B1 blogcsalád



Párttá alakult a Momentum, a Fidesz és Botka már együtt élezik a böllérkést

2017. március 06. - Mr Flynn Rider

Vajon kire lehet veszélyes az új párt? A Fideszre, az MSZP-re, vagy a kis ballib pártokra? Összeszedtük, mit gondolnak az elemzők erről az izgalmas politikai helyzetről.  
momentum.jpg

„Leleplezőnek” szánt cikk jelent meg a Magyar Időkben a hétvégén párttá alakult Momentum Mozgalomról. A cikk szerint

  • az MSZP-s és volt SZDSZ-es politikusok gyerekei
  • Soros és Izrael pénzén
  • akarják a migráncsokat Magyarországra csábítani.

A másik oldal szerint a Momentumot a Fidesz találta ki, hogy még jobban megossza a baloldali-liberális politikai teret.

Amiért mindenki a Momentummal foglalkozik, az az, hogy a megszokott ellenzéki bénázás helyett profin felépített csapattal és kommunikációval, jó kampánnyal akadályozták meg, hogy Magyarország pénzügyi válságba sodorja magát egy olimpia-rendezéssel. Illetve, ezzel a kampánnyal sikerült megfutamítaniuk a Fideszt és kivívniuk Orbán Viktor haragját is. Mindezt pár hónap alatt. 

Azaz: a Momentum több eredményt mutatott fel pár hónapos kampányával, mint a többi ellenzéki párt az utóbbi évek alatt. 

Még csak most alakultak párttá

A Momentum szombati közgyűlésén hivatalosan is döntöttek arról, hogy párttá alakulnak és elindulnak a választásokon. A név nem változik, maradnak Momentum Mozgalom - számolt be a 24.hu vasárnap.

A portál cikke szerint az elnöki posztért egyedül Fekete-Győr András indult, őt egy évre választották meg, a 2018-as parlamenti választásokra ő vezeti a szervezetet. A négy alelnök végül Orosz Anna, Soproni Tamás, Pottyondy Edina és Kádár Barnabás lett. A párt azt tervezi, hogy a választáson 106 egyéni jelöltet állít, és kormányképes erővé kíván válni.

"Óriási siker, amit a Momentum a fiatalságával, a civilségével, az újszerűségével elért. Az egész gyűjtés alatt látszott, hogy a mozgalom vezetői profik, tudják, mit csinálnak. Ugyanakkor egy-egy átütő erejű akció után mindig az a kérdés, meddig tart a lendület"

– fejtette ki a 168 Órának Varga Áron politológus.

Az új párt a következő heteket intenzív ismertség-növelő vidéki turnékkal tölti ki, de közben kapnak jobbról és balról is. – Mindig meglepi a kormányzatot és az ellenzéket, ha megjelenik egy új szereplő a politikai palettán – mondja Varga Áron. Arra a kérdésre, hogy kinek kell féltenie a szavazóbázisát a Momentumtól, azt válaszolta, első körben azoknak a pártoknak, amelyek a liberális városi értelmiségi emberekhez szólnak, vagyis ő főleg az Együtt, az LMP, valamint a Párbeszéd vezetői helyében aludna rosszul mostanában. Második körben a Fidesztől és az MSZP-től is átcsábíthat szavazókat a Momentum, ugyanakkor jelenleg a kormánypárt szavazói vannak a legnagyobb biztonságban.

Annak ellenére, hogy a Fidesz szavazóbázisát egyelőre nyilván nem érinti az új párt felbukkanása, a kormányzó erő a propagandistákat máris ráuszította a fiatalokra. Így a Magyar Idők gyorsan kiderítette, hogy

  • egyes tagjai a Momentumnak már segítettek migránsoknak (!),
  • vannak olyanok, akiknek a szülei az MSZP-ben, vagy az SZDSZ-ben politizálnak (!),
  • vagy éppen a CEU-n / Oxfordban tanulnak (!).

A kormánypárt egyik közpénzből fenntartott propagandalapja azt sejteti, hogy a Momentumot Soros György pénzéből, esetleg izraeli forrásokból építették fel. (Egy kis zsidózásért, vagy migráncsozásért jó drágán megfizet az ország, szuper ötlet az adófizetők pénzét ellopva propagandaújságot fenntartani és az adófizetőket egymásra uszítani - mellékszál.)

A 168 Óra ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy a Fideszben nem kis zavart okozott az olimpiai aláírásgyűjtés sikere, lásd Kósa Lajos újabb szerencsétlen megfogalmazását, amikor Budapestre próbálta hárítani a „balsikert”, mire Tarlós István nyilvánosan megsértődött. A helyzetet Orbán Viktor zárta le, amikor „álomgyilkosnak” nevezte az olimpiát megfúrókat, így kikiáltva az új ellenséget.

Azt az elméletet, hogy a Momentumot a Fidesz találta volna ki, így elég egyértelműen elvethetjük. Az viszont biztosnak látszik: a Momentum először az ellenzéket tudja leváltani 2018-ban, annak ellenére, hogy megnyilatkozásaik ezzel ellentétesek. Böcskei Balázs politológus 24.hu-n megjelentetett írása is alátámasztja Varga Áron szavait: a Momentum főleg az „urbánus” kispártokat veszélyezteti egyelőre, az MSZP-re, vagy a DK-ra nincs nagy hatással. Ezért is mondhatta Gyurcsány Ferenc, a DK vezetője a hétvégi pártrendezvényen, hogy „Vessetek a mókusok elé, én örülök a Momentum indulásának”.  A Republikon Intézet elemzése viszont mindezzel ellentétes állításokat tesz: szerintük már elindult a Botka-Momentum-háború, mert mind az új Botka-féle MSZP, mind a Momentum az ellenzéki terep uralására, mind a bizonytalanok megszólítására törekszik.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6012316387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Francois77 2017.03.06. 17:37:37

Nem, nem alakultak párttá. Majd akkor lesznek párt, ha bejegyzik őket. A kutyáknak ehhez 2 év kellett.

pamut 2017.03.07. 00:38:19

Még valóban nincsenek bejegyezve hivatalosan pártként, és ismerve a maffia gátlástalanságát és zsigeri megvetését a demokráciával szemben, simán kinézem Orbánból hogy kiadta a parancsot hogy kamu ürügyekkel szabotálni kell a párt bejegyzését.

Ahogy elnézem hogy hány fideszes ügynököt uszított Orbán a Momentum vidéki gyűléseire hogy balhékkal szétverjék azokat, örüljenek ha nem egy kopasz-gárdával dobatják ki őket a hivatalból amikor mennek beadni a papírokat.

nu pagagyí 2017.03.07. 06:25:25

Én reménykedek. Generációs pártként indul a Momentum, mint a Fidesz annak idején, de bevonzhatja a képmutató és hazug politikától megcsömörlött embereket. Ezeknek a fiataloknak már a demokrácia a meghatározó élménye és ismerik a Magyarországon kívüli világot is. Remélem sikerül leváltaniuk a mostani kivénhedt posztkommunista elitet (az MSZP-t és a Fideszt is), akiken szánalmasan lötyög a divatból felöltött demokrata zubbony. A Jobbikkal ellentétben valódi demokratikus alternatívát nyújthatnak és visszahelyezhetik az embert a jogaiba a mesterségesen kiagyalt "magasztos" szempontok helyett.

szabadság elvtársak! 2017.03.07. 07:05:59

Nem baj az, ha jön egy ilyen párt. Kicsit felkavarja az állóvizet. Persze azt is tudni kell, hogy azért még nagy utat kell bejárniuk.Hogy gáncsolni fogják őket? Naná! Konkurencia! Hogy aztán ők is majd mennyit változnak, majd kiderül. A kérdés, hogy kinek nem jó, hát egyenlőre szerintem a biztos pártválasztókat nem zavarja. Egy biztos, van 3.5 millió választó, akik eddig nem mozdultak. Hogy közülük mennyit tudnak elcsábítani, az majd kiderül.

$pi$ 2017.03.07. 07:56:22

Kiderült miért hirdette az ellenzék hónapkon keresztül, hogy paks túl drágán fog űramot termelni és veszteséges lesz!

A osztrák kormány és a greenpeace egyaránt keresetet nyújt be, mert szerintük a paksi bővítés az olcsó árammal ellehetetleníti a szélenergiát. Hát ezért hazudtak megint hónapokon keresztül, hát ezért hadováltak arról, hogy nem éri meg atomerőműben villamos energiát termelni: mert nem a magyar, hanem a külföldi értékeket képviselik.

És most akarnak nekimenni az atomerőműnek: ne legyen lehetőségünk olcsó áramot használni, legyen csak drága. Az osztrák és német vállalkozásoknak van pénze drága árammal termelni, a magyarok meg majd csak elvegetálnak valahogy napelemmel termelt luxusáramon.

GUSZTUSTALAN!

SJobs 2017.03.07. 08:00:00

Egyutt szerintem tobbet ert el es jobban indult mint a Momentum. Parlamenti kuszob sem lesz meg nekik.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2017.03.07. 08:03:44

Most már biztos, hogy Orbán holnap lemond!
A Fidesznek semmi esélye 2018ra!

$pi$ 2017.03.07. 08:05:25

A cikk alapfeltevése meg egy nagy butaság: a momentum a baloldali pártocskáktól veszi el elsősorban a szavazatokat, jól jön a fidesznek mint állat, főleg, hogy jópár baloldali kis párt a bejutási küszöbön billeg. Pláne egy újabb szereplő még jobban megnehezíti, hogy koalícióba álljanak és összeszedjék a szavazatokat.

Minden héten leírja az ellenzéki sajtó, hogy a fidesz "oszd meg és uralkodj" elven működik, amikor egyszer tényleg az a leghatékonyabb eszköz, akkor meg nekiálltok böllérkésről vizionálni. Butaság!

teleorman 2017.03.07. 08:09:41

Persze hogy nem tudjuk, mi lesz a Momentummal. Meg azt se, hogy miből lesz a cserebogár. Azt viszont azért tudjuk, hogy a mai magyar politikai önkiszolgálóban lejárt szavatosságú, kellemetlen ízű és szagú, szinte nulla beltartalmú és állott ételekből lehet csak választani. Elég abszurd, hogy az új kisvendéglőre, amelyik egyszer azért már főzött egy jóizű egytálételt, ennyien képesek prüszkölni. Ahelyett, hogy bizakodó, egyben szkeptikus kíváncsiság fogadná őket. Dehát ez (is) Magyarország.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2017.03.07. 08:59:25

Az apák-fiuk-unokák.

Egyébként Hajrá lassuk lassuk.többre többre.

Netuddki. 2017.03.07. 09:24:00

Az, hogy a tolvajfidesztrollok ennyire köpködik, azt jelenti, hogy tartanak tőlük. Minél jobban köpködik, annál jobban, és ez jó. Ezzel gyakorlatilag a Momentum malmára hajtják a vizet.

nu pagagyí 2017.03.07. 09:41:12

@FILTOL: Apád mi volt? Kérdezd már meg légyszi, hogyan "bekkelte" ki a "diktatúrát". Barom.

ben2 2017.03.07. 09:47:08

A Momentum a jelenlegi politikai közegben csak akkor jelent veszélyt a Fideszre, ha:

1. egyértelműen kivonja magát a balliberális, szimbolikus hisztériakampányokból
2. elutasítja a neoliberális gazdaságpolitikai megoldásokat
3. az ország nemzetközi kapcsolatait szigorúan pragmatikus szempontból ítéli meg, azaz nem veti el zsigeri alapon a keleti nyitást és nem fél kritizálni az EU-t
4. a kemény kritika mellett is elismeri a régebbi kormányok eredményeit és nem csak azt határozza meg, hogy mely területeken akar változtatni, de azt is, hogy melyeken nem

Ne felejtsük el, hogy a Momentum kapásból rombolással mutatkozott be a közvélemény előtt, ami persze üdvrivalgást váltott ki a baloldalból, de legalább ennyire taszította a jobbközepet is.
Így kapásból bezárták magukat a "ballib ellenzék ökle" szerepbe: az ellenzéki szavazók még kíméletlenebb fellépést várnak el tőlük, viszont a jobbközép bizonytalanok megnyeréséhez pont az indulatmentes, pragmatikus irányba kellene fordulniuk.
A hőn áhított cél, azaz a plusz másfél millió bizonytalan bevonása az aktív szavazók közé jelenleg elég reménytelennek látszik.

Persze evidencia, hogy a Momentum rövid távon az LMP-re és a liberális törpepártokra veszélyes, közép távon (értsd: a 2018 utáni baloldal újraépítése) pedig Botkára és Gyurcsányra.
A Momentum csak akkor válik veszélyessé a Fidesz számára, ha 2018 után meg tudják előzni a DK-t és az MSZP-t is, és egységesíteni tudják a széttöredezett baloldalt. Egy régi arcoktól és vérgőzös indulatoktól mentes(ebb) baloldali szervezet kétségtelenül eséllyel pályázik a váltópárt szerepére, ehhez viszont a jelenlegi baloldali elitnek kb. önként kapitulálnia kellene előttük.
Így - a baloldali politikai elit merevségét ismerve - akarva-akaratlanul, de a Momentum ténykedése még egy jó darabig előnyös lesz a Fidesznek.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.07. 10:00:41

@ben2: "taszította a jobbközepet"

Jókat írsz, de ez hülyeség. Minket egyáltalán nem taszított. A szélsőjobb fidesz és Jobbik szavazókat talán taszította, nem tudom.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.07. 10:05:29

@Tibi !: "Az, hogy a tolvajfidesztrollok ennyire köpködik, azt jelenti, hogy tartanak tőlük."

De ha a momentumosok bármit csinálnak, ami árnyalatnyit is az MSZP-re vagy az SZDSZ-re hajaz, azonnal kinyírják őket.

Mondjuk akkor meg is érdemlik.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.07. 10:06:44

@Nagyorrú Barbi: "Mi az a momentum?"

Amit a csuti geci sikoltozik, mikor a rémálmából felébred.

barli 2017.03.07. 10:13:49

@ben2:
szvsz ott cseszik el a "baloldalon", hogy a "baloldallal" akarnak fideszt váltani. Mert oda bizony sokan nem akarnak tartozni. Az egy dolog, hogy nem baloldaliak, a fidesz meg nem egyértelmüen jobboldali, egy váltáshoz a többség kéne. Az meg ilyen is, meg olyan is. A momentumnak szerintem kerülnie kéne a baloldali jelzőt.
Abban a többség szerintem egyetért, hogy a fidesz túltolta, még ha nagy vonalakban halad is az ország valamerre. A fideszt jelen pillanatban csak akkor kéne leváltani, ha van alternatíva. Ami meg jelenleg nincs. Talán ezek a fiúk/lányok. Ha kialakulna egy valamennyire tisztességes és erős ellenzék, már jobban állnánk, mint most. Én speciel szurkolok nekik, még ha nem is az eseteim.

nu pagagyí 2017.03.07. 10:23:06

@ben2: A Fidesz hívőit nem kell megnyernie a Momentumnak, azok majd sokan lesznek, de kevesen. A kiábrándultakat és a bizonytalanokat kell elsősorban elérniük egy tisztább, igazságosabb és szélsőségektől mentes politika ígéretével. Azt kell kínálniuk, amiből krónikus hiány van: jogállamot, az egyéni szabadságjogok garantálását, a Fidesz által rittyentett pártállam által létrehozott kiszolgáltatott helyzetek, monopóliumok felszámolását, valódi helyi és szakmai autonómiákat. Szabadságot, de a kollektív felelőtlenség helyett az egyéni felelősség előtérbe helyezését.

fidesz maszop dk egykutya 2017.03.07. 10:25:56

@$pi$: paks2 és olcsó áram? :DDD ne viccelődj "elvtárs" nem áll jól nektek.

eßemfaßom meg áll 2017.03.07. 10:57:19

@fidesz maszop dk egykutya: index.hu/gazdasag/energia/2017/03/06/eddig_tartott_paks_ii._vesszofutasa_brusszelben/

"A Greenpeace aggodalmát fejezte ki, hogy a Magyarországról érkező áram lenyomja majd az osztrák tőzsdei árakat és aláássa az ausztriai megújuló energiaforrások versenyképességét. "

persze ez nem mostani ötlet, egy éve is:

hvg.hu/gazdasag/20160216_ausztriaban_esnemetorszagban_aremelkedesre_szamitanak_a_paksi_bovites_miatt

"A lap a berlini Energy Brainpool nevű kutatóintézet tanulmányát idézi, amely szerint a paksi villamos energia olyan pluszkapacitást hoz a nemzetközi hálózatba, amely a német áramtőzsdén várhatóan megawattonként 70 eurócenttel lenyomja az árakat (jelenleg 21,5 eurón állnak). Mivel az osztrák piacon is a német tőzsde az irányadó, a hatást nem tudják elkerülni."

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.07. 11:02:24

@eßemfaßom meg áll: Az miért érdeke a magyar adófizetőknek, hogy az ő pénzük elégetése árán egy kicsivel csökkenjenek a német áramtőzsde árai?

Trejo 2017.03.07. 11:05:22

@wmiki: Mi a helyzet töki? Találtál már rendes munkát, vagy még mindig statisztálással keresed meg a napi holisztikus gyógynövényre valót? Állati, ahogy a kemtréjlt szipuzó romkocsmatöltelék libantakat osztod, Adrian Mole se csinálná jobban!

Trejo 2017.03.07. 11:10:19

@eßemfaßom meg áll: Soros-libbancs médiából származó cikkel támasztod alá az érvelésedet? Nooormááális???
Írja meg a magyar idők, vagy a lokál, akkor el is hiszem.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.07. 11:15:17

@Trejo: "Írja meg a magyar idők"

A fideSSfasszopók nem olvassák a Magyar Időket. Megállt bennük az ütő, mikor mondtam, hogy hiába tagadják, maga a fideSS vallotta be a lopásokat.

"Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája."

magyaridok.hu/belfold/lanczi-andras-viccpartok-szinvonalan-all-az-ellenzek-243952/

barli 2017.03.07. 11:43:53

@nu pagagyí:
a fidesznek tény és való vannak eszetlen hívei, akiket nem lehet és nem is érdemes elcsalogatni.
Meg vannak olyan normális szavazói is, akik a legkisebb rossz elvén őket választják, mert bizonyos dolgokat igenis jól, vagy másoknál sokkan jobban csinálnak. Gyomor kell hozzájuk, de még mindig fényévekkel jobbak, mint bárki előttük. Nélkülük meg káosz lenne, ami még annak sem jó, akinek most kicsit jobb, vagy legalábbis nem rosszabb.

konrada 2017.03.07. 11:48:59

A címhez:
A böllérkést egyenlőre csak Botka érezheti, a fidesznek még van rá egy ciklusa.
...de reméljük, akkorra már ők is megérzik....

(Ti.: Botkát most úgy akarják felépíteni, mint aki változást akar, és nem csak simán gengszterváltást. ...viszont mögötte ott vannak gátként a régi gengszterek.
Persze ügyes építkezéssel - komoly versenytárs nélkül - ezt még el is tudná fedni, de pont ezért nem hiányzik neki egy olyan vetélytárs-csapat, akik ugyanúgy a változást akarókat akarják megszólítani, és a bizonytalanoknak azt tudják üzenni, mögöttük nem ugyanazok állnak, akik már néhányszor elqrták....
....s ha elég szavazatot szednek össze, a következő választáson ügyes politikával már akár vezetői is lehetnek a változást akaróknak. Remélem, összejön nekik.)

$pi$ 2017.03.07. 13:20:06

@fidesz maszop dk egykutya: "paks2 és olcsó áram? :DDD ne viccelődj "elvtárs" nem áll jól nektek. "

Te takony, nem vetted észre, hogy a te elvtársaidat idéztem. De hülye vagy b+, nem mentél be reggel eligazításra? Elmondom, de legközelebb elő ne forduljon! Mától nem az a baj pakssal, hogy túl drága, hanem az, hogy az olcsóságával tönkreteszi a ződenergiát ausztriában.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.07. 13:28:46

@$pi$: "Mától nem az a baj pakssal, hogy túl drága, hanem az, hogy az olcsóságával tönkreteszi a ződenergiát ausztriában."

A kettő egyszerre.

A magyarok a gatyájukat is ráfizetik.

Az osztrák ződek meg a letört árak miatt szomorúak.

$pi$ 2017.03.07. 13:31:30

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "A magyarok a gatyájukat is ráfizetik. Az osztrák ződek meg a letört árak miatt szomorúak. "

Ja, persze, túl drágán és túl olcsón termel áramot egyszerre. Ausztriában a ződenergiánál olcsóbban adják a paksit, ez rossz. Nálunk meg a ződenergiánál drágább lesz, ezért lenne jobb a zödenergia.

Ebbe megint belekeverdtetek b+.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.07. 13:37:34

@$pi$: "túl drágán és túl olcsón termel áramot egyszerre"

Drágán termeli, olcsón eladja. Mit nem értesz ezen?

Tudom, hogy hülyeség, de Putyin ragaszkodik hozzá.

ben2 2017.03.07. 13:45:10

"Azt kell kínálniuk, amiből krónikus hiány van: jogállamot, az egyéni szabadságjogok garantálását, a Fidesz által rittyentett pártállam által létrehozott kiszolgáltatott helyzetek, monopóliumok felszámolását, valódi helyi és szakmai autonómiákat. Szabadságot, de a kollektív felelőtlenség helyett az egyéni felelősség előtérbe helyezését. "

Ezeket nem a bizonytalan választói tömegek akarják, hanem a balliberális értelmiség. Ha a Momentum a "kedvenc balliberális törpepárt" szerepére pályázik, akkor egy ilyen programmal kétségtelenül minden esélye megvan a sikerre (és az azzal járó max. 5-6%-ra).
Ha viszont a bizonytalanok tömegeit akarják megszólítani, akkor első sorban az _eredményességet_ és a _hozzáértést_ kell a középpontba állítaniuk a balliberális lózungok helyett.
A Momentumnak el kellene hitetnie magáról, hogy nem akarják majd a jogállamról, szabadságjogokról, stb.-ről szóló bullshiteléssel lenyomni a választóik torkán a szakmai inkompetenciájukat és nem fogják a társadalmat kiszolgáltatni a multik, a bankok és a nyugati nagy államok érdekeinek, mint ahogy a szocik tették a "jogállamban".
Természetesen az eredményes kormányzáshoz nem kell elárulni a liberális jogállam értékeit, de a választók igen nagy százalékának a kormányzat eredményessége magasabb prioritást élvez, mint az abszrakt liberális szabadságjogok.

ben2 2017.03.07. 14:33:47

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Amíg Paks 1 és Paks 2 egyszerre működik, addig termel extra energiát Paks 2, amit külföldön lehet értékesíteni. Ez alávághat az oszták energiaáraknak.
2035 után viszont Paks 1 leáll, amivel Magyarország energiaellátásának 40%-a kiesik.
A kérdés tehát az, hogy honnan szerezzük be a kieső energiát?
És innentől válik az érvelésed önmaga paródiájává: ha Paks 2 alá tud vágni a nyugati energiaáraknak, abból az is következik, hogy ha nyugatról szeretnénk importálni, akkor csak Paks 2-nél drágábban juthatnánk energiához.
Úgy tűnik nem csak Putyin ragaszkodik a józan észhez, hanem a magyar választók döntő többsége is, többek között ezért bukott ordenáré nagyot 2014-ben a baloldal a Paks 2-re épített kampányával.

$pi$ 2017.03.07. 14:56:26

@ben2: Vagy egy éven keresztül ment a sírás, hogy nem kell paks, mert drága lesz az áram. Én idióta próbáltam érvelni, most meg elkezdik, hogy hát lenyomja a osztrák ződenergiát árban. Gerjesztett kampány volt ez is, azok a cégek pénzelték, akik nem akarnak olcsó áramot. Külföldi érdekek, külföldi kormányok, civileknek álcázott kampánycsapatok, átlátszó hazugságok solykolása éveken keresztül. A végére mindig ez derül ki.

ben2 2017.03.07. 15:18:28

@$pi$:

Valójában minden beruházásnál ez megy, a legdurvább, hogy gyakran maguk a fővállalkozók gründolnak "civil" szervezeteket a saját projectjük ellen.
A gyakorlat: felárral, bőven a kapacitásuk felett bevállalják a megrendelést, aztán alapítanak egy civil szervezetet, ami megtámadja a beruházást a bíróságon és addig be lehet fejezni a többi melót, amíg tart a hercehurca.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.07. 16:28:38

@ben2: "A kérdés tehát az, hogy honnan szerezzük be a kieső energiát?"

A piacról, most is 38%-ot onnan veszünk, foszilis erőművekből, és a megújulókból. A megújulók ára exponenciálisan csökken, az a cál, hogy minél többet és minél gazdaságosabban termeljünk. Más most is nagyon le vagyunk maradva. Így a hazai cégeknek adunk munkát, nem visszük ki az oroszokhoz.

"És innentől válik az érvelésed önmaga paródiájává: ha Paks 2 alá tud vágni a nyugati energiaáraknak, abból az is következik, hogy ha nyugatról szeretnénk importálni, akkor csak Paks 2-nél drágábban juthatnánk energiához."

Istenem, mekkora hülyeséget mondtál! Egy háziasszony jobban ért a gazdasághoz,mint ti a @$pi$: kollégáddal. Ha Paks2 100 euróért álltja elő az áramot, akkir is csak 20 euróért tudja eladni, mert 100-ért senki nem veszi meg. A különbséget a magyar adófizetők fizetik meg. Sokszorosan.

"Putyin ragaszkodik a józan észhez"

Nem a józan észhez ragaszkodik, hanem a saját jólfelfogott érdekéhez. Amivel a magyarok érdeke ellentétes.

$pi$ 2017.03.07. 17:04:08

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Istenem, mekkora hülyeséget mondtál! Egy háziasszony jobban ért a gazdasághoz,mint ti a @$pi$: kollégáddal. Ha Paks2 100 euróért álltja elő az áramot, akkir is csak 20 euróért tudja eladni, mert 100-ért senki nem veszi meg. A különbséget a magyar adófizetők fizetik meg. Sokszorosan."

Figyu öregem, megint baromságokat beszélsz. A kérdésünk az volt, hogy ha paks2 100 euróért állítja elő az áramot, akkor az 55 euróért előállító ződenergiát miért kell már most hisztérikusan védeni? Erre azzal jösz, hogy "mert majd 20 euróért árulják".

És még te mondod, hogy mások nem értenek a közgazdasághoz mi?

$pi$ 2017.03.07. 17:09:04

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Elmondjam mi volt? Az volt öregem, hogy össze-vissza hazudoztok.

Az egyik azt hazudja, hogy majd baromi drága lesz paks, drágább mint a zöldenergia. Nem éri meg. Építenek egy új, egy modern atomerőművet és nem éri meg.

A másik meg bíróságra akar menni két év után és ott nem lehet ilyen baromságokat beadni, ezért kinyögi, hogy jah, félünk az olcsó energiától, félünk attól, hogy a paksi energia olcsó lesz és lenyomja a zöldenergiánkat mint a bélyeget.

És erre itt vagy te, aki feltette, hogy 1. mindent elhisz, amit a baloldal mond és 2. semmit nem hisz el, amit a másikak mondanak. Erre nyóc egymásnak ellentmondó baromságot kell elhinned egyszerre, de ez neked nem okoz gondot, mert fel sem fogod miket beszélsz.

Na látod, meg lehet ezt érteni mellébeszélés nélkül is!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.07. 17:12:39

@$pi$: "az 55 euróért előállító ződenergiát miért kell már most hisztérikusan védeni?"

Pff... talán, hogy segítsék a fejlődését. Tőlük kéne megkérezned.

$pi$ 2017.03.07. 17:14:03

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Továbbá b+ a hülye is tudja, hogy a zöldenergiát orrba-szájba támogatják, hogy versenyképes legyen. Szó szerint baromi sokat fizetnek érte, hogy legyen.

Erre öregem te azzal jösz, hogy olcsóbb mint az atomenergia, a lehető legmodernebb, legnagyüzemibb termelés.

Az osztrák állam még nálad is nagyobb barom, mert miután évtizedeken a belüket is kitámogatták elkezdik, hogy de ne építsen a magyar állam atomerőművet, mert az támogatás és már milyen dolog, hogy nem érvenyesülnek a piaci viszonyok.

Érted öregem? Be akarják tiltani az atomerőmű építését, mert az nekik nem jó a piacon. Szerinted meg a úgy működik a gazdaság, hogy az erős, a hatékony, a gazdaságos piaci szereplő akarja betiltani, leszavaztatni, megtorpedózni a kevésbé hatékony, drága, kevésbé hatékony konkurenciát.

Ez baromság!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.07. 17:17:00

@$pi$: "azt hazudja, hogy majd baromi drága lesz paks"

Nem kell azt hazudni, baromi drága lesz az magától is.

"drágább mint a zöldenergia"

Mostanában érik el a megjulók a hagyományos előállítási árát. Exponenciálisan egyre olcsóbbak, tehát hamaroan olcsóbbak lesznek.

Ha az atom drágább, mint a hagyományos, és a zöld olcsóbb, mint a hagyományos, ebből adódik, hogy az atom drágább, mint a zöld. Okos vagy!

$pi$ 2017.03.07. 17:23:20

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Pff... talán, hogy segítsék a fejlődését. Tőlük kéne megkérezned. "

Nem érted b+. A hatékonyabb, az olcsóbb piaci szereplőt nem kell pátyolgatni, az megél a piacról. Sem azért, hogy "segítsék a fejlődését" sem másért. Olcsóbb, hatékonyabb, jobb. Mindenki abba fektet, mindenki attól akar venni.

Nem? Nem. Mert drága. Azért. Állami támogatáson él. Fosnak, hogy vége lesz a jó világnak, mert politikai eszközökkel tornázták fel magasra a villany árát. Erre most jön a magyar, azt mondja, hogy "te itt nem mondod meg mi lesz".

Ha gyurcsány lenne a samesz, akkor megijednénk, behúznánk a fülünket farkunkat, fizetnénk a kétszeres árat, minek termeljünk, tudnak termelni az osztrákok is, majd mi veszünk. Felemelné a gáz árát félévente, felemelné a villanyt a francba, adót emelne, lenne 15% alapkamat és kipótolná kölcsönből.

Ilyen gusztustalan, hazug, magyarország-ellenes, korrupt rendszert védesz. Olyan korrupt rendszert, ahol a magyar miniszterelnök az osztrák ipar, az osztrák mezőgazdaság, az osztrák bankok érdekeit képviseli.

Folyamatosan arról beszéltek, hogy "lopnak", de b+ azt meg sem említitek, hogy az előző kormány simán a külföld érdekeit képviselte. Azt várjátok el, hogy a magyar kormány az idegenek érdekei alapján cselekedjen.

$pi$ 2017.03.07. 17:24:19

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Nem kell azt hazudni, baromi drága lesz az magától is."

Hazudsz!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.07. 17:24:23

@$pi$: "azzal jösz, hogy olcsóbb mint az atomenergia"

Nem én mondtam, hanem nálamnál okosabb emberek.

Azt én mondtam, hogy Paks2 kurva drága lesz a négyszeres áron.

Kedves vagy, hogy az osztrákokért aggódsz, de leszarom.

$pi$ 2017.03.07. 17:25:54

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Mostanában érik el a megjulók a hagyományos előállítási árát. "

Hazudsz!

"Nem én mondtam, hanem nálamnál okosabb emberek."

Hazudnak!

" Azt én mondtam, hogy Paks2 kurva drága lesz a négyszeres áron."

Neked öregem fogalmad sincs az egészről! Hívő vagy, baromságokat beszélsz!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.07. 17:27:14

@$pi$: "baromi drága lesz az magától is."

Minden beruházás sokszorosa lesz az redeti árnak, lásd vizes VB, Puskás stadion, stb. Ha most azon vitatkoznak, hogy lesz-e esetleg olyan ideális állapot, hogy megérné Paks2, vagy reálisabb szkenárió lesz, akkor esélytelen négyszeres áron. Ezt a te mogyorónyi agyad is befogadhatná, és nem fröcsögnél vérbeli fideSSfaszzopó módjára.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.07. 17:28:09

@$pi$: A sok hazugságodból neked mi esik le? Vagy passzióból vagy hazaáruló?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.07. 17:29:38

@$pi$: "gusztustalan, hazug, magyarország-ellenes, korrupt rendszert védesz."

Nem védem a csuti gecit.

ben2 2017.03.07. 17:32:08

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Ezek szerint az egész Paks 2 üzleti terve arra épül, hogy drágábban termeljük az áramot, mint amennyiért a piacról beszerezhetnénk?
Elhiszem, hogy a politikai indulatoktól vezérelt konteohívőknek ez megfelelő magyarázat, de ez még a legabszurdabb logikával levezetve is baromság.

Ha az egész Fideszt a KGB vezérelné sem lenne racionális egy atomerőmű építésén keresztül tejelni az oroszoknak, mert lenne ezer és egy egyszerűbb és kevésbé nyomonkövethetőbb módja is a pénzküldésnek egy atomerőmű építésénél, ami természeténél fogva nemzetközi szinten is kiemelt figyelmet kap.

Ami a megújulók jövőbeli kedvező árát illeti: ugyanezen logika mentén autópályát se építsünk, mert 20 év múlva úgyis repülő autók lesznek.

A helyzet viszont az, hogy amit biztosan tudunk: Paks és vele együtt az ország energiatermelésének kb. 40%-a 2035-ben biztosan leáll.
Tessék tehát előállni valami komolyan vehető és kellő garanciákkal rendelkező alternatívával vagy legalább az oroszokénál jobb üzleti ajánlattal.
Addig maradjunk annyiban, hogy az egész Paks 2 vita nem több pár balliberális törpepárt kínos vergődésénél, amivel a létjogosultságukat próbálják - sikertelenül - bizonygatni, amihez politikai szűklátókörűségtől és hibás kampánystratégiától vezérelve csatlakoztak a szerencsétlen szocik is, akik bánják ugyan az egészet (2014-et így is bukták), de már nem tudnak kiszállni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.07. 17:32:28

@$pi$: "az előző kormány simán a külföld érdekeit képviselte"

Kurvára leszarom, hogy az előző kormány mit képviselt, megbuktattauk, oszt jónapot.

Az sokkal jobban izgat, hogy a hazaáruló csuti geci az ellenség érdekeit képviseli, mert éppen eladja alólam a hazámat. Az ilyen fideSSfaszzopók, mint te meg véditek a védhetelen faszságot.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.07. 17:38:14

@ben2: "Ezek szerint az egész Paks 2 üzleti terve arra épül, hogy drágábban termeljük az áramot, mint amennyiért a piacról beszerezhetnénk?"

A tervekben blöff van, semmi köze ahhoz, ami megvalósul. Lásd vizes VB, Puskás stadion, stb. Nem is azzal van elsődlegesen baj, ami megépül, hanem hogy négyszeres áron épül meg.

"pénzküldésnek"

Nem csak küldik, lopják is.

"20 év múlva úgyis repülő autók lesznek."

Ne vegyél rá mérget, már 50 éve is ezt hallottam. :))

"kellő garanciákkal rendelkező alternatívával"

Most is 38% áramot külföldről veszünk, mindenkféle gaancia nélkül.

Ha a csuti geci nem tiltaná a megújulókat, az egy jó irány lenne.

$pi$ 2017.03.07. 17:41:32

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Minden beruházás sokszorosa lesz az redeti árnak,"

Fasza, akkor a szélturbina építés is sokszorosa lesz.

"Ha most azon vitatkoznak, hogy lesz-e esetleg olyan ideális állapot, hogy megérné Paks2,"

Semmiféle számítést nem végeztél, nincs végzettséged. Olyan embereket idézel, akik szintén nem végeztek ilyen számításokat, és szintén nincs végzettségük. Fogsz pár számot, elosztod őket, megszorzod őket, kinézel pár dedósoknak készült grafikont, aztán osztod itt az észt hónapokon keresztül.

A helyzet az öregem, hogy még azt sem szoktátok beleszámolni, hogy ez egy állami beruházás ami a működése során adót fizet az államnak. Lobogtatjátok a napelemmel megtermelt áram árát, rohadtul büszkék vagytok rá, csak azt felejtitek el megemlíteni, hogy este meg megy a gázerőmű ezerrel az orosz gázzal.

Műszaki végzettséggel, egy kis csakorlati érzékkel nyilvánvaló, hogy komolytalanok az érveitek. Ráadásul egymásnak ellentmondóak.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.07. 17:46:19

@$pi$: "Fasza, akkor a szélturbina építés is sokszorosa lesz."

Nem lesz. Magánerőből kell építeni.

1.) A fideSS nem tudja olyan könnyen ellopni

2.) Magyar munkahelyeket teremt, nem oroszt

3.) Folyamatosan fejlődik, egyre olcsóbb lesz, a magyar innovácót felhasználhatja, nem betonozunk be egy hibás megoldást 80 évre.

"nincs végzettséged"

A tiédnál több van, nem megyek logaritmikus grafikonon negatívba. :))

"állami beruházás ami a működése során adót fizet az államnak."

Üres érv, a magánberuházás is fizet adót, csak a csuti geci nem tudja olyan könnyen ellopni.

$pi$ 2017.03.07. 17:46:41

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Most is 38% áramot külföldről veszünk, mindenkféle gaancia nélkül. Ha a csuti geci nem tiltaná a megújulókat, az egy jó irány lenne. "

Na látod, ennyi eszed van. Minek termeljünk, minek dolgozzunk, minek érjünk el gazdasági eredményeket. Majd az osztrák megtermeli széllel meg gázzal, rárakja a nyereségét, a kölykének az egyetemi képzését meg a szírek segélyét, minket meg majd az tesz naggyá, hogy kifizetjük. Aztán elkönyveljük, hogy vettünk kurva drágán villanyt, milyen magad a GDP nálunk. A mérnökök meg elmennek munkanélkülire, azt is kifizetjük. Vagy elmennek ausztriába dolgozni és akkor legalább lehet sírni-ríni, hogy az orbán miatt kimenekülnek az emberek, meg nincs beruházás.

Tényleg, ha éveken keresztül sírtatok beruházásért meg munkahelyekért, akkor mi a franc bajotok van amikor megtörténik?

Megmondom mi: gonosz, megkeseredett, elborult hívek vagytok, ahhoz értetek, hogy "csuti geci", meg "semmi sem tetszik, miért nem én mondom meg, hogy mi legyen". Hányni tudnék tőletek. :(

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.07. 17:48:32

@$pi$: "nem végeztek ilyen számításokat"

Hehe, akkor neked ez is kimaradt:
energiaklub.hu/sites/default/files/infotandem_energiaklub_megterul_e_paksii_0.pdf

Téjékozatlan vagy, hozzá nem értő, felfuvalkodott és hazaáruló. Egyszerre. Nem semmi!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.07. 17:50:54

Ha megtérülne is Paks2, akkor is a megújulók mellé gyorsan indítható és leállítható gázerőművek kellenek, nem változtathatatalan alaperőmű.

De sajnos nem térülhet meg.

És feleslegesen veszélyes is. Ilyen pici országot egy csernobil eltörölne a föld színéről.

$pi$ 2017.03.07. 17:52:18

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Nem lesz. Magánerőből kell építeni."

Az, persze. Csak majd az országos gerinchálózatot kell állami berhuházásból. Meg a gázerőműveket. Meg a támogatást.

"1.) A fideSS nem tudja olyan könnyen ellopni"

Állandóan ezzel jöttök, de végül mindig kiderül, hogy a kedvenc baloldalotok lopott. Ez csak üres gyalázkodás, vádaskodás, propaganda, majd ha tudod bizonyítani, akkor gyere vele.

"2.) Magyar munkahelyeket teremt, nem oroszt"

Paks építése jóval több magyar munkahelyet teremt, az, hogy kávét főzünk egy német csapatnak, ami felállít egy német szélturbinát az nem teremt munkaghelyeket. Megint csak a levegőbe beszélsz.

"3.) Folyamatosan fejlődik, egyre olcsóbb lesz, a magyar innovácót felhasználhatja, nem betonozunk be egy hibás megoldást 80 évre."

Paks2 nem 80 évre szól, hazudsz. A szélturbinák nem fejlődnek folyamatosan. te magad linkelted az adatokat, ahol lebuktál az árral. A technológia az elején egyre olcsóbb lett, mostanra lérte a határait, te meg még mindig az 1980-as adatokra illesztgeted a trendeket. Ez is kamu. :(

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.07. 17:53:29

@$pi$: "Majd az osztrák megtermeli széllel meg gázzal, rárakja a nyereségét, a kölykének az egyetemi képzését meg a szírek segélyét"

Igen. Még ha dupla áron is adná az osztrák, nekünk olcsóbb, mint az oroszoktól Paks2 árama 4-szeres áron.

$pi$ 2017.03.07. 17:55:21

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Ha megtérülne is Paks2, akkor is a megújulók mellé gyorsan indítható és leállítható gázerőművek kellenek, nem változtathatatalan alaperőmű."

Valójában gázerőművek mellett érveltek, miközben azt mondjátok, hogy:

1. Legeny modern. A gáz nem modern, az atom a modern.
2. Legyen megújuló.
3. Ne legyen co2 kibocsájtás.
4. Ne legyen orosz, miközben a gáz rohadtul orosz.
5. Ne legyünk kiszolgáltatottak.

Olyan dolgokat kértek számon az atomerőműtől, amiben az jobb, mint az általatok javasolt nap+szél+gáz megoldás. Csak baromira elhallgatjátok a gázt, a bölcsész liberális tinik, akiket hülyítetek nem veszik észre, hogy átvertétek őket.

$pi$ 2017.03.07. 17:57:17

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Hehe, akkor neked ez is kimaradt:"

Látod: komolytalan. Erről beszéltem. Egy lapra ráírtok pár színes számot b+, aztán azt hiszitek, hogy ez számítás. Ez még beigrónak is csak vicc.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.07. 18:00:56

@$pi$: "ha tudod bizonyítani"

Hadházy hetente bemutat egy ocsmányabb fideSS tolvajlást, bizonyítékokkal. De maga a fideSS is elismerte, hiába tagadod.

"Paks építése jóval több magyar munkahelyet teremt"

Német cégek majd az olcsóbb magyar munkásokat foglalkoztatják?

A nagy pénzt az oroszok viszik ki az országból, illetve be se hozzák.

A megújulókból nem morzsák jutnak nekünk.

"Paks2 nem 80 évre szól, hazudsz."

Azt hazudom, hogy 20 év múlva 60 évre.

"A szélturbinák nem fejlődnek folyamatosan. te magad linkelted az adatokat"

A szélturbinák 3 évtizede folyamatosan (exponenciálisan) fejlődnek, én magam linkeltem az adatokat.

$pi$ 2017.03.07. 18:01:46

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Téjékozatlan vagy, hozzá nem értő, felfuvalkodott és hazaáruló. Egyszerre. Nem semmi! "

Tájékozatlan vagyok, mert nem hiszem el a propagandanyagodat? Láttam már öreg, ezzel csak égetitek magatokat. Hazugságok infografikában. Újságírók 50 éves műszaki beruházást terveznek.

Felfuvalkodott vagyok, mert megmondom, hogy baromságokat beszélsz, ugye? Merthogy *én* b+ egy szóval sem mondtam, hogy ki tudom számolni mi lesz 20 év múlva, mi lesz 50 év múlva, hogy alakulnak a mutatók. Én vagyok a felfuvalkodott miközben te tudsz mindent jobban, mi?

Hazaáruló vagyok, mert nem a külföldi érdekeket veszem figyelembe, mi?

Na jó öregem, szerintem te simán beteg vagy. Felesleges veled beszélni, olyan, mintha a falnak magyaráznám a deriválást.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.07. 18:04:44

@$pi$: "Tájékozatlan vagyok"

Mint a mekllékelt ábra mutatja.

"egy szóval sem mondtam, hogy ki tudom számolni mi lesz 20 év múlva, mi lesz 50 év múlva"

Na ugye!

"Hazaáruló vagyok"

Igen, eladnád a csuti gecivel az országot az oroszoknak.

$pi$ 2017.03.07. 18:13:43

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Igen, eladnád a csuti gecivel az országot az oroszoknak. "

Ne hazudj, éppen venni készülünk tőle. A gyurcsányék adtak el dolgokat, úgy hívták, hogy privatizálás, nem tűnt fel? Nem tudod megkülönböztetni azt, hogy "veszünk" attól, hogy "eladunk".

"Na ugye!"

Azt azonban tudom, hogy a te tanulatlanságból eredő magabiztosságod teljesen megalapozatlan: te vagy a beképzelt, mert azt hiszed, hogy a hiányos ismereteid elegendőek ahhoz, hogy oszd az észt. Ez lesz, meg az lesz, meg ez van, meg az van, közben meg csak égeted magad... na persze az elvtársaid előtt nem, azok biztos nyelik mint kacsa a nokedlit. :(

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.07. 18:29:17

@$pi$: Laikus vagyok műszaki dolgokban, de úgy látszik, egyéb tudásom révén kenterbe verem a villamos "mérnököt". Evvan.

Ha próbálsz kicsit szerényebb lenni, nem égsz be olyan könnyen. Tőled függ.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.07. 18:35:45

Ezt is kibeszéltük, de talán ide kívánkozik. A szélturbinák exponenciális fejlődése nyilván nem tarthat a végtelenig, egy fejlődési görbének a kezdeti, erősen növekvő szakaszán járunk. Nem lehet most megmondani, mikor, hol fog kilaposodni. De nem is érdekes, nem a szélturbinákon áll vagy bukik a zöldenergia. Ott a nap- , geoternikus- , biomassza, stb, ha az egyik eléri a határait - az eredmények megtartása mellett - a másik attól még fejlődhet.

A nap- és szélerőművek nagyjából mostanra válnak rentábilisá támogatás nélkül. Már ez elég lenne, ha meg is torpanna hirtelen a fejlődés.

ben2 2017.03.07. 18:47:46

@$pi$:

Van egy olyan mondás, hogy "hülyékkel nem érdemes vitatkozni, mert lerángatnak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal".
Ez az egész Paks 2 vitára tökéletesen áll.

Adott volt egy hosszú távú energia startégia, amit még 2010 előtt dolgoztak ki és gyakorlatilag összpárti egyetértés volt körülötte, beleértve az orosz üzlet előkészítését is.
Aztán jöttek a 2014-es választások és a szocik arra építették a kampányukat, hogy ha eleget "putyinpincsiznek", akkor Orbán sarokba szorul, mert Paks 2-t mindenképpen meg kell építeni 2035-ig, így abból nem hátrálhat ki, de ha ráuszulnak az agyatlan zöldek meg a belvárosi liberális mikroszervezetek, akkor elvégzik az MSZP helyett a kampányt, Mestreházyéknak meg csak bele kell ülniük a készbe.
Aztán jött a csúfos vereség, mert a választóknak úgy tűnik fontosabb volt, hogy lesz-e áram a konnektorban annál, hogy szeretik-e Putyint.

A sötétzöldek meg a batikolt parasztinges bölcsészlányok viszont addigra már felhorgadtak és legalább annyira nehéz leállítani őket, mint amennyire könnyű felgerjeszteni, így aztán azóta is öntik a bullshitet a közbeszédbe.
Szerencsére minél hangosabban ajvékolnak, annál kevesebb a ráhatásuk a közvéleményre, így végső soron öngerjesztő folyamat indul be:
minél több hülyeséget hordanak össze, annál immunisabbak rájuk az emberek, minél kevésbé hatásos a hülyeségük, annál jobban erőltetitk.

Szegény "MIÉRT NINCS MINDEN ...." elvtárs is ennek a végtelen folyamatnak esett áldozatául.

fidesz maszop dk egykutya 2017.03.08. 09:25:49

@eßemfaßom meg áll: 70 cent? Huú az tényleg nagy pénz, ha megnyerném akkor többé nem kéne dolgoznom :D

@$pi$: jaj húgyagyú szarember komcsikám, nekem nincsenek elvtársaim, én nem hozzád hasonló vagyok. Nekem önálló gondolataim vannak, és tapasztalataim a fütyisz mutyigépezettel kapcsolatban.

$pi$ 2017.03.08. 11:49:03

@ben2: "Ez az egész Paks 2 vitára tökéletesen áll."

Teljesen igazad van. Kimondottan zavar, hogy ilyen emberekkel vitázom, mindig megfogadom, hogy nem teszem, aztán mégis. Mindig az van bennem, hogy most, majd most megérti miért abszurd amit állít. Ez persze butaság, soha nem fogják belátni, hogy nincs igazuk, akkor sem, ha tök nyilvánvaló. Hinni akarnak és ebben lehetetlen megingatni őket.

Ráadásul ahogyan te is mondod az mszp kormány idején hozott döntést védem, de ettől függetlenül mégis mindig az a vége, hogy "mer' te orbánt véded". :(

$pi$ 2017.03.08. 11:50:18

@fidesz maszop dk egykutya: "tapasztalataim a fütyisz mutyigépezettel kapcsolatban"

Tehát résztvettél a fidesz mutyijaiban? :D Mert ezt állítod, azt tudod, ugye?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.08. 13:05:23

@$pi$: @ben2: Olyan bájos, ahogy egymás faszát szopjátok! Egészen elérzékenyültem. Abba ne hagyjátok! :))

fidesz maszop dk egykutya 2017.03.08. 13:52:04

@$pi$: nem vettem részt, sajnos nincs mszmp párttagkönyvem se nekem, se a szüleimnek :(
Na meg kifejlődött a gerincem. Az simán látható, hogy minden fütyiszes mutyi legalább 4x de akár 10x annyiba kerül, és gyakran még úgy is szarul sikerül, nem lesz kész csak sokkal később, lásd pl várbazár.

eßemfaßom meg áll 2017.03.08. 17:29:53

Zseniálisan hülyék vagytok :)

$pi$ 2017.03.08. 18:03:09

@fidesz maszop dk egykutya: "nem vettem részt"

Akkor nem tapasztalatod van benne, hanem csak sejtéseid. Erre akartam utalni.

fidesz maszop dk egykutya 2017.03.09. 11:05:31

@$pi$: nem sejtés az. Pontosan látszik, hogy miket csinálnak sokszoros áron. Az M4-nél is látszik hogy a 2 olcsóbb helyett a jóval drágább pénztáros lőrinc ajánlatát parancsolták ki"választani".

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.09. 12:05:18

@$pi$: "sejtéseid"

Össze$pi$iled magad a nagy erőlködésben, hogy úgy csinálj, mintha a fideSS patkányságairól nem tudnál. :))

Gábor Sántha 2017.03.26. 13:41:17

Az Olimpiaellenesség két alapvető tényezőre épül:
Nincs rendben az Oktatás, nincs rendben az egészségügy. Magyarország beleroppanna a rendezésbe, az Olimpia rendezésére kidobott pénzeket, illetve annak többségét úgyis lenyúlnák.Az Oktatás mennyiben rossz,azt megítélni nem tudom. De, ha az oktatás színvonala gyenge lenne, akkor nem értem, hogyan termelődhettek ki Magyarországon ilyen értelmes fiatalok, mint a mozgalom tagjai, és azok fiatal szimpatizánsai?
Egy rossz színvonalú oktatásból ilyen értelmes fiatalokat "kinevelni" nagyon nehéz.
Szlogen volt még az is, hogy a jövőnket játszuk el, ha az Olimpiát megrendezik. Definiálni nehéz, hogy itt mire gondoltak, de gyanítom, hogy az életszinvonal csökkenésére.Ez helyén is lenne, viszont: A rendszerváltás után a magyar gazdaság padlóra került, okait többé-kevésbé mindenki ismeri. Egy rossz privatizáció, egy feltartott kézzel aláírt Eu-s csatlakozás a legfőbb oka. További részletekbe nem mennék bele, hiszen nem vagyok se politikus, sem közgazdász. Laikus gondolataimat osztom meg.
Ami biztos, a privatizáció során padlóra került a könnyűipar, a mezőgazdaság, a gépgyártás stb... Az energiaszektor ( víz-gáz-áramszolgáltatás stb..) idegen kezekbe került. A kereskedelmet a beérkező külföldi áruházláncok majdnem teljesen tönkretették. A szolgáltatások körében is a külföldi cégek dominálnak, ahogy A bankrendszerben is a külföldi bankok vannak többségben.
Ezek alapján megállapítható, hogy ezek a külföldi cégek a magyar munkavállalók zömét foglalkoztatják. A bérszínvonal tehát tőlük erősen függ. azaz a jövőnk többségében az ő kezükben is van.
Viszont térjünk vissza arra, hogy álláspontom szerint milyen hozadékai lettek volna az Olimpia megrendezésének. Természetesen nem ismerem a teljes mechanizmust, a rendelkezésre álló anyagiak hátterét.
Jogos feltételezésnek tartom, hogy az Állam ebből veszteségesen jött volna ki, ahogy a tömegközlekedésből is - nemcsak Magyarországon-, az oktatás, egészségügy etc...etc...állami támogatásra szorul.
A haszon dolgában, nem teljeskörűen, az alábbi érveket tudom felhozni, azt is leszűkítve - mivel ezt a terepet ismerem- Szegedre:
Előreláthatólag Szegeden, a Maty éren rendezték volna a Kajak-kenu, evezős versenyeket, hiszen itt már egy világszinvonalú pálya létezik, amelyre nagyságrendi beruházás már nem szükséges. Ami szükségessé vált volna, egy olimpiai falu megépítése, melyet mobil házakkal, később másra felhasználhatóan megtudnánk építeni.
Ezekhez a munkálatokhoz szakemberek, egyéb munkaerők kellettek volna, pl. őrző-védő és egyébb rendezési feladatokat ellátó személyzetre.
Tehát, az olimpia megrendezésének pénzéből, mégha ideiglenesen is, de munkahelyek teremtődtek volna. Itt ki jár jól? Az ehhez kötődő munkálatokat elvégző cégek, azok munkavállalói. Az a munkás, aki addig vagy munkahely nélkül volt, vagy közmunkából élt, s valós hatékonysággal nemigen dolgozott.
Szeged közlekedési infrastrukturája síralmas. A körutak, sugárutak állapota jelenleg szégyenfolt. A turisták, a szurkolók, a sportolók, a válogatottakat kisérő személyzet, edzők, sportszakemberek, médiamunkások áradata szükségessé tette volna az utak felújítását, a közlekedési infrastruktúra - beleértve a személyszállítás- fejlesztését. A tömegközlekedés, a taxisok bevétele ez időben minimum nyereséget hoz, a befektetett tőke van ahol visszatérül. De, egyértleműen nyertek volna a szegediek, hiszen a modernebb tömegközlekedési eszközök, és felújított utak az Olimpia után is itt maradtak volna.
A városba érkező sportolóknak, kisérőknek, szurkolóknak, médiásoknak, egyéb turistáknak köszönhetően a meglévő és erre az alkalomra újonnan épített, és felújított szállodákat, moteleket, magánpanziókat, campingeket bevételhez juttatta volna. Azon felül plussz munkaerők felvétele is szükséges lett volna.
A Vendéglátás egyébb módon is nyereséges lett volna, hiszen az éttermek, csárdák, kávézók, cukrászdák stb... tetemes haszna kétséget kizáró.
A kereskedelem egyéb ágazata is hatalmas haszonhoz jutott volna. Arról nem beszélve, hogy a helyi gazdáknak is a friss húsok, tej, tojás, zöldségek megtermelése hasznot hozott volna.Itt teljes részletességbe nem tudok belemenni, mert más egyéb haszon is lehetett volna, ami után a helyi- és az állami adóbevétel sem lett volna elhanyagolható.
Arról nem beszélve, hogy 2024-ig olyan munkaerőhiány keletkezne, ami miatt, megfelelő bér esetén a külföldön dolgozó fiataljaink is hazajöttek volna.
De térjünk vissza a legfőbb olimpiai ellenzést okozó egészségügyre. Ugye, senki sem gondolja, hogy egy Olimpiát során a jelenlegi kórházi, egészsgéügyi állapotokkal lehet megrendezni?
Megfelelő egészségügyi háttért kellett volna hozzá felfejleszteni. Mentők, kórház, klinikák, helikopterek, modern orvosi műszerek, egyéb az egészségügyi ellátást biztosító eszközök beszerzése vált volna szükségessé, jól képzett személyzet (orvos, mentős, ápoló stb..) felvételére is. Az Olimpai végeztével ezek a modern technikai eszközök meg maradtak volna, természetesen itthon.
süti beállítások módosítása