B1 blogcsalád



Gyurcsányék ilyen alapon a bikicsunájt is énekelhetnék, rosszabb már nem is lehetne

2017. február 06. - Mr Flynn Rider

A baloldal a nyilvánosság előtt tépi-szalámizza le magát.

mexikoi_bunyo.jpg

 Lengyel László politológus állítólag megkereste a DK egyik elnökségi tagját, Niedermüller Pétert, hogy hogy Gyurcsány Ferenc kizárásával, előtte való titokban tartással tárgyaljanak. Niedermüller Péter erre beszámolt a tárgyalás részleteiről a pártvezetésnek.

Tegnap mi is hihetetlennek találtuk a titkos összeesküvést. A hétvégén Gyurcsány Ferenc ugyanis nyilvánosan nekiment egy titokzatos „közírónak”, aki állítólag a DK ellen és ellene szervezkedik, a hátuk mögött tárgyalásokat folytat az ellenzékkel. Még aznap Gréczy Zsolt, a DK szóvivője hozta nyilvánosságra, hogy Lengyel Lászlóról van szó.

Ma Gyurcsány újra nyilatkozott a Klubrádiónak; azt mondta: „normális, tisztességes tárgyalásokat kell folytatni”. Szerinte egy épülő viszonyt súlyosan rombol, ha nem nyilvános tárgyalásokat folytatnak, hogy másokat kizárjanak. Hozzátette, sok cselszövésnek volt tanúja, nem kell szó nélkül hagyni, és újra kell építeni a bizalmi viszonyokat.

Gyurcsány Ferenc úgy beszél, mintha lennének bizalmi viszonyok. A politikában nincsenek igazán bizalmi viszonyok.

De ha lennének is, utoljára a baloldali pártok között keresnénk őket.

Ugyanis totális csődhelyzetbe kormányozták magukat; a baloldalnak már csak a 2018-as vereség hiányzik. Az lesz a mélypont, ami – reméljük - tisztítótűzként hat majd a jelenlegi „baloldalon”. Amit ezek a pártok folytatnak, az nem politizálás.

A politika arról szól, hogyan lehetne az országnak jobb. A Fidesz el tudja hitetni a szavazóival, hogy az országért cselekszik, miközben kilopja a szemünket. A baloldal még erre is képtelen. Mert marhatnák egymást, intrikázhatnának, ahogy jó esik –a Fidesz is ezt teszi a háttérben – és közben eljátszathatnák a kormányképes erőt.

Amit előválasztás-nem előválasztás, megegyezés-nem megegyezés szintjén művelnek, teljesen bizonyítja a kormányképtelenségüket és inkompetenciájukat.

Ugyanezt művelték az előző választások előtt és semmit sem okultak belőle. De oda se neki: folytatják.

Pontosan ezért nem tud pártot választani az emberek több, mint fele évek óta. És ezért „vezet” a Fidesz toronymagasan: mert az elvtársak elkúrták. Nem kicsit, nagyon. És azóta is, minden egyes megszólalásukkal elkúrják.

A politika egy olyan terep, ahol

  • egyszerre kell kompromisszumokat megkötni és átvinni a saját akartunkat,
  • ahol imázst kell építeni és szerénynek maradni,
  • ahol tudni kell eltűnni és megújulva visszatérni.
  • El kell tudni választani, hogy mi tartozik a nyilvánosságra és hogyan hozzuk azt a nyilvánosság tudtára.
  • Ahol bázist kell építeni, erőset, és szellemi tartalommal feltölteni az egyszerű hívószavakat.

Mindezek a kompetenciák és elgondolások teljesen hiányoznak a baloldalból. Tisztán látszik abból, ahogy egymással viselkednek, ahogy nyilatkoznak: az egyik diktátumokkal próbálja előbbre vinni a dolgokat, a másik összeesküvés-elméleteket tereget ki, ja és mindenki látványosan utál mindenkit.

Az összefogósdi értelmét vesztette.

Önmagukról folyamatosan szegénységi bizonyítványt kiállító MSZP és DK-t látunk. Mintha minden pofonba direkt szaladnának bele, pont mint a pankrációban vagy egy Bud Spencer-filmben. Viszont fele annyira se szórakoztató. A Fidesznek még az öklét se kell kitartania, mert a két ellenfele egymást üti. 

A színpadon lévők nem szándékosan szórakoztatják a nézőket: a karakterükből fakadóan tragikomikus helyzetekbe sodródnak, amelyeken a néző vagy keserűen csóválja a fejét, vagy röhög a markába. Pont annyira néz ki rosszul, mint amikor valaki fejhangon a bikicsunájt énekli valamelyik tehetségkereső show-ban. Csak sajnálni tudjuk, a rosszindulatú meg röhög rajta.

Ha az ellenzéknek lenne esze, abbahagynák. De nincs. A füstölgő romokon tépik egymást tovább, ahelyett, hogy körülnéznének. És ők akarnak kormányozni, országot vezetni. A szomorú az, hogy ezek a romok nem csak a baloldal romjai, de az egész országéi is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2612187972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bryan élete 2017.02.06. 15:36:55

Ősz óta - miután megállapodtak, hogy mindenki befogja a pofáját és csak a programokkal és az előválasztási feltételek összecsiszolásával foglalkozik - keresgélik a pártok egymáson a fogást, kinek nagyobb a farka.
Dicséretes módon Gyurcsány eddig nem szólalt meg és semmilyen támadható felületet nem adott, ezért kurva genyaság ami a háttérben működik.

legeslegujabbkor 2017.02.06. 19:52:57

@Amelanchier:
Gyurcsány minden baloldali összefogást tönkrever, mindenhol középpontban kell lennie, pont annyian támogatják, mint amennyi embert eltántorít. Ezért kérik hol jó szóval hol erősebben, hogy tűnjön már el a közéletből.

Boross Bence 2017.02.06. 20:31:21

Gyurcsányt le kell nyomni, el kell tüntetni, utána lehet csak szó Orbán Viktor leváltásáról! Orbán és Gyurcsány egymással szimbiózisban él: egyik a másik létéből nyeri a saját erejét, ezért csak verbális szinten állnak szemben egymással, valójában abban érdekeltek, hogy a másik minél tovább megmaradjon.

Ebből a helyzetből csak úgy lehet kitörni, ha egyiküket levesszük a sakktábláról, és kettejük közül a gyengébb Gyurcsány. Őt könnyebb lehet eltávolítani, de akad két nehézség.

1. Mivel Orbán érdekelt Gyurcsány színen maradásában, amint Gyurcsány elkezd gyöngülni, A Fidesz és médiája megsegíti őt.

2. Gyurcsány mögött ott áll az MSZP fele. A kripto-gyurcsányisták nem hagyják őt cserben, és minden Gyurcsány elleni esetleges MSZP-s támadást megfúrnak.

Van viszont egy esély. Az az 5%-nyi támogató, aki Gyurcsányt a parlamentbe szavazza, az mind az MSZP-SZDSZ szavazója volt korábban. Gyurcsány ellen sose volt igazi MSZP-s támadás, sosem vállalta a vele való harcot sem Mesterházy, Sem Tóbiás, sem Molnár. Ezért joggal lehet azt gondolni, hogy egy balról jövő támadás vissza tudna hozni annyi szavazót az MSZP-nek, hogy a DK 5% alá kerüljön és ezzel kiessen a parlamentből 2018-ban, ami ha nem is jelenti Gyurcsány végét, de jelentősen megkönnyíti a 2022-es kormányváltást.

Ha ez elmarad, akkor 2022-ben is ugyanott fogunk tartani, mint ma. AZ MSZP lehet, hogy addigra megszűnik, de bármilyen új baloldali képződménynek továbbra is először Gyurcsánnyal kell leszámolnia.

morph on deer 2017.02.07. 00:02:08

@Boross Bence:
" Ezért joggal lehet azt gondolni, hogy egy balról jövő támadás vissza tudna hozni annyi szavazót az MSZP-nek, hogy a DK 5% alá kerüljön és ezzel kiessen a parlamentből 2018-ban, ami ha nem is jelenti Gyurcsány végét, de jelentősen megkönnyíti a 2022-es kormányváltást."

Sőt, a 2026-os már egyenesen gyerekjátéknak fog tűnni!
Feltéve, ha Gyurcsán nem gondolja úgy, hogy akkor talán álljon ki az, aki jobb nála, és ugyan bizonyítsa már be, ha már ott van...

Enyhén szólva is röhejes, hogy az állítólagosan baloldali összefogás csak abban az egyben ért egyet, hogy "Gyurcsánnyal soha!"

Nem jobbnak kéne lenni, nem jobb és vonzóbb programmal kéne előállni, hanem sunyin "eltakarítani" az útból, mert akkor talán lenne az MSZP-nek esélye szerezni még öt százalékot..!

Igen, így kell ezt, ez ám a virtus.
És még mindig nem értik, hogy miért is hagyta ott Gyurcsány ezt a gerinctelen bagázst..!

Akkor most szólok: ez a próbálkozás nem fog emelni az MSZP támogatottságán egy árva millimétert sem, úgyhogy lehet kezdeni barátkozni a gondolattal, hogy Gyurcsány marad, sőt!
Ideje elővenni a B tervet, lányok/fiúk/egyéb ... sok sikert!

Arthur Bloch 2017.02.07. 05:32:17

@morph on deer: Valószinű,hogy ez egy jövőbelátó írás!? Egy biztos a kecót csak egy Gyurcsány tempójú ember tudná háttérbe szorítani! Az egy másik probléma,amikor fletó nem következetes! Ugyanis anno okosan azt mondta: nem akar személyesen a közvetlen hatalomba kerülni!!! Miért nem eszerint politizál!!!???? Az ember,akkor akarjon faltörőkos lenni,ha biztos abban,hogy át tudja törni azt! Sajnos az is igaz,hogy a levitézlett politológusok is a platzon akarnak maradni/Lacika a pénzügykutatótól...ő hozta be anno a közéletbe a matolcsyt is,q..ra nagy és jó ötlet volt! Nemde??! A politika sajna mindig is elég szaros ügy volt,de amióta vannak politológusok=kibicek,akik még a politikusoknál is kisebb felelősséggel kavarják a szoarét - ilyenkor nehéz előre látni... Tisztesség??? !!

morph on deer 2017.02.07. 08:40:17

@Arthur Bloch:
Annak, hogy valaki a 'háttérben maradva' de aktivanpolitizáljon az az egyik előfeltétele, hogy legyen valaki az 'előtérben' akivel egyezik az álláspontunk, akivel lehet kooperálni. Ez lett volna az alapötlet Bajnaival - gondolom - de őt meggyőzték arról, hogy ő 'politikus' és elkezdtek a DK feje fölött egyezkedni, míg Gyurcsány el nem érte, hogy újraosszák a lapokat az aktuális helyzet szerint.

Úgy azért nem lehet igazán könnyű háttérben maradni, hogy közben látod, abban a pillanatban ellened/ellenezek áskálódnak amint hátrébb lépsz. Gondolom én.

Boross Bence 2017.02.07. 09:30:51

@morph on deer: Valóban, az egyik akadály a baloldal hatalomra kerülése előtt a világkép hiánya, ahogy arról Csizmadia Ervin beszélt legutóbb:

inforadio.hu/arena/2017/02/05/vendegunk_csizmadia_ervin_a_meltanyossag_politikaelemzo_kozpont_igazgatoja/

Itt is van még tennivaló, de egy másik akadály Gyurcsány Ferenc személye.

Gyurcsány eltakarítása komoly probléma, mert ő olyan, az emberek túlnyomó többsége által elutasított személy, aki jelenlétével hiteltelenít minden 2010 előtti világot elutasító kezdeményezést. Amíg ő jelen van, addig csak a "visszatérünk 2010 elé" programot tudja hitelesen közvetíteni a baloldal. Márpedig nem csak Gyurcsányt, de a 2010 előtti politikai korszakot is elutasítják az emberek. (Ezt hívják másként a rendszerváltás csődjének.)

Tehát a két akadály átlépésének lehetősége összefügg: egy új balliberális program kidolgozása és annak hiteles képviselete teljesen ellentmond Gyurcsány jelenlétének, ezért Gyurcsányt mielőbb el kell távolítani a politikai színtérről, hogy egy alternatívateremtés sikeres legyen.

Ráadásul külön nehezítés, hogy ehhez le kell majd győzni mind az MSZP vezetésében megbúvó gyurcsányista vakondokokat, mind az ellenérdekelt Fidesz médiagépezetét.

Nyilván nem csak a Szürke Kardigán-díj névadója jött erre rá hét év múltán, hanem az MSZP-ben is tudják azok, akik még látnak fantáziát a pártjukban.

morph on deer 2017.02.07. 13:39:18

@Boross Bence:
Racionális érvelés, csak nem igazán szimpatikus. Ugyanis nem azt célozza meg, hogy az MSZP - vagy a 'bal' oldal nyilvánvalóan megújuljon és jobb legyen, hanem hogy hogyan lehet(ne) a saját-oldali alternatívák eliminálásával újra mérvadó pozicióba kerülni.

A magam részéről kötve hiszem, hogy a szavazók széles rétegei számára ez vonzóbbá fogja tenni a pártot/pártokat - már nem sakkoznak elegen, úgy gondolom.
Tiszta egyenes beszéd az egyik olyan alkotóelem ami mostanában már elengedhetetlen - mondjuk ha van is miről - szerintem. Ez a rengeteg hazug 'parasztvakító' hablaty már csak az igazán agymentes zombikra hat. Konzisztens viselkedés és egyértelmű kommunikáció a világos célok elérése érdekében az, ami jórészt hiányzik.
Erre kéne koncentrálni, - egymás gyepálása helyett - és "the rest will follow".
Ebben mondjuk Gyurcsány tagadhatatlanul jobb, mert nem köntörfalaz és nem szépítget.
De nincs vége a világnak, mert ez tanulható, és szívből ajánlom hogy aki komolyan gondolja az MSZP jövőjét az tegye már meg a pártjának ezt a szivességet.
Hiteles és végrehajtható program nélkül azért ezzel sem lehet sokáig húzni, tehát már megint csak a kályháig jutottunk!
Kinek az érdekképviseletét vállalja fel az MSZP és mit hajlandó és képes tenni érte?
Na, ez az..!

Zsoltbacsi 2017.02.08. 14:28:34

A lotyaszájú Gyurcsány csúnyán lebuktatta a kamucivil államfőjelöltjüket

Nem telt el egész 48 óra sem azt követően, hogy Fletó odacsapott a sötétben bujkáló Lengyel és Botka Lászlóknak, csírájában fojtva el az antifletóista ellenforradalmat, máris újabb Lászlót leplezett le. Gyurcsány ugyanis elkotyogta, hogy Majtényit először nem is a „civilek” kérték fel, ez csak „taktika” volt.

Hétfő este a DK elnöke az Inforádió Aréna című műsorában vezette le, hogy Majtényi László államfőjelöltségéről már rég megegyeztek az ellenzéki pártok, amikor a „civilek” felkérték jelöltnek. Az idézetek a műsorból származnak, a kiemelések nem. Az ismerősei által lotyaszájúnak hívott Gyurcsánynak köszönhetően most mindenki a kulisszák mögé nézhet.

Íme, így zajlik az, amikor valamit a balosok által állandóan emlegetett „civilek” kezdeményeznek Magyarországon.

„Műsorvezető (Exterde Tibor): Államfőjelölt neve is felbukkant, Majtényi László. A baloldali ellenzék, mi lehet az oka annak, hogy nem tud önállóan megnevezni senkit? Ez nem a baloldali ellenzék jelöltje, ő nem a baloldali ellenzék jelöltje.

Gyurcsány Ferenc: Ez csak ilyen, ez csak politikai taktika.

Műsorvezető: Kinek a taktikája?

Gyurcsány Ferenc: Talán közösen választott taktika. Az, hogy hogyan áll egy közös jelölt a választók elé, azt egy hosszú előzetes egyeztetés után alakul ki. Majtényi László felkérése az hónapok óta zajló folyamat volt. Mi ezt ismertük, láttuk, részt vettünk benne, egyeztettük, hogy végül az a megoldás született, hogy Majtényi Lászlót először civilek ajánlották és kérték, hogy a demokratikus ellenzéki pártok támogassák. Ez nyilván valamilyen megfontolás valakiknek a fejében, ez nem perdöntő. (…)

Műsorvezető: Az benne az okosság, a taktika, hogyha bármelyik párt nevezte volna meg, akkor a többi támogatását nem tudta volna hozzá megnyerni? Vagy mi?

Gyurcsány Ferenc: Akár még ez is, de én sokszor elmondtam már önnek, hogy engem ezek általában nem szoktak izgatni. Nem izgatnak a részletek, az ilyen típusú apróságok, nincsen bennünk nárcizmus, ha valakik úgy gondolják, hogy egy kitűnő jelölt, mint amilyen Majtényi László, aki tényleg alapvetően szemben áll a nemzeti együttműködés orbáni rendszerével, az ő ajánlását egy ilyen folyamaton kell keresztül kell megkonstruálni, hát én erre mindig azt szoktam mondani, nekem úgy is jó. Volt olyan találkozója a pártelnököknek Majtényi Lászlóval, amikor részleteket egyeztettünk, hogy ki, mikor, melyik testület tudja ezt elfogadni és mögéállni. (…)”

Ehhez képest ugye a megkonstruált történet szerint egy hideg téli napon, 2017. január másodikán kiállt egy csomó libsi és balos értelmiségi, például Bitó László író, Bródy János zenész, Heller Ágnes filozófus, Kéri László politológus, Göncz Kinga volt külügyminiszter, meg persze Parti-Nagy Lajos író, és petíciót meg Facebook-csoportot indítottak azért, hogy Majtényi László legyen a köztársasági elnök. Egy szót nem szóltak arról, hogy a balos pártokkal már le van zsírozva a jelölés.

2017. január negyedikén Majtényi – nagy kegyesen – elfogadta a jelölést, az Index ekkor arról számolt be, hogy „az MSZP, az Együtt és a PM már jelezte, hogy támogatja Majtényit, a DK még tárgyal róla, az LMP-seknél pedig szintén nincs döntés.” Tehát a DK ekkor még tárgyalt arról, amiről Gyurcsány szavai alapján a pártelnökök már előre döntöttek, és Majtényival is egyeztették már a részleteket.

Akkor ennyit a „civilekről”, meg a „civilek” jelöltjéről. A Soros-közeli Majtényi tehát kezdettől fogva a balos pártok jelöltje, csak valamiért ők megint túl cikik voltak, és taktikázásból nem vállalták fel őket/magukat.

Köszi, Fletó!
süti beállítások módosítása