B1 blogcsalád



Rendőrök verik el a jobb életben reménykedőket

Magyarország: "Kutyákat eresztettek rájuk"

2017. február 10. - jdesi

Talán, ha nulla fok van, egy szeméthegy mögött, a vasúti töltés oldalában nőtt szétfagyott nádasban, színevesztett, félig szétfoszlott sört reklámozó napernyő alatt üldögél a késő téli nap bágyadtan szitáló havas esőjében négy fiatal férfi.

Apró tábortűz próbál valami meleget adni a vizes göncökbe didergőknek, akik lerángatták szétnyűtt cipőiket, s most fagysérült, sebes lábaikat melengetik a nedves fával küzdő kis lángoknál.

A négy fiatal férfi hónapokkal ezelőtt indult el Kasmirból, egy emberi élet reményében. Ők úgy tudták, Európában respektálják azt, ha valaki élni, dolgozni, boldogulni akar. Itt vannak emberi jogok, itt túl lehet élni.

Párszáz méterre az Európai Unió határától, Szerbiában  már tudják, tévedtek. Féléves vándorlás után éheznek, fáznak, s kénytelenek eltűrni a magyar rendőrök mind durvább brutalitását.

 refugees.jpg

Négy fagyott, sebes lábú, szakadt, büdös, éhező ember. Ez a beszámoló róluk fog szólni és nem a világpolitikáról. Nem arról, hogy Kasmirban – a térképen se nagyon találnánk meg – hosszú évtizedek óta folyamatos háború zajlik. India és Pakisztán egyaránt sajátjának szeretné tekinteni ezt az országrészt és ebbe a vetélkedésbe minden évben sokezren belehalnak. Nem beszélünk most arról sem, képes-e Európa befogadni mindenkit, aki jobb, de mondhatnánk úgy is, emberibb élet reményében ide jönne. Semmi ilyesmiről nem lesz szó.

Csak arról, tegnap ketten megint megpróbáltak átszökni Magyarországra. Elfogták, elverték őket a magyar rendőrök, elvették, amit még találtak náluk, eltörték a telefonjaikat, amely a kapcsolattartás, az információszerzés egyetlen eszköze és visszalökték őket ide Szerbiába.

Ülünk hát itt a tábortűz körül a szeméttelep szélén, a kiszáradt nád talán elég magas ahhoz, hogy eltakarjon minket, s reméljük a füst sem hívja fel a kis, bujkáló csapatra a figyelmet.

Felfordított, eldobott, kiürült festékesvödör. Ócska láda, széttört szék – gyorsan letörli egyikük egy kendővel, úgy kínál hellyel minket, hogy ne kelljen a vizes székre leülnünk. Nem mintha nem lenne mindegy. Minden nyirkos, a havas eső lassan szitál tovább.

- Kasmirban nem lehet élni. Bármelyik percben, bárkit meggyilkolhatnak, csak úgy. Esélyed sincs semmire.

- Ha élni akarok, ha emberként akarok élni, ha család után vágyom, nem maradhattam ott – mondja meglehetősen szenvtelenül egyikük, kitűnő brit angolsággal. Szépen, nyelvtani hibák nélkül, választékosan beszél, ha hirtelen nem is értjük nagyon brit akcentusát, tanárosan megismétli lassabban is.

Több hónap, hegyeken, sivatagokon, ellenségen át – embercsempészeknek kiszolgáltatva. Határok, háborúk, úttalan utak. Ráadásul egy ilyen útra nem lehet nagy bőrönddel, sok holmival elindulni. Nagyjából azt hozod el, amit föl tudsz venni.

Nincs váltóruhád, sátrad, pokrócod –s lassan már cipőd se. Fénykép a családról, a nagymamádtól maradt emlék? Ugyan már. 

Meresztgetik sebes, fagyott lábaikat és szinte szenvtelenül mesélik, hogy több hete nem jutnak tovább. Itt dekkolnak a sárban, a hidegben a szabad ég alatt az Európai Unió kerítésénél és kész. Azt remélték, már – már célhoz értek. Nem hitték, hogy a halálos út legrosszabb része következik.

Az embercsempészek állítólag kapukat vágnak a kerítésen és ott bújtatják át őket, de a magyar rendőrök már tudják, hol vannak ezek a helyek. Volt, hogy már a szerb oldalon elkapták őket és visszaverték Szerbiába őket.

Legutóbb sikerült bejutniuk Magyarországra. Már bent jártak, valahol Mórahalom környékén, amikor elkezdték üldözni őket. Szétszaladtak és elbújtak az erdőben. Öt-hat órát dekkoltak a hidegben, a havas esőben, amikor elkapták őket.

Kutyákat eresztettek rájuk. Aztán az őrszobán, ahová bevitték őket, szépen, sorban megverték őket.

 

Volt ott egy mokány, nyírott szakállt viselő rendőr és az ütötte őket. A mellkasukat bokszolta, rugdosta őket, a tarkójukra vágott. Legtöbbjüknek elvették a telefonját és rátapostak. Volt, akinek a kiforgatott zsebében lévő Eurókat összetépték. Aki szerencsésebb volt, annak csak elvették a mobilját és másnap visszaadták. Minden kiszámíthatatlan.

Aki próbálta védeni a mellkasát, hogy ne üssék, mert beteg a szíve, azt is nagyon elverték. Egy menekült Magyarországon, a rendőrségen csak ne kényeskedjen.

Aztán bevágták őket egy fűtetlen, hideg cellába és ott tartották órákig. Ha kérték, hogy csináljanak melegebbet, a vizes ruha rájuk fagy –csak röhögtek. (S közben nem tudták, tulajdonképpen jól jártak, mert mindig van rosszabb. Akadtak olyan társaik, akiket egy patakba kényszerítettek és nem engedtek ki a jeges vízből – de erről majd a következő részben.)

Később a fogdából egy buszba tuszkolták őket és azzal órákig álltak a hidegben. Ha valaki meg mert szólalni, arra ráordítottak, hogy kuss és megint elverték.

 

refugees2a.jpg

 

Aztán visszalökték őket Szerbiába.

Holnap újra megpróbálják.

  • Miért bántanak engem a magyarok? Nem akarok én semmit tőlük. Pár óra alatt végigutaznék az országon. Franciaországba akarok jutni. Miért bántanak? – hull a kérdés a semmibe. Mi a tüzet bámuljuk, meg a fagyott lábát, amit egy rossz nejlonzacskóba csavarva melegít.
  • Otthon bármikor agyonlőhettek volna. Az csak egy pillanat és túl is vagy rajta. De itt hetek-hónapok óta tart a kínzásunk, mielőtt meghalhatunk. Miért?

Választ ő sem vár, társa elsántikál pár vizes fadarabért, a tűzre veti és kérdezi, innánk-e teát, mert azt tudnak nekünk főzni.

Teát. Nagy kincs itt még az is. Ivóvíz nincs, közkút nem működik, a helyiek nem nagyon segítenek. Félnek a hatóságoktól, amelyik tiltja az ilyesmit. Honnan jutnak mégis vízhez – rejtély. A másik, ami nagyon hiányzik az áram, amivel föl lehetne tölteni a megmaradt telefonokat. Amivel kapcsolatba lehet lépni egymással, híreket szerezni, eljutni a következő embercsempész csapathoz, aki talán átjuttatja abba a kerítésen túli, másik világba.

Enni pár önkéntestől kapnak, akik kétnaponta nagy zacskóba hoznak nekik valamit. Tulajdonképpen ez is tilos, nem szabadna sem enni-, sem inni adni a határ mellett bujkálóknak – de a hatóságok valószínűleg szemet hunynak az akció fölött. A huszonéves önkéntesek Angliából, Németországból és Amerikából jöttek – amit tesznek, szinte reménytelen – főleg akkor komorodnak el a tekintetek, ha azt kérdezik tőlük: mi lesz velünk?

Visszamennünk már nem lehet,
itt nem maradhatunk.

 

Persze van itt valahol menekülttábor, ott talán valamivel jobbak a viszonyok. Még ha túlzsúfolt, rossz az ellátás akkor is, talán ágy és tető van, ám akit ott regisztrálnak, a „biztonságos” Szerbiában, az nem nagyon bízhat abban, hogy menedékjogot kap az Unióban.

Ezért  inkább vállalják a reménytelen életet itt a szeméttelep védelmében.

  • Fizikuskén végeztem. De csak taxisofőrként kaptam munkát. Abban bíztam, hogy majd Európában normális életem lesz. Ütött tegnap az a magyar rendőr és közben arra gondoltam, el ne áruljam, tudok angolul. Meg tudnám kérdezni tőle, hogy mondd, miért teszed ezt velem? Miért? De inkább befogtam a szám. Ha kiderül, beszélek angolul, talán azt hiszik majd, hogy embercsempész vagyok – és akkor még jobban elvernek.

Cihelődünk, megyünk tovább. Keressük az utolsó szavakat itt a koszban, a fagyban, a nélkülözésben, a teljes reménytelenségben.

  • Nem, ne mondjátok, hogy jó szerencsét. Még azt se mondjátok. Holnap újra nekiindulunk Európának. Itt vagy máshol.

Csípős füst csap a szemünkbe, attól szipogunk. Némán nyújtjuk a kezünket. Az egyik srác elhúzza a tenyerét -  különösen finomak, vékonyak az ujjai, mint egy lányé – és váratlanul átölel. Én meglepetten meglapogatom a hátát. Érzem, hogy vacak, szétfoszlott, vékony kis kabátja csurom vizes.

Fagyponton vagyunk.

(A következő részben arról lesz szó, ver e gyereket a magyar rendőr)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4212243524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eszkütyü 2017.02.10. 08:38:49

Amikor majd az unokáink erről tanulnak történelemből, mind szégyellni fogjuk magunkat előttük.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.10. 08:47:45

Már alig várom a következő részt.
Remélem folytatásos lesz, mert tök izgi ez a kitalált történet.
Mert ugye mindenki számára világos hogy kitalált a sztori ! :DDD

Ha egy rendőr vagy más hozzányúlna egy bevándorlóhoz, már úgy kicsinálták volna, mint László Petrát a ballib véleménydiktatúrában !
Napokig fotóznák őket, a látleleletit, és a Helsinki Bizottság már rommá perelte volna a határvédőket !

Persze egy bérrettegő regénnyel más a helyzet.
Érzelmekre ható hazugságok.

Ennyit tudnak a ballibek meg an evüket, mikor arról van szó, hogy az országba engednének több százezer potenciális nőket erőszakoló terrorsitát, Soros GYuri két szép szeméért, mert ő azt így tervezte el évekkel ezelött !

Lófaszt a segttekebe tetves ballibek !

jakirte jak 2017.02.10. 08:58:38

@Ballib cenzúrázók réme 24: A legjobb az a rész, amikor arról mesél a szerző, hogy az egyikük fizikusként végzett! Ühüm :)
És nincs annyi esze, hogy felfogja azt, hogy az EU-ba nem a kertek alatt szökdösünk be, illegálisan, a kerítést átvágva.

Ez is oltári nagy hazugság:

"Az embercsempészek állítólag kapukat vágnak a kerítésen és ott bújtatják át őket, de a magyar rendőrök már tudják, hol vannak ezek a helyek. Volt, hogy már a szerb oldalon elkapták őket és visszaverték Szerbiába őket."

Mit keresne a magyar rendőr a szerb oldalon???

Úgy látszik a Soros Gyurka még mindig jó pénzt fizet ezekért a mesékért.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.10. 09:04:11

"Volt ott egy mokány, nyírott szakállt viselő rendőr és az ütötte őket. A mellkasukat bokszolta, rugdosta őket, a tarkójukra vágott."

Örüljön, hogy gyurcsány szemkilövős rendőreitől csak ennyit kapott. A ligetvédőknek csontját törik.

2017.02.10. 09:06:52

milyen szép szívhezszóló hazugság...
majdnem a könnyem is kicsordult...
rögtön eszembe jut a síró 'menekült' nő, akit az újságíró rángatott oda a könnygázhoz, a feleségét és gyerekét a sínekre lökő migráns mint a magyar rendőrterror áldozata, a keletinél letartóztatott indoeurópai bűnöző, akit ahogy elkaptak, rögtön ordítozni kezdett h. nem adnak neki inni és szorít a bilincs és micsoda embertelen bánásmód. szokásos "ballib" hazudozások.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.10. 12:07:11

Itt a valóság, a migránsokról:

888.hu/article-kessel-tamadt-a-migrans-lerasszistaztak-a-vedekezo-rendort
Egy civil ruhás járőr figyelt fel két nőre, akiket egy ghánai migráns, Obang A. A. zaklatott. A migránsnál egy kés is volt. A rendőr megpróbálta előállítani az afrikai férfit, aki ekkor rátámadt. A járőr előbb paprikaspray-vel próbálta meg ártalmatlanítani a migránst, de nem járt sikerrel.
--
baloldali politikusok és a helyi afrikai közösség rasszista támadást sejt az eset mögött.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.10. 12:08:12

Valóság 2:

888.hu/article-ossze-vissza-beszel-az-osztrak-rendorseg-a-magyar-not-zaklato-migransrol
Az osztrák rendőrség korábbi ígérete ellenére nem nyilatkozott annak a magyar nőnek az ügyéről, akit Tirolban, egy vonaton zaklatott egy bevándorló.

fillérbaszó vadász 2017.02.10. 12:32:18

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: " A ligetvédőknek csontját törik."

Ne vicceskedj! Láttam felvételeket, hogy azokat a buzifiúcskákat és szüfrazsetteket úgy fogták meg a rendőrök (a libsi hisztit elkerülendő), mintha herendi porcelánt vinnének. :)

fillérbaszó vadász 2017.02.10. 12:35:28

-hol vol, hol nem volt, az óperenciás ....:

"Miért bántanak engem a magyarok? Nem akarok én semmit tőlük. Pár óra alatt végigutaznék az országon. Franciaországba akarok jutni. Miért bántanak? – hull a kérdés a semmibe. Mi a tüzet bámuljuk, meg a fagyott lábát, amit egy rossz nejlonzacskóba csavarva melegít.
Otthon bármikor agyonlőhettek volna. Az csak egy pillanat és túl is vagy rajta. De itt hetek-hónapok óta tart a kínzásunk, mielőtt meghalhatunk. Miért?"

ogli dzsí 2017.02.10. 15:29:59

- addig verjék őket amíg mindenki tudni fogja hogy errefele nem érdemes jönni

Wrex 2017.02.10. 15:36:35

"Ők úgy tudták, Európában respektálják azt, ha valaki élni, dolgozni, boldogulni akar."
Azt igen. A határsértést már kevésbé. A fickifickit, tömegbehajtást, robbantgatást, stb. meg még kevésbé. És mivel nincs a pofájára írva a mélyentisztelt, bemondásra január elsejei születésű, azonosítóiratok nélküli, bemondásra Mohamednek hogy agysebész vagy terrorista, netán mindkettő, ezért szíveskedjen nyugton ülni a seggén amíg eldöntik hogy bejöhet-e az országba. Az ugyanis nem jog, hanem lehetőség.
Teccikérteni?!?

Willkommenskultur 2017.02.10. 15:53:34

Rendkívül megható történet, csak nem hiszem el egy szavát se.

- valaki a képeket futtassa át a képkeresőn, kíváncsi vok mit fog találni

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.10. 15:55:20

Ezen nagyon sokat röhögtem:

index.hu/belfold/2017/02/10/orban_viktor_19._evertekelo_2017_evertekelo_beszed_tuntetes/
"Juhász Péter, az Együtt elnöke azzal kezdte beszédét, hogy meglepő, hogy ennyien vannak a tüntetésen, ez ötször annyi, mint amennyire számított. Ez meglehetősen fura, mert kb. 100-150 ember volt mindössze (rendőrökkel és újságírókkal együtt)."

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.02.10. 16:05:19

Szóval azt mesélik a migrik hogy a magyar rendőrök agyonverték őket, aztán meg azt, hogy holnap újra megpróbálják...

Remélem akivel másodszorra találkoznak a derék végváriak, azt kérdés nélkül el is ássák az erdőben.

Sexual Harassment Panda 2017.02.10. 16:06:43

Első kèrdès: Ha közvetlenül háborús zónából jönnek, miért nem kèrnek menekültstátuszt az első biztonságos 3. országban?
Második kèrdés:
Ha nem menekültek akkor mièrt nem kèrnek munkavállalói vízumot Franciaországban?

Sexual Harassment Panda 2017.02.10. 16:07:44

@Halál kamionja mindenkit elgázol: engem tegnap halálra vertek a rendőrök, de elmúlt.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.02.10. 16:12:00

mi a büdös picsának jönnek ide cipő nélkül - gondolom az újságíró mondta nekik vegyétek le a cipőt, büdös niggerek és kaptok egy túró rudit - , amikor itt hideg van?

Ennyire fizikusok? pakisztánba meg meleg van, sőt görögországan is!

Sexual Harassment Panda 2017.02.10. 16:14:33

@Halál kamionja mindenkit elgázol: de Görögorszàgban nem 800 Euró a segílyke, az nem "biztonságos"

Pánikrohamosztagos 2017.02.10. 16:34:26

Kashmírból tizenvalahány országon keresztül ért ide, miafaszt akar tőlünk? Mert így menedékre, de még beutazásra sem jogosult

Ha őt beengedjük, akkor mit mondjunk a paki meg az indiai szomszédainak, ők mért nem jöhetnek? Ezek így együtt kb. másfél milliárdnyian vannak, és még nem beszéltünk a többi csóresz 2-3 milliárdnyi afrikairól és ázsiairól

Aveu 2017.02.10. 16:39:23

Az ilyen írásokból valószínűleg jól meg lehet élni.

Pánikrohamosztagos 2017.02.10. 16:42:53

"próbálta védeni a mellkasát, hogy ne üssék, mert beteg a szíve, azt is nagyon elverték"

Be fog kerülni a Guinnesbe hogy beteg szívvel elgyalogolt 5000 kilométert a magyar határig

drachos 2017.02.10. 16:53:33

Jajj, ezt van aki elhiszi? Hagyjuk már... De még ha így is lenne, van egy meglepő infóm: szuverén országokba nem embercsempészekkel illegálisan átvágott kerítésen át jövünk be. Vááóóó, micsoda újdonság, diplomás emberek se gondolták volna ezt soha, ugye? A csupa férfi menekült aki csak orvos meg villamosmérnök :D

Jajj....

Burgermeister 2017.02.10. 16:55:08

Hazug minden szava!!! Mit keres a magyar rendőr Szerbiában????
Soros prop.

Burgermeister 2017.02.10. 16:55:40

Fizikus, inkább kémikus...ja nem is inkább bombász!!!

SJobs 2017.02.10. 17:03:20

Tesó, ezekből egy se jöjjön ide. Fehér európát!

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2017.02.10. 17:16:27

Kicsit hulyen van keretezve az iras. Amit a joember mondd, hogy "barmikor csak ugy lelohetik", valoban ugy van, de nem az Indiai-Pakisztani villongasok miatt. A dolog hattere valoban a ket orszag (harom egyebkent, Kina is ott van a jelentkezokkozott) igenye ugyanarra a teruletre (tobbek kozott, ez egy nagyon hosszu tortenet, mint mind). A konkret "barmikor lelohetnek" az elbaszott indiai Armed Forces Special Powers Act-nek szol, ami alapjan az indiai hadsereg szo szerint barmikor leloheti a kasmiriakat, mindenfele felelosegre vonas nelkul. Barmikor, barhol tarthatnak hazkutatast, semmilyen engedely nem kell hozza. Barmit elkobozhatnak (es elvileg megsemmisitik, gyakorlatban...), amire ra lehet fogni, hogy a terrorizmus tamogatasahoz van hasznalva, barkit barmikor letartoztathatnak barmiylen indokkal, akik gyorsitott eljarast kapnak, stb.

en.wikipedia.org/wiki/Armed_Forces_(Special_Powers)_Act

Chris Lamb 2017.02.10. 17:26:30

A "jogvédők" addig csinálják a hisztit hogy senki nem fog hinni nekik. Az átlag magyar embert az se fogja érdekelni ha a határon tucatjával lőnék agyon a betolakodókat. :) Sőt talán a többségnél az a kérdés merülne fel: -Csak ennyit? Nem kérünk belőlük!

tlantos 2017.02.10. 17:32:38

Lehet itt sajnalkozni, meg mindenfele oheber baromsaggal jonni, de megis hogy kepzeli egy csomo ember, hogy papirok, vizum, stb. nelkul o csak ugy a nyakaba varrja magat egy masik orszagnak?
Aki sajnalja oket, fogadja be es etesse. En koszonom, nem kerek beloluk. Jojjon a hivatalos uton. Ja, hogy ugy nem tud? Akkor igy jart.

Semper Fidelis 2017.02.10. 17:36:45

Ja, kasmírtól idáig kell futni, mert akkora a háború mi? Ne etessetek már. A hatásvadász "Apró tábortűz próbál valami meleget adni a vizes göncökbe didergőknek, akik lerángatták szétnyűtt cipőiket, s most fagysérült, sebes lábaikat melengetik a nedves fával küzdő kis lángoknál." - hát tényleg, majdnem sírni kezdtem.

Melyik része nem világos annak, hogy nincs itt szükség rájuk? El akarják magukat tartatni Európával, ennyi az egész, a többi duma.

NBarbieReloaded 2017.02.10. 17:42:49

"állítják a bujkáló, fagyoskodó emberek. "

Egeszen eddig olvastam. Bocs, de habiszti meseket nincs kedvem olvasni.
Gondolom annyi valosagtartalmuk lehet, mint annak a kepnek, ahol ugy latszik, mintha egy migri faszi a testevel vedene a gumibotos rendor elol a sineken fekvo not. Aztan micsoda meglepetes, kiderult, hogy egy szo sem igaz belole.

Cpeti123456 2017.02.10. 17:59:00

Blogíró a p...ba elmész.
Ekkora ordas baromságot ritkán hoz le az index, de végül is mi a péniszt csodálkozok ezen ugye.
Fizikus, baszd+ nem véletlenül atom? Tudod ott Kasmírban ahol csak simán lehet robbantani az utcán, meg valami forgalmas főtéren.
Ennyi barmot egy rakáson.
Nos ha igaz is, hogy a rendőrök szétcsapják ezeket a csókákat, no az annyira szerintem nem gáz, mert ha nem tudnák Magyarországra NEM LEHET papírok nélkül bejönni. Csak azért nem lőnek - mint esetleg a kommenisták - mert EU-s ország vagyunkvagy mi fene...
Igaz mantrázza a Zorbán média, meg a sok migráncs aki már sikeres beszökött az EU területére Mutti meghívása alapján, hogy NEM LEHET.
Szóval kell nekik mondani, hogy menjenek vissza Belgrádba és üljenek fel vagy a Párizsba vagy a Brüsszel Berlin tengely valamelyik gépére.
Esetleg menjenek Junckerhez lakni, guglizzák ki a címet.
Tehát ha legközelebb egy szenzációhajhász barom megy fotózni migráncslábat akkor annyit kellene nekik mondani, hogy Magyarországra nem lehet bejönni papírok nélkül. A vízum ráadás, de azt most hagyjuk...
És lehet, hogy rasszista vagyok, de leszarom kinek mi a véleménye.
Európát a fehérek tették naggyá a tenni akarásukkal a munkájukkal a szorgalmukkal.
Vannak itt feketék egy részük azoknak sem akar dolgozni tehát pontosan tudja a fehér ember honnan fúj a szél.

$pi$ 2017.02.10. 18:07:55

"Szépen, nyelvtani hibák nélkül, választékosan beszél, ha hirtelen nem is értjük nagyon brit akcentusát"

Öregem, ha nem érted a britt akcentust, akkor hogy a francba tudod, hogy nyelvtani hibák nélkül beszél. Eleve, mi a fenének csinál külföldiekkel riportot valaki, ha nem érti a britt angolt. Megértem, ha valaki egy amerikai négerrel vagy egy kínaival elsőre nem tud angolul beszélni, de öreg, tényleg? A britt angolt?

Egyébként meg ide a rozsdás bökőt, hogy afrikából meg indiából nem britt akcentussal jönnek az emberek. Ki van zárva!

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.02.10. 18:12:36

@$pi$: A kerítésen kívül ezeknek mindenki angolul választékosan beszélő atomfizikus.

Sajnos mire Németországba, Svédországba ér egy érthetetlenül makogó agresszív segélyvadász herévé változik...

sírjatok 2017.02.10. 18:12:52

Ok szerencsére nekem már nem kell kommentelnem semmit :D

David Bowman 2017.02.10. 18:16:31

Nem eléggé,ha még mindig jönnek.

William Kidd 2017.02.10. 18:21:13

Utni-vagni kell a megszallokat, nem kell a szentimentalis picsogas. Nyugat-Europat pont most szalljak meg es teszik tonkre.

Skankhunt42 2017.02.10. 18:27:06

jobb életben reménykednek, közben meg nem foglalkoznak a befogadó terület törvényeivel? köszi, nem kellenek ilyen reménykedők

Semper Fidelis 2017.02.10. 18:35:17

Amúgy pedig kedves blogíró, ajánlom figyelmedbe az Egri csillagokat. Különösen a Budavár megszállásáról szóló részt.

$pi$ 2017.02.10. 18:48:03

És az megvan, hogy a képen az egyik csávónak hat lábújja van? :D Végülis az unokatestvéer közti házasság veszélytelenebb mint ahogyan azt az európaiak gondolják... :D Hajtá iszlám! :)

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.02.10. 19:08:20

@$pi$: 'képen az egyik csávónak hat lábújja van'

- arra már lehet hogy adnak rokkantpapírt germoneyban

HABONYKOMMANDO 2017.02.10. 19:13:30

" eltörték a telefonjaikat, amely a kapcsolattartás, az információszerzés egyetlen eszköze és visszalökték őket ide Szerbiába."

Ne aggodj, azt se ok vettek maguknak, majd Soros ur kuld nekik ujat, meg 10 ezer euros bankkartyat.

Cpeti123456 2017.02.10. 19:20:29

@HABONYKOMMANDO:
Figyu,
most lehet, hogy propagandista vagy, de ez a bankkártya téma komoly?
Urban legend szinten hallottam, de ez tényleg komoly?

köszi

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.02.10. 19:37:56

Szóval a szerbek szorgalmasan verik a migránsokat.....na nem mintha meglepne, nekik az EU előszobájában még sokat kell bizonyítaniuk, hogy valóban érdemesek a tagságra.

A törököknek lőni is kell rájuk, ha akarják a pénzünket.

eastern 2017.02.10. 19:38:11

Ez egy annyira primkó írás, hogy először azt hittem paródia, a libsi média paródiája. De nem, bakker ezek ezt komolyan gondolják...

midnight coder 2017.02.10. 19:39:09

Na most, onnan mehettek volna a kies Indiába is, és a még kiesebb Pakisztánba is. Persze Európában magasabb az életszínvonal. Ma még.

Netuddki. 2017.02.10. 19:39:53

@$pi$: Bazmeg, te sötétebb vagy még a birkánál is!

Nem az brit akcentusú beszédét nem értik, hanem azt, hogy miért van brit akcentusa, te sötét kis tolvaj fideszes pondró, te.

Mellesleg megmondom miért van brit akcentusa. Azért, mert talán Angliában született, nőtt fel, radikalizálódott. Aztán kiment valahova kiképzésre, most meg a kertek alatt menne vissza, ki tudja miért. Ennyike.

L von Richthoven 2017.02.10. 19:45:04

@Ballib cenzúrázók réme 24:
Örvendek, nagyon szép veretes magyar neved van...

Skankhunt42 2017.02.10. 19:47:16

hát, újraolvasva ezt az ordas nagy kamut, rohadt undorítónak találom

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.02.10. 19:49:37

@Tibi !: 'Nem az brit akcentusú beszédét nem értik, hanem azt, hogy miért van brit akcentusa'

- pedig egyszerü. Ő az idegenvezető soros ügynök, aki kiokítja őket hol kell megszabadulni a papírjaiktól, elmondja nekik honnan jöttek, miért menekültek el, és hol gyengébb az őrség a kerítésnél. Ő egy korábban idemigrált senkiházi CEU ügynük, na azért van britt akcentusa.

Spiro 2017.02.10. 19:54:02

@tlantos: pont ugy kepzelik mint honfitarsaink 1956-ban

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.02.10. 19:57:22

@Spiro: miért a honfitársaink is kasmírba emigráltak?

Skankhunt42 2017.02.10. 20:00:14

@Spiro: ezt mennyiért mondod? (ha jobban fizettek, mint trump úrék akkor átmegyek hozzátok). képtelen vagyok elhinni, h valaki ennyire buta legyen, h egy ilyen átlátszó párhuzammal próbálkozik. szóval, ez a hsz-ed mennyit ért?

tlantos 2017.02.10. 20:02:00

@Spiro: csak akkor kellett arrafele a munkaero. Errefele meg mostanaban nem.

HABONYKOMMANDO 2017.02.10. 20:02:55

@Cpeti123456: Ezek tenyleg 10-15 ezer euroval feltoltott bankartyaval jonnek, a haboru sulytotta Sziriabol, mert allitolag eladtak a sziriaiai hazaikat.
Elhet kepzelni, hogy nezhet ki egy ingatlan hirdetes az evek ota haborus alapotokban levo orszagban.

"Elado XY utcaban egy csendes, csodalatos panoramaju kis lakas, nincsennek zavaro szomszedok a kornyeken.
(A hazat konnyu megtalalni, mert ez az egyetlen epulet ami meg all az utcaban)"

Szoval eladjak a lakasaikat, aztan tuzon vizen at jonnek.

borzimorzi 2017.02.10. 20:07:20

Tessék mondani, ennek az állítólagosan órákig tartó, brutális verésnek hogy tűnt el minden külsérelmi nyoma egy nap alatt? Egy szál fotó sem igazolja a mesét. Nem is kell levetkőzni a bizonyítékul szolgáló fotóhoz. Ha valakit ütnek, akkor ösztönösen maga elé kapja a kezét, és a kéz felfogja az ütést. De ezeken a kezeken nincsen ütésnyom. Csak kosz. Aki ezt a mesét beveszi, annak úgy kell.

Nem mellesleg: Kasmírból jövet számos országban adhattak volna be menedékkérelmet. Miért nem tették? Csak tán nem azért, mert azok közt egy sincsen olyan tökkelütött, mint Németország, ahol belelágyult a politikai elit agya a jólétbe, és havi ezer eurós nagyságrendben szórják a pénzt minden egyes efféle jöttmentre? Tekintet nélkül arra, hogy már kiderült, oly sokan nem jogosultak a menekült státuszra, hogy most már a legutóbbi szám a félmillió, annyit akarnak a németek kitoloncolni...

Neeem, kedveseim. A mi országaink nem azért élhetőek, mert elmentünk mások nyakára élősködni, mikor baj volt. Hanem azért, mert helytálltunk. Lehet szépen hazamenni Kasmírba, és megváltoztatni a hazátokat, élhetőbbé tenni. Mi is voltunk itt Magyarországon török és labanc között évszázadokig. Irtottak minket rendesen, két oldalról, mégis helytálltunk. Lett az ország, amilyen lett, de a miénk, és az is marad. Akit a harmadik világból kiválósága okán szívesen látunk, annak majd küldünk meghívót. Meg kell tanulnunk az amerikaiaktól ezt a dolgot.

Sértődözésre pedig semmi ok. Alsó hangon 2-3 milliárd ember szeretne a harmadik világból a fejlett világba menni, de ennek a 98-99%-ára semmi szükség. A javát pedig ki kell válogatni, meg kell hívni. A zöm azonban maradjon otthon, és fejlessze fel a saját hazáját, hogy legyen belőle ugyanolyan klassz, élhető hely, mint Németország, Ausztrália vagy az USA... A recept adva van, munkára!

Mellesleg az EU külső határait őrizniük kell a peremországoknak, így Magyarországnak is. Egyezményekben vállalt kötelességünk. Tehát az illegális határsértőkkel szemben fel kell lépniük a határőröknek. Nyilvánvalóan minimális erőszakot használtak csak, különben lennének fotók a verés külsérelmi nyomairól. De ha az amúgy sem túl népszerű migránsokat kifejezetten meg akarják utáltatni egyesek, akkor csak tessék tovább is publikálni az efféle hazudozást. Csak aztán nem csodálkozni, mikor a védenceken csapódik le!

Üdv:
b

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.10. 20:23:00

Ezeknek az embereknek semmi keresnivalójuk Magyarországon. Illegális bevándorlók, nem is háborús menekültek.

A kedves blogger nem hajlandó megérteni, hogy semmiféle nemzetközi jog nem engedi meg, hogy valaki megválassza, melyik országban akar élni. Ehhez azért az illető országnak is van némi beleszólása.

Gábor Szögyéni 2017.02.10. 20:25:02

A távolban, a fagyos, hideg éjszakában egy jogvédő felsír.... még valami ilyen fordulat hiányzik a cikkből

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.10. 20:29:38

@borzimorzi:

"a legutóbbi szám a félmillió, annyit akarnak a németek kitoloncolni... "

Lópikulát akarnak ennyit kitoloncolni. Ez csak Merkel picsa félrevezető szövege a választások előtt. Amint megnyerte a választást, újra a régi szöveg jön, miszerint es gibt keine obere Grenze.

Skankhunt42 2017.02.10. 20:30:22

jó lenne összehangolni a trollposztokat, mert a másikban meg arról van szó, h Merkel megállította a migránsokat. éberség! ilyen hibákat nem lehet elkövetni!!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.10. 20:30:25

@Gábor Szögyéni:

Én is majd' elsírtam magam az első két bekedzés lírai hangulatán. Irodalmi Nobel-díjra kellene jelölni a szerzőt.

borzimorzi 2017.02.10. 20:30:51

@Semper Fidelis: Már abból sem a rendes szöveget kapják a magyar iskolások, sikerült PC-síteni azt is. A szöveget lebutították, kilúgozták, a hülyének tekintett "gyerekek számára". Egy Nógrádi Gergely nevű pofa az elkövető, de vigyázat, nem minden átdolgozott kiadás címlapján szerepel! Úgyhogy jól tessék megnézni a könyvesboltban, hogy pontosan mit forgalmaznak Gárdonyi neve alatt!

Üdv:
b

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.02.10. 20:31:19

Még azt a francia módszert lehetne csinálni hogy felnyomják mindnek a gumibotot aki átvágja a kerítést.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.10. 20:35:54

@Chris Lamb:

"A "jogvédők" addig csinálják a hisztit hogy senki nem fog hinni nekik."

A magyarok 98+ százaléka már ma sem hisz nekik. Én sem. Már azt sem hiszem el, amit kérdeznek.

Boross Bence 2017.02.10. 20:40:51

Most nagyon megsajnáltam a szegény kasmíri fizikust! Talán van mellette egy kasmíri pszichológus, aki lelket önt belé!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.10. 20:45:02

"Némán nyújtjuk a kezünket. Az egyik srác elhúzza a tenyerét - különösen finomak, vékonyak az ujjai, mint egy lányé – és váratlanul átölel."

Meg kell a szívnek szakadni.

borzimorzi 2017.02.10. 20:47:30

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Na, az lehet. Most, hogy már közvélemény-kutatás is igazolja a merkeli miránspolitika csődjét, változtatni kell a retorikán. Világos, hogy az e tekintetben 10 legfontosabb európai országban átlag 55% igényli a migránsáradat leállítását, és max. 20 ért egyet Merkel politikájával, a maradék meg bölcsen hallgat. Merkelnek muszáj valamit hazudnia, ha nyerni akar. Ha a németek olyan hülyék, hogy megkajolják, még nyerhet is. Ha netán mégsem hazudik, akkor azt abból fogjuk tudni, hogy tényleg hazazsuppol félmilliót az idén.

A kutatás: www.independent.co.uk/news/world/europe/most-europeans-want-muslim-ban-immigration-control-middle-east-countries-syria-iran-iraq-poll-a7567301.html

Üdv:
b

borzimorzi 2017.02.10. 20:52:09

@Halál kamionja mindenkit elgázol: Azt nem szabad! Egyrészt azért, mert a kínzás jogellenes. Másrészt meg azért, mert akkor azt hazudja, hogy ő homoszexuális, és az iszlám többségű szülőhazájában őt ezért diszkriminálják. Bizonyítékul pedig letolja a gatyáját, hadd lássa mindenki, milyen szigorú egy gyakorló kislány élete. Erre pedig megkapja a menekült státuszt. Most ez a legújabb, lassan fél Marokkó itt lesz, és mind ezt állítja. Hogy akkor mitől van ott akkora túlnépesedés, az az ő titkuk...

Úgyhogy ezt semmi esetre sem szabad! Jogellenes ÉS kontraproduktív.

Üdv:
b

monddazigazatmar 2017.02.10. 20:53:56

"Akadtak olyan társaik, akiket egy patakba kényszerítettek és nem engedtek ki a jeges vízből – de erről majd a következő részben." :D
Persze. Aztán kerék alá tették, onnan is kivették, kemencébe tették, onnan is kivették, aztán agyonlótték. Háromszor.

Szerintem ne írd meg a következő részt, ember nincs, aki ezt a sok szart elhinné, de olyan sincs aki megsajnálná :D

Spiro 2017.02.10. 20:55:39

@Skankhunt42: a humanizmust ingyen gyakorlom.
Remelem soha nem kell majd mas segitsegere szorulnod.
Tanulni, tanulni, tanulni!

f123 2017.02.10. 21:14:03

Srácok nem tűnik fel, hogy az ilyen írásokat már senki nem hiszi el?
Nem tűnt fel, hogy időközben odébbment a tehén?
Annyit nyomtátok ezt a nyitott határ marhaságot, hogy már senkit nem érdekel és kontraproduktív.
A FIDESZ meg köszöni, hogy mozgósítjátok a szavazótáborát.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.10. 21:15:16

@borzimorzi:

Az általad megadott linken látható grafikon szerint Orbán gyűlöletkampánya már megfertőzte Lengyelországot, Ausztriát és Belgiumot is, mert a tiltást a lengyelek nálunk nagyobb arányban támogatnák, Ausztriában és Belgiumban pedig a miénkkel egyenlő arányban. De a franciák sem nagyon maradnak el mögöttünk.

$pi$ 2017.02.10. 21:34:57

@Tibi !: "Bazmeg, te sötétebb vagy még a birkánál is!
Nem az brit akcentusú beszédét nem értik, hanem azt, hogy miért van brit akcentusa, te sötét kis tolvaj fideszes pondró, te."

Már megint magadat égeted ezerrel. :D

"Szépen, nyelvtani hibák nélkül, választékosan beszél, ha hirtelen nem is értjük nagyon brit akcentusát, tanárosan megismétli lassabban is."

Tehát a csávó mondanivalóját nem értik, ezért meg kell ismételnie lassabban is. Égesd még magad tibikém, jól szórakozunk. :D

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.02.10. 21:39:19

@Spiro: a humanizmust gyakorolhatod kasmírban, a saját kontódra

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.02.10. 21:41:24

@f123: nem érted

- ezeket az írásokat pont azért írják ilyen valószerütlenre a helyi soroscsicskák, hogy legyen rájuk 100 gyalázkodó komment, aztán mehessenek tartani a markukat az openszoszájeti-hez, hogy lám mennyi dolgunk van még milyen komoly itt a fasizmus...

f123 2017.02.10. 21:56:07

@Halál kamionja mindenkit elgázol: jogos. Bár sietniük kell, mert Trump-ék rá fognak menni Sorosra... Oszt akkor nem lesz lóvé.

rinpocse 2017.02.10. 22:06:20

Te ott voltál biztos tudod nyomorult firkász, egyetlen pénzkereseti lehetősegetek van, hogy lejárassátok a rendőrséget,mert tudjátok ,hogy a birka nép ezt megeszi. Álljatok ki egyszer a határra az éjszakába amikor a békés szegény túl iskolázott menekült agysebész kővel dobál.

Etniez 2017.02.10. 22:06:31

Fura nekem, hogy Kasmírhoz a legközelebbi biztonságos ország 5000 km-el arrébb van és Franciaországnak hívják.

Anna King 2017.02.10. 22:11:58

Annyira nyalas volt, nem tudtam vegigolvasni... de a kommentek kozitt van nehany jo. Oszinten naiv vagyok, de ez meg nekem is sok.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.10. 22:28:17

@Max Cuda:

".... és valahol egy kisgyermek felsír!!! :'( ezt még hozzáírhatták volna"

.. és valahol egy meggyötört, éhező és fázó kisgyermek...

tpl 2017.02.10. 22:47:34

:-)))) ezen a poszton szétröhögtem magam!!! Zseniális!!! Szegény illegális bevándorlók. Fáznak, éheznek, de regisztrálni nem hajlandóak magukat, papirok nélkül, bátran végigcaplatnának Magyarországon. Ennek szerencsére vége.

monddazigazatmar 2017.02.10. 22:53:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Dehogy sír fel, te szerencsétlen! :D
Az egyetlen maciját, amit kasmír óta hordoz, átnyújtja a szakállas rendőrnek, tökéletes brit akcentussal elmondja, hogy ajándék.

DFK 2017.02.10. 23:18:34

@Semper Fidelis: a baloldal a megszállókkal van. Bár elfelejtik, hogy Hegedűs hadnagyot felakasztották.

DFK 2017.02.10. 23:32:06

Átgondoltam, mit lehetne tenni a libsikkel egy ilyen írás után. Végigcsinálni velük, mindazt, amit itt összehazudtak.

jakirte jak 2017.02.10. 23:47:23

Hol vannak a szokásos libsibolsi kommenthuszárok? :) pamut gci meg a többi idióta.
Ez a kitalált mese még nekik is kínos.
Egyedül a Tibi! nevű agyalágyult szólt hozzá.

Alick 2017.02.11. 00:26:02

Kamuhír-generátor... :)

Cuhavidéki 2017.02.11. 00:48:50

A kasmiri menekültek visszatelepedését az indiai kormány támogatja.
zeenews.india.com/tags/kashmiri-migrants.html
Jóval rosszabb a Pakisztánból kirajzók sorsa,hiszen politikai menekültként nem fogadják be őket.
Van aki az egyetemi ösztöndíjából indul útnak.Mások a családi örökséget,boltot,vállalkozást értékesitik az úthoz.
herald.dawn.com/news/1153467

$pi$ 2017.02.11. 01:16:56

@Cuhavidéki: "Van aki az egyetemi ösztöndíjából indul útnak.Mások a családi örökséget,boltot,vállalkozást értékesitik az úthoz.
herald.dawn.com/news/1153467"

Háborús viéken, ahol ezek ölik egymást sem ösztöndíjjal, sem ingatlannal nem lehet ennyi valutához jutni. Ezeken a vidékeken rablásból, zsoldosként harcokból lehet pénzhez jutni. Esetleg kábítószertermelésből.

Nagyobbrészt kipróbált gyilkosokat ölelgetnek a németek, franciák, svédek.

Hannibal ante portas 2017.02.11. 02:39:27

Valami hihetőbbet találjatok ki, ennél még egy Grimm mese is eredetibb.

gigabursch 2017.02.11. 04:58:20

lőni kéne rájuk...
nem sajnálni...

szabi68 2017.02.11. 05:19:00

Az a baj, hogy a franciak koszonik, de nem kernek beloluk, a tokeletes brit angollal egyutt sem. Es Kasmirban elnek meg nehany millioan.. Ha muszlimok akkor ott van Pakisztan is, ha meg hindu akkor India. A tokeletes angol ugyis hianycikk arra. A rendorok brutalitasa pedig nagy valoszinuseggel mese, altalaban abszolut humanusan, de vissza toloncoljak oket, ami nem tetszik nekik, igy jon a mese, hatha valamelyik jogvedo atsegiti igy oket. Aztan ti megirjatok, utana jon a " nemzetkozi" felhaborodas... es ez igy megy lassan ket eve. Unalmas.
Ettol fuggetlenul sok sikert nekik Franciaorszagba... majd kiabrandulnak, bar nem kivanom nekik. Szerencsetlenek, akiket "megetetett a tart karokkal varunk" sajto.

Semper Fidelis 2017.02.11. 07:19:10

Alig várom már a következő részt ebből a szívfacsaró meséből.

Zsuzsi25 2017.02.11. 08:11:49

"A következő részben arról lesz szó, ver e gyereket a magyar rendőr)"

Gyereket nem. Illegalis hataratlepot igen.
Mintvadofizeto polgar el is varom, hogy legalabb annyira elverjek, hogy soha tobbet eszebe se jusson Magyarorszagra/Europaba jonni.

dont be such a jew 2017.02.11. 08:47:11

Az ember azt gondolná, hogy a ballibek már kimaxolták azt a szopást, amit a migriügyből ki lehetett, de aztán mindig meglepődik a zember...

Visceroid 2017.02.11. 09:08:47

Idióta libsik! Miért akarjátok a fehér ember halálát? Miért akarjátok Európát színes bőrűekkel elárasztani? Minden nap holokauszt-megemlékezés van! Mit akartok még?

Cuhavidéki 2017.02.11. 09:16:35

@$pi$: A kasmiri brahmin panditokat iszlám szélsőségesek űzték ki lakóhelyükről. Igy keletkezett a "kasmiri menekült" kategória. Az indiai kormány ezért támogatja őket. Joggal feltételezhető, hogy a hindu vallású menekültek muzulmán országokon aligha jutottak volna át. De legalább is, ha valaki kasmiri menekültnek mondja magát, Európa határán már konkrét, hihető élettörténetet kellene elmondania. Legalább storytelling szinten.
A pakisztániak volt zsoldosként, kábítószer kereskedőként Európába menekülése sem életszerű feltételezés, miért is jönne ide az,aki otthon mások kifosztásával, vagy illegális kereskedéssel nagy vagyonhoz jutott, és ebből jól él. Itt a lebukástól kellene félnie.
www.fairobserver.com/region/central_south_asia/kashmiri-pandits-forgotten-refugees/
Mindenesetre,aki valamilyen ok miatt idáig mégis eljutott, emberséges bánásmódban kell,hogy részesüljön. Az ellenőrizhetetlen riportok ebben nem nagyon segítenek.

István Tamasi 2017.02.11. 10:05:46

@Ballib cenzúrázók réme 24: -
Hazudott a 888 ennél már nagyobbat is.

myluppa 2017.02.11. 11:54:12

megérett a magyar a pusztulásra...pff

arsenal71 2017.02.11. 12:24:35

Nem óhajtok állást foglalni. De remélem minden negatív kommentelőnek van cicás és kutyás képe valamelyik internetes fórumon. Az olyan szívmelengető és emberséges.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.11. 13:06:29

@arsenal71:

Neked ki számít negatív kommentelőnek? Netán az, aki nem hiszi el a posztban leírt dajkamesét?

arsenal71 2017.02.11. 13:20:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Mint írtam, nem óhajtom kommentálni a cikket. A kommenteket kommentáltam. Fogalmad sincs, igaz-e a cikk. Nem is lényeges, a kommentek a lényegesek. A minden emberséget és empátiát nélkülöző kommentek.
A gyűlölködésnek olyan magas szintje, ami nélkülöz minden emberséget. A határok védelme és a gyilkos őrjöngő dühnek semmi köze egymáshoz.
Elhiszem-e a cikket? Mentőztem, szinte minden nap kint voltunk egy bizonyos rendőrőrsön, mert a fogdában csúszós volt a lépcső. Volt, amelyik elől hátul beverte a fejét a villanykapcsolóba véletlenül. Elhiszem-e a rendőri túlkapásokról a dajkamesét? Igen, elhiszem. :(

fillérbaszó vadász 2017.02.11. 13:20:56

@Gábor Szögyéni: "A távolban, a fagyos, hideg éjszakában egy jogvédő felsír.... még valami ilyen fordulat hiányzik a cikkből"

Én meg a náci/holokauszt párhuzamot hiányolom a cikkből. "a magyar rendőrség tevékenyége láttán a gestapo és a náci módszerek jutottak eszébe ahmedéknek". Kihagyták az ütőkártyát. Már a ballibek sem a régiek. :)

fillérbaszó vadász 2017.02.11. 13:26:49

@arsenal71: Remélem neked is van képed arról, hogy mennyi ahmedet fogadtál be a hideg télen melegedni az otthonodba!

Etniez 2017.02.11. 13:32:07

@Cuhavidéki: Nem kell semmiben részesülnie, ugyanis nem jár neki jogilag semmi.
Kap egy ingyen repjegyet, fel kell rá dobni és ennyi.
Aztán elmondhatja a többi idiótának, hogy nem éri meg elindulni, már zárva vannak a határon és nem várjuk őket.
Egyébként inkább 5 kasmíri, mint egy szír. Előbbiek tényleg dolgoznak, elég keményen.
Londonban élek, és többet dolgoznak, mint én, pedig az angolok engem is robotnak hívnak.

Etniez 2017.02.11. 13:34:09

@arsenal71: Az a baj, hogy naiv vagy.
Ha befogadsz egyet, jön tíz. Ha befogadod a tízet, jön 100. Ha befogadsz százat, jön ezer.
És így tovább.
Milliárdnyi ember él arrafelé. És a többségük megnyalná a tíz úját, ha vezetékes vize lenne.

arsenal71 2017.02.11. 13:51:57

@Etniez: Nem a befogadásról van szó, a határokat meg kell védeni, és csak azokat szabad befogadni, akik kétségtelenül rászorulnak életveszély miatt. Ez kétségtelen. De a határvédelem lehet emberséges is, és nem gyűlölködni kell, hanem megvédeni a határokat. Ezeknek az embereknek nagy része elkeseredett nyomorult, aki nem terrorista akar lenni. De ezzel a hozzáállásunkkal már nagyon jó alapanyagokká válnak, a terroristatoborzóknak. Ez így nem tartom jó megoldásnak.

Skankhunt42 2017.02.11. 13:52:35

@arsenal71: Ja, a nyilvánvaló hazugságot hazugságnak nevezni gyűlölködés.

arsenal71 2017.02.11. 13:58:40

@fillérbaszó vadász: Ez egy nagyon népszerű demagóg kérdés. Értelmetlen, de jól hangzik. Fizetem az adót, az adómból a kormánynak kell ezeket a feladatokat állni. Civil szervezeteket is támogatok anyagilag, Ők is szakszerűen segítenek. Senki nem várja el, hogy vadidegen embereket befogadj az otthonodba. De nálunk lakatlan házakat újítanak fel az adónkból, és ott helyezik el a szíriai menekülteket. De van számtalan más országból jött is. Érdekes módon, a bűnügyi krónikákban nem ők a főszereplők, a gyerekek iskolába járnak és tiszták. A volt szocialista táborból bevándorlókkal több baj van. De rosszul értelmeztél, nem a határ megvédését ostorozom, hanem a módszert.

Etniez 2017.02.11. 14:14:58

@arsenal71: Én azért gyököt vonnék a fenti meséből, másodrészt a határvédelemet ERŐSZAKszervezetek látják el, harmadrészt 60 éve arrafelé még akna is volt telepítve.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.11. 18:19:16

@arsenal71:

"Elhiszem-e a rendőri túlkapásokról a dajkamesét? Igen, elhiszem. :("

Tehát mégis kommentáltad a posztot.

"Fogalmad sincs, igaz-e a cikk. Nem is lényeges, a kommentek a lényegesek."

A leírásból világos, hogy az írás kamu. Persze neked lehet más véleményed róla, nekem ez. De attól, hogy nem egyezik a véleményünk, még nincs jogod gyűlölködőnek nevezni azt, aki nem hiszi el.

Ill. éppenséggel persze van jogod, szabad véleménynyilvánítás van.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.11. 18:21:07

@arsenal71:

"De a határvédelem lehet emberséges is, és nem gyűlölködni kell, hanem megvédeni a határokat."

Aki már sokadszor szökik át a határon, ahogy a poszt szerint ezek az emberkék tették, azokkal erélyesebb módszerekkel kell megértetni, hogy Magyarország nem átjáróház, és a mi hazánk határait nem lehet büntetlenül rendszeresen megsérteni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.11. 18:23:48

@Etniez:

"Ha befogadsz egyet, jön tíz. Ha befogadod a tízet, jön 100. Ha befogadsz százat, jön ezer."

Sajnos így igaz. Több milliárd ember vágyik a jobb életre. Lehetőleg úgy, hogy beleüljön a készbe, és ne kelljen megküzdenie érte, ahogy mi és az őseink is tették évszázadokon át.

arsenal71 2017.02.11. 18:39:23

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Szerintem elég egyértelműen leírtam, hogy lényegtelen, hogy igaz-e a történet, a kommentek a lényegesek. Ha neked nem gyűlölködés más halálának a kívánása, akkor igazad van.

arsenal71 2017.02.11. 18:44:51

@Skankhunt42: Sajnos a szövegértést nem tudom elérni nálatok.
Világosan írtam, felesleges csavargatni a szót, és más értelmet adni neki.
Sémákban gondolkodtok, és mindegy mit írok, azokat ismétlitek. Elbúcsúzom, parttalan a vita. Szép napot.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.11. 18:49:54

@arsenal71:

Ha a történet nem igaz, akkor a kommentek is nem valós személyek halálát kívánják.

Csak egészen mellesleg: kíváncsi vagyok, mi lesz a véleményed mások halálának kívánásáról, amikor ezek a mások tíz- és százmilliószám özönlenek be a határon és foglalják el Európát.

És ez nem túlzás. Afrikából ma is min. 60 millióan jönnének Európába, és akkora ott a népességrobbanás, hogy 1-2 évtizeden belül milliárdnyian akarnak majd jönni. Mert akkor már az lesz a kérdés, te maradsz életben vagy ők pusztítanak el bennünket sáskák módjára.

hentesli 2017.02.12. 06:05:59

Jó cikk,már mint sorosgyurkának tetszik. Úgy meghatódtam bele,ha lehetne fegyvert fognák és ki a határra - vadászni. Az írója komolyan gondolja ezt a mesét?

Gezane Molnár 2017.02.12. 15:48:41

Azt hiszem,ha ügyvéd lennék,az összes verekedő rendőr,aki ártatlan embert ver,vagy gyereket megkapná érte a megérdemelt büntetést.Az összes korrupt rendőrt pedig azonnali hatállyal kiraknam az állományból.Ha eltulajdonított valamit az általa bűnösnek vélt egyéntől,vagy tulajdonában kárt okozott,sokszorosan megtérittetném a kárt.Tehát,jó,hogy nem vagyok ügyvéd,jogász vagy más hasonló.
.

Gezane Molnár 2017.02.12. 15:55:13

Azt hiszem,ha ügyvéd lennék,az összes verekedő rendőr,aki ártatlan embert ver,vagy gyereket megkapná érte a megérdemelt büntetést.Az összes korrupt rendőrt pedig azonnali hatállyal kiraknam az állományból.Ha eltulajdonított valamit az általa bűnösnek vélt egyéntől,vagy tulajdonában kárt okozott,sokszorosan megtérittetném a kárt.Tehát,jó,hogy nem vagyok ügyvéd,jogász vagy más hasonló.
.

asmall 2017.02.13. 09:23:21

@$pi$: brit, mert nem múlt idő !!!

b1 blog 2020.02.09. 14:20:36

@$pi$: brit egy t. Ennyit a hiba nélkül való nyelvtudásról.
süti beállítások módosítása