B1 blogcsalád



Tarlós leárulózza azokat, akik meggondolták magukat olimpia-ügyben, de ő is meggondolta magát

2017. február 19. - Mr Flynn Rider

tarlos_olimpia1.jpg

A főpolgármester álnaív, kincstári optimizmusokkal megtűzdelt interjút adott a Kossuth Rádiónak. A főpolgármester az utóbbi éveket mintha elfelejtette volna. Kijelentette, hogy azokkal van baja, akik hirtelen "úgymond megvilágosodtak" és meggondolták magukat, és egy nemzeti ügyből - mert az olimpia alapjában nemzeti ügynek indult - pártpolitikai ügyet gyártottak. Azok, akik másfél évvel ezelőtt erősen támogatták az olimpia rendezését, majd most szembefordultak mindezzel, "nem túl jellemesen viselkednek, (...) képmutatóak, elárulták ezt az ügyet, felmondták azt a nemzeti egységet, ami másfél évvel ezelőtt volt az olimpiával kapcsolatban" - közölte Tarlós István.

Az MSZP-re utalva azt mondta: azoknak, akik az Agenda 2020 döntés után támogatták az olimpia rendezését, másfél évig eszükbe sem jutott aláírásokat gyűjteni. A Momentumot is legyalázta:

"Megjelennek emberek, akik végül is bevallják az utolsó pillanatban, hogy nem is annyira az olimpia ellen tiltakoztak, mint inkább szeretnének pártot, szeretnének hatalomba kerülni. Ez nem bűn, de lássuk be, hogy ez nem a sportról, nem a sport értékeiről, nem az olimpiáról szól".

Tarlós István az ügy egyik legszomorúbb elemének nevezte, hogy nem arról szól a "történet, mint amiről szólnia kellene". Szerinte demagóg és erőltetett hasonlatokkal heccelik a közvéleményt. Hangsúlyozta, hogy az olimpiarendezéshez a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a szponzorok "rengeteg pénzt adnak".

2014-ben még nem ezt mondta:

A főpolgármester 2014-ben még ellenezte az olimpiát, 2015-ben bizonyos feltételek mellett megvalósíthatónak gondolta, idén pedig teljes mellszélességgel állt ki mellette.  A főpolgármester 2014-ben még úgy fogalmazott az üggyel kapcsolatban, hogy nem életszerű most felvetni a 2024-es olimpia budapesti rendezését – derül ki az ATV videójából:

„Sportoltam, és sportbarát is vagyok. Persze a sportértéke meg az idegenforgalmi értéke is nagy lenne, ha valamikor itt lehetne egy olimpia, de csodálkozom ezeken a felvetéseken most”

– mondta Tarlós István.

2015-ben a Hír Tv műsorában úgy fogalmazott, van esély arra, hogy 2024-ben Magyarországon rendezzék meg a nyári olimpiai és paralimpiai játékokat. Akkor utalt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) Agenda 2020 nevű reformprogramjára, amely az olcsóbb és kisebb olimpiák megrendezését támogatja.

Tarlós István véleménye a népszavazással kapcsolatban is érdekes skálán mozgott. A főpolgármester még 2015-ben korainak tartotta a népszavazást olimpia-ügyben:

„Nem vagyok benne biztos, hogy lehet a lakosságot olyan helyzetbe hozni, hogy arról írjanak ki népszavazást, amiről a lakosság információja nyilvánvalóan kevés ahhoz, hogy felelősen döntsön. Politikai szópárbajok alapján fognak dönteni adott esetben”

2017-ben pedig túl későnek:

„Ami a népszavazásokat illeti, általában nagyon fontos intézmények, csak van itt egy kis bökkenő. Akkor kellett volna elindítani, amikor a közgyűlés tagjai szavaztak az olimpiáról, nem pedig másfél évvel később”.

 A főpolgármester a mai interjújában hangsúlyozta azt is: a magyar emberek régi álma, hogy olimpiát lehessen rendezni, egy olyat, amelynek nemcsak a konkrét sportértéke jelentős, hanem sok mindenre neveli az embereket:

  • alázatra,
  • a másik tiszteletére,
  • a sportszerűségre
  • és a fair magatartásra.

Ezek nemcsak a sportpályákon fontosak, hanem az életben is azok lennének - fűzte hozzá Tarlós István, aki szerint ezekbe az olimpia ellenzői nem gondolnak bele. (Vagy éppen belegondolnak és ponttosan látják, hogy ez mennyire nem jellemző a politikai elitre - a szerk.)

Akkor most a főpolgármester úr árulónak nevezte saját magát, mert megváltozott az ő véleménye is?    

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4212272363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morpho 2017.02.19. 13:56:13

A főpolgármedter úr hazudott és olyan hülye volt, hogy észre se vette! :)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.19. 14:24:48

@morpho: Megvédem Tarlóst. Nem villanthat gerincet, nincs mozgástere, orbán kedvére vesz el Budpesttől vagy ad vissza pénzeket. Nem tervezhet hosszútávra, amit kap, azt kel beosztania. Kénytelen orbán alá zenélni, különben ennyit sem kap.

morpho 2017.02.19. 14:31:30

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Szegény Pista bácsi, mindjárt elsírom magam. Ha ilyen szar a helyzet, akkor nem kell elvállalni. Ráadásul nem kötelező hülyeségeket sem beszélni. Itt például összekeveri az aláírásgyűjtést a szavazással:

Tarlós: "ne felejtsük el", hogy az az aláírás-mennyiség, amelyet a Momentum Mozgalom az olimpiarendezéssel kapcsolatos népszavazásért összegyűjtött, nagyon soknak tűnik, és valószínűleg az ellenőrzések után is jócskán el fogja érni azt a minimális számot, amely egy referendum kiírásához szükséges, de egy csaknem kétmilliós városban csak a szavazóképes lakosságnak körülbelül a húsz százaléka lesz. "Tehát attól nagyon messze vagyunk", hogy ezt többségnek lehessen nevezni - tette hozzá."

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.19. 15:08:10

@morpho: Kötelező hülyeséget beszélnie, mint Kósa Lalának, nem a maga ura.

Az igaz, hogy nem kötelező elvállalnia, de akkor jobb lenne e Demszki? Vagy egy fidesz pártkatona, mondjuk Tállai kettőigsetudokszámolni András?

Ha Tarlós nem tenné tönkre a Rómait, akkor teljes mellszélességgel támogatnám.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.02.19. 17:02:58

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Akár nyugdíjba is mehetne, ha ennyire tehetetlen...

@morpho: Országos népszavazáshoz elég a lakosság 2%-ának az aláírása, most a budapestiek 20%-ától begyűjtötték. Mennyi kopogtatócédulát kapott Tarlós 2014-ben?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.19. 17:07:47

@Online Távmunkás: "Akár nyugdíjba is mehetne, ha ennyire tehetetlen..."

Igen.

Megteszi, amit a lehetőségei engednek.

Kit javasolnál a helyébe?

morpho 2017.02.19. 17:31:06

@Online Távmunkás:

Tarlós jobb híján polgármester. Nem ősfideszes és nem is tekintik megbízható kádernek. Nem tudtak egyetlen fideszes jelöltet sem fölépíteni 25 év alatt. Rogán volt egy ideig kitalálva, de Demszky még 2006-ban az őszödi beszéd után is nyert, Rogánt elvetették és jött jobb híján Tarlós.

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Én bárkit. Tarlós egyáltalán nem gazdája a városnak. Demszkynek jobb volt az érdekérvényesítő képessége. Vele az volt a legnagyobb baj, hogy egy gentri volt és gentri fejjel gondolkozott.

2017.02.20. 04:50:53

@morpho: „S valljon mi megint ezen elfogultság oka, melly a közönséget e tárgy körül tökéletes sötétségben tartja? Semmi egyéb, mint országos embereink legnagyobb részének járatlansága a reactiók törvényi körül – melly mint fentebb érintém, felette fájdalmas, s a közönségre nézve kimondhatlan káros… Széchenyi

MACISAJT 2017.02.20. 08:01:05

Fővárosi Közgyűlés: Budapest pályázik a 2024-es olimpia megrendezésére
2015. június 23.

​Több mint nyolcvan napirendi pontot tárgyalt meg 2015. június 23-i ülésén a Fővárosi Közgyűlés. Elfogadták azt a szándéknyilatkozatot, hogy Budapest pályázza meg a 2024-es nyári olimpiai játékok rendezési jogát. Pályázatot írnak ki négy fővárosi színház vezetésére, jóváhagyták a 2017-es vizes vb-hez kiadandó fővárosi garancialevelet, főpolgármesteri hatáskörbe kerültek a 3-as metró felújításával kapcsolatos ügyek.

Budapest pályázik a 2024-es nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére – erről fogadott el szándéknyilatkozatot 25 igen, 1 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett a Fővárosi Közgyűlés.

Tarlós István főpolgármester a napirend vitájában elmondta: vannak olyan pillanatok, amikor egy nemzetnek meg kell mutatnia, hogy kész az összefogásra. Úgy fogalmazott: korábban ő is szkeptikus volt az olimpiarendezéssel kapcsolatban, de a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által tavaly decemberben elfogadott Agenda 2020 lezárta azt a korszakot, amikor csak „gigavárosoknak” volt lehetőségük a rendezésre, és megteremtette annak lehetőségét, hogy kisebb országok, városok is sikeresen pályázzanak. – Legyünk óvatosan optimisták, senki sem érzi még a zsebében a rendezési jogot, akkor van esélyünk, ha összefogunk – hangsúlyozta a főpolgármester.

Kitért rá, hogy a 2017-es budapesti vizes világbajnokság kiváló lehetőséget jelent, hogy a pályázatról szóló döntést pozitívan befolyásoljuk. Az olimpia révén felgyorsulhatnak a fővárosi fejlesztések, „ami felépül, az itt is marad”. Tarlós István kijelentette: Budapest csak nyertese lehet az ügynek, a város világszerte hirdetheti magát, a világverseny idegenforgalmi fellendülést is hozhat. Hozzátette: a magyar sportolók is megérdemlik, hogy Budapesten legyen olimpia. Magyar sportolók eddig 167 olimpiai aranyérmet nyertek, a több mint száz aranyérmet szerző országuk közül egyedül Magyarország nem rendezett eddig olimpiát – emlékeztetett.

Fürjes Balázs, a kiemelt fővárosi beruházásokért felelős kormánybiztos a MOB megrendelésére készült megvalósíthatósági tanulmányról szólva elmondta: a teljes, 1300 oldalas dokumentum kitér a kockázatokra, a kritikus feltételekre is. Hozzátette: a tanulmány hamarosan szerkesztett formában is elkészül, és azt az interneten is nyilvánosságra fogják hozni. (A tanulmány vezetői összefoglalója itt olvasható.)

Hangsúlyozta, hogy a dokumentum maximálisan kihasználja az Agenda 2020-ból eredő könnyítéseket, és teljes mértékben igazodik a főváros közép- és hosszú távú fejlesztési terveihez. Az olimpiához kapcsolódóan 2025-30 között 3000 milliárd forint nemzetgazdasági bevétel várható, az éves ráfordítás pedig nem haladja meg a központi költségvetés kiadási főösszegének fél százalékát. A kockázatok között említette a külső gazdasági környezet stabilitását, a csúszás és költségnövekedés, valamint a korrupció veszélyét. Mindez kivédhető, ha időben elkezdik a beruházásokat, megfelelő szabályokat, intézkedéseket hoznak, ha szigorú ellenőrzést és átlátható gazdálkodást folytatnak. Hangsúlyozta: a sikeres pályázat feltétele az összefogás és a valódi egység.
Tarlós István, Budapest főpolgármestere köszönti a 80. születésnapját ünneplő, háromszoros olimpiai bajnok pólós Kárpáti GyörgyötKépgaléria - Döntött a közgyűlés az olimpiai pályázatról
Képgaléria - Döntött a közgyűlés az olimpiai pályázatról

A közgyűlés ülésén több olimpiai és világbajnok sportoló is megjelent, köztük Darnyi Tamás, Nagy Tímea, Polgár Judit, Magyar Zoltán, Jónyer István, Portisch Lajos, az éppen 80. születésnapját ünneplő Kárpáti György és Schmitt Pál. Az ülésen Nagy Tímea olimpiai bajnok vívó beszélt az olimpiarendezést támogató sporttársai nevében arról: minden sportoló álma, hogy olimpikon legyen, és hazai rendezésű világversenyen szerepelhessen. "

----

Hát így történt.
Aztán mára hirtelen eszébe jutott az agyonvert ballibáknak hogy úristen mégis micsoda hallatlan dolog hogy csak úgy egyetértettek egy nemzeti ügyben...
Így aztán beindult a ballib hazaárulás ismert gépezete.
Ideológia is gyártódott, idézem a számuelik réteglapjából, a hvg.hu-ról:

"Hülyeség is, el is lopják, meg Orbán Viktornak is be lehet mosni egyet vele. Az olimpiai népszavazás lehetősége izgalmas fejlemény. Most alkalom nyílik nemcsak vekengeni azon, hogy nem tetszik a rendszer, nemcsak tüntetni, aztán elfáradni és hazamenni, hanem visszaütni. Önvédelemnek minősül, úgyhogy rajta bátran."

És máris ömlenek a fajkasháziak, bodnárok,bokrosok etc. megmagyarázni azt amit 1990 óta, a világkiállítás óta is mindig tudtunk: hogy Magyarországnak ballib hazaárulókból is mindig csak a legalja jutott.

Jakab.gipsz 2017.02.20. 08:07:23

Csak a szokásos!
Mágusok kitalálják Tarlós gondolatát majd tényként közölve felfűznek rá egy bombasztikus mesét, szemen szedett hazugság tengert!
És ezek akarnak kormányozni.
Szemét hazug csürhe!

Soros pedig azt hiszi, hogy azzal a áltudományos marhasággal amit a mestere Popper, "nyitott társadalomnak" nevez sokáig kufárkodhat, óriásit téved.
Mert ha rájönnek az amerikaiak, hogy egy rafinált senki átbaszta őket mint Manndorff a nagy tőzsde guru, nem szeretnék a bőrébe lenni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.20. 09:36:54

@Jakab.gipsz: "ha rájönnek az amerikaiak, hogy egy rafinált senki átbaszta őket mint Manndorff"

A magyarok már rájöttek, hogy Tarsoly Csaba átbaszta őket.

Madoff életfogytiglant kapott. Tarsoly Csaba majd kap egy kis felfüggesztettet 15 év múlva. Jóba kell lenni a miniszterelnökkel, az a titika.
süti beállítások módosítása