B1 blogcsalád



Szarszagú rendőrország: jó reklámot csinálnak a népszavazásnak

2017. február 08. - Mr Flynn Rider

Minden tipikus magyar hülyeség, kicsinyes bosszúállás, ellopott forint az olimpiaellenes népszavazási kampányt erősíti. Hiszen joggal mutathat rá bárki: olyan ország, ahol folyamatosak a kórházi fertőzések, ahol rendőrsorfal állja el az aláírásgyűjtést, vagy ahol milliárdok tűnnek el Orbán haverjainak zsebében, ne rendezzen olimpiát.

szippantos_kocsi.jpg

Sajátos eszközökhöz folyamodott az ország házmester-oldala a népszavazási kampány és aláírásgyűjtés akadályozására:

  • a Határ úti aláírásgyűjtésnél rendőrsorfallal,
  • a XVI. kerületi rendelő előtt szippantós kocsival és szarszaggal

próbálták megakadályozni az Együtt népszavazási aláírásgyűjtését a helyi Fidesz-potentátok.

A párt állításai – ha elfogadjuk őket, hogy valóban nem volt véletlen a két eset – elég meredekek.

A Fidesz hivatalosan még nem tudja megakadályozni a népszavazást (majd, ha összegyűltek az aláírások, akkor jönnek a jogi lépések), de a csatlósok a maguk kis primitív módszereikkel azért megpróbálják. Ez pont az a színvonal, mint amikor a Kossuth téri fütyülőkre támadtak az Orbán-fanatikus nénik és bácsik: az akció pontosan a visszájára sül el, de annyi eszük nem volt, hogy ezt belássák.

Minden ilyen kis történet ugyanis megmutatja, hogy mostanra a rosszindulatú Orbán-rajongók nagy része nem különbözik azoktól a 70-es évekbeli nyugdíjasoktól, akik a hosszúhajú huligánokra uszították a rendőrséget, vagy azoktól a házmesterektől, akik besúgtak.

Tízmillió házmester országa vagyunk, mondta Hofi annak idején és ez alig változott.

Gonoszkodásuk bosszantó, de teljesen irracionális, félelemből és gyűlöletből táplálkozik, amit a Fidesz propagandagépezete ültetett el beléjük. Pontosan ezek a cselekedetek mutatják meg, mennyire képtelenek az olimpia kérdését, vagy a népszavazás-demokrácia összefüggéseit végiggondolni.

Van azonban még egy dolog, amit nem gondolnak végig: hogy micsoda reklámot csinálnak ezzel az ügynek.

  • A szétvert, lerohadt és felújítandó metró, ami hetente kigyullad;
  • a Széll Kálmán téri óra, ami pontosan egy napig mutatta az időt és megint kimúlt,
  • vagy az omladozó falak, lehetetlen körülmények a kórházakban

csak azt mutatják, hogy az országban nem mennek jól a dolgok.

De ezek a primitív és gyerekes politikai akciók az aláírásgyűjtők ellen nem csak az olimpiaellenességnek csinálnak reklámot, hanem a Fideszről és magáról Orbán Viktorról állítanak ki szegénységi bizonyítványt. Meg az egész országról.

Hiszen Orbánék pontosan az ilyen fanatikus, félelemben és gyűlöletben élő, sötétségben hagyott emberek segítségével tartották meg a hatalmukat az utóbbi években.

Romániában megint elzavarják a politikai elitet a sok százezres tüntetéseken, pedig ott sokkal kevesebb a tét: csak egy törvény, amit visszavontak, ami kvázi engedte volna a korrupciót. Nálunk nagykanállal vesznek ki a közösből a mészároslőrincek, tiborczok és ki tudja még, kicsodák. Ahelyett, hogy ezeket zavarnánk el, inkább ráküldjük a rendőrséget, vagy a szippantós kocsit azokra, akik a maradék demokratikus eszközökkel próbálják a hatalom megalom hülyeségeit megakadályozni.   

Keserűen azt mondhatjuk: egyszerűbb lenne betiltani az egész népszavazósdit. „Ezek” úgyis tapsolnának örömükben, hogy elveszik a jogaikat.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8212236994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr Eggs · http://farmprojekt.blogspot.com/ 2017.02.09. 16:20:59

"Minden ilyen kis történet ugyanis megmutatja, hogy mostanra a rosszindulatú Orbán-rajongók nagy része nem különbözik azoktól a 70-es évekbeli nyugdíjasoktól, akik a hosszú hajú huligánokra uszították a rendőrséget, vagy azoktól a házmesterektől, akik besúgtak."

Az az átlag Magyar választó polgár.

Duplaxiii 2017.02.09. 16:47:42

Primitív! Igen, de ilyen a fidesz. Kicsinyes és primitív. Lilazakósok...
De!
Továbbra is óvok mindenkit a vak és elfogult indulatoktól.
Ha meglesz a szükséges aláírás - és csak erről van most szó -, akkor az csak arra elég, hogy kiírjanak népszavazást.
És ez a aláírásszám elég kevés a fővárosiak teljes létszámához, így bármikor előfordulhat, hogy a jobboldal kényelmesen mozgósít megfelelő támogató szavazatot!
Az egyik oldal primitív, a másik meg vak...

Duplaxiii 2017.02.09. 16:50:19

@Mr Eggs: Persze, te ezt tudod...
Nem a nyuggerek tették ezt, hanem a átlag 40-esek! A művezetők, a semmiből pici lehetőséget kapók.
És ezek ma 70-80 közöttiek és számosan élnek még közöttünk.
A házmesterek - besúgók - vagy a gyárak brigádvezetői, csoportvezetői.
Ma ők vegetálnak a lepusztul panelekben és Kádárra emlékezve búsulnak a múltjuk után.
Ma is köztünk élnek! Ez a réteg a fidesz alapja!

Duplaxiii 2017.02.09. 16:55:07

@Mr Eggs: Csak hogy étsd:
Kb. 1980-ban kibéreltünk egy művházat, mert valami esküvői búcsúztatót tartottunk. A lakótelep huszonévesei, mert nem jöhettek be, ránkhívták a zsarukat. Jött vagy egy tucat és egy órán át bennünket basztattak! Egy srácot elvittek, mert barlangász volt, a terepről jött, sárosan, hátizsákkal, de nem volt nála a személyi. Három napig tartották be, mert "gyanús" volt. Nem a becsületes lakótelepi proli!
1975-ben a Batthyány aluljáróban a 40-es automata-karbantartó volt a besúgó! Ha látta hogy csoportosulunk, már hívta is a zsarukat. És ugye hosszű haj, kopott farmer, megvolt a balhé.
Ezek ma is itt élnek közöttünk. Ezek leszármazottai a gyáva hatalomhű senkik. Akikről a posztoló is írt.
Ha ezek apját becsukták, felkötörrék volna, mint besúgókat, most kussolnának!

pioneer2016 2017.02.09. 17:14:45

Romániában él a demokrácia utáni vágy. Élnek is vele. Egy miniszter már le is mondott.
Tanulhatnánk tőlük.
Más: A 2024-es olimpia megrendezését Párizsban, nagyon sok ország támogatja, többek közt a lengyelek is. Orbán kapott egy pofont a lengyelektől is :)

szemétpasi 2017.02.09. 17:20:10

@Duplaxiii: Nem hinném, hogy Budapesten a kormány meg tudná nyerni a népszavazást. A kérdés inkább az, hogy a Momentum és az ellenzék tud-e elég embert mozgósítani, tehát a kérdés, hogy a nemek győznek-e vagy érvénytelen lesz.

SJobs 2017.02.09. 17:49:27

Ember, már rég nyert a Fidesz ezzel a hülyeséggel. Teljesen mindegy, hogy lesz olimpia, vagy összejön-e az a szerencsétlen 138 ezer aláírás (amúgy nem röhejes, hogy ennyire kevesen vagytok?). Ha nem jön össze ennyi aláírás akkor magatokból csináltatok hülyét és igazoltátok, hogy a parlamenti küszöbre is képtelen rálépni a mai magyar, baloldali 'tömeg', ráadásul a baloldal talán utolsó fellegvárában. Ha meg összejön, akkor is bohózatba illő, hogy mennyire nyögvenyelősen sikerült, plusz kétlem, hogy Orbánékat érdekelné ez az egész hülyeség. Az illúzió pedig megmarad, hogy az ország demokratikus, plusz lehet rátok mutogatni, hogy egy teljesen felesleges és tét nélküli népszavazást tudtatok csak összehozni (ugye a NOB döntését egy közvélemény kutatás fogja megelőzni - ezt nem tudni már alapból is nagy fail amúgy)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.09. 17:54:26

@SJobs: :)) Tehát akármi lesz, a csuti geci boldog lesz. Nem is értem, miért nem megy aláírást gyűjteni ő is. Ja, persze. Fél a választók közé menni, nehogy kifütyüljék. Szánalom.

Stenonis 2017.02.09. 18:07:22

@SJobs:
Egyébként nem értem a kormányt...

Ha még elbasznának 5-6 milliárdot az olimpiát népszerűsítő kommunikációra, akkor abból 3-4 milliárdot el lehetne lopni.

Így meg nagy bukta lesz a NOB közvélemény kutatása.

Szóval nem értem, hogy miért csak 10 milliárdot lopnak el, amikor még többet el lehetne.

Gabor Ventilla 2017.02.09. 18:39:29

Nem biztos, hogy olyan hülyék "ezek" az emberek, mint amilyennek látszanak: nem használni, hanem ÉRDEMEKET akarnak szerezni...

fidesz maszop dk egykutya 2017.02.09. 23:03:11

@SJobs: persze mindig nyer. Kádár elvtársatok is megmondta, hogy nektek mindig igazatok van :D

Miért sikerült nyögvenyelősen "elvtárs"? Reklámja se volt, túlnagy hírverés se, és már a határidő előtt 2 héttel majdnem megvan az összes. Nem olyan nyögvenyelős mint a migráncs hisztis szavazásotok :)
süti beállítások módosítása