B1 blogcsalád



A fideszes bizottsági elnök mintha nem az országban élne: „Már nincs eltitkolt vagyon Magyarországon”

2017. február 08. - Mr Flynn Rider

Elhiszi-e bárki ma, hogy meg lehet élni Budapesten 90 ezer nettós fizetésből? Elhiszi-e bárki, hogy Orbán Viktornak 700 ezres megtakarítása van?

penzt_tuntetel.jpg

Ne lepődjünk meg nagyon, van, aki elhiszi. (Vagy csak könnyedén belemondta a kamerába – a plafon kibírta és nem szakadt rá.) Méghozzá az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnöke, Bánki Erik. (Korábban is írtunk róla, hogy ő vezeti a korrupciós hadjáratot a 4-es metró ügyében, és mennyire alkalmas rá...) Ezzel indokolta ugyanis a képviselő úr, hogy egy éve nem végez vagyonosodási vizsgálatot az adóhatóság.

Ma Magyarországon mindenki azt csinál, amit akar, annyit lop, amennyit akar.

 

Ehhez pedig boldogan asszisztál a Fidesz és a NAV.

(De, ha meghekkeled az adóhatóságot és visszakéred az adódat, iszonyatosan megbüntetnek, mint Szentesi Kálmánt. 400 ezer forintja bánta, hogy megírta a NAV-nak: visszakéri az adóját, mert az állam szerinte nem arra fordítja, amire kellene.)  

Egy éve ugyanis nem végez vagyonosodási vizsgálatot az adóhivatal, mert fideszes politikusoknak elegük lett abból, hogy az ellenzék ellenük használja az eljárást.

Mivel magát az ellenőrzést szüntették meg, így bárki bármennyi vagyont gyűjthet bármilyen körülmények között, csak akkor indíthat az adóhatóság vagyonosodási vizsgálatot magánszeméllyel szemben, ha

  • valaki önmagát jelenti fel, vagy
  • ha a rendőrség már nyomoz az adott személy ügyében vagyon elleni bűncselekmény gyanújával.

Emiatt az állam több milliárd forintos bevételtől esik el.  A legnagyobb visszhangot kiváltó ügyek között volt például a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, illetve a Habony Árpád ellen kért eljárás.

Sorolhatnánk az ügyeket napestig, hogy ki gazdagodott meg közpénzen iszonyatosan az utóbbi években - gondoljunk csak a luxusjachtos-harleys Mészáros Lőrincre, vagy a helikopteres Rogánra. De nem tesszük, hiszen tele van a borzalmasabbnál borzalmasabb sztorikkal a média. 

Nem is maga Bánki Erik kijelentése ütött nagyot, hanem az indoklása: a politikus szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vizsgálatai ráfizetésesek voltak, mivel „a hazai adórendszer olyan kedvezővé vált, hogy nincs értelme eltitkolni a jövedelmeket”.

„Most olyan adópolitika folyik Magyarországon, olyan alacsonyak mind a társaságiadó-, mind az szja-szintek, hogy egyre kevésbé éri meg eltitkolni jövedelmet az adóhatóság elől. Talán ez is az oka, hogy az utóbbi időben amíg folytak vizsgálatok, érdemi eredménnyel nem szolgáltak. Nincs valós infóm, de az lehetett a leállítás oka, hogy már nem voltak olyan eltitkolt jövedelmek, amelyek nagyobb bevételt hoztak volna, mint a vagyonosodási vizsgálatok miatt fenntartandó apparátus költségei”

– nyilatkozta a politikus.

Na ja, tényleg nincs valós infója.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7812237568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.09. 10:30:30

10% százalékkal legalizálhatják a tolvajlásaikat. Az a hülye, aki eltitkolja.
süti beállítások módosítása