B1 blogcsalád



“A lopás az lopás, ha mutogatják akkor is, ezt nem úszhatja meg”

2017. február 02. - Spectra

polt-peter-orban-viktor-e1452850993332.jpg

“A lopás az lopás, ha mutogatják akkor is, ezt nem úszhatja meg”

Ezeket a fenyegető szavakat a Fidesz közleményében olvashattuk, azok után, hogy hétfőn a bíróság jogerősen is felmentette az MSZP korrupcióval vádolt politikusát, Hiszékeny Dezsőt. Eljutottunk tehát odáig, hogy a kormánypárt nyíltan fenyeget egy olyan embert, akinek a törvény kimondta ártatlanságát.

Mire számítson így az elszámoltatási perek többi vádlottja?

Ráadásul a Legfőbb Ügyészség (LÜ) is piszkos módon támadta be Hiszékenyt: közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy a bíróság bizonyítottság hiányára alapítva hozta meg felmentő rendelkezését, nem pedig bűncselekmény hiányában. Tehát tulajdonképpen azt sugalmazzák, hogy Hiszékeny mégis bűnös, annak ellenére, hogy jogerősen felmentett az Ítélőtábla.

“Ezek után mégis mire gondoljon Hiszékeny Dezső a jogerős ítélettel a zsebében? Hogy vigyázzon a testi épségére? Vagy ne lepődjön meg, ha hamarosan valami más ügyben idézést hoz a posta?” - vetette fel a Magyar Narancs.

Mi pedig tovább kérdezünk:

Ugyanerre számíthat a többi elszámoltatási per vádlottja is?

Hiszen korábban is volt rá példa, hogy a Fidesz kétségbe vonta a bírói döntéseket. Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő a BKV-per és a vörösiszap katasztrófa “túlzottan enyhe” ítéletei kapcsán ment neki a bíróságoknak. Korábban már írtunk róla, hogy ezt a bírói hatalom több magas rangú képviselője is kikérte magának, még Orbán Viktor családi jó barátja, Handó Tünde OBH elnök is.

A BKV-ügyben a bíróság első fokon csupán egyetlen vádpontban marasztalta el a Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettest, ám az őt érintő három legsúlyosabb vádpontban nem találták bűnösnek. Az ítélet kimondta, hogy nem létezett a legendás nokiás doboz, Hagyó nem volt maffiavezér, vagyis a főpolgármester-helyettes nem tartott fenn bűnszervezetet. Illetve az ítélet szerint szükség volt a 4-es metróval kapcsolatos szerződésre is.

Az ügyészség hat éven át azon dolgozott, hogy a BKV-ügy eseményeit a végletekig kiforgassa Balogh Zsolt labilitására és valamiféle vádlottak közötti összeesküvésre hivatkozva. Holott nyílt titok, hogy annak idején a nokiásdoboz-sztorit csak azért találták ki, hogy 2010-ben kétharmadhoz jusson a Fidesz. Az Orbán-hű ügyészség, a nyomozók és a bírák végig összedolgoztak, és jó munkát végeztek. Hiszen a nokiásdobozozás 2014-ben is hozzásegítette Orbánékat a választási győzelemhez.

Vajon a koncepciós perek továbbgörgetésével erre játszanak 2018-ban is?

 

Fotó: MTI

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3412173468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.02.03. 00:58:42

na majd kíváncsi leszek a véleményedre, amikor a fideszesekről lesz majd ugyanilyen nehéz (vagy lehetetlen) bebizonyítani, hogy korruptak, loptak
süti beállítások módosítása