B1 blogcsalád



Orbán megégetheti magát a metró üggyel

2017. február 04. - deluxe info

Nyilvánosságra hozták az OLAF jelentését a metróügyről. Beindult a nagy propaganda gépezet, kire lehet kenni mindazt, ami ott áll. Medgyessyt már megnevezték, de többen állítják, Orbánék sem feltétlenül tudnak jól kijönni az ügyből.

Lehet elmélkedni azon, hogy miként van az, hogy tulajdonképpen eddig alig-alig akadtak szabálytalanságokra az EU hatóságok Orbánékkal kapcsolatban, és punkt az elmúltnyolcév bukott most be.

Illetve, mintha csak ezek a részek lennének érdekesek. Medgyessy, a Demszky vezette önkormányzat stb.

orban_tarlos_jo.JPG

Pedig az ügy ennél nyilvánvalóan bonyolultabb.

 

Orbán Viktor múlt héten Brüsszelben járt. Látogatása egybeesett az Európai Bizottság OLAF jelentésének értékelésével, amit december 6-án adott ki az EU csalás elleni bizottsága, s amiről mostanig csak beszéltek, amúgy dugdosták. Az ember a jó lapjaival kivár, nem vágja egyből az asztalra. A jelentés megállapította, hogy az EU által is finanszírozott négyes metróra adott támogatásból 78 milliárd forintot (228 millió Euro) az európai regionális hatóságának, további 17 milliárd (55 millió euro) forintot pedig az Európai Fejlesztési Banknak kell visszatérítenie a magyar államnak. Egy EU-s forrás megerősítette a neweurope.eu-nak, hogy az OLAF által vezetett nyomozás, azt javasolta, hogy a teljes 78 milliárd forintos összeget téríttessék meg. A forrás szerint a Bizottság most osztja meg és elemzi az információkat a magyar hatóságokkal. Azaz, Polt Péter és csapata adja az infókat alapvetően a vizsgálatokhoz. A többit mindenki fantáziájára bízzuk.

 

Míg a támogatás visszafizetése nem lenne szokatlan az EU által támogatott projekteknél, azoknak az érintetteknek a köre akik hivatallal való visszaéléssel érintettek lehetnek, külön pikantériát adnak az ügynek és kihegyezhetik a konfliktust. Hiszen a magyar ügyészség által folytatott nyomozás politikai érintetteket tételez fel az M4-es metró-kocsi beszerzésével kapcsolatos korrupciós ügyben.

 

Ám, akik bennfentes hírekkel rendelkeznek, állítják, hogy az ügy következményei és politikai hatásai erősen érinthetik akár a Orbán Viktort illetve tettestársit  is.

 

A neweurope.eu egy forrása szerint, az érintettek között Orbán szűk körébe tartozó személyeik is lehetnek. A forrás, aki pontos rálátással rendelkezik az ügyre, azt is hozzátette, hogy az összeg amelyet szabálytalanul használtak fel meghaladhatja a 93 milliárd forintot (300 millió Eurót).

 

Orbán brüsszeli tartózkodása alatt beszédet mondott a Konrad Adenauer Stiftungban és résztvett a CDI végrehajtó bizottságának ülésén. A CDI-nek Orbán az egyik alelnöke. A végrehajtó bizottsági ülés előtt Orbán találkozott Joseph Daullal az Európai Néppárt elnökével. Arra a kérdésre, hogy Orbánnak volt-e egyéb hivatalos találkozója Brüsszelben a metróüggyel kapcsolatban, a miniszterelnök sajtóirodája nemleges választ adott.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8212180706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NemodaBuda 2017.02.04. 09:17:11

A nagy, nemzetközi, baloldali összeesküvés szálai messzire vezetnek ! EL kellene olvasni végre azt a 104 oldalt, hátha találunk benne olyant, amit polték nem vettek észre (vagy el karnak hallgatni). Így most nem tudunk igazán lelkesedni, mert holnap - egy teljesen más információ alapján - még szembeköpnénk magunkat !

szárny 2017.02.04. 09:59:54

MegégetHETi... ÁllHAT... "az ügy ennél NYILVÁNVALÓAN bonyolultabb"...
Mint a _tényfeltáró_ poszt fő leleplező érvei.

De álljon itt szó szerint is egy igazi, tőrülmetszett példája a szatócs-újságírásnak:

"A neweurope.eu EGY FORRÁSA szerint, az érintettek között Orbán szűk körébe tartozó személyeik is lehetNEK. A FORRÁS, aki pontos rálátással rendelkezik az ügyre, AZT IS HOZZÁTETTE, hogy az összeg amelyet szabálytalanul használtak fel meghaladhatja a 93 milliárd forintot (300 millió Eurót)." (kiemelések tőlem)

Vagyis: Két mondat, amelyek közül az első szerint mindezen vádak egy tökismeretlen és vsz. teljesen jelentéktelen honlap névtelen, állítólagos informátorára vannak _alapozva_. A második mondat pedig, az előzőt _alátámasztandó_, tényszerűen közli az elsikkasztott összeget. Joggal számítva arra, hogy a gőzös fejű, funkcionális analfabéta panelproletariátus a két mondatot összeolvasván, azonnal rögzíti a tudatalattijában, hogy Orbán lopta el a metrót.

Csakhogy, szatócskáim - ezek az idők már elmúltak.

Kázmér Klára 2017.02.04. 12:04:52

A nemzet gázszerelője a Swieteslky tulajdonosa.

2017.02.04. 12:18:38

loptatok, elvtársak, ez tény.
és akárhogy is görcsöltök, nem rázzátok le magatokról, nincs olyan elvakult hülye ballib, aki elhiszi nektek, amikor azt hazudjátok, hogy nem ti loptátok szét a metrót...

még a legostobább gyurcsányos, a "gyűlölködő uszítás eredménye" nevű véresszájú kommenthuszár se hiszi el ezt nektek

be kéne kussolni inkább, elvtársak

Zsoltbacsi 2017.02.04. 12:31:20

@aleksz róz:

"még a legostobább gyurcsányos, a "gyűlölködő uszítás eredménye" nevű véresszájú kommenthuszár"

Ne sertegesd a Vago urat! :)))

István Szakácsi 2017.02.04. 12:36:19

A végén kiderül hogy a vakondok vette el a metró pénzt ' te jó ég !!!!

toportyánzsóti 2017.02.04. 17:17:15

25 000 csilliárdot szórakázott már el gcsuti és g társai bűnbanda,ebből simán futja erre a büntire,legfeljebb nem jut mindnek adriai nyaraló és focicsapat.

toportyánzsóti 2017.02.04. 17:19:26

@aleksz róz: Hány nicket generáltál már kommentg?

Dániel Galsai 2017.02.04. 17:42:56

@toportyánzsóti: Zsóti, te IQ gyilkos! Mi az a "csilliárd"? Ja, a frusztrált balliberális társaság mértékegysége...akik most már végképp lebuktak, ráadásul EU-s papír is van róla...akkor már értem!
Csak hogy a te (ti) szellemi szinteden és relációiban magyarázzam el neked: A 167 milliárd forint az 16 darab(!!!!!) Groupama Aréna, tokkal-vonóval...amit úgy tűnik biztosan vissza kell fizetni, az "csak" 6... és a stadionok megmaradnak az utókornak, a fiatalok sportolhatnak, rendezhetnek ünnepségeket, családi napokat, koncerteket, stb. bennük! És a stadion ott marad, nem viszi haza senki - még ha az elmebetegek szerint "Orbán magának épít stadiont"!
De, ha akarod lélegeztető gépekben is számolhatunk vagy defibrillátorokban - csak hogy a másik mániákus elmebajokhoz is kapcsolódjunk! Ennyi pénzből nagyjából minden faluba jutna lélegeztető gép és defibrillátor, a városokban meg minden utcasarokra...!!!!!
Na, ezt lopták el a haverjaid! Szerintem nagyjából ez volt az utolsó dobásotok...de te azért csak vergődj, vergődj....ha nem zavar, hogy már minden lebukott, lassan közületek az utolsónak le kellene kapcsolni a villanyt...de ha te szeretsz hülyének lenni, ebben senki sem akadályozhat meg!

pamut 2017.02.04. 18:46:38

Ugyan dehogy égeti meg magát Orbán, nem tud annyit lopni hogy az zavarja a híveit.
A trafikmutyi után Orbánnak és tettestársainak életfogytig tartó börtön járt volna, a pártnak álcázott maffiájának pedig buknia kellett volna.

Na most tudtok mutatni csak egy, ismétlem: csak EGY DARAB fideszeset, akit zavart az ország több ezer trafikosának kiforgatása, a dohánykereskedelmi ágazat komplett lenyúlása?

Vagy akár csak egy fideszest tudtok mutatni, akit bármilyen fideszbűnözés-lopás-lenyúlás-csalás-hazudozás zavarna egy percig is?

Ugye hogy nem.

Egy dolog zavarhatja őket, hogy amit a szocik loptak el, azt nem ők lopták el. Na, ez fáj nekik....

pamut 2017.02.04. 18:46:38

Ugyan dehogy égeti meg magát Orbán, nem tud annyit lopni hogy az zavarja a híveit.
A trafikmutyi után Orbánnak és tettestársainak életfogytig tartó börtön járt volna, a pártnak álcázott maffiájának pedig buknia kellett volna.

Na most tudtok mutatni csak egy, ismétlem: csak EGY DARAB fideszeset, akit zavart az ország több ezer trafikosának kiforgatása, a dohánykereskedelmi ágazat komplett lenyúlása?

Vagy akár csak egy fideszest tudtok mutatni, akit bármilyen fideszbűnözés-lopás-lenyúlás-csalás-hazudozás zavarna egy percig is?

Ugye hogy nem.

Egy dolog zavarhatja őket, hogy amit a szocik loptak el, azt nem ők lopták el. Na, ez fáj nekik....

pamut 2017.02.04. 18:47:47

@Dániel Galsai:

Szia Dani, látom fideszes vagy: hol van a manyup 3 ezer milliárdja?

JGDus 2017.02.04. 18:55:55

Egy biztos: lopni tudni kell. Az akkori garnitura tehetségtelen kezdő volt a mostani Rodolfo-mesterekhez képest.
Ez az OLAF jelentés quintessentia-ja.

toportyánzsóti 2017.02.04. 19:05:33

@Dániel Galsai: Várjad ki a végit elmeherceg,még a böszmécskét sem tudtátok elítéltetni,pedig receptkönyvet is vittetek bizonyítéknak a bíróságra...Kicsit is normálisabbjának röhög a vakbele az erőlködésteken.

Csetepaté márki 2017.02.04. 19:12:21

"Beindult a nagy propaganda gépezet, kire lehet kenni mindazt, ami ott áll. Medgyessyt már megnevezték"

Na látod, te vagy a nagy propaganda-gépezet: Megyót nem "nevezték meg", kire lehet kenni, hanem ott virít a fedlapon

al Dajjal 2017.02.04. 19:20:51

Feltételezés, feltételezés, feltételezés, feltételezés,propaganda, propaganda, feltételezés,propaganda. Ennyi a cikk. Akkor lenne hiteles a cikk a témában, ha tételesen idézne is a jelentésből. Nem, mintha szeretném Orbánt, de vicces, ahogy a baloldal a saját buktáját igyekszik a másik oldalra kenni. Pedig erről nemzetközi papír van. Csak idézni kéne a vádak alátámasztásához.

Kegyetlen 2017.02.04. 19:36:05

A 70 30 leosztas ma is el. Gyurcsany azert egyszer felrugta. Nem veletlenul nem szeretik...

6.Lenin 2017.02.04. 19:42:13

Talán most a Megyó madár énekelni kezd...vagy mindent rákennek...

www.origo.hu/itthon/20040827szdsz.html

"Medgyessy Péter egy korábban megjelent lapinterjúban beszélt arról, az SZDSZ "tele van korrupciós ügyekkel", majd egy televíziós nyilatkozatában azt mondta, az SZDSZ-nek is szembe kell nézni azokkal a zavaros ügyekkel, amelyek körbelengik. "

Vidám időszak kezdődik a választásokig, lesz itt szardobálás 1000-el.

Végre kiderült a posztból, hogy Orbán irányítja már az EU-t is.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.04. 19:51:42

@Kegyetlen: "A 70 30 leosztas ma is el."

Nem hiszem. Most sokkal többet lopnak, az emeszpéseken is látnánk a látványos gazdagodást. Az emeszpének mint pártnak meg semmi pénze nincs kampányolni, hatalmas adósságban van. orbán annyit csinál csak, hogy megveszi a hillerhavert meg a többieket kilóra, hogy ne éhezzenek. Jobb így nekik, mintha valódi választási kűzdelmet vívnának, és alulmaradnának.

$pi$ 2017.02.04. 19:55:48

"Nyilvánosságra hozták az OLAF jelentését a metróügyről. Beindult a nagy propaganda gépezet, kire lehet kenni mindazt, ami ott áll. Medgyessyt már megnevezték, de többen állítják, Orbánék sem feltétlenül tudnak jól kijönni az ügyből."

Besz@rok b+. A csávó az elsp mondatban leírja, hogy a propagandagépezet megpróbálja különféle emberekre kenni a metrólopásokat. Aztán a második mondatban megpróbálja rákenni Orbánra. Orbánékra, hogy pontabb legyek.

Milyen ez már, megszólni az első mondatban valamiért a másikat és a második mondatban pont azt csinálni.

Figyelj öreg: a Megyót nem "megnevezték" hanem a megyó cége szakértett százmilliókért metróépítés témában. A megyó maga nyilatkozta, hogy nincs ezzel semmi gond, teljesen erkölcsön. Mert neki ilyen metrószakértő cége van és ÉPPEN az ő cégét bízták meg. Csak úgy, épp neki volt metróépítésben nagy tudású cége.

igazi hős 2017.02.04. 19:57:35

@Kegyetlen: 2010 óta már nincs ellenzéki rész, egy-egy koncot kapnak Viktortól (milyen aranyosan mutatott a Kóka Viktor mellett, amikor kivitte magával egy gazdasági tárgyalásra, még diplomata útlevelet is csináltatott neki a futsalosával), de már rég nincs osztozkodás. Egész pályás letámadás van, amibe belefér, hogy néha nem rúgja fel a Botkát, ha épp a Vonától jobban tart és kell egy "kicsit erős" MSZP, hiszen Orbán addig és csak addig marad hatalmon, amíg a saját pártja egységes (Simicskával, Spéderrel megmutatta, hogy nincs különvélemény) és az ellenzék szétdarabolt. Utóbbihoz meg elég hol az egyiket, hol a másikat segítenie egy kicsit a háttérben (talán Simicska is Orbán kottájából játszva segíti a Jobbikot?).

$pi$ 2017.02.04. 19:57:43

Megbuktak a cocik milliárdokkal és milliárdokkal. Mutyiztak, korrupcióztak, lopással vádoltak éveken keresztül. Pár százmilliós tétel után most kiesett a szekrényből egy sokmilliárdos csontvázuk.

Mit csinálnak? Vádaskodnak tovább.

a nagy hohoohooo 2017.02.04. 19:58:47

Én azért összehasonlítanám, az eredetivel...heheee....vajon miért is...höhöö....az eredeti pdf-et kinyomtatták és később újra bescannelték, hogy még véletlenül se lehessen keresni benne.
Info szerint december 12-én 12,14-kor digitalizálták.Sokáig tartott, amíg találtak valakit, aki tud digitalizálni...Az nem igaz, b+, hogy 2017-ben mindent szkennelni kell, de ha valamilyen érthetetlen oknál fogva tényleg nincs meg az a nyomorult eredeti pdf, akkor meg nincs egy olyan k.rva szkenner a Miniszterelnökségen, ami nem 1 bites és lehet vele egyenesen álló oldalakat is produkálni..
A jelentés fedőlapján érintett személyként a fővárosi önkormányzatot, az Alstomot és Medgyessy Pétert nevezik meg".
Nem az egész ,hiányosan mert 2010 utáni vizsgálati anyagok ,az épitési időszak vége hiányzik belőle !Pedig befejezni már a FideSSék fejezték be,én emlékszem rosszul? Tarlós ugye leállította az ALSTOM beszerzést 2011-ben műszaki okokra hivatkozva (pl. nem volt menekülő létra a szerelvényeken....) majd néhány hónap múlva újraindította... nem?Az Alstom vezér ide is utazott magángéppel, a metrót Tarlóska büszkén adta át, 2014-ben!nagy szeretettel várjuk majd a 2010-től szóló beruházásokról is majd az Olaf jelentést ami ugye majd pár év múlva érkezik és tuti titkosítva lesz ugye mondanom se kell hogy a szarháziak által ellopott pénzt (bármely kormány) a TE ÉS ÉN adóforintjaikból fizetik vissza.
Úgyhogy én vigyáznék a helyükben, mert a második jelentésben már csak FideSSeszesek vannak megemlítve....ja az meg titkos lesz 88 évre....
Miért fordul meg azonnal a fejemben, hogy előtte kicsit megkozmetikázták, esetleg kihúzogattak belőle? Az OLAF már korábban közölte, nem igaz, hogy a 4-es metró ügyében csak 2010 előtt történtek súlyos visszaélések.
Sztem Andersen válogatott meséi lett a valódi OLAF jelentésből.
Az egész OLAF jelentést tegyék közre.Ne csak a kimazsolàzott részeket!

igazi hős 2017.02.04. 20:03:44

@$pi$: "teljesen erkölcsön" Gondolom "teljesen törvényes"-t akartál írni, a teljesen erkölcsös az az, amikor a fideszes polgármester (meg a felesége) negyedáron bérel "szociális" bérlakás a saját kerületétől, hiszen a saját lakása jó pénzért ki van adva. Ugye?
Ez nyilván így van, hiszen Nagy Gábor Tamás jogi doktor. Törvényes, hiszen ők írják a törvényeket, de az erkölcsről egy fideszesnek fogalma sem lehet.

dugonics titusz 2017.02.04. 20:05:19

@Dániel Galsai: Danikám! Ennyire ostoba nem lehetsz !
Hisz nem lopták el se az állomásokat, se a szerelvényeket.
Se a Keletit, tokkal vonóval !
A 167 milliárdban van valamennyi "korom"! Aminek töredékét
kapták meg a balfácán gyanúsítottak.
Tán még annyit sem, mint a Grupamába beépített "korom"!?
Az unió nem az ellopott pénzt követeli vissza, hanem a szerinte
szabálytalan projektekből a 'hozzájárulását'!!!
A 'kitüntetett' Megyón 180 MILLIÓ után kutakodnak!
A sárgaföldig lealjasodott gazemberjeid ÓRÁNKÉNT lopnak el ennyit!!!

6.Lenin 2017.02.04. 20:06:08

@igazi hős:

Ezek szerint Orbán bal kézzel irányítja a baloldalt, jobb kézzel a jobboldalt. a többi mind hülye. Csak néha fél Vonától, de ez sem igaz, hiszen Simicska az Ő (Orbán) kottájából gecizett 1 jóízűt. Nagy spíler ez az Orbán (vagy kicsit (?) összezavarodtál)

a nagy hohoohooo 2017.02.04. 20:11:13

@$pi$: Kisöreg kevered a sz@rt! Szerintem mindenki ideges a politikus lopásai miatt, csak vizsgálatról az elmúlt hat évben az aktuális lopásokról senki nem hallott!
És a 3000 milliárd manyuphoz,a PaksII-höz képest ez a metró semmiség lesz! De azért lopás!2010-14 között a fidesz vezényelte a metro építkezést. Semmit nem vettek észre, az évszázad korrupciós ügyéből?Plusz ugye az elszámoltatásért felelős biztos, meg volt már 2 db 4-es metró bizottság is...
:)))))))

7 évnek kellett eltelnie, hogy az emútt8évről előkerüljön valami. Azt is brükselles hozta nekünk… :)))...Azt hiszem, ebben minden benn van ami kell. :D
Ez szép felhívás keringőre, remélem valaki összerak egy teljes listát jövőhétre a Fidesz összes olyan ügyéről, ami nagyobb. Kezdjük a 3000 milliárd nyugdíjjal, a dohánypiaccal, stb...
Azért ne felejtsük el a letelepedési kötvényeket sem. Annak a nyeresége is folydogál valahova. Mi van a kaszinókkal? Simicska, Mészáros, stadionok, vadásztanyák, kastélyok.......Jó, jó, mondhatják Fideszes honfitársaim, hogy ezek nem korrupciók, csak egyszerű lopások. De akkor meséljenek a Gripen üzletről! Az is nagyon büdös volt, csak az osztrákok nem vakarták nagyon. Poltnak meg valahogy sem tudása, sem szándéka, sem becsülete nem volt vizsgálni.

6.Lenin 2017.02.04. 20:13:01

@a nagy hohoohooo:

Mit erőlködsz?
Nyilván megvannak a szerződések, időpontokkal, aláírásokkal, kifizetési kimutatásokkal, ki, mikor, kinek, mennyit.
Még a végén én is hibás leszek, mert mát utaztam a 4-esen, sőt talán kocsikat is loptam menet közben.

6.Lenin 2017.02.04. 20:20:07

Most jön az a régi ballib duma, hogy...

Loptunk?...igen, de ti is.
Hazudtunk?......igen, de ti is.

De mi akkor is különbek vagyunk, mert...csak.

Tom66 2017.02.04. 20:28:29

Ismét egy hiábavaló, izzadságszagú erőlködés az Indexesek részéről.

conchita wurst 2017.02.04. 20:41:07

Aggódjunk akkor a fideszért a korrupt MSZMP blogján.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.04. 20:43:04

@6.Lenin: "Loptunk?...igen, de ti is.
Hazudtunk?......igen, de ti is."

fidesz, emeszpé, egykutya, nem tudom megkülönböztetni őket, csak annyiban, hogy a fidesz sokkal többet lop, és sokkal többet mondja.

conchita wurst 2017.02.04. 20:43:09

@a nagy hohoohooo: '2010-14 között a fidesz vezényelte a metro építkezést. Semmit nem vettek észre, az évszázad korrupciós ügyéből?'

- első nap feljelentették az MSZMPs SZDSZes zsidókat, meg is lett az eredménye. Lehet küzdeni a parlamentbe jutásért innentől.

6.Lenin 2017.02.04. 20:50:58

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

Tévedsz.
az egyikről azt mondod, hogy loptak
a másikról, hogy talán lopnak

nem mind1

az egyik állítólag úgy lop. hogy közben épül, fejlődik
a másik úgy lopott, hogy nem sok minden maradt utánuk az adósságon kívül

Te csak szeretnéd, ha ... egyformák lennének...ezért nem idézted a többit, pedig pont most ezzel bizonyítottad, hogy jól írtam...

"De mi akkor is különbek vagyunk, mert...csak. "

Budapest a kutyaszar városa 2017.02.04. 20:54:57

@Dániel Galsai: Számoljál gittegyletekben, kegyencként kitartott narancsbirka ejtőernyősökben, MNB által pénzelt szeretőkben, határon túl szétszórt szavazatvásárló milliárdokban, focitámogatásokban, kamupártok pénzelésében, közbeszerzések, pályázatok, államosított adóssághalmozó vízfejek kifizetésében, pocsékul elvégzett munkálatok javításában, álcivilek, álalapítványok, álképzések, álépítkezések, álkutató-intézmények, álközmédia működtetésében, álrendezvény-szervezések finanszírozásában, ál-rezsicsökkentések, álhírek, álsikerek propagálásában, és sajnos nincs türelmem többet összeírni, de eljutsz a CSILLIÓS összegekig, amit ez a kapzsi, kártevő horda gátlástalanul elrabolt tőlünk és amiből kiderülne, hogy KÁNAÁN lehetne itt nélkülük ! Kiderülne az is, hogy ál -államot működtetnek, mert az egésznek csak a saját gazdagodásuk az egyetlen célja, ezzel a NARANCSFÉRGEK még a legfeketébb afrikai banánköztársaságon is mesze túl tesznek !

conchita wurst 2017.02.04. 20:56:38

ahhoz kifejezett tehetség kell hogy egy 6 ÉVE ELLENZÉKBEN levő párt KORRUPTABBNAK TÜNJÖN, mint egy 6 éve kormányzó

Az MSZMP - SZDSZ az első a magyar demokrácia történetében, aki képes volt erre a bravúrra

maintenator 2017.02.04. 20:59:44

Az éppen uralkodó párt mindig leosztott az ellenzéki pozícióban lévőnek, így mindenki részesült a koncból. Most annyiban új a helyzet, hogy az EU kényszerére neveket is kellene találni! Nyilván a vezetők közül senki nem lesz előszedve, mert akkor akit sároznak, az beszélni kezd....

conchita wurst 2017.02.04. 21:00:54

Hitler is azért került demokratikusan hatalomra mert rajta kívül mindenki más egy korrupt geci volt.

Nótára!
Heidi Heido Ein Heller und ein Batzen Musikkorps der 11. Panzer-Grenadier-Division mit Soldatenchor

www.youtube.com/watch?v=GDgHbU0Ex_c

Ünnepeljük ma a führerünk évfordulóját!

conchita wurst 2017.02.04. 21:01:46

@maintenator: Megyó nem is vezető, mi? Csak miniszterelnök vót.

6.Lenin 2017.02.04. 21:07:56

@conchita wurst:

De ő nem akkor, nem ott, és nem úgy. Különben is adót fizetett a pénz után, mondta.
Neki kell énekelni, vagy egyedül elviszi a balhét.

conchita wurst 2017.02.04. 21:10:48

@6.Lenin: Ne felejtsük el a fő ballib érvet Megyó mellett!

Ő kultúrálisan méltó európai polgár volt aki francia becsületrendet kapott! Most már azt is tudjuk, miért!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.04. 21:14:18

@6.Lenin: "az egyikről azt mondod, hogy loptak
a másikról, hogy talán lopnak"

Eh, mindegy az. Tudhatnád, hogy már V. I. Lenin (ükapád) is megmondta: - Ezek loptak, lopnak, lopni fognak.

6.Lenin 2017.02.04. 21:15:34

@conchita wurst:

Majd most szépen rákennek mindent, ennyit ér a ilyen dicsőség (akit a ballibák dicsérnek, néha inkább = halálos ítélet, jobb esetben újratemetéssel egybekötve.
Nem lesz unalmas időszak a választásokig az már tuti.

6.Lenin 2017.02.04. 21:18:06

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

Nem vagy valami nagy formában, túl sok a szar infó, idő kell a feldolgozásukhoz?

conchita wurst 2017.02.04. 21:20:20

Ez a fasz megyó 600ezer euróért eladta a magyar fejlődést az Alstromnak. Ennyit tudnak, meg a nevüket.

A demokráciába bele van kódolva a lopás különben is, kisvállalatok vezetői keresnek annyit mint a miniszterelnöki fizetés (nyugaton is), jó hogy lopnak.

Én a miniszterelnöki fizetést kapásból a 10szeresére emelném, de utána komolyan venném a vagyonnyilatkozatokat, és lemondás után lehetetlenné tenném hogy munkát vállaljanak a versenyszektorban....mert akkor szokták megkapni a multiktól az arany ejtőernyőt az európa árulók (mint a ballib Barroso), vagy a magyargyülölő Megyó.

Junkerből se nézek ki többet.

czjanos 2017.02.04. 21:21:11

Remélem, hogy Gripennel viszik a hunyókat a kóterbe. Vagy nem.

anyadmajma 2017.02.04. 21:45:34

@conchita wurst: ez ageci orbán ingyé eldat az országot a putyinnak. És még le si szopta a putyint

pamut 2017.02.04. 21:46:45

@conchita wurst:
"Ez a fasz megyó 600ezer euróért eladta"

LOL, rongyos 600k euróért? :DD egy fideszesnek ennyi 1-2 belvárosi ingatlanon összejö, mindig mondtam hogy a szocik kezdő amatőrök a bűnözésben a fideszhez képest :D

Amúgy miért írod ezt, ugye az fáj neked hogy ezt nem orbánék lopták el?

Ja és MIÉRT nincs még BÖRTÖNBEN MEGYÓ??? Miért fedezitek???? Milyen mocskos paktum miatt nem zártátok még börtönbe, mire vártok???
Ja és egyáltalán miért most derül ez ki amikor 7 éve vagytok hatalmon? És még most se ti derítettétek ki hanem az OLAF, MIÉRT FEDEZTE ORBÁN 7 ÉVIG MEGYÓT???? Milyen nyomorult összejátszást tol a két korrupt banda?

conchita wurst 2017.02.04. 21:49:14

@pamut: Ne szenvedj megyónak van papírja róla hogy lopott, nem orbánnak.

lopott tehát az MSZMP miniszterelnöke (a másik is köztörvényes bünöző)
a pártpénztárnoka Puch laci
az alelnöke Simongabi

és mindnek papírja van rolla

pamut 2017.02.04. 21:49:56

:DDD

Emberek!!

Orbán a veszett vérebeivel már olyan szinten mocskoltatja az olimpiai népszavazásért aláírókat, hogy aszondja:

"A Demokrata újságírója mentálisan sérültnek tartja azokat, akik aláírják az olimpiaellenes népszavazási kezdeményezést"

Cuki ez az Orbán, eddig "csak" hazaárulóztatott a hiénáival, most már ez is...

"NER", mi "nemzeti" meg "összefogás", ugye cinikus hazug gecik? :D

pamut 2017.02.04. 21:52:46

@conchita wurst: LOOOOOOOOOL, szóval csak a "papír" számít? :DDD
Szóval akkor a trafimutyi az tök rendben van neked, te kis kollaboráns hazaáruló? :D

ja és akkor a többi szoci akinek nincs papírja, ők nem korruptak szerinted ?DDD És megyónak se volt eddig, akkor eddig őt miért korruptoztad le, te kis álszent hazug? :D

És MIÉRT NINCS MÉG BÖRTÖNBEN??? Miért FEDEZITEK???

És ISMÉT:
egyáltalán miért most derül ez ki amikor 7 éve vagytok hatalmon?
És még most se ti derítettétek ki hanem az OLAF, MIÉRT FEDEZTE ORBÁN 7 ÉVIG MEGYÓT????
Milyen nyomorult összejátszást tol a két korrupt banda?

conchita wurst 2017.02.04. 21:57:53

@pamut: hogyne lenne rendbe, a trafikmutyiban senkinek a tulajdona nem lett senki más tulajdona, bcs. fel sem merült

Megyó, Puch laci és simongabi közpénzt loptak és papírjuk van róla, MSZP vezető politikusa mind....ha pedig valaki netán összefüggést fedez fel a csődbe ment MSZP, a csődbe ment Magyarorszáh és a csődbe ment Népszabaccság meg a papíros tolvaj vezetői között, az biza jó helyen kapirgál!

több a tolvajos papír az MSZMPben mint a szakdolgozat vagy a nyelvvizsga!

conchita wurst 2017.02.04. 21:59:57

@pamut: 'És MIÉRT NINCS MÉG BÖRTÖNBEN??? Miért FEDEZITEK???'

hiába vergődsz csicska, tarlósék azonnal feljelentették a metrót, meg is lett az eredménye. Az OLAF mondta, nem Orbán. Most a jelentés alapján megindultak a nyomozások az NNInél, a rabosítások a választás előtt 3 héttel lesznek

jágör68 2017.02.04. 22:06:54

-na-ne-ná-né
-hat-het-hét-nyóc...

Jó hír a hazátlan liberálbolsevistáknak:

ennél lesz még rosszabb is nektek :DDDD
sokkal- sokkal

jágör68 2017.02.04. 22:08:37

@conchita wurst:

Tőlem rabosíthatnák már most azonnal a Degeszt, Kuncemaczit, Csillag- Stern-t, Patkányi- Atkáryt, a Puccsány Lopcsányt meg Libajnait

miért 2017.02.04. 22:18:11

Milyen érdekes! A viktátor új vb-uszodája, már negyed annyiba kerül mint a teljes M4 projekt? Akkor ebből is mennyit lophattak a politikusok?

anyadmajma 2017.02.04. 22:19:25

@jágör68: ugyan már, nekünk csak jobb lehet, mint neked, aki egy hazaáruló bolsevik geci vagy:)

pamut 2017.02.04. 22:27:04

@conchita wurst:

"hogyne lenne rendbe, a trafikmutyiban senkinek a tulajdona nem lett senki más tulajdona, bcs."

hogy te mekkora aljas kollaboráns rohadt magyargyűlölő geci vagy te rohadék :)
és van bőr a rohadt pofádon kiállni az elmúlt 30 év legnagyobb rablása mellé, hihetetlen mekkora patkány vagy bazdmeg :D

legalább kaptál te is pár trafikot, földet, potya milliókat tanácsadás címén, V. kerületi házakat gombokért, pár millió EU-s pénzt lezsírozott kamu pályázatokon, vagy akkor lúzer debil idióta balek vagy ingyen smárolod tiszta erőből a maffia seggét?

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2017.02.04. 22:27:31

erdemes szorakozasbol visszaolvasni a korabbi metros posztokat es alatta a patasorbanozast, pl nem ejtettek a fejere az olaf-ot, leirtak az igazsagot, azert nem lesz soha nyilvanos a jelentes mert benne vannak az orbanek :) viszont most mar nem ott van az igazsag, az ugyanis sokkal bonyolultabb mint kepzeljuk es csak bennfentes pletykakat lehet sejteni rola meg nem nevezett forrasokbol :D

pamut 2017.02.04. 22:28:15

@conchita wurst: :DDDD
Tehát még be is ismered hogy eddig direkt fedeztétek Megyót? :DDDD Azt a rohadt kurva anyád te geci :D

pamut 2017.02.04. 22:29:54

@miért:

"Milyen érdekes! A viktátor új vb-uszodája, már negyed annyiba kerül mint a teljes M4 projekt? Akkor ebből is mennyit lophattak a politikusok?"

Á, az nem számít hogy Orbánék egy 25 milliárdos projektet már 100 milliárdra duzzasztottak fel, azaz 75 milliárdot loptak csak eddig, mert Orbánéknak szabad lopni!!!!

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.02.04. 22:42:17

Hiába próbálja a bérblogger szétmaszatolni a felelősséget. Ezek a szerződések bizony a szoci-szadesz érában kötődtek, és vastagon érintett benne a hazai "baloldal. 1 évvel a választások előtt. Ájjdekellemetlen..;)

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.02.04. 22:45:42

Már Brüsszelben sem számolnak veletek, ostoba balli lúzerek. Jelentésben írják le, hogy LOPTATOK..Hihihihiháháháháá

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.02.04. 22:48:48

"Ám, akik bennfentes hírekkel rendelkeznek, állítják, hogy az ügy következményei és politikai hatásai erősen érinthetik akár a Orbán Viktort illetve tettestársit is."

Aha.. Moszkvában Mercédeszeket osztogatnak-állítólag...Ellenetek meg ott van az Olaf jelentés.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.02.04. 22:51:36

@conchita wurst: Ne fáraszd őket a tényekkel. Úgyse mész semmire. Begyakorolt panelekel dolgoznak. Nem tudod kizökkenteni őket.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.02.04. 22:53:43

@pamut: Miért lenyúlás ? Ausztriában is állami koncesszió a dohánykereskedelem..

monddazigazatmar 2017.02.04. 22:58:04

@droid_: :D:D:D:D
Igen, most hogy bebuktak sokkal árnyaltabb a kép :D

monddazigazatmar 2017.02.04. 22:58:45

@Zsoltbacsi: "Ne sertegesd a Vago urat! :)))"
Ez magyarázd el légyszi.

monddazigazatmar 2017.02.04. 23:01:13

@pamut: Te ostoba majom.
Az, hogy a vb alá még bevettek egyéb dolgokat, és ezért felment a költségvetés sehol sincsen a metrós korrupcióhoz. Tudom, hiába mondom, nem fogod felfogni.

pamut 2017.02.04. 23:03:20

@EU zászlót mindenhova!: és neked is van bőr a pofádon kiállni a legnagyobb rablás mellé :)

fideszes vagy ugye?

pamut 2017.02.04. 23:03:54

@monddazigazatmar:
kurva szarul mosdatod a szerecsen gazdidat kollaboráns :D

anyadmajma 2017.02.04. 23:13:21

@EU zászlót mindenhova!: begyakorolt penelekkel csak ti, hazaáruló bolsevik gecik dolgoztok.

Zsoltbacsi 2017.02.04. 23:23:37

@monddazigazatmar:
Egy masik blogon lett kitargyalva, hogy a gyulolkodo uszitas akkora gyurcsanycsicska, hogy o maga Vago Pista :)

anyadmajma 2017.02.04. 23:24:18

@monddazigazatmar: egyéb dolog az uszoda 4x-esére emelkedett költsége, te gyökér?

Jozsef Janos Hoffmann 2017.02.04. 23:24:53

Lehet, hogy nekem már nincs jogom "66-éves vagyok" véleményt alkotni,ezért nem is mondok semmit, csak annyit szeretnék halkan, szerényen hozzáfuzni, nagyon el vagyok keseredve!!! Ez a hangnem, a minden konkrétumot, nélkulozo egymást alpári modon ledegrálo,gyulolkodo vagdalkozás sziv marcangolo!!!!! Azt szeretném megkérdezni, hogy látta -e már valaki ezt a bizonyos jelentést?????? Ha látta,és a birtokában van, ugy tegye kozszemlére!!!! Vessn véget ennek a kilátástalan gyulolkodésnek!! Tisztelettel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.02.04. 23:32:26

@pamut: Válaszolj, ne terelj! Ausztriában is állami koncesszió a dohánykereskedelem. Ismerd be !

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.02.04. 23:33:56

@anyadmajma: A bolsevik geci te vagy, mag a hazaáruló sorosista, kollaboráns elvtársaid.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.02.04. 23:38:05

@miért: Mennyit? Jelentés, bizonyíték van róla? Ja, nincs. Csak a tények nélküli libsi hablaty, blablabla..Tény: a mostani kormánynak minimum 59 milliárdot kell visszafizetnie a bebizonyosodott M4-es lopásaitok miatt.

$pi$ 2017.02.04. 23:42:42

@igazi hős: "amikor a fideszes polgármester (meg a felesége) negyedáron bérel "szociális" bérlakás a saját kerületétől, hiszen a saját lakása jó pénzért ki van adva. Ugye?"

Nem tudom mi ez a történet, de nyilván nem kóser. Én a megyó százmillióiról írtam, nagyobb összeg, ezért jobban érdekel. Meg aztán miniszterelnök volt, nem pógi, az is fontos. A helyzet az, hogy 167 milliárd forint a metróbukta, hadd ne tereljük el róla a figyelmet holmi szociális bérlakással.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.02.04. 23:44:13

@6.Lenin: Ez azért most nagyon betett nekik. Úgy év végére tippelem az első tárgyalásokat. Vádlottak: Megyó, Aba Botond, Horváth Csabi, és talán Hagyó pajtást is előszedik ismét. Ájjdekellemetlen...:DDD

anyadmajma 2017.02.04. 23:53:38

@EU zászlót mindenhova!: fáj az igazság?
A gazdád mondta rólatok, hogy hazaárulók vagytok.
"aki paksról titkos paktumot köt az oroszokkal. az hazaáruló"
Erre már nem emlékszel, mi, az egyszámjegyű IQ-dal mondjuk nem csodálom:)

pamut 2017.02.04. 23:54:21

@EU zászlót mindenhova!: azt a rohadt patkány fajtádat, nem arról van szó, attól még hogy államivá tették attól még elrabolta a kibaszott maffiád, de hogy te még a legnagyobb és legnyilvánvalóbb rablásotokról is képes vagy ilyen ostoba aljas tereléssel jönni, hát bazdmeg te aztán orbitálisan aljas féreg vagy.

ekkora féreg csak fideszes lehet, szóval most már nem kérdezem hanem állítom: orbán kollaboráns seggnyalója vagy.
tagadni se tudnád bazdmeg.

pamut 2017.02.04. 23:55:50

ja, fentebb kérdeztem, de persze kussoltak a maffiatagok... akkor ismét:

HOL VAN A MANYUP 3000 MILLIÁRDJA?

És ha már itt tartunk, melyik rohadék orbánstróman lopta el azt a 75 milliárdot, amennyivel (csak eddig) több lett a vizes VB?

anyadmajma 2017.02.04. 23:58:12

@EU zászlót mindenhova!: ja, remélem is, hogy előszedik őket.
milyen koncepciós per az, amiben felmentik a vádlottat? Hát hogy tanultátok a szemináriumon? Eljárás ez, elvtársak?

Amúgy ha loptak, teljes családi vagyonelkobzás, és életfogytiglan. Akár ki volt.
Mondjuk a fidesz szarba lenne, mert még a portás is a sitten végezné.

A szemét mszp 2 milliárdért építette az autópályát, ami 1-be került. Ez tény.
Akkor a hazaáruló bolsevik geci gazdáid miért 4 milliárdért építik?
Ez persze költői kérdés volt, úgyse tudsz rá válaszolni, mert nem kaptál rá utasítást a központból.

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2017.02.05. 00:00:38

Ha jól emlékszem volt valami Grippen ügy!
Ha, 18-ban, szerva itt csere ott, lehet hogy egy folyósón tárgyalják a két ügyet.

anyadmajma 2017.02.05. 00:03:08

@pamut: nem is akarja tagadni, hiszen ezért kapja fizetést.
Hogy legalább 100 nick-kel trollkodjon a nem fideszfaszszopó blogokon.
Mint a kurvák, ez a hazaáruló bolsevik geci @EU zászlót mindenhova!: is csak szopni jár ide. pénzért.

Pont mint a gazdája putyin elvtárssal. Ezek a gyökerek szerint a paksi bővítés hitele nem növeli az államadósságot, mert azt ők vették fel.
Azért jobbak a nyugati libsik a bolsevik keletnél, mert a libsik legalább hagynak élni. A bolsik meg már jó párszor bebizonyították, amint nincs valakire szükségük, vagy éppen csak véletlen gyanús lett, azonnal eltörlik a föld színéről.

anyadmajma 2017.02.05. 00:17:33

@villamos alóli kacaj nem mindig őszinte: nem, jól emlékszel.
Legalábbis polt-pot főügyész szerint:)

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.02.05. 00:32:42

@anyadmajma: Ezt pont pamutnak mondod, aki köztudottan rendszeresen önmagával beszélget 50 féle álnéven.Röhejes vagy..

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.02.05. 00:34:52

@pamut: Hogy rabolta el te fasszopó? Írd már le egyszer, és bizonyítsd is. Beszélsz a levegőbe hülyeséget a nap 24 órájában.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.02.05. 00:39:19

@anyadmajma: Ki kötött titkos paktumot te húgyagyú. Paks II hitelszerződése teljesen nyilvános, mint ahogy a Rotschild elemzház által készített gazdaságossági tanulmány is. Nyilvános az új blokkok teljesítménye és típusa is. Mit nem értesz kis majom?

pamut 2017.02.05. 01:06:00

@EU zászlót mindenhova!:
Bizonyíték bazdmeg te patkány??? :DDDDDDDDDDDD

HANGFELVÉTEL VAN RÓLA bazmdeg, az egész ország tudja, hallotta, te is nagyon jól tudod!!!!!!! ahogy a többi bizonyítékot is tudod bazmdeg, és mégis van bőr a rohadt mocskos pofádon letagadni? :DDD hát te aztán különösen gerinctelen kis fideszpatkány vagy bazdmeg :DDD anyád nevelt úgy hogy ne ember legyél hanem egy darab szar, vagy már ő is szégyell téged kollaboráns?

pamut 2017.02.05. 01:09:03

@EU zászlót mindenhova!:

ja most látom hogy egy friss kamunikked van batyuka!!! :DDDD
lejárattad már az előző, 3123. trollnikkedet, hát tolod egy még újabb fikanikkel, ugye géjza? :DDD

ennyit érsz bazdmeg, hogy gyártod szakmányba a fikanikkeket amin hazudozol meg análisan kényezteted a maffiád seggét, ez az életed, te hazug kollaboráns, te magyarok szégyene, te.....

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.05. 01:16:09

@Jozsef Janos Hoffmann: "látta -e már valaki ezt a bizonyos jelentést?"

Bárki elolvashatja, a indexesek beszkennelték.
index.hu/assets/documents/belfold/budapest/olaf_final_report.pdf

Semmi izgalmas nincs benne, a szokásos korrupció. Annyi az újdonság, hogy eddig a fideszről derültek ki hetente ilyen disznóságok, most végre az mszp is pellengérre került. Hiányolok egy hasonló jelentést az autópálya építések ügyében.

Azt nem értem, metróügyben miért csak 2012-ben kezdtek el vizsgálódni? Mi a szart tudtak vizsgálódni 4 évig? Az orbánék miért ültek további 2 hónapig a jelentésen? Miért nem adják ki a jelentést kereshető PDF formátumban?

Jakab.gipsz 2017.02.05. 01:18:19

Mit gondoltok, ha nem (lopják el?) tékozolják el Demszkyék a metrópénzt akkor legalább a Bosnyák térig elért volna, a 4-es metró vonala, esetleg a Pólus centerig ?
Ki tudja-e ezt számolni valaki?
Mert hiszen a pénzt a kezünkbe nyomták, csak meg kellett volna dolgozni érte, vagy rosszul gondolom.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.05. 01:22:13

@EU zászlót mindenhova!: "Vádlottak: Megyó, Aba Botond, Horváth Csabi, és talán Hagyó pajtást is előszedik ismét."

Remélem. De miafaszé vártak vele 7 évet? És a Hagyót miafaszé nem ítélték el húsz évre vasban?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.05. 01:25:13

@$pi$: "Én a megyó százmillióiról írtam, nagyobb összeg, ezért jobban érdekel."

A mészaros százezer milliói, az mégnagyobb összeg - csekély 3 nagyságrend -, nem érdekelnek jobban?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.05. 01:29:51

@EU zászlót mindenhova!: "Tény: a mostani kormánynak minimum 59 milliárdot kell visszafizetnie"

Amennyire én értem, még nem dőlt el, hanem azt az 59 milliárdot fenyegeti a veszély, hogy visza kell fizetni. Na most elég faramuci helyzetben van a kormány, hogy a szocik disznóságait kellene megvédenie. Nekem az a tippem, hogy inkább beáldozzák a teljes összeget.

monddazigazatmar 2017.02.05. 01:30:23

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Persze. Százezer milliók - ott ül rajtuk. Néha úszik egyet mint Dagobert bácsi.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.05. 01:33:00

@EU zászlót mindenhova!: "Ausztriában is állami koncesszió a dohánykereskedelem."

De nem fideSS koncesszió. Tudod, Hadházy, meg hangfelvétel, meg bontatlanul visszaküldött pályázatok, meg 50 másodperces pályázat elbírálási idő... :))

Batyu! A hazugságaiddal mindig lebux.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.05. 01:36:09

@monddazigazatmar: "ott ül rajtuk."

Fú, ezt nem tudom. Az az orbán pénze, vajon hogy védi? Biztos van egy sor aláírt, dátumozatlan szerződés. Mondjuk ha megüti a guta a mészrost, hogy jut az orbán a vagyonához. (Már ahhoz a részéhez, amit a mészarosnál tart és nem svájci bankszámlán.)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.05. 01:43:20

@jágör68: "Tőlem rabosíthatnák már most azonnal a Degeszt, Kuncemaczit, Csillag- Stern-t, Patkányi- Atkáryt, a Puccsány Lopcsányt meg Libajnait"

Az Atkáry volt pont az az ember, aki a közpénzeket megvédte az SZDSZ-től. Kitüntetést érdemel. Miért rabosíthatnád?

A libajnai lelkén szárad pár libatenyésztő tönkremenetele, halála. Mást tudsz ellene felhozni? Csak mert a többit szerintem közpénzlopással vádolod.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.05. 01:46:31

@conchita wurst: "tarlósék azonnal feljelentették a metrót, meg is lett az eredménye."

Hát nem igazán. Tarlós feljelentése 2010-ben volt, és mostanáig nem csinált semmit a Poltpot főügyész.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.05. 01:49:05

@conchita wurst: "a trafikmutyiban senkinek a tulajdona nem lett senki más tulajdona, bcs. fel sem merült"

Dehogynem. A régi trafikosok dohány árulási joga lett a fideszeseké. A bűncselekményt többek között hangfelvétellel bizonyította Hadházy.

VT Man 2017.02.05. 01:52:48

@pamut:
"hol van a manyup 3 ezer milliárdja?"

Amibol kb. 1800 millard "sose volt penz", mert allampapir volt?

Az allampapir pedig leginkabn jovobeli adobevetelt takar.

pamut 2017.02.05. 01:56:56

@monddazigazatmar:

és igen: te tényleg ennyire hülye vagy :DDD

nem baj, én segítek neked a korrepetálásban móricka! amit mindenki tud ebben az országban, kivéve téged, hogy Pénztáros Stróman Lőrinc, ez a már ránézésre is mélységesen buta, eccerű, lakájlelkű fasz 2010 óta rakéta-sebességgel halmozza fel a vagyont, érdekes módon mindig közpénz áramlik hozzá.

azaz: milliárdos.

A Forbes tavalyi listáján a gázszerelő stróman vagyona több mint 35 milliárd Ft volt, ami, igen (most figyel móricka!!!) harmincöt EZER millió Ft.
Ez persze csak becslés, még maga lőrinc elftárs is elfelejt néha hogy van még 1-2 milliárdja, úgy kellett eddig lebuktatni, csak úgy mint a moszkvai cégét, vagy az adriai luxushajókáját.

Mivel ez az ember láthatóan IQ-hiányos, tagadhatatlan hogy ezt a pénzt nem ő szedte össze és nem is az övé, az egész ember nem más mint orbán avatarja. az ő nevében lopja ki magának a mi pénzünk.

szegény lőrinc valszeg tényleg nem tudja mennyi pénz és cég van a nevén, mivel egyrészt nem is ő kezeli, másrészt agya sincs hozzá hogy átlássa és számontartsa azt a bonyolult céghálót, illetve annak működését, futó projektjeit és pénzügyeit, amit a neve alatt intéztet orbán az embereivel.

És te, hű kollaboráns, magyarok kirablásának nagy támogatója, ezt az egész ország szeme előtt zajló nyílt és szégyentelen lopássorozatot támogatod. hogy miért? mert egy szar ember vagy, ezért. és egyben ez a bizonyíték arra is, hogy neked a szocik lopásai sem azért bajosak mert loptak, nem: neked az fáj, hogy azokat a pénzeket nem orbán lopatta el. mert orbán lopásai azok neked sosem fájnak, sőt azt mindig támogatod.

pamut 2017.02.05. 01:59:09

@VT Man:
:D
szerinted egy X ft értékű állampapír értéke az nem fejezhető forintban mert az nem pénz hanem csak papír? :D

ennyi ésszel fideszes vagy ugye? :DDDDD

pamut 2017.02.05. 02:01:23

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

el ne hidd már neki hogy az állampapír az nem jelent pénzben pontosan kifejezhető értéket! :D
sőt: az állampapír a világ legbiztosabb befektetése, mivel maga az állam garantálja! pont ezért veszik, mert biztos, és pont ezért stabil az értéke is, nem olyan mint egy cég részvénye..... az a 3 ezer milliárd, az 3 ezer milliárd, pont.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.05. 02:08:34

@pamut: Adtam neki egy lehetőséget, hogy arról beszéljen, amiről szeretne. Nekem ilyen vajszívem van. :))

morpho 2017.02.05. 02:26:22

@VT Man:

Kérdés Ödönke! Nagyon figyuzz! Ha 1800 Mrd forint értékű kincstárjegyet kivonnak a piacról, akkor mennyivel csökken az államadósság? Igen, forintban szeretném tudni! Na?

Dániel Galsai 2017.02.05. 03:59:47

@dugonics titusz: Tituszkám! mosod a fekáliát...de abból tudod mi lesz...???Nyilván az állomásokat nem lopták el - ha így vizsgáljuk, az egész 4-es metró egy lopás volt!!!Értelmetlen, pazarló, az eredetileg tervezettnél háromszor annyi idő alatt többszörös költséggel készült, már előre lehetett tudni, hogy rossz nyomvonalon (nincs igazán rá szükség, ezeken a részeken a felszíni közlekedés is megoldott - ezért tragikusan szar is a M4 kihasználtsága!), az oroszok szinte ingyen, adósság fejében csináltak volna jobbat, hosszabbat, egészen Budaörsig, stb, stb, stb..... Ez az egész metró ügy Demszky hiúsági kérdése volt - és LOPÁS!!!!
Nem tudom honnan vagy ilyen jól értesült azzal kapcsolatban, hogy pontosan mennyi volt a lopott pénz (ha rosszindulatú volnék megkérdezném:csak nem voltál te is benne..?), ugyanis a vizsgálatok még csak most kezdődnek! De két dolog biztos: 1. Az eredetileg tervezettnek a többszöröséért készült ez a szar. Ebből logikusan következik, hogy a"többszörös" részben van a lopott pénz! És itt nem százmilliókról van szó, hanem tízmilliárdokról, sőt 167 milliárdról! 2. A jelen állás szerint cirka 60-70 milliárdot mindenképpen VISSZA KELL FIZETNÜNK! Ami tisztán lopás, ugyanis az adófizetők pénzéből kell visszaadnunk egy már elkészült beruházás költségeit - amiről eddig azt hittük, hogy ki van fizetve, ráadásul EU pénzből!
Hiába jössz nekem ezzel az örökös ballib mantrával a stadionokról - a stadionok felépültek, XXI-századi színvonalon, még az unokáink is használni fogják őket, nem csak focira, a Fradi pályán például csak az első évben több mint 100 millió forint bevételt hoztak az egyéb rendezvények, koncertek, konferenciák...! De legfőképpen azok elkészültek, azok már a miénk, az országé, és nem kell utánuk még tízmilliárdokat utólag visszafizetni!!!
Az már csak a torta habja, hogy nyilvánvalóan ezeken a gazembereken (Demszky, a szoci segédei, Medgyessy, és társaik...) legfeljebb a töredékét lehet majd visszaperelni, mivel "látható" vagyonként még ők sem tudtak tízmilliárdokat összelopni, a pénz jó része pedig nyilván kisebb tolvajokhoz került, akikre ezt már lehetetlen lesz rábizonyítani!
Hát ez a nagy büdös helyzet tituszkám...hogy az elejére visszautaljak, a szart, ha sokáig mossák, fos lesz belőle! Ezért kár erőlködnöd, mert ez az anyag bizony most már mindenképpen a ti nyakatokba zúdul....

metax 2017.02.05. 04:27:59

A kormány azt hozta nyilvánosságra, amit akart.

Én az igazságra vagyok kíváncsi.

metax 2017.02.05. 04:34:18

A 7 éve megállás nélkül bűnöző Fidesz bárgyú próbálkozása elvinni a közbeszéd tárgyát saját stiklijeiről.

A dilettáns hazai sajtó meg szépen lépre is ment, annak rendje és módja szerint.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.05. 04:56:14

@Dániel Galsai: "167 milliárdról! 2. A jelen állás szerint cirka 60-70 milliárdot mindenképpen VISSZA KELL FIZETNÜNK! Ami tisztán lopás, ugyanis az adófizetők pénzéből kell visszaadnunk"

Nem jól érted.

Mind a 167 milliárd tiszta lopás, nem csak az 59 milliárd, amit M.o.-nak vissza kell fietnie az EU-nak. A 98 milliárdot a magyaroktól lopták, a 69 milliárdot az EU-tól. Ha ezt a támogatást visszafizetjük, akkor végeredményben mind a 167 milliárdot a magyaroktól lopták. Mind a 167 milliárd a magyar adófizetők pénze.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.05. 04:58:36

@metax: "bűnöző Fidesz bárgyú próbálkozása elvinni a közbeszéd tárgyát saját stiklijeiről."

Összetenném a kezem, és hálát rebegnék az égnek, ha a fidesz csak 167 milliárdot lopott volna.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.05. 05:22:36

A 69 milliárdot még csökkenti az az összeg, amit a magyar állam meg tud magyarázni, hogy mégsem tolvajlás volt. Viszont Euróban kell visszaadni, gondolom, és a számolások 259,00 HUF/EUR árfolyamon történtek.

Ma az árfolyam 309,21. Szóval rájön még 19.4%.

69 helyett 82 milliárd, 167 helyett 199 milliárd mai pénz.

DFK 2017.02.05. 05:26:15

Megy a balos szarkenés ezerrel. Pedig azzal a 167 milliárddal el kell számolni a baloldalnak. A visszafizetendő 67 milliárdot pedig ki kell vetni adóként a baloldali önkormányzatú településekre.

$pi$ 2017.02.05. 07:31:17

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: "A mészaros százezer milliói, az mégnagyobb összeg - csekély 3 nagyságrend -, nem érdekelnek jobban? "

Mészárosnak soha nem is volt "százezer millió" forintja, ezt még a legvéresebb szájú szoci sajtó sem állította soha. De tőlem beszélhetünk a pénzéről, miért is ne beszélhetnénk?

1. azt állítjátok, hogy lopta.

okés, van valami bizonyíték?

nos igen, itt tartunk már évek óta. van egy ember, akinek sok pénze van. ti azt szeretnétek, ha csak a ti kedvenceiteknek lenne sok pénze. rendben, de nem az van, amit ti akartok.

azt állítjátok, hogy bűncselekmény történt. rendben, lehet, nekem fogalmam sincs, de hol a bizonyíték? bizonyíték nincs, de beszéljünk róla. rendben, de mit beszéljünk róla? ott tartunk, hogy vádoltok, de nem bizonyítotok. ez így kevés.

$pi$ 2017.02.05. 07:37:13

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: "Összetenném a kezem, és hálát rebegnék az égnek, ha a fidesz csak 167 milliárdot lopott volna. "

Én is összetenném, ha az mszp csak 167 milliárdot lopott volna. Merthogy ez, amiről beszélünk csak egy beruházás a nyolc év alatt. és persze nem csak a beruházások voltak, ott voltak a sima napi ügymenet során ellopott pénzek. mondjuk malév, ami megtanította nekünk, hogy nem kell feltétlenül beruházni ahhoz, hogy lopni lehessen.

elprivatizáltak 1500 milliárd forintot például. ott szerinted mennyi volt a korrupció? ott megyó mennyiért szakértett?

miért 2017.02.05. 08:20:00

@EU zászlót mindenhova!: Veled ellentétben itt a legtöbb embernek elege van a fidesz-maffiából és a maszopos tolvajokból egyaránt!
Gondolom, jól megfizetnek a hazudozásaidért! Téged a viktátor, apádat kádár!

a nagy hohoohooo 2017.02.05. 08:21:00

@$pi$: "......elprivatizáltak 1500 milliárd forintot például."....aztakurvaaa,...mérmindig a leghülyébb takonynácit vezénylik szolgálatra?....jahogy ennyi a választék......
Csak halkan szólok,hogy nehogy megijedj a szellemi sötétségben ami a szemed mögött van.
Elég szelektív a bértroll emlékezeted ....höhööö..Ne beszélj magadban hülyeségeket mert aztán nem emléxel ki mondta..heee..Olyan mérhetetlenül agyhalott vagy, hogy szinte hullagyalázás téged a helyedre tenni höhöö..

Az MDF-KDNP-FkGP többségű országgyűlés 1990 augusztusában szavazta meg a "Tulajdon és privatizáció" című törvényt. A passzust fogalmazó privatizációért felelős kormánybizottság elnöke Matolcsy György volt,- 1985 - 1990 között, a spontán privatizáció időszakában a Pénzügyminisztérium osztályvezetője, majd a Pénzügykutató Rt. tudományos főmunkatársa volt, vagyis neki (IS) köszönhető, hogy a privatizáció úgy zajlott, ahogy.,Hibásan eladott belföldi monopóliumok, helytelenül privatizált vagyon.
- 1990 augusztusában, amikor a parlament a "Tulajdon és privatizáció" címen elhíresült előterjesztést elfogadta, és ezzel "helytelenül privatizálhatóvá tette a belföldi monopóliumokat" akkor Matolcsy volt a privatizációs kormánybizottság elnöke. Az elnöklése mellett határozták meg ügyesen a tulajdonreformot, a vállalkozásélénkítést és a privatizáció irányát. 1992-1994 között 431 állami vállalat seggére vertek. 55% volt a külföldi kézbe eladott állami cégek száma, ami az értékesítési érték 68% volt.Utána közel tíz évig kutatta személyesen a privatizációt, vagyis szemmel tartotta a történéseket a Privatizációs Kutatóintézet igazgatójaként.

$pi$ a szemészeten.
Doki: - Abba kellene hagyni a maszturbálást.
$pi$: - Miért, megvakulok?
Doki: - Nem. Zavarja a többi beteget..

$pi$ 2017.02.05. 08:36:30

@a nagy hohoohooo: Megbeszéltük, hogy nem szólsz hozzám ugye? Megbeszéltük, hogy nem érdekel az öszefüggéstelen halandzsád, nem hat rám a mocskolódásod. Felesleges leírkálnod ugyanazokat a baromságokat meg sértegetéseket, mert nem olvasom, más se nagyon olvassa, nem vicces, nem értelmes, felesleges.

Remélem valami mást is csinálsz az életedben, mert ezekért a hozzászólásokért kár a levest fogyasztanod. Menj, és csinálj valami mást.

És még egy, véletlenül beleolvastam az elejébe: az anyádat nácizd!

a nagy hohoohooo 2017.02.05. 08:43:03

@Dániel Galsai: Mielőtt reagálnék a szösszenetedre, érdeklődöm tatus. gyogyi, pellus (pisi,kaksi) protkó,vérnyomás, ápolók, rendben?
Orbán azzal érvelt, hogy ezt a bizonyos TAO-pénzt, amiből a 3900 férőhelyes stadion a felcsúti háza tőszomszédságában felépült, vállalkozók termelték meg, és ők döntötték el, hogy hova adják: Felcsútra, Debrecenbe vagy "az ország sok száz más településére".
A TAO két részből áll: egy cég támogathatja valamelyik kedvezményezett sportágat a nyereségéből. Ez nem közpénz, viszont nagy része közpénzzé változik azáltal, hogy a támogatással a cég több kedvezményre is jogosult lesz: az összeget leírhatja a társasági adóból – ami közpénz –, és csökkentheti vele az adóalapját is. Kisebb adóalap, kevesebb adó – megint csak közpénz. Így a támogató a költségvetéstől kapott kedvezményként lényegében visszakapja az adományozott pénzt. Viszont köteles lesz támogatni a saját nyereségéből az érintett sportág szövetségét is: ez nem közpénz, de a támogatásnak csak kisebbik része.
A költségvetés adóbevételtől esik el
www.origo.hu/sport/20140424-most-akkor-kozpenzbol-epult-a-pancho-vagy-nem.html
A kérdéssel az EB Versenypolitikai Főigazgatóságának Állami Támogatások Iktatási Osztálya foglalkozott, és egyebek között a következőket állapította meg: "Állami források bevonására egyértelműen sor kerül a programban, mivel a program következtében a magyar központi költségvetés adóbevételtől esik el. (...) A program keretében nyújtott támogatások finanszírozásának forrása az, hogy az állam adóbevételről mond le. Következésképpen állami forrásokat is bevonnak a programba."
A helyzet tiszta és világos. Egészen más lenne a leányzó fekvése, ha a vállalkozók az adózott bevételükből ajánlották volna fel az összeget (ennek az a hátránya, hogy európai megoldás), nem pedig adóelkerülésre használták volna a lehetőséget. Vagyis a fidesz törvényileg biztosította az állam (az adófizetők) megkárosítását (közpénz magán célra való elköltését, ami köztudottan nem európai megoldás).
A jóváhagyásról a magyar kormány illetékes miniszterét értesítő dokumentumnak már az első bekezdéséből kiderül, hogy Európai Bizottság (EB) állami támogatásként is engedélyezte 2011 novemberében.

futballsznob.blog.hu/2015/04/04/ket_kezzel_szort_szazmilliok_gyerekek_a_meszarszeken_ime_a_tao
Az nem baj, ha valaki buta, legfeljebb közröhejjé teszi magát,csak legalább ne reklámozza.

a nagy hohoohooo 2017.02.05. 08:50:35

@$pi$: De én kedvellek téged derága "íkúvitéz ",kedvellek mert olyan színvonalas vitapartner vagy, nem kétséges.Örülök ,hogy ilyen és ennyire egyszerű trollal találkoztam....a faék ezután felejtős.....
És értelmes is felettébb..de vigyázz ebből az erőlködésből az aranyeredből agyvérzés lesz...heheee..,de hagyjuk kedves baro.....sztem szórakoztató vagy,lehet ,hogy szadista disznó vagyok, de élvezem nézni a vergődésed..heheee..maradjunk abban :.aki nem érti ne babrálja..És ilyenkor nem röhögöd el magad ?nekem meg azt a nagyon sokszor átélt emléket idézed föl, amikor szembesülök vele, koplett hülyék vesznek körül, akik nem fogják fel azt, amit a másik mond vagy ír, és csak azért pofáznak, hogy pofázás legyen, közben pedig negligálják a problémát. A másik ötletem az ideggyenge személyiség, aki nem tud együttélni azzal a tudattal, hogy problémák vannak..heheee..

MACISAJT 2017.02.05. 09:03:28

A Népszaga már ajvékol:
"A 4-es metróval kapcsolatos visszaélésekről készült cikket a nemrég Schmidt Mária érdekeltségébe került Figyelőben, szerző feltüntetése nélkül tették közzé. Több forrásból is úgy tudjuk, hogy a cikk már jóval korábban megszületett, a lapvezetés mostanra döntött úgy, hogy kiengedik az anyagot. Ugyanakkor úgy hírlik, hogy a cikkhez egy olyan kiegészítés is készült, ami némileg szájbarágósan elmagyarázza, hogy konkrétan melyik MSZP-s politikus - köztünk lapunk tulajdonosa, Puch László - és SZDSZ-es személyes felelősségét veti fel az ügy."

Az a puch aki éppen két héttel ezelőtt Bécsből utalt haza 1 milliárdot szegény ballib média megsegítésére...:P
Pontosan. De a ballibák most eljátszanák a Gyalog Galoppból a Fekete Lovagot,...
(Artúr levágja egymás után a Fekete Lovag jobb karját, majd mindkét lábát is, mire az így reagál: “Na jó! Egyezzünk ki döntetlenben!”)

Nyihihi:P

1ghost 2017.02.05. 09:33:44

A fidesz nyakig benne van a metró ügyben. Tudniillik, ahol ez a tetves, korrupt tolvaj bagázs pénzt szimatol, arra hiéna módján rögtön rávetik magukat. A metró biznisz sem kivétel.
A telhetetlen országszétlopó, bűnöző fideszt a többi tettestárssal együtt sittre kell baszni úgy, mint a Romániában.

1ghost 2017.02.05. 09:40:14

@a nagy hohoohooo:

Hát ez kurva jó! Orbán ezerncikű bérhazudozója, -@$pi$ - aki mellesleg éjt nappallá téve szopja gazdája faszát a neten,s a fidesz mocskát habossüteményként árulva házal, blogról blogra, nos most az mondja, hogy nem olvas nagy hohoo hozzászólást, majd két sorral lejjel elismeri, hogy olvas!

Ekkora barom hogy lehet valaki? Erre már tényleg születni kell!! :)))))))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.05. 09:40:45

@DFK: "azzal a 167 milliárddal el kell számolni a baloldalnak"

199 milliárd mai pénzen.

"A visszafizetendő 67 milliárdot"

Mai pénzen 82 milliárd.

"pedig ki kell vetni adóként a baloldali önkormányzatú településekre."

Atelepüléseknek meg mi köze lenne hozzá?

Meg pont az ilyeneknek semmi pénzük, Felcsútba és a többibe ömlik az.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.05. 09:45:46

@$pi$: "Mészárosnak soha nem is volt "százezer millió" forintja,"

Csak tavaly száznegyvenezer milliót vitt el közbeszerzéssel.

"ezt még a legvéresebb szájú szoci sajtó sem állította soha."

Faszt érdekel a legvéresebb szájú szoci sajtó, ezzel ne takarózz.

"van valami bizonyíték?"

Lehet rá csinálni száz ilyen OLAF jelentést.

"szeretnétek, ha csak a ti kedvenceiteknek lenne sok pénze"

Uhum, nagyon szeretném. Miért vagy te mindig EKKORA fasz? A 2farkúak nem hogy nem lopnak, de 30 millió sokszorosan adózott magánpénzen csökkentik a fideSS kártételét.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.05. 09:51:47

@$pi$: ""Összetenném a kezem, és hálát rebegnék az égnek, ha a fidesz csak 167 milliárdot lopott volna. ""

Javítom magamat, 199 milliárdot.

"ez, amiről beszélünk csak egy beruházás"

Igen, írtam, hogy az autópálya éptésekről is szeretnék egy ilyen jelenntést. Ha tudsz mág hasonló volumenű lopásról, nagyon érdekelne. Aztán kezdheted mondani, hetente mit lopott a fideSS az eddigi 7 év alatt.

"elprivatizáltak 1500 milliárd forintot például."

Érdeklődve hallgatlak. Komolyan. Meg MALÉV ügyben. Meg megyó ügyben...

Poltpot miért nem hozta elő ezeket? Ja, mert nekik százszor ennyi van...

fidesz maszop dk egykutya 2017.02.05. 10:07:17

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: hát igen, az a 167 milliárd elég kevés a 3000-hez képest... És az is csak a kezdet volt.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.05. 10:13:17

2009. június - P20-3 Matrics Consult Ltd.
www.metro4.hu/getfile.php?dir=pdf%2Fszerzodesek&file=P20-3_Matrics_Consulting.pdf

Projektütemezési szakértő, napidíj 375 eFt, 149 nap, 55,9 MFt, mai értéken 66,7 MFt.

19 oldalas szerződés, ebből a feladat leírása 8 és fél sor!

Az OLAF szerint ez az Eurometro Kft. feladata volt, kapott már érte fizetséget.

Ezt a Poltpot miért nem vizsgálta?

Most, 2017-ben hogy veszik tőle vissza?

Aki valójában a projektütemezést végezte, baszottul szarul dolgozott, attól miért nem kérték vissza a pénzt büntetéssel tetézve a sok csúszás miatt?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.05. 10:29:20

2009. június - P20-3 Matrics Consult Ltd.
www.metro4.hu/getfile.php?dir=pdf%2Fszerzodesek&file=P20-3_Matrics_Consulting.pdf

FIDIC követeléskezelő szakértő, napidíj 375 eFt, 242 nap, 91 MFt, mai értéken 108 MFt.

18 oldalas szerződés, ebből a feladat leírása 3 és fél sor!

Az OLAF szerint ez az Eurometro Kft. szerződésének része, kapott már érte fizetséget.

Ezt a Poltpot miért nem vizsgálta? Stb.

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2017.02.05. 10:40:02

KI AZ A HÜLYE MÉG MAGYARORSZÁGON AKI AZT HAZUDJA HOGY A FIDESZ 6 ÉV ALATT KEVESEBBET LOPOTT MINT A MASZOP A FENNÁLLÁSA TELJES 27 ÉVÉBEN?

a legnagyogg fideszmaffia lenyúlások:
a saját pártszékházuk lenyúlása
Grippen beszerzés
3000 milliárd forint magánnyugdíjvagyon eltüntetése
Közbeszerzések 1000 milliárdjainak a szétlopása először Simicska, majd a Gázsszerlő, Tiborc vej, Garancsi által
Andy vajnába tolt milliárdok
Rogán Tóni belvárosi ingatlan panamái és offshore számlákra menekített letelepedésio kötvény lopásai

A nagy lopások eredményei:
a szerényen lopó Orbán körül minden fidesz hübéres szupergazdag lett
Szíjártó, Kósa, Rogán luxus ingatlanjai, luxus utazásai

2020 után az OLAF az egész fideszmaffiát le fogja tartóztatni

$pi$ 2017.02.05. 10:41:57

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: "Csak tavaly száznegyvenezer milliót vitt el közbeszerzéssel."

Elárulom, hogy a közbeszerzés nem úgy megy, hogy nyersz egy projektet, hazaviszed a pénzt és akkor az a tied. Ezt csak nagyon-nagyon buta emberek gondolják.

Még egyszer mondom: még a legelvakultabb baloldali sajtó sem állította, hogy százmilliárd forintja lenne.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.05. 10:44:04

2009. június - P20-5 Matrics Consult Ltd.
www.metro4.hu/getfile.php?dir=pdf%2Fszerzodesek&file=P20-5_Matrics_Consulting.pdf

Kockázatkzelési szakértő, napidíj 375 eFt, 1497 nap, 561 MFt, mai értéken 670 MFt.

18 oldalas szerződés, ebből a feladat leírása 6 sor!

Az OLAF szerint ez az Eurometro Kft. szerződésének része, kapott már érte fizetséget. És még 2 súlyos szabálytalanság.

Ezt a Poltpot miért nem vizsgálta? Stb.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.05. 10:47:21

Tetthely (sic!) Kft. 2006, 21,5 MFt, mai értéken 25,6 MFt.

És ez a cég feltűnik az autópálya építéseknél is 2004-ben. Fejem rá, hogy onnan is lopott.

MEDVE1978 2017.02.05. 10:58:47

Az egész undorító. Nem azért, mert Orbánék vagy Demszky lopott többet vagy kevesebbet. Sajnos látni mögötte az aktuálpolitikát az EU részéről is, örülnék, ha nem lenne igazam, de:

1. Ha befogadtunk volna 2000 arabot, valamint benyalunk Herr adócsaló Junckernek, akkor feltételezem, hogy messze nem kellene ennyit fizetnünk.
2. Csak meg kell nézni kik a kedvezményezett cégek: Siemens, Alstom, Strabag stb. Német, francia, osztrák. Boldogan húztak az egészből sokmilliárdos hasznot, miközben vesztegettek egy szépet. Valaki megbünteti őket? Az EU kötelezi az osztrákokat, németeket, franciákat, hogy büntessék meg a nyilvánvalóan vesztegető cégeiket? Valószínűleg a kenőpénz két milliárdnál mindegyik országban jóval több volt az adó, amit a haszon után ezek a cégek végül megfizettek. Mégis csak mi vagyunk megbaszva.
Szép nyugati üzlet: megsegélyezzük a közép-kelet-európai szerencsétlent, mert nagyon adakozóak és gálánsak vagyunk, utána meg a gonosz korrupt geci elpazarolja a pénzt... Csak hát az van elfelejtve, hogy a pénz jelentős részét pontosan a nyugati cégek vitték haza...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.05. 10:59:17

@$pi$: "nyersz egy projektet, hazaviszed a pénzt és akkor az a tied."

Az enyim a fele, háromnegyede vagy 90 százaláka, ha mészarosnak vagy voldemort nagyúrnak hívnak. Ha én vagyok a hörcsög, akor csak úgy megdobnak időnként 6-8 milliárddal.

Legyen csak a fele, ma kegyes kedvemben vagyok. Az 70 milliárd egy évben, 7 év alatt 490 milliárd. Ennyi pénze van orbánnak mészarosnál. Meg van még Garancsinál, a hörcsögnél, faszomtudja hol vannak az ezermilliárdjai. És akkor tévedhettem egy feles vagy kétszeres szorzót.

Csak nagyon-nagyon buta emberek gondolják, hogy a fideSS alatt nem mindig így van.

Bankrator 2017.02.05. 11:01:11

8 millió névjegykártyára...Ez a kedvencem.

6.Lenin 2017.02.05. 11:01:13

www.atv.hu/belfold/20170205-olaf-jelentes-a-nap-hire

Senki nem felelős a 4-es körüli korrupcióban csak egyedül Orbán. Jelentkezett 1 ballib (valami cicus nevezetű) pacák aki hallotta valahol, hogy állítólag valaki látta amikor Orbán 1 éjszaka talicskával tolta valahová a 4-es metrót + egy rakás lóvét, még köszönt is neki, legalább is úgy rémlett, mintha.

a nagy hohoohooo 2017.02.05. 11:02:41

@$pi$: bárki bármit mond, én kedvelem Simicska Lajost, szívem együtt dobban az övével,ő mindig kitartott elvei mellett („mindenkinek jogában áll hülyének lenni”). ..és ez a mai jobboldal egyedüli értelmi kiváltsága ..hihiii..
Ehhez a sikersztorihoz kevés volna a Jóisten. Ide Orbán Viktor barátsága kellett.
Azért ez már nemzetközileg is jelentős bevételnek számítana. Komoly nagy cégeknek, valódi igazgatótanáccsal, komoly szakemberekkel a háttérben.
Ez a csávó meg egyedül a 4 cégével... egyedül meghozza azt a rengeteg jó döntést. Hogy a fenébe nem próbál szerencsét az USA ban pl. ?? Dollárban lenne ennyi bevétele.
És baszki... ez simán bejön a fidesz hívőknek... és szerintük nem is igaz hogy ez mind az orbán klán bevétele...
Garancsi és Mészáros a két közbeszerzési bajnok.
www.tmkronika.hu/hirek/garancsi-es-meszaros-a-ket-kozbeszerzesi-bajnok

225 milliárd forintot kaszáltak idén Mészáros Lőrinc cégei a közbeszerzéseken
propeller.hu/itthon/3256100-225-milliard-forintot-kaszaltak-iden-meszaros-lorinc-cegei
A Korrupciókutató Központ Budapest (CRBC) kutatócsoportja 2009 és 2015 között lefolytatott 86.814 közbeszerzési eljárás során odaítélt 127.776 eredményes szerződés, és az egyes eredményes eljárások 135.300 nyertes ajánlattevőjének adatainak elemzésével vizsgálta meg a 2009-2015 közötti magyarországi közbeszerzéseket.

A nemrégiben publikált jelentésből nem sok jó derül ki:
blog.atlatszo.hu/2016/03/egyre-korruptabb-a-kozbeszerzes-magyarorszagon-egy-kutatas-szerint/

– A 2009-2015 közötti időszak egészében a magyar közbeszerzések 30%-a verseny nélkül bonyolódott le.

– A verseny nélkül (egy benyújtott ajánlat mellett) megvalósuló közbeszerzések aránya a 2009-2010 között jellemző 30% feletti arány után csökkent 2011-13- ban (26-27%), majd újra emelkedni kezdett 2014-15-ben (31-32%).

– A magyar közbeszerzéseket 2009-2014 között mindvégig a korrupciós kockázatok növekedése jellemezte.

– Az EU támogatásával megvalósult közbeszerzési projektek átláthatósága végig romlott a teljes időszak alatt, és 2011-et követően messze alatta maradt a hazai finanszírozású közbeszerzésekének.

– Magyarországon 2009-15 között az EU támogatásokból finanszírozott közbeszerzések – összehasonlítva őket a nem EU-s finanszírozásúakkal – a korrupció magasabb szintje mellett valósultak meg.

A 110 oldalas dokumentum 56 ábrát is tartalmaz, melyek minden szónál többet mondanak. Nézzünk néhány példát.
1, “A 2011-ben elfogadott új közbeszerzési törvény (2011. évi CVIII. törvény 13 ) jelentősen csökkentette a magyar közbeszerzések transzparenciáját. A törvény elfogadása után nagymértékben nőtt a hirdetmény nélküli eljárások súlya a magyar közbeszerzéseken belül. Míg 2009-2010-ben a közbeszerzési szerződések 86-87%-át olyan eljárástípusok esetében kötötték meg, amelyeknek része volt hirdetmény közzététele, addig a 2011. évi CVIII. törvény elfogadása után ez az arány 37-38%-ra csökkent.”

Titkos felvétel: fideszesek magyarázzák, miért kell túlárazni a közbeszerzést.
Egy 2012-es hangfelvételt hozott nyilvánosságra első korrupcióinfóján az LMP. A felvételen Szekszárd jelenlegi polgármestere magyarázza, hogyan működik ma Magyarországon a közbeszerzések rendszere, hogyan házalnak az előre lezsírozott projektekkel a bennfentes cégek.
index.hu/belfold/2016/01/28/titkos_felvetel_fideszesek_magyarazzak_miert_kell_tularazni_a_kozbeszerzest/

Ugyanaz a cég vezényelte az Elios győzelmét tizenegy településen
24.hu24.hu/fn/gazdasag/2016/06/21/ugyanaz-a-ceg-vezenyelte-az-elios-gyozelmet-tizenegy-telepulesen/
A kft.-nek sem azelőtt, sem azután nem volt kapcsolata az érintett városokkal.

De hát Gyurcsány hazudott, és bevezette a vizitdíjat!...höhööö...ámdeviszont úgyis megszavazza legközelebb is a nép a Pártot hisz mink Nemzetik!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.05. 11:09:52

@MEDVE1978: Így van. A hagyományos (lásd még csórikáim) korrupciónál az okozott kár 1-10 százalékát viszi haza. Másképpen, a hazavitt pénz tíz-százszorosa kárt okoz.

A fideSS pofátlan lopásainál ez simán 90-99%. Mondhatjuk úgy, hogy a fideSS jó az országgal, csak a GDP 3-5 százalékának megfelelő kárt okoz. A hagyományos módszernél ingyen dolgoznának a kösszférában, és nem lenne oktatás, egészségügy, közvilágítás, MÁV, BKV... Így legalább valami van.

6.Lenin 2017.02.05. 11:11:35

Friss hír!

Megvan a 100. me jelöltje a ballib oldalnak.
Lökött Lajos'bá is jelentkezett me -nek, 5 liter kannás rizling elfogyasztása után. több micropárt a baloldalon támogatta Lajos'bát, igaz egyenlőre csak azért, mert nem talált haza az öreg. Lehet, hogy holnap is támogatni fogják.

Na, meg itt ez az ügy is, ami úgy kellett, mint üveges tótnak a hanyatt esés.

Drága ballib honfitársaim, 2022 nincs olyan messze, talán lenne esélyetek, ha megint nem cseszitek el azt is. Hajrá, nincs minden veszve (pl a szomszéd kutyája is hazajött
5 év után, pedig még a nagypapa is azt gondolta, ez már elveszett, de nem. Van még remény)

Szalay Miklós 2017.02.05. 11:18:56

Apropó, itt egy érdekes írás az érdekek erejéről, arról hogy sokkal inkább azok mozgatják a világot, mint bármi más.

egyvilag.hu/temak.shtml#temaid071

(A legfelső sor a kép tetején, "Érdekek". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)

Lásd továbbá az Állam részt többek között a hatalommal való visszaélésről.

2017.02.05. 11:19:01

Amikor a Kedves Vezető ellopta a metrót a bu(t)dapestiektől:

A múltat eltörölné – Demszky, Orbán és a négyes metró története

magyarnarancs.hu/belpol/a-multat-eltorolne-89057

Olvasmány az orbánista hazaáruló troll bandának.

2017.02.05. 11:21:15

@6.Lenin: Szerencsétlen CÖF-ös munkásőr, elteheted már a pufajkát: itt a tavasz.

Az EREDETI 2017.02.05. 11:32:21

@$pi$: Hanem úgy megy a közbeszerzés, hogy már a kiírás előtt megnyeri egy haver. Jólvan kisviktor korán van még menj vissza lefeküdni, még nem ment ki az álom a szemedből.

6.Lenin 2017.02.05. 11:34:08

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa:

Fijjúk, ezt bebuktátok, erőlködhettek itt 1000-el mindenféle marhasággal, ez a hajó elment valószínűleg.
Mi lesz, ha Megyó énekelni kezd? Csaknem olyan marha (bár?), hogy egyedül bevállalja az egészet. Meg a sok kicsi fullajtár, akikre majd megpróbálják rákenni. Ez az ügy csak majd ezután kezdődik igazán.

A Jobbik profitálhatna ebből, de a Vona is pont most cseszte el. A Feri is kavar rendesen. Nos ez a 18-as buli nem lesz sikersztori a ballibáknak az már tuti.

Jöhetsz te nekem itt a munkásőrözéssel, nektek nyekk.

Az EREDETI 2017.02.05. 11:34:33

@MEDVE1978: Ez igaz, de vajon ezt miért tudják itt megcsinálni? na miért?

monddazigazatmar 2017.02.05. 11:39:03

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
"A fideSS pofátlan lopásainál ez simán 90-99%. " Te ostoba majom :D:D::D
Ezt te tényleg komolyan gondolod, te fasz? Ennyire te sem lehetsz vak. Komolyan nem látod, hogy ezer dolog épül?

"Csak tavaly száznegyvenezer milliót vitt el közbeszerzéssel."
Az anyád picsáját te ostoba szar! És ezért semmit nem csinált ugye? Nem épített, nem szolgáltatott, csak ült és nézett.
A másik része, hogy soha nem kapott ennyi megbízást mészáros, csak a fajtád szépen összeköti azzal is, akivel soha nem találkozott.
Mint amikor a focimeccset úgy közvetítette le a riporter, hogy csak egy játékosnak tudta a nevét.

Dániel Galsai 2017.02.05. 11:41:06

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Alapvetően igazad van - azt a 167 milliárdot valóban teljes egészében a magyaroktól lopták el! Többszörösen is - hiszen nem csak ellopták, vissza is kell fizetnünk, ráadásul egy teljesen értelmetlen beruházásra, aminél sokkal jobbat és hasznosabbat az oroszok (!!!!) gyakorlatilag ingyen megcsináltak volna!
Csak egyet nem értek: Te, eddigi sokszoros tapasztalataim szerint, a legelvakultabb balliberális gyűlölködőnek mutatkoztál! Mi történt Veled? Megvilágosodtál, rádöbbentél az aránybeli tévedéseidre, az (amúgy jogosan felróható!) Mészáros-ügyek és a Gyurcsány-Bajnai korszak közötti különbségekre - Gyurcsányék hátrányára? Ha így lenne, örülök, üdvözöllek az ép eszűek klubjában!!!

6.Lenin 2017.02.05. 11:45:20

@Dániel Galsai:

Szerintem nem jött meg neki semmi, csak néha nem érti amit leír. Mát többször is ellentmondott 1 hozzászólásban saját magának. Mind1.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.02.05. 11:46:01

@a nagy hohoohooo: Közgép? Mi lett ezzel a ballib hívószóval? Elavult?

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.02.05. 11:49:08

@pamut: Igen és egy egyszeri esetből következtetsz az egész országra. Gratulálok!

a nagy hohoohooo 2017.02.05. 11:49:20

@6.Lenin: A copyzás nemzetthy bajnoka....és a nemzetth "ÍKÚ"vitéze...höhööö...
Aki bizonyíthatóan lopott, az bűnhődjön!
A MindenIdőkLegkorruptabbBeruházása némileg vicces a 70%os alkotmányos költséggel dolgozó fideszkormányok után. Legyen számonkérés Minden esetben!
1. Letelepedési kötvény, ahol ofsórcégecskék rohadtra keresik maguka, nekünk(adófizetőknek) + 5 év múlva magas kamattal kell az egészet visszaperkálni.
2.sportmutyi..... olimpia és stadionok, külföldi sportcsapatok stb
3. Föld és trafikmutyistb.
4. Rokon és baráti beruházások és "támogatások" Tiborc, PénztárosLőrinc, Garancsicska, Simi, stb
5. Romaönkormi.
6. A legnagyobb: Paks2. Amivel eladnak minket az oroszoknak. Hazaárulás és az Igazi Mutyi, mert még Putyin is ebből növeli a milliárdos vagyonkáját.Itt
A vizes VB. ha magasabb műszaki tartalommal készül el, akkor azt nem lopták el.
-De ha az egyharmadát ellopták volna az is "csak" 33 milliárd, lenne. Tudom az Olimpiai beruházás lenne a Fidesznek ami most a balliberálisoknak, a 4-es metró.
-Viszont figyelembe kéne venni, hogy addig több választás is lesz. A Fidesznek milyen érdeke, fűződik ahhoz, hogy annyira "elkúrja" mint a balliberálisok. Nem mindenki követ ilyen önsorsrontó politikát.
-Tartózkodni kellene a prekoncepcióktól
Aki szerint a 8-10 %os kamatra vett letelepedési kötvény Magyarországnak jó üzlet, amikor 3-4% os hitelek vannak a világpiacon... nos azzal nincs tovább miről vitatkozni.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.02.05. 11:53:20

@1ghost: Persz a Zorbány már akkor is szétlpota az országot, amikor kormányon sem volt. Nevetségesek vagytok. De ez a dolog már rátok égett a választásokig nem vakarjátok lemagatokról..;)

tpl 2017.02.05. 11:54:33

Megindult a libsik felelősség-szétterítési kampánya...szánalmas ez a cikk. A "bennfentesek"...hahahaha

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.02.05. 11:55:11

@pamut: Te utolsó ócska tróger sosrosbérenc kollaboráns !

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.05. 11:55:18

@Dániel Galsai: "a 167 milliárdot valóban teljes egészében a magyaroktól lopták el!"

644780920 Euró,
akkori 259,00 EUR/HUF-fal számolva 167 Mrd. Ft,
mai 309,2 EUR/HUF-fal számolva 199 Mrd. Ft.

"az oroszok (!!!!) gyakorlatilag ingyen megcsináltak volna!"

Azért helyeslem az "ingyen" szó használatát, mert az orosz államadósságot így értelmesen felhasználtuk volna, valójában elkótyavetyéltük, pár csókos gazagodott rajta. És itt ez az én saram is, az MDF szekértolója voltam, míg létezett.

"legelvakultabb balliberális"

Ezt abból szűrted le, hogy nem szopom ezerrel a csuti geci faszát?

"Mészáros-ügyek és a Gyurcsány-Bajnai korszak közötti különbségekre"

Igen, pár nagyságrenddel többet lopott a fideSS, mint a szoci-eszdéesz duó. Ez pesze nem menti őket.

a nagy hohoohooo 2017.02.05. 11:55:54

@EU zászlót mindenhova!: Aztakurvaaa:"Közgép? Mi lett ezzel a ballib hívószóval? Elavult? "
Csak halkan szólok,hogy nehogy megijedj a szellemi sötétségben ami a szemed mögött van.
Két évvel később már a sajtóban is le lehetett írni, hogy a Közgép és a Simicska-Nyerges-cégbirodalom páratlan sikerszériája mögött lényegében Orbán Viktor döntése áll: „Ki kellett fizetni Lajost”

atlatszo.hu/2015/01/15/nevsor-csata-utan-kik-maradtak-pozicioban-simicska-lajos-emberei-kozul/
Nem mennek az idegen szavak, mi? Tudom ám, hogy ez a baj. Ez bizonytalanít el annyira, hogy ilyeneket írj. Egyébként jóravaló parasztgyerek vagy, nem ártasz te a légynek sem. Szerintem csináld azt amiben a legjobb vagy, hagyd a kommentelést, meg az önálló gondolatokat másra, menj vissza a disznóólba ganajozni. Ott nem zavar össze semmi sem. Minden a megszokott. Jó meleg, büdös szaros akol. Ez való neked, nem az internet.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.05. 11:57:14

@EU zászlót mindenhova!: "orbány már akkor is szétlpota az országot, amikor kormányon sem volt."

Nem. Azóta lopja szét az országot, mióta kormányon van. Előtte csak az önkormányzatokat fosztogatta. Lásd pl. mészaros gazdagodása a 2007-es csődközeli állapottól a 2009-es félmilliárdig.

nu pagagyí 2017.02.05. 12:00:35

Izgatottan várom, hogyan sikerül a Fidesznek ráverni az MSZP-re a velük együtt, közösen végrehajtott korrupciót. Biztosan sikerül ismét Zuschlagot találni, úgy hogy Szíjjártó ne keveredjen bele. Azért mindenki nyugodjon meg, a horribilis EU-támogatások nagy része akkoriban még beépült a beruházásokba, csak 10-20%-ot loptak el, ellentétben a mai időkkel, amikor semmi kézzelfogható nem létesül, mert gyakorlatilag a teljes összeget lenyúlják. Nem véletlen, hogy az állampárt csak ősrégi történetekkel traktál minket, pedig az utóbbi két évben mintegy 7000 milliárd EU-s támogatás érkezett az országba és én speciel nem látom, hogy abból valami is épült volna.

a nagy hohoohooo 2017.02.05. 12:00:53

@EU zászlót mindenhova!: Mindenkinek, aki merészel nem egyetérteni az itt papagájkodóval: Vannak ugye "kőbevésett" és vannak íratlan törvények....mindig azt szajkózzuk, ami éppen kedvezőnek tűnik...ha eleget dolgozunk a témán, előbb/utóbb igazzá válik...vagy mégse?
Orbanisztánban nincs korrupció! Az nem is magyar szó!
Volt a legeslegelején a tiszti-kaszinó-mutyi is. Az összeg mai felóccsított forintban legalább 20-szor magasabb volna.
Mint ismeretes, a FideSS az MDF-fel közösen mintegy másfél milliárd forintra tett szert az államtól ingyen kapott Tiszti Kaszinó eladásakor.Ja, miután Simicska Lajos APEH-elnökként megtette, ami meg kellett tennie ahhoz, hogy eltussolja,kimossa a fijúkat.
S aztán a mutyi mutyi hátán,a csúcson beletelt a pohár egy adóellenőrnél, feljelentette a NAV-ot.
A Horváth András NAV feljelentéséről az elkobzott zöld dosszié hová lett?
Ami az 1000 milliárdos ÁFA csalásról szól ,amihez a NAV ellenőrzési igazgatóságának felszámolása vezetett és azt 2010-ben Orbán rendelte el.
Mint a régi viccben:

Nő bemegy a rendőrségre:

- Feljelentést szeretnék tenni, becsületsértés miatt.
- Igen, mi a tényállás?
- A szomszédasszony kancsal kurvának nevezett.
- Értem, felvesszük az adatokat. Tehát mi a pontos panasza?
- Méghogy én, kancsal?!
Úgy hiányzik egy jobbféle békemenet, mint egy falat kenyér!

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.02.05. 12:04:17

@a nagy hohoohooo: Fizetett provokátorok mindig is voltak. Ősi ballibsi trükk..Bedob valamit minden bizonyíték nélkül és lehet rajta csámcsogni.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.02.05. 12:06:55

120 milliárdos becsült költségről indult Demszky agymenése, és 460 mrd lett belőle Szép..

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.05. 12:13:27

@EU zászlót mindenhova!: "Ha csinált volna, az lett volna a baj. A nyuszi meg a sapka.."

Miért lett volna baj, ha Poltpot EGYSZER végezte volna a munkáját, és nem azzal foglalkozik, hogy a fideSS disznóságait leplezi?

Ha mondasz egy elfogadható érvet, akkor visszavonom, hogy fideSSfasszopó trollgeci vagy.

a nagy hohoohooo 2017.02.05. 12:13:41

@EU zászlót mindenhova!: Tanulj meg érvelni,netán cáfolni a tényeket.
Tudod, ha a majomnak tükröt tartanak rögtön dührohamot kap, és megpróbálja szétverni. Úgyhogy nézegesd csak a tükrödet, s gyönyörködj a látványban.Azt röhögöm bennetek mihígmélymagyar orbánseggszolgálatos birkalényekben, hogy ti is tudjátok, hogy szellemi képességek terén a társadalom legalacsonyabb rétegéhez tartoztok. És iszonyatosan utáltok ezért mindenkit aki nálatok csak egy fél fokkal műveltebb, tanultabb.
Mivel éppen most írtam le máshol, ide is bemásolom, mert pont erről van szó. Már amikor ez a balhé kezdett kibontakozni, akkor próbáltam emlékeztetni a nemzeti konzultációk csúfos bukására, amellyel le is álltak. A mai napig semmi nem valósult meg belőlük, sőt, már a kutya sem emlékszik rájuk. Viszont ami az eredményét illeti, arra nézve titoktartási nyilatkozatot írattak alá a NVI munkatársaival. Tehát a hatalmas csinnadrattával bejelentett óriási siker szar volt, nem siker. A "népszavazás" is ilyen volt, Soha semmit nem fogunk megtudni az eredményeiről, viszont totál siker lesz és győzelem. Ez nem hit vagy nem hit kérdése, hanem propaganda. Ha nem így lesz, a Fidesz megbukik és ezt ők pontosan tudják.
Normális ember persze ennek nem örül, mert az, hogy az országra "gallyra" megy, a kevéske kivételezetten kívül az orbánistáknak sem jó - csak nem tudnak róla. Hiába: a hit felülírja a józan eszet.
Soha még sehol, diktátort nem lehetett békés úton leváltani.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.05. 12:16:19

@EU zászlót mindenhova!: "120 milliárdos becsült költségről indult Demszky agymenése, és 460 mrd lett belőle"

Csórikám, egy négyszeres szorzót nem tudott összehozni? A vizes VB bezzeg túl van az eredeti költségvetés négyszeresén.

Majd az olimpiát nézd meg, hányszoros költségtúllépés lesz. Feltéve, ha a csuti geci megkapja, és nem akasztanak be neki a nolimpiás srácok.

myaa 2017.02.05. 12:16:37

Miért nem lehet erről kulturáltan beszélni? Ja igen, az a cél, hogy magyar magyarnak ugorjon a semmiért. A lényeg azonban nem változik: lopnak és lopni is fognak, amíg tehetik. Gátlástalanul, pofátlanul, miközben az ország egyik fele szinte elsorvad, a másik meg elmenekül. Persze van pár százaléknyi haver, aki vígan éli világát. Az egészet kéne kikukázni úgy, ahogy van, teljes vagyonelkobzás második rokonig, vizsgálat, felelősségre vonás (nyilván a végén börtönnel!), a gyanús szerződések (első sorban adás-vételek) érvénytelenítése stb. Akkor lehetne új lappal kezdeni. Amíg ez így nem egyben történik, addig mindig találnak majd kiskaput és nem változik semmi. Remélem, még megérjük, hogy ezt láthassuk élőben is (még a románok is belekezdtek, börtönöznek be korrupt politikusokat).

Dániel Galsai 2017.02.05. 12:20:06

@6.Lenin: Sajnos úgy látszik igazad van! Olvasd el a nekem írt válaszát! Már a svájci frank árfolyamánál tart (nemzetközi hatások, egyéb gazdasági összefüggések, államháztartás helyzete, stb. ugyebár neki nem számít!), és nyomja tovább a DK-s plakátokról ismert szlogeneket - természetesen unásig, általánosítva, kiragadva, összefüggések nélkül!
Az egész ember olyan, mint a nick-neve: "a gyűlölködő uszítás eredménye.egy rendőr meghalt" - műár az alapja is hazugság, összemosás, a tények figyelmen kívül hagyás, hangzatos semmitmondás, DK-s plakát színvonal...
Ez van. Együtt kell élnünk velük, keresztényként és polgári demokrataként elviselnünk, szerencsére törpe minorításban léteznek, ennyit kibírunk...!

Dániel Galsai 2017.02.05. 12:21:48

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Lásd a "Leninnek" írt válaszomat! Nem akarom ismételni önmagam...

monddazigazatmar 2017.02.05. 12:23:41

@nu pagagyí: "mintegy 7000 milliárd EU-s támogatás érkezett az országba és én speciel nem látom, hogy abból valami is épült volna."
:D:D:D
Talán nyisd ki a szemed te farok

nu pagagyí 2017.02.05. 12:25:24

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Tévedsz. A metró megépült és közhasznú objektumként épült meg, akárcsak az autópályák tömege. A veszteség csak a ráfordítás és a tényleges érték különbsége. Az sem kevés természetesen. De arányában még mindig jobb, mint az EU-s pénzből manapság, kizárólag saját használatra rittyentett vadászházak, a felcsúti uradalom játékvasúttal való ellátása, a magánkastélyokhoz elutalt ingyen százmilliók, stb.

A valódi probléma tehát az, hogy egy olyan rezsim ágál a korrupció ellen, amely hatalomra kerülve minden fejlesztésre adott EU-s pénzt saját magára és oligarcháira költ, nagyságrendekkel többet ellopva a társadalomtól és képviselői nem mellesleg, a korábbi korrupciókban is vastagon benne voltak. Az is borítékolható, hogy a Polt-Szájerné-féle igazságszolgáltatástól nem várható semmi, a korrupciót csak a nép akadályozhatja meg, amolyan román módon. Hatékonyabb lenne, ha a jelennel foglalkoznánk és a szemünk előtt zajló, az ország látványos leszakadását okozó mai bűntényekkel kezdenének a rendrakást. Ha nem teszünk semmit, mire sikerül lecsukni mondjuk Medgyesit (kétlem egyébként), addig az ország visszafordíthatatlanul harmadik világbeli mélységekbe süllyed.

monddazigazatmar 2017.02.05. 12:27:46

@a nagy hohoohooo: A letelepedési kötvény a jegybanki alapkamat alatt van, de minimum 2%. Per pillanat 2%, mert a jegybanki alapkamat 0,9..
Hihetetlen, hogy mennyit hazudtok össze-vissza.

monddazigazatmar 2017.02.05. 12:29:14

@nu pagagyí: Nem lehet nagyon vitatkozni, ha valaki annyira fasz, hogy nem látja, hogy mi minden épült az elmúlt 6-7 évben.

EU zászlót mindenhova! 22 2017.02.05. 12:30:14

Hohadt lippsik, söprögethetnétek a saját házatok előtt, ahelyett, hogy Fényestekintetű I. Orbán Viktor és udvartartása hazafias tetteit feszegetnétek. Hol az OLAF jelentés róluk? Ugye, mincs? Hazudtatok! Ugassatok majd ha kijön 2030-ban! Addig Őfelsége uralkodik felettetek.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.02.05. 12:32:28

A szoci lopások nagyobb tételei a km-enként 3 milliárdért épülő autópályák, és a 4-es metró 170 milliárdos lenyúlása volt.

nu pagagyí 2017.02.05. 12:34:51

@monddazigazatmar: Szép, hogy mi fizetünk kamatot a letelepedni vágyónak és még a tőkét is visszaadjuk. Ez az igazi migránssímogatás. Persze másképp nehéz lenne az Orbán-Tiborcz családnak megfelelő, feddhetetlen üzlettársakat becsábítani az országba. Olyanokat, akik gyakorlottak a pénzek külföldön való visszakövethetetlen elhelyezésében, és akár arany WC-kefét is be tudnak szerezni a megbízónak.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.02.05. 12:35:00

@EU zászlót mindenhova! 22: Rekorder vagy.. Ilyen gyorsan nem szereztem még epigont..:)

nu pagagyí 2017.02.05. 12:36:51

@monddazigazatmar: Mi épült? Autópályák? Új metró? Mennyiből, mi?

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.02.05. 12:37:30

@nu pagagyí: Viszont 10 ezer migri kant gond nélkül simogattál volna a végtelenségig az állam által építettluxus migriszállón, ugye?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.05. 12:37:35

@monddazigazatmar: "annyira fasz, hogy nem látja, hogy mi minden épült az elmúlt 6-7 évben."

És annyira fasz, hogy nem látja, hogy mi mindent elloptak az elmúlt 6-7 évben.

Annyit loptak, hogy lenullázták a GDP növekedést. EU támogatások nélkül orbán alatt a GP 0,2%-al bővült. Az NULLA!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.05. 12:38:53

@monddazigazatmar: "A letelepedési kötvény a jegybanki alapkamat alatt van, de minimum 2%."

Igen, egyetértek, még ezen IS veszít az ország. Tolvaj fideSS banda.

Kunhallmi Agnes 2017.02.05. 12:38:59

Nem kell a duma, mert lehet hogy a lipsik loptak el a 270 milliardot, de az nem ketseges, hogy az ellenzekben levo Orban Viktor kenyszeritette oket, azert mert egy diktator.
Vagyis minimum annyira felelos a 4-es metro kifosztasaban, mint a ballibak.

EU zászlót mindenhova! 22 2017.02.05. 12:42:19

@EU zászlót mindenhova!: Jöttem segíteni, egyedül kevés vagy. Túl sok a takargatnivaló, majd én terelek a másik irányból.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.02.05. 12:43:13

@nu pagagyí: Szoci-szadeszék alatt intézményesült a korrupció, jelenleg elszigetelt egyedi esetek vannak..A lakosság is így látja: a ballibsiket elzavarta az egyharmadba, a mostani vezetésben viszont töretlen a bizalma, 7 év után is.

Mei Ling 2017.02.05. 12:45:27

@dugonics titusz: Jó nagy matekzseni lehetsz. Megyó azért a 180 millió jutalékért a hármas metró ürügyén átjátszott külföldnek 169 milliárdot. Ezért nem tudják most a szocik még a székházuk rezsijét sem kifizetni. A Fidesz ellopott volna magának húsz százalékot, ami 34 milliárd, és mindenki sokkal jobban járt volna.

nu pagagyí 2017.02.05. 12:46:34

@EU zászlót mindenhova!: Szomorú. Ez egy leszedált ország, ahogy Kispálék mondták és akkor a jövőt még nem is látták. Ma már nem nincs szó, ami hűen visszaadná az ország állapotát: hajléktalan-kaszinó.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.05. 12:48:21

@EU zászlót mindenhova!: "A szoci lopások nagyobb tételei a km-enként 3 milliárdért épülő autópályák, és a 4-es metró 170 milliárdos lenyúlása volt.'

Mit kisebbíted?

Először is mai árfolyamon 199 milliárd, nem 167. Másodzor is eleve kivettek loptt pénzeket az EU finanszírozásból:

"2009 májusában kiderült, hogy a metróépítés 50 szerződése közül tizenegyet a nyílt pályázat mellőzésével kötöttek, ezért az Európai Bizottság (EB) azt javasolta, hogy e 11 szerződés értékét, 170 millió eurót vegyék ki a magyar pályázatból"

magyarnarancs.hu/belpol/a-multat-eltorolne-89057

Az mai árfolyamon 55 milliárd Ft. Ebből nemtom, mennyi az ellopott, legyen mondjuk a fele. Azt simán hozzáadhatod a 199 milliárdhoz.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.02.05. 12:48:44

@Kunhallmi Agnes: Valóban, Zorbány irányította Gyurcsányt és Megyót is, sőt mostanra már Trump és Putyin is az ő csicskája, és a Fidessmaffia irányítja őket is. Ezeknek a geciknek semmi sem szent, világszintre terjesztik ki korrupciós hálójukat, blokkolva a (bal)fékek és ellesúlyok rendszerét az egész glóbuszon.:DD
Zorbány terve egy giganikus megastadion több milliós befogadóképességgel, ahol galaktikus focimeccseket lehet játszani, de persze azt is lenyúlják majd.

EU zászlót mindenhova! 22 2017.02.05. 12:51:21

@EU zászlót mindenhova!: Előre siettem. Ballib ceruzázó rémként is hamar elérted a 22-t. Nem szeretnéd, hogy csalódjak benned, ugye?

nu pagagyí 2017.02.05. 12:52:00

@EU zászlót mindenhova!: A kerítés elvitte azt a pénzt, amiből fejleszteni lehetett volna az országot? Erre gondoltál? Hülye vagy te, az is maradsz.

a nagy hohoohooo 2017.02.05. 12:52:02

@monddazigazatmar: Aztakurva mérmindig a leghülyébb takonynáci trollokat vezénylik ki ?.....
"2016. 10. 27.
A kormány eltörölte a letelepedési kötvényeket. Bár a hivatalos magyarázat az, hogy most vizsgálták felül, hogy a magyar polgárok számára valóban megéri-e a kötvény a hasznot, ez nevetséges indok. Ugyanis csak egy számot kell megnézni. A kamatot.
Valószínűbb, hogy a kötvény megszüntetése mögött az állt, a termék végtelenül ciki. Külföldi állampolgárok telepedhetnek le vele Magyarországon, miközben a kormány a menekültek ellen uszít. És bár eddig csupán egy olyan orosz állampolgár került elő, aki hamis erkölcsi bizonyítvánnyal, büntett előéletűként léphet be az országba, a kötvények körüli titkolózás még hozhatott volna meglepetéseket. Ahogy az is, kiknek a tulajdonában vannak azok a gyanús offshore cégek, amelyekhez az irdatlan haszon ment az állam helyett.

Mert a haszon irdatlan volt, az állam pedig bukott a kötvényeken.

A letelepedési kötvényért cserébe ugyanis fix hozamú állampapírokat kellett vásárolniuk a „bevándorlóknak”, amit 2,46 százalékos kamattal fizet vissza az állam az állampapír lejártakor. És míg a piaci alapú kötvények kamata ennél nagyobb volt 2014-ben, addig 2015-ben már kicsit kisebb, azóta pedig egyre kisebb kamattal tud az állam rendes piaci viszonyok között államkötvényeket eladni, tehát már jóval kevesebbe kerül a piacról finanszírozni az államadósságot, mint letelepedési kötvénnyel.

A kormány eddig mégsem változtatott a kamaton, a letelepedési kötvények így pedig a Népszabadság számításai szerint 5-6 milliárdos veszteséget hoztak a közös kasszának.
Ennél az MNO is jobban írt:

"A vállalkozások amellett hogy olcsóbban jutnak a kötvényhez, de – a papír diszkont jellege miatt – drágábban adják azt tovább, ráadásul még 45 ezer euró, 14 millió forintnyi közvetítői díjat is kérnek az ügyfelektől. Tavaly a Kajmán-szigeteken, Máltán, Cipruson, Szingapúrban és Schaanban (Liechtenstein) bejegyzett cégeknek – a 19,2 milliárd forintos hasznon túl – további közel 31 milliárd forintos bevételt jelenthetett a kötvényekkel való kereskedés. Igaz, hogy a cégeknek költségeik is vannak.

A gyakorlatban mindez annyit tesz, hogy az állam 172 milliárd forint névértékű államkötvény-értékesítéséhez 50 milliárd forintos marketing- és egyéb költség társul. A konstrukciót éppen e miatt a 29 százalékos haszonkulcs miatt kritizálják, mivel a korábbi dollárkötvény-kibocsátások alkalmával a globális szereplők – a Goldman Sachs vagy a Deutsche Bank – mindezt például 0,2–0,3 százalékos haszonkulcs mellett bonyolították le. Az már csak hab a tortán, hogy a vállalkozások által kibocsátott értékpapírokkal kapcsolatban az ÁKK-nak nincs információja. Sőt, a vállalkozások az értékesítési folyamataikkal, stratégiájukkal, kibocsátási terveikkel kapcsolatban az engedélyre való jelentkezésük keretében a parlament gazdasági bizottságát tájékoztatják." (mno.hu/.../otvenmilliardos-uzlet-a-letelepedes...)

Bónusz:
Luxuskamatot fizet az állam a letelepedési kötvények tulajdonosainak.
Két éve égetjük el a milliárdokat

A letelepedési kötvényprogram 2013 júniusában kezdődött, eleinte valóban megérte az államnak ez a konstrukció, hiszen az indulás helyett a piaci 4 százalék helyett mindössze 2,5 százalékért, 2014-ben pedig 3,7 helyett 2,2 százalékért kapott pénzt a kötvényeket megvásárló befektetőktól. Az elmúlt két évben azonban drasztikusan csökkentek a kamatok, így ma már olcsóbb lenne a piacról finanszírozni, mint a letelepedési kötvények luxuskamatait kifizetni. Tavaly pedig életbe lépett a már említett két százalékos hozamgarancia.

A Bloomberg adatatai szerint tavaly az átlagos hozamszint 1,35 százalékra csökkent, idén októberig pedig az átlagos kamatszint 0,58 százalékra olvadt – az állam viszont a hozamgarancia miatt két százalékos kamatot fizet a letelepedési kötvények után. A Magyar Nemzet úgy kalkulált, hogy

ez a konstrukció 2015-ben 4,6 milliárd, idén október végéig már 4.1 milliárd forinttal több adófizetői foprintot emésztett fel, mint kellett volna. A letelepedési kötvény kamatait az ötéves futamidő lejártakor kell kifizetnie az államnak.
24.hu/belfold/2016/11/23/luxuskamatot-fizet-az-allam-a-letelepedesi-kotvenyek-tulajdonosainak/

Az nem baj, ha valaki buta, legfeljebb közröhejjé teszi magát,csak legalább ne reklámozza...

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.02.05. 12:53:51

@nu pagagyí: Nem haragszol, ha szerintem meg Kispálék leszedáltak..?

nu pagagyí 2017.02.05. 12:59:07

@EU zászlót mindenhova!: Kis Columbo! Helyedben én a megmagyarázhatatlan forrású vagyonok felbukkanására koncentrálnék. Kik azok a kizárólag politikából élő politikusok, akik látványosan meggazdagodtak az utóbbi 10-20 évben? A igazán korruptakat azt hiszem, köztük kellene keresgélni.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.02.05. 12:59:15

@nu pagagyí: A kerítés megakadályozta hogy migri átjáróház legyen az országból, ezenkívül kiváltotta, hogy több balkáni ország is hasonló védvonalat építsen, csökkentve ezzel az illegális migrációs nyomást Nyugat-Európán..
Számold már ki te nagyon ostoba, hogy mennyibe került volna az országnak csak az utóbbi másfél évben, ha napi több ezer illegális migránst kellet volna ellátni szállítmányozni .

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.05. 13:00:24

@Dániel Galsai: "nyomja tovább a DK-s plakátokról ismert szlogeneket"

Azokat nem imerem. Mondanál párat?

Az egész ember olyan, mint a nick-neve: "a gyűlölködő uszítás eredménye.egy rendőr meghalt"

Nem, ez a fideSS. Érzékenyen érint, mikor szembe jön az igazság? Ezt a javadra írom.

"keresztényként"

Muhaha. Rasszista fasz vagy, nem keresztény. A keretény az a Pápa, aki a menekültek befogadására buzdított.

"polgári demokrataként"

Muhaha. Kádári diktatúrát építetetek, mikor van kis időtök a Putyin fasszopása mellett.

a nagy hohoohooo 2017.02.05. 13:00:51

@EU zászlót mindenhova!: Te vagy álnéven az a R(rezsi) Szilárd szellemi rokkantnyugdíjas?Utóbb valami óriás plakáton láttunk bohócnak öltözve reklámoztad ,hogy a mihígmélymagyarok rovásírásban is nagyobb a farkuk,messzebb tudnak PISAlni......
Az EU sokallja, hogy Magyarország kilométerenként 4 milliárdért építene autópályát
444.hu/2015/03/25/az-eu-sokallja-hogy-magyarorszag-kilometerenkent-4-milliardert-epitene-autopalyat/

2016-11-10

15 milliárd forintért épül az M4-es autópálya utolsó szakasza
4,7 milliárd forinttal drágábban építhet a Duna Aszfalt
blog.atlatszo.hu/2016/11/15-milliard-forintert-epul-az-m4-es-autopalya-utolso-szakasza/
18 milliárdért nem a teljes 30 km-es szakasz építik meg, hanem a 2+550 és a 5+500 kilométerszelvények közötti 3 kilométert.
Csak vigyázz nehogy meglepödj!!Azt még a végén elkell ismerd a saját baromságod! ostobának lenni elemi jog, de nem kötelező élni vele.

nu pagagyí 2017.02.05. 13:01:04

@EU zászlót mindenhova!: Azt rögtön gondoltam, hogy te bunyós Pityu rajongó lehetsz, felesleges volt válaszolnod.

nemecsekerno_007 2017.02.05. 13:06:00

Az elég praktikus ha az ember tudja mikor kell háttérbe vonulnia.

A "balliberális" oldal ezt nem tudja. Immár kb. 10 éve.

6.Lenin 2017.02.05. 13:07:09

@a nagy hohoohooo:

Figyelj öregem!

Most nagyvonalú leszek, mind igaz, amit írsz. Ez a kormány már 7. éve rabolja ki az országot, kb 20 millió már a mélyszegény, milliószám menetelnek az éhező gyerekek az autópályákon Bécs felé. 1001 talicskával tolja Orbán meg Mészáros a lóvét Felcsútra a fészer mögé, vagy a disznóól mögé. Mind1.

Nos, ezt teszik már 7. éve, és semmi, népszerűek, támogatottságuk a fellegekben.

Akkor a jelenlegi ellenzék 1 oltári nagy marhák gyülekezete lehet csak, ha ezt a sok gazemberséget nem képesek a kormány nyakába varrni. Valami nincs stimmelésben.

Na, erre varrjál gombot. Vagy magyarázd meg a miért is van ez?

nemecsekerno_007 2017.02.05. 13:08:59

@nu pagagyí: Ja persze, Mo. mingyá összeomlik. Úgy mint a kapitalizmus. :)

MACISAJT 2017.02.05. 13:09:00

És akkor a mostani OLAF jelentés után vegyük elő a korábbi, hagyó ügyeket:

valasz.hu/itthon/a-fejetol-buzlik-42598/

A fejétől bűzlik?-Heti Válasz
Bódis András / 2011.10.27., csütörtök 09:11 /

Hová folyhattak a pénzek az előző ciklus legnagyobb korrupciógyárából? Egy biztos: a BKV-nyomozás során Hagyó Miklós egyik bizalmasa terhelő vallomást tett a volt MSZP-pénztárnok - ma pártigazgató - Puch Lászlóra.

Miként kerülhet a BKV-ügy nyomozati iratai közé egy olyan vallomás, amelyből bizonyossá válik: 2009-ben az MSZP kampánystábja csírájában próbálta blokkolni a jobboldal elszámoltatási hadjáratát? Ennek részeként hiteltelenítő botrányt építtetett volna Vitézy Dávid (a közlekedési vállalat felügyelőbizottságának Fidesz által delegált tagja) köré. E nemtelen tettre a szocialista pártközpont Horváth Évát, Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes szóvivőjét - nem mellékesen: a Stop.hu hírportál kiadóigazgatóját - kísérelte meg rábírni. Ő időközben gyanúsított lett (mivel fiktív állás után vett fel bért a BKV-tól), és úgy tervezte menteni a menthetetlent, hogy minden felsőbaloldali kapcsolatát "beterhelte" az ügyészség előtt. SMS-ekkel igazolta például, hogy Lendvai Ildikó pártelnök kampánymunkatársa (Gyurkovics Tamás) 2009. december 8-án azzal a kérdéssel hozakodott elő: "Megépítitek? Vitézy Dávidot gyöngéd szálak fűzik a körözés alatt álló BKV-s informatikai igazgatóhoz." Vagyis a Stop.hu feladata annyi lett volna, hogy közölje e fals hírt, és erre hivatkozva az MSZP sajtótájékoztatón készült bejelenteni: a Fidesznek van magyarázkodnivalója BKV-ügyben.

Ez az akció végül elhalt, ám a Budapest-visszaélés-MSZP-tematika két év után is tovább pörög. A közeljövőben vádat emelnek majd Hagyó Miklós és társai ellen, amit onnan lehet sejteni, hogy a több mint 44 ezer oldalnyi nyomozati iratot már ismertették a korrupciósorozat eddigi 21 gyanúsítottjával. Ez azonban csak a szűken vett BKV-sztori. A Központi Nyomozó Főügyészségtől és a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól származó adataink szerint az előző ciklus Főpolgármesteri Hivatalához, illetve az önkormányzati vállalatokhoz köthető gyanúsítottak száma meghaladja a nyolcvanat (lásd táblázatunkat a 22. oldalon). Mi több, Hagyó lapzártánk után már bíróság előtt kezdett felelni egy, a hűtlen kezeléses balhékhoz képest pimf okirat-hamisítási ügyben is (mivel előzetes letartóztatása idején olyan dokumentumot kreáltatott, hogy élettársa jogi képviselőket megillető kötetlenséggel érintkezhessen vele).

A BKV-eset tökéletes felderítését azonban több "mellékkörülmény" akadályozza - derül ki a Heti Válaszhoz eljutott nyomozati anyagokból. A Demszky Gábor ex-főpolgármesternek gazdasági, politikai hátországot teremtő főtanácsadó, Mesterházy Ernő aktájában ez áll: letartóztatása után egy férfi jelent meg szigligeti luxusingatlanánál, "és onnan egy fehér színű kis furgonnal iratokat szállított el". (Az ügyészség információi szerint a nyomtakarítót Bojár Iván Andrásnak hívják, aki egyebek mellett arról híres, hogy bár az előző periódusban SZDSZ-es budapesti képviselő volt, Tarlós István főpolgármester máig városarculati tanácsnokként alkalmazza.)

Az iratkimentés mellett az egybehangzó gyanúsítotti vagy tanúvallomások hiánya is képes hátráltatni a tényfeltárást. Hiába illette például Horváth Éva terhelő szavakkal a teljes MSZP-élcsapatot - beleértve a kincstárnokból lett pártigazgató Puch Lászlót -, a volt szóvivőn kívül más nem tudta vagy nem akarta bemártani a Hagyónál nagyobb kutyákat. Pedig Horváth érdekes kísérlettel állt elő az ügyészségen: leleplezte Puch "pénzgyártó" strómanjait (a családtagoktól a barátokon át a titkárnőkig), beszámolt arról, mely irodafalakban vannak rejtett páncélszekrények, sőt még a Media Magnet Médiaügynökséget is megnevezte, mivel "a pártfinanszírozás ezen a cégen keresztül történik". Az Atlatszo.hu oldal a múlt héten nyilvánosságra hozta, hogy a főváros vállalatainál eljáró Hagyó-háziügyvéd, Horváth Iván határidőnaplójában ugyancsak egymást érik a "Puch" bejegyzések - s Mesterházy Ernő szintén elismerte, hogy bőven akadt tárgyalnivalója az MSZP pénztárnokával. Ezeket az információfoszlányokat azonban nem találta elég konkrétnak az ügyészség ahhoz, hogy Puchot közelíteni lehessen a gyanúsítotti státuszhoz. Önmagában az sem bizonyíték az illegális pártfinanszírozásra, hogy a BKV munkaóránként 80-90 ezer forintot fizetett a fent említett Media Magnetnek (kommunikációs tanácsadás címén), vagy hogy Puch "strómanjai" négy éve beszálltak a főváros közlekedésfejlesztését régóta segítő Metróber Kft.- be (Heti Válasz, 2008. május 1.)."

És most azt írja az OLAF hogy Puch elvtárs Media Magnetjéről azt írtja hogy az Alstom oda kellett fizesse a dohányt...
Mire Puch elvtárs közölte hogy ő nem tulajdonosa a Media Magnetben...

Ezért aztán olvassuk vissza egy kicsit a 2011-es cikket és a nyomozati anyagot....Érdekes...

nu pagagyí 2017.02.05. 13:10:28

@EU zászlót mindenhova!: "Kellet" - két t. Na szóval! Észak-Koreának, de Kádáréknak is rendkívül rentábilis volt a határmenti védművek és a vasfüggöny kiépítése, fenntartása. Megérte kizárni a világot, így két tekeccsel több WC-paír jutott minden családnak! És a mentális fejlődés is tiszta haszon, lám, te is milyen prímán szocializálódtál.

EU zászlót mindenhova! 22 2017.02.05. 13:17:16

Hazug libbantak. Őfelsége I. Orbán Viktor akkor se tudna ennyit lopni, ha naponta elsajátítana egymilliót. Erre van a több mint 100 államtitkár és helyettes államtitkár, és az egész Fidesz szakapparátus, még a barátok, haverok, családtagok is besegítenek a nagy munkába. Annyi kamu szerződést írnak alá, hogy ínhüvely gyulladást kapnak.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.05. 13:19:43

@MACISAJT: "vegyük elő a korábbi, hagyó ügyeket"

Helyes! Miért nincs a fasz Hagyó 20 évre lesittelve???

nu pagagyí 2017.02.05. 13:19:59

@MACISAJT: Jaj Istenem! Akkor is mindent pontosan lehetett tudni. A Strabag-Közgép/Hídépítő duó építgetett minden komolyabb objektumot. A Strabag az MSZP-nek, a Közgép/Hídépítő a Fidesznek tejelt a pártkasszába. Erről szólt a "pártfinanszírozás" szükséges, de mindig hol ez- hol amaz által megfúrt rendbetételének igénye. Minden állami pénzből közösen zsebre tettek a pártok 10-20%-ot. Puch és Simicska kiválóan együtt tudott működni, mindegy ki volt hatalmon. Most minden hatalom a Fideszé és "örök időkre" terveznek. A lopási ráta az egekbe szökött, a pofátlanság az eget ostromolja, a nép kifosztása turbófokozatba váltott.

a nagy hohoohooo 2017.02.05. 13:20:40

@EU zászlót mindenhova!: Azért nem szabad összekeverni a tenisz pályát a pénisz tájával.
A kerítés semmit nem akadályozott meg,Orbán csak rátolta a migránsproblémát ,regisztráció nélkül átvonatoztatott,BKV buszoztatott 400 ezer menekültet a németekre és a sógorokra ahelyett ,hogy együttműködött volna az EU-val.Orbán nem a kútba csak a kávájára.....Nagyon visszataszító lépés Orbántól a szomszéd országokkal szemben.... a migráció nincs megoldva csak a szomszédokra terelve..... egyszerű nem készült fel a kormány és maradt a drasztikus , embertelen lépés....a kerítés....
Vajon mennyire okolható azon politikai magatartás a kialakult helyzetért, mely a menekültek befogadása helyett (tisztességes eljárásban elbírálva!) nyíltan uszítókampányokkal kívánta leplezni alkalmatlanságát a helyzet megoldására? A válasz szerintem kézenfekvő. Nagymértékben. Nem uszítani kellet volna, hanem a menekültek befogadását, beilleszkedését segítő eljárásokat intézkedéseket kellett volna tenni.
Annak az országnak, amelyik mégis ellenőrizetlenül engedett be személyeket - ezzel a magatartással veszélyeztetve más országok biztonságát - minden kétséget kizáróan megállapítható felelőssége, mely nem maradhat jogkövetkezmények nélkül.

vakapad 2017.02.05. 13:21:15

Azért eléggé meglepő, hogy itt katonaviselt (horribile dictu: érettségizett), komoly emberek beszélnek arról, hogy "167 milliárdot elloptak". Namostan én azt hittem, hogy még az eccerieknek is nyilvánvaló, hogy ha ennyit ellopnak, akkor ma nincs 4-es metró. Nem ennyit loptak el tisztelt dilettáns hozzászóló társak, hanem összesen egy ekkora értékű szerződéscsomagot érintenek a szabálytalanságok, amelyekből kb. 1 milliárd a direkt veszteség. Természetesen két forint is sok az ilyesmikből, de azért nem mindegy.

Ha eddig világos, akkor mehetünk tovább. Amit eddig én tudok, az leginkább az úgynevezett összeférhetetlenség. Ilyenkor adva van egy cég, amelyik nyerni akar (pl. Siemens), és adva van egy másik cég, amelyik a döntéshozásra jogosult testület valamelyik altestületének valamelyik tótumfaktumáé. Ez esetben vagy az előbbi keresi meg az utóbbit, vagy az utóbbi az előbbit. Az első esetben a Siemens odamegy XY tótumfaktumhoz, és azt mondja, te, én megbízom a magáncégedet 30 millióért valami kamu akármivel, te viszont támogatod az én ajánlatomat a döntéshozáskor. Lehet persze fordítva is.

Na, ezeket a tótumfaktumokat kell összegyűjteni, és bíróság elé állítani. Nem az OLAF-nak, hanem az eddig nulla eredményt elérő Polt csapatnak. Kíváncsi vagyok, hogy kik ők.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.05. 13:21:22

@nu pagagyí: ""Kellet" - két t."

Ne csináld! Ez a fasz erre azt fogja írni, hogy "kelett". :))

Netuddki. 2017.02.05. 13:22:26

@MACISAJT: A hagyót miafsznak engedte futni a fidesz? He?

Minden tolvajt börtönbe! A megélhetési politikusok büntetését csuklóból duplázni ha a rájuk bízott közvagyonba belenyaltak! Pártállástól függetlenül.

nu pagagyí 2017.02.05. 13:23:55

@nemecsekerno_007: Nem omlunk össze. Gambia is prímán elvegetál. A szegénység minden fokát meg lehet szokni, főleg ha profin adagolják. Ma még csak vágyaid nem lehetnek, de holnap már zsír nélkül is jó lesz a zsíros kenyér.

nu pagagyí 2017.02.05. 13:24:56

@Tibi !: Nem találták meg a Nokiás dobozt.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.05. 13:27:23

@vakapad: "összesen egy ekkora értékű szerződéscsomagot érintenek a szabálytalanságok"

Az a 273 milliárd Ft (mai árfolyamon 326 milliárd Ft).

A 167 milliárd (mai árfolyamon 199 milliárd), amit gyaníthatóan elloptak. Ebből 69 milliárd (mai árfolyamon 82 milliárd), amit az EU-tól kaptunk, és ezért visszakérik.

Az MSZP-SZDSZ a Fidesz tolvajlásának egy századát lopták, nem egy tízezredét.

vakapad 2017.02.05. 13:27:41

@MACISAJT:

Hehe. Szóval semmi. Poltnak tehát vagy nem volt elég pénze, vagy nem volt elég munkatársa, vagy azok nem voltak elég okosak, vagy Polt a világ hülyéje.
Lehet választani.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.05. 13:29:08

@Tibi !: Ha hatalmi pozícióból lop, akkor eleve a "bűnszervezetben elkövetett" súlyosbítást kellene alkalmazni.

vakapad 2017.02.05. 13:29:22

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

Na. Mondtam én, hogy nem erősség itten az appercipiálás.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.05. 13:32:43

@EU zászlót mindenhova!: "A beruházás aktiválása kori árfolyamot kell figyelembe venni.."

Most kell visszafizetni, mostani árfolyamon. Az ellopott pénz is mostani értékén hiányzik.

vakapad 2017.02.05. 13:33:01

@Tibi !:

Különösen ez az "engedte futni" tetszik. Hehe.

Sajnos Pintér és Polt urak igen rosszul dolgoztak, ugyanis egyetlen bizonyíték volt Hagyó ellen, mégpedig az, hogy "sürgette" a HÉV utastájékoztató rendszerére vonatkozó szerződés lezárását. Ezért ítélték kemény pénzbüntetésre. Ha meg nem sürgeti, akkor a Demszky rúgta volna seggbe. Peches ember ez a Hagyó.

nu pagagyí 2017.02.05. 13:34:39

@vakapad: Az "igazságszolgáltatás" látványos kudarcának oka az lehet, hogy ha a fideszes érintetteket kioperálják az ügyből, akkor nem áll elő a hézagmentesen kapcsolódó logikai láncolat. Lásd Quaestor-ügy, ahol a több tízezer oldalnyi vádiratból még a vád sem derül ki, pedig repkednek a tízmilliárdok benne és vannak valódi áldozatok is.

a nagy hohoohooo 2017.02.05. 13:35:09

@MACISAJT: Szevasz Szabó Márk alias Mundzuk,Aripeit,ekeke...Segítenél nekem Mundzuk? ... kocsobur, ekeke, Aripeit, ahojpoplacsek, Emese álma, agmánd, ekekeke ... mundzuk, dizavul (nem validált) ..
Így ítélt az MTI tudósítása szerint a Kecskeméti Törvényszék:
Hagyó Miklós, elsőrendű vádlott

Hivatali visszaélés bűntette, valamint hűtlen kezelés bűntette miatt mint felbujtót két év, négy évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, Budapest egykori szocialista főpolgármester-helyettesét. A hivatali vesztegetés vádja alól ugyanakkor felmentette a bíróság. A kétszer 15 millió forint átadásának vádja alól bizonyítottság hiányában mentették fel Hagyó Miklóst. A bíróság álláspontja szerint az ügyészi indítványok egyes eseteiben nem lehetett a hűtlen kezelést megállapítani, még akkor sem, ha "baráti" segítséggel történt egy-egy pályázat elnyerése.

Egyre több - szocialista politikus ellen indított eljárásban bizonyosodik be, ha volt is a gyanúsítottak számlájára írható bűncselekmény, vagy szabálysértés, olyan cselekményeket a bírósági eljárásban nem lehetett rájuk bizonyítani, melyek indokolták volna a velük szemben eljáró ügyészség magatartását.
Történt ez annak ellenére, hogy a bírósági eljárást sorozatosan vittek olyan helyszínekre, ahol a hatalom által "megbízhatónak tartott" bíróságok jártak el az ügyekben.
Ez felvetheti annak gyanúját, hogy a "nagy ügyeket" az ügyészségek kreálták a Fidesz politikai ellenfeleinek lejáratására.
Senkit sem felmentve az ügyben, de itt pár tízmillió miatt embereket vittek el bilincsben kamerák kereszttüzében, majd leültették őket, miközben a sajtóban folyamatosan hangoztatták, hogy micsoda csalásokat lepleztek le.

Aztán erről is és arról is kiderült, hogy nem teljesen igaz mindaz, amit állítottak.

S közben naponta milliárdok tűnnek el, Mészáros egymaga több pénzt talált otthon, mint az összes szocialista botrányban felmerült pénzek végösszege, de senki sem kért elnézést vagy mondott le.

Mi pedig napról-napra jobban hozzá lettünk szoktatva, hogy módszeresen kirabolnak minket.

Jakab.gipsz 2017.02.05. 13:35:19

Hány kilométer metrót loptak el a budapestiektől és a néptől, az urbánus értelmiségiek? Ez itt a kérdés, ti pedig csak locsogtok és fecsegtek, nyilván azért mert a nép bunkó és büntetlenül meglehet lopni. Így aztán se metró se pénz.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.05. 13:36:44

@vakapad: Ne szomorkodj, ha nem appercipiáltad az OLAF jelentést, elég bikkfanyelven van írva. Inkább fuss neki mégegyszer.

Netuddki. 2017.02.05. 13:36:55

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: "Az MSZP-SZDSZ a Fidesz tolvajlásának egy századát lopták, nem egy tízezredét."

Hát, hogy valójában mennyit loptak a maszoposok, azt pont a fidesz deríthette volna ki a zelmúlt8évben, meg amíg ellenzéken volt. Nem tették, mert cinkosak velük.

Az ostoba maszoposok azt hitték, hogy ha a fideszeseket cinkosaikká teszik, akkor ez örökre úgy is fog maradni. E helyett azt érték el, hogy amikor a fidesz hatalomra jutott, ugyan nem csukta börtönbe őket, hanem csak szépen elvette a bevételi forrásaikat, csesztek "viszonozni" a maszop "jótékonyságát". Ami ellen a maszoposok semmit sem tudtak csinálni, mert saját magukat is fel kellett volna dobni.
Ez az eredménye ha az egyik tolvaj megbízik a másik tolvajban. A becsületes magyaroknak meg minderre egyetlen választásuk lehet, eltakarítani az ország éléről minden szemetet!

nu pagagyí 2017.02.05. 13:36:57

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Kár volt leértékelni a forintot. Mindegy, majd az MNB visszakéri az alapítványaitól az árfolyamnyereséget, talán még nem lett teljesen magánpénz a közpénz.

vakapad 2017.02.05. 13:41:47

A továbbra is értetlenkedőkeknek:
index.hu/belfold/2017/02/03/puch_cege_es_mav-vezerek_is_a_4-es_metros_olaf-jelentesben

"A Siemens az áramellátást és vonatvezérlő rendszerek kiépítését nyerte el, 31,7 milliárd forintért. Ennél a szerződésnél visszakérné az EU a teljes támogatási összeget.

Összeférhetetlenség gyanújáról is ír a jelentés a Siemens kapcsán. Azt írják,
a cégtől 25 millió forintnyi eurót kapott egy Szemi-Soft Bt. nevű vállalkozás, amelynek a tulajdonosa Sz. László. Ám Sz. eközben az Eurometrónak, a beruházás ellenőrző mérnökcégének is tanácsadója volt, és részt vett a közbeszerzési eljárás elbírálásában, valamint a szerződés betartásának vizsgálatában is.
kapott pénzt, 16 millió forintot a Siemenstől egy Gantan Kft. nevű cég is, ami formálisan nem összeférhetetlen, de ugyanarra a számlára kérték a pénzt, mint a Szemi-Soft Bt., vagyis kapcsolat mutatható ki Sz. és a Gantannak adott pénz között is.
37 milliót kapott a Merito Consulting, amelynek a tulajdonosa T. István, a MÁV-Start akkori vezérigazgató-helyettese volt, és ilyen minőségében tanácsadóként beleszólása lehetett a 4-es metró ügyébe. A MÁV akkor az Eurometro egyik tulajdonosa volt.
14 milliót kapott a Budapest Investment Zrt., amelynek igazgatója J. Pál. Ő a MÁV Zrt. stratégiai igazgatóhelyettese volt akkoriban."

Szerződéses összeg: 31 700 millió
Vélelmezett vesztegetési összegek összesen: 92 millió

Netuddki. 2017.02.05. 13:46:21

@MACISAJT: De miért is az elsőfokú ítéletet linkelted be? He?

vakapad 2017.02.05. 13:46:25

@Tibi !:

"Hát, hogy valójában mennyit loptak a maszoposok, azt pont a fidesz deríthette volna ki a zelmúlt8évben, meg amíg ellenzéken volt. Nem tették, mert cinkosak velük."

Vagy nem volt mit kideríteni. Az utóbbi esélye jóval nagyobb. Szomorú, mi?

nu pagagyí 2017.02.05. 13:46:46

@Jakab.gipsz: A metró ugyebár megvalósult. Ami megépült, azt a részt nem lopták el. A szabálytalanságok miatt visszafizetendő támogatási összegeket pedig újra kiosztja az EU, így ismét lehet majd lopni belőle. Valószínűleg utóbbi is indokolja, hogy a Fidesz nem védte foggal-körömmel az ország renoméját, ahogy a nyilvánvalóan csalásra berendezett Lázár-féle centralizált támogatáselbírálási rendszer esetében tette, ami miatt a teljes támogatási összeg folyósítását felfüggesztette az EU.

nu pagagyí 2017.02.05. 13:53:03

A mostani habverés egy hasonlattal úgy írható le, hogy nyakig ülve a szarban kritizálgatjuk a felszínen úszkáló fekáliát. Az egész rendszer rohadt.

a nagy hohoohooo 2017.02.05. 14:03:47

Apropó, lehet lemaradtatok valamiről: "Az OLAF érintettként a fővárost, az Alstomot és Medgyessy Pétert nevezte meg. A volt miniszterelnök cége összesen csaknem 600 ezer eurót kapott a 4-es metró kocsijait gyártó Alstomtól tanácsadási és képviseleti munkáért. Medgyessy szerint a szerződésekben semmi kivetnivaló nincs.

Medgyessy Pétert az OLAF is megkereste a vádakkal kapcsolatban. Ő úgy reagált: tulajdonosként nem az ő felelőssége lett volna, hogy ennyire részletekbe menően ismerje a cégek tevékenységét, különösen az olyan szerződéseknél, amelyeket még az előtt írtak alá, mint hogy ő tulajdonos lett."

Hopp..hopp....az OLAF nem lehet ilyen felületes ,mert ezzel Megyó bizony kiesett.2010-14 között a fidesz vezényelte a metro építkezést. Semmit nem vettek észre, az évszázad korrupciós ügyéből?
:)))))))Plusz ugye az elszámoltatásért felelős biztos, meg volt már 2 db 4-es metró bizottság is...
Szerintem még nincsen vége a kalandnak! Mert ilyen vizsgálatoknál meg szokták kérdezni a másik felet is. Itt most a maffiát kérdezték csak a konkurenciáról! Szóval lesz még egy-két menet!
Marad az én verzióm az eredeti teljes jelentést hozzák nyilvánosságra ,szkennelés nélkül.
Vicces, hogy soha, amikor róluk lett volna szó, egyetlen esetben sem akart a fidesz vizsgálóbizottságot, pedig volt a közelmúltban néhány olyan eset, ami megért volna egy vizsgálatot. Most, amikor tele lehet a világot kiabálni a "baloldali bűnözéssel", egyszerre csak milyen sietős lett a bizottság felállítása. Félreértés ne legyen, bármelyik oldal műveli, a lopás súlyos bűn, azonban az gusztustalan, hogy a fidesz kizárólag politikai bunkósbotként használja a parlamenti demokrácia ezen eszközét.
Ez szép felhívás keringőre, remélem valaki összerak egy teljes listát jövőhétre a fidesz összes olyan ügyéről, ami nagyobb. Kezdjük a 3000 milliárd nyugdíjjal, a dohánypiaccal, stb...
Azért ne felejtsük el a letelepedési kötvényeket sem. Annak a nyeresége is folydogál valahova. Mi van a kaszinókkal? Simicska, Mészáros, stadionok, vadásztanyák, kastélyok.......Jó, jó, mondhatják Fideszes honfitársaim, hogy ezek nem korrupciók, csak egyszerű lopások. De akkor meséljenek a Gripen üzletről! Az is nagyon büdös volt, csak az osztrákok nem vakarták nagyon. Poltnak meg valahogy sem tudása, sem szándéka, sem becsülete nem volt vizsgálni.

monddazigazatmar 2017.02.05. 14:30:35

@a nagy hohoohooo: Te hülye valag! Te beszéltél 8% kamatról :D
hihetetlen, hogy mekkora ostoba fasz ballibek vannak itt.

jágör68 2017.02.05. 14:38:51

D209- essy és a korrupciós ügyekkel tele lévő WC-n lehúzott SZDSZ nyakig sáros az egészben.
Ahogyan Degesz, Kuncemaczi, Atkáry, Lopcsány és Libajnai is.

@vakapad:
Na, ezt még a legelvakultabb, legfogatlanabb panelproli szoci szavazó se hinné el, hogy Pufajkástól, Suchmannostul, D209- es szt tisztestül, Lopcsányostul, Libajnaistól a maszop a tisztességes emberek gyűjtőpártja lenne :D

pamut 2017.02.05. 14:49:43

@EU zászlót mindenhova!:
igen, ugyanis országszerte az orbánmaffia emberei szüretelték le a magyaroktól a trafikokat! ja, és a szekszárdi bizonyított rablásnak sem lett SEMMI következménye, Polt bevédte a maffiáját!

ismét kérdem: anyád nevelt úgy hogy ne ember legyél hanem egy darab szar, vagy már ő is szégyell téged kollaboráns?

pamut 2017.02.05. 14:51:00

@EU zászlót mindenhova!:
nyüszítesz kicsit troll, nyüszítesz ? :)
hány tucat kamunikken trollkodtál már, te darab szar?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.05. 14:59:26

@MACISAJT: "Kérdezd a bíróságot:"

Ha az ügyészség nemderíti fel, a bíróság már csak hozott anyagból dolgozik.

Olaszoknál az ügyészek megoldották a bűnbánó maffiózük vallomásaival.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.05. 16:16:07

Viccesek ezek a fideSSfasszopók.

Ha nem tetszik, hogy a szocik lopnak, akkor keblükre akarnak ölelni, de ha kiderül, hogy a fideSS lopásai se tetszenek, akkor ballibsi leszek.

Én először azért jöttem ide erre a blogra, hogy a különböző emberek nézeteivel találkozzam. (A barátaimmal egyetértünk, nincs kilátásom más nézetekre.) Először azt hittem, hogy értelmes vitát lehet folytatni. Vitáztam a Birkával, meg a $pi$-vel, de sehova nem értünk, az érveim leperegtek, az én mondandómtól függetlenül csak az előre betanult panelket puffogtatták.

Arra jöttem rá, hogy az itteni fidesz hívők egységesek, gyűlölnek itt lenni, fújnak a posztokra, mert nincsenek tele fideszes hazugságokkal. Egyetlen céljuk, hogy a habonymédiát terjesszék, és mindenre és mindenkire köpködjenek, aki nem fideSSfasszopó. Ez csak úgy lehetséges, ha a Kubatov fizetett bérkommentelői. Aztán, mikor a trollkodásukkal szembesítem őket, akkor látszólag megsértődnek. Lehet, hogy ez csak egy-két ember sok nickkel, mert nem tudom őket megkülönböztetni.

Aztán még arra jöttem rá, hogy aki nem fideSSfasszopó, az ellenkezőleg, nagyon heterogén, van egypár hozzám hasonló jobboldali, van pár elvakult gyurcsány hívő, vannak naívak, tudósak, a legtöbbről nem is tudom az elköteleződést. Az a közös bennük, hogy megyőzőek és meggyőzhetők. Kár, hogy a fideSSfasszopók minden témát széttrollkodnak.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.02.05. 16:24:17

@pamut: Te ócska hazug kis soros csicska, már Brüsszel is elengedte e kezeteket? Maradt számodra Gyuri bácsi ánuszának a nyalogatása (pfejj).
Jövőre végleg el lesztek takarítva, ezzel a 4-es metró üggyel meg lett ásva a sírotok. :DD

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.02.05. 16:25:34

@pamut: Te ugatsz , te bűzlő, rothadó fehérjehalmaz, amikor köztudott, hogy rendszeresen önmagaddal beszélgetsz a kommentekben..

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.02.05. 16:27:25

@nu pagagyí: Kizárni a világot?? Te szerencsétlen hülye! Tisztában vagy azzal, hogy Spanyolország is kerítéssel védekezik az észak-afrikai illegális bevándorlással szemben?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.05. 16:53:34

@EU zászlót mindenhova!: "Gyuri bácsi"

Ki az a Gyuri bácsi? Eltolcsy Gyuri? (Tudod, akinek közpénzből kitartott kurvája van.) Vagy Feri bácsit, alias Fletót akartál mondani?

$pi$ 2017.02.05. 17:33:38

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: "Aztán, mikor a trollkodásukkal szembesítem őket, akkor látszólag megsértődnek. Lehet, hogy ez csak egy-két ember sok nickkel, mert nem tudom őket megkülönböztetni."

Sok mindent nem tudsz te megkülönböztetni öregem. Ne vonj le belőle messzemenő következtetéseket, mert a végén odáig jutsz, hogy a lóf.sz meg furulya. Azért jársz ide, hogy másokat gyalázhass, mert a való életben senki sem tűri el tőled.

a nagy hohoohooo 2017.02.05. 17:56:23

@monddazigazatmar:

Mi nem világos szellemi CÖFösnyugger?az állam minden kötvény eladásával veszteséget szenved el,így mire visszafizetik több is lesz az a 8-nál,de a 10-nél is ..vannak ám nagyon egyszerű, hétköznapi dolgok is, amiket még Pista bácsi a faluvégen is könnyedén el tud dönteni...például, ha valaki hülyének látszik, hülyeségeket beszél és hülyeségeket csinál, akkor nagyon nagyon nagy a valószínűsége, hogy az illető nem megjátssza magát.

a nagy hohoohooo 2017.02.05. 18:24:46

@6.Lenin: Ez az egyetlen dolog, ami Orbánt hatalmon tartja: az ügyészség eljáráskezdeményezési joga a közvádas ügyekben.
- Az elkövetők elkövetnek,
- a Fidesz legfőbb politikája megvalósul,
- a sajtó feltár,
- az ellenzék tiltakozik,
- a bíróság szétteszi a kezét, hozzájuk el se jutott az ügy,
- a választó meg 3 nap (vagy néhány hét) alatt el is felejti, hogy már megint meglopták.
Voltak manipulációk: a választási körzetek megváltoztatása, a határon túli trianon-magyaroknak állampolgárság osztogatás, levélszavazás lehetősége ezek számára, a külföldön dolgozó magyarok számára a szavazás megnehezítése, többnyire lehetetlenné tevése. Igen, ezek egyenlők a választási csalásokkal .
A csalással elbitorolt kétharmados parlamenti többséggel rendelkezve Orbán elsőként “megfélemlítette a médiát”, majd alázatos szolgájáva tette az alkotmánybíráskodást, és azt is tudják, hogy miként gyűrte maga alá a politikai intézményeket az új alaptörvénnyel és jogszabályok százaival, és hogyan töltötte be embereivel “az összes, valóban az összes stratégiailag fontos állami pozíciót”.
Tudják azt is, hogy “ezek az emberek gyakorlatilag elmozdíthatatlanok”, és hogy a kormánypárt “az állam és a közigazgatás valamennyi szintjére befészkelte magát”, és azt is tudják, hogy a választási szabályok megváltoztatásával a FideSS “kiváló esélyt” szerzett arra, hogy akkor is megszerezze az alkotmánymódosításhoz szükséges többséget, ha választási eredménye romlik.
Hogy ez mit jelent Magyarország számára: “lényegében” azt jelenti, hogy egyre kevésbé valószínű a demokratikus hatalomváltás – Orbán Viktor “az alkotmányosság leple alatt, alkotmányjogi eszközökkel alkotmányjogi puccsot” hajtott végre.
De előbb utóbb vége lesz az orbántatárjárásnak ,amikor nem jön az EU pénze,nem lesz miből etetni,a zsebüket tömni az alattvalóknak,a gazdaság egy az"érdi lejtőn száguldó lerobbant trabant".
" Semmi ereje nincs, de azért erős hátszélben az érdi lejtőn ez is gyorsan robog, lobog a szél, fújja a hajunk, maxira tekerve a Sláger Rádió, látszólag minden oké.

„A baj az, hogy Magyarországon valóban van egy ciklikus fellendülés (»hét bő esztendő« – erről már 2013 elején írtam), de ez egy strukturálisan egyre romló háttérben következik be. Kedvenc hasonlatom a lerohadt Trabant a magyar gazdaságra: semmi ereje nincs, de azért erős hátszélben az érdi lejtőn ez is gyorsan robog, lobog a szél, fújja a hajunk, maxira tekerve a Sláger Rádió, látszólag minden oké. Az NGM arra hivatkozik, hogy lám-lám mindenki jól érzi magát. A baj azonban az, hogy szép lassan a Trabantot Velorexre cseréljük, és a versenyképességi rangsor pont ezt mutatja.

Nincs azonnal következménye, hiszen amíg jön az EU-s pénzeső, és tart a globális gazdasági stabilitás, addig minden rendben van. Azonban a külső, európai támogatás nélkül a hazai gazdaság azonnal lefulladna. Szétzüllesztett intézményrendszerrel, a független intézmények felszámolásával, a kiszámíthatóság hiányával, gyengülő oktatással nehéz lesz versenyezni a jövőben. Ha nincs hátszél, nem fogunk haladni.

A hazai gazdaság benne van a hét bő esztendőben, de a mutyiszféra térnyerése azt mutatja, hogy a versenyképességi lecsúszás valós, és a hátszél elmúltával komoly következményei lesznek. Van 2-3 évünk, hogy fordítsunk ezeken a folyamatokon, különben ismét olyat csattanunk majd, mint 2009-ben vagy 1994-95-ben. Addig is élvezzük ki a menetszelet…”

Normális ember persze ennek nem örül, mert az, hogy az országra "gallyra" megy, a kevéske kivételezetten kívül az orbánistáknak sem jó - csak nem tudnak róla. Hiába: a hit felülírja a józan eszet.
Miért miért tüntettek a tanárok? Azért hogy a jövő fiataljainak ne olyan egybites agya legyen mint neked, Vityának és a megmaradt birkatábornak! Mert ha a ti agyi teljesítményeteken múlik az ország jövője akkor jajj a gondolkodó , tisztességes magyarnak!Kevés ekkora, ordítóan nyilvánvaló katasztrófa van a mai Magyarországon, mint az oktatási rendszer FideSS féle legfrisebb megreformálása.
Az orbánrezsim velejárója a tehetségtelen, semmihez nem értő haverok pozícióhoz, és a vele járó átlagon felüli életszínvonalhoz juttatása.
Az én városomban már a munkaképes emberek fele kint dolgozik nyugaton,egyre többen viszik ki a családot,és egyre többen nem is akarnak visszajönni,rátok fog dőlni a NER kóceráj.
A méltósággal bölcsességgel nem lehet a rezsimet megállitani elsöpörni......csak az ő eszközeikkel lehet legyőzni....
Az új ország megteremtése után lehet glasszé kesztyűt húzni.

metax 2017.02.05. 18:39:15

@aleksz róz: "loptatok, elvtársak, ez tény.
és akárhogy is görcsöltök, nem rázzátok le magatokról, nincs olyan elvakult hülye ballib, aki elhiszi nektek, amikor azt hazudjátok, hogy nem ti loptátok szét a metrót..."

Te kis cuncimókus, figyuzzad ezt:

hvg.hu/itthon/20170203_Hadhazy_polt_kerdes_hangfelvetel_elios

OLAF-tól hangelvétel érkezett a rendőrséghez közbeszerzési csalás gyanújával, melyben Tiborcz István cége érintett. Hiába az OLAF érdeklődése, a rendőrség és az ügyészség megtagadta a nyomozást.

6.Lenin 2017.02.05. 18:43:39

@a nagy hohoohooo:

Hosszan leírtál egy kisebbségben lévő és erősen elfogult véleményt, ami talán a sajátod is lehet. Jogod van hozzá, de nem sok embert tudnál vele meggyőzni, pláne akik átéltek már néhány "csodálatos" rendszert Mo-on.
Nem állítom, hogy ma minden tökéletes, vagy nem lehetne jobban (talán) csinálni néhány dolgot, de olyanokat, akik ennél sokkal jobbat, hosszabb távon is működőt tudnának, én nem látok. A jelenleg ismert ellenzékiek közül biztosan nem. A valós helyzet engem igazol inkább.

"hiszen amíg jön az EU-s pénzeső,"...utána a jelenleg hatalomra éhes ellenzék se nagyon fogja törni magát a kormányzásért. Az őket jelenleg támogatók se nagyon, és , ha Orbán rendszere valóban működőképes lesz utána is, kedvesebb lehet majd nekik is. Kádár is kedvence volt nyugatnak, mert bármit megtehettek, mi fizettünk, mint a katonatiszt. Természetesen jelenleg ellenérdekeltek a rendszer fennmaradásában.

Maradjunk annyiban, hogy jelenleg nincs olyan erő, aki képes lenne átvenni a hatalmat, pedig kintről lenne rá igény, de itthon sehogy se akar összejönni.

Dániel Galsai 2017.02.05. 18:48:46

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
A Fidesz lőtte le azt a szegény rendőrt???? Nem véletlenül egy néhány tucatnyi idiótát vezető vén fő-idióta???? És ki göngyölítette fel néhány hét alatt ezt a zavaros, szélsőséges szervezet???? Ja, hogy a Fidesz kormány és annak belügyminisztériuma, titkosszolgálata, rendőrsége...aha, értem...muhaha!
Miközben a balliberális kormányok alatt, a VALÓSI neonácik szabadon felvonultak a Hősök terén...most már évek óta ilyen sincs...muhaha bácsi!.......

Nagyjából minden érved olyan szilárd alapokon áll, mint ez a hamis, tényszerűtlen és hisztérikus nick-név...!

2017.02.05. 19:45:06

@metax: igen, és? hol szerepel az benne, hogy nem a ballib haverjaid lopták szét a metrót? ja, sehol.
szóval akkor most, hogy papírotok van róla, hogy loptatok, nem csinálsz mást, mint mutogatsz, hogy "né má, há lop a fidesz"
az erkölcsös ballibek... csak akkor fáj nekik a korrupció, ha kimaradnak belőle

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.05. 19:45:26

@Dániel Galsai: "A Fidesz lőtte le azt a szegény rendőrt?"

Nem. Remélem, ilyet senki nem állított.

A Fidesz engedte ki a szellemet a palackból, több éves gyűlölködő uszítókampányt folytatott, amivel felbátorította az ilyen patkányokat. Az egyik felrobbantott két rendőrt, a másik agyonlőtt egyet, lesz még ilyen.

Magyarország a kádárrendszerben híres volt a vendégszeretetéről. Aztán ez a kilencvenes években egyre romlott. A Fidesz végül elérte, hogy az idegengyűlölet az 1992-es 15%-ról 2016 végére 98%-ra nőjön. A gyerekek ezt tanulják otthon. Évtizedek kellenek majd, hogy a rombolást visszafordítsuk.

mandiner.hu/cikk/20150505_tarki_soha_nem_utaltuk_meg_ennyire_az_idegeneket

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.05. 19:49:20

@aleksz róz: "né má, há lop a fidesz"

Evvan. Lop a fidesz, lop az mszp és az szdsz. Az hogy a fidesz a százszorosát, az az mszp és szdsz lopását nem menti, nem kisebbíti.

6.Lenin 2017.02.05. 19:54:43

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

"Magyarország a kádárrendszerben híres volt a vendégszeretetéről. "

Még a ruszkikat is behívták, a mocsok Orbán meg kizavarta őket. Azóta nyivákolsz, mint akinek a farkára léptek.

Tudsz még ilyeneket? Sokkal jobb mint amiket eddig írtál.

and/or 2017.02.05. 19:58:19

@a nagy hohoohooo: ellenpélda: Portugália, a szegfük forradalma 1974.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.05. 19:59:43

@6.Lenin: "Még a ruszkikat is behívták"

Delirálsz, nem kéne annyit innod. 56-ban nem hívtuk be az oroszokat, de nem is kellett, sajnos jöttek maguktól.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.05. 20:03:24

@EU zászlót mindenhova!: "Fő támogatótok"

Áááá, kitaláltam, a Soros Györgyre gondolsz. Főleg a fideszt támogatta Mondjuk engem is támogatott, de nem azért mert fideszes voltam. Soros György a legnagyobb patrióta Széchenyi óta.

6.Lenin 2017.02.05. 20:04:07

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

Tévedsz, mint mindig, "meghívó" mindig kell, már csak a látszat kedvéért is, hogy legyen mire hivatkozni. Kádár még eléjük is ment, nehogy eltévedjenek.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.05. 20:07:38

@6.Lenin: "leírtál egy kisebbségben lévő és erősen elfogult véleményt"

Ez nem vélemény, hanem tény:
"Ez az egyetlen dolog, ami Orbánt hatalmon tartja: az ügyészség eljáráskezdeményezési joga a közvádas ügyekben."

Köszönd meg, hogy leírta neked, sokat okosodtál.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.05. 20:09:47

@6.Lenin: "már csak a látszat kedvéért is"

A látszat kedvéért aláiratták Kádárral. De nem emiatt foglaltak el minket.

Szánalmas, hogy a legegyszerűbb dolgokat is magyarázni kell neked.

6.Lenin 2017.02.05. 20:17:39

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

"De nem emiatt foglaltak el minket."

Tudom. Szuezt keresték, legalább is amikor hozzánk bejöttek tankkal, nov 4-én. Mondtam nekik az még 1 kicsit odább van, akkor meg bort kértek, és volt náluk 1 csomó cucc a tankban cserébe. Láttam személyesen. Azt a bányát is láttam, ahol előtte Kádárt őrizték, mikor még rossz fiú volt (igaz, csak a drótkerítésen kívülről)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.05. 20:27:49

@6.Lenin: Ehem. A haverjaim meg farmereket vittek Moszkvába. Még azt is eladták, ami rajtuk volt. Szegény orosz nép meg van verve ezzel a nagyhatalmi amícióval. Vagy inkább szerencsések, nyomorognak ugyan, de egy "nagyhatalom" polgáraiként. :))

6.Lenin 2017.02.05. 20:31:37

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

Tudod, vannak akik a hazájukat szeretik nem a politikusokat, de ezt te úgysem érted.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.05. 20:38:56

@6.Lenin: "vannak akik a hazájukat szeretik nem a politikusokat"

Igen. Én a hazámat szerem, te orbánt. Evvan. Mondhatnám, hogy ne szégyeld, de nem mondom.

1ghost 2017.02.05. 22:21:39

@6.Lenin:

Leninke nyald ki az oroszok seggét Putyintól Orbán gazdádig. :))))))

dugonics titusz 2017.02.05. 22:49:47

@Mei Ling: "A neweurope.eu egy forrása szerint, az érintettek között Orbán szűk körébe tartozó személyeik is lehetnek. A forrás, aki pontos rálátással rendelkezik az ügyre, azt is hozzátette, hogy az összeg amelyet szabálytalanul használtak fel meghaladhatja a 93 milliárd forintot (300 millió Eurót)."
Drága Barátom! Ha a SZÖVEGÉRTÉSSEL nincs leküzdhetetlen nehézséged felfoghatod
--az idézetben--NEM 93 MILLIÁRD ELLOPÁSÁRÓL van szó, HANEM 'szabálytalan
FELHASZNÁLÁSÁRÓL' !!! Mint minden inkriminált esetében a jelentésnek!
Az OLAF felfedte, hogy Megyó (cége) a szabálytalanul tendert nyert ALSTOMtól
szerződéses partnerként, ÁTTÉTELLEL kapott 180 MILLIÓT--a SZERLVÉNYEK LEGYÁRTVA, futnak--Polt nyomozhatja, hogy KENŐPÉNZ v. mi más egyéb címen ?????

dugonics titusz 2017.02.05. 23:16:05

@Mei Ling: Az OLAF a megszámlálhatatlan számú szerződésből SZABÁLYTALAN
FELHASZNÁLÁSÚNAK minősített (vélelmezett) 166 milliárdot KITEVŐ halmazt !!!
AMELYEKBŐL, részben v. egészében VISSZAVONATNÁ az uniós támogatást!

pamut 2017.02.05. 23:45:45

@EU zászlót mindenhova!:
köszi hogy egy gusztustalan féreg szintjét hozod a kommentjeidben, gyönyörűen minősíted magad :))

dugonics titusz 2017.02.06. 10:32:01

@Dániel Galsai: Drága Barátom!
Látod a Te buksidba sikeresen verték bele, hogy a világtörténelem legnagyobb,
166 milliárdos lopása történt meg!
SŐT!!! Te még tovább is tódítod, önként és dalolva !!!

2017.02.06. 15:54:04

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: hát ja, attól nem lesz becsületes valaki, hogy kevesebbet lop a másiknál.
de amúgy honnan veszed, hogy százszorosát lopta a fidesz? ne csak a metrót meg egyéb "aprópénzeket" nézd, a rendszerváltáskor meg az ún. privatizáció során amit elloptak, elkótyavetyéltek, átjátszottak, tönkretettek a régi kommunisták meg új szdsz-esek, azt felbecsülni is szinte lehetetlen... (az mdf meg hagyta/támogatta)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.06. 16:01:28

@aleksz róz: "attól nem lesz becsületes valaki, hogy kevesebbet lop a másiknál."

Pont ezt írtam. Légy már kicsit figyelmesebb!

"amúgy honnan veszed, hogy százszorosát lopta a fidesz?"

Az MSZP-nek van párévente egy ilyen botránya, a fideSSnek naponta.

A mészaros tavaly 140 milliárdot vitt haza közbeszerzésből, és ő csak egy a sok stróman közül, az eltolcsi a kurváját tartatja ki közpénzen az Öveges program 90%-át ellopták, stb. stb. Számold össze! Ha az jön ki, hgy afideSS csak tízszer annyit lopott, hamut szórok a fejemre.

"a rendszerváltáskor"

Pff, oké, számold azt is ösze.

Zsoltbacsi 2017.02.06. 18:14:06

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

Nagyon durva szamitas inkabb becsles kovetkezik:

Az APV Rt 1992 es 2005 kozott (errol talaltam adatot) 1300 milliard forint ertekben privatizalt. Ha feltetelezzuk hogy ennek a tobbsege az elejen tortent, akkor ez mai arfolyamon kb 40 ezer milliard forint. Ezt szorozzuk be atlagosan 40 szazalekos szoci korrupcioval (ennyi volt a metros lenyulas is), akkor kijon hogy 16 ezer milliard forintot tettek zsebre.

Tehat 114 evig kene Meszarosnak minden kozbeszerzest megkapni ahhoz, hogy kvittek legyenek.

Persze 1992 elott is volt privatizacio meg 2005 utan is, ezek meg hozzajonnek.
Mondjuk 1998 es 2002 kozott meg Orban volt, de o nagysagrendekkel kevesebbet privatizalt.

Mondjuk nem tudom, miert irtam ezt, ugyis csak szemelyeskedesre futja toled.

Zsoltbacsi 2017.02.06. 18:15:55

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

Es akkor olyanokat meg nem vettem bele a kepletbe, hogy Gyurcsanynak 1 forintert lett Motimja, meg hasonlok, szoval a fenti szamitas inkabb csak minimum

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.06. 21:18:26

@Zsoltbacsi: Először még reménykedtem, hogy valami hasznosat mondasz. Ez így teljesen hiteltelen.

2017.02.06. 23:31:29

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: pont azt írtam, hogy egyetértek, az egész mondatot el kell olvasni, légy figyelmes.
hát nem tudom, szerinted hány milliárdot ér az ország vagyonának 90%-a?

2017.02.06. 23:34:47

@Zsoltbacsi: hát ja, mindig meglepődik az ember, milyen alja színvonalat képvisel manapság a Vágó úr...

a nagy hohoohooo 2018.02.13. 16:44:52

Apropó, lehet lemaradtatok valamiről...Hopp..hopp....az OLAF nem lehet ilyen felületes ,mert Megyó bizony kiesett.2010-14 között a FideSS vezényelte a metro építkezést. Semmit nem vettek észre, az évszázad korrupciós ügyéből?
Plusz ugye az elszámoltatásért felelős biztos, meg volt már 2 db 4-es metró Demszky bizottság is...
Azt van olyan ,hogy ÁTADÁS-ÁTVÉTELI JEGYZŐKÖNYV TARLÓS és DEMSZKY között ...ménincs benne eccó sem?
Szerintem még nincsen vége a kalandnak! Mert ilyen vizsgálatoknál meg szokták kérdezni a másik felet is. Itt most a maffiát kérdezték csak a konkurenciáról! Szóval lesz még egy-két menet!
Marad az én verzióm az eredeti teljes jelentést hozzák nyilvánosságra ,szkennelés nélkül.
Vicces, hogy soha, amikor róluk lett volna szó, egyetlen esetben sem akart a FideSS vizsgálóbizottságot, pedig volt a közelmúltban néhány olyan eset, ami megért volna egy vizsgálatot. Most, amikor tele lehet a világot kiabálni a "baloldali bűnözéssel", egyszerre csak milyen sietős lett a bizottság felállítása. Félreértés ne legyen, bármelyik oldal műveli, a lopás súlyos bűn, azonban az gusztustalan, hogy a FideSS kizárólag politikai bunkósbotként használja a parlamenti demokrácia ezen eszközét.
Hoppá!
Az OLAF-jelentés ugyanis felvázolta a tényleges tulajdonosok és a valódi befolyással rendelkező, cégjegyzésre jogosult magánszemélyek hálóját, így Tiborcz István neve vastagon szedett betűkkel került a jelentésbe: Orbán veje 2009 augusztusa és 2014 januárja között (bőven a vizsgált közbeszerzések alatt) az igazgatóság tagja volt.
Nincs olyan EU-s ország, ahol ezek után nem mondana le a miniszterelnök. Mi vagyunk az üdítő kivétel.
Mondjuk ritka is, hogy egy EU ország vezetőjének hivatalos papírja lenne róla, hogy szervezett bűnözésben vesz részt.
Ez szép felhívás keringőre, remélem valaki összerak egy teljes listát jövőhétre a FideSS összes olyan ügyéről, ami nagyobb. Kezdjük a 3000 milliárd nyugdíjjal, a dohánypiaccal, stb...
Azért ne felejtsük el a letelepedési kötvényeket sem. Annak a nyeresége is folydogál valahova. Mi van a kaszinókkal? Simicska, Mészáros, stadionok, vadásztanyák, kastélyok.......Jó, jó, mondhatják FideSSes honfitársaim, hogy ezek nem korrupciók, csak egyszerű lopások. De akkor meséljenek a Gripen üzletről! Az is nagyon büdös volt, csak az osztrákok nem vakarták nagyon. Poltnak meg valahogy sem tudása, sem szándéka, sem becsülete nem volt vizsgálni. Mindenki Tiborczról beszél, de azt azért ugye senki sem gondolja komolyan, hogy ezt a tízmilliárdos ügyletet ez a szarfaszú, tajparaszt fatolvaj találta és vitelezte ki? Ő ugyanúgy a Miniszterelnök Úr strómanja, mint más ügyekben Mészáros, Garancsi, Vajna és társaik.
Ez teljesen egyértelmű, de valahol el kéne kapni a tökét ennek a rendszernek, ha már Polt Péternél nem lehet. Utána menne már az egész, mint a kötött pulóvernél a felfejtés.
Korrupciós kormányzást kell levédetni, mint hungarikum
Még a végén igaza lesz Sorosnak hogy ez egy maffiaállam?
Ne már! Erre nem számítottam. hehee...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.02. 08:34:22

@a nagy hohoohooo: "Fidesz-közelben landoltak a 4-es metró korrupciós ügyének főszereplői"

Most már értem, hogy MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN.
süti beállítások módosítása