétel papírjai, valamint egy soproni ingatlan iratai. Simon Magnet Bankban tartott bankszámlájával kapcsolatos dokumentumokat is találtam. Az iratokon ott volt az a jelszó is, amellyel a pénzt fel lehetett venni – elevenítette fel Petrovics István. A piros dossziéban – folytatta – jó néhány szocialista politikussal, illetve az MSZP üzleti köreivel kapcsolatos iratok voltak. Konkrétumokat nem említenék, ám meglepődnének néhány név hallatán. Welsz Tamás a neveket sárga szövegkiemelővel húzta át, így első pillantásra láthatók voltak az ügyletek szereplői – fogalmazott.

VT Man 2017.03.09. 14:13:34

"Viszont a Nyugat nem fogja követni Orbán példáját. Arrafelé a migránsellenes érzelmek még nem írták felül az alapvető értékeket."

De, a Brexit egyik fo oka pont ez volt!

Az, hogy kelet-europaiak jonnek, hagyjan, de azzal riogattak, hogy jon a sok millio torok is hamarosan! Meg a szirek!

Ettol szartak be igazan a britek.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.09. 14:13:36

"az NGO-knak közzé kellene tenniük a külföldről kapott anyagi segítséget"

Tudtommal közzéteszik a forrásaikat.

"valamint vezetőik fizetésének összegét"

Tudtommal közzéteszik a vezetőik fizetését.

"és vagyonbevallását is."

Tudjuk, mit ér M.o.-on a vagyonbevallás. Egyébként meg nem közpént költenek, totál felesleges lenne.

Természetesen az álcivil CÖF-re mindez nem vonatkozik.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.09. 14:14:59

@VT Man: "a Brexit egyik fo oka"

Nem a migráncsok, hanem az EU-n belüli munkavállalók voltak a probléma. Migráncsot nem is látott az átlag angol.

Indriq 2017.03.09. 14:22:15

@Ballib cenzúrázók réme 25: térj már észhez! Ebben a kommentedben nincs egy sorosozás se, ezért nem kapsz pénzt!

Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra! 2017.03.09. 14:35:23

@zsindexes C I A spicli:

Szarosz Gyuri bácsi legelső magyarellenes LIBSI ÜGYNÖKE LOPBÁN VIKI volt. Ma is kezében tartja Soros Lopb´ánt hiszen ő pénzelte be őt és az egész fideszes hazaáruló bandát a parlamentbe. Lopbán még ma is tejel Sorosnak ezért.

A másik vonalon Putyin mozgatja Lopb´ánt, hiszen nála vannak az összes ügynök iratok, amelyk televannak eddig nem ismert Lopbán besúgó dokumentumokkal. Ezért a hazaáruló Lopbán feltétel nélküli csicskája lett Putyinnak, a parancsára akarja kivezetni Magyarországot az EU-ból.

Szargy´ártó pesze tudja, hogy az EU bomlasztása hülyeség akkor amikor mindenki más összezár, mert ez túl feltünő. Nem baj, vár egy napot, aztán holnap újrakezdik a migránsozással, a Merkel megbukottal, meg hogy az EU 50-szer annyi pénzt vitt ki az országból, mint amennyit behozottal.

Aztán 2018-ban ha a Fidesz nem lesz a börtönbe vágva, akkor ezek tényleg kivezetik majd az országot az EU-ból.

ogli dzsí 2017.03.09. 14:41:08

hiába csaholnak a globalisták, orbán egy gránitszikla, a globalista rendszer épült lekvárból

Indriq 2017.03.09. 14:46:13

@ogli dzsí: ez már harmatgyengének is kevés, szerintem menj másik blogba. :)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.03.09. 15:06:32

@Ballib cenzúrázók réme 25: Hírhamisítózol mindenkit akik a pártodnak nem tetsző hírket is lehozzák, majd belinkelsz egy Magyar Idők cikket. Te barom, nem érzed ilyenkor rohadt hülyének magad?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.03.09. 15:07:52

@ogli dzsí: Én eddig azt hittem, hogy egy legalja hülye fideszes vagy, de most jövök rá, hogy csak parodizálod őket... vagy nem? :-)

ben2 2017.03.09. 15:16:15

"Viszont a Nyugat nem fogja követni Orbán példáját. Arrafelé a migránsellenes érzelmek még nem írták felül az alapvető értékeket."

Ott fordítva történt: a liberális "alapvető értékek" írták felül a józan észt.
Innentől Orbánnak nem volt nehéz árral szemben úsznia, mert csak idő kérdése volt, hogy mikor követik a példáját azok, akik addig minden létező fórumon ellene fröcsögtek.
A nyugat tehát nagyon is követni fogja Orbán példáját, mert nem lesz más lehetősége. A jelenlegi menekültügyi szabályozás engedi a migránsok szabad mozgását az EU-ban a kérelmük elbírálásának ideje alatt, ami józan ésszel belátható, hogy tarthatatlan. Ez nem alapvető értékek, meg ideológiák kérdése.

fideszes Bróker kormány 2017.03.09. 15:25:53

@ben2:

mint mindig, nagyon hülye fidióta vagy te. A migráns kérdés lefutott, 2016-ban már csak 300 ezer jött Németországba, miközben az előző év 1 millióból 300 ezret már el is utasítottak. Tolvaj Orbán ott ´áll egymagában mint egy hülyegyerek a 30 milliárdos kerítése mellett az 5 ezer határ(ember)vadászával. Aztán csak legfeljebb a veréb repül be a szögesdrót kerítés felett ´és szarja le őket.

Hogy valami firss hírt is halljál már a világból, Merkelnek visszajött a népszerüsége, ami a migráns kérdés során megzuhant, ma is toronymagasan nyerné a pártja a választást. A Fidesz német náci testvérpártja az AFD pedig le van húzva a klotyón.

Sir Galahad 2017.03.09. 15:32:59

A migránsok elzárásának az az oka, hogy ők, miután Magyarországon beadták a kérelmüket, az esetek 99 százalékában nem várták meg ennek elbírálását: a szabad mozgás lehetőségét kihasználva azonnal távoztak Nyugatra. Emiatt Magyarország nagyon sok kritikát kapott az osztrákoktól meg a németektől, és az emiatt náluk kikötött embereket ide próbálják meg visszaküldeni.

Van-e más megoldás erre a problémára, mint az elzárás? Én nem hallottam ilyet, de ha valaki tud, szóljon. Amíg ilyen nincs, addig szerintem méltatlan és értelmetlen ezt a rendelkezést bírálni.

felső határ nincs 2017.03.09. 15:40:39

A nyugat már most Orbán példáját követi, persze a szélllibsi sajtó próbálja ezt elkendőzni, de nem mindenki hülye.

Orbán megaszonta: nyugaton meg fognak erősödni a politikai szélsőségek, úgy is lett. Az eurónak 1-2 éve van hátra az életéből. Mo-n is ez történt volna ha a széllibbantak maradnak kormányon. Orbán a kereszténység és a mérsékelt racionalitás pajzsa, népe a pallosa.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.09. 15:55:06

@rasztaszív: :))

Gyöngyöt disznók elé? Ezt az egybites narancskomcsik nem értik.

felső határ nincs 2017.03.09. 16:02:28

@fideszes Bróker kormány: 'A migráns kérdés lefutott, 2016-ban már csak 300 ezer jött Németországba, miközben az előző év 1 millióból 300 ezret már el is utasítottak. '

- a berlini kamionista muzulmán is el volt utasítva. Mi meg úgy utasítjuk el őket, ahogy kell: kerítéssel, kutyával.

ficki-ficki

'Saját élettársa 15 éves húgát erőszakolta meg a gyanú szerint a Pest megyei Kartalon a kameruni Pierre Paul Menyoa, akit azóta nagy erőkkel keresnek a rendőrök. A néger a Lokál információi szerint 2015-ben "menekültként" érkezett Törökországból, tavaly pedig az afrikaiakból verbuvált és azóta a bajnokságból kizárt budapesti focicsapat, az Internationale CDF SE játékosa volt.'
Forrás: kuruc.info/r/2/170268/

Sir Galahad 2017.03.09. 16:02:47

@Barak Huszein Oszama: Ja, persze, azért kifejezetten megdicsérnék a magyar kormányt...

felső határ nincs 2017.03.09. 16:03:00

'Saját élettársa 15 éves húgát erőszakolta meg a gyanú szerint a Pest megyei Kartalon a kameruni Pierre Paul Menyoa, akit azóta nagy erőkkel keresnek a rendőrök. A néger a Lokál információi szerint 2015-ben "menekültként" érkezett Törökországból, tavaly pedig az afrikaiakból verbuvált és azóta a bajnokságból kizárt budapesti focicsapat, az Internationale CDF SE játékosa volt.'
Forrás: kuruc.info/r/2/170268/

ficki-ficki

élveteg 2017.03.09. 16:07:11

Kölnische Rundschau

"A kölni lap szerint az uniónak már csak az hiányzott, hogy internáló tábor várja a polgárháború és az egyéb bajok elől menekülő embereket."

Böeheeeeee........ rundschhauéknak inkább a nőiket kellene megkérdezni hogy mi hiányzott nekik meg mi nem ,meg hogy milyen táborba zárnák legszívesebben a menekülő embereket

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.09. 16:08:14

@felső határ nincs: "a Lokál információi szerint"

̈́Áááhhhááhháháááá...

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.09. 16:08:48

@Csuvakka a migráns vuki:

A hír igaz.

És az is igaz , hogy a hírhamisító index, hvg, 444, rtl halmaz nem hozta le, mert erősen cenzúrázott újságok, amik a ballib véelménydiktatúra által jóváhagyott hazugságokat közlik csak és kizárólag.

Innentől kezdve csak magadat égeted, hogy a ballib hazugságokon túl minden tényt letagadsz, amit nem hoznak le a kedvenc hírhamisítóid !

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.09. 16:12:00

@felső határ nincs:

"Saját élettársa 15 éves húgát erőszakolta meg "

Így jár aki muszlim migránst fogad maga mellé.

Szerintem a csaj, amíg a hugát nem erőszakolták meg, védte a migránsokat, és végtelen toleranciájáról biztosított mindenkit a környezetében.

Kíváncsi vagyok azóta változott-e az álláspontja némiképp, miután a húgát brutálisan megerőszakolta a muszlim tetű !

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.09. 16:13:43

@felső határ nincs:

A ballib Gyurcsnyista marhák, csak azt hiszik el, amit a 444, index, hvg, rtl szerű ballib hírhamisító szarok lehoznak.

Számukra a világ összes többi híre hazugság.
Ilyenformán ne csodálkozz ha lépten-nyomon letagadják a valóságot.

Jakab.gipsz 2017.03.09. 16:13:52

Téves koncepció alapján össze állított kormány kritika.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.09. 16:17:19

@Sir Galahad:

Nyílvánvalóan senki nem tud megoldást, mert a migráns csak akkor nem lép meg, az eljárás lefolytatása elől, ha be van zárva.

De nem is cél a ballibek részéről a megoldás keresése.

A céljuk minnél több migráns EU-ba és Magyarorszgára erőltetése, a nemzetállamok felbontása, és a muszlim terror és erőszak mindennapossá tétele.

Egyszóval a társadalom egységének és biztonságának gyöngítése, hogy bagóért jussanak a Soros féle tetvek az erőforrásokhoz, nemzeti vagyonhoz.

felső határ nincs 2017.03.09. 16:18:03

'– Tartottunk tőle, hogy szörnyűség lesz a vége. Pár hónapja ugyanezt a kislányt egy afrikai férfi már megpróbálta megerőszakolni. Akkor a lány egyik rokona időben rájuk nyitott, majd a támadót végigkergette a fél falun, és amikor utolérte, elverte, mint szódás a lovát. Sajnos a kislánynak hétfőn nem volt szerencséje. Egyedül maradt otthon, a szomszédban lakó nővérének az élettársa pedig átment, és megerőszakolta. A kislány zokogva mesélte el a történteket a nagymamájának, ő riasztotta a rendőrséget
Forrás: https://kuruc.info/r/2/170268/'

ficki-ficki

persze a nővérjét is megerőszakolta, meg a húgát is

a falusi előítéletek miatti depressziója lehet az ok szerintem

Sir Galahad 2017.03.09. 16:19:12

@Ballib cenzúrázók réme 25: Oké, de ha nem tudnak jobb megoldást, jobb lenne, ha csendben maradnának...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.09. 16:27:12

@felső határ nincs: "Az Indexen is címlapos"

Lehet, bár én ilyennel nem találkoztam.

Ha minden újságban címlapos, akkor se olvasok olyan "hírt", ami a hazugsággyár habonyműveken alapul. Valószínűleg az ellenkezője igaz, vagy még az sem.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.09. 16:30:17

@Sir Galahad:

Egyetértek.

Csakhát a ballibek nem vitatkoznak, nem megoldást keresnek, hanem maradéktalanul segédkeznek Soros tervében, miszerint migárnsok tízezreit erőltetik az országra, és millióit az EU-ra kényszerítik, és ha valaki nem áll be a sorba, mint pl Magyarország, akkor azt lejáratják, akkor is ha egyébként itt élnek.

Ramil Safarov 2017.03.09. 16:48:05

"Orbán célja az, hogy félelmet keltsen"

Feljenek csak a mocskos HAZAARULO sorosberenc libsik.

Netuddki. 2017.03.09. 17:10:37

Nemtom bammeg, ezt a sok tolvajfideszes mocskot minek engeditek kommentelni?

Indriq 2017.03.09. 17:55:34

Azért valahol vicces, hogy a fityisz kurucinfot idéz.
Remélem valahol elhangzik majd az a mondat is, hogy a fidesz mögött áll a világ 2/3-ad, de ez javulni fog, lesz még a világ 2/4-ede is, sőt, akár 2/5-öd is. :)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.03.09. 19:11:02

@Ballib cenzúrázók réme 25: Attól semmi nem igaz, hogy egy ilyen magadfajta hülye igaznak gondolja. Amúgy abból is látszik, hogy hivatásos fidesz propagandista vagy, hogy paneleket használsz, mint a hazug példaképeid anno (Rogán, Szijjártó). Pl nem tudod leírni, hogy "index" anélkül, hogy "hírhamisító". Mint anno az 'emútnyócév, a bukottbaloldal és a többi hülye manipulálhatóknak való panel. Nyomjad csak komcsi elvtárs, már Kádár apádnak is bejött.

siriq111 2017.03.09. 23:10:47

Orban egyik nap a bal, majd a masik nap jobb kezet mutatja. Ha meg a tobbiekkel kell targyalni mar csak az anus lyuk marad amit mutat :D
Az itthoni hiradasokban pedig mint "hatalmas harcot vivtam a tobbi EU tagallammal" .
Kurva gaz mar ez az egesz ..................

Nevoeiro66 2017.03.09. 23:17:41

Ismét egy bérrettegéses blog. :)

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.03.10. 00:25:15

A ballibsiknek félnie is kell, ez az új világrend alapja.

A 2018as kampányban Trump is eljön megszemlélni a kerítésünket, és utána gratulálni fog a magyar embereknek, magyar családoknak.

És amikor feldobja a pacskert, akkor pedig kitömjük, és azzal fogjuk ijesztgetni a sorosnácikat, hogy féljenek, amíg élnek.

siriq111 2017.03.10. 01:07:36

@Halál kamionja mindenkit elgázol: Szerencse, hogy nem rolam beszelsz, mert en allampolgar vagyok :D

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.10. 01:14:34

@Halál kamionja mindenkit elgázol: "És amikor feldobja a pacskert, akkor pedig kitömjük, és azzal fogjuk ijesztgetni a sorosnácikat, hogy féljenek, amíg élnek. "

:)) Tényleg, olyan disznófeje van.

whyweprotest.net/attachments/donald-as-a-pig-jpg.259854/

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.10. 01:18:54

@siriq111: A fideSSfasszopókat figurázza ki, nem látod? Elég hiteltelen, mert nagyon eltúlozza, de így is vicces.

siriq111 2017.03.10. 01:41:23

Mondjuk, hogy rendben van de ezt is mertekkel. Szamomra , mindenki allampolgar, ha hulye , ha nem.

nu pagagyí 2017.03.10. 05:51:21

@Ballib cenzúrázók réme 25: Neked nem tűnt még fel, hogy semmi hiteles tájékoztatás nem volt olyan ügyekben, amelyben politikusok is érintettek voltak, legalább is habverés szintjén? Miért pont a Welsz ügyben van hiányod? Mit tudsz az olajhamisításról, a Kulcsár ügyről, a Quaestor ügyről, a Kaya Ibrahim ügyről, a Hagyó ügyről? Semmit. Semmi olyat, amit el is hihetsz. Ennyit a kormány propaganda lapjáról. És akkor ott van, amit nem is vizsgálnak: Farkas Flóri, Rogán Tóni, Meggyes polgi (gyakorlatilag az összes fideszes polgármester, Stróman Lőrincet is beleértve) és a többi milliárdos közpénztolvaj bűnöző.

nu pagagyí 2017.03.10. 06:12:49

Külföldön sajnálatos módon nem értik a magyar kormány habonyizált hadováját, amivel itthon eredményesen hülyíti és rettegteti az embereket. A magyar nyelv árnyalatainak ismerete hiányában a tetteket és a tényeket ítélik meg.

A Meciár szerű Orbán elődjéhez hasonló "tiszteletnek" örvend az EU-ban, az általa kézivezérelt országunk pedig szánalmat kelt az "eredményeivel", továbbá jogos aggodalmat, hogy megsért minden közös elvet és az EU ellenségeivel hangolja össze politikáját.

Mi itthon persze pontosan tudjuk, hogy önös érdekből cselekszik, az ország és polgárainak érdekei mellékesek, energiáját a haverok és rokonok helyzetbe hozása köti le, az hogy minden mozdítható közvagyont és közpénzt átjátsszon a kialakítandó hűbéres osztály részére, akik majd szoros láncon tartják a népet, elvéve minden esélyt a hozzájuk nem lojális emberek egyéni boldogulásra.

J.R. Ewing 2017.03.10. 07:21:39

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Te egy nyomorult, féleszű komcsi nyugger vagy, mi?
Ritka az ilyen hülye állat, mint te.

2017.03.10. 09:34:41

"még nem írták felül az alapvető értékeket"

Alapvető értékek.... A hideg ráz, amikor európa alapvető értékeiről beszél valaki, ami önmagában egy szégyen. Európa un. alapvető értékeit nézve már oroszország is sokkal egészségesebb életrevalóbb társadalomnak tűnik, mint a hibbant, féktelen liberalizmusában megrészegült unió, az infantilis modoros alapvető értékeivel, amivel egyébként most nullázzák le az öreg kontinenst, mind morálisan, mind gazdaságilag. "Európai értékek" bazdmeg...

blog pszichiáter 2017.03.10. 09:42:26

@Jakab.gipsz: "Téves koncepció alapján össze állított kormány kritika."

Téves nyelvtan oktatás alapján összeállított poszt kritika.

blog pszichiáter 2017.03.10. 09:43:58

@Ballib cenzúrázók réme 25: Komolyan, gyere be a pszichiátriára! Akarsz róla beszélni? Ott is marasztalunk. Kellemes, tapétázott szobát kapsz.

burgener 2017.03.10. 10:15:08

Csendes kérdés: HOVA akarja elzárni a migránsokat? kevés a hely....

Muad\\\'Dib 2017.03.10. 12:31:09

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"...Valószínűleg az ellenkezője igaz, vagy még az sem."
Te most épp elkenni és relativizálni akarsz egy nemi erőszakot? Nem túlzás ez egy picit?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.10. 13:14:55

@Muad\\\'Dib: Nem írtam semmiféle nemi erőszakról. Így elkenni vagy relativizálni se tudhattam.

Az a fideSSfasszopók reszortja, hogy mosogassák az erőszakolókat, ha az ő körükből kerül ki.

BéLóg 2017.03.10. 13:27:50

Nem értem. Hiszen Orbán holnap már megbukott, vagy még nem?

Gabor Jeges 2017.03.10. 20:20:33

@Ballib cenzúrázók réme 25: Ez legfeljebb azt bizonyítja, hogy a másik oldal is lop. De hidd el, az is, akinek benyalsz.
süti beállítások módosítása